2014. szeptember 21., vasárnap - Máté
Deviza:  
EUR/HUF 311,23 USD/HUF 241,69 CHF/HUF 257,91
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23396 találat
 
 
Az idén 73 milliárdot költenek a 4-es metró munkálataira
Az idén 73,7 milliárd forintot költenek Budapest költségvetési koncepciója szerint a 4-es metró kivitelezésére, az állami támogatás 2011-re 66,8 milliárd forint. A főváros költségvetési koncepciójához készült táblázat szerint a projekt alapköltsége 2011-ben 62,7 milliárd forint, a kapcsolódó beruházások pedig csaknem 10 milliárdba kerülnek. A második szakasz előkészületeit Budapest leállította, ezért 2011-től a második szakaszra nem terveztek költséget. Az előkészületekre 2009-ben 1,3 milliárdot, 2010-ben pedig 251 millió forintot költöttek a táblázat szerint.
2011.01.11. 14:00
 
Portugália az előirányzatnál jobban csökkentette hiányát tavaly
Az előzetes adatok szerint, Portugáliának tavaly sikerült a 7,3 százalékos GDP-arányos előirányzat alá csökkentenie államháztartási hiányát. A kormányfő ennek kapcsán megerősítette, hogy országa nem kér külső segítséget, adósságai finanszírozását a piacról oldja meg. José Sócrates egyúttal kijelentette: a híresztelések, hogy Portugáliára nyomás gyakorolnának a segítségkérés érdekében, ártanak az országnak, csak a spekulánsoknak kedveznek.
2011.01.11. 13:45
 
 
Ezeregyszáz hajléktalan kerülhet utcára Budapesten
Csaknem ezeregyszáz hajléktalan kerülhet utcára Budapesten a közeljövőben, ha a Fővárosi Közgyűlés megvonja a költségvetési támogatást a fővárosi hajléktalanellátó intézményektől és civil szervezetektől; A Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Társasága arra kéri a közgyűlést, ne hagyja jóvá a költségvetési koncepció vonatkozó sarokszámait. Kovács Ivetta, a szervezet tanácsának tagja kedden azt mondta: a közgyűlés szerdán tárgyalja a költségvetési koncepciót, amely komolyan érinti a szociális ágazatot. Tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzat egyoldalúan fel akarja mondani a hajléktalanellátáshoz tartozó civil szervezetekkel kötött megállapodásait.
2011.01.11. 13:45
 
 
Észak-Korea közvetlen fenyegetést jelenthet az Egyesült Államokra
Észak-Korea öt éven belül közvetlen fenyegetést jelenthet az Egyesült Államokra - jelentette ki Robert Gates amerikai védelmi miniszter Pekingben, miután találkozott Hu Csin-tao kínai államelnökkel. Gates szerint Phenjan ennyi idő alatt képes lesz interkontinentális ballisztikus rakéták kifejlesztésére és nukleáris fegyverei képességének növelésére. Hozzátette: ezzel nem akarja azt mondani, hogy Észak-Korea nagy számban rendelkezni is fog e fegyverekkel. Gates tájékoztatóján elhangzott: Hu Csin-tao, aki a kínai Központi Katonai Bizottság elnöke is egyben, megerősítette számára az első lopakodó technológiával ellátott kínai vadászbombázó - a J-20-as - prototípusának keddi tesztrepülését.
2011.01.11. 13:30
 
Botrányok sorozata a villában!
Minél tovább tart a műsor annál jobban előjönnek az ellentétek, néha pedig - mint például Ildinél is – a külvilágból érkezik rossz hír.
2011.01.11. 13:01
 
Szabadságvesztést kapott a rokonát sorsára hagyó kőröshegyi pár
Szabadságvesztéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen azt a férfit és nőt, akik hagyták meghalni ágyban fekvő rokonukat 2007-ben Kőröshegyen. A táblabíróság a vádlottakat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. Az 52 éves férfit hét év letöltendő fegyházbüntetésre, 56 éves párját hat év börtönre ítélte. A másodfokú bíróság ezzel megváltoztatta az ügyben korábban eljáró Somogy Megyei Bíróság határozatát, amely a férfira tizenegy év fegyházat, a nőre pedig - akkor még segítségnyújtás elmulasztása miatt - egy év tíz hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.
2011.01.11. 13:00
 
 
FIFA-Aranylabda: a Marca-voksolók szerint igazságtalan Messi sikere
A legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca internetes szavazóinak kétharmada szerint igazságtalanság, hogy a FIFA-Aranylabdát - két spanyolt, Andrés Iniestát és Xavit megelőzve - az amúgy a szintén az FC Barcelonában futballozó argentin Lionel Messi nyerte el. A lap olvasóinak feltett kérdésre - derült ki a több mint 92 ezer válasz keddi összegzéséből - több mint 68 százalék (csaknem 63 ezer klikkelő) felelt igennel, s csak kevesebb mint 32 százalék értett egyet a dél-amerikai labdarúgó első helyével. A madridi Marca a voksmérleg közzététele mellett külön írást is szentelt a hétfő esti, zürichi díjátadó ünnepségnek, nyomatékosítva egyfelől, hogy Messi kétségtelenül a világ egyik legjobb játékosa.
2011.01.11. 12:30
 
A pekingi sajtó szerint végrehajtotta első próbarepülését a kínai lopakodó
Kínában próbarepülést hajtottak végre a fejlesztés alatt álló lopakodó harci repülőgéppel, a tesztelés éppen azokra a napokra esett, amikor amerikai védelmi miniszter hivatalos látogatást az országban - derült ki kínai internetes oldalakról. A kínai blogokon és sajtó honlapokon, közte egy állami újság internetes oldalán szereplő információt a brit hírügynökség egyelőre nem tudta ellenőrizni más forrásokból. Az oldalakon egy harci gép volt látható repülés közben. Egyes beszámolók szerint a J-20-as kódjelű gép a délnyugat kínai Szecsuan (Sichuan) tartomány székhelyén, Csengtu (Chengdu) egy repülőteréről szállt fel egy rövid útra.
2011.01.11. 12:15
 
 
Semjén: zökkenőmentesen halad az egyszerűsített honosítási eljárás
Zökkenő- és problémamentesen halad az egyszerűsített honosítási eljárás, az első héten mintegy ötezer kérelem érkezett - számolt be Semjén Zsolt a nemzetpolitikai tárcaközi bizottság fővárosi ülésén. A nemzetpolitikáért felelős kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a legtöbb kérelem Csíkszeredáról, Kolozsvárról, Szabadkáról és Beregszászról érkezett. Panaszt sehonnan nem jelentettek, mindenhol pozitívak a tapasztalatok - emelte ki. Semjén Zsolt az ülésen üdvözölte, hogy Traian Basescu román államfő kihirdette a tanügyi törvényt, amely - mint mondta - nagyon fontos előrelépés a magyar iskolaügy szempontjából.
2011.01.11. 11:30
 
Kétszínűséget lát a nyugati kritikában egy osztrák vendégkommentár
Az új magyar médiatörvény miatti németországi és ausztriai aggodalomba egy jó adag képmutatás is vegyül - írta egy osztrák napilap keddi számában megjelent vendégkommentár. A véleménynyilvánítás szabadsága, az újságírás függetlensége, a rádió és televízió államtól való különállása természetesen védendő értékek - szögezte le Detlef Kleinert német televíziós újságíró a konzervatív Die Presse hasábjain. Éppen ezért - tette hozzá - kellene legalább elgondolkozni azon, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy a magyar törvénynek nyugati demokráciákban is megvan a maga megfelelője.
2011.01.11. 11:15
 
 
Egyelőre nem csökkenti a kormány az üzemanyagárak adótartalmát
A kormány egyelőre nem tervezi az üzemanyagárak jövedéki adójának, illetve áfa-tartalmának csökkentését - derül ki a gazdasági tárca és a kormányszóvivő tájékoztatásából. Hétfőn az MTI piaci forrásokból származó értesülés alapján közölte, hogy emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőnek az árak: a benzin átlagára 363-364 forintra emelkedik, a gázolajé pedig 354 forintra. A tárca sajtóosztálya azt közölte: "a kormány eddigi törvényjavaslataiban nem változtatott az üzemanyagok jövedéki adójának a mértékén. A jövedéki adó utolsó emeléséről még az előző kormány döntött 2010. január 1-jével".
2011.01.11. 10:30
 
 
Korrigált a forint, 280 alatt az euró
Korrigálta hétfői gyengülésének egy részét a forint: az eurót kedden délelőtt fél tízkor 278,76 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 280,10 forint után. Hétfőn a forint komoly árfolyam veszteséget szenvedett el, nap közben 280,50 forintos euró jegyzésre is volt példa, miközben péntek délután még 276,55 forinton állt a jegyzés. Az euró gyengült a hét elején, és a dollárral szemben már több mint három százalékkal gyengült az év eleje óta. Hétfőn négyhavi mélypontra süllyedt az euró 1,2860 dolláros jegyzésáron.
2011.01.11. 10:15
 
 
Aktív fiatalkor, kevesebb kiló később
Azok, akik fiatal korukban rendszeresen mozognak, sportolnak, idősebb korukban is kevesebb súlyt szednek magukra, mint kezdettől fogva mozgásszegény életmódot folytató kortársaik. A fiatal felnőttkorban, 18-30 év között sokat, erősen mozgó férfiak a következő két évtizedben átlag 2,6 kilóval kevesebb súlyt vettek magukra, mint a tunyábbak. A nőknél ez a különbség még markánsabb: a fiatalon fizikailag aktív nők 20 évvel később 6,1 kilóval voltak könnyebbek, mint korábban is kevesebbet mozgó társaik. Hasonlóan alakult a haskörfogat is. Két évtizeddel múltán az aktív férfiak és nők átlag 3, illetve 4 centiméterrel bizonyultak karcsúbbnak állapították meg amerikai kutatók.
2011.01.11. 09:00
 
 
Az MTA intézetigazgatója szerint megalapozott a kormánybiztos feljelentése
A Budai Gyula kormánymegbízott által tett feljelentés alapjául szolgáló tények és körülmények megfelelnek a valóságnak - közölte Boros János, a Magyar Tudomány Akadémia (MTA) Filozófiai Kutatóintézetének igazgatója. Boros János úgy fogalmazott: "a filozófiai szakmát megrázó hírek több százmillió forint kétes minőségű kutatási felhasználásáról megdöbbentették a filozófia hazai képviselőit, és az MTA Filozófiai Kutatóintézetének munkatársait". Leszögezte, hogy a sajtóban visszhangot kapott hetvenmillió forintos pályázat körüli jogi anomáliákat a tavalyi év első felében ő maga kezdte el feltárni az MTA elnöke által elrendelt belső ellenőrzési vizsgálat egyes megállapításai alapján.
2011.01.11. 08:00
 
Lezárták a vízeresztő zsilipet a Velencei-tónál
Lezárta a dinnyési zsilipet, s ezzel megszűntette hétfőn a Velencei-tó vízeresztését a Közép-dunántúli Környezetvédelmi- és Vízügyi Igazgatóság; a Balatonnál viszont mindaddig fenntartják a vízeresztést, míg a tó vízszintje a szabályozási szint alá nem csökken - közölte az igazgatóság vezetője hétfőn az MTI-vel. Csonki István igazgató közleménye szerint a dinnyési zsilip lezárásával egy időben lezárták a zámolyi és a pátkai tározótó zsilipjét is. A csapadékos időjárás következményeként keletkezett víztöbblet leeresztése mindkét tónál tavaly májusban kezdődött.
2011.01.10. 20:30
 
Újabb halálos áldozatok a tunéziai zavargásokban
Több mint tízen haltak meg hétfőn az újabb tunéziai zavargásokban; szemtanúk beszámolója szerint a nyugati Kaszerine városában a rendőrség tüzet nyitott a tüntetőkre. A halálos áldozatok mellett a sortűznek tucatnyi sebesültje is van - tudta meg a német hírügynökség az este a helyi mentőszolgálattól. Egyelőre nem világos, hogy a tüntetők előzőleg rátámadtak-e a rendőrökre. A magas munkanélküliség és a kilátástalanság miatt csaknem egy hónapja kezdődött összecsapások szombat óta legkevesebb harminc halálos áldozatot követeltek az észak-afrikai országban.
2011.01.10. 19:45
 
Kisebbségi választás: Bács-Kiskunban a Lungo Drom kapta a legtöbb szavazatot
Bács-Kiskun megyében a Lungo Drom kapta a legtöbb elektori szavazatot a vasárnapi területi cigány kisebbségi választáson, így a szervezet a választási bizottság hétfői döntése alapján a hét területi mandátumból ötöt szerzett meg. A területi választási bizottság hétfői ülésén összeszámolták a településekről beküldött elektori szavazatokat, ezek nyomán megyei kisebbségi önkormányzatot a cigány, a horvát és a német kisebbség alakíthat. A cigány kisebbség területi listájának helyeiért 3 szervezet indult. A leadott 168 elektori szavazatból a Lungo Drom 111, a Bács-Kiskun Megyei Roma Ifjúsági Egyesület 30, míg az Esély Cigány Módszertani Központ 24 érvényes szavazatot kapott, így a Lungo Drom 5 mandátuma mellett a két utóbbi szervezetnek is kiosztottak 1-1 mandátumot.
2011.01.10. 18:00
 
 
Jelentősen gyengült a forint, 280 forint felett az euró
Jelentősen gyengült a forint hétfőn a bankközi devizapiacon, délután négy órakor az eurót 280,10 forinton jegyezték, míg pénteken délután 276,55 forint, hétfőn reggel 278,20 forint volt. Nap közben 280,50 forintig is erősödött az euró. Kereskedők szerint elsősorban Portugália segélykéréséről felröppent hírek hatására kezdett gyengülni az euró. Korábban a Der Spiegel német hetilap arról számolt be, hogy több európai ország - köztük Németország és Franciaország - nyomást gyakorolt a nehéz pénzügyi helyzetbe került Portugáliára, hogy a piaci szereplők megnyugtatása érdekében fogadja el a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió mentőcsomagját.
2011.01.10. 17:45
 
BUX: -0,53 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 117,61 pontos, 0,53 százalékos csökkenéssel, 22.153,63 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,70 százalékkal 21.650 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,15 százalékkal 5.229 forintra csökkent.
2011.01.10. 17:30
 
 
Baktériumokban tárolnának adatokat hongkongi kutatók
Baktériumokban tárolnának hatalmas mennyiségű információt a hongkongi Kínai Egyetem ifjú kutatói. Aldrin Jim, az intézmény biológiai tárolást kutató projektjének hallgatói instruktora a Massachusettsi Műszaki Egyetem (Massachusetts Institute of Technology, MIT) tekintélyes iGEM versenyében nyert aranyérmet programjával. A biológiai tárolás - vagy biotárolás - igen fiatal tudományág, amely azt tűzte ki célul, hogy élő szervezetekben tároljanak és titkosítsanak információkat. A hongkongi kutatás esetében a tároló az E. coli baktérium DNS-molekulája.
2011.01.10. 15:53
 
 
Százhetvenezer éve ruházkodik az ember
Százhetvenezer éves múltra tekint vissza az emberi ruházkodás - erre a következtetésre jutottak a Floridai Egyetem genetikusai a ruhatetvek DNS-vizsgálata alapján. A floridai kutatásról szóló tanulmány a Molecular Biology and Evolution című folyóirat legújabb számában látott napvilágot. A ruhatetű (Pediculus humanus humanus) emberen élő ektoparazita. Szárnyatlan, vérszívó rovar, amely teljes életciklusát az emberi testen és ruházatban éli. Kizárólag az emberben képes tartósan fennmaradni, állatokat nem fertőz. E szoros kapcsolatnak köszönhetően az élősködő evolúciós változásai alapján következtetni lehet a gazdaszervezet törzsfejlődésére.
2011.01.10. 15:30
 
Elnapolták a Kolompár Orbán és társai ellen indított per hétfői tárgyalását
Egy kihallgatásra beidézett tanú távolmaradása miatt elnapolták az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indult per hétfői tárgyalását a Kecskeméti Városi Bíróságon. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró a döntés kihirdetését megelőzően elmondta: a tanút már többször beidézte a bíróság, ám különböző kifogásokra hivatkozva nem jelent meg a bizonyítási eljárás során. Mivel ezúttal az idézést átvette, így az szabályosnak minősül, a tanú távolmaradására nincs mentség: ezért súlyos bírságra számíthat - fogalmazott.
2011.01.10. 15:00
 
Nem tervez az EU mentőcsomagot Portugáliának
Az Európai Bizottságban nem folyik eszmecsere arról, hogy nyújtsanak-e eurós mentőcsomagot Portugáliának - közölte Olli Rehn pénzügyi EU-biztos szóvivője hétfőn Brüsszelben. "A rövid válasz az, hogy nem, a bővebb válasz pedig az, hogy ennek megfontolása nem is szerepel a tervek között" - mondta Amadeu Altafaj Tardio szóvivő. Az uniós végrehajtó testület sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre merült fel a téma. Korábban a Der Spiegel német hetilap arról számolt be, hogy több európai ország - köztük Németország és Franciaország - nyomást gyakorolt a nehéz pénzügyi helyzetbe került Portugáliára, fogadja el az IMF és az Európai Unió mentőcsomagját, a piaci szereplők megnyugtatása érdekében.
2011.01.10. 14:00
 
 
MSZP: miért nem csökkenti az üzemanyagárakat a kormány?
Az MSZP emlékezteti a kormányt, hogy ellenzékben azt állították: az ország vezetőinek van lehetősége az üzemanyagárak csökkentésére, csak akarniuk kell. Az MSZP szóvivője úgy fogalmaz, várják a kormány benzin- és gázolajárak csökkentésére tett konkrét javaslatait. Török Zsolt emlékeztet: a fideszes Varga Mihály nemrég még azt követelte a szocialista kormányoktól, hogy csökkentsék az üzemanyagárakba beépített jövedéki adót, mert 300 forint lett egy liter 95-ös benzin. Ugyanezért az üzemanyagért jelenleg egyes benzinkutakon már 360 forintot is kell fizetni és a benzin ára szakértők szerint lassan a 400 forintos határt is elérheti. A kormány mégsem tesz semmit az üzemanyagárak csökkentése érdekében.
2011.01.10. 14:00
 
Kinevezték a kormányhivatalok főigazgatóit
Kinevezte a kormányhivatalok főigazgatóinak többségét Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A hivatalok szakmai vezetői a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban tették le ünnepélyes esküjüket és vették át kinevezési okmányaikat - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság az MTI-vel hétfőn. A főigazgatókat a közigazgatási hivatalok jogutódjaiként 2011. január 1-jével megalakult kormányhivatalok politikai vezetéséért felelős kormánymegbízottak javaslatára nevezte ki a szakminiszter határozatlan időre.
2011.01.10. 13:30
 
 
Drágulnak az üzemanyagok, újabb csúcson az árak
Emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőnek az árak - értesült piaci forrásokból az MTI. A mostani emeléssel a benzin átlagára 363-364 forintra nő, a gázolajé pedig 354 forintra. Egy hete nem változtatott az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt., míg két hete szintén újabb történelmi csúcsra emelkedett az üzemanyagok ára azzal, hogy bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a társaság. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint.
2011.01.10. 13:15
 
 
A Wizz Air 20 százalékos forgalombővülést vár 2011-ben
Ebben az évben a forgalom 20 százalékos növekedésével számol a Wizz Air légitársaság a budapesti járatain, ami megfelel az átlagos bővülési tervnek - közölte Váradi József, a cég vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Tavaly összesen 9,6 millió utast szállított a Wizz Air, ebből 1,2 millió volt a budapesti járatok utasa, Így a légitársaság teljes forgalmából 12,5 százalékkal részesedik Ferihegy. Ezzel a légitársaság 12,5 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Ferihegyen. A Wizz Air fontolgatja, hogy ismét az Európai Bizottsághoz fordul, mert versenytársa, a Malév, újabb állami pénzeket kap. Hozzátette: a magyar nemzeti légitársaság hasonló útvonalon üzemel, mint a Wizz Air.
2011.01.10. 13:00
 
Mintegy 70 százalékkal csökkenhet a kisebbségek támogatása Budapesten
A budapesti kisebbségi önkormányzatok szerint a főváros 2011-es költségvetési koncepciója "durván", mintegy 70 százalékkal "megkurtítja" a támogatásukat - mondta a kisebbségi önkormányzatok vezetőivel tartott együttes ülés utáni sajtótájékoztatóján a fővárosi közgyűlés jogi, ügyrendi, kisebbségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságának elnöke hétfőn. Kaltenbach Jenő hozzátette, hogy a koncepció más területeken is számos megszorítást tartalmaz, de azok mértéke általában 10-20 százalék között mozog. Úgy fogalmazott, hogy a 70 százalékos csökkentés "gyakorlatilag a kisebbségi közösségek teljes felszámolásához vezethet".
2011.01.10. 13:00
 
Évadnyitó gyűlést tart a Jobbik január végén
Évadnyitó nagygyűlést tart a Jobbik január 29-én Budapesten. Vona Gábor pártelnök hétfői sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy a Jobbik által alapított sajtódíjat a kitüntetett kereskedelmi rádió nem vette át. Vona Gábor tájékoztatóján bejelentette: a Jobbik a Sportmax 2-ben tartja nagygyűlését január végén. Ezen a pártelnök értékelő beszédet mond az elmúlt és az elkövetkező időszakról, pártja bel- és külpolitikai stratégiájáról. Közlése szerint a rendezvény egésze nyilvános lesz és Edda, illetve Hungarica koncertekkel zárul.
2011.01.10. 12:45
 
Az LMP törvényt módosítana a közbeszerzések átláthatóságáért
A közbeszerzések átláthatóbbá tétele érdekében nyújtott be törvénymódosító javaslatot hétfőn az LMP frakcióvezetője. A Schiffer András által beterjesztett indítvány azt célozza, hogy azok az adatok is nyilvánosak legyenek, amelyek a költségvetésből finanszírozott megbízásokat teljesítő alvállalkozóknál keletkeznek - tájékoztatta az LMP közleményben az MTI-t. Emlékeztetnek arra, hogy az adatvédelmi biztos korábban jelezte: sérti az állami feladatok ellátásának átláthatóságához fűződő közérdeket, hogy közbeszerzések esetén a nyilvánosság köréből kivonhatók az állammal kötött szerződés alapján végzett tevékenység részletei.
2011.01.10. 12:45
 
 
Felszámolják a Cerbonát
A felszámolás mellett döntött a Cerbona igazgatósága, miután a cég az utóbbi években komoly likviditási problémával küzdött, amit a piac változásai és a válság tovább erősített - áll a cégnek az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében. A felszámolás megindítása megnyitja annak mielőbbi lehetőségét, hogy szerződést lehessen kötni egy új tulajdonossal, akinek a kezében mielőbb tovább működhetnek a cég meglévő eszközei és minél több munkahelyet meg lehet tartani. Addig is minél előbb további üzemeltetési szerződéseket kell kötni a jelenleg üzemen kívüli egységekre - áll a közleményben.
2011.01.10. 12:30
 
 
Január 12-ig nevezik meg az Emfesz ügyfeleit ellátó szolgáltatókat
Legkésőbb január 12-én közleményben nevezi meg a Magyar Energia Hivatal azokat a szolgáltatókat, amelyek átveszik a földgázkereskedő Emfesz lakossági ügyfeleit - tájékoztatta Vigassy Csaba, a hivatal elnöki titkárságának vezetője hétfőn az MTI-t. A hivatal január 5-én jelentette be, hogy 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét január 13-i hatállyal, mert az FGSZ földgázszállító Zrt, mint a rendszerhasználatért felelős felfüggesztette az Emfesz-szel kötött szerződést. A jogszabály alapján a hivatal azonnal megindította azt az eljárását, amelynek során kijelöli az Emfesz fogyasztóinak szolgáltatóit.
2011.01.10. 12:15
 
EU-elnökség: Kövér László szerint nehéz, de megtisztelő feladat előtt az ország
Nehéz, de megtisztelő feladat előtt áll Magyarország - írja köszöntőjében Kövér László házelnök a magyar Országgyűlés frissen indult EU-elnökségi honlapján. Az oldalon tájékozódni lehet például magáról a parlamentről, valamint az Országgyűlés által szervezett uniós találkozókról. Kövér László köszöntőjében hangsúlyozza: az elnökség ellátása alapvetően kormányzati hatáskör, a kabinet mellett azonban az Országgyűlésre is komoly szervezési és tartalmi feladatok hárulnak, különösen a lisszaboni szerződés hatálybalépése óta, amely jelentős mértékben megnövelte a nemzeti parlamentek hatáskörét az uniós döntéshozatalban.
2011.01.10. 11:30
 
 
77 halottja van az iráni repülőgép-balesetnek
A legfrissebb adatok szerint 77 halottja és 26 sérültje van az IranAir légitársaság vasárnapi légi katasztrófájának, egy ember eltűnt - idézte az iráni állami televízió hétfőn a rendőrség egyik információs központját. Az ISNA hírügynökség hasonló mérleget közölt a szállítási és útügyi minisztériumra hivatkozva, azzal a különbséggel, hogy két eltűntről számolt be. "A járaton 105-en voltak, 94 utas és 11 főnyi személyzet - mondta Ahmad Madzsidi, a minisztérium válságbizottságának vezetője. - A rossz időjárási körülmények miatt a gép parancsnoka nem tudott leszállni az urmiai repülőtéren, majd újra próbálkozott, de eddig ismeretlen okból lezuhant körülbelül öt kilométerre a reptértől."
2011.01.10. 10:00
 
 
Negyedik gyermeküket várják Beckhamék
Újabb gyermekáldás elé néznek Beckhamék: Victoria Adams, David Beckham világhírű futballsztár felesége a család szóvivőjének hivatalos vasárnapi bejelentése szerint a nyáron hozza világra a házaspár negyedik gyermekét. Victoria eddig három fiúgyermekkel ajándékozta meg férjét: Brooklyn 11 esztendős, Romeo nyolc-, Cruz pedig ötéves. A házaspár soha nem csinált titkot abból, hogy a három fiú után nagyon szeretnének egy kislányt is.A 36 éves, divattervezővé előlépett Victoria az 1990-es évek példátlan sikerű angol lánybandáját, a Spice Girlst erősítette, amikor 1997-ben megismerkedett későbbi férjével.
2011.01.09. 19:45
 
Serie A: AC Milan-Udinese 4-4
Az Udinese 4-4-es döntetlent játszott az AC Milan otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi játéknapján. A második félidő közepén a vendégek 3-1-re vezettek, ám a hazaiak egyenlítettek. A 89. percben ismét az udinei alakulat jutott előnyhöz, s már úgy tűnt, komoly sikerrel térhet haza, négy perccel később azonban Ibrahimovic egy higgadt cselt követően a hálóba küldte a labdát, ezzel pontot mentett. Rudolf Gergely nem kapott játéklehetőséget a Genoában a Cesena ellen gólnélküli döntetlennel zárult meccsen. Eredmények: AC Milan-Udinese 4-4. Bari-Bologna 0-2, Catania-Internazionale 1-2, Cesena-Genoa 0-0, Chievo-Palermo 0-0, Fiorentina-Brescia 3-2, Lazio-Lecce 1-2, Parma-Cagliari 1-2.
2011.01.09. 18:00
 
 
NB I: munkába áll az új szakmai stáb Debrecenben
Új szakmai stábbal és részben új menedzsmenttel kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra január 10-én a Debrecen labdarúgócsapata. Szima Gábor elnök debreceni sajtótájékoztatóján elmondta: a klub életében bekövetkezett "radikális változások" után is a bajnoki cím megszerzése a céljuk. Az elnök a szakmai stáb és a menedzsment tagjainak bemutatásakor felhívta a figyelmet: a korábbi években nem kellett célokat kitűzniük maguk elé, evidens volt, hogy a DVSC-TEVA a bajnoki címért játszik. Tavaly azonban feltűnt egy komoly anyagi és szakmai háttérrel rendelkező vetélytárs, a Videoton, így vele a mostani szezonban és a jövőben is nagy verseny várható.
2011.01.09. 16:45
 
 
Ezer szóból áll a legokosabb kutya szókincse
Több mint ezer szóból áll Chaser, a border collie-fajtájú kutya szókincse. Az intelligens állat tárgyak különböző csoportjainak fogalmát is képes értelmezni - számolt be róla egy amerikai tanulmány. Hét éve a németországi Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézet egy kutatása keltette fel a világ figyelmét: állatpszichológusok a Rico nevű border collie-nak több mint kétszáz szót tanítottak meg. A sokáig elsősorban pásztorkutyaként tartott border collie különösen intelligens fajtának számít. A hatéves Chaser is ebbe a fajtába tartozik, tudása pedig még Ricóét is messze túlszárnyalja.
2011.01.09. 15:45
 
 
Szabadon engedték az Iránban kémkedéssel gyanúsított nőt
Az iráni határőrség szabadon engedte azt a napokban elfogott nőt, akit kémkedéssel gyanúsítottak - jelentette vasárnap az IRIB iráni állami televízió. A 34 éves nőről Iránban egymásnak ellentmondó sajtóbeszámolók jelentek meg. Egyes értesülések szerint amerikai állampolgárságú volt, más információk szerint nem, de az amerikai hírszerzésnek dolgozott. Az IRIB egy magas rangú iráni biztonsági illetékest idézve közölte: a nő ügye tisztázódott, és így szabadon távozhatott. Az iráni határőrség parancsnokhelyettese a nap folyamán azt állította: a nő beismerte, hogy kémtevékenységet folytatott. Ahmad Garavand tábornok szerint iráni létesítményeket, határőrőrsöket, piacokat és embereket filmezett.
2011.01.09. 15:00
 
 
Étterem az olasz lakásokban
Új gasztrodivat terjedt el Itáliában: étterembe járás helyett lakásokon rendeznek vacsorákat, melyek végén ki kell fizetni a számlát. Az olasz éttermeknek új konkurenciával kell számolniuk: egyre többen csatlakoznak az interneten terjedő gasztroközösséghez. Tagjai saját otthonukba hívják meg egymást, de nem a megszokott barátok közötti étkezésről van szó. A meghívottak nem feltétlenül ismerik egymást, a fogásokat szakács készíti és távozás előtt fizetni kell. Még a szakács is kifizeti a saját fogyasztását. Az Egyesült Államokból érkezett divatot gyorsan befogadta az evést és társaságot is egyaránt kedvelő Itália. A házi éttermek listája kizárólag interneten található, az otthonukat megnyitók pedig kerülik a túlzott hírverést.
2011.01.09. 14:45
 
 
Politológusok: Magyarország nemzetközi pozíciója a tét az EU-elnökség ügyében
A magyar EU-elnökség alapvetően befolyásolhatja az ország külföldi megítélését és nemzetközi pozícióját, így a következő fél év sikere a későbbiekben a Magyarország számára fontos tárgyalások során is hasznos lehet - állapították meg az MTI által megkérdezett politológusok. Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője a következő hat hónap legnagyobb kérdését abban látja, hogy a kétharmados parlamenti többségre támaszkodó, "erőpolitikához szokott" kormány miként tud megküzdeni a bonyolult egyeztetési folyamatokra és kompromisszumokra épülő uniós feladatokkal. Kiemelte: Magyarország a tagállamok vezetőjeként elsősorban a költségvetésileg gyenge államokat fenyegető válság miatt van nehéz helyzetben.
2011.01.09. 13:15
 
 
Rálőttek egy amerikai képviselőnőre, hat ember meghalt
Hat ember meghalt, 12 pedig megsebesült, amikor egy fegyveres támadó szombaton tüzet nyitott az éppen választókerületi fogadóórát tartó Gabrielle Giffords demokrata képviselőre és támogatóira az arizonai Tucsonban, egy bevásárlóközpontban. A közvetlen közelről fejbelőtt Giffords képviselőt megműtötték, állapota válságos. A golyó a kórház tájékoztatása szerint áthatolt a politikus agyán. Orvosai ugyanakkor derűlátók a politikus túlélési esélyeivel kapcsolatban, mert az altatás után reagált a hozzá intézett szavakra. A halottak között van Giffords tucsoni stábjának egyik vezetője, egy szövetségi bíró és egy 9 éves kislány is. A sebesültek közül 5-nek az állapota válságos. A támadás egyik szemtanúja szerint 15-20 lövés dördült el.
2011.01.09. 12:00
 
 
A Malév bevételei tavaly csökkentek, idén már növekedésre számítanak
A Malév éves utasforgalma tavaly meghaladta a 3 milliót, bevétele pedig 92 milliárd forint körül volt, 7 százalék körül csökkent a megelőző évhez képest. Az idén azonban már 11 százalékos bővülésre, 101,5 milliárd forintos bevételre számít a cég - közölte Róna Márta, a Malév kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére. A Malév azt tervezi, hogy 2011-ben 3,2 millió utas szállít, 6,5 százalékkal többet, mint 2010-ben. A légitársaság 5,4 százalékkal nagyobb kapacitás-kihasználással számol, így a telítettségi mutató várhatóan 66,5 százalékról 67,2 százalékra fog emelkedni, változatlan flotta-méret mellett - tette hozzá.
2011.01.09. 10:30
 
Meggyilkoltak egy román állampolgárt egy helvéciai tanyán
Holtan találtak a rendőrök egy 40 éves román állampolgárt a Bács-Kiskun megyei Helvécia mellett egy tanyán szombaton, a férfi holttestén szúrásból eredő hasi sérüléseket találtak - közölte a rendőrség. A rendőrségre szombaton reggel tett bejelentést a tanya tulajdonosa, hogy az ingatlanon lakó 44 éves román állampolgár arról értesítette őt, hogy lakótársát holtan találta - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során megállapították, hogy január 6-án az esti órákban a két román állampolgár a tanyán tartózkodott, együtt italoztak, ennek során feltehetően szóváltásba keveredtek - tette hozzá a sajtószóvivő.
2011.01.09. 09:30
 
 
Meghalt két Nigerben elrabolt francia, sikertelen szabadítási kísérlet
A francia erők sikertelen szabadítási kísérlete közben életét vesztette két francia férfi, akiket péntek este raboltak el fegyveresek a nigeri fővárosban, Niameyben - közölte szombaton Párizsban a francia védelmi minisztérium szóvivője. Alain Juppé védelmi miniszter nyilatkozata szerint a két férfit halva találták az emberrablókkal vívott összecsapás helyszínén. Nicolas Sarkozy francia elnök később közleményében tudatta, hogy az emberrablók végeztek a túszokkal. Sarkozy gyáva és barbár bűnténynek nevezte ezt, és fogadkozott, hogy országa "fáradhatatlanul fog harcolni a terrorista barbárság" ellen.
2011.01.09. 09:00
 
 
Fidesz: a médiatörvénynél fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint a médiatörvénynél sokkal nehezebb és fajsúlyosabb kérdések lesznek napirenden az elkövetkező időszakban a magyar EU-elnökség alatt. Balla Mihály az MTI-nek nyilatkozva a pártja által a legfontosabbnak tartott témák közül kiemelte az Európai Unió bővítését és a Duna-stratégiát. A Fidesz szakpolitikusa szerint nehéz elnökségi időszak vár Magyarországra, hiszen az Európai Unió egészét egy gazdasági átrendeződés határozza meg. Úgy látja, Magyarország egyik legfontosabb dolga az lesz, hogy a vitás kérdésekben kompromisszumot teremtsen a tagállamok között.
2011.01.09. 08:30
 
Sikertelen szabadítási kísérlet közben meghalt két Nigerben elrabolt francia
A francia erők sikertelen szabadítási kísérlete közben életét vesztette két francia férfi, akiket péntek este raboltak el fegyveresek a nigeri fővárosban, Niameyben - közölte szombaton Párizsban a francia védelmi minisztérium szóvivője. Alain Juppé védelmi miniszter nyilatkozata szerint a két férfit halva találták az emberrablókkal vívott összecsapás helyszínén. A beszámolók szerint a nigeri hatóságok és a helyi francia erők katonái a bűntény után azonnal üldözőbe vették az emberrablókat, és többször is harcba keveredtek velük. Az üldözés egészen Mali határáig folyt, ahol Juppé közlése szerint újabb összecsapásra került sor.
2011.01.08. 22:00
 
Férfi vízilabda Euroliga: bravúros szegedi pontszerzés Kotorban
A Szeged bravúros döntetlent ért el szombaton a Primorac Kotor otthonában a férfi vízilabda Euroliga A-csoportjának negyedik fordulójában, de ezzel együtt is csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra. Euroliga, főtábla, A csoport, 4. játéknap: Primorac Kotor (montenegrói) - Szeged-Beton VE 9-9 (2-2, 2-2, 2-2, 3-3).
2011.01.08. 20:45
 
Magyar-román hokiliga: a Csíkszereda a másik döntős
A HSC Csíkszereda hosszabbítás után legyőzte szombaton a hazai pályán játszó Vasast, így 3-1-re nyerte a párharcot, s bejutott a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga döntőjébe. A romániai együttes a Miskolcot korábban 3-0-ra legyőző Dunaújvárossal találkozik a fináléban. Elődöntő, 4. mérkőzés: Vasas-HSC Csíkszereda 3-4 (0-0, 1-1, 2-2, 0-1) - hosszabbítás után. A párharc végeredménye: 3-1, a Csíkszereda javára.
2011.01.08. 20:30
 
Két halott és több száz sebesült az algériai zavargásokban
Két ember meghalt és mintegy négyszázan sebesültek meg Algériában az élelmiszerek drágulása és a növekvő munkanélküliség miatt négy napja kirobbant zavargásokban - közölte szombaton Dahu Uld Kablia belügyminiszter. A sebesültek közül több mint háromszáz a rendőrség és a csendőrség soraiból került ki - mondta a miniszter. A kormány rendkívüli ülést tart, hogy megoldást találjon az árak megfékezésére, s lecsillapítsa az országszerte kibontakozott tiltakozásokat. Algéria több városában is az utcára vonultak szerda óta az infláció miatt elégedetlen emberek, miután az elmúlt hónapokban a duplájára emelkedett több alapvető élelmiszer, így például a cukor, az étolaj és a liszt ára, és a kereskedelemben hiány alakult ki ezekből a cikkekből.
2011.01.08. 19:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML