2014. szeptember 3., szerda - Hilda
Deviza:  
EUR/HUF 314,65 USD/HUF 239,88 CHF/HUF 260,54
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23325 találat
 
Jobbik: a kormány a párt kezdeményezésére bontotta fel a sukorói szerződést
A Jobbik szerint kezdeményezésére bontotta fel a kormány a sukorói kaszinóprojekt koncessziós szerződését. Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt közölte: a kormány a Jobbik kezdeményezésére csütörtökön végre felbontotta a sukorói kaszinóprojekt koncessziós szerződését. Az ellenzéki párt reméli, hogy a 900 millió forintos kötbér is befolyik az államkasszába és nem Andrew Vajna újabb kaszinós veszteségeit pótolják belőle.
2011.01.07. 16:15
 
Több száz új mentőautót vehet idén az OMSZ
Az egészségügyi tárca korábban előirányzott összegen felüli újabb mintegy félmilliárdos összegű szerződése, valamint uniós pályázatok révén több száz új mentőautót tud venni az idén az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága. Közleményükben emlékeztettek: 2008 óta egyetlen új mentőautó sem állt szolgálatba, miközben a járműpark öregedése és káresemények miatt a használható gépkocsik száma folyamatosan csökkent.
2011.01.07. 15:45
 
Válsággal számol a fővárosi költségvetési koncepció
A főváros költségvetési koncepciója szerint a mostani önkormányzati ciklusban - a gazdálkodási teljesíthetőséget tekintve - egyértelműen "válsággal kell megküzdeni". A fővárosi büdzsé koncepcióját a hivatal pénteken tette közzé honlapján; a tervek szerint a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán, rendkívüli ülésen tárgyal az előterjesztésről, amelyet Tarlós István főpolgármester jegyez. A koncepcióban az olvasható: a következő évi költségvetés nem tekinthető a városvezetés "saját" költségvetésének, részben a válság leküzdésének közvetlen, rövid távú feladatai miatt, amelyek még csak nyomokban teszik lehetővé a stratégiai törekvések megjelenítését, részben pedig "a szilárd alapokra építkezés lehetetlensége miatt".
2011.01.07. 13:30
 
Wall Street Journal: "Orbán ellenőrzési étvágya"
A The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap európai kiadása "Orbán ellenőrzési étvágya" címmel kommentárt közölt pénteken. A lap szerint a magyar kormánynak "a médiaszabadság korlátozására" irányuló lépése csak a legutóbbi a Budapestről érkező "aggasztó jelek" sorában. Az írás kitér arra, hogy magyar kormánypárti politikusok szerint amikor majd közzéteszik a törvény angol fordítását, az el fogja oszlatni az aggodalmakat.
2011.01.07. 13:30
 
 
A vártnál kisebb gazdasági növekedés az euróövezetben
A korábban jelzettnél árnyalatnyit lassabban nőtt az euróövezet gazdasága a harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest, elsősorban azért, mert alig nőttek a fogyasztói kiadások és csökkentek a beruházások. Az Eurostat pénteken ismertetett második becslése szerint az eurót használó tizenhat országban a hazai össztermék 0,3 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az április-június közötti időszakhoz képest, míg az előzetes adat még 0,4 százalékos növekedésről szólt. A második negyedévben még 1 százalékkal nőtt az euróövezet gazdasága. Éves szinten 1,9 százalékkal gyarapodott a tizenhat ország GDP-je, ezt az adatot nem módosította az Eurostat.
2011.01.07. 12:15
 
 
A női könnyek csökkentik a férfiak tesztoszteron szintjét
A nők érzelemből hullajtott könnyei átmenetileg csökkenthetik a férfiaknál a tesztoszteron férfihormon szintjét - állapították meg izraeli kutatók. Az érzelmi könnyek kémiai összetétele eltér a reflexből kicsorduló könny összetételétől, amely akkor ered el, amikor például por száll a szembe. A Weizmann Intézet kutatói szerint az érzelmi könnyek olyan kémiai jeleket küldenek, amelyek csökkentik a tesztoszteron szintjét, ha a férfi elég közel volt ahhoz, hogy belélegezze a könny páráját. A valódi női könnyek szaglása után a férfiak hormonszintje csökkent, és az agytevékenység vizsgálata után az is kiderült, hogy kevesebb aktivitást mutattak a szexuális izgalommal összefüggő neurális hálózatok.
2011.01.07. 12:15
 
 
A távozó Moszad-vezető szerint még indokolatlan egy Irán elleni csapás
Most még indokolatlan az iráni nukleáris létesítmények elleni támadás a Moszad izraeli titkosszolgálat eddigi vezetője szerint, aki úgy véli, Teherán 2015-ig nem lesz képes atombomba előállítására - adta hírül pénteken az izraeli állami rádió. Méir Dagan ezeket a szavakat csütörtök este mondta a Moszad éléről való távozása és utódja, Tamir Pardo beiktatása alkalmából rendezett ünnepségen. "Irán 2015 előtt nem fog tudni atombombát készíteni" - hangsúlyozta Dagan, aki korábban egy izraeli parlamenti bizottság előtti beszédében még 2014-re jósolta az első iráni nukleáris robbanófej elkészülését.
2011.01.07. 11:45
 
 
Megnövelik a rendőrök számát Londonban a terrorveszély miatt
A változatlan terrorveszély miatt megnövelik a rendőrök számát a londoni közlekedési csomópontokon - jelentette a brit média. A tömegközlekedési eszközöknél szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken nem vehetnek ki szabadnapot, megerősített rendőri jelenlét lesz szerte a fővárosban, de a még azon kívül eső, közeli Luton repülőterén is - hangzott el csütörtök este a Sky News televíziós csatornán. A tévé meg nem nevezett forrásokat idézett, akik elmondták: a hatóságok nemrég tájékoztatást kaptak arról, hogy mi a teendő egy olyan esetleges terrortámadás esetén, mint amilyen 2008-ban történt az indiai Mumbaiban (Bombay).
2011.01.07. 11:15
 
Asselborn cselekvésre szólítja fel az Európai Bizottságot
A magyar miniszterelnök tovább provokál címmel közölt brüsszeli tudósítást pénteki számában a Die Welt, megszólaltatva a luxemburgi külügyminisztert is, aki a médiatörvény kapcsán cselekvésre hívta fel az Európai Bizottságot. A német konzervatív újság brüsszeli tudósítója, Christoph B. Schiltz röviden beszámolt a médiatörvény súlypontjairól, így a kizárólag kormánypárti tagokból álló médiahatóság létrehozásáról és a törvényt megsértő médiumokra váró, 720 ezer euróig terjedő bírságról. Mint írta, az új jogszabály "jelentősen erősíti az állam befolyását és cenzúrázási lehetőségét a médiával szemben".
2011.01.07. 10:00
 
 
A Pentagon megtakarít 178 milliárd dollárt
Az amerikai védelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy az elkövetkező öt év során a Pentagon 178 milliárd dollárt takarít meg. Robert Gates elmondta, hogy a költségvetés lefaragását részben az amerikai katonaság létszámának csökkentésével, részben a bürokrácia mérséklésével akarják elérni. Gates azt is közölte, hogy törölnek eddig szegényesen teljesítő fegyverprogramokat, beleértve a haditengerészet 13 milliárd dolláros partraszállítójármű-programját. Elhalasztják az F-35B lopakodó vadászgép rendszerbe állítását is.
2011.01.07. 07:30
 
 
Az orvosok körülbelül kétharmada akar belépni a zöldkeresztes mozgalomba
A Magyar Rezidens Szövetség felmérése szerint az orvosok körülbelül kétharmada akar belépni a zöldkeresztes mozgalomba vállalva, hogy - dupla bérért cserébe - nem fogad el hálapénzt - olvasható a pénteki Népszabadságban. Papp Magor, a szövetség vezetője az általuk készített hatástanulmányt ismertetve elmondta: a gyermekgyógyászok kilencen százaléka azonnal kitűzné a zöld keresztet, a hálapénzes szakmák közül pedig a nőgyógyászok a legelutasítóbbak a mozgalommal szemben. A cikk beszámolt arról, hogy a Magyar Rezidens Szövetség számításai szerint a tapasztaltabb orvosok esetében havi nettó 350 ezer forintos bért jelentene, ha belépnének a mozgalomba.
2011.01.07. 07:30
 
 
UD Zrt.-ügy: a Csányit érintő telefonbeszélgetések egy részét letörölték
Törölték a Csányi Sándort érintő lehallgatott telefonbeszélgetések egy részét a YouTube-ról - közölte a hvg.hu. Előző nap a Népszabadság internetes kiadásában közölte, hogy az Ud Zrt.-hez köthető megfigyelési botrányhoz kapcsolódóan újabb, mintegy húsz, eddig nem ismert hangfelvételt tett közzé egy ismeretlen, magát HungarianDemocratként jegyző felhasználó a YouTube videómegosztón. A kiszivárogtatott felvételek zömén a nol.hu állítása szerint "Tóth János az Ud Zrt. vezetője hallható, s a beszélgetőpartnerei között van Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Csányi Erika, az OTP-vezér felesége, valamint maga Csányi Sándor is".
2011.01.06. 17:45
 
BUX: +1,49 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 329,19 pontos, 1,49 százalékos emelkedéssel, 22.446,78 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,55 százalékkal 21.650 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,66 százalékkal 5.375 forintra nőtt.
2011.01.06. 17:15
 
 
Bakondi: tavasszal megtörténhet a technológiaváltás a Mal Zrt.-nél
Még tavasszal átállhat az ajkai vörösiszap-tározót működtető gyár az úgynevezett száraztechnológiára, hogy a jogszabályoknak megfelelően tovább működhessen, megőrizve és biztosítva a térség hatezer munkahelyét, valamint a tíz halálos áldozatot követelő katasztrófa összes károsultjának kártérítési forrásalapját - mondta Bakondi György katasztrófavédelmi kormánybiztos. A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-nek 2011. február 11-én jár le a további működés alapfeltételeként meghatározott egységes környezethasználati engedélye; az állami felügyelet alá vont cég az engedély meghosszabbítását még tavaly december elején kérelmezte.
2011.01.06. 17:15
 
 
Problémákat tárt fel az ombudsman a parkolási társaságok tevékenységében
Az ombudsman szerint nincs olyan szervezet, amely kivizsgálná a parkolási társaságok fizetési felszólításaival kapcsolatos panaszokat, emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy aki a parkolásért pénzt szed, az gondoskodjon az automaták megfelelő működéséről is. Az Országgyűlési Biztos Hivatalának közleményében az áll: jogszabály sem létezik, amely a fizetési felszólításokkal kapcsolatos panaszok kivizsgálásának rendjét meghatározná. Van viszont megemelt pótdíj, mert a levélben benyújtott panasz feldolgozásának idejét is beleszámítják a fizetés késedelmébe.
2011.01.06. 16:30
 
Médiatörvény: Párizs nem akarja leckéztetni Budapestet
Franciaország nem akarja leckéztetni Magyarországot - hangsúlyozta Laurent Wauquiez francia Európa-ügyi miniszter, miután Budapest éles kritikával illette a magyar médiatörvény módosítására tett francia kérést. "Nem arról van szó, hogy bárkit is leckéztetni akarnánk" - mondta a miniszter a France Inter rádiónak, értésre adva, hogy Párizs csak "komoly, objektív munkát" remél Magyarország és az Európai Bizottság között, amely lehetővé teszi adott esetben "a problémák" megoldását. Francois Baroin francia kormányszóvivő kedden kijelentette, hogy Franciaország a magyar médiatörvény "módosítását" szeretné, a törvényt "a sajtószabadság mélyreható megváltoztatásának" minősítve.
2011.01.06. 16:15
 
ARD-riport Budapestről: diplomáciai romhalmaz
Szilveszter napján éjfélkor Budapest utcáin tömegek ünnepelték a magyar EU-elnökség kezdetét, amelytől hazájuk imázsának javulását remélték. Ám néhány nap elteltével a tájkép inkább diplomáciai romhalmazra hasonlít - hangzott el a német közszolgálati televízió (ARD) magazinműsorában. A tv-csatorna Budapestre kiküldött tudósítója, Hilde Stadler emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor kormányfő pártja kétharmados többséggel rendelkezik az Országgyűlésben. Ennek alapján a miniszterelnök hónapok óta megmutatja erejét a hazájában. Elfogadtatott egy új médiatörvényt, valamint egy különadóról szóló törvényt, amely érzékenyen érinti a külföldi vállalatokat. A bel- és külföldi tiltakozások hidegen hagyták Orbánt - így a német riporter.
2011.01.06. 16:15
 
 
Jobbik: a kormány mondja fel a sukorói koncessziós szerződést
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal mondja fel a sukorói koncessziós szerződést, ha az még életben van. Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján felidézte: a King's City csoporthoz tartozó KC Bidding Kft. a héten azt közölte, hogy az életben lévő koncessziós szerződés alapján szeretné visszakérni a kormánytól a kiemelt beruházási státusz visszaállítását és a beruházásösztönző megállapodásban rögzített 2,6 milliárd forintos állami támogatást. A politikus azt mondta: megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot azzal a kérdéssel, hogy van-e még ilyen életben lévő szerződés, de erre nem kapott választ.
2011.01.06. 15:30
 
 
Páratlan réti fülesbagoly-invázió Túrkevén
Magyarországon példa nélkül álló, de minden valószínűség szerint Európa-szerte kuriózumszámba menő természeti jelenség tapasztalható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén. A kunsági kisváros központját ugyanis soha nem látott számban "szállták meg" a hazánkban ritka vendégnek számító, fokozottan védett réti fülesbaglyok - tudatta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának illetékes tájegység-vezetője az MTI-vel.
2011.01.06. 14:45
 
Zentai kiadvány lett 2010 legszebb vajdasági magyar könyve
A zentai zEtna kiadónak ítélték oda a Szép Magyar Könyv díjat: a Vajdaságban tavaly megjelent kiadványok közül Verebes Ernő Előbb még örök című kötetével nyerte el az elismerést a könyves műhely. A Magyar Szó című vajdasági napilap internetes oldalán olvasható beszámoló szerint a vajdasági Szép Magyar Könyv 2010-es díjainak átadását január 14-én tartják Zentán a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepsége keretében. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség pályázatára 10 vajdasági kiadó összesen 36 tavaly megjelent művel nevezett. A beérkezett könyveket Árokszállási Károly tipográfus, Szilágyi Gábor reklámgrafikus és Kanyó Ervin festőművész zsűrizte.
2011.01.06. 14:30
 
 
Győri Enikő: bízunk az Európai Bizottság véleményében
A magyar kormány bízik az Európai Bizottság magyar médiatörvénnyel kapcsolatos véleményében, és minden konzultációra készen áll - erről a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Győri Enikő a médiatörvény esetleges megváltoztatására utaló újságírói kérdésre azt felelte, korai még arról beszélni, mint mondta, előbb "legyen (arról) egy hiteles vélemény". "Rendelkezésükre áll a szöveg (...) mi tökéletesen elfogadjuk, és mi bízunk az Európai Bizottságnak a megalapozott véleményében" - fogalmazott az államtitkár, és arra mutatott rá: "nem véletlen", hogy a bizottság még nem minősítette a magyar médiatörvényt.
2011.01.06. 14:00
 
 
Reggeli stressz a kisgyermekes családokban
A kisgyermekes családok körében gyakran komoly feszültségek között zajlik a reggeli készülődés - derül ki egy felmérésből. A TNS online piackutató szeptemberi kutatásában résztvevő anyukák közel háromnegyede állítja, hogy nagyon is jellemző a reggeli stressz a családjukban. A feszültség különösen jellemző azoknál a családoknál, ahol egynél több gyereket kell elvinni az óvodába, iskolába. A reggeli készülődéssel járó gondok közül az anyák elsősorban a felkeléssel és az öltözködéssel kapcsolatban soroltak fel problémákat.
2011.01.06. 13:45
 
Szlovák agrárminiszter: közös érdek a gazdasági együttműködés Magyarországgal
Szlovákia és Magyarország egésze, illetve a határ menti térségek gazdasági fejlődése szempontjából is mindkét állam politikai vezetésének kötelezettsége a nyugodt jószomszédi viszony megteremtése - jelentette ki a szlovák agrárminiszter csütörtökön Egerszalókon. Ennek érdekében fel kell számolni az indulati, illetve a látszatpolitizálást és javítani kell a határ menti infrastruktúrát, ezzel párhuzamosan a vállalkozások gazdasági együttműködését - közölte Simon Zsolt a Heves Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara évadnyitó ülésén, ahol a szlovák-magyar együttműködés volt a fő téma.
2011.01.06. 13:30
 
Lassan, de apadnak a folyók a Közép-Tisza vidékén
A Közép-Tiszán lassú apadás tapasztalható, Szolnok felett 8-10, alatta 3-4 centimétert csökkent a folyó vízszintje egy nap alatt, de még mindig a harmadfokú készültségi szint közelében van; az elkövetkező napokban az apadás napi 5-12 centiméteres ütemével számolnak - közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezetője csütörtökön az MTI-vel. Folyamatos az apadás a Zagyva-Tarna rendszerben, a Hármas-Körösön és a Hortobágy-Berettyón is - tette hozzá Lovas Attila vízügyi igazgató.
2011.01.06. 13:15
 
Ungvári magyar lap: Kárpátalján zökkenőmentes a magyar állampolgárság igénylése
Kárpátalján zökkenőmentes az egyszerűsített honosítási kérelmek befogadása, a magyar külképviseletek felkészülten teszik a dolgukat, és vesznek részt az állampolgársági törvény végrehajtásában - írta csütörtökön megjelent számában az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap. Az újság beszámolója szerint a beregszászi konzulátuson rendkívüli esemény nélkül zajlott az első három nap, nem voltak fennakadások a magyar állampolgárságot igénylő ügyfelek fogadását illetően. A konzulátus lapnak nyilatkozó felelős munkatársa szerint már hónapokkal ezelőtt felkészültek a honosítási dokumentumok fogadására.
2011.01.06. 13:15
 
 
Az MSZP a médiatörvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól
Az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a tavaly év végén elfogadott médiatörvény miatt - jelentették be csütörtökön. A szocialisták a jogszabály teljes megsemmisítését kérik a testülettől, mivel azt részleteiben javíthatatlannak tartják. Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő Mandur László frakciótársával közösen tartott sajtótájékoztatón öt fő kifogást emelt a médiatörvénnyel szemmel. Az ellenzéki képviselő a kritikák közé sorolta, hogy a jogszabály nem csak paragrafusaiban, de általánosságában is szükségtelenül és aránytalanul korlátozza a sajtó- és szólásszabadságot. Kifogásolta továbbá, hogy a médiahatóság egyoldalú politikai összetételben áll fel, aminek hatása a "közszolgálat gyarmatosításában" már meg is mutatkozott.
2011.01.06. 13:15
 
Médiatörvény: Lambsdorff (FDP) egyértelmű állásfoglalást kér Barrosótól
A német liberális párt (FDP) európai parlamenti képviselője csütörtökön felszólította az Európai Bizottság elnökét, hogy foglaljon egyértelműen állást a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban. A Frankfurter Rundschaunak nyilatkozó Alexander Lambsdorff kijelentette: a brüsszeli bizottság nem vonulhat vissza egy hosszadalmas jogi vizsgálat mögé. Világos szavakkal fel kell szólítania a magyar kormányt, hogy változtassa meg a törvényt. A szociáldemokrata párthoz közel álló német újság emlékeztet arra, hogy pénteken kerül sor az EU soros elnökségének hivatalos átadására Budapesten. Ebből az alkalomból mind a 27 EU-biztos ott lesz a magyar fővárosban.
2011.01.06. 13:00
 
 
Már a januári bér után igénybe vehető a családi adókedvezmény
Amennyiben a munkavállalók már januárban nyilatkoznak a családi adókedvezmény igénybevételéről, a kedvezmény már a januári bér után érvényesíthető - mondta Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A munkavállalóknak nyilatkozatot kell kitölteniük a munkaadók számára, amennyiben ilyen iromány nem áll rendelkezésre, akkor a korábbi APEH, új néven a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) honlapjáról lehet azt letölteni - közölte Balog Ádám. A helyettes államtitkár elmondta: a családi adókedvezmény az év további részében, vagy a 2011. évi adóbevallás elkészítésekor is igénybe vehető.
2011.01.06. 12:45
 
 
MGE: az idén magára találhat a gépjárműpiac
Az idén már magára találhat a gépjárműpiac, ezt a flottapiac bővülése, a magánpiac lassú helyreállása, a gazdaság kifehérítése, valamint az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségei támogatják - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke. Erdélyi szerint emellett a gépjárművek életkora is egyre inkább szükségszerűvé teszi a cserét, és folytatódhat az úgynevezett zöld - elektromos és különböző típusú hibrid - járművek elterjedése is. Az idén az MGE előrejelzése szerint várhatóan 58.000 személygépjárművet helyezhetnek forgalomba, szemben a tavalyi 43.464 darabbal.
2011.01.06. 12:00
 
Le Soir: nagyon rosszul kezdődött a magyar EU-elnökség
Nagyon rosszul kezdődött a magyar EU-elnökség, hiszen napok óta másról sincs szó, mint a magyar médiatörvényről - írta a Le Soir című, balközép-liberális irányultságú, francia nyelvű belga napilap, csütörtöki számában megjelent beszámolójában. A cikk ismertette a törvényt ért külföldi bírálatokat. Franciaország és Németország is a törvény módosítását követelte a magyar kormánytól - folytatta a szerző, majd megállapította, mindennek nyomán semmi nem történt, s idézte Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijelentését, miszerint nem ijednek meg a kritikáktól.
2011.01.06. 11:00
 
Brüsszeli lap: Magyarországnak el kell oszlatnia a kétségeket
Magyarországnak el kell oszlatnia a médiatörvénnyel kapcsolatos kételyeket - írta csütörtökön megjelent számában a The European Voice című brüsszeli hetilap. Az Economist-csoporthoz tartozó, kizárólag európai uniós ügyekkel foglalkozó újság - amely terjedelmes címoldalas anyagában és vezércikkében is a magyar jogszabályról írt - felsorolta a törvénnyel kapcsolatos, csaknem valamennyi eddigi politikai nyilatkozatot, pro és kontra. Megjegyezte, az EU-ban szokatlan, hogy egyes tagországok más tagok helyi szabályozását bírálják. Nicolas Sarkozy francia elnök szóvivőjét idézve hozzátette: szerinte ugyanakkor a törvény "a sajtószabadság súlyos csorbulását" jelenti, és több tagállam szeretné elérni, hogy megváltoztassák.
2011.01.06. 11:00
 
Szöul és Wahington óvatosan fogadja Észak-Korea tárgyalási javaslatát
Fenntartással reagált Szöul és Washington arra az észak-koreai javaslatra, hogy kezdődjenek feltétel nélküli tárgyalások Dél-Koreával a válság rendezéséről, ismét azt hangsúlyozva, hogy Északot a lépései és nem a nyilatkozatai alapján fogják megítélni. A phenjani vezetés szerdán közölte, hogy hajlandó "feltétel nélkül és mielőbb" tárgyalásokat kezdeni a két ország között kialakult éles feszültség enyhítése érdekében, s ezért "kész találkozni bárkivel, bármikor és bárhol". "Nem tekintjük ezt egy komoly tárgyalási ajánlatnak'" - jelentette ki válaszul a dél-koreai országegyesítési miniszter szóvivője, Li Jong Jo, üres gesztusnak, Szöul elleni propagandakampánynak minősítve az északi lépést.
2011.01.06. 10:15
 
Bombával fenyegetőzve kísérelt meg eltéríteni egy repülőgépet
Bombával fenyegetőzve kísérelte meg eltéríteni egy török utas szerda este a Turkish Airlines török légitársaság egyik utasszállító repülőgépét, ám a többi utas legyűrte - jelentette a török média biztonsági forrásokra hivatkozva. Az egyik törökországi kurd városból származó Cuma Yasar a norvég fővárosból a törökországi Isztambulba tartó Boeing 737-800-as gép fedélzetén a leszállás előtt alig egy órával odament a pilótafülkéhez, s követelte, hogy a gép forduljon vissza Oslóba. Követelését azzal próbálta alátámasztani, hogy azt állította, robbanószerkezet van nála - adta hírül a CNN-Türk tévécsatorna és az Anadolu hírügynökség.
2011.01.06. 07:30
 
 
Bencsik János: senki nem maradt és marad földgáz nélkül
Másfél napja nem az Emfesz földgázát használják az gázkereskedővel szerződött fogyasztók, de ezt nem vették észre a felhasználók, senki nem maradt ellátás nélkül - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára a Magyar Televízió Az Este című műsorában szerda este. Az államtitkár magyarázata szerint az FGSZ Földgázszállító Zrt. kedden reggel hat órakor felmondta az Emfesz Kft.-vel kötött gázszállítási szerződést. Ezért, és az Emfesz pénzügyi-gazdasági bizonytalan helyzete miatt a Magyar Energia Hivatal 90 napra felfüggesztette az Emfesz kereskedelmi engedélyét.
2011.01.06. 07:15
 
NFM: az Emfesz állami megsegítése indokolatlan beavatkozás lenne a piaci folyamatokba
A földgázkereskedő Emfesz Kft. kormányzati "megsegítése", egy ilyen kormányzati intézkedés átmeneti megoldásként is súlyos és indokolatlan beavatkozást jelentene a piaci folyamatokba, ezen felül ellentétes lenne a vonatkozó európai uniós szabályozással is - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI kérdésére. Az írásban kapott válasz utal arra, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az Emfesz Kft. ügyvezetőjéhez címzett korábbi válaszlevelében kifejtette, a körülmények alapos mérlegelése után ítélte így helyzetet. A válaszban közölték azt is, hogy "a minisztérium magáncégek közti elszámolási vitákba nem avatkozhat be".
2011.01.06. 07:15
 
 
Az ESA űrteleszkópjai az Androméda-galaxis jövőjét is megmutatják
Eddig soha nem látott felvételeket készítettek a Földhöz legközelebb álló Androméda-galaxisról az Európai Űrügynökség (ESA) űrteleszkópjai, amelyek új gyűrűket és haldokló csillagokat is felfedeztek a több százmilliárd csillagból álló galaxisban. Az ESA infravörös tartományban észlelő Herschel űrteleszkópja és az XMM-Newton európai röntgencsillagászati műhold összehangoltan karácsonykor vette célba a Földtől "mindössze" 2,5 millió fényévre található spirális galaxist, amelyről az eddigi legrészletesebb felvételeket készítették.
2011.01.05. 22:00
 
Magyar-román hokiliga: büntetők után növelte előnyét a Dunaújváros
A Dunaújváros hatalmas küzdelemben, büntetőlövések után győzött a Miskolc otthonában a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga elődöntőjének második, szerdai összecsapásán. A Dunaújváros ezzel 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában, a harmadik találkozóra pénteken kerül sor. MOL Liga, elődöntő, 2. mérkőzés: Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler-Dunaújváros 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-1) - büntetőkkel. A párharc állása: 2-0, a Dunaújváros javára.
2011.01.05. 21:30
 
 
Nol.hu: újabb hangfelvételek szivárogtak ki az UD Zrt. ügyben
Az Ud Zrt.-hez köthető megfigyelési botrányhoz kapcsolódóan újabb, mintegy húsz, eddig nem ismert hangfelvételt tett közzé egy ismeretlen, magát HungarianDemocratként jegyző felhasználó a YouTube videómegosztó portálon - olvasható a Népszabadság internetes kiadásában szerda este megjelent cikkben. A kiszivárogtatott felvételek zömén a nol.hu állítása szerint "Tóth János az Ud Zrt. vezetője hallható, s a beszélgetőpartnerei között van Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Csányi Erika, az OTP-vezér felesége, valamint maga Csányi Sándor is".
2011.01.05. 21:30
 
 
Martonyi külföldi újságírókat tájékoztatott a médiatörvényről
Martonyi János magyar külügyminiszter külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: egyelőre korai lenne megmondani, hogy változtatnak-e a magyar hatóságok a vitatott médiatörvényen. "Várjuk meg az Európai Bizottság megállapításait, és meglátjuk, miként orvosolhatjuk a helyzetet", ha szükség van rá - mondta az AFP beszámolója szerint. A külügyminiszter korábbi kritikákra válaszolva hozzátette: "nevetséges" lenne azt gondolni, hogy Magyarország úton van a tekintélyelvűség felé - jelentette az APA osztrák hírügynökség. Martonyi az új szabályozással kapcsolatban kiemelte, különbséget kell tenni a különféle médiumok és a kormányok reagálásai között.
2011.01.05. 21:15
 
 
Az első két munkanapon 1665 honosítási kérelem érkezett
Az egyszerűsített honosítási eljárás első két munkanapján 1665 kérelem érkezett - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság. Kérelmet fogadtak be Abu Dhabiból is, probléma sehol nem adódott az eljárással kapcsolatban. Külföldről a legtöbb kérelem Szabadkáról, Csíkszeredáról és Kolozsvárról érkezett be. Ezen kívül még több nyugat-európai nagyvárosban, továbbá az Egyesült Államokban és Kanadában nyújtottak be nagy számban honosítási igényt. A tájékoztató szerint két nap alatt csaknem annyi kérelmet adtak be, mint a tavalyi év első hat hónapjában.
2011.01.05. 19:30
 
 
Távozik a Fehér Ház szóvivője
Távozik posztjáról Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője - jelentette szerdán a CNN. Amerikai lapértesülésekből már korábban kiderült, hogy Barack Obama jelentősen átalakítja kabinetjét elnöki ciklusának második felére, amelynek során komoly konfliktusok várhatók közte és a képviselőházban többségbe került republikánusok között. Kiszivárogtatott információk szerint az elnöki stáb új főnöke William Daley, a Clinton-kormány volt kereskedelmi minisztere lehet.
2011.01.05. 19:30
 
 
A Tottenhamnak adhatja kölcsön Beckhamet a Galaxy
Úgy tűnik, David Beckham klubja, az amerikai Los Angeles Galaxy mégiscsak enged, és átadja kölcsönbe a 115-szörös angol válogatott futballistát, aki így várhatóan a Tottenham Hotspurnél köt ki. A BBC honlapja szerdán arról számolt be, hogy az amerikaiak már tárgyalnak a középpályás menedzsmentjével az esetleges kölcsönadásról, ám a sztár végleges eladásáról - mint ahogyan azt korábban a brit sajtóban lehetett olvasni - nem akarnak hallani. Amennyiben létrejön a megállapodás, akkor valószínűleg a Tottenham lehet a befutó - értesült a BBC.
2011.01.05. 18:30
 
Varsó: Oroszország adja vissza a Kaczynski-gép roncsait
Lengyelország oroszországi nagykövete, Wojciech Zajaczkowski arra kérte Moszkvát szerdán, hogy mielőbb adja vissza hazájának a tavaly áprilisban Szmolenszk környékén lezuhant lengyel elnöki különgép roncsait. A katasztrófában a gép összes utasa, köztük Lech Kaczynski államfő is életét vesztette. Zajaczkowski az Interfax orosz hírügynökség szerint azt mondta, hogy Lengyelország szeretné visszakapni a Tupolev 154-et, illetve a gép roncsait, ha már nincs szükség rájuk a vizsgálatnál.
2011.01.05. 18:30
 
 
Észak-Korea tárgyalásokat javasol Dél-Koreával
Észak-Korea szerdán azt javasolta, hogy kezdődjenek feltétel nélküli tárgyalások Dél-Koreával a válság rendezéséről. Az észak-koreai kormány, a politikai pártok és a társadalmi szervezetek közös nyilatkozatáról a KCNA állami hírügynökség számolt be. Az észak-koreai atomprogramról már két éve szünetelő nemzetközi tárgyalások kapcsán nem sokkal korábban az Egyesült Államok és Dél-Korea abban állapodott meg, hogy a hathatalmi tárgyalások előtt a két Koreának kell kétoldalú megbeszeléléseket folytatnia egymással - jelentette ki Kim Szung Hvan dél-koreai külügyminiszter szerdán, amikor fogadta Stephen Bosworthot, az Egyesült Államok észak-koreai ügyekkel foglalkozó különmegbízottját.
2011.01.05. 18:00
 
BUX: +0,78 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 171,69 pontos, 0,78 százalékos emelkedéssel, 22.117,59 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 0,19 százalékkal 21.320 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,09 százalékkal 5.287 forintra nőtt.
2011.01.05. 17:30
 
 
Az energia hivatal felfüggesztette az Emfesz gázkereskedelmi engedélyét
A Magyar Energia Hivatal (MEH)) a január 5-én kelt határozatában felfüggesztette az Emfesz (Első Magyar Földgáz-és Energiakereskedelmi és Szolgáltató) Kft. földgáz kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án reggel 6 órakor kezdődően 90 napra - közölte a MEH. A közlemény rögzíti, hogy az Emfesz Kft. fogyasztóinak földgázzal való folyamatos ellátása biztosított. Az Emfesz Kft. valamennyi felhasználójának ellátása érdekében a földgázipari tevékenység folyamatos végzésére a MEH más földgázkereskedőt, illetve egyetemes szolgáltatói engedélyest jelöl ki a kellő földgázforrással rendelkező engedélyesek közül 2011. január 13-án reggel 6 órakor kezdő gáznaptól.
2011.01.05. 17:00
 
 
Készül a magyar dekoráció az EU-elnökségre
Óriási, mintegy 202 négyzetméteres kultúrtörténeti szőnyeget terítenek le a héten az Európai Tanács brüsszeli székházában a magyar EU-elnökség idejére. A dekoráció jövő héttől lesz látható. A hagyomány szerint az EU soros elnöki tisztét ellátó ország feladata, hogy feldíszítse a Tanács Justus Lipsius reneszánsz gondolkodóról elnevezett épületét, ahol az EU-tagállamok kormányait képviselő Tanács üléseit szokták tartani. A közel három tonnányi anyag hétfőn érkezett Brüsszelbe kamionnal, amelynek 17 méter hosszú platójára rakodták fel az installációk elemeit: versfákat, Rubik-kocka alakú könyvespolcot, illetve speciális védőcsomagolásban 44 bútordarabot és 800 könyvet.
2011.01.05. 16:00
 
A Malév tőkehelyzetének rendezéséről később döntenek
A Malév tőkehelyzetének rendezéséről a 2010. évet lezáró közgyűlés után és a 2011. évi üzleti terv ismeretében döntenek, a légitársaság csütörtökön folytatódó közgyűlésén nem - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az MTI-vel szerdán. A közlemény szerint a nemzeti légitársaságban 95 százalékot meghaladó tulajdonrésszel rendelkező MNV Igazgatósága kiadta a mandátumot a Malév 2010. december 8-án megkezdett és január 6-án folytatódó közgyűlésére, amelyen az MNV meghatalmazott képviselőjének indítványa a tőkehelyzet rendezésének elhalasztása lesz.
2011.01.05. 15:00
 
The Times: Magyarország messze van a diktatúrától
Nem kell összefogni Magyarország ellen, messze van a diktatúrától - írja cikke címében Adam LeBor a The Times című londoni lap szerdai számában, alcímében pedig hozzáteszi, hogy Magyarország mintaképe nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher.
2011.01.05. 14:15
 
A német újságíró-szövetség szerint hazánkban felszámolják a sajtószabadságot
A magyar médiatörvény nem korlátozza a sajtószabadságot, hanem felszámolja azt - állapítja meg szerdán kiadott közleményében a Német Újságíró-szövetség (DJV). A szervezet elnöke, Michael Konken felszólította az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul vizsgálja meg a magyar médiatörvényt és a médiahatóság tevékenységét, s tegyen hatékony lépéseket azok felszámolása érdekében. "Az EU bizottság nem nézheti tétlenül, hogy éppen az a tagország rombol le alapvető demokratikus értékeket, amely néhány nap óta betölti az EU soros elnöki tisztségét" - érvelt a DJV elnöke.
2011.01.05. 14:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML