2015. április 25., szombat - Márk
Deviza:  
EUR/HUF 300,85 USD/HUF 276,36 CHF/HUF 290,08
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24210 találat
 
Március 15-én tehetnek esküt az egyszerűsített honosítás első kérelmezői
Várhatóan március 15-e körül letehetik az állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítási eljárás első kérelmezői - mondta Semjén Zsolt az MTI-nek adott interjújában. A kormányfő helyettese azt mondta, hogy a választójog megadásának kérdése az év második felében kerülhet a kabinet elé, ez azonban személyes véleménye szerint nem függhet lakóhelytől, illetve attól, hogy fizet-e valaki adót vagy sem. Semjén Zsolt elmondta, hogy az idén mindent "überel" az állampolgárság kiadása. A szavazati jog kérdése a választójogi törvény módosításakor, az év második felében kerülhet a kormány, illetve a parlament elé - tette hozzá.
2011.01.23. 09:00
 
 
Az elemzők többsége szerint a monetáris tanács kamatot emel
A monetáris tanács hétfői ülésén várhatóan megemeli a jegybanki alapkamatot, mégpedig 25 bázisponttal 6,00 százalékra - véli a hírügynökségek által megkérdezett makrogazdasági elemzők többsége. A Reuters hírügynökség elemzése szerint az általuk megkérdezett elemzők megemelték idei kamatvárakozásukat, és többségük 25 bázispontos kamatemelést vár hétfőn, illetve arra számít, hogy az így 6 százalékra emelkedő jegybanki alapkamat nem változik az idei év végéig. Londoni elemzők szerint a magyar jegybank monetáris tanácsa idei első kamatdöntő ülésén ismét végrehajthat egy negyed százalékpontos kamatemelést. A hazai banki elemzők a monetáris tanács döntésével kapcsolatban optimistábbnak tűnnek.
2011.01.23. 08:45
 
Magyar-román hokiliga: bajnok a Csíkszereda
A HSC Csíkszereda megnyerte a magyar-román jégkorongbajnokságot, a MOL Ligát, miután a döntősorozat ötödik, szombati mérkőzésén megszerezte a végső sikerhez szükséges negyedik győzelmét is a Dunaújváros ellen. Eredmény: döntő, 5. mérkőzés: HSC Csíkszereda (romániai) - Dab.Docler Dunaújváros 3-1 (2-0, 0-1, 1-0). Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot 4-1-re nyerte a Csíkszereda. A végeredmény: 1. HSC Csíkszereda, 2. Dab.Docler, 3. Miskolci JJSE, 4. Vasas HC, 5. FTC-Orangeways, 6. SCM Fenestela 68 Brasov, 7. Sapa Fehérvár AV19, 8. Újpesti TE, 9. Steaua Rangers.
2011.01.22. 21:00
 
Die Zeit-cikk "Orbán feketelistájáról"
Orbán feketelistája címmel közölte eheti számában Christian Häuer-Schmidt írását a Die Zeit. A német liberális hetilap munkatársa megállapítja: "a bilincseket, amelyeket Orbán Viktor most látszólag lerohanásszerűen helyez el a magyar médián, már régóta készenlétben tartotta. Először egy évtizeddel ezelőtt mutatta meg őket a Die Zeitnek. Akkoriban írtam (Orbán) stratégiájáról, amelynek célja a magyar jobboldal összefogása és az antiszemita Magyar Igazság és Élet Pártjának körüludvarlása volt (Die Zeit 38/2000). A miniszterelnök ennek nyomán dokumentációt terjesztett a parlament elé azokról a külföldi sajtóbeszámolókról, 'amelyek aláássák Magyarország és kormánya tekintélyét'.
2011.01.22. 20:30
 
A Le Monde az Európai Bizottság médiatörvényt érintő aggályairól ír
A magyar kormány elleni szabálysértési eljárás megindításával fenyeget az Európai Bizottság a médiatörvény kapcsán: a Budapestre elküldött levélben Neelie Kroes, a médiaügyekben illetékes uniós biztos két hetet adott a magyar hatóságoknak arra, hogy válaszoljanak azokra a "komoly aggályokra", amelyeket a szövegnek az európai joggal és különösen az uniós alapjogi chartával kapcsolatos összeegyeztethetősége kérdésében felvetett - írta szombat délután megjelent számában a Le Monde francia liberális napilap.
2011.01.22. 18:30
 
Téli úszósorozat: Schirilla sikeres szereplése Bikácson
Ifj. Schirilla György szombaton, a Tolna megyei Bikácson kezdte meg idei téli úszósorozatát, ahol 21 percet töltött a helyi tóban. "Nagyon jól sikerült ez a mai úszás, ennek örülök. Úszásom előtt csónakkal törték fel a nagyjából két centis jégréteget, így jégtáblák között úsztam át háromszor oda-vissza a tavat. Az egyik jégtáblába csúnyán bevertem a kezem és a gyűrűs ujjam vérzett, de komolyabb baj nem történt. A helyiek nagyon készültek, s azt gondolom, sikerült jól szórakozniuk" - nyilatkozta az MTI-nek Schirilla, aki úszását követően egy előadást is tartott az egészséges életmódról.
2011.01.22. 17:15
 
Országjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet
Országjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetői a vidéki iparkamarákkal, vállalkozói szervezetekkel közös rendezvényeken ismertetik a megújuló fejlesztéspolitikát - közölte az NFM az MTI-vel. A közlemény szerint az eseménysorozat célja, hogy a pályázati rendszer egyszerűsítéséről és a pályázati kiírásokról szóló információk minden érintetthez, és különösen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz első kézből juthassanak el. A fórumsorozat együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).
2011.01.22. 08:30
 
 
A fővárosban már találtak hiányosságokat a hatóságok a szórakozóhelyeken
Az átfogó ellenőrzés során a fővárosban máris találtak olyan szórakozóhelyet a VI. kerületben, ahol több hiányosságot is feltártak a szakhatóságok. A múlt szombaton, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia után országszerte mindenre kiterjedő ellenőrzési akció kezdődött a szórakozóhelyeken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte, hogy egy Király utcai szórakozóhely ellenőrzése során az alkoholtermékek készletforgalmi nyilvántartását és szabályzatát nem találták a helyszínen. Annak pótlólagos bemutatására idézést adtak át a szórakozóhely képviselőjének, akivel közölték, amennyiben a dokumentumokat nem mutatják be, a hatóság 50 ezer forintos mulasztási bírságot szabhat ki.
2011.01.21. 21:00
 
Aggodalmát fejezte ki a magyar médiatörvény miatt az amerikai EBESZ-nagykövet
Aggodalmát fejezte ki az új magyar médiatörvény miatt és a sajtószabadság fenntartására hívta fel Magyarországot az Egyesült Államok EBESZ-nagykövete. Ian Kelly január 20-án kelt közleményében egyebek között ezt írja: "Szoros szövetségesként és barátként felhívjuk Magyarországot, hogy tartsa fenn a média szabadságát otthon és mindenütt a régióban mint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagja és az Európai Unió jelenlegi elnöke. Az új médiatörvény elfogadása komoly nemzetközi aggodalmakat keltett a szólásszabadság jövőjével kapcsolatban Magyarországon".
2011.01.21. 20:00
 
 
Ketten meghaltak, többen megsérültek egy balesetben Kisújszállás közelében
Egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek halt meg abban a balesetben, amely péntek délután történt a 4-es főúton Kisújszállás közelében - közölte az Országos Mentőszolgálat ügyeletese. Tamási Andrea megerősítette: a balesetben további hat ember sérült meg. Mint elmondta, egy 9 év körüli gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak a debreceni Kenézy kórházba. Súlyosan megsérült egy felnőtt is, őt szintén a debreceni kórházba szállítják. Négy ember könnyebben sérült meg, egyikük nem kért kórházi ellátást, így őt a helyszínen látták el, három embert pedig a karcagi kórházba szállítottak. A baleset a 4-es főút 152-es kilométerénél történt. Az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben.
2011.01.21. 19:15
 
Országszerte ellenőrzik a szórakozóhelyeket a szakhatóságok
A három halálos áldozatot követelő múlt szombati budapesti diszkótragédia után több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket. Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: az akció már megkezdődött, de ez nem azt jelenti, hogy a napokban valamennyi helyet ellenőrzik. A lehető legtöbb szórakozóhelyre, a lehető legrövidebb időn belül kimennek az ellenőrzésre jogosult hatóságok - tette hozzá. "A cél az, hogy minél nagyobb mélységben, minél több szórakozóhely jelenlegi állapotának felmérésével tudják garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát" - mondta Timár.
2011.01.21. 17:45
 
BUX: +1,05 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 238,51 pontos, 1,05 százalékos emelkedéssel, 22.972,18 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,27 százalékkal 22.400 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,33 százalékkal 5.750 forintra nőtt.
2011.01.21. 17:15
 
EBRD: tavaly először 20 milliárd euró felett Kelet-Európa finanszírorása
Tavaly első ízben emelkedett 20 milliárd euró fölé az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által a közép-kelet-európai és közép-ázsiai országok számára saját és kereskedelmi forrásokból felhajtott új finanszírozások összértéke - mondta a pénzintézet elnöke pénteken Londonban. Thomas Mirow az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének küldöttsége előtt, az EBRD londoni székhelyén tartott ismertetőjében elmondta: a bank úgynevezett mobilizációs rátája a 2009-ben mért 1,3 után tavaly 1,5-re emelkedett, ami azt jelenti, hogy az EBRD a tevékenységi térségében befektetett mindegy egyes euróhoz 1,50 euró további társfinanszírozást tudott felhajtani más, általában kereskedelmi forrásokból.
2011.01.21. 16:45
 
 
A dél-szudániak az önállóságra voksoltak
Az első hivatalos, de nem teljes adatok szerint a dél-szudániak döntő többsége az északi országrésztől való elszakadásra voksolt a múlt heti népszavazáson. A Dél-szudáni Népszavazási Bizottság internetes oldalán közölte, hogy a délen lakók 98,6 százaléka az országrész önállóvá válását akarja. A voksok több mint 80 százalékát számolták össze délen és 100 százalékát az ország többi részén. A végleges hivatalos adatok februárra várhatók. A népszavazást az a 2005-ben megkötött békemegállapodás írta elő, amely véget vetett az északon és délen élők közötti több évtizedes polgárháborúnak.
2011.01.21. 15:45
 
Jogi tanácsadóiról kérdezi Molnár Csaba a köztársasági elnököt
Molnár Csaba (MSZP) levélben kérdezi Schmitt Pál köztársasági elnöktől, hogy kik adnak tanácsokat neki az egyes törvények alkotmányosságának megítélésével kapcsolatban. A szocialista politikus az MTI rendelkezésére bocsátott levelében emlékeztet arra, hogy Schmitt államfővé választása előtt látogatást tett az MSZP parlamenti frakciójánál, és azt mondta: mivel nem alkotmányjogász, lesznek tanácsadói, akik szükség esetén felkészítik, ha egy törvény alkotmányosságának megítéléséről, az alkotmányossági vétó alkalmazásáról kell döntenie.
2011.01.21. 15:30
 
 
Péntek délutánig közel 12 ezer honosítási kérelem érkezett
Közel 12 ezer honosítási kérelem érkezett péntek délután két óráig az illetékes hivatalokhoz - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság Wetzel Tamás miniszteri biztos tájékoztatása alapján. A tájékoztatás szerint csütörtökön délelőtt érkezett be a tízezredik egyszerűsített honosítási kérelem, és a péntek 14.00 órás adatok szerint 11.889 kérelmet fogadtak be a külképviseletek, az anyakönyvezetők és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai. Szabadkán, Csíkszeredán, Kolozsváron a legnagyobb az érdeklődés, de további 47 külképviseleten is adtak már be kérelmet. Az igényléseket körülbelül fele-fele arányban nyújtják be a külképviseleteken és Magyarország területén - közölték.
2011.01.21. 15:15
 
 
Ünnepi évad a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Alapítása 80. évfordulóját ünnepli idén a Szegedi Szabadtéri Játékok; a jubileum alkalmából ismét játsszák Madách Imre drámáját, Az ember tragédiáját, amely 1933 óta eddig 61-szer volt műsoron. Az emblematikus jelentőségű darabbal egy évtized után idén visszakerül a próza a Dóm térre - hangsúlyozta Herczeg Tamás, a játékok igazgatóhelyettese a budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a bemutatóhoz színháztudományi konferencia is társul, amely felidézi a tragédia gazdag előadástörténetét. Varga Mátyás, a játékok, a budapesti operaház és számos színház jeles díszlettervezője idén lenne 100 éves. Az évforduló alkalmából szegedi emlékházában kiállítás emlékezik majd Madách színművére.
2011.01.21. 15:00
 
 
WikiLeaks: Svédország követelte Bagdadtól a menekültek visszafogadását
A stockholmi kormány nyomás alá helyezte Irakot 2007-ben, hogy fogadja vissza Svédországból azokat az iraki menekülteket, akiknek elutasították a letelepedési kérelmét - derül ki egy pénteken nyilvánosságra hozott WikiLeaks-dokumentumból. A 2007 szeptemberében Bagdadból keltezett sürgönyben az amerikai nagykövet arról számolt be, hogy Carl Bildt és Tobias Billström svéd miniszterek nyomás alá helyezték az iraki kormányt, hogy kössön Svédországgal államközi megállapodást a kiutasított menedékkérők visszafogadásáról. A hír felháborodást keltett svéd politikai körökben, mert Carl Bildt külügyminiszter lépésével beavatkozott a menedékkérelmeket elbíráló hatóság illetékességébe.
2011.01.21. 14:45
 
NFM: a kormány támogatja a szegedi szuperlézer programot
A kormány az Új Széchenyi Terv keretében támogatja a Szegeden megvalósuló szuperlézer programot - mondta az MTI-nek Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. Az Extreme Light Infrastructure (ELI) európai uniós program a világon jelenleg létező legnagyobb lézernél ezerszer nagyobb teljesítménysűrűségű kutató szuperlézer megépítését célozza, amely az összeurópai érdekeltségű kutatási infrastruktúrák stratégiai tervében szereplő 44 nagyberendezés egyike lenne. Az ELI nemzetközi irányító bizottságának 2009. október elsejei döntése értelmében a lézerberendezést három helyszínen - Prágában, Szegeden és Bukarestben - építik meg.
2011.01.21. 14:30
 
Saját monitoring rendszert állít fel a Jobbik
A Jobbik szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány is folytatja elődei gyakorlatát és tanácsadói szerződések átláthatatlan rendszerén keresztül "közpénzeket szivattyúz át baráti zsebekbe" - jelentette ki Z. Kárpát Dániel pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus példaként említette a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) esetét, ahol jelenleg a miniszter unokaöccse, korábban pedig felesége is megbízásokat teljesített. "A teljesen és tökéletesen független - és ezt nagy idézőjelben kell érteni - Nézőpont Intézet rendszeres megbízással pedig több tízmillió forint közpénz költhet el, pályáztatás, ellenőrzés és mindenféle monitoring nélkül" - hangzott el.
2011.01.21. 14:15
 
 
Németh Zsolt: indokolatlan lakóhelyhez kötni a szavazati jogot
Németh Zsolt szerint nem indokolt lakóhelyhez kötni a választójogot. A külügyi államtitkár hangsúlyozta: a választójog kérdésével az alkotmányozás után foglalkoznak. Indokolatlannak minősítette azt a jelenlegi alkotmányban szereplő korlátozást, hogy a választójog a lakóhelyhez kötődik. Tavaly ősszel a Fidesz részéről elsőként Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke vetette fel, hogy választójogot kaphatnak a határon túli magyarok. Az új alkotmány koncepciójának december elején nyilvánosságra hozott egységes szövege azt tartalmazza, hogy minden magyar állampolgárt sarkalatos törvényben meghatározott feltételek esetén megillet a választójog.
2011.01.21. 13:15
 
Kajak-kenu vb: 800 milliós költségvetés
A MOL lesz a Szegeden augusztus 17. és 21. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság névadó szponzora, a SEAT pedig a viadal hivatalos szállítója - jelentették be a hazai szövetség (MKKSZ) vezetői pénteki sajtótájékoztatójukon, amelyet abból az alkalomból tartottak, hogy 200 nap múlva kezdődik az év kiemelkedő magyarországi sporteseménye. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke azt mondta: a szervezés kapcsán minden a legnagyobb rendben halad, köszönhető ez annak is, hogy az állam a gazdasági nehézségek ellenére minden anyagi támogatást megadott a sikeres lebonyolításhoz. Az MTI kérdésére elárulta: a vb összköltségvetése 800 millió forint, ebből 300-at biztosít az állam.
2011.01.21. 13:00
 
 
Az európai fesztiválok egyesülete a főpolgármesterhez fordult a Sziget miatt
A Yourope nevű, hatvannégy európai fesztivált tömörítő egyesület nyílt levélben kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy változtassa meg a Sziget Fesztivált "ellehetetlenítő" területhasználati díjról szóló döntést. A nemzetközi szervezet MTI-hez pénteken eljuttatott nyílt levelében olyan értékes jelenségként írják le a Sziget Fesztivált, amely Magyarország jó hírét terjeszti a kulturális világban. "Meggyőződésünk, hogy a Sziget olyan mérvadó demokratikus értékek hordozója, mint a tolerancia és a kommunikáció" - fűzik hozzá. A Yourope emellett a fesztivál gazdasági jelentőségét is hangsúlyozza, mondván: munkát ad a fővárosiaknak, a beszállítóknak, a művészeknek, illetve a rendezvény turistákat is vonz Budapestre.
2011.01.21. 12:30
 
 
Egyelőre nem tudni, hogy a Mol ellen irányult-e támadás Pakisztánban
Egyelőre nem lehet tudni, hogy kifejezetten a Mol ellen irányult-e a csütörtöki támadás Pakisztánban - jelentette ki Darvasi István Magyarország iszlámábádi nagykövete pénteken azzal kapcsolatban, hogy fegyveres rajtaütésben meggyilkolták a magyar olajvállalat két alvállalkozóját. A magyar diplomata az MTI telefonos megkeresésére elmondta, hogy a Molnak az északnyugati határtartományban található koncessziós területén, az egyik kúttól a központi feldolgozó üzembe tartó konvojra csaptak le fegyveresek. Az akcióban meghalt a konvojt őrző határrendőrség négy katonája, egy másik megsebesült. Két embert elraboltak.
2011.01.21. 12:30
 
Németh: reális cél Horvátország csatlakozása a magyar elnökség alatt
A magyar uniós elnökség reális célkitűzésének nevezte Horvátország csatlakozását a szervezethez Németh Zsolt külügyi államtitkár az újjáalakult Magyar Állandó Értekezlet külügyi és jogi szakbizottsága pénteki budapesti ülése után. Németh Zsolt úgy fogalmazott: az egyik legfontosabb feladat a bővítési folyamat újraindítása, s ebben déli szomszédaink, komoly magyar közösségekkel kifejezetten érintettek. Azon vagyunk, hogy lezárjuk a horvát csatlakozási tárgyalásokat, ha ez sikeresen megtörténik, akkor ez nemcsak a horvátországi magyaroknak fontos üzenet, hanem a Nyugat-Balkánnak, és Szerbiának is - fűzte hozzá.
2011.01.21. 12:15
 
Párizs: az 1967-es határok alkotják a közel-keleti tárgyalások alapját
Az Európai Unió szemében az 1967-es határok alkotják az izraeli-palesztin béketárgyalások alapját - jelentette ki a közel-keleti látogatáson tartózkodó Michele Alliot-Marie francia külügyminiszter egy pénteken megjelent lapinterjújában. "Az Európai Unió 2009 decemberében ismételten és teljesen egyértelműen kinyilvánította azt az álláspontját, hogy csak abban az esetben ismeri el az 1967-es határok bármilyen megváltoztatását, ha azt mindkét tárgyaló fél elfogadja, beleértve ebbe (Kelet-)Jeruzsálem (státusát)" - válaszolta Alliot-Marie arra a kérdésre, hogy az EU miért nem ismeri el a palesztin államot a hatnapos háború előtti határok között, noha ezt megtette több latin-amerikai ország.
2011.01.21. 12:15
 
 
Újabb feljelentést tett Budai Gyula a filozófuspályázatok ügyében
Két újabb filozófuspályázat ügyében tett feljelentést a rendőrségen az elszámoltatási kormánybiztos pénteken. Budai Gyula az MTI-nek azt mondta: a Magyar Nemzet tényfeltáró írásai alapján döntött úgy, hogy bekéri annak az öt pályázatnak a dokumentációját, amely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt felhívásokon nyert. Ezek közül pénteken kettő ügyében tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon ismertetlen tettes ellen büntetőfeljelentést jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A két pályázat közül az egyik projektvezetője Vajda Mihály, a másiké pedig Heller Ágnes volt - ismertette a kormánybiztos.
2011.01.21. 12:00
 
Tápiószőlős közel ötven háza károsodott a belvíz miatt
Sorra repednek, süllyednek meg a vályogból készült, vagy vert falú ingatlanok a Pest megyei Tápiószőlősön a települést sújtó belvíz miatt, de a helyreállításra egyelőre nincs pénz - közölte a helyi polgármester pénteken az MTI-vel. Veres József László (független) elmondta, hogy a folyamatos szivattyúzás ellenére a község területének legalább 40 százalékát borítja belvíz, ami különösen a hatvanas években épült - vályog, illetve vert falú, gyenge alapzatú - ingatlanokat veszélyezteti. Ilyen típusú a tápiószőlősi otthonok 30-40 százaléka, ezek közel fele válhat előbb-utóbb lakhatatlanná - tette hozzá a polgármester.
2011.01.21. 11:45
 
A Sme a magyar és a szlovák államfő találkozójáról
Tisztségben, vélemény nélkül cím alatt közölt kommentárt a Sme című szlovák liberális napilap pénteken a magyar és a szlovák államfő előző napi találkozójáról. "Nincs nagy értelme nézeteltérésekről beszélni olyan politikusok esetében, akik a mai - és az összes múltbeli - tisztségüket éppen azért szerezték meg, mert soha semmilyen önálló véleményük nem volt, s megígérték, hogy a jövőben sem lesz" - írja a hírmagyarázó, Peter Morvay.
2011.01.21. 11:45
 
 
Megkezdődött az uniós igazságügyi miniszterek tanácskozása
Az állampolgárok jogainak érvényesítéséről, az úgynevezett uniós polgársági jogok akadályainak felszámolásáról kezdtek tanácskozást pénteken Gödöllőn a tagállamok igazságügyi miniszterei, illetve államtitkárai. Az Európa-ügyi, majd a foglalkoztatásért felelős, továbbá a belügyminiszterek tanácskozása után a mostani már a negyedik miniszteri találkozó, ami jelzi, hogy "nagy sebességgel" zajlanak a három hete tartó, féléves magyar európai uniós elnökség rendezvényei.
2011.01.21. 11:30
 
Francia lap: Orbán célba vette a filozófusokat
Orbán célba vette a filozófusokat címmel egy teljes oldalon számolt be a filozófuspályázatokról szóló cikkekről pénteken a Libération. A francia baloldali újság szerint a hatalomhoz közeli média antiszemita kampányt indított öt értelmiségi ellen. A budapesti keltezésű tudósítás szerint az a tény, hogy "az Orbán Viktor populista jobboldala által elfogadott, vitatott médiatörvényt január 1-jei életbelépése ellenére az írott sajtóra csak július 1. után - azaz csak azután lehet alkalmazni, miután Magyarország európai uniós soros elnöksége véget ért és már nem lesz reflektorfényben -, a magyar miniszterelnökhöz közel álló médiának lehetőséget teremt arra, hogy a saját többsége által elrendelt elveket arcátlanul megsértse".
2011.01.21. 11:30
 
Letette az esküt a magyar csapat a Téli Universiadén
Letette az esküt a jövő csütörtökön kezdődő téli Universiadén, az egyetemista-főiskolás sportolók csúcsversenyén induló magyar csapat pénteken, a Magyar Sport Házában. Az eseményen Hédi Csaba, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára elmondta, utólag sikerült elérni, hogy a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtáncpáros is szerepelhessen az Universiadén, így 18 magyar sportoló utazik a törökországi Erzurumba. A pénteki eskütételen heten, a rövidpályás gyorskorcsolyázók és a jégtáncpáros női tagja tudtak csak részt venni, mivel a hódeszkások a La Molinában zajló világbajnokságon versenyeznek vasárnapig, az alpesi sízők pedig szintén nemzetközi viadalra utaztak el. A sportolók és edzőik mellett négy magyar bíró is szerepel a február 6-ig tartó Universiadén.
2011.01.21. 11:15
 
 
George Clooney maláriás lett Szudánban
Maláriás lett az év elején George Clooney Szudánban, ahol a népszavazás miatt járt. A színész már felgyógyult - utazásáról a Larry King helyét átvevő Piers Morgan műsorában beszélt a CNN amerikai hírcsatornán. Clooney többször járt Szudánban, és már másodszor lett maláriás. Az Oscar-díjas művész szerint saját esete is azt mutatja, hogy a megfelelő gyógyszerekkel a malária halálos ítélet helyett jól kezelhető tíznapos betegség lehetne. A színész-rendező viccelődött fertőzésén, Afrika iránti elkötelezettségéről azonban komolyan beszélt Piers Morgannek. A műsor pénteken kerül adásba.
2011.01.21. 10:15
 
 
Január végéig kérhető, hogy a munkáltató állapítsa meg az szja-t
Január végéig kérhetik a magánszemélyek, hogy a 2010. évi személyi jövedelemadójukat (szja) a munkáltatójuk állapítsa meg és számolja el a különbözetet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A közlemény szerint a magánszemélyek - adóbevallás benyújtása helyett - a munkáltató közreműködésével tehetnek eleget a 2010. évi adókötelezettségének, ha a munkáltató vállalja az adó megállapítását. Ezt a magánszemélyek a 10NY29 számú nyilatkozat kitöltésével kérhetik, a nyilatkozatot és a hozzá tartozó tájékoztatót a NAV honlapjáról lehet letölteni.
2011.01.21. 09:15
 
 
Pakisztánban megölték a Mol alvállalkozójának két helyi alkalmazottját
Fegyveres rajtaütésben meggyilkolták Pakisztánban a Mol magyar olajvállalat két helyi alvállalkozóját, másik kettőt elhurcoltak. A hírt a Mol megerősítette, hangsúlyozva, hogy az áldozatok mind pakisztáni állampolgárok. A súlyos incidens az északnyugati országrészben, Kohát térségben történt. A gyaníthatóan szélsőséges iszlamista fegyveresek a munkából hazatérő dolgozók gépkocsioszlopát támadták meg, és a konvojt kísérő négy katonát is megöltek.
2011.01.21. 09:00
 
Magyar-román jégkorongliga, döntő: 3-1-re vezet a Csíkszereda
A jégkorong MOL Liga döntőjének negyedik mérkőzésén a Csíkszereda 5-2-re nyert Dunaújvárosban, így 3-1-re vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. Eredmény, döntő, 4. mérkőzés: Dab.Docler Dunaújváros - HSC Csíkszereda (romániai) 2-5 (1-1, 1-1, 0-3). Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Csíkszereda javára. A következő találkozónak Csíkszereda ad otthont szombaton.
2011.01.20. 21:45
 
 
A tunéziai kormány elfogadta az amnesztiatörvény tervezetét
Az átmeneti tunéziai kormány elfogadta csütörtökön az amnesztiatörvény tervezetét, valamint döntött a bukott kormánypárt, az Alkotmányos Demokratikus Egyesülés (RCD) teljes vagyonának visszaállamosításáról. A kormányszóvivő közölte, hogy a bukott államfő, Zin el-Abidin ben Ali által vezetett párt összes ingó és ingatlanvagyonát visszaadják az államnak az átmeneti kormány azon ígéretének alapján, miszerint megkezdik az állam és a 23 évig egyeduralkodó RCD szétválasztását. Ben Ali január 14-én menekült az országból, de azóta is mindennaposak a tüntetések.
2011.01.20. 21:30
 
 
A FIFA elnökével találkozott az MLSZ vezetése
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetői csütörtökön hivatalos bemutatkozó látogatáson vettek részt Zürichben, a nemzetközi szövetség (FIFA) székhelyén. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a Csányi Sándor vezette magyar delegációt Joseph Blatter, a FIFA első embere fogadta, az MLSZ elnöke mellett Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár vett részt a találkozón. A több órás, jó hangulatú megbeszélésen a magyar küldöttség tájékoztatta a FIFA elöljáróit a szövetség átalakulásáról, terveiről, és szóba kerültek a két szervezet közötti együttműködési lehetőségek is. Kiemelt szerepet kapott a tárgyalásokon a fiatal labdarúgók védelme, valamint a saját nevelésű játékosok szerepeltetésének fontossága.
2011.01.20. 19:15
 
Kolompár-per: a számlák valóságtartalmát vizsgálta a bíróság
Tanúkihallgatásokkal folytatódott a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróságon, a tárgyaláson az Európai Szociális Alap és a hazai költségvetés által kiírt pályázat elszámolásához felhasznált számlák valóságtartalmát vizsgálta a bíróság. A csütörtöki tárgyaláson a Mélykúti Cigány Érdekképviseleti szervezet vezetőjét hallgatta ki a bíróság. A Kolompár Orbán elsőrendű vádlott leányának élettársa által vezetett szervezet részt vett abban a konzorciumban, mely az Európai Bizottság és az akkori munkaügyi minisztérium illetékes hatósága által kiírt pályázaton 255 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
2011.01.20. 17:45
 
BUX: -0,71 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 162,13 pontos, 0,71 százalékos csökkenéssel, 22.733,67 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 0,71 százalékkal 22.340 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,55 százalékkal 5.619 forintra esett.
2011.01.20. 17:30
 
 
Az államháztartás pénzforgalmi hiánya a GDP 3,2 százaléka volt 2010-ben
Az államháztartás központi - helyi önkormányzatok nélküli - alrendszerének pénzforgalmi egyenlege 2010-ben az előzetes adatoknak megfelelően 869,8 milliárd forintos deficittel zárt, ami a GDP 3,2 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormányzati portálon. Az előző, 2009. évben az államháztartás központi alrendszerének hiánya 924,8 milliárd forint volt, amely az előirányzat 142,1 százalékával volt egyenlő - áll az NGM közleményében. Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli 2010. évi pénzforgalmi hiányának alakulása megerősíti azt, hogy a kormányzati szektor uniós módszertan (ESA'95) szerinti hiánycélja a GDP 3,8 százaléka a várakozásoknak megfelelően teljesül.
2011.01.20. 17:15
 
 
Szijjártó: Orbán megvédte Magyarországot az Európai Parlamentben
Orbán Viktor az Európai Parlamentben megvédte Magyarországot, kiállt a magyarok demokratikus elkötelezettsége mellett - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatón, hozzátéve: ez az, amiért "a szocialistákat eszi a frász". A miniszterelnök szóvivője beszélt arról is, hogy a magyar elnökségi program mögött európai egység alakult ki. Szijjártó szerint az EP szerdai plenáris ülésén lelepleződött, hogy a médiatörvény ügyében pártalapú támadásról van szó. Úgy vélte: az európai "baloldalon, szélsőbaloldalon" nem tudják megemészteni, hogy a magyar választók kétharmados felhatalmazást adtak egy jobbközépen álló polgári, kereszténydemokrata politikai erőnek.
2011.01.20. 17:00
 
Magyarország egy csomagban oldaná meg problémás ügyeit Oroszországgal
Magyarország egy csomagban szeretné megoldani az összes nyitott kérdést Oroszországgal, amire az orosz fél korábban hajlandóságot mutatott - közölte Martonyi János külügyminiszter Szabó Vilmos szocialista parlamenti képviselőnek, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok alakulásáról írásban feltett kérdéseire. A parlament honlapján olvasható válasz szerint a nyitott kérdésekhez tartozik a Malév-tartozás, a Szurgutnyeftyegaz Mol-pakettje, a Paksi Atomerőmű rekonstrukciója és esetleges bővítése mellett a 4. metróvonal fejlesztésében való orosz részvétel és a széles nyomtávú vasútvonal magyarországi bővítésének, továbbá, a 2014-ben lejáró földgázszállítási megállapodás meghosszabbításának kérdése.
2011.01.20. 15:45
 
Berlin szerint korai Románia és Bulgária schengeni csatlakozása
Egyelőre korai lenne Románia és Bulgária csatlakozása az Európai Unión belüli szabad mozgást lehetővé tevő schengeni övezethez - erősítette meg a berlini kormány álláspontját Thomas de Maiziere német belügyminiszter csütörtökön Gödöllőn. A politikus - aki az EU-tagállamok belügyi tárcavezetőinek nem hivatalos tanácskozásán vesz részt a magyar városban, s ennek keretében nyilatkozott néhány újságírónak - elismerte, hogy mind a bukaresti, mind a szófiai kormány hatalmas erőfeszítéseket tesz a belépéshez szükséges technikai követelmények teljesítésére.
2011.01.20. 14:45
 
 
Gazdag felhozatal a Sundance Filmfesztiválon
Az eddigi leggazdagabb filmes programmal nyílik meg csütörtökön az utahi Park Cityben a világ egyik legjelentősebb független filmes fesztiválja - közölték a 27. Sundance Filmfesztivál szervezői. A január 30-ig tartó független nemzetközi filmmustrán 29 ország mintegy 120 filmjét vetítik. Ebből 40 film elsőfilmes alkotó produkciója, 95 pedig világpremier. Mint a szervezők elmondták, az alkotók rekordszámú filmmel jelentkeztek a független filmesek Mekkájának tartott fesztiválra.
2011.01.20. 14:15
 
Újabb sztrájk Görögországban
Csütörtökön 24 órás munkabeszüntetést tartanak a görög orvosok és fogorvosok is, tiltakozva az egészségügyben tervezett reformok miatt, a gyógyszerészek és az ügyvédek már szerda óta sztrájkolnak, és akciójuk még pénteken is tartani fog. A mostani demonstráció kiváltó oka hasonló ahhoz, mint amikor tavaly a fuvarozók szüntették be jó néhány napra a munkát, komoly ellátási zavarokat okozva az országban. A kormány most is lazítani tervezi az eddig meglehetősen zárt szakmákban a munkavállalás szabályozását. Ilyen például a teherautósofőrök, az orvosok, a gyógyszerészek, az ügyvédek, az építészek, jegyzők szakmája, amelyeket eddig csak igen szigorú feltételekkel lehetett űzni.
2011.01.20. 14:15
 
Transparency International: a korrupció továbbra is komoly probléma az unióban
A korrupció még mindig komoly problémát okoz az unióban, ezért fontos, hogy az ellene folytatott küzdelem szerves része legyen az EU szakpolitikáinak - mondta Jana Mittermaier, a Transparency International (TI) brüsszeli uniós irodájának vezetője Budapesten. A TI azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a Külügyminisztériumban átadták ajánlásaikat a magyar elnökségnek. Jana Mittermaier üdvözölte, hogy a minisztériumban meghallgatták a javaslataikat. Felvetéseik közül egyebek mellett kiemelte, hogy vizsgálják felül azt a jogszabályt, amely arról rendelkezik, hogy biztosítani kell az uniós intézményeik dokumentumainak nyilvánosságát, és el kell érni, hogy a polgárok valóban megismerhessék a nevükben meghozott döntések hátterét.
2011.01.20. 14:00
 
Balog Zoltán: az előző OCÖ lejáratta a cigányságot
Balog Zoltán államtitkár szerint az előző Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lejáratta a magyarországi cigányságot, ezért a testület első és legfontosabb feladata, hogy visszanyerje hitelét. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az OCÖ alakuló ülését követően, a grémium előtt a testület elmúlt nyolc év politikájára és arra utalva, hogy a volt elnök, Kolompár Orbán bírósági tárgyalása miatt nem vett részt az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: olyan korszak zárul le, amelyre senki nem lehet büszke, inkább szégyenkezni kell, mert az előző testület lejáratta a cigányságot. "Ki kell értékelni az elmúlt nyolc évet, hogy a hibákból tanuljunk, a bűnösöket, ha vannak, el kell számoltatni" - mondta.
2011.01.20. 14:00
 
Transparency International: a korrupció továbbra is probléma az unióban
A korrupció még mindig komoly problémát okoz az unióban, ezért fontos, hogy az ellene folytatott küzdelem szerves része legyen az EU szakpolitikáinak - mondta Jana Mittermaier, a Transparency International (TI) brüsszeli uniós irodájának vezetője Budapesten. A TI azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a Külügyminisztériumban átadták ajánlásaikat a soros magyar uniós elnökségnek. Jana Mittermaier üdvözölte, hogy a minisztériumban meghallgatták a Magyarországnak és az egész uniónak szóló javaslataikat. Földes Ádám, a TI magyarországi tagozatának vezetője kijelentette: átfogó, európai korrupcióellenes stratégiát kell kidolgozni.
2011.01.20. 13:30
 
 
Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke
Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új képviselő-testülete csütörtöki budapesti alakuló ülésén. Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt. A testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 13:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML