2017. február 22., szerda - Gerzson
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24700 találat
 
Tűz egy kaposvári tízemeletes lakóépületben, senki nem sérült meg
Tűz keletkezett egy tízemeletes kaposvári lakóépület nyolcadik emeleti lakásában szombat délután; a tüzet fél óra alatt eloltották, senki nem sérült meg - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. Pintér Sándor tájékoztatása szerint a lakásban, amelynek egyik szobája teljesen kiégett, nem tartózkodott senki. A tűz nem terjedt át más lakásra, de a ház lakóinak egy időre el kellett hagyniuk az épületet, közülük senki nem sérült meg. Heizler György katasztrófavédelmi igazgató arról számolt be, hogy a lakókat megkérték, hogy hagyják el az épületet, a kilencedik emeletről egy idős mozgássérült asszonyt a tűzoltók vittek ki a házból.
2011.02.12. 15:45
 
A rendőrség erőszakkal tartóztatott fel egy tiltakozó menetet Algírban
Az algériai fővárosban szombaton a biztonsági erők erőszakkal akadályozták meg ellenzékiek tiltakozó menetét. A nem engedélyezett demonstráció kiindulópontjánál, a belvárosban, rendőrök gumibotokkal támadtak rá a tüntetőkre. Ellenzékiek beszámolói szerint mintegy 200 embert, köztük politikusokat is, őrizetbe vettek. Az emberek demokratikus változást követeltek, valamint a tekintélyelvű elnök, Abdel-Azíz Buteflika lemondását.
2011.02.12. 14:30
 
 
Egyiptomi népünnepély Mubarak lemondása után
Az egyiptomiak hatalmas utcabálokon tánccal, énekkel, ujjongással, zászlólengetéssel és tűzijátékkal ünnepelték péntek este és éjjel az egész országban a "fáraó" feletti győzelmet, miután Hoszni Mubarak elnök lemondott, és átadta a hatalmat a hadseregnek. Ünnepel az amerikai egyiptomiak közössége is. Az emberek örömükben sírtak, nevettek, ugráltak, a földet csókolták, vállukra vették a katonákat, miután a hírcsatornákon eljutott hozzájuk a hír. A hadsereg szombaton Kairóban megkezdte az útakadályok és a szögesdrótkerítések elbontását a Hoszni Mubarak elnök hatalmát megdöntő népfelkelés központjának tekintett Tahrír téren.
2011.02.12. 14:00
 
Szélsőségesek támadták meg a rendőrség épületét Kandahárban
Tálib szélsőségesek támadták meg szombaton az afganisztáni Kandahárban a rendőrség székhelyét, valamint egy szállodát, hárman meghaltak, köztük két rendőr - közölte a tartományi kormányzat szóvivője. A beszámoló szerint 26-an megsebesültek, kilenc gyerek is. A hatemeletes rendőrségi épületet a felkelők automata fegyverekkel, rakétavetőkkel és géppuskákkal tűz alatt tartják. A lázadók szerint hat emberük elfoglalta a helyi szállodát is. Ezt az épületet a rendőrség igyekszik felszabadítani. Beszámolók szerint két robbanás hallatszott, amikor a rendőrség megkezdte az épület bekerítését.
2011.02.12. 13:45
 
 
Elhunyt Oltványi Ottó, az MTI volt vezérigazgatója
Nyolcvanöt éves korában meghalt Oltványi Ottó, az MTI volt vezérigazgatója szombat reggel - tájékoztatta családja az MTI-t. Oltványi Ottó több mint öt évtizedet töltött el a nemzeti hírügynökség kötelékében, bel- és külföldi tudósítói posztok végigjárása után került az MTI élére. 1990 novemberében kinevezték az MTI vezérigazgatói posztjára, ezt a feladatot három éven át látta el. 1993-1994 között a Hírügynökségek Európai Szövetségének (Alliance) alelnöke volt. 1997-2001-ig az MTI Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testületének (TTT) elnökeként tevékenykedett, majd 2002 júniusától tagként vett részt a testület munkájában, 2005-ig. Oltványi Ottót az MTI saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
2011.02.12. 11:45
 
Drogba ott akar lenni a 2014-es foci vb-n Brazíliában
Didier Drogbának egyelőre esze ágában sincs lemondani a válogatottságot, sőt azzal számol, hogy ott lesz a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon is az elefántcsontparti nemzeti együttes színeiben. A londoni Chelsea 32 éves támadója erről otthoni újságíróknak beszélt azt követően, hogy hazája válogatottja kedden, barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte Mali legjobbjait a franciaországi Valence-ban.
2011.02.12. 09:00
 
 
Kiadható a leányfalui ír gázoló Magyarországnak
Első fokon elvesztette a magyarországi kiadatás ellen indított jogi harcát Francis Ciarán Tobin, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelőse, aki azonban fellebbez a dublini felsőbíróság pénteki, nem jogerős végzése ellen. Tobin, az Irish Life biztosítótársaság volt magas rangú tisztviselője, aki három évig dolgozott Magyarországon, 2000. április 9-én, Leányfalun Volvójával előzés közben felhajtott a járdára, és elütött két kisgyermeket, akik a helyszínen meghaltak. Az egyik áldozat öt-, a másik kétéves volt; utóbbi babakocsiban ült a szerencsétlenség pillanatában.
2011.02.11. 22:00
 
 
Vizsgálnák a gyermekek után járó szavazati jogot
Szájer József szerint a vitaindítás egyik eszköze, ha a nemzeti konzultáció keretein belül vizsgálják, hogy kapjanak-e kiskorú gyermekeik után szavazati jogot a szülők - a fideszes európai parlamenti képviselő erről pénteken beszélt az MTI-nek. Sajtóhírek szerint a Fidesz-KDNP Siófokra kihelyezett ülésén a politikus arról beszélt, hogy a szülők kapjanak minden 18 évesnél fiatalabb gyermekük után egy-egy plusz szavazati jogot. Az MTI-nek Szájer József úgy nyilatkozott, hogy a témát korábban a fideszes Révész Máriusz, illetve a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vetette fel, ők pedig most egy vitát szeretnének elindítani az ügyben.
2011.02.11. 17:45
 
BUX: +1,29 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 285,96 pontos, 1,29 százalékos emelkedéssel, 22.369,95 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 1,29 százalékkal 21.625 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,73 százalékkal 5.700 forintra nőtt.
2011.02.11. 17:30
 
 
Farkas Flórián feljelentést tett az OCÖ hivatalának átadás-átvétele miatt
Büntetőfeljelentést tett az Országos Cigány Önkormányzat hivatalának átadás-átvétele kapcsán feltárt hiányosságok miatt Farkas Flórián, a szervezet elnöke. Az OCÖ vezetője, fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi miniszteri biztos az önkormányzat fővárosi, Dohány utcai székházában tartott, terepbejárással egybekötött sajtótájékoztatón azt mondta: a jelenlegi körülmények között a munkát nem tudja vállalni. Hozzátette, hogy az általa ígért új szemléletű, erkölcsös, törvényes és szakmai politika alapján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel eddig 113,2 millió hiányt tártak fel, és az előző vezetés sok tízmillió forintnyi értéket, hivatalos dokumentumokat hanyagul kezelt.
2011.02.11. 17:30
 
 
Wim Wenders operát rendezhet Bayreuthban
Operarendezésre adhatja a fejét Wim Wenders világhírű német filmes: a Bayreuthi Ünnepi Játékok szervezői ugyanis vele tárgyalnak egy teljes és új Ring-ciklus bemutatásáról. A filmrendező a jövő héten a Berlinalén találkozik Eva Wagner-Pasquierrel, a játékok vezetőjével, hogy megbeszéljék a még "nyitott kérdéseket" - mondta el Peter Emmerich, a bayreuthi esemény szóvivője pénteken a dpa német hírügynökségnek. Bayreuthban 2013-ban, Richard Wagner születésének 200. évfordulóján szeretnék bemutatni a Ring-ciklust.
2011.02.11. 16:00
 
Londoni elemzők szerint valószínűleg lassult a magyar infláció a múlt hónapban
Valószínűleg lassult - akár jelentős mértékben is - a magyarországi infláció üteme a múlt hónapban a decemberi kiugrás után, elsősorban a belépő kedvező bázishatások és az erősebb forint hatására - jósolták a jövő keddi adatismertetés előtti első prognózisaikban londoni felzárkózó piaci elemzők. Az MTI előzetes felmérésébe bevont citybeli befektetési és pénzügyi elemző házak - Bank of America-Merrill Lynch, Barclays Capital, Goldman Sachs, Moody's Analytics, 4cast, Capital Economics - feltörekvő térségi szakelemzői 4,0-4,3 százalék közötti előrejelzéseket adtak az éves szinten számolt januári inflációra; a prognózisok átlaga 4,22 százalék.
2011.02.11. 15:45
 
Az ügyészség elutasította az önkormányzat panaszát a pécsi Expo Center ügyében
A Baranya Megyei Főügyészség elutasította a pécsi önkormányzat panaszát, amellyel azután élt a város, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a 3 milliárd forintos és sokak által elhibázottnak tartott pécsi Expo Center beruházás ügyében - tájékoztatta a pécsi polgármesteri kabinetiroda pénteken az MTI-t. Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény és nem állapítható meg a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés.
2011.02.11. 15:45
 
 
Kövér: örömmel átadjuk tapasztalatainkat a következő elnökségi triónak
Magyarország kész a félév alatt szerzett tapasztalatait átadni a következő elnökségi triónak, mivel nemcsak a spanyol-belga-magyar hármas tagjai, hanem az egymást követő csoportok közötti együttműködésre is szükség van - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlamentben. Az uniós tagállamok nemzeti parlamentjei európai ügyekkel foglalkozó bizottságainak találkozóján, a COSAC-on a házelnök köszöntőjében kiemelte: a parlament élni kíván a Lisszaboni Szerződés által biztosított jogkörökkel. A nemzeti parlamenteknek intenzívebben kell együttműködniük a jövőben - tette hozzá.
2011.02.11. 15:00
 
 
A Jobbik részt vesz az alkotmányozásban
A Jobbik részt vesz az alkotmányozási folyamatban, de a végszavazás során valószínűleg nemmel fog szavazni - mondta újságíróknak a párt frakcióvezető-helyettese, miután Schmitt Pál meghívására a parlamentben megbeszélést folytatott a köztársasági elnökkel. Balczó Zoltán leszögezte, parlamenti képviselőként az a munkájuk, hogy ebben a feladatban részt vállaljanak, de alapvető kifogásaik vannak a vélhetően elfogadandó alkotmány elvével, "az egész kaotikussá váló alkotmányozási folyamattal kapcsolatban". Közölte, hogy éppen ezért módosító indítványokkal is készülnek, de a végszavazás során valószínűleg nemmel fognak voksolni.
2011.02.11. 14:45
 
Kispuskalőszereket küldtek egy borítékban az ORFK-ra
Két kispuskalőszert találtak egy postán feladott borítékban pénteken az Országos Rendőr-főkapitányságon - közölte az ORFK sajtóirodájának vezetője az MTI-vel. Timár Zoltán azt mondta: "minden fenyegetést komolyan veszünk, még a komolytalannak tűnőket is, így ezt is". A lőszereket egy levél kíséretében küldték a "BM országos rendőrparancsnokának", Hatala József országos rendőrfőkapitányt nem nevezték meg név szerint. Timár Zoltán a levél tartalmáról nem nyilatkozott. A rendőrség az ügyben nyomozást indított.
2011.02.11. 14:15
 
 
Az LMP szombaton dönt az alkotmányozásban való részvételről
Az LMP országos politikai tanácsa szombaton vitatja meg, hogy a párt frakciója részt vegyen-e az alkotmányozási folyamatban - mondta el újságíróknak Schiffer András frakcióvezető és Meszerics Tamás, a párt országos politikai tanácsának elnökségi tagja, miután Schmitt Pál államfővel találkoztak a parlamentben. Az ellenzéki frakcióvezető kijelentette, hogy ezért a köztársasági elnöknek sem tudtak végleges választ adni, de az országos politikai tanács döntését a képviselőcsoport tiszteletben fogja tartani.
2011.02.11. 14:15
 
 
Ha CD-n tárolnánk, a Holdig érne az emberiség által felhalmozott információ
Amerikai kutatóknak a Science tudományos magazinban közzétett becslése szerint 2007-ig 295 exabyte digitális információt halmozott fel az emberiség. A digitális korszak nyitányaként a 2002-es évet jelölték meg. Az exabyte-ot (exabájt) nagyságrendileg úgy képzelhetjük el, hogy az 1-es után tizennyolc darab nullát írunk. Martin Hilbert kutatásvezető, a Dél-Kaliforniai Egyetem munkatársa szerint ha ezt a digitális adatmennyiséget CD-n tárolnák, akkor a lemezekből rakott oszlop elérne a Holdig - már ha le nem dőlne előbb.
2011.02.11. 13:45
 
MSZP: a diákok helyett az intézményekre fókuszál a közoktatási koncepció
Az MSZP szerint a kormány a diákok helyett az intézményeket helyezi közoktatási politikájának középpontjába. Hiller István pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kabinetet, hogy vonja vissza és dolgozza át a közoktatási törvény tervezetét. Az MSZP humánpolitikai kabinetvezetője azt mondta: a Hoffmann Rózsa vezette oktatási államtitkárság szakított azzal az 1994 óta minden kormányra jellemző megközelítéssel, amely a gyermekeket helyezte a közoktatás-politika középpontjába. Hozzátette: a közoktatási törvény koncepciója átgondolatlan, szakmailag és pénzügyileg bizonytalan, a róla folyó egyeztetés pedig elégtelen, ezért a kormánynak azt vissza kellene vonnia és át kellene dolgoznia.
2011.02.11. 13:30
 
Vízügyi igazgatóság: százmilliárdos beruházásra lenne szükség a belvíz ellen
A belvíztől fokozottan veszélyeztetett 817 magyarországi település megóvásához 104 milliárd forintos beruházásra lenne szükség, míg az elkészülő védművek éves fenntartási költsége további 4,2 milliárd forintba kerülne - közölte Molnár Béla, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság vezetője Szegeden. Az összes hazai településen szükséges belvízvédelmi fejlesztések teljes becsült költsége eléri a 224 milliárd forintot - mondta a főigazgató egy, a mérnöki kamara által rendezett szakmai konferencián. A szakember kevés esélyt lát arra, hogy a beruházások tisztán hazai forrásból valósuljanak meg, ám - mint mondta - a fejlesztésekhez uniós támogatás is igénybe vehető lenne.
2011.02.11. 13:15
 
Előre mutató orosz-japán megbeszélések a feszültségek ellenére
A területi kérdésekben nem közeledtek az álláspontok Szergej Lavrov orosz és Maehara Szeidzsi japán külügyminiszter pénteki moszkvai tárgyalásain, de a Kuril-szigetek miatt fellángolt feszültségek ellenére több kérdésben előrelépés született. Japán kollégájával folytatott megbeszélését követően Szergej Lavrov kijelentette: Oroszország továbbra is kész tárgyalni Japánnal a békeszerződésről, de kilátástalannak tartja ezt, ha a japán kormányban a radikális megközelítés uralkodik. Hangsúlyozta egyben, hogy a Kuril-szigetekkel kapcsolatos japán megnyilvánulások elfogadhatatlanok.
2011.02.11. 13:15
 
 
Botrány Moszkvában is a magyar kereskedelmi kirendeltség épülete körül
Moszkvában is botrány tört ki a magyar kereskedelmi kirendeltség épülete körül: a Vedomosztyi című üzleti lap értesülése szerint a regionális fejlesztési minisztérium hétszer annyiért vette meg az épületet, mint amennyiért azt a magyar fél eladta, de az továbbra sem világos, hogy kitől. Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes a lap szerint utasította is - más források szerint idén februárban - a minisztériumot a szerződés semmissé nyilvánítására, végül azonban olyan döntés született, hogy majd takarékoskodnak a renoválásnál. Az épületet a magyar fél 2008-ban adta el 21,3 millió dollárért, vagyis akkori árfolyamon mintegy 511 millió rubelért, a minisztérium pedig 3,5 milliárd rubelért vette meg.
2011.02.11. 13:15
 
 
Arnold Schwarzenegger visszatér a filmszakmába
Arnold Schwarzenegger visszatér a filmszakmába: a kaliforniai kormányzói posztról nemrég távozott egykori Terminátor-sztár Twitterén jelentette be, hogy újabb szerepekre vágyik. "Barátaim a Creative Artists Agency színészügynökségtől hét éve kérdezik, mikor vehetik végre komolyan az ajánlatokat. Ma zöld utat adtam nekik" - fogalmazott üzenetében. A 63 esztendős színész két hivatali terminus után januárban adta át a helyét Kalifornia új kormányzójának. Azóta vége-hossza nem volt a találgatásoknak, vajon politikai karrierjét folytatja, vagy ismét a filmvásznat választja.
2011.02.11. 13:00
 
OVB: törvényesen zajlott a területi és országos kisebbségi választás
Rendkívüli események nem zavarták meg és nem befolyásolták a területi és országos kisebbségi önkormányzatok választását - olvasható az Országos Választási Bizottság (OVB)Országgyűléshez benyújtott beszámolójában, amely pénteken került fel a parlament honlapjára. A testület szerint a magas részvételi arány a kisebbségek nagyfokú aktivitását jelzi. Az OVB november 15-én tűzte ki a területi és az országos kisebbségi önkormányzati képviselők választását 2011. január 9-ére, egyidejűleg meghatározta az országos kisebbségi önkormányzatok közgyűléseinek létszámát, valamint a kisebbségi jelölőszervezetek körét.
2011.02.11. 13:00
 
Pálinkás visszautasította a külföldi bírálatokat a filozófuspályázatok ügyében
Nyílt levélben utasította vissza a Magyar Tudományos Akadémia elnöke a filozófuspályázatok vizsgálata miatti bírálatokat. Pálinkás József az MTA honlapján tette közzé Steven Harnard, az MTA külső tagjának és Robert Evans, az intézmény tiszteleti tagjának, valamint a január 28-ai tiltakozó levél aláíróinak címzett levelét. A Magyar Tudományos Akadémia elnöke válaszlevelében úgy fogalmazott, hogy súlyosan félrevezették a tiltakozó levél külföldi aláíróit a magyarországi viszonyokat és különösen a tudományos élet helyzetét illetően. Véleménye szerint az akadémiával kapcsolatos "álhíreket" két elismert magyar filozófus terjesztette.
2011.02.11. 12:45
 
Irán zavarja a BBC perzsa nyelvű adását
Teherán zavarja a BBC perzsa nyelvű műsorszolgáltatását, amikor a brit közszolgálati televíziós csatorna Iránba irányuló adása az egyiptomi tömegmegmozdulásokról számol be - közölte a BBC pénteken. A zavarást először csütörtök délután észlelték, amikor a BBC perzsa nyelvű adása részletes tudósítást sugárzott az egyiptomi eseményekről. A mérnökök kiderítették, hogy a beavatkozás Iránból származik. A BBC feltételezése szerint az adás zavarását a teheráni hatóságok azt követően rendelték el, hogy a BBC interaktív műsort szervezett iráni és egyiptomi nézőknek, akik ezen keresztül közvetlenül kicserélhették nézeteiket az észak-afrikai országban zajló eseményekről.
2011.02.11. 12:00
 
Kettős állampolgárság: az Új Szó a koalíciós indítvány elbukásának üzenetéről
Komoly üzeneteket hordoz magában az a tény, hogy a szlovák parlamentben csütörtökön elbukott az állampolgársági törvényt módosító indítvány - állapította meg pénteki kommentárjában az új Szó című szlovákiai magyar napilap. A "legrosszabb forgatókönyv" szerint alakultak a dolgok a parlamentben, az állampolgársági törvény módosítása néhány egyszerű ember miatt elbukott. Ez, azon felül, hogy megvan a maga praktikus vonzata - azok többsége, akik magyar állampolgárságért akartak folyamodni, valószínűleg továbbra sem teszik ezt meg -, komoly üzeneteket is hordoz magában - írja Mózes Szabolcs, a szerző.
2011.02.11. 11:45
 
 
Fidesz-KDNP-frakcióülés: egyhangú támogatás a semmisségi javaslatnak
Egyhangúlag támogatta a Fidesz-KDNP-frakció siófoki ülésén Balsai Istvánnak "a 2006 őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról" szóló törvényjavaslatát, amely semmisnek tekintené azokat az ítéleteket, amelyek alapját kizárólag rendőri jelentés, illetve rendőri tanúvallomás képezte. A fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott elmondta: a házbizottság ülésén kezdeményezni fogják az előterjesztés jövő hétfői tárgysorozatba vételét így akár a jövő héten le is folytathatnák az általános vitát az Országgyűlésben, s legkésőbb március elején megtörténhetne az indítvány zárószavazása.
2011.02.11. 11:15
 
 
Újabb tömegmészárlás a mexikói Ciudad Juárezben
Újabb tömegmészárlás történt az erőszak sújtotta Ciudad Juárez mexikói határvárosban: ismeretlen fegyveresek behatoltak egy szórakozóhelyre, tüzet nyitottak a bent lévőkre, s megöltek hét nőt, illetve egy férfit. A lövöldözésnek három sebesültje is van, állapotuk válságos - közölte Arturo Sando, a Chihuahua állam ügyészségének a szóvivője. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy kik voltak a támadók. A határvárosban a Juárez és a Sinaloa drogkartellek vívnak a szó szoros értelmében élet-halál harcot befolyási övezetek megőrzéséért. A klánháború miatt Ciudad Juárez a világ egyik legveszélyesebb városának számít.
2011.02.11. 08:45
 
 
Szonda Ipsos: mérséklődő Fidesz-előny
A Fidesz támogatottsága három százalékpontnyit csökkent, az összes választókorú körében 31 százalékon áll a kormánypárt, ami a választások óta a leggyengébb eredmény - ismerteti a Szonda Ipsos február elején végzett közvélemény-kutatását a pénteki Népszabadság. Az MSZP támogatottsága viszonylag stabil, ezúttal a népesség 12 százaléka áll mögötte. A Fidesz támogatói köre 2,5 milliós, a szocialistáké egymilliós. A Fidesz és az MSZP híveinek eltökéltsége ebben a hónapban közelebb került egymáshoz - az ellenzéki párt támogatói aktívabbak mint december-januárban, de még mindig visszafogottabbak, mint a kormánypártiak.
2011.02.11. 08:15
 
 
Obama: nem elégséges Mubarak bejelentése
Nyíltan és élesen megkérdőjelezte Barack Obama amerikai elnök, hogy a Hoszni Mubarak egyiptomi államfő hatalmi jogköreinek az alelnökére történő átruházása elégséges reformokat jelentene a lázongó arab országnak. Obama Washingtonban közzétett, kemény hangvételű közleményében úgy fogalmazott: "az egyiptomi népnek azt mondták, hatalmi átmenetről van szó, de egyelőre nem egyértelmű, hogy ez az átmenet azonnali, érdemi és elégséges" lenne. "Túl sok egyiptomiban maradt meg a kétely afelől, hogy a (kairói) kormánynak komolyan szándékában áll a demokráciába történő igazi átmenet (végrehajtása). A kormány felelőssége, hogy világosan beszéljen az egyiptomi népnek és az egész világnak" - hangsúlyozta Obama.
2011.02.11. 07:45
 
Magyar Nemzet: akcióban a titkosszolgálatok a becsület napján
Szigorú megfigyelés alatt tartja a polgári elhárítás azoknak a szélsőséges csoportoknak a tagjait, akik a magyar és a német katonák 1945-ös budavári kitörésének alkalmából megemlékezésekre készülnek szombaton a fővárosban - értesült a Magyar Nemzet rendvédelmi forrásokból. A Magyar Nemzet forrásai szerint a polgári elhárítás az európai szélsőségesek naptáraiban is ünnepnapként jegyzett esemény közeledtével idejében felvette a kapcsolatot az érintett országok titkosszolgálataival, így mára meglehetősen pontos képet kaptak arról, kik és hányan tervezik, hogy Budapestre jönnek a hét végén. A hatóságok lényegesen kevesebb külföldi érkezésével számolnak, mint például 2003 februárjában - ismerteti a lap.
2011.02.11. 07:30
 
 
Oktatási ügyekben is vita volt a Fidesz-KDNP közös frakcióülésén
Az alkotmányozáshoz hasonlóan oktatási ügyekben is vita alakult ki csütörtökön a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki tanácskozásán, azonban közel sem olyan "parázs", mint az új alaptörvény megalkotásával kapcsolatban - számoltak be az MTI-nek kormánypárti politikusok. Jelenleg egészségügyi kérdésekről tárgyalnak a képviselők, ami téma lesz a kormány pénteki siófoki ülésén is. Az MTI úgy tudja, az oktatással kapcsolatos, koncepcionális jellegű vita ismét Hoffmann Rózsa (KDNP) oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán (Fidesz), a parlament oktatási bizottságának elnöke között alakult ki.
2011.02.10. 21:00
 
Devecseri polgármester: március végére pénzhez juthatnak a károsultak
Március második felére pénzhez juthatnak a vörösiszap-katasztrófa károsultjai, az ingóságokra kiterjedő kárenyhítésre külön eljárásrendet alakítanak ki - mondta Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere csütörtökön a településen tartott lakossági fórumon. Közlése szerint véget érhet a több mint két hónapja tartó kárfelmérési és kártalanítási folyamat a katasztrófa sújtotta településeken: az ingóságokra vonatkozóan a lakosságtól több mint négyszáz kárigény érkezett - ezek összértéke meghaladja az egymilliárd forintot -, a kormány a kármentő alap helyett vállalta ezek megtérítését.
2011.02.10. 20:15
 
 
Az alkotmányozásról egyeztet Schmitt Pál pénteken a pártok képviselőivel
Egyeztetésre hívta a parlamenti pártok politikusait péntekre Schmitt Pál köztársasági elnök - tudta meg az MTI. A pártoktól származó információ szerint az államfő az egyeztetésen az alkotmányozás folyamatáról szeretné megismerni a képviselőcsoportok véleményét. Az MTI úgy értesült: a KDNP-t Harrach Péter képviseli, ahogyan lesz fideszes résztvevője is az egyeztetésnek, az azonban a frakciószövetség háromnapos siófoki ülése miatt nem biztos, hogy Lázár János frakcióvezető. Az MSZP részéről várhatóan Mesterházy Attila lesz jelen, a Jobbikot Balczó Zoltán frakcióvezető-helyettes, az LMP-t pedig Schiffer András képviseli majd.
2011.02.10. 18:45
 
Felmérette a pécsi egyházmegye vagyonát az apostoli kormányzó
Felmérette a pécsi egyházmegye vagyonát Veres András apostoli kormányzó, az MTI birtokába jutott listán csaknem harminc ingatlan és hat személyautó szerepel. Garadnay Balázs püspöki helynök egy rögtönzött sajtótájékoztatón csütörtökön azt mondta: Veres András áttekintette, hogyan lehet gazdaságosabbá tenni a működtetést, ennek kapcsán komoly átszervezések történtek, valamint az apostoli kormányzó felmérette a gépkocsi- és ingatlanállományt is. Hozzátette: utóbbi célja az volt, hogy kiderüljön, a későbbiekben esetleg mit hasznosíthatna ezekből az egyházmegye. A kérdésben a végső döntést az egyházmegye gazdasági tanácsa hozza meg - jegyezte meg.
2011.02.10. 18:30
 
Botka László ragaszkodik a szegedi költségvetés tervezetéhez
Botka László szegedi polgármester visszavonná az önkormányzat költségvetési tervezetét, ha a közgyűlés legnagyobb frakcióját alkotó fideszes képviselők módosító indítványaikkal a költségvetést úgy alakítják át, hogy az a szocialista politikus álláspontja szerint a város számára káros lenne. Mivel a jogszabályok szerint az önkormányzati büdzsé beterjesztése kizárólag a polgármester hatásköre, a tervezet visszavonása azt eredményezné, hogy Szegednek nem lenne 2011-es költségvetése - mondta a polgármester, amikor csütörtökön bemutatta a tervezetet a település legnagyobb adózói előtt.
2011.02.10. 18:15
 
BUX: -2,38 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 539,25 pontos, 2,38 százalékos csökkenéssel, 22.083,99 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,18 százalékkal 21.350 forintra csökkent, az OTP részvények ára 3,40 százalékkal 5.603 forintra esett.
2011.02.10. 17:30
 
 
Beperelte a Ford a Forma-1-es Ferrarit
Az amerikai Ford autógyár szerdán beperelte a Forma-1-es Ferrari istállót, mert az olasz csapat a korábban a Ford által levédetett F150 kódjelzéssel látta el idei versenyautóját. A Ford azt is kifogásolja, hogy a Ferrari által használt F150 logó kísértetiesen hasonlít az Egyesült Államokban az eladási listák élén álló Ford F-150-es modelljénél használt emblémára. A Ford azt szeretné, ha a detroiti bíróság megtiltaná az olasz csapatnak a kódjelzés további használatát. Az autógyártó ezen felül 100 ezer dolláros kártérítést is követel a jogtalan névhasználat miatt. A Ferrari részvényeinek 85 százaléka a Fiat tulajdonában van, a Ford a benyújtott keresetben jelezte, a két autógyár "régóta komoly rivalizálást folytat az autósportban."
2011.02.10. 17:15
 
A Kommerszant a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség értékesítéséről
A Kommerszant című tekintélyes orosz gazdasági-politikai napilap csütörtökön beszámolt arról, hogy Budapesten előállítottak több tisztségviselőt, akiknek közük lehet a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség épületének vitatott értékesítéséhez. A cikk ismertette az előállítottakkal szemben megfogalmazódott vád lényegét, a korábbi vizsgálatot, a magyar lapokban megjelent részleteket, és idézte a magyar külügyminisztérium 2009-ben kiadott közleményéből azt, hogy a magyar tulajdonban lévő épület a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között 1973. március 22-én kelt jegyzőkönyv értelmében kizárólag "a Szovjetunió kormányának" az egyetértésével kerülhet harmadik fél tulajdonába.
2011.02.10. 17:00
 
Csak a bejelentők fele kap kártérítést a kátyúkár után
Hiába jelenti be, nem kap kártérítést a kátyúk miatt balesetet szenvedett autósok fele. Tavaly csak a Magyar Közútkezelőhöz több mint 3000 kárigény érkezett. Még úgy is 60 millió forintot fizettek ki, hogy csak minden második esetet tudtak bizonyítani a károsultak. A gond az, hogy sokan nem tudják, mit kell tenni a helyszínen, tanúk és fénykép nélkül pedig utólag már nehéz bebizonyítani, hogy a kár hol és hogyan keletkezett - számolt be róla kedden az RTL Híradója.
2011.02.10. 16:06
 
Hét magánnyugdíj-pénztár szinte biztosan bezár
Valószínűleg hét magánnyugdíj-pénztár szűnhet meg, mivel ennyinek nem maradt a működéshez szükséges legalább kétezer tagja. De ezeket a kasszákat sem lehet bezárni addig, amíg el nem számolnak a volt ügyfelekkel és az állammal. Ha megszűnik egy pénztár, akkor a maradó tagok végső esetben visszakerülnek az állami rendszerbe - számolt be szerdán este az RTL Híradója.
2011.02.10. 16:04
 
 
Könyvet írt a WikiLeaks egykori szóvivője
Önző és erőszakos, helyenként kíméletlen embernek ábrázolja a WikiLeaks alapítóját, Julian Assange-ot a projekt egykori szóvivője, Daniel Domscheit-Berg, aki csütörtökön mutatta be Berlinben Inside WikiLeaks című, leleplezőnek szánt könyvét. A kötet pénteken kerül a német könyvesboltokba, és egyidejűleg 19 további nyelven - köztük magyarul - is megjelenik. A Nyitott Könyvműhely gondozásában készült kiadás címe: WikiLeaks - A leleplezés.
2011.02.10. 15:45
 
 
A Real Madridnak volt a legnagyobb bevétele a labdarúgóklubok között
A Deloitte üzleti tanácsadó cég felmérése szerint a labdarúgóklubok közül az elmúlt idényben a Real Madrid termelte a legnagyobb bevételt, a spanyol királyi klub az előző szezonban (azaz 2010. június 30-ig bezárólag) 438,6 millió eurót könyvelt el. A madridiak komoly előnnyel állnak a lista élén, ugyanis a második, az ősi rivális FC Barcelona "csak" 398,1 millió euróval gazdagodott. Az első hat helyen nem volt változás az előző rangsorhoz képest, így a harmadik a Manchester United, amelyet a Bayern München, az Arsenal és a Chelsea követ.
2011.02.10. 15:00
 
 
Gazdasag.hu: felfüggesztett adószámú cég a Vasas új tulajdonosa
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben felfüggesztette az adószámát a Híd Akvizíciós Zrt.-nek, amely múlt pénteken a Vasas labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa lett - írta a gazdasag.hu. A honlap szerint a társaság tavaly júniusban alakult kétmilliárd forint jegyzett tőkével, Szeviép Hungary Zrt. néven. Az alapításkor felmerült a gyanú, hogy a felszámolás alá került Szeviép Zrt. ezen a cégen keresztül menti a vagyonát. Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. tulajdonosa akkor úgy nyilatkozott, nincs kapcsolat a két társaság között.Az új cég tulajdonosa, az Executor Capital Zrt. válságmenedzselési tanácsokat nyújtott a Szeviépnek, s később megkérdezése nélkül hozott létre hasonló nevű társaságot.
2011.02.10. 14:45
 
 
Sportlövészet: Igaly Diána visszatér
Két év kihagyás után visszatér Igaly Diána, a 2004-es athéni olimpia skeetlövő bajnoka. A kétszeres világbajnok koronglövő a pekingi olimpia után különböző nehézségek miatt nem versenyzett, ezen a héten azonban személyesen vitte el a Magyar Olimpiai Bizottsághoz, s adta át Molnár Zoltán főtitkárnak a visszatérési szándékát tartalmazó levelet. A MOB honlapja szerint jövő héten válik majd teljesen hivatalossá a hír, miután Igaly tárgyalt Krzyzewsky Miklóssal, a sportlövők elnökével. "Két év hosszú idő. Mindenek előtt a versenyek légkörét, izgalmait kell újra megszoknom" - olvasható Igaly nyilatkozata a mob.hu-n.
2011.02.10. 14:30
 
 
Szájer: nincs kőbe vésve a húsvéthétfői alaptörvény-elfogadás
Szájer József fideszes EP-képviselő szerint az alkotmányozás tervezett menetrendje, így a húsvéthétfői alaptörvény-elfogadás sincs "kőbe vésve". A politikus siófoki sajtótájékoztatóján a húsvéthétfőre tervezett parlamenti alkotmány-elfogadást firtató újságírói kérdésre azt mondta: "rugalmasak vagyunk". Van mód arra, hogy a menetrenddel kapcsolatos kérdésben mindenki elmondja a véleményét, az ugyanis "nincs kőbe vésve" - tette hozzá, megjegyezve, hogy ez is a frakciók közötti megbeszélések témája lesz. A tervek szerint a sarkalatos törvények 2012. január 1-jével, az alkotmánnyal együtt lépnének hatályba - közölte.
2011.02.10. 14:30
 
 
The Guardian: az egyiptomi hadsereg tüntetőket kínzott meg
Az egyiptomi hadsereg titokban több száz, sőt talán több ezer kormányellenes tüntetőt tartóztatott le a megmozdulások kezdete óta, és legalább néhányat közülük meg is kínoztak - adta hírül a The Guardian brit napilap egy birtokába került vallomásra hivatkozva csütörtökön. Ilyen visszaéléseket korábban csak a rossz hírű biztonsági szervekkel (SSI) hoztak összefüggésbe az egyiptomiak, de a hadsereggel soha. "Ez szokatlan, és a legjobb tudomásunk szerint új dolog a hadsereg részéről" - mondta Hoszám Bahgat, az Egyiptomi Polgárjogi Kezdeményezés nevű szervezet igazgatója a brit lap internetes oldala szerint.
2011.02.10. 14:15
 
 
Egy nemzetközi folyóirat hazai kiadásával is készül Műcsarnok új vezérigazgatója
Budapesti képzőművészeti biennále, nemzetközi galériahálózat, nagy magyar művészek retrospektív kiállítása és a jelenleginél jóval magasabb látogatottság elérésének terveiről számolt be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Műcsarnok február 1-jén hivatalba lépett új igazgatója. Mint Gulyás Gábor elmondta, a jövőben rendszerezettebb kiállítási programot tervez. Elképzeléseiben magyar és nemzetközi tematikus tárlatok, nagy magyar (többek között Hantai Simon, Tolvaly Ernő, El Kazovszkij) és külföldi művészek (például Francis Bacon, Joseph Beuys vagy Arman) lezárult életműveit feldolgozó kiállítások, valamint a kortárs magyar képzőművészet irányzatait bemutató tárlatok szerepelnek.
2011.02.10. 13:15
 
 
Nem döntöttek a Malév üzleti tervéről, felfüggesztették a közgyűlést
Elnapolták a döntést a Malév idei üzleti tervéről a cég csütörtöki rendkívüli közgyűlésén, miután e napirendi pont megtárgyalása előtt a vagyonkezelő kezdeményezte a közgyűlés felfüggesztését 30-napra - derül ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) MTI-nek eljuttatott csütörtöki közleményéből. Ennek oka, hogy a több mint 95 százalékban állami tulajdonban lévő Malévvel kapcsolatban magas szintű kormányközi tárgyalások folynak, az egyeztetések eredménye pedig hatással lehet a társaság idei üzleti tervére - áll a közleményben.
2011.02.10. 12:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML