2015. május 27., szerda - Hella
Deviza:  
EUR/HUF 308,52 USD/HUF 283,25 CHF/HUF 297,94
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24289 találat
 
Düki fogja csinálni VV Béci zenéit
A Bad Boyz frontembere jó barátságot ápol a Való Világ Rácz Bélájával, aki nem titkoltan zenei karrierbe akar kezdeni a villalét után.
2011.02.23. 09:30
 
Doszpot Péter hetente egyszer randizik a feleségével
A sztárnyomozóból cég-vezérré vált Doszpot Péter igyekszik nem a gyermekei rabja lenni, ezért gyakran kettesben is találkozik a szerelmével.
2011.02.23. 09:28
 
 
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin átlagára 364-365 forintra, a gázolajé pedig 362 forintra nőtt. A Mol egy hete emelte 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát, akkor a benziné nem változott. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.23. 08:15
 
 
Az EU-miniszterek szerint szabadságmozgalomról van szó Észak-Afrikában
Egyöntetűen szabadságmozgalomnak tartják az európai uniós tagországok fejlődő világgal, azaz nemzetközi fejlesztési politikával foglalkozó miniszterei az észak-afrikai országokban tapasztalható megmozdulásokat - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár a miniszterek brüsszeli informális találkozóját követően, kedden. Hozzátette, hogy a szabadságmozgalom jellegbe ugyanakkor esetenként keverednek szociális és gazdasági megfontolások, illetve vallási, néha akár fundamentalista motiváció is. Feltűnő módon hiányoznak viszont a Nyugat-ellenes vagy akár Izrael-ellenes megnyilvánulások - vélte.
2011.02.22. 19:00
 
BUX: +0,94 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 209,30 pontos, 0,94 százalékos emelkedéssel, 22.573,15 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 3,44 százalékkal 22.880 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,09 százalékkal 5.635 forintra nőtt.
2011.02.22. 17:30
 
 
Az államháztartás hiánya 122,8 milliárd forint volt januárban
Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - pénzforgalmi hiánya, az előzetes adattal megegyezően januárban 122,8 milliárd forint volt - közölte honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden. Ezen belül a központi költségvetés 110,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 37,9 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 25,9 milliárd forintos szufficittel zártak. Egy évvel ezelőtt, 2010 januárban az államháztartás pénzforgalmi egyenlege 31,3 milliárd forint többlettel zárt, korábban, legutóbb 2007-ben mutatott jelentős, 200 milliárd forintot meghaladó deficitet a januári államháztartási mérleg.
2011.02.22. 17:15
 
 
Totális katasztrófaövezet az új-zélandi földrengés helyszíne
Christchurch "totális katasztrófaövezet" képét mutatja - jelentette ki kedden Új-Zéland miniszterelnöke, miután repülőgépről megnézte a Déli-sziget legnagyobb városát. Ez abszolút tragédia a város és Új-Zéland számára - mondta John Key újságíróknak. Az áldozatokról kiadott utolsó hivatalos jelentés 65 halottról szólt, de a város polgármestere jelezte, hogy ennél több lehet, mert sokan még a törmelék alatt vannak, ahonnan mintegy 120 embert emeltek ki élve. A várost a déli órákban érte el az első nagy földmozgás, amelyet két másik követett, közte egy 5,9 fokozatú, a nyílt végű Richter-skálán mérve.
2011.02.22. 16:15
 
 
Letöltendő börtönt kért az ügyész a nemzetvédelmi egyetem volt rektorára
Hivatali befolyással üzérkedés miatt letöltendő szabadságvesztést indítványozott az ügyész a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorával szemben a Fővárosi Bíróságon kedden. Az egy éve elfogott rektor az ügyészség szerint két vádlott-társa közreműködésével egy nemzetközi cégnél próbált jogtalan előnyt kicsikarni oly módon, hogy valótlanul azt állította: a cég egyes munkatársai ellen drog- és fegyverkereskedelem miatt titkos nyomozás folyik, de ő az eljárást a cég számára kedvezően tudja befolyásolni.
2011.02.22. 15:45
 
 
Kadhafi elitegységei afrikai zsoldosokkal együtt harcolnak Tripoliban
Moammer Kadhafi líbiai vezető elitegységei és afrikai zsoldosok harcolnak a főváros, Tripoli több negyedében - közölte kedden az al-Dzsazíra arab hírtévé. A beszámoló szerint a főváros több negyedében géppuskaropogás hallatszik. A megmozdulások leverésére bevetett afrikai zsoldosok hírét megerősítette Líbiai újdelhi nagykövete, aki ilyen jellegű értesüléseket kapott hazájából különböző forrásokból. Ali Eszávi hozzátette: dezertálásokról is kapott információkat. "A (líbiai) katonák nem nézhetik tétlenül, hogy külföldi zsoldosok gyilkolják honfitársait, ezért a nép oldalára álltak" - mondta.
2011.02.22. 15:00
 
 
Berki Krisztián cége veszi át az FTC labdarúgó Zrt. irányítását
Kevin McCabe, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt. tulajdonosa közös szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a BK Management Kft. tulajdonosával, amelynek értelmében a korábbi vezérigazgató cége átveszi a labdarúgóklub irányítását. Az ftc.hu-n kedden megjelent közleményben McCabe jelzi: "Ezzel párhuzamosan előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Ferencvárosi Torna Club megbízottjával, Kubatov Gábor úrral, a teljes projekt jövőjével kapcsolatban, mely projektnek része a teljes ingatlan átadása, beleértve a stadiont is. Az alapelvekben már megegyeztünk, a végleges megállapodás pedig négy héten belül várható."
2011.02.22. 14:00
 
 
MTV: az ügyészség vádat emelt az Aquaworld három volt dolgozója ellen
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az Aquaworld három volt dolgozója ellen az élményfürdőben 2009 júliusában történt baleset miatt, amelyben egy rosszul rögzített aknafedél miatt egy kilencéves kisfiú bezuhant a gépészeti térbe, és meghalt - számolt be kedden a Magyar Televízió déli híradója. A vádirat szerint a fürdő vízgépésze, uszodamestere és műszaki igazgatója legalább öt nappal a baleset előtt tudta, hogy elromlott a gépészeti térbe vezető akna fedelét rögzítő zár. A medencénél dolgozó animátorok naponta többször, szóban és írásban is jelezték a feletteseiknek, hogy az aknafedél mozog, sőt egyszer azt is, hogy "nagyon mozog" - hangzott el a híradóban.
2011.02.22. 13:15
 
 
A Surgutneftegas nem kíván megválni a Mol-pakettől
A Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) nem szándékozik megválni a magyar Molban szerzett részesedésétől, és az egyik legjobb beszerzésének tartja azt - mondta Igor Szecsin, az energetikai iparral foglalkozó orosz első miniszterelnök-helyettes. Szecsin a lapnak elmondta: a projekt gazdaságilag célszerű, és az orosz társaság részvétele benne megalapozott. Az orosz Surgutneftegas földgáz- és kőolajipari konszern Oroszország leggazdagabb vállalata - amelyben a brit The Guardian című lap szerint állítólag Vlagyimir Putyin kormányfőnek is tulajdonrésze van - 2009-ben vásárolta meg az osztrák ÖMV-től a Mol 21,2 százalékos részvénycsomagját, de nem jegyezték be részvényesként.
2011.02.22. 11:30
 
 
Pálinkás: nem leszek Budai szárnysegédje
Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke nem kíván sem Heller Ágnes védőügyvédje, sem Budai Gyula kormánybiztos szárnysegédje lenni. Az fn.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában az MTA elnöke leszögezte, hogy a filozófuspályázatokhoz kapcsolódó elszámoltatási ügyről megvan a saját kialakult álláspontja, amely nem esik egybe sem Heller Ágnes, sem a különböző sajtótermékek álláspontjával. Pálinkás kijelentette: "nincs támadás a filozófusok ellen".
2011.02.22. 11:15
 
 
McCabe több mint kilenc milliárdot költött a Ferencvárosra
Kevin McCabe saját bevallása szerint összesen 9,2 milliárd forintot költött az Üllői úti ingatlanegyüttes megvásárlására, illetve a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. megvételére és működtetésére, miközben a 2008. május 9-i szerződéskötés óta eltelt időszakban a zrt. bevételei nem érték el a 600 millió forintot. Az angol befektető kedden az ftc.hu oldalon megjelent közleményében adott tájékoztatást a kiadásairól és a bevételeiről.
2011.02.22. 11:00
 
 
Negyedórás vastapssal jutalmazta az NFZ-t a berlini közönség
Negyedórás vastapssal búcsúztatta a Németországban turnézó Nemzeti Filharmonikus Zenekart (NFZ) hétfő esti koncertje végén a Berlini Filharmónia Herbert von Karajan termének közönsége. Mint arról Kovács Géza főigazgató beszámolt, ráadásszámként Brahms I. Magyar táncát és Berlioz Rákóczi indulóját is előadták hétfő este. A negyedórás vastapsot Kocsis Zoltán főzeneigazgató szakította meg. Kedden még a február 12-én indult németországi turné utolsó állomására Regensburgba utazik a zenekar, ahonnan szerdán térnek vissza Budapestre.
2011.02.22. 09:15
 
 
Ma véget ér az alkotmánykoncepció vitája
Az Országgyűlés ma lezárja az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat tárgyalását, és vitát kezd a közigazgatási alapvizsga visszaállításáról. A képviselők a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának általános vitájával kezdik a munkát. A kormány javaslata a pályán maradás feltételéül szabott közigazgatási alapvizsga visszaállítását kezdeményezi, valamint azt is kimondaná, hogy negyvenről húsz munkanapra csökken a miniszterek és az államtitkárok szabadsága. Szintén a kabinet indítványozta az államhatárról szóló törvény módosítását, amely az előterjesztés indoklása szerint jelenleg a határon átnyúló fejlesztéseket akadályozó rendelkezéseket tartalmaz.
2011.02.22. 08:15
 
 
Magyar Nemzet: radikálisabb érdekérvényesítést is bevetnének a rezidensek
Az érdekérvényesítés radikálisabb eszközeitől sem riad vissza a Magyar Rezidens Szövetség, ha a kormány nem áll elő rövid időn belül olyan konkrét intézkedésekkel, amelyek érdemben javítják a fiatal orvosok életkörülményeit - számolt be a Magyar Nemzet. A lap szerint a szövetség nem tartja kizártnak egy, a csehországihoz hasonló akció megszervezését sem. Ott tömeges felmondással kényszerítették ki a béremelést. Papp Magor, a szövetség elnöke a lapnak azt mondta: előre tervezett, két-három lépésben ütemezett bérfelzárkózást tudnak elképzelni, amely néhány év alatt tisztes megélhetést biztosít számukra.
2011.02.22. 07:30
 
 
Titkosszolgálati módszerrel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről
A korrupció megelőzéséhez titkosszolgálati módszerrel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről; ha nem járulnak hozzá, hogy megfigyeljék őket, automatikusan elvesztik az állásukat - hangzott el az RTL Klub hétfő esti híradójában. A kereskedelmi csatorna hírműsorának ismertetése szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál a dolgozók egy része már megkapta a beleegyező nyilatkozat nyomtatványát, március 2-ig kell aláírniuk. A 2010-es törvénymódosítás nemcsak rájuk, hanem a legtöbb köz- és kormánytisztviselőre is vonatkozik.
2011.02.21. 20:45
 
 
Líbiában harci repülőgépek lőtték a tripoli tüntetőket
A líbiai légierő Tripoliban éles lőszerrel tüzet nyitott kormányellenes tüntetőkre - jelentette szemtanúkra hivatkozva az al-Dzsazíra arab hírtelevízió. A tüntetők állítólag a hadsereg egyik laktanyája felé tartottak, hogy fegyvert szerezzenek, a légierő azonban csapást mért rájuk, még mielőtt odaérhettek volna. A jelentést más forrásból egyelőre nem lehetett megerősíteni. Korábban olyan hírek érkeztek, hogy a légierőt a kelet-líbiai Bengáziban, az ország második legnagyobb városában is bevetették egy ellenzéki tüntetők által elfoglalt katonai támaszpont ellen. A líbiai fővárosban zajló összecsapásokban hétfőn 160 ember vesztette életét - jelentette adását megszakítva az al-Arabíja.
2011.02.21. 20:00
 
5 forinttal emelkedik a benzin ára
Bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból.
2011.02.21. 18:35
 
A világ legnagyobb konténerhajóit építik Dél-Koreában
A dél-koreai Daewoo Shipbuilding Marine Engineering hajóépítő kapott megbízást a dán Moller-Maersk csoporttól a világ legnagyobb konténerszállító-hajóinak megépítésére - erősítette meg a dán hajóépítő és olajipari csoport hétfőn a korábban kiszivárgott hírt.
2011.02.21. 18:33
 
BUX: -0,67 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 149,89 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 22.363,85 ponton zárt hétfőn. A Mol 0,39 százalékkal 22.120 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,07 százalékkal 5.630 forintra esett.
2011.02.21. 17:15
 
Budapesten és Gödöllőn is az új EU-s sportstratégia a téma
Hétfőn és kedden Budapesten a különböző nemzeti és nemzetközi sportszervezetek összejövetelein, majd szerdán Gödöllőn, az uniós sportminiszterek informális találkozóján is az Európai Bizottság új sportstratégiájáról lesz szó. A magyar fővárosban zajló eseményen 250 küldött előtt többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) képviselőinek jelenlétében Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős európai biztos kedden számol be terveiről.
2011.02.21. 15:00
 
 
Emelkedik az üzemanyagok ára
Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. Az emeléssel a benzin átlagára 364-365 forintra, a gázolajé pedig 362 forintra nő. A Mol egy hete emelte 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát, akkor a benziné nem változott. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.21. 13:00
 
 
MSZP: felháborító, hogy az NFÜ kétmilliárdot fizet ki tanácsadásért
Az MSZP szerint felháborító, hogy a kormány a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül kétmilliárd forintot fizet ki "szakmai tanácsadásért" - írja Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője. Hozzáteszi: ennyi pénzből például 100 ezer rászoruló gyermek nyári étkeztetését lehetett volna megoldani. Szerinte kormányon a Fidesz és a KDNP mindenütt megszorításokkal, és a rokonoknak, barátoknak szóló "zsíros megbízásokkal hálálja meg" az emberek bizalmát. Mint írja, az óvodákat, iskolákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket fenntartó önkormányzatok idei költségvetése 86 milliárd forinttal csökkent és "súlyos elvonási tünetektől szenved" az egészségügyi ellátórendszer is.
2011.02.21. 12:30
 
 
Liam Neeson új thrillere az észak-amerikai toplista élén
Liam Neeson Az ismeretlen férfi című thrillere vette át az észak-amerikai mozis toplista vezetését a hét végén 21,8 millió dolláros (4,3 milliárd forintos) bevétellel. Neeson kómából ébredő ismeretlen férfit alakít, aki rádöbben, hogy ellopták az identitását. Az amerikai és kanadai nézők egy másik debütáló thrillerre is kíváncsiak voltak: A negyedik című sci-fire 19,5 millió dollárért (3,8 milliárd forintért) váltottak jegyet, ezzel a produkció a második helyezett lett a listán. Hajszálnyival lemaradva harmadiknak a Gnómeó és Júlia című háromdimenziós animáció futott be a mozikasszáknál 19,4 millió dollárral.
2011.02.21. 11:00
 
 
Kadhafi fia: Líbia válaszúthoz érkezett
Hétfő virradóra Szaif al-Iszlam Kadhafi, a líbiai vezető, Moammer Kadhafi második legidősebb fia televíziós beszédében kijelentette: Líbia a polgárháború szélére sodródott és egy nemzetközi összeesküvés célkeresztjébe került. Szaif al-Iszlam Kadhafi azt mondta, hogy a hadsereg apja mögött áll, és Moammer Kadhafi irányítja a csatát Tripoliban. "Győzni fogunk, leszámolunk a zendülőkkel" - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy a hadseregnek most különösen jelentős szerepe van a biztonság megteremtésében, mert Líbia egysége és stabilitása a tét.
2011.02.21. 09:45
 
 
A Külügyminisztérium nem javasolja az utazást Líbiába
A Külügyminisztérium vasárnap kiadott figyelmeztetésében azt javasolja a magyar állampolgároknak, hogy a belbiztonsági helyzet javulásáig ne utazzanak Líbia keleti részébe, de az ország többi részébe is lehetőleg halasszák el nem feltétlenül szükséges utazásaikat. Líbiában, amelyet Moammer Kadhafi ezredes már 42 éve irányít, a biztonsági erők 173 embert öltek meg a kormányellenes tüntetések keddi kirobbanása óta a Human Rights Watch nemzetközi emberjogi szervezet adatai szerint.
2011.02.20. 20:45
 
 
Líbiai rendfenntartók tüzet nyitottak a bengázi gyászolókra
Líbiai biztonsági erők vasárnap tüzet nyitottak Bengáziban a kormányellenes megmozdulásokban megöltek temetésére összegyűlt tömegre. A forrongó arab világot tekintve a jelek szerint a legbrutálisabban Líbiában lépnek fel a tiltakozók ellen. A Human Rights Watch nemzetközi emberjogi szervezet szerint eddig több mint százan haltak meg a múlt hét elején kirobbant zavargásokban, míg egy bengázi orvos arról számolt be, hogy kórházának halottasházában az elmúlt hat nap alatt 200 tetemet számolt meg.
2011.02.20. 15:45
 
 
Csaknem kétezer vendég lesz Vilmos és Kate esküvőjén
Közel 1900 vendéget - köztük számos koronás főt, államfőt, diplomatát és persze sok-sok rokont és barátot - hívtak meg Vilmos brit herceg és jövendőbelije, Kate Middleton április 29-i esküvőjére - közölte a herceg hivatala. Jóllehet a meghívottak névjegyzékét nem tették közzé, olyan embereket invitáltak a jeles eseményre, akiknek címe és tisztsége megfelel a brit trón második számú várományosa, Vilmos társadalmi helyzetének. A brit királyi család félszáz sarja mellett meghívót kapott külföldi uralkodóházak negyven tagja, a brit kormány, törvényhozás és diplomáciai testület 200 képviselője, hatvan magas rangú külföldi vezető, és a brit hadsereg 30 tagja.
2011.02.20. 15:15
 
 
Több ezren tüntettek Marokkóban
Több ezren tüntettek vasárnap Marokkóban, politikai reformokat és a király jogköreinek korlátozását követelve. A marokkói főváros, Rabat egyik terén kétezren, Casablancában pedig több mint ezren gyűltek össze, hogy békés demonstráción fejezzék ki a változások iránti igényüket. Incidens egyik nagyvárosban sem történt, az egyenruhás rendőrök csak tisztes távolból figyelték az eseményeket. Az arab világot megrázó tüntetések során Marokkóban először vonultak utcára elégedetlenkedők. Elemzők szerint Marokkó egyike azoknak az arab országoknak, ahol kevéssé valószínű a rendszer összeomlása egy tiltakozási hullám hatására.
2011.02.20. 15:15
 
 
A jövőben 13 tagú lesz az LMP választmánya
A jövőben 13 tagból fog állni az LMP választmánya és eltörölik azt a korábbi korlátot, amely szerint a frakció négy tagot delegálhat a testületbe - ismertette a párt kétnapos, hétvégi kongresszusán hozott döntést Tordai Bence választmányi szóvivő. A sajtótájékoztatón, amelyen felvágták a párt kétéves születésnapjára készült tortát, a másik választmányi szóvivő, Csiba Kata elmondta, az LMP számára fontos, hogy hatékonyan és ütőképesen képviseljék politikájukat az ország minden pontján. Ezért a kongresszus úgy döntött, hogy a választmánynak a jövőben hat regionális delegáltja is lesz.
2011.02.20. 14:00
 
 
A piac nem vár kamatemelést
Az elmúlt három kamatemelési döntés után az elemzők szinte egyöntetűen a jegybanki alapkamat 6,00 százalékos szinten tartását várják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának hétfői ülésétől. A jelenlegi összetételben utolsó kamatdöntő ülését tartja hétfőn a monetáris tanács. Márciustól a négy külsős tag helyett - a parlament által kiválasztandó - új tagok kerülnek a testületbe, miközben az MNB elnöke és két alelnöke továbbra is a tanács tagja marad.
2011.02.20. 13:15
 
 
Kínában a rendőrök feloszlatták a "jázmin forradalmat"
Kisebb tömeg gyűlt össze Peking belvárosában, a Vangfucsing bevásárlóutcában helyi idő szerint vasárnap délután, de a tüntetésre készülők mintegy száz főre duzzadt csoportját a rendőrség feloszlatta. A tömeg egy ismeretlen forrású internetes üzenetre gyűlt össze, amely "jázmin forradalom" kirobbantására hívta fel az embereket Kína több városában, feltehetőleg az arab államokon ezekben a hetekben végigsöprő, demokráciát követelő tüntetéshullám mintájára. Ott több országban az interneten kezdték a tömeges tiltakozások szervezését.
2011.02.20. 13:00
 
 
Az MSZP Orbán valódi kormányprogramjára kíváncsi
Az MSZP azt szeretné tudni, hogy Orbán Viktor mikor teszi közzé valódi kormányprogramját - mondta Kunhalmi Ágnes. Az MSZP elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy az elmúlt tíz hónapban a kormány nem volt tétlen, de a szocialisták szerint nem azokat az intézkedéseket hozta meg, amelyeket kellett volna. Mint mondta, "bedarálták" a magánnyugdíj-vagyont, amivel fenntarthatatlanná tették a nyugdíjrendszert, bevezették az egykulcsos adórendszert, ami a szegényekkel fizetteti meg a gazdagok adócsökkentését és cserbenhagyták a devizahiteleseket.
2011.02.20. 12:30
 
 
Felhajtás Moszkvában Michelle Obama ruhája körül
Némi felzúdulást okozott az orosz fővárosban a "35 dolláros ruha" ügye. A közelmúltban Michelle Obama, az amerikai elnök neje egy tévéműsorban bevallotta, a ruhát, amelyet visel 35 dollárért vásárolta. Moszkvában azonban a legalaposabb keresés ellenére nem találtak az érdeklődők ennyiért minőségi holmit. A first lady a Today Show című tévéműsorban szerepelt, és a bókoló műsorvezetőnek elmondta: fekete alapon fehér pöttyös ruháját 35,94 dollárért vette a H&M-lánc egyik áruházában. Ezután állítólag az amerikai nők is megrohanták a láncot "Michelle ruhájáért".
2011.02.20. 12:15
 
 
A vállalkozók számolhatnak a Széchenyi Kártya Önerő Hitellel
Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében kiírt pályázatoknál a kis- és középvállalkozások számolhatnak a Széchenyi Kártya Önerő Hitellel - nyilatkozta a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója. A Széchenyi Kártya Önerő Hitelt az uniós források felhasználásához szükséges önerő egy részére lehet majd felvenni. Krisán László elmondta, hogy a Széchenyi Kártya Önerő Hitel feltételeit összehangolták a nemrégiben kiírt gazdasági pályázatokkal, és az önerőhitel igénylés részletei rövidesen olvashatók lesznek a www.kavosz.hu honlapon.
2011.02.20. 11:15
 
 
A családi kedvezmény nem munkaviszonyból származó jövedelemnél is érvényesíthető
A családi kedvezményt azok is érvényesíthetik, akiknek nem munkaviszonyból származik a jövedelmük; mivel az erre vonatkozó nyilatkozat megtételére nem tartalmaz határidőt a személyi jövedelmadóról (szja) szóló törvény, nem igaz, hogy január 20-án lejárt a nyilatkozat megtételének határideje - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A gyakorlatban számos esetben felmerül a kérdés: érvényesíthetik-e a családi kedvezményt, és ha igen, milyen módon azok a magánszemélyek, akik nem munkaviszonyból származó jövedelem esetében szeretnének élni a kedvezménnyel, ezért nem tudnak nyilatkozatot tenni az adóelőleget megállapító munkáltatónál.
2011.02.20. 10:00
 
 
Bahreinben a tüntetők újra birtokba vették a Gyöngy teret
Újra a tüntetők vették birtokukba Bahreinben az eddigi megmozdulások fő helyszínét, a Gyöngy teret: több ezer ember özönlött vissza a főváros központjában lévő területre szombaton, annak ellenére, hogy a katonaság után a rendőrök is kiürítették a körzetet. Csütörtök hajnalban a rohamrendőrség számolta fel a tüntetők manámai Gyöngy téren felütött sátortáborát: a műveletben négy ember meghalt, 231-en megsebesültek. A főként síita tiltakozók szándéka láthatóan ugyanaz volt, mint a Hoszni Mubarak egyiptomi államfőt megbuktatóké, akik a kairói Tahrír téren alakították ki "támaszpontjukat".
2011.02.19. 15:45
 
 
Budai Gyula azt kéri a legfőbb ügyésztől, hogy vizsgálja ki Juhász Ferenc ügyét
Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a Budapesti Katonai Ügyészség megpróbálta eltussolni Juhász Ferenc szocialista országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter ügyét a vesztegetési pénzekkel kapcsolatban; Budai Gyula ezt szombaton mondta az MTI-nek, közölve: Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult, kérve a nyomozás megindítását. A kormánybiztos, fideszes politikus azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a HírTV Célpont című műsorának péntek esti adása szerint Juhász Ferenc is kapott honvédelmi miniszterként a vesztegetési pénzekből.
2011.02.19. 13:45
 
 
A bahreini ellenzék a kormány távozását és a hadsereg visszavonulását követeli
A bahreini kormány lemondását és a fegyveres erők Manama utcáiról való visszavonását követelte szombaton az öböl menti arab monarchia síita ellenzékének egyik vezetője, válaszul a trónörökös által előzőleg kilátásba helyezett tárgyalásokra. Nem sokkal ezt követően a hadsereg egységei elhagyták a korábbi tiltakozások helyszínét, a Gyöngy teret, de a rendőrség megakadályozta, hogy a tiltakozók visszatérjenek oda. "Ahhoz hogy számításba jöhessen a párbeszéd, a kormánynak le kell mondania és a hadseregnek vissza kell vonulnia az utcákról" - jelentette ki Abdel Dzsalil Halil Ibrahim, a bahreini síita ellenzék legnagyobb erejének, a Nemzeti Iszlám Egyetértés Szövetségének (Wefaq) frakcióvezetője.
2011.02.19. 12:45
 
 
Líbiában 35 embert megöltek a biztonságiak, lekapcsolták az internetet
A különleges erők szombat hajnalban fegyveres akcióban felszámolták a Moammer Kadhafi líbiai vezető távozását követelő tüntetők Bengázi központjában felállított sátortáborát, helyi források szerint mintegy 35 embert ölve meg a tiltakozók közül. A Human Rights Watch (HRW) amerikai emberi jogi szervezet szemtanúkra és kórházi forrásokra hivatkozó jelentésében azt írta, hogy az ország második legnagyobb városában lezajlott brutális akcióval legkevesebb 84-re emelkedett az elmúlt három napban lezajlott líbiai rendszerellenes tüntetések halálos áldozatainak száma. Hajnalban váratlanul lekapcsolták az internetet az országban.
2011.02.19. 12:30
 
 
Az USA megvétózta az ENSZ BT izraeli telepépítéseket elítélő tervezetét
Megvétózta az Egyesült Államok pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsában az izraeli telepépítéseket elítélő tervezetet, amely "törvénytelennek" és a béke komoly akadályának minősítette volna a megszállt területeken létesített telepeket és ezen építkezések azonnali leállítását követelte volna. Washington magára maradt a világszervezet 15 tagú testületében, a BT maradék 14 tagországának képviselői ugyanis támogatták az izraeli telepespolitikát elítélő határozati javaslatot. Az amerikai vétó kétségtelenül felingerli a világ arab országait és a palesztinokat támogató államokat. Barack Obama elnöksége alatt először szavazott így egy BT-határozattervezetről az Egyesült Államok.
2011.02.19. 08:45
 
 
Líbiában a tüntetők elfoglaltak egy várost
Kénytelenek voltak kivonulni al-Baida líbiai városból a belbiztonsági erők a rendszerellenes tüntetők nyomása miatt - jelentette a francia hírügynökség bizalmas forrásokra hivatkozva pénteken. Ez megerősítette az interneten keringő bejelentéseket, hogy a felkelők ellenőrzésük alá vonták al-Baida központját. A forrás hozzátette viszont, hogy a kormányerők körülzárták a várost, és a központ visszafoglalására készülnek. Előzőleg azt a parancsot kapták, hogy vonuljanak ki, megelőzve így a további áldozatokat - mondta a kormánykörökhöz közelálló forrás.
2011.02.18. 21:30
 
 
Módosítaná a kormány a költségvetési és az államháztartási törvényt
Már hétfőn a parlament elé kerülhet a költségvetési és az államháztartási törvény módosítása a 250 milliárd forintos stabilitási alappal összefüggésben - az erről szóló előterjesztést pénteki ülésén tárgyalta a kormány. Nagy Anna kormányszóvivő a tanácskozás után az MTI-nek elmondta: a költségvetési törvény módosításában a kabinet arra tesz javaslatot, hogy az Országgyűléshez tartozó fejezetek is vegyenek részt a stabilizálásban, az államháztartási törvény változtatásával pedig nagyobb teret adnának idén a fejezeten belüli átcsoportosításoknak, és módosítanák a maradványelszámolást.
2011.02.18. 20:00
 
 
Mongol harcos és kutyák is pályáznak a legviccesebb könyvcím díjára
Fémmegmunkálás, mongol harcosok és tarka keverékkutyák versenyeznek Nagy-Britannia legmókásabb irodalmi elismeréséért, a Diagram-díjért, amelyet az előző év legviccesebb könyvcímeiért adományoznak. A hat döntős címet pénteken tették közzé. Ezek között szerepel A lineáris dörzshegesztés VIII. nemzetközi szimpóziumának közleményei (8th International Friction Stir Welding Symposium Proceedings) című kiadvány, a kutyapszichológiai témájú Milyen színű a kutyád? című kötet és A fogorvosi praxis vezetése: a Dzsingisz kán-módszer című könyv.
2011.02.18. 19:00
 
 
Bahreini katonák a tüntetők közé lőttek
A bahreini katonaság péntek este a fővárosban tüntető tömegre lőtt és több embert megsebesített - számolt be egy képviselő, aki előző nap mondott le mandátumáról. Dzsalal Firúz, a síita Nemzeti Iszlám Egyetértés Szövetsége (Wefaq) tagja elmondta, hogy a több ezer ember a héten meggyilkolt egyik tüntetőre emlékezett, amikor a hadsereg könnygázt vetett be ellenük és lövéseket adott le a tömegre. A sebesültek között többek állapota válságos - mondta Firúz. Az incidens a Gyöngy-téren történt, ahol a teret előző nap megszálló rendőrséget mára katonaság váltotta fel. Rendőrségi források nem kommentálták az esetet.
2011.02.18. 18:00
 
 
Járai Zsigmondot kinevezték a Költségvetési Tanács tagjává
A bruttó hazai termék (GDP) arányában fokozatosan csökkenő és kiegyensúlyozott költségvetésre van szükség, valamint a költségvetés szerkezetében előtérbe kell helyezni a gazdaságélénkítést szolgáló kiadásokat - mondta Járai Zsigmond, miután Schmitt Pál köztársasági elnök a Költségvetési Tanács tagjává nevezte ki a Sándor palotában. Járai szerint a KT külön apparátus nélkül is működőképes lesz, mivel munkamegosztásban működik majd a többi, költségvetési kérdésben illetékes intézménnyel, vagyis az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ-szal), a pénzügyminisztérium szerepét ellátó Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Magyar Nemzeti Bankkal.
2011.02.18. 14:00
 
 
Líbiai ellenzékiek szerint 45 halottja van a csütörtöki összecsapásoknak
Líbiai ellenzéki körök szerint 45 ember halt meg a csütörtöki összecsapásokban, amelyek tüntetők és a rendfenntartó erők között zajlottak le az ország több városában. A kelet-líbiai Bengáziban megtartott "harag napját" követően katonákat vezényeltek az észak-afrikai ország második legnagyobb városának utcáira, ahonnan péntek reggelre eltűntek a tiltakozók. Az al-Vatan című líbiai lap jelentése szerint Moammer Kadhafi líbiai vezető 37 éves katona és üzletember fiát, Szaadit küldte Bengáziba, hogy kézbe vegye a város irányítását, és hangulatjavító intézkedésekkel helyreállítsa a nyugalmat.Szemtanúk beszámolója szerint Bengázi központjában csütörtök éjjel a katonák éles lőszerrel lőttek a tiltakozók közé.
2011.02.18. 14:00
 
 
Deutsch: a módosított médiatörvény megfelel majd az uniós normáknak
A magyar médiatörvény nem volt kifogástalan, több ponton is módosítani kell, de utána "az első betűjétől az utolsóig" megfelel majd az uniós normáknak és értékeknek - mondta Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő. A néppárti politikus sajtótájékoztatóján kiemelte: ezzel a médiatörvény európai normákkal való összeférhetetlenségéről szóló eszmecsere végére pont kerül. Ki lehet jelenteni, hogy az Európai Bizottság "térdre kényszerítette" Orbán Viktor miniszterelnököt, vagy lehet azt mondani, hogy a médiatörvény továbbra is "borzalmas", és még mindig a média szabadságát veszélyezteti, de a két állítás egyszerre nem tartható, az MSZP-nek el kell döntenie, melyiket hangoztatja - fogalmazott.
2011.02.18. 13:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML