2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Környezetvédelem ››  hulladékégető
13 találat
 
 
Lázár: meg kell könnyíteni az ügyintézést
Az ügyintézés megkönnyítését tűzte ki célul a Miniszterelnökséget vezető miniszter a közigazgatásban.
2015.10.08. 17:29
 
Hizó Ferenc: jelentős lehetőségek vannak a hazai távhőszektorban
A hazai távhőszektorban komoly lehetőségek vannak, egyebek mellett a megújuló energia részarányának növelése a jelenleg alapvetően földgáz alapú távfűtésben - mondta a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MATÁSZSZ) visegrádi konferenciáján Hizó Ferenc, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára csütörtökön.
2013.11.14. 13:41
 
Autós demonstrációt tartottak Fóton a salaklerakó létesítése ellen
Több tucat autóval és tiltakozó táblákkal sorakoztak fel fóti civilek a várost Dunakeszivel összekötő út mentén péntek reggel, hogy nemtetszésüket fejezzék ki az érintett területre tervezett salaklerakó létrehozása ellen.
2012.11.30. 12:33
 
Ombudsman: a szennyezett levegő sérti a nyugati határtérségben élők egészséghez való jogát
Szabó Máté ombudsman szerint a nyugati határtérségben olyannyira szennyezett a levegő, hogy az az ott élők egészséghez való jogát veszélyezteti.
2012.10.15. 14:41
 
Szabó Máté: sok a nemzetiségi panasz a Rábavidéken
Szabó Máté tapasztalatai szerint meglepően sok a nemzetiségi kisebbségi léttel összefüggő panasz a magyarországi szlovének lakta Rábavidéken, az alapjogi biztos a térségben végzett vizsgálatáról csütörtökön számolt be a szentgotthárdi városházán.
2012.05.17. 13:20
 
Nemjuci: lemezbemutató koncert születésnappal
A Nemjuci zenekar új stúdióalbumát bemutató koncerttel nyit csütörtökön a PeCsa Music Garden, a volt Petőfi Csarnok szabadtéri színpada; a születésnapját aznap ünneplő Németh Juci énekesnő a csapat friss anyagáról, a környezetbarát csomagolásról is beszélt az MTI-nek.
2012.04.29. 11:38
 
Újabb demonstráció a heiligenkreuzi hulladékégető felépítése ellen
A heiligenkreuzi hulladékégető felépítése ellen tiltakozó osztrák és magyar környezetvédők demonstratív bemutatót tartottak a tervezett beruházás helyszínén, amelyen következetességet követeltek Hans Niessltől, az ausztriai Burgenland tartományfőnökétől, hogy egyforma mércével mérje a környezetvédelmi szempontból fontos beruházásokat. Soós Zoltán, a Pro Natura St. Gotthárd Civil Összefogás (PRONAS) elnöke kifejtette: Ausztriában újabb hulladékipari beruházás van napirenden, a Fertő-tótól néhány kilométerre, Neudorf bei Parndorf településen egy felső-ausztriai cég szemétlerakó deponálót kíván építeni, Hans Niessl tartományfőnök pedig erősen tiltakozik a beruházás ellen.
2011.02.04. 17:15
 
 
Tiltakozik a Greenpeace a heiligenkreutzi hulladékégető miatt
A Greenpeace elfogadhatatlannak tartja a bécsi Umweltsenat heiligenkreutzi hulladékégetőre adott engedélyét, amely teljesen figyelmen kívül hagyta a helyiek és a környezetvédők ellenérveit - közölte a környezetvédő szervezet. Tömöri Balázs, a Greenpeace kampányosa szerint a most lezajlott környezeti hatásvizsgálat nem tárgyalta az égető szemétigényével kapcsolatos problémákat. Az égető kapacitása Burgenland teljes szeméttermelésének mintegy tízszeresére van tervezve, és Ausztriában már most százezer tonna kihasználatlan égető kapacitás van.
2010.06.17. 16:45
 
 
Ágyúszóval tiltakoztak a szemétégető ellen Szentgotthárdon
Ágyúszóval tiltakoztak az ausztriai Heiligenkreuzba tervezett szemétégető megépítése ellen Szentgotthárdon szombaton. A ProNas Környezetvédő Egyesület felhívására több száz fős tiltakozó tömeg gyűlt össze Szentgotthárd főterén. Lovas huszárok felvezetésével két 48-as ágyút toltak ki a határra, ahol a lövedékeket szimbolikusan kilőtték az égető tervezett helyszínének irányába. A civil szervezet a demonstrációval azt kívánta elérni, hogy a döntéshozók is hallják meg végre a hangjukat - fogalmazott Soós Zoltán, az egyesület elnöke.
2010.05.08. 17:30
 
 
Ausztria is közös fellépést szorgalmaz a válság leküzdéséért
Ausztria és Magyarország szerint is közös fellépésre van szükség a gazdasági válság leküzdéséért - erősítette meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Werner Faymann osztrák kancellár csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt egymással. Tovább kellene lépni azon, hogy minden ország saját maga próbálja megoldani a válságot, közös erőfeszítésekre van szükség - hangsúlyozta az osztrák kancellár a megbeszélés utáni sajtóértekezleten. A kezdetek óta azokat támogatjuk, akik azt mondják, hogy közös intézkedésekre van szükség - mondta a kancellár az MTI azon kérdésére, hogy Ausztria támogatja-e a válság leküzdésére tett magyar javaslatokat.
2009.03.05. 14:00
 
 
Öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjtenek össze Budapesten
Az ünnepek után 500-600 ezer karácsonyfát gyűjt össze a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a kidobott fenyők a rákospalotai hulladékégetőbe kerülnek - mondta el Horti Zsófia, a társaság szóvivője. A fákat a kukák mellé kell kihelyezni szemétszállítási napokon, de Budapesten lehetőség van arra is, hogy a kijelölt 250 gyűjtőhely valamelyikéhez vigyék a fenyőket - tette hozzá a szóvivő. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a mintegy 800 ezer háztartásból összesen 500-600 ezer fát gyűjtenek össze az elkövetkező egy hónapban az FKF munkatársai. Kitért arra: sokan vásárolnak az utóbbi időben műfenyőt, vagy a gyökeres, később elültethető fát részesítik előnyben.
2009.01.06. 11:00
 
 
Osztrák hulladékégető: a KVM üdvözli a helyiek elutasító döntését
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) hétfőn közleményben fejezte ki elismerését, hogy Szentgotthárd lakossága elutasította a heilgenkreuzi hulladékégető-beruházást a vasárnapi a véleménynyilvánító helyi népszavazáson, és a civil szférával és a kormányzattal együtt erőfeszítéseket tesz a beruházás megakadályozásáért. A népszavazáson a 6.840 választásra jogosult szentgotthárdi közül 4.005-en utasították el a határ közvetlen közelében, osztrák oldalon tervezett létesítményt. A minisztérium biztató jelként értékeli, hogy nemrég az osztrák szaktárca is a magyar szempontok figyelembevételét szorgalmazta.
2008.04.07. 18:50
 
 
Újabb tüntetések Szardínián a nápolyi szemét lerakása ellen
Hulladékkal, kövekkel és palackokkal dobálták meg a nápolyi szemét szardíniai lerakása ellen tüntető fiatalok szombaton a rendőröket a régió székhelyén, Cagliariban, és szemetet próbáltak dobálni Renato Soru régióelnök villájának kertjébe. A rendőrség könnygázt és gumibotot vetett be a mintegy kétezer tüntetővel szemben. Nyolc személy, köztük a RAI televízió operatőre megsérült. Romano Prodi olasz kormányfő szombaton élesen bírálta a legújabb szardíniai kilengéseket. "Egy civilizált országnak példát kellene mutatnia szolidaritásból" - jelentette ki. Dicsérte Soru régióelnököt, amiért engedélyezte a nápolyi hulladék lerakását szardíniai szeméttárolókban és hulladékégetőkben.
2008.01.12. 13:35
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML