2015. november 26., csütörtök - Virág
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24445 találat
 
 
Csütörtökön kerül a mozikba A király beszéde
Lehet-e Anglia királya egy olyan férfi, aki beszédhibája miatt képtelen nagy ívű szózatokat intézni a népéhez? - a többi közt erről szól a csütörtökön mozikba kerülő, A király beszéde című történelmi dráma, amelyet 12 kategóriában jelöltek Oscar-díjra. A 15 millió dollárból forgatott film kasszasikernek ígérkezik. A hírek szerint az Egyesült Államokban már a múlt hét pénteki premier előtt 59 millió dollár bevételt hozott. Készül egy vágott verzió is a filmből annak érdekében, hogy az Államokban ne kelljen korhatárhoz kötni a megtekintését.
2011.02.02. 11:15
 
A polgármestert politikai tisztogatással gyanúsítják ellenfelei Edelényben
Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét (független), a térség országgyűlési képviselőjét egy interneten is terjedő levél tanúsága szerint politikai ellenfelei azzal vádolják, hogy egykori - tőle időközben elfordult - párttársait különböző módszerekkel igyekszik lehetetlen helyzetbe hozni - írta szerdán az Észak-Magyarország. A napilap példaként említi, hogy a parlamenti választásokon a Fidesz színeiben ellene induló Daher Pierren - aki az edelényi Koch Róbert kórházat vezeti, és a Fidesz listáján országgyűlési képviselői mandátumot szerzett - különböző vizsgálatokkal próbál fogást találni.
2011.02.02. 10:45
 
 
A kormány ellen tüntetett a Zöld Baloldal
A kormány intézkedései és a médiatörvény ellen tüntetett a Zöld Baloldal elnevezésű szervezet. Kalmár Szilárd szervező arról számolt be a jelenlévőknek, hogy a megmozdulás fő szervezőjét, Alföldi Andreát a rendőrség az esemény időpontjában állampolgári bejelentés alapján előállította. Alföldi a megmozdulás végén megjelent, és bejelentette: továbbra is rendeznek majd demonstrációkat a kormány ellen. A Mondjunk nemet a diktatúrára! - No Orban Day című demonstráción a Fidesz székháza előtt mondott beszédében Tamás Gáspár Miklós filozófus rámutatott: a hatalom fél a magyar néptől, amely még hallgat, mert "a cenzúrázott média elhallgatja (...) a kormányzat legvisszataszítóbb terveit".
2011.02.02. 10:45
 
Gyerekek is meghaltak egy pokolgépes támadásban Pakisztánban
Legalább kilenc ember - köztük három gyerek - életét vesztette, és húszan megsebesültek szerdán egy rendőrőrs elleni pokolgépes támadásban az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában - közölte a rendőrség. A gépkocsiba rejtett robbanószerkezet a rendőrőrs tőszomszédságában lévő zsúfolt piacon lépett működésbe. Az áldozatok mind civilek voltak. A detonáció következtében károk keletkeztek a környékbeli épületekben és boltokban. Egy hét leforgása alatt ez már a harmadik pokolgépes támadás az északnyugat-pakisztáni városban és a környékén. A város közvetlenül a tálib lázadók bázisaként működő törzsi területek szomszédságában található.
2011.02.02. 10:00
 
 
A kínaiak legnagyobb ünnepükre készülnek, a holdújévre
Már ropognak a petárdák Kína-szerte, díszbe öltöznek a városok, tiszták a lakások, készül az ünnepi menü: a kínaiak éjfélkor beborítják az eget színes tűzijátékaikkal, hogy köszöntsék a tavaszt és a Nyúl évét, egyszersmind megkezdve egyhetes szórakozásukat. A kínai holnaptár szerinti új esztendő, egyben a Tavaszünnep kezdete az idén február harmadikára esik. A kínaiak nagy része még mindig csak ilyenkor találkozik családjával egyszer egy évben. Még ha egyre többen engedhetik is meg maguknak, hogy többször hazalátogassanak, a teljes családi együttlétre esély csak újévkor van - ha nincs esküvő vagy temetés. Az idén az ország közel másfél milliárdos lakosságának mintegy a fele, 700 millió ember kelt útra, hogy időben otthon, a szülőföldjén legyen.
2011.02.02. 09:45
 
Többen bejelentkeztek az AS Romáért
A háromszoros olasz bajnok AS Roma labdarúgócsapatáért több komoly vételi ajánlat érkezett a klubot jelenleg birtokló Sensi-családhoz. A família vállalatának, az Italpetrolinak keddi közleménye szerint az elkövetkezendő néhány napban fogják kiválasztani a legjobb ajánlatot. A közlemény nem részletezi, hogy pontosan hányan és kik jelentkeztek be a csapatért, helyi lapok azonban úgy tudják, öt vevőjelölt van. Közülük a három legkomolyabb ajánlatot az abu-dzabi-székhelyű Aabar befektetési vállalat, egy amerikai befektetőcsoport, illetve egy római gyáros, Giampaolo Angelucci tette.
2011.02.02. 08:00
 
A legnagyobb adóhátralék 12,7 milliárd forint
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2010 negyedik negyedévében 184 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. A dobogó legfelső fokán - a bírságokat is beleszámítva - 12,7 milliárd forinttal egy cég áll, míg a magánszemélyek közül 698 millió forinttal lehetett "elvinni a pálmát". Egymilliárd feletti adótartozása 10 cégnek van. A NAV negyedévente közzé teszi azon adóalanyok listáját, akiknél az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek az adózók határidőben nem tettek eleget.
2011.02.02. 08:00
 
 
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A mérsékléssel a benzin átlagára 359-360 forintra, a gázolajé pedig 357 forintra csökkent. A Mol egy hete a benzin árát bruttó 3 forinttal csökkentette, míg a gázolajé nem változott. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.02. 08:00
 
 
Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozata Budapesten
A keddi mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban - a megkezdődött és határozottabbá váló javulás ellenére - nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal szerdán kora hajnalban. A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) szintje egyik mérőállomáson sem érte el a tájékoztatási küszöbértéket (75 µg/m3) , de jellemzően azok közelében maradt és - tekintettel a meteorológiai előrejelzésre - továbbra is elég nagy annak a valószínűsége, hogy ismét meghaladja azt.
2011.02.02. 07:45
 
 
Nem indul újra az államfői tisztségért Mubarak
Kitölti jelenlegi mandátumát, de nem indul újra az államfői tisztségért Hoszni Mubarak. Az egyiptomi államfő ezzel a bejelentésével nem szerelte le az elégedetlenkedőket, mi több, Barack Obama amerikai elnök is érdemi, békés és azonnali változást szorgalmazott. Mubarak kedden este élő televíziós beszédben jelentette be, hogy a szeptemberben esedékes elnökválasztáson nem jelölteti magát. Elnöki mandátumának utolsó hónapjaiban azon dolgozik majd, hogy a hatalom átadása békés és zökkenőmentes legyen - mondta a 82 éves politikus.
2011.02.02. 07:30
 
BUX: +1,66 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 377,10 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 23.086,45 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 1,83 százalékkal 22.760 forintra erősödött, az OTP részvények ára 3,11 százalékkal 5.738 forintra nőtt.
2011.02.01. 17:15
 
Gelse község vagyona nem fedezi a tartozásait
Gelse értékesíthető vagyona nem fedezi az elmúlt években felhalmozott tartozásokat, az önkormányzati cég által működtetett termálfürdő ellen is csődeljárás indult - közölte a zalai település megbízott jegyzője. Kálócziné Éberling Márta az után beszélt a község anyagi helyzetéről, hogy hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást az önkormányzat feljelentése alapján.
2011.02.01. 17:15
 
TÖOSZ: minél előbb szükség van a 31 milliárd forintos mentőcsomagra
Minél előbb szükség van a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok 31 milliárd forintos támogatására, mert sok településen elfogyott a szolgáltatók, szállítók türelme - mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) főtitkára Szekszárdon. Zongor Gábor a TÖOSZ önkormányzati fórumán úgy fogalmazott: a 31 milliárd forintos mentőcsomag akkor jelent segítséget, ha viszonylag gyorsan hozzájutnak az önkormányzatok. Hozzátette: 2010 "kegyelmi" év volt az önkormányzatoknak, 2011 viszont olyan év lesz, amikor a beszállító, az áramszolgáltató azt mondja, nem tudja tovább finanszírozni az önkormányzatokat.
2011.02.01. 17:00
 
Elhunyt Veres Győző, a súlyemelés első magyar világbajnoka
Életének 75. évében, kedden elhunyt Veres Győző, a súlyemelés első magyar világbajnoka. A kétszeres olimpiai bronzérmes, összetettben kétszeres vb-győztes sportembert hosszas betegség után, Melbourne-ben érte a halál - erről a családja tájékoztatta az MTI-t. Veres Győző 1936. június 13-án született Berekböszörményben. Debrecenben kezdett komolyabban foglalkozni a súlyemeléssel, amelynek első olimpiai érmét 1960-ban, Rómában ő szerezte Magyarországnak. 1962-ben és 1963-ban összetettben világbajnok lett, majd 1964-ben, Tokióban ismét az olimpiai dobogó harmadik fokára állhatott fel.
2011.02.01. 16:30
 
Cozma-ügy: terhelő tanúvallomás Némethre és Raffaelre
Egy tanú szerint Németh Győző, a Cozma-ügy másodrendű vádlottja azt mondta a barátjának, Antalik László hetedrendű vádlottnak 2009. február 8-án délután, hogy Raffael Sándorral (a bűnügy elsőrendű vádlottja) azért távozik sietve az országból, mert "olyan komoly dolgot csináltak az elmúlt éjszaka, amiért életfogytot is kaphatnak". Ezt Antalik Brigitta tanú, a hetedrendű vádlott volt felesége vallotta a Veszprém Megyei Bíróságon. A tanú annak ellenére vallomást tett, hogy a bíró figyelmeztette, nem köteles vallomásra a volt férjére vonatkozóan.
2011.02.01. 16:30
 
Eddig 32.417 jogfenntartó nyilatkozatot iktattak a VDSZ-nél
A vegyipari szakszervezetnél kedden délig 32.417 magánnyugdíjjal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozatot számoltak össze. A végeredményre még egy-két napot várni kell, mert folyamatosan érkeznek a postán feladott küldemények, s a vidéki tagszervezetek is szállítják az éjjel begyűjtött nyilatkozatokat - közölte az érdekvédelmi szervezet. Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerint minden várakozást felülmúlt a közelmúltban meghirdetett akció. A szakszervezet azt ajánlotta fel, hogy begyűjti, és ingyen ügyvédi letétbe helyezi azokat a jogfenntartó nyilatkozatokat, amelyekben az aláírók jelzik, a pénztári törvény kedvezőtlen hatására, vagyis kényszerből kerülnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
2011.02.01. 15:00
 
Támogatott vakcina nincs, de többféle oltóanyag kapható az influenza ellen
Az influenza elleni egyetlen támogatott, háromkomponensű oltóanyag jelenleg nem kapható a patikákban, de hatféle háromkomponensű szezonális oltóanyag is vásárolható vényre a gyógyszertárakban, ezerötszáz-kétezer forintos áron. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló, illetve kórházba kerülő betegek száma országszerte fokozatosan nő. Az influenzaszezon eddigi négy áldozata közül három embernek a szervezetében a vírus B típusát mutatták ki, amely ellen a háromkomponensű oltóanyag véd. Sajtóértesülések szerint viszont ebből a vakcinából a patikákban csak a drágább kapható.
2011.02.01. 15:00
 
Vagyonbevallások: Gyurcsánynak hiteltartozása, Szanyinak megtakarítása van
A szocialista politikusok közül Gyurcsány Ferenc 107 millió forint osztalékot vett fel cégétől, a volt miniszterelnöknek ugyanakkor továbbra is több mint 60 millió forint hiteltartozása van. Kovács László alelnök egy huszonöt éve vásárolt 104 négyzetméteres XII. kerületi lakás felének tulajdonosa, 25 százalékos tulajdoni hányada van egy 70 négyzetméteres I. kerületi lakásban, és egy 49 négyzetméteres balatonőszödi apartman haszonélvezeti jogával is rendelkezik. Tavaly vásárolt egy Saab 9-3 személyautót, Szanyi Tibor pedig magán-nyugdíjpénztári megtakarításáról is beszámol vagyonnyilatkozatában.
2011.02.01. 14:45
 
 
A lakosság megtakarításai nem elégségesek az öregkori ellátáshoz
Az Aviva Csoport nyugdíjhiányt számszerűsítő európai felmérése szerint a magyaroknak havonta átlag 45 ezer forintot kellene megtakarítaniuk ahhoz, hogy nyugdíjas éveikben elfogadható színvonalon tudjanak élni, ehhez képest havonta 10 ezer forintnál is kevesebbet tesz félre a lakosság csaknem fele - közölte a biztosító az MTI-vel. A magyar lakosság több mint fele kevesebbet tud megtakarítani, mint 5 évvel ezelőtt, és mindössze ötödük érzi úgy, hogy többet tud félretenni, mint a válság kitörése előtt. A magyarok 15 százaléka ugyanakkor semmilyen megtakarítással nem számol, és havonta 10 ezer forintnál is kevesebbet tesz félre a lakosság csaknem fele - mutat rá a kutatás.
2011.02.01. 14:30
 
 
Félmilliárd forint felett a földrengés kár a MABISZ becslése szerint
Több mint három ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz kedd délig a múlt szombati földrengéssel kapcsolatban. Szakértői becslések szerint a földrengés okozta károk teljes összege meghaladhatja a fél milliárd forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel. Szinte az összes lakásbiztosítási szerződésben szerepel a földrengéskár, így az ügyfelek számíthatnak kártérítésre. "A biztosító társaságok a földrengések erősségét többféle skálán mérik. A legelterjedtebb a tizenkét fokozatú intenzitás skála, az úgynevezett "MSK 64" - ami nem azonos a szeizmológusok által használt "Richter skálával" -, de néhány biztosító számára az úgynevezett "Mercalli-skála" a támpont.
2011.02.01. 14:15
 
 
Az egyiptomi charterjáratokra kötött szerződések megszűnnek a Malévnál
Az egyiptomi charterjáratok felfüggesztésével sem a járatokat megrendelő utazási irodákat, sem a gépeket biztosító légitársaságot nem terheli teljesítési kötelezettség, a jelenlegi helyzetben ugyanis az általuk megkötött szerződések megszűnnek - tájékoztatta a Malév az MTI-t. A Malévtól Hurghadába közlekedő charterjáratokat rendeltek meg az utazási irodák a téli szezonra. Tekintettel arra, hogy a Külügyminisztérium Egyiptomot az utazásra nem javasolt, I-es kategóriába sorolta, e charterjárat teljesítésére kötött szerződés "ellehetetlenül", ennek következtében a szerződés részben, vagy egészben megszűnik. Így egyik felet sem terheli teljesítési kötelezettség.
2011.02.01. 13:30
 
 
A kínai Wanhua a BorsodChem egyedüli tulajdonosa
A kínai Wanhua Industrial Group 1,23 milliárd euró értékű tranzakcióval a kazincbarcikai BorsodChem 96 százalékos tulajdonosa lett a hétfőn aláírt megállapodás szerint - jelentette be Jason Ding, a Wanhua Industrial Group elnöke kedden a Budapesten tartott sajtótájékoztatón. A maradék 4 százaléknyi tulajdoni hányad a BorsodChem hitelezőié - tette hozzá. A kínai cég tavaly nyáron szerzett 38 százaléknyi tulajdont a magyar vegyipari cégben és vételi opciót további üzletrészekre. A BorsodChem a mintegy egymilliárd eurós hitállománya egy részét visszafizette, és a maradékot átstrukturálta.
2011.02.01. 13:15
 
 
Selmeczi: óriási siker a nyugdíjvédelmi program
Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. A miniszterelnöki megbízott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a hétfő esti adatok szerint 102.019-en nyilatkoztak arról, hogy a magánpénztárban maradnak, február végéig pedig még 439-en akarják fenntartani a magánpénztári tagságot; így összesen 102.458 fő, 3,2 százalék döntött a maradás mellett. Selmeczi Gabriella közölte: a vagyonátadás, -átvétel minden forintját ellenőrizni fogják.
2011.02.01. 13:15
 
Baradei: "Mubaraknak mennie kell, ha menteni akarja a bőrét"
Hoszni Mubarak egyiptomi elnöknek mielőbb távoznia kell, ha "menteni akarja a bőrét", mivel a tüntetők most már felelősségre vonását is követelik - mondta kedden Londonban megjelent nyilatkozatában Mohamed el-Baradei egyiptomi ellenzéki vezető, aki közölte ugyanakkor, hogy ő nem akar államfő lenni. A Nobel-békedíjas Baradei, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség korábbi vezetője a The Independent című vezető liberális brit napilapnak adott interjúban kijelentette: a tüntetéseket kísérő gyújtogatások és fosztogatások mögött a belbiztonsági erők álltak. Baradei szerint "hallani olyan dokumentumokról", amelyekből kitűnik, hogy a rendfenntartó erők egyes tagjai levették egyenruhájukat és fosztogatásba kezdtek.
2011.02.01. 13:00
 
Egymilliárd euró felett az RTL csoport üzemi eredménye
Az RTL Group konszern kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITA) közel 40 százalékkal nőtt tavaly, és a társaság történetében először 1 milliárd euró fölé emelkedett. A RTL Klub tévécsatornát üzemeltető társaság révén Magyarországon is érdekelt cég keddi közleménye szerint az EBITA 1,1 milliárd euróra emelkedett a 2009-ben elért 796 millió euróról. A profit növekedése messze felülmúlta az elemzői előrejelzések 10 százalékos növekedést valószínűsítő átlagát, és új csúcs a társaság történetében, megdöntötte az eddigi legjobb évben, 2008-ban elért 916 millió eurós rekordot. A bevétel 2010-ben 5,6 milliárd euró volt, 8,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 5,156 milliárd eurót.
2011.02.01. 12:45
 
Eddigi legjobb évét zárta a paksi atomerőmű
Minden eddiginél sikeresebb évet tudhat maga mögött a paksi atomerőmű, termelését 2,2 százalékkal, árbevételét 7,2 százalékkal növelte, miközben a biztonsági mutatói is jobbak minden korábbinál - közölték a cég vezetői. Baji Csaba, a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke, a tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. ügyvezetője hangsúlyozta: kiszámíthatóan, biztonságosan működik a paksi atomerőmű. Jól szolgálja nemcsak a társaság, hanem a társadalom érdekeit is. A paksi atomerőmű markáns szerepet játszik a hazai villamosenergia-termelésben, részaránya tavaly 42,1 százalék volt.
2011.02.01. 12:00
 
 
Nincs jelentős változás a pártelnökök és frakcióvezetők vagyonnyilatkozataiban
Nem számolnak be jelentős változásokról a pártelnökök és frakcióvezetők többségének vagyoni helyzetében az Országgyűlés honlapjára keddre virradó éjszaka felkerült képviselői vagyonnyilatkozatok. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz első embere már hétfő este közzétette honlapján a vagyonnyilatkozatát. E szerint nem változott jelentősen vagyona tavaly június óta, továbbra is Budapesten és Felcsúton vannak ingatlanjai; Fidesz-elnöki fizetését szünetelteti, könyvkiadásból hatmillió forintos jövedelemre tett szert.
2011.02.01. 12:00
 
 
Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten
A hétfői mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal kedden kora hajnalban. A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) szintje két helyen még meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. Ezek a mérőpontok a Széna téren és az Erzsébet téren voltak. A szállópor hétfői átlagkoncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - tartalmazza a hivatal közleménye.
2011.02.01. 11:45
 
Szombaton tartják a Csángó Bált Budapesten
Szombaton tartják az immár hagyományos Csángó Bált Budapesten, az eseményen a Csángóföldről meghívott mintegy félszáz táncos, zenész és énekes is bemutatkozik - közölte a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvahon Csángó Kulturális Egyesület az MTI-vel. A műsor ihletője az idén 110 éve született Domokos Pál Péter néprajzkutató, zenetudós és tanár, aki a XX. század első felében kiemelkedő jelentőségű munkát végzett a moldvai magyar kultúra megismertetése érdekében. A XV. Csángó Bál a gyermekek táncházával kezdődik a Petőfi Csarnokban, majd a műsorban - a korábbi évekhez hasonlóan - gyimesi, és moldvai csángó magyar hagyományőrző, valamint magyarországi hivatásos és amatőr együttesek lépnek színpadra.
2011.02.01. 11:45
 
Hatályon kívül helyezné a tanítási időkeretre vonatkozó rendelkezést a KDNP
Hatályon kívül helyezné a pedagógusok tanítási időkeretre vonatkozó jogi szabályozást a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője. Az Országgyűlés honlapján közzétett, a közoktatási törvény módosítását kezdeményező javaslatot beterjesztője, Michl József azzal indokolja, hogy nagy számú panasz és jogértelmezési probléma merült fel az előírás kapcsán, s gyakorlati alkalmazása is számos nehézségbe ütközik. A jelenlegi jogszabály, amely a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak munkájának megszervezését legalább kéthavi tanítási időkeret kialakításával írja elő, egyrészt komoly adminisztrációs terheket ró az intézményekre, másrészt több egyedi eset kezelésre nem alkalmas - írta az Országgyűlés oktatási bizottságának kereszténydemokrata tagja.
2011.02.01. 11:45
 
A brit kormány adott tanácsot Líbiának a lockerbie-i robbantó kiszabadításához
Az előző brit kormány titokban részletes jogi tanácsokat adott a líbiai vezetésnek a lockerbie-i merényletért Nagy-Britanniában elítélt egykori líbiai ügynök szabadulásának eléréséhez - írta kiszivárogtatott bizalmas iratokat idézve a keddi The Daily Telegraph. Az 1988-ban, Skócia felett végrehajtott repülőgép-robbantásért 2001-ben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték Abdelbászet Ali Mohamed al-Megrahit, akit azonban két éve elengedtek skóciai börtönéből. A skót kormány annak idején - a líbiai titkosszolgálat volt ügynökének rákbetegsége miatt - "méltányossági megfontolásokkal" indokolta a komoly belpolitikai és nemzetközi súrlódásokhoz vezető lépést.
2011.02.01. 11:30
 
Foci, magyar-azeri: Kádár is megsérült
Kádár Tamás sérülés miatt nem lehet ott a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésén, amelyet jövő szerdán Dubajban játszik az együttes. A 20 éves védő klubja, a Newcastle United kedden hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a futballista súlyosnak tűnő térdsérüléssel bajlódik, ám a pontos diagnózisról csak később adnak tájékoztatást. "Nagyon csalódott vagyok, de most a vizsgálatok előtt keresztbe teszem az ujjaim, és reménykedem" - nyilatkozta a játékos, aki novemberben a litvánok ellen mutatkozott be az Egervári Sándor által vezetett nemzeti csapatban.
2011.02.01. 10:15
 
KIM: zsidó szervezetekkel tárgyalt a kormány
A kormány az előző héten hozott döntésének megfelelően hétfőn megkezdte a tárgyalást a zsidó érdek-képviseleti szervezetekkel - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel. Az államtitkárság emlékeztetett: a kabinet korábban úgy döntött, megújítja a zsidó közösségekkel és a nemzetközi zsidó szervezetekkel zajló egyeztetések formáját, és azt a korábbinál szélesebb körben, több témában és gyakrabban folytatja.
2011.02.01. 09:00
 
A Hurghadán élő magyarok nyugalomról számoltak be
Az egyiptomi Hurghadán nyugalom uralkodik. A tüntetések és zavargások annyiban éreztetik hatásukat, hogy egyre kevesebb az üzemanyag, nincs internetkapcsolat, és a bankok zárva tartanak - mondták el a Vörös-tenger parti üdülőhelyen élő magyarok az MTI-nek a hétfőről keddre virradó éjszaka. Márton Levente búvárbázis-vezető közölte, hogy pár napja volt egy kisebb megmozdulás a városban, de ez nem torkollt zavargásokba. Kiemelte, hogy a Hurghadán élő arabok elsősorban a turizmusból élnek, értékeik, boltjaik vannak, amelyeket védenek, és nem érdekük a másik kifosztása.
2011.02.01. 07:45
 
 
Jediót Ahronót: Orbánt nem aggasztják az antiszemita tendenciák
Orbán Viktor egy izraeli lapnak adott interjújában nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy aggasztják-e a magyarországi antiszemita tendenciák, de úgy vélte, a helyzet tényleg nincs rendben. A miniszterelnök a Jediót Ahronót című izraeli lapnak adott, Brüsszelben készült interjúban elmondta: ha a mai (magyarországi) helyzetet összehasonlítja az egy évvel ezelőttivel, úgy gondolja, jelentős javulás történt. "Egy évvel ezelőtt mindenki azt hitte, hogy a szélsőjobb parlamenti befolyást nyer. Azt feltételezték, hogy hajlandóak leszünk a Jobbikkal együttműködni, hogy megszerezzük a többséget. A választások eredményei egyértelművé tették, hogy nem voltak alapjai ezeknek az aggodalmaknak" - tette hozzá.
2011.01.31. 21:45
 
 
FT: Simor nyílt politikai nyomásgyakorlással vádolta a magyar kormányt
A magyar jegybank vezetője az intézmény függetlenségének kikezdését célzó "nyílt politikai nyomásgyakorlással" vádolta a magyar kormányt - írta a Financial Times. A liberális irányzatú londoni gazdasági napilap előfizetéses online változatán hétfőn este megjelent, budapesti keltezésű írás - Neil Buckley és Kester Eddy tudósító tollából - idézi Simor Andrást, aki szerint a kormány részéről érkező folyamatos bírálat "komplikálja az infláció kordában tartásának feladatát".
2011.01.31. 21:15
 
 
MSZP: a kormány válaszlevele nem oszlatja el az aggályokat
Az MSZP szerint a kormánynak az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos kifogásaira reagáló válaszlevele nem alkalmas a testület által jelzett komoly aggályok eloszlatására, még nem felel meg annak, hogy a jogszabályt összhangba hozza az Európai Unió értékrendjével és szabályaival. Kovács László, az MSZP alelnöke, valamint Lendvai Ildikó és Mandur László szocialista országgyűlési képviselők közleményükben hangsúlyozzák: pártjuk azt szeretné, ha a médiatörvény körül kialakult éles vita mielőbb rendeződne, és nem rontaná tovább a magyar uniós elnökség megítélését.
2011.01.31. 21:00
 
Az EU a demokratikus törekvések érvényesítésére szólította fel Egyiptomot
Az Európai Unió nyilatkozatban ismerte el az egyiptomi lakosság demokratikus törekvéseinek jogosságát, és úgy foglalt állást, hogy e törekvéseket gondosan megválasztott intézkedésekkel kell érvényesíteni. Az EU-országok külügyminiszterei által hosszas vita után Brüsszelben elfogadott közös állásfoglalás nem szólította fel Hoszni Mubarak egyiptomi elnököt a távozásra, de sürgette, hogy "rendezett átmenet" során, "széles megalapozottságú kormányzattal" valósítsák meg az országban "az érdemi demokratikus reformok valódi folyamatát", tartsák tiszteletben a jogállamiságot, az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat, tegyék lehetővé "szabad és tisztességes választások" megtartását.
2011.01.31. 19:45
 
Martonyi: jelentős a haladás az EU-csúcs záródokumentumának előkészítésében
Az uniós országok külügyminiszterei jelentős haladást értek el a pénteki energiaügyi és innovációs EU-csúcs előkészítésében - közölte brüsszeli sajtótájékoztatóján Martonyi János, a magyar diplomácia irányítója. Hétfői ülésükön a miniszterek - az úgynevezett általános ügyek tanácsaként eljárva - a soros EU-elnökséget ellátó Magyarország külügyminiszterének elnöklete alatt megvitatták a pénteki brüsszeli EU-csúcs záródokumentum-tervezetét. Bár a szövegben még számos tisztázandó pont maradt, a mostani előkészítő tanácskozás nagyon hasznos és eredményes volt - mondta Martonyi.
2011.01.31. 19:30
 
Kifizette az OBA a Jógazda biztosított betéteit
Kifizette a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár biztosított betéteit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a január 31-i határidőig. Az államilag garantált betétek tulajdonosai is megkapják pénzüket, amint pecsét kerül az alap és az állam közötti szerződésre. A nem biztosított betétek birtokosai a felszámolási eljárásban érvényesíthetik igényüket. A Jógazda tevékenységi engedélyét tőkeproblémák miatt január elején visszavonta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), és kezdeményezte a takarék felszámolását. A takarékszövetkezetnél mintegy 6.500 betétes 9,8 milliárd forintja fagyott be.
2011.01.31. 19:15
 
A bizottsági képviseletvezető szerint az eddigi mérleg pozitív
Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője szerint a 2011. első félévi soros magyar EU-elnökség eddigi mérlege pozitív, eddig egyetlen ülésen sem merült fel, hogy Magyarország ne lenne alkalmas az elnökségre. A képviseletvezető egy hónappal a magyar elnökségi start után azt mondta, hogy a magyar elnökségi program tartalmával és kiegyensúlyozottságával, az euró megvédésének fő céljával az Európai Bizottság teljesen egyetértett; a januárban Gödöllőn megrendezett négy informális miniszteri tanácskozást tárgyszerű légkörben tartották. A felek álláspontja összhangban volt, és a tanácskozások technikai-logisztikai részletei is osztatlan elismerést arattak - mondta.
2011.01.31. 19:00
 
 
Cozma-ügy: újabb tanú ismerte fel az egyik támadóban Raffael Sándort
Egy tanú - mint eddig már több is - Raffael Sándor elsőrendű vádlottban ismerte fel a "véres fejűt", azaz Marian Cozma egyik támadóját a Veszprém Megyei Bíróságon a Cozma-ügy hétfői tárgyalásán. A fiatal férfi vallomása szerint ő éppen a Patrióta lokál előtt az utcán levegőzött, amikor kivágódott az ajtó, és a kézilabdázó Marian Cozma futott ki rajta, utána pedig még néhány sporttársa. Őket "cigány férfiak követték - egyiküknek véres volt a feje -, s Cozma az utcára kiérkező cigányokkal elkezdett kiabálni". A tanú szerint Cozmát a sporttársai próbálták visszatartani, de "ő megindult a cigányok felé, és elkezdődött a verekedés".
2011.01.31. 18:00
 
BUX: -0,62 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,66 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 22.709,35 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,02 százalékkal 22.350 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,66 százalékkal 5.565 forintra csökkent.
2011.01.31. 17:30
 
 
A Külügyminisztérium Egyiptom egészére kiterjesztette figyelmeztetését
Az egyiptomi nagyvárosok biztonsági helyzetének további romlása és a közbiztonsági helyzet egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt a Külügyminisztérium az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolja át Egyiptomot. A tárca közleménye szerint a Külügyminisztérium a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségével történt egyeztetést követően döntött így. A Külügyminisztérium a kommünikében hangsúlyozza, hogy a kairói magyar nagykövetség jelentése és az utazási irodák helyi képviselőinek tájékoztatása alapján a jelenleg a Vörös-tenger melletti üdülőhelyeken tartózkodó magyar turisták biztonságban vannak.
2011.01.31. 17:30
 
 
Felfüggesztik a magyar charterjáratokat Egyiptomba
Az utazási irodák úgy döntöttek, felfüggesztik a charterjáratokat Egyiptomba a január 25-én kezdődött kormányellenes tüntetések miatt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője hétfőn az MTI-nek. Elmondta: hétfőn egyeztettek az érintett utazási irodák és a Külügyminisztérium szakemberei a kialakult helyzetről. Úgy döntöttek, hogy a most Egyiptomban lévő mintegy 400 utast az utazási szerződésnek megfelelően szombaton, illetve vasárnap hazahozzák, ezt követően azonban nem indítanak új charterjáratot addig, amíg nem rendeződik a helyzet Egyiptomban.
2011.01.31. 17:15
 
Új főszerkesztők a Magyar Rádióban
Molnár Pál az MR1-Kossuth Rádió, Mikó Róbert az MR2-Petőfi Rádió új főszerkesztője - erősítette meg Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tanácsadója hétfőn az MTI-nek. Kinevezésükről Fazekas Csaba, az alap vezérigazgatója január 24-i hatállyal döntött. Molnár Pál dolgozott a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél és a Heti Válasznál, 2004 óta a Magyar Rádió munkatársa, 2009 májusától társadalompolitikai szerkesztőség vezetőjeként, a Vasárnapi újság szerkesztőjeként és riporterként dolgozott. Mikó Róbert eddig az MR2-Petőfi Rádió technikai rendezője volt.
2011.01.31. 17:15
 
Megkezdődött a nigeri elnökválasztás
Megkezdődött a nigeri elnökválasztás, amellyel a nyugat-afrikai ország a tavalyi katonai puccsot követően visszatérhet a demokrácia útjára. A választások legesélyesebb jelöltjei Mahamadou Issoufou egykori ellenzéki politikus, valamint Seini Oumarou és Hama Amadou egykori kormányfők. Kevéssé valószínű, hogy a tíz jelölt közül - akik között az ország történetében először egy nő is van - az első fordulóban bárkinek is sikerül megszereznie a szükséges abszolút többséget. A következő fordulót március 12-re tűzték ki. Niger jelentős uránérc-kincse ellenére a világ egyik legszegényebb országa.
2011.01.31. 17:15
 
 
Azonosították a szilveszterkor Moszkvában felrobbant asszonyt
Azonosították azt az asszonyt, aki egy bérelt moszkvai házban szilveszterkor robbanás áldozata lett, s akinek balesete a minapi domogyedovói robbantásos merénylet ügyében végül is nyomra vezette a hatóságokat: Ibragimhalil Daudov dagesztáni bandavezér felesége volt az illető - mondták el hétfőn a rendvédelmi szerveknél lévő források. Közlésük szerint az 1961-ben született Daudov az egyik legaktívabb, legkeményebb és legfelkészültebb szélsőséges, sorkatonai éveit Afganisztánban töltötte, három éve csatlakozott az illegális fegyveresekhez, és hosszabb ideje körözik terrorista jellegű cselekmények, egyebek között rendőrök megölése miatt.
2011.01.31. 17:15
 
 
Dzsudzsák 2015-ig hosszabbított a PSV Eindhovennél
További két évvel, 2015-ig meghosszabbította szerződését Dzsudzsák Balázs - erről hétfőn a magyar válogatott labdarúgó klubja, a PSV Eindhoven számolt be a honlapján. A 24 éves szélső 2008 januárjában szerződött az eindhoveni alakulathoz, amellyel rögtön bajnoki címet nyert. Az elmúlt években alapemberré vált az együttesben, ebben az idényben tíz bajnoki gólnál jár. Az eddigi 32 válogatottbeli fellépésén öt gólt szerző Dzsudzsákot több nyugati élcsapattal is hírbe hozták a téli átigazolási szezonban, legutóbb a francia élvonalban listavezető Lille jelentkezett be érte, amely sajtóhírek szerint tíz millió eurót (2,7 milliárd forint) kínált érte.
2011.01.31. 16:15
 
 
Előzetes alkotmányossági vizsgálat bevezetésén gondolkodik a kormány
Előzetesen véleményt nyilváníthatna az Alkotmánybíróság (Ab) a parlamenti vita szakaszában lévő, még zárószavazás előtt álló törvényjavaslatokról - e véleményezési jog bevezetésén gondolkodik a kormány. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy hétfői, az alkotmányozás témakörében rendezett háttérbeszélgetésen elmondta: az 1990-es évek elején már volt ilyen hatásköre az Ab-nek, ezt azonban maga a testület semmisítette meg. Most viszont ennek újbóli bevezetésén gondolkodik a kabinet, hiszen "nagyon fontos, hogy minél alkotmányosabb legyen már a szavazás előtt is" egy-egy törvényjavaslat - tette hozzá.
2011.01.31. 15:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML