2015. október 5., hétfő - Aurél
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24396 találat
 
 
Rali-vb: Turán Frigyes hét futamon indul idén
Az elmúlt hétvégén leadta nevezését az idei rali-világbajnokság hét futamára Turán Frigyes, aki az S2000-es kategóriában szerepel majd. A tavalyi sorozatban négy futamon indult, Bulgáriában a pontszerző nyolcadik helyen végzett pilóta és navigátora, Zsiros Gábor egy Ford Fiesta S2000-es kocsival vesz majd részt a viadalokon az észt Markko Martin csapatában. Turánék a Fordtól megkapják a gyári beállításokat, és a gyári Ford-csapat egyik szerelője segíti majd munkájukat. A 37 éves ralis tavalyi vb-szereplése az "Év bukásával" ért véget az októberi spanyolországi viadalon.
2011.03.07. 12:50
 
 
MSZP: a kormányzat álljon elő a szociális válságra adott válaszokkal
Az MSZP sürgeti, hogy a Fidesz-KDNP álljon elő az "általa előidézett szociális válságra" adott válaszokkal. Nyakó István, a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának szocialista tagja az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy a hétvégi, gyöngyöspatai események ismét ráirányították a közfigyelmet a vidék tarthatatlan helyzetére: a közbiztonság országszerte tapasztalható romlására, a településőrségek felszámolására, a leghátrányosabb helyzetű családok mindennapi megélhetési gondjaira, a megoldás helyett csak a feszültség fenntartásában érdekelt szélsőjobboldal ezzel párhuzamos északkelet-magyarországi aktivizálódására.
2011.03.07. 12:30
 
 
Kadhafi a felkelők segítésével vádolja Párizst
Moammer Kadhafi líbiai vezető országa belügyeibe való beavatkozással vádolta meg Franciaországot egy interjúban, amelyet hétfő reggel sugárzott a France 24 televízió. Kadhafi szerint Párizs beavatkozása a felkelőket segíti. Megismételte azt a vádját, hogy a felkelők az al-Kaida terrorhálózat szolgálatában állnak. "Összeesküvés van folyamatban Líbiában. Felfegyverzett szélsőségesek, az al-Kaida csoportocskái, alvó sejtjei fogtak fegyvert a rendőrség és a hadsereg ellen. Az al-Kaida tudatosan tervez. Megpróbálta a maga javára fordítani a tunéziai és az egyiptomi helyzetet. Százak és százak haltak meg a rendőrség és a lázadók soraiból. Mi partnerek vagyunk a terrorizmus elleni küzdelemben" - jelentette ki.
2011.03.07. 12:00
 
 
Görögországot három fokozattal minősítette le a Moody's
Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal mélyen spekulatív szintre minősítette le az euróövezeti tag Görögország államadósságának eddig sem befektetésre ajánlott besorolását hétfőn a Moody's Investors Services a görög költségvetési konszolidációs program végrehajtási kockázataira hivatkozva. A nemzetközi hitelminősítő hétfői londoni bejelentése szerint a görög kormánykötvények adóskockázati besorolása az eddigi "Ba1"-ről - a "Ba2" és a "Ba3" fokozatok kihagyásával - "B1"-re romlik. Az új osztályzat kilátása is további leminősítés lehetőségére utaló negatív.
2011.03.07. 11:10
 
 
Március 15-től a kormányablakoknál is be lehet nyújtani a honosítási kérelmet
Március 15-től várhatóan a kormányablakoknál is be lehet majd nyújtani az egyszerűsített honosítási kérelmeket - erősítette meg Wetzel Tamás miniszteri biztos az MR1 Krónika című műsorának értesülését vasárnap az MTI-nek. A lépéstől azt várják, hogy tovább gyorsítja a kérelmek befogadását és elbírálását - tette hozzá. Az MTI információi szerint eddig 35 ezer honosítási kérelem érkezett az eljárás januári indulása óta. A kérelmeket eddig a 2200 magyar anyakönyvi hivatalban, több mint kilencven külképviseleten, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megyeszékhelyeken lévő ügyfélszolgálati irodáiban lehetett beadni, ez bővül az új lehetőséggel.
2011.03.06. 20:20
 
 
Összecsapások és halottak a líbiai Ben-Dzsavádban
Ketten meghaltak és legkevesebb harmincan megsebesültek vasárnap felkelők és kormányerők összecsapásaiban a líbiai Ben-Dzsavádban, Szirttől, Moammer Kadhafi líbiai vezető szülőhelyétől mintegy száz kilométerrel keletre - közölte egy orvosi forrás. A felkelők közben bejelentették, hogy visszavonultak a városból Rász-el-Unúfba. "Rász-el-Unúf lesz a védelmi vonalunk" - mondta egyikük. "Nehézfegyverekkel támadtak bennünket" - mondta egy másik, fiatal lázadó, hozzátéve, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető erői sokkal jobban fel vannak fegyverezve.
2011.03.06. 13:40
 
 
Egyiptomban a tüntetők állambiztonsági épületeket ostromoltak meg
Állambiztonsági épületeket ostromoltak meg demokráciakövetelő tüntetők Egyiptomban, bizonyítékokat keresve arra, hogy a hírhedt belbiztonsági szolgálat megsértette az emberi jogokat. Több száz tüntetők szombaton Kairó egyik külvárosában, Sejk Zajedben kísérelt meg behatolni az állambiztonság helyi épületébe. A szolgálat alkalmazottai a levegőbe leadott lövésekkel próbálták meg feltartóztatni a tömeget. Végül az országot irányító hadsereg akadályozta meg az épület elfoglalását. Vasárnap Manszúr el-Eszavi tábornok személyében új belügyminisztert neveztek ki az egyiptomi kormányba.
2011.03.06. 09:30
 
A kisgyerekek alvási és étkezési problémái kéz a kézben járnak
Az étkezési rendellenességgel küzdő gyermekek nagyobb valószínűséggel szenvednek alvási problémáktól is - derült ki egy tanulmányból. Az úgynevezett viselkedési álmatlanság, amely az elalvással, illetve az alvó állapotban maradással kapcsolatos problémákat jelenti, a hathónapos és hároméves kör közötti kisgyerekek 30%-át sújtja. Nagyjából ugyanekkora százalékuk okoz fejfájást a szülőknek, amikor a napi étkezésekre kerül a sor. Ez jelenheti az evéskor tanúsított kötekedő magatartást, vagy a felnőttkorra jellemző étkezési rendellenességeket is, amikor a szülők nem tudják rávenni gyermeküket egy rendszeres étkezési menetrendre , vagy amikor az étel visszautasítása komoly hatással van a kicsik súlyára.
2011.03.06. 09:20
 
Asztalitenisz ob: nem jutott a négy közé a címvédő Póta, Li Bin duó
Egyetlen meglepő eredményt hozott a szombati nyitónap az asztaliteniszezők Kecskeméten zajló 94. országos bajnokságán, az azonban vaskos volt: a női párosok között címvédő Póta Georgina, Li Bin duónak nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé. A tavaly győztes kettőst a Varga Tímea, Nagyváradi Mercédesz páros búcsúztatta a negyeddöntőben 3-2-vel. Utóbbi a Braun Éva, Kertai Rita duóval csap majd össze a vasárnapi elődöntőben, míg a másik ágon Lovas Petra, Pergel Szandra-Molnár Zita, Madarász Dóra csatát rendeznek.
2011.03.05. 18:30
 
Labdarúgó NB I: nyert a Vasas Győrben
A Vasas elhozta a három pontot Győrből a labdarúgó Monicomp Liga 18. fordulójának szombati játéknapján. A kevés helyzetet hozó első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de egy vendégszöglet után a Vasas szerzett vezetést. A szünet után főként a fővárosiak térfelén zajlott a játék. A győriek egy komoly helyzetig tudtak eljutni, de akkor a kapufa segített a Vasas csapatán, így maradt az első félidőben kialakult eredmény. Győri ETO FC - Vasas-Híd 0-1 (0-1).
2011.03.05. 18:00
 
Gerevich-Kovács-Kárpáti GP: nyolc magyar a főtáblán
Nyolc magyar léphet pástra vasárnap a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti férfi kard Grand Prix 64-es tábláján. Világranglistás helyezése alapján Szilágyi Áronnak (7.), Iliász Nikolásznak (12.) és Nemcsik Zsoltnak (15.) kiemeltként szombaton még nem kellett asszóznia, akárcsak a rangsor élmezőnyéhez tartozó további 13 külföldi vívónak. A selejtezőből öt magyar - Decsi Tamás, Lontay Balázs, Gáll Csaba, Gémesi Bence és Szatmári András - biztosította helyét a főtáblán, hét hazai kardozó viszont elbúcsúzott a további küzdelmektől.
2011.03.05. 15:10
 
 
Új energiacímke kerül a háztartási gépekre
Újfajta energiacímke kerül a háztartási gépekre, az Európai Unióban (EU) kötelező szabályozás révén a vásárlók több és pontosabb információt kapnak a berendezésekről - hangzott el az európai háztartásigép-gyártók szervezetének (CECED) szombaton tartott budapesti sajtótájékoztatóján. A gyártási technológia fejlődésével az energiacímkére vonatkozó szabályozás elavult, ezt mutatja, hogy a boltokban kapható készülékek több mint 90 százaléka a legfelső osztályba tartozik, a címke ezért már nem nyújt információt a készülékek közti különbségekről - mondta Mészáros Fanni, a CECED Magyarország Egyesülés cégvezetője.
2011.03.05. 15:10
 
 
MSZP: Papcsák Ferenc és Zsiga Marcell mondjon le képviselői mandátumáról
Török Zsolt, az MSZP szóvivője felszólította Papcsák Ferenc zuglói polgármestert és Zsiga Marcell miskolci alpolgármestert, hogy mondjanak le képviselői mandátumukról. A szóvivő szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: Zsiga Marcell több százezer forintot vett fel jogtalanul költségtérítésként, amit ő is beismert, ezért le kellene mondania, mert "nincs már hitele". A legfrissebb hírek szerint azonban "nem csak a saját zsebét tömte", hanem rokonainak is "zsíros" állást szerzett az önkormányzat cégeinél. Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, zuglói polgármester Török Zsolt elmondása szerint az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot.
2011.03.05. 14:10
 
 
A felkelők feltartóztatták a kadhafista erőket az-Závijánál
A felkelők visszavetették szombaton a kelet-líbiai az-Záviját támadó kadhafista erőket, akiktől harckocsikat és páncélosokat zsákmányoltak. Juszuf Sagan, a helyi lázadók szóvivője elmondta, hogy a kormányerők több száz katonája harckocsik kíséretében reggel hat órakor hatoltak be a városba, de feltartóztatták őket. Három páncélozott járművet, két harckocsit és egy teherautót zsákmányoltak tőlük. Egy felkelő telefonon elmondta, hogy az ellenség most átcsoportosítja erőit. Az al-Dzsazíra hírtévé arról számolt be, hogy Kadhafi erősítést küld a városhoz. Más jelentések szerint a kormányerők bekerítették a várost.
2011.03.05. 14:10
 
 
A Kadhafihoz hű erők áttörték a felkelők védvonalát ez-Zavíjánál
A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők páncélos egységei szombaton áttörték az ellenzékiek által elfoglalt az-Závija város védvonalát, de heves ellenállásba ütköztek. Arab műholdas televíziók beszámolói szerint a harckocsik lakóépületeket lőttek. A kormányerők aknavetőkkel és gépfegyverekkel indítottak heves támadást páncélosok támogatásával. Az al-Arabíja arab hírtévének egy szemtanú elmondta, hogy a tüzérség, a harckocsik és páncélosok rohama olyan heves, hogy ehhez hasonló még Irakban sem volt tapasztalható. Sok a halott - mondta, hozzátéve, hogy szerinte ez a támadás kimeríti a népirtás fogalmát. Az összecsapások a városon belül zajlanak.
2011.03.05. 11:10
 
 
Szt-tisztként szolgálhatott a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára
Beazonosítható Horváthné Fekszi Márta, a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára is, mint olyan személy, akit a BM személyzeti osztálya szt-tisztként tartott nyilván - írta szombati számában a Magyar Nemzet a Szigoruantitkos.hu által nyilvánosságra hozott adatokra hivatkozva. A lap azt írta: "a Gyurcsány-kormány volt külügyi államtitkára ezek szerint a III/II-es csoportfőnökség állományában D-249 és K-583-as fedőkód alatt dolgozott, vagyis a központi kémelhárítás és a külföldi hírszerzés kötelékében". Horváthné Fekszi Márta név szerint nem szerepel az szt-tisztként nyilvántartottak névsorában - írta a lap, hozzátéve, hogy személyére vonatkozóan mégis találhatók adatok a honlapon, közzétették ugyanis anyja nevét és születési dátumát.
2011.03.05. 10:40
 
 
Megkezdődött a riói karnevál
Helyi idő szerint péntek délelőtt a Rio de Janeiró-i polgármester átadta a város kulcsait a mitikus Momo királynak, ezzel hivatalosan is kezdetét vette a világ legnagyobb karneválja, amelynek során öt napon nem hallgat el a zene, nem lankad a tánc. Noha a leglátványosabb, legnépesebb és legcsillogóbb fiesta az ország legnagyobb városában zajlik, ettől a naptól kezdve egészen hamvazószerda éjszakájáig minden brazíliai város is megrendezi a maga karneválját, amelyen álarcosok, dobosok vonulnak fel és a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a világhíressé vált szambának, hanem más tradicionális táncoknak, a maracatúnak, a xangónak és a marchinhának is komoly szerep jut.
2011.03.04. 20:40
 
 
Meghalt a líbiai lázadók vezetője az-Závijában
Életét vesztette a nyugat-líbiai az-Závijában a helyi lázadók vezetője a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőkkel vívott harcokban, amikor ez utóbbiak pénteken megpróbálták visszafoglalni a várost - közölte a lázadók szóvivője. Juszef Sagan szóvivő a brit hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy katonai parancsnokuk elesett Harsában, az-Závija elővárosában, s a helyére új vezetőt neveztek ki. A szóvivő szerint a Kadhafi távozását követelő lázadók továbbra is ellenőrzik a város főterét, a kormányerők 4-5 kilométerre vannak tőlük. Két helyi lakos arról számolt be, hogy legalább harminc civil vesztette életét a pénteki harcokban. Ezt független forrásból egyelőre nem lehetett ellenőrizni.
2011.03.04. 20:40
 
Van Rompuy: az pozitív üzenetet kell küldenie az átmenet útját járó népeknek
Az észak-afrikai helyzetről egy hét múlva tartandó, rendkívüli európai uniós csúcsértekezletnek az a fő célja, hogy világos és pozitív üzenetet küldjön a térség népeinek, kifejezésre juttatva az unió teljes támogatását a demokratikusabb és sokarcúbb, az egyének aktivitására jobban számító társadalom építését célzó átmeneti folyamathoz. Ez derül ki abból a meghívólevélből, amelyet Herman Van Rompuy, az állam- és kormányfői EU-tanács elnöke küldött el a tagországok vezetőinek a jövő pénteken rendezendő ülésre.
2011.03.04. 18:50
 
 
Szájer: az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz
Az új alkotmány XXI. századi alkotmány lesz, mely kifejezi azt, hogy a jövő nemzedékekért felelősséget vállal - mondta Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője pénteken azután, hogy az államfővel az alkotmányozás folyamatáról egyeztetett a Sándor-palotában. Kiemelte: bízik benne, hogy az alkotmányjavaslatot március 15-e előtt be tudják nyújtani. A Fidesz-frakció a jövő héten megtárgyalja a javaslatot - tette hozzá. Mint mondta, az új alkotmány XXI. százai alkotmány lesz, mely kifejezi azt, hogy a jövő nemzedékekért felelősséget vállal.
2011.03.04. 18:20
 
BUX: +0,48 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109,95 pontos, 0,48 százalékos emelkedéssel, 22.935,89 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,64 százalékkal 24.300 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,36 százalékkal 5.575 forintra nőtt.
2011.03.04. 17:30
 
Tavaszias idő lesz szombaton
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint északon és nyugaton változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. Délen és keleten eleinte többnyire erősen felhős, párás idő várható néhol hószállingózással, majd éjszaka ott is felszakadozik a felhőzet. Szombaton a párásság, köd feloszlása után az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, szombaton napközben megélénkül a nyugati, délnyugati, estétől pedig megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 7, 12 fok között alakul.
2011.03.04. 14:30
 
 
Gyerekeket is felfegyvereztek Líbiában
Körülbelül tízezer fegyveres felkelő - köztük 4-5000 hivatásos katona - áll szemben jelenleg a Kadhafi líbiai vezető uralmát védő erőkkel - nyilatkozott Al Ghaoui Hesnának, az MTI Hírcentrum tudósítójának az újonnan létrehozott katonai tanács szóvivője Bengáziban. Abdalláh Mehdi kifejtette: folyamatosan képzik a felkeléshez csatlakozó civileket a fegyverek használatára, amit megkönnyít, hogy Líbiában a férfiak nagy része ért a kézifegyverek kezeléséhez. Arra a kérdésre, miért adnak fegyvert 15-16 éves gyerekek kezébe, azt felelte, hogy a lakosok nagyon elszántak. Sokan meg akarják bosszulni szeretteik halálát, s a helyiek nagy része bármit megtenne, hogy megdöntse Kadhafi hatalmát. Szerinte ezért nagyon nehéz bárkit is visszatartani.
2011.03.04. 14:20
 
 
Három magyar tudós kapta az "Agy-díjat"
Három magyar idegtudós, Somogyi Péter, Freund Tamás és Buzsáki György kapta megosztva az egymillió euró összdíjazású "Agy-díjat" ( (The Brain Prize) a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért - jelentette be pénteken a dániai Grete Lundbeck Európai Agykutatási Alapítvány. A díjátadó ünnepség május 2-án lesz Koppenhágában, egy nappal később pedig a díjazottak megtartják ünnepi előadásaikat a dán fővárosban. A tudósokat széleskörű, mind elméleti, mind kísérletesen kiemelkedő színvonalú kutatásaikért ismerték el, amelyek feltárták az agykéreg, különösen a tanulási és memória-folyamatokban kulcsfontosságú hippokampusz ideghálózatainak szerveződését és működését.
2011.03.04. 13:10
 
 
170 milliós adóssága van az FTC labdarúgócsapatának
A FTC Labdarúgó Zrt. nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, miszerint komoly adósságai vannak a csapatnak, s az elmúlt hónapban már a játékosok bérét sem tudta kifizetni. A Blikk című napilap pénteki számában arról számolt be, hogy a cég - amelynek irányítását a múlt héten vette át Berki Krisztián korábbi vezérigazgató - közel 170 millió forintos adósságot halmozott fel. Az újság szerint a labdarúgóklubnak 174 különféle számlát (MLSZ-tartozás, étkeztetés, utazás, felszerelések, stb.) kellene kifizetnie. Féderer Andrea, az FTC labdarúgócsapatának kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, a zrt. illetékesei nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.
2011.03.04. 13:10
 
 
Európai követelményeket akarnak a szocialisták a médiaszabadság védelmében
Európai szinten megfogalmazott követelményekre van szükség a médiaszabadság védelmében, és az Európai Parlamentnek (EP) tevékeny szerepet kell vállalnia ennek előmozdításában - hangzott el visszatérően, több szocialista EP-képviselő részéről is abban a csütörtöki brüsszeli vitában, amelyet a szocialista frakció szervezett, meghívott vendégek - köztük magyarok - részvételével. A rendezvényen Aidan White, a Nemzetközi Újságíró Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy az EU új tagállamai közt alig találni olyan, valódi közszolgálati műsorszórót, amely nem áll politikai ellenőrzés alatt.
2011.03.04. 13:00
 
 
Fiktív cégek is indultak korábbi MÁV-tendereken
Fiktív cégek is indultak MÁV-tendereken 2007 második fele és 2009 eleje között, az ügyben érintett a HM-botrányból megismert Zámbori Mihály és Fapál László is - mondta a kereszténydemokrata Spaller Endre. Kifejtette: Zámbori Mihály és Fapál László egy MÁV leányvállalat, a MÁV ingatlankezelő vezetésében is érdekelt volt ezen idő alatt, előbbi igazgatóként, utóbbi jogi tanácsadóként; tevékenységük idején szabálytalanságok sora történt. Mint elmondta, a szabálytalanságok az ingatlankezeléssel foglalkozó Megaron Kft.-hez kötődnek, belső vizsgálat szerint a cég mintegy 2 milliárd forint értékben nyert el úgy szerződéseket, hogy közben fiktív cégekkel versenyzett.
2011.03.04. 10:30
 
 
Nyilvánosak a legfrissebb brit UFO-akták
Egy brit férfi azt hitte, hogy azért nyert egy órát, mert elrabolták földönkívülieknek, ám csak az őszi óraátállítás miatt lett többi ideje - egyebek közt ezt az esetet tartalmazzák a legutóbb közzétett brit UFO-akták. A Barnesban élő férfi még 1998 októberének végén élte át a furcsa éjt. Nem jött álom a szemére, és mivel az időjárás szokatlanul enyhe volt, kisétált az éjszaka közepén a kertjébe kezében egy pohár itallal. "Hirtelen hatalmas légi jármű tűnt fel a ház fölött, szivar alakú, két oldalán hajtóműnek vélhető szárnyszerűségekkel. Két igen erős fénycsóvát bocsátott ki elöl, az alján pedig villogó fény körözött" - állt a férfi beszámolójában, melyet a brit védelmi minisztériumnak írt.
2011.03.04. 07:30
 
 
Kadhafi pénzzel próbálja megnyerni a lakosságot
A líbiai kormány lefizetéssel próbálja újra megnyerni magának az ellenzék oldalára állt lakosokat, legalábbis erről számolt be csütörtökön több helybéli olyan városokból, ahol az ellenzéki erők kerültek hatalomra - jelentette Al Ghaoui Hesna, az MTI Hírcentrum tudósítója a kelet-líbiai Bengáziból. Nálútban és az-Závijában a hatóságok állítólag családonként több millió forintnak megfelelő összeget ígértek azoknak, akik leadják a fegyverüket és többet nem mennek ki tüntetni. Azt nem tudni élt-e bárki ezzel a lehetőséggel.
2011.03.03. 21:40
 
 
Győri Enikő és a bolgár biztos szállítóeszközöket kér a tagállamoktól
Közös felhívásban kért szállítóeszközöket az európai uniós (EU-) tagországoktól Győri Enikő, EU-ügyekért felelős államtitkár és Krisztalina Georgieva humanitárius ügyi EU-biztos a Líbiából Tunéziába menekült tömegek továbbszállításának, hazajuttatásának elősegítésére - erről maga Győri Enikő tájékoztatta csütörtökön telefonon az MTI-t. Győri Enikő és az EU-biztos szerda este érkezett Tuniszba, ahol csütörtökön megbeszélést folytattak a tunéziai ideiglenes kormány külügyminiszterével, majd a tunéziai-líbiai határ mellett felkerestek egy menekülttábort, hogy a helyszínen felmérjék a humanitárius helyzetet.
2011.03.03. 19:10
 
 
Tizennyolc Pest megyei iskolában függesztették fel a közétkeztetést
Felfüggesztette a közétkeztetést tizennyolc Pest megyei fenntartású középfokú oktatási intézményben a szolgáltató, mert az önkormányzat nem tudta maradéktalanul kiegyenlíteni tartozását - közölte a megyeháza. Az étkeztetési stop 2872 diákot érint. A megyei önkormányzat igyekszik mielőbb rendezni a helyzetet, s elnézést kér az érintett családoktól - írták. A közlemény szerint a megye fenntartásában működő intézmények többségében a közétkeztetési szolgáltatást, beleértve a konyhák és az étkezők üzemeltetését, a sándorfalvai székhelyű HunGast Kft. látja el. A cégnek már tavaly jelentős összeggel tartozott a megyei önkormányzat.
2011.03.03. 18:40
 
 
Nem tervezi a svájci frank törlesztési árfolyamának befagyasztását a kormány
Kedvezően fogadták a magyar kormány strukturális intézkedéseit és a Széll Kálmán Terv legfontosabb pontjait Ausztriában - mondta Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter az osztrák pénzügyminisztert, banki vezetőket és az osztrák Iparszövetséget tájékoztatta Bécsben az intézkedésekről és a magyar európai uniós elnökség pénzügyi tárgyú törekvéseiről. A nemzetgazdasági miniszter az MTI érdeklődésére cáfolta a Hírszerző portál értesülését, miszerint a magyar kormány a svájci frank törlesztési árfolyamának befagyasztását tervezi a frankhitelesek védelmében.
2011.03.03. 17:40
 
Németh: kívánatos, hogy az erdélyi magyar kisebbség helyreállítsa egységét
Németh Zsolt külügyi államtitkár úgy nyilatkozott: kívánatos, hogy az erdélyi magyar kisebbség helyreállítsa politikai egységét. Az államtitkár azt mondta, hogy az elmúlt években megbomlott a magyar egység, a magyar együttműködés Erdélyben. "Egy kisebbség számára az egység a sikernek mindenféleképpen egy nagyon fontos előfeltétele" - szögezte le, és utalt arra, hogy ez fontos a választásokon való sikeres szerepléshez. Arra a kérdésre, hogy több párt is elláthatja-e szerinte a magyar kisebbség képviseletét, úgy válaszolt: a határon túli magyar közösség belügyének tekinthető, hogy milyen módon szervezi meg magát.
2011.03.03. 17:40
 
BUX: +0,88 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 199,23 pontos, 0,88 százalékos emelkedéssel, 22.825,94 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 2,72 százalékkal 24.145 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,37 százalékkal 5.555 forintra csökkent.
2011.03.03. 17:30
 
 
Egy kézbe kerültek a közmédiumok értékesítési feladatai
A jövőben egyetlen szervezet látja el a közmédiumokat tömörítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) értékesítési feladatait - mondta az újonnan létrejött MTVA Sales House vezetője az MTI-nek. Schatz Péter hangsúlyozta, hogy a párhuzamosságok felszámolásával a korábbinál hatékonyabban és átláthatóbban értékesíthetik az alaphoz tartozó négy televízió, hét rádió, valamint nyolc újmédiás és két print orgánum felületét.
2011.03.03. 16:50
 
 
LMP: ne csak a Fidesz ellenfeleire terjedjen ki az elszámoltatás
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője nyílt levélben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a kormány elszámoltatása ne csak a Fidesz ellenfeleire, hanem az elmúlt nyolc év valamennyi önkormányzati korrupciós ügyére terjedjen ki. Az LMP képviselőcsoportjának vezetője levelében emlékeztet: Szilágyi Péter és Szilágyi László frakciótársai február 28-án írt nyílt levelükben már felhívták az elszámoltatási kormánybiztos figyelmét arra, hogy Esztergom lakói vizsgálatot várnak a Fidesz vezette városban, 2002-2010. között történt "számos gazdasági visszaéléssel, megkérdőjelezhető szakmai döntéssel, gyanús pénzügyi kiutalással kapcsolatban".
2011.03.03. 16:10
 
 
A tb-rendszerbe átlépők augusztus végéig megkaphatják a reálhozamot
A tb-rendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagok legkésőbb augusztus végéig kézhez kaphatják az őket esetlegesen megillető reálhozamot. A kormány azt szeretné, ha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata minél gyorsabban lezárulna - közölte Selmeczi Gabriella. A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja sajtótájékoztatóján azt mondta: megvolt az esélye annak, hogy a pénztári vagyon átadása és a reálhozamok kifizetése az év végéig is elhúzódhat, ezt azonban nem fogják engedni. Ismertette: a parlament által hétfőn elfogadott törvénymódosítás úgy rendelkezik, hogy a magánpénztári reálhozamot minden pénztártag esetében ugyanazon fordulónapra - május 31-re - kell kiszámolni.
2011.03.03. 14:00
 
 
Újabb lakásvásárlásokat vizsgálnak a HM-nél
Újabb két gyanús lakásvásárlást vizsgálnak a Honvédelmi Minisztériumnál - mondta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága albizottságának csütörtöki ülésén. Zámbori Mihály volt helyettes államtitkár és Gömbös János miniszteri biztos ingatlanvásárlásáról van szó - tette hozzá, megjegyezve: mindkét vezető Juhász Ferenc minisztersége alatt jutott lakáshoz. Az ülésre ismét meghívták Juhász Ferenc egykori honvédelmi minisztert, de nem jelent meg. Az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság a HM-et és a honvédséget érintő, nyilvánosságra került korrupciós ügyek hatásának vizsgálatára ült össze immár másodjára.
2011.03.03. 12:40
 
 
MLSZ: tízezres nézőszám az NB I-ben, és 2020-ig két Eb- vagy vb-részvétel a cél
A tízezres átlagnézőszám elérése az NB I-ben, a válogatott részvétele két világtornán vagy éppen évente két klub főtáblára jutása a nemzetközi kupasorozatokban - többek között e célkitűzéseket tartalmazza az MLSZ 2020-ig szóló stratégiai terve. A Papp László Budapest Sportarénában hétfőn rendezett futballfórumon kiderült: tavaly 2800 volt az élvonalbeli meccsek átlagnézőszáma, idénre 3000 a célszám, ennek pedig évente 1000-rel kellene nőnie, így 2018-ra érné el a kívánt 10 ezret. A válogatott meccsei tavaly átlagosan 8000 szurkolót vonzottak, ezt 2018-ra 25.000-re tornáznák fel. Az infrastrukturális fejlesztések során 800-1000 pálya felépítése-felújítása is szerepel a tervek között.
2011.03.03. 12:00
 
 
Átadták a Fonogram zenei díjakat
Ákos, Kowalsky meg a Vega, a Bin-Jip, Nikola Parov és a Rendhagyó Prímástalálkozó című produkció is Fonogram-díjat kapott a magyar zenei gálaesten szerdán a Millenáris Teátrumban. Az év hazai dala Tabáni István Gyönyörű szép című száma lett, az életműdíjat Szörényi Levente és Bródy János kapta. A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) és az Előadóművészi Jogvédő Iroda által közösen rendezett díjátadón tizenhét különböző hazai, valamint öt külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat. Az év hazai daláért folyó versenyben a közönség szavazatai döntöttek.
2011.03.03. 10:30
 
Az Európai Bizottság a helyszínen vizsgálja közösen a menekülthelyzetet
Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára és Krisztalina Georgieva nemzetközi együttműködésért, humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős európai uniós biztos közösen látogat meg egy menekülttábort a líbiai határ tunéziai oldalán csütörtökön. Az EU-elnökségi kommunikációs főosztály szerdai, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint Győri Enikő és Krisztalina Georgieva tárgyalásokat folytat a tunéziai átmeneti kormány képviselőivel, majd ellátogatnak egy tunéziai táborba, ahol felmérik a menekültek helyzetét és a humanitárius segítségnyújtás lehetőségeit. Győri Enikőt elkíséri az útra Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója.
2011.03.02. 21:20
 
 
Drágul az olaj, újabb csúcson az aranyár
Szerdán este már 117 dollár fölött volt az Európában irányadó északi-tengeri Brent olajfajta ára a líbiai harcok miatt. Attól lehet tartani, hogy a harci cselekményekben megsérülhetnek az OPEC-tag Líbia fontosabb olajipari létesítményei, és ez tovább hajthatja felfelé az árat, akár 130 dollárig is. Szerda délután erőteljes robbanás rázta meg a Földközi-tenger partján fekvő, kulcsfontosságú olajkikötővel rendelkező - korábban a lázadók kezére jutott - Marsza el-Brega városát. Itt a Moammer Kadhafi vezetőhöz hűséges kormányerők ellentámadást folytatnak a kormányellenes lázadók ellen.
2011.03.02. 20:10
 
 
Előzetesben marad Budaházy György
Elutasította a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György szabadlábra helyezését kérő védői indítványt a Fővárosi Bíróság szerdán. Budaházy a tárgyaláson nem kívánt érdemi vallomást tenni, de visszautasította a vádakat, és élesen bírálta az ellene folyó eljárást. Az elsőrendű vádlott állítása szerint több mint másfél éve tartó letartóztatása során sorozatosan megsértették jogait és folyamatosan akadályozták, hogy felkészüljön a védekezésre, ezért nincs egyelőre abban a helyzetben, hogy érdemi vallomást tegyen.A büntetőper egy hét múlva a vádlottak meghallgatásával folytatódik.
2011.03.02. 18:10
 
BUX: -0,49 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,45 pontos, 0,49 százalékos csökkenéssel, 22.626,71 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,11 százalékkal 23.505 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,83 százalékkal 5.632 forintra esett.
2011.03.02. 17:40
 
Magyarország sürgeti Horvátországot, hogy teljesítse a hátralévő feltételeket is
A soros magyar uniós elnökség nyomatékosan felhívja Horvátország figyelmét arra, nagyon fontos a hátralévő feladatok gyors és teljes körű elvégzése, hogy a csatlakozási tárgyalásokat júniusban lezárhassák. Az elnökség honlapján szerdán közzétett közleményben kiemelik: a magyar elnökség üdvözli, hogy a Horvátországgal folytatott csatlakozási tárgyalások igazságszolgáltatással, illetve az alapvető jogok érvényesülésével foglalkozó fejezetét illetően valamennyi feltételnél jelentős előrelépésről számol be az Európai Bizottság a nap folyamán nyilvánosságra hozott időközi jelentése.
2011.03.02. 17:20
 
 
Várhatóan felére csökken idén a légitársaságok profitja
Megfeleződik az idén a légitársaságok profitja az előző évhez képest, mivel az emelkedő olajárak felemésztik az erősödő keresletnek köszönhető bevételnövekedést - jósolja a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség, a IATA. A 2010-es 2,9 százalékos nettó profitrés az idén 1,4 százalékra zsugorodik, ami - Giovanni Bisignani, az IATA vezérigazgatója szerint - már inkább adománynak tekinthető, mint valamely ipari tevékenység hozadékának. A IATA 2010-re 16 milliárd dolláros légitársasági összprofitot vár, kissé megemelte tavaly decemberi 15,1 millió dolláros előrejelzését, miközben az idei évre már csak 8,6 milliárdos nyereséget valószínűsít, 9,1 milliárd dolláros korábbi előrejelzésénél is kevesebbet.
2011.03.02. 15:30
 
 
Harmincötre emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma
Eddig harmincöt embernél derült ki, hogy halála összefüggésbe hozható az influenzával az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legutóbbi összesítése szerint - közölte Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Az elmúlt egy hétben tízen haltak meg az influenza miatt. Ismét elhunyt egy ötévesnél fiatalabb gyermek is; miként az áldozatok többségének, neki is volt más krónikus betegsége - ismertette Molnár Zsuzsanna.
2011.03.02. 15:20
 
 
Az eddigi német belügyminiszter váltja a lemondott védelmi minisztert
Thomas de Maiziere (CDU) eddigi német belügyminiszter váltja a védelmi miniszteri székben Karl-Theodor zu Guttenberget - értesült a német dpa hírügynökség kormánykörökből szerdán. De Maiziere a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, az ő utódja az ARD közszolgálati televízió szerint valószínűleg Hans-Peter Friedrich, a Keresztényszociális Unió (CSU) parlamenti csoportjának a vezetője lesz. Guttenberg kedden mondott le, miután az ellenzék távozását követelte, mert kiderült, hogy doktori értekezésének nagy részét hivatkozás nélkül vette át más tanulmányokból.
2011.03.02. 14:20
 
 
Az új alkotmány szövegéről tárgyal a Fidesz-elnökség
Az alkotmányozás ügyében tanácskozik szerda délután a Fidesz elnöksége, Szájer József, a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának vezetője ugyanis javaslatot tett az új alaptörvény szövegére - közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Lázár János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy március 7-ére, hétfőre hívta össze azt a frakcióülést, amelyen a kormánypárti képviselők első olvasatban megtárgyalják a szövegtervezetet. A Fidesz-KDNP közös alkotmányjavaslatát március 15-ig terjeszti az Országgyűlés elé.
2011.03.02. 14:00
 
 
Sziget: fellép a Pulp, az Interpol és a Judas Priest is
Mások mellett a Pulp, az Interpol, Gogol Bordello, a Chemical Brothers, a Skunk Anansie, a Hurts, a Judas Priest, a Motörhead és az AfroCubism is fellép az idei Sziget fesztiválon; a két szabadtéri nagyszínpaddal bővülő rendezvényt idén augusztus 10. és 15. között tartják. Eljön a Szigetre a tavalyi brit zenei díjátadón az év legjobb férfi előadójának választott Dizzee Rascal, a dallamos hardcore zenét játszó Rise Against, a Smash Mouth, valamint a világszerte népszerű folk-punk csapat, a Flogging Molly is, amely 2008-ban már járt a budapesti fesztiválon.
2011.03.02. 13:20
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML