2015. március 1., vasárnap - Albin
Deviza:  
EUR/HUF 302,93 USD/HUF 269,94 CHF/HUF 284,12
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23998 találat
 
 
Adóbecslés mellimplantátum-import alapján
A mellnagyobbításhoz szükséges implantátumok importja alapján próbálja megbecsülni a plasztikai sebészek jövedelmét az adóhatóság Argentínában. A dél-amerikai országban - is - hagyományos "tömegsportnak" számít az adózás megkerülése, ezért a hatóság kénytelen becslésekre hagyatkozni, viszont igyekszik minél alaposabban számolni. A plasztikai sebészek esetében sem hasraütésszerű a kalkuláció, amelynek végeredménye szerint 10 millió dollárra - 2 milliárd forintra - tehető az "emberfaragó" testszépítők éves adócsalása.
2011.01.13. 08:45
 
 
Népszava: továbbra is Sukorót akarják a befektetők
Levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek a King's City projektről a kaszinóüzemeltetési koncessziót elnyert KC Bidding Kft - ismerteti a Népszava. A társaság továbbra is elkötelezett a fejlesztés mellett. A Népszava ismerteti, hogy birtokukba került a levélben Paul Dallas Benkley, a KC Bidding ügyvezetője arról tájékoztatta Matolcsy György minisztert, hogy a beruházócsoport továbbra is elkötelezett a fejlesztés mellett és biztosítottak a szükséges források is. Benkley megismételte: "hajlandóak és képesek vagyunk a (…) projekt továbbvitelére". Emlékeztette ugyanakkor Matolcsyt, hogy a beruházás folytatását, "ahogy azzal ön is teljesen tisztában van (…), a Magyar Állam számos lépése veszélyezteti".
2011.01.13. 07:45
 
 
Magyar Nemzet: felszámolnák az Emfesz-t?
Felszámolási eljárást kezdeményezett a gázkereskedelmi engedélyétől megfosztott Emfesz Kft. ellen a KELER Zrt. elszámolóház - értesült a Magyar Nemzet. A napilap arról ír, hogy megkeresésükre az Emfesz-nél azt közölték, hogy a felszámolásról szerda estig semmiféle hivatalos értesítést nem kaptak, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy még januárban kiegyenlítik tartozásukat a KELER felé. Az Emfesz Kft. a 2010 nyara óta működő Napi Földgáz és Kapacitáskereskedelmi Piac aktív szereplője volt. Csakhogy december 16-án mintegy 2,2 milliárd forintos tartozása keletkezett, mivel nem teljesítette pénzügyi elszámolási kötelezettségét.
2011.01.13. 07:45
 
 
Magyar Hírlap: diákhitel miatt jön a behajtó?
Aki nem törleszti a diákhitelét szerződés szerint, annál megjelennek a végrehajtók, hiszen a Diákhitel Központ Zrt. a követelést visszavonhatatlanul átadja az adóhatóságnak - hívja fel a figyelmet a Magyar Hírlap. A napilap cikke szerint ugyan sok egykori hallgató zúgolódik az internetes fórumokon és blogokon a diákhitel visszafizetésének feltételei miatt, a szakember azt állítja, a kölcsönt felvevők igen kis százaléka marad adós a törlesztéssel. Aki azonban több mint fél évig nem fizet, azzal a hitelközpont szerződést bont, és elkezdődik a behajtási eljárás.
2011.01.13. 07:45
 
 
A gázai radikálisok leállnak az Izrael-ellenes rakétatámadásokkal
A Gázai-övezetben működő radikális palesztin csoportok szerdán megígérték a hatalmat ténylegesen kezében tartó Hamásznak, hogy felhagynak az Izrael elleni rakétatámadásokkal. Mint hivatalos források bejelentették, a radikálisok el akarják kerülni, hogy Izrael a két évvel ezelőtti offenzívához hasonlóan bevonuljon a Gázai-övezetbe. A Hamász által egybehívott találkozó két résztvevője közölte a Reuters brit hírügynökséggel, hogy a csoportok megszívlelték az egyiptomi figyelmeztetést, amely szerint Izrael válaszul a merényletekre, új inváziót fontolgat.
2011.01.12. 22:00
 
Katasztrófavédelem: nem árhullám érkezése miatt hirdettek veszélyhelyzetet
A veszélyhelyzet kihirdetését nem árhullám érkezése tette szükségessé - hívta fel a lakosság figyelmét a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság azután, hogy a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet hirdetett az árvízi helyzet miatt Sajóecseg, Felsőzsolca és a Sajó-mente körzetére. Az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményben az igazgatóság úgy fogalmazott: a kihirdetett veszélyhelyzet teszi lehetővé az árvízvédelmi intézkedések és munkálatok végrehajtását.
2011.01.12. 21:30
 
 
Veszélyeztetik a pingvineket a kutatók
Veszélyeztetik a kutatások a szabadon élő, megfigyelőkészülékkel megjelölt pingvinek életét: a megjelölt állatoknak kevesebb fiókája születik, és kisebbek a túlélési esélyeik, mint meg nem jelölt fajtársaiknak. Egy, a Nature című tudományos folyóiratban megjelent cikk szerint kutatók tíz éven keresztül vizsgálták egy királypingvin-kolónia életét. Kutatásaik szerint a megjelölt állatok a környezet, illetve a klíma változásaira is eltérően reagáltak. A tudósok ugyanakkor kétlik a jelzőkészülékekkel gyűjtött adatok helytállóságát is.
2011.01.12. 19:30
 
 
Megállapította az OVB az országos kisebbségi választások eredményeit
Megállapította az országos kisebbségi önkormányzati választások eredményeit az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén. Az országos kisebbségi önkormányzatok megválasztásában múlt vasárnap a hivatalosan elismert 13 kisebbség részéről 9.168 elektor (olyan ember, aki tagja települési kisebbségi önkormányzatnak) vehetett részt, közülük 9.018-an jelentek meg a bizottságok előtt, vagyis a részvétel rendkívül magas, 98,36 százalék volt. Az országos választásra vonatkozó szavazatokat a területi választási bizottságok számolták össze hétfőn, és az erről szóló jegyzőkönyveket eljuttatták az OVB-hez.
2011.01.12. 19:00
 
 
Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány a Sajó térségében
A kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet hirdetett az árvízi helyzet miatt Sajóecseg, Felsőzsolca és a Sajó-mente körzetében - jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A felsőzsolcaiak szerint a kormány ezzel vélhetően elébe ment egy esetleges árvíznek. Rabi József, Sajóecseg független polgármestere pedig azt mondta: nem feltételezik, hogy árvíz lesz, de felkészültek a védekezésre, ha netán mégis kialakulna. Navracsics elmondta: lehetséges, hogy megismétlődik a 2010 kora nyári árvíz a térségben, ugyanis rengeteg a hó a körzetben és gyors az olvadás.
2011.01.12. 18:30
 
BUX: +1,00 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 223,33 pontos, 1,00 százalékos emelkedéssel, 22.483,65 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,93 százalékkal 22.170 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,52 százalékkal 5.350 forintra nőtt.
2011.01.12. 17:30
 
Több mint 700 milliárd forint a cégek behajtás alatt álló köztartozása
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 114 ezer cég ellen folytat végrehajtási eljárást, a tőlük követelt adó-, járulék- vagy illetéktartozás 705,2 milliárd forint - közölte a feketelista.hu adatbázis az MTI-vel. Az adóhátralék alapvetően két módon keletkezhet: az adózó nem vallja be a kötelezettségét, vagy a bevallás után nem fizeti be határidőre a megállapított teljes összeget; illetve abban az esetben, amikor az ellenőrzés során a hatóság állapítja meg a hiányt, és a megadott határidőn belül nem fizeti be azt a cég. Az adóhatóság adatai szerint a vállalkozások adótartozása körülbelül 1.900 milliárd forintra rúg.
2011.01.12. 16:45
 
 
Erősödik a forint, 276 környékén az euró árfolyama
Javul a befektetői hangulat, erősödik a forint: az eurót szerdán délután négy órakor 275,92 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 277,78 forint után. Szerdán a devizapiacok fő tájékozódási pontja a portugál eurókötvény kibocsátás volt. Az aukciót magas túljegyzés fogadta és sikeresnek volt értékelhető, mivel a tíz éves kötvényt a korábbinál alacsonyabb hozammal és a német Bund-hoz képest csökkenő hozamprémiummal sikerült piacra helyezni. A piacokon erősödik a meggyőződés, hogy az EU megfelelő és hatékony eszközökkel igyekszik megelőzni a szuverén adósságszolgálati "fertőzés" terjedését az euróövezetben.
2011.01.12. 16:30
 
 
Egy 38 éves férfi az újinfluenza ez évi első áldozata Magyarországon
Újinfluenza-fertőzés okozta egy 38 éves férfi halálát, ő a H1N1 vírus ez évi első áldozata Magyarországon - jelentette be Csohán Ágnes, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) osztályvezető főorvosa szerdán Budapesten. A férfi, aki az év első hetében vesztette életét, úgynevezett rizikócsoportba tartozott, kórosan elhízott volt. Nem kapott védőoltást és viszonylag későn fordult orvoshoz, a kórházba kerülését követően néhány napon belül meghalt - mondta Csohán Ágnes a sajtótájékoztatón. Paller Judit országos tiszti főorvos úgy fogalmazott: felgyorsultak az események, nagyon hamar a H1N1 vírus járványméretű jelenlétről számolhatnak be Magyarországon.
2011.01.12. 16:15
 
 
Tarlós: kétfordulós költségvetési tárgyalás lesz
Kétfordulós tárgyalás lesz a főváros költségvetéséről - jelentette be Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. A testület meg is kezdte a büdzsé koncepciójának tárgyalását. A főpolgármester a koncepcióval kapcsolatban azt mondta, a cél az, hogy a főváros elkerülje a csődöt. Mint mondta, a főváros hiánya nem 50 milliárd forint, ahogyan azt az októberi átvételnél tudták, hanem 160 milliárd forint. A főváros közvetlen adósságállománya azzal a 40 milliárd forinttal, amire a keretszerződést még az előző városvezetés kötötte meg, meghaladja a 200 milliárd forintot. A BKV közvetlen adóssága 70 milliárd forint, a belső adóssága pedig 800 milliárd.
2011.01.12. 16:15
 
A Mavir tavaly hétmilliárd forint körüli nyereséget ért el
Az előzetes adatok szerint a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) 2010-ben hétmilliárd forint körüli adózás előtti nyereséget ért el - közölte Tari Gábor, a Mavir vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen. Az előző évben, 2009-ben az adózott nyereség közel 8 milliárd forint volt. A válság után, ugyan alacsony bázison, de 2,7 százalékkal nőtt az áramforgalom, és hasonló arányban emelkedett a magyarországi erőművek termelése is. Az idei évben 1,5-2 százalékos bővüléssel számol a Mavir menedzsmentje a nem túlzottan optimista várakozások alapján. Tari hozzátette: ezzel a növekedéssel a 2007. évire emelkedik az országos villamosenergia-hálózaton az áramforgalom.
2011.01.12. 16:00
 
 
Kaczynski: sértés a szmolenszki katasztrófáról készült orosz jelentés
Megalapozatlan, egyoldalú, és sérti Lengyelországot a tavaly áprilisi szmolenszki repülőgép-balesetről készült orosz jelentés - mondta szerdán Jaroslaw Kaczynski, a katasztrófában elhunyt Lech Kaczynski néhai elnök ikertestvére. "Ez az eredménye annak, hogy Oroszországra bíztuk a nyomozás vezetését" - mondta. Az orosz vizsgálóbizottság szerdán ismertette zárójelentését Moszkvában. Eszerint Lech Kaczynski és más magas rangú lengyel tisztségviselők nyomást gyakoroltak a Tupoljev 154 személyzetére, a pilóták nem voltak megfelelően kiképezve, és úgy döntöttek, hogy "nem megfelelő körülmények között" megkísérlik a leszállást.
2011.01.12. 16:00
 
 
Orbán garantálta a norvég kormányfőnek: átmeneti jellegűek a krízisadók
Orbán Viktor arról biztosította szerdán Budapesten a norvég miniszterelnököt, hogy a magyar krízisadók, amelyek norvég cégeket is érintenek, átmeneti jellegűek a magyar gazdaságban. A magyar kormányfő erről a Jens Stoltenberggel folytatott tárgyalás után számolt be. A sajtótájékoztatón Orbán Viktor kifejtette: a megbeszélésen arról is biztosította a norvég miniszterelnököt, hogy a krízisadók kivezetése a magyar rendszerből az adott cégekkel való tárgyalások alapján fog bekövetkezni. Hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy az elkövetkező három évre a magyar gazdaságpolitikai stratégiának "immanens része" a krízisadókból származó bevétel.
2011.01.12. 15:30
 
 
LMP: hibás a fővárosi költségvetés koncepciója
Hibásnak tartja a fővárosi költségvetés koncepcióját az LMP fővárosi frakciója. Kaltenbach Jenő frakcióvezető szerdán a Fővárosi Közgyűlés előtt újságíróknak azt mondta, a koncepció, amelyet a közgyűlés most tárgyalna, "érdekes dokumentum", mert koncepciónak nevezi magát, de olyan számokat igyekszik rögzíteni, amelyeket a költségvetési vita során kellene. Hanzély Ákos képviselő úgy fogalmazott: a koncepciót hibásnak tartják, mert bár elismerik, hogy nehéz helyzetben van a főváros, de úgy vélik, az anyag készítői "túllőttek a célon", kulturális, oktatási, szociális intézményeket hoznak nehéz helyzetbe.
2011.01.12. 15:00
 
 
Kaczynski gépén nem volt robbanás vagy tűz
Nem volt sem tűz, sem robbanás Lech Kaczynski néhai lengyel államfő repülőgépén, amely tavaly április 10-én járt szerencsétlenül Szmolenszk mellett, és a Tu-154-es nem hibásodott meg - jelentette be szerdai moszkvai sajtóértekezletén Tatyjana Anogyina, az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK), a FÁK-államok légügyi hatóságának elnöke. A katasztrófa közvetlen oka a bizottság jelentése szerint az volt, hogy a személyzet nem tett eleget az orosz földi irányítás utasításának, és nem a tartalék repülőtéren szállt le a géppel.
2011.01.12. 15:00
 
Hétre nőtt Szerbiában az újinfluenzás esetek száma
Hétre emelkedett a Szerbiában észlelt újinfluenzás esetek száma - közölte a szerdai szerb sajtó. A Torlak immunológiai és víruskutató intézet közlése szerint az A típusú influenza H1N1 törzsével fertőzödött meg három dél-szerbiai lakos: egy 59 éves nyugdíjas Leskovac mellett, egy 31 éves nő Nisben, egy 28 éves férfi Presevóban. Utóbbi állapota súlyos, lélegeztetőgépen van. Szintén H1N1-fertőzött egy 50 éves kraljevói férfi, akinek a szervezetében azután azonosították a vírust, hogy hazaérkezett Németországból, ahol a múlt héten egy hároméves kislány és egy 51 éves férfi halt meg a H1N1 okozta fertőzésben, mindketten Alsó-Szászországban.
2011.01.12. 14:00
 
 
Anne Hathaway vagy Keira Knightley is kiköthet Batman oldalán
Christopher Nolan, a Batman-sorozat rendezője Anne Hathawayt, Keira Knightleyt és Jessica Bielt is meghívta az új epizód szereplőválogatására. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a következő hetekben zajló castingon olyan új tehetségeket is kipróbálnak a női főszerepekre, mint Kate Mara (Vasember 2.), Charlotte Riley vagy a brit újonc, Gemma Arterton. A Dark Knight Rises című filmben két fontos női szerep is kiosztásra vár: az intrikusé és Batman szerelméé. A forgatás májusban kezdődik londoni és Los Angeles-i helyszíneken. A denevérembert ismét Christian Bale alakítja.
2011.01.12. 13:45
 
Újabb tanú maradt távol a Kolompár-perben, délután folytatódik a tárgyalás
A hétfői tárgyalás elnapolása után szerdán is veszélybe került a kitűzött bizonyítási eljárás az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) még hivatalban lévő elnöke, Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőperben, mert egy újabb tanú nem jelent meg a Kecskeméti Városi Bíróságon. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a délelőttre beidézett tanúval telefonon kapcsolatba tudott lépni, és délutánra, szóban, ismét beidézte. A tanácsvezető bíró ezután egy a távolmaradását szabályszerűen igazolni tudó tanú nyomozati szakban tett vallomását olvasta fel.
2011.01.12. 12:45
 
 
FIFA-világranglista: Magyarország tovább javított, és már 41.
A magyar válogatott egy helyet előrelépve a 41. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáján. Legutóbb 1993-ban állt ilyen előkelő helyen. A FIFA honlapja alapján a jelenlegi rendszerben vezetett rangsorban a magyarok 1992 decemberében szerepeltek a legmagasabban, akkor a 36. pozíciót foglalták el. A friss lista élén továbbra is a világbajnok spanyolok állnak, megelőzve a hollandokat és a németeket. A magyarok Európa-bajnoki selejtezős ellenfelei közül a hollandok tehát másodikak, a svédek a 33., a finnek a 79., a moldovaiak pedig a 84. helyen vannak, míg San Marino pont nélkül holtversenyben utolsó, azaz a 203.
2011.01.12. 12:30
 
Jobbik: a kormány semmit nem tesz a "cigánybűnözés" ellen
A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormány hatalomra kerülése óta semmit nem tett a "cigánybűnözés" felszámolása érdekében. Szegedi Csanád, az ellenzéki párt alelnöke és európai parlamenti képviselője szerdán azt mondta: a felmérések szerint tovább romlottak a "cigánybűnözés" statisztikái, a kormány azonban még elismerni sem hajlandó a jelenség létezését. Hangsúlyozta: pártja éppen ezért fenntartja korábbi javaslatait a csendőrség bevezetésére, a bentlakásos iskolák bővítésére, a romák munkaerő-piaci integrálására, a közrendvédelmi telepek európai szintű megvalósítására.
2011.01.12. 12:15
 
Oroszország átadta a lengyel légikatasztrófáról készült jelentést
Kilenc hónappal Lech Kaczynski néhai lengyel elnök repülőgépének oroszországi szerencsétlensége után Oroszország szerdán átadta a vizsgálóbizottság végleges jelentését Lengyelországnak - közölte az úgynevezett Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK). A bizottság moszkvai sajtóértekezletén ismerteti jelentésének megállapításait. Közvetlenül a Kaczynskit és 95 főnyi kíséretét szállító repülőgép szmolenszki lezuhanása után orosz szakértők a pilótákat tették felelőssé, amiért a Tu-154-es típusú különgépet többszöri figyelmeztetés ellenére sűrű ködben próbálták meg letenni a nyugat-oroszországi város repülőterén.
2011.01.12. 10:45
 
 
A két Korea helyreállította egyik fontos, egymás közötti forródrótját
A két Korea helyreállította kedden az egymás között létesített, de ellentétük miatt tavaly felfüggesztett egyik legfontosabb kommunikációs kapcsolatát, noha Szöul egyelőre elutasítja Phenjannak azt a minapi ajánlatát, hogy kezdjenek közvetlen tárgyalásokat a feszültség csökkentése érdekében. Észak-Korea azután függesztette fel a Panmindzson határvárosnál a nemzeti vöröskereszteket összekötő kommunikációs kapcsolatot, hogy Szöul megvádolta Cshonan nevű hadihajójának elsüllyesztésével. A márciusi tragédiában 46 dél-koreai tengerész halt meg. Még inkább elmérgesedett a két ország viszonya akkor, amikor az észak-koreai tüzérség novemberben ágyúzott egy dél-koreai szigetet.
2011.01.12. 10:45
 
Terelések, útlezárások, fokozott biztonsági ellenőrzések Gödöllőn
Forgalomkorlátozások mellett gyakori igazoltatásra is számítaniuk kell a gödöllőieknek, illetve a városon áthaladóknak a magyar uniós elnökség elkövetkező hónapjaiban; különösen a nem helyben élőket vizsgálják majd át tüzetesen - közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-vel. Péterfi Csaba elmondta, hogy a kordonok építését hétfőn kezdték meg, az első területzárás pénteken, az Általános Ügyek Tanácsa ülésének napján lesz. A kordonon belülre - ahol a biztonsági feladatokat a köztársasági őrezred látja majd el - csak előre kiadott arcképes engedéllyel lehet belépni. A lezárt térségek környékét a rendőrség felügyeli - tette hozzá.
2011.01.12. 10:15
 
Irán: a Nyugat "utolsó esélye" lehet a jövő héten esedékes tárgyalás
Meglehet, hogy az "utolsó esély" lesz a Nyugat számára az Irán nukleáris programjáról jövő héten tartandó törökországi találkozó - idézte egy vezető iráni tisztségviselő kijelentését a hivatalos IRNA hírügynökség. Az IRNA beszámolója szerint Ali Asgar Szoltaníje, Iránnak a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnél (NAÜ) akkreditált nagykövete azt mondta, ha országa már képes lesz maga előállítani az orvosi kutatóreaktorához szükséges üzemanyagot - amiről korábban azt mondta, még idén bekövetkezik -, akkor lehet, hogy az isztambuli találkozó kudarca esetén többé nem tér már vissza a tárgyalásokhoz.
2011.01.12. 10:15
 
 
Vietnamban megkezdődött a kommunista párt kongresszusa
Hanoiban megkezdődött a Vietnami Kommunista Párt (VKP) XI. kongresszusa. A fórum munkájában 1400 küldött vesz részt az 54 ezer pártsejt képviseletében. Nong Duc Manh főtitkár a kongresszust megnyitó másfél órás beszámolójában méltatta az ország tavalyi, 7,2 százalékos gazdasági fejlődését. Azonban figyelmeztetett arra, hogy nem lehet tartani ezt az ütemet. Hangoztatta, hogy gyenge az előállított termékek minősége, a termelés hatékonysága és versenyképessége. Hozzátette, hogy nem sikerült megállítani a bürokrácia, a korrupció, a bűnözés mértékének növekedését, a közerkölcs és az életszínvonal romlást.
2011.01.12. 10:00
 
 
94 éves "kispapa"
Kilencvennégy éves a világ legidősebb "kispapája". Az Indiában élő aggastyánnak és nejének - aki szintén nem túl fiatal kismama, 52 esztendős múlt - két hónappal ezelőtt született fia. A férfi nem kapkodta el a házasságot, 90 évesen még agglegény volt. Ez az első gyermeke, aki nagy változást vitt a pár nemi életébe is, mert felhagytak a napi, pontosabban éjszakánkénti háromszori szeretkezéssel, hogy jobban odafigyelhessenek gyermekükre. Az agg, de már nem legény férfi hajdanán birkózó volt. Manapság is sokat mozog: naponta 9 órán át műveli földjét. Felesége szerint nem tűnik öregnek, már csak szexuális teljesítőképessége okán sem.
2011.01.12. 08:45
 
 
Újabb történelmi csúcson az üzemanyagárak
Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak. A mostani emeléssel a benzin átlagára 363-364 forintra nőtt, a gázolajé pedig 354 forintra. Egy hete nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt., míg két hete szintén újabb történelmi csúcsra emelkedett az üzemanyagok ára azzal, hogy bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a társaság. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint.
2011.01.12. 07:45
 
Tűz ütött ki a Mol algyői gáztelepén
Tűz ütött ki a Mol Nyrt. algyői gáztelepén kedd este, a lángokat megfékezték, személyi sérülés nem történt - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Tátrai János elmondta, a tűzről, amely feltehetően egy technológiai hiba miatt keletkezett, fél hatkor érkezett bejelentés. Az oltást a Mol létesítményi tűzoltósága kezdte el, majd a munkába bekapcsolódtak a nagy erőkkel, gyorsan a helyszínre érkező szegedi és hódmezővásárhelyi egységek is. Az érintett szakaszt sikerült lezárni, s a tüzet is eloltották. A balesetben személyi sérülés nem történt és a környező lakosság sem volt veszélyben - közölte az őrnagy.
2011.01.11. 21:30
 
 
Tunéziai zavargások: a kormány húsz halottról tud
A tunéziai kormány kedden újabb négy civil halálát ismerte el, húszra emelve az elmúlt évtizedek legsúlyosabb zavargásainak áldozatairól kiadott mérlegét, de emberi jogi csoportok ennél több áldozatról tudnak. A rendőrség Tuniszban elfojtotta az újságírók tiltakozását, s erőszakkal oszlatta fel a művészeti élet képviselőinek megmozdulását, amelyen a résztvevők támogatásukról akarták biztosítani a csaknem négy hete tüntető fiatalokat. Az észak-afrikai országban december közepe óta tiltakoznak fiatalok a tömeges munkanélküliség és a kilátástalanság miatt.
2011.01.11. 21:30
 
 
Martonyi: az ország nem hagyja,hogy a médiavita eltérítse történelmi feladatától
Magyarország nem fogja hagyni, hogy eltérítsék az európai uniós elnökség történelmi feladatától - hangoztatta Martonyi János külügyminiszter brüsszeli sajtótájékoztatóján. Az Európai Parlamentben folytatott tárgyalásai után kijelentette: "nem fogjuk engedni az országot belevinni olyan helyzetbe, ahol egy ilyen történelmi kihívásnak ilyenfajta eltérések miatt nem tud eleget tenni" - mondta a médiatörvénnyel kapcsolatos reakciókra utalva. "Jelentős különbség van egy törvénynek a bírálata, az azzal kapcsolatos fenntartások, kifogások megjelenítése és egy ország sértegetése között" - szögezte le. Megerősítette, hogy a kormány figyelembe fogja az Európai Bizottság - reményei szerint objektív és fair - vizsgálatának eredményeit.
2011.01.11. 21:15
 
 
Az energiahivatal kijelölte az Emfesz ügyfeleit ellátó szolgáltatókat
A Magyar Energia Hivatal kedden megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik a korábban felfüggesztett földgázkereskedő Emfesz ügyfeleit. Az energiahivatalnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint lakossági fogyasztók ellátására az E.On és a GdF Suez jelenlegi ellátási területére nem érkezett más egyetemes szolgáltatótól ajánlat, így ezek láthatják el az Emfesz korábbi felhasználóit a területükön érvényes hatósági maximált áron. A Tigáz és a Főgáz ellátási területére több ajánlat is érkezett.
2011.01.11. 20:45
 
Médiatörvény: a független képviselők szerint vannak sürgetőbb kihívások is
A benzinárak és a devizahitelek emelkedése, valamint a belvíz sürgetőbb kihívást jelent, mint a fontos, de a mindennapi megélhetést közvetlenül nem érintő médiatörvény, ezért logikus lett volna ezekkel a kérdésekkel kiegészíteni az LMP által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés napirendjét - közölte a négy független parlamenti képviselő nevében egyikük, Szili Katalin. A szintén független Ivády Gábor azt tudatta: ismeretei szerint jelenlegi formájában a független képviselők egyike sem írja alá a rendkívüli ülés összehívására vonatkozó LMP-s kezdeményezést.
2011.01.11. 20:00
 
 
Újra Franciaország volt a világ első számú bortermelője 2010-ben
Ismét Franciaország volt a világ első számú bortermelője 2010-ben, miután egy évvel korábban Olaszország megelőzte a rangsorban - derül ki az IWSR piackutató intézetnek a bordeaux-i Vinexpót szervező vállalat számára készített elemzéséből. Annak ellenére, hogy Franciaországban - hasonlóan a legnagyobb bortermelőkhöz, Olasz- és Spanyolországhoz, az Egyesült Államokhoz, Dél-Afrikához és Németországhoz - 2010-ben is csökkent a bortermelés, 419 millió rekeszes (az iparágban referencia mértékegységnek számító rekesz tartalma 9 liter) termelésével így is megelőzte vetélytársait. A hatvanas évek óta globálisan évente átlagosan 2 százalékkal esett a bor fogyasztása.
2011.01.11. 19:15
 
 
Schmitt: az EU-nak szüksége van a magyarok nem mindennapi képességeire
Schmitt Pál "különös kegyelemnek" érzi, hogy Magyarország súlyos nemzetközi dilemmák, sorsfordító kérdések közepette vette át az EU-elnökséget; szerinte ilyenkor van a legnagyobb szükség a magyar nemzet azon képességére, hogy mindig, minden körülmények között talpra tudott állni. A köztársasági elnök külföldi nagyköveteknek adott keddi fogadásán a Sándor-palotában arról beszélt: "ilyenkor van a legnagyobb szükség azokra a tulajdonságokra, amelyekkel hazám rendelkezik; készek is vagyunk a közösség szolgálatába állítani nem mindennapi képességeinket (...) a magyar nemzet mindig, minden körülmények között talpra tudott állni, újra tudta kezdeni".
2011.01.11. 19:00
 
 
Obama részt vesz a tucsoni mészárlás áldozatainak búcsúztatásán
Barack Obama amerikai elnök helyi idő szerint szerda este Tucsonban részt vesz a hét végi lövöldözésben életét vesztett hat ember búcsúztatásán - jelentette kedden a The Washington Post. Az elnök eddig mindössze egy írott és egy rövid televíziós nyilatkozatban szögezte le, hogy egy ilyen "értelmetlen támadásnak nincs helye egy szabad társadalomban", és szövetségi segítséget ígért a nyomozásban az arizonai hatóságoknak. A lap rámutatott, hogy az elnöknek pontos nyomozati adatokra volt szüksége a merénylő lehetséges indítékaival kapcsolatban, mielőtt vállalta a megszólalást - a várakozások szerint talán az olyan kérdésekben is, mint a fegyverviselés szabadsága és a közveszélyes elmebetegek felügyelete.
2011.01.11. 18:00
 
 
Cozma-ügy: egy tanú szerint Raffael Sándor beismerte a gyilkosságot
Egy tanú vallomása szerint a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, Raffael Sándor a gyilkosság után telefonon beismerte, hogy ő szúrta le Marian Cozmát. Beéry Iván Tamás a nyomozás során azt vallotta - és erősítette meg a büntetőper keddi tárgyalásán is a Veszprém Megyei Bíróságon -, hogy a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, Raffael Sándor a gyilkosság után felhívta telefonon Raffael Jánost, akinek enyingi lakásán gyülekezett 2009. február 7-én este a népes társaság, majd onnan valamennyien a veszprémi Patrióta lokálba mentek, s azt mondta neki, hogy ő szúrta le a "csíkos pólóst" (Marian Cozmát).
2011.01.11. 17:45
 
 
A mandátumok 60%-át szerezte meg a Lungo Drom a területi önkormányzatokban
A húsz területi cigány kisebbségi önkormányzatban összesen elnyerhető 140 mandátumból 84-et (60 százalék) kapott meg a Lungo Drom, amely hat megye kivételével minden területi cigány kisebbségi önkormányzatban többséget szerzett - derül ki az Országos Választási Iroda (OVI) adataiból. A területi kisebbségi önkormányzatok választását vasárnap tartották, de a szavazatokat tartalmazó borítékokat csak hétfőn bontották fel a területi választási bizottságok; ezt követően összeszámolták a szavazatokat és ezek arányában kiosztották a héttagú területi szintű önkormányzatokra vonatkozó mandátumokat.
2011.01.11. 17:30
 
BUX: +0,48 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,69 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 22.260,32 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,46 százalékkal 21.750 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,78 százalékkal 5.270 forintra nőtt.
2011.01.11. 17:15
 
 
Korrigált a forint, ismét 278 alatt az euró árfolyama
Korrigálta hétfői gyengülésének egy részét a forint: az eurót kedden délután négy órakor 277,78 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtti órákra jellemző 278 feletti jegyzések és a hétfő délutáni 280,10 forint után. Hétfőn a forint komoly árfolyamveszteséget szenvedett el, nap közben 280,50 forintos euró jegyzésre is volt példa, miközben péntek délután még 276,55 forinton állt a jegyzés. Az euró gyengült a hét elején, és a dollárral szemben már több mint három százalékot veszített az év eleje óta. Hétfőn négyhavi mélypontra süllyedt az euró 1,2860 dolláros jegyzésen.
2011.01.11. 16:30
 
 
Női kézilabda Eb: Mátéfi Eszter élvezi az elnökség bizalmát
Mátéfi Eszter változatlanul élvezi a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségének bizalmát, noha az általa irányított női válogatott nem teljesítette a célkitűzést, nem végzett a legjobb nyolc között a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon. "Komoly tanulságokkal szolgált a torna. A tizedik helyen záró válogatottnak voltak nagyon jó és nagyon rossz mérkőzései. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a sorsdöntő, hollandok elleni mérkőzésen a forma és küzdőszellem nem olyan volt, mint ami korábban jellemezte ezt a közösséget."
2011.01.11. 16:15
 
 
Közzétette a vagyonkezelő az állami és magáncégek közötti szerződéseket
Közzétette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a magáncégek és az állam többségi tulajdonában álló vállatok között 2002-2010-ben kötött szerződések főbb adatait - írta az Index kedden, Negyvenmilliárdot kaptak a Papcsák-listás cégek című cikkében. Az Index felidézi, hogy Papcsák Ferenc korábbi elszámoltatási kormánybiztos egyik első intézkedése volt még nyáron egy nyolcvanöt céget tartalmazó lista összeállítása, amelyet valamennyi állami tulajdonú vállalat megkapott, azzal a feladattal, hogy közöljék: a felsorolt cégek közül melyekkel szerződtek, mikor és mennyit fizettek nekik.
2011.01.11. 16:15
 
M6 Tolna: az előírásoknak megfelelően építették az autópályát
Az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. álláspontja szerint az előírt minőségi sztendereknek megfelelően zajlott az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd szakaszának építése - közölte a társaság kedden az MTI-vel. A zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfői közleményére reagált, amelyben a tárca az autópálya-szakasz építésének felülvizsgálatáról számolt be. Az M6 Tolna az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye leszögezi: a cég nem kapott még hivatalos tájékoztatást a minisztérium által kezdeményezett átfogó felülvizsgálat eredményeiről, így annak részleteire csak később tud reagálni.
2011.01.11. 16:15
 
 
A főváros közterület-használati díjat kér a Sziget Fesztivál rendezőitől
A főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget Fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér - mondta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes kedden. A közterület-használati díj mértékét - figyelemmel arra, hogy milyen kiterjedt területet vesz igénybe a fesztivál - egyedileg fogják megállapítani. Gerendai Károly, a Sziget fesztivál ügyvezetője találkozót kért az ügyben Tarlós István főpolgármestertől - mondta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke az MTI-nek. A Népszava online korábban azt írta, hogy a közterület-használati díj teljes összege a Sziget esetében mintegy 2,5 milliárd forintot jelentene.
2011.01.11. 16:15
 
 
Slota: Szlovákiának mérlegelnie kellene az EU-ból való kilépést
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint Szlovákiának komolyan meg kellene fontolnia a kilépést az Európai Unióból (EU). "Meggyőződésem, hogy mindaz, ami a dollárral és az euróval történik, rosszul fog végződni. Az EU kezd egy malomkőhöz hasonlítani, amely nagyon mélyre ránthat minket is" - jelentette ki keddi pozsonyi sajtóértekezletén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentését, miszerint Magyarország kapcsolatai szomszédaival soha nem voltak jobbak, mint most, Slota paródiának tartja. Úgy vélekedett: jogszabályaival az EU kezd egy autoriter szuperállamhoz hasonlítani, amely mindenkinek diktálni fog.
2011.01.11. 15:15
 
 
Földszerű, de a meleg miatt lakhatatlan bolygót azonosított a NASA
A Földhöz hasonló méretű, de magas hőmérséklete miatt lakhatatlan bolygót azonosított a Naprendszeren kívül az amerikai űrhajózási hivatal (NASA). A Földnél mintegy 1,4-szer nagyobb és 4,6-szor nagyobb tömegű bolygó sziklás felszínének nappali hőmérséklete a becslések szerint meghaladja az 1370 Celsius-fokot, ami elég meleg ahhoz, hogy megolvassza a vasat - mondta Natalie Batalha, a NASA szakértője. Hangsúlyozta, hogy a bolygó egyértelműen kívül esik az emberiség által lakhatónak nevezett zónán. Mint magyarázta, ilyen hőmérséklet mellett nem fejlődhet ki a szénalapú élet, és a DNS-t és RNS-t tartalmazó molekulák sem lennének stabilak ilyen szélsőséges környezetben.
2011.01.11. 15:00
 
A Süddeutsche Zeitung írása a médiatörvényről
Tárcarovatában közölt elemzést kedden a médiatörvényről a Süddeutsche Zeitung. Michael Frank, a liberális újság bécsi tudósítója megállapítja: a Szépírók Társaságának, amely nyilatkozatban tiltakozott a médiatörvény ellen, a cenzúra helyreállításának minősítve a jogszabályt, nem kell lenyelnie "Orbán Viktor kormánya és a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz leereszkedő magyarázatát, miszerint a külföldi bírálók nem értenek magyarul, és így a törvény áldásos hatását sem értik meg."
2011.01.11. 15:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML