2015. március 28., szombat - Gedeon
Deviza:  
EUR/HUF 300,54 USD/HUF 277,74 CHF/HUF 287,25
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24147 találat
 
Orosz jelentés: Kaczynski gépének pilótái tudtak a ködről
Lech Kaczynski lengyel államfő szerencsétlenül járt gépének pilótái tudtak a kijelölt katonai repülőtérre leszállt ködről - derült ki a MAK repülésügyi hatóság szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumaiból. A közölt dokumentumok között szerepel az irányítótoronyban történtek hangfelvételének szó szerinti leirata, amelyből egyértelmű, hogy a diszpécserek a legelső kapcsolatfelvételkor tájékoztatták a pilótákat: az időjárás miatt a Szmolenszk Szevernij repülőtér nem fogadóképes. Az elnök gépének pilótafülkéjéből később, az ismételt figyelmeztetésre azt válaszolták: "Megkíséreljük a leszállást, és ha nem lesz időjárás, teszünk egy második kört". A gép mintegy 15 perccel ezután csapódott a földhöz.
2011.01.19. 16:45
 
Több milliós ékszerlopás és rablás elkövetőit fogták el Nagykanizsán
Mintegy ötmillió forint értékű arany ékszert loptak el a múlt héten Nagykanizsán egy üzlet kirakatának betörése után, a gyanúsítottakat a rendőröknek sikerült elfogniuk; őrizetbe került egy többszörösen büntetett rabló is, aki hétfőn egy üzletembert akart kifosztani a dél-zalai városban - közölte a két ügyről szerdán, Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján a nagykanizsai rendőrkapitány. Molnár József elmondta, hogy az ékszerlopás január 11-én, a nagykanizsai Erzsébet téri bizományi üzletben történt. Az elkövetők ebédszünet idején törték be az üzlet kirakatát, ahonnan 4,8 millió forint értékű arany ékszert emeltek el.
2011.01.19. 16:00
 
 
Orbán: ha az EU hiányosságokat talál, módosítani fogják a médiatörvényt
Orbán Viktor miniszterelnök - miután zömmel liberális, baloldali, illetve zöldpárti EP-képviselők részéről heves támadások érték szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiatörvényt - visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban. Orbán a magyar EU-elnökségi programot ismertette az EP-ülésen, de a vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája.
2011.01.19. 16:00
 
Kövér: vegyenek részt aktívan a KMKF tagjai is az alkotmányozásban
Az Országgyűlés elnöke azt kéri, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) képviselői is vegyenek részt aktívan az alkotmányozásban. Kövér László, a testület állandó bizottsága szerdai ülése után újságíróknak azt mondta: azt kérte, hogy minden tagszervezet kövesse figyelemmel a koncepció vitáját, s ha van javaslata, észrevétele a KMKF fórumain keresztül is hozza a magyar Országgyűlés képviselőinek tudomására. Annak érdekében, hogy egy olyan alkotmány születhessen, amely nemcsak a közjogi értelemben a magyar államhoz tartozók alkotmánya, hanem azok is magukénak érezhetik, akik az államhatárokon kívül élnek a magyar nemzet tagjaiként - fogalmazott a parlament elnöke.
2011.01.19. 14:00
 
Cantona lett a New York Cosmos sportigazgatója
Eric Cantonát, a Manchester United és a fancia válogatott korábbi sztárját szerződtette a labdarúgásért felelős igazgatójának a New York Cosmos. Az észak-amerikai profligába (MLS) vágyó klub szerdai tájékoztatása szerint a játékos-pályafutását 1997-ben befejező szakember az első csapatért lesz felelős. Cantona egyik segítője a volt amerikai válogatott Cobi Jones lesz, aki az igazgatóhelyettesi posztot tölti be. A klub tulajdonosai egyelőre komoly gondokkal küzdenek, mivel még nem sikerült megfelelő stadiont találni csapatuknak.
2011.01.19. 13:30
 
Tiltakozás a magas benzinár miatt Romániában
Romániában több benzinkútnál tiltakoztak az emberek a magas üzemanyagár miatt, és egy ideig megbénították a töltőállomások működését. A legutóbbi ilyen megmozdulásra Nagyváradon került sor, ahol szerda hajnalban körülbelül 40 ember több benzinkútnál fejezte ki elégedetlenségét. A civil kezdeményezésként létrejött tiltakozás résztvevői az előző napokban interneten meghirdetett "benzinbojkottra" irányuló felhívásnak megfelelően jártak el. Így egyrészt kevés benzint vásároltak, másrészt aprópénzzel fizettek, aminek megszámolása sok időbe telik a töltőállomások alkalmazottainak. Az egyik tiltakozó például mindössze 3 eurócentnek megfelelő lejösszegért "tankolt".
2011.01.19. 13:30
 
MSZP: a Fidesz tehet az üzemanyagár-emelkedésről
Változatlanul a Fideszt okolja az üzemanyagárak növekedéséért az MSZP. Az üzemanyagok hazai drágulását a jövedéki adó emelkedése, a Mol költségeit 20 milliárd forinttal növelő válságadó kivetése, valamint a forintot "bedöntő" fideszes nyilatkozatok okozták - jelentette ki Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hozzátette: a forint dollárhoz viszonyított árfolyama kritikus szintre ért. Török Zsolt hangsúlyozta: amikor 2008-ban 303 forintra nőtt a benzinár, 150 dollárba került egy hordó olaj, míg most csak 91 dollárba. A Mol Nyrt. szerdán újabb bruttó 3, illetve 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon.
2011.01.19. 13:00
 
Londoni elemzők: jelentősen csökken Európa hiteligénye
Jelentősen csökken az európai országok hiteligénye az idén a radikális deficitcsökkentő programok már jelentkező hatásai miatt - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott átfogó előrejelzésében. A legnagyobb európai hitelminősítő hatoldalas, elsősorban Nyugat-Európára és az euróövezetre összpontosító prognózisa szerint az európai kormányok az idén 1.866 milliárd euró (510 ezer milliárd forint) bruttó hiteligénnyel jelennek meg a piacon az államháztartási deficitek finanszírozása és a fennálló adósságok megújítása miatt. Ez az összeg 9,2 százalékkal lesz kevesebb a tavalyinál, amely évtizedek óta a legmagasabb volt - áll a Fitch szerdai londoni elemzésében.
2011.01.19. 13:00
 
Negyvennégy településen védekeznek Szabolcsban
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések egyötödén, a 229-ből 44 városban és községben tartanak belvízvédelmi készültséget jelenleg - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán az MTI-vel. A mintegy hétszáz lakóház veszélyeztetése miatt védekezésre kényszerülő 44 önkormányzat közül 29 másod-, míg 15 elsőfokú készültséget tart - mondta az igazgató. Hozzátette, hogy a helyhatóságok homokzsákokkal, szivattyúzásokkal védik a házakat, illetve a gyorsabb vízelvezetés érdekében tisztítják a csatornákat, átereszeket, sőt új csatornákat is építenek.
2011.01.19. 12:15
 
 
Fabiano a Juventusra cserélné a Sevillát
A brazil válogatott futballista, Luis Fabiano spanyol klubcsapatának, a Sevillának az elhagyására készül; a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a 30 éves csatár a Juventusban akarja folytatni pályafutását. Az olasz sportújság szerdai beszámolója szerint a jelenleg idényenként 3,2 millió eurót kereső támadó akár fizetése jelentős - 700 ezer euróval történő - csökkentése árán is belemenne a csapatváltásba, de még nincs megegyezés a két klub vezetői között. A Sevilla elnöke, José María Del Nido állítólag 10 millió eurót kér a Fabuloso ("Mesés") becenevű brazilért, amit sokall a torinói csapat vezérkara.
2011.01.19. 11:45
 
Súlyos jogsértéseket tárt fel Mianmarban egy emberjogi csoport
A mianmari hadsereg tömegesen követett el égbekiáltó jogsértéseket a csin népcsoport ellen, amiről egy emberjogi szervezet jelentést készített. A szervezet állítja: az anyag bizonyítékként használható fel arra, hogy emberiesség elleni bűncselekmények címén felelősségre vonják az ország katonai vezetőit. Az Orvosok az Emberi Jogokért (PHR) nevű szervezet szerdán hozta nyilvánosságra jelentését a csin kisebbség elleni jogsértésekről. A dokumentum gyilkosságokkal, bántalmazással, munkára kényszerítéssel, vallási alapon történő üldözéssel, emberek kifosztásával és eltüntetésével, kínzással, valamint nemi erőszakkal vádolja a mianmari hadsereget.
2011.01.19. 10:45
 
Elemzők szerint lassan javul a gazdasági közérzet
Tavaly év végére kismértékben javult a gazdasági szektor közérzete, miközben a lakosságé nem változott, igaz, a jövőt tekintve a vállalatok és az emberek is egyre inkább optimisták - közölte szerdán a TÁRKI Zrt. és a KOPINT-TÁRKI Zrt. a legutóbbi negyedéves közös felmérése alapján az MTI-vel. A közlemény szerint a gazdasági szereplők közérzete 2010 negyedik negyedévében, folytatva az előző hat negyedév során megfigyelt trendet, kismértékben tovább javult. A TÁRKI lakossági, illetve a KOPINT-TÁRKI-nak a feldolgozóipari vállalatok helyzetének és kilátásainak felmérését szintetizáló gazdasági közérzeti index-értéke 43 pontot ért el egy 0-100-ig terjedő skálán az előző negyedévi 42,5 pont után.
2011.01.19. 10:00
 
 
Drágultak az üzemanyagok, újabb csúcson az árak
Emelte bruttó 3 és 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon. Az emeléssel a benzin átlagára 366-367 forintra nőtt, a gázolajé pedig 359 forintra. Egy hete 3-3 forinttal emelkedtek az árak. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.01.19. 07:45
 
Omar mollát egy karacsi kórházban ápolták amerikai lapértesülés szerint
A The Washington Port értesülése szerint Omar mollát, az afganisztáni tálibok vezetőjét a pakisztáni Karacsi egyik kórházában kezelték. A kedden nyilvánosságra hozott értesülés szerint Omar mollát január 7-én szívroham érte. Ezt követően a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) segítségével juttatták el a karacsi gyógyintézetbe, ahol megoperálták. A lábadozó tálib vezető jelenleg az ISI egyik vendégházában pihen - írta az amerikai újság honlapján hírszerzési forrásokra hivatkozva. Pakisztánt gyakran éri az a vád, hogy bár hivatalosan a tálib-ellenes nemzetközi koalíció tagja, de titkosszolgálata olykor támogatását nyújt az afgán felkelőknek.
2011.01.19. 07:45
 
 
Népszabadság: akár harmadával is drágulhat a kenyér nyárig
A már hónapok óta folyamatosan emelkedő hazai kenyérárak februártól nagyobbat lépnek, s ha a szegényes tavalyi búzatermés nem tart ki az idei aratásig, akár harmadával is drágulhat a pékáru - írta a Népszabadság szerdán. A lapnak nyilatkozó szakemberek és piaci szereplők elmondták, hogy a malmok folyamatosan emelik áraikat, ami a magas benzinárral együtt áremelésre kényszeríti a pékeket is. Az év eleji drágulás után folyamatos liszt- és kenyérár-emelkedésre kell számítani. Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója, a gabonakereskedőket és feldolgozókat tömörítő gabonaszövetség elnöke azt mondta: a búza ára a mindenkori rekordár közelébe kúszott.
2011.01.19. 07:30
 
Lengyel légikatasztrófa: az orosz légiirányítók félretájékoztatták a pilótákat
Az orosz légiirányítók tévesen tájékoztatták a Lech Kaczynski néhai lengyel elnököt és kíséretét szállító kormánygép pilótáit, amikor röviddel a leszállás előtt azt mondták nekik, hogy a gép a helyes pozícióban van, miközben nem a kellő magasságban repült, és el is tért a kijelölt útvonaltól - közölte Varsóban a tavaly április 10-én bekövetkezett szmolenszki légikatasztrófa körülményeit vizsgáló lengyel bizottság. Jerzy Miller belügyminiszter, a bizottság elnöke és a testület tagjai videoszimulációval összekötött sajtóértekezleten ismertették a lengyel fél kiegészítő megjegyzéseit az orosz fél által múlt szerdán nyilvánosságra hozott vizsgálati jelentéshez, amely a felelősséget kizárólag a lengyel félre hárította.
2011.01.18. 20:30
 
 
Férfi kézilabda-vb: legyőzte a japánokat a magyar válogatott
Nagy lépést tett a középdöntőbe kerülésért a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután kedden 28-24-re legyőzte a japán csapatot. Az gyorsan kiderült, hogy a két együttes nincs azonos súlycsoportban. Az első húsz perc jól sikerült (12-4), a következő tíz viszont nem, így a Mocsai-gárda 13-8-cal vonult pihenőre. A szünet után is volt egy jó és egy hosszú pocsék periódus, de ezekkel együtt is biztosan vette a japán leckét a válogatott. Mocsai Lajos csapata már kedden este középdöntős lehet, amennyiben Ausztria nem győzi le Izland együttesét. Szerdán szünnap lesz, csütörtökön pedig az osztrákok elleni meccsel zárul a csoportkör.
2011.01.18. 20:00
 
Olimpiai érmesek a Föld megmentéséért
Legalább 40-50 olimpiai érmes magyar sportoló vett részt kedden azon a Klíma Klub és a Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett demonstráción, amely a Föld klímaváltozásának jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az eseményen, melynek fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, védnöke pedig Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök, mintegy 500-an jelentek meg, köztük olyan legendás magyar sportolók, mint Gedó György ökölvívó, Balogh Gábor öttusázó, Verrasztó Zoltán úszó, Foltán László kenus, Martinek János öttusázó, Rákosi Gyula labdarúgó, Rejtő Ildikó vívó, vagy Dömötör Zoltán vízilabdázó, aki egyben az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke.
2011.01.18. 19:15
 
 
MSZP: a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható
Az MSZP szerint a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható, mivel az állami tehervállalás véges, és a "második Orbán-csomag" további megszorításokat jelent, amelyek minden bizonnyal a sportra is hatnak. Varga László, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Szalay Ferenc, a Fidesz képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke azt mondta: a magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal.
2011.01.18. 19:15
 
 
Felszámolták Európa legnagyobb kokainlaboratóriumát
Felszámolta Európa eddig ismert legnagyobb kokainlaboratóriumát a spanyol rendőrség Madrid közelében, és az akció során őrizetbe vett 25 személyt, akik közül többen kolumbiai állampolgárok - közölték kedden a hatóságok. A közigazgatásilag a spanyol fővároshoz tartozó Villanueva de Perales településen működő titkos kábítószergyárban 300 kilogramm már eladásra kész kokainra, valamint 33 tonnányi, a kokapaszta feldolgozásához szükséges vegyi anyagra bukkantak a nyomozók. A kokaingyártás köztes terméke (kokapaszta) Dél-Amerikából az óceánon keresztül, kávészállítmányok közé rejtve érkezett Spanyolországba.
2011.01.18. 19:00
 
 
Csaknem száz embert érint, hogy a Kartago Tours törölte tunéziai járatait
Hozzávetőleg száz utast érint, hogy a Kartago Tours februárról április elsejéig törölte tunéziai járatait a politikai zavargások miatt - közölte a társaság az MTI-vel kedden. A Világgazdaság keddi számában számolt be arról, hogy a Kartago Tours április elsejéig törölte járatait Tunéziába. Az utazási iroda közlése szerint az érintett utasok választhatnak, hogy későbbi időpontban vagy esetleg más helyre utazzanak el, de a Kartago Tours felajánlotta azt is, hogy visszafizeti a már befizetett pénzt. A Kartago Tours által kínált utazások közül a tunéziaiak aránya éves viszonylatban mintegy 20 százalék.
2011.01.18. 18:15
 
 
Programok Európa-szerte a magyar kultúra napján
Koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi estekkel ünneplik Európa-szerte a magyar kultúra napját a magyar kulturális intézetekben. A Párizsi Magyar Intézetben kedden Krausz Adrienne magyar születésű, de régóta Párizsban élő zongoraművész Liszt, Bartók és Kodály műveiből összeállított hangversenyét hallhatják az érdeklődők. Londonban, a Magyar Kulturális Központban az ünnep alkalmából szerdán levetítik Káel Csaba operafilmjét, a Bánk bánt. Kiállítást is rendeznek pénteken KissPál Szabolcs médiaművész fotóinstallációiból, amely az intézet belső díszítésére kiírt pályázat győztes munkája volt. A művész Budapest és London köztéri szobrait, emlékműveit hasonlítja össze a fotókon.
2011.01.18. 17:45
 
 
Bajnai Gordon nyilvános bocsánatkérést vár Pesty Lászlótól
Bajnai Gordon eláll a Pesty László ellen indított pertől, ha a filmes-újságíró nyilvánosan bocsánatot kér tőle - tudatta a volt kormányfő az MTI-vel. A korábbi miniszterelnök kedden a bíróságon is fenntartotta álláspontját, amely szerint Pesty megrágalmazta, amikor több sajtótermékben azt hangoztatta, hogy Bajnai Gordon felelős több libatenyésztő öngyilkosságáért a Hajdú-Bét-ügyben. Bajnai Gordon keddi közleményében azt írta: ebben az ügyben tavaly nyáron a bíróság másodfokon elmarasztalta a Hír Tv online-t és a Magyar Nemzet online-t a Pesty Lászlóval közölt interjú másodközlése miatt. Kitért arra is, hogy az újságíró egy nyilatkozatából kiderül, filmjét a választásokra időzítve, politikai céllal készítette el.
2011.01.18. 17:45
 
BUX: +2,17 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,40 pontos, 2,17 százalékos emelkedéssel, 22.840,49 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,98 százalékkal 22.205 forintra erősödött, az OTP részvények ára 4,39 százalékkal 5.610 forintra nőtt.
2011.01.18. 17:30
 
 
Erősödött a forint, 273 alatt az euró árfolyama
Javuló befektetői hangulatban erősödött kedden a forint: az eurót délután négy órakor 272,38 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 274,66 forint után. Pénteken az euró még 276 forint felett állt, kedden reggel viszont már áttörte a piacok által erős technikai ellenállási határnak tekintett 274 forintot. A délelőtti meredek erősödést követően a forint árfolyama nap közben a 275,50-es euró jegyzés környezetében ingadozott, de a 272-es határt is megközelítette. A kedvező nemzetközi környezetben a forinttól további erősödést várnak a piacon, részben a befektetői bizalmat erősítő strukturális reformok bejelentése, részben pedig a jegybanktól várt kamatemelés miatt.
2011.01.18. 16:30
 
EU: az év közepéig lefolytatják az újabb banki stressz-teszteket
A tervek szerint az év közepéig lefolytatják a bankok válsággal szembeni ellenálló-képességének újabb tesztjét az Európai Unióban - jelentette be Brüsszelben egy elnökségi forrás és az Európai Bizottság illetékese. A tagállamok pénzügyminiszterei között a téma legfontosabb pontjaiban egyetértés körvonalazódott. Megvitatták a tavalyinál szigorúbbra tervezett tesztek lebonyolítását is. Olli Rehn pénzügyi biztos fontosnak mondta, hogy a május végéig végezzék el az új teszteket. A témában mindazonáltal nem a pénzügyminiszterek döntenek. A tesztek elvégzését célzó munka most kezdődik, közösen az Európai Központi Bankkal, az európai bankfelügyelettel és az európai rendszerkockázati tanáccsal.
2011.01.18. 15:00
 
 
Tavaly 2,6 milliárd euró feletti nettó támogatás az Európai Uniótól
Tavaly 2,615 milliárd euróval több pénz érkezett Magyarországra az Európai Unióból annál, mint amit az ország különböző befizetések és hozzájárulások formájában oda átutalt - számolta az MTI a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a napokban közzétett negyedéves jelentése alapján. A negyedéves jelentés pénzforgalmi szemléletű adatai szerint a tavalyi negyedik negyedévben nettó 646 millió euró érkezett az EU-ból, 116 millió euróval több, mint egy évvel korábban. A negyedéves adatok összesítéséből számolt tavalyi összes nettó transzfer 115 millió euróval elmaradt a 2009-es rekordösszegtől, így is a második legnagyobb összeg Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta.
2011.01.18. 15:00
 
 
Februárig elnapolták a döntést a leányfalui gázoló kiadatási ügyében
Februárig elnapolta a dublini felsőbíróság a döntést Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási ügyében. A dublini felsőbíróság sajtóilletékese kedden úgy fogalmazott: az eljáró bíró "február 11-ére halasztotta az eset elbírálását". Az ügyről szóló korábbi beszámolók arról szóltak, hogy a tárgyalási folyamat a tavalyi év végén lezárult, és az ír bíróság első fokon akár már az első idei tárgyalási napon, vagyis kedden ítéletet hirdethet.
2011.01.18. 14:45
 
 
Nem békült ki Bajnai Gordon és Pesty László a bíróságon
Sikertelenül próbálta kibékíteni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Pesty László filmes-újságírót a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) kedden; Bajnai Gordon rágalmazással vádolja Pesty Lászlót, aki több sajtótermékben is azt hangoztatta, hogy a volt miniszterelnök felelős több libatenyésztő öngyilkosságáért a Hajdú-Bét-ügyben. A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt. Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére, ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. Bajnai Gordon 1999 és 2005 között a Wallis vezérigazgatója volt.
2011.01.18. 14:45
 
Becsey: cél a közös Kárpát-medencei vasútfejlesztés
A közös Kárpát-medencei közlekedés és vasútfejlesztés, a szakképzés és a most induló Széchenyi terv lehetőségei szerepeltek többek között az újjáalakult Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) gazdasági és önkormányzati szakbizottsága keddi budapesti ülésének napirendjén. Becsey Zsolt a szakbizottság elnöke, a nemzetgazdasági tárca államtitkára az ülés után újságíróknak elmondta: abban maradtak, hogy a magyar külgazdaság-politika készülő koncepciójához a határon túli magyar szervezetek is hozzászólnak majd. A közeljövőben minden résztvevő meghatározza azokat a konkrét gazdaságfejlesztési prioritásokat, amelyek a vállalkozások versenyképességét erősítését segítheti - tette hozzá.
2011.01.18. 14:30
 
Másfél milliárd jut a Liszt-év és az EU-elnökség programjaira
A Liszt-év és az európai uniós elnökség kulturális programjaira másfél milliárd forintot költhet a Hungarofest Nonprofit Kft., amely az események fő koordinátora. Balatoni Monika kreatív igazgató keddi tájékoztatóján kiemelte: mivel a Liszt-év áll az EU-elnökség kulturális eseményeinek fókuszában, a két sorozatban vannak átfedések. Koncerteket, filmbemutatókat, kiállításokat az európai nagyvárosok nagykövetségei és a kulturális intézetek a Balassi Intézet felügyeletével önállóan is szerveznek, a Hungarofest feladata a koordináció, a szakmai háttér biztosítása.
2011.01.18. 14:15
 
Az OBA napokon belül megkezdi a kártalanítást a Jógazda betéteseinek
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) napokon belül elindítja a kártalanítási összegek kifizetését a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár betéteseinek - közölte az alap. Az OBA kártalanítási kötelezettsége a takarékpénztár 9,8 milliárd forintos betétállományából (a zárolt betéteket és a kamatköveteléseket is beleértve) 8,5 milliárd forintra terjed ki. Összesen 5.457 betétes jogosult kártalanításra, az átlagos betétnagyság 1,5 millió forint. Az OBA által nem biztosított betétekre (714 millió forint) a felszámolási eljárásban hitelezői igénybejelentést lehet tenni.
2011.01.18. 14:15
 
 
Aggályokat fogalmazott meg az EU-biztos a magyar médiatörvény ügyében
Aggályokat fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Neelie Kroes, a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes EU-biztos hétfő este Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén. A médiatörvény "a jelek szerint problémát okoz" az audiovizuális és médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelvvel (AVMS) összevetve, ugyanis "úgy tűnik, hogy (a törvény) vonatkozik a más tagállamokban létesített médiavállalkozásokra is" - említette Kroes.
2011.01.18. 13:00
 
 
A szocialisták koncepciós eljárást sejtenek a filozófuspályázatok-ügy mögött
Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt és "annak koncepciós per felelősét, Budai Gyulát", hogy fejezze be az "akadémikusok és más jeles értelmiségiek nyilvános gyalázását" és "tartózkodjon az igazságszolgáltatás folyamatos politikai befolyásolásától". Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hétfőn úgy nyilatkozott: már a birtokában vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében átfogó vizsgálatot indított és elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. Mesterházy Attila szocialista pártelnök és frakcióvezető közleményében hangsúlyozza: ahol politikusok filozófusokat támadnak sajtótájékoztatón, ott nem a filozófusokkal, hanem azokkal a politikusokkal van baj, akik valós munka helyett elszámoltatással hívják fel magukra a figyelmet.
2011.01.18. 12:45
 
MSZP: a nehéz helyzetűeket sújtják a megszorítások
Az MSZP szerint az Orbán Viktor által előrevetített megszorító intézkedések 600-700 milliárd forintot vesznek el a nehéz helyzetben lévőktől, a kizárólag a nyugdíjukból élőktől, a gyógyszerre szorulóktól és az álláskeresőktől. Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője a miniszterelnök múlt heti, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúját kedden sajtótájékoztatón úgy értékelte: a kormányfő nyilatkozatával a hitelminősítőknek üzent, miután egyértelművé vált, hogy a válságadókkal és a nyugdíj-megtakarítások államosításával csak rövid ideig lehet a költségvetési egyensúlyt fenntartani.
2011.01.18. 12:30
 
Szalay Ferenc: egyelőre nem lesz többletforrás a sportban
A magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal - jelentette ki kedden Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke. A politikus a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta, a koncepciót még nem fogadta el az Európai Unió, s félő, hogy több eleme sem fogja kiállni a brüsszeli felülvizsgálatot.
2011.01.18. 12:00
 
Izraeli harckocsik hatoltak be a Gázai övezetbe
Hét izraeli harckocsi hatolt be kedden reggel a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanún térségébe - jelezték a Hamász radikális szervezet biztonsági erőinek képviselői és palesztin szemtanúk. A harckocsik, valamint egy földgyalu 400 méterre hatolt be a palesztin területre - közölték a források, amelyek harci cselekményről nem számoltak be. Az izraeli hadsereg nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést.
2011.01.18. 11:45
 
London 2012: Walesben edzőtáborozhatnak magyar súlyemelők
A 2012-es londoni olimpiát megelőzően magyar súlyemelők is edzőtáborozhatnak Nagy-Britanniában, közelebbről az önálló walesi sportági szövetség vendégeként, Cardiffban "akklimatizálódhatnak" a jövő évi csúcsesemény előtt. Ezt a lehetőséget azok a megbeszélések teremtették meg, amelyeket a magyar és a walesi súlyemelő-szövetségek vezetői folytattak Budapesten az elmúlt napokban. "Myrddin John elnök járt nálunk, ismerkedett a terveinkkel, s áttekintettük vele a sportágfejlesztési elképzeléseket" - számolt be a látogatásról az MTI-nek Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) főtitkára.
2011.01.18. 10:45
 
 
Erősödésben a forint, 273 alatt az euró
Javuló befektetői hangulatban erősödött kedden a forint: az eurót délelőtt 272,69 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 274,66 forint után. Pénteken az euró még 276 forint felett állt, kedden reggel viszont már áttörte a piacok által erős technikai ellenállási határnak tekintett 274 forintot. A kedvező nemzetközi környezetben a forinttól további erősödést várnak a piacon, részben a befektetői bizalmat erősítő strukturális reformok bejelentése, részben pedig a jegybanktól várt kamatemelés miatt. Az elemzői előrejelzésekben a forint árfolyamának várható mozgási sávja a már huzamosabb ideje tartott 275-280 forintos euró jegyzésekről 270-280 forintra szélesedett.
2011.01.18. 10:15
 
 
London 2012: 150-180 magyar indulót valószínűsít Schmitt Pál
150-180 magyar sportoló olimpiai részvételét valószínűsítette Schmitt Pál köztársasági elnök Lord Sebastian Coe-nak, a 2012-es nyári játékok főszervezőjének. A magyar államfő - aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, s a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke - olimpiai bajnok társa meghívására, a londoni programja zárásaként sorra került hétfői találkozón ismerkedett az előkészületekkel. Coe a szervezőbizottság munkájáról adott tájékoztatást. Mint mondta, a LOCOG-ban jelenleg 1200 jól felkészült szakember tevékenykedik, a létszám lassan emelkedik egészen két és félezerig, a versenyek idején pedig mintegy hatezer munkatársat foglalkoztatnak majd.
2011.01.18. 10:00
 
 
A reálkereset 2,5 százalékkal nőtt január-novemberben
A reálkereset - a fogyasztói árindex 4,9 százalékos növekedése mellett - 2,5 százalékkal emelkedett a múlt év január-novembere között, döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Novemberben a reálkereset, 4,2 százalékos inflációval számolva 0,5 százalékkal csökkent a 2009. novemberhez képest. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó átlagkeresetek 2,0, a nettó átlagkeresetek 7,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Tavaly novemberben a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 2,0 százalékkal nőtt, a versenyszférában dolgozóké 3,8 százalékkal emelkedett, a költségvetésiben pedig 2,0 százalékkal csökkent.
2011.01.18. 10:00
 
 
Diszkótragédia: titkosszolgálati eszközöket is bevet a rendőrség
A Népszabadság szerint a rendőrség nem zárja ki, hogy a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháború állhat a szombati diszkótragédia hátterében, a lap keddi számában azt írta: erre utal hogy a nyílt nyomozás mellett hétfő óta titkosszolgálati eszközökkel is keresik a pánikkeltőket. Az eddigi tanúkihallgatások alapján valószínű, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen valaki minden ok nélkül "késelést" kiáltott, ezzel menekülésre kényszerítette a közelében állókat - emlékeztet a lap.
2011.01.18. 08:00
 
Világgazdaság: a szomszéd takarékszövetkezet nyer a Jógazda bukásán
A Forró és Vidéke Takarékszövetkezet nyerhet a felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár bukásán, a szomszédos takarékszövetkezet ugyanis már a felügyeleti határozat másnapján számlavezetési ajánlatot tett a tevékenységében felfüggesztett versenytársa ügyfeleinek - írta a Világgazdaság kedden. A lapnak Szemán Jánosné, a Forró és Vidéke ügyvezetője elmondta, hogy a Jógazda az abaúji régióban hét önkormányzat számláját vezette, közülük hat elfogadta ajánlatukat.
2011.01.18. 07:30
 
Göncz Kinga: az EU-elnökségről is kérdéseket vethet fel a médiatörvény
Magyarország európai uniós elnökségével kapcsolatban is kérdéseket vethetnek fel a médiatörvénnyel szemben megfogalmazott kritikák - hangoztatta Göncz Kinga (MSZP) alelnök az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén. Elmondta, feltette a kérdést, "nem kellene-e visszavonni a törvényt" az európai bizottsági vizsgálat eredményétől függetlenül is. Emlékeztetett arra, hogy a magyar elnökségi prioritások között van a keleti partnerség és a bővítés, márpedig ezek esetében a koppenhágai kritériumok, a jogállamiság, a demokratikus intézmények stabilitása is feltétel.
2011.01.18. 07:15
 
NB I: Simon Krisztián a Feyenoordhoz kerül, de hosszabbított Újpesten
Simon Krisztián, az Újpest FC 19 éves labdarúgója a következő fél évben a holland élvonalban szereplő Feyenoord együttesében futballozik kölcsönjátékosként. A lila-fehérek hivatalos honlapja hétfőn arról számolt be, hogy a fiatal középpályás ezzel egy időben 2014 nyaráig meghosszabbította szerződését a klubnál. A két egyesület egyeztetése ugyanakkor folytatódik, mégpedig a játékjog - kölcsönidőszak utáni - opciós megvételi jogának érvényesítéséről.
2011.01.17. 19:45
 
Tel-Aviv főrabbija a budapesti Holokauszt Emlékközpontba látogatott
Israel Meir Lau, Tel-Aviv főrabbija hétfőn a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba látogatott, ahol megtekintette a zsinagógaépületet, az Áldozatok Emlékfalát és a magyar vészkorszak történetét bemutató állandó kiállítást - közölte az intézmény az MTI-vel. A 73 éves Israel Meir Lau, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet elnöke, feleségével elsőként a zsinagógát tekintette meg, ahol épp a Wallenberg-díjátadó ünnepség kezdődött. Az Áldozatok Emlékfalánál Israel Meir Lau vendéglátóitól érdeklődött a magyar áldozatok neveinek kutatása, és emlékfalon való megörökítésének folyamata iránt. Elmondta, családi szálak fűzik Magyarországhoz, édesapja Eperjesen volt rabbi - olvasható a közleményben.
2011.01.17. 18:45
 
Vízilabda: műteni kell Szécsi Zoltánt
Térdműtét vár Szécsi Zoltánra, a ZF-Eger vízilabdacsapatának háromszoros olimpiai bajnok kapusára, aki vasárnap, a Honvéd elleni rangadón még kiválóan védett az együttesben. "A vasárnapi meccsen egy erős húzódást éreztem - nyilatkozta a klub honlapjának a 33 éves Szécsi. - A mai napon Béres doktor megvizsgálta a lábam és egy korábbi MRI-felvételre is alapozva a műtét mellett döntöttünk." Az, hogy mennyit kell kihagynia a hálóőrnek, csak a keddi beavatkozás után derül ki. Szécsi hozzátette: miután az együttesnek a következő négy hetes időszakban nincs komolyabb rangadója a bajnokságban, valamint az Euroligában sincs esélye a továbbjutásra, elsősorban azt szeretné, ha a rájátszásra ismét teljes értékű játékos lenne.
2011.01.17. 18:30
 
 
Schmitt Pál Londonban találkozott a brit parlament két házának vezetőjével
A brit parlament két házának vezetőjével találkozott hétfőn Londonban Schmitt Pál, aki egyebek mellett a pénzügyi válság utáni teendőkről tárgyalt az alsóház és a Lordok Háza elnökével, és szóba került a magyarországi médiatörvény is. A köztársasági elnököt, aki előző nap érkezett Londonba, hétfőn, kétnapos látogatásának befejező napján Helene Hayman, a brit törvényhozás felső kamarájának, a Lordok Házának elnöke, majd John Bercow, az alsóház elnöke fogadta. Tárgyalásai után, a brit parlament épületében az államfő magyar újságíróknak elmondta: a megbeszéléseken talán az elmúlt időszak pénzügyi-gazdasági válságáról esett a legtöbb szó.
2011.01.17. 18:00
 
BUX: +0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,04 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 22.356,09 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 1,31 százalékkal 21.990 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,07 százalékkal 5.374 forintra nőtt.
2011.01.17. 17:15
 
Munkavállalók: őszinte párbeszéddel lehet a válságon úrrá lenni
Őszinte, nyílt párbeszéddel lehet a válságon úrrá lenni - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke az MTI-nek az uniós tagállamok foglalkoztatásügyi minisztereinek és a szociális partnerszervezetek vezetőinek gödöllői informális találkozóját követően. Pataky Péter hozzátette: a magyar szakszervezetek a megbeszélésen kénytelenek voltak elmondani, hogy Magyarország nem mutat pozitív példát ebben a vonatkozásban. Kitért arra: az Európai Bizottság is erősíteni kívánja a tripartit érdekegyeztetést. Pataky szerint a magyarországi hat szakszervezeti szövetség "egyeztette mondanivalóját" az egyes témakörökben.
2011.01.17. 17:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML