2014. december 18., csütörtök - Auguszta
Deviza:  
EUR/HUF 314,28 USD/HUF 255,45 CHF/HUF 261,04
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23754 találat
 
 
Országos Kereskedelmi Szövetség: növekvő fogyasztás várható idén
Összességében növekvő fogyasztás várható a kereskedelemben 2011-ben - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek. Vámos emlékeztetett arra, hogy a kormány a költségvetés beterjesztésekor 2,5 százalékos növekedéssel számolt. Ennek egy része jut a háztartások fogyasztásának a felét jelentő kereskedelemre. Kifejtette: a bővülés ütemét azonban több tényező befolyásolhatja. Ilyen például az üzemanyagár vagy az élelmiszerek drágulása, utóbbira hatással lehet még 2011 tavaszán is az őszi alapanyag áremelkedés. Alakíthatja még a fogyasztást a téli hideg "ára", amely a fűtésszámla kifizetésekor jelentkezik és a forint árfolyamának az alakulása, a devizahiteleseknek ugyanis ez is jelentős költségtényező.
2011.01.02. 16:30
 
Observer-cikk az EU hallgatásáról Magyarország ügyében
A Magyarországon tapasztalható gyűlölködésről és az EU hallgatásáról közöl elemzést a The Observer, a legnagyobb vasárnapi baloldali brit lap. Nick Cohen, a lap szemleírója szerint mindenki egyetértett abban, hogy nem kell felhajtást csinálni, amikor Orbán Viktor a hétvégén átvette az EU-elnöki tisztséget. Az EU technokratái megengedik, hogy Orbán "eljátssza a nagyfiút" a nemzetközi porondon, ha a magyar kormányfő megengedi, hogy a színfalak mögött Brüsszel irányítsa Európát. Brüsszel ennek fejében biztosította a Fideszt, hogy nem fogja túlságosan közelről szemlélni, hogy Orbán Viktor miként irányítja Magyarországot - írta a The Observer szemleírója a "Ki száll szembe a gyűlölettel Magyarországon?" címet viselő cikkben.
2011.01.02. 16:00
 
Az LMP kormányzati és fővárosi intézkedéseket sürget a szmogriadó ügyében
A Lehet Más a Politika arra szólította fel a kormányt, valamint a főváros vezetőit, hogy hozzanak megfelelő intézkedéseket az európai uniós és magyar jogszabályoknak megfelelő levegőminőség biztosítására. A Főpolgármesteri Hivatal vasárnap jelentette be, hogy Budapesten fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a kisméretű szálló por mennyisége a város három pontján meghaladta a küszöbértéket. Az LMP közleményében azt kérte a kormánytól és a fővárostól: vegyék komolyan a lakosság egészségét veszélyeztető problémát. Az ellenzéki párt szerint tarthatatlan, hogy "központi szinten a minisztériumi útvesztőkben halnak el a cselekvési tervek", míg a fővárosban "a szavakat nem követik tettek".
2011.01.02. 15:00
 
 
Rendeletalkotási jogot kapott a PSZÁF, bővül a felügyelet jogköre
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a jövőben rendeletet alkothat, a fogyasztók érdekének védelmében közérdekű pert indíthat, illetve békéltető testületet is működtethet a főhatóság. A PSZÁF a főhatóságra vonatkozó új törvény értelmében javaslatot tehet jogszabályok megalkotására és véleményezési joggal rendelkezik a pénzügyi rendszert érintő döntések és jogszabályok előkészítése során. A parlament a múlt év decemberében elfogadott törvénymódosítás során rögzítette, hogy a PSZÁF feladatai ellátása során együttműködik a jegybankkal, a Gazdasági Versenyhivatallal, illetve az általa felügyelt szervezetek, vagy személyek ellenőrzését ellátó más hatóságokkal.
2011.01.02. 14:15
 
 
Kovács Zoltán: megújulnak a kormányszóvivői tájékoztatók
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tervei szerint hamarosan több szempontból is megújulnak a kormányszóvivői sajtótájékoztatók: fix időpontban lennének, "állandó" újságírókat várnának rá egy-egy médiumtól, és lehetne chatelni is a kormányszóvivővel. Kovács Zoltán erről az MTI-nek adott év eleji interjúban beszélt, közölve azt is, hogy a médiatörvénnyel kapcsolatos külföldi bírálatok mögött politikai hisztériát sejt.
2011.01.02. 13:45
 
 
A szmogriadó tájékoztatási fokozata továbbra is érvényes a fővárosban
Változatlanul indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása a mérési adatok alapján - közölte Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel. A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött, szombati adatai alapján a kisméretű szállópor három helyen, a Széna téren, Budatéténynél és a XV. kerületi Kőrakás parknál meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. A szállópor koncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - tájékoztatott a főpolgármesteri hivatal.
2011.01.02. 08:15
 
 
Beckhamet akarja a Tottenham menedzsere
Nagyon szeretné megszerezni kölcsönbe David Beckhamet az angol labdarúgó Premier League jelenlegi idényében az élcsoporthoz tartozó Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp. A Los Angeles Galaxy középpályása a bajnokság tengerentúli újrakezdéséig, március 15-ig szívesen maradna játékban, ahogy ezt tette az elmúlt két évben is, amikor az AC Milan foglalkoztatta őt ebben az időszakban. Klubja azonban - amint azt az elmúlt napokban többször egyértelműsítette - nem szívesen engedné el az után, hogy egy éve súlyos Achilles-ín-sérülést szenvedett az AC Milan színeiben. Beckham emiatt kihagyta a tengerentúli bajnokság első hat hónapját, s lemaradt a dél-afrikai világbajnokságról is.
2011.01.01. 19:00
 
Pánik egy dél-afrikai szilveszteri partin, többen meghaltak
Tíz fiatal meghalt egy dél-afrikai szilveszteri partin, miután egy verekedést követően pánik tört ki szombatra virradó éjszaka - jelentette a helyi média. Egy ipelegengi népszerű szórakozóhelyen a helyi hatóságok szerint éjjel kettőkor egyelőre ismeretlen okból pánik tört ki. "A legtöbb áldozat kiskorú volt" - idézte a dél-afrikai Sapa hírügynökség a biztonsági szervek egyik szóvivőjét. Szemtanúk beszámolója szerint a kétemeletes helyiség bejáratánál verekedés tört ki, miután a már zsúfolásig megtelt terembe nem akartak több fiatalt beengedni.
2011.01.01. 16:45
 
Cikket közöl a Times a magyar uniós elnökségről és Orbán Viktorról
A magyar EU-elnöki időszak kezdetét kísérő hazai és külföldi bírálatokról közölt terjedelmes írást szombaton a londoni The Times, amely a cikkhez fűzött, Orbán Viktorról összeállított külön portréjában a térség "legkíméletlenebb" politikai irányítójának nevezi a magyar miniszterelnököt, és annak a véleményének ad hangot, hogy a kormányfő "személyes hűbérbirtokaként" vezeti a Fideszt. A napilap két veterán tudósítója, Adam LeBor és Rory Watson által jegyzett elemzés szerint az elnöki tisztség átvétele körüli vita "igen kínos" az EU-nak, mivel az az érzet keletkezett, hogy az egykori kommunista ország eltért a modern európai demokratikus elvektől és a véleménynyilvánítás szabadságától.
2011.01.01. 15:45
 
 
Hopman Kupa: Henin győzelemmel tért vissza
Justine Henin, a belgák volt világelső teniszezőnője győzelemmel tért vissza a pályára a könyöksérülése miatti több hónapos kihagyást követően. Henin szombaton, az ausztráliai Perth-ben a hagyományos Hopman Kupán, a sportág nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán a vendéglátók reprezentánsát, Alicia Molikot verte két játszmában, 6:4, 6:4-re, minek köszönhetően Belgium 1:0-ra vezetett Ausztrália ellen. A folytatásban azonban férfi egyesben a házigazdák képviseletében pályára lépett a korábban szintén világelső, Lleyton Hewitt, aki két sima szettben 6:4, 6:3-ra legyőzte belga riválisát, Ruben Bemelmanst, ezzel pedig egyenlített.
2011.01.01. 15:15
 
 
Orbán: a cél sikerre vinni az Európa 2020 stratégiát
Mindenki erős Európát szeretne, és ennek szellemében az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az Európa 2020 stratégia sikeresen megvalósuljon - jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Tanács honlapján szombaton megjelent exkluzív interjúban. Elmondta, hogy az elnökségre való felkészülés során kiterjedt konzultációs sorozatot folytatott, így találkozott az összes többi tagállami miniszterelnökkel, és megbeszéléseket tartott a keleti partnerségben részt vevő országok vezetőivel és a balkáni térség több kormányfőjével is.
2011.01.01. 14:15
 
A fővárosban idén sem tűzijáték, sem petárda nem okozott tűzesetet
Petárda vagy tűzijáték miatt nem történt komolyabb tűzeset a fővárosban - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság sajtóügyeletese szombaton az MTI-vel. Paul Tamás a szombat délelőtti statisztikai adatok alapján elmondta, hogy összesen három komolyabb tűzhöz, tíz kigyulladt szelektív kukához és két liftelakadáshoz riasztották a fővárosi tűzoltókat szilveszter éjjelén. Összesen tíz szelektív hulladékgyűjtő gyulladt ki a város több kerületében. A két lift elakadásánál, - amely a város két különböző pontján történt - a tűzoltók összesen tizenegy embert mentettek ki.
2011.01.01. 11:15
 
Hopman Kupa: Henin győzemmel tért vissza
Justine Henin, a belgák volt világelső teniszezőnője győzelemmel tért vissza a pályára a könyöksérülése miatti több hónapos kihagyást követően. Henin szombaton, az ausztráliai Perth-ben a hagyományos Hopman Kupán, a sportág nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán a vendéglátók reprezentánsát, Alicia Molikot verte két játszmában, 6-4, 6-4-re, minek köszönhetően Belgium 1:0-ra vezet Ausztrália ellen. A folytatásban férfi egyesben a házigazdák képviseletében egy szintén korábbi világelső, Lleyton Hewitt játszik esélytelenebbnek tűnő belga riválisával, Ruben Bemelmansszal.
2011.01.01. 11:00
 
Amerikai drónok felkelőkkel végeztek Pakisztánban
Legalább 14 feltételezett lázadóval végzett két egymást követő amerikai rakétatámadás szombaton Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ közelében - közölték a pakisztáni hírszerzés tisztségviselői. A támadásokat pilóta nélküli repülőgépekkel, úgynevezett drónokkal hajtották végre. A korábbi jelentések négy-hat áldozatról számoltak be. Legalább kilenc ember halt meg az első csapásban, amikor két rakétával egy mozgó járművet semmisítettek meg Mandi Hel városában az észak-vaizrisztáni törzsi terület székhelyétől, Mirámsáhtól 25 kilométerre északra.
2011.01.01. 09:30
 
 
Gazdaságkutatók szerint a GDP 2,5-3,3 százalékkal nő 2011-ben
A gazdaságkutatók 2,5-3,3 százalékos GDP növekedést prognosztizálnak 2011-re, s ennek a sávnak a közepére esik a kormány 3,0 százalékos és az MNB 3,1 százalékos előrejelzése. Az MTI által gyűjtött adatokból kitűnik, hogy az idei átlagos inflációt a kutatók 3,8-4,2 százalékra várják, míg a kormány 3,5 százalékos, a jegybank 4,0 százalékos fogyasztói áremelkedéssel számol. A gazdaságkutató intézetek idei GDP előrejelzései a 2,5-3,3 százalékos sávban helyezkednek el, ezen belül a Pénzügykutató számít a legkisebb növekedésre, 2,5 százalékra, míg a Századvég Gazdaságkutató a legoptimistább 3,3 százalékos prognózissal.
2011.01.01. 08:45
 
 
Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztét
Magyarország január 1-jével átvette az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet fél évig tölt be. Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta először látja el az EU-elnökségi feladatokat. Az elnökségi félévben - az Európai Unió íratlan szabályainak megfelelően - nem a Magyarországot legközvetlenebbül érintő kérdések, hanem a nagy európai ügyek kapják a legtöbb figyelmet. Az elnökségi trió keretében Magyarország Spanyolországgal és Belgiummal közösen látja el az EU elnöki teendőit, a trojka mandátuma 2010-11-re szól. Magyarország Belgiumtól veszi át a stafétát, és 2011. június 30-án Lengyelországnak adja át.
2011.01.01. 08:45
 
 
Észtország belépett az euróövezetbe
Észtország szombaton az Európai Unió 17. tagállamaként belépett az euróövezetbe. A 1,3 millió lakosú balti ország polgárai ezzel búcsút intettek az eddigi fizetőeszköznek, az észt koronának, amely 1992-ben a szovjet rubelt váltotta fel. Észtországban a volt kommunista tömb államai közül Szlovénia (2007) és Szlovákia (2009) után a harmadikként vezették be az eurót. Amint elütötte az éjfélt az óra Tallinnban látványos tűzijáték köszöntette a kis balti ország számára történelmi jelentőségű eseményt.
2011.01.01. 08:30
 
Robbantás egy nigériai laktanyában, halottak
Pokolgép robbant péntek este Nigéria fővárosának, Abujának egyik laktanyájában, a merényletnek halálos áldozatai is vannak, számukról azonban különböző források eltérő adatokat közöltek. A robbanószerkezet a laktanya belterületén kialakított piactéren lépett működésbe. A helyszín újévet váró ünneplőkkel volt tele. Az állami televízió 30 halálos áldozatról számolt be. Katonai és kórházi források előbb 11, majd 4 halottról tettek említést. A nigériai főváros egészségügyi szolgálatának egyik vezetője közölte: tizenkét sebesültet szállítottak kórházba, közülük négy maghalt, a többiek állapota viszonylag stabil.
2011.01.01. 08:30
 
 
Bakondi: köszönet a katasztrófavédelemnek a példaértékű helytállásért
A vörösiszap-katasztrófában tanúsított példaértékű helytállásért mondott köszönetet a heti váltásban szolgálatot teljesítő katasztrófavédőknek Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos Devecserben, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központban újév alkalmából tartott ünnepségen, pénteken. A kormánybiztos kiemelte, az elmúlt három hónapban komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az élet visszatérjen a megszokott kerékvágásba. Hangsúlyozta, hogy az október elején bekövetkezett, a világ figyelmét is felkeltő ipari katasztrófa az állami és az önkormányzati intézkedések összehangolásának mintáját is megmutatta.
2010.12.31. 18:15
 
 
Már Katmanduig jutott a világjáró Simon Dávid
Mintegy 15 ezer kilométert tett meg Simon Dávid, aki 2010 elején azzal vágott neki a világnak, hogy körbegyalogolja a földgolyót. Már Nepál fővárosáig, Katmanduig jutott. Kilenc országot átszelve bukdácsolt a farkasordító szerb télben, bandukolt a mediterrán török tengerparton, bolyongott az izzó iráni pusztaságokon, majd - hajón, repülőn, Dubaj érintésével - az indiai szubkontinensen, Mumbainál kötött ki. Innen jutott aztán a Himalája országába, Nepálba. A harmincas éveit taposó Dávid nemzetközi pénzügyi-elemző karrierjét dobta sutba a nagy vállalkozásért.
2010.12.31. 18:15
 
 
Molnár Csaba nyílt levélben érdeklődik a Tilos Rádió elleni vizsgálat ügyében
Nyílt levélben tudakolja Molnár Csaba (MSZP) Szalai Annamáriától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökétől, hogy ki és mennyiért készítette annak a dalszövegnek a magyar fordítását, amely miatt a hatóság vizsgálatot indított a Tilos Rádió ellen. Az MSZP-s országgyűlési képviselő és volt kancelláriaminiszter pénteken az MTI-hez is eljuttatta azt a nyílt levelet, amelyben azt iránt érdeklődik, ki készítette a dalszöveg magyar nyelvű fordítását, s ha az NMHH megbízásából készült a fordítás, annak ellenértékeként mennyit fizetett a hivatal, ha pedig nem az NMHH megbízásából készült a fordítás, rendelkezik-e a hivatal annak felhasználási jogaival.
2010.12.31. 17:45
 
Bezáratják az EBESZ minszki irodáját
Bezáratják Fehéroroszországban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) irodáját. A minszki külügyminisztérium pénteken jelentette be, hogy utasítást adott az iroda bezárására. A döntés előzménye, hogy az EBESZ komoly bírálattal illette a nemrég tartott fehérorosz elnökválasztást.
2010.12.31. 17:30
 
 
LMP: mi locsolkodni, nem alkotmányozni fogunk húsvéthétfőn
Az LMP nevetségesnek, felháborítónak és abszurdnak tartja, hogy április 25-én, húsvéthétfőn fogadja el az új alkotmányt az Országgyűlés. Schiffer András, a párt frakcióvezetője pénteken az MTI-nek úgy fogalmazott: "mi locsolkodni fogunk, nem alkotmányozni" húsvéthétfőn. "Ha komolyan gondolja a miniszterelnök, hogy április 25-én, húsvéthétfőn akar alkotmányozni, akkor arra számíthat, hogy ezt nélkülünk fogja megtenni" - mondta az LMP frakcióvezetője. Pártja nevetségesnek, felháborítónak és abszurdnak tartja, hogy húsvéthétfőn egy egyébként keresztény kultúrkörbe tartozó országban ülésezik a parlament, és alkotmányt kíván elfogadni - közölte.
2010.12.31. 15:00
 
 
Első alkalommal vetítettek le nyugati filmet Észak-Koreában
A Csavard be, mint Beckham című angol-német-amerikai koprodukció volt az első nyugati filmalkotás, amelyet műsorára tűzött az észak-koreai állami televízió. Nagy-Britannia dél-koreai nagykövete, Martin Uden egy csütörtök esti Twitter bejegyzésében számolt be arról, hogy a december 26-án levetített Csavard be, mint Beckham volt az első nyugati gyártmányú film, amely képernyőre került az észak-koreai állami televízióban. A 2002-ben készített produkció bemutatásával emlékeztek meg a brit-észak-koreai diplomáciai kapcsolatok felvételének tizedik évfordulójáról - idézte a vetítés során elhangzott üzenetet a BBC.
2010.12.31. 14:45
 
 
Nőtt a részvényforgalom, enyhén emelkedett a BUX 2010-ben
A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma 2010-ben 8,6 százalékkal volt nagyobb, mint 2009-ben, a BUX index értéke pedig egy év alatt 0,47 százalékkal emelkedett. Az év utolsó kereskedési napján, december 31-én a BUX 21.327,07 ponton állt, mindössze 100,06 ponttal magasabban, mint 2009 december végén. Az előző évben, 2009-ben 73,4 százalékkal emelkedett az index, miután 2008-ban - a világméretű pénzügyi és gazdasági válság kibontakozásának évében - 53 százalékot esett az értéke. A 2010-es évben kisebb-nagyobb fellendülések és visszaesések jellemezték a részvénypiacot. A BUX az éves legmagasabb értékét 2010. április 6-án érte el, akkor 25.322,96 ponton állt.
2010.12.31. 14:30
 
Iszapömlés: csak Veszprém megyére terjed ki a veszélyhelyzet meghosszabbítása
Az ajkai zagytározó októberi gátszakadása miatt kihirdetett veszélyhelyzetet január 1-jétől március 31-ig meghosszabbította az Országgyűlés, de az már csak Veszprém megyére vonatkozik - hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője az MTI-nek küldött pénteki közleményében. Petróczi Tímea emlékeztettt: az október 4-én bekövetkezett katasztrófát követően a kormány két nappal később Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre is kiterjedően hirdette ki a veszélyhelyzetet, amelyet két héttel később az Országgyűlés év végéig meghosszabbított.
2010.12.31. 13:45
 
MSZP: kenyér helyett csak cirkuszt biztosít a népnek a kormány
"Cirkuszt és kenyeret!" mondták a rómaiak annak idején, de úgy látszik, hogy a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" csak cirkuszt biztosít a magyar népnek, de kenyeret nem nagyon - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus szerint az elmúlt nyolc hónap alapján nem ünnepeltetnie kéne magát a kormánynak, hanem inkább szégyellnie. Úgy fogalmazott: a "Fidesz-KDNP-bűnszövetség" szégyellheti magát, hiszen az elmúlt nyolc hónap alatt többször bedöntötte a magyar forintot, emiatt "csupán" egymillió devizahiteles család retteg a svájci frank árfolyama miatt.
2010.12.31. 13:45
 
BUX: +0,14 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,61 pontos, 0,14 százalékos emelkedéssel, 21.327,07 ponton zárt pénteken. Egy év alatt 100,06 ponttal, 0,47 százalékkal emelkedett az index értéke. A Mol árfolyama 0,07 százalékkal 20.790 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,08 százalékkal 5.020 forintra nőtt. Az év utolsó napján rövidített kereskedéssel üzemelt a BÉT, 12 órakor zárt a piac.
2010.12.31. 12:30
 
Tiltott pirotechnikai eszközöket találtak egy árusnál Szendrőládon
Csaknem kétezer darab tiltott pirotechnikai eszközt - petárdát - találtak a rendőrök egy árusnál pénteken Szendrőládon - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek. Dobi Tamás kifejtette: pénteken kora reggel ellenőrizték a férfit az edelényi rendőrkapitányság munkatársai, az intézkedés során kiderült, hogy az árus birtokában tiltott eszközök, petárdák is voltak. Hozzátette: szabálysértési eljárás indult a férfival szemben. Dobi Tamás az MTI kérdésére beszámolt arról is, hogy a miskolci rendőrkapitányságon három szabálysértési eljárást kezdeményeztek eddig hasonló ügyek miatt.
2010.12.31. 10:30
 
 
Berényi József: Nehéz évet tud maga mögött az MKP
Nagyon bonyolult évet tud maga mögött a Magyar Koalíció Pártja (MKP) Berényi József pártelnök szerint, aki az elmúlt évet három szakaszra tagolja e szempontok szerint. Szerinte az első a parlamenti választásokat megelőző időszak volt, amikor egy magyarellenes kormánykoalícióval szemben kellett politizálnia a pártnak. "Az MKP azonban egyedül maradt a kormánykoalíció agresszív és provokatív politikája elleni szócsatákban, s mert nem tudtuk jól kommunikálni választóink felé magatartásunk elvi alapjait, parlamenti csatározásaink népszerűségvesztéshez vezettek, aminek a következtében a parlamenti választások kudarccal végződtek számunkra, s nem jutottunk be a törvényhozásba."
2010.12.31. 10:30
 
 
A vártnál gyorsabban forog a Föld
A kutatók meglepetten tapasztalták, hogy 2010-ben a Föld egy parányival gyorsabban forgott a megjósoltnál. Bár, mint minden évben, a bolygó forgó mozgása most is lassabbnak bizonyult az előző évinél, de nem annyival, mint a legutóbbi években. A hosszú távú trend egyértelmű: a Föld egyre lassabban forog, ezer nap alatt átlagosan egy másodpercet veszít forgási sebességéből. Ezt atomórákkal pontosan meg lehet mérni. Azért, hogy a csillagászati nap és az órák által mért nap ne térjen el egyre inkább egymástól, minden második vagy harmadik évben beiktatnak Újévre virradóan egy úgynevezett szökőmásodpercet. 2010 utolsó perce azonban mégis 60, és nem 61 másodpercből fog állni - írja a Die Welt.
2010.12.31. 10:00
 
 
Index: egy Habsburg kerülhet a Műcsarnok élére
Négyen indultak a Műcsarnok igazgatói posztjáért, és bár ketten bekerültek a második körbe, végül nem hirdettek győztest. A szakma viszont úgy tudja, esélyes lehet a nemzetközi művészeti életben elismert Francesca von Habsburg, aki talán műgyűjteményét is Magyarországra költöztetné - írja az Index. Az internetes honlap értesülése szerint a pályázat kiírója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV Zrt.) azzal indokolta a pályázat eredménytelenségére vonatkozó döntést, hogy egyik résztvevő sem nyújtott be a szaktárca képviselője számára meggyőző koncepciót. Petrányi Zsolt igazgató megbízatását ezért egy hónappal meghosszabbították. A jelenlegi vezető mandátuma eredetileg január elsejéig szólt.
2010.12.31. 08:15
 
Minden készen áll az egyszerűsített honosítás január 3-i indulásához
Minden készen áll az egyszerűsített honosításról szóló eljárás január 3-i indulásához és a kérelmek fogadásához - mondta el Wetzel Tamás miniszteri biztos az MTI-nek. A sorban állást elkerülendő időpont-foglalási rendszert indítottak, azaz telefonon vagy interneten mind a külképviseleteken, mind a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál előre le lehet foglalni időpontot. Az első évben 250-400 ezer kérelmezővel számolnak, a legnagyobb érdeklődés eddig Szabadkán, Csíkszeredán és Kolozsvárott volt. Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvény augusztus 20-án lépett hatályba, alkalmazni 2011. január 1-jétől kell. A kérelmeket az év első munkanapjától, január 3-tól lehet benyújtani.
2010.12.31. 07:45
 
Pokolgép robbant egy athéni éjszakai klub előtt
Pokolgép robbant egy athéni éjszakai klub előtt pénteken hajnalban, de szerencsére nem okozott sérüléseket a különben zárva tartó vendéglátóhely körzetében. A görög rendőrség közleménye a bűnözői csoportok szembenállásának tudja be a városközpont közelében elkövetet robbantásos akciót. A detonációt - amely alaposan megrongálta a klub bejáratát - a főváros egész déli részén hallani lehetet. A hatóságok védelmi pénzek behajtásával hozták összefüggésbe a terrorcselekményt, s arra emlékezettetek, hogy az elmúlt években több hasonló pokolgépes merénylet történt.
2010.12.31. 07:45
 
Rétvári szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben
Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium államtitkára szerint az elszámoltatás a nulladik lépés a korrupció elleni fellépésben, de azt szolgálja, hogy a bíróságok 3 milliárd, az ügyészség kifejezetten a korrupció visszaszorítására 1 milliárd forintot kaptak, és bővültek a vádhatóság nyomozati jogosítványai is - írta a Magyar Nemzet. A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár elmondta: a korrupciós ügyek felderítését segítheti az, hogy a jövőben az ügyészségnek is megadatott az a lehetőség, amely a rendőrséget már régóta megilleti, vagyis - engedéllyel - a vádhatóság munkatársai is bevethetnek titkosszolgálati eszközöket.
2010.12.31. 07:15
 
 
Haitin 3 ezer fölé emelkedett a kolera halálos áldozatainak a száma
A legfrissebb hivatalos adtatok szerint Haitin 3.333 ember halt meg az október dereka óta pusztító kolerajárványban. A csütörtökön nyilvánosságra hozott összesítésben az egészségügyi minisztérium a december 26-ig elhalálozott személyeket vette számba. A korábbi, 20-án ismertetett jelentés 2.901 regisztrált halálesetről számolt be. Nem világos azonban, hogy a 432 újabb haláleset ebben az időszakban következett-e be. Továbbra is az ország északi részén lévő Artibonite megye a leginkább sújtott terület 828 halottal. A kór ebben a megyében ütötte fel fejét.A fővárosban, Port-au-Prince-ben 281 ember halt meg a kolerában.
2010.12.31. 07:15
 
 
WikiLeaks: pénzelte Sarkozyt a néhai gaboni elnök
Nicolas Sarkozy francia elnököt anyagilag támogatta Omar Bongo, Gabon egykori, 2009-ben elhunyt elnöke - legalábbis ez derül ki a WikiLeaks oknyomozó portál által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai sürgönyök egyikéből, amelyről a Mediapart francia internetes magazin számolt be csütörtökön. A titkos távirat szerint a közép-afrikai állam több mint négy évtizeden át hatalmon lévő elnöke családjával együtt a közpénzekből összesen 36 millió eurónak megfelelő összeget különített el magáncélra, és ennek egy részét állítólag több franciaországi párt, valamint Sarkozy támogatására fordította.
2010.12.30. 22:15
 
 
Januártól indul a családi adózás Magyarországon
Január elsejétől életbe lép a családi adózás Magyarországon, a családok tehermentesítése, és a gyermekvállalás ösztönzése érdekében a személyi jövedelemadózás új rendszerében már az első gyermek után is adókedvezmény jár a szülőknek, méghozzá jövedelemkorláttól mentesen - hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A kormány célja, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen többé fokozott szegénységi kockázatot, ezért bőkezű támogatást nyújt - ismerteti a tárca közleménye. A családok egy és két gyermek esetén gyermekenként havi 62.500 forint, míg 3 gyermek vállalásától gyermekenként havi 206.250 forint kedvezményt számolhatnak el a jövedelmükkel szemben.
2010.12.30. 20:15
 
 
Férfi kézilabda-vb: túl vannak az első felkészülési mérkőzésen a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön a szintén világbajnoki résztvevő Bahrein ellen kezdte meg felkészülését a januárban sorra kerülő svédországi vb-re. A két együttes a veszprémi arénában 3x30 percet játszott, s az első fél óra 20-11-es magyar vezetéssel zárult. A csapat tájékoztatása szerint bár a folytatásban nem számolták a gólokat, a másik két 30 perces szakaszban is egyértelmű volt a magyar fölény. A válogatottban ezúttal nem játszott Laluska Balázs, aki csuklópihentető gipszet kapott a bal kezére, a vállsérülés miatt három és fél hónapot kihagyott Eklemovics Nikola viszont pályára lépett.
2010.12.30. 19:45
 
 
Elpusztult a világ második legöregebb gorillája
Elpusztult csütörtökön a világ második legöregebb gorillája egy japán állatkertben. Az Oki nevű nőstény 53 évet élt, ez emberévekben számolva száz évet jelent - közölte a nagojai Higasijama állat- és növénykert. A gorilla 1959-ben érkezett Nagojába, ahol hamar óriási népszerűségre tett szert súlyemelő- és dobolómutatványaival. Oki szerdán rossz bőrben volt a hideg időjárás miatt, a gondozók ketrecében már holtan találtak rá.
2010.12.30. 19:45
 
 
Az olaszoknak piros alsó, a spanyoloknak szőlő hoz szerencsét újévkor
Minden nép más dolgokhoz ragaszkodik, az olaszoknak piros alsónemű, a spanyoloknak szőlő hoz szerencsét szilveszter estéről újévre virradóra. Olaszországban szinte kötelező a piros színű fehérnemű viselése: aki szerencsés és sikeres akar lenni az újévben, annak piros alsóban kell köszöntenie január 1-jét. Az áruházak és az üzletek ilyenkor összes piros darabjukat kirakják a polcokra, legyen szó boxeralsóról vagy szépen szabott női bugyiról. A spanyolok ezzel szemben egy gyümölcsre, mégpedig a szőlőre esküsznek, hitük szerint ez hoz szerencsét. Éjfélkor minden gongütésnél bekapnak egy szemet, és aki elszámolja magát, arra szerencsétlenség vár.
2010.12.30. 19:15
 
 
WikiLeaks: az amerikai diplomáciának kétségei voltak a Rózsa-ügyben
Egy amerikai diplomáciai távirat szerint az Egyesült Államok bolíviai nagykövetsége olyan beszámolót kapott egy szavahihető helyi forrástól, hogy az úgynevezett Rózsa-ügyet a bolíviai kormánykörökben kreálták - írta az El País spanyol napilap a WikiLeaks kiszivárogtatására hivatkozva. A bolíviai kormány azt állította, hogy a hatóságok egy terrorista csoportot számoltak fel, amelyet Santa Cruz-i ellenzéki vezetők fogadtak fel az államfő meggyilkolására, és fegyveres lázadás kirobbantására. A nagykövetséget tájékoztató forrás szerint viszont a zsoldosokat maga a bolíviai titkosszolgálat - konkrétan Jorge Santiesteban ezredes, a rendőrségi hírszerzés vezetője, és a helyettese, Walter Andrade őrnagy - szerződtette.
2010.12.30. 19:15
 
Nyitrai: 100 milliárd forintból valósul meg a Digitális Megújulás Cselekvési Terv
Összesen legalább 100 milliárd forint forrást mozgat meg a nemrég nyilvánosságra hozott Digitális Megújulás Cselekvési Terv, melynek többek között az a célja, hogy három éven belül teljes körű szélessávú lefedettség legyen Magyarországon - mondta Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára csütörtökön az MTI-nek a 4 akciótervet és 83 konkrét intézkedést tartalmazó tervről. A 2011 és 2014 közötti időszakra szóló cselekvési terv finanszírozásáról Nyitrai Zsolt elmondta: a 2011-es költségvetés mellett az Új Széchenyi Terv biztosít majd a forrásokat, de európai uniós forrásokra is pályáznak, továbbá vállalkozói önrészre is számítanak.
2010.12.30. 17:45
 
BUX: -0,73 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 157,14 pontos, 0,73 százalékos csökkenéssel, 21.296,46 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 0,85 százalékkal 20.775 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,03 százalékkal 5.016 forintra csökkent.
2010.12.30. 17:30
 
 
A gazdasági válság ellenére sem csökken a belga királyi család állami juttatása
A nemzetközi gazdasági válság ellenére nem csökken a belga királyi családnak járó állami juttatás jövőre, marad az idei, 13,7 millió eurós értéken - jelentették brüsszeli sajtóorgánumok. A témáról - elsősorban flamand nyomásra - rendszeres a vita a belga politikai életben, és az előző, 2010-es költségvetés kidolgozásakor kilátásba is helyezték a királyi apanázs majdani csökkenését. Ám ennek kivitelezését megakadályozta, hogy az idei választások nyomán az országban nem tudott új kormány alakulni (a koalíciós tárgyalások rekordhosszúságú idő, már több mint 200 nap óta nem hoztak eredményt). Az ügyvezető kabinet ugyanis több tekintetben nem készíthetett teljes igényű költségvetést 2011-re.
2010.12.30. 15:15
 
 
Emelkedik a magyar ügyfelek száma a szlovákiai bankokban
Egyre több magyar cég és állampolgár nyit számlát a szlovákiai pénzintézetekben - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtökön. Az újság szerint a számlanyitás valószínű oka a betétek biztonsága. A szlovákiai bankok - az osztrák pénzintézetektől eltérően - nem csalogatják tudatosan a magyar klienseket. Visszafogottságukra jellemző, hogy több bank nem is válaszolt a betéteseik állampolgárságát firtató kérdésünkre - jegyzi meg az újság.
2010.12.30. 14:00
 
 
Vizsgálatot indít Budai Gyula a BKV és az Alstom közötti szerződés ügyében
Vizsgálatot fog indítani az elszámoltatási kormánybiztos a BKV és a budapesti metrókocsik gyártója, az Alstom között megkötött szerződés ügyében. A kormánybiztos emlékeztetett: a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatára Tarlós István főpolgármester kérte fel, akivel 2011. január 3-án, hétfőn egyeztet majd az ügyben. A kormánybiztos emellett közölte: tucatnyi újabb ügyben "gőzerővel folyik" a vizsgálat. Ezek között van a Bakonyerdő Zrt. területén kialakított hatezer hektáros vadászterülettel kapcsolatos visszaélés. Ennek esetében - mint mondta - ismét Tátrai Miklósnak, a vagyonkezelő volt vezérigazgatójának neve vetődött fel."
2010.12.30. 13:45
 
 
A harmadfokú készültséget is meghaladó árhullám várható a Tisza középső szakaszán
A legmagasabb, harmadfokú készültséget is meghaladó árhullám várható a Tisza középső szakaszán, a Tisza-tó alatt - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint további áradásokra kell felkészülni Kisköre és Szolnok között, valamint a Csongrád és Szeged közötti folyószakaszokon. A Tisza alsó szakaszán a Körösök egyidejű árhulláma miatt is tartós árvízzel kell számolni - tették hozzá. Jelenleg a magyarországi folyókon és folyószakaszokon 325 kilométer hosszon van harmadfokú árvízvédelmi készültség, míg másodfokú 966 kilométeren.
2010.12.30. 13:15
 
 
A bíróság bűnösnek találta Kacavot
Két rendben bűnösnek találta csütörtökön a tel-avivi körzeti bíróság Móse Kacav volt izraeli államfőt az ellene nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt mintegy négy éve indított perben. Kacavot azzal vádolták, hogy megerőszakolta egyik munkatársnőjét, három másikat pedig szexuálisan zaklatott, amikor idegenforgalmi miniszter, majd államfő volt. Miután a sértettek beperelték, 2007 júniusában lemondott elnöki tisztségéről.
2010.12.30. 13:15
 
Fűtetlen otthonában halt meg egy miskolci nyugdíjas
Holtan találtak egy idős miskolci nőt az otthonában, az asszony halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t. Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a 86 éves, nyugdíjas nő a fűtetlen lakásában a földön feküdt, és már halott volt, amikor rátaláltak. A haláleset körülményeit a miskolci rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja - tette hozzá.
2010.12.30. 13:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML