2016. február 11., csütörtök - Bertold
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24612 találat
 
Foci: Egervári szerda délelőtt jelöli ki a kezdőcsapatot a magyar-azerira
Majdnem a teljes keretnek, 18 játékosnak vezényelt bő egyórás edzést Egervári Sándor szövetségi kapitány kedden, a 19. kerettag, Király Gábor éjfél körül érkezik meg Dubajba, ahol a magyar labdarúgó-válogatott szerdán az azeri csapattal találkozik barátságos mérkőzésen. Az esti edzésen már a taktika gyakorlására került a fő hangsúly, a pálya szélén pedig féltucatnyi, Dubajban élő magyar figyelte a csapatot. Nincs sérült, mindenki egészséges, így Egervári Sándor a teljes keretből választhatja ki a kezdő tizenegyet, döntését a szerda délelőtti edzést követően hozza nyilvánosságra. A találkozó közép európai idő szerint 18 órakor kezdődik.
2011.02.08. 19:00
 
 
Olasz ügyészek vád alá akarják helyezni Berlusconit
Milánói ügyészek szerdán fordulnak a bírósághoz, hogy helyezzék vád alá Silvio Berlusconi kormányfőt fiatalkorúakkal fizetés ellenében folytatott szexuális kapcsolatai miatt - jelentette be kedden a milánói főügyész. Edmondo Bruti Liberati újságírókkal közölte: "Ma még tartunk egy végső értekezletet az eljárás vonatkozásairól, és holnap benyújtjuk a kérvényt a bírónak". A milánói ügyészek szerint Berlusconi "jelentős" számú fiatalkorú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős marokkói Karima el-Mahrugot, aki egy éjszakai mulatóhely táncosnője, és többször részt vett a Berlusconi villájában rendezett estéken. Az északolasz nagyváros bírósága ugyanekkor közölte: március 11-én felújítják azt a pert, amelyben Berlusconit korrupcióval vádolják.
2011.02.08. 19:00
 
Pályázatot írnak ki négy budapesti kórház vezetésére
Február végéig négy budapesti kórház vezetésére ír ki pályázatot a főváros, ezekre a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-vel, miután Tarlós István főpolgármester fővárosi kórházi vezetőket fogadott. Szűcs Somlyó Mária tájékoztatása szerint a 12 fővárosi fenntartású kórház közül háromnál a jelenlegi információk alapján a főpolgármester nem zárta ki, hogy fegyelmi vizsgálat indul. Tarlós a közlemény szerint azt mondta, egy esetben azért indulhat vizsgálat, mert az intézmény nem tájékoztatta a fenntartó önkormányzatot egy fontos kérdésben, a másik két kórháznál pedig "ennél is komolyabb dologról van szó".
2011.02.08. 18:15
 
Az Országgyűlés szakbizottságának többsége a paksi atomerőmű bővítése mellett
Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága tagjainak többsége a paksi atomerőmű bővítése mellett állt ki a testület keddi ülésén, amelyet az erőmű paksi székhelyén tartottak. Jávor Benedek elnök (LMP) ugyanakkor hangoztatta: gondos és alapos elemzés nélkül nem szabad döntést hozni az új blokkok létesítéséről. Jávor Benedek a bizottság egész napos Tolna megyei programjának egyik szünetében telefonos tájékoztatójában az MTI-nek elmondta, hogy az ülésen csupán egy döntést hoztak: a bizottság általános vitára alkalmasnak találta az atomenergia 2008. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló jelentést. Az energetikai tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat lekerült a napirendről, hétfőn tárgyalnak róla.
2011.02.08. 17:45
 
Szőcs Géza Moszkvában: küszöbön a kulturális megállapodás
Oroszország és Magyarország között a közeli jövőben kulturális együttműködési megállapodás jön létre - mondta Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kulturális államtitkára keddi moszkvai tárgyalásai után az MTI-nek. Az államtitkár kifejtette: megbeszélései célja a kétoldalú kulturális kapcsolatok áttekintése, a problémák felmérése, azokra megoldási javaslatok kidolgozása volt az orosz fővárosban. Szőcs Géza beszámolt arról, hogy Alekszandr Avgyejev orosz kulturális miniszterrel munkaebéd keretében találkozott, ezen áttekintették a kétoldalú kulturális kapcsolatok helyzetét, valamint azok elmélyítésének lehetőségeit.
2011.02.08. 17:45
 
 
Hét magánnyugdíjpénztár a létszámminimum alatt
A magán-nyugdíjpénztári tagság átrendeződése után tizennyolc magánnyugdíjpénztárból hét nem éri el a fennmaradáshoz szükséges kétezer fős létszámot, a tízezret öté haladja meg - ők a legesélyesebbek arra, hogy hosszabb távon fennmaradjanak - derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján közzétett adatokból. Hat kasszánál "rezeg a léc", ugyanis közülük négy megmaradó tagjainak a száma közelebb van a két-, mint a háromezerhez, s a másik kettőé is alig lépi túl a háromezret. A korábbi adatokkal szemben most úgy látszik, mégsem haladja meg a maradók száma a százezret, ugyanis az ONYF honlapjára kedden felkerült adatok szerint a nyilatkozók száma a január 31-i adatok szerint 97.422.
2011.02.08. 17:30
 
 
Az elektronikus forintátutalás 4 órára gyorsul jövő év közepétől
A hazai bankrendszerben a mostani egy nap helyett maximum 4 órára szűkül az elektronikus csatornán benyújtott megbízások teljesítése 2012 július 2-tól - mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója a Magyar Közgazdasági Társaság budapesti rendezvényén. A tavaly júniusi döntés után 2010 októberében hozott rendeletet az MNB arról, hogy az eddigi egy nap helyett 4 óra alatt teljesülnie kell az elektronikus átutalásnak, azaz a megbízásnak el kell jutnia a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatójáig - közölte az MMB igazgatója. A projekt az InterGIRO 2 nevet kapta, s 57 pénzintézet (klíringtag) csatlakozott hozzá.
2011.02.08. 17:15
 
BUX: -2,16 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 508,98 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 23.032,94 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 2,93 százalékkal 22.325 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,49 százalékkal 5.901 forintra esett.
2011.02.08. 17:15
 
 
Őrizetbe vették a Külügyminisztérium volt államtitkárát
Őrizetbe vette kedden a Központi Nyomozó Főügyészség Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanának eladásával összefüggésben - értesült az MTI. A Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre továbbra sem kommentálta hivatalosan a történteket, ugyanakkor az MTI úgy tudja, hogy hasonlóan a volt külügyi államtitkárhoz, Székely Árpád korábbi nagykövet és Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója ügyében is a kényszerintézkedés mellett döntött a nyomozóhatóság.
2011.02.08. 16:45
 
A túl sok egészségtelen étel rossz hatással lehet az intelligenciaszintre
Egészségesen táplálkozó kortársaikhoz képest valamivel alacsonyabb intelligencia-hányadossal számolhatnak későbbi életük során azok a kisgyermekek, akik túlságosan sok egészségtelen ételt fogyasztanak - figyelmeztetnek a brit szakemberek. Az intelligencia-hányados és a táplálkozási szokások közötti összefüggés már régóta vitatott kérdés, mivel számos más tényező, így a gazdasági és társadalmi körülmények is befolyásolhatják. Egy középosztálybeli család például hajlamosabb lehet (vagy legalábbis anyagilag könnyebben megengedheti magának), hogy egészségesebb fogásokat tegyen az asztalra, vagy építő jellegűen foglalkozzon a gyermekeivel, szemben a szegényebb háztartásokkal.
2011.02.08. 15:30
 
Háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik szerdán Siófokon
A miniszterelnök kezdeményezésére háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP szerdától péntekig Siófokon - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A tanácskozás egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, Orbán Viktor pedig részletes tájékoztatást ad a strukturális átalakítási tervekről. Lázár János elmondta: a KDNP már a szerda kora délutáni órákban tart egy saját frakcióülést, majd ezt követően elkezdődik a frakciószövetségi tanácskozás, amely péntekig tart. A harmadik napon a Fidesz elnöksége és a kormány is ülésezni fog. A kihelyezett megbeszélésre meghívták a minisztereket, államtitkárokat is.
2011.02.08. 15:15
 
LMP: a kormány dolgozza át a nemzeti közfoglalkoztatás rendszerét
Az LMP felszólítja a kormányt, használja ki a kétharmados többségét, és az érintettekkel történő egyeztetés után sürgősen dolgozza át a nemzeti közfoglalkoztatás rendszerét, valamint készítsen stratégiát a leszakadó kistérségek tartós munkanélküliségének érdemi kezelésére - olvasható az ellenzéki párt MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Kaufer Virág LMP-s országgyűlés képviselő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útja során szerzett tapasztalataira hivatkozva azt írják, hogy elkeseredettséget és csalódottságot hozott már egy hónap után a kormány új közmunkaprogramja az encsi kistérségben.
2011.02.08. 14:45
 
 
Márciusban kezdődik a romagyilkosságok bírósági tárgyalása
A jövő hónapban kezdődik meg a romagyilkosságokkal vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon. ahol öttagú bírói tanács részvételével, Miszori László bíró vezetésével zajlik majd a hat halálos áldozatot követelő ügyben induló tárgyalássorozat. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra.
2011.02.08. 14:30
 
 
Orbán: áprilisban lehet meg Horvátország csatlakozási dátuma
Horvátország európai uniós csatlakozási tárgyalásai során a márciusnak sikerhónapnak kell lennie, és áprilisban "végre el kellene hangoznia a bűvös dátumnak" - jelentette ki Orbán Viktor Zágrábban, miután tárgyalt Jadranka Kosor horvát miniszterelnökkel. Közös sajtótájékoztatójukon a magyar kormányfő úgy fogalmazott: Horvátország és az unió jövője szempontjából is "sorsdöntő" két hónap előtt állunk. Ha áprilisban nem tudjuk elérni a dátum kitűzését, "akkor halasztást fog szenvedni a csatlakozás". Egy kérdés kapcsán hozzátette: nem szükséges jósolni, hogy meddig halasztódhat a csatlakozás, "mert áprilisra lesz dátum".
2011.02.08. 14:15
 
 
A Vasas az erősebbik négyes tagjaként pólózhat az Euroligában
A Vasas nyolc közé jutott férfi vízilabdacsapata az erősebbik négyes csoportba került az Euroligában a keddi római sorsoláson: a magyar bajnok a körmérkőzéses folytatásban a címvédő olasz Pro Reccóval, s két roppant erős horvát együttessel, a Mladost Zagrebbel és a Primorje Rijekával találkozik. A LEN Kupában elődöntős Honvéd a döntős szereplésért a görög Panioniosszal vív meg, az első mérkőzést a Kőér utcában rendezik.
2011.02.08. 13:30
 
VV Zsuzsi végleg szakított Leonidasszal
A villából kirúgott Márki Zsuzsi állítása szerint soha nem is jártak Leonidasszal, és a kettejük közötti fellángolás csupán a bezártságnak volt köszönhető.
2011.02.08. 13:28
 
A tüntetések szervezője sajnálatosnak tartja Bakács tettét
A médiatörvény ellen szervezett demonstrációk főszervezője sajnálja, hogy Bakács Tibort, a rendezvények moderátorát szalámilopáson érték, mert ez támadási lehetőséget ad mindazoknak, akik nem értenek egyet céljukkal. Fölkel Róbert az MTI-nek elmondta: a következő, március 15-re tervezett sajtószabadság-tüntetésen nem Bakács lesz a műsorvezető, de hozzátette, egyébként sem ő lett volna. Bakács Tibort, a médiatörvény elleni tüntetések egyik szószólóját péntek este kapták lopáson az egyik budakeszi áruházban. Az újságíró az esetről beszámoló Blikknek elismerte, hogy egy rúd téliszalámival fizetés nélkül sétált ki az üzletből. Azt mondta: éhes volt, és nem volt pénze ennivalóra.
2011.02.08. 13:00
 
 
Londoni elemzők: stabilizálhatja a forintot a magyar csomag
Rövid távon stabilizálhatja a forintot a jelenlegi árfolyamsávban az e hónapban esedékes magyarországi költségvetési konszolidációs csomag, a költségvetés középtávú fenntarthatóságára gyakorolt hatás azonban egyelőre kérdéses a szükségesnél esetleg kevésbé konkrét intézkedések kockázata miatt - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők. A Capital Economics, a City egyik vezető befektetési és pénzügyi tanácsadó csoportja az intézkedési csomag várható tartalmáról és hatásairól befektetőknek összeállított, kedden ismertetett előrejelzésében azt írta, hogy a csomag mérete valószínűleg megfelel majd a várakozásnak, sőt annál nagyobb is lehet.
2011.02.08. 12:45
 
Kormánybiztosi szemle a vörösiszap sújtotta térségben
A katasztrófavédelmi kormánybiztos szemlét tart szerdán a vörösiszap sújtotta térségben, Bakondi György az újjáépítésről tájékozódik Devecserben és Kolontáron - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel. Az állami felügyelet alá vont Mal Zrt. kormánybiztosa Nagy Anna kormányszóvivővel együtt tekinti meg az épülő devecseri és kolontári lakóparkot, illetve a kolontári mintaházat, majd a sajtó képviselőinek beszámolnak a térségben tervezett további feladatokról. A katasztrófavédelem közlése szerint a jogi munkacsoport három új ház építéséről kötött támogatási szerződést a károsultakkal.
2011.02.08. 11:30
 
A rendőrség a tüntetőkre lőtt Jemenben
Egy tüntető megsérült, amikor a rendőrök a tömegbe lőttek a dél-jemeni Ádenben egy kormányellenes demonstráció közben. További tizenkét embert őrizetbe vettek a hatóságok. Szemtanúk beszámolója szerint több tucat ember gyűlt össze hétfőn késő este az egyik ádeni kerületben, akik az elnök, Ali Abdalláh Száleh rezsimje ellen és a déli országrész elszakadásáért tüntettek. "A nép a rezsim bukását követeli" - skandálták az egyiptomi felkelés fő jelmondatát a demonstrálók, akik felgyújtott gumiabroncsokkal próbálták akadályozni a forgalmat a negyedben. A rendőrség könnygázzal és éleslőszerrel tüzelve oszlatta fel a tüntetést, az egyik résztvevőt ekkor találták el a combján.
2011.02.08. 10:30
 
Andor László:a válságkezelés és az EU 2020 a fő eredmény
Az Európa 2020 program kidolgozását és az euróövezetben kialakult válságjelenségek kezelésére tett lépéseket tartja a mostani összetételű Európai Bizottság első éves tevékenységében a portfólióját is érintő legfőbb eredményeknek Andor László, a testület magyar tagja. A foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős biztos az MTI-nek a José Manuel Durao Barroso vezette új testület tavaly február 10-i hivatalba lépésének évfordulója alkalmából adott interjúban a legérdekesebb kezdeményezések között említette a romakérdésben, a nyugdíjpolitika terén, valamint a szociális innováció fogalmának bevezetésével elért előrelépéseket is.
2011.02.08. 10:15
 
 
Miért fáj a levágott kéz?
Az ideggyógyászok régóta tanulmányozzák a fantomfájdalmat, azt a jelenséget, amikor valaki baleset következtében elvesztett végtagjának helyén továbbra is érzi a testrész fájdalmát. Francia kutatók érdekes vizsgálata talán közelebb visz e fájdalom megértéséhez. Stein Silva és munkacsoportja fölfigyeltek arra, hogy a helyi érzéstelenítés közben sok beteg furcsa érzésekről számolt be: eltévesztette, hogy melyik oldali végtagját érzéstelenítették. Silva altatóorvos és sokat foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy miképpen jelenik meg az emberi agyban a fájdalom érzése, mennyire pontosan érzékeli, hol történik baleset közben a sérülés.
2011.02.08. 08:30
 
 
Népszabadság: a drága liszt miatt drágulhat a kenyér
A legdrágább fehér kenyér kilójáért 300 forintot kell fizetni, de rövidesen már 400 forintot is kérhetnek a pékek. A hazai búza ugyanis lassan elfogy, s ha importból őrölnek, akkor a mostani 106 forintos liszt ára 145 is lehet - ismerteti a Népszabadság. Nemcsak a dráguló liszt okolható a kenyérfélék árának emelkedéséért, hanem a történelmi csúcson járó üzemanyag- és energiaár is - sorolta az okokat Varga László, a Pékszövetség elnöke a lapnak. A szervezetnél attól tartanak: elfogyhat a búza, s akkor egyre több malom nem tudja majd kiszolgálni a sütödéket.
2011.02.08. 07:45
 
 
Magyar Nemzet : újra napirenden az ellentőzsde?
Erős adut kaptak a kezükbe a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) osztrák tulajdonosaival szembeforduló hazai érdekcsoportok: egy január elején életbe lépett törvény a korábbinál könnyebbé és olcsóbbá teszi a részvények másik tőzsdére költöztetését. Ez a módosítás lendületet adhat egy hazai tulajdonban lévő ellentőzsde létrehozásának - ismerteti a Magyar Nemzet. A napilap cikke szerint néhány nagy papír átköltöztetésével "ki lehetne söpörni a pesti parkettet". Az új szabályozás röviden arról szól, hogy ezentúl csupán a kibocsátó társaság igazgatótanácsának kell rábólintania a tőzsdei átvezetésre.
2011.02.08. 07:30
 
 
"Szex" nélkül szaporodik a vízibolha
Egy parányi, átlátszó, "szex" nélkül szaporodó vízibolhának több génje van, mint az embernek - derítették ki amerikai genetikusok.
2011.02.07. 20:59
 
A játékfilmes szakmával tárgyaltak a kormány képviselői
A párbeszéd kezdeteként értékelte a kulturális kormányzat és a játékfilmes szakma képviselői között lezajlott hétfői találkozót az MTI-nek adott nyilatkozatában Mészáros Márta rendező, hozzátéve: konkrét ígéret, megállapodás nem született, de felvetődött egy szeptemberi filmszemle ötlete. Mint a Kossuth-díjas filmrendező elmondta, a kormányzat által kezdeményezett megbeszélésen Elekes Botond, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárságának kabinetfőnöke és Bokor Attila, a filmművészeti főosztály vezetője fogadta a filmesek képviselőit. A találkozón Mészáros Márta mellett többek között Kamondi Zoltán és Janisch Attila rendezők, illetve Pataki Ági producer vett részt.
2011.02.07. 19:30
 
 
Elrendelték a nyomozást Sukoró-ügyben
Elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházás koncessziós szerződése miatt tett feljelentés ügyében; hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen - mondta Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője az MTI-nek. Gaál Szabolcs Barna, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke múlt csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: a Kehi befejezte a magyarországi kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és ennek alapján a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tettek.
2011.02.07. 19:30
 
BUX: +1,20 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,80 pontos, 1,20 százalékos emelkedéssel, 23.541,92 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 1,77 százalékkal 23.000 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,85 százalékkal 5.990 forintra nőtt.
2011.02.07. 17:30
 
LMP: Orbán beszéde nem tartalmazott konkrétumokat
Orbán Viktor évértékelő beszéde gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tartalmazott arról, hogy a kormány miként akar fellépni azon súlyos problémák ellen, amelyekkel az országnak szembe kell néznie - reagált a miniszterelnök hétfői országértékelésén elhangzottakra az LMP-s Jávor Benedek. A képviselő úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor "vagy nem tudja, vagy nem akarja elárulni", hogy miként kívánnak szembenézni ezekkel a feladatokkal. Jávor Benedek szerint vagy nincsenek megoldási javaslatok és "tovább folytatódik az a kormányzati politika, amit az elmúlt hónapokban tapasztaltunk, az alkalmi rögtönzések, ötletelések, a káosz politikája", vagy nem merik az emberek elé tárni az elképzeléseket.
2011.02.07. 17:15
 
Szakértők katonai hatalomátvételt sem zárnak ki Egyiptomban
A feszültség viszonylagos enyhülésének jeleit és a hadsereg semleges magatartását emelik ki Egyiptommal foglalkozó legújabb helyzetértékeléseikben londoni stratégiai elemzők, ám a nagy citybeli cégek szakértői szerint továbbra is valószínű, hogy a kormányváltás folyamata "zűrös" lesz, sőt még mindig nem zárható ki, hogy végül a hadsereg veszi át a hatalmat. A szakértők egyöntetűen hangsúlyozzák annak lehetőségét is, hogy a betiltott, de létében megtűrt radikális iszlám szervezet, a Muzulmán Testvériség akár jelentős szerephez is juthat a jövőbeni fejlemények alakításában.
2011.02.07. 16:45
 
 
Martonyi: Magyarország mindent megtesz az EU-orosz kapcsolatok fejlesztéséért
Magyarországon úgy értékelik, hogy Oroszország a globális gazdasági-politikai rendszer meghatározó szereplője, valamint hogy az Európai Unió és Oroszország jövője a stratégiai kapcsolatok jó rendszerének kialakításától függ. Magyarország mind az unió tagállamaként, mind soros elnökeként mindent megtesz e kapcsolatok megfelelő alakítása érdekében - mondta Martonyi János hétfőn Moszkvában, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tartott találkozója után. A miniszter kifejtette: nem egyszerűen gazdasági-politikai pragmatizmusról van szó, hanem a közös jövőről.
2011.02.07. 16:15
 
Öngyilkos merénylet Afganisztánban
Egy afgán tolmács és több amerikai katona vesztette életét hétfőn egy öngyilkos merényletben, amelyet egy vámhivatalnál követtek el Kandahárban - közölte a tartományi rendőrség parancsnoka. Az Afganisztánban állomásozó NATO vezette nemzetközi erők (ISAF) egyik szóvivője az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy a halottak között amerikai katonák is vannak, de arról nem számolt be, pontosan hányan estek a támadás áldozatául. Egy másik hivatalos afgán forrás a tolmácson kívül egy afgán civil és egy ISAF-katona halálát említette. A délelőtt folyamán fegyveresek megöltek egy tartományi elöljárót Afganisztán keleti határvidékén.
2011.02.07. 15:15
 
 
Harry és Chelsy a csomagtartóban
A nyilvánosság kerülése végett autója csomagtartójában távozott Harry herceg egy londoni klubból, volt - és talán újbóli - barátnője, Chelsy Davy társaságában. Az idén 27 éves Harry, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, a brit trón harmadik számú várományosa és a 26 éves Chelsy, a modellalkatú, Zimbabwében született szőke dél-afrikai szépség hat évig ápolta meglehetősen viharos, szakításokkal és könnyes újbóli egymásra találásokkal tarkított románcát. A kapcsolat tavaly végül teljesen kifulladt, és Chelsy vissza is költözött szüleihez Dél-Afrikába.
2011.02.07. 14:30
 
 
Komoly globális hatása lehet a kínai aszálynak
Komoly globális gazdasági hatása lehet a Kína északi részén tomboló aszálynak - figyelmeztetnek szakemberek. A szárazságot figyelemmel kísérő kínai hivatal közlése szerint egyes területeken már 120 napja nincs számottevő csapadék, és az aszály eddig több mint ötmillió hektáros területen okozott kárt a termésben. Csen Lej vízügyi miniszter közlése szerint eközben már a kínai városok kétharmadát érinti a vízhiány. Szakértők attól tartanak, hogy a szárazság tovább növelheti a már amúgy is rekordmagasságban lévő globális élelmiszerárakat; az ENSZ közlése szerint az árak januárban megdöntötték 2008-as csúcsukat.
2011.02.07. 14:00
 
 
Vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és társa ellen
Jelentős értékre elkövetett rablás és önbíráskodás miatt vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és társa ellen. Tasnádi Pétert tavaly májusban a Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte, bűnösnek mondta ki a többi között visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében, és felbujtóként elkövetett, két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A bíróság szerint Tasnádi 2001-től - személyes sérelmei megtorlásaként és anyagi haszonszerzés végett - bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon.
2011.02.07. 14:00
 
 
Nem változik az üzemanyagok ára
A héten nem változtat a Mol Nyrt. az üzemanyagok nagykereskedelmi árán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. A Mol egy hete bruttó 4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az akkori mérsékléssel a benzin átlagára 359-360 forintra, a gázolajé pedig 357 forintra csökkent. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.07. 13:30
 
A BM szerint csak hónapokra van Románia és Bulgária a schengeni csatlakozástól
A Belügyminisztérium semmiképpen sem években, legfeljebb hónapokban gondolkozik Románia és Bulgária schengeni övezethez csatlakozásának lehetséges határidejét illetően, és dolgozik azon, hogy a két ország pontos csatlakozási dátumát még a magyar elnökség alatt rögzítsék - közölte a tárca hétfőn az MTI megkeresésére. Az MTI annak kapcsán kereste meg a belügyi tárcát, hogy Laurent Wauquiez, Franciaország európai uniós ügyi államtitkára egy vasárnapi rádióinterjúban azt mondta, Bulgária és Románia eredetileg márciusra tervezett csatlakozása a schengeni övezethez több évbe is telhet.
2011.02.07. 13:15
 
 
Megkezdődött Londonban Assange kiadatási eljárása
Megkezdődött hétfőn Londonban Julian Assange-nak, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket tízezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítójának várhatóan többnapos kiadatási meghallgatása. A 39 éves ausztrál állampolgárt decemberben a svéd hatóságok kérésére, hivatalosan szexuális bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe Nagy-Britanniában, de később szabadlábra helyezték. A várhatóan keddig vagy szerdáig tartó meghallgatás a hírhedt délkelet-londoni börtön, a Belmarsh mellett működő, szigorúan őrzött magisztrátusi bíróságon kezdődött. Assange ügyvédei több fronton támadják a kiadatási kérést, amelyet a svéd hatóságok európai elfogató paranccsal együtt nyújtottak be a brit hatóságoknak.
2011.02.07. 13:00
 
Egyre sokkolóbb a Való Világ! A kérdés csak az, mikor lép a médiahatóság?
A tegnapi összefoglaló akár a tizennyolcas karikát is megérdemelte volna Anikó összeomlása miatt.
2011.02.07. 12:08
 
 
Megmarad Kubica karja a műtőorvos szerint
Megmarad Robert Kubica karja, de egy évbe is beletelhet, amíg teljes értékűen használni tudja - mondta a Forma-1-es lengyel Renault-pilótát megműtő vezető sebész a hétórás vasárnapi operáció után. Kubica egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet aznap. A 26 esztendős Kubica a Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében egy Skoda Fabiát vezetve a cél felé tartott, majd letért az útról, és nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadítottak ki a kocsiból, segédpilótája sértetlen maradt.
2011.02.07. 11:30
 
 
Sok lakóház leégett az ausztráliai Perthben
Mintegy hatvan ház leégett az Ausztrália nyugati partján található Perth külvárosában, miközben az országban továbbra is szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak - közölte hétfőn az ausztrál tűz- és katasztrófavédelmi szolgálat (FESA). A két ponton keletkezett tüzet tovább súlyosbította a keleti partvidékre múlt csütörtökön lesújtó Yasi ciklon miatt továbbra is erős szél. A tűzvészben legalább 59 lakóház, egy híd és több száz hektárnyi erdő leégett, 28 épületben pedig károk keletkeztek. A tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonniuk a lángokat a nehezen elérhető, erdős területeken, ezért egyelőre biztonsági okokból senkit nem engednek vissza a tűz sújtotta területekre.
2011.02.07. 11:30
 
 
Egy parányi vízibolhának több génje van, mint az embernek
Egy parányi, átlátszó, "szex" nélkül szaporodó vízibolhának több génje van, mint az embernek - derítették ki amerikai genetikusok. A kis vízibolhának (Daphnia pulex) 31 ezer génje van, míg az embernek mindössze 23 ezer - számoltak be felfedezésükről az Indianai Egyetem kutatói. A szinte mikroszkopikus méretű Daphniát sokszor tanulmányozzák, hogy többet tudjanak meg a szennyezések és környezeti változások vízi élőlényekre gyakorolt hatásáról. A faj az első rákféle, amelynek feltérképezték a genomját. A vízibolha temérdek génje elsősorban annak köszönhető, hogy azok sokszorozódnak, és gyorsabb ütemben hoznak létre másolatokat, mint más fajoké.
2011.02.07. 10:15
 
Dél-koreai felségvizekre tévedt egy észak-koreai hajó 31 emberrel
Dél-koreai felségvizekre tévedt egy észak-koreai hajó 31 emberrel a fedélzetén, de egyelőre nem világos, hogy a bárka utasai Dél-Koreába akarnak-e menekülni - jelentette hétfőn a szöuli média. A dereglye szombaton kötött ki a tengeri határ közelében fekvő Jönpgjong szigeten, amely ellen tavaly novemberben az észak-koreai hadsereg tüzérségi támadást intézett, 4 ember halálát és 18 sebesülését okozva. Az öttonnás bárkát Jönpgjongról a Dél-Korea nyugati partvidékén fekvő kikötővárosba, Incshonba vontatták. A hajó fedélzetén 11 férfi és 20 nő tartózkodott. A hatóságok kihallgatják őket, de egy szöuli illetékes szerint a bárka utasai egyelőre nem jelezték, hogy nem kívánnak visszatérni az országukba.
2011.02.07. 09:45
 
 
Tűzvészben meghalt több kisgyerek egy romatelepen az olasz fővárosban
Tűz ütött ki vasárnap este egy romatelepen az olasz fővárosban, és meghalt négy kisgyerek - közölte a római tűzoltóság szóvivője. A barakkokból álló, szóban forgó romatelep a Ciampino repülőtér felé vezető Appia Nuova sugárút mentén található. A szerencsétlenül járt gyerekek három, öt, hét és tizenegy évesek voltak. Az ANSA olasz hírügynökség szerint négy embert tartanak nyilván eltűntként. A tűz egyelőre ismeretlen okból gyulladt ki este fél kilenckor. Egy franciaországi romatelepen is pusztított tűz vasárnap hajnalban. A Párizshoz közeli Ivry-sur-Seine romatelepén történt esetben egy eddig ismeretlen férfi halt meg, valamint könnyebben megsérült két tűzoltó.
2011.02.07. 07:15
 
 
Hende: a magyar zsidóság számíthat ránk
A magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen, "a zsidó közösség számíthat ránk" - mondta vasárnap este Hende Csaba honvédelmi miniszter a 11. Herclija biztonságpolitikai konferencián Izraelben. Hende Csaba háromnapos nem hivatalos látogatáson tartózkodik Izraelben, ahol részt vesz a 11. Herclija biztonságpolitikai konferencián. A rendezvényen Izrael és Európa politikai, tudományos és technológiai együttműködésének lehetőségeiről, biztonságpolitikai kérdésekről, a globális terrorizmus veszélyeiről folytatnak eszmecserét politikusok,kutatók , szakemberek.
2011.02.06. 21:15
 
Élelmiszert, tanfelszerelést adott át Kövér László Indonéziában
Ezer ember egy hónapi élelmezéséhez elegendő alapélelmiszert, valamint kétszáz, tanfelszereléssel teli iskolatáskát adott át Indonéziában Kövér László a Merapi vulkán kitörése miatt kitelepített embereknek; az Országgyűlés elnöke ötnapos hivatalos látogatáson tartózkodik az országban. A házelnök Hamengju Buwono X. szultánnal, Yogyakarta kormányzójával folytatott szombati tárgyalásán szimbolikus jelentőségűnek nevezte, hogy tavaly júliusi megválasztása óta az első Európán kívüli hivatalos uta Ázsiába, azon belül a világgazdaság motorjának számító térségbe vezet - számolt be a helyszínről Lukács Csaba újságíró.
2011.02.06. 19:45
 
 
Tárgyalt a hatalom és az ellenzék Egyiptomban
Egyiptomban vasárnap tárgyalások kezdődtek a belpolitikai válság megoldásáról a politikai élet főszereplői között. A találkozón megállapodtak arról, hogy létrehoznak egy bizottságot, melynek feladata az alkotmánymódosítás előkészítése lesz. A válság kitörése után kinevezett alelnök, Omar Szuleimán most először találkozott a betiltott, de működő és nagy erőt képviselő iszlám szervezet, a Muzulmán Testvériség képviselőivel. Értesülések szerint a párbeszédben befolyásosnak tekintett független személyek és üzletemberek is részt vettek. Korábban két régi párt, a baloldali Nemzeti Haladó Tömörülés Pártja és a liberális Vafd is közölte, hogy kész bekapcsolódni a válság megoldását célzó dialógusba.
2011.02.06. 18:45
 
Újra összetűztek a thaiföldi és kambodzsai katonák
Újra összetűztek egymással a thaiföldi és kambodzsai katonák a két ország vitatott határvonalánál vasárnap, egy nappal az után, hogy a két ország tűzszüneti megállapodást kötött. Szemtanúk arról számoltak be, hogy puskaropogás hallatszik a térségből. Szunszern Kaevkumnerd, a thai hadsereg szóvivője is azt mondta, hogy újabb lövöldözésről kaptak híreket, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Pénteken kétórás tüzérségi párbajt vívott egymással a két hadsereg a mindkét ország által magáénak követelt Preah Vihear hindu templom közelében. Szombaton további félórás tűzpárbaj zajlott le. A harcokban egy-egy kambodzsai és thaiföldi katona, továbbá egy thaiföldi civil veszítette életét.
2011.02.06. 18:30
 
 
Bajnai,Oszkó: magánnyugdíj-einstand nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél
Bajnai Gordon és Oszkó Péter szerint hazugság, hogy hamis tényeken alapult a tavalyi költségvetés. A volt miniszterelnök és a volt pénzügyminiszter közleményében azt írja: ha az Orbán-kormány folytatja elődje szigorú és takarékos gazdálkodását, és nem fél bevezetni a most februárra ígért kiadáscsökkentő intézkedéseket, akkor különadók és a magán-nyugdíjpénztári befizetések "einstandolása" nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél. A két politikus az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben úgy fogalmaz: elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi kormány hibáit az előző kabinet számlájára kívánja írni.
2011.02.06. 18:00
 
 
Szilágyi Áron ötödik a kardozók plovdivi Grand Prix-jén
Legjobb magyarként Szilágyi Áron az ötödik helyen fejezte be a férfi kardozók plovdivi Grand Prix-versenyét. Kovács Tamás szakági szövetségi kapitány beszámolója szerint Szilágyi a négy közé jutásért az orosz Kovaljovtól kapott ki 15-8-ra. A legjobb 16-ig jutott Iliász Nikolász, míg egy fordulóval korábban búcsúzott Decsi Tamás. Mindkettőjüket a dél-koreai Kim győzte le, 15-8-ra, illetve 15-6-ra. A 64-es táblára még Nemcsik Zsolt és Gémesi Csanád fért fel a magyarok közül, de ők az első körben kikaptak.
2011.02.06. 17:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML