2018. január 21., vasárnap - Ágnes
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Környezetvédelem ››  Föld napja
11 találat
 
Föld napja - Biciklik, zene és folyóparti játék a Római-parton
A családoknak vízparti barangolással, játékos totóval és zenehallgatással, a kerékpárral érkezőknek vezetett túrával készülnek április 20-án a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat szervezői Budapesten, a Római-parton a Föld napja alkalmából.
2013.04.17. 06:58
 
Művészeti hetek kezdődnek Gyöngyösön
Litwin József iparművész tusrajzait bemutató tárlattal nyílik meg április 3-án, szerdán a Gyöngyösi Művészeti Hetek május 12-ig tartó rendezvénysorozata a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban (MMK).
2013.04.02. 15:26
 
Kiállítás a Föld napja alkalmából Budapesten
A komposztálásról és a tudatos vásárlásról is többet tudhatnak meg az érdeklődők a Föld napja alkalmából április 16-tól látogatható tárlaton az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központban Budapesten.
2013.04.02. 07:13
 
Indul a Bethlen Téri Színház első évada
Családi nyílt nap, fesztiválok, kortárs tánc, báb- és gyerekszínházi programok: indul a Bethlen Téri Színház első évada.
2012.10.03. 17:08
 
Tudományfesztivál - a fenntartható energiagazdálkodás a középpontban
Öko-játszótérrel, megújuló energia tanösvénnyel, fenntartható közlekedés kiállítással, gömböc kiállítással, TudásPresszóval, és "zöld" büfével várják az érdeklődőket a második Tudományfesztiválra április 20. és 22. között.
2012.04.15. 10:21
 
 
Világhírességekre licitálhatnak a Föld napja alkalmából
Világhírességekkel töltendő programokra licitálhatnak vastag pénztárcájú érdeklődők a Christie's New York-i árverésén, amelyet a Föld napján, április 22-én rendeznek. Sigourney Weaver például privát vetítésen mutatja be a nagyérdeműnek az Avatar című 3D-s sikerfilmet, amelynek ő az egyik főszereplője. John McEnroe New Yorkban tartana teniszedzést annak, aki a legtöbbet ajánlja, Vera Wang világhírű divattervező pedig 10 ezer dolláros bevásárlást csap New York-i üzletében a győztes ajánlatot tevő licitálóval.
2010.04.03. 09:15
 
 
Ma van a Föld napja
Több helyen is szemétgyűjtési és egyéb környezetvédelmi akciók lesznek szerdán Magyarországon a Föld napja alkalmából: civil szervezetek, önkormányzatok kezdeményezésére önkéntesek kitakarítják az erdőket, vízpartokat, mezőket és a települések környékét, fát ültetnek, környezeti vetélkedőket tartanak. Ehhez a naphoz kapcsolódva Pro Natura díjjal, emlékplakettel ismerik el a természetvédelem terén kiemelkedő tevékenységet végző szakembereket, illetve Zöld Kréta Díjjal a környezeti nevelésben kiemelkedő munkát végző pedagógusokat.
2009.04.22. 08:00
 
 
Végighaladt a Kritikus Tömeg a budapesti belvároson
Legkevesebb 30 ezren vettek részt vasárnap a Föld napja alkalmából Budapesten tartott Critical Mass (Kritikus Tömeg) elnevezésű demonstráción, amelynek szervezői szerint az idei év a városi kerékpározás robbanásszerű elterjedését hozza. A menet délután háromkor rajtolt. A felvonulás célja a városi kerékpározás népszerűsítése. A résztvevők egyúttal a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését és a budapesti belváros forgalomcsillapítását célzó intézkedésekre akarják serkenteni a döntéshozókat.
2009.04.19. 18:00
 
 
Babakocsival is lehet csatlakozni az idei Critical Masshez
Minden eddiginél nagyobb felvonulást szerveznek budapesti biciklisták a Föld Napja alkalmából, április 19-én. A demonstrációhoz ezúttal gyerekes, babakocsis családok is csatlakoznak. A biciklis felvonulás 15 órakor indul a Tabánból, ahol délelőtt közös piknik lesz. A gyülekezés 14 órától kezdődik - közölték a Critical Mass Budapest szervezői. Az útvonal: Tabán - Erzsébet híd - Astoria - Kálvin tér - Ferenciek tere - Erzsébet híd - Attila út - Alagút - Lánchíd - Kossuth tér - Alkotmány utca - Bajcsy Zs. út - Andrássy út - Városliget; hossza 12 km, időtartama 2 és fél óra, és 17 óra 30 perckor a szokásos, több tízezres bicikliemeléssel zárul a Városligetben.
2009.04.14. 08:26
 
 
Minden eddiginél többen vettek részt a Critical Mass felvonuláson
Hollandia budapesti nagykövete Ronald Alexander Mollinger indította el a demonstráció kezdetét jelző kerékpáremeléssel a Critical Mass (Kritikus tömeg) nevű, a civil szervezetek - köztük a Levegő Munkacsoport - hagyományos kerékpáros felvonulását a Deák térről vasárnap délután. A szervezők azért kérték fel őt a menet indítására, mert személye kitűnően kifejezi milyen jövőt képzelnek a magyar fővárosnak. Kürti Gábor, szervező a távirati irodának elmondta: minden eddiginél többen vettek részt a felvonuláson, úgy tippelt körülbelül 80 ezren. A Critical Mass Budapest egy alkalmi kerékpáros felvonulásnak indult 2004-ben, azóta egyre népszerűbbé vált és évente kétszer rendezik meg, alkalmanként több tízezer résztvevővel.
2008.04.20. 19:15
 
 
A Föld napja: kizöldült a betondzsungel
Több ezren öltöttek zöld pólót a budapesti Városháza téren, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. A hatalmas tömeget Jason Hawkes, neves brit fotós örökítette meg mintegy 150 méter magasságból egy helikopterről. A Föld napja alkalmából megrendezett eseményt a British Council és a VAN Alapítvány szervezte. A Városháza téren több ponton kora délután kezdték el osztani a Park! feliratú zöld színű pólókat. Az emberek sorban álltak az ingyenes ruhadarabért. A fotózáskor a Critical Mass (Kritikus tömeg) kerékpáros demonstrációra gyülekezők közül többen a biciklijüket a fejük fölé emelték és hangos ujjongásban törtek ki.
2008.04.20. 16:20
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML