2014. november 28., péntek - Stefánia
Deviza:  
EUR/HUF 307,15 USD/HUF 246,39 CHF/HUF 255,51
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23726 találat
 
Tiltott pirotechnikai eszközöket találtak egy árusnál Szendrőládon
Csaknem kétezer darab tiltott pirotechnikai eszközt - petárdát - találtak a rendőrök egy árusnál pénteken Szendrőládon - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek. Dobi Tamás kifejtette: pénteken kora reggel ellenőrizték a férfit az edelényi rendőrkapitányság munkatársai, az intézkedés során kiderült, hogy az árus birtokában tiltott eszközök, petárdák is voltak. Hozzátette: szabálysértési eljárás indult a férfival szemben. Dobi Tamás az MTI kérdésére beszámolt arról is, hogy a miskolci rendőrkapitányságon három szabálysértési eljárást kezdeményeztek eddig hasonló ügyek miatt.
2010.12.31. 10:30
 
 
Berényi József: Nehéz évet tud maga mögött az MKP
Nagyon bonyolult évet tud maga mögött a Magyar Koalíció Pártja (MKP) Berényi József pártelnök szerint, aki az elmúlt évet három szakaszra tagolja e szempontok szerint. Szerinte az első a parlamenti választásokat megelőző időszak volt, amikor egy magyarellenes kormánykoalícióval szemben kellett politizálnia a pártnak. "Az MKP azonban egyedül maradt a kormánykoalíció agresszív és provokatív politikája elleni szócsatákban, s mert nem tudtuk jól kommunikálni választóink felé magatartásunk elvi alapjait, parlamenti csatározásaink népszerűségvesztéshez vezettek, aminek a következtében a parlamenti választások kudarccal végződtek számunkra, s nem jutottunk be a törvényhozásba."
2010.12.31. 10:30
 
 
A vártnál gyorsabban forog a Föld
A kutatók meglepetten tapasztalták, hogy 2010-ben a Föld egy parányival gyorsabban forgott a megjósoltnál. Bár, mint minden évben, a bolygó forgó mozgása most is lassabbnak bizonyult az előző évinél, de nem annyival, mint a legutóbbi években. A hosszú távú trend egyértelmű: a Föld egyre lassabban forog, ezer nap alatt átlagosan egy másodpercet veszít forgási sebességéből. Ezt atomórákkal pontosan meg lehet mérni. Azért, hogy a csillagászati nap és az órák által mért nap ne térjen el egyre inkább egymástól, minden második vagy harmadik évben beiktatnak Újévre virradóan egy úgynevezett szökőmásodpercet. 2010 utolsó perce azonban mégis 60, és nem 61 másodpercből fog állni - írja a Die Welt.
2010.12.31. 10:00
 
 
Index: egy Habsburg kerülhet a Műcsarnok élére
Négyen indultak a Műcsarnok igazgatói posztjáért, és bár ketten bekerültek a második körbe, végül nem hirdettek győztest. A szakma viszont úgy tudja, esélyes lehet a nemzetközi művészeti életben elismert Francesca von Habsburg, aki talán műgyűjteményét is Magyarországra költöztetné - írja az Index. Az internetes honlap értesülése szerint a pályázat kiírója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) azzal indokolta a pályázat eredménytelenségére vonatkozó döntést, hogy egyik résztvevő sem nyújtott be a szaktárca képviselője számára meggyőző koncepciót. Petrányi Zsolt igazgató megbízatását ezért egy hónappal meghosszabbították. A jelenlegi vezető mandátuma eredetileg január elsejéig szólt.
2010.12.31. 08:15
 
Minden készen áll az egyszerűsített honosítás január 3-i indulásához
Minden készen áll az egyszerűsített honosításról szóló eljárás január 3-i indulásához és a kérelmek fogadásához - mondta el Wetzel Tamás miniszteri biztos az MTI-nek. A sorban állást elkerülendő időpont-foglalási rendszert indítottak, azaz telefonon vagy interneten mind a külképviseleteken, mind a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál előre le lehet foglalni időpontot. Az első évben 250-400 ezer kérelmezővel számolnak, a legnagyobb érdeklődés eddig Szabadkán, Csíkszeredán és Kolozsvárott volt. Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvény augusztus 20-án lépett hatályba, alkalmazni 2011. január 1-jétől kell. A kérelmeket az év első munkanapjától, január 3-tól lehet benyújtani.
2010.12.31. 07:45
 
Pokolgép robbant egy athéni éjszakai klub előtt
Pokolgép robbant egy athéni éjszakai klub előtt pénteken hajnalban, de szerencsére nem okozott sérüléseket a különben zárva tartó vendéglátóhely körzetében. A görög rendőrség közleménye a bűnözői csoportok szembenállásának tudja be a városközpont közelében elkövetet robbantásos akciót. A detonációt - amely alaposan megrongálta a klub bejáratát - a főváros egész déli részén hallani lehetet. A hatóságok védelmi pénzek behajtásával hozták összefüggésbe a terrorcselekményt, s arra emlékezettetek, hogy az elmúlt években több hasonló pokolgépes merénylet történt.
2010.12.31. 07:45
 
Rétvári szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben
Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium államtitkára szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben, de azt szolgálja, hogy a bíróságok 3 milliárd, az ügyészség kifejezetten a korrupció visszaszorítására 1 milliárd forintot kaptak, és bővültek a vádhatóság nyomozati jogosítványai is - írta a Magyar Nemzet. A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár elmondta: a korrupciós ügyek felderítését segítheti az, hogy a jövőben az ügyészségnek is megadatott az a lehetőség, amely a rendőrséget már régóta megilleti, vagyis - engedéllyel - a vádhatóság munkatársai is bevethetnek titkosszolgálati eszközöket.
2010.12.31. 07:15
 
 
Haitin 3 ezer fölé emelkedett a kolera halálos áldozatainak a száma
A legfrissebb hivatalos adtatok szerint Haitin 3.333 ember halt meg az október dereka óta pusztító kolerajárványban. A csütörtökön nyilvánosságra hozott összesítésben az egészségügyi minisztérium a december 26-ig elhalálozott személyeket vette számba. A korábbi, 20-án ismertetett jelentés 2.901 regisztrált halálesetről számolt be. Nem világos azonban, hogy a 432 újabb haláleset ebben az időszakban következett-e be. Továbbra is az ország északi részén lévő Artibonite megye a leginkább sújtott terület 828 halottal. A kór ebben a megyében ütötte fel fejét.A fővárosban, Port-au-Prince-ben 281 ember halt meg a kolerában.
2010.12.31. 07:15
 
 
WikiLeaks: pénzelte Sarkozyt a néhai gaboni elnök
Nicolas Sarkozy francia elnököt anyagilag támogatta Omar Bongo, Gabon egykori, 2009-ben elhunyt elnöke - legalábbis ez derül ki a WikiLeaks oknyomozó portál által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai sürgönyök egyikéből, amelyről a Mediapart francia internetes magazin számolt be csütörtökön. A titkos távirat szerint a közép-afrikai állam több mint négy évtizeden át hatalmon lévő elnöke családjával együtt a közpénzekből összesen 36 millió eurónak megfelelő összeget különített el magáncélra, és ennek egy részét állítólag több franciaországi párt, valamint Sarkozy támogatására fordította.
2010.12.30. 22:15
 
 
Januártól indul a családi adózás Magyarországon
Január elsejétől életbe lép a családi adózás Magyarországon, a családok tehermentesítése, és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében a személyi jövedelemadózás új rendszerében már az első gyermek után is adókedvezmény jár a szülőknek, méghozzá jövedelemkorláttól mentesen - hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kormány célja, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen többé fokozott szegénységi kockázatot, ezért bőkezű támogatást nyújt - ismerteti a tárca közleménye. A családok egy és két gyermek esetén gyermekenként havi 62.500 forint, míg 3 gyermek vállalásától gyermekenként havi 206.250 forint kedvezményt számolhatnak el a jövedelmükkel szemben.
2010.12.30. 20:15
 
 
Férfi kézilabda-vb: túl vannak az első felkészülési mérkőzésen a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön a szintén világbajnoki résztvevő Bahrein ellen kezdte meg felkészülését a januárban sorra kerülő svédországi vb-re. A két együttes a veszprémi arénában 3x30 percet játszott, s az első fél óra 20-11-es magyar vezetéssel zárult. A csapat tájékoztatása szerint bár a folytatásban nem számolták a gólokat, a másik két 30 perces szakaszban is egyértelmű volt a magyar fölény. A válogatottban ezúttal nem játszott Laluska Balázs, aki csuklópihentető gipszet kapott a bal kezére, a vállsérülés miatt három és fél hónapot kihagyott Eklemovics Nikola viszont pályára lépett.
2010.12.30. 19:45
 
 
Elpusztult a világ második legöregebb gorillája
Elpusztult csütörtökön a világ második legöregebb gorillája egy japán állatkertben. Az Oki nevű nőstény 53 évet élt, ez emberévekben számolva száz évet jelent - közölte a nagojai Higasijama állat- és növénykert. A gorilla 1959-ben érkezett Nagojába, ahol hamar óriási népszerűségre tett szert súlyemelő- és dobolómutatványaival. Oki szerdán rossz bőrben volt a hideg időjárás miatt, a gondozók ketrecében már holtan találtak rá.
2010.12.30. 19:45
 
 
Az olaszoknak piros alsó, a spanyoloknak szőlő hoz szerencsét újévkor
Minden nép más dolgokhoz ragaszkodik, az olaszoknak piros alsónemű, a spanyoloknak szőlő hoz szerencsét szilveszter estéről újévre virradóra. Olaszországban szinte kötelező a piros színű fehérnemű viselése: aki szerencsés és sikeres akar lenni az újévben, annak piros alsóban kell köszöntenie január 1-jét. Az áruházak és az üzletek ilyenkor összes piros darabjukat kirakják a polcokra, legyen szó boxeralsóról vagy szépen szabott női bugyiról. A spanyolok ezzel szemben egy gyümölcsre, mégpedig a szőlőre esküsznek, hitük szerint ez hoz szerencsét. Éjfélkor minden gongütésnél bekapnak egy szemet, és aki elszámolja magát, arra szerencsétlenség vár.
2010.12.30. 19:15
 
 
WikiLeaks: az amerikai diplomáciának kétségei voltak a Rózsa-ügyben
Egy amerikai diplomáciai távirat szerint az Egyesült Államok bolíviai nagykövetsége olyan beszámolót kapott egy szavahihető helyi forrástól, hogy az úgynevezett Rózsa-ügyet a bolíviai kormánykörökben kreálták - írta az El País spanyol napilap a WikiLeaks kiszivárogtatására hivatkozva. A bolíviai kormány azt állította, hogy a hatóságok egy terrorista csoportot számoltak fel, amelyet Santa Cruz-i ellenzéki vezetők fogadtak fel az államfő meggyilkolására, és fegyveres lázadás kirobbantására. A nagykövetséget tájékoztató forrás szerint viszont a zsoldosokat maga a bolíviai titkosszolgálat - konkrétan Jorge Santiesteban ezredes, a rendőrségi hírszerzés vezetője, és a helyettese, Walter Andrade őrnagy - szerződtette.
2010.12.30. 19:15
 
Nyitrai: 100 milliárd forintból valósul meg a Digitális Megújulás Cselekvési Terv
Összesen legalább 100 milliárd forint forrást mozgat meg a nemrég nyilvánosságra hozott Digitális Megújulás Cselekvési Terv, melynek többek között az a célja, hogy három éven belül teljes körű szélessávú lefedettség legyen Magyarországon - mondta Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára csütörtökön az MTI-nek a 4 akciótervet és 83 konkrét intézkedést tartalmazó tervről. A 2011 és 2014 közötti időszakra szóló cselekvési terv finanszírozásáról Nyitrai Zsolt elmondta: a 2011-es költségvetés mellett az Új Széchenyi Terv biztosít majd a forrásokat, de európai uniós forrásokra is pályáznak, továbbá vállalkozói önrészre is számítanak.
2010.12.30. 17:45
 
BUX: -0,73 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,14 pontos, 0,73 százalékos csökkenéssel, 21.296,46 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 0,85 százalékkal 20.775 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,03 százalékkal 5.016 forintra csökkent.
2010.12.30. 17:30
 
 
A gazdasági válság ellenére sem csökken a belga királyi család állami juttatása
A nemzetközi gazdasági válság ellenére nem csökken a belga királyi családnak járó állami juttatás jövőre, marad az idei, 13,7 millió eurós értéken - jelentették brüsszeli sajtóorgánumok. A témáról - elsősorban flamand nyomásra - rendszeres a vita a belga politikai életben, és az előző, 2010-es költségvetés kidolgozásakor kilátásba is helyezték a királyi apanázs majdani csökkenését. Ám ennek kivitelezését megakadályozta, hogy az idei választások nyomán az országban nem tudott új kormány alakulni (a koalíciós tárgyalások rekordhosszúságú idő, már több mint 200 nap óta nem hoztak eredményt). Az ügyvezető kabinet ugyanis több tekintetben nem készíthetett teljes igényű költségvetést 2011-re.
2010.12.30. 15:15
 
 
Emelkedik a magyar ügyfelek száma a szlovákiai bankokban
Egyre több magyar cég és állampolgár nyit számlát a szlovákiai pénzintézetekben - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtökön. Az újság szerint a számlanyitás valószínű oka a betétek biztonsága. A szlovákiai bankok - az osztrák pénzintézetektől eltérően - nem csalogatják tudatosan a magyar klienseket. Visszafogottságukra jellemző, hogy több bank nem is válaszolt a betéteseik állampolgárságát firtató kérdésünkre - jegyzi meg az újság.
2010.12.30. 14:00
 
 
Vizsgálatot indít Budai Gyula a BKV és az Alstom közötti szerződés ügyében
Vizsgálatot fog indítani az elszámoltatási kormánybiztos a BKV és a budapesti metrókocsik gyártója, az Alstom között megkötött szerződés ügyében. A kormánybiztos emlékeztetett: a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatára Tarlós István főpolgármester kérte fel, akivel 2011. január 3-án, hétfőn egyeztet majd az ügyben. A kormánybiztos emellett közölte: tucatnyi újabb ügyben "gőzerővel folyik" a vizsgálat. Ezek között van a Bakonyerdő Zrt. területén kialakított hatezer hektáros vadászterülettel kapcsolatos visszaélés. Ennek esetében - mint mondta - ismét Tátrai Miklósnak, a vagyonkezelő volt vezérigazgatójának neve vetődött fel."
2010.12.30. 13:45
 
 
A harmadfokú készültséget is meghaladó árhullám várható a Tisza középső szakaszán
A legmagasabb, harmadfokú készültséget is meghaladó árhullám várható a Tisza középső szakaszán, a Tisza-tó alatt - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint további áradásokra kell felkészülni Kisköre és Szolnok között, valamint a Csongrád és Szeged közötti folyószakaszokon. A Tisza alsó szakaszán a Körösök egyidejű árhulláma miatt is tartós árvízzel kell számolni - tették hozzá. Jelenleg a magyarországi folyókon és folyószakaszokon 325 kilométer hosszon van harmadfokú árvízvédelmi készültség, míg másodfokú 966 kilométeren.
2010.12.30. 13:15
 
 
A bíróság bűnösnek találta Kacavot
Két rendben bűnösnek találta csütörtökön a tel-avivi körzeti bíróság Móse Kacav volt izraeli államfőt az ellene nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt mintegy négy éve indított perben. Kacavot azzal vádolták, hogy megerőszakolta egyik munkatársnőjét, három másikat pedig szexuálisan zaklatott, amikor idegenforgalmi miniszter, majd államfő volt. Miután a sértettek beperelték, 2007 júniusában lemondott elnöki tisztségéről.
2010.12.30. 13:15
 
Fűtetlen otthonában halt meg egy miskolci nyugdíjas
Holtan találtak egy idős miskolci nőt az otthonában, az asszony halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t. Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a 86 éves, nyugdíjas nő a fűtetlen lakásában a földön feküdt, és már halott volt, amikor rátaláltak. A haláleset körülményeit a miskolci rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - tette hozzá.
2010.12.30. 13:00
 
 
Az unióban Magyarországon esett vissza leginkább a lízingpiac a beruházásoknál
A beruházásoknál lényegesen erőteljesebb mértékben zuhant az európai lízingpiac 2009-ben, s Magyarországon volt a legnagyobb a visszaesés e tekintetben - írta a Napi Gazdaság az európai szakmai szervezet, a Leaseurope felmérésére hivatkozva. A lap csütörtöki számában ismertetett, az unió 27 tagországában elkészített összevetés szerint a lízingfinanszírozás részaránya a beruházásokon belül a 2008-as 15,5 százalékról tavaly 12,2 százalékra zuhant. A kimutatások szerint a lízingpiaci penetráció a vizsgált tagállamokon belül a legjelentősebben Magyarországon esett: a Magyar Lízingszövetség által közölt adatok szerint a 2008-ban mért 27,1 százalékról 11,6 százalékra zuhant vissza.
2010.12.30. 12:45
 
 
Jobbik: az állam ne vegyen veszteséges kaszinót
A Jobbik szerint nem szolgálja a nemzet érdekét, hogy a Szerencsejáték Zrt. megvásárolja Andy Vajna producer tulajdonrészét a budapesti Tropicana kaszinóban. Dúró Dóra szóvivő csütörtökön a kaszinó belvárosi épülete előtt sajtótájékoztatón azt mondta: a Jobbik tiltakozik az ellen, hogy az állami tulajdonú cég megvegye "Orbán Viktor jó ismerősének" részesedését egy veszteséges vállalkozásban. Hozzátette: a Fidesz megígérte, hogy kormányzásával véget ér az az időszak, amikor "haveroknak oszt pénzt" az állam. A Népszabadság múlt kedden számolt be arról, hogy Andy Vajna producer 750 millió forintért eladja a Tropicana kaszinóban lévő tulajdonát a Szerencsejáték Zrt.-nek.
2010.12.30. 12:30
 
Médiatörvény: Paul Lendvai szerint sok magyar értelmiségi ismét a Nyugatban bízik
Az Európai Uniónak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos reakcióit elemzi Paul Lendvai a Der Standard csütörtöki számában megjelent kommentárjában. A liberális napilapban rendszeresen publikáló vezető publicista emlékeztet: nem először fordul elő a történelemben, hogy Magyarország az európai politika tesztjének terepe lett. Így volt ez az 1956-os forradalom véres leverése után, amikor a magyarok hathatós támogatás helyett csak vigasztaló biztatásokat és segélycsomagokat kaptak a Nyugattól, majd pedig az 1989-es rendszerváltás és kockázatos határnyitás után, amikor az első szabadon választott kormány idején kellett eltemetniük a milliárdos nyugati hitelekkel kapcsolatos túlzott reményeiket.
2010.12.30. 11:45
 
Még várnak a hivatalos jégpályák megnyitásával a Balatonnál
A tavalyinál közel egy hónappal korábban kezdődik a balatoni korcsolyaszezon, sok helyen korcsolyáznak már, de az önkormányzatok és strandüzemeltetők még várnak a hivatalos korcsolyapályák megnyitásával. Győrffy Árpád, a balatoni jéghelyzetről információkat közlő Balatontipp.hu szerkesztője csütörtökön az MTI-nek elmondta, a Tihanyi Belső-tó, valamint a Balaton déli partjának jegén már szerdán megjelentek az első korcsolyázók, a legtöbb balatoni vízfelületen azonban még néhány napot várni kell arra, hogy biztonságos legyen a jég.
2010.12.30. 11:30
 
 
A Milan nyolcmillió euróért engedi el Ronaldinhót
Brazil sajtóértesülés szerint nyolcmillió eurót kell átutalnia az AC Milan számlájára annak a klubnak, amelyik meg akarja szerezni Ronaldinhót, az olasz csapat világbajnok labdarúgóját. A Zero Hora című napilap Roberto de Assisra, a csatár testvérére, egyben ügynökére hivatkozva írta ezt. A futballista ügyeit intéző fivér előzőleg Rio de Janeiróban találkozott Adriano Gallianival, a Milan alelnökével. Az egyik legaktívabb kérő, a Gremio - amelyben Ronaldinho elkezdte profi pályafutását - eredetileg ingyen szerette volna átcsábítani a játékost, akinek négy évre szóló szerződést kínálna. A 2002-ben világbajnok, 2005-ben aranylabdás, 30 éves futballista jelenlegi kontraktusa júniusig szól.
2010.12.30. 11:15
 
 
Pokolgép robbant egy bíróságnál Athénban
Pokolgép robbant csütörtökön egy bíróság épületénél a görög fővárosban, Athénban. A robbanást megelőzően figyelmeztető telefonhívás érkezett egy újsághoz és egy kereskedelmi televízióhoz, ennek köszönhetően sikerült kiüríteni a veszélyeztetett területet - közölte egy rendőrségi forrás. A robbanás megremegtette a környékbeli házak ablakait, autókat rongált meg és sűrű füstöt árasztott, ami városszerte jól látható volt. Egyelőre egy szervezet sem vállalta magára a támadás elkövetését. Áldozatokról sincs értesülés. Rendőrségi források arról számoltak be, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a robbanószerkezetet egy parkoló motorkerékpáron helyezték el.
2010.12.30. 09:15
 
 
Újra Balaton-Átcsúszást terveznek
A Balaton jégborításától és az időjárástól függően január második felében, illetve február első hetében tervezik megrendezni az újabb Balaton-Átcsúszást, amely több rendezvényből áll majd. A Balaton-Átcsúszás fő rendezvényeit a balatonfüredi jégkarnevál részeként tervezik megtartani, továbbá az időjárástól függően szerveznek a tó jegén túrákat Tihany-Szántód között, körtúrát Keszthelyről, átkelést Badacsony-Fonyód között és öböl-átcsúszást Szigligetnél - tájékoztatta az ötletgazda főszervező, Kardos Gábor az MTI-t.
2010.12.30. 08:30
 
 
Pintér Sándor: júniusig rendeződhet a vörösiszap-katasztrófában érintettek helyzete
Pintér Sándor belügyminiszter a katasztrófákhoz kapcsolódó kormányhatározatokat nevezte tárcája szempontjából 2010-ben az emberek jövőjét leginkább elősegítő döntéseknek az MTI-nek adott év végi nyilatkozatában. Ezek sorában egy új bejelentést is tett: közlése szerint az ajkai vörösiszap-katasztrófában érintett települések helyzete jövő év június 30-ig véglegesen rendeződhet. "Azt gondolom, hogy ezeknél jobb szívvel meghozott kormányhatározatok nincsenek" - mondta a katasztrófákat elszenvedő emberek érdekében hozott döntéseket méltatva a tárcavezető.
2010.12.30. 08:00
 
 
Parragh László: az ország gazdaságában megindult a növekedés
Idén Magyarországon gazdaságpolitikai fordulat történt, az ország gazdaságában megindult a növekedés - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek az idei évet értékelve. Kifejtette: 2010-ben a magyar gazdaságban megindult a növekedés, az I-III. negyedévben 0,9 százalékkal, a III. negyedévben már 1,6-1,7 százalékkal bővült a gazdasági teljesítmény. Az adatok ugyan lassú kilábalásra utalnak, de azt mindenképpen jelzik, hogy megindult a gazdaság bővülése és örvendetes, hogy a magyar termékek legfőbb felvevő piaca, Németország stabil növekedést mutat, a német gazdasági teljesítmény a magyar ipari termelést is növelni tudta.
2010.12.30. 07:30
 
Kutyatolvajbandát lepleztek le Hajdú-Biharban
Szervezett kutyatolvajbandát számolt fel az a nyomozócsoport, mely Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyei rendőrökből alakult a kutyalopások tetteseinek kézre kerítésére - tudatta szerdán a Tiszafüredi Városi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI-vel. Az elmúlt hónapokban országszerte több értékes kutyát loptak el tenyésztőktől. Elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Heves és Borsod megyében tulajdonítottak el angol és francia bulldog fajtatiszta kölyökkutyákat. A legnagyobb kárt 2010. október 3-án egy tiszafüredi tenyésztőnek okozták, akitől két Champion győztes angol bulldog kölyköt vitték el.
2010.12.29. 19:30
 
 
Visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil
A válságadó miatt visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil magyarországi leányvállalata, a Lukoil Magyarország Kft. - nyilatkozta Denis Ryupin ügyvezető szerdán a Nol.hu-nak. Kifejtette: nincs szó kivonulásról, a kúthálózatukat megtartják, ügyfeleiket továbbra is a megszokott feltételekkel szolgálják ki. Hangsúlyozta, hogy a Lukoil Magyarországon elsősorban a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelemben vesz részt, amelyet leginkább közel száz töltőállomásuk jelképez. Az üzemanyag-nagykereskedelmi piacon a Mol mellett a Lukoil kisebb szereplőnek számított.
2010.12.29. 18:30
 
MSZP: remélik, hogy jövőre az "igazi ügyekre" is jut ideje Budainak
Az MSZP reméli, hogy Budai Gyula "el- és leszámoló biztos úrnak" az új évben már "igazi ügyek" feltárására is lesz ideje. A szocialista párt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében Budai Gyulának az újévre is sok sikert és még több kitartást kíván "eme embert próbáló ügyek feltárásához". Mint írják, nagyra értékelik Budai Gyula igyekezetét, amellyel a legkreatívabb módszerekkel igyekszik bolhákból elefántokat gyártani. Emellett ugyanakkor az MSZP szerint továbbra is talány például az, miről tárgyalt Orbán Viktor kétszer is Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóberuházás atyjával.
2010.12.29. 17:45
 
BUX: -0,03 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,34 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel, 21.453,60 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 0,98 százalékkal 20.600 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,22 százalékkal 5.120 forintra csökkent.
2010.12.29. 17:30
 
Index: Fellegi szerint januárban lehet a következő magyar-orosz találkozó
A következő magyar-orosz találkozóra januárban kerülhet sor a pravoszláv karácsony után - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán az Index-nek adott interjújában. Fellegi Tamás kifejtette: az EU-elnökségre való felkészülés miatt az elmúlt három hónapban nagyon sokat kellett utaznia szerte Európában, ez rengeteg időt és időpontot foglalt le. "Így a decemberi, az orosz fél által javasolt időpontot mi mondtuk le" - hangsúlyozta a miniszter.
2010.12.29. 17:15
 
Dániában terrorakcióra készülő személyeket fogtak el
Dániában őrizetbe vettek négy személyt, akik gyaníthatóan merényletet akartak elkövetni egy újság ellen, amely évekkel ezelőtt karikatúrákat közölt Mohamed prófétáról - jelentette be szerdán a dán elhárítás. A biztonsági és hírszerző szolgálat (PET) közlése szerint az elfogottak közül hárman svéd lakosok, és a múlt éjjel érkeztek Dániába. A svéd rendőrség elfogott egy ötödik, Stockholmban élő, tunéziai származású gyanúsítottat is. A több helyszínen történt őrizetbe vételek során egy automata fegyvert és éles lőszert találtak.
2010.12.29. 17:15
 
 
A válság előtti időket idézte a karácsonyi kiskereskedelmi forgalom
Karácsony hetében, vagyis aranyvasárnap és december 24-e között jelentősen nőtt a kiskereskedelmi forgalom, sok cég számolt be erős forgalomról, a válság előtti hangulatot idézték a vásárlások - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek szerdán. Az OKSZ korábbi közlése szerint a kiskereskedelem forgalma akár 840-850 milliárd forint is lehet decemberben. Az elmúlt három évet együtt tekintve több mint 10 százalékkal esett vissza a decemberi vásárlások értéke, amely 2007-ben még 888 milliárd forint, 2008-ban 855 milliárd forint, 2009-ben viszont már csak 805 milliárd forint volt.
2010.12.29. 17:00
 
 
Jobbik: a betartatlan ígéretek éve volt 2010
A Jobbik szerint 2010 a betartatlan ígéretek éve volt: a fideszes vezetésű önkormányzatok a közműdíjak emeléséről döntöttek, miközben a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata nem történt meg, a kormány pedig, bár ígérte, nem indította el a bajba jutott lakáshiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ma már a családok több mint tizede tartozik a közüzemi díjakkal, ha pedig tavasszal lejár a kilakoltatási moratórium, százezrek kerülhetnek az utcára, a kormány mégsem kínál megoldást ezekre a gondokra.
2010.12.29. 16:15
 
 
Eltörölte a szerb kormány a Gazprom olajbehozatali monopoljogát
A szerb kormány 2011 elején eltörli az orosz tulajdonú Gazprom olajbehozatali jogát, és engedélyezi az üzemanyagok szabad árazását - nyilatkozta Petar Skundric szerb energiaügyi miniszter szerdán. A Gazprom Nyeft 2008-ban szerzett 51 százalékos tulajdonrészt a szerb nemzeti olajipari vállalatban, a NIS-ben. Akkor azzal számolt az orosz vállalat, hogy a szerb társaság 2011-ig megtarthatja monopoljogait a balkáni országban. Az oroszok azt szerették volna, ha még egy évvel meghosszabbítanák a társaság monopolhelyzetét, de a szerb kormány - az ország EU-csatlakozási törekvésihez köthető szabadpiaci kötelezettségekre hivatkozva - elutasította a kérést.
2010.12.29. 16:00
 
Árvíz: Három szükségtározót alakítanak ki Pálmonostora határában
Pálmonostora határában három szükségtározót alakítanak ki, amelybe a település mélyebben fekvő részeiről fogják a belvizet elvezetni, megmentve az elöntéstől két utca tíz veszélyeztetett házát - közölte Szatmári Imre alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szerdán az MTI-vel. Pálmonostora a környék legmélyebben fekvő települése, ezért óriási mennyiségű belvíz folyik a település közelében fekvő Péteri-tóba, valamint a Fehér-tóba, és ezek nem képesek több vizet befogadni - mondta az igazgató.
2010.12.29. 15:45
 
OCÖ: védjék meg a megszüntetésre váró cigány intézményeket
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) arra kéri Farkas Flórián romaügyi miniszteri biztost, hogy hatalmával, politikai befolyásával védje meg azokat a cigány intézményeket, megszüntetésre váró kisebbségi közalapítványokat, amelyek az elmúlt másfél, két évtizedben nagymértékben hozzájárultak a romák identitásának megőrzéséhez, társadalmi integrációjukhoz. Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője a Magyar Közlönyben megjelent azon kormányhatározatra reagált szerdán az MTI-nek, amely szerint 35 alapítványt és közalapítványt szüntet meg a kormány.
2010.12.29. 15:30
 
 
Fidelitas: a fiatalok lehetnek a következő négy év nyertesei
A Fidelitas szerint a jelenlegi kormány tevékenysége nyomán a fiatalok a következő négy év nyertesei lehetnek. A kormány minden szakpolitika területén a feltörekvő nemzedék helyzetének javítására törekszik azért, hogy a következő négy év nyertesei a fiatal generációk lehessenek - mondta Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Magyarországnak az elmúlt fél évben ismét olyan vezetése lett, amely elérhető közelségbe hozza a belföldi munkavállalást, valamint biztosítja a fiatalokat arról, hogy érdemes családot alapítani és gyermekeket vállalni - mondta a kormánypárti politikus.
2010.12.29. 15:30
 
 
Ukrajna idei GDP-je több mint 4 százalékkal nő
Ukrajna hazai összterméke (GDP) idén több mint négy százalékkal nő, miután tavalyi 15 százalékkal csökkent - közölte ukrán kormányfő szerdán. A kormányülést követően Mikola Azarov arról is beszámolt, hogy az idei évre tervezett tíz százalékos infláció kisebb lesz, nem haladja meg a kilenc százalékot. Tavaly a fogyasztói áremelkedés 12,3 százalék volt. December közepén a Világbank feljavította az ukrán GDP-idei növekedésével kapcsolatos előrejelzését, azt 3,5 százalékról 4,3 százalékra változtatta. Ezt a várakozását elsősorban az ipari termelés jelentős élénkülésére, és a hazai kereslet bővülésére alapozta. A bank egyidejűleg 11,9 százalékról 9,8 százalékra csökkentette az idei ukrán inflációs előrejelzését.
2010.12.29. 14:45
 
Jön az egységes mobiltöltő
Már a jövő év első hónapjaiban megjelennek az első univerzális mobiltelefon-töltők az Európai Unióban - jelentette be az Európai Bizottság szerdán Brüsszelben. A szabványtöltőt speciális USB-csatlakozóval látják el, mely már most is sokféle mobiltelefonhoz és digitális fényképezőgéphez hozzákapcsolható. Ezek a töltők csak azokkal a készülékekkel használhatók együtt, amelyek számítógéphez csatlakoztathatók. A töltők egységesítéséről tavaly nyáron állapodott meg Brüsszel tizenhárom vezető mobilgyártó céggel. Az Európai Bizottság azzal számol, hogy 2011-től már a legtöbb mobiltelefon kompatibilis lesz az új töltővel.
2010.12.29. 14:30
 
 
Fellegi: januárban lehet a következő magyar-orosz találkozó
A következő magyar-orosz találkozóra januárban kerülhet sor a pravoszláv karácsony után - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerdán az Index-nek adott interjújában. Fellegi kifejtette: az EU-elnökségre való felkészülés miatt az elmúlt három hónapban nagyon sokat kellett utaznia szerte Európában, ez rengeteg időt és időpontot foglalt le. Így a decemberi, az orosz fél által javasolt időpontot mi mondtuk le - hangsúlyozta a miniszter. Az orosz fél egyrészt a legerőteljesebben az energetikai kérdésekre koncentrál, ezen belül is a hosszú távú stratégiai kérdéseket érintő ügyekre. Ezek a Szurgutnyeftegaz tulajdonrésze a Molban és a paksi bővítés.
2010.12.29. 14:15
 
Harrach: a vásárlók érdekét nem sérti a szabad vasárnap bevezetése
A multinacionális kereskedőláncok érdekeit lehet, a vásárlók érdekét azonban nem sérti a szabad vasárnap bevezetése - hangsúlyozta Harrach Péter Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője az MTI-nek a Magyar Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnökének szerdai nyilatkozatára reagálva. Rolek Ferenc az MTI-nek azt mondta, hogy a vasárnapi munkavégzés komoly társadalmi, gazdasági kérdés, ezért csak az érdekeltekkel való alapos vita és egyeztetés után szabad törvényt módosítani. Hangsúlyozta: az MGYOSZ kész tárgyalni a törvényt érintő egyes részletek módosításáról, de a vasárnapi munkavégzés egységes betiltását ellenzi.
2010.12.29. 14:15
 
 
Százhúszezer Swiftet hív vissza a Magyar Suzuki
A Magyar Suzuki ellenőrzésre visszahívja az Esztergomban gyártott, 1997 és 2002 október elseje között készült Swifteket, mert a magyar gyártmányú első lengéscsillapítók rozsdásodása miatt a keréktartó csonk leválhat a csillapítóról és a gépkocsi mozgásképtelenné válhat - erősítette meg az MTI értesülését az egyik Komárom-Esztergom megyei márkaszerviz tulajdonosa. "A hiba a lengéscsillapító cseréjével teljesen elhárítható, a beavatkozást azonban házilag nem lehet elvégezni. Ha szükséges, a márkaszerviz japán alkatrészre cseréli mindkét lengéscsillapítót, csavarjaikkal együtt. A munka időtartama körülbelül két óra" - tette hozzá a névtelenséget kérő szakember.
2010.12.29. 14:15
 
 
A tavalyinál kevesebb pénz folyt be idén az amerikai mozikasszákba
Hajszálnyival, de elmaradtak az amerikai mozipénztárak bevételei a 2009-es adatoktól, azonban így is tízmilliárd dollár feletti értékben váltottak jegyet a nézők az idei év terméseire. A Hollywood.com ügynökség szerint 2010-ben összességében 10,556 milliárd dolláros jegybevételre lehet számítani, ez alig valamivel marad alatta a 2009-es 10,6 milliárd dollárnak. Noha ez azt jelenti, hogy nem született rekord, az idei még így is csak a második év, hogy a jegyeladásokból származó bevételek meghaladják a 10 milliárdos határt. Ebben az évben 2005 óta a legnagyobb mértékben, 5,36 százalékkal csökkent a nézőszám, ebben az évtizedben a 2010-es év hozta a második legalacsonyabb nézőszámot.
2010.12.29. 13:30
 
 
MSZP: a kormány lebecsüli a parlamentet a tavaszi törvényalkotási programmal
Az MSZP úgy értékeli, az Országgyűlés mélységes lebecsülését jelenti, hogy a kormány eddig szerintük mindössze egyetlen témában tüntetett fel érdemi jogszabály-módosításokat a parlament tavaszi ülésszakára vonatkozó törvényalkotási programjában. Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a tavaszra tervezett napirendről "kínosan hiányoznak" a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által korábban bejelentett 600-800 milliárd forintos reformcsomag megvalósításához, illetve a nehéz helyzetbe került devizahitelesek védelmét szolgáló törvényjavaslatok.
2010.12.29. 13:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML