2014. október 25., szombat - Bianka
Deviza:  
EUR/HUF 306,32 USD/HUF 241,39 CHF/HUF 253,88
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23516 találat
 
Németh Zsolt: Magyarország célja az uniós külpolitikai intézmények megerősítése
A magyar elnökség külpolitikai ambíciója, hogy a Lisszaboni Szerződés hatályba lépése után megerősítse az új közös kül- és biztonságpolitikai intézményeket - mondta Németh Zsolt külügyi államtitkár az MTI-nek szombaton. Németh Zsolt azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy Vilniusban részt vett az európai biztonságpolitikai fórumon, a Snow Meetingen. Mint közölte: a találkozó részvevői sikeresnek ítélték a 2010-es évet, mivel ebben az időszakban elfogadták a NATO stratégiai koncepcióját és megerősítették a "szövetség belső kohézióját", amire "nagy szüksége volt az európai-amerikai kapcsolatoknak".
2011.01.15. 15:30
 
A FAZ a médiatörvény bírálói elleni hadjáratról ír
Intellektuális hisztéria a haza ellen címmel közölte bécsi tudósítója írását a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung a médiatörvény bírálói elleni kampányról. A beszámoló alcímében Reinhard Olt megállapítja: "Magyarországon hadjárat bontakozik ki azok ellen, akik állítólag felelősek a médiatörvényt érő nemzetközi bírálatokért". A tudósító beszámol az európai intézményekhez intézett felhívásról, amelyet magyar értelmiségiek mellett számos külföldi személy is aláírt, köztük Václav Havel volt cseh államfő, Marianne Birthler, a Stasi irattárát gondozó berlini hivatal vezetője, Adam Michnik lengyel publicista, Andrei Plesu volt román külügyminiszter.
2011.01.15. 11:45
 
Halálos baleset Zámoly és Székesfehérvár között
Egy ember meghalt, kettő megsérült a 8123-as út Székesfehérvár- Zámoly közötti szakaszán szombatra virradó éjjel történt balesetben; a gépkocsi vezetője ittas volt - közölte a rendőrség az MTI-vel. A személyautó - eddig ismeretlen okból - az árokba hajtott. A kocsiból kiesett egy 48 éves zámolyi férfi, aki a helyszínen meghalt, a másik két utas könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőr nem sérült meg - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A sofőr, egy 22 éves bajai férfi a baleset után eltávozott, majd a helyszínelés közben visszament a baleset helyszínére.
2011.01.15. 09:45
 
Az Új Széchenyi Tervben a tudomány és az innováció kitörési pont
Budapest, 2011. január 15., szombat (MTI) - Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) az innovációval, mint a gazdasági növekedés egyik legfontosabb forrásával számol, amely az évtized közepére évi 1,5-2 százalékos növekedést generálhat. Az ÚSZT ezért önálló programot szentel a növekedés motorjának tartott tudomány és az innováció területének. Az ÚSZT helyzetértékelése szerint Magyarországon az innovációt megalapozó kutatás-fejlesztési ráfordítások mértéke 2001 óta a GDP 1 százalékát alulról közelítette, csak 2009-ben haladta meg, elérve az 1,15 százalékot, miközben az Európai Unió átlaga 1,9 százalék.
2011.01.15. 09:15
 
Magyar Nemzet: nyomozás a megfigyelt bíró ügyében
Az In-Kal Security által magánnyomozati módszerekkel megfigyelt bírónő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) büntetőeljárást indított - írja a szombati Magyar Nemzet. Fazakas Géza ügyészségi szóvivő a lapot arról tájékoztatta, hogy hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával ismeretlen elkövető ellen indult meg a nyomozás, miután az érintett bíró tavaly decemberi feljelentése nyomán a Legfőbb Ügyészség csütörtökön a KNYF-et jelölte ki az eljárás lefolytatására.
2011.01.15. 09:00
 
 
Molnár furcsállja Bárándy kijelentését, hogy az MSZP részt vesz az alkotmányozásban
Furcsállja Bárándy Gergely nyilatkozatát az MSZP részvételéről az alkotmányozásban Molnár Csaba, a párt Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke, parlamenti képviselő; Bárándy előzőleg az A, mint alkotmány című blognak adott interjújában azt mondta, hogy az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, rész vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában. Közölte: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó.
2011.01.15. 08:45
 
A lengyel és az orosz elnök egyeztetett Kaczynski repülőbalesetéről
Dmitrij Medvegyev orosz elnök telefon egyeztetett lengyel kollegájával, Bronislaw Komorowskival a tavaly áprilisi szmolenszki légi katasztrófáról készült, szerdán átadott jelentésről. A két államfő áttekintette az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) jelentését, illetve megbeszélte, milyen további közös lépésekre van szükség a baleset körülményeinek feltárásához - olvasható a Kreml közleményében. Medvegyev és Komorowski megegyezett abban, hogy Oroszországban és Lengyelországban is tartanak majd megemlékezést a 96 ember, köztük Lech Kaczynski államfő és felesége halálát okozó szerencsétlenségről.
2011.01.15. 08:30
 
Felborult egy vegyi anyagokat szállító kamion az M70-esen
Egy személyautót összetört annak a kamionnak a rázúduló rakománya, amelyik hajnalban borult fel az M70-es autóúton, Letenye közelében - tudta meg az MTI a helyszínen. A 6-os kilométernél történt balesetben csodával határos módon senki sem sérült meg komolyabban. A mosó- és mosogatószert szállító teherjármű az oldalára borult, rakománya ekkor zúdult rá a szemből érkező személygépkocsira. A kamion sofőrje a járművébe szorult, őt a tűzoltók segítségével szabadították ki, de a személyautóban ülő három utassal együtt csak kisebb horzsolásokat szenvedett, egyik sérültet sem kellett kórházba szállítani.
2011.01.15. 08:15
 
 
Az NMHH és a médiatanács három pontban egyetért a tüntetőkkel
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács három pontban egyetért a tüntetőkkel, így kiáll a szólás, a vélemény és a sajtó szabadsága mellett, ugyanakkor a kiáltvány három pontját cáfolni kénytelen - közölte a két szervezet péntek este az MTI-vel, reagálva a Kossuth téren demonstrálók kiáltványára. Az NMHH és a médiatanács közleményében az olvasható, hogy a tüntetők kiáltványának az oknyomozó újságírásra, a büntetésekre és a Közszolgálati Kódexre vonatkozó része félreértés.
2011.01.14. 21:30
 
Magyar-román jégkorongliga, döntő: az első mérkőzést a Csíkszereda nyerte
A HSC Csíkszereda nyert a vendég Dunaújváros ellen a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga döntőjének első, pénteki mérkőzésén. Eredmény: HSC Csíkszereda (romániai) - Dab.Docler Dunaújváros 4-2 (3-0, 0-2, 1-0). A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart. A következő találkozót ugyancsak Csíkszeredán rendezik.
2011.01.14. 20:45
 
A Fidesz üdvözli, ha a szocialisták részt vesznek az alkotmányozási vitában
Gulyás Gergely, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának fideszes alelnöke üdvözli Bárándy Gergely nyilatkozatát, amelyben a szocialista politikus azt mondta, az MSZP annak ellenére részt vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonultak. Bárándy Gergely az A, mint alkotmány című blogon megjelent interjúban azt mondta: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó.
2011.01.14. 19:30
 
 
Jelentősen javult a héten a magyar törlesztéskockázati árazás Londonban
Jelentősen javult a londoni piacon a magyar államadósság-törlesztés kockázati megítélése a kereskedési hét zárására, követve az euróövezeti perifériával kapcsolatos, érzékelhetően javuló hangulatot. Az egyik vezető citybeli adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision péntek esti adatai szerint a magyar államadósság-törlesztési leállás kockázatára köthető határidős piaci biztosítási ügyletek (credit default swaps, CDS) árazása az aznapi késői londoni kereskedésben a 365-370 bázispontos sávban mozgott. Egy héttel korábban, múlt pénteken 400 bázispont körüli magyar CDS-árazásokat mértek a londoni piacon.
2011.01.14. 18:45
 
A Külügyminisztérium a tunéziai utazások elhalasztását javasolja
A Külügyminisztérium a Tunéziában tavaly december közepe óta tartó zavargások miatt azt javasolja, hogy akik ellátogatnának az országba, a helyzet javulásáig halasszák el tervezett útjukat. A tárca a honlapján azt írja, hogy a megmozdulások múlt szombat óta mindennaposak, s a napokban kiterjedtek az ország valamennyi városára. Az UGTT szakszervezeti szövetség felhívására pedig általános sztrájkhullám is várható. A Külügyminisztérium azt javasolja az utazóknak, hogy "a forrongás gócpontját jelentő" délnyugati régiót, nevezetesen Gafsa, Gabes, Kasserine kormányzóságot feltétlenül kerüljék el, s ha tüntetést vagy más nyilvános megmozdulást látnak, haladéktalanul hagyják el a helyszínt.
2011.01.14. 18:45
 
 
Menesztették a tunéziai kormányt és rendkívüli állapotot hirdettek ki
Zin el-Abidin ben Ali tunéziai elnök menesztette a kormányt és rendkívüli állapotot hirdetett ki az országban zajló tüntetések miatt. A rendelet értelmében kijárási tilalom lépett életbe az ország területén délután öttől reggel hétig, és tilos háromnál több embernek csoportosulnia. Lezárták az ország légterét, a hadsereg ellenőrzése alá vonta a tuniszi nemzetközi repülőteret. Az államfő Mohamed Gannusi eddigi miniszterelnököt bízta meg az új kormány megalakításával, egyben közölte, hogy hat hónapon belül választásokat tartanak. A több mint 23 éve hatalmon lévő, 74 éves elnök, aki ellen a tüntetések irányulnak, korábban közölte, hogy jelenlegi hivatali ideje lejárta után 2014-ben már nem indul az elnöki posztért.
2011.01.14. 18:15
 
Fél százalékos mínuszban zárt a BUX
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,51 pontos, 0,57 százalékos csökkenéssel, 22.262,05 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,0 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények a változatlan árfolyamon záró OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Miszkuj Tünde, a Raiffeisen Bank részvényértékesítési vezetőjének beszámolója szerint eseménytelen volt a hét utolsó kereskedési napja, a forgalom pedig alacsony maradt.
2011.01.14. 18:00
 
EU-elnökség: szlovák vélemények a brüsszeli magyar kultúrtörténeti szőnyegről
A szlovák külügyminisztérium szóvivője szerint a régi Magyarország térképe a történelemkönyvekbe való, s nem az Európai Unió Tanácsának brüsszeli épületébe. "A történelmi Magyarország térképe egyszerűen nem való abba az épületbe, ahol elsősorban az Európai Unió jövőjéről döntenek" - jelentette ki Lubos Schwarbacher pénteken Pozsonyban. A közszolgálati TASR hírügynökség szerint az EUobserver nevű internetes hírportál már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar szőnyeg "ellentétes reakciókat" fog kiváltani. Élesen bírálta a kultúrtörténeti szőnyeg elhelyezését az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
2011.01.14. 17:45
 
Le Monde: a határon túli magyaroknak ígért magyar útlevél zavarja Európát
A határon túli magyarok magyar állampolgárságáról - sőt, majdan a szavazati jogról - szóló budapesti döntésnek az egész Európai Unióra (EU) kiterjedő hatásai vannak. Az EU-ban már eddig is nagy figyelemmel követték az Európai Bizottság és Magyarország vitáját az új médiatörvény kapcsán. De míg ez utóbbit korlátózó jellege miatt kritizálják a szólásszabadság tiszteletben tartásáért küzdők, addig az állampolgársági törvénynek éppen a nagyvonalúsága ébreszt gyanakvást - írta péntek délután megjelent számában a Le Monde.
2011.01.14. 17:30
 
 
A szurkolóknál Szalai Ádám ötödik a Real Madrid jelöltjei között
Az ötödik helyen, vagyis a középmezőnyben szerepel Szalai Ádám, a Mainz magyar válogatott csatára abban a rangsorban, melyet a szurkolók állítottak fel szavazataikkal péntek délutánig a Marca honlapján azt követően, hogy a sportnapilap közölte a Real Madrid jórészt befutott sztárlabdarúgókból álló kívánságlistáját. A legnépszerűbb spanyol újság csütörtöki beszámolója szerint a Real Madrid fél évre, azaz az idény végéig akar támadót igazolni a hosszú időre kidőlt argentin középcsatár, Gonzalo Higuaín helyettesítésére. Szalai hét másik futballistával együtt ott van a jelöltek között, a végső szót José Mourinho, a csapat portugál vezetőedzője mondja ki.
2011.01.14. 17:15
 
BUX: -0,57 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,51 pontos, 0,57 százalékos csökkenéssel, 22.262,05 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,89 százalékkal 21.705 forintra csökkent, az OTP részvények ára változatlan, 5.370 forint maradt.
2011.01.14. 17:15
 
 
Nyilvánosságra hozták a keresztféléves képzések ponthatárait
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait pénteken délután a felvi.hu honlapon. A sikeresen felvételizők az Oktatási Hivataltól és a felsőoktatási intézménytől is kapnak írásbeli értesítést. A mostani keresztféléves felvételi eljárásban minden eddiginél többen nyújtottak be jelentkezést: csaknem 7500 diák összesen 15.590 helyre jelentkezett a tavaly november 15-i határidőig. A jelentkezők csaknem háromnegyede (71 százaléka) mesterképzést választott, 15 százalékuk felsőfokú szakképzés, 14 százalékuk pedig alapképzés mellett tette le a voksát.
2011.01.14. 17:00
 
 
A katolikus rádió frekvenciaengedélyének meghosszabbítását sürgeti a Jobbik
A Jobbik felszólítja a médiatanácsot: haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a Magyar Katolikus Rádió folytathassa munkáját. Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő pénteki közleményében azt írja: pártja aggodalommal tapasztalja, hogy a katolikus rádió középhullámú frekvenciaengedélye szombaton éjfélkor megszűnik, és meghosszabbításáról nem született döntés. Hozzátette: az adó a kizárólag a Fidesz által delegált tagokból álló médiatanács "súlyos bakijai" miatt került nehéz helyzetbe. A politikus véleménye szerint a katolikus rádió annak köszönheti népszerűségét, hogy míg mások csak beszélnek a közszolgálatiságról, az MKR meg is valósítja, így a Jobbikkal kapcsolatos hírekről is beszámol.
2011.01.14. 17:00
 
10 napon belül közlik a Mol INA-részvényekre tett ajánlatának eredményét
Lejár pénteken a Mol Nyrt.-nek az INA kisrészvényesei felé tett, részvényenkénti 2800 horvát kuna értékű ajánlata, a hivatalos végső eredményt várhatóan tíz napon belül közli a magyar olajtársaság - közölte a Mol pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az elkövetkező napokban a horvát központi elszámolóház, az SKDD hivatalosan összegzi az ajánlattétel eredményeit. A tőkepiaci szabályoknak és a HANFA horvát pénzügyi felügyelet követelményeinek megfelelően a Molnak várnia kell a hivatalos végső eredményre.
2011.01.14. 16:45
 
 
A rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz a filozófuspályázatok ügyében
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya eljárást folytat hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - közölte a rendőrség pénteken az MTI megkeresésére az elszámoltatási kormánybiztos által tett feljelentéssel, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Filozófiai Kutatóintézetének nyújtott támogatással összefüggésben. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos múlt szombati sajtótájékoztatóján erősítette meg a Magyar Hírlapban megjelenteket, mely szerint a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal egy tanulmány elkészítésére három év alatt 70,5 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyújtott a filozófiai kutatóintézetnek.
2011.01.14. 16:45
 
Tunéziában nincsenek szervezett magyar utazók
A tunéziai zavargások nem érintik a magyar utazókat, egyetlen magyar szervezett turistacsoport sem tartózkodik Tunéziában - mondta az MTI érdeklődésére Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke pénteken. A szakember közölte: Magyarországról jelenleg nincsenek utazók Tunéziában, mivel ott most nincs idegenforgalmi szezon, ezért utazásokat sem szerveznek a magyar utazási irodák ebben az időben oda. Molnár Gabriella tudomása szerint Tunéziában jelenleg mintegy 60 magyar állampolgár tartózkodik, zömükben olyanok, akik tartósan kinn élnek ebben az országban, azaz például oda mentek férjhez.
2011.01.14. 16:30
 
Necas: Csehország nem sieti el az euró bevezetését
A cseh kormány nem kívánja elsietni az euró bevezetését; a cseh miniszterelnök pénteken megerősítette, hogy Csehország csak akkor vezeti be a közös pénznemet, amikor teljesíti a maastrichti feltételeket, az euróövezet stabil lesz és az euró bevezetése előnyösebb lesz, mint a korona megtartása. "Természetesen tudatában kell lennünk az euróval szembeni kötelezettségvállalásunknak, de azzal csak akkor kell számolni, ha mi magunk is teljesíteni fogjuk a maastrichti feltételeket" - jelentette ki Petr Necas egy szakmai konferencián pénteken Prágában.
2011.01.14. 15:30
 
 
Az MSZP kárpótolná az állami nyugdíjjogosultságukat elveszítőket
Nyilatkozatban vállalják az MSZP elnökségének és választmányának tagjai, valamint országgyűlési képviselői, hogy amint lehetőségük lesz, kárpótolják mindazokat, akik a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradva elveszítik állami nyugdíjjogosultságukat. Ezt Mesterházy Attila pártelnök jelentette be péntek délelőtt azelőtt, hogy több párttársához hasonlóan nyilatkozatot tett a budapesti kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságán arról, hogy nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
2011.01.14. 15:15
 
 
Német kormányzati intézkedések a dioxinbotrány nyomán
Tízpontos akciótervet jelentett be a német szövetségi kormány mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztere a takarmánykeverő cégek működésének engedélyezésének és termékeik ellenőrzésének szigorítása céljából pénteken sajtótájékoztatón Berlinben. Ilse Aigner (CSU) terve értelmében, amely a jövő héten kerül a kabinet elé, az eddiginél szigorúbb kritériumokat kell teljesítenie annak a cégnek, amely állati takarmányt akar előállítani. Szigorúan el kell választaniuk a műszaki felhasználásra és a takarmányozási célra készült zsírok technológiáját. A cégek ellenőrzése is gyakoribb lesz a jövőben, ráadásul felelősségbiztosítást kell kötniük az esetleges szennyeződések okozta károk fedezésére.
2011.01.14. 15:00
 
Minszk államcsíny kísérletével vádolja Berlint és Varsót
Egy hivatalos fehérorosz újság azzal vádolta meg Németországot és Lengyelországot, hogy államcsínyt kíséreltek meg a december 19-i elnökválasztás során, amelyet Aljakszandr Lukasenka nyert, és a tiltakozásul szervezett ellenzéki megmozdulást a rendőrség erőszakkal feloszlatta. A Szovjetszkaja Belorusszija című, az elnök szócsövének számító napilap pénteken azt írta, "nincs kétség, hogy a lengyel és a német titkosszolgálatok belekeveredtek a december 19-i eseményekbe, valójában ők tervezték és szervezték Uladzimir Neklaev elnökjelölt kampányát, akinek a fennálló hatalmat kellett volna megdöntenie".
2011.01.14. 14:45
 
 
Orbán: nem lehet elbújni a munka elől
A miniszterelnök szerint nem lehet elbújni a munka elől, és helyette szociális juttatásokat remélni. Orbán Viktor ezt az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) pénteki budapesti bemutatóján hangsúlyozta, ahol közölte: Magyarországot ésszerűen újjá kell szervezni, a gazdaságpolitika középpontjába a munkát kell állítani. Az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahely teremtését segítse elő - mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar embert megöli a tétlenség, és minél kevesebben dolgoznak az országban, annál rosszabb lesz élni Magyarországon, mert a hangulat is egyre rosszabb lesz. A gazdaságpolitika középpontjába ezért a munkát kell állítani.
2011.01.14. 13:45
 
 
A jövőben a rendőri rutinellenőrzés része lesz a szondáztatás
A rendőri rutinellenőrzés szerves része lesz a gépjárművezetők véralkoholszintjének vizsgálata, az idén kiemelten ellenőrzik a kerékpárosokat is - közölte Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője pénteken. A közúti ellenőrzést végző rendőrök ebben az évben 400 újonnan beszerzett elektromos, alkoholszintet mérő berendezést kapnak munkájukhoz. A kerékpárral közlekedők esetében főként a világító és fényvisszaverő eszközök, a láthatósági mellények meglétét vizsgálják - hívta fel a figyelmet Óberling József a sajtótájékoztatón. A főosztályvezető elmondta: a kerékpárosok is számíthatnak alkoholszondás ellenőrzésekre.
2011.01.14. 13:30
 
A lengyel nemzetvédelmi miniszter bírálja a légikatasztrófáról szóló jelentést
A lengyel nemzetvédelmi miniszter nem tartja kielégítőnek a Lech Kaczynski néhai államfőt és kíséretét szállító lengyel kormánygép tavaly áprilisi szmolenszki katasztrófájának körülményeiről készült, szerdán Moszkvában közzétett jelentést. "Kritikusan értékelem, mert nem teljes"- jelentette ki pénteken Bogdan Klich. Szerinte az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) - a FÁK-államok repülésbiztonsági szervezete - jelentésének készítői nem vették figyelembe a lengyel fél észrevételeit. A dokumentum a lengyel felet, többek között a pilótákat hibáztatja a katasztrófáért, mely során a Lech Kaczynskit és 95 lengyelt szállító a Tu-154-es gép 2010. április 10-én Szmolenszk mellett lezuhant.
2011.01.14. 13:15
 
 
Már hétévesen rendszeresen interneteznek az európai gyerekek
Egyre fiatalabb korban, már hétévesen rendszeresen használják az internetet az európai gyermekek, szüleiknek azonban gyakran fogalmuk sincs arról, hogy eközben milyen hatások érik a csemetéket. Az Európai Unió kutatói által készített Eu Kids Online elnevezésű tanulmány eredményeit csütörtökön mutatták be Brüsszelben. A felmérés szerint a 9-10 éves gyerekek egyharmada használja napi rendszerességgel a világhálót, a 15-16 éves korosztálynál ez az arány lényegesen magasabb, 80 százalékos. A fiatalok "értelmes" tevékenységekre is igénybe veszik az internetet: 85 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy a házi feladat végzése közben szokott kutatni a világhálón.
2011.01.14. 12:15
 
Jobbik: ellentmondásos gazdasági intézkedések és kormányzati kommunikáció
A Jobbik megütközéssel értesült arról, hogy Orbán Viktor a nemzetközi üzleti körök lapjait és nem a magyar adófizető polgárokat tartotta fontosnak tájékoztatni a kormány gazdasági elképzeléseiről. Az ellenzéki párt szerint a kormány ellentmondásos gazdasági intézkedései és egymásnak ellentmondó nyilatkozatok rontották a gazdaságpolitika hitelességét. Az ellenzéki pár állásfoglalásában azt írta, hogy a miniszterelnök Wall Street Journalnak és Dow Jonesnak adott nyilatkozatai jól jelzik, kiknek tartozik valójában beszámolási kötelezettséggel a Fidesz vezette kormány.
2011.01.14. 12:00
 
Törvényes az Antall József Alapítvány tevékenysége, de vannak hiányosságok
Törvényesnek minősítette az Antall József Alapítvány 2008-2009. évi gazdálkodását az Állami Számvevőszék (ÁSZ), de ellenőrzése során talált hiányosságokat - közölte az ÁSZ az MTI-vel pénteken. Az MDF által 2003-ban életre hívott alapítvány tevékenysége megfelelt a törvényi előírásoknak és az alapító okiratnak, de a gazdálkodása során az ellenőrzés hiányosságokat tárt fel - tartalmazza az ÁSZ honlapján közzétett jelentés. Az alapítvány 203.176.000 forintos 2008-2009. évi bevételének 76 százalékát a párttörvény alapján az éves költségvetési törvényekben meghatározott központi költségvetési támogatás tette ki.
2011.01.14. 12:00
 
 
Orbán: a kétharmad adta politikai stabilitás versenyelőny
Orbán Viktor szerint a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a "legkomolyabb versenyelőnye" ma Magyarországnak. A miniszterelnök az Új Széchenyi Terv pénteki, budapesti bemutatásakor azt mondta, az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép - kétharmados parlamenti többségben kifejeződött - akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára. Az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenek fölött büszkének kell rá lenni - fogalmazott Orbán Viktor, a kormánypártok kétharmados többségét a magyar emberek összefogása megtestesülésének nevezve.
2011.01.14. 12:00
 
 
Adevarul: Románia most hódíthatja el Magyarországtól a befektetőket
Románia számára most van a legkedvezőbb pillanat, hogy a bürokrácia csökkentése és enyhe adókönnyítések révén külföldi befektetőket hódítson el a külföldi tőkét elriasztó Magyarországtól - írja pénteki cikkében az Adevarul. A bukaresti napilap gazdasági szakértők véleményét ismerteti az írásában, amelyet a címoldalon is bevezet azzal a címmel: Hogyan lopjuk el a befektetőket Magyarországtól. Az újság utal a magyar kormány által bevezetett "válságadókra", külön is említve a "Robin Hood-adót". A cikkben Christian Tegllund Blaabjerg, a Saxo Bank tőkestratégiai vezetője úgy látja: az, amit ma Magyarország a külföldi befektetők szempontjából csinál, öngyilkosság.
2011.01.14. 11:45
 
ÁSZ: nem voltak megbízhatóak az MDF beszámolói 2008-2009-ben
Nem adtak megbízható és valós képet a gazdálkodásról az MDF beszámolói az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008-2009-es ellenőrzése szerint - közölte az ÁSZ az MTI-vel pénteken. A számvevőszék vizsgálata megállapította, az MDF az éves beszámolókat az előírt határidőben nyilvánosságra hozta, de az éves beszámolók nem mutattak megbízható és valós képet a gazdálkodásról. A megjelentetett beszámolóhoz képest kimutatott hiba mértéke mindkét évben meghaladta a 3 százalékot. A könyvvezetés rendszerhibáinak megszüntetése ellenére sérült a teljesség, a valódiság, a következetesség, az összemérés és a bruttó elszámolás elve, melyek hatásaként az éves beszámolók lényeges hibákat tartalmaztak - rögzíti a számvevőszék.
2011.01.14. 11:15
 
Gates: Észak-Korea hagyjon fel a provokációval
Észak-Korea hagyjon fel a veszélyes provokációval és tegyen konkrét lépéseket annak bizonyítására, hogy komolyan gondolja a tárgyalásokat - jelentette ki Robert Gates. Az amerikai védelmi miniszter ázsiai körútjának harmadik állomásán, a dél-koreai fővárosban, Szöulban nyilatkozott pénteken. Kim Kvan Dzsin, a dél-koreai védelmi tárca irányítója ugyanakkor azt mondta Gatesnek: országa úgy érzi, mintha ostrom alatt állna, és közelebb van a konfliktushoz Észak-Koreával, mint bármikor a koreai háború befejezése óta eltelt hat évtizedben.
2011.01.14. 09:15
 
 
Magyar Nemzet: nőtt az ingatlanajándékozási kedv
Az év utolsó hónapjaiban látványosan megnövekedett az ingatlanajándékozási kedv: ősszel háromszor annyi ingatlant írattak át, mint nyáron; ennek legfőbb oka, hogy augusztusban a kormány az egyenes ági rokonok közötti ajándékozásnál, öröklésnél eltörölte az illetéket - ismerteti a Magyar Nemzet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint 2010 nyári hónapjaiban ötezer ingatlanajándékozási szerződést jelentettek be a hatósághoz. Ehhez képest a következő három hónapban, szeptemberben, októberben és novemberben már 13 ezer ingatlan elajándékozásáról tájékoztatták az adóhivatalt. Az adatok szerint a fővárosban és Vas megyében emelkedett meg leginkább az ingatlanajándékozások száma.
2011.01.14. 07:45
 
Mexikóban meggyilkoltak egy polgármestert, egy hét alatt a másodikat
Megölték csütörtökön egy dél-mexikói város polgármesterét - egy hét leforgása alatt ő a második meggyilkolt városvezető a latin-amerikai országban. Az Oaxaca állambeli, jobbára indiánok lakta Santiago Amoltepec polgármesterét, Luis Jiménez Matát a szövetségi állam székvárosában ölték meg. Mata alig két hete, január elsején lépett hivatalba. Az általa vezetett város egy évtizede vitában áll egy szomszédos településsel egy földterület miatt. Az erőszakba torkoló viszály eddig egy tucat halálos áldozatot követelt.
2011.01.14. 07:30
 
Politikai menedéket kapott Csehországban a volt ukrán gazdasági miniszter
Politikai menedéket kapott Csehországban Bohdan Danilisin volt ukrán gazdasági miniszter - jelentette a közszolgálati cseh televízió csütörtök esti híradójában. A közlést később a cseh belügyminisztérium is megerősítette. A volt minisztert Ukrajnában hivatali hatalmával való visszaéléssel gyanúsítják, állítólag manipulálta az állami megrendeléseket, s kárt okozott az államnak. Danilisint a cseh rendőrség október 18-án tartóztatta le nemzetközi elfogató parancs alapján, s azóta előzetes fogságban van. A volt ukrán politikus tagadja, hogy bűnös volna. A mai ukrán ellenzék az ügy mögött politikai leszámolást sejtet.
2011.01.13. 20:15
 
 
A Budapest-Bamako szombaton indul
A budapesti Hősök teréről indul szombaton a Budapest-Bamako futam, a Külügyminisztérium azonban a futam törlését javasolja. A flúgos futam a roncsralik karneváli hangulatát idéző jelmezes rajtjával veszi kezdetét, látható lesz fűvel bevetett Trabant, rozsdás kis Polski, Peugeot 504, légpárnás kétéltű és a világ legkisebb embere, Pityu törpe is részt vesz az eseményen. A futam a tervek szerint január végén fut be Mali fővárosába, Bamakóba. Idén Szenegálba is ellátogat a mezőny, de Mauritániában kevesebb időt, csak 2,5 napot töltenek a versenyzők - mondta el a futam főszervezője, Villám Géza (Szabó Gál András) a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.
2011.01.13. 18:00
 
WikiLeaks: az olasz politikusok nem jeleskednek a maffia elleni küzdelemben
Az amerikai diplomatákat nyugtalanítja, hogy Olaszország vezető politikusai nem tesznek meg mindent a hatalmas maffiacsoportok elleni küzdelem sikeréért - derül ki a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott diplomáciai sürgönyökből. A 2008-ban és 2009-ben elküldött titkos táviratokban amerikai diplomaták lesújtó képet festettek a dél-olaszországi Calabriáról, amely zsarolók és drogcsempészek karmai között vergődik. Csalárd politikusok, szervezett bűnözés és fatalista nép, adózni nem akarnak, de a védelmi pénzeket zokszó nélkül kifizetik - így látják az amerikai diplomaták, akik szerint a 'Ndrangheta, a legveszélyesebb és legerősebb nyugat-európai maffia által uralt régió egy csődtömeg lenne, ha független ország lenne.
2011.01.13. 18:00
 
Elindult a pénztárak nyugdíjkalkulátora
Közös nyugdíjpénztári tájékoztató kampányt indított az ING, az AXA, az AEGON, és az Allianz. A www.tajekozodjon.com honlapon elérhető nyugdíjpénztári kalkulátor segítségével mindenki ki tudja számolni, hogy a magánnyugdíjpénztárban maradás vagy az állami rendszerbe visszalépés éri meg jobban számára. Megtudhatja azt is, hogy a korábbi vegyes rendszerben mekkora lett volna a nyugdíja - közölte a négy pénzügyi csoport csütörtökön az MTI-vel.
2011.01.13. 17:45
 
A horvát versenyhivatal elutasította a Mol beadványát
Elutasította a horvát versenyhivatal a Mol beadványát, amelyben azt indítványozta, hogy vizsgálják meg, összehangoltan vásárolták-e fel horvát nyugdíjalapok az INA részvényeit. A versenyhivatal indoklása szerint a pénzpiaci ügyleteket a horvát tőkepiaci felügyelet (HANFA) hivatott ellenőrizni. Az idevágó törvények szerint ugyanis csak a természetes és jogi személyek áruk és szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyletei tartoznak a versenyfelügyelet vizsgálati jogkörébe, a részvényügyletek pedig nem tartoznak ebbe a körbe.
2011.01.13. 17:45
 
Lengyel részről nem tartják teljesnek a légikatasztrófáról készült jelentést
Lengyel részről nem tartják teljesnek azt a jelentést, amelyet szerdán tettek közzé Moszkvában a Lech Kaczynski néhai államfőt és kíséretét szállító lengyel kormánygép tavaly áprilisi szmolenszki katasztrófájának körülményeiről - jelentette ki csütörtökön Varsóban Donald Tusk lengyel miniszterelnök. A katasztrófáért a lengyel felet, többek között a pilótákat hibáztató jelentést az Államközi Repülésügyi Bizottság nevű repülésbiztonsági szervezet készítette, amelyet 12, valamikor a Szovjetunióhoz tartozó ország hozott létre. Tusk közölte, hogy Lengyelország vállalja a felelősségből rá eső részt.
2011.01.13. 17:45
 
 
Bakondi: az árvíz megelőzése az elsődleges cél
Az esetleges újabb árvíz megelőzése érdekében hirdetett veszélyhelyzetet a kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a Sajó völgyére - mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője sajtótájékoztatón Miskolcon. A kormány szerdai ülésén áttekintette az árvízi és a belvízi helyzetet, ennek kapcsán Bakondi kiemelte: "komoly, nehéz a belvízi helyzet", s több mint ezer kilométernyi hosszon árvízvédelmi védekezés is folyik. Elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében védekeznek. Eddig 178 embert telepítettek ki a belvíz és az árvíz miatt e megyék különböző településeiről.
2011.01.13. 17:30
 
BUX: -0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,09 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 22.389,56 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,22 százalékkal 21.900 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,37 százalékkal 5.370 forintra erősödött.
2011.01.13. 17:15
 
 
Tarlós: mindenkinek fizetnie kell a közterület-használatért
Tarlós István szerint a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A főpolgármester a Sziget fesztiváltól beszedendő közterület-használati díjjal kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: az nem lehet, hogy egyesek kapnak ingyenességet, mások meg nem. A Sziget sajtóirodája az elhangzottakra reagálva közölte, örülnek, hogy lehetőségük van egyeztetni a fővárossal. A főpolgármester elmondta: a Sziget fesztivál szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján 2,5 milliárd forintot kellene fizetniük, de a Sziget ebből "nagyon komoly kedvezményt fog kapni". Arra a kérdésre, mekkora lesz ez a kedvezmény, közölte, hogy 1-1,5 milliárd forint között "ingadoznak" a kedvezmény mértékével.
2011.01.13. 17:15
 
 
Prikkel-ügy: megkezdődött a másodfokú tárgyalás a Fővárosi Ítélőtáblán
Megkezdődött a mezőszilasi Prikkel-házaspár megölésével vádolt két férfi büntetőperének másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön; döntés a jövő héten várható. Az ügyben első fokon egy évvel ezelőtt a Fejér Megyei Bíróság Németh Józsefet 15 évre ítélte bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt, apja, idősebb Németh József ugyanezért a cselekményért tettesként életfogytiglant kapott azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a fiú - apja közvetítésével - tízmilliós kölcsönt vett fel a Prikkel-családtól, ám a törlesztéssel nehézségei voltak.
2011.01.13. 17:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML