2014. október 31., péntek - Farkas
Deviza:  
EUR/HUF 309,6 USD/HUF 245,97 CHF/HUF 256,75
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23573 találat
 
Jövőre már a válság előtti szinten termel a német gazdaság
A HWWI és az IWH német gazdaságkutató intézet előrejelzése szerint a német gazdaság teljesítménye jövőre már visszatér a válság előtti szintre és közép távon is megőrzi viszonylag magas növekedési ütemét. A német gazdaság teljesítménye 2011 második felében eléri a pénzügyi és gazdasági válság előtti szintet. A fellendülést azonban számos komoly kockázati tényező hatása fenyegeti, elsősorban is a több euróövezeti országot sújtó adósságszolgálati válság oldaláról. Amennyiben államcsődre kerülne sor az euróövezetben, az egy újabb pénzügyi válságot, sőt világméretű recessziót vonna maga után - mondta a HWWI hamburgi világgazdasági kutató intézet szakértője.
2010.12.21. 16:00
 
Gazsó: a műsorvezető személyes véleményét fejezte ki az egyperces csenddel
Nem a 85 éve működő intézmény, hanem a műsorvezető és az ügyeletes szerkesztő személyes véleményét tükrözi az egyperces csend - reagált közleményében Gazsó L. Ferenc, az MR1-Kossuth Rádió adófőszerkesztője arra, hogy a közrádió 180 perc című műsora kedd reggel egy percre elhallgatott. "A műsorvezető kommentárja szerint az ügyeletes szerkesztővel közösen ezzel a csenddel kívántak véleményt alkotni az Országgyűlés által kétharmados többséggel elfogadott új médiaszabályozásról" - olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy ez a "szokatlan megnyilvánulás" nem a 85 éve működő intézmény, hanem a fenti munkatársak személyes véleményét tükrözi.
2010.12.21. 16:00
 
Színesfém-tolvajokat fogtak el Debrecenben
Csaknem félmillió forintos kárt okozott egy telephelyen az a három debreceni férfi, aki 219 méter rézkábelt lopott; a tolvajokat hétfőn közúti ellenőrzést követően fogta el a rendőrség a városban. Kelemen Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-nek elmondta: az ellenőrzés során a személyautó csomagterében találták meg a kétzsáknyi rézkábelt. Az elszámoltatásuk során kiderült, hogy múlt pénteken lopták el a színesfémet egy debreceni telephelyről. A kerítés szétvágásával 45 ezer forintos, míg a lopással több mint 400 ezer forintos kárt okoztak a tulajdonosnak - mondta a hadnagy.
2010.12.21. 15:15
 
Nyolc embert fogtak el kábellopás miatt a rendőrök
Két akció során nyolc embert fogtak el az utóbbi napokban kábellopás miatt a rendőrök - adta hírül a BRFK a rendőrség honlapján kedden. A közlemény szerint hétfőn az éjjeli órákban a BRFK I. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai egy bejelentés alapján érkeztek ki az Erzsébet híd budai hídfőjéhez. A kábellopás miatt az MTI rendszerében is fennakadások voltak, mivel a hírügynökség adattovábbításra használt kábelét is átvágták, amely a Naphegy téri központot köti össze a Parlamentben lévő szerkesztőséggel. Egyes hírek közlését az MTI csak alternatív műszaki megoldásokkal tudta végezni.
2010.12.21. 15:00
 
Alkotmánybírósághoz fordult Molnár Csaba az ügyészségi törvény miatt
Az Alkotmánybíróságon támadta meg az ügyészségi törvény egy szakaszát Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke kedden. A szocialista politikus az MTI-nek elmondta: véleménye szerint alkotmányellenes, hogy a legfőbb ügyész a kilencéves megbízatásának megszűnését követően is gyakorolhatja jogköreit, ha az Országgyűlés nem tudja megválasztani az utódját. Úgy látja: a Fidesz arra "játszik", hogy kilenc év után akár egyharmados kisebbséggel is megakadályozhatja az új legfőbb ügyész megválasztását, vagyis a jelenlegi leváltását, hiszen a törvény módosításának eredményeként ehhez kétharmados parlamenti többség kell.
2010.12.21. 14:00
 
Kaczynski kétli, hogy fivére maradványait temették el a krakkói várban
Moszkvában értetlenséggel fogadták Jaroslaw Kaczynski, a repülőszerencsétlenségben életét vesztett lengyel államfő, Lech Kaczynski ikertestvérének kijelentését, miszerint kételkedik abban, hogy fivére maradványait temették el a krakkói királyi várban, a Wawelben. "Ez puszta kitalálás, és teljes egészében az" - mondta egy jól értesültnek minősített forrás az Interfax hírügynökségnek kedden. A forrás hozzátette, hogy a lengyel fél képviselői a vizsgálatoknál végig jelen voltak, így az áldozatok azonosításánál is. Lech Kaczynski lengyel államfő április 10-én, közel százfős kísérettel a katyni (Katiny) emlékhelyre tartott, amikor gépe lezuhant, s a gépen utazó mind a 96 személy meghalt.
2010.12.21. 13:30
 
Jaroslav Kaczynski kételkedik abban, hogy fivérét temették el a Wawelben
Jaroslaw Kaczynski, az április 10-i repülőszerencsétlenségben elhunyt lengyel államfő, Lech Kaczynski ikertestvére kételkedik abban, hogy fivére maradványait temették el a krakkói királyi várban, a Wawelben. "Nagyon erős okom van azt hinni, hogy nem minden maradvány, amit megmutattak nekem, a testvéremé, aki nagyon hiányzik nekem" - mondta hétfőn a politikus, a konzervatív ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szmolenszki baleset helyszínén még felismerte fivére holttestét, de a temetéskor már teljesen felismerhetetlen volt a tetem, s olyan ember földi maradványai voltak a koporsóban, aki egyáltalán nem hasonlított testvérére.
2010.12.21. 13:15
 
Folytatódó fennakadások Nagy-Britanniában a hó és a hideg miatt
Kedden is hatalmas fennakadásokat okozott a hetek óta tartó sarkvidéki tél Nagy-Britanniában. A legnagyobb brit repülőtereken továbbra is akadozik a forgalom, és újból több budapesti járatot is törölni kellett. Kedden változatlanul igen korlátozott üzemmódban működött a legnagyobb brit repülőtér, a londoni Heathrow, amelynek két kifutópályája közül csak egy volt használható állapotban, a másik jegesedés miatt már a hét eleje óta zárva van. A világ legnagyobb nemzetközi forgalmú repülőtere a napi csaknem 1300 járatnak mindössze az egyharmadát tudja indítani, illetve fogadni. Budapest és Heathrow között a British Airways közlekedtet napi három járatot. Kedden mindhármat törölték.
2010.12.21. 12:15
 
 
Rompuy: az eurózóna stabilitása kulcskérdés
Az eurózóna stabilitásának megőrzése kulcskérdés, ezért az unió valamennyi tagállama hajlandó mindent megtenni - mondta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke kedden Budapesten. A Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézete által szervezett, Az Európai Unió előtt álló kihívások 2011-ben című konferencián Herman Van Rompuy hangsúlyozta: minden tagállamnak be kell tartania a legszigorúbb pénzügyi kritériumokat, és az eladósodottságra megoldást kell találniuk. Herman Van Rompuy üdvözölte, hogy a Nyugat-Balkán térsége kiemelten fontos a magyar elnökségnek, mint mondta, Magyarország a vasfüggöny leomlása óta sokat tett Kelet és Nyugat együttműködéséért.
2010.12.21. 11:45
 
A PSZÁF elnöke szerint elkerülhetetlen a nyugdíjrendszer átalakítása
A nyugdíjrendszer második pillérének megszüntetése szükséges, és szakmailag indokolható lépés a PSZÁF elnöke szerint. Szász Károly az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: a magánkasszák működtetése drága volt, s a vagyonkezelésért fizetett díjak vizsgálata során jogszabálysértést is megállapított a felügyelet. A PSZÁF elnöke úgy vélekedett: "érthető, hogy a 12 éve működő rendszer felszámolása megrázza az e területen dolgozó szereplőket, azonban ez szükséges, és szakmailag indokolható, mindnyájunk érdekében meghozott lépés".
2010.12.21. 11:15
 
Venezuela kiterjesztette a médiaszabályokat az internetre is
A venezuelai törvényhozás a műsorszórásra vonatkozó szabályokhoz hasonló előírásokat vezetett be az interneten megjelenő tartalmakra, korlátozva bizonyos online üzenetek megjelenését. Az ellenzék szerint a törvény veszélyezteti a szólásszabadságot, az internetes tartalmak korlátozását, cenzúra vagy öncenzúra megteremtését célozza. A 167 tagú nemzetgyűlésben a Hugo Chávez államfő vezette Szocialista Párt képviselői második, egyben utolsó olvasatban megszavazták a társadalmi felelősségről szóló törvény módosítását, amellyel a televíziós és rádiós műsorszórásra vonatkozó szabályokat kiterjesztették az internetre.
2010.12.21. 10:00
 
 
Hat másolat készül a cseh "arany könnycseppből"
Az októberben véget ért 2010-es sanghaji világkiállítás cseh pavilonjának egyik legnagyobb látványosságaként csodált LacrimAu elnevezésű arany könnycseppből összesen hat másolat készül, amelyek a világ különböző országaiba kerülnek majd - mondta el a mű alkotója, Federico Diaz. A művész tervei szerint a másolatok Londonba, Párizsba, Moszkvába, New Yorkba, Sanghajba és Tokióba kerülnek majd, ám a pontos helyszínekről egyelőre még folynak a tárgyalások. Az eredeti műalkotás Prágában marad - mondta Diaz. A másolatok egyike csütörtökön érkezik meg Sanghajba. A könnycsepp árverését a CBN televíziós csatorna közvetíti majd. A kikiáltási ár 30 millió cseh korona (327 millió forint).
2010.12.21. 08:30
 
Világgazdaság: hétmilliárd forint van babakötvényekben
Öt kereskedelmi banknál, 64.700 darab babakötvényhez kötődő start-számlán több mint hétmilliárd forint gyűlt össze a Világgazdaság szerint. A lap cikkében beszámol arról, hogy az első évek felfutása után a szerződések száma beállt egy bizonyos szintre, a megtakarított összegek pedig folyamatosan emelkednek. A Világgazdaság felidézi, hogy a magyar állam 2006. január 1. óta minden Magyarországon született magyar állampolgárságú gyermek születése évében "életkezdési támogatást" ad. Ez az összeg 2007 óta 42.500 forint. A támogatás elhelyezése és a megfelelő befektetés kiválasztása ugyan a szülő feladata, de döntően ezek a megtakarítások a kincstári megtakarítási számlán vannak.
2010.12.21. 07:15
 
Minden ötödik eurót magyarok költik el Burgenlandban karácsony előtt
A 35 millió eurós karácsonyi bevétel mintegy húsz százalékát a magyar vásárlók hagyják a burgenlandi üzletekben - közölte az MTI érdeklődésére a keleti osztrák határtartomány gazdasági kamarája. A legtöbb pénzt - vásárlásaik összértékének 36 százalékát - ruházati cikkekre és lábbelikre költik a határ túloldalára látogató magyarok, de előkelő helyen állnak "bevásárlólistájukon" az élelmiszerek is (22 százalék). A tavalyi évről nem állnak rendelkezésre pontos adatok, de a kereskedők arról számolnak be, hogy idén valamivel több a magyar vásárló, mint az előző évben - mondta Harald Schermann szóvivő.
2010.12.21. 04:45
 
 
Új vezetőedző érkezik a Debrecenhez, Herczeg András szakmai igazgató lesz
Új vezetőedzővel kezdi meg a felkészülést a Debrecen labdarúgócsapata, miután a klub éjszakába nyúló igazgatótanácsi ülésén Herczeg András klubmenedzser jelezte: más jellegű feladatot szeretne végezni a piros-fehéreknél. A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Herczeg az újonnan létrehozott szakmai igazgatói posztot tölti majd be, ennek konkrét feladatkörét január 3-án pontosítják. Nagy valószínűséggel ekkor kerül sor az új vezetőedző és szakmai stábjának kinevezésére is. A DVSC Futball Szervező Zrt. igazgatótanácsa hétfőn meghallgatta Herczeg beszámolóját az elmúlt három év munkájáról, elfogadta azt, és - mint Szima Gábor klubelnök jelezte - felkérte a szakembert a folytatásra.
2010.12.21. 01:15
 
 
Újabb 3 hónappal meghosszabbítható a veszélyhelyzet Veszprém megyében
A kormány a jövő év március 31-ig rendeletben hosszabbíthatja meg a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém megyében 2010. október 6-án elrendelt veszélyhelyzetet. A parlament 301 igen, 2 nem és 37 tartózkodó szavazattal fogadta el az erről szóló országgyűlési határozati javaslatot. A tartózkodó és a nemmel szavazó képviselők mind szocialisták voltak. Nemmel szavazott Juhász Ferenc és Szanyi Tibor. Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésében elsősorban a kedvezőtlen időjárással indokolja a veszélyhelyzet meghosszabbításának szükségességét, a szokatlanul csapadékos téli időszak ugyanis hátráltatta a kárenyhítést és a helyreállítást, illetve a további katasztrófák kivédésére szolgáló új védmű megépítését.
2010.12.20. 23:30
 
 
Az alkotmányban rögzítik az NMHH-elnök rendeletalkotási jogát
Az alkotmányban rögzítik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát. A fideszes Rogán Antal erről szóló javaslata a Fidesz-frakció kérésére név szerinti szavazás során, az MTI összegzése szerint megkapta a szükséges számú voksot. Az előterjesztés elfogadásához az összes képviselő kétharmadának, azaz legalább 257 képviselőnek az igen szavazatára volt szükség. A név szerinti szavazás pontos eredményét hétfő késő este ismerteti majd az ülés levezető elnöke. Az indítványt a kormány nem támogatta, a Fidesz-frakció ugyanakkor kötelező szavazást rendelt el a képviselőcsoport tagjai számára, és a kereszténydemokraták is igennel voksoltak.
2010.12.20. 21:15
 
MSZP: valaki nem mond igazat Rogán alkotmánymódosító javaslata ügyében
Lamperth Mónika szerint valaki nem mond igazat a Rogán Antal (Fidesz) által benyújtott alkotmánymódosítási javaslat ügyében. Az MSZP közjogi kabinetjének vezetője hétfőn az MTI-nek idézte: Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, "rövid polémia" után döntött úgy a Fidesz-frakció hétfői ülésén, hogy támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a fideszes politikus az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát.
2010.12.20. 20:45
 
WikiLeaks: a Fatah állítólag a Hamász megtámadására kérte Izraelt
A Fatah palesztin szervezet a rivális Hamász megtámadását kérte Izraeltől - legalábbis az izraeli belbiztonsági szolgálat főnöke szerint, akinek a szavait egy amerikai diplomata idézte egy 2007-es jelentésében, és a Wikileaks szivárogtatta ki hétfőn. A feljegyzés szerint 2007. június 13-án a Sin Bét főnöke, Juval Diszkin elmondta az amerikai nagykövetségen, hogy a Fatah egyes - meg nem nevezett - vezetői kérték Izraelt, hogy avatkozzék be a Gázai övezetért a Fatah és a Hamász között folyó küzdelembe, amely utóbb a Hamász javára dőlt el. "Ez teljesen új dolog volt, ilyet soha nem láttunk korábban" - mondta Diszkin, aki szerint a palesztinok "kétségbeesettek, szétziláltak és demoralizáltak" voltak.
2010.12.20. 20:30
 
NGM: semmi nem támasztja alá a jegybank újabb kamatemelését
A magyar gazdaságban zajló folyamatok és az államháztartás helyzete cáfolják azokat az indokokat, amelyekkel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői kamatdöntése mellett érvelt - hangsúlyozza a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. Hozzáteszi: Magyarország gazdasági konszolidációjának a megakasztását okozhatja az elhamarkodott és nehezen indokolható újabb jegybanki kamatemelés. A jegybank monetáris tanácsa hétfőn 25 bázisponttal 5,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.
2010.12.20. 20:15
 
BUX: +0,09 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 19,19 pontos, 0,09 százalékos emelkedéssel, 21.237,46 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama változatlanul 19.500 forint, az OTP részvények ára 0,36 százalékkal 5.269 forintra nőtt.
2010.12.20. 17:30
 
Lukasenka fehérorosz elnök szerint az ellenzéki tüntetések bűncselekmények
Bűncselekménynek nevezte az újraválasztása elleni ellenzéki tüntetéseket hétfőn Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, és börtönbüntetést helyezett kilátásba az érintettek számára. Az államfő Minszkben egy sajtóértekezleten azt hangoztatta, hogy vasárnap "elszabadultak a rongálók", akiket "az ellenzéki elnökjelöltek bujtottak fel". Lukasenka hozzátette: azt kérte a biztonsági erőktől, hogy tegyenek meg mindent a közrend megzavarásának megakadályozása érdekében. "A törvény szerint mindegyiküknek börtönben a helye...Nem lesz forradalom Fehéroroszországban" - szögezte le az elnök.
2010.12.20. 17:30
 
Kölségvetési Tanács: 2014-re 60%-ra lehetne emelni a foglalkoztatottságot
Ha 400 ezer fővel bővülne a foglalkoztatotti létszám Magyarországon, akkor a foglalkoztatottsági ráta meghaladná a 60 százalékot, és 2014-re Magyarország megközelítené az Európai Unió élvonalában lévő Svédország foglalkoztatási rátáját - olvasható a Költségvetési Tanács (KT) legfrissebb tanulmányában, amelyben azt vizsgálja , hogyan érhető el a költségvetési törvény javaslatában kitűzött 400.000 fős foglalkoztatásbővülés 2014-ig a jelenlegi demográfiai adottságok mellett. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbb közölt statisztikája szerint idén augusztus-októberben a 15-64 éves korcsoportra számított foglalkoztatási ráta 56 százalék volt.
2010.12.20. 17:15
 
 
Londoni elemzők: növeli a politikai feszültséget az újabb MNB-kamatemelés
A magyar jegybank és a kormány közötti, máris jelentős feszültség további éleződését eredményezheti az MNB hétfői újabb kamatemelése - vélekedtek a negyed százalékpontos szigorítás bejelentése után londoni felzárkózó piaci elemzők. Arról eltértek a citybeli vélemények, hogy az inflációs kilátások mennyire indokolják az egymás utáni második kamatemelést, amelynek nyomán 5,75 százalékra emelkedett az MNB alapkamata.
2010.12.20. 17:00
 
MSzSz: alaptalan vádak az eltitkolt jövedelmekről
A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) alaptalannak tartja azokat a vádakat, amelyek az elmúlt napokban a sajtóban napvilágot láttak, hogy több száz, sőt akár ezer milliárd forintos bevételeket titkoltak volna el a pénznyerő automatákat üzemeltetők - közölte Schreiber István, az MSZSz elnöke hétfőn az MTI-vel. Az MSzSz közleményében emlékeztetnek arra, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a miniszterelnökhöz intézett írásbeli kérdésében felvetette: miért nem érdeklik az államot a pénznyerő automatákból származó eltitkolt százmilliárdok. Lázár János szerint ugyanis egy bizonyos érdekcsoport 200-400 milliárdot tüntet el az állam elől.
2010.12.20. 16:45
 
Alkalmatlan a téli sportolásra a Balaton jege
Alkalmatlan a téli sportolásra a befagyott Balaton, mert mindössze 3-3,5 centiméter vastag jég borítja, a következő napokban pedig olvadás várható - tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízrendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-t. A rendőrkapitány beszámolója szerint a hétvégén jelentős fagyok voltak, de szerencsére senkinek nem jutott eszébe, hogy pár nap alatt megfelelőre hízhat a tó jege, így eddig nem történt sehol baleset a Balatonon a beszakadó jég miatt. A déli part mentén összetorlódott, töredezett, buborékos a jég, de valamivel beljebb sima a felülete, azonban még nem képes megtartani embereket.
2010.12.20. 16:45
 
 
A monetáris tanács 25 bázisponttal emelte az alapkamatot
A monetáris tanács 25 bázisponttal 5,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén. A monetáris tanács 25 bázisponttal 5,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot hétfőn a 3 százalékos célt tartósan meghaladó inflációra, illetve a felfelé mutató inflációs kockázatokra tekintettel, egyben jelezte, hogy a következő hónapokban az inflációs kockázatok mérlegelése alapján dönt a kamatemelés szükségességéről. A piaci elemzők megosztottak voltak a kamatdöntő ülés előtt, fele-fele arányban számítottak emelésre, illetve tartásra.
2010.12.20. 16:15
 
 
LMP: egy Orbán-Rogán-kormány kormányoz
Schiffer András szerint a kormány mint testület, aligha tekinthető egy komoly döntéshozó fórumnak; az LMP frakcióvezetője hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta: úgy tűnik, hogy egy "Orbán-Rogán kormány kormányoz". Az LMP frakcióvezetője emlékeztetett arra, a kormány a múlt héten még úgy foglalt állást, nem támogatja a fideszes Rogán Antal javaslatát, amelyik az alaptörvénybe emelné a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének rendeletalkotási jogát, a Fidesz parlamenti frakciója most viszont támogatja a kezdeményezést.
2010.12.20. 16:15
 
Az IPI szoros figyelemmel kíséri a média helyzetének alakulását Magyarországon
Szorosan figyelemmel fogja kísérni a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI), hogyan alakul a parlament előtt lévő törvényjavaslat elfogadása után a média helyzete Magyarországon - áll az újságíró szervezetnek a múlt heti tényfeltáró látogatásáról kiadott hétfői közleményében. Anthony Mills, az IPI illetékese örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy lehetőségük volt találkozni az érintett felekkel és megvitatni velük az új médiaszabályozással kapcsolatban felmerült komoly aggodalmakat. "Szorosan figyelemmel követjük a helyzetet a következő napokban és hetekben" - idézte Millst a közlemény.
2010.12.20. 15:45
 
 
Éves átlagban maximálnák a bűnügyi hírek arányát a kereskedelmi tévék híreiban
Éves átlagban nem haladhatná meg a húsz százalékot a bűnügyi hírek időtartamának aránya a jelentős befolyásoló erejű médiumok hírműsoraiban - ezt tartalmazza az alkotmányügyi bizottságnak a médiatörvény tervezetéhez hétfőn benyújtott zárószavazás előtti módosító indítványa. Az előterjesztés Novák Előd és Pörzse Sándor jobbikos képviselők múlt héten elfogadott módosító javaslatát pontosítaná, kimondva, hogy a bűnügyi tematikájú tudósítások korlátozása nem vonatkozna minden egyes érintett hírműsorra, csupán azok éves átlagára.
2010.12.20. 15:30
 
Tiltakoznak a települések a Tettye vízkorlátozása ellen
Petícióban tiltakoznak Pécs polgármesterénél a Tettye Forrásház Zrt. által tervezett vízkorlátozásban érintett települések vezetői. "A Páva Zsoltnak címzett beadványunkban elutasítjuk a fenyegetést és kinyilvánítjuk, hogy az eljárást etikátlannak és jogszerűtlennek tartjuk" - mondta Kovács Győző, Boda polgármestere Bicsérden, a faluvezetők hétfői megbeszélését követő tájékoztatón. Az ügy előzménye, hogy a vízszolgáltató Tettye Forrásház a napokban közölte: december 27-től korlátozza a szolgáltatást a Pécsi Vízmű Zrt. felé, amennyiben a francia érdekeltségű elődje nem fizeti ki neki a tartozását. Ez tizenkét településen eredményezhet időszakos ellátási problémákat.
2010.12.20. 15:15
 
 
Az EBESZ szerint nem volt legitim a fehérorosz elnökválasztás
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet szerint nem volt legitim a fehéroroszországi elnökválasztás, a szavazás során komoly szabálytalanságok történtek - közölte hétfőn az EBESZ választási megfigyelő missziójának vezetője. Tony Lloyd szerint Fehéroroszországban nem megfelelő a választás jogi háttere, nem szavatolja az áttekinthető szavazás megtartását. A misszióvezető elítélte azt, hogy a rendőrség "vaskézzel" verte le az urnák zárása utáni ellenzéki tüntetéseket. "Fehéroroszország népe jobbat érdemel" - mondta Lloyd, követelve a tüntetések nyomán letartóztatottak szabadon bocsátását.
2010.12.20. 15:00
 
 
Főügyészség: 20,6 milliós hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt zuglói polgármestert
A Központi Nyomozó Főügyészség 20,6 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja Zugló volt polgármesterét - közölte Fazekas Géza, a szervezet szóvivője az MTI-vel hétfőn, azután, hogy a Magyar Televízió déli híradójában elhangzott: a főügyészség szerint Weinek Leonárd 17,6 millió forint kárt okozott Budapest XIV. kerületének fiktív tanácsadói szerződések kötésével. A szóvivő szerint félreértésen alapul a tévében elhangzott, a gyanú szerintinél hárommillió forinttal alacsonyabb összeg. A Hunvald György korábbi szocialista erzsébetvárosi polgármester elleni eljárás során derült ki, hogy a politikus két fiktív tanácsadói szerződést is kötött havi 400 ezer forint értékben.
2010.12.20. 14:45
 
A foglalkoztatási bizottság támogatja a közszférát érintő törvénymódosításokat
Támogatta a közszférában dolgozókat érintő törvényjavaslatokat az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága hétfői ülésén Budapesten. A bizottság kormánypárti többséggel általános vitára alkalmasnak találta a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, továbbá a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítást kezdeményező javaslatokat. Kósa Lajos, Tarlós István és Kovács Zoltán fideszes képviselők a köztisztviselők jogállását érintő indítványukban egyebek mellett azt kezdeményezik, hogy az államigazgatáshoz hasonlóan a közigazgatásban is legyen lehetőség jövő évtől a munkáltató általi indoklás nélküli elbocsátásra.
2010.12.20. 14:00
 
 
Önvizsgálatra szólította fel a katolikus egyházat a pápa
XVI. Benedek pápa önvizsgálatra szólította fel hétfőn a katolikus egyházat, s annak átgondolására, hogy mi az, ami lehetővé teszi, hogy papok gyerekeket molesztáljanak. Bíborosok és püspökök előtt elmondott hagyományos karácsonyi beszédében a római katolikus egyház feje azt mondta: "fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mi az a rossz az üzenetünkben, abban, ahogy a keresztényi létet alakítjuk, ami lehetővé teszi, hogy ilyen dolgok előforduljanak". A pápa már korábban is elítélte a gyermekek szexuális zaklatását, de most először szólt arról, hogy komoly probléma lehet azzal, ahogy a kereszténységet és üzenetét értelmezik a modern világban.
2010.12.20. 14:00
 
Megbukott a román ellenzék bizalmatlansági indítványa
Megbukott hétfőn a román parlamentben az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítvány, így az Emil Boc miniszterelnök vezette kormány hivatalban maradhat. A román parlament két háza hétfőn szavazott együttes ülésen az ellenzéki szociáldemokraták és liberálisok által beterjesztett bizalmatlansági indítványról, amelyet a közalkalmazottak 2011-es bérezésére vonatkozó jogszabály kapcsán nyújtottak be a törvényhozói testület elé. Az indítvány mellett 190 honatya szavazott, ami kevésnek bizonyult a kormány megbuktatásához, ugyanis legalább 236 voksra lett volna szüksége az ellenzéknek.
2010.12.20. 14:00
 
 
Csökken a benzin ára
Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. Ezzel a benzin átlagára 355-356 forintra esik, a gázolajé 345 forint marad. A Mol a múlt héten bruttó 4-4 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát, s ezzel mindkét üzemanyag ára történelmi csúcsa emelkedett. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak kutaknál.
2010.12.20. 13:00
 
 
Több ezer ember rostokolt Európa repülőterein hétfő reggel
Több ezer ember töltötte az erős havazás miatt a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát Európa nagyvárosainak repülőterein. A legtöbben Párizsban és Londonban rekedtek a terminálban. Frankfurtban, Brüsszelben, Amszterdamban, Párizsban és Londonban sok utasnak már előző éjjel is a repülőtéren kellett aludnia, ezért a hatóságok kempingágyakat állítottak fel, illetve matracokat és takarókat osztottak szét. A világ legforgalmasabb légikikötőjének számító londoni Heathrow-n még a következő napokban is késésekkel és járattörlésekkel kell számolni, és a párizsi Charles de Gaulle és Orly reptereken is törölték a járatok 30 százalékát.
2010.12.20. 11:30
 
 
Jobbik: a sztrájktörvény-módosítási javaslat alkotmányos jogot csorbíthat
A Jobbik szerint a a sztrájktörvény módosítását célzó kormánypárti javaslat durván csorbíthatja a sztrájkhoz való alkotmányos jogot. A Jobbik tudatában van annak, hogy szükséges az elégséges szolgáltatás meghatározása, "amellyel meg kell határozni a lakosság biztonságát garantáló szolgáltatási mértéket, azonban a sztrájk, mint a munkajogi harc végső eszközének értelme nem kérdőjelezhető meg" - szögezte le az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Bertha Szilvia országgyűlési képviselő. Szerinte az önálló képviselői indítványként beterjesztett jogszabály-módosítás nem alkalmas e probléma rendezésére.
2010.12.20. 11:00
 
 
Fehérorosz elnökválasztás: Lukasenka nyert, szétverték a tüntetést
Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő államfő nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást Fehéroroszországban a szavazatok 79,7 százalékával - jelentették be a voksok száz százalékának összesítése alapján. A részvételi arány csaknem 80 százalékos volt - közölte korábban a bizottság. A szavazóhelyiségek bezárása után Minszkben a különböző jelentések szerint 10-40 ezer kormányellenes tüntető gyűlt össze a belvárosban. Az Oktyabrszkaja téren gyülekeztek, de később átvonultak a Függetlenség terére, ahol ugyanabban az épületben található a kormány, a parlament és a választási bizottság székhelye. A tüntetők megpróbálták megostromolni a kormányzati épületet, de a rohamrendőrök visszaverték őket.
2010.12.20. 10:00
 
 
Ma indul a magyar EU-elnökség hivatalos honlapja
Ma indítják el a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökség hivatalos honlapját. A honlap a www.eu2011.hu címen érhető el. A honlap üzemeltetésére 92 millió forintot szánnak. Mint Böszörményi Nagy Gergely, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese korábban elmondta, a honlap immár tíz éve a soros elnökség legfontosabb "kommunikációs felülete". Rácz Péter európai uniós szakértő és politikai elemző szerint az elnökségi honlapnak mindenekelőtt gyors és hatékony kommunikációs eszköznek kell lennie, a legfőbb tartalmi követelmény, hogy közvetítse az elnökség céljait és eredményeit, az aktuális eseményeket, ezenkívül tartalmaz majd "egy kis országpromóciót" is.
2010.12.20. 08:15
 
 
Tarlós: meg fogunk egyezni az Alstommal
Az Alstommal meg fogunk egyezni - jelentette ki Tarlós István főpolgármester a HírTV Kontraszt című műsorában. A főpolgármester szavai szerint "borzasztó" az a szerződés, amit az előző városvezetés kötött az Alstommal. Beszámolt ugyanakkor arról, hogy a hétvégén volt egy konzultáció a kormány képviselőivel a miniszterelnök jelenlétében és "kétség kívül azt igazolják a számítások, hogy nagyobb kockázat folytatni egy pereskedést, semmint megegyezni, de a tárgyalóasztalnál azt hiszem, határozottnak kell lenni". Jelezte: ha az Alstom kijavítja a metrókocsik hibáját és olyan minőségű szerelvényeket szállít, amelyek megkapják a szakhatósági engedélyt, "akkor de facto nem fogunk veszíteni" a szerződésen.
2010.12.19. 21:45
 
Hóvihar és özönvízszerű eső érte el érte el az USA nyugati partvidékét
Hatalmas hóvihar és özönvízszerű eső érte el vasárnap az Egyesült Államok nyugati partvidékét, aminek következtében komoly fennakadásokra kell majd számítani a közlekedésben. A 2000 méternél magasabban fekvő helyeken a hóréteg az előrejelzések szerint több mint 3 méterrel is megvastagodhat. A hóviharriasztás hétfő délutánig érvényben marad a kaliforniai Sierra Nevada hegységben, amelynek déli vonulata egy napig gyakorlatilag megközelíthetetlen lesz.
2010.12.19. 21:45
 
Kiss Edit nyerte a polgármester-választást Martfűn
Kiss Edit függetlenként indult jelölt győzött a Martfűn vasárnap tartott időközi polgármester-választáson, amelyet az októberben nyertes elöljáró, Bakonyi Péter halála miatt kellett kiírni - közölte a település jegyzője. A nem hivatalos eredmény alapján elsőséget szerzett ügyvédnő öt férfi vetélytársát megelőzve 753 szavazatot szerzett a Szolnok megyei településen - mondta Balogh Edit.
2010.12.19. 21:00
 
Békülékeny gesztust tett Izraelnek a palesztin elnök
Békülékenységet mutató gesztust tett Izraelnek vasárnap Mahmúd Abbász palesztin elnök: izraeli parlamenti képviselőket és politikai aktivistákat látott vendégül, s arra kérte őket, továbbítsák honfitársaiknak, hogy komolyan tárgyalni akar, békeszerződést kíván, s a palesztinok többé sosem folyamodnak erőszakhoz. Az izraeli-palesztin közvetlen béketárgyalások hónapokkal ezelőtt holtpontra jutottak, mert Izrael nem volt hajlandó meghosszabbítani a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepek építésének tilalmát, Mahmúd Abbász pedig kijelentette, hogy anélkül nem tárgyal.
2010.12.19. 21:00
 
 
Németország ellen a 2011-es női kézilabda-vb-ért
A magyar női kézilabda-válogatott a lehető legnehezebb csapatot, a német válogatottat kapta meg a jövő évi brazíliai olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének vasárnapi sorsolásán. A Norvégiában és Dániában zajló Európa-bajnokságon a 10. helyen végzett magyar csapat a kiemeltek között volt, s a Herningben tartott sorsoláson a nyolc lehetséges ellenfél közül egyértelműen a legkomolyabbat, az Eb-n meglepetésre már az első kör után búcsúzott németeket húzták ki számára ellenfélül.
2010.12.19. 16:30
 
 
Közlekedési káoszt és fagyhalált okozott Európában a mostoha időjárás
A hétvégi hóviharok, kemény fagyok megbénították Európa közlekedését, míg a Balkán országaiban többen megfagytak. Európa nagy légikikötői továbbra is jelentős késéseket és sok járat törlését jelentették vasárnap. A Charles de Gaulle párizsi repülőtér vasárnap délután négyig nem fogad és nem indít gépeket a lejegesedett betonpályák miatt. A frankfurti repülőtér vasárnap délig a járatok harmadának törlését jelentette, a londoni Heathrow hétfőig gyakorlatilag teljesen leáll. Az Amszterdam melletti Schipholról is nehezen tudnak elutazni az utasok, sok járattörlésre kell számítaniuk. A hatalmas mennyiségű hó nemcsak Hollandia légiközlekedésében okoz fennakadást, de például az utrechti vasútállomás forgalma is megbénult.
2010.12.19. 16:30
 
 
Németországnak kifizetődött az adócsalók nevét tartalmazó CD-k megvásárlása
A csaknem kétmilliárd euró pótlólagos adóbevétel azokat igazolta, akik pártolták a bennfentesek által bankoktól megszerzett, és a német adóhatóságoknak felkínált adathordozó lemezek megvásárlását - írja a Der Spiegel. A megvételre kínált kompaktlemezeken esetenként több ezer olyan német adóalany neve és banki kapcsolata szerepelt, akik külföldi (zömmel svájci és liechtensteini) pénzintézetekben helyeztek el jelentősebb összeget, ám annak tőkehozadéka után nem fizettek adót hazájukban. Az első ilyen adathordozók felbukkanásakor vita robbant ki a német szövetségi és tartományi kormányok között arról, mennyiben jogszerű lopott bizonyíték megvásárlása és felhasználása adócsalók leleplezése céljára.
2010.12.19. 16:15
 
 
Öt év szünet után új stúdióalbummal jelentkezik a Quimby
Öt év szünet után jelentkezett ismét teljes stúdióalbummal az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Quimby; tizenkettedik lemezük, a Kicsi ország műfajok és stílusok kavalkádja. "Amikor tavaly megjelent az ötszámos Ajjajjaj, akkor azt gondoltuk, nem kell megvárni, amíg összegyűlik egy teljes albumra való dal és nem ragaszkodunk egy új nagylemezhez. Aztán júniusban nagyon aktív és jó hangulatú próbákat csináltunk, és a nyári fesztiválszezon után ezt átmentettük szeptemberre és október elejére is. Legalább negyven dalötletünk volt, ebből 17 megvalósult" - idézte fel Varga Livius az anyag megszületését.
2010.12.19. 14:00
 
 
Elfagyott a gázvezeték egy zalaegerszegi utcában
Megszűnt a gázszolgáltatás néhány tucat zalaegerszegi háztartásban vasárnap reggelre, mert az éjszakai fagyok során jégdugó keletkezett a hálózatban. A Toldi utcai lakók az MTI-nek arról számoltak be: a reggeli órákban észlelték, hogy a négyemeletes lakóházakban nem működik a fűtés és a gáztűzhelyek is használhatatlanok. A házak egyedi központi fűtésével melegített lakások nem hűltek ki teljesen, többen hősugárzókat is elővettek, de a főzéshez nem volt gáz. A szolgáltatás helyreállításán reggel óta dolgoznak a szakembereik. Az egyik épületnél már sikerült eltávolítani a jégdugót, a másik kettőben pedig valószínűleg délutánra lesz gázszolgáltatás.
2010.12.19. 12:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML