2015. február 1., vasárnap - Ignác
Deviza:  
EUR/HUF 311,03 USD/HUF 274,91 CHF/HUF 296,65
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23902 találat
 
 
Meghalt két Nigerben elrabolt francia, sikertelen szabadítási kísérlet
A francia erők sikertelen szabadítási kísérlete közben életét vesztette két francia férfi, akiket péntek este raboltak el fegyveresek a nigeri fővárosban, Niameyben - közölte szombaton Párizsban a francia védelmi minisztérium szóvivője. Alain Juppé védelmi miniszter nyilatkozata szerint a két férfit halva találták az emberrablókkal vívott összecsapás helyszínén. Nicolas Sarkozy francia elnök később közleményében tudatta, hogy az emberrablók végeztek a túszokkal. Sarkozy gyáva és barbár bűnténynek nevezte ezt, és fogadkozott, hogy országa "fáradhatatlanul fog harcolni a terrorista barbárság" ellen.
2011.01.09. 09:00
 
 
Fidesz: a médiatörvénynél fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint a médiatörvénynél sokkal nehezebb és fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden az elkövetkező időszakban a magyar EU-elnökség alatt. Balla Mihály az MTI-nek nyilatkozva a pártja által a legfontosabbnak tartott témák közül kiemelte az Európai Unió bővítését és a Duna-stratégiát. A Fidesz szakpolitikusa szerint nehéz elnökségi időszak vár Magyarországra, hiszen az Európai Unió egészét egy gazdasági átrendeződés határozza meg. Úgy látja, Magyarország egyik legfontosabb dolga az lesz, hogy a vitás kérdésekben kompromisszumot teremtsen a tagállamok között.
2011.01.09. 08:30
 
Sikertelen szabadítási kísérlet közben meghalt két Nigerben elrabolt francia
A francia erők sikertelen szabadítási kísérlete közben életét vesztette két francia férfi, akiket péntek este raboltak el fegyveresek a nigeri fővárosban, Niameyben - közölte szombaton Párizsban a francia védelmi minisztérium szóvivője. Alain Juppé védelmi miniszter nyilatkozata szerint a két férfit halva találták az emberrablókkal vívott összecsapás helyszínén. A beszámolók szerint a nigeri hatóságok és a helyi francia erők katonái a bűntény után azonnal üldözőbe vették az emberrablókat, és többször is harcba keveredtek velük. Az üldözés egészen Mali határáig folyt, ahol Juppé közlése szerint újabb összecsapásra került sor.
2011.01.08. 22:00
 
Férfi vízilabda Euroliga: bravúros szegedi pontszerzés Kotorban
A Szeged bravúros döntetlent ért el szombaton a Primorac Kotor otthonában a férfi vízilabda Euroliga A-csoportjának negyedik fordulójában, de ezzel együtt is csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra. Euroliga, főtábla, A csoport, 4. játéknap: Primorac Kotor (montenegrói) - Szeged-Beton VE 9-9 (2-2, 2-2, 2-2, 3-3).
2011.01.08. 20:45
 
Magyar-román hokiliga: a Csíkszereda a másik döntős
A HSC Csíkszereda hosszabbítás után legyőzte szombaton a hazai pályán játszó Vasast, így 3-1-re nyerte a párharcot, s bejutott a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga döntőjébe. A romániai együttes a Miskolcot korábban 3-0-ra legyőző Dunaújvárossal találkozik a fináléban. Elődöntő, 4. mérkőzés: Vasas-HSC Csíkszereda 3-4 (0-0, 1-1, 2-2, 0-1) - hosszabbítás után. A párharc végeredménye: 3-1, a Csíkszereda javára.
2011.01.08. 20:30
 
Két halott és több száz sebesült az algériai zavargásokban
Két ember meghalt és mintegy négyszázan sebesültek meg Algériában az élelmiszerek drágulása és a növekvő munkanélküliség miatt négy napja kirobbant zavargásokban - közölte szombaton Dahu Uld Kablia belügyminiszter. A sebesültek közül több mint háromszáz a rendőrség és a csendőrség soraiból került ki - mondta a miniszter. A kormány rendkívüli ülést tart, hogy megoldást találjon az árak megfékezésére, s lecsillapítsa az országszerte kibontakozott tiltakozásokat. Algéria több városában is az utcára vonultak szerda óta az infláció miatt elégedetlen emberek, miután az elmúlt hónapokban a duplájára emelkedett több alapvető élelmiszer, így például a cukor, az étolaj és a liszt ára, és a kereskedelemben hiány alakult ki ezekből a cikkekből.
2011.01.08. 19:00
 
 
Bencsik: nagyobb kedvezmény jár a nagycsaládosoknak az új gázárszabályozásban
A január 1-jén hatályba lépett földgázár-szabályozás bevezeti a nagycsaládosokat megillető kedvezményt, amelyet a három vagy annál több gyermeket nevelő család, illetve nevelőszülő vehet igénybe; a kedvezmény mértéke három gyermekig 200 köbméter per év gyermekenként, a negyedik gyermektől pedig gyermekenként 300 köbméter per év - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szombaton az MTI-vel.
2011.01.08. 18:15
 
 
Megalakult a Magyar Jégsport Liga
A Balaton-Átcsúszás szervezői, Balatonfüred önkormányzata és a Balatonfüredi Yacht Club közreműködésével szombaton, az első Balatoni Jégsport Találkozón megalakult a Magyar Jégsport Liga. A szervezet máris meghirdette bajnokságát, amely a Kékszalag vitorlásverseny téli párjaként a Jégszalag nevet kapta. A Balaton-Átcsúszás újévnyitó programjaként, a DN jégvitorlás magyar bajnoksággal egy időben, a balatonfüredi jégen tartották meg az első Balatoni Jégsport Találkozót több száz résztvevővel. Kardos Gábor, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta: céljuk, hogy bemutassák és népszerűsítsék a sokszor extrémnek tartott, és nem mindenki által ismert téli sportágakat.
2011.01.08. 17:15
 
 
Horváth Csaba: megszorításokról szól a fővárosi büdzsé tervezete
Az MSZP szerint Budapest költségvetésének tervezete nem javulásról, hanem megszorításokról szól. A fővárosi büdzsé koncepcióját a hivatal pénteken tette közzé honlapján; a tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, rendkívüli ülésen tárgyal az előterjesztésről, amelyet Tarlós István főpolgármester jegyez. Horváth Csaba, az MSZP budapesti szervezetének elnöke, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője az MTI-nek szombaton azt mondta: úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP-s városvezetésnek nem sikerült elérnie, hogy több pénzből gazdálkodhasson a város, és drasztikus megszorításokra készül.
2011.01.08. 15:15
 
 
Szalehi: Irán képes nukleáris fűtőelemeket előállítani
Irán képes nukleáris fűtőelemeket előállítani egy olyan eljárással, amelyről a Nyugat azt állította, hogy annak Teherán még nincs a birtokában - jelentette ki szombaton Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügynökség ideiglenes vezetője. Iszfahánban nukleáris üzemet hoztak létre, hogy fűtőelemeket gyártsanak - mondta Szalehi a Farsz iráni hírügynökségnek. Szalehi hangoztatta, hogy az iszfaháni üzem építésének befejeztével Irán azok közé az országok közé emelkedett, amelyek képesek a fűtőelemek, fűtőrudak gyártására. Irán eddig a fűtőelemeket Oroszországból szerezte be.
2011.01.08. 15:00
 
 
Öt nap alatt több mint négyezer honosítási kérelem
Az egyszerűsített honosítási eljárás indulása óta eltelt öt nap alatt 4102 kérelem érkezett - tájékoztatta Wetzel Tamás miniszteri biztos és a Nemzetpolitikai Államtitkárság szombaton az MTI-t. Érkezett beadvány Dohából, Isztambulból és Buenos Airesből is. A pénteki 14.00 órás adatok alapján - összesen 4102 egyszerűsített honosítási kérelmet adtak be, ez a szám meghaladja a tavaly egész évben beadottak számát. A tájékoztatás szerint ezek fele már Budapesten, feldolgozás alatt van. A közlésben kitérnek arra is, hogy a világ minden tájáról érkeznek be kérelmek, ezek közül a jelentősebbek - a környező országok külképviseleteit nem számítva -: London, New York, München, Bécs és Dublin.
2011.01.08. 12:15
 
Feljelentést tett Budai Gyula az MTA Filozófiai Kutatóintézete miatt
Feljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos az MTA Filozófiai Kutatóintézete és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) közötti hetven millió forintos támogatási szerződés miatt - olvasható a szombati Magyar Hírlapban. A napilap úgy tudja: Budai Gyula jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt fordult a hatóságokhoz. A cikk szerint az NKHT három év alatt 70,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a filozófiai kutatóintézetnek, amely vállalta, hogy "Vallásfilozófia és a vallások társadalmi jelenléte" címmel tanulmányt készít. Budai Gyula szombaton megerősítette a hírt.
2011.01.08. 12:15
 
 
Budai: nem épül kaszinóváros Sukorón!
Sukorón nem épül sem most, sem a közeljövőben kaszinóváros - szögezte le Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánybiztos azzal kapcsolatban, hogy a King's City kaszinókomplexum beruházója, a KC Bidding Kft. 2010. december 20-án megnevezte végleges helyszínként a sukorói földterületet, kijelentette: felháborító és érthetetlen a beruházó közleménye. Elfogadhatatlan, hogy arra szólították fel a magyar kormányt, teljesítse a Gyurcsány-kabinet 2,6 milliárd forintos kiemelt támogatásról szóló ígéretét, s állítsa vissza a beruházás kiemelt minősítését - fejtette ki.
2011.01.08. 11:45
 
 
Félelem a fekete dobozban
A félelem egyre terjed tömegmédiában. De vajon miként tudjuk megalapozott félelmeink reprezentációját megkülönböztetni azoktól, amelyeket a média gerjeszt?
2011.01.08. 11:18
 
A Sme az Orbán-kormány és a volt Fico-kormány közti hasonlóságokról
A mi demokratáink címmel közölt jegyzetet az Orbán Viktor vezette magyar kormány, illetve a Robert Fico vezette volt szlovák kormány közti hasonlóságokról a Sme című szlovák liberális napilap szombaton. Az újság szerint a magyar kormány ténykedésénél csak az a felháborodás abszurdabb, amelyet a "veretes demokraták", Robert Fico és Marek Madaric (volt kulturális miniszter) fogalmaztak meg a szólásszabadság, illetve a bíróságok önállóságának budapesti veszélyeztetése kapcsán. "Ugyanakkor elég csak figyelemmel követni azt, hogy miként reagálnak Orbánék a Nyugat bírálatára, hogy jól kitűnjön a mai magyar és a volt szlovák kormány közti gondolkodásbeli hasonlóság" - mutatott rá a szerző.
2011.01.08. 10:30
 
 
Egyiptomban vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett
A kairói és az alexandriai operában mutatkozik be a Szegedi Kortárs Balett a jövő héten abból az alkalomból, hogy Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Az egyiptomi közönség a társulat egyik tíz éve készült produkcióját, a Carl Orff művére 2001-ben koreografált Carmina Burana című egyfelvonásos táncjátékot és az együttes legújabb előadásának, a Testek filozófiája című darabnak a második felvonását láthatja. A társulat 15 táncosa, a műszaki szakemberek és a vezetők hétfőn utaznak el, az előadásokat csütörtökön és szombaton tartják a két egyiptomi városban - mondta el Pataki András balettigazgató az MTI-nek.
2011.01.08. 10:00
 
 
A spermadonor apával való találkozás nem okoz sérülést a gyermekekben
A spermadonor apával való találkozás nem okoz lelki sérülést a gyermekekben - derült ki két tanulmányból. A Human Reproduction című folyóiratban megjelent tanulmányok szerint a donorok többségének is jó tapasztalatai voltak az utódaikkal való találkozással kapcsolatban. Az Oscar-esélyesként emlegetett The Kids Are All Right című vígjátékban a moziban egy olyan történettel szembesülhetnek a nézők, amelyben egy leszbikus pár két kamasz gyermeke úgy dönt, hogy megkeresi spermadonor apját. A filmben ez számos mulatságos fordulathoz vezet, de vajon a valóságban milyen hatással lehet egy ilyen találkozó a gyermekre és a biológiai apára?
2011.01.08. 09:45
 
Válságálló, szolidáris és zöld Magyarországot vár az EU-elnökségtől az LMP
Az LMP azt várja a magyar EU-elnökségtől, hogy Magyarország és Európa válságálló, szolidáris és zöld legyen - mondta az MTI-nek nyilatkozva a párt választmányi szóvivője. Tordai Bence hozzátette, elvárásaik kapcsán nem csak fél évre tekintenek előre, mert azok a folyamatok, amelyek a következő hat hónapban elindulhatnak, hosszabb távra, akár tíz évre is meghatározhatják az unió és az ország fejlődését. Az általa említett három fő értéket vázolva, a válságállóságot úgy jellemezte, hogy a gazdaságban be kell állnia egy zöld fordulatnak és meg kell kezdődnie a zöld munkahelyteremtésnek.
2011.01.08. 09:00
 
 
Összeférési teszt házasságkötés előtt
Összeférési teszt íratását szorgalmazza egy brit családjogi cég a pároknak házasságkötésük vagy összeköltözésük előtt. A kérdőív kulcsfontosságú dolgokat, nézeteket firtat, egyebek közt pénzről, családi kapcsolatokról, gyermekáldásról, vallásról, kedvtelésről. A jogi cég a munkáltatók álinterjújához hasonlítja a házastársi megfeleltetési tesztet. Részletek az "összeillés-kvízből": - Tudja, hogy mekkora a vagyona a másik félnek? Mit szól ahhoz, hogy közös legyen mindkettőjüké? Hasonlóan gondolkodik a megtakarításról? - Hány gyereket szeretne? Hogyan akarja nevelni őket? Milyen értékrendet akar átadni nekik? Magán- vagy állami iskolába járatná őket?
2011.01.08. 08:45
 
 
Újabb hóvihar zúdult New York környékére
A tél a karácsonyihoz mérhető támadást indít a hétvégén az Egyesült Államok keleti partvidéke ellen az északi Maine államtól Georgiáig - jósolják a meteorológiai előrejelzések. A meteorológiai szolgálat hóviharriasztást adott ki New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania és Massachusetts állam egészére, valamint Kentucky, Tennessee és Észak-Karolina egyes részeire. A New York-i LaGuardia repülőtéren pénteken 49, a philadelphiai nemzetközi repülőtéren pedig 20 járatot töröltek. Bostonban és Newarkban is akadozott a légiközlekedés.
2011.01.07. 22:00
 
Magyar-román jégkorongliga: döntőben a Dunaújváros
Elsőként a Dab.Docler-Dunaújváros jutott a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga döntőjébe, miután harmadszor is legyőzte a Miskolci Jegesmedvék együttesét. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó finálésorozat január 14-én rajtol. MOL Liga, elődöntő, 3. mérkőzések: Dab.Docler-Dunaújváros - Miskolci Jegesmedvék 4-3 (2-0, 0-2, 2-1). A párharcot 3-0-s összesítéssel a Dunaújváros nyerte. Vasas-HSC Csíkszereda 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után. A párharc állása: 2-1 a Csíkszereda javára. A következő mérkőzést szombaton rendezik a Vasas káposztásmegyeri otthonában.
2011.01.07. 21:30
 
 
Felhívás európai értelmiségiektől a magyar demokrácia védelmében
A szabadságjogok számonkérhetőségét szorgalmazza a magyar demokrácia védelmében, az uniós intézményekhez és kormányokhoz intézett nyílt levelében 70 európai értelmiségi, köztük Václav Havel és Göncz Árpád. A levél aláírói úgy látják, megtörtént az, amit az Európai Unió hivatott megakadályozni: az EU saját határain belül, a 2004 óta tagállam Magyarországon felszámolták a liberális demokráciát. A kormány, habár demokratikusan választották meg, visszaélve parlamenti többségével módszeresen leépíti a demokrácia fék- és ellensúlyrendszerét, eltörli az alkotmányos korlátokat, és a kormányzó párt uralma alá hajtja az összes hatalmi ágat, a független intézményeket és a sajtót - állt az írásban.
2011.01.07. 20:15
 
 
Hazaérkezett a szudáni fogságból Papp István
Hazaérkezett Magyarországra a Szudánban elrabolt ENSZ-alkalmazott Papp István péntek délután; a férfi, aki három hónapot töltött fogságban, a Terrorelhárítási Központ X. kerületi épületében találkozott először családjával. Ma nagyon jó magyarnak lenni - ezzel kezdte sajtónyilatkozatát, könnyekig meghatódva Papp István. Az ENSZ-alkalmazott hosszan beszélt fogva tartásának körülményeiről, arról, hogy egy háromméteres láncon tartották, hogy puliszkát, tejet és egyfajta kávé-tea keveréket kapott. Szólt arról is, hogy a 91 nap alatt néha azt "játszották" vele, hogy kivégzik, bekötötték a szemét, letérdeltették, majd az utolsó pillanatban széttéptek egy papírt, hogy tévedés történt.
2011.01.07. 19:30
 
Újabb olajmezőt fedezett fel az INA Horvátországban
Napi 30 köbméter kőolaj és 30 ezer köbméter földgáz kitermelését teszi lehetővé az a műholdas vizsgálattal felfedezett horvátországi olajmező, amelyről pénteken adott hírt az INA a zágrábi tőzsde honlapján. A részben a Mol tulajdonában álló horvát olajtársaság közlése szerint Horvátország középső részén, Zuticánál, egy már kitermelés alatt álló olajmező közelében bukkantak rá az ígéretes területre. Az eddigi vizsgálatok szerint mintegy kétezer méteres mélységből lehet kitermelni az olajat és a földgázt. A felfedezés bejelentése újabb lökést adott az INA-értékpapírok kereskedésének a zágrábi börzén.
2011.01.07. 19:15
 
Bécs örömmel fogadta, hogy a magyarok esetleg megváltoztatnák a médiatörvényt
Örömének adott hangot az osztrák külügyminiszter pénteken azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, a kormány kész módosítani a médiatörvényt, ha annak gyakorlati megvalósulásánál bármilyen politikai aggály igazolódik. Michael Spindelegger az APA osztrák hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, a sajtószabadság mint európai alapérték nem vonható kétségbe. Budapestnek most komoly párbeszédbe kell bocsátkoznia a médiatörvényről az Európai Bizottsággal - mondta. "Magyarországnak nincs szüksége arra, hogy kioktassák. Azonban arra számítok, hogy Magyarország a bizottság minden aggályát figyelembe veszi" - mondta.
2011.01.07. 18:00
 
BUX: -0,78 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 175,54 pontos, 0,78 százalékos csökkenéssel, 22.271,24 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,69 százalékkal 21.500 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,58 százalékkal 5.290 forintra esett.
2011.01.07. 17:15
 
Felszámolási eljárást kezdeményeztek a Pécsi Vízmű Zrt. ellen
Felszámolási eljárást kezdeményezett a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a Pécsi Vízmű (PV) Zrt. ellen annak 19 millió forint lejárt tőketartozása miatt. Fodorné Nagy Ágnes, a DRV Zrt. vezető jogtanácsosa az MTI-nek pénteken elmondta, hogy tavaly november 18-án kezdeményezték az eljárást a Baranya Megyei Bíróságon, miután a Pécsi Vízmű Zrt. nem rendezte a 2009. szeptemberi és októberi vízátadási díjat. A lejárt tőketartozás csaknem 19 millió forint - tette hozzá. A vezető jogtanácsos megjegyezte: a bíróságnak 60 nap áll rendelkezésére, hogy elutasítsa, illetve elrendelje a felszámolási eljárást. A DRV abban bízik, hogy a Pécsi Vízmű rendezi fennálló tartozását - hangsúlyozta.
2011.01.07. 16:15
 
Jobbik: a kormány a párt kezdeményezésére bontotta fel a sukorói szerződést
A Jobbik szerint kezdeményezésére bontotta fel a kormány a sukorói kaszinóprojekt koncessziós szerződését. Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt közölte: a kormány a Jobbik kezdeményezésére csütörtökön végre felbontotta a sukorói kaszinóprojekt koncessziós szerződését. Az ellenzéki párt reméli, hogy a 900 millió forintos kötbér is befolyik az államkasszába és nem Andrew Vajna újabb kaszinós veszteségeit pótolják belőle.
2011.01.07. 16:15
 
Több száz új mentőautót vehet idén az OMSZ
Az egészségügyi tárca korábban előirányzott összegen felüli újabb mintegy félmilliárdos összegű szerződése, valamint uniós pályázatok révén több száz új mentőautót tud venni az idén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága. Közleményükben emlékeztettek: 2008 óta egyetlen új mentőautó sem állt szolgálatba, miközben a járműpark öregedése és káresemények miatt a használható gépkocsik száma folyamatosan csökkent.
2011.01.07. 15:45
 
Válsággal számol a fővárosi költségvetési koncepció
A főváros költségvetési koncepciója szerint a mostani önkormányzati ciklusban - a gazdálkodási teljesíthetőséget tekintve - egyértelműen "válsággal kell megküzdeni". A fővárosi büdzsé koncepcióját a hivatal pénteken tette közzé honlapján; a tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, rendkívüli ülésen tárgyal az előterjesztésről, amelyet Tarlós István főpolgármester jegyez. A koncepcióban az olvasható: a következő évi költségvetés nem tekinthető a városvezetés "saját" költségvetésének, részben a válság leküzdésének közvetlen, rövid távú feladatai miatt, amelyek még csak nyomokban teszik lehetővé a stratégiai törekvések megjelenítését, részben pedig "a szilárd alapokra építkezés lehetetlensége miatt".
2011.01.07. 13:30
 
Wall Street Journal: "Orbán ellenőrzési étvágya"
A The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap európai kiadása "Orbán ellenőrzési étvágya" címmel kommentárt közölt pénteken. A lap szerint a magyar kormánynak "a médiaszabadság korlátozására" irányuló lépése csak a legutóbbi a Budapestről érkező "aggasztó jelek" sorában. Az írás kitér arra, hogy magyar kormánypárti politikusok szerint amikor majd közzéteszik a törvény angol fordítását, az el fogja oszlatni az aggodalmakat.
2011.01.07. 13:30
 
 
A vártnál kisebb gazdasági növekedés az euróövezetben
A korábban jelzettnél árnyalatnyit lassabban nőtt az euróövezet gazdasága a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest, elsősorban azért, mert alig nőttek a fogyasztói kiadások és csökkentek a beruházások. Az Eurostat pénteken ismertetett második becslése szerint az eurót használó tizenhat országban a hazai össztermék 0,3 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az április-június közötti időszakhoz képest, míg az előzetes adat még 0,4 százalékos növekedésről szólt. A második negyedévben még 1 százalékkal nőtt az euróövezet gazdasága. Éves szinten 1,9 százalékkal gyarapodott a tizenhat ország GDP-je, ezt az adatot nem módosította az Eurostat.
2011.01.07. 12:15
 
 
A női könnyek csökkentik a férfiak tesztoszteron szintjét
A nők érzelemből hullajtott könnyei átmenetileg csökkenthetik a férfiaknál a tesztoszteron férfihormon szintjét - állapították meg izraeli kutatók. Az érzelmi könnyek kémiai összetétele eltér a reflexből kicsorduló könny összetételétől, amely akkor ered el, amikor például por száll a szembe. A Weizmann Intézet kutatói szerint az érzelmi könnyek olyan kémiai jeleket küldenek, amelyek csökkentik a tesztoszteron szintjét, ha a férfi elég közel volt ahhoz, hogy belélegezze a könny páráját. A valódi női könnyek szaglása után a férfiak hormonszintje csökkent, és az agytevékenység vizsgálata után az is kiderült, hogy kevesebb aktivitást mutattak a szexuális izgalommal összefüggő neurális hálózatok.
2011.01.07. 12:15
 
 
A távozó Moszad-vezető szerint még indokolatlan egy Irán elleni csapás
Most még indokolatlan az iráni nukleáris létesítmények elleni támadás a Moszad izraeli titkosszolgálat eddigi vezetője szerint, aki úgy véli, Teherán 2015-ig nem lesz képes atombomba előállítására - adta hírül pénteken az izraeli állami rádió. Méir Dagan ezeket a szavakat csütörtök este mondta a Moszad éléről való távozása és utódja, Tamir Pardo beiktatása alkalmából rendezett ünnepségen. "Irán 2015 előtt nem fog tudni atombombát készíteni" - hangsúlyozta Dagan, aki korábban egy izraeli parlamenti bizottság előtti beszédében még 2014-re jósolta az első iráni nukleáris robbanófej elkészülését.
2011.01.07. 11:45
 
 
Megnövelik a rendőrök számát Londonban a terrorveszély miatt
A változatlan terrorveszély miatt megnövelik a rendőrök számát a londoni közlekedési csomópontokon - jelentette a brit média. A tömegközlekedési eszközöknél szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken nem vehetnek ki szabadnapot, megerősített rendőri jelenlét lesz szerte a fővárosban, de a még azon kívül eső, közeli Luton repülőterén is - hangzott el csütörtök este a Sky News televíziós csatornán. A tévé meg nem nevezett forrásokat idézett, akik elmondták: a hatóságok nemrég tájékoztatást kaptak arról, hogy mi a teendő egy olyan esetleges terrortámadás esetén, mint amilyen 2008-ban történt az indiai Mumbaiban (Bombay).
2011.01.07. 11:15
 
Asselborn cselekvésre szólítja fel az Európai Bizottságot
A magyar miniszterelnök tovább provokál címmel közölt brüsszeli tudósítást pénteki számában a Die Welt, megszólaltatva a luxemburgi külügyminisztert is, aki a médiatörvény kapcsán cselekvésre hívta fel az Európai Bizottságot. A német konzervatív újság brüsszeli tudósítója, Christoph B. Schiltz röviden beszámolt a médiatörvény súlypontjairól, így a kizárólag kormánypárti tagokból álló médiahatóság létrehozásáról és a törvényt megsértő médiumokra váró, 720 ezer euróig terjedő bírságról. Mint írta, az új jogszabály "jelentősen erősíti az állam befolyását és cenzúrázási lehetőségét a médiával szemben".
2011.01.07. 10:00
 
 
A Pentagon megtakarít 178 milliárd dollárt
Az amerikai védelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy az elkövetkező öt év során a Pentagon 178 milliárd dollárt takarít meg. Robert Gates elmondta, hogy a költségvetés lefaragását részben az amerikai katonaság létszámának csökkentésével, részben a bürokrácia mérséklésével akarják elérni. Gates azt is közölte, hogy törölnek eddig szegényesen teljesítő fegyverprogramokat, beleértve a haditengerészet 13 milliárd dolláros partraszállítójármű-programját. Elhalasztják az F-35B lopakodó vadászgép rendszerbe állítását is.
2011.01.07. 07:30
 
 
Az orvosok körülbelül kétharmada akar belépni a zöldkeresztes mozgalomba
A Magyar Rezidens Szövetség felmérése szerint az orvosok körülbelül kétharmada akar belépni a zöldkeresztes mozgalomba vállalva, hogy - dupla bérért cserébe - nem fogad el hálapénzt - olvasható a pénteki Népszabadságban. Papp Magor, a szövetség vezetője az általuk készített hatástanulmányt ismertetve elmondta: a gyermekgyógyászok kilencen százaléka azonnal kitűzné a zöld keresztet, a hálapénzes szakmák közül pedig a nőgyógyászok a legelutasítóbbak a mozgalommal szemben. A cikk beszámolt arról, hogy a Magyar Rezidens Szövetség számításai szerint a tapasztaltabb orvosok esetében havi nettó 350 ezer forintos bért jelentene, ha belépnének a mozgalomba.
2011.01.07. 07:30
 
 
UD Zrt.-ügy: a Csányit érintő telefonbeszélgetések egy részét letörölték
Törölték a Csányi Sándort érintő lehallgatott telefonbeszélgetések egy részét a YouTube-ról - közölte a hvg.hu. Előző nap a Népszabadság internetes kiadásában közölte, hogy az Ud Zrt.-hez köthető megfigyelési botrányhoz kapcsolódóan újabb, mintegy húsz, eddig nem ismert hangfelvételt tett közzé egy ismeretlen, magát HungarianDemocratként jegyző felhasználó a YouTube videómegosztón. A kiszivárogtatott felvételek zömén a nol.hu állítása szerint "Tóth János az Ud Zrt. vezetője hallható, s a beszélgetőpartnerei között van Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Csányi Erika, az OTP-vezér felesége, valamint maga Csányi Sándor is".
2011.01.06. 17:45
 
BUX: +1,49 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 329,19 pontos, 1,49 százalékos emelkedéssel, 22.446,78 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,55 százalékkal 21.650 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,66 százalékkal 5.375 forintra nőtt.
2011.01.06. 17:15
 
 
Bakondi: tavasszal megtörténhet a technológiaváltás a Mal Zrt.-nél
Még tavasszal átállhat az ajkai vörösiszap-tározót működtető gyár az úgynevezett száraztechnológiára, hogy a jogszabályoknak megfelelően tovább működhessen, megőrizve és biztosítva a térség hatezer munkahelyét, valamint a tíz halálos áldozatot követelő katasztrófa összes károsultjának kártérítési forrásalapját - mondta Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos. A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nek 2011. február 11-én jár le a további működés alapfeltételeként meghatározott egységes környezethasználati engedélye; az állami felügyelet alá vont cég az engedély meghosszabbítását még tavaly december elején kérelmezte.
2011.01.06. 17:15
 
 
Problémákat tárt fel az ombudsman a parkolási társaságok tevékenységében
Az ombudsman szerint nincs olyan szervezet, amely kivizsgálná a parkolási társaságok fizetési felszólításaival kapcsolatos panaszokat, emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy aki a parkolásért pénzt szed, az gondoskodjon az automaták megfelelő működéséről is. Az Országgyűlési Biztos Hivatalának közleményében az áll: jogszabály sem létezik, amely a fizetési felszólításokkal kapcsolatos panaszok kivizsgálásának rendjét meghatározná. Van viszont megemelt pótdíj, mert a levélben benyújtott panasz feldolgozásának idejét is beleszámítják a fizetés késedelmébe.
2011.01.06. 16:30
 
Médiatörvény: Párizs nem akarja leckéztetni Budapestet
Franciaország nem akarja leckéztetni Magyarországot - hangsúlyozta Laurent Wauquiez francia Európa-ügyi miniszter, miután Budapest éles kritikával illette a magyar médiatörvény módosítására tett francia kérést. "Nem arról van szó, hogy bárkit is leckéztetni akarnánk" - mondta a miniszter a France Inter rádiónak, értésre adva, hogy Párizs csak "komoly, objektív munkát" remél Magyarország és az Európai Bizottság között, amely lehetővé teszi adott esetben "a problémák" megoldását. Francois Baroin francia kormányszóvivő kedden kijelentette, hogy Franciaország a magyar médiatörvény "módosítását" szeretné, a törvényt "a sajtószabadság mélyreható megváltoztatásának" minősítve.
2011.01.06. 16:15
 
ARD-riport Budapestről: diplomáciai romhalmaz
Szilveszter napján éjfélkor Budapest utcáin tömegek ünnepelték a magyar EU-elnökség kezdetét, amelytől hazájuk imázsának javulását remélték. Ám néhány nap elteltével a tájkép inkább diplomáciai romhalmazra hasonlít - hangzott el a német közszolgálati televízió (ARD) magazinműsorában. A tv-csatorna Budapestre kiküldött tudósítója, Hilde Stadler emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kormányfő pártja kétharmados többséggel rendelkezik az Országgyűlésben. Ennek alapján a miniszterelnök hónapok óta megmutatja erejét a hazájában. Elfogadtatott egy új médiatörvényt, valamint egy különadóról szóló törvényt, amely érzékenyen érinti a külföldi vállalatokat. A bel- és külföldi tiltakozások hidegen hagyták Orbánt - így a német riporter.
2011.01.06. 16:15
 
 
Jobbik: a kormány mondja fel a sukorói koncessziós szerződést
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal mondja fel a sukorói koncessziós szerződést, ha az még életben van. Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján felidézte: a King's City csoporthoz tartozó KC Bidding Kft. a héten azt közölte, hogy az életben lévő koncessziós szerződés alapján szeretné visszakérni a kormánytól a kiemelt beruházási státusz visszaállítását és a beruházásösztönző megállapodásban rögzített 2,6 milliárd forintos állami támogatást. A politikus azt mondta: megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot azzal a kérdéssel, hogy van-e még ilyen életben lévő szerződés, de erre nem kapott választ.
2011.01.06. 15:30
 
 
Páratlan réti fülesbagoly-invázió Túrkevén
Magyarországon példa nélkül álló, de minden valószínűség szerint Európa-szerte kuriózumszámba menő természeti jelenség tapasztalható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén. A kunsági kisváros központját ugyanis soha nem látott számban "szállták meg" a hazánkban ritka vendégnek számító, fokozottan védett réti fülesbaglyok - tudatta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának illetékes tájegység-vezetője az MTI-vel.
2011.01.06. 14:45
 
Zentai kiadvány lett 2010 legszebb vajdasági magyar könyve
A zentai zEtna kiadónak ítélték oda a Szép Magyar Könyv díjat: a Vajdaságban tavaly megjelent kiadványok közül Verebes Ernő Előbb még örök című kötetével nyerte el az elismerést a könyves műhely. A Magyar Szó című vajdasági napilap internetes oldalán olvasható beszámoló szerint a vajdasági Szép Magyar Könyv 2010-es díjainak átadását január 14-én tartják Zentán a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepsége keretében. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség pályázatára 10 vajdasági kiadó összesen 36 tavaly megjelent művel nevezett. A beérkezett könyveket Árokszállási Károly tipográfus, Szilágyi Gábor reklámgrafikus és Kanyó Ervin festőművész zsűrizte.
2011.01.06. 14:30
 
 
Győri Enikő: bízunk az Európai Bizottság véleményében
A magyar kormány bízik az Európai Bizottság magyar médiatörvénnyel kapcsolatos véleményében, és minden konzultációra készen áll - erről a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Győri Enikő a médiatörvény esetleges megváltoztatására utaló újságírói kérdésre azt felelte, korai még arról beszélni, mint mondta, előbb "legyen (arról) egy hiteles vélemény". "Rendelkezésükre áll a szöveg (...) mi tökéletesen elfogadjuk, és mi bízunk az Európai Bizottságnak a megalapozott véleményében" - fogalmazott az államtitkár, és arra mutatott rá: "nem véletlen", hogy a bizottság még nem minősítette a magyar médiatörvényt.
2011.01.06. 14:00
 
 
Reggeli stressz a kisgyermekes családokban
A kisgyermekes családok körében gyakran komoly feszültségek között zajlik a reggeli készülődés - derül ki egy felmérésből. A TNS online piackutató szeptemberi kutatásában résztvevő anyukák közel háromnegyede állítja, hogy nagyon is jellemző a reggeli stressz a családjukban. A feszültség különösen jellemző azoknál a családoknál, ahol egynél több gyereket kell elvinni az óvodába, iskolába. A reggeli készülődéssel járó gondok közül az anyák elsősorban a felkeléssel és az öltözködéssel kapcsolatban soroltak fel problémákat.
2011.01.06. 13:45
 
Szlovák agrárminiszter: közös érdek a gazdasági együttműködés Magyarországgal
Szlovákia és Magyarország egésze, illetve a határ menti térségek gazdasági fejlődése szempontjából is mindkét állam politikai vezetésének kötelezettsége a nyugodt jószomszédi viszony megteremtése - jelentette ki a szlovák agrárminiszter csütörtökön Egerszalókon. Ennek érdekében fel kell számolni az indulati, illetve a látszatpolitizálást és javítani kell a határ menti infrastruktúrát, ezzel párhuzamosan a vállalkozások gazdasági együttműködését - közölte Simon Zsolt a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara évadnyitó ülésén, ahol a szlovák-magyar együttműködés volt a fő téma.
2011.01.06. 13:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298[299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML