2014. december 20., szombat - Teofil
Deviza:  
EUR/HUF 314,55 USD/HUF 256,25 CHF/HUF 261,35
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23754 találat
 
MSZP: az uniós támogatásokat veszélyeztetik az Európa-szerte bírált törvények
Az MSZP szerint akár az uniós támogatások felfüggesztésére, végső soron megvonására is sor kerülhet, amennyiben az Európai Unió alapjogi bizottsága arra a megállapításra jut, hogy az Orbán-kormány "Európa-szerte bírált törvényei" nem állnak összhangban a közösségi alapelvekkel. A szocialisták ezért úgy érzik: "itt az idő, hogy a kormány felhagyjon az európai normákba ütköző politikával, valamint érdemi válaszokat adjon a szóban forgó törvényeket ért bírálatokra". Varju László, az MSZP fejlesztéspolitikai kabinetvezetője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: Brüsszel már nem csak a médiatörvény miatt figyeli aggodalommal az Orbán-kormány működését.
2011.01.26. 15:45
 
Az OVB elfogadta a kisebbségi választásról szóló közleményét
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén elfogadta a területi és országos kisebbségi önkormányzati választás összesített adatairól szóló közleményét. Az OVB-nek törvényben előírt kötelezettsége az országos választás eredményének közzététele; a közleményt a testület a honlapján és a Magyar Közlönyben hozza nyilvánosságra. A Magyarországon bejegyzett 13 kisebbség területi és országos szintű testületeit január 9-én választották meg a települési kisebbségi önkormányzatok tagjai, az úgynevezett elektorok. A voksolás eredménye - a jogorvoslatok lezárulta után - január 18-án vált jogerőssé, így az OVB közzéteheti a választás eredményét.
2011.01.26. 15:45
 
 
MSZP: több százezer család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt
Az MSZP úgy látja, hogy idén több százezer magyar család jár rosszabbul az "Orbán-adó" miatt - jelentette ki a szocialisták szóvivője. Török Zsolt úgy fogalmazott, hogy az emberek veszteségeket kénytelenek elkönyvelni a "lopakodó áremelések" és az emelkedő adók miatt. Szavai szerint, a "kormányzati átverés" arról szól, hogy adócsökkentést ígértek, de az emberek jelentős része rosszabbul jár az új adórendszerrel és a válságadók miatt tovább nőnek a fogyasztási cikkek árai.
2011.01.26. 15:45
 
A Dick Marty-jelentés állításainak sürgős kivizsgálását sürgette a szerb elnök
Dick Marty svájci liberális képviselőnek a koszovói szervkereskedelemről szóló jelentése sürgős, teljes és független kivizsgálását kérte a nemzetközi közösségtől szerdán az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén Boris Tadic szerb elnök. A parlamenti közgyűlés kedden vitatta meg a jelentést, majd elfogadott egy határozatot, amelyben felszólította Albániát és Koszovót, hogy folytasson le "komoly vizsgálatot" az ügyben. Tadic szerdai strasbourgi beszédében kijelentette, hogy a történtek felderítése érdekében ennek a határozatnak a meghozatala volt az első fontos lépés. Lényegesnek mondta, hogy a hasonló szörnyű bűncselekmények vádját "ne söpörjék a szőnyeg alá".
2011.01.26. 15:45
 
Damu Roland és volt barátnője a bíróságon!
Embercsempészet vádjában bűnösnek találták és két év próbaidőre bocsátották Damu Roland egykori kedvesét, Palácsik Tímeát. Ezek után amennyiben kiderül, hogy a színész valóban nem erőszakolta meg, akár három évre is leültethetik.
2011.01.26. 15:22
 
 
Újabb frekvenciát kapott a katolikus rádió és a Lánchíd rádió
A médiatanács szerdán úgy döntött: a szombathelyi vételkörzetben (107,4 MHz) a Magyar Katolikus Rádió, Balatonfüreden (96,2 MHz) a Lánchíd rádió kap ultrarövid-hullámú frekvenciát. A testület ülésén napirendre került a két nagy kereskedelmi televíziós csatorna tehetségkutató műsorának sms-szavazása is. A médiatanács közleménye szerint a TV2-n futó Megasztár és az RTL Klubon látható X-faktor sms-szavazásával kapcsolatban számos panasz érkezett a nézőktől, a többi között azért, mert sikertelen küldés esetén is számlázott a szolgáltató. Az ügy a Gazdasági Versenyhivatalhoz kerül, de vizsgálja majd a média- és hírközlési biztos is - írták.
2011.01.26. 13:45
 
Megkezdődött a bankoknak ultimátumot adó VÉSZ-elnök pere
Megkezdődött szerdán a II-III. kerületi bíróságon Éliás Ádám kényszerítés miatt indult büntetőpere; a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) elnökét azzal vádolják, hogy 2009 júliusában a nagy nyilvánosság előtt is közzétett ultimátumot intézett a magyarországi bankszférához. Ebben a vádlott kijelentette, hogy a pénzügyi válság következtében megszaporodott árverések és kilakoltatások miatt, a társadalom védelme érdekében az általa vezetett mozgalom háborúban állónak tekinti magát a bankokkal. Felszólította több bank vezetőjét, hogy állítsák le az önhibájukból fizetésképtelenné lett adósok ingatlanjainak elárverezését, és az adósok kilakoltatását.
2011.01.26. 13:30
 
RMDSZ: a romániai népszámláláskor a magyarságnak vállalnia kell identitását
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a román parlamenten kívüli magyar politikai tömörülések, az egyházi és civil szervezetek egyaránt arra bátorítják a romániai magyarokat, hogy a következő népszámláláskor félelem nélkül vállalják magyar mivoltukat - írta szerdai számában a Krónika. A Krónika című kolozsvári napilap honlapján olvasható cikk szerint Kiss István, a Magyar Polgári Párt (MPP) alelnöke javaslatát - a gyes megadása a könnyített eljárással magyar állampolgárságot szerzőknek - a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) művelődési és oktatási bizottságának legutóbbi, január 17-i budapesti ülésén terjesztette elő.
2011.01.26. 13:30
 
Ungvári hírportál: Magyarország hátsó szándékkal támogatja külhoni kisebbségeit
Budapest nem számol azzal, hogy Ukrajnának nem tetszik a magyar állampolgárság könnyített megadása a határon túli magyaroknak; a kérdésben a magyar vezetés valószínűleg "a kutya ugat, a karaván halad" elvet követi - írta szerdán az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál. A magyar kettős állampolgárság lehetséges ukrajnai hatásáról közzétett cikkében a híroldal - az új magyar jogszabályt a helyi sajtó hasábjain rendszeresen bíráló - Jaroszlav Szvitlik munkácsi újságírót idézve megállapította: összességében úgy tűnik, az Ukrajna és Magyarország között jelenleg folyó aktív, s főként minőségi együttműködés mindkét fél számára előnyös.
2011.01.26. 13:15
 
 
MSZP: az önkormányzatokon spórol a kormány
Az MSZP szerint az önkormányzatokon spórol a kormány, azokon keresztül hozza nehéz helyzetbe az embereket. Varga Zoltán országgyűlési képviselő kifogásolta az önkormányzati tisztségviselők indoklás nélküli elbocsátásának lehetőségét és a közmunkaprogramok leállítását. A szocialisták önkormányzati kabinetvezetője hozzátette: a helyhatóságok idén több mint ötmilliárd forintot költhetnek a létszámleépítés miatt szükséges kiadásokra, ami nagyobb településeken akár száz alkalmazott elbocsátását jelentheti. A közmunkaprogramokról szólva elmondta, azok az intézmények működtetéséhez, a helyi feladatok ellátásához több településen nélkülözhetetlenek voltak.
2011.01.26. 11:45
 
Die Presse: míg mindenki Orbánt bírálja, a szlovákok hallgatnak
Miközben fél Európa a magyar kormányt kritizálja, éppen az "ősellenség" Szlovákia viselkedik meglepően csendesen - írta a Die Presse. Az osztrák konzervatív napilap tudósítást közölt a magyar és a szlovák államfő múlt heti találkozójáról. A magyarok a jelek szerint támogatják az új megbékélési légkört, azzal, hogy elfogadják a kinyújtott kezet - írta a lap. "Sólyom László éveken át csak magánlátogatásokat tett Szlovákiában, magyar nacionalisták rendezvényein, mint például egy magyar király emlékművének felavatásán, de lehetőleg kerülte, hogy teljesen hivatalos formában találkoznia kelljen hivatali kollégájával, Ivan Gasparoviccsal". Utódja, Schmitt Pál ezzel szemben készségesen elfogadta a meghívást.
2011.01.26. 11:30
 
 
A domogyedovói merénylő nem kaukázusi
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn délután végrehajtott öngyilkos merénylet elkövetője bizonyosan nem kaukázusi - állapították meg az Orosz Tudományos Akadémia Etnológiai és Antropológiai Intézetének plasztikai rekonstrukciós laboratóriumában. A lapok már beszámoltak arról, hogy a merénylőnek csak a fejét és a két kezét találták meg. A Komszomolszkaja Pravda szerdán közölte a fejről készült fényképet, amelyről egy neves festővel portrét is készíttetett, s megkérdezte az említett laboratóriumot, ahol minden kétséget kizáróan csupán annyit tudtak mondani, hogy az illető európai, esetleg arab lehet, de kaukázusi semmiképpen sem. Ez nem jelenti azonban azt, hogy a merénylet szervezői sem kaukázusiak.
2011.01.26. 11:00
 
Férfi kézilabda-vb: az olimpiai kvalifikációs torna a tét a magyar-lengyelen
Pénteken a hetedik helynél sokkal komolyabb tétért, az olimpiai kvalifikációs tornára jutásért lép pályára a magyar válogatott Lengyelország ellen a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A középdöntőt két vereséggel és egy győzelemmel zárta a magyar csapat, ami negyedik helyet ért csoportjában. Ez azt jelentette, hogy Mocsai Lajos együttesének a saját kezében maradt a sorsa a kvalifikációs tornával kapcsolatban, a mostani vb-ről ugyanis a 2-7. helyezettek szereznek jogot - biztosan - az indulásra a 2012 áprilisában esedékes selejtezőkön. Azaz Császár Gáboréknak győzniük kell pénteken, s akkor nyugodtan készülhetnek majd a kvalifikációs viadalra.
2011.01.26. 10:45
 
Új Szó: kérdéses a Híd és az MKP közös fellépése a népszámlálási kampányban
Bár a Híd magyar-szlovák párt és a Magyar Koalíció Pártja is nemzetiségük vállalására kívánja buzdítani az embereket a közelgő szlovákiai népszámlálással kapcsolatban, közös fellépésük egyelőre kérdéses - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szerdán. A Híd népszámlálási kampányában elsősorban a kulturális értékek megőrzésének fontosságára kívánja helyezni a hangsúlyt. A magyarokon kívül a ruszin és a roma kisebbség körében is terveznek akciókat. "Nem utasítjuk el az MKP-val való együttműködést, az önkormányzati választásokon ezek az együttműködések az egyes csoportok vérmérsékletétől függtek, általában a kerületi MKP-elnökökön bukott meg a dolog" - nyilatkozta a lapnak Bugár Béla, a Híd elnöke.
2011.01.26. 10:00
 
 
A britek az idén nem élnek jobban, mint hat éve
A britek átlagkeresete az idén, reálértéken számolva valószínűleg nem lesz magasabb a hat évvel ezelőttinél, és ilyesmire az utóbbi kilenc évtizedben nem volt példa - mondta a brit jegybank vezetője. Mervyn King, a Bank of England kormányzója - aki kedd este, egy üzleti rendezvényen tartott helyzetértékelést - a fő tényezők között említette a gyengülő font által is erősített importált inflációt. King szerint 2007 eleje óta a fontban mért nyersolajárak 110 százalékkal, a földgázárak 130 százalékkal emelkedtek.
2011.01.26. 09:45
 
Öten sérültek meg egy balesetben Lajosmizse közelében
Öten megsérültek, amikor egy kisbusz beleszaladt egy út melletti ház udvarába betolató kisteherautóba szerdán Lajosmizse közelében - közölte a rendőrség. A kisbusz vezetője súlyos, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, valamint a kisteherautó vezetője is könnyebben megsérült - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a mentők mind az öt embert kórházba szállították. A szóvivő beszámolt arról, hogy a hóesés miatt csúszóssá vált utakon Kecskeméten és a város határában, több helyszínen több gépjármű csúszott egymásba, de eddigi információik szerint súlyos sérülés nem történt.
2011.01.26. 09:00
 
Washington: az egyiptomi kormány legyen fogékony a nép törekvéseire
Az egyiptomi kormánynak fogékonynak kell lenni a nép törekvéseire - reagált a washingtoni Fehér Ház a Hoszni Mubarak államfő távozását követelő keddi kairói megmozdulásokra. A közlemény szerint a kormánynak komolyan veendő alkalma van arra, hogy válaszoljon az egyiptomi nép törekvéseire, bevezessen politikai, gazdasági és szociális reformokat, amelyek javíthatják az emberek életminőségét, segíthetik az ország felvirágzását. Washington azt is közölte: elvárja Kairótól, hogy a tiltakozásokkal szemben békés eszközökkel lépjen fel.
2011.01.26. 09:00
 
 
Magyar Nemzet: egyre népszerűbb a cannabishasználat Magyarországon
Az illegális drogok közül a fiatalok körében és az idősebb korosztályokban egyaránt a cannabis a legelterjedtebb - írta a Nemzeti Drog Fókuszpont vizsgálata alapján a szerdai Magyar Nemzet. A cikk szerint a magyar középiskolások körében a cannabis a legelterjedtebb illegális drog, a tiltott szereket kipróbálók aránya pedig a gimnáziumokban a legmagasabb. A középiskolás korúak problémásnak nevezett fogyasztói csoportjában túlsúlyban vannak a fiúk, akik jellemzően Budapesten vagy más nagyvárosban élnek - olvasható a lapban.
2011.01.26. 08:00
 
 
Obama az amerikai műszaki-tudományos világelsőség helyreállítását sürgette
Az amerikai műszaki-tudományos világelsőség helyreállítását sürgette és ennek megvalósítása, valamint a munkahelyteremtés érdekében kétpárti összefogást mellett érvelt a helyi idő szerint kedden este a washingtoni kongresszusban az unió helyzetéről elmondott éves beszédében Barack Obama amerikai elnök. Obama beszédében kiemelt fontosságot tulajdonított az oktatás, az innováció és az amerikai infrastruktúra fejlesztésének. Az elnök az államháztartási hiány csökkentését és a szövetségi kormányzat áramvonalasítását ígérte.
2011.01.26. 08:00
 
 
Csökkent a benzin ára, a gázolajé nem változott
Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. A mostani csökkentéssel a benzin átlagára 363-364 forintra mérséklődött, a gázolajé pedig 359 forint maradt. Egy hete a benzin ára 3 forinttal a gázolajé 5 forinttal emelkedett, és akkor újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.01.26. 07:45
 
VV Éva komoly betegséggel küzd!
VV Évának pánikbetegsége és klausztrofóbiája van - írja a Kiskegyed. Szeszélyes viselkedése miatt társai nem igazán tudják hova tenni őt. Hol fergeteges humorával sziporkázik, szeretetteljesen ölelkezik, hol viszont éppen magából kikelve, hisztérikusan veszekszik.
2011.01.25. 22:47
 
A kaposvári kórház tetejéről hoztak le egy férfit a rendőrök
A kaposvári kórház sürgősségi centrumának tetejéről, 4 emelet magasságból hoztak le egy férfit a rendőrök kedd este - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Bíró Gábor tájékoztatása szerint a 40 éves somogygeszti férfi 19 óra után azzal hívta fel a rendőrség ügyeletét, hogy egy kórház tetején van, majd megszakította a beszélgetést. A sajtóreferens elmondta, mivel a telefonáló azt nem mondta meg, hogy melyik kórház tetején van, ezért az ügyelet minden érintett kapitányságot riasztott. A kaposvári mellett a siófoki, a marcali és a nagyatádi rendőröket is értesítették, valamint a kaposvárihoz tartozó mosdósi kórház is szóba jöhetett, ahol a férfit keresni kellett.
2011.01.25. 22:00
 
 
Putyin: "a megtorlás elkerülhetetlen" a domogyedovói merényletért
Megtorlást ígért kedden Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn elkövetett, s 35 ember - köztük legalább egy tucat külföldi - életét kioltó öngyilkos merényletért, Dmitrij Medvegyev elnök pedig szigorúbb ellenőrzést követelt a légikikötőktől. "A megtorlás elkerülhetetlen" - mondta Putyin, de határozott hangvételű nyilatkozatából nem derült ki, hogy mely személyeken, s miként akarja megtorolni hétfői mészárlást. Eddig egy csoport sem vállalta magára a merényletet, a gyanú azonban a csecsen szélsőségesekre terelődött, akik ellen Putyin még elnökként véres háborút vívott.
2011.01.25. 21:45
 
 
Mubarak-ellenes tüntetés Egyiptomban
Mintegy tizenötezer kormányellenes tüntető vonult fel kedden délután Kairóban, hogy a tunéziai eseményeken felbuzdulva az országot csaknem három évtizede vezető Hoszni Mubarak elnök távozását követelje; a tüntetők összetűztek a könnygázt és vízágyút is bevető rohamrendőrökkel. Évek óta ez volt a legnagyobb szabású tüntetés az arab világ vezető hatalmának számító észak-afrikai országban. A tüntetők létszámára vonatkozó adatot az egyiptomi biztonsági erők egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa közölte. Az első hírek még több százas tüntetésről szóltak. A biztonsági szolgálatok szerint a több kerületben zajló tüntetések miatt Kairóban 20-30 ezer rendőrt mozgósítottak. Az első jelentések szerint Kairóban életét vesztette egy rendőr, Szuezben pedig két tüntető.
2011.01.25. 21:30
 
A francia SNCF sajnálatát fejezte ki a zsidók deportálásában való részvételéért
A francia állami vasúttársaság (SNCF) kedden ünnepélyesen "sajnálatát" fejezte ki a II. világháború alatti deportálásokban játszott szerepéért. "Az SNCF legmélyebb fájdalmát és sajnálatát fejezem ki a vasúttársaság által egykoron elkövetett tettek következményei miatt. Meghajtom magam az áldozatok, a túlélők és a deportáltak gyermekei előtt" - fogalmazott Guillaume Pepy, az SNCF elnök-vezérigazgatója azon a Párizs közeli pályaudvaron elmondott beszédében, ahonnan Franciaországból a legtöbb deportáltat szállító vonat indult a haláltáborokba. Az SNCF mintegy 76 ezer francia és más országból származó zsidót szállított 1942 és 1944 között a koncentrációs táborokba.
2011.01.25. 20:15
 
Osztrák halottja is van a moszkvai merényletnek
Osztrák állampolgár is van a moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfő délután elkövetett öngyilkos merénylet 35 halálos áldozata között - erősítette meg keddi közleményében az osztrák külügyminisztérium. A külügyi tárca szerint "egyre nagyobb a valószínűsége" annak is, hogy a férfi mellett egy - eddig eltűntként számon tartott - osztrák nő is életét vesztette. Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium adatai szerint az osztrák állampolgárságú férfi 1969-ben született Nikolaj Ivanov néven. Egy bolgár külügyminisztériumi szóvivő azt mondta, hogy Ivanov két éve kapta meg az osztrák állampolgárságot. A férfi egy osztrák vállalatnál dolgozott, és üzleti úton tartózkodott Moszkvában.
2011.01.25. 19:30
 
Megszúrta a nevelőjét egy fiú a fővárosban
Szökési kísérlet közben ollóval megszúrta a nevelőjét egy fővárosi javítóintézetben élő 17 éves fiú hétfő késő este, a fiatalember ellen hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indult - közölte a rendőrség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kedden az MTI-vel. Egy korábban vagyon elleni bűncselekménnyel kapcsolatban indult nyomozás gyanúsítottjaként fogva tartott 17 éves fiatalember egy III. kerületi javítóintézetben egyelőre tisztázatlan okból megütötte az egyik nevelőt. Néhány másodperccel később az intézet egy másik nevelőjét egy ollóval nyakon szúrta, az 53 éves férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a menőszolgálat munkatársai kórházba szállították.
2011.01.25. 19:00
 
Az ET "komoly vizsgálatot" követel a koszovói szervkereskedelem ügyében
Felszólította Albániát és Koszovót az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése kedden elfogadott határozatában, hogy folytasson le "komoly vizsgálatot" a koszovói szervkereskedelemmel kapcsolatos állítások ügyében. A parlamenti közgyűlés 169 támogató és 8 ellenszavazattal, 14 tartózkodás mellett fogadta el határozatát, amelyben Albániát és a túlnyomó többségében szintén albánok lakta Koszovó hatóságait felszólította: kezdjenek "komoly és független" vizsgálatot azon állítások valóságtartalmának feltárására, amelyek szerint a (1998-1999-es) koszovói fegyveres konfliktus alatt és után koszovói - szerb és albán származású - foglyokkal titkos táborokban embertelenül bántak.
2011.01.25. 18:15
 
 
Az EB három ponton tett észrevételt a médiatörvénnyel kapcsolatban
Az Európai Bizottság (EB) levele arra hívja fel a figyelmet, hogy a médiatörvény valószínűleg nem minden tekintetben áll összhangban az uniós joggal - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, megerősítve: amennyiben a testület kifogása megalapozott, a kormány a szükséges pontokon kész módosítani a jogszabályt. A közlemény kitér arra, hogy az EB három, az uniós jogharmonizációval kapcsolatos ponton tett észrevételt, ám a felvetések egyike sem kérdőjelezi meg az alapjogok, a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás érvényesülését, illetve az Országgyűlés által választott médiahatóság függetlenségét.
2011.01.25. 18:15
 
Kilenc embert ölt meg egy pokolgép Thaiföldön
Kilenc embert ölt meg egy út mellé telepített pokolgép Thaiföld legdélebbi, Malaysiával határos, többségében mohamedán malájok lakta tartományában. Az áldozatok teherautóval kacsavadászatra tartó buddhisták voltak. Ez volt a legsúlyosabb terrorista támadás a vidéken 2009 júniusa óta, amikor fegyveresek az esti ima idején megtámadtak egy mecsetet, és tizenegy embert agyonlőttek. A buddhista többségű Thaiföld déli részén nyolcadik éve muzulmán szeparatista felkelés zajlik, amelynek 4300 ember esett eddig áldozatul.
2011.01.25. 17:30
 
BUX: -0,84 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 193,63 pontos, 0,84 százalékos csökkenéssel, 22.790,97 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 1,43 százalékkal 21.980 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,61 százalékkal 5.685 forintra esett.
2011.01.25. 17:15
 
 
MSZP: tartalmi jellegűek a Bizottság kifogásai médiatörvény-ügyben
Az MSZP úgy véli: nem igaz, hogy az Európai Bizottság pusztán technikai észrevételeket fogalmazott meg a médiatörvénnyel kapcsolatban, a párt szerint a testület kifogásai tartalmi jellegűek. Kovács László, a szocialisták alelnöke kedden sajtótájékoztatón azt mondta: rombolja a kormány szavahihetőségét, hogy Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár és Nagy Anna kormányszóvivő azt állította, Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos - időközben kiszivárgott - levelének egyetlen felvetése sem kérdőjelezi meg a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás magyarországi érvényesülését.
2011.01.25. 17:15
 
 
A gyermek- és ifjúsági irodalom is bemutatkozik a lipcsei könyvvásáron
A gyermek- és ifjúsági irodalom összesen 130 alkotója érkezik szerte a világból az idei lipcsei könyvvásárra: Dániából, Angliából, Finnországból, Thaiföldről, Ghánából és az Egyesült Államokból is várnak írókat a németországi eseményre - közölték a rendezvény szervezői. A szerzők között Lipcsébe érkezik például Paul Maar, Mirjam Pressler és Gunter Preuss. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a gyermek- és ifjúsági irodalom foglalja el a kiállítási felület egynegyedét. A március 17. és 20. közötti rendezvény ideje alatt négyszáz felolvasás, workshopok és akciók várják a látogatókat.
2011.01.25. 16:45
 
Óbuda támogatja a budai fonódó villamosprojektet
A III. kerületi önkormányzat is támogatja az úgynevezett budai fonódó villamosprojektet, mivel szükségesnek tartja a fővárosi kötöttpályás közlekedés fejlesztését. Az önkormányzat keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a projekt a személygépjármű-forgalommal szemben növelné a közösségi közlekedés vonzerejét, a 17-es villamosvonal felújítása pedig az újlaki városrehabilitáció számára ugyancsak rendkívül fontos. Mint írták, a 19-es és a 41-es villamos is Óbudáig közlekedne, ezzel létrejönne az észak-déli közlekedési tengely, amely a III. kerületben élők utazását jelentős mértékben könnyebbé, kényelmesebbé tenné. Óbuda-Békásmegyer kész megadni minden segítséget a vita mielőbbi rendezése érdekében - közölte az önkormányzat.
2011.01.25. 16:45
 
VDSZ: naponta több ezer jogfenntartó nyilatkozatot adnak le
A vegyipari ágazathoz tartozó szakszervezeteknél naponta több ezren - a közalkalmazottak közül feltűnően sokan - nyilatkoznak arról, hogy kényszer hatására lépnek vissza az állami nyugdíjrendszerbe - közölte kedden a vegyipari szakszervezet (VDSZ) az MTI-vel. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatai szerint a több mint hárommillió magánpénztári tagból kedden 13 óráig 41.233 pénztártag jelezte, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kíván maradni. A VDSZ kész Strasbourghoz fordulni jogorvoslatért.
2011.01.25. 16:15
 
Nyilatkozatban állt ki Schiff András mellett három neves osztrák író
Nyilatkozatban állt ki Schiff András zongoraművész mellett kedden három neves osztrák író, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinek. Schiff András bírálóan nyilatkozott hazája kormányáról és ezért "azt kellett hallania Orbán Viktor egy közeli munkatársától, hogy a jelek szerint nem gyilkolták meg elég elődjét" - állt az APA osztrák hírügynökség által közölt szövegben. "A jelek szerint a kormány eltökélt abban, hogy behozza az elmulasztottakat. Ez felfoghatatlan, ez botrányos, ez felháborító - ez a realitás" - írta Jelinek, Peter Turrini és Michael Scharang a közös nyilatkozatban.
2011.01.25. 16:00
 
Az MLSZ-hez fordulnak a fogyasztóvédők
A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) keddi közleményében "európai körülményeket, biztonságos beléptetést és hozzáértő biztonsági szolgálatot" kér a sportrajongók védelmében, hogy ne fordulhasson elő olyan életveszélyes helyzet, mint amilyen tíz napja a West Balkán nevű szórakozóhelyen három lány életét követelte. Ennek érdekében a KÖFE levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy az általa szervezett rendezvényeken kiemelt figyelmet fordítson az események lebonyolítására, a biztonsági szolgálatot nyújtó vállalkozások kiválasztására, és kezdeményezzen a szurkolói csoportokkal egyeztetést az események biztonságos és megfelelő megrendezése érdekében.
2011.01.25. 15:45
 
 
Magyarország felülvizsgálja a német húsra hozott élelmiszerbiztonsági határozatot
Magyarország felülvizsgálja azt a korábbi határozatot, melyet a dioxinbotrány miatt közvetlenül vagy közvetve Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertéshús-készítmények, valamint élő sertés felhasználásának és forgalmazásának átmeneti korlátozására hozott - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára. A módosított határozatot Magyarország szerdán továbbítja az Európai Bizottságnak jóváhagyásra - tette hozzá az országos főállatorvos, aki szerint a dioxin-ügyről szóló német beszámolók, és a kilátásba helyezett német intézkedések alapján szükséges a magyar határozat módosítása.
2011.01.25. 15:15
 
 
Januártól 1100 milliárd forint pályázható az Új Széchenyi Terv keretében
Januártól 1100 milliárd forint pályázható az Új Széchenyi Terv keretében, a meghatározott stratégiai célok mentén - jelentette be Egerben Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára. A tárca számításai szerint, a 93 pályázati kiírás, amelyekre március 1-től lehet pályázni, 3-4 ezer milliárd forintnyi forrást mozgat meg a magyar gazdaság élénkítése érdekében - közölte a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara fórumán az államtitkár. Mindezt a pályázati rendszer egyszerűsítésével, a bürokratikus akadályok letörésével, a többi között lerövidített bírálati idővel és adatlapokkal kívánja segíteni a kormányzat - tette hozzá.
2011.01.25. 15:15
 
 
A Jobbik nyilvánosságra hozná a "Frei-aktákat"
A Jobbik hivatalos megkeresésben szólítja fel a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-t, hogy tegye nyilvánossá Frei Tamással kötött kommunikációs szerződését és a teljesítést hitelesen és teljes körűen igazoló dokumentációt - áll az ellenzéki párt budapesti elnökének közleményében. Staudt Gábor úgy fogalmaz: a budapesti polgárok adóforintjaiból gazdálkodó cég két év alatt összesen nettó 30 millió forintot fizetett ki Frei Tamásnak, aki ezért nemzetközi összehasonlító elemzések elkészítését vállalta, valamint személyes meggyőző erejét latba vetve véleményvezér lett volna a lakossági akcióknál.
2011.01.25. 15:15
 
Orbán Viktorral tárgyalna az Európai Szakszervezeti Szövetsége (ETUC)
Tárgyalásokat sürget Orbán Viktorral az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC), hogy egyeztessenek a válságról, az arra adott európai válaszokról, a szociális Európát veszélyeztető, az állami szektort és a dolgozók jogait érintő megszorításokról és egyéb intézkedésekről az Európai Unióban - derül ki az ETUC honlapján ismertetett közleményből.
2011.01.25. 14:15
 
 
Újra nagy prémiumokat kapnak a bankárok Angliában és Amerikában
A brit és az amerikai bankárok fele nagyobb prémiumot kapott tavaly, mint az előző évben a gyenge teljesítmény ellenére - derítette ki a brit Efinancialcareers pénzügyi állásportál. Nagy-Britanniában a bankárok 49 százaléka kapott több prémiumot, és mindössze 25 százaléknál volt csökkenés. Tavaly átlagosan 5 százalékkal nőtt a rendkívüli javadalmazás összege, ami egy vezető bankár esetében átszámítva átlagban 27,3 millió forint körül van. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek 56 százaléka számolt be a bónuszok emelkedéséről, 19 százalék viszont kevesebbet kapott. Mindennel együtt Amerikában a prémiumok átlagosan 5 százalékkal voltak alacsonyabbak tavaly, mint annakelőtte.
2011.01.25. 14:00
 
A Legfelsőbb Bíróság elutasította a a dabasi molesztáló felülvizsgálati kérelmét
Elutasította kedden a Legfelsőbb Bíróság (LB) annak a 33 éves férfinak a felülvizsgálati kérelmét, akit emberölési kísérletért tavaly jogerősen 14 és fél év fegyházbüntetésre ítéltek egy 11 éves kisfiú molesztálása miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi azért fordult felülvizsgálati kérelemmel a Legfelsőbb Bírósághoz, mert vitatta, hogy emberölés kísérletének minősülne a tette. A férfi 2005 januárjában Dabason egy késsel fenyegette meg a kisfiút - aki kutyáját keresve a férfitól kért segítséget, a férfi pedig azt mondta, segít neki - fojtogatta, és közölte, hogy orálisan ki fogja elégíteni. Maga a fajtalanság végül nem történt meg.
2011.01.25. 13:30
 
Orbán Viktorhoz fordult az evangélikus és a református egyház
Orbán Viktornak írt levelet a Magyarországi Református Egyház Kálvin emlékbizottsága és a Magyarországi Evangélikus Egyház reformációi emlékbizottsága azt kérve, hogy 2017, a reformáció kezdetének 500 éves évfordulója legyen Magyarországon a reformáció állami emlékéve - közölte Fabiny Tamás evangélikus püspök kedden az MTI-vel. Ezenkívül ugyanezt kérte az evangélikus egyház levelében Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől - tette hozzá.
2011.01.25. 13:15
 
 
Van Bommel Münchenből Milánóba tart
Mark van Bommel, a Bayern München labdarúgója kérte klubja, a Bayern München vezetőségét, járuljon hozzá, hogy azonnal az AC Milanba szerződhessen. Legalábbis erről számolt be a Bild című német napilap, hozzátéve, hogy a holland középpályás, a bajor alakulat kapitánya előzőleg tájékoztatta tervéről honfitársát, Louis van Gaal vezetőedzőt, akivel az utóbbi időben megromlott a viszonya. A 33 éves világbajnoki ezüstérmes futballista 2006-ban érkezett az FC Barcelonától a Bayern Münchenhez, és decemberben a német sajtó még arról írt, hogy a Wolfsburg szerződtetné őt a télen.
2011.01.25. 12:00
 
Az Internazionale bejelentkezett Luis Fabianóért
A Bajnokok Ligája-címvédő FC Internazionale labdarúgócsapata szeretné szerződtetni Luis Fabianót, a spanyol Sevilla brazil válogatott csatárát. Marco Branca, a milánói klub sportigazgatója hétfő este úgy fogalmazott, lát esélyt arra, hogy a 30 éves támadó az Interben folytatja. Ugyanakkor kicsi a valószínűsége annak, hogy a 43-szoros válogatott futballista már a jövő hétfőn záruló téli átigazolási időszakban egyesületet vált. A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap múlt szerdán számolt be arról, hogy Fabiano a Juventusban szeretné folytatni pályafutását, akár fizetése jelentős csökkentése árán is. A Sevilla elnöke, José María Del Nido állítólag 10 millió eurót kér a játékosért, ezt viszont sokallja a torinói csapat vezérkara.
2011.01.25. 11:30
 
Lakatos Krisztián örökre Washingtonba költözik
A Megasztáros egy luxushajóval utazik a tengeren túlra, aztán pedig a világsztárság reményében ott is marad.
2011.01.25. 10:56
 
 
Pakisztánban kiszabadult a Mol két elrabolt alvállalkozója
Pakisztánban kiszabadult a Mol magyar olajvállalat két alvállalkozója, akit a helyi tálibok raboltak el a múlt csütörtökön. A szélsőségesek a Molnak az ország északnyugati határtartományban található koncessziós területén, az egyik kúttól a központi feldolgozó üzembe tartó konvojra csaptak le. Az akcióban meggyilkolták a magyar olajvállalat két helyi alvállalkozóját. Életét vesztette a konvojt őrző határrendőrség négy katonája, egy további megsebesült. Két embert elraboltak. A The Express Tribune című pakisztáni lap egy tisztviselő tájékoztatása alapján kedden beszámolt arról, hogy ez a két ember vasárnap este nyerte vissza szabadságát.
2011.01.25. 10:00
 
 
Moszkvai repülőtéri robbanás: 35 halott, 130 sérült
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfő délután elkövetett öngyilkos merénylet áldozatairól kedd reggel is eltérő adatokat közöltek az orosz hatóságok: biztosnak annyi látszik, hogy a halálos áldozatok száma 35. Hivatalos közlés szerint a halálos áldozatok között 12 külföldit azonosítottak kedd reggelig: egy-egy brit, német, olasz, francia, szlovák és szerb állampolgárt, három tádzsikot, két moldovait, valamint egy üzbéget, de további 57 személy állampolgársága még nem világos. A halálos áldozatok között van az alig 29 éves Anna Jablonszkaja drámaíró, polgári nevén Masutyina, aki a Filmművészet (Iszkussztvo Kino) című folyóirat díjának átvételére érkezett Moszkvába.
2011.01.25. 10:00
 
 
Idén még nem csökken jelentősen a munkanélküliség a világban
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) előrejelzése szerint az idén a világban 6,1 százalékos munkanélküliségi rátával kell számolni, ez 203,3 millió munkanélkülit jelent, nem sokkal kevesebbet a tavalyi 205 millió állástalannál - derül ki az ILO legfrissebb, "Globális foglalkoztatási trendek 2011-ben: a foglalkoztatás fellendítésének kihívásai" című jelentéséből. Az MTI-hez eljuttatott anyagban az ILO hangsúlyozza: a foglalkoztatás fellendítése az idén - főként a fejlett gazdaságokban - továbbra is lassan halad, emellett világszerte kiemelt probléma a 15-24 éves korosztály magas munkanélküliségi rátája.
2011.01.25. 08:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML