2014. április 24., csütörtök - György
Deviza:  
EUR/HUF 308,44 USD/HUF 222,99 CHF/HUF 252,74
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
22874 találat
 
 
Újabb történelmi csúcson az üzemanyagárak
Emelte bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát szerdán a Mol Nyrt., és ezzel új történelmi csúcsot értek el az árak. A benzin átlagára 357-358 forintra, a gázolajé pedig 345 forintra emelkedett. A Mol a múlt héten bruttó 8, illetve 6 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak kutaknál.
2010.12.15. 08:15
 
 
Idén már 3100 gyilkosságot követett el Ciudad Juárezben a maffia
Idén már több mint 3100 gyilkosságot követett el Ciudad Juárezben, Mexikó erőszaktól leginkább fertőzött városában a szervezett alvilág. Az amerikai határon fekvő városban kedden hármas utcai gyilkosságot fedeztek fel, s ezzel 3103-ra emelkedett a Ciudad Juárezben 2010-ben erőszakos halált halt áldozatok száma Chihuahua állam ügyészségének összesített adatai szerint. A legvéresebb hónap idén október volt négyszáz gyilkossággal: 352 férfit és 48 nőt öltek meg. Az 1,2 millió lakosú Ciudad Juárezben 2008-ban 1623 gyilkosságot követtel el, ezzel a város megszerezte a legvéresebb mexikói település címét, amit azóta is megtartott, hiszen tavaly már 2754 emberölést regisztráltak itt a hatóságok.
2010.12.15. 08:00
 
Roma integrációs díjat kapott Tarlós István, az amerikai nagykövet és Caramel
A cigányság társadalmi integrációjának támogatásáért és elősegítéséért "Múltunk közös lesz a jövőben is" elnevezésű díjjal jutalmazta a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) Tarlós István főpolgármestert, az amerikai nagykövetet, valamint Molnár Ferenc Caramel előadóművészt kedden Budapesten. Az elismerések átadása alkalmából tartott ünnepségen Makai István, az FCÖ és a Roma Polgári Tömörülés elnöke kiemelte: három olyan ember kapja idén is a díjat, akik sokat tettek a cigányságért, azért, hogy a romák társadalmi rangja, tisztelete emelkedjen a többségi társadalom szemében, és a kisebbségi közösség tagjai megbecsült tagjai legyenek a társadalomnak.
2010.12.14. 22:15
 
 
Négymilliárd forintot igényelt filmkészítésre P. Koltai Gábor
Részben fiktív filmgyártáshoz 4,02 milliárd forintos állami támogatást vett igénybe P. Koltai Gábor filmes producer az index.hu-n közölt információk szerint. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő producerhez és két társához három filmes cég - a Wyvern Images Kft., a Filmsziget Kft. és a RenCon Média Kft. - köthető, amelyek 2007-től összesen 35 filmmel kapcsolatosan bocsátottak ki számlát. Az Index állítása szerint nemcsak a 200 ezer nézőt vonzó Megy a gőzös című vígjátékkal, hanem számos, még be nem fejezett alkotással, így A pöröly, a Sonny, a Fargon, a Bernie, a Bubu, a Nyusszó és Zack című filmekkel kapcsolatos támogatási összegek is jóval nagyobbak, mint amelyekre eddig számítani lehetett.
2010.12.14. 21:00
 
 
Megszüntették a WikiLeaks alapítójának őrizetét, de Assange még nem szabad
Óvadék ellenében és szigorú feltételekkel hivatalosan megszüntették kedden Julian Assange-nak, az amerikai diplomáciai sürgönyöket ezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítójának őrizetét, ám a 39 éves ausztrál állampolgárt - akit a svéd hatóságok kérésére egy hete vettek őrizetbe Nagy-Britanniában - egyelőre nem helyezték szabadlábra, tekintettel a végzés ellen benyújtott svéd ügyészi fellebbezésre. Svédország nem a WikiLeaks-ügy kapcsán, hanem szexuális bűncselekmények vádjával kérte a brit hatóságokat Assange kiadatására.
2010.12.14. 21:00
 
Felgyújtották Zamárdi betlehemét
Felgyújtották Zamárdiban a balatoni kisváros egyik látványosságának számító betlehemet; a kedden kora délután történt eset ügyében az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - közölte Csákovics Gyula polgármester az MTI-vel. Mint elmondta, azonnal a helyszínre sietett, amikor megtudta, hogy ég a betlehem. A tűzoltók hiába oltották el igen hamar a lángokat, a bibliai életkép teljesen leégett. "Csak megrendülten álltunk, többen sírtak, én is a könnyeimmel küszködtem" - mondta a független polgármester.
2010.12.14. 20:30
 
 
A Mol hivatalosan közzétette ajánlatát az INA törzsrészvényekre
A Mol Nyrt. hivatalosan közzétette ajánlatát az INA részvényeseknek maximum 800.910 darab tehermentes, teljes mértékben befizetett egyenként 900,00 horvát kuna névértékű INA törzsrészvény megvásárlására 2.800 horvát kuna részvényenkénti áron - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A közlemény szerint a Mol lehetőséget nyújt az INA kisrészvényeseinek, hogy részvényeiket 2.800 horvát kuna részvényenkénti áron eladják a Molnak. Az ár több mint 60 százalék prémiumot jelent a Zágrábi Értéktőzsdén forgó INA részvények, a Mol ajánlatának bejelentését megelőző, december 2-ai záróárához képest.
2010.12.14. 19:30
 
BUX: +0,12 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25,32 pontos, 0,12 százalékos emelkedéssel, 21.378,57 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,54 százalékkal 19.600 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,13 százalékkal 5.283 forintra csökkent.
2010.12.14. 17:15
 
 
Massát kritizálta a Ferrari elnöke
Élesen kritizálta az idei Forma-1-es idényben hatodik helyezett Felipe Massát a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo. "A szezon közepén Felipének egyszer csak elege lett, és elküldte a testvérét versenyezni - viccelődött az újságíróknak hétfő este Montezemolo. - Ez a teljesítmény tízes skálán hetes. Alonsónak ez volt az első idénye nálunk, és bár végül neki sem sikerült nyernie, az ő évét 9,5-re értékelem." Míg a brazil versenyző a pilóták pontversenyében csupán a hatodik helyen zárt, csapattársa, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso az utolsó futam előtt még vezette a tabellát, de Abu-Dzabiban csak hetedikként futott be, így végül második lett a végelszámolásnál.
2010.12.14. 16:24
 
Az MSZP szerint a politikai nyilatkozat egy "tartozom neked" cetli
Az MSZP szerint a fideszes politikusok által javasolt, a magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat nem más, mint egy "tartozom neked" cetli, amely önmagában még nem garantálja, hogy a mai fiataloknak lesz is nyugdíja. Varga László szocialista országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a fideszes politikusok részéről egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el arról, hogy mire kell a magán-nyugdíjpénztári tagok megtakarítása.
2010.12.14. 16:15
 
Szóváltás az EP-ülésen az alapjogok magyarországi helyzetét illetően
Éles szóváltás volt az Európai Parlament (EP) keddi strasbourgi ülésén jórészt magyar EP-képviselők között az alapvető jogok magyarországi helyzetét illetően. A testület Gál Kinga néppárti képviselő azon előterjesztéséről folytatott vitát, amely az alapvető jogok helyzetét tekintette át az Európai Unió országaiban. A vitában Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője azt mondta, hogy az EU-elnökség ellátására készülő magyar kormány alapjogokat sért: korlátozza a média szabadságát, felszámolja a szakszervezetek jogait a közalkalmazottak tekintetében, és a magántulajdon védelmét sem biztosítja, amikor elveszi 3 millió ember magánnyugdíjpénztári megtakarítását.
2010.12.14. 15:45
 
 
Kovalik Balázs rendezése siker Hannoverben
Az első sajtóvisszhangok sikeresnek értékelik Prokofjev A három narancs szerelmese című operájának előadását a Hannoveri Városi Színházban; a produkciót összeszokott csapat - Kovalik Balázs (rendező), Antal Csaba (díszlet) és Angelika Höckner (jelmez) - hozta létre. A decemberi premier után jóformán az egész évadban színen lesz az előadás, amellyel kapcsolatban a Süddeutsche Zeitung, a Hannoversche Allgemeine Zeitung, az opernnetz.de, valamint a Cellesche Zeitung kritikusai is kiemelik az alkotóhármas összhangját.
2010.12.14. 15:30
 
 
Száz év és egy tényleges életfogytiglan a fekete seregnek első fokon
Tényleges életfogytiglant kapott a fekete sereg szökésben lévő vezetője, Magyar Róbert, 28 társa pedig még összesen több mint száz év fegyházat a Fővárosi Bíróságon kedden kihirdetett elsőfokú ítélet szerint. A fekete seregként ismertté vált bűnszervezet az ügyészség szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos küzdelmeket folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért és még a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A kedd délelőtti ítélethirdetés során a büntetések felolvasását követően a tárgyalóteremben nyomban megbilincseltek és előzetes letartóztatásba helyeztek nyolc, még szabadlábon lévő vádlottat.
2010.12.14. 13:45
 
Oscar: Sandra Bullock, Halle Berry és Oprah is ad át díjat
Sandra Bullock, Halle Berry, Marisa Tomei, Jeff Bridges és Oprah Winfrey is átadnak majd egy-egy aranyszobrocskát a február végi Oscar-díjátadón. Anne Hathaway és James Franco lesznek az est házigazdái. Korábbi beszámolók szerint ez igen érdekes helyzetet teremthet, mert előfordulhat, hogy egyik vagy akár mindkét házigazda a jelöltek között szerepel majd. James Francót a legjobb férfi főszereplők mezőnyében jelölhetik a 127 Hours című hegymászódrámában nyújtott alakításáért, míg Hathawayt a Love & Other Drugs című filmért tartják esélyesnek. A Kodak Színházban február 27-én adják át a filmipar legnevesebb elismerését. Az ünnepséget a szervezők szerint több mint kétszáz országban sugározzák.
2010.12.14. 13:30
 
 
Rövidpályás úszó vb: Hosszú Katinka nyitja a sort
Magyar idő szerint szerda reggel 7 órakor a 200 m férfi gyors előfutamaival elrajtol Dubajban az úszók idei záróviadala, a 10. rövidpályás világbajnokság, amelyen kilenc magyar próbál szerencsét. Közülük Hosszú Katinka csobban vízbe először: a világbajnoknő 200 m pillangón mutatkozik be, s hazai remények szerint a 16:30-tól esedékes délutáni-esti program keretében már éremért úszhat a szám döntőjében.
2010.12.14. 12:30
 
Megalakult a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
A Volán társaságoknál érdekvédelmi tevékenységet folytató szakszervezetek összefogással szeretnék elérni a legjobb bérmegállapodást szakszervezeti tagjaik számára, ennek érdekében létrehozták a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumát - közölte az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége kedden az MTI-vel. A közlemény szerint az összefogás azért vált szükségessé, mivel a december 13-án kezdődött, 2011-re szóló bértárgyaláson a Volán társaságok munkaadóit képviselő Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) nem fogalmazta meg a jövő évi keresetfejlesztési ajánlatát.
2010.12.14. 12:00
 
 
Hasfájós, netán álmos lehet?
Sír a baba. Igen ám, de miért? A szülők aggodalma ilyenkor nem ismer határokat, hiszen a csöppség nem tud beszélni, úgyhogy nincs más megoldás, mint végigmenni a hosszú listán. Éhes? Melege van? Netán fázik? Tele a pelenka? Unatkozik? Álmos? Az idő múlik, a sírás nem ér véget, a szülő pedig számolja a perceket, mennyivel is alszik majd kevesebbet.
2010.12.14. 11:47
 
 
A Naprendszer határzónájában jár a Voyager-1 űrszonda
A Naprendszer határzónájában jár az emberiség eddigi legmesszebbre jutott űreszköze, a Voyager-1, amely "nemsokára", azaz négy év múlva érheti el a Naprendszer külső határát, a heliopauzát. Az 1977-ben felbocsátott Voyager-1 űrszonda 2004-ben érte el a helioszféra határvidékét, azaz a Nap bolygórendszerén túlnyúló plazmabuborék határát, ahol a Napból kiáramló töltött részecskék 1,6 millió kilométer/órás sebességet érnek el. A NASA hétfői beszámolója szerint a szonda a napszél sebességének hirtelen csökkenését mérte, és ez azt jelenti, hogy a Voyager-1 elérte a Naprendszer külső határának tekintett, a Naptól mintegy 100-150 csillagászati egységre húzódó heliopauzát.
2010.12.14. 11:45
 
 
A Mol Energiakereskedő volt tavaly a leghatékonyabb vállalat
A Mol Energiakereskedő Kft. volt tavaly a munkahatékonyság, a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóra eső bevétel alapján a leghatékonyabb vállalat Magyarországon, a második helyen az MVM Trade Zrt. áll, a harmadikon az E.ON Földgáz Trade Zrt. a Profiles International Hungary kutatócsoportja listája szerint. A sorban a Hansa Kontakt Kft., a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt., az E.ON Földgáz Storage Zrt., az Atel Csepeli Vállalatcsoport, a British American Tobacco Magyarország Kft., a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. és a Glencore Grain Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. követi az első hármat. A nagyobb, magyarországi cégek közül az OTP a 23. a Mol Nyrt. pedig a 24. helyen áll, az Audi a 25.
2010.12.14. 11:45
 
 
Az Európai Bizottság segítségét kéri a Stabilitás Pénztárszövetség
A Stabilitás Pénztárszövetség az Európai Bizottság elnökétől, José Manuel Barrosótól kért azonnali segítséget "3 millió magyar munkavállaló érdekeinek megvédésében", egyben felszólította Schmitt Pált, hogy a hétfőn elfogadott törvényt küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra és bejelentették azt is: kalkulátorral kívánják segíteni az átlépési döntésben a tagokat. A szövetség levélben tájékoztatta a magánnyugdíjpénztárakat érintő törvény elfogadásáról Barrosót, Viviane Reding alelnököt, aki a bizottságon belül a jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós polgárságért felelős, valamint Juan Fernando López Aguilart, aki az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság elnöke.
2010.12.14. 11:00
 
 
MSZP: december 13-a a jövő nemzedékek "gyásznapja"
Az MSZP szerint a jövő nemzedékek "gyásznapja" december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés kormányzati többsége a "nyugdíjeinstand-törvényt". Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a rendszerváltás után húsz évvel "sírba tették" a fiatal nemzedékek jövőjét. A tájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről. Török Zsolt hangsúlyozta: december 13-a szomorú nap, mert egy törvénnyel ellopták több mint hárommillió ember biztos időskorhoz való jogát.
2010.12.14. 11:00
 
 
Az ausztrál média kiáll a WikiLeaks alapítója mellett
Az ausztrál médiavállalatok kiálltak kedden a WikiLeaks alapítója mellett, s arra figyelmeztettek, hogy határozottan ellenzik az oknyomozó portál perbefogását vagy kiadványainak betiltását. Az ausztrál újságok és tévétársaságok vezetői nyílt levélben ítélték el az ausztrál vezetők "mélységesen nyugtalanító" reagálását arra, hogy az ausztrál születésű Assange honlapja az interneten titkos diplomáciai iratokat tett közzé. Szerintük a WikiLeaks "a média része", s nincs bizonyíték arra, hogy a diplomáciai levelek közzététele veszélybe sodorja az ország nemzetbiztonságát vagy egyes személyek biztonságát, s hogy Assange vagy akár a WikiLeaks megsértette volna az ausztrál törvényeket.
2010.12.14. 10:45
 
Új Szó: a Híd számára a nyelvtörvény sokadrendű kérdés
A szlovák államnyelvtörvény nem eurokonform módosításának elfogadása valós társadalmi párbeszéd nélkül megmutatta, hogy a Híd magyar-szlovák polgári párt számára a nyelvtörvény "egy sokadrendű, kényelmetlen kérdés" - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap kedden. A Híd nyelve című jegyzetében a lap rámutat, Bugár Bélának, a Híd elnökének és a párt vezető politikusainak nyilatkozatait visszanézve sokszor meglepetések érhetik az olvasót: nincs ez másként a nyelvtörvény ügyében sem. "A kérdésben a párt négyszer változtatta meg az álláspontját, bízva abban, hogy a korábbi nyilatkozatok feledésbe merülnek" - hívja fel a figyelmet a szerző.
2010.12.14. 09:30
 
 
A Költségvetési Tanács három tagja levélben fordult Schmitt Pálhoz
A Költségvetési Tanács három, ellenszavazat nélkül megválasztott tagja Schmitt Pálhoz intézett levelében azt kéri az államfőtől, hogy ne írja alá a jelenlegi KT intézményét megszüntető törvényt, mert az, meggyőződésük szerint csökkentené a közpénzügyek átláthatóságát és a gazdaságpolitika hitelességét. A testület honlapján közölt levelében Kopits György, Oblath Gábor és Török Ádám azt írta: "az ország érdekében szólítjuk meg Önt. Magyarországnak egyértelműen rosszat tesz a független költségvetési intézmény szakmai hátterének felszámolása".
2010.12.14. 09:15
 
 
Sokkoló arcképükkel bírtak leszokásra dohányzó nőket
Hatékony módszernek bizonyult a dohányzásról való leszoktatásban az a modern arcrekonstrukciós technikára épülő próbálkozás, amelynek során cigarettázástól (is) megöregedett arcképükkel sokkoltak dohányzó nőket. A vizsgálatban részt vevő nőket annyira megrázta lehetséges jövőbeli tükörképük látványa, hogy a 18 és 34 éves kor közötti alanyok kétharmada döntött úgy, azonnal felhagy a dohányzással - olvasható a ScienceDaily tudományos hírportálon.
2010.12.14. 09:00
 
 
Észak-Koreának négy-öt titkos urándúsító üzeme lehet
Észak-Koreának négy-öt titkos urándúsító üzeme lehet, amelyek kapacitása a dél-koreai felderítés szerint elég lehet évente maximum nyolc-tíz atombomba legyártásához szükséges hasadóanyag előállításához - jelentette a Csoszun Ilbo konzervatív déli-koreai napilap meg nem nevezett titkosszolgálati forrásokra hivatkozva. Az északiak egy amerikai tudósnak november közepén bemutattak egy ilyen üzemet Jonbjongban, ahol centrifugák százait látta. Siegfried Heckernek, a Stanford Egyetem szakértője tapasztalatairól beszámolva elmondta: meghökkentően korszerűen felszerelt teremben látta a centrifugákat. Az észak-koreai hatóságok azt közölték vele, hogy mintegy 2 ezer centrifugát üzemeltetnek a létesítményben.
2010.12.14. 08:45
 
 
Az AC Milan nem akarja leigazolni Tévezt
Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke cáfolta azokat az információkat, miszerint szeretnék leigazolni Carlos Tévezt, a Manchester City argentin futballistáját. "Tévez nagyszerű játékos, de jelenleg nem engedhetünk meg magunknak egy ilyen komoly beruházást" - mondta Galliani. A dél-amerikai támadó a napokban arra kérte a Manchester City vezetőit, hogy tegyék átadólistára, ugyanis nem érzi jól magát a klubnál, ráadásul a vezetőkkel is megromlott a kapcsolata. Tévez kivásárlási ára 40 millió euró körül van.
2010.12.14. 08:00
 
 
Magyar Nemzet: itt az újabb élelmiszerbotrány
Egy magyar-német vegyes vállalat tulajdonosa és ügyvezetője irodájában pult alól, számla és nyugta nélkül, címkével ellátatlan kis vödrökben árul különböző mézeket Gödöllőn - számolt be keddi számában a Magyar Nemzet, amely szerint a termékek közül több antibiotikum-szermaradványokkal volt súlyosan szennyezett. Az eladó, Fazekas Gyula, akit a napokban váltottak le a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének elnöki székéből - írta a lap. A riportban a Magyar Nemzet arról számol be, hogy a Hír Televízió Panaszkönyv című műsorában is bemutatott rejtett kamerás felvételeken a vásárlás szörnyű helyszínéről és körülményeiről számoltak be.
2010.12.14. 07:45
 
 
Népszabadság: az Ab vizsgálja mit tehet a hatáskörszűkítés előtti beadványokkal
Az Alkotmánybíróság (Ab) hatáskörének szűkítése komoly fejtörést okoz mindazoknak, akik a végkielégítéseket visszamenőleg sújtó különadót vagy a magán-nyugdíjpénztári befizetések "államosítását" támadnák, mert csak az emberi méltóság sérelmére hivatkozhatnak - írta a Népszabadság, amely szerint a bírák is vizsgálják, hogy mit kezdjenek ezekkel a beadványokkal. A lap szerint a testület át kívánja tekinteni, mit tehet a pénzügyi tárgyú - a költségvetésről, az adókról, az illetékekről, a járulékokról és a vámokról szóló - törvényekkel. Ezeket ugyanis kizárólag az emberi méltóság sérelme esetén semmisíthetik meg, és ha egy beadványban másra hivatkoznak, azzal érdemben nem foglalkozhatnak.
2010.12.14. 07:45
 
 
Meghalt egy magyar sziklamászó a szlovén Alpokban
Megcsúszott a jeges hegyoldalban, s kétszáz métert zuhanva életét vesztette egy magyar sziklamászó a hétvégén Szlovéniában, a Júlia-Alpokban. A szlovén média hétfői beszámolói szerint a magyar túrázó két - más források szerint három - ugyancsak magyar társával indult a sziklás Krn-hegyre, a Batognica csúcs északi oldalára, s itt történt a halálos baleset, szombaton délelőtt tíz óra tájban. A szerencsétlenül járt sziklamászó társainak nem esett baja. A kiérkezett mentőalakulatok már nem tudtak segíteni a meredeken lezuhant turistán; őt és társait a szlovén légierő helikoptere szállította el a baleset helyszínéről.
2010.12.14. 07:30
 
 
Thaci pártja végzett az élen az előzetes eredmény szerint Koszovóban
Hasim Thaci kormányfő pártja nyerte meg Koszovóban a függetlenség kinyilvánítása óta első ízben megrendezett parlamenti választásokat - közölték hétfőn Pristinában. A voksok 99 százalékának összesítésén alapuló előzetes hivatalos eredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy a Thaci vezette Koszovói Demokrata Pártnak (PDK) koalíciós partnerre lesz szüksége a kormányzáshoz. Választási bizottság közlése szerint a PDK a szavazatok 33,5 százalékát szerezte meg, míg legfőbb riválisának, a Fatmir Sejdiu vezette Koszovói Demokratikus Ligának (LDK) a szavazatok 23,6 százaléka jutott a vasárnap megtartott választásokon.
2010.12.14. 07:30
 
Már az NNI nyomoz Pécsett a több tonna kezeletlen szennyvíziszap miatt
Házkutatást tartott a napokban a pécsi Tettye Forrásház Zrt.-nél a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), miután hónapok óta senki nem szállítja el a pellérdi szennyvíztisztító telepről a vízkezelés során keletkező víziszapot, amely már a környezetet is veszélyezteti. A Magyar Nemzet hétfői számában számolt be arról, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoz az NNI környezetkárosítás gyanújával. A lap pontosan meg nem nevezett információi szerint az eljárás a pécsi szennyvíztelepen lévő, több tízezer tonnányi kezeletlen szennyvíziszap miatt indult.
2010.12.13. 22:00
 
Az OTP magánnyugdíjpénztár nem a médián keresztül tájékoztatja Török Zsoltot
Az egyéni számlaegyenlegről tájékoztató értesítő kiküldésével az OTP Magánnyugdíjpénztár minden évben tájékoztatást ad a pénztárban elhelyezett megtakarításokról és hozamokról, a további kérdésekre pedig az ügyfelek bármikor, személyesen, telefonon vagy írásban választ kapnak - közölte a magánnyugdíjpénztár a szocialista Török Zsolt vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva. Mint kiemelték: a személyesen Törökre vonatkozó válaszukkal viszont közvetlenül keresik meg a politikust, s nem a médián keresztül fordulnak hozzá.
2010.12.13. 22:00
 
 
Átalakul a nyugdíjrendszer
Átalakul a nyugdíjrendszer. Az Országgyűlés döntése értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak, vagy belépnek az állami rendszerbe. A döntésről nyilatkozniuk azoknak kell, akik a maradást választják, ezt személyesen kell megtenniük nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél. Az átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat. Az Országgyűlés 250 igen, 58 nem, valamint 43 tartózkodás mellett fogadta el nyugdíjreform és adósságcsökkentő alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényt hétfőn. A Fidesz és a KDNP szavazott igennel, nemmel voksoltak a szocialisták és az LMP-sek, a jobbikosok pedig tartózkodtak.
2010.12.13. 22:00
 
Koszovói választás: Thaci pártja végzett az élen az előzetes eredmény szerint
Hasim Thaci kormányfő pártja nyerte meg Koszovóban a függetlenség kinyilvánítása óta első ízben megrendezett parlamenti választásokat - közölték hétfőn Pristinában. Az előzetes hivatalos eredmények mindazonáltal azt mutatják, hogy a Thaci vezette Koszovói Demokrata Pártnak (PDK) koalíciós partnerre lesz szüksége a kormányzáshoz. Választási tisztségviselők szerint a PDK a szavazatok 33,5 százalékát szerezte meg, míg legfőbb riválisának, a Koszovói Demokratikus Ligának (LDK) a szavazatok 23,6 százaléka jutott a vasárnap megtartott választásokon.
2010.12.13. 21:45
 
 
Jótékony célú szupergála lesz Mihail Gorbacsov 80. születésnapja
Szerveződik már Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió Kommunista Pártja volt főtitkárának, a Szovjetunió utolsó államfőjének 80. születésnapja: koncerttel egybekötve a londoni Royal Albert Hallban tartják, a meghívottak között lesz az II. Erzsébet angol királynő mellett a világ számos előkelősége, a bevételt pedig jótékony célra fordítják. Minderről Irina Gorbacsova, a politikus lánya számolt be a Kommerszant című orosz lapnak. Elmondta: a brit királyi család bizonyosan képviselteti magát, a királynő meghívásához ugyanis a brit kormány előzetes hozzájárulása szükséges, amely már megvan, s egyben azt is jelenti, hogy ha nem is személyesen II. Erzsébet, de valaki a családból bizonyosan ott lesz.
2010.12.13. 21:15
 
Benyújtotta a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát a KDNP
Benyújtotta az Országgyűlésnek a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslatát hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP); a módosítás célja, hogy a vasárnap ismét valódi általános pihenőnap legyen, és csak azok dolgozzanak e napon, akiknek a munkájára ténylegesen alapvető társadalmi szükséglet van. A módosítások 2012. január 1-én léphetnek életbe. A Harrach Péter frakcióvezető, Latorcai János és Rubovszky György által jegyzett, az Országgyűlés honlapján közzétett javaslat indoklása szerint a vasárnapi munkavégzés csak kivétel lehet, amelyet csak az indokolt mértékben és esetekben, szűken értelmezve lehet elrendelni.
2010.12.13. 19:30
 
 
Orbán: meg kell erősíteni a kis európai uniós tagországok együttműködését
Nagy érték a kis és közepes méretű európai uniós tagországok együttműködése, ezért ezt meg kell erősíteni - jelentette ki Orbán Viktor Nicosiában, ahol a magyar EU-elnökségre való felkészülés jegyében tárgyalt Dimítrisz Hrisztofiasz ciprusi elnökkel tárgyalt . A miniszterelnök a tárgyalásokat követő közös sajtótájékoztatón felidézte vendéglátójának azon többször hangoztatott mondását, hogy a kis tagországok is hozzájárulnak az EU naggyá tételéhez. A két ország közötti szoros kapcsolattartás abból a szempontból is hasznos, hogy a magyar EU-elnökség után három félévvel Ciprus lesz az elnök, s már most érdemes beszélni arról, milyen nehézségek állnak egy soros elnök ország előtt - mondta.
2010.12.13. 19:00
 
 
Januártól naptári napokban számolják a határidőket a közigazgatási eljárásokban
Január elsejétől munkanapok helyett újra naptári napokban számítják a határidőket a közigazgatási hatósági eljárásokban. A parlament hétfőn a kormánypártok, a Jobbik és az LMP támogatásával fogadta el a közigazgatási és igazságügyi miniszter erről szóló javaslatát. A munkanapokban történő határidő-számítást a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény 2009 októbertől hatályos módosítása vezette be. Ezt a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló törvény elfogadásával november közepén módosította az Országgyűlés, januári hatállyal főszabályként ismét a naptári napban számított határidőket rögzítve.
2010.12.13. 18:15
 
 
Leváltották Novákot a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottsága éléről
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága leváltotta az ellenőrző albizottság elnöki posztjáról Novák Elődöt. Az albizottságot ezentúl az LMP-s Karácsony Gergely vezeti. A Jobbik hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőn a kormánypártok "obstrukciós zsarolással" érték el, hogy a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság. Mint írták: mindez "nagykoalíciós bosszú" volt azért, mert Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és mások elszámoltatását szorgalmazta.
2010.12.13. 18:00
 
 
Leváltották Novákot a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottsága éléről
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága leváltotta az ellenőrző albizottság elnöki posztjáról Novák Elődöt; az albizottságot ezentúl az LMP-s Karácsony Gergely vezeti. A Jobbik hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hétfőn a kormánypártok "obstrukciós zsarolással" érték el, hogy a kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság. Mint írták: mindez "nagykoalíciós bosszú" volt azért, mert Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és mások elszámoltatását szorgalmazta.
2010.12.13. 17:45
 
 
Kósa: a nyugdíjpénztári átalakítás nélkül ellehetetlenülnénk
A Fidesz alelnöke szerint a kormányoldal nyugdíjmentő törvénycsomagja nélkül nem lehetne megfékezni a magyar állam külső adósságállományának a robbanásszerű növekedését, ami rövid távon is ellehetetlenítené az országot és az embereket. Kósa Lajos hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján közölte: nem Magyarország az egyetlen olyan ország, amely nyugdíjügyben ilyen lépésekkel kísérletezik. Példaként említette Írországot, ahol - mint mondta - a bankrendszer válsága miatt az ír magán-nyugdíjpénztári befizetéseket a bankrendszer konszolidációjára lehetett fordítani.
2010.12.13. 17:30
 
BUX: -0,52 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 111,91 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 21.353,25 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,79 százalékkal 19.495 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,72 százalékkal 5.290 forintra erősödött.
2010.12.13. 17:15
 
A Magyar Telekom 50 forint osztalékot tervez részvényenként
A Magyar Telekom igazgatósága a 2010. évi eredmény után 50 forint osztalékot javasol minden 100 forint névértékű törzsrészvény után - közölte a társaság a BÉT honlapján hétfőn. A tervezett osztalékjavaslatot a most rendelkezésre álló információk alapján hozta meg a testület. Az osztalékjavaslat kissé elmarad a piaci várakozásoktól. Az Equilor is magasabb, 55-60 forintos osztalékot várt, ám az MTI-nek eljuttatott véleményük szerint a még így is 10 százalék feletti osztalékhozammal forgó részvények akár 580 forintig emelkedhetnek.
2010.12.13. 16:45
 
Keller László: nem éltem vissza a hatalmammal
Keller László az ügyészségről kiszivárogtatott információkra reagálva kijelenti, hogy sem közpénzügyi államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával, hivatása gyakorlása során a közélet tisztasága iránti elkötelezettsége vezette - közölte az MTI-vel hétfőn az MSZP. A kommüniké emlékeztet arra: Keller Lászlónak az ügyészség által kifogásolt tevékenysége arra irányult, hogy derüljön fény az ingyenes vadászatokon, és az esetleges törvénytelen trófeabírálatokon keresztüli közvagyon megkárosításra. Keller László meggyőződése, hogy legkésőbb a bírósági eljárás során bebizonyosodik, hogy a személyét érintő vádak megalapozatlanok.
2010.12.13. 15:15
 
 
Leváltották az iráni külügyminisztert
Az iráni államfő hétfőn leváltotta Manusehr Mottaki külügyminisztert, és az iráni nukleáris program vezetőjét nevezte ki ügyvezető külügyminiszternek - jelentette a Mehr nevű félhivatalos hírügynökség. A leváltás oka egyelőre ismeretlen. "Értékelem igyekezetét és külügyminiszterként tett szolgálatait" - írta Mahmúd Ahmadinezsád a leváltott Manusehr Mottakinak anélkül, hogy a leváltás indokát közölte volna. A Mardomsalari nevű, reformista irányultságú iráni internetes oldal szerint Mottaki nem igazodott kellőképpen Ahmadinezsád nézeteihez és külpolitikai elgondolásaihoz.
2010.12.13. 15:15
 
 
Csak a Fidesz támogatja Rogán alkotmánymódosítási javaslatának tárgyalását
A Fidesz nem talált támogatóra a frakciók körében azon kezdeményezéséhez, hogy már hétfőn megkezdődjön a parlamenti vitája annak a javaslatnak, amellyel a fideszes Rogán Antal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének rendeletalkotási jogát az alaptörvénybe emelné. Az előterjesztés tárgyalását ennek ellenére megkezdik a képviselők, miután a Ház egyszerű többséggel szavazott az ezzel kiegészített napirendi javaslatról. A kormány egyelőre még nem tárgyalta, de várhatóan nem támogatja Rogán Antal alkotmánymódosítási javaslatát - mondta Navracsics Tibor.
2010.12.13. 14:45
 
 
Foglalkoznak az uniós állam- és kormányfők a nyugdíjreform elszámolhatóságával
Levelet intéz a héten Brüsszelben találkozó európai uniós állam- és kormányfőkhöz José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke a nyugdíjak elszámoltathatóságának kérdésére is kitérve - jelentette be Brüsszelben a politikus szóvivője. Megerősítette: Barroso múlt pénteken telefonbeszélgetést folytatott Donald Tusk lengyel kormányfővel a témában, és "megállapodtak abban, hogy minden nemzeti nyugdíjrendszert alaposan értékelni kell" az államháztartási deficit megállapításakor. Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta: a felek valóban közelednek a megállapodáshoz ebben a tekintetben. Hozzátette: továbbra sincs szó a deficit számítási szabályainak módosításáról.
2010.12.13. 14:30
 
 
Újabb történelmi csúcson az üzemanyagárak
Emeli bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., és ezzel új történelmi csúcsot érnek el az árak - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn. A benzin átlagára 357-358 forintra, a gázolajé pedig 345 forintra emelkedik. A Mol a múlt héten bruttó 8, illetve 6 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát. Az idén januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak kutaknál.
2010.12.13. 13:00
 
Bölcsődei pedofilt vettek őrizetbe Amszterdamban
Őrizetbe vett a holland rendőrség egy férfit, aki bölcsődei gyermekfelügyelőként és bébiszitterként kisgyermekeken követett el szexuális jellegű visszaéléseket - jelentette a sajtó hétfőn. A 27 éves férfi áldozatainak száma elérheti az ötvenet. Egyes jelentések szerint múlt heti őrizetbe vételét követően bevallotta, hogy gyermekek tucatjait molesztálta. A gyanúsított 2007 februárja óta dolgozott bölcsődékben, és tavaly óta házaspároknál is vállalt külön gyermekfelügyeletet. Az Egyesült Államokból származó "füles" alapján tartóztatták le. Gyermekpornográfiát tartalmazó felvételek készítésével és birtoklásával is gyanúsítják.
2010.12.13. 13:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML