2014. október 31., péntek - Farkas
Deviza:  
EUR/HUF 307,19 USD/HUF 244,5 CHF/HUF 254,77
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23576 találat
 
 
Programok Európa-szerte a magyar kultúra napján
Koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi estekkel ünneplik Európa-szerte a magyar kultúra napját a magyar kulturális intézetekben. A Párizsi Magyar Intézetben kedden Krausz Adrienne magyar születésű, de régóta Párizsban élő zongoraművész Liszt, Bartók és Kodály műveiből összeállított hangversenyét hallhatják az érdeklődők. Londonban, a Magyar Kulturális Központban az ünnep alkalmából szerdán levetítik Káel Csaba operafilmjét, a Bánk bánt. Kiállítást is rendeznek pénteken KissPál Szabolcs médiaművész fotóinstallációiból, amely az intézet belső díszítésére kiírt pályázat győztes munkája volt. A művész Budapest és London köztéri szobrait, emlékműveit hasonlítja össze a fotókon.
2011.01.18. 17:45
 
 
Bajnai Gordon nyilvános bocsánatkérést vár Pesty Lászlótól
Bajnai Gordon eláll a Pesty László ellen indított pertől, ha a filmes-újságíró nyilvánosan bocsánatot kér tőle - tudatta a volt kormányfő az MTI-vel. A korábbi miniszterelnök kedden a bíróságon is fenntartotta álláspontját, amely szerint Pesty megrágalmazta, amikor több sajtótermékben azt hangoztatta, hogy Bajnai Gordon felelős több libatenyésztő öngyilkosságáért a Hajdú-Bét-ügyben. Bajnai Gordon keddi közleményében azt írta: ebben az ügyben tavaly nyáron a bíróság másodfokon elmarasztalta a Hír Tv online-t és a Magyar Nemzet online-t a Pesty Lászlóval közölt interjú másodközlése miatt. Kitért arra is, hogy az újságíró egy nyilatkozatából kiderül, filmjét a választásokra időzítve, politikai céllal készítette el.
2011.01.18. 17:45
 
BUX: +2,17 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,40 pontos, 2,17 százalékos emelkedéssel, 22.840,49 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,98 százalékkal 22.205 forintra erősödött, az OTP részvények ára 4,39 százalékkal 5.610 forintra nőtt.
2011.01.18. 17:30
 
 
Erősödött a forint, 273 alatt az euró árfolyama
Javuló befektetői hangulatban erősödött kedden a forint: az eurót délután négy órakor 272,38 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 274,66 forint után. Pénteken az euró még 276 forint felett állt, kedden reggel viszont már áttörte a piacok által erős technikai ellenállási határnak tekintett 274 forintot. A délelőtti meredek erősödést követően a forint árfolyama nap közben a 275,50-es euró jegyzés környezetében ingadozott, de a 272-es határt is megközelítette. A kedvező nemzetközi környezetben a forinttól további erősödést várnak a piacon, részben a befektetői bizalmat erősítő strukturális reformok bejelentése, részben pedig a jegybanktól várt kamatemelés miatt.
2011.01.18. 16:30
 
EU: az év közepéig lefolytatják az újabb banki stressz-teszteket
A tervek szerint az év közepéig lefolytatják a bankok válsággal szembeni ellenálló-képességének újabb tesztjét az Európai Unióban - jelentette be Brüsszelben egy elnökségi forrás és az Európai Bizottság illetékese. A tagállamok pénzügyminiszterei között a téma legfontosabb pontjaiban egyetértés körvonalazódott. Megvitatták a tavalyinál szigorúbbra tervezett tesztek lebonyolítását is. Olli Rehn pénzügyi biztos fontosnak mondta, hogy a május végéig végezzék el az új teszteket. A témában mindazonáltal nem a pénzügyminiszterek döntenek. A tesztek elvégzését célzó munka most kezdődik, közösen az Európai Központi Bankkal, az európai bankfelügyelettel és az európai rendszerkockázati tanáccsal.
2011.01.18. 15:00
 
 
Tavaly 2,6 milliárd euró feletti nettó támogatás az Európai Uniótól
Tavaly 2,615 milliárd euróval több pénz érkezett Magyarországra az Európai Unióból annál, mint amit az ország különböző befizetések és hozzájárulások formájában oda átutalt - számolta az MTI a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a napokban közzétett negyedéves jelentése alapján. A negyedéves jelentés pénzforgalmi szemléletű adatai szerint a tavalyi negyedik negyedévben nettó 646 millió euró érkezett az EU-ból, 116 millió euróval több, mint egy évvel korábban. A negyedéves adatok összesítéséből számolt tavalyi összes nettó transzfer 115 millió euróval elmaradt a 2009-es rekordösszegtől, így is a második legnagyobb összeg Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta.
2011.01.18. 15:00
 
 
Februárig elnapolták a döntést a leányfalui gázoló kiadatási ügyében
Februárig elnapolta a dublini felsőbíróság a döntést Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási ügyében. A dublini felsőbíróság sajtóilletékese kedden úgy fogalmazott: az eljáró bíró "február 11-ére halasztotta az eset elbírálását". Az ügyről szóló korábbi beszámolók arról szóltak, hogy a tárgyalási folyamat a tavalyi év végén lezárult, és az ír bíróság első fokon akár már az első idei tárgyalási napon, vagyis kedden ítéletet hirdethet.
2011.01.18. 14:45
 
 
Nem békült ki Bajnai Gordon és Pesty László a bíróságon
Sikertelenül próbálta kibékíteni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Pesty László filmes-újságírót a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) kedden; Bajnai Gordon rágalmazással vádolja Pesty Lászlót, aki több sajtótermékben is azt hangoztatta, hogy a volt miniszterelnök felelős több libatenyésztő öngyilkosságáért a Hajdú-Bét-ügyben. A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt. Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére, ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. Bajnai Gordon 1999 és 2005 között a Wallis vezérigazgatója volt.
2011.01.18. 14:45
 
Becsey: cél a közös Kárpát-medencei vasútfejlesztés
A közös Kárpát-medencei közlekedés és vasútfejlesztés, a szakképzés és a most induló Széchenyi terv lehetőségei szerepeltek többek között az újjáalakult Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) gazdasági és önkormányzati szakbizottsága keddi budapesti ülésének napirendjén. Becsey Zsolt a szakbizottság elnöke, a nemzetgazdasági tárca államtitkára az ülés után újságíróknak elmondta: abban maradtak, hogy a magyar külgazdaság-politika készülő koncepciójához a határon túli magyar szervezetek is hozzászólnak majd. A közeljövőben minden résztvevő meghatározza azokat a konkrét gazdaságfejlesztési prioritásokat, amelyek a vállalkozások versenyképességét erősítését segítheti - tette hozzá.
2011.01.18. 14:30
 
Másfél milliárd jut a Liszt-év és az EU-elnökség programjaira
A Liszt-év és az európai uniós elnökség kulturális programjaira másfél milliárd forintot költhet a Hungarofest Nonprofit Kft., amely az események fő koordinátora. Balatoni Monika kreatív igazgató keddi tájékoztatóján kiemelte: mivel a Liszt-év áll az EU-elnökség kulturális eseményeinek fókuszában, a két sorozatban vannak átfedések. Koncerteket, filmbemutatókat, kiállításokat az európai nagyvárosok nagykövetségei és a kulturális intézetek a Balassi Intézet felügyeletével önállóan is szerveznek, a Hungarofest feladata a koordináció, a szakmai háttér biztosítása.
2011.01.18. 14:15
 
Az OBA napokon belül megkezdi a kártalanítást a Jógazda betéteseinek
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) napokon belül elindítja a kártalanítási összegek kifizetését a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár betéteseinek - közölte az alap. Az OBA kártalanítási kötelezettsége a takarékpénztár 9,8 milliárd forintos betétállományából (a zárolt betéteket és a kamatköveteléseket is beleértve) 8,5 milliárd forintra terjed ki. Összesen 5.457 betétes jogosult kártalanításra, az átlagos betétnagyság 1,5 millió forint. Az OBA által nem biztosított betétekre (714 millió forint) a felszámolási eljárásban hitelezői igénybejelentést lehet tenni.
2011.01.18. 14:15
 
 
Aggályokat fogalmazott meg az EU-biztos a magyar médiatörvény ügyében
Aggályokat fogalmazott meg a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban Neelie Kroes, a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes EU-biztos hétfő este Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén. A médiatörvény "a jelek szerint problémát okoz" az audiovizuális és médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelvvel (AVMS) összevetve, ugyanis "úgy tűnik, hogy (a törvény) vonatkozik a más tagállamokban létesített médiavállalkozásokra is" - említette Kroes.
2011.01.18. 13:00
 
 
A szocialisták koncepciós eljárást sejtenek a filozófuspályázatok-ügy mögött
Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt és "annak koncepciós per felelősét, Budai Gyulát", hogy fejezze be az "akadémikusok és más jeles értelmiségiek nyilvános gyalázását" és "tartózkodjon az igazságszolgáltatás folyamatos politikai befolyásolásától". Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos hétfőn úgy nyilatkozott: már a birtokában vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében átfogó vizsgálatot indított és elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. Mesterházy Attila szocialista pártelnök és frakcióvezető közleményében hangsúlyozza: ahol politikusok filozófusokat támadnak sajtótájékoztatón, ott nem a filozófusokkal, hanem azokkal a politikusokkal van baj, akik valós munka helyett elszámoltatással hívják fel magukra a figyelmet.
2011.01.18. 12:45
 
MSZP: a nehéz helyzetűeket sújtják a megszorítások
Az MSZP szerint az Orbán Viktor által előrevetített megszorító intézkedések 600-700 milliárd forintot vesznek el a nehéz helyzetben lévőktől, a kizárólag a nyugdíjukból élőktől, a gyógyszerre szorulóktól és az álláskeresőktől. Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője a miniszterelnök múlt heti, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjúját kedden sajtótájékoztatón úgy értékelte: a kormányfő nyilatkozatával a hitelminősítőknek üzent, miután egyértelművé vált, hogy a válságadókkal és a nyugdíj-megtakarítások államosításával csak rövid ideig lehet a költségvetési egyensúlyt fenntartani.
2011.01.18. 12:30
 
Szalay Ferenc: egyelőre nem lesz többletforrás a sportban
A magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal - jelentette ki kedden Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke. A politikus a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában elmondta, a koncepciót még nem fogadta el az Európai Unió, s félő, hogy több eleme sem fogja kiállni a brüsszeli felülvizsgálatot.
2011.01.18. 12:00
 
Izraeli harckocsik hatoltak be a Gázai övezetbe
Hét izraeli harckocsi hatolt be kedden reggel a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanún térségébe - jelezték a Hamász radikális szervezet biztonsági erőinek képviselői és palesztin szemtanúk. A harckocsik, valamint egy földgyalu 400 méterre hatolt be a palesztin területre - közölték a források, amelyek harci cselekményről nem számoltak be. Az izraeli hadsereg nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést.
2011.01.18. 11:45
 
London 2012: Walesben edzőtáborozhatnak magyar súlyemelők
A 2012-es londoni olimpiát megelőzően magyar súlyemelők is edzőtáborozhatnak Nagy-Britanniában, közelebbről az önálló walesi sportági szövetség vendégeként, Cardiffban "akklimatizálódhatnak" a jövő évi csúcsesemény előtt. Ezt a lehetőséget azok a megbeszélések teremtették meg, amelyeket a magyar és a walesi súlyemelő-szövetségek vezetői folytattak Budapesten az elmúlt napokban. "Myrddin John elnök járt nálunk, ismerkedett a terveinkkel, s áttekintettük vele a sportágfejlesztési elképzeléseket" - számolt be a látogatásról az MTI-nek Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) főtitkára.
2011.01.18. 10:45
 
 
Erősödésben a forint, 273 alatt az euró
Javuló befektetői hangulatban erősödött kedden a forint: az eurót délelőtt 272,69 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 274,66 forint után. Pénteken az euró még 276 forint felett állt, kedden reggel viszont már áttörte a piacok által erős technikai ellenállási határnak tekintett 274 forintot. A kedvező nemzetközi környezetben a forinttól további erősödést várnak a piacon, részben a befektetői bizalmat erősítő strukturális reformok bejelentése, részben pedig a jegybanktól várt kamatemelés miatt. Az elemzői előrejelzésekben a forint árfolyamának várható mozgási sávja a már huzamosabb ideje tartott 275-280 forintos euró jegyzésekről 270-280 forintra szélesedett.
2011.01.18. 10:15
 
 
London 2012: 150-180 magyar indulót valószínűsít Schmitt Pál
150-180 magyar sportoló olimpiai részvételét valószínűsítette Schmitt Pál köztársasági elnök Lord Sebastian Coe-nak, a 2012-es nyári játékok főszervezőjének. A magyar államfő - aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, s a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke - olimpiai bajnok társa meghívására, a londoni programja zárásaként sorra került hétfői találkozón ismerkedett az előkészületekkel. Coe a szervezőbizottság munkájáról adott tájékoztatást. Mint mondta, a LOCOG-ban jelenleg 1200 jól felkészült szakember tevékenykedik, a létszám lassan emelkedik egészen két és félezerig, a versenyek idején pedig mintegy hatezer munkatársat foglalkoztatnak majd.
2011.01.18. 10:00
 
 
A reálkereset 2,5 százalékkal nőtt január-novemberben
A reálkereset - a fogyasztói árindex 4,9 százalékos növekedése mellett - 2,5 százalékkal emelkedett a múlt év január-novembere között, döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Novemberben a reálkereset, 4,2 százalékos inflációval számolva 0,5 százalékkal csökkent a 2009. novemberhez képest. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó átlagkeresetek 2,0, a nettó átlagkeresetek 7,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Tavaly novemberben a teljes munkaidőben foglalkoztatottak havi bruttó átlagkeresete 2,0 százalékkal nőtt, a versenyszférában dolgozóké 3,8 százalékkal emelkedett, a költségvetésiben pedig 2,0 százalékkal csökkent.
2011.01.18. 10:00
 
 
Diszkótragédia: titkosszolgálati eszközöket is bevet a rendőrség
A Népszabadság szerint a rendőrség nem zárja ki, hogy a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháború állhat a szombati diszkótragédia hátterében, a lap keddi számában azt írta: erre utal hogy a nyílt nyomozás mellett hétfő óta titkosszolgálati eszközökkel is keresik a pánikkeltőket. Az eddigi tanúkihallgatások alapján valószínű, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen valaki minden ok nélkül "késelést" kiáltott, ezzel menekülésre kényszerítette a közelében állókat - emlékeztet a lap.
2011.01.18. 08:00
 
Világgazdaság: a szomszéd takarékszövetkezet nyer a Jógazda bukásán
A Forró és Vidéke Takarékszövetkezet nyerhet a felszámolás alatt álló Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár bukásán, a szomszédos takarékszövetkezet ugyanis már a felügyeleti határozat másnapján számlavezetési ajánlatot tett a tevékenységében felfüggesztett versenytársa ügyfeleinek - írta a Világgazdaság kedden. A lapnak Szemán Jánosné, a Forró és Vidéke ügyvezetője elmondta, hogy a Jógazda az abaúji régióban hét önkormányzat számláját vezette, közülük hat elfogadta ajánlatukat.
2011.01.18. 07:30
 
Göncz Kinga: az EU-elnökségről is kérdéseket vethet fel a médiatörvény
Magyarország európai uniós elnökségével kapcsolatban is kérdéseket vethetnek fel a médiatörvénnyel szemben megfogalmazott kritikák - hangoztatta Göncz Kinga (MSZP) alelnök az Európai Parlament (EP) polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) rendkívüli ülésén. Elmondta, feltette a kérdést, "nem kellene-e visszavonni a törvényt" az európai bizottsági vizsgálat eredményétől függetlenül is. Emlékeztetett arra, hogy a magyar elnökségi prioritások között van a keleti partnerség és a bővítés, márpedig ezek esetében a koppenhágai kritériumok, a jogállamiság, a demokratikus intézmények stabilitása is feltétel.
2011.01.18. 07:15
 
NB I: Simon Krisztián a Feyenoordhoz kerül, de hosszabbított Újpesten
Simon Krisztián, az Újpest FC 19 éves labdarúgója a következő fél évben a holland élvonalban szereplő Feyenoord együttesében futballozik kölcsönjátékosként. A lila-fehérek hivatalos honlapja hétfőn arról számolt be, hogy a fiatal középpályás ezzel egy időben 2014 nyaráig meghosszabbította szerződését a klubnál. A két egyesület egyeztetése ugyanakkor folytatódik, mégpedig a játékjog - kölcsönidőszak utáni - opciós megvételi jogának érvényesítéséről.
2011.01.17. 19:45
 
Tel-Aviv főrabbija a budapesti Holokauszt Emlékközpontba látogatott
Israel Meir Lau, Tel-Aviv főrabbija hétfőn a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba látogatott, ahol megtekintette a zsinagógaépületet, az Áldozatok Emlékfalát és a magyar vészkorszak történetét bemutató állandó kiállítást - közölte az intézmény az MTI-vel. A 73 éves Israel Meir Lau, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet elnöke, feleségével elsőként a zsinagógát tekintette meg, ahol épp a Wallenberg-díjátadó ünnepség kezdődött. Az Áldozatok Emlékfalánál Israel Meir Lau vendéglátóitól érdeklődött a magyar áldozatok neveinek kutatása, és emlékfalon való megörökítésének folyamata iránt. Elmondta, családi szálak fűzik Magyarországhoz, édesapja Eperjesen volt rabbi - olvasható a közleményben.
2011.01.17. 18:45
 
Vízilabda: műteni kell Szécsi Zoltánt
Térdműtét vár Szécsi Zoltánra, a ZF-Eger vízilabdacsapatának háromszoros olimpiai bajnok kapusára, aki vasárnap, a Honvéd elleni rangadón még kiválóan védett az együttesben. "A vasárnapi meccsen egy erős húzódást éreztem - nyilatkozta a klub honlapjának a 33 éves Szécsi. - A mai napon Béres doktor megvizsgálta a lábam és egy korábbi MRI-felvételre is alapozva a műtét mellett döntöttünk." Az, hogy mennyit kell kihagynia a hálóőrnek, csak a keddi beavatkozás után derül ki. Szécsi hozzátette: miután az együttesnek a következő négy hetes időszakban nincs komolyabb rangadója a bajnokságban, valamint az Euroligában sincs esélye a továbbjutásra, elsősorban azt szeretné, ha a rájátszásra ismét teljes értékű játékos lenne.
2011.01.17. 18:30
 
 
Schmitt Pál Londonban találkozott a brit parlament két házának vezetőjével
A brit parlament két házának vezetőjével találkozott hétfőn Londonban Schmitt Pál, aki egyebek mellett a pénzügyi válság utáni teendőkről tárgyalt az alsóház és a Lordok Háza elnökével, és szóba került a magyarországi médiatörvény is. A köztársasági elnököt, aki előző nap érkezett Londonba, hétfőn, kétnapos látogatásának befejező napján Helene Hayman, a brit törvényhozás felső kamarájának, a Lordok Házának elnöke, majd John Bercow, az alsóház elnöke fogadta. Tárgyalásai után, a brit parlament épületében az államfő magyar újságíróknak elmondta: a megbeszéléseken talán az elmúlt időszak pénzügyi-gazdasági válságáról esett a legtöbb szó.
2011.01.17. 18:00
 
BUX: +0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,04 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 22.356,09 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 1,31 százalékkal 21.990 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,07 százalékkal 5.374 forintra nőtt.
2011.01.17. 17:15
 
Munkavállalók: őszinte párbeszéddel lehet a válságon úrrá lenni
Őszinte, nyílt párbeszéddel lehet a válságon úrrá lenni - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke az MTI-nek az uniós tagállamok foglalkoztatásügyi minisztereinek és a szociális partnerszervezetek vezetőinek gödöllői informális találkozóját követően. Pataky Péter hozzátette: a magyar szakszervezetek a megbeszélésen kénytelenek voltak elmondani, hogy Magyarország nem mutat pozitív példát ebben a vonatkozásban. Kitért arra: az Európai Bizottság is erősíteni kívánja a tripartit érdekegyeztetést. Pataky szerint a magyarországi hat szakszervezeti szövetség "egyeztette mondanivalóját" az egyes témakörökben.
2011.01.17. 17:15
 
Párizs elszámol az elmenekült tunéziai államfő franciaországi vagyonával
A francia kormány ellenőriz minden, az elmenekült tunéziai elnökhöz és családjához köthető franciaországi pénzügyi tranzakciót, valamint "az alkotmányos tunéziai hatóságok rendelkezésére áll" Zin el-Abidin Ben Ali franciaországi ingatlanjainak átvizsgálásához - közölte hétfőn a kormányszóvivő. Francois Baroin tájékoztatása szerint a pénzügyminisztérium pénzmosás elleni részlege valamennyi franciaországi pénzintézetet felszólította, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a volt tunéziai államfő és hozzátartozói ne tudják kimenteni Franciaországból az ott felhalmozott vagyonukat.
2011.01.17. 16:15
 
 
Kaczynski családja továbbra is Moszkva ösztönözte merényletet gyanít
Lech Kaczynski néhai lengyel államfő családja hétfőn ismét azzal a feltevéssel állt elő, hogy Moszkva által ösztönzött merénylet okozta az elnöki küldöttséget szállító repülőgép lezuhanását tavaly áprilisban az oroszországi Szmolenszkben. "A lengyel elnök elleni merénylet hipotézise ma hihetőbb, mint valaha" - mondta a néhai elnök veje, Marcin Dubieniecki a PAP lengyel hírügynökségnek. Az ügyvéd Dubieniecki egyszerre férje és meghatalmazottja Marta Kaczynskának, Lech Kaczynski egyetlen lányának.
2011.01.17. 15:30
 
 
Fidesz: 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus
A Fidesz szerint 2011-ben újra növekvő pályára áll a turizmus, az ágazat költségvetési támogatása ugyanis nő, a működési költségek pedig csökkennek. Bánki Erik, a kormánypárt szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Forma-1-gyel együtt 13,5 milliárd forint áll rendelkezésre turisztikai marketingre, a turizmust érintő nagyrendezvények támogatására és termékfejlesztésre. Megjegyezte, hogy a pénteken bemutatott Új Széchenyi Tervben is a kiemelt területek között szerepel a turizmus.
2011.01.17. 15:15
 
 
Plácido Domingo madridi előadással ünnepli 70. születésnapját
A hét végén magas spanyol művészeti elismeréssel kitüntetett Plácido Domingo pénteken egy madridi operaelőadással ünnepli 70. születésnapját. A spanyol kormány rendkívüli művészeti pályafutásáért adományozta a világhírű tenornak és operaigazgatónak a művészeti érdemrendet. "Domingo Spanyolország és a spanyol kultúra egyik legfontosabb nagykövete a világban" - hangsúlyozta a kulturális miniszter. A kitüntetéssel Domingo kiemelkedő énekesi és zenekarvezetői munkáját, valamint a spanyol zene, ezen belül különösen a zarzuela, a hagyományos spanyol opera melletti elkötelezettségét akarták elismerni. A Duna TV élőben közvetíti a születésnapi gálát.
2011.01.17. 15:00
 
 
Tunéziában a biztonsági erők könnygázt vetettek be tüntetők ellen
A biztonsági erők könnygázt vetettek be a tunéziai fővárosban, Tuniszban tüntetők ellen, akik azt követelték, hogy a kormányzó párt távozzon a hatalomból. A rendőrség és a hadsereg vízágyúkkal, valamint levegőbe leadott lövésekkel igyekezett feloszlatni a tömeget, de több százan maradtak a francia nagykövetséghez közeli helyszínen, a Burgiba sugárúton. A megmozdulás résztvevői azt skandálták, hogy "folytatódik a forradalom", távozzon a kormányzó Alkotmányos Demokratikus Egyesülés (RDC) pártja.
2011.01.17. 14:45
 
 
A Jobbik országgyűlési határozatban emlékezne meg az iszapömlés áldozatairól
A Jobbik azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés határozatban emlékezzen meg a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa áldozatairól és a mentés során megsérült hivatásos és önkéntes életmentőkről - mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Kepli Lajos, a katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság elnöke. A Jobbik emellett felháborítónak tartja, hogy több mint 100 nappal a katasztrófa megtörténte után nincs senki sem előzetes letartóztatásban a felelősök közül.
2011.01.17. 14:00
 
 
Drágulnak az üzemanyagok, újabb csúcson az árak
Emeli bruttó 3 és 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőnek az árak Magyarországon - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A mostani emeléssel a benzin átlagára 366-367 forintra nő, a gázolajé pedig 359 forintra. Egy hete 3-3 forinttal emelkedtek az árak. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint.
2011.01.17. 13:00
 
 
Sukoró-ügy: 900 millió forintos kötbért fizethetnek a beruházók
A Nemzetgazdasági Minisztérium elküldte a sukorói kaszinókomplexum koncessziós szerződésének felbontásáról szóló levelet és a fizetési felszólítást a beruházó cégnek és üzletembereknek - nyilatkozta az elszámoltatási kormánybiztos hétfőn az MTI-nek. Budai Gyula elmondta: a levelet eljuttatták Joav Blum izraeli befektetőnek, Ronald Laudernek, a sukorói projekt egyik megálmodójának és a King's City kaszinókomplexum beruházójának, a KC Bidding Kft.-nek. A megállapodás felbontása mellett a 900 millió forintos kötbért is jogosan követelheti a magyar állam, mert Joav Blum és a KC Bidding Kft. sem teljesítette a koncessziós szerződésben előírt feltételeket - számolt be január 7-én a Magyar Nemzet.
2011.01.17. 13:00
 
 
Primera División: négypontos előnnyel téli bajnok a Barcelona
Félidőben, azaz 19 forduló után 4 pontos előnyre tett szert az FC Barcelona a Real Madriddal szemben a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután 4-1-re legyőzte vasárnap este a Málagát. Sikerével a katalán alakulat lett a Primera División téli bajnoka. A Barca a hétvégi játék előtt hosszú időn át két ponttal vezetett a fővárosi királyi gárda előtt, amely azonban ezúttal botlott, méghozzá nagyot az első osztály sereghajtójának, az Almeríának az otthonában, ahonnan kénytelen volt 1-1-es döntetlennel távozni.
2011.01.17. 12:45
 
Budai: újabb feljelentés születhet a filozófuspályázatokkal kapcsolatban
Már az elszámoltatási kormánybiztosnál vannak azokkal a filozófuspályázatokkal kapcsolatos iratok, amelyek ügyében Budai Gyula átfogó vizsgálatot indított. A fideszes politikus úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy újabb büntetőfeljelentés születik. A Magyar Nemzet múlt héten írt arról, hogy átfogó vizsgálatot indít Budai azoknak a több mint 400 millió forint közpénzt felemésztő filozófiai pályaműveknek az ügyében, amelyeknek "ellentmondásaira" a napilap cikksorozatban hívta fel a figyelmet. A kormánybiztos felidézte, január elején feljelentést tett a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal közötti 70 millió forintos támogatási szerződés miatt.
2011.01.17. 12:45
 
Lengyelország elkészíti saját jelentését a szmolenszki katasztrófáról
Lengyelország februárra elkészíti saját jelentését a Lech Kaczynski néhai államfőt és kíséretét szállító kormánygép tavaly áprilisi szmolenszki katasztrófájának körülményeiről - közölte hétfőn Malgorzata Wozniak belügyi szóvivő. Tájékoztatása szerint a tragédia okait feltáró kormánybizottság munkáját Jerzy Miller belügyminiszter vezeti. Mint mondta, a testület már gőzerővel dolgozik, és a jelentés várhatóan februárra elkészül. Hozzátette, hogy a szükséges vizsgálatokat a központi kriminalisztikai laboratóriumban végzik el. Wozniak azt is mondta: hamarosan befejeződik a repülőgépen és az irányítótoronyban folytatott beszélgetések elemzése.
2011.01.17. 12:45
 
A szórakozóhelyek engedélyeinek szigorítását már tavaly javasolta egy polgármester
Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő már tavaly írásbeli kérdést intézett a szakminiszterhez a szórakozóhelyek 2009-ben "lebutított" engedélyezési eljárásával kapcsolatban, nehogy "beláthatatlan következményekhez", "tragédiákhoz" vezessen. A kormánypárti politikus ezt hétfőn közölte az MTI-vel, azt követően, hogy Fidesz-KDNP-s II. kerületi polgármesterként részt vett a Móricz Zsigmond Gimnáziumban az iskola diszkótragédiában elhunyt két tanulójának emlékére tartott megemlékezésen. Láng Zsolt a II. kerületi önkormányzat nevében részvétét fejezi ki a szombat éjszakai tragédiában elhunyt fiatalok hozzátartozóinak. A három áldozat közül kettő a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium diákja volt.
2011.01.17. 12:30
 
RMDSZ: a Székelyföld is Kelement támogatja
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) székelyföldi szervezetei is Kelemen Hunort támogatják az elnöki székért folyó versenyben, noha a másik két jelölt, Eckstein-Kovács Péter és Olosz Gergely úgy érzi, nem egyenlő eséllyel küzdenek. Az Erdélyi Krónika, a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ), a kolozsvári Szabadság és a Háromszék hétfői számában beszámol arról, hogy heves vitákat követően az RMDSZ háromszéki szervezete a hétvégén úgy döntött: Kelemen Hunor kulturális miniszter jelöltségét támogatja.
2011.01.17. 12:00
 
Román külügyminiszter: Magyarország tökéletes európai demokrácia
Tökéletes európai demokráciának nevezte Magyarországot a Financial Timesnak adott, a lap előfizetéses internetes honlapján hétfőn megjelent interjúban a román külügyminiszter, aki szerint hazája készen áll a csatlakozásra a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez a magyar EU-elnökség alatt. Teodor Baconschi a londoni gazdasági-politikai napilapnak kijelentette, hogy "Magyarország tökéletesen funkcionáló európai demokrácia ... (E) szomszédunk és partnerországunk teljes mértékben tiszteletben tartja a működő demokrácia alapvető szabályait".
2011.01.17. 12:00
 
 
2050-re Kína lesz a legnagyobb gazdaság a világon
Alapvető változás megy végbe az évszázad közepére a világgazdasági erőviszonyokban, 2050-ben már Kína lesz a legnagyobb gazdaság, India pedig a harmadik, a feltörekvő országok erősödése viszont nagyobb jólétet eredményez a fejlett ipari államokban a PricewaterhouseCoopers (PwC) tanulmánya szerint. A nemzetközi gazdasági tanácsadó cég előrejelzése szerint az évszázad közepén a hazai összterméket (GDP) tekintve Kína messze megelőzi majd a mostani világelső Egyesült Államokat, amely a második helyre szorul. A jelenlegi harmadik Japán az ötödik helyre csúszik vissza, helyét India veszi át.
2011.01.17. 12:00
 
Férfi kosárlabda NB I: Bencze Tamás a Falco edzője
A korábban a Szeged női csapatánál dolgozó Bencze Tamást nevezték ki vezetőedzőnek a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Falco KC Szombathelynél. A Falco honlapjának beszámolója szerint a tréner és a klub elöljárói az együttes hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján írták alá a megállapodást, mely fél évre szól. "Megtisztelő volt a felkérés - mondta a fiatal szakember. - Ilyen nívós, nagy hagyományokkal rendelkező csapat edzőjének lenni mindig óriási kihívás, de legalább akkora felelősséggel is jár. Azt gondolom, hogy ez a csapat többre képes. A játékosállományt tekintve abszolút reális a nyolcba kerülés."
2011.01.17. 11:45
 
ÚMSZ: egyeztetés a romániai tanügyi reform alkalmazásáról
Megkezdődött az egyeztetés a romániai magyarság számára engedményeket tartalmazó tanügyi reform gyakorlati alkalmazásról a román kormánykoalíció tagja, az RMDSZ kezdeményezésére. A törvényt ugyanakkor bírálja az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács - írta internetes oldalán az Új Magyar Szó. A bukaresti napilap beszámolója szerint a romániai kisebbségeknek, köztük a magyarságnak az eddigiekhez képest kedvező változásokat hozó romániai tanügyi reform hatékony alkalmazása érdekében cselekvési ütemtervet fogadott el hétvégi tanácskozásán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöksége.
2011.01.17. 11:30
 
 
Kgfb: hatvan napos türelmi idő a díjfizetésre
Az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díja január első napján esedékes, de a törvény 60 nap türelmi időt ad a fizetésre, aki eddig sem rendezi a tartozását, annak nagyon sokba kerül a biztosítás - hívja fel az autósok figyelmét a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében. A közlemény idézi Molnos Dániel MABISZ főtitkárt, aki szerint az autós biztosítók a kötvények kétharmadát már feldolgozták, és a csekkek többségét is kiküldték. Emlékeztetőül: azok, akik 2010 előtt vásárolták autóikat, november-decemberben válthattak biztosítót. Akik január végéig nem kapják meg a csekket, érdeklődjenek a biztosítójuknál - áll a közleményben.
2011.01.17. 11:00
 
Spiegel-cikk a nyugati kiadók reagálásáról a médiatörvényre
Cserbenhagyva címmel közöl cikket a magyar médiatörvényről friss számában a Der Spiegel, alcímében rámutatva: a legnagyobb magyarországi médiumok nyugati cégek tulajdonában vannak, ám ezek csak visszafogottan tiltakoznak az új jogszabály ellen. Martin U. Müller, a német hírmagazin tudósítója kiemeli: a médiatörvény központi eleme a sajtó egészét ellenőrző médiatanács, amely katasztrofális mértékű bírságokat szabhat ki, illetve elrendelheti egy adott újság megjelenésének betiltását vagy egy adó lekapcsolását. Müller szerint a független újságírás amúgy is nehéz helyzetben van Magyarországon.
2011.01.17. 11:00
 
Pozsonyi Új Szó: nevetségesek a brüsszeli magyar szőnyeget támadó reakciók
Nevetségesek és egyben elszomorítóak azok a reakciók, amelyek az Európa Parlament folyosóján leterített, magyar uniós elnökséget szimbolizáló szőnyeg mintázatát támadják - írta a Szőnyegporolók című jegyzetében a pozsonyi új Szó című lap hétfőn. Az újság szerint akik azt hiszik, hogy a szőnyegen helyet kapott 1848-as térkép "Magyarország lappangó területi igényeit kívánja kifejezni, vagy hogy az egykor a Monarchiához tartozó nemzeteknek kíván átvitt értelemben üzenni, azok tévednek".
2011.01.17. 10:45
 
Népszabadság: a debreceni MODEM vezetője kiáll a filozófusok mellett
A debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója tiltakozó oldalt hozott létre a Facebookon a megtámadott filozófusok védelmében, miután hasonló témájú levelét is nyilvánosságra hozta az interneten - írta a Népszabadság. A lap által vállaltan jobboldali elkötelezettségű filozófusnak nevezett Gulyás Gábor úgy fogalmazott: a nyíltan értelmiségellenes, burkoltan antiszemita kiszólások hiteltelenítik a pályázati rendszer operettszerű, torz működését korrigálni kívánó fellépéseket. A MODEM vezetője azért a Facebookon tette közzé írását, mert a Magyar Nemzet nem közölte a több jobboldali médiumban megtámadott filozófusok védelmében írt levelét - írta a lap.
2011.01.17. 09:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML