2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Környezetvédelem ››  Greenpeace
83 találat
 
Obama: több toleranciára lenne szükség az Egyesült Államokban
Barack Obama amerikai elnök szerint az amerikai rendőröknek nagyobb toleranciát kellene tanúsítaniuk szolgálatteljesítés közben, de türelmesebbnek kellene lenniük azoknak is, akik túl keménykezűnek vélik a rendőröket, főleg a színesbőrűekkel szemben.
2016.07.10. 17:29
 
Szabadkereskedelmi tárgyalások - A Greenpeace titkos tárgyalási dokumentumokat hoz nyilvánosságra
Az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezményről (TTIP) zajló tárgyalásokon készült dokumentumokat hoz nyilvánosságra hétfőn a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet - jelentette a Süddeutsche Zeitung (SZ) című német lap és két regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság, az NDR és a WDR közös tényfeltáró munkacsoportja.
2016.05.02. 10:02
 
Kishantos - A vidékfejlesztési központ első fokon pert vesztett az állammal szemben
A Pesti Központi Kerületi Bíróságon első fokon vesztett a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. a magyar állam és a Nemzeti Földalapkezelő (NFA), valamint az egyik nyertes bérlő ellen indított perben.
2014.11.19. 08:46
 
Az EP-szakbizottság megszavazta a GMO-tilalom lehetőségét kiterjesztő jogszabály-módosítást
Az Európai Parlament (EP) környezetvédelmi és közegészségügyi bizottsága kedden megszavazta azt a javaslatot, amely - az eddigi szabályozást megváltoztatva - széles körben lehetővé tenné a tagállamoknak, hogy uniós szintű engedélyezés ellenére is megtiltsák genetikailag módosított organizmusok (GMO) termesztését a saját területükön.
2014.11.11. 19:24
 
Rejtélyes drónok a francia atomerőművek felett
Rejtély övezi a francia atomerőművek felett az elmúlt hónapban, de különösen a múlt hétvégén észlelt drónokat. A kormány szerint a nukleáris létesítmények biztonságát nem fenyegetik a kereskedelmi forgalomban kapható pilóta nélküli repülőgépek.
2014.11.03. 12:20
 
Választás 2014 - A választáson induló pártoknak küldött kiáltványt 64 zöldszervezet
Hatvannégy környezetvédő civil szervezet 12 pontba foglalt környezetpolitikai kormányprogramjának kiáltványát juttatta el a választáson induló pártok elnökeinek szerdán a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) - jelentették be a kezdeményező szervezetek sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
2014.03.12. 12:57
 
Új szabály az őstermelői igazolvány visszavonásáról
A mezőgazdasági őstermelői igazolvány 2 hónaptól 2 évig terjedő időszakra vonható vissza, azt követően új igazolványt kell kiállítani az őstermelőnek - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.
2014.03.03. 14:10
 
Kishantos - Hűtlen kezelés miatt pert indított a Greenpeace
Hűtlen kezelés miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Greenpeace Magyarország a kishantosi ökológiai mintagazdaság földbérletének megszűntetése miatt.
2014.02.07. 13:38
 
Paksi erőmű - Civil szervezetek levélben kérték a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt
Paksi bővítést ellenző szervezetek nyílt levélben kérték Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az erről szóló törvényt, mert az, véleményük szerint veszélyezteti az ország szuverenitását, valamint sérti a jogállamiság és a jogbiztonság elvét.
2014.02.06. 16:11
 
 
Paksi erőmű - Civil szervezetek tüntettek az orosz-magyar megállapodás ellen
A paksi atomerőmű tervezett bővítéséről szóló orosz-magyar megállapodás ellen tüntettek civil szervezetek szombaton Budapesten.
2014.02.01. 18:34
 
Veszélyes anyagot talált gyermekruhákban a Greenpeace
Veszélyes vegyi anyagot talált vezető ruhamárkák gyermekeknek gyártott ruháiban és cipőiben a Greenpeace - közölte a környezetvédő szervezet az MTI-vel kedden.
2014.01.14. 16:30
 
Hodorkovszkij-ügy - A BBC az elnöki kegyelem okait boncolgatja
Taktikai lépés a téli olimpia előtt, mézesmadzag a külföldi befektetőknek, netán már nem jelent veszélyt a hatalomra Mihail Hodorkovszkij - ezeket az okokat véli felfedezni a volt orosz olajmágnás váratlan szabadon engedése mögött a BBC szakelemzője.
2013.12.21. 12:51
 
Legfeljebb 15 nap elzárásra ítélhetik a holland királyi párt paradicsommal dobálókat
Legfeljebb 15 nap elzárással, vagy pénzbüntetéssel sújthatják garázdaság szabálysértése miatt azt a két orosz fiatalt, aki paradicsommal akarta eltalálni a Moszkvában vendégeskedő holland királyi párt - adta hírül vasárnap az orosz sajtó.
2013.11.10. 11:15
 
Újrapályáztatná a kishantosi földeket az Együtt-PM szövetség
Az ökológiai gazdálkodást folytató Kishantosi Vidékfejlesztési Központ (KVK)megmentése érdekében újrapályáztatná a helyi földeket az Együtt-PM szövetség - ismertette a benyújtott országgyűlési határozati javaslatot Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő, a választási szövetség szakpolitikusa szombaton Budapesten.
2013.10.19. 12:42
 
Putyin elhárítja, hogy Nobel-díjasok hozzá forduljanak a Greenpeace aktivisták ügyében
Nagyra becsüli a Nobel-díjasokat az orosz államfő, de szerinte nem neki kellett volna címezni azt a levelet, amelyet a Greenpeace Oroszországban fogva tartott aktivistái érdekében írtak - közölte csütörtökön Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő.
2013.10.17. 22:09
 
Moszkvának nem elég a holland bocsánatkérés az orosz diplomata megtámadásáért
Moszkva nem elégszik meg a holland bocsánatkéréssel a hágai orosz nagykövetség diplomatáját ért támadásért - jelentette ki csütörtöki tájékoztatóján az orosz külügyminisztérium szóvivője.
2013.10.17. 19:05
 
 
A Greenpeace megvédené a kishantosi ökológiai mintagazdaságot
A Greenpeace Magyarország szerint meg kell védeni a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ökológiai mintagazdaságát, amely két évtizede példája a fenntartható, vegyszermentes földművelésnek, és amelynek 452 hektáros, állami tulajdonú földjét a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) pályázatán tíz részre osztva mások nyerték el.
2013.10.17. 14:21
 
Moszkvában büntetőejárást indítottak a holland diplomata megtámadása miatt
Büntetőeljárást indított szerdán az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság Hollandia oroszországi nagykövetsége egy diplomatájának megtámadása miatt.
2013.10.16. 11:34
 
Putyin ellenzi az Arktisz nemzetközi ellenőrzés alá helyezését
Ostobaságnak nevezte az orosz államfő csütörtökön az Arktisz nemzetközi ellenőrzés alá helyezésének ötletét, és közölte, a terület Oroszország elidegeníthetetlen része.
2013.10.03. 21:04
 
Letartóztatták a Greenpeace akciójának huszonkét résztvevőjét
Egy murmanszki bíróság a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet múlt szerdai akciójában résztvevő 22 ember letartóztatását rendelte el, 8 aktivista fogva tartását pedig 72 órára meghosszabbította - közölte pénteken a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
2013.09.27. 07:54
 
Verespatak - Greenpeace-petíció a beruházást támogató román lépések ellen
Online petíciót kezdeményezett a Greenpeace a verespataki aranybányászati beruházást támogató román kormányzati lépések ellen, a román parlament 11 tagja már közölte, hogy nem fogja támogatni a projektet.
2013.09.03. 12:14
 
Árvíz - Kormánymegbízott: négyszázezer homokzsákot használtak fel eddig Komárom-Esztergom megyében
Az árvízi védekezéshez csütörtök reggelig négyszázezer homokzsákot használtak fel Komárom-Esztergom megyében, a munkálatokban hétszáznál több ember vett részt, közülük 230 önkéntes. Komáromban egy szakaszon lezárták a Rákóczi-rakpartot - közölte a kormánymegbízott az MTI-vel.
2013.06.06. 11:22
 
A kínai légszennyezés súlyosabb a feltételezettnél
A légszennyezettség a korábban feltételezettnél is több halálesetet és gazdasági veszteséget okozhat Kínában - mutat rá a Kelet-Ázsiai Greenpeace és a Pekingi Egyetem közös tanulmánya.
2012.12.19. 13:30
 
Nem használ veszélyes vegyszereket 2020-tól a Zara
A Zara, a világ egyik legnagyobb divatárú kiskereskedője és anyavállalata, az Inditex elkötelezte magát arra, hogy 2020-ig teljesen száműzze a veszélyes vegyszereket a termelési folyamatából - közölte a Greenpeace csütörtökön.
2012.11.29. 20:44
 
Támogatja a Greenpeace a fenntartható magyar édesvízi halászatot
A fenntartható magyarországi halgazdálkodást támogató aláírásokat adott át a Greenpeace képviselője pénteken a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt Bognár Lajosnak, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkárának - közölte a szaktárca az eseményt követően az MTI-vel.
2012.11.16. 14:05
 
Greenpeace Magyarország: GMO-kisokos tudatos vásárlóknak
Európában az emberek több mint 70 százaléka utasítja el a génmódosított (GMO) összetevőket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, ez az arány Magyarországon is hasonló - mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse szerdán Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a GMO-kisokos - Élelmiszer-kalauz tudatos vásárlóknak című kiadványt.
2012.11.14. 12:48
 
Oroszország - Pénzbüntetést szabtak ki a Greenpeace magyar aktivistájára
Körülbelül hetvenezer forintnak megfelelő rubelnyi pénzbüntetést szabott ki csütörtökön egy moszkvai bíróság a Greenpeace egyik magyar aktivistájára, mert közreműködött a Gazprom orosz állami gázóriás elleni szerdai akcióban.
2012.09.06. 11:38
 
Oroszország - Magyar környezetvédő aktivistát is elvitt a rendőrség a Gazprom székháza elől
Magyar környezetvédőt is elvittek szerdán a rendőrök a Greenpeace aktivistái között, akik a Gazprom székháza előtt tiltakoztak a sarkvidéki jegesmedvék élőhelyének védelmében.
2012.09.05. 15:04
 
A paksi bővítés elleni tiltakozásra szólította fel Ausztriát a Greenpeace
A paksi atomerőmű bővítése elleni tiltakozásra szólította fel az osztrák kormányt a Greenpeace hétfőn.
2012.06.11. 09:57
 
Civilek: a kormány kezdeményezze a lobbitörvény megalkotását!
Kilenc civil szervezet arra kéri a kormányt, kezdeményezze a lobbitörvény megalkotását - közölte a kabinetnek küldött levél egyik aláírója, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) csütörtökön az MTI-vel.
2012.04.12. 15:20
 
 
A fukusimai atomkatasztrófára emlékeztek vasárnap Budapesten
Az egy évvel ezelőtt Japánban történt fukusimai atomkatasztrófára, annak áldozataira emlékeztek vasárnap este Budapesten, a belvárosi Deák téren; a rendezvény felszólalói arra is felhívták a figyelmet, hogy nincs biztonságos atomenergia.
2012.03.11. 21:01
 
Greenpeace-aktivisták tiltakoztak Bukarestben a verespataki aranybánya-beruházás ellen
Greenpeace-aktivisták hatoltak be kedden reggel a romániai környezetvédelmi miniszter irodájába, és láncolták oda magukat, ezzel tiltakozva a tervezett verespataki aranybánya-beruházás ellen.
2012.01.31. 12:54
 
A román nagykövetség előtt tiltakozott a verespataki bányanyitás ellen a Greenpeace
A nagybányai cianidos zagytározó gátszakadásának 12. évfordulója alkalmából a tervezett verespataki aranybánya megnyitása ellen tiltakozott a Greenpeace a budapesti román nagykövetség előtt kedden.
2012.01.31. 11:17
 
Erős zöld ombudsmant kér több zöld szervezet
Továbbra is erős zöld ombudsmant és hozzá tartozó szervezetet szeretne több zöld szervezet is, miután Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, Fülöp Sándor zöld ombudsman tizennégy közvetlen munkatársának mondott fel január másodikán - erről a Magyar Természetvédők Szövetsége tájékoztatta több környezet- és természetvédő civil szervezettel közösen szerdán az MTI-t.
2012.01.04. 15:38
 
A Greenpeace az ügyészséghez fordult az almásfüzitői vörösiszap-tározó miatt
A Győri Városi Ügyészséghez fordult a Greenpeace, hogy az indítson pert az almásfüzitői vörösiszap tározón tevékenykedő Tatai Zrt.-vel szemben.
2011.12.09. 13:36
 
Greenpeace-aktivisták behatoltak egy franciaországi atomerőműbe
Greenpeace-aktivisták hatoltak be hétfőn a Párizstól 95 kilométerre található nogent-sur-seine-i atomerőműbe, hogy bebizonyítsák: "a nukleáris biztonság nem létezik" - jelentette be a nemzetközi környezetvédő szervezet helyi szóvivője. További három atomerőműnél, Blayais-ban, Chinononban és Cadarache-nél is hasonló akciókat szervezett a Greenpeace, de a rendőrség szerint sikertelenül. A kormány elrendelte valamennyi francia nukleáris létesítmény "alapos átkutatását".
2011.12.05. 13:16
 
Összecsapások az utolsó német atomhulladék-szállító vonat indulásánál Franciaországban
Összecsaptak a rendőrökkel szerdán tüntetők a nyugat-franciaországi Valognes közelében, ahonnan délután indul el az utolsó német nukleáris hulladékot szállító szerelvény Németországba.
2011.11.23. 14:00
 
Greenpeace: Magyarországon 2050-re már megújuló energiával lehetne fedezni a szükséglet nagy részét
Magyarországon 2050-re a jelenlegi energiaigényt 27 százalékkal lehetne csökkenteni, és az így fennmaradó igény jó részét megújuló energiával lehetne fedezni - hangzott el a Greenpeace Magyarország sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.
2011.11.16. 13:07
 
Megkezdődtek a G20-csúcs elleni tüntetések Nizzában
Több ezer globalizációellenes aktivista részvételével megkezdődött kedden Nizzában a hét második felében rendezendő G20-csúcstalálkozó elleni első nemzetközi tüntetés.
2011.11.01. 17:24
 
Levevő Munkacsoport: jelentősen csökken a civilek támogatása
Jelentősen csökken a civil szervezetek támogatása jövőre - hívta fel a figyelmet Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke csütörtökön a KÖVET Egyesület kerekasztal-beszélgetésén a környezetvédelem szerepéről, a felelősségvállalásról és a fenntarthatóságról szóló konferenciájának részeként.
2011.10.20. 17:00
 
 
Greenpeace aktivisták tüntetnek a győri környezetvédelmi felügyelőségnél
Greenpeace aktivisták foglalták el Győrben az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség épületét, azért tüntetnek, mert szerintük az almásfüzitői vörös iszap, illetve toxikus hulladéktároló működésével kapcsolatban szabálytalan engedélyeket adott ki a felügyelőség, céljuk az, hogy azonnal vonják vissza ezeket az engedélyeket.
2011.10.19. 10:11
 
Befalazta a Greenpeace az atomenergia-hivatal főbejáratát - feljelentés
Közterületen engedély nélküli építkezés miatt feljelentést tesz az óbudai önkormányzat a Greenpeace aktivistái ellen, akik szerda délelőtt befalazták az Országos Atomenergia Hivatal III. kerületi épületének főbejáratát.
2011.09.21. 12:41
 
 
Kritikus szakaszba lépett a skóciai olajszennyezés megfékezése
Kritikus szakaszába lépett a szivárgás megfékezése a Shell skóciai fúrótornyánál, ahol eddig becslések szerint 218 tonna olaj ömlött az Északi-tengerbe.
2011.08.18. 13:14
 
 
Sziget - Magyar fellépő a pénteki programból: Európa Kiadó
A Sziget fesztivál egyik új helyszínének, a nemzetközi Európa Színpadnak az Európa Kiadó az egyetlen magyar fellépője. Az idén 30 éves zenekar pénteken 20.40-kor kezd, Menyhárt Jenő "igazgató" az MTI-nek elmesélte, mi újság a legendás csapat háza táján.
2011.08.11. 08:17
 
 
Levélbomba robbant a svájci atomenergiai szövetségnél
Levélbomba robbant csütörtök reggel a svájci atomenergetikai vállalatokat tömörítő Swissnuclear konzorcium épületében, két női alkalmazott könnyebben megsérült - jelentette a helyi sajtó. Az eset Oltenben történt, az alpesi ország északi részén. Egyelőre senki nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. A kisvárosban van az Alpiq atomenergiai vállalat központja; a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet félszáz tagja tüntetett csütörtökön a cég székházánál. Követelték, hogy az Alpiq vonja vissza egy új reaktor építése iránt benyújtott kérelmét.
2011.03.31. 15:10
 
 
Magyarország aláveti a paksi atomerőművet a katasztrófatesztnek
A paksi atomerőműben a múlt század kilencvenes éveitől jelentős biztonsági beruházások történtek, így javult a földrengésállósága is, az erőművet alávetik az EU-ban most formálódó stressz tesztnek - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára a parlament fenntartható fejlődés bizottságának ülésén. Az bizottsági ülés témája a japán Fukusima-atomerőmű balesete kapcsán kialakult helyzet megismerése volt. A bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatón Jávor Benedek (LMP) elnök azt kérte a kormánytól, hogy sem az atomerőmű üzemidejének meghosszabbításáról, sem pedig az új blokkok építéséről ne szülessen döntés a kockázatok felmérése előtt.
2011.03.17. 16:00
 
GMO-mentes Alpok-Adria régió jöhet létre
Horvát kezdeményezésre génmódosított (GMO) növények termesztésétől mentes Alpok-Adria régió jöhet létre, a magyar parlament még tavasszal elfogadhatja a csatlakozásról szóló határozatot - mondta Jávor Benedek, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának az elnöke a Greenpeace GMO elleni demonstrációján. Tömöri Balázs, a Greenpeace GMO koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós döntésnél ne csak az érdekelt cégek adatait vegyék figyelembe, hanem rendeljenek el átmeneti termesztési moratóriumot is, majd pedig szigorítsák a GMO-növények termesztési szabályait.
2011.02.10. 12:15
 
Mal: a Greenpeace állításai valótlanok az iszapömlés ügyében
A Greenpeace nem hiteles mérési eredményekre hivatkozva, valótlanul állítja, hogy az ajkai timföldgyár továbbra is szennyezi a környezetet - mondta Kossa György, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. állami felügyeletét ellátó bizottság elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Devecserben. A zöldszervezet honlapján is megtalálható laboreredmények szerint a minta eredete és a mintavétel ideje is ismeretlen, ezért nem hiteles - mondta Kossa György. Hangsúlyozta: a Greenpeace közleményében szereplő kifolyócső - ahonnan a minta állításuk szerint származik - nem a Torna-patak területén van, hanem a X-es tározó melletti semlegesítő pont előtt található.
2011.02.09. 11:30
 
Greenpeace: a Mal tovább pumpálja a vörösiszapos mérget a folyókba
A Greenpeace szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. vörösiszap- tározóiból folyamatosan erősen szennyező anyagot pumpálnak a természetes vizekbe, a zöldszervezet ezért az Európai Bizottsághoz fordul. Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelősének az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint két független laboratórium - a Bécsi Környezetvédelmi Hivatal (EPA) és a budapesti Bálint Analitika Kft.- mérései alapján a méreganyagok magas koncentrációja mutatható ki a Torna-patak vizében.
2011.02.08. 12:45
 
Tűz volt a szlovákiai Mohi atomerőműben, de eltitkolták
Tűz volt november végén a szlovákiai Mohi (Mochovce) atomerőműben, de akkor a hatóságok nem tájékoztatták róla a közvéleményt - közölte az aktualne.sk szlovákiai hírportál szerdán. A Greenpeace környezetvédő szervezet botrányosnak minősítette az esetet, azonnali vizsgálatot, illetve a történtek nyilvánosságra hozatalát követeli. Az aktualne.sk szerint egy olajvezeték-filter szigetelésének a meghibásodása következtében olaj került a turbogenerátorba, amely a berendezés későbbi újraindításakor kigyulladt. A tűzeset az atomerőmű második energiablokkjában történt. A hatóságok a tüzet eltitkolták, s a közvéleményt az erőmű dolgozóinak névtelen leveléből értesült a történtekről.
2011.02.02. 11:30
 
Első  Előző  [1]  [2Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista