2014. augusztus 22., péntek - Menyhért
Deviza:  
EUR/HUF 313,96 USD/HUF 236,34 CHF/HUF 259,37
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23281 találat
 
 
Egy chilei börtöntűzben 81-en vesztették életüket
Tűz pusztított szerdán hajnalban a chilei főváros egyik börtönében, s a szerencsétlenségben legkevesebb 81 fogoly életét vesztette - közölték a büntetés-végrehajtási hatóságok. Az illetékesek jelenleg próbálják azonosítani a 81 halottat - mondta el (helyi idő szerint) a reggeli órákban egy szóvivő, aki további 19 ember sérüléséről számolt be. Az áldozatok többsége füstmérgezésben halt meg. A sérültek közül 14-en életveszélyes légúti égéseket szenvedtek. Luis Masferrer rendőrfőkapitány közlése szerint a tűz egy, az őrizetesek között lezajlott összetűzésben keletkezett a két és félszeresen túlzsúfolt, mintegy 1900 elítéltet őrző intézményben.
2010.12.08. 15:30
 
 
Génjeinkben van a pénzhez való érzék
Egy bizonyos génváltozat lehetővé teszi, hogy az emberek jobb pénzügyi döntéseket hozzanak: aki rendelkezik vele, inkább akkor vállal pénzügyi kockázatot, ha az ki is fizetődik - számoltak be eredményeikről amerikai kutatók. Cary Frydman, a Kaliforniai Technológiai Intézet kutatója már korábbi vizsgálatokból kiderítette, hogy összefüggés áll fenn bizonyos génváltozatok és a pénzügyi kockázatvállalás között. Most arra voltak kíváncsiak, hogy mi rejlik e mögött. 90 fiatal férfival játékos pénzügyleteket bonyolíttattak le. Mindegyikük kapott 25 dollár alaptőkét, amelynek egy részét "befektethette" 140 szimulált pénzügyletbe, vállalva a kockázatot - írta a Die Welt című német lap.
2010.12.08. 15:15
 
Londoni elemzők: jövőre javulhat a magyar államháztartás egyenlege
A legutóbbi kormányintézkedések hatására jövőre látványosan javulhat a magyar államháztartás egyenlege, ám az eddigi lépések nem kezelik a strukturális problémákat, ezért az utána következő években ismét egyenlegromlás valószínű - vélekednek londoni felzárkózó piac elemzők a 2011-es magyarországi kilátásokra adott év végi előrejelzéseikben. A Barclays Capital, a City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja átfogó feltörekvő térségi prognózisában azt jósolta, hogy a magyar kormány "agresszív" költségvetési intézkedései rövid távon serkenteni fogják a növekedést, azonban ez a növekedésélénkítő stratégia "már egy-két éven belül" az államháztartási hiány újbóli meredek emelkedéséhez vezethet.
2010.12.08. 15:00
 
 
Platini: Orbán Viktor sokat segíthet a futballnak
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint sokat segíthet a futball globális problémáinak megoldásában, így például a fogadási csalások elleni harcban vagy az utánpótláskorú játékosok védelmében Orbán Viktor, mivel január 1-től Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A francia sportdiplomata a budapesti látogatása után tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar kormányfővel azonos hullámhosszon volt ezekben a kérdésekben. Találkozójukon jelen volt Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke is, aki arról számolt be, hogy a miniszterelnök újra megígérte egy új, nemzeti stadion felépítését belátható időn belül a Puskás Ferenc Stadion helyén.
2010.12.08. 14:45
 
Ismét fölcsuszamláshoz riasztották a miskolci tűzoltóság egységeit
Ismét földcsuszamláshoz riasztották a miskolci tűzoltóság egységeit szerdán, most a Miskolc, Ibolya utca végén található hegyoldal csúszott meg - tájékoztatta a tűzoltóság szóvivője az MTI-t. Bódi Zoltán közölte: körülbelül 20 köbméter föld csúszott le az útra, fákat is magával sodorva, amelyek villanyvezetékekre dőltek. A helyszínt a tűzoltók átadták az áramszolgáltatónak, a fákat ők távolítják majd el. Mint mondta, erre a területre - hasonló történések miatt - tavasszal már két esetben is kivonult a tűzoltóság.
2010.12.08. 14:15
 
MSZP: a magán-nyugdíjpénztári tagok ne lépjenek át az állami rendszerbe
Az MSZP azt tanácsolja a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, hogy ne lépjenek át az állami nyugdíjrendszerbe. Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő - az Oroszvári Péter Sociestas alelnökkel közösen tartott - szerdai sajtótájékoztatóján közölte: a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, nem ad biztonságot a mai fiatalok nyugdíjas éveire. A szocialista politikus arra bíztatott mindenkit, hogy maradjon magán-nyugdíjpénztári tag, ne engedje összeomlani ezt a pillért. Azoknak, akik attól félnek, hogy emiatt elveszítik az állami nyugdíjjogosultságukat, azt üzente: "ez az arrogáns kormány nem fog örökké tartani Magyarországon".
2010.12.08. 14:00
 
A Fidesz korábbi üzemanyagár-csökkentő követelését kéri számon a Jobbik
A Jobbik a Fidesz-KDNP idén januárban, ellenzékben tett üzemanyagár-csökkentő követelését kéri számon a kormányerővé vált pártokon. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: szerdától a benzin és a gázolaj ára is történelmi csúcsra drágult, a forint gyengülése miatt pedig további áremelkedésekre lehet számítani a következő hetekben. Az ellenzéki politikus az MTI kérdésére válaszolva elmondta: pártja már egy gesztusértékű árcsökkentéssel is elégedett lenne, amit szerintük az üzemanyagokra rakódó jövedéki, illetve forgalmi adó mérséklésével lehetne elérni.
2010.12.08. 13:45
 
 
MSZP: a KDNP vonja vissza a felsőoktatási koncepciót
Az MSZP azt javasolja a KDNP-nek, hogy vonja vissza és dolgozza át a felsőoktatási törvény koncepcióját, mert az szerintük szakmai értelemben rossz, ha bevezetnék, egyetlen állami egyetem sem tudná teljesíteni a működési feltételekre vonatkozó előírásokat. Hiller István közölte: az MSZP szakértői "átültették a gyakorlatba" a koncepciót, és kiderült, hogy jövő ősztől megszűnne egyebek mellett az összes állami egyetemen a jogtudományi kar. Mint mondta, a koncepció szerint csak azok az egyetemi karok kapnák meg a működési engedélyt, amelyeken a minősített, tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma eléri a 66 százalékot. Ezt a karok nagy többségénél egy év alatt is lehetetlen elérni - tette hozzá.
2010.12.08. 13:00
 
 
Atlétika: Semenya januártól újra versenyezhet
Az októberi Nemzetközösségi Játékokon hátsérülést szenvedett világbajnok dél-afrikai középtávfutó, Caster Semnya várhatóan januárban már ismét versenyezhet. Edzője keddi nyilatkozata szerint a tavalyi berlini atlétikai világbajnokság női 800 méteres számának aranyérmese továbbra is kezelésekre jár, de már megkezdte az edzéseket, igaz, egyelőre csak könnyített munkát végez. Ennek ellenére szinte biztos, hogy januárban, Dél-Afrikában már újra futni fog. A 19 éves Semenya berlini sikerét komoly botrány árnyékolta be, mivel férfias kinézete miatt sokan kétségbe vonták, hogy a gyengébbik nemhez tartozik.
2010.12.08. 12:00
 
 
A nepáli békefenntartók szerint a kolerajárvány nem tőlük terjedt el Haitin
A nepáli hadsereg szerdán élesen bírálta és megalapozatlannak minősítette azt az ENSZ-jelentést, amely szerint az október derekán Haitin megjelent kolerajárvány először az ott állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában ütötte fel a fejét, majd onnan terjedt el, több mint kétezer ember halálát okozva. Ramindra Cshetri szóvivő leszögezte, hogy a haiti felkérésre egy francia szakértő által a helyszínen készített jelentésben nincs semmilyen bizonyítékok arra nézve, hogy a nepáli katonáknak közvetlen közük lenne a járványhoz. A dokumentum következtetései feltevésszerűek, és a nepáli hadsereg határozottan elítéli az ilyen, nem tényszerű, szilárd bizonyítékok nélküli állításokat - hangoztatta a szóvivő.
2010.12.08. 12:00
 
Németh Zsolt: nem igaz a külügyminisztériumi vezetőváltásról szóló értesülés
"Bármennyire próbálnak dezinformálni, nem fogják tudni megbontani a polgári kormány külpolitikai csapatának egységét" - mondta az MTI-nek szerdán Németh Zsolt külügyi államtitkár arra a sajtóértesülésre reagálva, hogy váltás várható a Külügyminisztérium élén, Martonyi János helyett ő lesz a magyar diplomácia vezetője. A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: Martonyi Jánossal lassan 15 éve dolgozik együtt, komoly sikereket értek el, legyen szó az EU-elnökségről, a transzatlanti kapcsolatokról vagy a regionális politikáról. "Ugyanúgy folytatni fogjuk az új szemléletű külpolitikai csapat építését, mint eddig" - szögezte le Németh Zsolt.
2010.12.08. 11:00
 
 
Szekeres: a magyar katonák eleget tettek afganisztáni feladataiknak
Maradéktalanul eleget tettek feladataiknak a magyar katonák Afganisztánban - közölte Szekeres Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, volt honvédelmi miniszter szerdán az MTI-vel. A volt honvédelmi miniszter a közleményében arra reagált, hogy a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott egyik diplomáciai levélben az olvasható: új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban. "Rosszindulatú és alaptalan Karl Eikenberry amerikai nagykövet állítólagos távirata, amelyet az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar Tartományi Újjáépítési Csoportról (PRT) írt" - hangsúlyozta Szekeres Imre. Mint hozzátette: a PRT feladata a fejlesztések és a békefenntartás biztosítása, erre vannak felkészítve.
2010.12.08. 10:15
 
GP-döntőre utazott a Hoffmann, Zavozin jégtánckettős
Elutazott a műkorcsolya és jégtánc Grand Prix-sorozat Pekingben sorra kerülő döntőjére a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim duó - számolt be honlapján a Magyar Olimpiai Bizottság. A nemzetközi szövetség oldala szerint a magyar kettős pénteken mutatja be a rövid programját, szombaton pedig a kűrt. Hofmannék a GP-döntőben két kanadai, egy orosz, egy francia és egy amerikai párossal küzdenek majd meg. A műkorcsolyázók egyéni és páros versenyeiben nem lesz magyar induló.
2010.12.08. 09:15
 
Contador jelen volt az első összetartáson
Szörfözött, karaokézott és kipróbálta új versenykerékpárját a doppingvétséggel vádolt Alberto Contador új csapatának, a Saxo Banknak első összetartásán. A cyclingnews szaklap beszámolója szerint a Kanári-szigeteki edzőtábor remekül sikerült, megismerték egymást a csapattagok, csak éppen a háromszoros Tour de France-győztes nem tudja még, hogy szerepelhet-e a 2011-es idényben. A találkozón készült képek alapján Contador nagyon jól érezte magát, és nyoma sem volt annak, hogy lelkileg megviselné az ellene folyó eljárás. Contador az idei Touron akadt fenn, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. A spanyol bringás az ártatlanságát hangoztatja, és elmondása szerint fertőzött hús miatt lett pozitív a doppingtesztje.
2010.12.08. 08:15
 
 
Történelmi csúcson az üzemanyagárak
Emelte bruttó 8, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel új történelmi csúcsot értek el az árak. A mostani emeléssel a benzin átlagára 353-354 forintra nőtt, míg a gázolajé 341 forintra emelkedett. A múlt héten bruttó 5-5 forinttal emelkedett a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. Az emeléssel a benzin ára akkor újra a csúcsra, 345-346 forintra emelkedett, a gázolajé pedig 335 forintra nőtt. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint.
2010.12.08. 08:00
 
 
Amerikai nagykövet: a PRT munkájának látható eredményei vannak Afganisztánban
Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet szerint a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának (PRT) társadalom-építő tevékenysége és infrastruktúra fejlesztő projektjei látható eredményekkel járnak Afganisztán Baglán tartományában - közölte a diplomáciai képviselet kedd este az MTI-vel. A Wikileaks kedden hozott nyilvánosságra olyan amerikai diplomáciai táviratokat, melyek egyike szerint új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban. A Karl Eikenberry, az Egyesült Államok kabuli nagykövete által írt levélben a diplomata beszámol arról, hogy Baglán tartományban fokozódik az erőszak, drogproblémák és hatalmi harcok vannak.
2010.12.08. 07:30
 
Magyar-román jégkorongliga: sima dunaújvárosi győzelem
A közös magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga keddi játéknapján: Dab.Docler Dunaújváros - Újpest 9-3 (5-0, 1-1, 3-2), FTC-Orangeways - Steaua Rangers Bucuresti (román) 4-1 (0-0, 3-0, 1-1), Sapa FehérvárAV19-Miskolci Jegesmedvék 5-6 (3-1, 2-2, 0-3), HSC Csíkszereda (román)-Fenestela Brasov (román) 4-0 (1-0, 3-0, 0-0).
2010.12.07. 21:30
 
 
MTV: vádat emeltek Molnár Gyula volt szocialista képviselő ellen
Öt rendbeli becsületsértés miatt vádat emelt Molnár Gyula volt MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi XI. kerületi polgármester ellen az ügyészség - közölte az MTV híradója. A vádirat szerint Molnár Gyula tavaly szeptemberben a budai Várban durván sértegette és kirúgással fenyegette az autóját megállító rendőröket. A híradó szerint az eset a tavalyi borfesztivál idején történt, amikor a rendőrök közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a várból levezető úton, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Ekkor meg akarták állítani Molnár Gyula akkori XI. kerületi szocialista polgármester autóját is.
2010.12.07. 21:15
 
Férfi kosárlabda Eurochallenge: szolnoki bravúr az éllovas oroszok ellen
A Szolnoki Olaj kedden bravúros győzelmet aratott az eddig veretlen orosz Szpartak Szanktpetyerszburg felett a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa negyedik fordulójában. Eredmény, A csoport, 4. forduló: Szolnoki Olaj-Szpartak Szanktpetyerszburg (orosz) 88-72 (29-27, 28-9, 16-16, 15-20). A magyar csapat legjobb dobói: Horváth 20, Báder 19, Trotter 19.
2010.12.07. 21:00
 
 
Angelina Jolie ékszerkollekciójának bevétele a rászoruló gyerekeké
Ékszerkollekciót tervez Angelina Jolie, amelynek ára a gyermekek javára létrehozott alapítványt gazdagítja majd. A hollywoodi színésznő kedvenc ékszerészével, Robert Procoppal társult az ékszergyűjtemény elkészítésére. Jolie tíz éve viseli a tervező különleges darabjait. A péntektől az amerikai mozikban látható Az utazó című filmjében is megcsillogtat néhány darabot a tervező munkái közül - számolt be róla a telegraph.co.uk divatrovata.
2010.12.07. 20:45
 
 
HM: a magyar egység nem harcoló alakulatként van Afganisztánban
A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportja (PRT) nem vesz részt fegyveres ellenállókkal szembeni harcban Afganisztánban, erre soha nem volt mandátuma - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) a Wikileaks portálon kiszivárogtatott információkra reagálva. A Wikileaks által közreadott amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban.
2010.12.07. 20:30
 
 
Clinton is jelen lesz a budapesti EU-keleti partnerség csúcson
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter is jelen lesz az Európai Unió és kelet-európai partnerországainak (Ukrajna, Moldova, Grúzia, Fehéroroszország, Örményország, Azerbajdzsán) budapesti csúcstalálkozóján, jövő májusban - erősítette meg Brüsszelben Németh Zsolt külügyi államtitkár. Az EU-grúz, EU-örmény és EU-azeri együttműködési tanács találkozója után nyilatkozva hozzátette: "Bízunk abban, hogy az új keleti partnerségi politikának további sajátossága lehet, hogy az Egyesült Államokkal egyfajta komplementer politikává tud válni."
2010.12.07. 20:30
 
A "politikusbűnözés" ellen demonstrált a Jobbik Miskolcon
A "politikusbűnözés" ellen és az elszámoltatásért, annak felgyorsításáért demonstrált a Jobbik kedden Miskolcon, az egyik áruház előtti téren. A tüntetésen mintegy másfélszáz ember gyűlt össze a ködös, hideg időben. A tömegben nemzetiszínű és árpádsávos lobogókat tartottak, valamint több transzparenst is, amelyek a Gyurcsány- és Bajnai-kormány politikai szereplőit, MSZP-s és SZDSZ-es politikusokat ábrázoltak.
2010.12.07. 20:15
 
 
Az EU nem fogja büntetni Magyarországot a nyugdíjrendszer megváltoztatása miatt
Az Európai Unió nem fogja büntetni Magyarországot a nyugdíjrendszer megváltoztatása, a magánnyugdíjpénztári pillérből az állami nyugdíjrendszerbe visszaáramoltatás miatt - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden Brüsszelben. Beszámolt arról, hogy az EU-országok pénzügyminisztereinek tanácskozásán megállapodás született: a visszalépést hátrányos szankcióval sújtó jogszabályt csak a jövő év augusztusában vagy szeptemberében hozza meg az unió, visszamenőleges hatály nélkül. Márpedig Magyarországon már ebben a hónapban elfogadják a hárompilléres nyugdíjrendszer kétpilléressé alakítását, és januárban végre is hajtják a változtatásokat.
2010.12.07. 18:30
 
BUX: +1,58 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 337,58 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 21.707,61 ponton zárt kedden. A Mol 0,76 százalékkal 19.950 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,76 százalékkal 5.290 forintra nőtt.
2010.12.07. 17:15
 
 
Szakértők szerint Haitin a kolerajárvány a nepáli békefenntartóktól terjedt el
Az október derekán Haitin megjelent kolerajárvány a karibi ország középső részén állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában ütötte fel a fejét, majd onnan terjedt el - állapította meg az a szakértői jelentés, amelyet a francia külügyminisztériumnak készítettek. Erről egy, a dokumentumot közelebbről ismerő illetékes számolt be kedden az AFP francia hírügynökségnek. Sokan már a járvány kezdete után arra gyanakodtak, hogy a kórt nepáli kéksapkások hurcolták be az országba, de az ENSZ cáfolta ezt. A haiti egészségügyi minisztérium kérésére Renaud Piarroux epidemiológus végzett helyszíni vizsgálatokat.
2010.12.07. 16:00
 
 
Nem rohamozták meg a franciák a bankokat Cantona felhívására
Eric Cantonának a bankrendszer megdöntésére irányuló felhívása kedd délutánig nem váltott ki forradalmat Franciaországban: az emberek nem rohamozták meg a bankokat, hogy kivegyék a pénzüket; az interneten keringő felvétel, amelyben az egykori legendás labdarúgó a pénzintézetek iránti ellenérzéseit fogalmazta meg, ugyanakkor továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend. A Mentsük meg a gazdagokat! elnevezésű egyesület tagjai kedden reggel néhány bankautomata előtt kamerák kereszttüzében népszerűsítették Cantona felhívását, de ennek ellenére egyetlen bankfiók előtt sem alakultak ki kígyózó sorok és az automaták sem ürültek ki kora délutánig.
2010.12.07. 15:30
 
 
Répássy: az adminisztrációs terhek csökkentése a cél
A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése és a hitelezők érdekeinek hatékonyabb védelme miatt módosítaná a cégeljárási törvényt a kormány. Répássy Róbert, a közigazgatási és igazságügyi minisztérium államtitkára a javaslat expozéjában hangsúlyozta: a kormány fontos célja, hogy a vállalkozásokat és a magánszemélyeket érintő bürokratikus terheket felszámolja és egyszerűsítse a hatósági eljárásokat. Tájékoztatása szerint a módosítás biztosítja a jövőben a cégiratok teljes körű nyilvánosságát, így az abban szereplő magánszemélyek - általában a tulajdonosok - lakóhelyét is újra megismerhetővé teszi mindenki számára.
2010.12.07. 15:30
 
 
Feszültség a rendőröknél az új megbízhatósági vizsgálat miatt
Bizalmatlanságot teremt az állományon belül a belső ellenőrzés új rendszere, amit hétfőn fogadott el az Országgyűlés - mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára. Az úgynevezett megbízhatósági vizsgálattal a szakszervezet szerint olyan ellenőrzéseket vezetnek be, amelyek titkosszolgálati módszerek alkalmazását teszik lehetővé a rendőrökkel szemben, évente több alkalommal is - mondta. Úgy gondoljuk, az ellenőrzésre szükség van a szolgálatnál, de nem ilyen direkt módszerrel - szögezte le. Hozzátette: ráadásul a megbízhatósági vizsgálatot végző bűncselekményt követhet el ellenőrzése során, hogy "beugrassa" a rendőrt.
2010.12.07. 15:30
 
 
eBooks néven indult a Google könyváruháza
eBooks néven indult a Google könyváruháza, amelynek online felületén több millió könyvet ingyen olvashatnak az érdeklődők. Az Egyesült Államok területéről a hét eleje óta elérhető virtuális könyvesboltban olyan neves kiadók művei is megtalálhatók, mint a Macmillan, a Random House, illetve a Simon &Schuster. A fizetős és az ingyen letölthető tartalmakkal együtt a Google áruházából jelenleg mintegy 3 millió kötet érhető el - közölte Jeannie Hornung, a Google szóvivője. A Google eBooks nemzetközi változata várhatóan a jövő év elején indul.
2010.12.07. 15:00
 
Kínában idén 9,9 százalékkal nőhet a GDP
Kína gazdasága 9,9 százalékkal nőhet az idén, miközben nő az inflációs nyomás - közölte előrejelzését kedden a vezető kínai gazdasági "agytröszt", a tudományos akadémia mellett működő gazdaság-előrejelző intézet. Kína hazai összterméke (GDP) 10,6 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest, és 9,4 százalékkal a szeptemberrel zárult idei első kilenc hónapban. Az intézet előrejelzése szerint jövőre 10 százalék körüli lesz a gazdaságnövekedés az ázsiai országban. A kínai gazdasági intézet szerint a fogyasztói árindex tovább emelkedett novemberben, de nem közölt becsült számot.
2010.12.07. 14:45
 
 
Szijjártó: adómentes lesz a pozitív reálhozam kivétele
Adómentes lesz az állami nyugdíjrendszerbe való áttérésnél a pozitív reálhozam, azaz az infláció mértékét meghaladó hozam felvétele készpénzben, illetve átvitele önkéntes nyugdíjpénztárhoz - hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője annak kapcsán, hogy a kormányfő két fideszes képviselőtársával közösen politikai nyilatkozattervezetet terjesztett a Ház elé a kötelező magánnyugdíjpénztárak tagjainak védelméről. Szijjártó Péter hozzátette: ennek a döntésnek a jogtechnikai következményeit a Nemzetgazdasági Minisztériumnál készülő törvényjavaslat fogja rendezni. Beszámolt arról, hogy a pozitív reálhozam kivételének adómentessége vita tárgyát képezte.
2010.12.07. 14:30
 
 
Kevesebb munkaadó tervez elbocsátást 2011 elején
A magyarországi munkáltatók 9 százaléka tervez munkaerő-csökkentést 2011 első negyedévében, míg az idei utolsó negyedévre még 13 százalék számolt ezzel, 2010 első negyedévében pedig még csaknem minden ötödik munkaadó tervezett elbocsátást - derül ki a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató legfrissebb felméréséből. Szekeres Katalin, a Manpower Magyarország marketing vezetője a felmérés eredményeit bemutató sajtótájékoztatón elmondta: pozitív hír, hogy a megkérdezett munkaadók 10 százaléka tervez munkaerő-felvételt, emellett a gyáripar munkaadói a felmérés történetének legoptimistább előrejelzését adták, 16 százalékuk számolt be arról, hogy létszámbővítést tervez 2011 január-márciusban.
2010.12.07. 13:30
 
December 12-én lép hatályba a Volán-társaságok jövő évi menetrendje
A Volán-társaságok új autóbusz menetrendje december 12-én lép hatályba, abban a járatszámok lényegében nem változnak, de a közlekedés jobban igazodik az igényekhez, így például bővül az ütemesen közlekedő helyközi járatok köre - mondta el Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy a jövő évi menetrendben az eddigieken kívül Budapest-Székesfehérvár-Veszprém között is ütemes közlekedés szerint járnak a buszok. A Volán Egyesülés vezérigazgatója kiemelte: 17 kivétellel a Volán-társaságok végzik a közösségi közlekedési szolgáltatást Magyarország 3.152 településén.
2010.12.07. 13:15
 
 
Több szexre vágynak a 90 évnél idősebb férfiak
A 90 év feletti férfiak is érdeklődnek a szex iránt, ám a betegségek és a lehetőség hiánya visszatarthatja őket - közölték ausztrál kutatók. Az Annals of Internal Medicine című amerikai szakfolyóiratban hétfőn ismertetett vizsgálatban 2700, 75 és 95 év közötti férfit kérdeztek meg a kutatók egészségükről, kapcsolataikról és szexuális aktivitásukról. Mint Zoe Hyde, a Nyugat-Ausztráliai Egyetem munkatársa felidézte, a felmérés szerint a 90 és 95 év közötti férfiak mintegy ötöde számára maradt meg a szex legalább "valamelyest fontosnak". A szerzők úgy vélik, ez ellentmond az idős emberekről kialakult sztereotípiának, miszerint aszexuálisak lennének.
2010.12.07. 12:00
 
Törvény a Bethlen Gábor Alapról
A kormány az eddigi, határon túli magyarságnak szánt támogatási rendszerek legjobb elemeit építi be a nemzetpolitika végrehajtási struktúrájába a benyújtott indítvánnyal - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Bethlen Gábor Alapról szóló törvényjavaslat expozéjában kedden a parlamentben. Kiemelte: Magyarország már a rendszerváltoztatás idején megkülönböztetett figyelmet fordított az addig tőle elzárt nemzetrészekre. Mint mondta, a külhoni magyarság támogatása immár húszéves múltra tekint vissza. Az indítvány szerint a Bethlen Gábor Alap a Szülőföld Alap általános jogutódjaként működne, egységesítve a határon túli magyarságnak szánt támogatási rendszert.
2010.12.07. 11:45
 
 
Új-zélandi katonáknak kellett segíteniük tehetetlen magyar bajtársaiknak
A Wikileaks portál által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban. A The New Zealand Herald című, Aucklandben kiadott napilap internetes oldalán helyi idő szerint kedden reggel megjelent cikkében ismertetett egy, Karl Eikenberry, az Egyesült Államok kabuli nagykövete által írt táviratot, amelyben a diplomata beszámolt arról, hogy Baglán tartományban részén fokozódik az erőszak, drogproblémák és hatalmi harcok vannak. A sürgöny szerint az itt állomásozó magyar tartományi újjáépítő csapat (PRT) keveset tesz azért, hogy leküzdje a nehézségeket a térségben.
2010.12.07. 11:15
 
 
Új baktériumfajt fedeztek fel a Titanic roncsaiban
Eddig ismeretlen baktériumfaj falja föl a Titanic roncsait egy nemzetközi kutatócsoport vizsgálatai szerint. A tudósok a brit mikrobiológusok társaságának folyóiratában számoltak be felfedezésükről. Az Antonio Ventosa, a Sevillai Egyetem munkatársa által vezetett szakemberek a közel száz éve elsüllyedt tengerjáró roncsának egy darabját borító rozsdában azonosították az ismeretlen mikrobákat. Ezek a baktériumok részben felelősek az 1912. április 14-én hullámsírba került luxushajó szétbomlásáért - vélik a tudósok. Épp ezért a Halomonas titanicae nevet adták az új fajnak.
2010.12.07. 08:15
 
Pénzügyi szükséghelyzetet hirdetett Kaliforniában Schwarzenegger
Pénzügyi szükséghelyzetet hirdetett hétfőn Kaliforniában Arnold Schwarzenegger távozó kormányzó, aki javasolta, hogy az állam törvényhozásának rendkívüli ülésén fogadjanak el egy 9,9 milliárd dolláros megszorító csomagot az elkövetkező két évre. A Schwarzenegger által ismertetett program alapvetően az egészségügyi ellátás és a szegények számára nyújtott szociális juttatások megnyirbálását javasolja. A kormányzó egyebek között indítványozza, hogy áprilistól 15,7 százalékkal csökkentsék a rászoruló családok támogatását, júliustól pedig teljes egészében számolják fel a közérdekű munkavégzés programját.
2010.12.07. 07:45
 
 
A CERN egy lépéssel közelebb az antianyag titkának megfejtéséhez
Új eszköz révén ismét antihidrogént állítottak elő és ejtettek csapdába az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) tudósai egy új mágneses csapda révén, az eredmények állításuk szerint közelebb viszik őket ahhoz, hogy megoldják az univerzum egyik legnagyobb rejtélyét, az antianyag keletkezését. A CERN kutatói az ASACUSA elnevezésű kísérlet révén remélnek további sikereket az antianyag kutatásában. Ez új technikai lépés az antianyag tanulmányozásához. Az antianyag kérdése a tudományos világon kívül is nagy érdeklődésre tart számot, mert gyakran emlegetik majdnem teljesen ingyenes energiaforrásként.
2010.12.06. 21:15
 
 
Németországé a legjobb európai pénzügyminiszter, Matolcsy utolsó előtti
Wolfgang Schäuble német pénzügyminisztert választotta Európa idei legjobbjának a Financial Times, amelynek éves rangsorában Matolcsy György - a spanyol pénzügyminiszterrel holtversenyben - az utolsó előtti 17. helyre került. Elődje, Oszkó Péter a tavalyi listán ugyanezt a helyezést kapta. A londoni üzleti napilap szakértői véleményeket figyelembe véve rangsorolja évente 19 EU-tagállam pénzügyminisztereit. Az idén először szereplő magyar miniszterről a Financial Times értékelésében az szerepel, hogy Matolcsy "elveti a takarékossági intézkedéseket, előnyben részesíti az adócsökkentéseket a növekedés serkentése végett ... ám a bevételi kieséseket az üzleti szférára kirótt válságadókkal kellett pótolnia".
2010.12.06. 20:45
 
Megszűnik a Költségvetési Tanács titkársága, átalakul a tanács
Megszűnik a Költségvetési Tanács titkársága, a tanács három - díjazás nélkül dolgozó - tagból áll majd - így döntött az Országgyűlés a 2011. évi költségvetést megalapozó törvényhez benyújtott, a kormány által is támogatott a módosító indítvány elfogadásával hétfőn. A számvevőszéki és költségvetési bizottság módosító indítványa kimondja: a Költségvetési Tanács (KT) titkársága 2010. december 31-ével megszűnik. A KT három tagú lesz a jövőben, azt a Magyar Nemzeti Bank elnöke, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint egy, a köztársasági elnök által hat évre kinevezett, kiemelkedő tudású közgazdász alkotja. A tagok e feladatért illetményre, ellátásra nem jogosultak.
2010.12.06. 19:45
 
Megemelték a költségvetés általános tartalékát
A távközlési ágazat különadójából származó 61 milliárd forinttal emelte meg a büdzsé általános tartalékát hétfőn az Országgyűlés. A képviselők 256 támogató szavazattal fogadták el a számvevőszéki és költségvetési bizottság indítványát, módosítva az idei költségvetésről szóló törvényt. A javaslat indoklása szerint a büdzsé általános tartaléka kimerülőben van, ezért - az év hátralévő részében jelentkező feladatok finanszírozhatósága érdekében - a távközlési ágazatot terhelő különadóból származó 61 milliárd forint többletbevétellel szükséges feltölteni.
2010.12.06. 18:00
 
Újabb vesztegetési botrány körvonalazódik a FIFA-nál
Újabb vesztegetési botrány körvonalazódik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségben (FIFA), ezúttal a múlt csütörtöki szavazás körül, melynek során eldőlt, hogy a 2018-as világbajnokságot Oroszország, a 2022-est pedig Katar rendezi. A New York-i Wall Street Journal hétfői beszámolója szerint a katari pályázati bizottság egy korábbi tagja azt javasolta, hogy fizessenek 79 millió dollárt az argentin szövetségnek, melynek vezetője, Julio Grondona egyben a FIFA végrehajtó bizottságának is a tagja. Ez a testület döntött a vb-házigazdákról Zürichben. Az argentin FIFA-alelnök csak annyit fűzött az értesüléshez: "Lassan 80 éves leszek, nem foglalkozom az ilyen hírekkel."
2010.12.06. 17:45
 
BUX: -0,69 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 149,40 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 21.370,03 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,03 százalékkal 19.800 forintra csökkent, az OTP részvények ára nem változott, a pénteki záró árán, 5.250 forinton fejezte be a kereskedést.
2010.12.06. 17:30
 
 
A Jobbik nem támogatja Polt Péter legfőbb ügyésszé választását
A Jobbik nemmel szavaz Polt Péter legfőbb ügyésszé választására a hétfői titkos voksoláson a parlamentben. Gyüre Csaba alelnök kifejtette: a jelölt személye mellett azzal sem értenek egyet, hogy a legfőbb ügyész mandátuma kilenc évre szól. Polt Péterről azt mondta: korábban fideszes politikus volt, így megválasztásával folytatódhat az a sorozat, amellyel a kormánypártok független pozíciókba egykori vagy jelenlegi pártpolitikusokat neveznek ki.
2010.12.06. 17:30
 
 
Cozma-ügy: egyik tanú sem látta a Patrióta lokál előtti verekedést
A Cozma-ügy hétfői tárgyalásán hét olyan védett tanút hallgatott meg a Veszprém Megyei Bíróság, akik közül egyik sem látta a Patrióta lokál előtti verekedést és Marian Cozma leszúrását. A tanúk kivétel nélkül csak a Patrióta lokál alagsori diszkójában történtekről tudtak beszámolni, ugyanis mind a heten egybehangzóan azt állították, hogy amikor fölértek az utcára, ott már csak azt látták, hogy a mentők próbálták újraéleszteni Marian Cozmát. Az NN6-os jelzésű védett tanú (egy fiatal nő) elmondta: Marian Cozma mellett táncolt a diszkóban, amikor "három kopasz roma férfi tűnt fel", s az egyik minden előzmény nélkül ököllel hátulról megütötte a békés, mit sem sejtő Cozmát.
2010.12.06. 17:15
 
 
Megkezdődött Kiss Ernő egyenruhaviselési pere
Megkezdődött a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon az a per, amelyet Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok indított eredetileg még az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) ellen, amiért a tárca akkori vezetője, Forgács Imre idén márciusban eltiltotta őt az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától. Az IRM jogutódjaként a Belügyminisztérium vált alperessé, mellette Kiss Ernő az Országos Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellen is keresetet nyújtott be. A nyugalmazott dandártábornok vitatta a határozat jogosságát, amelyet azt követően hoztak meg, hogy állítása szerint 2010 februárjában életveszélyes fenyegetést kapott, majd le is ütötték.
2010.12.06. 16:30
 
Az orosz elnök biztonsági és történelmi kérdésekről tárgyal Varsóban
Biztonsági kérdések és történelmi témák szerepelnek egyebek között Dmitrij Medvegyev orosz elnök hétfőn kezdődött kétnapos varsói hivatalos látogatásán, amelyen a felek számos, a gazdaság és a kereskedelem, valamint más területeken folytatandó együttműködésről szóló megállapodást írtak alá. Medvegyevet és feleségét déltájban katonai tiszteletadással fogadták a varsói elnöki palota előtt, majd az orosz elnök vendéglátójával, Bronislaw Komorowskival kétoldalú megbeszélést tartott.
2010.12.06. 16:00
 
 
Felhívás a Financial Timesban a magyar Költségvetési Tanács ügyében
A magyar Költségvetési Tanács ügyében emelt szót hétfőn három külföldi költségvetés-felügyeleti szerv vezetője. A Financial Times internetes kiadásában megjelent levelet Robert Chote, a nagy-britanniai Költségvetési Felelősség Hivatalának elnöke, Lars Calmfors, a svéd Költségvetés-politikai Tanács elnöke és Coen Teulings, a hasonló profilú holland Központi Tervezési Iroda igazgatója írta alá. A levélben foglaltak szerint az államadósság-válságok bebizonyították, hogy a jelenlegi költségvetési keretek sok országban nem elégségesek. Ez vezetett el a megfelelő költségvetési politikát biztosítani képes új módszerek felkutatásához, mindenekelőtt független költségvetési felügyeleti szervek megalapításához.
2010.12.06. 14:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML