2015. május 25., hétfő - Orbán
Deviza:  
EUR/HUF 307,09 USD/HUF 274,95 CHF/HUF 294,92
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24283 találat
 
A kaposvári kórház tetejéről hoztak le egy férfit a rendőrök
A kaposvári kórház sürgősségi centrumának tetejéről, 4 emelet magasságból hoztak le egy férfit a rendőrök kedd este - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Bíró Gábor tájékoztatása szerint a 40 éves somogygeszti férfi 19 óra után azzal hívta fel a rendőrség ügyeletét, hogy egy kórház tetején van, majd megszakította a beszélgetést. A sajtóreferens elmondta, mivel a telefonáló azt nem mondta meg, hogy melyik kórház tetején van, ezért az ügyelet minden érintett kapitányságot riasztott. A kaposvári mellett a siófoki, a marcali és a nagyatádi rendőröket is értesítették, valamint a kaposvárihoz tartozó mosdósi kórház is szóba jöhetett, ahol a férfit keresni kellett.
2011.01.25. 22:00
 
 
Putyin: "a megtorlás elkerülhetetlen" a domogyedovói merényletért
Megtorlást ígért kedden Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn elkövetett, s 35 ember - köztük legalább egy tucat külföldi - életét kioltó öngyilkos merényletért, Dmitrij Medvegyev elnök pedig szigorúbb ellenőrzést követelt a légikikötőktől. "A megtorlás elkerülhetetlen" - mondta Putyin, de határozott hangvételű nyilatkozatából nem derült ki, hogy mely személyeken, s miként akarja megtorolni hétfői mészárlást. Eddig egy csoport sem vállalta magára a merényletet, a gyanú azonban a csecsen szélsőségesekre terelődött, akik ellen Putyin még elnökként véres háborút vívott.
2011.01.25. 21:45
 
 
Mubarak-ellenes tüntetés Egyiptomban
Mintegy tizenötezer kormányellenes tüntető vonult fel kedden délután Kairóban, hogy a tunéziai eseményeken felbuzdulva az országot csaknem három évtizede vezető Hoszni Mubarak elnök távozását követelje; a tüntetők összetűztek a könnygázt és vízágyút is bevető rohamrendőrökkel. Évek óta ez volt a legnagyobb szabású tüntetés az arab világ vezető hatalmának számító észak-afrikai országban. A tüntetők létszámára vonatkozó adatot az egyiptomi biztonsági erők egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa közölte. Az első hírek még több százas tüntetésről szóltak. A biztonsági szolgálatok szerint a több kerületben zajló tüntetések miatt Kairóban 20-30 ezer rendőrt mozgósítottak. Az első jelentések szerint Kairóban életét vesztette egy rendőr, Szuezben pedig két tüntető.
2011.01.25. 21:30
 
A francia SNCF sajnálatát fejezte ki a zsidók deportálásában való részvételéért
A francia állami vasúttársaság (SNCF) kedden ünnepélyesen "sajnálatát" fejezte ki a II. világháború alatti deportálásokban játszott szerepéért. "Az SNCF legmélyebb fájdalmát és sajnálatát fejezem ki a vasúttársaság által egykoron elkövetett tettek következményei miatt. Meghajtom magam az áldozatok, a túlélők és a deportáltak gyermekei előtt" - fogalmazott Guillaume Pepy, az SNCF elnök-vezérigazgatója azon a Párizs közeli pályaudvaron elmondott beszédében, ahonnan Franciaországból a legtöbb deportáltat szállító vonat indult a haláltáborokba. Az SNCF mintegy 76 ezer francia és más országból származó zsidót szállított 1942 és 1944 között a koncentrációs táborokba.
2011.01.25. 20:15
 
Osztrák halottja is van a moszkvai merényletnek
Osztrák állampolgár is van a moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfő délután elkövetett öngyilkos merénylet 35 halálos áldozata között - erősítette meg keddi közleményében az osztrák külügyminisztérium. A külügyi tárca szerint "egyre nagyobb a valószínűsége" annak is, hogy a férfi mellett egy - eddig eltűntként számon tartott - osztrák nő is életét vesztette. Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium adatai szerint az osztrák állampolgárságú férfi 1969-ben született Nikolaj Ivanov néven. Egy bolgár külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy Ivanov két éve kapta meg az osztrák állampolgárságot. A férfi egy osztrák vállalatnál dolgozott, és üzleti úton tartózkodott Moszkvában.
2011.01.25. 19:30
 
Megszúrta a nevelőjét egy fiú a fővárosban
Szökési kísérlet közben ollóval megszúrta a nevelőjét egy fővárosi javítóintézetben élő 17 éves fiú hétfő késő este, a fiatalember ellen hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indult - közölte a rendőrség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kedden az MTI-vel. Egy korábban vagyon elleni bűncselekménnyel kapcsolatban indult nyomozás gyanúsítottjaként fogva tartott 17 éves fiatalember egy III. kerületi javítóintézetben egyelőre tisztázatlan okból megütötte az egyik nevelőt. Néhány másodperccel később az intézet egy másik nevelőjét egy ollóval nyakon szúrta, az 53 éves férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a menőszolgálat munkatársai kórházba szállították.
2011.01.25. 19:00
 
Az ET "komoly vizsgálatot" követel a koszovói szervkereskedelem ügyében
Felszólította Albániát és Koszovót az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése kedden elfogadott határozatában, hogy folytasson le "komoly vizsgálatot" a koszovói szervkereskedelemmel kapcsolatos állítások ügyében. A parlamenti közgyűlés 169 támogató és 8 ellenszavazattal, 14 tartózkodás mellett fogadta el határozatát, amelyben Albániát és a túlnyomó többségében szintén albánok lakta Koszovó hatóságait felszólította: kezdjenek "komoly és független" vizsgálatot azon állítások valóságtartalmának feltárására, amelyek szerint a (1998-1999-es) koszovói fegyveres konfliktus alatt és után koszovói - szerb és albán származású - foglyokkal titkos táborokban embertelenül bántak.
2011.01.25. 18:15
 
 
Az EB három ponton tett észrevételt a médiatörvénnyel kapcsolatban
Az Európai Bizottság (EB) levele arra hívja fel a figyelmet, hogy a médiatörvény valószínűleg nem minden tekintetben áll összhangban az uniós joggal - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, megerősítve: amennyiben a testület kifogása megalapozott, a kormány a szükséges pontokon kész módosítani a jogszabályt. A közlemény kitér arra, hogy az EB három, az uniós jogharmonizációval kapcsolatos ponton tett észrevételt, ám a felvetések egyike sem kérdőjelezi meg az alapjogok, a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás érvényesülését, illetve az Országgyűlés által választott médiahatóság függetlenségét.
2011.01.25. 18:15
 
Kilenc embert ölt meg egy pokolgép Thaiföldön
Kilenc embert ölt meg egy út mellé telepített pokolgép Thaiföld legdélebbi, Malaysiával határos, többségében mohamedán malájok lakta tartományában. Az áldozatok teherautóval kacsavadászatra tartó buddhisták voltak. Ez volt a legsúlyosabb terrorista támadás a vidéken 2009 júniusa óta, amikor fegyveresek az esti ima idején megtámadtak egy mecsetet, és tizenegy embert agyonlőttek. A buddhista többségű Thaiföld déli részén nyolcadik éve muzulmán szeparatista felkelés zajlik, amelynek 4300 ember esett eddig áldozatul.
2011.01.25. 17:30
 
BUX: -0,84 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 193,63 pontos, 0,84 százalékos csökkenéssel, 22.790,97 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 1,43 százalékkal 21.980 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,61 százalékkal 5.685 forintra esett.
2011.01.25. 17:15
 
 
MSZP: tartalmi jellegűek a Bizottság kifogásai médiatörvény-ügyben
Az MSZP úgy véli: nem igaz, hogy az Európai Bizottság pusztán technikai észrevételeket fogalmazott meg a médiatörvénnyel kapcsolatban, a párt szerint a testület kifogásai tartalmi jellegűek. Kovács László, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón azt mondta: rombolja a kormány szavahihetőségét, hogy Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár és Nagy Anna kormányszóvivő azt állította, Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos - időközben kiszivárgott - levelének egyetlen felvetése sem kérdőjelezi meg a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás magyarországi érvényesülését.
2011.01.25. 17:15
 
 
A gyermek- és ifjúsági irodalom is bemutatkozik a lipcsei könyvvásáron
A gyermek- és ifjúsági irodalom összesen 130 alkotója érkezik szerte a világból az idei lipcsei könyvvásárra: Dániából, Angliából, Finnországból, Thaiföldről, Ghánából és az Egyesült Államokból is várnak írókat a németországi eseményre - közölték a rendezvény szervezői. A szerzők között Lipcsébe érkezik például Paul Maar, Mirjam Pressler és Gunter Preuss. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a gyermek- és ifjúsági irodalom foglalja el a kiállítási felület egynegyedét. A március 17. és 20. közötti rendezvény ideje alatt négyszáz felolvasás, workshopok és akciók várják a látogatókat.
2011.01.25. 16:45
 
Óbuda támogatja a budai fonódó villamosprojektet
A III. kerületi önkormányzat is támogatja az úgynevezett budai fonódó villamosprojektet, mivel szükségesnek tartja a fővárosi kötöttpályás közlekedés fejlesztését. Az önkormányzat keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a projekt a személygépjármű-forgalommal szemben növelné a közösségi közlekedés vonzerejét, a 17-es villamosvonal felújítása pedig az újlaki városrehabilitáció számára ugyancsak rendkívül fontos. Mint írták, a 19-es és a 41-es villamos is Óbudáig közlekedne, ezzel létrejönne az észak-déli közlekedési tengely, amely a III. kerületben élők utazását jelentős mértékben könnyebbé, kényelmesebbé tenné. Óbuda-Békásmegyer kész megadni minden segítséget a vita mielőbbi rendezése érdekében - közölte az önkormányzat.
2011.01.25. 16:45
 
VDSZ: naponta több ezer jogfenntartó nyilatkozatot adnak le
A vegyipari ágazathoz tartozó szakszervezeteknél naponta több ezren - a közalkalmazottak közül feltűnően sokan - nyilatkoznak arról, hogy kényszer hatására lépnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe - közölte kedden a vegyipari szakszervezet (VDSZ) az MTI-vel. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatai szerint a több mint hárommillió magánpénztári tagból kedden 13 óráig 41.233 pénztártag jelezte, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kíván maradni. A VDSZ kész Strasbourghoz fordulni jogorvoslatért.
2011.01.25. 16:15
 
Nyilatkozatban állt ki Schiff András mellett három neves osztrák író
Nyilatkozatban állt ki Schiff András zongoraművész mellett kedden három neves osztrák író, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinek. Schiff András bírálóan nyilatkozott hazája kormányáról és ezért "azt kellett hallania Orbán Viktor egy közeli munkatársától, hogy a jelek szerint nem gyilkolták meg elég elődjét" - állt az APA osztrák hírügynökség által közölt szövegben. "A jelek szerint a kormány eltökélt abban, hogy behozza az elmulasztottakat. Ez felfoghatatlan, ez botrányos, ez felháborító - ez a realitás" - írta Jelinek, Peter Turrini és Michael Scharang a közös nyilatkozatban.
2011.01.25. 16:00
 
Az MLSZ-hez fordulnak a fogyasztóvédők
A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) keddi közleményében "európai körülményeket, biztonságos beléptetést és hozzáértő biztonsági szolgálatot" kér a sportrajongók védelmében, hogy ne fordulhasson elő olyan életveszélyes helyzet, mint amilyen tíz napja a West Balkán nevű szórakozóhelyen három lány életét követelte. Ennek érdekében a KÖFE levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy az általa szervezett rendezvényeken kiemelt figyelmet fordítson az események lebonyolítására, a biztonsági szolgálatot nyújtó vállalkozások kiválasztására, és kezdeményezzen a szurkolói csoportokkal egyeztetést az események biztonságos és megfelelő megrendezése érdekében.
2011.01.25. 15:45
 
 
Magyarország felülvizsgálja a német húsra hozott élelmiszerbiztonsági határozatot
Magyarország felülvizsgálja azt a korábbi határozatot, melyet a dioxinbotrány miatt közvetlenül vagy közvetve Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertéshús-készítmények, valamint élő sertés felhasználásának és forgalmazásának átmeneti korlátozására hozott - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. A módosított határozatot Magyarország szerdán továbbítja az Európai Bizottságnak jóváhagyásra - tette hozzá az országos főállatorvos, aki szerint a dioxin-ügyről szóló német beszámolók, és a kilátásba helyezett német intézkedések alapján szükséges a magyar határozat módosítása.
2011.01.25. 15:15
 
 
Januártól 1100 milliárd forint pályázható az Új Széchenyi Terv keretében
Januártól 1100 milliárd forint pályázható az Új Széchenyi Terv keretében, a meghatározott stratégiai célok mentén - jelentette be Egerben Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára. A tárca számításai szerint, a 93 pályázati kiírás, amelyekre március 1-től lehet pályázni, 3-4 ezer milliárd forintnyi forrást mozgat meg a magyar gazdaság élénkítése érdekében - közölte a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara fórumán az államtitkár. Mindezt a pályázati rendszer egyszerűsítésével, a bürokratikus akadályok letörésével, a többi között lerövidített bírálati idővel és adatlapokkal kívánja segíteni a kormányzat - tette hozzá.
2011.01.25. 15:15
 
 
A Jobbik nyilvánosságra hozná a "Frei-aktákat"
A Jobbik hivatalos megkeresésben szólítja fel a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-t, hogy tegye nyilvánossá Frei Tamással kötött kommunikációs szerződését és a teljesítést hitelesen és teljes körűen igazoló dokumentációt - áll az ellenzéki párt budapesti elnökének közleményében. Staudt Gábor úgy fogalmaz: a budapesti polgárok adóforintjaiból gazdálkodó cég két év alatt összesen nettó 30 millió forintot fizetett ki Frei Tamásnak, aki ezért nemzetközi összehasonlító elemzések elkészítését vállalta, valamint személyes meggyőző erejét latba vetve véleményvezér lett volna a lakossági akcióknál.
2011.01.25. 15:15
 
Orbán Viktorral tárgyalna az Európai Szakszervezeti Szövetsége (ETUC)
Tárgyalásokat sürget Orbán Viktorral az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC), hogy egyeztessenek a válságról, az arra adott európai válaszokról, a szociális Európát veszélyeztető, az állami szektort és a dolgozók jogait érintő megszorításokról és egyéb intézkedésekről az Európai Unióban - derül ki az ETUC honlapján ismertetett közleményből.
2011.01.25. 14:15
 
 
Újra nagy prémiumokat kapnak a bankárok Angliában és Amerikában
A brit és az amerikai bankárok fele nagyobb prémiumot kapott tavaly, mint az előző évben a gyenge teljesítmény ellenére - derítette ki a brit Efinancialcareers pénzügyi állásportál. Nagy-Britanniában a bankárok 49 százaléka kapott több prémiumot, és mindössze 25 százaléknál volt csökkenés. Tavaly átlagosan 5 százalékkal nőtt a rendkívüli javadalmazás összege, ami egy vezető bankár esetében átszámítva átlagban 27,3 millió forint körül van. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek 56 százaléka számolt be a bónuszok emelkedéséről, 19 százalék viszont kevesebbet kapott. Mindennel együtt Amerikában a prémiumok átlagosan 5 százalékkal voltak alacsonyabbak tavaly, mint annakelőtte.
2011.01.25. 14:00
 
A Legfelsőbb Bíróság elutasította a a dabasi molesztáló felülvizsgálati kérelmét
Elutasította kedden a Legfelsőbb Bíróság (LB) annak a 33 éves férfinak a felülvizsgálati kérelmét, akit emberölési kísérletért tavaly jogerősen 14 és fél év fegyházbüntetésre ítéltek egy 11 éves kisfiú molesztálása miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi azért fordult felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz, mert vitatta, hogy emberölés kísérletének minősülne a tette. A férfi 2005 januárjában Dabason egy késsel fenyegette meg a kisfiút - aki kutyáját keresve a férfitól kért segítséget, a férfi pedig azt mondta, segít neki - fojtogatta, és közölte, hogy orálisan ki fogja elégíteni. Maga a fajtalanság végül nem történt meg.
2011.01.25. 13:30
 
Orbán Viktorhoz fordult az evangélikus és a református egyház
Orbán Viktornak írt levelet a Magyarországi Református Egyház Kálvin emlékbizottsága és a Magyarországi Evangélikus Egyház reformációi emlékbizottsága azt kérve, hogy 2017, a reformáció kezdetének 500 éves évfordulója legyen Magyarországon a reformáció állami emlékéve - közölte Fabiny Tamás evangélikus püspök kedden az MTI-vel. Ezenkívül ugyanezt kérte az evangélikus egyház levelében Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől - tette hozzá.
2011.01.25. 13:15
 
 
Van Bommel Münchenből Milánóba tart
Mark van Bommel, a Bayern München labdarúgója kérte klubja, a Bayern München vezetőségét, járuljon hozzá, hogy azonnal az AC Milanba szerződhessen. Legalábbis erről számolt be a Bild című német napilap, hozzátéve, hogy a holland középpályás, a bajor alakulat kapitánya előzőleg tájékoztatta tervéről honfitársát, Louis van Gaal vezetőedzőt, akivel az utóbbi időben megromlott a viszonya. A 33 éves világbajnoki ezüstérmes futballista 2006-ban érkezett az FC Barcelonától a Bayern Münchenhez, és decemberben a német sajtó még arról írt, hogy a Wolfsburg szerződtetné őt a télen.
2011.01.25. 12:00
 
Az Internazionale bejelentkezett Luis Fabianóért
A Bajnokok Ligája-címvédő FC Internazionale labdarúgócsapata szeretné szerződtetni Luis Fabianót, a spanyol Sevilla brazil válogatott csatárát. Marco Branca, a milánói klub sportigazgatója hétfő este úgy fogalmazott, lát esélyt arra, hogy a 30 éves támadó az Interben folytatja. Ugyanakkor kicsi a valószínűsége annak, hogy a 43-szoros válogatott futballista már a jövő hétfőn záruló téli átigazolási időszakban egyesületet vált. A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap múlt szerdán számolt be arról, hogy Fabiano a Juventusban szeretné folytatni pályafutását, akár fizetése jelentős csökkentése árán is. A Sevilla elnöke, José María Del Nido állítólag 10 millió eurót kér a játékosért, ezt viszont sokallja a torinói csapat vezérkara.
2011.01.25. 11:30
 
Lakatos Krisztián örökre Washingtonba költözik
A Megasztáros egy luxushajóval utazik a tengeren túlra, aztán pedig a világsztárság reményében ott is marad.
2011.01.25. 10:56
 
 
Pakisztánban kiszabadult a Mol két elrabolt alvállalkozója
Pakisztánban kiszabadult a Mol magyar olajvállalat két alvállalkozója, akit a helyi tálibok raboltak el a múlt csütörtökön. A szélsőségesek a Molnak az ország északnyugati határtartományban található koncessziós területén, az egyik kúttól a központi feldolgozó üzembe tartó konvojra csaptak le. Az akcióban meggyilkolták a magyar olajvállalat két helyi alvállalkozóját. Életét vesztette a konvojt őrző határrendőrség négy katonája, egy további megsebesült. Két embert elraboltak. A The Express Tribune című pakisztáni lap egy tisztviselő tájékoztatása alapján kedden beszámolt arról, hogy ez a két ember vasárnap este nyerte vissza szabadságát.
2011.01.25. 10:00
 
 
Moszkvai repülőtéri robbanás: 35 halott, 130 sérült
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfő délután elkövetett öngyilkos merénylet áldozatairól kedd reggel is eltérő adatokat közöltek az orosz hatóságok: biztosnak annyi látszik, hogy a halálos áldozatok száma 35. Hivatalos közlés szerint a halálos áldozatok között 12 külföldit azonosítottak kedd reggelig: egy-egy brit, német, olasz, francia, szlovák és szerb állampolgárt, három tádzsikot, két moldovait, valamint egy üzbéget, de további 57 személy állampolgársága még nem világos. A halálos áldozatok között van az alig 29 éves Anna Jablonszkaja drámaíró, polgári nevén Masutyina, aki a Filmművészet (Iszkussztvo Kino) című folyóirat díjának átvételére érkezett Moszkvába.
2011.01.25. 10:00
 
 
Idén még nem csökken jelentősen a munkanélküliség a világban
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) előrejelzése szerint az idén a világban 6,1 százalékos munkanélküliségi rátával kell számolni, ez 203,3 millió munkanélkülit jelent, nem sokkal kevesebbet a tavalyi 205 millió állástalannál - derül ki az ILO legfrissebb, "Globális foglalkoztatási trendek 2011-ben: a foglalkoztatás fellendítésének kihívásai" című jelentéséből. Az MTI-hez eljuttatott anyagban az ILO hangsúlyozza: a foglalkoztatás fellendítése az idén - főként a fejlett gazdaságokban - továbbra is lassan halad, emellett világszerte kiemelt probléma a 15-24 éves korosztály magas munkanélküliségi rátája.
2011.01.25. 08:45
 
Társadalmi konzultáció az EU 2020 stratégia Nemzeti Intézkedési Tervéről
Megkezdődött a társadalmi konzultációsorozat hétfőn az Európa 2020 Stratégiájának végrehajtására szóló Nemzeti Intézkedési Tervéről, amelyet a magyar kormány április közepén juttat el az Európai Bizottságnak. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára az MTI-nek elmondta, hogy eddig az intézkedési terv kidolgozása az államigazgatáson belüli egyeztetések keretében zajlott. A társadalmi konzultáción a társadalmi-gazdasági partnerek, a civilek mondják el észrevételeiket, javaslataikat, kiegészítéseiket arról, hogy az előzetes intézkedési tervben szereplő magyar vállalásokat hogyan lehet teljesíteni.
2011.01.25. 08:30
 
Győri Enikő: az arányos teherviselést célozzák a válságadók
A bank-, energia- és távközlési szektorra, valamint a kereskedőláncokra kivetett válságadók az arányos teherviselést célozzák - válaszolta Győri Enikő, az uniós ügyek államtitkára hétfő este egy brüsszeli rendezvényen az ipari vállalkozásokat tömörítő Bajor Gazdasági Szövetség (vbw) vezetőjének, aki kifogásolta a magyar kormány által kivetett különadókat. Bertram Brossardt főigazgató a bajor EU-képviselet által a Duna-stratégiáról szervezett kerekasztal-beszélgetésen bírálta a magyar intézkedéseket. Szerinte Németországban úgy érzik, elsősorban a német cégeket sújtja a különadó. Figyelmeztetett arra, hogy az ilyen irányú politika, ha tartósnak bizonyul, elriaszthatja a befektetőket Magyarországtól.
2011.01.25. 08:00
 
Pakson intézi kérelmét ötven székelyudvarhelyi magyar
Félszáz Székelyudvarhelyen élő magyar utazik február elején Paksra, hogy ott nyújtsa be magyar állampolgársági igényét; a paksi polgármesteri hivatal bővített ügyfélfogadási idővel készül erre - tájékoztatta Blazsek Balázs főjegyző az MTI-t. Egy több mint másfél évtizedes sportkapcsolat szolgáltat alapot arra, hogy a paksi öregfiúk labdarúgó csapatának meghívására a székelyudvarhelyi "öregfiúk" úgy döntöttek, honosítási eljárásukat Pakson folytatják le - mondta el Tóth György, a paksi öregfiúk csapatának egyik tagja. Hozzátette, hogy kezdetben csak a székelyudvarhelyi csapat tagjairól volt szó, mostanra viszont csatlakoztak a családtagok is.
2011.01.25. 07:45
 
 
A NATO szerint Thaci a szervezett bűnözés egyik vezéralakja volt
A közelmúltban kiszivárgott, hírhedt koszovói szervkereskedelmi ügy főszereplője, a jelenlegi kormányfő, Hashim Thaci a NATO szerint mindig is a szervezett bűnözés egyik vezéralakja volt. Minderről a The Guardian brit napilap számolt be kedden kiszivárgott NATO-dokumentumokra hivatkozva. Az újság szerint a szóban forgó dokumentumok a szövetség koszovói békefenntartóitól származnak, és Thaci mellett külön megemlítik Dzsavit Halilit, a kormányfő egyik legközelebbi politikai szövetségesét. Mindketten szoros kapcsolatban álltak az albán maffiával - írta a The Guardian. A lap ugyanakkor idézte a koszovói kormány szóvivőjét, aki cáfolta a kiszivárgott dokumentumokban foglaltakat.
2011.01.25. 07:45
 
 
Több mint harminc halálos áldozat a moszkvai repülőtéri robbanásban
Robbanás történt hétfőn délután a moszkvai Domogyedovo repülőtér nemzetközi érkezési termináljának fogadó csarnokában, ahol az érkező utasokat várják. A repülőtér szóvivője szerint a halottak száma 35, mintegy 150 ember megsérült, közülük 20 állapota súlyos, életveszélyes. Az ügyészség terrorcselekmény gyanújával indított nyomozást. A terrorista akciót feltehetően öngyilkos merénylő követte el, a pokolgép robbanóereje 5-7 kilogramm trotilnak felelt meg. A robbanás moszkvai idő szerint fél öt tájban (közép-európai idő szerint fél három körül) történt. A repülőtéri kijelző szerint 13 órától a robbanás időpontjáig Kairóból, Tokióból, Düsseldorfból, Londonból és Ho Si Minh-városból érkeztek gépek.
2011.01.24. 22:15
 
Halálra gázoltak Belgrádnál egy magyar nőnek segítő orvost
Elgázoltak a szerb fővárostól délre az autópályán egy helyi orvost, aki éppen egy autóbalesetet szenvedett magyar nőnek próbált segíteni - jelentette a hétfői szerb média. Az eset vasárnap este történt Belgrád központjától 30 kilométernyire délre, Umcari településnél, a szerb főváros felé vezető pályán. A magyar nő eddig ismeretlen okból Peugeot 206 típusú autójával nekiütközött a szalagkorlátnak, és súlyosan megsérült. Egy éppen arra közlekedő belgrádi orvos megállt, kiszállt az autójából, hogy segítsen. Beszámolók szerint ekkor egy Fiat Stilo típusú gépkocsi elütötte a férfit és feleségét, majd belerohant az orvos autójába. Az orvos a helyszínen életét vesztette, feleségét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
2011.01.24. 20:45
 
Magyarország közös EU-álláspontot remél a közös agrárpolitika jövőjéről
Az Európai Unió magyar elnöksége szeretné elérni, hogy az EU-tagországok márciusban közös álláspontra jussanak a közös uniós agrárpolitika (KAP) jövőbeni fő irányairól - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfő esti brüsszeli sajtótájékoztatóján. Az uniós mezőgazdasági miniszterek ülését elnöklő magyar tárcavezető elmondta: a mostani résztémában, a fenntartható gazdálkodással, a természeti erőforrásokkal való gazdálkodással, illetve az éghajlatváltozás elleni fellépéssel foglalkozó eszmecserében közeledtek az álláspontok, és jelentős előrelépést tettek a téma egészének feldolgozása felé.
2011.01.24. 20:45
 
 
Robbanás Domogyedovón: külföldiek is vannak a sebesültek között
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn délután elkövetett, feltehetően öngyilkos merénylet sérültjei között van egy-egy olasz, francia és brit állampolgár is - közölte az orosz egészségügyi minisztérium. A halálos áldozatok száma 35-re tehető, 74 embert vittek kórházba, közülük húsz állapota igen súlyos, életveszélyes, a többi sérültet a helyszínen részesítették elsősegélyben. A repülőtéren este megkezdődött az elhunytak azonosítása. Szemtanúk beszámolója szerint a robbanás után hullák hevertek szanaszét, a csarnokot füst borította be. Az egyik szemtanú szerint a detonáció még a csarnok tetejét is megemelte. A robbanás azon a helyen történt, ahol a hozzátartozók, ismerősök várják az érkezőket.
2011.01.24. 20:30
 
 
A kormány a válasszal együtt teszi közzé az Európai Bizottság levelét
A kormány a rá adott válasszal együtt teszi majd közzé az Európai Bizottság levelét, amelyben a testület a médiatörvénnyel kapcsolatos észrevételeit fogalmazta meg - mondta Kovács Zoltán hétfőn az MTI-nek. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár indoklásképpen hozzátette: a levelet a kormány kapta, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek címezték, és úgy illő, hogy előbb megválaszolják, ne a médiában üzengessenek, vitázzanak róla. Mint mondta, nincs szó titkolózásról, a válasszal együtt a kormány természetesen Neelie Kroes médiaügyekért felelős biztos levelét is közzéteszi. Közben felkerült a levél az internetre.
2011.01.24. 20:00
 
AFP: Brüsszel fokozta a nyomást Magyarországra
Az Európai Bizottság fokozta a nyomást Magyarországra vitatott médiatörvénye kapcsán, két hetet adva neki a jogszabály módosítására, ha nem akarja kitenni magát egy eljárásnak a szólásszabadság megsértéséért, ami példátlan lenne Európában - írta az AFP francia hírügynökség brüsszeli keltezésű jelentésében. A magyar kormánynak a múlt hét végén elküldött levelében - amelynek másolatát az AFP hétfőn szerezte meg - Neelie Kroes, az ügyben illetékes európai biztos közölte: a vizsgálatok nyomán a hozzá tartozó szolgálatoknak "komoly kételyei" vannak arról, vajon a törvény megfelel-e az európai uniós szabályoknak. Kroes két hetet adott Budapestnek, hogy válaszoljon arra, miként gondolja eloszlatni ezeket a kétségeket.
2011.01.24. 20:00
 
 
A kajak-kenusok kapják a legnagyobb olimpiai felkészülési támogatást
Hétfőn megtartott rendkívüli ülésén elfogadta az idei évre szóló olimpiai felkészülési támogatásokkal kapcsolatos elosztási javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége; a tavalyihoz képest csaknem egymilliárddal több, 2,1 milliárd forint jut erre a célra. A MOB tájékoztatása szerint - részben az elmúlt évek eredményeit, részben az idei év szövetségi feladatait figyelembe véve - a kajak-kenu kapja a legmagasabb, 332 millió forintos támogatást, majd sorrendben az úszók (240 millió) és a vízilabdázók (190 millió) következnek.
2011.01.24. 18:45
 
 
Az MLSZ együttműködési megállapodást kötött a spanyol szövetséggel
A Magyar (MLSZ) és a Spanyol Labdarúgó Szövetség együttműködési megállapodást írt alá hétfőn, ennek értelmében a magyar szakemberek megismerhetik majd a működési folyamatokat a világbajnok csapat hazájában. Az erről szóló szerződést Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Ángel María Villar, a spanyol szervezet vezetője látta el kézjegyével Budapesten. A megállapodás több területre is kiterjed: a felek segítséget nyújtanak egymásnak az edző- és játékvezető képzésben, valamint az MLSZ szakembereket küld ki Spanyolországba, akik tanulmányozhatják az ottani munkát.
2011.01.24. 18:30
 
 
Orbán Mubaraknál: középpontban az arab-magyar kapcsolatok újjáépítése
A magyar-arab kapcsolatok újjáépítéséről és a magyar-egyiptomi gazdasági együttműködésről is tárgyalt Kairóban Hoszni Mubarak egyiptomi elnök és Orbán Viktor. A magyar kormányfő a találkozó után - utalva Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök korábbi nyilatkozatára - azt mondta: Magyarország néhány évvel ezelőtt elveszítette az arab világ jóindulatát, amikor "idétlen megjegyzésekkel a terrorizmus és az iszlám közé egyenlőségjelet tettünk". Azóta dolgozik a magyar diplomácia azon, hogy Magyarország visszaszerezze a jó kapcsolatok lehetőségét a térségben, és miniszterelnökként az EU-elnökség átvétele után ezért tette éppen Kairóban az első olyan látogatását, amely az Európai Unión kívül van.
2011.01.24. 18:00
 
Kifütyölték Traian Basescu államfőt a román nemzeti ünnepen
Kifütyölték hétfőn Traian Basescu román államfőt és a román kormány több tagját a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepségeken. A román nép január 24-én ünnepli Moldva és Havasalföld középkori román fejedelemségek egyesülését, ami az első lépés volt az egységes román nemzetállam megteremtése felé. Az 1859-es történelmi esemény színhelye a történelmi Moldva fővárosa, Jászvásár (Iasi) volt, ahol hétfőn tartották az évforduló központi rendezvényét. Ezen részt vett Traian Basescu mellett az Emil Boc vezette román kormány két minisztere, Teodor Baconschi és Elena Udrea, akiknek szintén ellenséges fogadtatásban volt részük a tömeg részéről.
2011.01.24. 17:45
 
BUX: +0,05 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,42 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 22.984,60 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,45 százalékkal 22.300 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,49 százalékkal 5.778 forintra erősödött.
2011.01.24. 17:15
 
Több mint 800-ra nőtt a brazíliai áradások halálos áldozatainak száma
Az áradások és sárlavinák halálos áldozatainak a száma meghaladta a 800-at Rio de Janeiro brazíliai szövetségi államban. A természeti katasztrófa által legjobban sújtott városban, a Rio de Janeirótól 136 kilométerre fekvő, közel 180 ezer lelkes Nova Friburgóban több mint 390-en vesztették életüket. A kormányzói hivatal honlapján közzétett jelentés arról számolt be, hogy az elemi csapás miatt közel 20 ezren kényszerültek lakhelyük elhagyására vagy váltak hajléktalanná; 469 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.
2011.01.24. 17:15
 
A rendőrség tavaly április óta nyomoz az FKF útszórósó-beszerzése miatt
Tavaly április óta nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gazdálkodásával összefüggésben, a rendőrség vizsgálja a társaság útszórósó-beszerzését - közölte a rendőrség hétfőn az MTI megkeresésére. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás az FKF gazdálkodásával kapcsolatban hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indult 2010 áprilisában. "A nyomozás során olyan információ merült fel a síkosságmentesítésre használatos só beszerzésével kapcsolatban, hogy a valós mennyiségű sónál nagyobb mennyiségeket számláztak ki, ezzel vagyoni hátrányt okozva az FKF Zrt.-nek" - közölte a BRFK. A rendőrség közölte: jelenleg ezen sóvásárlások dokumentációjának beszerzésén dolgoznak.
2011.01.24. 16:45
 
 
A monetáris tanács 25 bázisponttal emelte az alapkamatot, a forint erősödik
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa - az elemzők többségi várakozásának megfelelően - 25 bázisponttal 6 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot hétfőn. Az elemzők nagyobb része azzal számol, hogy a 6 százalékos alapkamat egész évben hatályos marad. A tavaly novemberi és decemberi ülésén a monetáris tanács ugyancsak 25-25 bázisponttal emelte a jegybanki alapkamatot. Előtte tavaly április óta az 5,25 százalékos mélyponton állt a jegybanki alapkamat. Utoljára tavaly január 26. és február 23. között állt 6 százalékon az alapkamat.
2011.01.24. 16:00
 
 
Egymilliós büntetést kapott a BKV volt gazdasági vezérigazgató-helyettese
Jogerősen egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság (FB) hétfőn a BKV Zrt. volt gazdasági vezérigazgató helyettesét közérdekű adattal való visszaélés vétsége miatt. Dányi Józseffel szemben azért indult eljárás, mert 2006 júniusában, kérés ellenére megtagadta a cég reklámfelületeinek hasznosítására kötött szerződések, illetve az azokból származó bevételek adatainak kiadását. A bíró szerint az elsőfokú bíróság nem követett el eljárási szabálysértést és részletesen feltárta az ügy jogi hátterét.
2011.01.24. 16:00
 
 
Rasmussen: tavasszal dönt Kabul a felelősségátvétel megkezdéséről
Tavasszal hoz döntést az afgán kormányzat arról, hogy az afgán fegyveres erők az ország mely térségében mikor kezdjék meg a biztonság fenntartásáért viselt felelősség fokozatos átvételét a nemzetközi erőktől - közölte brüsszeli sajtótájékoztatóján Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár. A döntést a NATO vezette nemzetközi erőkkel folytatott konzultáció nyomán hozzák majd meg, a konzultáció "jól halad" - mondta Rasmussen.
2011.01.24. 15:15
 
Martonyi: Magyarország örömmel segíti majd a ciprusi EU-elnökséget
Magyarország után a lengyel-dán-ciprusi trió veszi át az Európai Unió soros elnökségét, és Budapest örömmel segíti majd tapasztalataival Ciprust a poszttal járó feladatok ellátásában - mondta Martonyi János külügyminiszter Budapesten. A tárcavezető ciprusi partnerével, Markosz Kiprianuval tartott közös sajtótájékoztatót tárgyalásuk után. Martonyi János kiemelte: Ciprus is támogatja az EU bővítését és Magyarország célját, hogy elnöksége alatt lezáruljanak a horvát csatlakozási tárgyalások. Markosz Kiprianu úgy nyilatkozott: Libanonból érkezett Budapestre, így azt ott tapasztaltakról is beszámolt magyar kollégájának. Figyelemmel kell kísérni, mi történik a térségben - fogalmazott.
2011.01.24. 14:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML