2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Környezetvédelem ››  energia
3967 találat
 
 
Csillagász: egyedülálló a frissen felfedezett hétbolygós naprendszer
A tudósok még sosem láttak korábban a Trappist-1 csillagéhoz hasonló naprendszert - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Kiss László csillagász.
2017.02.28. 09:36
 
 
Szétesése előtt készített felvételt egy messzi galaxishalmazról a Hitomi műhold
Mielőtt végleg megsemmisült volna a szerencsétlen sorsú japán Hitomi műhold, sikerült felvételt készítenie egy 250 millió fényévnyire lévő galaxishalmazról - adta hírül a BBC hírportálja.
2016.07.10. 20:59
 
 
Német lap: Angela Merkel irányváltást sürget pártjánál az AfD előretörése miatt
Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke irányváltást sürget pártjánál a legnagyobb parlamenten (Bundestag) kívüli politikai erő, az Alternatíva Németországnak (AfD) előretörése miatt - írta kedden a Bild című német napilap.
2016.05.03. 10:56
 
Az Egyesült Államok és szövetségesei az ENSZ-főtitkárnak küldött levélben bírálták az iráni rakétateszteket
Az Egyesült Államok és szövetségesei Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak címzett levelükben bírálták a legutóbbi iráni rakétateszteket: álláspontjuk szerint az iszlám köztársaság kísérletei "nem egyeztethetőek össze" az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) tavaly júliusi határozatával.
2016.03.30. 05:02
 
A DK az Európai Bizottságnál támadja meg a postát érintő jogszabály-módosítást
A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Bizottságnál támadja meg azt a törvénymódosító javaslatot, amely kivonná a Magyar Postát az infotörvény hatálya alól - közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.
2016.02.11. 11:51
 
Felismerik a lovak az emberi érzelmeket
Felismerik az érzelmeket tükröző emberi arckifejezéseket a lovak: megkülönböztetik a mérges és a vidám arcokat - derült ki egy brit kutatásból.
2016.02.10. 12:46
 
Együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Megyei Jogú Városok Szövetsége
Az energiahatékonyság javítására fordítható uniós fejlesztési források minél eredményesebb felhasználása érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) és a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) kedden Budapesten.
2016.02.09. 14:36
 
Londoni elemzők: Oroszország recesszióban marad
A változatlanul csökkenő olajárak miatt az orosz gazdaság az idei évet is recesszióban tölti, és a tartós visszaesés, valamint a gyenge rubel együttes hatása miatt a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) várhatóan a fele lesz a három évvel ezelőtti értéknek - jósolták pénteken ismertetett, jelentősen rontott új előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.
2016.02.05. 17:31
 
 
Putyin korrupt egy amerikai pénzügyi illetékes szerint
Vlagyimir Putyin orosz elnök korrupt és titkos vagyona van - jelentette ki Adam Szubin, az amerikai pénzügyminisztérium szankciókért felelős vezetője a BBC brit közszolgálati adó Panorama nevű műsorában.
2016.01.25. 23:24
 
Gazdasági lassulást vetít előre az amerikai vasúti teherforgalom csökkenése
Javuló foglalkoztatási és lakásépítési adatok ide vagy oda, a vasúti teherforgalom csökkenése okot ad némi aggodalomra az amerikai gazdasági növekedés kilátásait illetően - idézi a Bloomberg hírügynökség a Bank of America elemzését.
2016.01.11. 17:29
 
Két hatalmas, forró gázhullámot bocsátott ki egy közeli galaxis fekete lyuka
Két hatalmas, forró gázhullámot fedeztek fel az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) csillagászai a Chandra űrteleszkóp képein, a két gáztömeget egy közeli galaxis szívében lévő fekete lyuk lökte ki.
2016.01.06. 10:52
 
Csok - A csalad.hu portálon ismertetik az új otthonteremtési program részleteit
A csalad.hu portálon ismerteti a kormány az új otthonteremtési programjának részleteit; a családosoknak, vagy a gyerekeket vállalóknak szóló tájékoztató tartalmazza a kedvezmény igénybevételének feltételeit.
2016.01.05. 11:32
 
Csok - Energiahatékonysági intézet: az új csok-ra szigorúbb követelmények vonatkoznak
Az új lakástámogatási rendszerre (az új csok) vonatkozó kormányzati intézkedések szigorúbb épületenergetikai követelményekkel párosulnak, amelyekkel az új épületek energiaigénye jelentősen, felére csökkenhet a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) szerint.
2016.01.05. 11:32
 
Évértékelő - Észak-Korea egyre fenyegetőbbé vált, talán tárgyalni akar?
Észak-Korea, a világ egyik legelzártabb és leginkább magába forduló országa időről-időre igyekszik nukleáris- és egyéb fegyverkísérleteivel, továbbá különböző provokációkkal felhívni magára a nemzetközi közösség figyelmét.
2016.01.03. 07:10
 
 
Átvette a Főgáz az E.on lakossági földgázfogyasztóit
Átvette a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz az E.on 600 ezer lakossági földgázfogyasztóját január 1-jén - mondta el Králik Gábor, a Főgáz Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére.
2016.01.02. 04:42
 
 
Az űrbéli sötét anyagok kutatására küldött műholdat Kína
A világűrben keringő láthatatlan sötét anyagok kutatását célzó műholdat bocsátottak fel Kínában csütörtökön. Küldetésének helyszínére, a napszinkron pályára 500 kilométeres magasságban áll rá - közölte az állami média.
2015.12.29. 00:47
 
Nőtt a román ipari termelés
Az első kilenc hónapban 3 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte kedden a román országos statisztikai intézet.
2015.11.10. 10:12
 
Riválisai össztüzet zúdítottak Trumpra a republikánus elnökjelölt-aspiránsok vitáján
Össztüzet zúdítottak riválisai a népszerűségi listákat vezető Donald Trumpra az amerikai elnökjelöltségért kampányoló republikánus aspiránsok szerda esti, második televíziós vitáján, ő azonban az esetek többségében hárítani tudott, sőt visszatámadott.
2015.09.17. 08:05
 
Görög adósság - Alakul a megállapodás, de még tart a rendkívüli csúcstalálkozó
Kialakulni látszik a végső megállapodás, de továbbra is tart az euróövezet állam- és kormányfőinek vasárnap délután kezdődött ülése Brüsszelben, hogy tető alá hozzák azt az alkut, amellyel rendezni lehet a Görögországban kialakult likviditási válságot.
2015.07.13. 07:17
 
Felfüggesztette az NFM a mosógépcserét a közép-magyarországi régióban
Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a közép-magyarországi régióban - közölte a tárca az MTI-vel.
2015.07.07. 10:10
 
Megindult a kereskedelmi forgalom a szlovák-magyar gázvezetéken
Szerdától beindult a kereskedelmi forgalom a Szlovákiát Magyarországgal összekötő gázvezetéken - jelentette be Vagram Cugurjan, az Eustream szlovák vezetéküzemeltető cég vezetője, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett.
2015.07.02. 08:13
 
Obama aggodalmát fejezte ki kínai vezetőknek Pekingnek a kibertérben és a tengereken tanúsított magatartása miatt
Barack Obama amerikai elnök aggodalmát fejezte ki Kínának a kibertérben és a kelet-ázsiai tengereken tanúsított magatartása, valamint a távol-keleti nagyhatalom valuta-, technológia- és beruházási politikája miatt, amikor szerdán a Fehér Házban fogadta Vang Jang és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyetteseket, valamint Jang Csie-cse államtanácsost.
2015.06.25. 02:11
 
 
HVG: Orbán arcátlanul nagyot vetít az arab befektetők előtt
Miközben kint figyelnek a bevándorlásellenes kormányzati hirdetések, Orbán Viktor olyan szöveggel állt elő az arab befektetők előtt, amelyben Magyarországot barátságos országként jellemzi, ahol él a tisztelet kultúrája az iszlám világból érkezettekre, és nem fenyegetésként tekintenek rájuk - írja a HVG.
2015.06.09. 12:54
 
Emelte jövő évi GDP-növekedési előrejelzését az osztrák jegybank
Javított jövő évi GDP-növekedési prognózisán az osztrák jegybank, az OeNBt.
2015.06.08. 10:45
 
George Pataki: az amerikai elnöknek több párbeszédet kellene folytatnia a közép- és kelet-európai államok vezetőivel
Az amerikai elnöknek meg kell értenie Közép- és Kelet-Európa fontosságát, és több időt kell eltöltenie értelmes párbeszéddel ezen országok vezetőivel, a kommunikáció kétirányú utca - jelentette ki csütörtökön az MTI-nek a New Hampshire állambeli Exeterben George Pataki republikánus elnökjelölt-aspiráns.
2015.05.29. 04:27
 
Amerikai magyar szervezetek vezetői támogatják a kétoldalú kapcsolatok erősítését
A magyar-amerikai kapcsolatok erősítése és a párbeszéd elmélyítése mellett foglalt állást külön kiadott nyilatkozatában Maximilian Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) és Koszorús Ferenc, az Amerikai Magyar Szövetség (AHF) elnöke.
2015.05.22. 02:56
 
Századvég-elnökhelyettes: szövetségesi légkörben tartották az amerikai kongresszusi meghallgatást
Konstruktívabb hangulatban, szövetségesi légkörben tartották a Magyarországgal kapcsolatos meghallgatást kedden az amerikai képviselőház külügyi bizottságának albizottságában - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2015.05.21. 08:41
 
 
Ponta: Románia energia- és kiberbiztonsága védelmében "háborúzik"
Victor Ponta szerint Románia háborút visel - bár nem konvencionális fegyverekkel, mint Ukrajna - azok ellen, akik energetikai, illetve kibernetikai biztonságát veszélyeztetik - erről egy bukaresti háromnapos kiberbiztonsági találkozó megnyitóján beszélt hétfőn a román kormányfő.
2015.05.11. 12:27
 
Szociáldemokrata győzelem várható a németországi Brémában rendezett tartományi választáson
A szociáldemokrata párt (SPD) győzelmét jelzik a németországi Brémában vasárnap rendezett tartományi törvényhozási választás után megjelent eredménybecslések.
2015.05.10. 19:25
 
A román külügyminiszter a magyarországi románok kulturális identitásáért aggódik
A Budapestre készülő Bogdan Aurescu román külügyminiszter aggodalmát fejezte ki a magyarországi románok - szerinte veszélyeztetett - kulturális identitásáért, és erre hivatkozva a magyar-román kisebbségi vegyes bizottság által előkészített megállapodás elfogadását nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel folytatandó csütörtöki tárgyalásai egyik legfontosabb napirendi pontjának.
2015.05.06. 21:45
 
 
Paksi bővítés - Putyin: ártana Magyarországnak, ha lemondana a szerződésről
Ártana Magyarország nemzeti érdekeinek, ha lemondana a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodásról - jelentette ki az orosz elnök kedden, amikor Szergej Kirijenkóval, az orosz atomenergia-ügynökség (Roszatom) vezérigazgatójával tárgyalt Moszkvában.
2015.05.05. 16:46
 
Az E.ON is kivonul, hatszázezer ügyfelet hagy itt
A törvény szerint csak az szerződhet át új gázszolgáltatóhoz, aki az előző közműcéggel minden tartozását rendezte. A Népszabadság írt erről, miután kiderült: az E.ON is kivonul a magyar lakossági gázpiacról. Hogy ki veszi át a cég 600 ezernél is több fogyasztóját, az a Magyar Energia Hivatal által kiírt pályázaton derül majd ki. A nemrég beindított Nemzeti Közműszolgáltató jelezte: felkészült az ügyfelek átvételére, és pályázik. Holoda Attila, az Orbán-kormány volt államtitkára szerint a veszteséges cégek helyébe lépő állami közműszolgáltató is veszteséges lesz a rezsicsökkentés miatt.
2015.04.27. 07:32
 
 
A Mol-csoport Norvégiában bővíti északi-tengeri portfólióját
A Mol-csoport Norvégiában bővíti tevékenységi területét, miután adásvételi szerződést kötött az Ithaca Petroleum Ltd-vel az Ithaca Petroleum Norge (IPN) 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, a cég vételára 60 millió dollár - közölte a Mol a tőzsde honlapján pénteken.
2015.04.24. 08:40
 
Magyar kutatók felfedezése segíthet a világegyetem titokzatos hideg foltjának megértésében
Magyar asztrofizikusok felfedezése segíthet a világegyetem titokzatos hideg foltjának megértésében.
2015.04.22. 11:34
 
 
A méz dicsérete: herpesztől a fogínybetegségeken át, szinte mindenre gyógymód
Természetgyógyászok mindig is esküdtek erre a természetes édesítőszerre. Nemrégiben tudományosan is bebizonyították, hogy a cukornál valóban sokkal jobb tápanyag a szervezet számára, mert egyenlő arányban tartalmaz glukózt és fruktózt.
2015.04.22. 09:31
 
 
Paksi bővítés - Lázár: az Európai Bizottság jóváhagyta a nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2015.04.21. 17:44
 
Paksi erőmű - DK: az Európai Bizottságnak továbbra is vannak aggályai a beruházás miatt
A Demokratikus Koalíció szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentéseivel ellentétben az Európai Bizottságnak továbbra is erős aggályai vannak az paksi erőmű bővítése miatt - erről a párt ügyvezető alelnöke beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2015.04.21. 10:35
 
Iráni atomprogram - Kompromisszumra jutottak az amerikai szenátus bizottságának vezetői a menetrendről
Kompromisszumra jutottak az amerikai szenátus külügyi bizottságának republikánus és demokrata vezetői abban, hogy a készülő törvénytervezetben 52 napra csökkentsék azt az időszakot, amely a kongresszus rendelkezésére állna az iráni nukleáris program csökkentéséről megkötendő megállapodás mérlegelésére - jelentette ki kedden Bob Corker, a testület republikánus elnöke.
2015.04.14. 18:15
 
A kkv-k előretörésével átrendeződhet a megújulóenergia-piac
Az energetikai tanácsadás, az energiarendszerek bevezetése, működtetése területén, de a megújuló energiaforrásokra épülő energiarendszerek felhasználásában is előretörtek a kis- és középvállalkozások (kkv), és ez jelentősen átrendezi az energiapiacot - hívja fel a figyelmet a Rentenergie Kft.
2015.04.02. 04:00
 
Orbán: ésszerű együttműködni Kazahsztánnal
Ésszerű mély együttműködést kialakítani Kazahsztánnal, mert ez a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Asztanában.
2015.04.01. 11:26
 
Az Obama-kormány 2025-ig 26-28 százalékkal csökkentené a károsanyag-kibocsátást
Az Obama-kormány a 2005-ös szintről 26-28 százalékkal kívánja csökkenteni 2025-ig a károsanyag-kibocsátást - derült ki az ENSZ-hez hivatalosan kedden benyújtott amerikai klímaváltozás-stratégiából.
2015.03.31. 20:16
 
Ukrán válság - Az Európai Parlament jóváhagyta a Kijevnek szánt 1,8 milliárd eurós kölcsönt
Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése szerdán megszavazta, hogy az Európai Unió 1,8 milliárd eurós kölcsönt biztosítson Ukrajnának az ukrán fizetési mérlegben rövid távon jelentkező hiány áthidalására.
2015.03.25. 20:37
 
Tapolcai választás - Vona: Rig Lajos győzelme az ország győzelmét jelentené
A Jobbik elnöke szerint ha pártja országgyűlési képviselőjelöltje, Rig Lajos győz a tapolcai időközi választáson, az az egész ország győzelmét jelentené.
2015.03.23. 20:11
 
 
Ukrajna olcsóbban importált gázt Európából, mint Oroszországból januárban
Ukrajna olcsóbban importált földgázt Európából, mint Oroszországból januárban.
2015.03.23. 11:40
 
Schetyna: a visegrádi csoport egységes az Oroszország elleni uniós szankciók kérdésében
Amennyiben Oroszország kirívóan megsértené a minszki tűzszüneti megállapodást, a kelet-ukrajnai szakadárok megnövelnék az általuk ellenőrzött területet, elfoglalnák Mariupolt, vagy megszegnék a tűzszünetet, és ismét emberek halnának meg, az EU-országok közül senki nem fogja akadályozni az újabb szankciók bevezetését, ebben egységes a visegrádi csoport is - mondta el Grzegorz Schetyna lengyel külügyminiszter a Rzeczpospolita című napilapban hétfőn megjelent interjúban.
2015.03.16. 14:26
 
Felkészült a pénteki napfogyatkozásra a Mavir
Több mint egy éves előkészítő munkával készült fel a március 20-i napfogyatkozás hatásainak kezelésére a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir), az Európai Villamosenergia-átviteli Rendszerirányítók Szervezetével (ENTSO-E) együttműködve.
2015.03.16. 14:20
 
Átdátumozott élelmiszereket találtak egy Bács-Kiskun megyei raktárban
Lejárt, átdátumozott és hamisított élelmiszereket találtak egy szlovák cég által bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-vel.
2015.03.16. 09:00
 
 
Március 15. - Orbán Viktor: a magyarok szabadságát csak a magyarok vívhatják ki
A szabadságot és a nemzeti függetlenséget nevezte a magyar történelem "páros vezércsillagának", vérvonalának Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a március 15-i nemzeti ünnepen a múzeumkerti állami díszünnepségen tartott beszédében. A kormányfő szerint a szuverenitásért folytatott harcnak sosincs vége. Azt is mondta, hogy az elmúlt években ismét egy erős magyar nemzet kezdett el kovácsolódni.
2015.03.15. 08:30
 
Rákossy Balázs: 830 milliárd forint uniós forrás támogatja a gazdaságfejlesztést az idén
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében csaknem 70 pályázati felhívást tesz közzé mintegy 830 milliárd forint összegben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén - tájékoztatta Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.
2015.03.13. 11:08
 
Paksi bővítés - LMP: szükségtelen a projekt
Életképtelennek és szükségtelennek tartja a paksi atomerőmű bővítési projektjét az LMP, az ellenzéki párt szerint a beruházás európai uniós kudarca a keleti nyitás politikájának kudarcát is jelenti.
2015.03.13. 09:01
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80Következő  Utolsó

bükkábrányi fák I energia I Energia és klíma kampány I fecskepusztulás I Föld napja I globális felmelegedés I GNO kampány I Greenpeace I hulladékégető I hulladékkezelés I illegális szemétbála I ivóvíz I Ivóvízhiány I klíma I környezetszennyezés I olajszennyezés I Őserdő I Rába szennyezés I Szelektív hulladékgyűjtés I szennyeződés I természet I természetvédelem I TUBES lokátorállomás I Vegyi kampány I vegyszer I zöldbűnözés I zöldek

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista