2014. augusztus 1., péntek - Boglárka
Deviza:  
EUR/HUF 314,07 USD/HUF 234,52 CHF/HUF 258,2
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23206 találat
 
 
A MOB megvásárolja Berki Krisztiánnak a különleges lovat
A MOB elnökségének álláspontja szerint egyértelmű cél, hogy a sportolók a lehető legjobb körülmények között készüljenek fel a londoni ötkarikás játékokra, azaz a szövetségek és a műhelyek támogatása megfelelő mértékű legyen. Ezt a vezető testület 2012-es olimpiára történő felkészüléssel foglalkozó ülésén szögezték le. A tagok döntöttek arról, hogy a Suzuki-támogatás keretében megüresedett egyik autót az Eb-bronzérmes gátfutó, Kiss Dániel kapja, végül pedig egyhangúlag megszavazták, hogy a Berki Krisztián zavartalan felkészüléséhez szükséges, a londoni olimpián használatos, 5500 euróba kerülő különleges lovat a MOB saját bevételeiből megvásárolja a tornásznak.
2010.12.04. 14:15
 
 
MSZP: a kormány "kiírja a társadalomból" a pénztártagokat
Az MSZP ismételten felszólította a kormányt arra, hogy tegye lehetővé a magán-nyugdíjpénztári tagoknak a korrekt nyilatkozattétel lehetőségét. Kormos Kata, az MSZP szóvivője sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: mivel az országban csak nyolc helyen lehet nyilatkozni a magán-nyugdíjpénztári tagság fenntartásáról, a határidőig hátralévő 35 munkanapon - háromablakos ügyintézéssel és fejenként kétperces ügyintézési idővel számolva is - a hárommillióból mindössze 201.600 ember tud élni ezzel a lehetőséggel. Kifogásolta, hogy sokaknak több száz kilométert kell utazniuk a nyilatkozattételhez. Példaként a sátoraljaújhelyieket említette, akiknek több mint ötszáz kilométert kellene ezért megtenniük.
2010.12.04. 12:15
 
 
Radicová szerint a határon túli magyarok választójoga probléma
A szlovák miniszterelnök szerint problémát okozhat a szlovák-magyar kapcsolatokban, ha Magyarország választójogot ad a határon túli magyaroknak. "Nem tudom mennyire gondolja komolyan Orbán úr a választójog kiterjesztését. Ez probléma. De minden attól függ majd, hogy milyen lesz a konkrét törvény, ez téma a vegyes bizottságokban, és ha szükség lesz rá, akkor a megbeszélésekbe kölcsönösen beavatkozunk. Radicová elmondta, budapesti látogatása során megegyeztek Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy beindítják a vegyes bizottságok munkáját és azok foglalkoznak majd a magyar állampolgársági törvénnyel.
2010.12.04. 10:15
 
Hillary Clinton részt vehet az EU budapesti csúcstalálkozóján
Jó reményünk van arra, hogy Hillary Clinton amerikai külügyminiszter asszony részt tud venni a magyar EU-elnökség alatt Budapesten megrendezendő keleti partnerségi csúcstalálkozón - jelentette ki helyi idő szerint pénteken Washingtonban magyar tudósítóknak Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Az államtitkár elmondta, hogy a csúcstalálkozó egybeesik a nemzetközi Tom Lantos Intézet megnyitásával, amelynek célja az emberi és a kisebbségi jogok előmozdítása. A budapesti tanácskozást a tervek szerint jövő májusban rendezik meg.
2010.12.04. 09:15
 
 
Év végén indul a Google könyváruháza
Év végén indul a Google könyváruháza, amelynek online felületén több millió könyvet olvashatnak ingyen az érdeklődők, és az elektronikuskönny-olvasókra tölthető tartalmakért a legolcsóbb nyomtatott kiadás 80 százalékát kell majd fizetni. A The Wall Street Journal jelentése szerint a Google más beszállítók mellett egy saját fejlesztésű elektronikuskönyv-olvasó kiadását is tervezi, hogy az oldalain található tartalmakhoz bárhonnan hozzá lehessen férni. A felhasználóknak mindössze regisztrálniuk kell a Google szolgáltatására, és az olvasnivalók szinte minden internetkapcsolattal és böngészőprogrammal rendelkező eszközről elérhetők lesznek.
2010.12.04. 09:00
 
 
Átadták a Prima Primissima Díjakat
Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában. Kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport képviselői nyolcadik alkalommal részesültek elismerésben a vállalkozók napján. Az irodalom kategóriában Moldova György író; a sport kategóriában Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat tagja; a népművészet és közművelődés kategóriában a Csík Zenekar részesült az elismerésben. A képzőművészet kategória nyertese Kubinyi Anna textilművész, a zeneművészet kategóriáé Érdi Tamás zongoraművész, az építészet és építőművészet kategóriáé Balázs Mihály építész lett.
2010.12.03. 22:00
 
 
Az Európai Néppárt támogatásáról biztosította a magyar kormányt
Az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó Európai Néppárt (EPP) érdekelt a januárban kezdődő magyar EU-elnökség sikerében és számos eszközzel támogatja azt - közölte a Külügyminisztérium a magyar kormány és a párt pénteki találkozója után az MTI-vel. Az EPP tájékoztatása szerint Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnök európai politikáját. Az Európai Néppárt frakciójának küldöttsége találkozott Schmitt Pál köztársasági elnökkel is.
2010.12.03. 20:00
 
Az Európai Néppárt támogatásáról biztosította a magyar kormányt
Az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó Európai Néppárt (EPP) érdekelt a januárban kezdődő magyar EU-elnökség sikerében és számos eszközzel támogatja azt - közölte a Külügyminisztérium a magyar kormány és a párt pénteki találkozója után az MTI-vel. Az EPP tájékoztatása szerint Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnök európai politikáját.
2010.12.03. 19:30
 
 
Oroszország újabb dokumentumokat adott át a katyni vérengzésről
Oroszország újabb nagy mennyiségű, a katyni (Katiny) vérengzéssel kapcsolatos iratot adott át pénteken Lengyelországnak, néhány nappal Dmitrij Medvegyev orosz elnök varsói látogatása előtt. A mészárlás oroszországi vizsgálatára vonatkozó több kötetnyi anyagot - 1940-ben a katyni erdőben és más nyugat-oroszországi helyszíneken Sztálin utasítására mintegy 22 ezer lengyel hadifoglyot, tartalékos tisztet és civilt öltek meg - az orosz államügyészség épületében adták át a lengyel félnek.
2010.12.03. 19:15
 
A Fitch megerősíti a Mol osztályzatát az INA-ügylet kapcsán, de figyelmeztet
Megerősítette pénteken a Mol adósosztályzatait a Fitch Ratings azzal összefüggésben, hogy a magyar olajipari vállalat előző nap bejelentette: ajánlatot tesz a horvát INA közkézen lévő törzsrészvényeinek megvásárlására. A nemzetközi hitelminősítő péntek esti londoni állásfoglalásában utalást tett azonban arra, hogy további akvizíciós tervek - vagy a cég pénzügyi helyzetét jelentősen rontó magyar kormányzati intézkedések - esetén kérdésessé válhat a jelenlegi adósbesorolás fenntartása. A megerősítés a Mol devizában és forintban fennálló, hosszú futamidejű adósságainak közepes befektetői szintű, stabil kilátású "BBB mínusz" osztályzatára, valamint rövid lejáratú adósságok "F3"-as besorolására vonatkozik.
2010.12.03. 18:30
 
BUX: +2,16 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 454,19 pontos, 2,16 százalékos emelkedéssel, 21.519,43 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 6,77 százalékkal 19.805 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,57 százalékkal 5.250 forintra nőtt.
2010.12.03. 17:15
 
 
Hoffmann: a nevelés kerül a középpontba
A nevelést tekinti alapvető céljának az új közoktatási törvény pénteken kora délután nyilvánosságra kerülő koncepciója - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a dokumentumot és a pedagógus-életpályamodell tervezetét bemutató sajtótájékoztatón, Budapesten. Hoffmann Rózsa szerint az utóbbi évek alatt sajnos háttérbe szorult a nevelés az oktatási intézményekben, ami azt eredményezte, hogy a "gyerekek nem találták meg jól a helyüket" az iskolában, ahol a szerepüket túldimenzionáló néhány szülő is sokszor megengedetlen módon lépett fel a pedagógusokkal szemben.
2010.12.03. 15:30
 
 
Sorra akadnak el, csúsznak meg a járművek Pest megyében a havazás miatt
Egyre több jármű akad el, illetve szenved balesetet Pest megye havas, jeges útszakaszain - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki szerint a folyamatos figyelmeztetések ellenére sem eléggé óvatosak az autóvezetők. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a Budaörs és Budakeszi közötti utat egyelőre jobb elkerülni a repülőtér környéki emelkedőn tapasztalt nagyfokú jegesedés miatt. Ott a reggeli órákban egy kamion akadt el, de a járművet a tűzoltóknak sikerült elvontatniuk. Az M3-as autópálya kifelé vezető oldalán, a 15. kilométerszelvénynél, a belső sávban egy kisteherautó csúszott meg és borult rá a szalagkorlátra. A műszaki mentés még tart, de jelentősebb torlódásra nem kell számítani.
2010.12.03. 12:00
 
 
Csak egy kis Szex és más Semmi
Új dívat jött szokásba a mostani tinédzserek körében. Egy gyors szex a barátnőmmel vagy barátommal, mindenféle komolyabb ismerkedés vagy következmény nélkül. A következő nap vagy héten aztán jöhet valaki más...
2010.12.03. 11:56
 
 
Nyomoznak az Álomszigethez kötődő üzletrész-értékesítés ügyében
A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint csütörtökön nyomozás indult az Álomsziget projekthez kötődő üzletrész-értékesítés ügyében a Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos által tett feljelentés alapján - közölte a miniszterelnök sajtóstábja MTI-vel. A közlemény kitér arra, hogy a kormánybiztos különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, továbbá hivatali visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen.
2010.12.03. 11:45
 
Áprilisban folytatódik a Mol-Surgutneftegaz per
A Fővárosi Bíróság pénteki határozata értelmében jövő áprilisban folytatódik az a per, amelyben az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz), a Mol Nyrt. egyik tulajdonosa, a magyar olajipari cég idén áprilisban kelt igazgatósági határozatának hatályon kívüli helyezését kéri. A hatályon kívül helyezés azért fontos az orosz vállalatnak, mert a határozatban megtagadták a Mol részvénykönyvébe tulajdonosként való bejegyzését, s ezért nem vehetett részt a magyar cég idei éves rendes közgyűlésén.
2010.12.03. 11:15
 
 
Sikeres műtétet hajtottak végre Aretha Franklinen
Aretha Franklin, a soul királynője sikeres műtéten esett át, és ezért az érte imádkozóknak is köszönetét küldte. Erről maga a sokszoros Grammy-díjas énekesnő számolt be csütörtökön kiadott közleményében, de azt nem árulta el, hogy miért kellett a kés alá feküdnie. "Isten rajtam tartja a szemét. Remek orvosok és nővérek voltak körülöttem, akiknek munkáját a város és az ország imáinak áldása kísérte" - fogalmazott Franklin. A detroiti városi tanács egy tagja szerdára imádságos virrasztást szervezett az énekesnő egészségéért. Franklin, akinek engedélyével a vigília zajlott, köszönő levelet küldött az érte imádkozóknak.
2010.12.03. 11:00
 
 
EL: továbbjutott a Villarreal, a Dinamo Kijev és a Sparta Praha
A Besiktas, a Liverpool és a Paris Saint-Germain után a csütörtöki játéknap estéjén a Villarreal, a Dinamo Kijev és a Sparta Praha biztosította be továbbjutását a labdarúgó Európa Ligában. Eredmények: D csoport: Villarreal (spanyol)-Dinamo Zagreb (horvát) 3-0, PAOK Szaloniki (görög)-FC Bruges (belga) 1-1, a csoport állása: 1. (már továbbjutott) Villarreal 9 pont, 2. PAOK Szaloniki 8, 3. Dinamo Zagreb 7, 4. FC Bruges 3. E csoport: Sheriff Tiraspol (moldovai)-AZ Alkmaar (holland) 1-1, BATE Boriszov (fehérorosz)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-4, a csoport állása: 1. (már továbbjutott) Dinamo Kijev 10 pont (10-6), 2. BATE Boriszov 10 (11-8), 3. Sheriff Tiraspol 4 (5-7), 4. AZ Alkmaar 4 (5-10).
2010.12.03. 07:30
 
 
Elbúcsúztatták Polyák Imrét, a Nemzet Sportolóját
Csütörtökön a Szent István-bazilikában tartott gyászmisével búcsúztatták a november 15-én 78 éves korában elhunyt olimpiai bajnok birkózót, Polyák Imrét. Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszédében kitért arra, hogy a mai versenyrendszerben "12 Európa- és 9 világbajnokság jutott volna neki, és elképesztő éremgyűjteményt hagyott volna ránk", de a kevésbé sűrű versenynaptár ellenére is rendkívül eredményes volt.
2010.12.02. 19:00
 
 
Hegedűs D. Géza: nagy empátiával szabad csak a színházi törvényhez nyúlni
A fiatal színészek helyzetéről, az előadóművészeti törvény módosításának előkészületeiről és a színházakat sújtó forráshiányról is szólt Hegedűs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke a szervezet tevékenységéről és terveiről tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A Vígszínházban társulati tag színművész, rendező a MASZK december 6-án sorra kerülő közgyűlése előtt foglalta össze a színészek legnagyobb szakmai érdekképviseleti szervezetének álláspontját a színházakat érintő fontosabb kérdésekről.
2010.12.02. 19:00
 
Fővárosi Közterület-felügyelet: nem erőszakoskodtak a Kálvin téri hajléktalanokkal
A Fővárosi Közterület-felügyelet vizsgálata szerint nem történt erőszakos fellépés a budapesti Kálvin téri aluljáróban azokkal a hajléktalanokkal szemben, akik ott életvitelszerűen tartózkodnak. A Fővárosi Közterület-felügyelet - miután értesült arról -, hogy Budapesten, a Kálvin téri aluljáróban a közterület-felügyelők egyik, hajléktalanokkal történt intézkedését egy szervezet erőszakos fellépésnek minősítette, haladéktalanul kivizsgálta a történteket. "A vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy erőszakos cselekmény a helyszínen nem történt. Mindezt térfigyelő kamerák is rögzítették" - írta Pető György.
2010.12.02. 18:00
 
 
Orbán: 2011 az EU egyik legnehezebb éve lehet
Orbán Viktor szerint 2011 az Európai Uniónak - a kommunizmus bukása óta - a legnehezebb éve lehet. Az Európai Parlament elnöke és frakcióvezetői Budapesten a magyar EU-elnökségről egyeztetnek a magyar kormánnyal. A tanácskozás elején a miniszterelnök azt mondta: Magyarországon olyan politikai erőviszonyok uralkodnak jelenleg, amelyek nem fenyegetik az EU-elnökség stabil levezetését. Megjegyezte ugyanakkor, könnyen lehet, hogy 2011 az EU-nak a kommunizmus bukása óta a legnehezebb éve lesz. Orbán felhívta a figyelmet arra is, hogy a Balkán sokkal kevésbé nyugodt térsége Európának, mint az messziről látszik.
2010.12.02. 17:45
 
BUX: -1,06 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 226,60 pontos, 1,06 százalékos csökkenéssel, 21.065,24 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,85 százalékkal 18.550 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,64 százalékkal 5.220 forintra erősödött.
2010.12.02. 17:30
 
MSZP: Orbán Viktor moszkvai látogatása nem volt sikeres
Az MSZP szerint Orbán Viktor moszkvai látogatása nem volt sem sikeres, sem eredményes. Kovács László, a párt alelnöke az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Orbán Viktor oroszországi látogatása legfeljebb hasznos volt. Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett: a magyar kormányfő és az orosz miniszterelnök a találkozón áttekintette a kapcsolatok helyzetét, azonosították a problémákat, megállapodtak az együttműködés folytatásában. Az MSZP egyetért a magyar-orosz kapcsolatok rendezésével, azzal, hogy hosszú távú stratégiai partnerségre van szükség, de ehhez körültekintő és jól előkészített lépések kellenek - szögezte le.
2010.12.02. 16:30
 
 
Szentmártoni János: a legnagyobb feladat az olvasók visszahódítása
A Magyar Írószövetség eddigi legfiatalabb vezetőjeként látott munkához Szentmártoni János. A november 27-én elnökké választott 35 éves költő új arculatot és hangsúlyosabb társadalmi jelenlétet ígér. Az új elnök az MTI-nek adott interjúban kiemelte: az Írószövetség tisztújító ülése "irodalomtörténeti pillanattal" ért fel, hiszen ilyen sok fiatal alkotó még soha nem került az elnökségbe. "Ezt komoly sikerként könyveljük el, de ebből adódóan a felelősségünk is nagy, hiszen az idősebb generációk bizalmával gazdálkodnunk kell. Az ő tapasztalataikra és tanácsaira építve, a mi munkabírásunkat bevetve igyekszünk egyfajta szimbiózisban küzdeni a magyar irodalom érdekeiért" - mondta az elnök.
2010.12.02. 14:30
 
 
Háromszor több csillag ragyog az égen, mint korábban gondolták
Háromszor több csillag ragyog az égen, mint korábban gondolták - állítja a Nature tudományos szaklapban megjelent friss tanulmány, amely szerint a jelenlegi számítások 3 billiószor 100 milliárdra teszik az univerzumban található csillagok számát. A korábbi becsléseket pontosítására azért volt szükség, mert a galaxisokat kutató csillagászok szerint a világegyetem leggyakoribb csillagának tekintett vörös törpéből is sokkal több létezik, mint feltételezték. A csillagok számát korábban a Tejút csillagai alapján számolták, azaz minden csillagrendszerben hasonló számú csillag létezését feltételezték.
2010.12.02. 14:15
 
 
Tavaszra elkészülhet az új légügyi stratégia
A magyarországi vidéki repterek kihasználtságának növelésével, a légi közlekedés versenyképességének javításával is foglalkozik a tavaszra elkészülő légügyi stratégia, amely a várhatóan őszre megszülető új légi közlekedésről szóló törvény alapja lesz - ismertette Márton Attila légi közlekedésért felelős miniszteri biztos a témában tartott szakmai konzultációt követően. A stratégia fontosabb területei között említette az oktatás-képzés rendszerét, a munkahelyteremtést, a befektetők vonzását, utóbbit különösen a vidéki repterek fejlődése érdekében. Beszámolt arról is, hogy a kormány asztalán fekvő javaslat alapján január elsején egy új, a nemzetközi előírásoknak maradéktalanul megfelelő légügyi hatóság állhat fel.
2010.12.02. 14:00
 
Az amerikai nagykövet előre tájékoztatta Martonyit a kiszivárogtatásokról
Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete előre tájékoztatta Martonyi János külügyminisztert a WikiLeaks által várhatóan publikált dokumentumokról - közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel. Mivel a kiszivárogtatott dokumentumok "állítólag az amerikai diplomáciai szolgálat belső levelezéséből származnak", a tárca nem kívánja kommentálni azok tartalmát. Magyarország és az Egyesült Államok viszonya Budapest külpolitikájának fontos része, így a kormány továbbra is elkötelezett "a gyümölcsöző együttműködés mellett" - áll a budapesti Külügyminisztérium közleményében.
2010.12.02. 14:00
 
Eddig 116 hajléktalan elhelyezését vállalták a december 15-i határidőig
Eddig 116, a kiemelt budapesti aluljárókban életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan esetében "van vállalás arra", hogy december 15-ig megfelelő elhelyezéshez juthatnak - közölte Győri Péter, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek (BSZKI) szakmai igazgatója csütörtökön az MTI megkeresésére. A "kimenekítési akció" jelenleg ott tart, hogy 116 ember kapott névre szóló igazolást arról: "elhelyezése folyamatban van" - írta Győri tájékoztatójában. Közlése szerint eddig 68 ember közölt nagyjából konkrét kívánságot, választott a lehetőségek közül. "A többieket vagy már elküldték, s ezért már éppen nem találjuk, vagy maguk elmentek máshova, vagy még nem döntöttek, hova menjenek" - írta.
2010.12.02. 13:00
 
 
MSZP: szavazzák meg a fideszesek is a korábbi módosító javaslataikat!
Az MSZP azt várja a fideszes képviselőktől, hogy szavazzák meg az általuk tavaly beadott, akkor komolyan gondolt költségvetési módosító indítványokat, amelyeket most a szocialisták újra benyújtottak. Tukacs István közölte: ellenzéki összefogás eredményeként több ilyen módosító indítvány is megkapta az egyharmados támogatást a bizottságokban, így ezek az Országgyűlés elé kerülnek. Kíváncsian várjuk, hogyan döntenek a kormánypárti képviselők - jegyezte meg. Kitért arra: élnek azzal a lehetőséggel, hogy három módosító indítványuk akkor is a Ház elé kerülhet, ha azokat a bizottságok nem támogatták, így szavazást kérnek a párt által kidolgozott alternatív költségvetést tartalmazó javaslatokról.
2010.12.02. 12:45
 
A magyar médiaszabályozásról közöl jegyzetet a szlovák liberális Sme
"Két fehér holló" címmel az új magyarországi médiaszabályozásról közölt jegyzetet a Sme című szlovák liberális napilap. Az újság szerint a kifehérített címoldalak divatja Magyarországot is elérte. A Robert Fico volt miniszterelnök sajtótörvénye elleni hasonló szlovákiai tiltakozás azonban nagyobb kiterjedésű volt, mint a mostani magyarországi, ahol "Orbán sokkal brutálisabb médiatörvényei ellen" csak két hetilap választotta a tiltakozás ezen formáját. A tiltakozás nem egyesítette, s nem is egyesíthette a magyar újságírókat úgy, ahogy Szlovákiában a szlovák újságírókat.
2010.12.02. 12:30
 
 
Eminem tíz Grammy-jelölést kapott
Tíz évvel első Grammy-jelölése után Eminem ismét régi fényében ragyog: Recovery című albumával a közönség és a szakma szeretetét is visszahódította, ezt tükrözi tíz Grammy-jelölése is, amellyel idén a rapper vezeti a rangos zenei díjra jelöltek listáját. A listavezetők közé került még a Lady Antebellum, Jay-Z és Lady Gaga is, egyenként hat-hat jelöléssel. Az amerikai Recording Academy szerdán hozta nyilvánosságra a Grammy-jelöltek névsorát a Los Angeles-i Nokia Clubból közvetített egyórás tévéműsor keretében, amelyben többek között Mars, Katy Perry, Justin Bieber és Miranda Lambert szórakoztatta a nézőket.
2010.12.02. 11:45
 
Karzai a kiszivárogtatás miatt megszakíthatja a kapcsolatait a NATO-val
A Wikileaks oknyomozó portál által kiszivárogtatott több tízezer, kényes információkat tartalmazó diplomáciai okmány miatt Hamid Karzai afgán államfő megszakíthatja kapcsolatait a NATO-val - derült ki a kabuli amerikai nagykövet jelentéséből, amelyet szerdán közöltek Kanadában. A The National Post című helyi lap által megszerzett dokumentumban William Crosbie, Kanada kabuli nagykövete beszámolt a múlt szombaton amerikai kollégájával, Karl Eikenberryvel folytatott megbeszéléséről. A Wikileaks által nyilvánosságra hozott több mint 250 ezer amerikai diplomáciai távirat miatt az Obama-kormányzat képviselői attól tartanak, pusztító következménye lehet, hogy napvilágra került a külügyi munkatársak véleménye.
2010.12.02. 11:45
 
 
Jórészt megbénult Nagy-Britannia közlekedése a havazás miatt
Jórészt megbénult a közlekedés csütörtökre Nagy-Britannia jelentős részén a napok óta folytatódó havazás és a sarkvidéki hideg miatt. A behavazott országutakat elhagyott járművek ezrei torlaszolják el, több helyen - így Londonban is - felvásárlás kezdődött, és legalább egy újabb teljes napra zárva marad a második legnagyobb brit repülőtér, a londoni Gatwick, ahol az összes többi járattal együtt a három budapestit is megint törölték. Csütörtökre Londont is elborította a hó, gyakorlatilag megbénítva a főváros közlekedését. A naponta 3,5 millió utast szállító, 400 kilométeres metróhálózat - amelynek jelentős része a felszínen fut - komoly fennakadásokkal működött, csakúgy, mint az ingázókat szállító elővárosi vasúti rendszer.
2010.12.02. 11:30
 
 
Index.hu: a kormány megsemmisíti a Költségvetési Tanácsot
A kormány úgy hozna létre egy új Költségvetési Tanácsot, hogy nem hív vissza a mostani háromból két tagot, így két intézmény egymás mellett működne - írja az index hírportál. A lap megjegyzi, hogy amúgy sem válthatnák le a mostani, kilenc évre kinevezett tagokat, de inkább átírják a törvényt. Domokos László ÁSZ-elnök és Simor András jegybankelnök mellé betennék Schmitt Pál államfő majdani jelöltjét az új Tanácsba. A KT-nek semmiféle vétójoga nem lenne, nemhogy erősítenék, inkább gittegyletté változtatják - írja a portál. Egy újabb módosító indítvánnyal a Fidesz teljesen felszámolná a jelenlegi Költségvetési Tanácsot, helyére pedig egy gyenge testületet tenne.
2010.12.02. 10:00
 
 
Kiegyenlített ütemben nőtt az export és az import szeptemberben
Az idén szeptemberben, jelentősen lassulva, csaknem azonos mértékben bővült az export és az import: a kivitel euróban számolva 18,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az augusztusi 35 százalékot meghaladó bővülés után, a behozatal éves növekedési üteme pedig 18,6 százalékra lassult az előző havi 30,8 százalékról - közölte a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön. Az év első kilenc hónapjában az export értéke 52,2 milliárd euró, az importé 48,1 milliárd euró volt, forintban értéke 14.358 milliárd, illetve 13.248 milliárd volt, így a kivitel forintértéke némileg meghaladta, a behozatalé azonban még nem érte el a két évvel korábbi, a gazdasági világválság előtti szintet.
2010.12.02. 09:30
 
Napi Gazdaság: további milliárdokat veszít a Mol
Jó néhány milliárd forintról kell lemondania a Molnak a földgázellátásról szóló törvény módosításával - írja a Napi Gazdaság. Miró József, az Erste elemzője a hazai kitermelésű és bizonyos import földgáz hatósági ármegállapításával kapcsolatban azt mondta: a Mol jelenleg évi 2,2 milliárd köbméter gázt termel ki Magyarországon. Az egyetemes szolgáltatók 4,5 milliárd köbméter gázt használnak fel, így nagyjából 900 millió köbméter juthat a hazai kitermelésből erre a szegmensre. Kérdés, hogy mekkora árcsökkentésre lehet számítani. Ennek mértéke köbméterenként 10-20 forint is lehet. Miró szerint 10 milliárd forint körüli összegbe fog kerülni a Molnak az új szabályozás.
2010.12.02. 08:00
 
Jelentős késések a vasúti közlekedésben az időjárás miatt
Csütörtök hajnalra az ország több vonalán leszakadt felsővezeték, tartós zárlat okoz jelentős késéseket a vasúti közlekedésben - tájékoztatta a csütörtökön hajnalban a MÁV kommunikációs igazgatósága az MTI-t. A közlemény szerint a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon Tárnok és Dinnyés között 3 óra 53 perctől tartós zárlat miatt nincs a felsővezetékben áram. A szakemberek keresik a hiba okát. Jelenleg ezen a szakaszon áll a forgalom. Az erre közlekedő vonatok utasai 40-50 perc késéssel számoljanak. A Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, vasútvonalon 2 óra 15 perckor Nyírbogdány és Demecser között egy tehervonat mozdonyára fa dőlt. Leszakadt a felsővezeték, és a mozdony is megsérült.
2010.12.02. 08:00
 
 
Felavatták Kolonics György síremlékét
Szerdán délután a Farkasréti temetőben méltóságteljes ünnepség keretében felavatta a 2008-ban elhunyt legendás kenus síremlékét a Kolonics György Alapítvány. Angyal Zoltán volt szövetségi kapitány, a kuratórium elnöke rövid beszédben méltatta a népszerű sportembert, majd a sírt felszentelték, a megjelentek pedig koszorúkat helyeztek el. A Magyar Olimpiai Bizottság részéről Gyulay Zsolt alelnök, kétszeres ötkarikás bajnok kajakos, valamint Molnár Zoltán főtitkár, az olimpiai bajnokok nevében pedig Dömötör Zoltán és Foltán László emlékezett. Az ünnepségen ott volt Kolonics György edzője, Ludasi Róbert és több egykori versenyzőtárs is.
2010.12.01. 20:00
 
Férfi vízilabda Euroliga: kikapott a Szeged Herceg Noviban
A négyes másik magyar együttesével, a Vasassal a nyitányon játszott 9-9 után szerdán kikapott a Szeged férfi vízilabdacsapata az Euroliga főtáblájának második csoportkörében, a montenegrói Jadran Herceg Novi otthonában. Eredmény, A csoport, 2. forduló: Jadran Herceg Novi (montenegrói) - Szeged-Beton VE 13-10 (3-3, 5-3, 3-3, 2-1).
2010.12.01. 19:45
 
Tabajdi: veszélyes anyagnak kellett volna nyilvánítani a vörösiszapot
Az Európai Bizottság szerdai nyilatkozata és az elvégzett vizsgálatok alapján egyértelműnek tűnik, hogy a MAL Zrt. ajkai üzemében kezelt anyagot erős maró hatása miatt az uniós szabályozás és a veszélyes anyagok szállításáról szóló Bázeli Egyezmény szerint is veszélyes anyagnak kellett volna nyilvánítani - áll Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő Brüsszelben kiadott közleményében. Az EP környezetvédelmi bizottságának tagja ebben beszámolt arról, hogy a testület immár második alkalommal tűzte napirendjére a magyarországi vörösiszap-baleset értékelését.
2010.12.01. 18:45
 
 
Az időjárás miatt budapesti járatokat is töröltek Nagy-Britanniában
Kritikussá vált a közlekedési helyzet szerdára Nagy-Britannia több térségében, így London környékén is a folytatódó havazás és a helyenként mínusz 20 fokos példátlan fagyok miatt. "Legalább" egy teljes napra bezárták a második legnagyobb brit repülőteret, Gatwicket, ahol budapesti járatokat is töröltek, és a brit meteorológia szerint csütörtök reggel egyes országrészekben mínusz 30 fokos fagy is lehet. A Londontól délre fekvő Gatwick légikikötő - amely az ugyancsak Londont kiszolgáló Heathrow után a második legnagyobb forgalmú brit légikikötő - tájékoztatása szerint a forgalom "legkorábban" csütörtök reggel indulhat meg, de azután is "további járattörlésekre, késésekre és komoly fennakadásokra" kell számítani.
2010.12.01. 18:15
 
 
A Stabilitás Pénztárszövetség szerint hibás a Századvég számítása
Hibás a Századvég számítása, rossz adatokból téves következtetést von le - így reagált a Stabilitás Pénztárszövetség szerdán a gazdaságkutató intézet napokban közzétett megállapításaira. A Stabilitás Pénztárszövetség megütközéssel fogadta a kormányhoz közelállónak tartott Századvég által sajtóközlemény és újságcikk formájában nyilvánosságra hozott állításokat, amelyek a közvélemény félretájékoztatására alkalmas, szakmailag hibás információkat tartalmaztak - közölte a szervezet.
2010.12.01. 17:45
 
BUX: +3,16 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 652,20 pontos, 3,16 százalékos emelkedéssel, 21.291,84 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,64 százalékkal 18.900 forintra erősödött, az OTP részvények ára 5,32 százalékkal 5.187 forintra, napi csúcsára nőtt.
2010.12.01. 17:30
 
Faller Jenő volt szakállamtitkár a Wikileaks-iratokról nyilatkozott
Faller Jenő, a Külügyminisztérium egykori szakállamtitkára szerint Igor Szavolszkij egykori budapesti orosz nagykövet mondta a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent, neki tulajdonított állításokat; ez az újság által idézett dokumentum eredeti változatából is kiderül - mondta. Faller Jenő az MTI-nek adott interjújában hangsúlyozta: az uniós tagállamokkal folyamatosan egyeztetettek a 2008-as grúziai orosz intervenció ügyében, mindenképpen a területi integritás és a szuverenitás védelme mellett álltak ki, és aránytalannak ítélték az orosz támadást.
2010.12.01. 17:30
 
A Hamász elfogadja egy palesztin népszavazás eredményét a békemegállapodásról
A Hamász radikális palesztin szervezet el fogja fogadni az eredményt, ha népszavazást tartanak a leendő palesztin-izraeli békemegállapodásról - jelentette ki szerdán a szervezet egyik vezetője. A Hamász tiszteletben fogja tartani az eredményt még akkor is, ha eltér az ideológiájától és elveitől - mondta egy sajtótájékoztatón Iszmáil Hanije, aki csak azt a feltételt támasztotta, hogy a népszavazáson vegyen részt az összes palesztin, vagyis nem csak a ciszjordániaiak, hanem a Gázában és a száműzetésben élők is. A Hamász az alapszabálya szerint nem békekötésre, hanem Izrael felszámolására törekszik, vagyis a népszavazásról kialakított mostani álláspontja ennél kevésbé radikális.
2010.12.01. 17:30
 
MSZP: adják vissza a magán-nyugdíjpénztári tagok választási szabadságát
Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy adja vissza a magán-nyugdíjpénztári tagok döntési szabadságát. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján arcpirítónak nevezte, hogy az országban hét nyugdíjigazgatóságot jelöltek ki az ügyintézésre azok számára, akik nem szeretnének átlépni az állami nyugdíjrendszerbe. Számításai szerint ha egy embernél csak három perccel számolnak, akkor ez összesen 170 ezer magán-nyugdíjpénztári tag ügyintézésére elég idő. Hozzátette: ha esetleg megyénként is kijelölnek egy irodát, akkor a nyolc órás munkaidőt figyelembe véve három másodperc jut egy ember ügyintézésére.
2010.12.01. 17:15
 
Csütörtökön lesz nyilvános a az új alkotmány szabályozási koncepciója
Várhatóan csütörtökön felkerül az Országgyűlés honlapjára az új alkotmány szabályozási koncepciója - tudta meg Salamon Lászlótól, a bizottság kereszténydemokrata elnökétől az MTI. A testület elnöke elmondta: az összegző munkacsoport szerdán tárgyalt a dokumentumról, amelyet elfogadott és azt várhatóan csütörtökön hozzák nyilvánosságra. A Vasárnapi Hírek (VH) című újság internetes oldalán megjelent dokumentum szerint a bizottság azt javasolja, hogy az új alaptörvény elvként fogadja el: az alkotmányozó hatalom az Országgyűlés, mint a nemzet képviseletére hivatott testület.
2010.12.01. 17:00
 
Országszerte akadályozza a közlekedést a sűrű hóesés Ausztriában
Országszerte közlekedési fennakadásokat okozott szerdán Ausztriában a sűrű és tartós havazás, egy ember megfagyott. A Bécset délnyugati irányban elkerülő, az A1-es és a A2-es autópályákat összekötő A21-es autópályát átmenetileg teljes egészében lezárták a forgalom elől, mivel több teherautó is megcsúszott és keresztbe fordult az úton. Balesetek, megcsúszott járművek okoztak fennakadásokat a Hegyeshalom felé tartó A4-es autópályán is, Bruck an der Leitha térségében. Itt és Alsó-Ausztria tartomány más részein is havas utakkal kellett számolniuk az autósoknak.
2010.12.01. 17:00
 
 
Szilveszteri bulival indul a soros magyar EU-elnökségi félév
Szilveszteri bulival indul a soros magyar EU-elnökségi félév - mondta el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tisztviselője egy szerdai budapesti tanácskozáson. A 2011 első felében esedékes magyar elnökség "felvezetője" a budapesti Millenáris Parkban rendezendő szilveszteri buli lesz. A kulturális kísérőrendezvények sorát megnyitó december 31-i eseményen a Magyarország európaiságát kifejező értékek bemutatása is cél lesz - tájékoztatott Böszörményi Nagy Gergely főosztályvezető-helyettes az EU-s Információszolgáltatók Nemzeti Találkozóján a Millenáris Parkban, a Csodák Palotájában.
2010.12.01. 15:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML