2014. szeptember 2., kedd - Rebeka
Deviza:  
EUR/HUF 314,65 USD/HUF 239,88 CHF/HUF 260,54
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23315 találat
 
EU-elnökség: Martonyi szerint a gödöllői kastély a sokszínűség szimbóluma
Jó döntés volt a gödöllői királyi kastélyt választani a magyar soros elnökség kiemelt helyszínéül, mivel az az unióra jellemző sokszínűséget szimbolizálja - mondta Martonyi János külügyminiszter pénteken Gödöllőn. A külügyminiszter abból az alkalomból mondott beszédet a kastélyban, hogy bemutatta az átalakított épületet az EU-tagállamok Magyarországra akkreditált nagyköveteinek és a sajtó képviselőinek. Martonyi János hangsúlyozta: sokat gondolkodtak a megfelelő helyszín kiválasztása előtt. Bár többek szerint kockázatos döntés volt Gödöllőt választani az elnökség rendezvényeinek fő helyszíneként - utalt a miniszter azokra az aggodalmakra, hogy esetleg nem fejeződnek be időben az átalakítási munkálatok -, ő biztos abban, hogy minden rendben lesz.
2010.12.10. 13:45
 
 
MSZP: kialakulóban van a magyar politikai burzsoázia
Kialakulóban van a magyar politikai burzsoázia, amelynek pártja a Fidesz - hangzott el két szocialista politikus, Burány Sándor és Trippon Norbert sajtótájékoztatóján. Trippon, az MSZP fővárosi elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a Fidesz kormányzásának eredményeként egyre kevesebben járnak jól az országban, leginkább ők maguk, miután a fővárosi fideszes politikusok között vannak olyanok, akik egyszerre öt-hat tisztséget is betöltenek, és mindegyik után felveszik a teljes juttatást. Szerinte Tarlós István és Kövér László már elismerte, hogy egy fenékkel nem lehet több lovat megülni.
2010.12.10. 13:15
 
Az MSZP önvizsgálatra szólítja fel Budai Gyulát
Az MSZP szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak önvizsgálatot kellene tartania a "megalapozatlan vádaskodások" helyett. A szocialisták közleményükben az elszámoltatási kormánybiztos délelőtti tájékoztatójára reagálnak, amelyen Budai Gyula bejelentette, hogy három újabb ügyben fejeződött be a belső vizsgálat és mindhárom ügyben büntetőfeljelentés született. Mint mondta, két ügy a Magyar Közút Kht.-hoz köthető, mindkettő informatikai beszerzéssel kapcsolatos. A harmadik ügyben Budai szerint a BMSK Zrt. érintett, amely Csáky Lajos hódmezővásárhelyi festőművésztől, Szilvásy György volt titokminiszter apósától vett 10 millió forintért öt képet, ám azok csak 3 millió forintot értek a szakértő szerint.
2010.12.10. 12:45
 
RMDSZ
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az alakuló Erdélyi Magyar Néppárt összefogásának fontosságára hívta fel a figyelmet Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, az RMDSZ városi elnöke. Az erdélyi Krónika a politikus sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatója alapján idézi Antal Árpádot, aki szerint a romániai lakosság 6,5 százalékát kitevő magyarság szavazatait nehéz úgy elosztani három alakulat között, hogy valamelyik megszerezze a parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékot.
2010.12.10. 12:45
 
A Jobbik nemet mond a Fidesz politikai nyilatkozatára
A Jobbik nem szavazza meg azt a politikai nyilatkozatot, amelyet Orbán Viktor, Lázár János és Kósa Lajos fideszes képviselők terjesztettek be az Országgyűlésnek, és amelyet a kormánypárt házszabálytól való eltéréssel már hétfőn elfogadna. Sneider Tamás, a parlament ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának jobbikos elnöke pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a nyilatkozat a beismerése annak, hogy a kormány nem megfelelően kezelte a magánnyugdíjpénztárak ügyét. Úgy vélekedett, hogy mindarról, amiről a nyilatkozat szól, már törvényt kellett volna hozni, ehelyett a dokumentum csak a kabinet szándékait rögzíti.
2010.12.10. 11:45
 
 
Budai Gyula: három újabb ügyben fejeződött be a vizsgálat
Három újabb ügyben fejeződött be a belső vizsgálat és mindhárom ügyben büntetőfeljelentéssel éltek a jogosultak - jelentette be Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, két ügy a Magyar Közút Kht.-hoz köthető, mindkettő informatikai beszerzéssel kapcsolatos. A harmadik ügyben a BMSK Zrt. érintett, amely Csáky Lajos hódmezővásárhelyi festőművésztől, Szilvásy György volt titokminiszter apósától vett 10 millió forintért öt képet, ám azok csak 3 millió forintot értek.
2010.12.10. 11:45
 
 
Ma lejár a középiskolai írásbelire jelentkezés határideje
Ma jelentkezhetnek utoljára középiskolai központi írásbelikre a diákok, a vizsgákat január 21-én, illetve 22-én tartják. A tanulóknak 2010. december 10-éig a www.oh.gov.hu honlapról letölthető "tanulói jelentkezési lapon" kell a kérelmet benyújtaniuk, ez a dokumentum sokszorosítható. A központi írásbeli vizsgát szervező iskola minden hozzá forduló tanuló jelentkezését köteles fogadni. Az Oktatási Hivatal tájékoztatójában ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba jelentkezésre kell majd használni.
2010.12.10. 07:45
 
Mianmar állítólag titokban atomfegyver kifejlesztésén dolgozik
Egybehangzó beszámolók szerint Mianmar (az egykori Burma) a trópusi dzsungelben egy olyan létesítményt épít, ahol nukleáris fegyvereket fejlesztenének ki, méghozzá az észak-koreaiak segítségével - legalábbis ezt tartalmazza az az amerikai diplomáciai távirat, amelyet a WikiLeaks honlap szivárogtatott ki. "Az észak-koreaiak burmai munkások segítségével egy föld alatti, vasbetonból készülő létesítményt építenek" - olvasható egy táviratban, amelyet a The Guardian című brit lap (a WikiLeaks médiapartnere) hozott nyilvánosságra. A mianmari amerikai nagykövetség által kiadott dokumentum egy burmai tisztre hivatkozik, aki elmesélte, hogy észak-koreai technikusokat látott a létesítménynél.
2010.12.10. 07:45
 
Magyar-román jégkorongliga: alapszakaszgyőztes a Csíkszereda
A Csíkszereda hosszabbításban legyőzte a címvédő Vasast a közös magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga csütörtöki játéknapján, ezzel biztossá vált, hogy a romániai gárda megnyerte az alapszakaszt. Eredmény: Vasas-HSC Csíkszereda (román) 3-4 (2-2, 1-0, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után.
2010.12.09. 21:45
 
Oroszország a Szurgutnyeftyegaz diszkriminációjának megszüntetését várja
Oroszország számít rá, hogy a magyar kormány intézkedéseket tesz a Szurgutnyeftyegaz Molban szerzett részesedése körüli helyzet rendezése érdekében - jelentette ki csütörtökön Moszkvában újságíróknak Igor Szecsin orosz miniszterelnök-helyettes. Nem tehetjük meg, hogy nem reagálunk, mivel orosz beruházó hátrányos megkülönböztetésének nyilvánvaló esetéről van szó - mondta a politikus, emlékeztetve rá, hogy az orosz vállalat részvényvásárlással résztulajdonosává vált a magyar olajipari vállalatnak. A Szurgutnyeftyegazt azonban gyakorlatilag megakadályozták abban, hogy éljen részvényesi jogaival.
2010.12.09. 21:45
 
 
Kovács Tamás: nem falaztam Gyurcsánynak
Cáfolta és felháborítónak nevezte a leköszönő legfőbb ügyész a Klubrádióban, hogy falazott volna Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnek. A rádió internetes oldalán az olvasható, hogy Kovács Tamács a Szabad Sáv című műsorban közölte: a sukorói telekcsere ügyében az ő asztalára nem került ezzel kapcsolatban semmi, ha került volna, döntött volna. Elmondta, ahhoz, hogy hozzá kerüljön egy országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló kérelem, több asztalon is meg kell fordulnia.
2010.12.09. 20:15
 
 
Amerikai érdek is, hogy Magyarország sikeres elnök legyen
Az Egyesült Államoknak is érdeke, hogy Magyarország sikeres legyen az Európai Unió elnöki tisztjében - jelezték amerikai kormányilletékesek Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva. A következő félév eseményei és magyar prioritásai közül kiemelték az unió és kelet-európai partnerei közötti viszony erősítését, az energiabiztonságot, a romák integrációját, a gazdasági válság kezelését és a légi utasok adatainak kezeléséről szóló EU-amerikai megállapodás kidolgozását. Hozzátették, a siker része kell hogy legyen az előre nem látható, kiszámíthatatlan helyzetek biztos kezű, az uniós egységet megőrző kezelése is.
2010.12.09. 20:00
 
BUX: -0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,60 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 21.671,73 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,00 százalékkal 19.800 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,06 százalékkal 5.327 forintra esett.
2010.12.09. 17:15
 
 
Az anya véréből elvégezhető teljes körű magzati genetikai tesztet dolgoztak ki
A várandós anya véréből végezhető el a magzat teljes genetikai szűrése azzal az új eljárással, amelyről hongkongi kutatók számoltak be a Science Translational Medicine című szakfolyóiratban. Egészen eddig a legpontosabb magzati genetikai vizsgálatok elvégzése kockázatot jelentett a még az anyaméhben lévő, meg nem született gyerekre nézve, mert a méhet átszúrva, a magzati szövetekből kellett hozzá mintát venni. Ezek a technikák dilemmát jelentenek a várandós anya számára. Különösen érvényes ez az idősebb nőkre, akiknél nagyobb a kromoszóma rendellenességek kockázata, ezért gyakrabban ajánlják fel nekik a magzati szűrővizsgálatokat.
2010.12.09. 16:15
 
 
ÁAK Zrt.: befejeződtek az autópálya-felújítási munkálatok
November végén fejeződtek be az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idei fenntartási programjának jelentősebb munkálatai, a társaság 2010-ben nettó 4,6 milliárd forintot fordított a kezelésében lévő gyorsforgalmi utak felújítására - közölte a cég. A 2010-es program jelentősebb burkolat-felújítási beruházásai az M1-es és az M3-as autópályán zajlottak, utóbbinál a Budapest felé vezető oldalon a 114-129. és a 132-145. kilométer-szelvények között már március végén megkezdődtek a munkálatok, kicserélték a haladó sáv burkolatát.
2010.12.09. 15:30
 
 
Móri per: életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték Weiszdorn Róbertet
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Weiszdorn Róbertet jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a 2002 májusában elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás miatt. A férfi 40 év után bocsátható leghamarabb feltételesen szabadlábra; Weiszdorn akkor 74 éves lesz. A Fővárosi Ítélőtábla ezzel helyt adott az ügyészi indítványnak és tíz évvel megemelte a feltételes szabadlábra bocsáthatóság időtartamát, ugyanakkor nem ítélte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre, ahogy azt a vádhatóság képviselője elsődlegesen kérte. A táblabíróság előre kitervelten, társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Weiszdornt.
2010.12.09. 15:30
 
 
Sürgősségi eljárást kér az Alkotmánybíróságtól a Stabilitás Pénztárszövetség
Soron kívüli eljárást kért az Alkotmánybíróság elnökétől a magánnyugdíjpénztárakat érintő törvényekkel kapcsolatos beadványok elbírálására a Stabilitás Pénztárszövetség - közölte a szervezet az MTI-vel. A szövetség főtitkára visszautasította Selmeczi Gabriella kormánybiztos "újságcikkekre alapozott újabb vádaskodását", amely megítélése szerint valótlanságokat tartalmaz. A szervezet közleménye ismerteti: a magánpénztárak száz százalékát tömörítő érdekképviseleti szervezet álláspontja szerint "visszafordíthatatlan" folyamatokat indíthat el, ha az Ab nem tűzi napirendre 2011. január 31-ig a magán-nyugdíjpénztári törvényekkel kapcsolatos beadványok tárgyalását.
2010.12.09. 15:30
 
 
Jó esélye van Magyarországnak a 2017-es Világjátékok rendezésére
Ron Froehlich, a Világjátékok nemzetközi szövetségének (IWGA) elnöke jó esélyt lát arra, hogy Budapest és Gödöllő közösen rendezhesse meg a 2017-es Világjátékokat. A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) évértékelő sajtótájékoztatóján Gémesi György elnök, Gödöllő polgármestere hangsúlyozta, hogy a pályázat benyújtásához a legfontosabb a kormány garanciája, továbbá a két város és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatásának megszerzése. Mindezekre a korábbi tárgyalások, illetve Ron Froehlichnek kedden Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével, Molnár Zoltán MOB-főtitkárral és Szekeres Pál helyettes államtitkárral folytatott megbeszélései alapján minden remény megvan.
2010.12.09. 15:15
 
 
Aretha Franklin hasnyálmirigyrákban szenved
Aretha Franklin, a soul királynője hasnyálmirigyrákban szenved. Erről a detroiti média számolt be szerdán az énekesnőhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Franklin a múlt héten közleményben jelentette be, hogy komoly operáción esett át, ami "nagyon sikeres volt", azt azonban nem részletezte, hogy miért volt szükség a műtétre. A 68 esztendős énekesnő a közelmúltban orvosai tanácsára hivatkozva minden fellépését és koncertjét lemondta 2011 májusáig. Jesse Jackson tiszteletes, Franklin régi barátja szerdán az AP hírügynökségnek adott interjújában kijelentette, hogy a műtét után lábadozó énekesnő állapota "nagyon jól javul".
2010.12.09. 15:00
 
Jó esélye lehet Magyarországnak a 2017-es Világjátékok rendezésére
Kedden villámlátogatást tett Magyarországon Ron Froehlich, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének elnöke, aki sűrű programját követően elmondta: jó esélyt lát arra, hogy Budapest és Gödöllő rendezhesse a 2017-es Világjátékokat. A Nemzeti Sportszövetség évértékelő sajtótájékoztatóján Gémesi György NSSZ-elnök, Gödöllő polgármestere a Világjátékokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a pályázat benyújtásához a legfontosabb, hogy a kormány garanciáját, a két város és a Magyra Olimpiai Bizottság támogatását is megszerezzék. Mindezekre a korábbi tárgyalások, illetve a kedden többek között Tarlós István főpolgármestere és Molnár Zoltán, a MOB-főtitkárral folytatott megbeszélések alapján minden remény megvan.
2010.12.09. 14:30
 
Bemutatta az EB a Duna-régió fejlesztésére irányuló stratégiai javaslatát
Bemutatta az Európai Bizottság a Duna-régióra és annak 115 millió lakosára vonatkozó stratégiai fejlesztési javaslatát. A gazdasági lehetőségek jobb kihasználását és a térség környezeti állapotának javítását célzó kezdeményezés hosszú távú együttműködést irányoz elő a fenntartható közlekedés előmozdítása, az energiarendszerek összekapcsolása, a környezetvédelem, a vízkészletek megőrzése és az üzleti klíma javítása érdekében.Noha az uniós végrehajtó testület nem különített el új pénzeszközöket a stratégia végrehajtására, a Duna menti államok az általuk elfogadott programok szorosabb összehangolása révén hatékonyabban használhatnák fel a jelenlegi pénzügyi időszakban a régió rendelkezésére álló 100 milliárd eurót.
2010.12.09. 13:30
 
 
Abbász: nincs tárgyalás Izraellel a telepbővítések leállítása nélkül
Mahmúd Abbász palesztin elnök kairói sajtóértekezletén kizárta a tárgyalásokat Izraellel, amíg az nem hajlandó befagyasztani az építkezéseket a ciszjordániai zsidó telepeken. "Bármik is a konzultációk eredményei (...) nem fogadjuk el a tárgyalásokat, amíg a kolonizáció folytatódik" - jelentette ki a Palesztin Hatóság vezetője, miután találkozott Hoszni Mubarak egyiptomi államfővel. "Tájékoztattuk erről az amerikaiakat", akik a minap közölték, hogy kudarcba fulladtak a ciszjordániai telepbővítések befagyasztása érdekében tett erőfeszítéseik - tette hozzá. Abbász elmondta még, hogy mindezt beterjeszti "előbb az Arab Liga állandó bizottsága, majd a palesztin vezetés elé, s azután lesz döntés".
2010.12.09. 13:30
 
 
Korrupcióellenes törvényjavaslatokat nyújtott be az LMP
Az LMP két, a korrupcióellenes küzdelmet segítő törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek - jelentette be a párt frakcióvezetője. Schiffer András indoklásként elmondta, hogy véleményük szerint a korrupció elleni küzdelem egyik leghatékonyabb fegyvere az átláthatóság. Ezért javaslataikkal egyfelől azt szeretnék elérni, hogy minden érintett állami, illetve önkormányzati szerv záros határidőn belül tegye közzé a közpénzekkel összefüggésben kiírt pályázatokra beérkezett ajánlatokat, illetve az így megkötött szerződéseket. Emellett úgy módosítanák a Btk.-t, hogy akár börtönbüntetéssel is sújtható legyen az a személy, akit felelősnek találnak a közérdekű adatok közzétételi kötelezettségnek elmulasztásában.
2010.12.09. 13:15
 
WikiLeaks: hackertámadás érte a svéd kormány honlapját
Hackertámadás érte csütörtökön a svéd kormány weboldalát - jelentette az Aftonbladet című svéd napilap. Ezzel tovább bővült azoknak az informatikai támadásoknak a sora, amelyeket feltehetően az amerikai katonai és kormányzati dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks honlap hívei hajtottak végre az elmúlt napokban, a WikiLeaks elleni kormányzati fellépés megtorlásául. Az Aftonbladet beszámolója szerint a svéd kormány weboldala (www.regeringen.se) csütörtökre virradó éjjel vált elérhetetlenné néhány órára. Mari Ternbo kormányszóvivő a francia hírügynökségnek azt mondta: nem áll módjában megerősíteni, hogy valóban kibertámadás érte volna az oldalt.
2010.12.09. 12:45
 
 
Világszerte nőtt a korrupció az elmúlt három évben
Világszerte nőtt a korrupció az utóbbi három évben a Transparency International (TI) nemzetközi civil szervezet felmérése szerint. A korrupcióellenes világnapra készült kutatás szerint Magyarország a második legfertőzöttebb állam Európában. A világszerte megkérdezett több mint 91 ezer ember 56 százaléka véli úgy, hogy hazája korruptabb hely, mint három éve. Minden negyedik ember nyilatkozott arról, hogy legalább egyszer fizetett kenőpénzt az utóbbi 12 hónapban. A legnagyobb mértékben Észak-Amerikában és Európában nőtt a korrupció. A legkorruptabb társadalmi intézmény a politikai párt, ugyanakkor a legtöbbször rendőröket vesztegetnek meg - mutatta ki a TI közvélemény-kutatása.
2010.12.09. 12:15
 
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a nagyváradi egyetem volt rektorát
Korrupciós bűncselekmény miatt nyolc év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a bukaresti törvényszék a nagyváradi egyetem volt rektorát, Teodor Maghiart - írta az Adevarul című román napilap. Az első fokú ítélet szerint a bíróság abban találta vétkesnek a volt rektort, hogy hamis adatok közlésével megtévesztette a román oktatási minisztériumot, 90 millió lejjel (22 millió euró) károsította meg a román államot. Teodor Maghiar 2000 és 2004 között rendszeresen hamis adatokat küldött a román oktatási minisztériumnak arról, hogy hány tandíjmentes diákja van az egyetemnek. A rektor évente 17-33 ezer tandíjmentes diákról számolt be, holott a nagyváradi egyetemnek csak mintegy 14 ezer olyan diákja volt, akik tandíjfizetési kötelezettség nélkül nyertek felvételt.
2010.12.09. 11:45
 
Elfogadták az EP-bizottságban Hankiss Ágnes véleménytervezetét
Az Európai Parlament (EP) petíciós bizottsága elsöprő többséggel megszavazta Hankiss Ágnes néppárti EP-képviselő véleménytervezetét a dokumentumokhoz való nyilvános hozzáférés uniós felülvizsgálatával kapcsolatban. A Hankiss Ágnes által jegyzett vélemény a "dokumentum" fogalmának új meghatározását javasolta, és ösztönözte az uniós intézmények, ügynökségek és testületek dokumentumaihoz való nyilvános hozzáférés bővítését. Hangsúlyozta ugyanakkor a biztonság és a személyiségi jogok szavatolásának fontosságát.
2010.12.09. 11:30
 
Az észak-koreai vezér Peking küldöttével tárgyalt
A súlyosan beteg észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il csütörtökön Phenjanban fogadta a kínai diplomáciát felügyelő legmagasabb rangú kormánytagot, Taj Ping-kuo (Dai Bingguo) államtanácsost. Kínai állami sajtóforrások a megbeszéléssel kapcsolatban emlékeztetnek arra, hogy a Koreai-félszigeten az utóbbi hetekben rendkívüli módon megnövekedett a feszültség egy novemberi, rendkívül súlyos incidenst követően, s Peking igyekszik mérsékelni Phenjan és Szöul szembenállását.
2010.12.09. 10:00
 
 
MTV: Őrizetbe vették Koltai Gábor filmproducert
A Magyar Televízió Híradója információi szerint őrizetbe vették Koltai Gábor filmproducert, akit csalással, adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak. A köztelevízió hírműsora szerda este arról számolt be, hogy az ügyben idén tavasszal kezdett nyomozni az Adó és Pénzügy-ellenőrzési Hivatal (APEH) feljelentése alapján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP). Sipos Jenő szóvivő azt mondta, az eddigi adatok szerint a mozifilmek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozó társaságok offshore cégek beiktatásával, illetve fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést.
2010.12.08. 20:30
 
 
Blatter szerint a FIFA nem korrupt, Anglia pedig rossz vesztes
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem korrupt szervezet - jelentette ki Joseph Blatter, a FIFA elnöke azután, hogy a múlt heti szavazáson Oroszország kapta a 2018-as, Katar pedig a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A sportvezető szerint Anglia "rossz vesztes" módjára reagált. A szigetországiak a 2018-as torna rendezési jogára pályáztak, s dacára annak, hogy előzetesen az ő anyagukat minősítették az egyik legjobbnak, már az első szavazási körben kiestek. Nagy-Britanniában a mértékadó lapok is komoly kétségeiknek adtak hangot a helyszínkijelölés tisztaságával kapcsolatban, és egyöntetű az a nézet, hogy a FIFA bosszút állt Anglián a szövetséget korrupció gyanújával illető brit médiariportokért.
2010.12.08. 19:00
 
 
Órát hirdet az összevert Ecclestone
Bizarr hirdetésre vállalkozott Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere, akit a minap durván összevertek és kiraboltak Londonban: saját kékre-zöldre ütlegelt, elkínzott arcát adta annak a svájci órának a reklámjához, amelyet elszedtek tőle támadói. A 80 esztendős Ecclestone-t a Forma-1-et igazgató cég londoni székháza előtt várta négy rabló november végén; a rajtaütés során tőle és 31 éves brazil barátnőjétől, Fabiana Flositól összesen 200 ezer font (65 millió forint) értékű ékszert és egyéb vagyontárgyat vettek el. Az elrabolt értékek között volt a Forma-1-es gyorsasági autóversenyek fő jogtulajdonosának 11 ezer font értékű, Hublot márkájú órája is.
2010.12.08. 18:45
 
BUX: +0,26 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,72 pontos, 0,26 százalékos emelkedéssel, 21.763,33 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 0,25 százalékkal 20.000 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,76 százalékkal 5.330 forintra nőtt.
2010.12.08. 17:15
 
 
Kiengedték az előzetesből a gyerekmolesztálással vádolt szülőket
Kiengedték az előzetes letartóztatásból szerdán azokat a szülőket, akiket négy gyermekük brutális molesztálásával vádolnak. A két szülő - az ügy első- és másodrendű vádlottja - a lakhelyét nem hagyhatja el, de kiengedésük már nem jelent veszélyt a korábban zaklatott és bántalmazott gyerekekre, őket ugyanis még 2008-ban kiemelték a családból. Az egyik borsodi faluban élő három vádlott - a gyermekek apja, anyja és nagyapja - közös háztartásban, együtt nevelte 2008-ig a négy kiskorú fiút. A gyerekek a cselekmények időpontjában, 2008-ban 10, 9, 8 és 4 évesek voltak. A vádlottak mindhárman rendszeresen bántalmazták a gyerekeket, és szexuális aktusokra kényszerítették őket.
2010.12.08. 16:30
 
A Guantánamóból elengedett foglyok egy része ismét fegyvert fogott
Az Obama-kormányzat által haza vagy más országokba toloncolt guantánamói foglyok közül kettőről biztosan tudni, háromról pedig gyanítani lehet, hogy visszatért a fegyveres harchoz - tájékoztatta a nemzeti hírszerzés igazgatója a kongresszust a The Washington Post szerdai beszámolója szerint. A jelenlegi amerikai kormányzat összesen 66 foglyot szállíttatott el a fogolytáborból. A Bush elnök idején elbocsátott 532 rab közül 79-ről bebizonyosodott 66-ról pedig gyanítják az amerikai titkosszolgálatok, hogy visszatért a felkelők közé vagy folytatja a terrorista tevékenységet.
2010.12.08. 16:15
 
 
Egy chilei börtöntűzben 81-en vesztették életüket
Tűz pusztított szerdán hajnalban a chilei főváros egyik börtönében, s a szerencsétlenségben legkevesebb 81 fogoly életét vesztette - közölték a büntetés-végrehajtási hatóságok. Az illetékesek jelenleg próbálják azonosítani a 81 halottat - mondta el (helyi idő szerint) a reggeli órákban egy szóvivő, aki további 19 ember sérüléséről számolt be. Az áldozatok többsége füstmérgezésben halt meg. A sérültek közül 14-en életveszélyes légúti égéseket szenvedtek. Luis Masferrer rendőrfőkapitány közlése szerint a tűz egy, az őrizetesek között lezajlott összetűzésben keletkezett a két és félszeresen túlzsúfolt, mintegy 1900 elítéltet őrző intézményben.
2010.12.08. 15:30
 
 
Génjeinkben van a pénzhez való érzék
Egy bizonyos génváltozat lehetővé teszi, hogy az emberek jobb pénzügyi döntéseket hozzanak: aki rendelkezik vele, inkább akkor vállal pénzügyi kockázatot, ha az ki is fizetődik - számoltak be eredményeikről amerikai kutatók. Cary Frydman, a Kaliforniai Technológiai Intézet kutatója már korábbi vizsgálatokból kiderítette, hogy összefüggés áll fenn bizonyos génváltozatok és a pénzügyi kockázatvállalás között. Most arra voltak kíváncsiak, hogy mi rejlik e mögött. 90 fiatal férfival játékos pénzügyleteket bonyolíttattak le. Mindegyikük kapott 25 dollár alaptőkét, amelynek egy részét "befektethette" 140 szimulált pénzügyletbe, vállalva a kockázatot - írta a Die Welt című német lap.
2010.12.08. 15:15
 
Londoni elemzők: jövőre javulhat a magyar államháztartás egyenlege
A legutóbbi kormányintézkedések hatására jövőre látványosan javulhat a magyar államháztartás egyenlege, ám az eddigi lépések nem kezelik a strukturális problémákat, ezért az utána következő években ismét egyenlegromlás valószínű - vélekednek londoni felzárkózó piac elemzők a 2011-es magyarországi kilátásokra adott év végi előrejelzéseikben. A Barclays Capital, a City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja átfogó feltörekvő térségi prognózisában azt jósolta, hogy a magyar kormány "agresszív" költségvetési intézkedései rövid távon serkenteni fogják a növekedést, azonban ez a növekedésélénkítő stratégia "már egy-két éven belül" az államháztartási hiány újbóli meredek emelkedéséhez vezethet.
2010.12.08. 15:00
 
 
Platini: Orbán Viktor sokat segíthet a futballnak
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint sokat segíthet a futball globális problémáinak megoldásában, így például a fogadási csalások elleni harcban vagy az utánpótláskorú játékosok védelmében Orbán Viktor, mivel január 1-től Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A francia sportdiplomata a budapesti látogatása után tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar kormányfővel azonos hullámhosszon volt ezekben a kérdésekben. Találkozójukon jelen volt Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke is, aki arról számolt be, hogy a miniszterelnök újra megígérte egy új, nemzeti stadion felépítését belátható időn belül a Puskás Ferenc Stadion helyén.
2010.12.08. 14:45
 
Ismét fölcsuszamláshoz riasztották a miskolci tűzoltóság egységeit
Ismét földcsuszamláshoz riasztották a miskolci tűzoltóság egységeit szerdán, most a Miskolc, Ibolya utca végén található hegyoldal csúszott meg - tájékoztatta a tűzoltóság szóvivője az MTI-t. Bódi Zoltán közölte: körülbelül 20 köbméter föld csúszott le az útra, fákat is magával sodorva, amelyek villanyvezetékekre dőltek. A helyszínt a tűzoltók átadták az áramszolgáltatónak, a fákat ők távolítják majd el. Mint mondta, erre a területre - hasonló történések miatt - tavasszal már két esetben is kivonult a tűzoltóság.
2010.12.08. 14:15
 
MSZP: a magán-nyugdíjpénztári tagok ne lépjenek át az állami rendszerbe
Az MSZP azt tanácsolja a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, hogy ne lépjenek át az állami nyugdíjrendszerbe. Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő - az Oroszvári Péter Sociestas alelnökkel közösen tartott - szerdai sajtótájékoztatóján közölte: a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, nem ad biztonságot a mai fiatalok nyugdíjas éveire. A szocialista politikus arra bíztatott mindenkit, hogy maradjon magán-nyugdíjpénztári tag, ne engedje összeomlani ezt a pillért. Azoknak, akik attól félnek, hogy emiatt elveszítik az állami nyugdíjjogosultságukat, azt üzente: "ez az arrogáns kormány nem fog örökké tartani Magyarországon".
2010.12.08. 14:00
 
A Fidesz korábbi üzemanyagár-csökkentő követelését kéri számon a Jobbik
A Jobbik a Fidesz-KDNP idén januárban, ellenzékben tett üzemanyagár-csökkentő követelését kéri számon a kormányerővé vált pártokon. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: szerdától a benzin és a gázolaj ára is történelmi csúcsra drágult, a forint gyengülése miatt pedig további áremelkedésekre lehet számítani a következő hetekben. Az ellenzéki politikus az MTI kérdésére válaszolva elmondta: pártja már egy gesztusértékű árcsökkentéssel is elégedett lenne, amit szerintük az üzemanyagokra rakódó jövedéki, illetve forgalmi adó mérséklésével lehetne elérni.
2010.12.08. 13:45
 
 
MSZP: a KDNP vonja vissza a felsőoktatási koncepciót
Az MSZP azt javasolja a KDNP-nek, hogy vonja vissza és dolgozza át a felsőoktatási törvény koncepcióját, mert az szerintük szakmai értelemben rossz, ha bevezetnék, egyetlen állami egyetem sem tudná teljesíteni a működési feltételekre vonatkozó előírásokat. Hiller István közölte: az MSZP szakértői "átültették a gyakorlatba" a koncepciót, és kiderült, hogy jövő ősztől megszűnne egyebek mellett az összes állami egyetemen a jogtudományi kar. Mint mondta, a koncepció szerint csak azok az egyetemi karok kapnák meg a működési engedélyt, amelyeken a minősített, tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma eléri a 66 százalékot. Ezt a karok nagy többségénél egy év alatt is lehetetlen elérni - tette hozzá.
2010.12.08. 13:00
 
 
Atlétika: Semenya januártól újra versenyezhet
Az októberi Nemzetközösségi Játékokon hátsérülést szenvedett világbajnok dél-afrikai középtávfutó, Caster Semnya várhatóan januárban már ismét versenyezhet. Edzője keddi nyilatkozata szerint a tavalyi berlini atlétikai világbajnokság női 800 méteres számának aranyérmese továbbra is kezelésekre jár, de már megkezdte az edzéseket, igaz, egyelőre csak könnyített munkát végez. Ennek ellenére szinte biztos, hogy januárban, Dél-Afrikában már újra futni fog. A 19 éves Semenya berlini sikerét komoly botrány árnyékolta be, mivel férfias kinézete miatt sokan kétségbe vonták, hogy a gyengébbik nemhez tartozik.
2010.12.08. 12:00
 
 
A nepáli békefenntartók szerint a kolerajárvány nem tőlük terjedt el Haitin
A nepáli hadsereg szerdán élesen bírálta és megalapozatlannak minősítette azt az ENSZ-jelentést, amely szerint az október derekán Haitin megjelent kolerajárvány először az ott állomásozó nepáli ENSZ-békefenntartók táborában ütötte fel a fejét, majd onnan terjedt el, több mint kétezer ember halálát okozva. Ramindra Cshetri szóvivő leszögezte, hogy a haiti felkérésre egy francia szakértő által a helyszínen készített jelentésben nincs semmilyen bizonyítékok arra nézve, hogy a nepáli katonáknak közvetlen közük lenne a járványhoz. A dokumentum következtetései feltevésszerűek, és a nepáli hadsereg határozottan elítéli az ilyen, nem tényszerű, szilárd bizonyítékok nélküli állításokat - hangoztatta a szóvivő.
2010.12.08. 12:00
 
Németh Zsolt: nem igaz a külügyminisztériumi vezetőváltásról szóló értesülés
"Bármennyire próbálnak dezinformálni, nem fogják tudni megbontani a polgári kormány külpolitikai csapatának egységét" - mondta az MTI-nek szerdán Németh Zsolt külügyi államtitkár arra a sajtóértesülésre reagálva, hogy váltás várható a Külügyminisztérium élén, Martonyi János helyett ő lesz a magyar diplomácia vezetője. A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: Martonyi Jánossal lassan 15 éve dolgozik együtt, komoly sikereket értek el, legyen szó az EU-elnökségről, a transzatlanti kapcsolatokról vagy a regionális politikáról. "Ugyanúgy folytatni fogjuk az új szemléletű külpolitikai csapat építését, mint eddig" - szögezte le Németh Zsolt.
2010.12.08. 11:00
 
 
Szekeres: a magyar katonák eleget tettek afganisztáni feladataiknak
Maradéktalanul eleget tettek feladataiknak a magyar katonák Afganisztánban - közölte Szekeres Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, volt honvédelmi miniszter szerdán az MTI-vel. A volt honvédelmi miniszter a közleményében arra reagált, hogy a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott egyik diplomáciai levélben az olvasható: új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban. "Rosszindulatú és alaptalan Karl Eikenberry amerikai nagykövet állítólagos távirata, amelyet az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar Tartományi Újjáépítési Csoportról (PRT) írt" - hangsúlyozta Szekeres Imre. Mint hozzátette: a PRT feladata a fejlesztések és a békefenntartás biztosítása, erre vannak felkészítve.
2010.12.08. 10:15
 
GP-döntőre utazott a Hoffmann, Zavozin jégtánckettős
Elutazott a műkorcsolya és jégtánc Grand Prix-sorozat Pekingben sorra kerülő döntőjére a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim duó - számolt be honlapján a Magyar Olimpiai Bizottság. A nemzetközi szövetség oldala szerint a magyar kettős pénteken mutatja be a rövid programját, szombaton pedig a kűrt. Hofmannék a GP-döntőben két kanadai, egy orosz, egy francia és egy amerikai párossal küzdenek majd meg. A műkorcsolyázók egyéni és páros versenyeiben nem lesz magyar induló.
2010.12.08. 09:15
 
Contador jelen volt az első összetartáson
Szörfözött, karaokézott és kipróbálta új versenykerékpárját a doppingvétséggel vádolt Alberto Contador új csapatának, a Saxo Banknak első összetartásán. A cyclingnews szaklap beszámolója szerint a Kanári-szigeteki edzőtábor remekül sikerült, megismerték egymást a csapattagok, csak éppen a háromszoros Tour de France-győztes nem tudja még, hogy szerepelhet-e a 2011-es idényben. A találkozón készült képek alapján Contador nagyon jól érezte magát, és nyoma sem volt annak, hogy lelkileg megviselné az ellene folyó eljárás. Contador az idei Touron akadt fenn, szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. A spanyol bringás az ártatlanságát hangoztatja, és elmondása szerint fertőzött hús miatt lett pozitív a doppingtesztje.
2010.12.08. 08:15
 
 
Történelmi csúcson az üzemanyagárak
Emelte bruttó 8, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel új történelmi csúcsot értek el az árak. A mostani emeléssel a benzin átlagára 353-354 forintra nőtt, míg a gázolajé 341 forintra emelkedett. A múlt héten bruttó 5-5 forinttal emelkedett a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. Az emeléssel a benzin ára akkor újra a csúcsra, 345-346 forintra emelkedett, a gázolajé pedig 335 forintra nőtt. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint.
2010.12.08. 08:00
 
 
Amerikai nagykövet: a PRT munkájának látható eredményei vannak Afganisztánban
Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet szerint a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának (PRT) társadalom-építő tevékenysége és infrastruktúra fejlesztő projektjei látható eredményekkel járnak Afganisztán Baglán tartományában - közölte a diplomáciai képviselet kedd este az MTI-vel. A Wikileaks kedden hozott nyilvánosságra olyan amerikai diplomáciai táviratokat, melyek egyike szerint új-zélandi csapatok voltak kénytelenek beavatkozni a tehetetlen magyar katonák helyett Afganisztánban. A Karl Eikenberry, az Egyesült Államok kabuli nagykövete által írt levélben a diplomata beszámol arról, hogy Baglán tartományban fokozódik az erőszak, drogproblémák és hatalmi harcok vannak.
2010.12.08. 07:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML