2015. április 25., szombat - Márk
Deviza:  
EUR/HUF 300,85 USD/HUF 276,36 CHF/HUF 290,08
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24210 találat
 
 
Nyílt pályázatot írtak ki az egészségügyi intézmények vezetői posztjára
Nincsenek előzetes döntések, az állami egészségügyi intézmények vezetői posztjára kiírt pályáztatás nyílt, várják a szakmai jelentkezőket - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az államtitkár hangsúlyozta, a szaktárcának az az érdeke, hogy a legjobb szakmai program valósuljon meg. Szócska Miklós kedden egyeztetett az állami fenntartású egészségügyi és háttérintézmények vezetőivel egyebek között a múlt héten kiírt pályázatokról. A jogszabályváltozásból adódó helyzet miatt döntöttek az általános tisztújítás mellett, más konkrét oka ennek nem volt - közölte az államtitkár.
2011.02.15. 19:15
 
 
Elemzők szerint hiteles költségvetési csomag megállíthatja a magyar leminősítést
Ha a magyar kormány az eddigi becslésekben szereplő méretű és szerkezetű államháztartási csomagtervet hajtja végre, az megállíthatja a magyar hitelminősítői besorolások további romlását - vélekedtek legfrissebb helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők. A Morgan Stanley bankcsoport londoni elemző részlege a "Magyarország: iránytű a befektetőknek" címmel összeállított nagy terjedelmű forgatókönyvcsokrában felidézte, hogy a jelenlegi becslések 700 milliárd forint körüli konszolidációs csomagról szólnak, amelynek egyharmadát adnák a bevételi intézkedések, a többi kiadáscsökkentésekből eredne.
2011.02.15. 18:45
 
 
Budai: Veresnek és Göncznek lehettek információi a moszkvai ingatlanügyben
Az elszámoltatási kormánybiztos szerint Veres János volt pénzügy- és Göncz Kinga volt külügyminiszternek mindenképpen kellett rendelkeznie információkkal a moszkvai kereskedelmi képviselet ingatlanának értékesítése ügyében. Budai Gyula ezt budapesti sajtótájékoztatóján mondta a Magyar Nemzetben kedden megjelentekkel kapcsolatos kérdésre válaszolva. A napilag arról írt, hogy értesülésük szerint két nagy magyar gyógyszergyártó cég, az Egis Nyrt. és a Richter Gedeon Nyrt. is szerette volna megvásárolni 2006-ban a moszkvai kereskedelmi kirendeltség épületét.
2011.02.15. 18:45
 
 
Alkotmányellenes a kormánytisztviselők indoklás nélküli felmentése
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a kormánytisztviselők indoklás nélküli felmentésére vonatkozó szabályt keddi határozatában. Az Ab szerint "a kormánytisztviselő munkáltatója számára indokolási kötelezettség nélkül biztosított felmentési jogkör aránytalanul és ezért alkotmányellenesen korlátozza a közhivatal viseléséhez való jogot". Továbbá "a felmentés jogszerűségének elbírálásához szempontot adó törvényi szabályok hiánya miatt sérelmet szenved a hatékony bírói jogvédelemhez való jog, és ezzel összefüggésben - a kormánytisztviselő kiszolgáltatottsága okából - sérülhet az emberi méltósághoz való jog is".
2011.02.15. 17:45
 
BUX: -0,80 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,50 pontos, 0,80 százalékos csökkenéssel, 22.372,47 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,18 százalékkal 22.260 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,88 százalékkal 5.600 forintra esett.
2011.02.15. 17:30
 
 
Balsai: a rendőrség becsületének helyreállítását is szolgálja a semmisségi törvény
Balsai István szerint a rendőrség becsületének helyreállítása is szükségessé teszi a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve tanúvallomásra alapozott bírósági ítéletek semmisségét kimondó törvényjavaslatának elfogadását. A fideszes politikus, a 2006. őszi rendőri intézkedéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott indítványnak expozéjában kedden elmondta: ezt a törvényt már négy évvel ezelőtt meg kellett volna hozni, az akkori parlamenti erőviszonyok azonban nem adtak lehetőséget arra, hogy az Országgyűlés megfelelő választ adjon a Budapest utcáin lezajló gyalázatos eseménysorozatra.
2011.02.15. 16:30
 
 
Eljárást indítanak Berlusconi ellen a Ruby-ügy miatt
Egy olasz vizsgálóbíró úgy döntött, hogy Silvio Berlusconi olasz kormányfőt bíróság előtt felelősségre kell vonni, amiért pénzért kiskorúak szexuális szolgáltatását vette igénybe, valamint visszaélt hivatali hatalmával. Cristina Di Censo tömör közleményében bejelentette: elegendő bizonyíték áll a rendelkezésre a per gyorsított lefolytatására. Három női bíróból álló tanács fog ítélkezni fölötte. A per április 6-án kezdődik. Berlusconi jelenleg Palermóban tartózkodik, és nem kommentálta a bíró döntését. A milánói ügyészség múlt szerdán kérvényezte Berlusconi azonnali vád alá helyezését fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt.
2011.02.15. 14:00
 
 
Hatósági ára lehet a távhőnek
Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága megszavazta azt a módosító indítványt, amely szerint a szakminiszter évente megszabhatná a távhő hatósági árát, amelyre a Magyar Energia Hivatal (MEH) augusztus 31-ig küldi meg a javaslatát. A bizottság 26 igen szavazattal döntött arról, hogy módosító indítványt nyújt be az energetikai tárgyú törvényekhez. Ebben a testület azt kezdeményezi, hogy távhőszolgáltatónak értékesített hőenergia díját, valamint a lakossági távhőszolgáltatás (fűtés és használati melegvíz) díját a miniszter rendeletben állapíthassa meg. A javaslat szerint a díj megállapítását a táhvőszolgáltató kezdeményezi a MEH-nél,
2011.02.15. 13:30
 
 
Moszkvában divatba jött a személyes bunker
Moszkvában a gazdagok körében divatba jött a föld alatti személyes bunker építése, s ilyenre minden további nélkül szert lehet tenni egy egészen szerénynek tűnő moszkvai irodában, amely egyébként nagyobb óvóhelyek építését is vállalja. A bunkerekkel szemben támasztott követelményeket és minőségi, műszaki előírásokat még a szovjet időkben dolgozták ki és rögzítették hivatalosan, így a spanyolviaszt nem kellett feltalálni, csak alkalmazni a kisebb méretekre, valamint kevéske luxussal köríteni. A lényeg: 40 centiméter vastag vasbeton falak, belül autonóm szellőztető, légszűrő, fűtő, energia- és vízellátó berendezések.
2011.02.15. 08:15
 
 
Mol: 29%-os bevétel-, 6%-os profitbővülés 2010-ben
A Mol csoport árbevétele 29%-kal 4.330,4 milliárd forintra, a nettó nyeresége pedig 6%-kal 100,8 milliárd forintra nőtt 2010-ben - közölte a társaság kedden a BÉT honlapján a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésben. Speciális tételek nélkül a nyereség 177,6 milliárd forint volt, szemben az előző évi 46,7 milliárd forinttal. Az éves eredményt 25,8 milliárd forint válságadó és az a 35,2 milliárd forint csökkentette, amit az Európai Bizottság határozata alapján kamatokkal együtt pótlólagos bányajáradékként fizetett meg a társaság. A múlt év negyedik negyedévében a nettó nyereség 33,0 milliárd forint volt, ami 79 százalékos növekedés az előző évhez képest.
2011.02.15. 08:15
 
 
Szijjártó: fel kell gyorsítani a bérkompenzációt a magánszektorban
Fel kell gyorsítani a bérkompenzációt a magánszektorban, hogy senki ne kereshessen rosszabbul az új adórendszer miatt - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfőn a Magyar Televízió Az Este című műsorában. A szóvivő szerint ahol az állam a munkáltató vagy a tulajdonos, ott a kormány elérte, hogy senki ne kereshessen rosszabbul, a magánszektorban pedig az Országos Érdekegyeztető Tanácsban sikerült megegyezni a munkáltatókkal, hogy milyen mértékben emelik a minimálbért. Ez 5-6 hónapig is eltarthat, a folyamatot fel kell gyorsítani, ezért komoly együttműködésre van szükség a gazdasági élet szereplőivel, egyesületeikkel és az érdekképviseleti szervezetekkel - mondta.
2011.02.14. 22:15
 
 
Lelőttek egy embert a teheráni tüntetésen
Több ezer ellenzéki tüntetett hétfőn az iráni fővárosban az egyiptomi és tunéziai fejlemények támogatása céljából, de szemtanúk szerint a rendőrség és a biztonsági erők estére szétoszlatták őket. A megmozdulás során egy embert lelőttek - jelentette a félhivatalos Fars hjírügynökség, a tüntetés szervezőit téve felelőssé az illető haláláért. A reformista ellenzék 2009 decemberében vonult utoljára utcára, akkor nyolcan vesztették életüket a biztonsági erőkkel vívott összecsapásokban.
2011.02.14. 22:00
 
 
Bírósághoz fordulnak a melegfelvonulás szervezői
Bírósághoz fordul a melegfelvonulást szervező alapítvány, mert a rendőrség nem engedélyezte az idei rendezvényt - mondta Sánta Mária, a felvonulás egyik szervezője hétfőn az MTI-nek. A szervező közlése szerint a rendőrség a forgalom aránytalan korlátozására hivatkozva nem engedélyezte a június 18-ra tervezett budapesti felvonulást. A Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) által szervezett rendezvényen a résztvevők a tervek szerint a Hősök terétől az Andrássy úton át az Alkotmány utca végéig vonultak volna - tette hozzá.
2011.02.14. 18:30
 
BUX: +0,81 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 182,02 pontos, 0,81 százalékos emelkedéssel, 22.551,97 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 3,12 százalékkal 22.300 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,88 százalékkal 5.650 forintra csökkent.
2011.02.14. 17:30
 
 
Mégis bemutatják Kocsis Ágnes filmjét, a Pál Adriennt
Március 17-én mutatják be Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmjét, amelynek szerzői jogi problémáit a kulturális kormányzat segítségével sikerült rendezni - mondta Pusztai Ferenc producer hétfőn az MTI-nek. A tavalyi cannes-i filmfesztiválon FIPRESCI-díjat nyert Pál Adrienn premierjét eredetileg január 13-ra tűzték ki, ezt azonban el kellett halasztani, mert a film szerzői jogi problémáinak megoldására nem sikerült anyagi fedezetet biztosítani. "Most ígéretet kaptunk a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, hogy segítenek megoldani ezeket a problémákat" - fogalmazott a producer a kultúráért felelős tárca által kilátásba helyezett anyagi támogatás kapcsán.
2011.02.14. 16:45
 
 
A parlamenti pártok reagálása Orbán Viktor beszédére
A Jobbik elnöke szerint azzal, hogy Orbán Viktor hétfőn a parlamentben napirend előtt egy új program megalkotásáról beszélt, a miniszterelnök beismerte: "eddig fogalmuk sem volt, hogy mit kellene csinálni." Az LMP szerint nem most kellene hetente programokat kidolgozni - mondta Schiffer András, az ellenzéki párt frakcióvezetője a kormányfő felszólalására reagálva hétfőn a Parlamentben. Az MSZP szerint a kormányfő hétfői, parlamenti felszólalása alapján úgy tűnik, mintha egy miniszterelnöki székfoglalót hallottak volna, mert az vágyakat fogalmazott nem, nem pedig konkrét cselekvési terveket.
2011.02.14. 16:15
 
 
Al Pacino alakítja a Mattisse-ról készülő film főszerepét
Al Pacino alakítja a francia festőművész, Henri Mattisse életéről szóló film főszerepét. A Donald Martin forgatókönyvéből készülő Masterpiece (Mestermű) című produkciót Deepa Mehta rendezi - számolt be a Variety.com. A történet a festő és múzsája, Monique Bourgeois kapcsolatát idézi fel. Az Escape Artists független produkciója még az előkészítés fázisában van, a producerek azonban mihamarabb szeretnék megtalálni a film két fontos női szereplőjét. Al Pacino a januári Golden Globe-gálán a legjobb színész díját kapta a Dr. Halál című tévéfilmben nyújtott alakításáért.
2011.02.14. 15:30
 
 
Orbán: senkinek sem csökkenhet a fizetése az egykulcsos adórendszerrel
Magyarország megújulása a célja a parlament tavaszi ülésszakának a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor hétfői, a parlamentben napirend előtt elmondott beszédében közölte: senki, így a magánszférában dolgozók sem járhatnak rosszabbul az egykulcsos adórendszerrel, a nemzetgazdasági minisztert pedig arra kérte fel, hogy dolgozza ki az ország újjászervezésének programját. Szólt arról is, kormánya nevetségessé tette a médiatörvényt támadók érveit, valamint arról, hogy az új alkotmánnyal helyre akarják állítani 1956 igazságát.
2011.02.14. 15:30
 
 
Szócska: általános tisztújítást tartanak az állami egészségügyi intézményekben
Általános tisztújítást tartanak az állami egészségügyi intézményekben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn újságíróknak annak kapcsán, hogy a nemzeti erőforrás minisztere a múlt héten mintegy húsz egészségügyi intézet csaknem harminc vezetői posztjára írt ki pályázatot. Szócska Miklós azt mondta: a szaktárca úgy döntött, hogy általános tisztújítást tartanak az általuk felügyelt, fenntartott intézményekben. Hangsúlyozta: az intézetvezetők közül "többen nyugodtan alhatnak", mert nagyon jó munkát végeztek és szakmai programjukkal egyetért a tárca, őket megerősítik pozíciójukban. Vannak viszont olyan intézmények, ahol működési zavarok tapasztalhatók, itt változásra van szükség.
2011.02.14. 13:15
 
 
Selmeczi: a Kehi visszamenőleg vizsgálhatná a magánpénztárak gazdálkodását
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) visszamenőleg vizsgálhatná a magánnyugdíjpénztárak gazdálkodását és a működési költségeiket - közölte Selmeczi Gabriella (Fidesz) nyugdíjvédelmi megbízott az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának hétfői ülésén. A miniszterelnöki megbízott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról azt mondta: a törvénnyel a Kehi-nek adnának felhatalmazást, jogosítványt, feladatot arra, hogy a magánnyugdíj-pénztári vagyont átvilágítsa.
2011.02.14. 13:00
 
 
Három forinttal nő a gázolaj ára, a benziné nem változik
Három forinttal emeli a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. A múlt héten nem változott az üzemanyagok ára. A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 360 forintra nő, a benzin átlagára pedig 359-360 forint marad. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.14. 13:00
 
 
Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP
Aláírásgyűjtést indít az MSZP: a petíció arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit, adja vissza a dolgozó emberek nyugdíjra félretett pénzét, hozza létre a devizahiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt és vezesse be a magáncsőd intézményét, vonja vissza az igazságtalan adórendszert és ne a kiskeresetűekkel fizettesse meg a magas jövedelemmel rendelkezők adójának csökkentését, szüntesse meg az indoklás nélküli elbocsátásokat, illetve állítsa helyre az Alkotmánybíróság eredeti hatáskörét. Az akció megkezdését ismertetve Szanyi Tibor elmondta: az aláírásgyűjtés májusig tart, eredményéről pedig tájékozatják a kormányt és a parlamentet.
2011.02.14. 13:00
 
Mi lesz veled Való Világ 4?
A szombati párbajon Olivér maradt alul. Ez egyrészt nem meglepő a párbaj előtti három nap ismeretében, másrészt viszont felvet egy nagy kérdést. Méghozzá azt, hogy Olivér nélkül érdekelni fogja-e a műsor az embereket?
2011.02.14. 10:10
 
 
Ronaldo visszavonul
Hétfőn bejelenti visszavonulását a brazil labdarúgó-válogatottal kétszer - 1994-ben és 2002-ben - világbajnok Ronaldo. A 34 éves támadó vasárnap úgy nyilatkozott, hogy nem tér vissza a pályára, s döntéséről hétfőn számol be hivatalosan. "Folytatni akartam, de már nem megy. Elgondolok egy akciót, aztán nem tudom úgy kivitelezni, ahogy szeretném. Itt az idő - nyilatkozott az Estado de Sao Paulo című újságnak. "Az eszem még akarja a futballt, a testem már nem" - fogalmazott hasonlóképpen a Globo csatornának.
2011.02.14. 09:00
 
 
Hetvenéves Valentin-napi üdvözlet
Nyolcvanon felül jár, de nem fenyegeti az a veszély, hogy elfelejti a Valentin-napi üdvözletet. Egy brit férfi hetven éve ugyanazzal az üdvözlőkártyával köszönti örök szerelmét, a feleségét. Harry Ward 1941-ben, a második világháború idején, 17 esztendősen lepte meg kedvesét, Dorist a Bálint-napi üdvözlőkártyával, amikor hadtestéhez indult, és búcsút kellett venniük egymástól a vasútállomáson - számolt be a történetről a telegraph.co.uk. Mint a 88 esztendős Ward elmondta: három hónappal korábban találkoztak először, és azonnal tudta, hogy megtalálta élete nagy szerelmét. A pár 1942-ben házasodott össze, két lányuk, két unokájuk és négy dédunokájuk született az évek során.
2011.02.14. 08:45
 
 
Kutatók gondolkodó sapkával fejlesztenék a kreativitást
Ausztrál kutatók úgynevezett gondolkodó sapka segítségével kívánják fejleszteni a kreativitást. A viszonylag egyszerű szerkezetet egy homlokpánttal rögzítenék, és az enyhe áramütéseket mérne viselőjére. Az első kísérletek ígéretesnek bizonyultak - idézte a Sydney-i Egyetem agykutatóit a kutatást ismertető Die Welt című német lap internetes kiadása (www.welt.de). A gondolkodó sapka (thinking cap) viselői közül háromszor annyian tudtak megoldani egy matematikai feladványt, mint a sapka nélkül számolók közül. Allan Snyder agykutató magyarázata szerint a gondolkodó sapka a bal agyfélteke tevékenységét nyomja el, amely a tudásáért felel. Ugyanakkor a kreativitásért felelős jobb agyféltekét stimulálja.
2011.02.14. 08:30
 
 
Mubarak egészségét aláásták az egyiptomi események
A közelmúltbeli egyiptomi események állítólag aláásták Hoszni Mubarak volt államfő egészségét; több egyiptomi és arab lap arról számolt be, hogy a hatalomból távozott idős politikus állapota súlyos. A legjelentősebb ellenzéki lap, az al-Maszri al-Jóm a volt elnök környezetéből származó, jól értesült forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a 82 éves Mubarak kómába esett, de otthon ápolják, s nem kórházban. A lap azt írja, hogy Mubarak többször elájult, amikor felvették a lemondásról szóló beszédét. Hivatalos forrásból nem erősítették meg a politikus megromlott egészségi állapotáról szóló híreket.
2011.02.14. 08:15
 
 
Kilométerenként hat forintos autópálya-útdíjat tervez a kormány
Az e-matrica fokozatos megszüntetése után, 2013-2014-től kilométerenként hat forintos útdíj bevezetését tervezi a kormány, de a politikai és társadalmi egyeztetés még hátravan - írja hétfői számában a Népszabadság. A napilap a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) szakmai anyagaira hivatkozva számol be a kormány tervéről, amely használatarányos útdíj bevezetését tartalmazza. A folyamat indulási éve 2013-2014, befejezése, azaz az éves e-matrica megszüntetését követő útdíjfizetés 2017-2018-ra válhat esedékessé. A kilométerenként hat forintos útdíjat az autópályákon közlekedő személygépkocsiknak és motorkerékpároknak kellene megfizetniük.
2011.02.14. 07:30
 
 
Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP az új alkotmány ügyében
Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP, azt kezdeményezve, hogy az új alkotmány koncepciójának elfogadásához négyötödös parlamenti többség legyen szükséges, az alaptörvény pedig csak akkor léphessen hatályba, ha azt két egymást követő Országgyűlés jóváhagyja - jelentette be Mesterházy Attila a szocialista képviselőcsoport ülése után. A pártelnök elmondta: az MSZP-frakció annak tisztázását várja a kormánypártoktól, hogy támogatják-e a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának az új alaptörvény szabályozási elveiről szóló javaslatát. Ha nem, a szocialisták arra kérik a Fidesz-KDNP-t, hogy vonja vissza az indítványt, és az alkotmányozást fél év múlva, a soros uniós elnökség lejárta után kezdjék újra.
2011.02.13. 18:45
 
 
Andrew Vajna türelmet kér a magyar filmszakmától
Türelmet, támogatást és időt kért Andrew Vajna kormánybiztos a magyar filmszakmától Berlinben, a magyar kulturális intézetben zajló Cinema Total elnevezésű rendezvénysorozaton vasárnap. A szakember azért is jött Berlinbe, hogy megnyugtassa a nemzetközi filmszakmát és a koprodukciós partnereket - válaszolta az MTI kérdésére. A Collegium Hungaricum Berlin (CHB) negyedik alkalommal szervezte meg a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó, idén a Calling Neighbours mottóval fémjelzet filmes fórumot, amelynek a vasárnap délutáni politikai kerekasztal beszélgetés volt az egyik legnagyobb várakozással övezett programja.
2011.02.13. 18:15
 
 
Nők százezrei tüntettek Berlusconi ellen
Szexbotrányai miatt nők százezrei tüntettek vasárnap Rómában és több mint kétszáz olasz városban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen. A megmozdulások azt jelzik, hogy az olasz nők egy jelentős része elfordult a sorozatosan szexbotrányokba keveredő kormányfőtől, aki pedig korábban biztos szavazóinak tekintette a konzervatív nőket. Az elmúlt héten több Berlusconi-ellenes megmozdulás is volt Olaszországban. Giorgio Napolitano államfő azt mondta, hogy az országban nagy a politikai feszültség, s egy pénteki találkozójukon figyelmeztette Berlusconit arra, hogy esetleg választásokat lesz kénytelen kiírni.
2011.02.13. 17:45
 
 
Újra bajuszbált rendeztek Szegeden
Újra bajuszbált rendeztek szombaton a szegedi Grand Caféban. Az immár ötödik alkalommal megszervezett és időközben nemzetközivé terebélyesedett farsangi mulatság alkalmából csaknem százan növesztették meg arcszőrzetüket. "Az első bált hirtelen felindulásból rendeztük meg: viccesnek tűnt, hogy néhány ember bajuszt növeszt egy farsangi mulatság kedvéért" - mesélt az előzményekről az MTI-nek Tóth Péter Zoltán szervező, a művész mozi és kávézó munkatársa. Az art mozi törzsvendégei számára szervezett zártkörű mulatság alkalmából mintegy százan vállalták, hogy a különleges jelmez helyett vagy azt kiegészítve frissen növesztett bajusszal toppannak be.
2011.02.13. 14:30
 
 
Mesterházy: az MSZP nem lesz dísz Orbán "alkotmányozó bocskaiján"
Mesterházy Attila nem lát változást a Fidesz szándékaiban, ezért úgy ítéli meg, hogy a szocialistáknak sem kell változtatniuk álláspontjukon és visszatérniük az alkotmányozás parlamenti folyamatába. Az MSZP elnöke a honlapján vasárnap megjelent írásában úgy fogalmaz: az MSZP nem lesz dísz "Orbán Viktor alkotmányozó bocskaiján". A pártelnök Új MSZP - Új politika címmel indított sorozatot a weboldalán. Mesterházy hetente megjelenő írásaiban aktuális eseményekhez és hírekhez fűz kommentárt, a párttagság mellett szólni kíván mindazokhoz, akik úgy gondolják: az irány, amit az Orbán-kormány vett, rossz, tévútra visz - olvasható az oldal szerkesztőinek közleményében.
2011.02.13. 13:30
 
 
12 kérdésből álló kérdőívet kapnak a választópolgárok az új alkotmány ügyében
Az új alkotmány előkészítésével kapcsolatban tizenkét kérdésből álló kérdőívet küld a választókorú állampolgároknak a napokban a nemzeti konzultációs testület - jelentette be a fideszes Szájer József, a grémium vezetője és a korábban MSZP-s, jelenleg független parlamenti képviselő, volt házelnök, Szili Katalin, a testület egyik tagja. A kérdőíven arról kérdezik az emberek véleményét: az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e; korlátozza-e az állam eladósodását; vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség; járjon-e szavazati jog a kiskorú gyermekek után.
2011.02.13. 13:15
 
Halálos vonatgázolás Gödöllő és Aszód között
Halálra gázolt a vonat egy nőt Gödöllő és Aszód között vasárnap délelőtt - közölte a Mávinform az MTI-vel. A helyszínelés végéig az érintett szakaszon csak egy vágányon közlekednek a szerelvények. A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon átlagosan húsz perces késéssel kell számolni.
2011.02.13. 12:15
 
 
Jelentősen csökkentek az árfolyamok a BÉT-en az elmúlt héten
Az optimista kezdés után jelentősen csökkentek az árfolyamok az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén, ezen az sem segített, hogy a kereskedési hét utolsó napján enyhe pozitív korrekció indult el, amire ráerősített, hogy a befektetők pozitívan fogadták a Hoszni Mubarak egyiptomi elnök lemondásáról szóló hírt. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22.369,95 ponton zárt pénteken, 893,17 ponttal, 3,84 százalékkal alacsonyabban az előző heti záró áránál. A heti forgalom 104,36 milliárd forintot ért el, míg az előző héten 92,5 milliárd forint értékben születtek üzletek.
2011.02.13. 11:45
 
36-ra emelkedett a szombati iraki merénylet halottainak száma
Harminchatra emelkedett az iraki Szamarrában szombaton elkövetett öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma - közölték iraki tisztviselők. A Bagdadtól északra fekvő városban a támadó egy síita zarándokokat szállító buszon hozta működésbe a testére erősített pokolgépet. Rendőrségi és kórházi tisztviselők vasárnapi beszámolója szerint 64 ember sebesült meg a terrortámadásban. Az első hírek még csak tíz halottról szóltak, de szombat este már 25 halottról számoltak be a helyi források. Az áldozatok között vannak nők és gyerekek. A síita zarándokok vallási ünnepre érkeztek Szamarra városába, Hasszán al-Aszkari imám - a Mohamed prófétát követő 12 imám közül a 11. - halálának évfordulós megemlékezésére jöttek.
2011.02.13. 10:15
 
 
Kedden dönthetnek a NYSE Euronext és a Deutsche Börse egyesüléséről
Kedden dönthet a NYSE Euronext és a Deutsche Börse igazgatótanácsa a két tőzsdeüzemeltető egyesüléséről - közölte az ügylethez közel álló egyik név nélkül nyilatkozó forrás. Amennyiben sikeresen zárulnak az egyeztetések, a világ legnagyobb pénzügyi tőzsdéje jöhet létre, amely az Egyesült Államokban és 14 európai országban működne. Az egyesülés révén a tőzsdeüzemeltetők évi 300 millió eurót takaríthatnának meg. Az idézett forrás azt mondta, hogy számos kérdésben már megszületett az egyezség, így például az összevont igazgatótanács összetételéről, vagy arról, hogy az új tőzsde székhelye New Yorkban és Frankfurtban lesz egyidejűleg.
2011.02.13. 10:00
 
Boksz, Bocskai István-emlékverseny: Bacskai arany-, Lakatos és Nagy ezüstérmes
Bacskai Balázs a szombati fináléban is győzött, így aranyérmet szerzett Debrecenben az 55. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, melyen Lakatos István és Nagy Krisztián révén két második hely is jutott a magyar csapatnak. A 69 kilós Bacskai az orosz Pjotr Hamukovot verte a döntőben, míg Lakatos István (49 kg) az ugyancsak orosz David Ajrapetyjantól, Nagy Krisztián pedig az angol Luke Campbelltől kapott ki. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok megtelt, így csaknem ezer bokszrajongó gyűlt össze, hogy lássa a tíz súlycsoport utolsó összecsapásait.
2011.02.12. 19:15
 
 
Roberto Carlos szerződést bontott a Corinthiansszal
Közös megegyezéssel felbontotta szerződését Roberto Carlos, a brazil Corinthians világbajnok futballistája. A 37 éves, 125-szörös válogatott védő azért távozik a klubtól, mert a szurkolók egy hete zaklatják, mivel a gárda kiesett a Libertadores Kupából. A játékos korábban arról panaszkodott, hogy fenyegetik a családját, őt pedig az utcán motorosok követik. A helyi sajtó beszámolója szerint a játékos Oroszországba, az Anzsi csapatához szerződik. Andres Sanchez, a Corinthians elnöke hozzátette: a futballista mesés ajánlatot kapott külföldről, ezért nem is akadályozta távozását.
2011.02.12. 18:15
 
 
Új névről és új alapszabályról döntött az Országos Roma Önkormányzat
Új névről, új szervezeti és működési szabályzatról döntött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése szombati kihelyezett ülésén Kaposváron. A január 9-i kisebbségi választást követően megalakult szervezet neve ezentúl Országos Roma Önkormányzat (ORÖ). Az új név alkalmazkodik az Európai Unió szóhasználatához - mondta Farkas Flórián a testület elnöke, fideszes országgyűlési képviselő és romaügyi miniszteri biztos, akit a választáson győztes Lungo Drom vezetőjeként a január 20-ai alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választottak a képviselők az OCÖ elnökévé.
2011.02.12. 18:00
 
Pirlónak hat hetet kell kihagynia
Előreláthatólag hat hétig nem léphet pályára Andrea Pirlo, az AC Milan világbajnok olasz futballistája. A 32 éves középpályás az együttes pénteki edzésén szenvedett térdsérülést. Pirlo szombaton este, a Parma ellen tért volna vissza a csapatba, ugyanis egy korábbi combsérülés miatt december 18. óta hiányzott. A listavezető AC Milanra komoly erőpróbák várnak a következő hetekben, a Bajnokok Ligájában az angol Tottenham Hotspurrel találkozik a nyolcaddöntőben, míg a Serie A-ban a Napoli, a Juventus és a Palermo elleni rangadókat vívja.
2011.02.12. 16:30
 
 
A virtuális Mars-utazás résztvevői landoltak a vörös bolygón
Az 500 napos virtuális Mars-utazás résztvevői közül három - az orosz Alekszandr Szmolejevszkij, az olasz Diego Urbina és a kínai Vang Jüe szombaton a leszálló modul segítségével "landolt" a "vörös bolygó felszínén". Az "űrhajósok" háromszor lépnek ki a "távoli bolygóra", február 14-én, 18-án és 22-én. Az első alkalommal kihordják a leszálló modulból a műszereket, a második kiszálláskor felderítik a felszínt és talajmintákat vesznek, amelyet majd "visszaszállítanak" a Földre, míg a harmadik kilépést a rendkívüli helyzetekre tartogatják. A forgatókönyv szerint az egyik "űrhajós" elesik és eltöri a kezét, a másik pedig visszasegíti őt a leszálló egységhez.
2011.02.12. 16:30
 
 
Elfogták azt a férfit, aki éles lőszereket küldött az ORFK-ra
Őrizetbe vette a rendőrség azt a Győr-Moson-Sopron megyei férfit, aki két kispuskalőszert küldött postán egy borítékban az országos rendőrfőkapitánynak - közölte az ORFK szóvivője az MTI-vel szombaton. Makula György elmondta: az országos rendőrfőkapitánynak címzett boríték, amelyben két darab éles kispuskalőszer volt, még péntek délelőtt érkezett, és még aznap megállapították a feladóról, hogy egy Győr-Moson-Sopron megyei lakos. A 61 éves férfit lakásán fogták el a megyei és fővárosi rendőrök kommandósok segítségével, és előállítása után még aznap éjjel a fővárosba szállították, ahol őrizetbe vették. A gyanúsított a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte - mondta Makula György.
2011.02.12. 16:30
 
Újabb öngyilkos merénylet síita zarándokok ellen Irakban
Újabb terrortámadást hajtottak végre zarándokok ellen a Bagdadtól északra fekvő Szamarra városában szombaton; az öngyilkos merényletben legalább 25 ember életét vesztette - közölte a helyi rendőrség. A zarándokok egy buszban utaztak, amikor felrobbantotta magát az öngyilkos merénylő. Más hírek szerint a merénylő a zarándokok között elvegyülve röpítette levegőbe magát. Az első hírek még csak tíz halottról szóltak, de rohamosan nőtt az áldozatok száma. A legfrissebb hírügynökségi beszámolók szerint legalább 25-en - egyes hírek szerint 28-an - vesztették életüket a robbantásban, és több mint húszan megsebesültek. Az áldozatok között vannak nők és gyerekek.
2011.02.12. 16:15
 
Tűz egy kaposvári tízemeletes lakóépületben, senki nem sérült meg
Tűz keletkezett egy tízemeletes kaposvári lakóépület nyolcadik emeleti lakásában szombat délután; a tüzet fél óra alatt eloltották, senki nem sérült meg - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. Pintér Sándor tájékoztatása szerint a lakásban, amelynek egyik szobája teljesen kiégett, nem tartózkodott senki. A tűz nem terjedt át más lakásra, de a ház lakóinak egy időre el kellett hagyniuk az épületet, közülük senki nem sérült meg. Heizler György katasztrófavédelmi igazgató arról számolt be, hogy a lakókat megkérték, hogy hagyják el az épületet, a kilencedik emeletről egy idős mozgássérült asszonyt a tűzoltók vittek ki a házból.
2011.02.12. 15:45
 
A rendőrség erőszakkal tartóztatott fel egy tiltakozó menetet Algírban
Az algériai fővárosban szombaton a biztonsági erők erőszakkal akadályozták meg ellenzékiek tiltakozó menetét. A nem engedélyezett demonstráció kiindulópontjánál, a belvárosban, rendőrök gumibotokkal támadtak rá a tüntetőkre. Ellenzékiek beszámolói szerint mintegy 200 embert, köztük politikusokat is, őrizetbe vettek. Az emberek demokratikus változást követeltek, valamint a tekintélyelvű elnök, Abdel-Azíz Buteflika lemondását.
2011.02.12. 14:30
 
 
Egyiptomi népünnepély Mubarak lemondása után
Az egyiptomiak hatalmas utcabálokon tánccal, énekkel, ujjongással, zászlólengetéssel és tűzijátékkal ünnepelték péntek este és éjjel az egész országban a "fáraó" feletti győzelmet, miután Hoszni Mubarak elnök lemondott, és átadta a hatalmat a hadseregnek. Ünnepel az amerikai egyiptomiak közössége is. Az emberek örömükben sírtak, nevettek, ugráltak, a földet csókolták, vállukra vették a katonákat, miután a hírcsatornákon eljutott hozzájuk a hír. A hadsereg szombaton Kairóban megkezdte az útakadályok és a szögesdrótkerítések elbontását a Hoszni Mubarak elnök hatalmát megdöntő népfelkelés központjának tekintett Tahrír téren.
2011.02.12. 14:00
 
Szélsőségesek támadták meg a rendőrség épületét Kandahárban
Tálib szélsőségesek támadták meg szombaton az afganisztáni Kandahárban a rendőrség székhelyét, valamint egy szállodát, hárman meghaltak, köztük két rendőr - közölte a tartományi kormányzat szóvivője. A beszámoló szerint 26-an megsebesültek, kilenc gyerek is. A hatemeletes rendőrségi épületet a felkelők automata fegyverekkel, rakétavetőkkel és géppuskákkal tűz alatt tartják. A lázadók szerint hat emberük elfoglalta a helyi szállodát is. Ezt az épületet a rendőrség igyekszik felszabadítani. Beszámolók szerint két robbanás hallatszott, amikor a rendőrség megkezdte az épület bekerítését.
2011.02.12. 13:45
 
 
Elhunyt Oltványi Ottó, az MTI volt vezérigazgatója
Nyolcvanöt éves korában meghalt Oltványi Ottó, az MTI volt vezérigazgatója szombat reggel - tájékoztatta családja az MTI-t. Oltványi Ottó több mint öt évtizedet töltött el a nemzeti hírügynökség kötelékében, bel- és külföldi tudósítói posztok végigjárása után került az MTI élére. 1990 novemberében kinevezték az MTI vezérigazgatói posztjára, ezt a feladatot három éven át látta el. 1993-1994 között a Hírügynökségek Európai Szövetségének (Alliance) alelnöke volt. 1997-2001-ig az MTI Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testületének (TTT) elnökeként tevékenykedett, majd 2002 júniusától tagként vett részt a testület munkájában, 2005-ig. Oltványi Ottót az MTI saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
2011.02.12. 11:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML