2015. január 27., kedd - Angelika
Deviza:  
EUR/HUF 311,66 USD/HUF 277,01 CHF/HUF 312,83
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23883 találat
 
 
Továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten
A hétfői mérési adatok alapján továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel a fővárosban nem csökkent jelentősen a szállópor-koncentráció - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal kedden kora hajnalban. A légszennyezettségi állapotot mérő műszerek ellenőrzött adatai alapján a kisméretű szállópor (PM10) szintje két helyen még meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. Ezek a mérőpontok a Széna téren és az Erzsébet téren voltak. A szállópor hétfői átlagkoncentrációja ugyanakkor egyetlen mérőállomáson sem lépte túl a riasztási küszöbértéket, így Budapesten továbbra sem kell elrendelni a szmogriadó riasztási fokozatát - tartalmazza a hivatal közleménye.
2011.02.01. 11:45
 
Szombaton tartják a Csángó Bált Budapesten
Szombaton tartják az immár hagyományos Csángó Bált Budapesten, az eseményen a Csángóföldről meghívott mintegy félszáz táncos, zenész és énekes is bemutatkozik - közölte a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvahon Csángó Kulturális Egyesület az MTI-vel. A műsor ihletője az idén 110 éve született Domokos Pál Péter néprajzkutató, zenetudós és tanár, aki a XX. század első felében kiemelkedő jelentőségű munkát végzett a moldvai magyar kultúra megismertetése érdekében. A XV. Csángó Bál a gyermekek táncházával kezdődik a Petőfi Csarnokban, majd a műsorban - a korábbi évekhez hasonlóan - gyimesi, és moldvai csángó magyar hagyományőrző, valamint magyarországi hivatásos és amatőr együttesek lépnek színpadra.
2011.02.01. 11:45
 
Hatályon kívül helyezné a tanítási időkeretre vonatkozó rendelkezést a KDNP
Hatályon kívül helyezné a pedagógusok tanítási időkeretre vonatkozó jogi szabályozást a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője. Az Országgyűlés honlapján közzétett, a közoktatási törvény módosítását kezdeményező javaslatot beterjesztője, Michl József azzal indokolja, hogy nagy számú panasz és jogértelmezési probléma merült fel az előírás kapcsán, s gyakorlati alkalmazása is számos nehézségbe ütközik. A jelenlegi jogszabály, amely a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak munkájának megszervezését legalább kéthavi tanítási időkeret kialakításával írja elő, egyrészt komoly adminisztrációs terheket ró az intézményekre, másrészt több egyedi eset kezelésre nem alkalmas - írta az Országgyűlés oktatási bizottságának kereszténydemokrata tagja.
2011.02.01. 11:45
 
A brit kormány adott tanácsot Líbiának a lockerbie-i robbantó kiszabadításához
Az előző brit kormány titokban részletes jogi tanácsokat adott a líbiai vezetésnek a lockerbie-i merényletért Nagy-Britanniában elítélt egykori líbiai ügynök szabadulásának eléréséhez - írta kiszivárogtatott bizalmas iratokat idézve a keddi The Daily Telegraph. Az 1988-ban, Skócia felett végrehajtott repülőgép-robbantásért 2001-ben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték Abdelbászet Ali Mohamed al-Megrahit, akit azonban két éve elengedtek skóciai börtönéből. A skót kormány annak idején - a líbiai titkosszolgálat volt ügynökének rákbetegsége miatt - "méltányossági megfontolásokkal" indokolta a komoly belpolitikai és nemzetközi súrlódásokhoz vezető lépést.
2011.02.01. 11:30
 
Foci, magyar-azeri: Kádár is megsérült
Kádár Tamás sérülés miatt nem lehet ott a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán elleni barátságos mérkőzésén, amelyet jövő szerdán Dubajban játszik az együttes. A 20 éves védő klubja, a Newcastle United kedden hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a futballista súlyosnak tűnő térdsérüléssel bajlódik, ám a pontos diagnózisról csak később adnak tájékoztatást. "Nagyon csalódott vagyok, de most a vizsgálatok előtt keresztbe teszem az ujjaim, és reménykedem" - nyilatkozta a játékos, aki novemberben a litvánok ellen mutatkozott be az Egervári Sándor által vezetett nemzeti csapatban.
2011.02.01. 10:15
 
KIM: zsidó szervezetekkel tárgyalt a kormány
A kormány az előző héten hozott döntésének megfelelően hétfőn megkezdte a tárgyalást a zsidó érdek-képviseleti szervezetekkel - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányzati kommunikációért felelős államtitkársága kedden az MTI-vel. Az államtitkárság emlékeztetett: a kabinet korábban úgy döntött, megújítja a zsidó közösségekkel és a nemzetközi zsidó szervezetekkel zajló egyeztetések formáját, és azt a korábbinál szélesebb körben, több témában és gyakrabban folytatja.
2011.02.01. 09:00
 
A Hurghadán élő magyarok nyugalomról számoltak be
Az egyiptomi Hurghadán nyugalom uralkodik. A tüntetések és zavargások annyiban éreztetik hatásukat, hogy egyre kevesebb az üzemanyag, nincs internetkapcsolat, és a bankok zárva tartanak - mondták el a Vörös-tenger parti üdülőhelyen élő magyarok az MTI-nek a hétfőről keddre virradó éjszaka. Márton Levente búvárbázis-vezető közölte, hogy pár napja volt egy kisebb megmozdulás a városban, de ez nem torkollt zavargásokba. Kiemelte, hogy a Hurghadán élő arabok elsősorban a turizmusból élnek, értékeik, boltjaik vannak, amelyeket védenek, és nem érdekük a másik kifosztása.
2011.02.01. 07:45
 
 
Jediót Ahronót: Orbánt nem aggasztják az antiszemita tendenciák
Orbán Viktor egy izraeli lapnak adott interjújában nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy aggasztják-e a magyarországi antiszemita tendenciák, de úgy vélte, a helyzet tényleg nincs rendben. A miniszterelnök a Jediót Ahronót című izraeli lapnak adott, Brüsszelben készült interjúban elmondta: ha a mai (magyarországi) helyzetet összehasonlítja az egy évvel ezelőttivel, úgy gondolja, jelentős javulás történt. "Egy évvel ezelőtt mindenki azt hitte, hogy a szélsőjobb parlamenti befolyást nyer. Azt feltételezték, hogy hajlandóak leszünk a Jobbikkal együttműködni, hogy megszerezzük a többséget. A választások eredményei egyértelművé tették, hogy nem voltak alapjai ezeknek az aggodalmaknak" - tette hozzá.
2011.01.31. 21:45
 
 
FT: Simor nyílt politikai nyomásgyakorlással vádolta a magyar kormányt
A magyar jegybank vezetője az intézmény függetlenségének kikezdését célzó "nyílt politikai nyomásgyakorlással" vádolta a magyar kormányt - írta a Financial Times. A liberális irányzatú londoni gazdasági napilap előfizetéses online változatán hétfőn este megjelent, budapesti keltezésű írás - Neil Buckley és Kester Eddy tudósító tollából - idézi Simor Andrást, aki szerint a kormány részéről érkező folyamatos bírálat "komplikálja az infláció kordában tartásának feladatát".
2011.01.31. 21:15
 
 
MSZP: a kormány válaszlevele nem oszlatja el az aggályokat
Az MSZP szerint a kormánynak az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos kifogásaira reagáló válaszlevele nem alkalmas a testület által jelzett komoly aggályok eloszlatására, még nem felel meg annak, hogy a jogszabályt összhangba hozza az Európai Unió értékrendjével és szabályaival. Kovács László, az MSZP alelnöke, valamint Lendvai Ildikó és Mandur László szocialista országgyűlési képviselők közleményükben hangsúlyozzák: pártjuk azt szeretné, ha a médiatörvény körül kialakult éles vita mielőbb rendeződne, és nem rontaná tovább a magyar uniós elnökség megítélését.
2011.01.31. 21:00
 
Az EU a demokratikus törekvések érvényesítésére szólította fel Egyiptomot
Az Európai Unió nyilatkozatban ismerte el az egyiptomi lakosság demokratikus törekvéseinek jogosságát, és úgy foglalt állást, hogy e törekvéseket gondosan megválasztott intézkedésekkel kell érvényesíteni. Az EU-országok külügyminiszterei által hosszas vita után Brüsszelben elfogadott közös állásfoglalás nem szólította fel Hoszni Mubarak egyiptomi elnököt a távozásra, de sürgette, hogy "rendezett átmenet" során, "széles megalapozottságú kormányzattal" valósítsák meg az országban "az érdemi demokratikus reformok valódi folyamatát", tartsák tiszteletben a jogállamiságot, az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat, tegyék lehetővé "szabad és tisztességes választások" megtartását.
2011.01.31. 19:45
 
Martonyi: jelentős a haladás az EU-csúcs záródokumentumának előkészítésében
Az uniós országok külügyminiszterei jelentős haladást értek el a pénteki energiaügyi és innovációs EU-csúcs előkészítésében - közölte brüsszeli sajtótájékoztatóján Martonyi János, a magyar diplomácia irányítója. Hétfői ülésükön a miniszterek - az úgynevezett általános ügyek tanácsaként eljárva - a soros EU-elnökséget ellátó Magyarország külügyminiszterének elnöklete alatt megvitatták a pénteki brüsszeli EU-csúcs záródokumentum-tervezetét. Bár a szövegben még számos tisztázandó pont maradt, a mostani előkészítő tanácskozás nagyon hasznos és eredményes volt - mondta Martonyi.
2011.01.31. 19:30
 
Kifizette az OBA a Jógazda biztosított betéteit
Kifizette a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár biztosított betéteit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a január 31-i határidőig. Az államilag garantált betétek tulajdonosai is megkapják pénzüket, amint pecsét kerül az alap és az állam közötti szerződésre. A nem biztosított betétek birtokosai a felszámolási eljárásban érvényesíthetik igényüket. A Jógazda tevékenységi engedélyét tőkeproblémák miatt január elején visszavonta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), és kezdeményezte a takarék felszámolását. A takarékszövetkezetnél mintegy 6.500 betétes 9,8 milliárd forintja fagyott be.
2011.01.31. 19:15
 
A bizottsági képviseletvezető szerint az eddigi mérleg pozitív
Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője szerint a 2011. első félévi soros magyar EU-elnökség eddigi mérlege pozitív, eddig egyetlen ülésen sem merült fel, hogy Magyarország ne lenne alkalmas az elnökségre. A képviseletvezető egy hónappal a magyar elnökségi start után azt mondta, hogy a magyar elnökségi program tartalmával és kiegyensúlyozottságával, az euró megvédésének fő céljával az Európai Bizottság teljesen egyetértett; a januárban Gödöllőn megrendezett négy informális miniszteri tanácskozást tárgyszerű légkörben tartották. A felek álláspontja összhangban volt, és a tanácskozások technikai-logisztikai részletei is osztatlan elismerést arattak - mondta.
2011.01.31. 19:00
 
 
Cozma-ügy: újabb tanú ismerte fel az egyik támadóban Raffael Sándort
Egy tanú - mint eddig már több is - Raffael Sándor elsőrendű vádlottban ismerte fel a "véres fejűt", azaz Marian Cozma egyik támadóját a Veszprém Megyei Bíróságon a Cozma-ügy hétfői tárgyalásán. A fiatal férfi vallomása szerint ő éppen a Patrióta lokál előtt az utcán levegőzött, amikor kivágódott az ajtó, és a kézilabdázó Marian Cozma futott ki rajta, utána pedig még néhány sporttársa. Őket "cigány férfiak követték - egyiküknek véres volt a feje -, s Cozma az utcára kiérkező cigányokkal elkezdett kiabálni". A tanú szerint Cozmát a sporttársai próbálták visszatartani, de "ő megindult a cigányok felé, és elkezdődött a verekedés".
2011.01.31. 18:00
 
BUX: -0,62 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 140,66 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 22.709,35 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,02 százalékkal 22.350 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,66 százalékkal 5.565 forintra csökkent.
2011.01.31. 17:30
 
 
A Külügyminisztérium Egyiptom egészére kiterjesztette figyelmeztetését
Az egyiptomi nagyvárosok biztonsági helyzetének további romlása és a közbiztonsági helyzet egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt a Külügyminisztérium az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolja át Egyiptomot. A tárca közleménye szerint a Külügyminisztérium a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségével történt egyeztetést követően döntött így. A Külügyminisztérium a kommünikében hangsúlyozza, hogy a kairói magyar nagykövetség jelentése és az utazási irodák helyi képviselőinek tájékoztatása alapján a jelenleg a Vörös-tenger melletti üdülőhelyeken tartózkodó magyar turisták biztonságban vannak.
2011.01.31. 17:30
 
 
Felfüggesztik a magyar charterjáratokat Egyiptomba
Az utazási irodák úgy döntöttek, felfüggesztik a charterjáratokat Egyiptomba a január 25-én kezdődött kormányellenes tüntetések miatt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője hétfőn az MTI-nek. Elmondta: hétfőn egyeztettek az érintett utazási irodák és a Külügyminisztérium szakemberei a kialakult helyzetről. Úgy döntöttek, hogy a most Egyiptomban lévő mintegy 400 utast az utazási szerződésnek megfelelően szombaton, illetve vasárnap hazahozzák, ezt követően azonban nem indítanak új charterjáratot addig, amíg nem rendeződik a helyzet Egyiptomban.
2011.01.31. 17:15
 
Új főszerkesztők a Magyar Rádióban
Molnár Pál az MR1-Kossuth Rádió, Mikó Róbert az MR2-Petőfi Rádió új főszerkesztője - erősítette meg Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tanácsadója hétfőn az MTI-nek. Kinevezésükről Fazekas Csaba, az alap vezérigazgatója január 24-i hatállyal döntött. Molnár Pál dolgozott a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél és a Heti Válasznál, 2004 óta a Magyar Rádió munkatársa, 2009 májusától társadalompolitikai szerkesztőség vezetőjeként, a Vasárnapi újság szerkesztőjeként és riporterként dolgozott. Mikó Róbert eddig az MR2-Petőfi Rádió technikai rendezője volt.
2011.01.31. 17:15
 
Megkezdődött a nigeri elnökválasztás
Megkezdődött a nigeri elnökválasztás, amellyel a nyugat-afrikai ország a tavalyi katonai puccsot követően visszatérhet a demokrácia útjára. A választások legesélyesebb jelöltjei Mahamadou Issoufou egykori ellenzéki politikus, valamint Seini Oumarou és Hama Amadou egykori kormányfők. Kevéssé valószínű, hogy a tíz jelölt közül - akik között az ország történetében először egy nő is van - az első fordulóban bárkinek is sikerül megszereznie a szükséges abszolút többséget. A következő fordulót március 12-re tűzték ki. Niger jelentős uránérc-kincse ellenére a világ egyik legszegényebb országa.
2011.01.31. 17:15
 
 
Azonosították a szilveszterkor Moszkvában felrobbant asszonyt
Azonosították azt az asszonyt, aki egy bérelt moszkvai házban szilveszterkor robbanás áldozata lett, s akinek balesete a minapi domogyedovói robbantásos merénylet ügyében végül is nyomra vezette a hatóságokat: Ibragimhalil Daudov dagesztáni bandavezér felesége volt az illető - mondták el hétfőn a rendvédelmi szerveknél lévő források. Közlésük szerint az 1961-ben született Daudov az egyik legaktívabb, legkeményebb és legfelkészültebb szélsőséges, sorkatonai éveit Afganisztánban töltötte, három éve csatlakozott az illegális fegyveresekhez, és hosszabb ideje körözik terrorista jellegű cselekmények, egyebek között rendőrök megölése miatt.
2011.01.31. 17:15
 
 
Dzsudzsák 2015-ig hosszabbított a PSV Eindhovennél
További két évvel, 2015-ig meghosszabbította szerződését Dzsudzsák Balázs - erről hétfőn a magyar válogatott labdarúgó klubja, a PSV Eindhoven számolt be a honlapján. A 24 éves szélső 2008 januárjában szerződött az eindhoveni alakulathoz, amellyel rögtön bajnoki címet nyert. Az elmúlt években alapemberré vált az együttesben, ebben az idényben tíz bajnoki gólnál jár. Az eddigi 32 válogatottbeli fellépésén öt gólt szerző Dzsudzsákot több nyugati élcsapattal is hírbe hozták a téli átigazolási szezonban, legutóbb a francia élvonalban listavezető Lille jelentkezett be érte, amely sajtóhírek szerint tíz millió eurót (2,7 milliárd forint) kínált érte.
2011.01.31. 16:15
 
 
Előzetes alkotmányossági vizsgálat bevezetésén gondolkodik a kormány
Előzetesen véleményt nyilváníthatna az Alkotmánybíróság (Ab) a parlamenti vita szakaszában lévő, még zárószavazás előtt álló törvényjavaslatokról - e véleményezési jog bevezetésén gondolkodik a kormány. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy hétfői, az alkotmányozás témakörében rendezett háttérbeszélgetésen elmondta: az 1990-es évek elején már volt ilyen hatásköre az Ab-nek, ezt azonban maga a testület semmisítette meg. Most viszont ennek újbóli bevezetésén gondolkodik a kabinet, hiszen "nagyon fontos, hogy minél alkotmányosabb legyen már a szavazás előtt is" egy-egy törvényjavaslat - tette hozzá.
2011.01.31. 15:00
 
 
Néhány ezer kárbejelentésre számítanak a biztosítók a földrengés miatt
Csaknem 600 kárbejelentés érkezett a két nagy lakásbiztosítóhoz hétfő délig a földrengés által érintett területekről; a biztosítók arra számítanak, hogy a teljes szám néhány ezer lehet. Az MTI-hez eljuttatott közlemények szerint az Aegonhoz 200, míg az Allianzhoz 375 kárbejelentés érkezett. Az Aegon becslése szerint a saját ügyfelei közül 2-3 ezer ember ingatlanjában keletkezett kár a szombati földrengéskor. A társaság néhány 100 millió forint kárral számol, az ügyfelek becslése szerint az eddig bejelentett 200 kár értéke mintegy 25 millió forint. A károk többségét Komárom-Esztergom és Fejér megyéből jelezték ennél a biztosítónál, komolyabb szerkezeti kár egy épületben sem keletkezett.
2011.01.31. 15:00
 
Izrael Mubarak támogatására kéri Washingtont és Európát
Bizalmas üzenetet küldött Izrael az Egyesült Államoknak és európai országoknak, azt kérve, hogy támogassák Hoszni Mubarak egyiptomi elnök rendszerének stabilitását, amelynek nagy tiltakozási hullámmal kell szembenéznie - írta hétfői számában a Háárec című izraeli újság. Az izraeli vezetők a hét végén elküldött üzenetükben hangsúlyozzák, hogy "a Nyugat és az egész Közel-Kelet érdeke az egyiptomi rendszer stabilitásának fenntartása - folytatja a lap. - Ezért fékezni kell a nyilvános bírálatokat Hoszni Mubarak elnökkel szemben." A hírt átvevő katonai rádió szerint ez az Egyesült Államoknak és azoknak az európai országoknak a bírálatát jelenti, amelyek már nem támogatják Mubarak elnök kormányzatát.
2011.01.31. 15:00
 
 
Megszilárdította Oscar-esélyeit A király beszéde
A hétvégén A király beszéde című brit történelmi dráma megszilárdította Oscar-esélyeit azzal, hogy a hét végén a hollywoodi színészek és rendezők legfontosabb díjait is megkapta. Mint arról az MTI is beszámolt, a hollywoodi televíziós és filmszínészek céhe (SAG) szombaton Colin Firth-nek ítélte a legjobb színész díját a dadogással küzdő VI. György király megformálásáért. A film teljes stábja is elnyerte a SAG elismerését, egy nappal korábban pedig a hollywoodi rendezők céhe (DGA) nyújtotta át a legjobb rendező díját Tom Hoopernek, a dráma rendezőjének. A király beszéde ezt megelőzően hét Golden Globe-jelöléséből egyet váltott díjra: Colin Firth lett a legjobb színész.
2011.01.31. 14:45
 
Die Welt-riport a magyar médiatörvény ellenzőiről
Elvégre európaiak vagyunk, az EU közepén címmel közölt budapesti riportot hétfőn a Die Welt, alcímében megállapítva: Budapesten ellenállás kezd kibontakozni az új médiatörvénnyel szemben. Thomas Rose, a német konzervatív újság munkatársa felidézi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nemrég az Európai Parlament előtt "a magyar nép megsértésének" minősítette a vitatott médiatörvényt bíráló külföldi hangokat. Nem csak Brüsszel figyelmeztette nyomatékosan a héten Budapestet a törvény módosítására: Magyarországon is kezd megfogalmazódni a bírálat Orbánnal szemben - folytatódik a riport.
2011.01.31. 14:45
 
 
Navracsics: a kormány elkötelezett az uniós jog érvényesülése mellett
A kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek - írja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes abban az MTI rendelkezésére bocsátott hétfői keltezésű válaszlevélben, amelyben az Európai Bizottságnak a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályaira reagált. A közigazgatási és igazságügyi miniszter mindhárom - a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettségének kiterjesztésével, a jogszabály területi hatályával és a médiumok regisztrációjával kapcsolatos - bizottsági észrevétel esetében érvel a magyar szabályozás mellett.
2011.01.31. 14:30
 
Esnek a részvényárfolyamok, drágul az olaj az egyiptomi zavargások miatt
Európa-szerte jelentős csökkenést jeleznek a vezető tőzsdemutatók az egyiptomi zavargások miatt; az északi-tengeri Brent kőolaj ára a 100 dollárhoz közelít; az egyiptomi font négyéves mélypontra esett a dollárhoz képest, magával rántva a devizákat a térségben, emelkedik a szuverén adósságok biztosításának a költsége is a régióban. A befektetők attól tartanak, hogy az elégedetlenségi hullám átterjed a Közel-Kelet más államaiba, illetve egyes észak-afrikai országokra is.
2011.01.31. 14:00
 
 
Navracsics elküldte az EB-nek a médiatörvénnyel kapcsolatos válaszlevelet
A kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar médiaszabályozás minden tekintetben megfeleljen az uniós jog által támasztott követelményeknek - írja Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes abban a válaszlevélben, amelyben az Európai Bizottságnak a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályaira reagál. A közigazgatási és igazságügyi miniszter mindhárom - a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettségének kiterjesztésével, a jogszabály területi hatályával és a médiumok regisztrációjával kapcsolatos - bizottsági észrevétel esetében érvel a magyar szabályozás mellett.
2011.01.31. 13:30
 
 
Csökken az üzemanyagok ára
Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. A mérsékléssel a benzin átlagára 359-360 forintra, a gázolajé pedig 357 forintra csökken. A Mol egy hete a benzin árát bruttó 3 forinttal csökkentette, míg a gázolajé nem változott. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.01.31. 12:45
 
 
A Fővárosi Közgyűlés dönthet a Sziget-szerződésről
A Fővárosi Közgyűlés következő, februári ülésének napirendjére veszik az óbudai Sziget fesztivállal kapcsolatos szerződést - jelentette be Tarlós István főpolgármester a testület hétfői ülésén. A főpolgármester elmondta: azért kell a fővárosnak új szerződést kötnie a Sziget Kft.-vel, mert a cég és a korábbi városvezetés által kötött megállapodás lejárt. Mint fogalmazott, a szóbeli megállapodás tehát akkor válik valósággá, ha az új szerződést és annak keretein belül a "megcélzott számokat", a "konkrét tételeket" a Fővárosi Közgyűlés is elfogadja. Közlése szerint ezzel a Sziget szervezői is tisztában vannak.
2011.01.31. 12:45
 
LMP: az államnak nem a helyi demokrácián kellene spórolnia
Az LMP szerint az államnak nem a helyi demokrácián kellene spórolnia - kommentálta Szilágyi Péter a belügyi államtitkár MTI-nek adott interjúját. Tállai András egyebek között azt nyilatkozta, jövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok, ami azt jelenti, hogy az állam még az idén fel kívánja számolni a szektor működési nehézségeiből fakadó adósságokat. Mint mondta, az idén újra akarják szabályozni az önkormányzatok helyét és szerepét az alkotmányban, majd ezt követően egy új önkormányzati törvényben; ez számos kérdést felvet, köztük azt: szükséges-e, hogy a legkisebb településeknek is önálló polgármestere, képviselő-testülete, bizottságai és jegyzője legyen.
2011.01.31. 12:30
 
 
Oroszlányban vasárnap is megmozdult a föld
Oroszlányban vasárnap este hét és tíz óra körül kisebb utórengéseket észleltek, ezek azonban nem okoztak károkat. A szombati 4,8-as erejű földrengést követően hétfő délelőttig 150 kárbejelentés érkezett a városházára - tájékoztatta Papp Péter alpolgármester hétfőn MTI-t. "A polgármesteri hivatal minden bejelentett esetet végigjár. Az önkormányzati intézményekben a városháza megkezdi a károk felszámolását, a lakókat pedig tanácsokkal segítik a biztosítási ügyintézésben" - tette hozzá.
2011.01.31. 12:00
 
Agyi szkennelés árulhatja el, sikerül-e leszoknia a dohányosnak
Jóval nagyobb eséllyel jelezhető előre, hogy ki fog valóban leszokni a dohányzásról, ha az érintettek agyi aktivitását követik bizonyos filmek megtekintése közben, mint amikor az önbevalláson alapuló elszánást veszik alapul - állítják vizsgálataik alapján amerikai kutatók. A Health Psychology című szakfolyóiratban hétfőn ismertetett tanulmányba 28 erősen dohányzó felnőttet vontak be. A résztvevőknek a cigarettáról való leszokást népszerűsítő kisfilmeket vetítettek le, közben pedig mágneses rezonanciás képalkotó eljárás (MRI) segítségével követték nyomon agyi aktivitásukat.
2011.01.31. 11:15
 
 
Atkári János: felemészti a válság a ciklust
Ebben a ciklusban az már nem reális cél, hogy megőrizzük a város működésének, szolgáltatásainak jelenlegi színvonalát - mondta a Népszavának Atkári János, a főpolgármester tanácsadója. A lap hétfői számában megjelent interjúban Atkári János azt mondta: számolnak gazdasági fellendüléssel, de olyan súlyos a helyzet, hogy ez a négy év mindössze a város fizetőképességének megőrzését tűzheti ki célul. A kényszerű színvonalromlást egy kedvezőbb gazdasági környezet mérsékelheti ugyan, de rövid távon nem futhat fel ismét évi 200 milliárdra a felújítások, beruházások összege - tette hozzá. Szerinte ennyi kellene a város élhetőségének megőrzéséhez: az utak, az egészségügyi vagy oktatási intézmények állapotának szinten tartásához.
2011.01.31. 09:45
 
 
Mubarak a biztonság helyreállítására szólította fel a kormányt
Hoszni Mubarak egyiptomi miniszterelnök arra kérte az új miniszterelnököt, hogy a "nyugalom helyreállítását" tekintse legfontosabb feladatának. Ahmed Safík szombaton kapott megbízatást az új kormány megalakítására. Mubarak vasárnap másfél órán át tanácskozott Safíkkal. A találkozón az elnök rögzítette az új kormánynak szabott feladatokat, köztük is legelső helyen a stabilitás és a nyugalom helyreállítását. Emellett több politikai reformot is szorgalmazott. Dacára annak, hogy Mubarak szombaton menesztette az előző kormányt, és Omar Szulejmán személyében alelnököt, Safík személyében pedig új miniszterelnököt nevezett ki, a kormányellenes tüntetések vasárnap is folytatódtak országszerte.
2011.01.31. 07:45
 
 
Velencei palotát akar Johnny Depp
A lagúnák városában készül ingatlant vásárolni Johnny Depp amerikai színész. A 17. századi velencei palotáért tízmillió eurót (2,7 milliárd forint) ajánlott fel helyi sajtóértesülések szerint. Nem akármilyen velencei lakot választott magának Johnny Depp. A Canal Grande csatornájára néző Dona’ Sangiantoffetti-palotát. A 680 négyzetméteres palotát eredeti, az 1600-as években készült falfestés díszíti. Tetején a falécekből emelt, tipikus velencei terasz látható, és a palotának saját molója is van, ahol kisebb hajók és csónakok tudnak kikötni.
2011.01.30. 21:15
 
 
Felülvizsgálják a parlamenti választások eredményét Egyiptomban
Egyiptomban felülvizsgálják a legutóbbi, az ellenzék által szabálytalannak minősített parlamenti választások eredményét - jelentette be a kairói törvényhozás elnöke.Az ellenzék fő erői a tavaly év végi egész választás érvénytelenítését követelték a csalások miatt, amelyek eredményeként Hoszni Mubarak elnök Nemzeti Demokrata Pártja több mint 80 százalékos többségbe került a parlamentben. Ezek a választások is táplálták azt az ellenségességet a rendszerrel szemben, amely most az utcai tüntetésekben megnyilvánul. Fati Szurur, a Népi Gyűlés elnöke közölte, hogy a parlament feloszlatását is egyre többen követelik, de ezt a kérdést még vizsgálják a legfelsőbb semmítőszéken.
2011.01.30. 21:15
 
 
Véget ért a 41. davosi világgazdasági fórum
Bizakodó hangnemben ért véget vasárnap a 41. davosi Világgazdasági Fórum, a találkozó elnökei növekvő világgazdaságra, ám némi volatilitásra számítanak. A találkozó társelnöke, Paul Bulcke, aki egyben a Nestlé vezérigazgatója, a fórum zárónapján elmondta: "Nem estünk le a szakadékba és világszerte növekedést tapasztalhatunk". A fórum csoportelnöke, Vej Csia-fu is úgy vélte: "a gazdaság egyértelműen növekedési pályán van". A svéd Investor AB elnöke ugyanakkor kiemelte az európai államok "herkulesi" feladatát az adósságválsággal kapcsolatosan, míg a Mitsubishi elnöke az élelmiszeripari kutatás és fejlesztés fontosságára hívta fel a figyelmet.
2011.01.30. 20:30
 
 
Francia lap: Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják
Miközben Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, Orbán Viktor kormányát tekintélyelvű elhajlással gyanúsítják - írta a médiatörvény ellen rendezett tüntetés kapcsán készített terjedelmes budapesti riportjában a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia lap. Az újság szerint bár csütörtökön kevesebben tiltakoztak a Kossuth téren "a teljes magyarországi sajtót politikai ellenőrzés alá vonó" médiatörvény ellen, mint az előző, január 14-i tüntetésen, de a 6 ezer résztvevő "sem kevés egy olyan, a válsággal kapcsolatos megszigorítások miatt apátiába süllyedt országban, ahol a tiltakozásoknak nincs hagyománya".
2011.01.30. 19:15
 
 
Téli Universiade: bronzérmes a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó
Bronzérmet szerzett vasárnap a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a törökországi Erzurumban zajló 25. téli Universiadén, az egyetemi-főiskolás sportolók csúcsversenyén. A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű csapat pénteken és szombaton is elsőként zárt futamában, így komoly esélyesként lépett jégre a döntőben, ahol végül a dél-koreai és a kínai váltó megelőzte, a negyedikek pedig a kanadaiak lettek. Magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók korábban még sosem nyertek érmet Universiadén.
2011.01.30. 19:00
 
 
Tállai: jövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok
Jövőre pénzügyileg tiszta lappal indulhatnak az önkormányzatok, ez azt jelenti, hogy az állam még az idén fel kívánja számolni a szektor működési nehézségeiből fakadó adósságokat - közölte a Belügyminisztérium államtitkára az MTI-nek adott interjújában. Tállai András elmondta, a 2011-es költségvetésben 31 milliárd forintot különítettek el a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok egyedi támogatására. Hozzátette: ebből a keretből csak a működési jellegű adósságokat kívánják felszámolni, a más célú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat ez nem érinti.
2011.01.30. 17:30
 
 
A Külügyminisztérium nem javasolja az utazást Egyiptomba
A Külügyminisztérium az egyiptomi biztonsági helyzet súlyos romlása miatt az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta át Egyiptomban Kairó, Alexandria, Luxor és Szuez városokat - áll a minisztérium közleményében. Továbbra is javasolják valamennyi, nem feltétlenül szükséges és indokolt egyiptomi utazás elhalasztását a helyzet általános normalizálódásáig. Azokat, akiknek utazására halaszthatatlan ügyben mégis szükség van, arra kérik, hogy tanúsítsanak fokozott körültekintést és óvatosságot, s egész Egyiptomban következetesen kerüljék a tömegdemonstrációk helyszínét.
2011.01.30. 17:15
 
 
LMP: 2011 az építkezés éve lesz
Az LMP számára 2011 az építkezés éve lesz - összegezte a két választmányi szóvivő, Tordai Bence és Csiba Kata a párt kétnapos kongresszusának történéseit. Tordai Bence elmondta, hogy terveik szerint az év első felében elfogadják a következő három évre szóló stratégiájukat, pénzügyileg konszolidálják a pártot, miközben növelni akarják a hatékonyságot, amivel párhuzamosan bővíteni és erősíteni akarják a szervezetet. A párt költségvetése kapcsán kitért arra is, hogy az idén az LMP 267 millió forint bevétellel számol, miközben közel 120 millió forintos tartozást kell törlesztenie.
2011.01.30. 16:30
 
 
Oroszlányban, Kecskéden, Vértessomlón és Várgesztesen van a legtöbb kár
Oroszlány mellett Kecskéden, Vértessomlón és Várgesztesen keletkezett a legtöbb kár a szombati földrengést követően - hangzott el a védelmi bizottság ülésén Oroszlányban. Takács Károly oroszlányi polgármester elmondta, hogy több panel épületen fedeztek fel repedéseket a szemle során, illetve megrongálódott több régi épület kéménye is. A kárbejelentéseket folyamatosan fogadják. Kecskéden szinte minden épületen található hajszálrepedés, de komolyabb károkról nem kapott információt Grúber Zoltán polgármester.
2011.01.30. 14:45
 
Kormányellenes diáktüntetés a szudáni fővárosban
Rendőrök diákokat vertek meg és vettek őrizetbe vasárnap reggel Kartúm központjában - közölték szemtanúk, miután a szudáni fővárosban kormányellenes tüntetés kezdődött.Rendőrök tucatjai ütlegelték gumibotokkal a kormány lemondását követelő tüntetőket, és néhányat őrizetbe vettek közülük - közölte az egyik részvevő a Reuters brit hírügynökséggel. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy a rohamrendőrség legalább két egyetem területén könnyfakasztó gránátokat is bevetett és bekerítette a tüntető diákokat.
2011.01.30. 12:15
 
 
Kisebb utórengések voltak az országban
A szombat esti, 4,7 erősségű magyarországi földrengést több kisebb utórengés is követte éjszaka, ám ezek annyira gyengék voltak, hogy károkat nem okozhattak - mondta el Tóth László szeizmológus. Hozzátette, hogy a földrengéseket követően egyre ritkábban és egyre kisebb erősségű utórengések még akár néhány hétig is jelentkezhetnek. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, hogy az ingatlanokban csak kisebb károk keletkeztek. Elsősorban Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyéből érkeztek bejelentések falrepedésekről, megdőlt kéményekről.
2011.01.30. 09:30
 
 
Budapesten nincsenek a földrengés okozta komolyabb károk
Budapesten sehol sem kellett elhagyniuk lakásaikat a lakóknak, az épületekben sehol nem keletkezett komolyabb kár vagy sérülés a szombat esti földrengés következtében - közölte a fővárosi tűzoltóság ügyeletes tisztje szombat éjjel. A tűzoltóknál folyamatosan csörgött a telefon, este háromnegyed hét óta eddig több mint tíz helyről jelezték az ijedt lakók, hogy repedéseket találtak házukon. A tűzoltók minden egyes esetben kivonultak a helyszínre, megvárták az ügyeletes statikust, aki eddig mindannyiszor megállapította, hogy a sérülések vagy korábbiak, vagy csak a vakolaton, illetve a festéken keletkeztek vékony repedések.
2011.01.30. 08:30
 
Még az éjszaka átvizsgálják a fővárosi hidakat és aluljárókat
Tarlós István főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központon keresztül még az éjszaka megvizsgáltatja a fővárosi hidakat és aluljárókat, érte-e őket valamilyen sérülés a szombat esti földrengés következtében - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója. A főváros korábban azt is jelezte, hogy a főpolgármester folyamatosan tartja a kapcsolatot a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatósággal. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Szeizmológiai Intézet tájékoztatására hivatkozva azt közölte, hogy a Richter-skála szerint 4,8 erősségű földmozgást mértek a Komárom-Esztergom megyei Oroszlány térségében.
2011.01.29. 22:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML