2015. március 1., vasárnap - Albin
Deviza:  
EUR/HUF 302,93 USD/HUF 269,94 CHF/HUF 284,12
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23998 találat
 
Lassult a felszámolások növekedési üteme az Opten szerint
Decemberben kettővel kevesebb, januárban pedig harminckettővel több céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás, mint egy évvel korábban, januárban ugyan a tavalyinál lényegesen több cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok, de több új céget is alapítottak - közölte az Opten Kft. pénteken az MTI-vel. Januárban 1.352 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, ez 2,4 százalékkal több, mint tavaly januárban. A tulajdonosok kezdeményezésével indított végelszámolások terén jóval nagyobb növekedést hozott 2011 első hónapja: a tavaly januári 883-mal szemben az idén 1.166 cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok, ami 32 százalékos növekedést jelent.
2011.02.04. 16:15
 
Megtartották idei első tanácskozásukat a történelmi keresztény egyházak vezetői
Megtartották idei első tanácskozásukat a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei pénteken Budapesten - tájékoztatta a Magyarországi Evangélikus Egyház hírszolgálata az MTI-t. A Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában folytatott megbeszélésen részt vett katolikus részről Bábel Balázs, Ternyák Csaba érsekek, Veres András püspök, valamint Mohos Gábor, a püspöki konferencia titkára, református részről Bölcskei Gusztáv, Csomós József, Steinbach József és Szabó István püspökök, evangélikus részről pedig Gáncs Péter, Fabiny Tamás és Ittzés János püspökök. Erdő Péter bíboros külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a találkozón - tették hozzá.
2011.02.04. 16:15
 
A Főgáz február 16-tól postázza az átvett Emfesz-ügyfeleknek a számlát
A Főgáz várhatóan február 16-tól postázza az Emfesz gázkereskedőtől átvett ügyfeleknek a számlát, és vele együtt a készpénzátutalási-megbízást, azaz a sárga csekket - közölte a Főgáz. A számlalevéllel együtt tájékoztatja a Főgáz ezeket a felhasználókat arról is, hogy a továbbiakban más formában is kiegyenlíthetik a számlát. A Főgáz felhívja az átvett Emfesz-ügyfelek figyelmét arra, hogy az első leolvasás után, ami február 4-ig megtörtént, a továbbiakban nem kell bediktálni a mérőállást. Az elszámolás alapja ugyanis a korábbi szolgáltatótól kapott adatokkal 2011 első negyedévére kalkulált becsült fogyasztás lesz.
2011.02.04. 16:00
 
 
Édesanyja szerint a pécsi lövöldözőnek kamaszkora óta voltak furcsa dolgai
Csendes, kedves, értelmes fiúként jellemezte édesanyja a 2009. novemberi pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját, G. Ákost a Baranya Megyei Bíróságon zajló büntetőper pénteki tárgyalásán, elmondása szerint azonban fiának kamaszkora óta voltak "furcsa dolgai". Az asszony azt vallotta: fia tizenöt éves volt, amikor ő felfigyelt arra, hogy a fiú az átlagosnál többet tisztálkodik, "szinte állandóan fürdik", és vált fehérneműt. G. Ákos egy tunéziai nyaralás alatt három napig nem jött ki a hotelszobából, s egyszer fürdőlepedővel takarta le az otthoni légkondicionálót, azt állítva, hogy abban kamera van. Nagynénjének egyszer arról is beszélt, hogy "a legjobb lenne nem élni".
2011.02.04. 16:00
 
Navracsics Tibor: 2014-re szolgáltató közigazgatás
A kormánynak az a célja, hogy 2014-re, a parlamenti ciklus végére olyan szolgáltató közigazgatás működjön Magyarországon, amellyel elégedettek az adófizető polgárok - jelentette ki Navracsics Tibor Egerben. Fel kell számolni az elmúlt 20 évben kialakult "intézményi dzsungelt" - közölte az igazságügyi és közigazgatási miniszter, hozzátéve, az elképzelések szerint 2013-ban már járási, vagyis kistérségi szinten is megnyílhatnak a kormányablakok.
2011.02.04. 16:00
 
Német teológusok a cölibátus eltörlését követelik
Mélyreható reformokat, többek között a papi nőtlenség eltörlését követeli több mint száz német, osztrák és svájci teológus egy német lapban pénteken közzétett nyilatkozatban. A 144 aláíró síkraszáll azért, hogy a katolikus egyház - a protestánsoknál már bevett gyakorlatot átvéve - tegye lehetővé nők pappá szentelését. Egyúttal szorgalmazzák, hogy a hívők az eddiginél nagyobb beleszólást kapjanak az egyházi élet alakításába, többek között a püspökök megválasztásába.
2011.02.04. 16:00
 
Exkluzív riport! Damu Roland végre elmondja az igazságot
A színész őszintén mesélt az elmúlt hónapok botrányairól és azokról a lépésekről, amelyeket hamarosan megtesz a neki kárt okozók ellen.
2011.02.04. 15:59
 
Egyiptom: tüntetés az újságírók elleni atrocitások miatt Párizsban
"Itt megölik a híreket" - skandálták a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi jogvédő szervezet aktivistái pénteken Párizsban az egyiptomi nagykövetség előtt, tiltakozva az arab országban zajló tüntetésekről tudósító újságírók ellen elkövetett atrocitások miatt. A mintegy húsz tiltakozó a bántalmazott újságírók fotóit ábrázoló plakátokat ragasztott fel a nagykövetség épületének falára, majd "Egyiptom, elég volt az újságírók elleni erőszakból!" szövegű feliratot tartott fel a diplomáciai képviselet felé.
2011.02.04. 15:45
 
 
Öt kérdést tett fel a miniszterelnöknek az MSZP
Az MSZP azt várja, hogy Orbán Viktor az adórendszer veszteseinek kárpótlásáról, a bajba jutott devizahitelesek megsegítéséről, az önkormányzatok helyzetéről és a munkahelyteremtés állásáról is beszámoljon hétfői évértékelő beszédében. Kormos Kata, az MSZP szóvivője elmondta: öt kérdést tesznek fel a miniszterelnöknek. Ezek a következők: mi lesz az "igazságtalan adórendszer" veszteseivel?; mi lesz a bajba jutott devizahitelesekkel?; hol tart a munkahelyteremtés?; mi lesz idén az önkormányzatokkal?; valamint választ várnak arra is, a kormányfő miért nem támogatja, hogy az új alkotmányt nemzeti konszenzussal fogadják el.
2011.02.04. 15:30
 
Londoni elemzők szerint robusztus világgazdasági növekedés kezdődött
Széles bázisú, robusztus ütemű növekedés kezdődött a világgazdaságban - állapította meg az egyik vezető befektetési csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzőmenedzser-index (PMI) alapján, amely csaknem ötéves csúcson van. A JP Morgan, amely minden hónapban közzéteszi a világgazdaság egészére kivetített, a legnagyobb nemzetgazdaságok feldolgozó és szolgáltatási szektorainak teljesítményadataiból képzett saját, összesített beszerzőmenedzser-indexét, a múlt hónapról kiadott pénteki kimutatásában közölte, hogy az általa kiszámított összágazati kibocsátási mutató januárban 58,3 pontra emelkedett a decemberi 57,0-ről.
2011.02.04. 15:15
 
 
Matolcsy: 70 százalék alá csökken az államadósság
Nagyszabású strukturális reformokba kezdett Magyarország, amelyek révén a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság 70 százalék alá csökken a következő években, 2014 végéig pedig 300 ezer új munkahelyet jöhet létre - írta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Olli Rehnnek, az Európai Bizottság (EB) gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosának. A február 1-jén kelt levél szerint Matolcsy üdvözli, hogy az EB arra a következtetésre jutott a magyar gazdaságpolitika tanulmányozása során, hogy a GDP-arányos államháztartási hiány az idén 3 százalék alá csökkenhet, és az országgal szemben indított túlzott deficiteljárás kezdete óta akár többletbe is fordulhat az egyenleg.
2011.02.04. 14:15
 
 
A magyarok nagy része már távozott Egyiptomból
Az Egyiptomban tartózkodó magyarok nagy része távozott az országból, Egyiptomban bajba jutott magyar állampolgár nincs - közölte péntek délelőtt az MTI-vel Kveck Péter kairói magyar nagykövet. Egy hete még mintegy 700 magyar volt Egyiptomban, ez a szám azóta a felére apadt, és a hét végén a többiek is elutaznak. Elsősorban Kairóból, Hurgadából és Alexandriából mentek haza a magyarok, s a távozottak vagy 90 százaléka turistaként volt az országban. A nagykövet elmondta, hogy Egyiptomban mintegy kétszáz fős magyar kolónia tartózkodik, jobbára munkavállalók, vállalkozók és a családtagok. Az ő nagy részük nem tervezi a távozást.
2011.02.04. 13:45
 
Barroso és Buzek szerint el kell tűnniük az energiaszigeteknek az EU-ból
A következő négy-öt év alatt el kell érni, hogy az Európai Unió területén ne maradjanak energiaellátás szempontjából elszigetelt területek - hangoztatta az EU-tagországok állam- és kormányfőinek pénteki brüsszeli találkozóján José Manuel Durao Barroso európai bizottsági és Jerzy Buzek európai parlamenti elnök egybehangzóan. Mint az értekezleten bemutatott prezentációjából kiderül, Barroso szerint ehhez Kelet- és Közép-Európában is jobb összeköttetésre van szükség az energiahálózatok között. A bizottsági elnök azt kérte a tagországok vezetőitől, hogy segítsenek 2014-re teljesen működőképessé tenni az EU belső energiapiacát, 2015-re pedig teljesen felszámolni az "energiaszigeteket".
2011.02.04. 13:30
 
Nyolc év fegyházra ítélték a kislányával fajtalankodó szabolcsi férfit
Első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a kislányával fajtalankodó szabolcsi férfit pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A Bálint Tibor vezette bírói tanács a 30 éves férfit a nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettében és más bűncselekményben találta bűnösnek. R. Zsoltot mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, emellett megszüntették az ötgyermekes férfi szülői felügyeleti jogát. Az ítélet nem jogerős.
2011.02.04. 13:15
 
 
Veres Győzőt Magyarországon helyezik végső nyugalomra
Magyarországon helyezik végső nyugalomra Veres Győzőt, a súlyemelés első magyar világbajnokát, aki életének 75. évében, hosszas betegség után kedden hunyt el Melbourne-ben. A kétszeres olimpiai bronzérmes, összetettben kétszeres vb-győztes sportember hamvait felesége ez év nyarán szándékozik hazahozatni, hogy Veres Győző kívánságának megfelelően itthon leljen végső nyugalomra - tudatta pénteken a család az MTI-vel. A több mint három évtizede Ausztráliában élt súlyemelő világnagyság hamvasztás előtti búcsúztatása kedd délután lesz Melbourne-ben, ahol erre az utolsó alkalomra magyar melegítőbe öltöztetik.
2011.02.04. 12:45
 
 
Nemzeti konzultációs testület jött létre az új alkotmány előkészítéséhez
Nemzeti konzultációs testületet hozott létre Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, akit Orbán Viktor miniszterelnök kért fel az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultáció vezetésére. A politikus közölte, kérdőívet kap minden választásra jogosult állampolgár, amelyen keresztül elmondhatja véleményét az új alaptörvényről. Szájer József sajtótájékoztatóján bejelentette: a nemzeti konzultációs testület tagja Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, Csák János, Magyarország londoni nagykövete, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Szili Katalin volt házelnök, korábban szocialista, most független képviselő.
2011.02.04. 12:30
 
 
Hatással lehet a globális felmelegedésre a tavalyi amazóniai aszály
Az Egyesült Államok éves üvegházgáz-kibocsátásánál is nagyobb hatással lehet a globális felmelegedésre az amazóniai esőerdőben tavaly pusztító súlyos aszály - mutatták ki brit és brazil kutatók. A fák és más növények növekedés közben szén-dioxidot kötnek meg, pusztulásuk azonban karbonkibocsátással jár. Ez utóbbi történt a 2005-ös súlyos amazóniai aszálykor is, amelyet a szakértők akkoriban "egy évszázadban egyszer előforduló" eseménynek tartottak. A tavalyi aszály azonban még pusztítóbbnak bizonyult. A kutatás szerint a 2010-es aszály az erdőség 3 millió négyzetkilométeres területén okozott csapadékhiányt, míg a 2005-ös szárazság "csupán" 1,9 millió négyzetkilométert érintett.
2011.02.04. 12:00
 
 
Alpesisí-Vk: Vonn nem indult pénteken
A csütörtökön komoly balesetet szenvedett Lindsey Vonn nem állt rajthoz pénteken a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának zwieseli műlesikló futamán. A háromszoros összetett Vk-győztes amerikai a csütörtöki lesikló edzésen esett nagyot, megütve a fejét. Vonn-nak komolyabb baja nem esett, péntek reggel a verseny előtti bemelegítésen már részt vett, ám ezt követően nem vállalta a szereplést. Az olimpiai bajnoknő szerencséjére az összetett Vk-ban nem nőtt a hátránya az élen álló Maria Riesch-sel szemben, miután a tavalyi téli játékokon két számban győztes német az első futamban kiesett.
2011.02.04. 12:00
 
Mégis körvonalazódik a nemzeti eszközkezelő terve
Körvonalazódnak a kormány elképzelései a bedőlt jelzáloghitelek kezelésére és a Nemzeti Eszközkezelő felállítására; a portfolio.hu a Nemzetközi Valuta Alap (IMF) országjelentése alapján azt írta: a kormány a jelek szerint már tájékoztatta az IMF-et a bajbajutott adósok megmentését célzó programról. Az IMF anyagból kiderül, hogy a kormány 2011-12-ben még csak 10-10 milliárdos költséggel számol, de a következő két évben 120-130 milliárdot, a GDP 0,45 százalékát kell majd rászánni a Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes becslései szerint.
2011.02.04. 11:15
 
MSZP: gondoskodjon a kormány az agrárkamarai tanácsadói rendszerről
Az MSZP felszólítja a kormányt és a vidékfejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon az agrárkamara tanácsadói hálózatának zavartalan működéséről - áll Gőgös Zoltán közleményében. A mezőgazdasági bizottság szocialista alelnöke emlékeztetett rá: pártja végig tiltakozott az ellen, hogy kamarai biztost nevezzenek ki az agrárkamara tevékenységének felügyeletére. Gőgös Zoltán szerint tarthatatlan, hogy a kamarai biztos több felszólítás és levél ellenére nem jegyezte ellen a rendszer fenntartásához nélkülözhetetlen hitelszerződés hosszabbítást, ami azzal a következménnyel jár, hogy a munkatársak, köztük 250 gazda tanácsadó nem kap fizetést, nem tudják fenntartani az ügyfélszolgálati iroda hálózatot.
2011.02.04. 11:15
 
 
Érdemi haladást várnak energiaügyben az EU-csúcson, gyors átmenetet Egyiptomban
A közös energiapolitika melletti elkötelezettséget mutatja az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek pénteki találkozója - hangoztatta José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke a csúcsértekezlet előtt. A 27 tagország vezetőjének eszmecseréje energiaügyi témákkal kezdődött délelőtt, de szerepelt a napirenden az EU innovációs politikája, az uniós versenyképesség növelése, az euróövezet stabilitásának további erősítése, valamint az egyiptomi helyzet is. Az értekezlet előtti nyilatkozatokban több vezető - köztük Angela Merkel német kancellár is - szót ejtett arról, hogy Egyiptomban mielőbbi és erőszakmentes átmenetre, a tüntetések békés jellegének biztosítására van szükség.
2011.02.04. 11:00
 
 
Újabb tüntetésre készül Kairó
Ezrek gyülekeztek péntek reggel, immár tizenegyedik napja a kairói Tahrír téren, ahol - tekintettel az iszlám heti nagy imájára - minden eddiginél nagyobb tüntetésre számítanak az elnök távozását követelők részéről. - Távozni szeretnék az elnöki posztról, de nem tehetem, mert félek, hogy káosz uralkodna el az országon - idézte címlapon pénteken az al-Ahbár című félhivatalos egyiptomi lap Hoszni Mubarakot, aki az ABC amerikai tv-nek nyilatkozott. Az elnök egyszersmind tudatta, hogy semmi esetre sem szándékozik távozni az országból.
2011.02.04. 10:15
 
 
Gyengül az ausztrál szélvihar, de így is heves esőkkel, széllökésekkel jár
Gyengül az Ausztrália északkeleti részét sújtó Yasi szélvihar, de így is heves esőkkel és erős széllökésekkel jár. A katasztrófamentők csak nehezen tudnak eljutni a vihar által leginkább sújtott területekre. Kidöntött fák, leszaggatott elektromos vezetékek és törmelék, illetve vízzel elárasztott területek akadályozzák a mentőcsoportok eljutását a Cairnstől, Mission Beachtól, Innisfailtól, Tullytól és Cardwelltól délebbre fekvő, ciklon sújtotta területekre. A térségben közel 150 ezer ember maradt áram nélkül, és ezreknek nincs ivóvizük. A hatóságok két eltűntről tudnak.
2011.02.04. 10:15
 
 
Washington tárgyalásokat folytat Mubarak azonnali távozásáról
Tárgyalások folynak az Obama-kormányzat és egyiptomi felsővezetők között Hoszni Mubarak egyiptomi elnök azonnali távozásáról és egy, a hadsereg által támogatott ügyvivő kormány megalakításáról - közölték csütörtök este nevük elhallgatását kérő amerikai tisztviselők. A megalakítandó új egyiptomi kormányzat feladata lenne a szabad és tisztességes választások megszervezése az év vége felé - tette hozzá az egyik nyilatkozó. Egy szintén meg nem nevezett másik amerikai tisztségviselő pedig arról számolt be, hogy a Fehér Ház bírálta a hírszerző szerveket a tunézai forradalommal és az egyiptomi zavargásokkal kapcsolatban.
2011.02.04. 10:00
 
 
Liszt-koncerttel nyit a Szarajevói Tél nevű fesztivál
Liszt Ferenc műveiből összeállított nagy hangversennyel köszöntik magyar művészek a Liszt-évet és a magyar EU-elnökséget hétfőn Bosznia-Hercegovinában. A koncert egyben a Szarajevói Tél elnevezésű nemzetközi kulturális fesztivál nyitó előadás is lesz a szarajevói Nemzeti Színházban. A koncert a soros magyar EU-elnökség első rendezvénye lesz Bosznia-Hercegovinában a magyar nagykövetség és a szarajevói fesztivál közös rendezésében - mondta el az MTI-nek Félegyházi Csaba, a követség kultúrattaséja.
2011.02.04. 09:15
 
Foci: Henry csapattársa lehet Anelka
A New York Red Bulls labdarúgócsapata megpróbálja leigazolni Nicolas Anelkát a Chelsea-től - legalábbis a L'Equipe című francia sportnapilap szerint. Az újság úgy értesült, hogy a tengerentúli bajnokságban (MLS) szereplő együttes azért szeretné megvenni Anelkát, hogy a francia válogatott után ismét egy csapatban játsszon Thierry Henryval, aki márciusban immár második szezonját kezdi majd New Yorkban. "Nem nyilatkozunk olyan játékosról, aki más klubbal áll szerződésben" - mondta Brian Tsao, a Red Bulls szóvivője arra reagálva, hogy Anelka testvére - és egyben menedzsere - úgy nyilatkozott: fivérét érdekli az ajánlat.
2011.02.04. 08:00
 
Amerikai-egyiptomi tárgyalások folynak az egyiptomi átmenetről
Az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat egyiptomi tisztségviselőkkel különböző lehetőségekről, amelyek előmozdítják a hatalomváltás békés átmeneti folyamatát az észak-afrikai országban - közölte Tommy Vietor, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője csütörtökön. A The New York Times című napilap előzőleg arról számolt be, hogy az Obama-kormányzat egyiptomi illetékesekkel tárgyal egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Hoszni Mubarak egyiptomi elnök azonnali hatállyal lemond, és átadja a hatalmat egy Omar Szulejmán alelnök vezetésével megalakuló átmeneti kormánynak.
2011.02.04. 07:45
 
 
Nem várható vasútvonalak felszámolása
Nem tervezi a kormány 1.200 kilométer vasútvonal bezárását - mondta a Magyar Nemzetnek Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, cáfolva az erről szóló sajtóértesüléseket. A lap pénteki számában azt írta az államtitkárra hivatkozva, hogy az Új Széchenyi-tervben azért szerepel a meglévő 7200 kilométer helyett csak 6000 kilométer vasútvonal, mert csak ekkora szakasz karbantartására, felújítására lesz forrás. Mindebből nem következik az, hogy a maradék 1.200 kilométernyi vasútvonal megszűnne - tette hozzá.
2011.02.04. 07:30
 
 
Munkajogászok szerint indokolni kell az indokolatlan kirúgást
Munkajogászok szerint nem esélytelenek a kirúgott közszolgák a bíróság előtt - írta pénteki számában a Népszabadság. A napilap ismertetése szerint a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény január 1-jétől hatályos módosítása kimondja, hogy a közszolgálati jogviszony indokolás nélkül megszüntethető, ugyanakkor a munka törvénykönyvének egy olyan rendelkezésére is utal, amely szerint "a munkáltató írásbeli intézkedését köteles megindokolni, ha az ellen a munkavállaló jogorvoslatot kezdeményezhet". Mint írták, a felmondás pedig tipikusan ilyen, hiszen írásban kell közölni, s még pert is lehet indítani ellene.
2011.02.04. 07:30
 
Ismét "raportra" hívják a 12 fővárosi kórházvezetőt
Ismét "raportra" hívják a 12 fővárosi kórházvezetőt, ezúttal Tarlós István rendelte magához őket a jövő hétre - írta pénteki számában a Népszava, hozzátéve: információjukat a főpolgármesteri hivatal is megerősítette. A lap közlése szerint arról nem kaptak bővebb tájékoztatást a hivataltól, hogy miről lesz szó az újabb tárgyaláson. A Népszava további, pontosan meg nem nevezett, de "az elmúlt napok történéseit elemző" forrásai arról számoltak be: "A jól megszervezett színjátékot háború és valódi leváltások követik majd."
2011.02.04. 07:30
 
 
Demonstrált a Jobbik Lakon
A "cigánybűnözés" ellen demonstrált a Jobbik a Borsod megyei Lakon, ahol a sötét utcákon rengeteg ember fáklyákkal, árpádsávos lobogókkal, jobbikos és nemzetiszínű zászlókkal, illetve különböző transzparensekkel vonult végig. Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédében a kormányt bírálta, annak a véleményének hangot adva, hogy az országgyűlési választás előtti ígéretekből szinte semmi sem teljesült. Feltette a kérdést: "nőtt-e a közbiztonság?" és a tömeg nemmel válaszolt a szavaira. Úgy fogalmazott, hogy a legfontosabb intézkedés a magyar gárda feloszlatása volt, miközben létrehozták a Terrorelhárítási Központot, a tömeg pfujolással reagált az elhangzottakra.
2011.02.03. 21:45
 
Őrizetbe vettek több újságírót, emberi jogi aktivistát Egyiptomban
Őrizetbe vettek nyolc francia újságírót Egyiptomban, ahol kormányellenes tüntetések zajlanak, a zsurnaliszták többsége csütörtök estig nem nyerte vissza szabadságát - közölték Párizsban az újságírókat foglalkoztató sajtóorgánumok; több emberi jogi aktivistát szintén előállítottak. A TF1 televíziós csatorna három újságíróját reggel vették őrizetbe fegyveres civilek Kairóban és ismeretlen helyre szállították őket - közölte Catherine Nayl, a csatorna hírigazgatója. A France-24 közszolgálati tévé három újságíróját még szerda délután az egyiptomi katonai hírszerzés emberei állították elő - tudatta a csatorna, amely csütörtök este már arról számolt be, hogy alkalmazottai kiszabadultak és egy kairói szállodában tartózkodnak.
2011.02.03. 21:30
 
 
Sztrájkbizottságok alakultak a dél-dunántúli Volán-társaságoknál
Megalakították a sztrájkbizottságokat az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (AKSZSZ) tagszervezetei a Baranya, Somogy és Tolna megyében működő Pannon, Kapos és Gemenc Volán társaságnál. Az AKSZSZ az elmúlt napokban sikertelen bértárgyalási fordulókról számolt be a dél-dunántúli Volán-cégeknél, mivel a munkaadó alacsony keresetfejlesztési ajánlatát nem tudták elfogadni. A szakszervezetek egyetértettek abban, hogy a harmadik eredménytelen tárgyalás után el kell kezdeni a sztrájk előkészítését. Korábbi közleményükben azt jelezték, hogy a munkavállalók körében az egynapos február végi sztrájk megtartásának támogatottsága 74 százalékos.
2011.02.03. 21:15
 
Megindult a forgalom az M1-es autópályán Győrnél
Pár perccel este fél kilenc után megindulhatott a forgalom az M1-es autópálya Győrhöz közeli, egy délutáni baleset miatt lezárt szakaszán - közölte a rendőrség. Egy Ausztria felé haladó, autóalkatrészeket szállító bolgár pótkocsis teherautó átszakította a szalagkorlátot, és áthajtott az autópálya főváros felé haladó oldalára. A vele szemben érkező első kocsit vezetője a szalagkorlátnak vezette, így kerülve el az ütközést, a következő autó azonban a teherkocsiba csapódott, ebben szenvedett egy ember könnyebb sérüléseket - közölte. Mint arról az MTI korábban beszámolt, a főváros felé vezető oldalt a 119-es kilométerszelvényben zárták le, a forgalmat pedig Győr felé terelték.
2011.02.03. 21:00
 
 
Szócska: szükség lenne egy sürgősségi akadémiára
Egy sürgősségi akadémia létrehozásának szükségességéről is beszélt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár Pécsen. "A mentőszolgálat és egyetemi tanszékek együttműködésében induló sürgősségi képzés egyelőre csak ötlet, de határozott a szándék, hogy megvalósuljon, mert Magyarországon komoly hiány van sürgősségi szakemberekből" - mondta országjáró körútjának Baranya megyei állomásán. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja rámutatott: az akadémia olyan szakmai fórum lenne, amely a sürgősségi területeken dolgozók és az erre a pályára készülő hallgatók képzését, továbbképzését, tudományos munkáját segítené.
2011.02.03. 20:15
 
 
IMF: kockázatos a magyar kormány gazdasági stratégiája
A külső eladósodás és a magas államadósság miatt Magyarország sebezhető és ezért a Nemzetközi Valutaalap "nagyon kockázatosnak" ítéli meg a magyar kormány gazdasági stratégiáját - jelentette ki Washingtonban Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországért felelős misszióvezetője. Rosenberg szerint az IMF úgy ítéli meg, a program pénzügyi fenntarthatósága a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem biztosítható, s ezért várakozással tekint a további adatok közlése elé. Az IMF csütörtökön tette közzé a legfrissebb országjelentését Magyarországról
2011.02.03. 18:45
 
 
A szaktárca tájékoztatást kért az iskolától, ahol leszakadt a ponyva
Azonnali tájékoztatást kért a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkársága annak a XVIII. kerületi általános iskolának a vezetőjétől, valamint fenntartójától, ahol csütörtök délután három gyermek sérült meg, miután a tornateremben leszakadt egy elválasztó ponyva. A kerületi polgármester a kerület összes iskolájában műszaki vizsgálatot rendelt el. A kapott információk alapján döntik majd el, hogy "a konkrét esetből lehet-e, kell-e olyan általános következtetések levonni, amelyek az iskolaépületek, tantermek biztonságának ellenőrző vizsgálatához kapcsolódó szabályok szigorítását teszik szükségessé".
2011.02.03. 18:30
 
BUX: -0,67 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 154,23 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 22.945,21 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,78 százalékkal 22.100 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,09 százalékkal 5.800 forintra erősödött.
2011.02.03. 17:15
 
 
Büntetőfeljelentést tett a KEHI a sukorói kaszinóügyben
Befejezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a magyarországi kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és ennek alapján a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tettek hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt - közölte Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. Gaál Szabolcs Barna, a KEHI elnöke azt mondta: a hivatal jogi álláspontja szerint a nyomozóhatóságnak vizsgálnia kell majd korábbi miniszterek és minisztériumi dolgozók esetleges büntetőjogi felelősségét. Hozzátette, több olyan iratot tártak fel, amelyek szerintük megalapozzák a gyanút, hogy Veres János és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek érintettek lehetnek az ügyben.
2011.02.03. 17:15
 
Megsérült három diák egy fővárosi általános iskolában
Megfigyelésre bent tartják a kórházban azt a három, negyedik osztályos gyermeket, akik akkor sérültek meg, amikor egy XVIII. kerületi általános iskolában a tornaórán leszakadt a vasfüggöny - közölte a gyermekek kezelőorvosa csütörtökön az MTI-vel. Molitorisz Dániel elmondta, hogy mindhárom gyermek repesztett koponyasérüléseket és agyrázkódást szenvedett. Két gyerek állapotára fokozottabb figyelmet fordítanak: az egyik esetben feltételezhető, hogy a tanuló koponyaalapi törést is szenvedett, míg a másik gyermeknél a nyaki csigolya nyúlványtörését mutatták ki a vizsgálatok, ez azonban nem okozott idegrendszeri károsodást - tette hozzá az országos baleseti intézet orvosa.
2011.02.03. 17:15
 
 
MSZP: a kormány padlóra küldi az önkormányzatokat
A kormány önkormányzatokat érintő döntéseit bírálták szocialista politikusok sajtótájékoztatón. "A kormány padlóra küldi az önkormányzatokat és közben kifosztják az embereket" - fogalmazott Török Zsolt a párt szóvivője. Hozzátette: az elmúlt hetek, hónapok kormányzati döntéseinek eredményeképpen egyre súlyosabb és súlyosabb veszteségek érik az önkormányzatokat és az embereket. A szocialista politikus - aki szerint létszámleépítéseket, iskolabezárásokat, beruházások elmaradását lehet tapasztalni - azt firtatta, hol marad a jobboldali önkormányzatok és közgyűlések számára a kormányzati segítség. Ezt nem nagyon lehet látni, azt látni, hogy visszalépés van mindenütt - hangoztatta.
2011.02.03. 16:15
 
Martonyi: a Duna-stratégia "befogadó szemlélete" az egész elnökségre jellemző
A Duna-stratégia kifejezi azt a "befogadó, integráló szemléletet", amely az egész magyar uniós elnökséget jellemzi - mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön Budapesten; a tárcavezető kérdésre válaszolva kijelentette, a kormány nem tervezi vízi erőművek építését. A tárcavezető Johannes Hahn regionális politikáért felelős EU-biztossal tartott közös sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a stratégia azért is különösen fontos Magyarországnak, mert azt a Közép-Európát jelképezi, amelyről hosszú ideig "csak álmodtunk", de most már "kezdjük elhinni", hogy a történelem által lebontott szerkezetek újjáépíthetők.
2011.02.03. 16:00
 
 
Alföldi: nőtt a nézőszám a Nemzeti Színházban
Az év közbeni költségvetés-csökkentés ellenére a Nemzeti Színháznak sikerült elkerülnie, hogy hiányt halmozzon fel 2010-ben, méghozzá úgy, hogy közben nem maradt el program és tízezerrel még nőtt is a nézőszám - mondta csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Alföldi Róbert főigazgató, aki beszámolt arról is, hogy a 2011-12-es évadban kilenc bemutató várható. A főigazgató beszámolója szerint tavaly márciusban a kulturális tárca 1,7-ről 1,45 milliárd forintra csökkentette a Nemzeti Színház költségvetését, majd kormányzati zárolások is sújtották az intézményt, ennek ellenére minden meghirdetett programot sikerült megtartani. Új bemutatókra 2008-ban 170 millió forintot tudtak költeni, tavaly ennek csak 60 százalékát - tette hozzá
2011.02.03. 15:45
 
Filozófuspályázatok: újabb két ügyben rendelt el nyomozást a rendőrség
Újabb két filozófuspályázat ügyében rendelt el nyomozást a rendőrség január végén - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos január 21-én közölte az MTI-vel, hogy a Magyar Nemzet tényfeltáró írásai alapján döntött úgy, hogy bekéri annak az öt pályázatnak a dokumentációját, amely a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által kiírt felhívásokon nyert. Ezek közül kettő ügyében tett a BRFK-n ismertetlen tettes ellen büntetőfeljelentést jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és hűtlen kezelés gyanúja miatt. A két pályázat közül az egyik projektvezetője Vajda Mihály, a másiké pedig Heller Ágnes volt.
2011.02.03. 15:45
 
Bencsik János: a kormány továbbra is számít a Mátrai Erőmű működésére
A kormányzat és a magyar energiapolitika a következő másfél-két évtizedben is számít az elsősorban lignit alapon villamos energiát termelő Mátrai Erőmű működésére - jelentette ki Bencsik János csütörtökön Visontán. Azzal számolnak, hogy a Mátrai Erőmű a következő két évtizedben is a magyar villamos energia termelés 10-15 százalékát biztosítja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára, amikor látogatást tett a német többségi tulajdonú társaság központjában.
2011.02.03. 14:15
 
 
Több gyanúsítottat őrizetbe vettek a moszkvai repülőtéri merénylet ügyében
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren elkövetett öngyilkos merénylet ügyében több gyanúsítottat őrizetbe vettek, és vannak feltételezések arról is, hogy kik szervezték a 36 ember és a merénylő életét kioltó akciót - jelentette Medvegyev elnöknek a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója. Medvegyev határozottan bírálta a tisztségviselőket, amiért olyan nyilatkozatokat tettek, hogy a merényletet felderítették. "Teljesen megengedhetetlennek tartom, hogy bárki egy bűncselekmény, különösen egy ilyen súlyos ügy felderítéséről nyilatkozzon, amikor még nem zárult le a nyomozás, nem készült el, és nem került a bírósághoz a vádirat, nincs ítélet, és így jogerőre sem emelkedhetett" - mondta az államfő.
2011.02.03. 14:00
 
 
Az úszószövetség szerint a szervezet elnökének járt a napidíj
A LEN, az Európai Úszó Liga a mindenkori kontinensbajnokságok szervezőivel kötött szerződésekben alapfeltételként szabja meg, hogy az Eb lebonyolításában közreműködő LEN-tisztségviselők napidíját fedezzék. E juttatást a LEN biztosítja az érintetteknek - ezt a megállapítást a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) sajtóközleménye tartalmazza, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek, válaszul a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) szerdai sajtóközleményére. A KEHI ebben a 2010-es budapesti úszó Európa-bajnokság elszámolásával kapcsolatosan megállapította, hogy a MÚSZ elnöke, LEN alelnökként, annak ellenére, hogy a MÚSZ által rendezett viadalon hivatalból részt kellett vennie, napidíjat vett fel.
2011.02.03. 13:15
 
Martonyi János svájci partnerével tárgyalt
Magyarország nagyra értékeli az EU új tagállamainak nyújtott svájci támogatást, és érdekelt a svájci cégek további működőtőke-befektetéseiben - mondta Martonyi János külügyminiszter Micheline Calmy-Rey államszövetségi elnökkel folytatott csütörtöki budapesti megbeszélésén. A svájci szövetségi elnök, külügyminiszter és magyar kollégája fontosnak ítélték, hogy Svájc különös figyelmet szenteljen a közép-európai régiónak, amelynek súlyát a 2011-ben egymást követő magyar és lengyel EU-elnökségi félév tovább növeli - tájékoztatta a tárgyalásról Pataki Eszter, a Külügyminisztérium Sajtó Főosztályának vezetője az MTI-t.
2011.02.03. 13:15
 
Milliós kártérítés indokolatlan előzetes letartóztatás miatt
Indokolatlanul tartottak előzetes letartóztatásban egy 27 éves fiatalembert a hatóságok, ezért a magyar államnak 8500 eurót (megközelítőleg 2,2 millió forintot) kell fizetnie neki a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága ítélete szerint - közölte Kádár András Kristóf, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke csütörtökön az MTI-vel. A bíróság január 11-ei ítélete szerint a nyomozás lezárása és a vádirat benyújtása után nem lett volna helye a panaszos fogva tartásának, így a magyar állam megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét. Emiatt az állam 5000 euró nem vagyoni kártérítést és 3500 euró perköltséget köteles fizetni a kérelmezőnek.
2011.02.03. 13:15
 
 
Csak iPad-en olvasható újságot adtak ki az Egyesült Államokban
A Rupert Murdoch vezette médiabirodalom, a News Corporation kiadta az első, csak iPad-en olvasható újságot szerdán az Egyesült Államokban. A The Daily névre keresztelt napilap tulajdonosai abban bíznak, hogy a hagyományos újságírás értékei és a a technikai újítások elég előfizetőt és hirdetőt csábítanak majd a laphoz. Az újságra a tervek szerint 99 centbe kerül majd előfizetni egy hétre, és 40 dollárba egy egész évre. Ez jóval kevesebb, mint amennyit egy papír alapú újságért kell fizetni, de a The Daily esetében nem is kell számolni a nyomtatás és a kiszállítás költségeivel. A friss szám minden reggel a megrendelők iPadjére érkezik, napközben pedig a kiadó frissíti az információkat.
2011.02.03. 12:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML