2014. október 23., csütörtök - Gyöngyi
Deviza:  
EUR/HUF 306,32 USD/HUF 241,39 CHF/HUF 253,88
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23516 találat
 
Moldáv rendszámú autó utasai sérültek meg az M7-es autópályán
Egy moldáv rendszámú személyautó három utasa sérült meg az M7-es autópálya Budapest felé vezető sávjában a váli pihenőnél szombaton délután történt balesetben; az autópálya érintett szakaszát 20 percre lezárták, de már zavartalan a forgalom - közölte a rendőrség az MTI-vel. A korábban történt anyagi káros baleset miatt lassan haladtak a gépkocsik, s a moldáv rendszámú autó vezetője feltehetően későn fékezett, és a belső sávban egy román kamion bal hátsó részének ütközött - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesetet szenvedett autó utasai az elsődleges információk szerint súlyos, illetve könnyű sérülést szenvedtek, a kamion sofőrje nem sérült meg.
2010.12.18. 16:45
 
 
Ismét Semjén Zsolt a KDNP elnöke
Ismét Semjén Zsoltot választotta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökévé négy évre a párt országos választmánya szombaton a fővárosban. Semjén Zsoltot a párt élére a leadott 223 szavazatból 209 igennel választották meg. Más személyre a választmány helyszínén sem érkezett jelölés. A régi-új elnök a választmány ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: a választmány hitet tett a Fidesz-KDNP szövetség mellett. Orbán Viktor - mint azt a KDNP elnöke elmondta - megerősítette, hogy kiemelten számít a kereszténydemokratákra a kormány és a szövetség munkájában egyaránt.
2010.12.18. 16:30
 
Hóátfúvásokra kell számítani vasárnap
Komolyabb hóátfúvásokra kell számítani vasárnap az ország középső és nyugati részén - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A havazás fokozatos megszűnéséig a Dunántúlon további 5-6 centiméter, az ország középső részén pedig 3-12 centiméter friss hóra lehet számítani. Bizonyos térségekben azonban 12-14 centimétert meghaladó mennyiségű hó is eshet. Ilyen területek a Tiszántúl keleti, az Alföld északi része, az Északi-középhegység magasabban fekvő részei, valamint Fejér és Pest megye térsége. A helyzetet tovább súlyosbítja az északkeleties szél, amely elsősorban a Dunántúl déli részén és az Alföldön gyenge hóátfúvást okozhat.
2010.12.18. 15:00
 
 
Geréb Ágnes mellett demonstráltak civilek Debrecenben
Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért és az otthon szülés mellett demonstráltak szombaton civilek Debrecen belvárosában. A táblákkal és molinókkal megjelent tüntetők előtt Ráckevei Anna színművész és Besenyei Zoltán rendező tartott sajtószemlét, amelynek keretében hazai lapok Geréb Ágnes tevékenységével kapcsolatos írásait és tudósításait olvasták fel. Ezek között nagy teret kaptak azok a publicisztikák is, amelyek a kórházi szülés esetén bekövetkezett komplikációk statisztikájára hívták fel a figyelmet, rámutatva azon véleményükre, mely szerint sok esetben felesleges orvosi beavatkozást végeznek el a kórházakban.
2010.12.18. 14:15
 
Ferihegyen elsősorban a nyugat-európai időjárás okoz gondot
A Ferihegyre érkező és onnan induló járatok közül többet is törölni kellett a havazás miatt, a repülőtér működésében azonban elsősorban nem a magyarországi, hanem a nyugat-európai időjárás okoz fennakadásokat. Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. (BA) vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek szombaton elmondta: Ferihegyen mind a két futópálya folyamatosan üzemel, már az elmúlt napokban "alásózták" a betont. Emellett az összes hóeltakarító jármű készenlétben áll, és ha szükséges, a gurulóutakat, valamint az előtereket is meg tudják tisztítani. Közölte ugyanakkor, hogy elsősorban a nyugat-európai időjárás miatt több járatot is törölni kellett.
2010.12.18. 13:45
 
Éjfél óta intenzív hóesés Zalában
Éjfél óta erősen havazik Zala megyében, egyes területeken már 30-35 centiméteres hó esett, az utakat több mint félszáz gép tisztítja folyamatosan. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának ügyelete szombaton az MTI-vel közölte: az intenzív havazás miatt az összes saját és bérelt eszközük munkába állt, így 44 géppel dolgoznak az utak megtisztításán. Az utak burkolata mindenütt havas, de téli felszereléssel járható, elakadt járművekről vagy megközelíthetetlen településről reggelig nem kaptak jelzést.
2010.12.18. 09:45
 
 
39 embert vádolnak terrorizmussal a Rózsa-ügyben
A bolíviai ügyészség pénteken La Pazban előterjesztette a Rózsa-ügyben terrorista összeesküvéssel megvádolt személyek listáját, s a 39 név között szerepel a Szovátáról származó Tóásó Előd is, akit másfél éve tartanak fogva bolíviai börtönben.Marcelo Soza ügyész ismertette pénteken La Pazban a terrorizmussal és fegyveres lázadással hivatalosan is megvádoltak listáját a bolíviai lapok internetes honlapjainak jelentése szerint. Az ügyész Rubén Costas kormányzó testvérét, Pablo Humberto Costast nevezte meg a fő felelősnek Rózsa Flores Eduardo csoportjának a latin-amerikai országba hívásáért és finanszírozásáért.
2010.12.18. 08:45
 
Szélesebb jogkörökkel ruházta fel a venezuelai parlament Chávezt
A venezuelai parlament pénteken végső olvasatban is megszavazta azt a törvényt, amely szélesebb jogkörökkel ruházza fel Hugo Chávez államfőt, s lehetővé teszi, hogy törvényerejű rendeletekkel kormányozzon másfél évig. Chávez azért kért maga számára egy évre rendkívüli jogköröket, hogy meg tudjon birkózni a hatalmas árvizek okozta károk felszámolásával, a Dél-Amerika legnagyobb olajtermelő országát sújtó természeti csapás okozta rendkívüli helyzettel. A törvényhozás maga bővítette másfél évre az államfő számára kényelmes kormányzási lehetőséget. A venezuelai ellenzék elítélte az államfő törekvéseit, s azzal vádolta Chávezt, hogy diktátorként viselkedik.
2010.12.18. 08:30
 
 
Az év végéig elfogadhatja a kormány a megújuló energia stratégiát
Év vége előtt elfogadhatja a kormány az Európai Bizottságnak benyújtandó Megújuló Energia Hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervet - közölte Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár a tervezettel kapcsolatos szakmai konzultáción, pénteken. Az államtitkár elmondta, a 2020-ig megvalósuló, megújuló energiaforrásokhoz köthető fejlesztéseknek köszönhetően több tízezer munkahely jöhet létre. A konzultációt hét nagyobb, egyenként 30-40 szakmai szervezet részvételével lezajlott fórum végén tartotta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
2010.12.17. 22:00
 
 
Schmitt még nem döntött a nyugdíjpénztár-választásról szóló törvény aláírásáról
Aláírta az államfő a Költségvetési Tanács feladat- és hatáskörének változásáról is szóló törvényt, a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényről azonban még nem döntött - jelentette ki Schmitt Pál pénteken Kijevben. A kétnapos hivatalos látogatáson Kijevben tartózkodó Schmitt Pál újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal illetékes munkatársai még elemzik a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényt, ezen dolgoznak az egész hétvégén, s várhatóan hétfőre készülnek el jogi szakvéleményükkel. Ha úgy ítélik meg, hogy a jogszabály összhangban áll az alkotmánnyal, az államfő aláírja a törvényt.
2010.12.17. 21:15
 
 
Pécsi lövöldözés: szakértők szerint G. Ákos nem szenved kóros elmezavarban
A pécsi lövöldöző perének pénteki tárgyalási napján meghallgatott szakértők szerint G. Ákos nem szenved olyan kóros elmeállapotban, amely súlyos fokban korlátozta volna cselekedetei súlyának felismerésében. A pénteken meghallgatott két pszichiáter és egy pszichológus véleménye alapján a vádlottnak személyiségzavara van, mely beszámítási képességének enyhe fokú korlátozását eredményezi. Az ügyészség előre kitervelten, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat ellene. A gyógyszerészhallgató 2009. november 26-án a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.
2010.12.17. 18:45
 
ÁSZ: Szegeden a gazdálkodás rendben volt, de a főjegyző felelősségre vonható
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint a szegedi önkormányzat költségvetése az előző három évben egyensúlyban volt, az uniós források felhasználására jól felkészült a város, viszont a polgármesteri hivatal belső ellenőrzését a főjegyző nem végeztette el maradéktalanul - olvasható az önkormányzat 2007-2010. közötti működését áttekintő számvevőszéki jelentésben. Az ÁSZ megállapításai szerint a költségvetések teljesítése során a pénzügyi egyensúly biztosított volt, mivel a költségvetési bevételek a 2007-es évben 2688 millió forinttal, 2008-ban 2064 millió forinttal, 2009-ben pedig 3405 millió forinttal meghaladták a költségvetési kiadásokat.
2010.12.17. 18:00
 
BUX: +0,01 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,49 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 21.218,27 ponton zárt pénteken. A Mol 1,04 százalékkal 19.500 forintra erősödött, az OTP ára nem változott, 5.250 forinton zárt.
2010.12.17. 17:15
 
 
Rövidpályás úszó-vb: Lochte a rövidpálya Michael Phelpse
Bár sokan lehetetlennek tartották, az amerikai Ryan Lochténak mégis sikerült: a 26 éves úszó a szuperdresszek januári betiltása után elsőként úszott egyéni világrekordot csütörtökön, a Dubajban zajló rövidpályás világbajnokságon. A férfi 400 m vegyes eddigi csúcsa az olimpiai ezüstérmes Cseh László nevéhez fűződött, ám a magyar világbajnok tavaly decemberben elért 3:57.27 perces idejét Lochte 3:55.50 percesre faragta le, azaz közel két másodpercet javított Cseh rekordján. A 14-szeres olimpiai bajnok honfitársa, Michael Phelps árnyékából kilépő Lochte eddig nyolc rövidpályás aranyérmet nyert, s ezeknek számát most tízre növelte (200 m gyors, 400 m vegyes).
2010.12.17. 15:15
 
Visszatért a sarkvidéki tél Nagy-Britanniába
Néhány nap szünet után évtizedek óta nem látott havazásokkal, mínusz 20 fok körüli fagyokkal tért vissza a sarkvidéki tél Nagy-Britanniába. A brit hatóságok széleskörű közlekedési és ellátási fennakadások kockázatára hívták fel a figyelmet. Péntek reggel mínusz 15 fok körüli hőmérsékleti mélypontokat mértek Skóciában és Észak-Angliában, és gyakorlatilag minden országrészben kiterjedt havazás kezdődött. Péntek délutánra le kellett zárni a Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtér egyikét, a London Cityt, és leállt a forgalom az északír főváros, Belfast mindkét repülőterén is.
2010.12.17. 15:15
 
 
Schmitt Pál: Magyarország támogatja Ukrajna európai integrációs törekvéseit
Az Európai Unió soros elnökeként Magyarország mindent meg fog tenni azért, hogy előmozdítsa Ukrajna európai integrációját - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken Kijevben, miután megbeszélést folytatott ukrán hivatali kollégájával, Viktor Janukoviccsal. A tárgyalás után tartott közös sajtótájékoztatón az államfők méltatták a kétoldalú kapcsolatok és együttműködés erősödését. Nagy figyelmet fordítottak az Európai Unió és Ukrajna együttműködésére is, különös tekintettel arra, hogy Magyarország január 1-jén átveszi a soros EU-elnökséget.
2010.12.17. 15:00
 
Budai: Tátrai Miklós tanúkénti meghallgatása fordulópont lehet a Sukoró-ügyben
Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt - előzetes letartóztatásban lévő - vezérigazgatójának tanúkénti meghallgatása fordulópont lehet a Sukoró-ügyben - mondta Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos újságíróknak pénteken Hódmezővásárhelyen. Tátrai Miklóst az ügyészség korábban gyanúsítottként hallgatta meg, a Fejér Megyei Bíróság a sukorói King's City telekcsere-szerződésének semmissé nyilvánításáért indított polgári perben viszont tanúként hallgatják meg, s így a valóságot kell elmondania - hangsúlyozta a politikus a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének évértékelő elnökségi és választmányi ülése előtt.
2010.12.17. 14:45
 
 
Először énekli Colline-t Bretz Gábor
Vasárnap debütál Colline, a filozófus szerepében Bretz Gábor, a Magyar Állami Operaház Bohémélet előadásában. A fiatal basszistára vár a feladat, hogy a mű negyedik felvonásában a híres kabátáriával meghódítsa a közönséget. A Puccini-műben decemberben még kétszer hallható Bretz Gábor, kedden pedig ismét új szerepben mutatkozik be, Mozart operája, a Figaro házassága főszerepét, a borbélyból lett főlakájt énekli. Bretz Gábor alig egy évvel a diploma megszerzése után, a 2005-ös veronai Don Giovanni Énekversenyen a Leporello szerepére jelentkezők közül nyert, majd az athéni Maria Callas Énekverseny első helyezettje lett.
2010.12.17. 14:30
 
Február végéig meghosszabbíthatják az iszapkatasztrófa miatti veszélyhelyzetet
A kormány február végéig meghosszabbítaná a kolontári iszapkatasztrófa miatt elrendelt veszélyhelyzetet, erre már hétfőn felhatalmazást adhat a kabinetnek az Országgyűlés. Az Országgyűlés honlapján közzétett határozati javaslat szerint a parlament felkéri a kormányt, hogy a rendelettel bevezetett intézkedések érvényének meghosszabbítását 2011. február 28-ig vizsgálja felül, és a felülvizsgálatról tájékoztassa az Országgyűlést. Az Országgyűlés felkéri a kormányt arra is, hogy a veszélyhelyzet elhárítása érdekében megtett és a várhatóan szükséges további intézkedésekről az Országgyűlés ülésein az intézkedések érvényének fenntartásáig adjon tájékoztatást.
2010.12.17. 14:15
 
Alkotmányba foglalná a szexuális megkülönböztetés tilalmát egy jogvédő szervezet
Az alkotmányba foglalná a szexuális irányultság és a nemi identitás miatti megkülönböztetés tilalmát a Háttér Társaság a Melegekért. Dombos Tamás, a jogvédő szervezet munkatársa egy pénteki műhelybeszélgetésen azt mondta: az új alaptörvény megalkotása lehetőséget ad arra, hogy más diszkriminációtilalmakhoz hasonlóan a szexuális irányultság és a nemi identitás miatti megkülönböztetés tilalmát is nevesítsék. A Háttér Társaság a Melegekért további ajánlásokat is megfogalmazott a kormányzatnak, köztük a gyermekvállalásra vonatkozó diszkriminatív szabályok felszámolását, valamint azt, hogy a társadalombiztosítás teljes összegben finanszírozza a nemváltó műtéteket.
2010.12.17. 14:00
 
 
Lengyelország nem fogadja el a szmolenszki katasztrófáról szóló orosz jelentést
A lengyel kormányfő elfogadhatatlannak nevezte az orosz Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) jelentésének tervezetét az április 10-i szmolenszki légi katasztrófáról, amelyben életét vesztette Lech Kaczynski lengyel államfő és további 95 ember, köztük számos magas rangú lengyel politikai, katonai, egyházi személyiség. Donald Tusk Brüsszelben pénteken lengyel újságíróknak leszögezte: kétség nem fér hozzá, hogy a jelentéstervezet elfogadhatatlan - jelentette a PAP lengyel hírügynökség. A lengyel belügyminisztérium csütörtök este közölte, hogy eljuttatta Moszkvának a tervezethez fűzött megjegyzéseit, de ezek tartalmáról nem adott tájékoztatást.
2010.12.17. 13:30
 
 
MSZP: a kormány halogatja, hogy valódi segítséget nyújtson a devecserieknek
Az MSZP szerint a kormány halogatja, hogy valódi segítséget nyújtson az iszapkatasztrófa sújtotta területeken élőknek, a szocialista párt viszont a helybéliek megkérdezése alapján összeállított adományokat visz Devecserbe pénteken. Kormos Kata, az MSZP szóvivője azt mondta: egy embert nem a szavai, hanem a tettei minősítenek. Emlékeztetett arra: Orbán Viktor kormányfő a katasztrófa után úgy fogalmazott, "ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy eddig ez szokás volt". Felidézte: a kormány nem sokkal ezután létrehozta a Magyar Kármentő Alapot, amelyben 1,6 milliárd forint gyűlt össze, és amit most befagyasztottak.
2010.12.17. 13:15
 
 
Tanulmányozzák a félelmet nem ismerő nő agyát
Amerikai kutatók egy 44 éves nő agyát tanulmányozzák, akiről kiderült, hogy szó szerint nem ismeri a félelmet. Eredményeikről csütörtökön számoltak be egy nemzetközi tudományos folyóiratban. A csak neve kezdőbetűivel illetett SM nem félt a kígyótól, sőt akkor sem, amikor gyerekei mellett látta azt, nem félt korábban a torkának szorított késtől, sem a horrorfilmektől, de még a szellemházban is csupán egy szörny ijedt meg tőle. SM azonban nem a filmekből ismert hidegvérű pszichopata, vagy éppen akcióhős, aki képes szoros ellenőrzés alatt tartani érzéseit. SM átlagos, háromgyerekes anya, azzal a különbséggel, hogy egy igen ritka genetikai hiba következtében - mely miatt sérült agyában az amygdala nevű terület - nem képes félelmet érezni.
2010.12.17. 13:00
 
Blatter támogatja a katari téli világbajnokság ötletét
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke támogatja azt az ötletet, amely szerint a 2022-es katari világbajnokságot télen kellene megrendezni a tradicionális nyári hónapok helyett. "Mindenképpen jobb lenne olyan időpontban játszani, amikor a klíma is megfelelő, legfőképp a futballisták számára" - fogalmazott a sportvezető pénteken, az Abu-Dzabiban zajló klubvilágbajnokságon megtartott sajtótájékoztatóján. A FIFA végrehajtó bizottsága december 2-án Oroszországnak adta a 2018-as, Katarnak pedig a 2022-es vb rendezési jogát. A végeredmény kihirdetése után többen jelezték, a közel-keleti országban nyáron sokszor közel 50 Celsius fok is lehet a hőmérséklet, így komoly veszélybe kerülhet a játékosok egészsége.
2010.12.17. 12:45
 
 
Lesz filmszemle, de külföldi szakemberek nélkül
A variety.com amerikai filmes portál értesüléseivel szemben nem marad el a 2011-es Magyar Filmszemle, amelyre módosult időpontban, külföldi vendégek meghívása nélkül kerül sor - mondta Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek. A Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása csütörtökön arról számolt be, hogy Vezér Éva e-mailben tájékoztatta a nemzetközi filmszakmát: 2011-ben nem rendezik meg a hagyományosan februárban sorra kerülő Magyar Filmszemlét. Kőrösi Zoltán, az MMKA kuratóriumának elnöke múlt héten azt nyilatkozta, hogy a hagyományos februári időpont helyett április végén rendezik meg a 2011-es Magyar Filmszemlét.
2010.12.17. 12:30
 
 
Beiktatták Polt Péter legfőbb ügyészt hivatalába
Kövér László, az Országgyűlés elnöke iktatta be Polt Pétert, a napokban megválasztott új legfőbb ügyészt hivatalába ünnepélyes országos vezetői értekezleten Budapesten pénteken. Polt Péter beszédében elmondta: az ügyészség feladata a törvények tisztelete, az alkotmányosság védelme, a jogállam további felépítése és megtartása. Szavai szerint a feladat nem könnyű, ráadásul a jövő év elején kezdődő uniós elnökség, amelyet Magyarország tölt be, további felelősséget ró az ügyészségre is.
2010.12.17. 12:30
 
 
A BA 1-1,5 százalékos bővülést vár és a Malév talpra állásában bízik
Miközben Kelet-Ázsia és a Távol-Kelet légi piaca már több mint egy éve dinamikusan fejlődik, Nyugat-és Kelet-Európában lassabban indult meg a növekedés; a Budapest Airport Magyarországon az idén nagyjából 1-1,5, jövőre 2-3 százalékos növekedésre számít, a teljesítmény azonban nagymértékben függ a Malév sorsától is - mondta Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére. Az év elején a ferihegyi repteret üzemeltető BA 8,22 millió utast remélt az egy évvel korábbi 8,02 millió után és bár még nincs vége az évnek, Hardy Mihály szerint eddig nagyjából a terveknek megfelelően alakultak a mutatók. Egy jó karácsonyi forgalom mellett nagyobb is lehet a szám - tette hozzá.
2010.12.17. 12:00
 
Orbán Viktor a holland miniszterelnökkel tárgyalt Brüsszelben
Orbán Viktor miniszterelnök hazánk EU-elnökségre való felkészülése jegyében egyeztetett Mark Rutte holland miniszterelnökkel pénteken, az Európai Tanács ülését megelőzően - tudatta a magyar kormányfő szóvivője. A tárgyaláson szó volt az unió jövőbeni bővítésének üteméről és az uniós költségvetés előkészítéséről - közölte Szijjártó Péter. Az uniós állam-, illetve kormányfők brüsszeli kétnapos tanácskozása - amelyen Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli - péntek délután zárul.
2010.12.17. 11:45
 
Muszbek szerint elértéktelenedett a Fradi, McCabe-et átverték
Semmit sem ér a Ferencváros labdarúgócsapatának játékosállománya, az angol tulajdonosnak, Kevin McCabe-nek pedig hamis képet festettek a klub valódi állapotáról és kilátásairól - nyilatkozta Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga korábbi ügyvezetője pénteken. A sportvállalkozó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában úgy fogalmazott, a "komoly futballegyesületeknél jelentős tartalék az eladható játékosállomány, ez az FTC esetében silány és piaci értéke a nulla körül jár."
2010.12.17. 11:30
 
 
Elmarad a Magyar Filmszemle?
Vezér Éva, a Magyar Filmunió vezetője e-mailben tájékoztatta a nemzetközi filmszakmát arról, hogy 2011-ben nem rendezik meg a hagyományosan februárban sorra kerülő Magyar Filmszemlét; erről a Variety című amerikai filmes szaklap online kiadása számolt be. Mint írták, a Filmunió ügyvezető igazgatója levelében közölte: a 42. Magyar Filmszemle elhalasztásáról szóló határozatot a múlt héten hozta meg a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA), miután az alapítvány költségvetését radikálisan csökkentette a kormány. Kőrösi Zoltán, az MMKA kuratóriumának elnöke múlt héten azt nyilatkozta, hogy a hagyományos februári időpont helyett április végén rendezik meg a 2011-es Magyar Filmszemlét.
2010.12.17. 11:30
 
 
Szmog és köd Miskolcon: változatlan gépkocsiforgalom
Köd és szmog telepedett Miskolc fölé, a városban ugyanakkor nem igazán lehet érzékelni azt, hogy csökkent volna a gépkocsiforgalom, hogy kevesebben lennének az utcákon, hogy a kéményekből ne dőlne kevésbé a füst, pedig a borsodi megyeszékhelyen második napja szmogriadó van - jelentette az MTI tudósítója. Bár Kriza Ákos (Fidesz) polgármester csütörtökön megegyezett a városi közlekedési társasággal, hogy pénteken üzemkezdettől, vasárnap éjfélig ingyen utazhatnak villamosokon, autóbuszokon mindazon autósok, akiknek érvényes forgalmi engedélyükben miskolci lakcím szerepel, csakhogy kevesebb autó legyen az utakon, ám a forgalom pénteken nem nagyon mérséklődött.
2010.12.17. 11:30
 
 
Koszovóban néhány körzetben újraszámolják a szavazatokat
Öt koszovói választókörzetben újraszámlálják a szavazatokat, mert ezekben a vasárnap megtartott parlamenti választáson szabálytalanságok történtek. A választási bizottság által elrendelt intézkedés nyomán akár meg is foszthatják győzelmétől a Hashim Thaci kormányfő vezette pártot. A vasárnapi voksoláson a Koszovói Demokrata Párt (PDK) a szavazatok 33,5 százalékát szerezte meg, míg legfőbb riválisának, a Fatmir Sejdiu vezette Koszovói Demokratikus Ligának (LDK) a szavazatok 23,6 százaléka jutott.
2010.12.17. 10:45
 
 
A reálkereset 2,8 százalékkal nőtt január-októberben
A reálkereset - a fogyasztóiár-index 5 százalékos növekedése mellett - 2,8 százalékkal emelkedett január-októberben, döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Októberben a reálkereset, 4,2 százalékos inflációval számolva 1 százalékkal nőtt a 2009. októberhez képest. Az év első tíz hónapjában a bruttó átlagkeresetek 2,3, a nettó átlagkeresetek 7,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Októberben a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 1,2 százalékkal nőtt, a versenyszférában dolgozóké 3 százalékkal emelkedett, a költségvetésiben pedig 3 százalékkal csökkent.
2010.12.17. 09:30
 
 
Rétvári: a megfigyeltek hozzájuthatnak a róluk készült iratokhoz
Az előző rendszerben megfigyeltek hozzájuthatnak a róluk készült iratok eredeti példányaihoz, megszűnik a Kenedi-bizottság tagjainak megbízatása, és az állam ügynökeinek adatai a jövőben kutathatók lesznek. Ezt tartalmazza az állambiztonsági szolgálatok mágnesszalagra rögzített adatbázisaiban található adatok felülvizsgálatáról szóló, most megjelent kormányrendelet. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára azt mondta: a nem jogállami eszközökkel az állampolgárokról gyűjtött személyes adatokat jogállam nem őrizheti, ezentúl a megfigyeltek nem betekintést nyernek ezekbe a dokumentumokba, hanem haza is vihetik a jelentéseket.
2010.12.17. 08:30
 
EBESZ: ellentétes a sajtószabadsággal a médiatípusok egységes szabályozása
A jelenlegi formájában az elektronikus, a nyomtatott és az online média egységes szabályozásával az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-normáit sérti a magyar parlament előtt lévő médiatörvény - állt az EBESZ sajtószabadság-képviselőjének negyedéves jelentésében. "Ha a jelenlegi formájában fogadják el, akkor a törvény minden médiatípust - az elektronikus, a nyomtatott és az online médiát - egységes elvek szerint szabályoz, ami ellentétes az EBESZ sajtószabadság-normáival" - írta egyebek mellett Dunja Mijatovic az Állandó Tanács elé terjesztett jelentésében.
2010.12.17. 07:15
 
 
Az Economist írása a magyar kormány politikájáról
"Hatalomra éhesen" címmel, "A kormány egymás után hajtja ellenőrzése alá Magyarország független intézményeit" alcímmel jelentetett meg helyzetértékelést a magyar kormány politikájáról legújabb kiadásában a The Economist. A cikk a vezető brit gazdasági-politikai hetilap pénteken utcára kerülő számában jelenik meg, de az internetes változaton már csütörtök este hozzáférhetővé vált. Az írás szerint Magyarország a nemzetközi figyelem középpontjában áll. Januárban átveszi a soros EU-elnöki tisztséget, de növekvő aggodalmat kelt az az egyre nagyobb mértékű hatalmi központosítás, amely a "harcias" miniszterelnök, Orbán Viktor vezette jobboldali Fidesz-kormány irányítása alatt zajlik.
2010.12.17. 07:15
 
Legalább húsz halottja van az elefántcsontparti összecsapásoknak
Legkevesebb húsz ember, tíz tüntető és a rendfenntartó erők tíz tagja vesztette életét az elefántcsontparti fővárosban csütörtökön lezajlott összecsapásokban - közölte a novemberi választások nyomán felesküdött két államfő egyike, Laurent Gbagbo által vezetett kormány. A nyugat-afrikai országban Alassane Outtara megválasztott elnök hívei a nap folyamán megpróbálták elfoglalni az állami televíziót, de a kormánykatonaság éles lőszerrel tüzet nyitva rájuk, visszaverte rohamukat. A Gbagbo-kormány oktatási minisztere által az RTI állami televízióban beolvasott közlemény szerint a biztonsági erők tíz halottjából hárman egy rájuk gyújtott épületben égtek benn.
2010.12.17. 07:15
 
 
Óvadék ellenében szabadlábra helyezik Assange-t
Csaknem kétheti börtönfogság után szabadon engedték Julian Assange-t, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket ezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítóját, miután a londoni felsőbíróság jogerősen elvetette a szabadlábra helyezést elrendelő első fokú végzés elleni fellebbezést A 39 éves ausztrál állampolgárt a svéd hatóságok kérésére, hivatalosan szexuális bűncselekmények gyanújával a múlt hét elején vették őrizetbe Nagy-Britanniában. Jóllehet a minap egy alsó fokú londoni bíróság - nagy összegű óvadék ellenében - már megszüntette őrizetét, eddig nem helyezték szabadlábra, mivel a végzés ellen fellebbezés érkezett. A fellebbezést azonban csütörtökön a másodfokon eljáró felsőbíróság elvetette.
2010.12.16. 22:00
 
 
Obama: sikerült visszaszorítani a tálibokat és az al-Kaidát Afganisztánban
Jelentős haladást sikerült elérni Afganisztánban az al-Kaida és a tálibok elleni harcban, ezért az amerikai csapatok kivonása az előzetes terveknek megfelelően, jövő júliusban megkezdődik - jelentette ki Washingtonban Barack Obama amerikai elnök. Obama ugyanakkor "nagyon nehéz vállalkozásnak" nevezte a háborút és figyelmeztetett rá, hogy kijózanító napok következhetnek. Az amerikai elnök az afganisztáni stratégiát felülvizsgáló, több napos nemzetbiztonsági tanácskozás következtetéseit összegző beszédében leszögezte: nem az Afganisztánra leselkedő összes veszély legyőzése, vagy egy állam felépítése Amerika célja, mint inkább az al-Kaida hálózatának felszámolása és a tálibok visszaszorítása.
2010.12.16. 21:45
 
 
Vona: méltatlan az iszapkatasztrófa kormányzati kezelése
Az Európai Unióban példátlan ipari katasztrófa kezelése méltatlan a kormányzat részéről, Devecser nem "lejárt lemez", és ha kell hetente lejövünk,hogy Orbán Viktor megijedjen és tegyen valamit a térség érdekében - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy devecseri lakossági fórumon. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy ellenzéki pártként az a feladatuk, hogy a kormány ígéreteit számon kérjék. "A nyilvánosság ereje képes szembemenni a kétharmados többséggel, a megszerzett bizalmat gyorsan el lehet veszíteni" - fogalmazott Vona Gábor.
2010.12.16. 21:30
 
MSZP: politikai színjáték Rogán Antal alkotmánymódosítása körül
Az MSZP politikai színjátéknak tartja, hogy Orbán Viktor és kormánya nem támogatja a Rogán Antal által javasolt alkotmánymódosítást, amely a párt szerint több cikluson át biztosíthatja a Fidesz média és hírközlés feletti "totális felügyeletét". Mandur László szocialista országgyűlési képviselő a kormányfőnek írt, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott nyílt levelében hangsúlyozza: a Fidesz frakció már hétfőn - a kormányállásponttal szemben - megszavazta a médiatanács elnökének rendeletalkotási jogkörét biztosító javaslatot, és a napirend módosításával még aznap az Országgyűlés elé vitte azt.
2010.12.16. 19:45
 
ET-jelentés: a koszovói kormányfő tagadja a vádakat
Hasim Thaci koszovói kormányfő egy csütörtöki sajtótájékoztatón tagadta az ellene felhozott vádakat, amelyek szerint a 90-es évek végén maffiafőnök volt, és megígérte, hogy minden politikai és jogi eszközzel tisztázza magát. Az Európa Tanács (ET) kedden nyilvánosságra került jelentéstervezete hírszerzési beszámolókra hivatkozva gyilkosságokkal, illegális szervkereskedéssel és egyéb bűncselekményekkel hozta kapcsolatba a koszovói miniszterelnököt. Pristinában tartott sajtótájékoztatóján Thaci felszólította a jelentést készítő Dick Marty svájci diplomatát, hogy tárja elő bizonyítékait, "ha vannak ilyenek". A kormányfő szerint a vádakkal Koszovó tekintélyének akarnak ártani.
2010.12.16. 19:45
 
A kormány szerint új drogstratégiára van szükség
Új drogstratégiára van szükség, mivel a jelenleg érvényben lévő - az előző kormányzat és az MSZP-SZDSZ által elfogadott - drogstratégia alapelvei és irányelvei nem állnak összhangban a jelenlegi kormány drogpolitikai alapelveivel - mondta Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője csütörtökön az MTI-nek. Közölte azt is, hogy felmentették állásából a nemzeti drogkoordinátort, Portörő Péter. A Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság csütörtöki ülésén Téglásy bejelentette, hogy egy széleskörű társadalmi egyeztetést követően a kormány 2011 második felében benyújtja az Országgyűlésnek az új drogpolitikai alapvetésekre támaszkodó stratégiáját.
2010.12.16. 19:15
 
 
MSZP: csődbe visz az új nyugdíjrendszer
Az MSZP szerint "stabilan veszteséges, megbízhatóan országrontó és kiszámíthatóan gazdasági csődbe vivő" nyugdíjrendszer jött létre Magyarországon. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Selmeczi Gabriella azon napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott stabilnak, megbízhatónak, valamint hosszútávon kiszámíthatónak nevezte a hétfőn elfogadott nyugdíjtörvény és a szerdai kormányhatározat alapján létrejövő nyugdíjrendszert. Az ellenzéki politikus arra kéri Selmeczi Gabriellát, "sületlenségek" emlegetése helyett "tanuljon meg inkább számolni".
2010.12.16. 18:45
 
 
EL: megpróbáltak megvesztegetni két debreceni labdarúgót
Két debreceni labdarúgót, Dajan Simacot és Mirsad Mijadinoskit megkeresték szerda este, hogy befolyásolják a Puskás Ferenc Stadionban 21:05 órakor kezdődő, Sampdoria elleni Európa Liga-csoportmérkőzést. A hajdúsági klub honlapjának beszámolója szerint mindkét futballista tájékoztatta a szakmai stábot és a klubvezetőket a történtekről, ők pedig megtették a szükséges lépéseket az Európai (UEFA) és Magyar Labdarúgó Szövetség felé. Az utolsó, 6. fordulóban sorra kerülő találkozó eredményétől függetlenül mind a Debrecen, mind a Koman Vladimirt foglalkoztató olasz Sampdoria kiesett a sorozatból. A csoportból az ukrán Metaliszt Harkiv és Dzsudzsák Balázs csapata, a holland PSV Eindhoven jutott tovább.
2010.12.16. 18:15
 
BUX: -0,32 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 67,93 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 21.215,78 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,30 százalékkal 19.300 forintra csökkent, az OTP 0,72 százalékkal 5.250 forintra gyengült.
2010.12.16. 17:15
 
 
Selmeczi: stabil, megbízható, kiszámítható a nyugdíjrendszer
Stabil, megbízható, hosszú távon kiszámítható nyugdíjrendszert hozott létre a hétfőn elfogadott erről szóló törvény és a szerdai kormányülésen hozott határozat - mondta a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Minden magán-nyugdíjpénztári tag levelet kap arról, hogy mi a teendője és milyen jogok illetik meg. A levél többek között az egyéni számláról, az örökölhetőségről, a veszteség jóváírásáról és a reálhozammal kapcsolatos lehetőségről szól majd - mondta Selmeczi Gabriella.
2010.12.16. 17:00
 
Index: lemondott zuglói képviselői mandátumáról Garaba Imre
Lemondott a zuglói képviselő-testületben fideszes színekben szerzett mandátumáról Garaba Imre, a Honvéd egykori válogatott labdarúgója; helyettesítése időközi választáson dől majd el - tudta meg az Index hírportál. Az internetes lap arról számol be, hogy Papcsák Ferenc, a főváros XIV. kerületének polgármestere a volt sportoló lemondását a testület szerdai ülésen, Garaba Imre távollétében jelentette be. Az Index szerint a volt sportoló az utóbbi két hónapban folyamatosan hiányzott a testületi ülésekről.
2010.12.16. 16:45
 
Emelkednek a közüzemi díjak Pécsett
Nyolc-nyolc százalékkal nő a szemétszállítási- és a vízdíj, valamint 5,5 százalékkal a kéményseprési díj január elsejétől a baranyai megyeszékhelyen; a távhődíj emeléséről egyelőre nem született végleges döntés a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén. Pécsen a hulladékszállítás díja, valamint a lakossági víz- és csatornadíj január 1-jével 8 százalékkal emelkedik, ez az utóbbinál 54 forinttal növeli a szolgáltatás jelenlegi 676 forintos köbméterenkénti díját. A települési folyékony hulladék szállításának ára a mostani nettó 488 forint, illetve a közműves csatornahálózattal nem rendelkező településrészeknél számolt nettó 795 forint helyett egységesen nettó 343 forint lesz köbméterenként, a szippantásért pedig nem kell majd külön fizetni.
2010.12.16. 15:45
 
 
Orbán: az erős Európához erős euróra van szükség
Ha erős Európát akarunk, akkor erős euróra is szükség van, és ennek érdekében most meg kell hozni néhány történelmi döntést - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, az uniós állam-, illetve kormányfők kétnapos tanácskozása előtt. Szerinte ha az euró "nem nyeri vissza régi fényét és erejét, ha nem nyeri vissza azt a reményt, hogy az európaiak pénzéből igazi világpénzzé is válhat", akkor ennek a kárát azok az országok is el fogják szenvedni, amelyek nincsenek benne az eurózónában.
2010.12.16. 15:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML