2014. április 24., csütörtök - György
Deviza:  
EUR/HUF 307,24 USD/HUF 221,88 CHF/HUF 251,71
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
22872 találat
 
 
Népszava: benyújtja lemondását Papcsák Ferenc, a polgármesterséget választja
Akár ma benyújthatja lemondását az elszámoltatásért felelős kormánybiztosi posztról Papcsák Ferenc, akit októberben a főváros XIV. kerületében polgármesterré választottak - írja a Népszava a szerdai számában. A politikus a lapnak megerősítette: ha nem lehet egyszerre kormánybiztos és polgármester, és valamelyik posztjától meg kell válnia, akkor inkább Zuglót választja. A Népszava emlékeztet arra, hogy az önkormányzati törvény értelmében a polgármesterség összeférhetetlen a kormánybiztossággal. A jogszabály megtiltja, hogy az önkormányzati vezető egyben "a kormány tagja, államtitkár, közigazgatási államtitkár, helyettes államtitkár, központi államigazgatási szerv köztisztviselője" legyen.
2010.11.03. 07:15
 
 
Nagy László továbbra sem jön a kézilabda-válogatottba
Nagy László, a Barcelona világklasszis átlövője továbbra sem játszik a magyar kézilabda-válogatottban, mert nem változtak meg azok a feltételek, amelyeket csapatkapitányként jelzett a szövetség felé. A 29 esztendős játékos a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Nemzeti Sportnak is elküldött levelében kifejti, melyek azok az okok, amelyek miatt erre az elhatározásra jutott. Kapitányként többek között a napidíj mértékét (10 euró/nap, amely nem fedezi a játékosok költségeit) és a biztosítást kifogásolja, és jelzi, amióta tavaly év végén egyeztetett Sinka László MKSZ-elnökkel, azóta semmi sem változott.
2010.11.02. 16:00
 
 
Mintegy 3,6 milliárd forintot költ az állam a pártokra 2011-ben
Mintegy 3,6 milliárd forintot szán a kormány jövőre az országgyűlési választásokon legalább egy százalékot elért pártok és pártalapítványaik támogatására - derül ki a parlamenthez benyújtott költségvetési törvényjavaslatból. Az idei költségvetést és a jövő évre vonatkozó tervezetet összehasonlítva az MSZP "veszít" a legtöbbet áprilisi választási eredménye miatt: a párt és az alapítványa az ez évi keret mintegy feléből gazdálkodhat. Az SZDSZ és a MIÉP - szintén választási szereplése következményeként - az idei évvel ellentétben 2011-ben már nem kap költségvetési támogatást.
2010.11.02. 16:00
 
 
Csökken a benzin ára csütörtökön
Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. csütörtökön, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból kedden az MTI. A mostani csökkentéssel a benzin átlagára 335 forintra mérséklődik, a gázolajé 323 forint marad. A Mol egy hete ugyancsak bruttó 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin árát, a gázolajé nem változott. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2010.11.02. 14:45
 
 
Már csak a WADA-jelentésre várnak Contador ügyében
Amennyiben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) megkapja a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) jelentését a háromszoros Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador esetével kapcsolatban, órákon belül megszülethet a döntés - jelentette ki Pat McQuaid, az UCI elnöke. Hozzátette: szorosan együttműködnek a WADA-val, de amíg nincs kész a sok munkát és ellenőrzést igénylő beszámoló, addig nem tudnak ítélkezni. Az UCI vezetője ismételten jelezte: ő doppingvétség esetén nem két- , hanem négyéves eltiltást tartana jónak, mert - mint jelezte - a 24 hónap túl rövid idő.
2010.11.02. 14:15
 
 
Kovács Miklós maradt az FTC elnöke
Kovács Miklóst választották a következő négy évre a Ferencvárosi Torna Club elnökének, erről az egyesület keddi tisztújító közgyűlésén szavaztak a küldöttek. Az FTC kézilabdacsarnokában tartott közgyűlésen - amelyen 256-an szavaztak - tizen pályáztak az elnökségi helyekért, közülük kilencen kerültek be a testületbe, a legtöbb szavazatot Springer Miklós, a klub alapítójának unokája kapta, szám szerint 225-öt. Ezt követően a már újonnan megválasztott elnökségi tagok titkos szavazással választották meg Kovács Miklóst elnöknek.
2010.11.02. 14:00
 
 
Jobbik: általános vitára is alkalmatlan a költségvetés tervezete
A Jobbik előzetes véleménye szerint a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat még általános vitára sem alkalmas - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Nyikos László.A számvevőszéki és költségvetési bizottság jobbikos elnöke indoklásként kijelentette, hogy a kormány által tíz évre előirányzott egymillió munkahely megteremtésének még az első lépéseit sem látják. Hozzátette, véleményük szerint a közszférában tervezett 25-30 ezer fős elbocsátások inkább visszalépést jelentenek. Úgy fogalmazott, hogy az új munkahelyek megteremtésére az Új Széchényi-tervben csak remények, ígéretek vannak, de kézzelfogható megfogalmazások nincsenek.
2010.11.02. 14:00
 
 
Gázrobbanás volt Manchesterben, többen a romok alatt rekedtek
Hét embert mentettek ki a romok alól azt követően, hogy Manchesterben kedd reggel feltételezhetően gázrobbanás több házat megrongált - közölte a helyi tűzoltóság. Beszámolója szerint azonban többen a törmelékek alatt rekedtek, felkutatásuk nagy erőkkel folyik. Egyelőre nem tudni, hány emberről van szó. A detonáció következtében egy épület összeomlott, több másik pedig súlyosan megrongálódott. Néhány házból eltávolították a lakókat, a helyszínre vezető utakat lezárták.
2010.11.02. 12:15
 
 
Nőtt a külkereskedelmi többlet január-augusztusban
A külkereskedelmi mérleg többlete 2010. január-augusztusban 3.493 millió eurót (956 milliárd forintot) tett ki, 1.413 millió euróval (355 milliárd forinttal) többet, mint 2009 azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden. Az augusztusi külkereskedelmi mérlegtöbblet 392 millió euró volt, 231 millióval több, mint egy évvel korábban. Az adatok megegyeznek az október 7-én közölt előzetes jelentéssel. A KSH adatai szerint 2010. augusztusban az export volumenben 31,2, euróban 35,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, jelentősen felgyorsulva az előző havi 12,7, illetve 17,7 százalékos ütemről. Január-augusztusban a kivitel volumene 18,9 euró értéke 22.1 százalékkal nőtt.
2010.11.02. 10:00
 
Az IMF feltételekhez köti Romániának a következő hitelrészlet megadását
A Nemzetközi Valutaalap feltételekhez köti Romániának a következő hitelrészlet megadását - jelentette be Jeffrey Franks, az IMF küldöttségének vezetője hétfőn a román fővárosban. Elmondta, hogy az IMF, az Európai Bizottság és a Világbank szakértői arra a megállapodásra jutottak a Romániának nyújtott hitelszerződés keretében végzett hatodik felülvizsgálat során, hogy a következő IMF-hitelrészletet várhatóan január közepén folyósítják Romániának, de csak akkor, ha Bukarest eleget tesz bizonyos feltételeknek. Az IMF küldöttségének vezetője hozzátette: Románia "nagyvonalakban" teljesítette szeptember végén a harmadik negyedév végére megállapított célkitűzéseket.
2010.11.01. 21:45
 
 
Orbán: Kínához fűződő viszonyunknak kitüntetett jelentősége van
Kínának nem csak a világban, hanem a magyar gazdaság fejlesztésében is egyre nagyobb szerep jut - mondta Orbán Viktor az MTI-nek hétfőn Sanghajban. Orbán mind politikai, mind gazdasági szempontból eredményesnek nevezte mostani kínai útját. Arra kérdésre, hogy a tárgyalásainak voltak-e konkrét eredményei, Orbán Viktor határozott igennel válaszolt. "Politikai eredménynek tekinthető például az a körülmény, hogy meghívtam a miniszterelnököt magyarországi látogatásra, amit el is fogadott. Huszonhárom éve nem volt kínai miniszterelnök Magyarországon. Másfelől folytattuk azt a kapcsolatépítést, amelyet az itt kormányon lévő Kínai Kommunista Párttal kezdtem el még a múlt év decemberében".
2010.11.01. 18:30
 
 
A hétvégén egymillióan látogattak ki a budapesti temetőkbe
Több mint egymillióan látogattak ki a hétvégén a fővárosi temetőkbe és sírkertekbe, mindenszentek napján is különösen erős forgalomra számít a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. - tájékoztatta a cég hétfőn az MTI-t. Közölték azt is, hogy hétfőn, mindenszentek napján és az azt megelőző hétvégén a budapesti temetőkben jelentősebb esemény nem történt, és sem a közlekedésben, sem a megemlékezésekben fennakadás nem volt, azonban egy balesetről, egy rosszullétről és egy elfogásról beszámolt az intézet.
2010.11.01. 15:15
 
 
Hétfő estére kitakarítják Devecsert
Már csak utómunkálatokat végeznek a nap folyamán a vörösiszappal elöntött Devecser közvetlen lakókörnyezetében, és vegyszeres oldattal mossák le a házfalakról és az utakról a szennyeződést - tájékoztatta az MTI tudósítóját a kárhelyszíni parancsnokhelyettes a hétfő reggeli eligazítás után. Takács Árpád ezredes közlése szerint estig eltakarítják Devecser közvetlen lakókörnyezetéből a vörösiszapot, de az összegyűjtött néhány ezer köbméternyi szennyező anyagot, amelyet üres telkeken deponálnak, csak kedd reggeltől tudják elszállítani a halottak napi leállás miatt.
2010.11.01. 09:00
 
 
Öngyilkos merénylő támadása Isztambulban, 32 sebesült
Öngyilkos merénylő követett el pokolgépes támadást vasárnap a török nagyváros, Isztambul egyik központi terén, s a legújabb jelentések szerint harmincketten megsebesültek - közölte a rendőrség. A merénylő meghalt. Az MTI érdeklődésére az isztambuli magyar főkonzulátus illetékese azt mondta: nincs tudomásuk arról, hogy lennének külföldi (s ezen belül is magyar) sérültek. A merénylet helyszíne, a Taksim tér népszerű turistacélpont: környéke tele van éttermekkel, boltokkal és szállodákkal. A robbanás azonban még délelőtt történt, amikor viszonylag kisebb a forgalom. 15 rendőr és tizenhét civil sebesült meg a támadásban, de közülük csak kilencet vittek kórházba, s állítólag egyikük sincs életveszélyben.
2010.10.31. 20:00
 
 
Iszapömlés: az ünnepek miatt leállítják a szennyezőanyag elszállítását
Mindenszentek és halottak napja miatt vasárnap déltől kedd reggelig leállítják a vörösiszappal elöntött területekről a szennyezőanyag elszállítását, de a kárfelszámolási munka kézi erővel tovább folytatódik - tájékoztatta az MTI tudósítóját kárhelyszíni parancsnok-helyettes vasárnap Devecserben. Takács Árpád ezredes közölte: Devecser 21 elöntött utcájában, a közvetlen lakókörnyezet takarításával hétfő estig végeznek, a szállítás leállta alatt üres telkeken deponálják az összegyűjtött vörösiszapos földet, és azt kedd reggeltől a már megnyitott új területre, az egy hónappal ezelőtt megsérült zagytározó X-es kazettája mellé pakolják le a teherautók.
2010.10.31. 13:15
 
 
MSZP: a kormány csak bűvészkedik a számokkal
Az MSZP szerint a 2011. évi büdzsé nem költségvetés, hanem bűvészkedés a számokkal; az állam kiadásai a költségvetés tervezetében döntően pillanatnyi érdekeket és nem a magyar társadalom hosszú távú érdekeit szolgálják. Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője az MTI-nek telefonon nyilatkozva leszögezte: a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által a talpra állás költségvetésének nevezett büdzsé "homlokzata rendben van, de belül néhány tartóoszlop kivételével már teljes a káosz". Hozzátette: a homlokzat, vagyis a költségvetés külső képe megfelel Magyarország hosszú távú érdekeinek, az Európai Unió és a nemzetközi gazdaság követelményeinek.
2010.10.31. 13:00
 
 
CLB: a budapestiek lehetnek a vesztesei az idei kötelező biztosításnak
A fővárosiak lehetnek a nagy vesztesei az idei kötelező gépjármű felelősség biztosításnak, ha nem elég körültekintőek, ugyanis a legtöbb biztosító a vidékieknek kedvez, a budapesti ügyfelekre nagyságrenddel nagyobb díjat határoztak meg a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. összehasonlító vizsgálata szerint. A cég mind a 14 biztosító adatait vizsgáló elemzéséből kiderül, hogy az idén a szolgáltatók komoly különbségeket tesznek a fővárosban, a vidéki megyeszékhelyeken és a kisebb településeken lakók között, s ennek következtében a budapestieknek nagyságrenddel többet kell majd fizetniük.
2010.10.31. 10:15
 
 
Lejár az állami árvíz-kárenyhítési program határideje
Október 31-én lejár az állami kárenyhítési program határideje az árvíz által érintett településeken, így a Borsod megyei Szendrőben, Edelényben, Boldván és Sajóecsegen is. A borsodi településeken idén több alkalommal is árvíz pusztított, a rekordméretű árvizek - a Bódván, a Sajón, a Hernádon - májusban és júniusban érkeztek, az eddig mért legnagyobb vízállásokkal. A települések polgármestereelmondtűk, hogy a gátakon jelentősebb munkák az árvíz óta nem történtek, sok helyen a védekezés nyomait viselik a töltések: homokzsákok és széttaposott töltéskorona. A vízügyi szakemberek által a felmérés már megtörtént.
2010.10.30. 21:45
 
 
Labdarúgó NB I: Ferencváros-Szolnok 1-0
A Ferencváros szombaton hazai pályán 1-0-ra nyert a Szolnok ellen a labdarúgó Monicomp Liga 12. fordulójában. Eredmény: Ferencváros-Szolnoki MÁV FC 1-0 (0-0), gólszerző: Rodenbücher (62.), Albert Stadion, 4000 néző. Rendkívül "langyos" első félidőt produkáltak a csapatok, a jóval esélyesebb ferencvárosiak csak a szünet előtti pillanatokban veszélyeztettek. A Szolnok kapura teljesen veszélytelen volt. A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, ám a 62. percben Rodenbücher fejesével a hazaiak feltörték a szolnoki reteszt. A gól sem pörgette fel igazán a két csapatot, így az eredmény már nem változott. További eredmények: Győr-Kecskemét 2-1, Vasas-Haladás 2-1, MTK-ZTE 3-4, Siófok-Pápa 0-1, Honvéd-Videoton 2-0.
2010.10.30. 19:45
 
Labdarúgó NB I: Siófok-Pápa 0-1
Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Pápa a labdarúgó Monicomp Ligában: Véber György együttese a 12. forduló szombati játéknapján Siófokon nyert 1-0-ra. Monicomp Liga, 12. forduló: BFC Siófok-Lombard Pápa 0-1 (0-0), gólszerző: Maric (52.). Siófok, 1000 néző. A vendégek már az első játékrészben is vezethettek volna, de hiába domináltak, nem sikerült betalálniuk a szinte kizárólag a védekezéssel foglalkozó házigazdák kapujába. A folytatásban aztán megszületett a pápai találat, igaz, az utolsó 20 percben a siófokiak kerültek mezőnyfölénybe, a kapura azonban nem jelentettek veszélyt.
2010.10.30. 19:30
 
 
Matolcsy: a jövő évi a talpra állás költségvetése
A 2011-es költségvetés a talpra állás költségvetése, mert 3 százalék alatti hiánnyal számol, de egyúttal 3 százalékos növekedésre épül - mondta Matolcsy György a kormányszóvivői tájékoztatón. A jövő évi költségvetés GDP arányos eredményszemléletű hiánya 2,94 százalék lesz, a büdzsé jövőre 3,0 százalékos gazdasági növekedéssel és 3,5 százalékos inflációval számol, s azzal, hogy az államadósság már csökken. A nemzetgazdasági miniszter azt is elmondta, hogy a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány jövőre.
2010.10.30. 19:30
 
 
U19-es Eb-selejtező: győzött és továbbjutott a magyar csapat
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott szombaton 2-0-ra győzött Tatabányán a lengyel együttes ellen Európa-bajnoki selejtezőn, s ezzel csoportelsőként jutott tovább. Szepessy László tanítványai Kovács István és Ponczók Csaba góljaival gyűjtötték be a három pontot. A magyarok hat ponttal megnyerték a csoport küzdelmeit, a négycsapatos tornát Telkiben, illetve Tatabányán rendezték. Eredmények: 3. forduló: Magyarország-Lengyelország 2-0, Finnország-Moldova 6-2.A csoport végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Lengyelország 4 pont (2-2), 3. Moldova 4 (3-6), 4. Finnország 3.
2010.10.30. 16:00
 
 
Tovább csökkennek a díjak a biztositas.hu elemzése szerint
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjszámításának kilowatt alapra történő átállítása, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szigora és a biztosítók közötti díjverseny további 15-20 százalékos árcsökkenést hozhat az autósoknak - közölte a biztositas.hu internetes alkusz a jövő évi tarifákat elemezve. A hétfőn induló, egy hónapon át tartó biztosítóváltási szezonban 13 régi és 1 új biztosítótársaság verseng majd az ügyfelekért. A tarifákból látszik, hogy minden eddiginél nagyobb kampányra számíthatunk - áll az elemzésben.
2010.10.30. 12:15
 
 
Nem tudnak több iszapot pakolni az eddigi tározóba
Még mintegy 10 ezer köbméternyi vörösiszapot és szennyezett földet kell elszállítani Devecserből a bontási munkálatok megkezdése előtt, de már megtelt az eddig használt tározó, így vasárnap reggeltől ideiglenes hulladéklerakóba hordják a szennyezőanyagot - tudta meg az MTI tudósítója a kármentesítési munkákat irányítóktól Devecserben. A vörösiszap okozta károk felszámolásán szombat reggel mintegy ötszáz ember dolgozott kétszáz technikai eszközzel.
2010.10.30. 11:30
 
 
Az ünnepek alatt is folytatják a kárfelszámolást az ajkai térségben
A közelgő mindenszentek és a halottak napja ellenére is folytatódik a kármentesítés a vörösiszappal sújtott ajkai térségben; a munkát nagy mértékben nehezíti a talaj menti fagy és a hideg időjárás - mondták a kármentesítésben dolgozó katasztrófavédelmi szakemberek Devecserben. A gépek már felsorakoztak, s a reggeli eligazítás után folytatódik a majd négy hete zajló munka. Devecser utcáinak nagy részét már kitakarították, azoknak a házaknak az udvara iszapos még, amelyek bontásra várnak.
2010.10.30. 10:15
 
 
A parlament elé kerül a 2011-es költségvetési törvényjavaslat
Ma nyújtja be a kormány a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. A kormány szerdán döntött a 2011-es büdzsé alapvető tételeiről, a kabinet tartja a 3 százalékos GDP arányos hiánycélt - számolt be a kormányülést követően Nagy Anna kormányszóvivő. A költségvetés sarokszámait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ismerteti. A költségvetési hiány teljesítése érdekében a kormány már korábban döntött a bankadó bevezetéséről, a Robin Hood adó meghosszabbításáról és a magán-nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztéséről.
2010.10.30. 09:00
 
 
Schmitt Pál: Magyarországon a demokratikus intézmények teszik a maguk dolgát
Schmitt Pál szerint az Alkotmánybíróságnak joga és kötelessége volt döntését meghozni az indokolatlan végkielégítések megadóztatását célzó törvényről, az Országgyűlés ugyanakkor a választópolgárok akaratának igyekszik eleget tenni a 98 százalékos különadóról szóló jogszabállyal.
2010.10.29. 20:15
 
 
Szombaton jelennek meg a kgfb tarifák
Két napilapban jelennek meg szombaton 14 biztosító kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifái, a biztosítók száma változatlan, a nyomtatott terjedelem másfélszerese lesz a tavalyinak. A 14 kgfb biztosítónál egy csere történik, az AIM távozott, viszont új szereplőként jelent meg a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe. A Népszavában és a Magyar Hírlapban megjelenő tarifák meghaladják az idén a 60 oldalt, míg tavaly 44 oldalt foglaltak el. A terjedelem növekedésében szerepet játszik, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megszüntette azt a gyakorlatot, hogy előzetesen vizsgálja a tarifákat.
2010.10.29. 19:45
 
 
Orbán: izgalmasabb lesz a magyar EU-elnökség a vártnál
Sokkal izgalmasabb lesz Magyarország januárban kezdődő féléves elnöksége az Európai Unió élén, mint korábban gondolni lehetett, mert az eredetileg összeállított témák mellett az asztalra kerültek olyan aktuális kérdések is, mint a tagországok közti gazdasági koordináció, a 2020-ig tartó stratégiai elképzelések vagy egy esetleges kormányközi konferencia a most elhatározott szerződésmódosítás miatt - vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozóját követő pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a következő félév rendkívül fontossá nőtte ki magát, így a magyar elnökséget kiemelt figyelem is övezi majd.
2010.10.29. 17:45
 
 
Orbán: a válság utáni Európát a régi szerződés alapján nem lehet működtetni
A nemzetközi gazdasági válság utáni Európát a régi szabályok alapján nem lehet működtetni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli találkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta, mindenki szerette volna elkerülni, de az új kihívásokat a régi szerződés alapján nem lehet megoldani, ezért van szükség a most elhatározott alapszerződés-módosításra. A válság utáni Európa akkor lesz versenyképes, ha sikerül legalább olyan hatékonyan munkát adnia a polgárainak, mint az unióval rivalizáló országok vagy országcsoportok - vélte a magyar kormányfő.
2010.10.29. 17:45
 
 
EU-csúcs: módosítják az alapszerződést az euró garantált védelme érdekében
Egyetértettek az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői abban, hogy az euróövezet stabilitásának teljes garantálásához szükség van egy állandóan rendelkezésre álló pénzügyi válságkezelő mechanizmusra - erősítette meg több résztvevő péntek hajnalban, a kétnapos brüsszeli csúcsértekezlet első napjának lezárásaként. Egyetértés volt abban is, hogy ehhez szükség van az EU alapszerződésének korlátozott módosítására, amely nem igényel bonyolult tárgyalásokat és kockázatos ratifikációs lépéseket, de komolyabb biztosítékot jelent a gazdasági fegyelem érvényesítéséhez és a mechanizmus gördülékeny működéséhez.
2010.10.29. 12:15
 
 
Policy Solutions: példa nélküli az Ab jogkörének szűkítése
A Fidesz bejelentése, miszerint az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörét szűkíteni kívánják, példa nélküli a rendszerváltás utáni magyar politikatörténetben - állapította meg elemzésében a Policy Solutions, hozzátéve: az Ab-t korábban is érték kritikák, ugyanakkor ezek soha nem az autoritása, a jogköre vagy a létjogosultsága ellen szóltak, hanem konkrét döntéseket támadtak politikusok, főként szakmai alapon. A politikai elemzéssel és kommunikációs tanácsadással foglalkozó intézet azt vizsgálta, hogyan kezelték a pártok az Ab határozatait 1990 és 2010 között a legnagyobb médiavisszhangot kiváltó ügyekben.
2010.10.29. 12:00
 
 
Felgyorsul az ügyintézés január 1-től
Felgyorsul a közigazgatás és az ügyintézés, 2011. január 1-jétől ugyanis naptári napokban, és nem munkanapokban kell majd megállapítani a közigazgatósági hatósági eljárásokban a határidőket - tájékoztatott a honlapján a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A fővárosi és megyei kormányhivatalokhoz kapcsolódó törvénymódosításokról szóló javaslat tartalmazza a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatások esetén alkalmazandó határidőkre vonatkozó törvény módosítását, amelynek tervezetét a közigazgatási tárca készítette elő.
2010.10.29. 11:00
 
 
Kísértetek járják a washingtoni Capitoliumot
Kísértetek egész sora járja a washingtoni kongresszus folyosóit és oszlopcsarnokait, legalábbis a személyzet és egyes honatyák visszaemlékezései szerint - állítja Anthony Wallis, a szövetségi képviselőház történészi hivatalának szakértője, aki halloween alkalmából újságírók egy csoportját vezette végig a Capitoliumon. A legrégebbi legendák a szövetségi törvényhozás hófehér épületének fekete rabszolgák általi felépítéséhez fűződnek. Az egyik kimerült munkás elaludt a leendő kongresszus 1794-ben megkezdett alapozásnak helyszínén. A szerencsétlent nem vették észre, az amerikai demokrácia szentélye így az ő kriptájává vált, amelynek kövei közül több mint két évszázada próbál meg kopogással és kaparászással kiszabadulni.
2010.10.29. 09:45
 
 
Férfi kézilabda Eb-selejtező: Magyarország - Bosznia-Hercegovina 26-17
A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-17-re nyert csütörtökön a 36. percig vezető bosnyák csapat ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombathelyi nyitányán. A vendégek szívósan küzdöttek, és az első félidő nagy részében náluk volt az előny. A magyarok végül a 40. perc táján roppantották meg az ellenfelet, és onnan már nem volt kérdés, ki győz. A Mocsai-együttes vasárnap a csoport leggyengébb együttesével, az észttel találkozik Pölvában. A kvartettből az első két helyezett jut ki a 2012-es, szerbiai Eb-re.
2010.10.28. 20:00
 
 
Egyre többen tartoznak tartósan az APEH-nak
Egyre vállalkozás és magánszemély kerül fel az APEH-nak tartósan tartozók listájára: szeptember végén 1.912 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.307 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl adóhatóságnak - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból. Míg 2009 végén még csak 1.655 vállalkozás szerepelt a listán, szeptember végén már 15,5 százalékkal több; a nyilvántartott magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma is 11,9 százalékkal gyarapodott 2009 végéhez (2.955) képest. A harmadik negyedévben a céges lista 118 névvel, a magánszemélyeké 35-tel bővült.
2010.10.28. 19:15
 
 
Gaudi-Nagy: politikai koncepciós eljárás zajlik Budaházy Györgyékkel szemben
Gaudi-Nagy Tamás szerint politikai koncepciós eljárás zajlik Budaházy Györgyékkel szemben. Az ügyvéd annak kapcsán reagált csütörtökön az MTI megkeresésére, hogy a HírTV és a Magyar Nemzet is több, a Budaházy-üggyel kapcsolatos nyomozati információról számolt be. Ezek szerint egyebek mellett Budaházy György megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, az eljárás során rögzített vallomásokban pedig megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina EP-képviselő nevét is.
2010.10.28. 19:15
 
 
Újra kitört a Merapi Indonéziában
Ismét kitört csütörtökön az indonéziai Jáva szigetén a Merapi vulkán, de újabb halálesetekről, illetve sérülésekről nem érkezett hír. Ezzel szemben a kitörést alig 24 órával megelőző, mentawai-szigeteki szökőár áldozatainak száma egyre növekszik és a hatóságok szerint az ötszázat is elérheti. A Merapi újabb kitörése helyi idő szerint délután fél ötkor kezdődött, de egyelőre csak forró hamut lövellt ki a vulkán. A tűzhányó keddi kitörése 33 ember halálát okozta. A másik katasztrófa sújtotta helyszínen, a Szumátra közeli Mentawai-szigeteken a szökőár egyre több áldozatának a holttestét találják meg a mentőcsapatok, s így csütörtökre 370-re emelkedett a természeti csapás halottainak száma.
2010.10.28. 18:00
 
 
A világ legmagasabb épületén forgatják az új Mission Impossible-mozit
A jelek szerint már a forgatási munkálatai is izzasztóak lesznek a legújabb Mission Impossible-mozifilmnek, ugyanis a stáb a világ legmagasabb épületeként számon tartott, dubaji Burdzs Kalifa tetején veszi fel a jelenetek egy részét. Bryan Burke filmproducer csütörtöki beszámolójában elmondta, hogy a szupermozi negyedik részének bizonyos jeleneteit a világ jelenleg legmagasabb épületének számító, 828 méter magas, dubaji Burdzs Kalifa tetején veszik majd fel. A mindenre elszánt stábtagok, köztük a főszereplő Tom Cruise is csütörtökön érkeztek az Egyesült Arab Emírségek egyik legfényűzőbb városába, hogy még a forgatások megkezdése előtt népszerűsítsék a filmet.
2010.10.28. 17:30
 
 
Másfélmillió leszármazottja él egy középkori ázsiai nemesnek
500 éve egy rendkívüli férfi élt Ázsiában: géntesztek szerint másfélmillió mai embernek ő az ősatyja! Lehet, hogy egy mandzsu nemesről van szó, akinek az unokája alapította a Csing-dinasztiát.
2010.10.28. 17:19
 
 
Ab: az utólagos felülvizsgálati jogkör fenntartása az alkotmányos rend biztosítéka
Az Alkotmánybíróság (Ab) utólagos felülvizsgálati jogkörének változatlan fenntartása a magyar alkotmányos rend lényegi biztosítéka - közölte Sereg András, az Ab sajtófőnöke a testület hatáskörének módosítására irányuló alkotmánymódosítási törvényjavaslattal kapcsolatban az MTI-vel. A közlemény szerint a Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága a demokratikus jogállam egyik fontos intézménye és garanciája, fő feladata az Alkotmány, az alkotmányosság és az állampolgárok alapvető jogainak védelme. A magyar Ab hatásköre a jogszabályok alkotmányellenességének utólagos vizsgálata tekintetében megegyezik más európai országokban alkotmánybíróságként elismert szervezetekével.
2010.10.28. 17:15
 
 
A kormány tartja a jövő évi 3 százalékos hiánycélt
A kabinet tartja a 3 százalékos hiánycélt - számolt be a szerdai kormányülés döntéséről Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön. A kormányszóvivő tájékoztatóján elmondta, a kormány szerdai ülésén döntött a jövő évi költségvetés alapvető tételeiről. A költségvetés véglegesítése folyamatban van, s azt a törvényben meghatározott időpont - október 31. - előtt benyújtják az Országgyűlésnek. A büdzsé sarokszámait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter fogja ismertetni - tette hozzá Nagy. A kormányülésen döntés született arról is, hogy az ITD Hungary Zrt. január elsejétől Nemzeti Külgazdasági Hivatal néven, központi hivatalként folytatja tevékenységét.
2010.10.28. 16:15
 
 
Tízmilliós kártérítés egy devecseri iszapkárosultnak
Tízmillió forint kártérítést ítélt meg a vörösiszap-katasztrófa egyik devecseri károsultjának a Fővárosi Bíróság - közölte a károsult ügyvédje. Hidasi Gábor hozzátette: a pénzt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nek 8 napon belül ki kell fizetnie. A közlemény szerint Konkoly József az első olyan károsult, aki elérte, hogy a kára egy jelentős részét (több mint a felét) a Mal azonnal végrehajtható bírósági határozat alapján megtérítse. A bíróság az ideiglenes intézkedésről október 20-án, a felek meghallgatása nélkül döntött.
2010.10.28. 15:15
 
 
MTV: a VPOP házkutatást tartott az Omninvest Kft.-nél
Házkutatást tartott a Vám és Pénzügyőrség (VPOP) az Omninvest Oltóanyag Kft. székhelyén. A pénzügyőrök több kötetnyi, köztük a H1N1 oltóanyag kifejlesztésével és a gyártással kapcsolatos dokumentumot foglaltak le - számolt be az MTV szerda esti híradójában. A csatorna információi szerint a pénzügyőrök jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás miatt nyomoznak a cégnél. A vámosok szerint az Omninvest nem számolt el azzal a kétmilliárd forint állami támogatással, amit a vakcina kifejlesztésére kapott, az adóbevallásában pedig valótlan adatokat tüntetett fel - hangzott el a híradóban.
2010.10.28. 13:00
 
 
Harmincezer ember tüntetett Bukarestben a kormány ellen
Harmincezer ember tüntetett Bukarestben a román kormány megszorító intézkedései ellen. A legnagyobb öt országos román szakszervezet által szervezett tiltakozó megmozduláson résztvevő közalkalmazottak a kormány épülete előtt kezdték el a tüntetést, majd a parlament épülete elé vonultak, ahol a kormány távozását követelték. A tüntetéssel egy időben a parlamentben a kormány sorsáról rendezett bizalmi szavazás zajlott. A szakszervezetek eredetileg 80 ezer ember részvételére számítottak.
2010.10.28. 13:00
 
 
Alternatív költségvetési koncepciót készített az LMP
Az LMP az idei büdzsét alapul véve Fenntarthatóság és szolidaritás címen saját, alternatív költségvetési koncepciót dolgozott ki - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón a párt frakcióvezetője. Schiffer András azt mondta, hogy olyan költségvetési politikát tudnak elképzelni, amelyik ökológiai adóreformra és járulékcsökkentésre épül. Kijelentette, olyan országot szeretnének, ahol az adó- és költségvetési politika nem mélyíti a társadalmi különbségeket. Meglátásuk szerint a kormány olyan adórendszer irányába mozdul el, ami a 200 ezer forint alatt keresőktől vesz el, és a gazdagok zsebébe "lapátol át súlyos százmilliárdokat".
2010.10.28. 12:45
 
 
A Magyar Demokratikus Charta is tüntetést szervez
Tüntetést szervez a demokrácia védelmében november 2-ára a Magyar Demokratikus Charta tiltakozásul "az Alkotmánybíróságot ért otromba kormányzati támadás ellen". Az Alkotmánybíróság kedden alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót, mire Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: kezdeményezte az alkotmány és az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Ab hatásköréből.
2010.10.28. 12:00
 
 
Heti Válasz: Hernádi Zsolt elkerülhetetlennek tartja a válságadókat
A kormány tartani akarja a 3,8 százalékos államháztartási hiányt, így aligha maradt más, mint a bevételek növelése adóemelések, egyszeri, árbevételre kirótt válságadók révén - mondta a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Heti Válasznak adott interjúban. A lapban Hernádi Zsolt elmondta azt is, hogy az idén lejáró, az energiaszektor nyereségére kivetett Robin Hood-adó lejárati határidő nélküli meghosszabbítását rossz üzenetnek tartja. "Az emberben ugyanis kétely támad: ezek az intézkedések vajon tényleg nem ismétlődnek-e meg majd újból" - mondta.
2010.10.28. 10:30
 
 
Fogyókúra karórával
A súlytöbbletüktől megszabadulni vágyó amerikaiaknak korszerű technika segít a fogyókúrában: a karóraként viselt műszer a kalóriaégetés mértéke mellett jelzi a fizikai aktivitást, sőt az alvás időtartamát is. Az Amerikai Elhízástudományi Társaság kongresszusán ismertették a BodyMedia FIT rendszerrel kapott eredményeket. A fogyókúra segítésére alkotott rendszer egy széles karpánt, melyben lépésmérő és más, testmozgást érzékelő szenzor található, valamint méri a bőr hőmérsékletét. Az elfogyasztott ételek kalóriaértékét, összetételét is kiszámolja, és folyamatosan megadja, mennyi kalóriát sikerült elégetni.
2010.10.28. 09:00
 
 
Népszabadság: a rendőrségen is megtámadta a BA taxitenderét a Zóna Taxi
A Zóna Taxi résztulajdonosa a rendőrségen is megtámadta a Budapest Airport taxitenderét - írta csütörtöki számában a Népszabadság. A tulajdonos szerint a reptérüzemeltető jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott más fuvarszervezőkkel. A BA szerint azonban az egyeztetés a tenderek velejárója, s el is várható egy ekkora megbízás esetén - számolt be a Népszabadság. A lap úgy tudja, a Zóna Taxi tulajdonosa egyrészt meg fogja támadni a reptérüzemeltető felmondását, másrészt az ezzel egy időben kiírt tenderen is igyekszik fogást találni jogászaival.
2010.10.28. 07:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML