2014. szeptember 21., vasárnap - Máté
Deviza:  
EUR/HUF 311,23 USD/HUF 241,69 CHF/HUF 257,91
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23396 találat
 
 
Népszabadság: az Ab vizsgálja mit tehet a hatáskörszűkítés előtti beadványokkal
Az Alkotmánybíróság (Ab) hatáskörének szűkítése komoly fejtörést okoz mindazoknak, akik a végkielégítéseket visszamenőleg sújtó különadót vagy a magán-nyugdíjpénztári befizetések "államosítását" támadnák, mert csak az emberi méltóság sérelmére hivatkozhatnak - írta a Népszabadság, amely szerint a bírák is vizsgálják, hogy mit kezdjenek ezekkel a beadványokkal. A lap szerint a testület át kívánja tekinteni, mit tehet a pénzügyi tárgyú - a költségvetésről, az adókról, az illetékekről, a járulékokról és a vámokról szóló - törvényekkel. Ezeket ugyanis kizárólag az emberi méltóság sérelme esetén semmisíthetik meg, és ha egy beadványban másra hivatkoznak, azzal érdemben nem foglalkozhatnak.
2010.12.14. 07:45
 
 
Meghalt egy magyar sziklamászó a szlovén Alpokban
Megcsúszott a jeges hegyoldalban, s kétszáz métert zuhanva életét vesztette egy magyar sziklamászó a hétvégén Szlovéniában, a Júlia-Alpokban. A szlovén média hétfői beszámolói szerint a magyar túrázó két - más források szerint három - ugyancsak magyar társával indult a sziklás Krn-hegyre, a Batognica csúcs északi oldalára, s itt történt a halálos baleset, szombaton délelőtt tíz óra tájban. A szerencsétlenül járt sziklamászó társainak nem esett baja. A kiérkezett mentőalakulatok már nem tudtak segíteni a meredeken lezuhant turistán; őt és társait a szlovén légierő helikoptere szállította el a baleset helyszínéről.
2010.12.14. 07:30
 
 
Thaci pártja végzett az élen az előzetes eredmény szerint Koszovóban
Hasim Thaci kormányfő pártja nyerte meg Koszovóban a függetlenség kinyilvánítása óta első ízben megrendezett parlamenti választásokat - közölték hétfőn Pristinában. A voksok 99 százalékának összesítésén alapuló előzetes hivatalos eredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy a Thaci vezette Koszovói Demokrata Pártnak (PDK) koalíciós partnerre lesz szüksége a kormányzáshoz. Választási bizottság közlése szerint a PDK a szavazatok 33,5 százalékát szerezte meg, míg legfőbb riválisának, a Fatmir Sejdiu vezette Koszovói Demokratikus Ligának (LDK) a szavazatok 23,6 százaléka jutott a vasárnap megtartott választásokon.
2010.12.14. 07:30
 
Már az NNI nyomoz Pécsett a több tonna kezeletlen szennyvíziszap miatt
Házkutatást tartott a napokban a pécsi Tettye Forrásház Zrt.-nél a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), miután hónapok óta senki nem szállítja el a pellérdi szennyvíztisztító telepről a vízkezelés során keletkező víziszapot, amely már a környezetet is veszélyezteti. A Magyar Nemzet hétfői számában számolt be arról, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoz az NNI környezetkárosítás gyanújával. A lap pontosan meg nem nevezett információi szerint az eljárás a pécsi szennyvíztelepen lévő, több tízezer tonnányi kezeletlen szennyvíziszap miatt indult.
2010.12.13. 22:00
 
Az OTP magánnyugdíjpénztár nem a médián keresztül tájékoztatja Török Zsoltot
Az egyéni számlaegyenlegről tájékoztató értesítő kiküldésével az OTP Magánnyugdíjpénztár minden évben tájékoztatást ad a pénztárban elhelyezett megtakarításokról és hozamokról, a további kérdésekre pedig az ügyfelek bármikor, személyesen, telefonon vagy írásban választ kapnak - közölte a magánnyugdíjpénztár a szocialista Török Zsolt vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva. Mint kiemelték: a személyesen Törökre vonatkozó válaszukkal viszont közvetlenül keresik meg a politikust, s nem a médián keresztül fordulnak hozzá.
2010.12.13. 22:00
 
 
Átalakul a nyugdíjrendszer
Átalakul a nyugdíjrendszer. Az Országgyűlés döntése értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak, vagy belépnek az állami rendszerbe. A döntésről nyilatkozniuk azoknak kell, akik a maradást választják, ezt személyesen kell megtenniük nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél. Az átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat. Az Országgyűlés 250 igen, 58 nem, valamint 43 tartózkodás mellett fogadta el nyugdíjreform és adósságcsökkentő alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényt hétfőn. A Fidesz és a KDNP szavazott igennel, nemmel voksoltak a szocialisták és az LMP-sek, a jobbikosok pedig tartózkodtak.
2010.12.13. 22:00
 
Koszovói választás: Thaci pártja végzett az élen az előzetes eredmény szerint
Hasim Thaci kormányfő pártja nyerte meg Koszovóban a függetlenség kinyilvánítása óta első ízben megrendezett parlamenti választásokat - közölték hétfőn Pristinában. Az előzetes hivatalos eredmények mindazonáltal azt mutatják, hogy a Thaci vezette Koszovói Demokrata Pártnak (PDK) koalíciós partnerre lesz szüksége a kormányzáshoz. Választási tisztségviselők szerint a PDK a szavazatok 33,5 százalékát szerezte meg, míg legfőbb riválisának, a Koszovói Demokratikus Ligának (LDK) a szavazatok 23,6 százaléka jutott a vasárnap megtartott választásokon.
2010.12.13. 21:45
 
 
Jótékony célú szupergála lesz Mihail Gorbacsov 80. születésnapja
Szerveződik már Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió Kommunista Pártja volt főtitkárának, a Szovjetunió utolsó államfőjének 80. születésnapja: koncerttel egybekötve a londoni Royal Albert Hallban tartják, a meghívottak között lesz az II. Erzsébet angol királynő mellett a világ számos előkelősége, a bevételt pedig jótékony célra fordítják. Minderről Irina Gorbacsova, a politikus lánya számolt be a Kommerszant című orosz lapnak. Elmondta: a brit királyi család bizonyosan képviselteti magát, a királynő meghívásához ugyanis a brit kormány előzetes hozzájárulása szükséges, amely már megvan, s egyben azt is jelenti, hogy ha nem is személyesen II. Erzsébet, de valaki a családból bizonyosan ott lesz.
2010.12.13. 21:15
 
Benyújtotta a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát a KDNP
Benyújtotta az Országgyűlésnek a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP); a módosítás célja, hogy a vasárnap ismét valódi általános pihenőnap legyen, és csak azok dolgozzanak e napon, akiknek a munkájára ténylegesen alapvető társadalmi szükséglet van. A módosítások 2012. január 1-én léphetnek életbe. A Harrach Péter frakcióvezető, Latorcai János és Rubovszky György által jegyzett, az Országgyűlés honlapján közzétett javaslat indoklása szerint a vasárnapi munkavégzés csak kivétel lehet, amelyet csak az indokolt mértékben és esetekben, szűken értelmezve lehet elrendelni.
2010.12.13. 19:30
 
 
Orbán: meg kell erősíteni a kis európai uniós tagországok együttműködését
Nagy érték a kis és közepes méretű európai uniós tagországok együttműködése, ezért ezt meg kell erősíteni - jelentette ki Orbán Viktor Nicosiában, ahol a magyar EU-elnökségre való felkészülés jegyében tárgyalt Dimítrisz Hrisztofiasz ciprusi elnökkel tárgyalt . A miniszterelnök a tárgyalásokat követő közös sajtótájékoztatón felidézte vendéglátójának azon többször hangoztatott mondását, hogy a kis tagországok is hozzájárulnak az EU naggyá tételéhez. A két ország közötti szoros kapcsolattartás abból a szempontból is hasznos, hogy a magyar EU-elnökség után három félévvel Ciprus lesz az elnök, s már most érdemes beszélni arról, milyen nehézségek állnak egy soros elnök ország előtt - mondta.
2010.12.13. 19:00
 
 
Januártól naptári napokban számolják a határidőket a közigazgatási eljárásokban
Január elsejétől munkanapok helyett újra naptári napokban számítják a határidőket a közigazgatási hatósági eljárásokban. A parlament hétfőn a kormánypártok, a Jobbik és az LMP támogatásával fogadta el a közigazgatási és igazságügyi miniszter erről szóló javaslatát. A munkanapokban történő határidő-számítást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény 2009 októbertől hatályos módosítása vezette be. Ezt a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló törvény elfogadásával november közepén módosította az Országgyűlés, januári hatállyal főszabályként ismét a naptári napban számított határidőket rögzítve.
2010.12.13. 18:15
 
 
Leváltották Novákot a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottsága éléről
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága leváltotta az ellenőrző albizottság elnöki posztjáról Novák Elődöt. Az albizottságot ezentúl az LMP-s Karácsony Gergely vezeti. A Jobbik hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőn a kormánypártok "obstrukciós zsarolással" érték el, hogy a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság. Mint írták: mindez "nagykoalíciós bosszú" volt azért, mert Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és mások elszámoltatását szorgalmazta.
2010.12.13. 18:00
 
 
Leváltották Novákot a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottsága éléről
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága leváltotta az ellenőrző albizottság elnöki posztjáról Novák Elődöt; az albizottságot ezentúl az LMP-s Karácsony Gergely vezeti. A Jobbik hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőn a kormánypártok "obstrukciós zsarolással" érték el, hogy a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság. Mint írták: mindez "nagykoalíciós bosszú" volt azért, mert Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és mások elszámoltatását szorgalmazta.
2010.12.13. 17:45
 
 
Kósa: a nyugdíjpénztári átalakítás nélkül ellehetetlenülnénk
A Fidesz alelnöke szerint a kormányoldal nyugdíjmentő törvénycsomagja nélkül nem lehetne megfékezni a magyar állam külső adósságállományának a robbanásszerű növekedését, ami rövid távon is ellehetetlenítené az országot és az embereket. Kósa Lajos hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján közölte: nem Magyarország az egyetlen olyan ország, amely nyugdíjügyben ilyen lépésekkel kísérletezik. Példaként említette Írországot, ahol - mint mondta - a bankrendszer válsága miatt az ír magán-nyugdíjpénztári befizetéseket a bankrendszer konszolidációjára lehetett fordítani.
2010.12.13. 17:30
 
BUX: -0,52 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 111,91 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 21.353,25 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,79 százalékkal 19.495 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,72 százalékkal 5.290 forintra erősödött.
2010.12.13. 17:15
 
A Magyar Telekom 50 forint osztalékot tervez részvényenként
A Magyar Telekom igazgatósága a 2010. évi eredmény után 50 forint osztalékot javasol minden 100 forint névértékű törzsrészvény után - közölte a társaság a BÉT honlapján hétfőn. A tervezett osztalékjavaslatot a most rendelkezésre álló információk alapján hozta meg a testület. Az osztalékjavaslat kissé elmarad a piaci várakozásoktól. Az Equilor is magasabb, 55-60 forintos osztalékot várt, ám az MTI-nek eljuttatott véleményük szerint a még így is 10 százalék feletti osztalékhozammal forgó részvények akár 580 forintig emelkedhetnek.
2010.12.13. 16:45
 
Keller László: nem éltem vissza a hatalmammal
Keller László az ügyészségről kiszivárogtatott információkra reagálva kijelenti, hogy sem közpénzügyi államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával, hivatása gyakorlása során a közélet tisztasága iránti elkötelezettsége vezette - közölte az MTI-vel hétfőn az MSZP. A kommüniké emlékeztet arra: Keller Lászlónak az ügyészség által kifogásolt tevékenysége arra irányult, hogy derüljön fény az ingyenes vadászatokon, és az esetleges törvénytelen trófeabírálatokon keresztüli közvagyon megkárosításra. Keller László meggyőződése, hogy legkésőbb a bírósági eljárás során bebizonyosodik, hogy a személyét érintő vádak megalapozatlanok.
2010.12.13. 15:15
 
 
Leváltották az iráni külügyminisztert
Az iráni államfő hétfőn leváltotta Manusehr Mottaki külügyminisztert, és az iráni nukleáris program vezetőjét nevezte ki ügyvezető külügyminiszternek - jelentette a Mehr nevű félhivatalos hírügynökség. A leváltás oka egyelőre ismeretlen. "Értékelem igyekezetét és külügyminiszterként tett szolgálatait" - írta Mahmúd Ahmadinezsád a leváltott Manusehr Mottakinak anélkül, hogy a leváltás indokát közölte volna. A Mardomsalari nevű, reformista irányultságú iráni internetes oldal szerint Mottaki nem igazodott kellőképpen Ahmadinezsád nézeteihez és külpolitikai elgondolásaihoz.
2010.12.13. 15:15
 
 
Csak a Fidesz támogatja Rogán alkotmánymódosítási javaslatának tárgyalását
A Fidesz nem talált támogatóra a frakciók körében azon kezdeményezéséhez, hogy már hétfőn megkezdődjön a parlamenti vitája annak a javaslatnak, amellyel a fideszes Rogán Antal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát az alaptörvénybe emelné. Az előterjesztés tárgyalását ennek ellenére megkezdik a képviselők, miután a Ház egyszerű többséggel szavazott az ezzel kiegészített napirendi javaslatról. A kormány egyelőre még nem tárgyalta, de várhatóan nem támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát - mondta Navracsics Tibor.
2010.12.13. 14:45
 
 
Foglalkoznak az uniós állam- és kormányfők a nyugdíjreform elszámolhatóságával
Levelet intéz a héten Brüsszelben találkozó európai uniós állam- és kormányfőkhöz José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke a nyugdíjak elszámoltathatóságának kérdésére is kitérve - jelentette be Brüsszelben a politikus szóvivője. Megerősítette: Barroso múlt pénteken telefonbeszélgetést folytatott Donald Tusk lengyel kormányfővel a témában, és "megállapodtak abban, hogy minden nemzeti nyugdíjrendszert alaposan értékelni kell" az államháztartási deficit megállapításakor. Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta: a felek valóban közelednek a megállapodáshoz ebben a tekintetben. Hozzátette: továbbra sincs szó a deficit számítási szabályainak módosításáról.
2010.12.13. 14:30
 
 
Újabb történelmi csúcson az üzemanyagárak
Emeli bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., és ezzel új történelmi csúcsot érnek el az árak - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. A benzin átlagára 357-358 forintra, a gázolajé pedig 345 forintra emelkedik. A Mol a múlt héten bruttó 8, illetve 6 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak kutaknál.
2010.12.13. 13:00
 
Bölcsődei pedofilt vettek őrizetbe Amszterdamban
Őrizetbe vett a holland rendőrség egy férfit, aki bölcsődei gyermekfelügyelőként és bébiszitterként kisgyermekeken követett el szexuális jellegű visszaéléseket - jelentette a sajtó hétfőn. A 27 éves férfi áldozatainak száma elérheti az ötvenet. Egyes jelentések szerint múlt heti őrizetbe vételét követően bevallotta, hogy gyermekek tucatjait molesztálta. A gyanúsított 2007 februárja óta dolgozott bölcsődékben, és tavaly óta házaspároknál is vállalt külön gyermekfelügyeletet. Az Egyesült Államokból származó "füles" alapján tartóztatták le. Gyermekpornográfiát tartalmazó felvételek készítésével és birtoklásával is gyanúsítják.
2010.12.13. 13:00
 
 
450 kilométernyi szakaszon árvízvédelmi készültség van Észak-Magyarországon
Több mint 450 kilométernyi folyószakaszon van árvízvédelmi készültség Észak-Magyarországon, ebből elsőfokú a riasztás mintegy 137 kilométeren, másodfokú 183 kilométernyi részen és harmadfokú 130 kilométeres hosszon - közölte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője az MTI-vel. Csont Csaba kifejtette: a védekezési munkákban az elmúlt napon csaknem 400 ember vett részt és 60 gépjárművel dolgoztak az árvízvédelmi készültségben lévő folyószakaszok mentén.Kitért arra, hogy a Tisza hétvégén Tivadarnál 894 centiméteres, Vásárosnaménynál pedig 904 centiméteres vízállással tetőzött.
2010.12.13. 11:45
 
 
Az idei november messze a valaha mért legmelegebb volt
Az idei november messze a valaha mért legmelegebb volt - mondta Hans Joachim Schellnhuber vezető német klímakutató az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) legfrissebb adataira hivatkozva. "Hacsak most decemberben nem esik radikálisan a hőmérséklet, a 2010-es év lesz a valaha mért legmelegebb, annak ellenére, hogy idén a La Nina nevű klímajelenség hűtő hatást fejtett ki" - hangsúlyozta a potsdami klímakutató központot 1991 óta vezető szaktekintély.
2010.12.13. 11:30
 
Levonulóban az árhullám a Tisza felső szakaszán
Levonulóban az árhullám a Tisza Vásárosnamény feletti szakaszán, attól lejjebb, Záhonyig viszont továbbra is harmadfokú készültségi színt feletti a víz - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője. A Tisza hétfő délelőtt 670 centiméteres vízállással tetőzik Záhonynál, s onnan Tokaj irányába folytatódik az áradás és alakul ki keddtől harmadfokú készenlét feletti vízszint. Kedvező, hogy a hideg időjárás hatására apad a Tiszába torkolló Szamos, Kraszna és a Túr is, az utóbbinál már a teljes szakaszon elsőfokúra mérsékelhették az árvízvédelmi készültséget.
2010.12.13. 11:15
 
 
Őssejtekből állítottak elő hasnyálmirigy- és bélsejteket
Őssejteket alakított át sikeresen a cukorbetegség kezelésére alkalmas hasnyálmirigysejtekké, illetve a beleket bélelő hártyává két kutatócsoport, amely egyaránt vasárnap számolt be kutatómunkájáról. Az egyik csoport éretlen ondósejtekből állított elő hasnyálmirigyszövetet, míg a másiknak embrionális őssejtekből kiindulva a beleket alkotó szövet összetett rétegeit sikerült létrehoznia. Mindkét tanulmány az őssejtek felhasználásának új útjait nyitja meg.
2010.12.13. 10:15
 
 
Jégkorong MOL Liga és ob I: véget ért az alapszakasz
Vasárnap véget ért a magyar-román közös jégkorongbajnokság, a MOL Liga, valamint az ob I alapszakasza is. Előbbiben a HSC Csíkszereda, utóbbiban a Vasas végzett az élen. A MOL Ligában a sereghajtó Újpest, valamint a közvetlenül előtte végzett Steaua Rangers Bucuresti két győzelemig tartó párharcban dönti el, melyikük jut a negyeddöntőbe, és játszhat majd a csíkiekkel. A másik három negyeddöntős párosítása: Dab.Docler Dunaújváros-Sapa Fehérvár AV19, Vasas-FTC-Orangeways és Miskolci Jegesmedvék-Fenestela Brasov. Mindegyik párharcban az első két meccsen az előkelőbb helyen záró együttesek lesznek a pályaválasztók, és az esetleges harmadik meccseket rendezik az alapszakaszban hátrébb zárók otthonában.
2010.12.13. 09:15
 
 
Utcalányok lépnek fel amatőr színészként egy német színdarabban
Utcalányokkal mint amatőr színészekkel vitt színre egy darabot Berlinben Volker Lösch rendező. A Berliner Schaubühne nevű színházban a hét végén volt a premierje a Lulu - Die Nuttenrepublik (Lulu - A szajhák köztársasága) című színdarabnak, amelyhez 16 prostituáltat szerződtetett a rendező. A cselekmény a férfiakat elcsábító, ám az azok által kihasznált Lulu nevű lányról szól, aki végül prostituált lesz és bűncselekmény áldozataként végzi. A Laura Tratnik alakította főhőst a Berliner Sexarbeiterinnen nevű, utcalányokból (köztük egy dominából, egy escorthölgyből, egy pornószínésznőből, egy sztriptíztáncosból és egy tantramasszőzből) álló szavalókórus támogatja a darabban.
2010.12.13. 09:00
 
NHL: hetet számolt a Rangers Ovecskinékre
A New York Rangers 7-0-ra verte a vendég Washingtont az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján. A fővárosiak sorozatban hatodik vereségüket könyvelték el, míg orosz sztárjuk, Alekszandr Ovecskin egy verekedéssel vétette észre magát. Az Anaheim Corey Perry mesterhármasával és két gólpasszával verte 6-2-re a Minnesotát, míg Vancouver megszakítás nélkül harmadszor nyert idegenben. Eredmények: New York Rangers-Washington Capitals 7-0, Edmonton Oilers-Vancouver Canucks 1-2, Anaheim Ducks-Minnesota Wild 6-2.
2010.12.13. 08:30
 
 
Kétnapos ülést tartanak Brüsszelben az uniós külügyminiszterek
Kétnapos ülést tartanak Brüsszelben az EU-országok külügyminiszterei: hétfőn külpolitikai témákat tekintenek át, kedden pedig - az úgynevezett általános ügyek megvitatásakor - szó lesz egyebek közt az unió bővítési politikájáról, valamint előkészítik a hét második felében, csütörtökön és pénteken tartandó EU-csúcstalálkozót. Martonyi János külügyminiszter, aki a soros EU-elnökségre készülő Magyarországot képviseli ezeken a megbeszéléseken, Catherine Ashton az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének kérésére ellátja az elnöki teendőket a szintén hétfőn sorra kerülő EU-Tádzsikisztán együttműködési tanács ülésén.
2010.12.13. 08:00
 
Dominikában is terjed a kolera
Újabb négy koleramegbetegedést regisztráltak vasárnap a Dominikai Köztársaságban, s a Haitival szomszédos országban - ahol a járvány halálos áldozatainak száma már meghaladta a kétezret - ezzel már 32-re emelkedett az ismertté vált fertőzések száma. A Dominikában és az egyesült államokbeli Floridában is november közepén jelent meg a kolera, amikor már Haitin javában tombolt a járvány. A dominikai közegészségügyi minisztérium beszámolója szerint az újabb kolerás eseteket az északi Santiago tartományban, illetve a Haitivel határos Elías Pina és Dabajón tartományokban észlelték.
2010.12.13. 07:30
 
Magyar-román jégkorongliga: FTC-győzelem az alapszakasz végén
A Ferencváros simán nyert az Újpest ellen a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga alapszakaszának vasárnapi zárómérkőzésén. Eredmény: FTC-Orangeways - Újpest 12-5 (4-2, 4-2, 4-1).
2010.12.12. 21:30
 
 
Lengyel pénzügyminisztérium: sikerült megállapodni az EU-val nyugdíjügyben
A lengyel pénzügyminisztérium hét végi közleménye szerint sikerült megállapodni az Európai Bizottsággal abban, hogy figyelembe veszik a nyugdíjreform költségét az államháztartási hiány kiszámításakor. "Az Európai Bizottság már nem tagadja annak tényét, hogy a nyugdíjreform költségét számításba kell venni a közadósság és a hiány kiszámításában" - olvasható a lengyel pénzügyminisztérium sajtóosztályának közleményében. A részletekről jövőre, az első negyedév végéig döntenek az EU gazdasági és pénzügyminiszterei - tették hozzá.
2010.12.12. 19:30
 
 
9,5 méter magas hóembert építettek Lengyelországban
Lengyelország legnagyobb, 9,5 méter magas hóemberét építette meg helyi lakosok egy csoportja az ország délnyugati részén fekvő Trzebnica városban. A Gazeta Wyborcza című lap beszámolója szerint a hóemberépítők hat napon át dolgoztak Milocineken, akinek kalapja egy nagy üres hordó, orra pedig egy útjelzőbója. Az újság szerint az emberek eleinte unaloműzésből kezdtek a hóemberépítésbe, de aztán magával ragadta őket a becsvágy. Az óriáshóember péntek óta látható Trzebnica mellett.
2010.12.12. 18:15
 
 
Valóban "fizikai" támadás érte a brit trónörökös feleségét
Valóban érte "fizikai" atrocitás Károly brit trónörökös feleségét, Kamilla hercegnőt a minapi, súlyos zavargásokká fajult londoni diáktüntetésen - az erről szóló sajtóértesüléseket erősítette meg részlegesen a brit belügyminiszter. Theresa May a Sky News hírtelevízióban úgy fogalmazott: a tüntetők, akik London belvárosában támadtak rá a trónörökös pár autójára, "fizikai kapcsolatba" kerültek Kamillával. A miniszter szerint ugyanakkor arra nincsenek egyértelmű bizonyítékok, hogy - amint az a brit sajtóban megjelent - a támadók egy bottal ütötték volna meg a trónörökös feleségét. Theresa May kijelentette: tudomása szerint volt "bizonyos fizikai kapcsolat" a tüntetők és Kamilla között.
2010.12.12. 18:00
 
 
Folytatódott a volt horvát miniszterelnök kihallgatása Ausztriában
Folytatódott Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök kihallgatása vasárnap ausztriai kiadatási fogságában - közölte a politikus ügyvédje. A kihallgatáson "általános vádakkal szembesítették" Sanadert és ő tagadta azokat - mondta Werner Suppan az osztrák sajtónak. A volt kormányfő tagadja azt is, hogy szökésben volt, amikor őrizetbe vették. A korrupcióval gyanúsított Sanadert pénteken, nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták le Salzburg térségében, egy nappal azután, hogy hazájában felfüggesztették parlamenti képviselőként élvezett mentelmi jogát. Sanadert az egyik autópályán tartóztatta fel az osztrák rendőrség.
2010.12.12. 18:00
 
Tabajdi: "nem lefutott meccs" a magánnyugdíjpénztárak ügye
Nem tekinthető "lefutott meccsnek" az Európai Bizottság és a magyar kormány vitája, és a magánnyugdíjpénztári befizetések államosításával kapcsolatban további külföldi kritikák és megrovások fogják érni a magyar kormányt - vélekedett Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője, az MTI-hez vasárnap eljuttatott, két másik szocialista EP-képviselőtársával, Herczog Edittel és Göncz Kingával közösen jegyzett nyilatkozatában. Az Európai Bizottság, válaszul a magyar kormány által tervezett döntésre, olyan intézkedés bevezetését tervezi, amely szankcionálja a kötelező magánnyugdíjpénztári pillér felszámolását - közölte Tabajdi.
2010.12.12. 16:45
 
Hatalmas viharok pusztítanak a Közel-Keleten
Óriási széllökésekkel kísért esők zúdultak a Közel-Kelet több államára. Vasárnap Libanonban meghalt egy nő, Izrael partjainál elsüllyedt egy hajó, és lezárták Egyiptom legnagyobb földközi-tengeri kikötőjét. Szokatlanul heves viharokkal köszöntött be a tél, véget vetve a hetek óta tartó igen enyhe, száraz időjárásnak. A múlt héten még 20 fok körüli meleget most fagypont körüli hőmérséklet váltotta fel. Damaszkusz utcáit hó borítja, az iskolák hazaküldték a diákokat, a szír hatóságok lezárták Tartuszt, az ország egyik fő kikötőjét, s hasonlóan járt el Egyiptom is tengeri kapujával, Alexandriával.
2010.12.12. 16:45
 
Szendrőnél már stagnál, Edelénynél még emelkedik a Bódva vízszintje
A Borsod megyei Szendrőnél szombat estétől stagnál a Bódva vízszintje, Edelénynél továbbra is árad. Szendrőben már hét szivattyúval dolgoznak, hogy a víz ne érje el azt a három ingatlant, amelyet már megközelített az ár. Szaniszló János, a település független polgármestere az MTI-nek azt mondta: folyamatosan dolgoznak a szivattyúkkal, hogy ne következzen be komolyabb probléma. Hozzátette: a Bódva vízszintje szombat estétől nem emelkedett, és mivel a nagy vízbefolyások - például a Rakacai-víztározóból engedett vízmennyiség) lecsökkentek, bíznak abban, hogy lassan apadni fog a folyó.
2010.12.12. 16:00
 
 
A hét közepén tetőzhet a Tisza Tokajnál
A hét közepén tetőzhet a Tisza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajnál; itt kedden, illetve szerdán 850 centiméter körüli tetőzési értékre számítanak - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője vasárnap az MTI-nek. Csont Csaba kifejtette: a Tisza szombaton délután Tivadarnál 894 centiméteres, éjfélkor Vásárosnaménynál pedig 904 centiméteres vízállással tetőzött. A folyó vízállása vasárnap Tiszapalkonyánál is eléri a másodfokú készültségi szintet. Tokajnál 850 centiméter - plusz/mínusz 20 centiméter - körüli értékkel számolnak (harmadfok 800 centiméter).
2010.12.12. 15:30
 
Zavargások Bangladesben, 3 halott és 250 sérült
Legalább hárman meghaltak és több mint 250-en megsérültek vasárnap Bangladesben, amikor textilgyári munkások összecsaptak a rendőrséggel. Rendőrségi források szerint Banglades több városában erőszakba csaptak át a bérkövetelésekkel kapcsolatos tüntetések, a rendfenntartó erők könnygázzal és gumilövedékekkel próbálták szétoszlatni a tömeget. Chittagongban mintegy négyezres tömeg támadt a rendőrökre és legalább 20 járművet megrongált. Az ország más részeiről is érkeztek jelentések vandalizmusról. Szemtanúk beszámolói szerint a fővárosban, Dakkában a rendőrség csak órák múltán lett úrrá a helyzeten.
2010.12.12. 15:15
 
 
Valószínűleg öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Stockholmban
Terrorista bűncselekménynek nyilvánította a svéd rendőrség a Stockholm belvárosában szombaton történt robbantásokat, s az ügyben a hírszerző szolgálatok vették át a nyomozást. Ez derült a rendőrség és a hírszerző szolgálatok vasárnap délelőtt tartott közös sajtótájékoztatóján, amelyen azt is bejelentették, hogy mindazonáltal nem emelik a terrorfenyegetettség szintjét, csupán növelik a rendőri jelenlétet az utcákon. A svéd főváros kereskedelmi központjában előbb egy autó robbant fel a karácsonyra készülődő bevásárlókkal tömött Drottning utcában, majd néhány perccel később alig 200 méterrel távolabb, az Olof Palme néhai miniszterelnök nevét viselő utcában történt robbanás. A felrobbant gépkocsiban gáztartályok voltak.
2010.12.12. 15:00
 
 
Londoni elemzők: a Fitch sem ad "bóvli" osztályzatot majd Magyarországnak
Londoni elemzői vélemény szerint valószínűleg a Fitch Ratings sem süllyeszti Magyarországot a befektetésre már nem ajánlott, "bóvli" adóskategóriába, amikor várhatóan a közeljövőben végez a magyar besorolás felülvizsgálatával. Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) londoni globális feltörekvő térségi kutatási részlegének vezetője a felzárkózó európai gazdaságokról összeállított hétvégi helyzetértékelésében azt írta: fennáll az a kockázat, hogy a Fitch a Moody's Investors Service minapi példáját követve szintén egyszerre két fokozattal minősíti vissza Magyarország adósbesorolását.
2010.12.12. 14:15
 
Süllyed egy moldovai teherhajó az izraeli partoknál
Elsüllyedt egy moldovai teherhajó vasárnap délelőtt az izraeli partoknál, de a rajta lévő összes embert, a 11 fős legénységet a rossz időjárás ellenére sikerült kimenteni - közölte az izraeli tengerészeti hatóság. A legénység minden tagja ukrán állampolgárságú. Voltak köztük olyanok, akiknek sikerült mentőcsónakba szállniuk, a többiek beugrottak a vízbe. Egy éppen a közelben haladó tajvani kereskedelmi hajó vette fel őket a fedélzetére. Mindannyian jól vannak, orvosi ellátásra nem lesz szükségük - tette hozzá a tisztségviselő. A mentésben részt vett az izraeli légierő egyik helikoptere is. Az izraeli média szerint a 3000 tonna vasat szállító moldovai hajó Asdod kikötőjétől 16 kilométerre volt éppen, amikor segélyhívást adott le.
2010.12.12. 14:00
 
 
Mesterházy: az MSZP nem támogatja a jövő évi költségvetést
Nem fogja támogatni az MSZP a jövő évi költségvetést, mivel az ellenkezik a párt által megfogalmazott elvekkel - jelentette ki Mesterházy Attila pártelnök sajtótájékoztatón Győrteleken. A szocialisták öt alapelvükben azt vizsgálták, hogy a jövő évi költségvetés mennyiben segíti elő a foglalkoztatás bővülését, mennyiben csökkenti a társadalmi különbségeket, generál-e gazdasági növekedést, hogyan modernizálja az országot és biztosítja-e az egyensúlyt - ismertette a politikus. Azt látjuk, hogy a számokat megnézve egyikre sem válaszolhatunk biztos igennel, ezért ezen elvek alapján fogunk úgy dönteni, hogy nem támogatjuk a költségvetést - mondta Mesterházy.
2010.12.12. 13:45
 
 
Jólét és Szabadságra változtathatja nevét az MDF
Jólét és Szabadságra (JeSZ) változtathatják az MDF nevét a párt vasárnapi, rendkívüli országos gyűlésén - jelentette be a rendezvény közben tartott sajtótájékoztatóján Makay Zsolt. A pártelnök úgy fogalmazott, hogy az MDF vasárnap lezár egy korszakot, rendbe teszi szellemi és ideológiai alapkérdéseit és egyértelműsíti, hogy filozófiai alapja az Antall József által megfogalmazott polgári eszme. Szavai szerint az MDF számára az "Antalizmus az, amelyen újrakezdi", de egyben új fejezetet is nyit egy új politikai nemzedék bekapcsolásához.
2010.12.12. 13:30
 
Nemzetiségi Gála és díjátadó a Budai Vigadóban
A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek kultúrájáért végzett kiemelkedő munkáért idén nyolc közművelődési szakembernek, illetve közösségnek ítélték oda a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat - közölte a Magyar Művelődési Intézet a vasárnapi díjátadó gála előtt az MTI-vel. A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2005-ben alapította a Magyarországon élő nemzetiségi közművelődési szakemberek, közösségek munkáját elismerő Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat, amelyet évről-évre a Kisebbségek Napja alkalmából rendezett Nemzetiségi Gálán adnak át a Budai Vigadóban.
2010.12.12. 11:15
 
 
Egyre kisebbek a stressz miatt a bengáli tigrisek
Nemcsak a populációja csökken a végveszélyben lévő indiai bengáli tigriseknek, hanem a vadmacskák fizikailag is egyre kisebbek lesznek - derült ki egy kutatásból. Szakértők szerint a tigrisek komoly súlyveszteségéért a stressz a felelős, amelyet az okoz, hogy a környezeti változások jelentősen átalakították a nagymacskák természetes élőhelyét, az indiai-bangladesi határon elterülő Sunderban mangrove mocsarak térségét. Az indiai vadvédelmi hatóság által vezetett kutatásból kiderült, hogy a Sunderban régió környékén élő tigrisek könnyebbek és testrészeik kisebbek az egy évtizeddel ezelőtt mértekhez képest.
2010.12.12. 10:30
 
Két palesztint lelőttek az izraeli katonák a Gázai övezet határán
Két palesztin lelőttek az izraeli katonák a Gázai övezet és Izrael határán, s a lövöldözésben egy katona is megsebesült - jelentették vasárnap hajnalban izraeli katonai források. A fegyveres összetűzés a Gázai övezet középső részében történt, az izraeli határ közelében az izraeli katonai rádió jelentése szerint, amely arról számolt be, hogy a radikális Hamász palesztin szervezet uralta Gázai övezetből nyitottak tüzet palesztin fegyveresek az izraeli állásokat. Az izraeli páncélosok viszonozták a tüzet, és egy lövedék két fegyveressel végzett. A könnyebben megsebesült izraeli katonát helikopterrel egy dél-izraeli kórházba szállították.
2010.12.12. 08:15
 
 
Újra felütötte a fejét a H1N1 Nagy-Britanniában
A tavalyi évben világjárványt okozó H1N1 influenzavírus Nagy-Britanniában ismét megjelent, és az utóbbi hat hétben 10 ember halálát okozta - közölték szombaton egészségügyi tisztségviselők. A brit egészségvédelmi hivatal (HPA) jelentése szerint a betegség által érintett mind a tíz személy 65 év alatti felnőtt volt, és a többségük más egészségügyi problémával is küszködött. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010 augusztusában jelentette be a H1N1 világjárvány végét. Az első ilyen influenzás eseteket 2009 márciusában jegyezték fel.
2010.12.11. 20:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML