2015. július 28., kedd - Szabolcs
Deviza:  
EUR/HUF 309,75 USD/HUF 279,94 CHF/HUF 290,21
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24339 találat
 
Járóka Lívia EP-képviselő részt vesz a Davosi Fórumon
A davosi Világgazdasági Fórum "Az új valóság közös normái" című megbeszélés-sorozatán vesz részt csütörtöktől Járóka Lívia európai parlamenti képviselő. A fideszes politikus - az EP egyetlen roma tagja -, aki előzőleg részvevője volt Davosban a Világ Fiatal Vezetőinek Fórumának, az MTI-nek csütörtökön elmondta: örömmel tapasztalja, hogy a soros magyar uniós elnökségből kifolyólag a magyar kormány most jobban tisztában van az új nemzetközi gazdasági és társadalmi trendekkel.
2011.01.27. 20:00
 
 
Diszkótragédia: nyolcra nőtt a gyanúsítottak száma
Újabb két embert gyanúsított meg a rendőrség a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében; a rendőrség jövő hétfőn vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait az ügyészségnek. A nyomozás során korábban meggyanúsított hat ember szabadlábon védekezik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök esti közleménye szerint a tanúkihallgatások és a beszerzett szakértői vélemények alapján további két embert gyanúsítottak meg, szintén halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A BRFK tájékoztatása szerint a két újabb gyanúsított a rendezvény biztonságos lebonyolításáért felelt.
2011.01.27. 19:45
 
Török Zsolt: Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak
Török Zsolt szerint Orbán Viktor, Kósa Lajos és a jobboldali médiadiktatúra szereplői azok, akik az ország ellen indult hecckampányt szervezik, megnyilvánulásaikkal, beszédeikkel. Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak több alkalommal - mondta az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Török Zsolt úgy fogalmazott: "Kósa Lajos konkrétan hazudik, Orbán Viktor pedig maga a szégyen Magyarországon". Hozzátette: "Kósa Lajos és Orbán Viktor múlt szerda óta úgy viselkedik, mint a rajtakapott férj, aki a szobába belépő feleségének azt mondja: ugyan drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek".
2011.01.27. 18:45
 
Eddig 53 993 pénztártag nyilatkozott a magán-nyugdíjrendszerben maradásról
Eddig nem kellett különösebben sokat várakozniuk azoknak a magán-nyugdíjpénztári tagoknak sem, akik az utolsó napokra hagyták nyilatkozatuk leadását, vidékről sem érkezett jelzés sorállásokról az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz (ONYF). Csütörtökön délután 3 óráig 53 993 pénztártag nyilatkozott arról, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kíván maradni. Szőke Lovas Zsuzsa, az ONYF sajtótitkára csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Váci úton a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatán 40 dolgozó csak a magánpénztári nyilatkozatok fogadásával foglalkozik, a maximális várakozási idő tegnap 25 perc, átlagosan 12 perc volt.
2011.01.27. 18:00
 
Matolcsy: várakozáson felüli az állami nyugdíjrendszert választók aránya
Matolcsy György szerint minden várakozást felülmúlóan sokan döntöttek úgy, hogy az állami nyugdíjrendszert választják. A nemzetgazdasági miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a magánnyugdíjpénztár-választásról szóló határidő hétfői lejártával kapcsolatos kérdésre válaszolva aláhúzta: a jelenlegi adatok szerint a 3,1 millió magánnyugdíj-pénztári tag 2 százaléka körül lesz azok száma, akik a magánpénztárakban való maradás mellett döntenek. Úgy vélekedett: ez a szám lényegesen alacsonyabb annál, mint amelyek az előrejelzésekben megfogalmazódtak; a kormány legfeljebb 10 százalékos maradói részaránnyal számolt, a más számítások 3-5 százalék közötti arányt valószínűsítettek.
2011.01.27. 17:45
 
 
Megemlékezés a holokauszt nemzetközi emléknapján
A holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, az állam nem védte meg állampolgárait egy idegen hatalommal szemben - mondta Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban csütörtökön. Az államtitkár a holokauszt nemzetközi emléknapján, az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 66. évfordulóján rámutatott: a második világháború idején "az őrület átszőtte a politikát", a vész pedig akkor söpört végig az országon, amikor az ország már a második világháború végét várta. Mindazokra emlékeznünk kell, akik áldozatául estek az antiszemitizmus őrületének - tette hozzá.
2011.01.27. 17:45
 
BUX: +0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,90 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 23.246,88 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,21 százalékkal 22.575 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,51 százalékkal 5.800 forintra csökkent.
2011.01.27. 17:15
 
 
Vádemelés Biszku Béla egykori belügyminiszter ellen
Vádat emelt Biszku Béla egykori magas beosztású MSZMP-politikus, belügyminiszter ellen az ügyészség. A Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be B. Béla ellen a "nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása" bűntette miatt - tájékoztatta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Hozzátette: a vádirat lényege szerint B. Béla egy 2010. augusztus 4-én közzétett televíziós műsorban nagy nyilvánosság előtt a kommunista rendszer bűneit jelentéktelen színben tüntette fel - közölte a szóvivő. Az eljárást a Budai Központi Kerületi Bíróság folytatja.
2011.01.27. 15:45
 
Basescu a romakérdés európai szintű kezelését sürgette Strasbourgban
A romakérdés kezelése érdekében európai szintű stratégia kidolgozását szorgalmazta Traian Basescu román államfő csütörtökön az Európa Tanács Strasbourgban tanácskozó parlamenti közgyűlése előtt elhangzott beszédében. Hangsúlyozta, hogy a romákkal szemben nem csupán saját államukat, hanem Európát is kötelezettségek terhelik, hiszen európai polgárokról van szó. Szerinte meg kell őrizni a roma közösség hagyományait, és nem szabad korlátozó intézkedésekkel "brutális módon" megváltoztatni a romák vándorló létformáját. Jogaik védelme és beilleszkedésük támogatása nem csupán az "eredetország" feladata, hanem az európai intézmények közreműködését is igényli - mondta.
2011.01.27. 15:30
 
 
Simor: a kamatemelés célja az inflációs várakozások csillapítása
A jegybanki alapkamat emelésénél a monetáris tanács abból indult ki, hogy egy viszonylag lassú, moderált emeléssorozattal hasson az inflációs folyamatokra, és tompítsa az inflációs várakozásokat - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában. Az MNB Monetáris Tanácsa hétfőn - november óta a harmadik egymást követő kamatdöntő ülésén ismét - 25 bázisponttal emelte a jegybanki alapkamatot, amely ezzel visszatért az egy évvel korábbi 6 százalékos szintre. A Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány nevében szakmailag elhibázottnak és indokolatlannak minősítette a döntést.
2011.01.27. 15:00
 
Fischer-, illetve Konrád-interjú német lapokban
Ezt nem tűrheti Európa címmel közölt interjút Fischer Ivánnal csütörtökön a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung. A karmester szerint sok minden ad okot aggodalomra Magyarországon. A baloldali Berliner Zeitungnak adott interjúban Konrád György pedig riasztónak találja a demokrácia magyarországi lerombolásának mértékét. Megdöbbenésének ad hangot annak láttán, hogy Orbán Viktor, a 80-as évek végének fiatal forradalmi aktivistája "elfojtja a visszaszerzett polgári szabadságjogokat", és "tekintélyelvű politikai struktúrába" kényszeríti a magyar társadalmat.
2011.01.27. 14:45
 
Mesterházy: az amerikai tárgyalópartnerek aggódtak a médiatörvény miatt
Az amerikai tárgyalófelek aggodalmukat fejezték ki az új magyar médiatörvény miatt és a kérdést sehol sem mi vetettük fel elsőként - jelentette ki szerdán Washingtonban magyar újságíróknak Mesterházy Attila, aki négytagú pártdelegáció élén három napig folytatott tárgyalásokat az amerikai fővárosban. A küldöttséget fogadta Pamela Quanrud területileg illetékes külügyi államtitkár-helyettes, s a tárca Demokrácia, Emberi Jogok és a Munkaügyek osztályának vezetői. Mesterházy megbeszélést folytatott jelentős ohiói magyar közösséget is reprezentáló Dennis Kucinich demokrata párti képviselőjével és Max Telekivel, a Magyar Amerikai Koalíció elnökével.
2011.01.27. 14:45
 
A közösségi oldalakról is vitatkoznak a budapesti adatvédelmi konferencián
Kétnapos nemzetközi adatvédelmi konferencia kezdődött csütörtökön Budapesten az Európa Tanács (ET) kezdeményezésére; az első napon a közösségi adathálókat érintő adatvédelmi kérdéseket vitatják meg az előadók. Thommas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint ha a Facebook egy állam lenne, felhasználói - azaz "lakosai" száma alapján a világ második, harmadik legnagyobb országa lenne. Ma már 600 millióan regisztráltak a Facebook közösségi oldalon és valószínűsíthető, hogy ez a szám hamarosan 800 millióra nő.
2011.01.27. 14:30
 
A Jobbik korlátozná az állami gépkocsihasználatot
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek az állami és önkormányzati vezetők által használt gépkocsik teljesítményének korlátozása érdekében - jelentette be Volner János, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Elmondta: a Jobbik elvárja az ország és a települések vezetőitől, hogy ha áldozatokat követelnek az állampolgároktól, akkor ők is tanúsítsanak mértékletességet. Ennek érdekében a Jobbik javaslata szerint a jövőben csak a miniszterelnök és a köztársasági elnök használhatna korlátozás nélküli teljesítményű hivatali gépjárművet.
2011.01.27. 13:15
 
 
Szabadlábon védekezhet a pécsi taxisgyilkosság gyanúsítottja
Szabadlábon védekezhet az a férfi, akit szerdán gyanúsítottak meg a több mint másfél évtizede történt pécsi taxisgyilkosság elkövetésével - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az eljárás jelenlegi szakaszában nem állnak fenn a gyanúsított előzetes letartóztatásának törvényi feltételei. "Még vizsgálni kell a gyanúsított vallomásának valóságtartalmát", azaz azt, hogy valóban ő-e az elkövető - írták közleményben. A rendőrség szerdán közölte, hogy van gyanúsítottja a több mint másfél évtizede történt, eddig a felderítetlen ügyek között számon tartott pécsi taxisgyilkosságnak. Hozzátették: a gyanúsított együttműködik a nyomozókkal, minden kérdésükre válaszol.
2011.01.27. 13:00
 
 
Schmitt: a kormánynak komolyan kell vennie az uniós javaslatokat a médiatörvényről
Ügyelni fog Schmitt Pál arra, hogy a kormány komolyan vegye az Európai Bizottság javaslatait a médiatörvény módosítására, és időben válaszoljon a testület levelére - tudatta maga a köztársasági elnök abban az interjúban, amely a La Libre Belgique című belga napilap csütörtöki számában jelent meg. Hangsúlyozta, hogy a külföld részéről "csak ez az egy ügy képezte bírálatok tárgyát" Magyarországot illetően. Kifejtette: a kritikák mostanra elhalványodtak, és a kormány visszatérhet európai uniós elnöki programjának végrehajtásához. Ezt a programot az EU mindhárom központi intézménye támogatta, nem kritizálták hivatalos európai parlamenti bemutatása során sem - hangoztatta Schmitt Pál.
2011.01.27. 11:15
 
Van gyanúsítottja a másfél évtizede elkövetett pécsi taxisgyilkosságnak
Önként jelentkezett a rendőrségen az a férfi, akit szerdán gyanúsítottak meg a több mint másfél évtizede történt pécsi taxisgyilkosság elkövetésével, az önmagát feladó férfi mindent elmond és minden kérdésre válaszol - közölte a rendőrség az MTI-vel. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 37 éves B. Róbert kihallgatása délelőtt tíz óra óta tart, azon a férfi védőjén kívül egy igazságügyi pszichológus is jelen van. A gyanú szerint a kihallgatott férfi volt az, aki 1995. december 1-jén Pécs határában több késszúrással végzett egy fiatal taxisnővel.
2011.01.27. 11:15
 
 
Illés: minden eszköz rendelkezésre áll az árvízi védekezéshez
Minden eszköz és feltétel rendelkezésre áll egy esetleges rekordárvíz elleni védekezéshez - mondta a környezetvédelmi államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az új országos vízügyi igazgató mellett bemutatta az új árvízi térinformatikai modellprogramot. Illés Zoltán kijelentette: jelenleg nincs rendkívüli helyzet sem az árvíz, sem a belvíz tekintetében, az árhullám levonulóban van. Közlése szerint az árvíz és a belvíz elleni védekezés január eleje óta csaknem egymilliárd forintba került, és mintegy 10 milliárd forint áll rendelkezésre e célra. Hozzátette: azt kezdeményezi, hogy már a jövő évi költségvetésben 15-20 milliárd forintot különítsenek el célirányosan a védekezésre.
2011.01.27. 11:15
 
Kisebb földmozgás volt Bábolnán
Kisebb, a Richter-skála szerint 2,5-ös erősségű földrengés volt Bábolna térségében szerda este - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriuma csütörtökön az MTI-vel. A 21 óra 23 perckor regisztrált talajmozgást a lakosság is érzékelte, az obszervatóriumba károkról nem érkezett jelentés - tudatta közleményében az obszervatórium.
2011.01.27. 09:15
 
Financial Times: Martonyi szerint könnyen rendezhetők az EU-észrevételek
A magyar médiatörvénnyel kapcsolatos brüsszeli jogi észrevételek könnyen rendezhetők - idézte Martonyi Jánost a Financial Times, amely szerint ez a vélemény az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy Budapest "a nemzetközi elmarasztalásokkal szembesülve" kész változtatásokat végrehajtani a jogszabályban. A liberális irányultságú londoni gazdasági-politikai napilap előfizetéses online változatán szerda este megjelent interjúban a magyar külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a EU-bizottság által megfogalmazott kifogások "szűk körűek".
2011.01.27. 08:15
 
Döbbenet! Laci meg akarja semmisíteni Alekoszt!
Kezd elfajulni a Való Világ 4 című játék. A versenyzők az idő előrehaladtával egyre jobban kezdenek riválisaik idegeire menni. De legfőképpen Laci az, aki kezdi nagyon komolyan venni a játékot. Olyannyira, hogy fejébe vette, megsemmisíti Alekoszt.
2011.01.27. 08:15
 
Egyperces néma felállással kezdődött meg a davosi Világgazdasági Fórum
A szerdai moszkvai terrorista akció áldozataira egyperces néma felállással emlékeztek a 41. Világgazdasági Fórum résztvevői, majd megkezdődött a tanácskozás a svájci Davosban szerdán. Ezután a fórum fő előadója, Dmitrij Medvegyev orosz államfő beszéde hangzott el. Az orosz elnök részvétele a svájci fórumon kérdéses volt, mert a két nappal ezelőtti, 35 emberéletet követelő moszkvai repülőtéri robbantásos merénylet után először lemondták Dmitrij Medvegyev útját.
2011.01.26. 20:00
 
A rendőrség erőszakkal oszlatta fel a tüntetőket Kairóban és Szuezben
Erőt alkalmazott a rendőrség Kairóban és Szuezben szerda délután, hogy feloszlassa a kormányellenes tüntetőket. Szemtanúk beszámolója szerint százak gyűltek össze az egyiptomi főváros központjában, az újságírók szövetségének székházánál. A rendőrök gumibotokkal ütötték a kordont áttörni igyekvő tüntetőket, majd könnygázzal próbálták megfékezni a köveket hajigáló demonstrálókat. Szuezben ugyancsak százak gyülekeztek annál a halottasháznál, ahova a keddi tüntetés egyik áldozatát elszállították. A tömeg a holttestet követeli, de a rendőrök ellenálltak, s itt is összecsapás bontakozott ki.
2011.01.26. 18:45
 
BUX: +1,57 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 358,01 pontos, 1,57 százalékos emelkedéssel, 23.148,98 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,48 százalékkal 22.305 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,55 százalékkal 5.830 forintra nőtt.
2011.01.26. 17:15
 
 
Kilenc napig úszott folyamatosan egy jegesmedve
Kilenc napig úszott megállás nélkül egy jegesmedve és ez alatt összesen 687 kilométer tett meg - derült ki egy új amerikai tanulmányból. Az Alaszka északi partjai mentén elterülő Beaufort-tenger környékén élő jegesmedvéket (Ursus maritimus) tanulmányozó kutatók szerint az állat rendkívüli teljesítményének hátterében a klímaváltozás következményei állnak. A nagytestű ragadozók a szárazföldi területek és a tengeri jégtáblák között úszkálva vadásznak fókákra. A jégmezők nagymértékű olvadása miatt azonban egyre nagyobb távolságokat kell megtenniük, amellyel a saját és a következő generáció egészségét, illetve túlélését is kockára teszik.
2011.01.26. 17:00
 
 
Több mint 15 ezer új munkahelyet teremt a Bosch
Az idén több mint 15 ezer új munkahelyet teremt a német Bosch csoport, a magyarországi ipar második legnagyobb külföldi munkaadója. Az autóipari beszállító társaság várhatóan világszerte 16.500 fővel bővíti az alkalmazottak számát, amely így eléri a 300 ezret. Az árbevétel elérheti az 50 milliárd eurót, amire soha korábban nem volt példa - mondta szerdán Franz Fehrenbach, az igazgatótanács elnöke. Tavaly a cég 47,3 milliárd euróval árbevételi rekordot ért el. Az adózás előtti nyereség az előzetes számítások szerint 3,3-3,8 milliárd euró között alakulhatott 2010-ben, az egy évvel korábbi 1,2 milliárd eurós veszteség után.
2011.01.26. 16:45
 
 
Tunézia az Interpol segítségét kéri Ben Ali elfogásához
Tunézia fölkérte az Interpolt, hogy segítsen elfogni az országból elmenekült Zin el-Abidin ben Ali megbuktatott elnököt, feleségét és további családtagjait - jelentette be szerdán az ország igazságügy-minisztere. Lazhar Karvi Sebbi miniszter közölte, hogy Ben Alit és klánját "idegen valuta külföldre utalása és (kisajátított) ingatlan tulajdonlása" miatt akarják bíróság elé állítani. Megnevezte a család hét tagját, akiket Tunéziában fogtak el, de számos hozzátartozó az elnökkel együtt menekült el az országból. Sebbi elmondta, hogy az elnöki gárda hat tagját is őrizetbe vették, őket "az állam biztonsága elleni összeesküvés és az emberek fegyverekkel egymás ellen lázításának" vádjával.
2011.01.26. 16:45
 
EURO 2012: Platini elégedett a lengyel-ukrán előkészületekkel
Dicsérte Lengyelországot és Ukrajnát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini a 2012-es Európa-bajnokságra való felkészülést illetően. "Nagy előrehaladást tapasztaltunk, új stadionok és repülőtér terminálok létesültek. A felkészülés gyors üteme biztosíték arra, hogy időben elkészül a szükséges infrastruktúra" - fejtette ki a francia sportdiplomata. Előzőleg Donald Tusk lengyel miniszterelnök is arról beszélt, hogy az előkészületek rendben haladnak, s az 500 nap múlva kezdődő kontinensviadalra minden szükséges létesítmény el fog készülni.
2011.01.26. 16:30
 
Magyarország elküldte az EB-nek az élelmiszerbiztonsági határozat módosítását
Magyarország elküldte az Európai Bizottságnak az unió egészségügyi biztosa által kifogásolt élelmiszerbiztonsági határozat módosítását - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. A határozat felülvizsgálatának előzménye, hogy a dioxin-botrány miatt a közvetlenül vagy közvetve Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertéshús-készítmények, valamint élő sertés szigorú élelmiszerbiztonsági ellenőrzését rendelték el hazánkban. Az ebben megfogalmazott intézkedést tartotta az unió egészségügyi biztosa aránytalannak.
2011.01.26. 16:15
 
A rendőrség erőszakkal oszlatja a tüntetőket Kairóban és Szuezben
Erőt alkalmazott a rendőrség Kairóban és Szuezben szerda délután, hogy feloszlassa a kormányellenes tüntetőket. Szemtanúk beszámolója szerint százak gyűltek össze az egyiptomi főváros központjában, az újságírók szövetségének székházánál. A rendőrök gumibotokkal ütötték a kordont áttörni igyekvő tüntetőket. Szuezben ugyancsak százak gyülekeztek annál a halottasháznál, ahova a keddi tüntetés egyik áldozatát elszállították. A tömeg a holttestet követeli, de a rendőrök ellenálltak, s itt is összecsapás bontakozott ki.
2011.01.26. 16:15
 
 
Két újabb halottja van Magyarországon az influenzának
Két újabb halottja van Magyarországon az influenzának - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) a honlapján. A hatvan éven felüli áldozatoknál az influenza B vírusát mutatták ki a vizsgálatok. Korábban egy 38 éves férfi haláláról számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A harmadik héten tehát háromra emelkedett az influenzával összefüggésbe hozható halálesetek száma. Az OEK közleménye szerint valamennyien egy vagy több krónikus alapbetegségük miatt az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztettek voltak.
2011.01.26. 16:15
 
MMESZ: Súlyos kritika az energetikai törvény legújabb módosítási tervének
A Magyar Megújuló Energia Szövetség (MMESZ) szerdán levélben fordult a miniszterelnökhöz és négy érintett miniszterhez, mert álláspontja szerint a Fidesz által benyújtott legújabb energetikai törvénymódosítási javaslat szakmailag előkészítetlen, megalapozatlan, ellenkezik a magyar nemzeti érdekekkel és ellentétes más országok bevált gyakorlatával - nyilatkozta Balogh László, az MMESZ elnöke szerdán az MTI-nek.
2011.01.26. 16:00
 
A lengyel ügyészség ki akarja hallgatni a szmolenszki légiirányítókat
A lengyel katonai ügyészség szerdán bejelentette: kérelemmel fordult az orosz társszervekhez, hogy kihallgathassa a szmolenszki Szevernij repülőtér azon légiirányítóit, akik szolgálatban voltak Lech Kaczynski elnök különgépének tavaly áprilisi katasztrófája idején. Mint Zbigniew Rzepa, a lengyel katonai ügyészség szóvivője elmondta, az orosz légiirányítókat tanúként akarják kihallgatni. Varsó a múlt héten szemére vetette a szerencsétlenséget orosz részről kivizsgáló hatóságnak, hogy Lengyelországra hárított minden felelősséget a 96 ember halálát okozó katasztrófáért, figyelmen kívül hagyva a repülőtéri légiirányítók által elkövetett hibákat és a szmolenszki repülőtér műszaki állapotát.
2011.01.26. 16:00
 
 
Felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek két rendőrt a 2006-os események miatt
Felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott szerdán jogerősen két rendőrt a Fővárosi Ítélőtábla azért, mert 2006. október 23-án Budapesten az utcán demonstrálók közül felszólítás nélkül, durván kiemeltek és bántalmaztak egy férfit, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A büntetőperben korábban két vádiratot egyesítettek, de az összesen három tényállásból az egyikben már első fokon a Fővárosi Bíróságon jogerőre emelkedett egy vádlott felmentése, egy másik vádpontban pedig a táblán másodfokon csak az volt a kérdés, hogy bizonyítottság hiányában mentsék-e fel a vádlottat vagy bűncselekmény hiányában.
2011.01.26. 16:00
 
 
Oscar-díj: a jelöltek mondták
Colin Firth "a föld felett lebegett", Darren Aronofsky a fiával legózott, David O. Russellt pedig a kutyája ébresztette: az Amerikai Filmakadémia 120 jelölt előtt nyitotta meg az utat az Oscar-díjak felé jelöltlistájának keddi közzétételével. "Klimax és Oscar-jelölés, mindez nagyon jót tesz a hormonoknak" - fogalmazott Helena Bonham Carter, aki a legjobb női mellékszereplő kategóriájában jutott az Oscar közelébe A király beszéde című filmen nyújtott alakításával. Az összesen tucatnyi Oscarra jelölt brit történelmi drámában VI. György királyt játszó Colin Firth így nyugtázta legjobb férfi színész jelölését: "Éppen a kollégáimmal ünnepelek három lábnyi magasban a föld felett lebegve. Nem szoktam ekkora örömhöz, illetve ennyi pezsgőhöz ebben a napszakban".
2011.01.26. 15:45
 
MSZP: az uniós támogatásokat veszélyeztetik az Európa-szerte bírált törvények
Az MSZP szerint akár az uniós támogatások felfüggesztésére, végső soron megvonására is sor kerülhet, amennyiben az Európai Unió alapjogi bizottsága arra a megállapításra jut, hogy az Orbán-kormány "Európa-szerte bírált törvényei" nem állnak összhangban a közösségi alapelvekkel. A szocialisták ezért úgy érzik: "itt az idő, hogy a kormány felhagyjon az európai normákba ütköző politikával, valamint érdemi válaszokat adjon a szóban forgó törvényeket ért bírálatokra". Varju László, az MSZP fejlesztéspolitikai kabinetvezetője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: Brüsszel már nem csak a médiatörvény miatt figyeli aggodalommal az Orbán-kormány működését.
2011.01.26. 15:45
 
Az OVB elfogadta a kisebbségi választásról szóló közleményét
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén elfogadta a területi és országos kisebbségi önkormányzati választás összesített adatairól szóló közleményét. Az OVB-nek törvényben előírt kötelezettsége az országos választás eredményének közzététele; a közleményt a testület a honlapján és a Magyar Közlönyben hozza nyilvánosságra. A Magyarországon bejegyzett 13 kisebbség területi és országos szintű testületeit január 9-én választották meg a települési kisebbségi önkormányzatok tagjai, az úgynevezett elektorok. A voksolás eredménye - a jogorvoslatok lezárulta után - január 18-án vált jogerőssé, így az OVB közzéteheti a választás eredményét.
2011.01.26. 15:45
 
 
MSZP: több százezer család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt
Az MSZP úgy látja, hogy idén több százezer magyar család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt - jelentette ki a szocialisták szóvivője. Török Zsolt úgy fogalmazott, hogy az emberek veszteségeket kénytelenek elkönyvelni a "lopakodó áremelések" és az emelkedő adók miatt. Szavai szerint, a "kormányzati átverés" arról szól, hogy adócsökkentést ígértek, de az emberek jelentős része rosszabbul jár az új adórendszerrel és a válságadók miatt tovább nőnek a fogyasztási cikkek árai.
2011.01.26. 15:45
 
A Dick Marty-jelentés állításainak sürgős kivizsgálását sürgette a szerb elnök
Dick Marty svájci liberális képviselőnek a koszovói szervkereskedelemről szóló jelentése sürgős, teljes és független kivizsgálását kérte a nemzetközi közösségtől szerdán az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén Boris Tadic szerb elnök. A parlamenti közgyűlés kedden vitatta meg a jelentést, majd elfogadott egy határozatot, amelyben felszólította Albániát és Koszovót, hogy folytasson le "komoly vizsgálatot" az ügyben. Tadic szerdai strasbourgi beszédében kijelentette, hogy a történtek felderítése érdekében ennek a határozatnak a meghozatala volt az első fontos lépés. Lényegesnek mondta, hogy a hasonló szörnyű bűncselekmények vádját "ne söpörjék a szőnyeg alá".
2011.01.26. 15:45
 
Damu Roland és volt barátnője a bíróságon!
Embercsempészet vádjában bűnösnek találták és két év próbaidőre bocsátották Damu Roland egykori kedvesét, Palácsik Tímeát. Ezek után amennyiben kiderül, hogy a színész valóban nem erőszakolta meg, akár három évre is leültethetik.
2011.01.26. 15:22
 
 
Újabb frekvenciát kapott a katolikus rádió és a Lánchíd rádió
A médiatanács szerdán úgy döntött: a szombathelyi vételkörzetben (107,4 MHz) a Magyar Katolikus Rádió, Balatonfüreden (96,2 MHz) a Lánchíd rádió kap ultrarövid-hullámú frekvenciát. A testület ülésén napirendre került a két nagy kereskedelmi televíziós csatorna tehetségkutató műsorának sms-szavazása is. A médiatanács közleménye szerint a TV2-n futó Megasztár és az RTL Klubon látható X-faktor sms-szavazásával kapcsolatban számos panasz érkezett a nézőktől, a többi között azért, mert sikertelen küldés esetén is számlázott a szolgáltató. Az ügy a Gazdasági Versenyhivatalhoz kerül, de vizsgálja majd a média- és hírközlési biztos is - írták.
2011.01.26. 13:45
 
Megkezdődött a bankoknak ultimátumot adó VÉSZ-elnök pere
Megkezdődött szerdán a II-III. kerületi bíróságon Éliás Ádám kényszerítés miatt indult büntetőpere; a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnökét azzal vádolják, hogy 2009 júliusában a nagy nyilvánosság előtt is közzétett ultimátumot intézett a magyarországi bankszférához. Ebben a vádlott kijelentette, hogy a pénzügyi válság következtében megszaporodott árverések és kilakoltatások miatt, a társadalom védelme érdekében az általa vezetett mozgalom háborúban állónak tekinti magát a bankokkal. Felszólította több bank vezetőjét, hogy állítsák le az önhibájukból fizetésképtelenné lett adósok ingatlanjainak elárverezését, és az adósok kilakoltatását.
2011.01.26. 13:30
 
RMDSZ: a romániai népszámláláskor a magyarságnak vállalnia kell identitását
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a román parlamenten kívüli magyar politikai tömörülések, az egyházi és civil szervezetek egyaránt arra bátorítják a romániai magyarokat, hogy a következő népszámláláskor félelem nélkül vállalják magyar mivoltukat - írta szerdai számában a Krónika. A Krónika című kolozsvári napilap honlapján olvasható cikk szerint Kiss István, a Magyar Polgári Párt (MPP) alelnöke javaslatát - a gyes megadása a könnyített eljárással magyar állampolgárságot szerzőknek - a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) művelődési és oktatási bizottságának legutóbbi, január 17-i budapesti ülésén terjesztette elő.
2011.01.26. 13:30
 
Ungvári hírportál: Magyarország hátsó szándékkal támogatja külhoni kisebbségeit
Budapest nem számol azzal, hogy Ukrajnának nem tetszik a magyar állampolgárság könnyített megadása a határon túli magyaroknak; a kérdésben a magyar vezetés valószínűleg "a kutya ugat, a karaván halad" elvet követi - írta szerdán az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál. A magyar kettős állampolgárság lehetséges ukrajnai hatásáról közzétett cikkében a híroldal - az új magyar jogszabályt a helyi sajtó hasábjain rendszeresen bíráló - Jaroszlav Szvitlik munkácsi újságírót idézve megállapította: összességében úgy tűnik, az Ukrajna és Magyarország között jelenleg folyó aktív, s főként minőségi együttműködés mindkét fél számára előnyös.
2011.01.26. 13:15
 
 
MSZP: az önkormányzatokon spórol a kormány
Az MSZP szerint az önkormányzatokon spórol a kormány, azokon keresztül hozza nehéz helyzetbe az embereket. Varga Zoltán országgyűlési képviselő kifogásolta az önkormányzati tisztségviselők indoklás nélküli elbocsátásának lehetőségét és a közmunkaprogramok leállítását. A szocialisták önkormányzati kabinetvezetője hozzátette: a helyhatóságok idén több mint ötmilliárd forintot költhetnek a létszámleépítés miatt szükséges kiadásokra, ami nagyobb településeken akár száz alkalmazott elbocsátását jelentheti. A közmunkaprogramokról szólva elmondta, azok az intézmények működtetéséhez, a helyi feladatok ellátásához több településen nélkülözhetetlenek voltak.
2011.01.26. 11:45
 
Die Presse: míg mindenki Orbánt bírálja, a szlovákok hallgatnak
Miközben fél Európa a magyar kormányt kritizálja, éppen az "ősellenség" Szlovákia viselkedik meglepően csendesen - írta a Die Presse. Az osztrák konzervatív napilap tudósítást közölt a magyar és a szlovák államfő múlt heti találkozójáról. A magyarok a jelek szerint támogatják az új megbékélési légkört, azzal, hogy elfogadják a kinyújtott kezet - írta a lap. "Sólyom László éveken át csak magánlátogatásokat tett Szlovákiában, magyar nacionalisták rendezvényein, mint például egy magyar király emlékművének felavatásán, de lehetőleg kerülte, hogy teljesen hivatalos formában találkoznia kelljen hivatali kollégájával, Ivan Gasparoviccsal". Utódja, Schmitt Pál ezzel szemben készségesen elfogadta a meghívást.
2011.01.26. 11:30
 
 
A domogyedovói merénylő nem kaukázusi
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn délután végrehajtott öngyilkos merénylet elkövetője bizonyosan nem kaukázusi - állapították meg az Orosz Tudományos Akadémia Etnológiai és Antropológiai Intézetének plasztikai rekonstrukciós laboratóriumában. A lapok már beszámoltak arról, hogy a merénylőnek csak a fejét és a két kezét találták meg. A Komszomolszkaja Pravda szerdán közölte a fejről készült fényképet, amelyről egy neves festővel portrét is készíttetett, s megkérdezte az említett laboratóriumot, ahol minden kétséget kizáróan csupán annyit tudtak mondani, hogy az illető európai, esetleg arab lehet, de kaukázusi semmiképpen sem. Ez nem jelenti azonban azt, hogy a merénylet szervezői sem kaukázusiak.
2011.01.26. 11:00
 
Férfi kézilabda-vb: az olimpiai kvalifikációs torna a tét a magyar-lengyelen
Pénteken a hetedik helynél sokkal komolyabb tétért, az olimpiai kvalifikációs tornára jutásért lép pályára a magyar válogatott Lengyelország ellen a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A középdöntőt két vereséggel és egy győzelemmel zárta a magyar csapat, ami negyedik helyet ért csoportjában. Ez azt jelentette, hogy Mocsai Lajos együttesének a saját kezében maradt a sorsa a kvalifikációs tornával kapcsolatban, a mostani vb-ről ugyanis a 2-7. helyezettek szereznek jogot - biztosan - az indulásra a 2012 áprilisában esedékes selejtezőkön. Azaz Császár Gáboréknak győzniük kell pénteken, s akkor nyugodtan készülhetnek majd a kvalifikációs viadalra.
2011.01.26. 10:45
 
Új Szó: kérdéses a Híd és az MKP közös fellépése a népszámlálási kampányban
Bár a Híd magyar-szlovák párt és a Magyar Koalíció Pártja is nemzetiségük vállalására kívánja buzdítani az embereket a közelgő szlovákiai népszámlálással kapcsolatban, közös fellépésük egyelőre kérdéses - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán. A Híd népszámlálási kampányában elsősorban a kulturális értékek megőrzésének fontosságára kívánja helyezni a hangsúlyt. A magyarokon kívül a ruszin és a roma kisebbség körében is terveznek akciókat. "Nem utasítjuk el az MKP-val való együttműködést, az önkormányzati választásokon ezek az együttműködések az egyes csoportok vérmérsékletétől függtek, általában a kerületi MKP-elnökökön bukott meg a dolog" - nyilatkozta a lapnak Bugár Béla, a Híd elnöke.
2011.01.26. 10:00
 
 
A britek az idén nem élnek jobban, mint hat éve
A britek átlagkeresete az idén, reálértéken számolva valószínűleg nem lesz magasabb a hat évvel ezelőttinél, és ilyesmire az utóbbi kilenc évtizedben nem volt példa - mondta a brit jegybank vezetője. Mervyn King, a Bank of England kormányzója - aki kedd este, egy üzleti rendezvényen tartott helyzetértékelést - a fő tényezők között említette a gyengülő font által is erősített importált inflációt. King szerint 2007 eleje óta a fontban mért nyersolajárak 110 százalékkal, a földgázárak 130 százalékkal emelkedtek.
2011.01.26. 09:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML