2015. augusztus 28., péntek - Ágoston
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24351 találat
 
 
A svájci frank árfolyamának rögzítésével védenék a devizahiteleseket
A tervek szerint a svájci frankban eladósodott devizahitelesek törlesztőrészleténél figyelembe vett árfolyamot a ciklus végéig 190 forint környékén rögzítené az Orbán-kormány, hogy mentse a még fizetőképes hiteleseket az árfolyamkilengésektől - írja kedden banki forrásokra hivatkozva a hirszerző.hu internetes portál. Az adósoknak azonban a kegyelmi időszak leteltével meg kell fizetniük a mentőövet, ugyanis a rögzített és a tényleges árfolyam különbségéből egy új hitel gyűlik össze. Az árfolyamrögzítés a bankoknak okozhat problémákat, rajtuk egy devizapiaci ügylettel segítene a kormány. A terv, ha megvalósul, komoly költségvetési pénzeket nyelhet el - írja a portál.
2011.03.01. 08:45
 
 
Egy nappal meghosszabbították a Discovery utolsó misszióját
Egy nappal meghosszabbította a Discovery űrsikló utolsó misszióját az amerikai űrkutatási hivatal, hogy több idő maradjon az új tárolómodul beüzemelésére, és egyedülálló fotók készülhessenek a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). A Discovery két amerikai asztronautája, Stephen Bowen és Alvin Drew keddre virradóra hat és fél órát tartózkodott a nyílt űrben. Első űrsétájuk során előkészítették a "terepet" egy többfunkciós tárolómodul felszerelésére, amelyet az amerikai űrrepülőgép szállított az űrbázisra.
2011.03.01. 07:45
 
 
Kadhafi: a líbiaiak hűségesek és meghalnának értem
Moammer Kadhafi nem ismeri el, hogy Tripoliban zavargások vannak és azt állítja, hogy minden líbiai szereti őt - közölte hétfőn Christiane Amanpour amerikai televíziós újságíró, miután interjút készített a líbiai vezetővel az amerikai ABC televízió számára. "A beszélgetésünk közben Kadhafi azt mondta nekem: Engem az egész népem szeret. Meghalnának azért, hogy megvédelmezzenek" - idézte Amanpour Kadhafit a Twitteren közzétett üzenetében. Kadhafi, aki az ABC mellett a brit BBC-nek és a The Timesnak is nyilatkozott, azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy az elpártol tőle, miközben ő "terroristák" ellen harcol.
2011.02.28. 22:00
 
 
Tripoliban a tüntetők közé lőttek a Kadhafihoz hű erők
Több tiltakozó meghalt sokan pedig megsebesültek hétfőn Tripoli egyik negyedében, ahol Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű fegyveresek tüzet nyitottak egy újabb tüntetés résztvevőire - jelentette honlapján a Kurina című, Bengáziban kiadott újság. A főváros Tadzsúra negyedében a líbiai lap tudósítója szerint közel tízezer tüntető sereglett össze. "Amikor a tüntetők elérték a Szuk Dzsumát, szembetalálták magukat Kadhafi alakulatának civilbe öltözött fegyvereseivel, akik tüzet nyitottak a fegyvertelen fiatalokra... A fiatalok közül sokan megsebesültek és meghaltak" - mondta a tudósító, az egyik tripoli piac nevét említve az eset helyszínéül.
2011.02.28. 21:15
 
 
Többen is pótolnák a kiesett líbiai nyersanyagokat
Akár több hónapra is kieshet Líbia nyersolaja a nemzetközi piacról az észak-afrikai országban kitört lázongás miatt, az OPEC-tag Kuvait már jelezte, hogy felhasználná tartalékkapacitását a piac megnyugtatására. Emellett más tagok, valamint külső termelők, így Oroszország részéről is megvan az akarat, hogy szállításaik növelésével pótolják a kiesett líbiai szénhidrogén-mennyiséget. Hétfőn közben újra megindult az áruszállítás Líbia keleti kikötőjéből, Tobrukból enyhítve a líbiai olajexporttal kapcsolatos aggodalmakat.
2011.02.28. 20:45
 
 
Mesterházy: a kormány hagyjon fel a politikai hajtóvadászattal!
Mesterházy Attila arra szólítja fel a kormányt, hogy hagyjon fel a politikai hajtóvadászattal és foglalkozzon a valódi problémákkal. Az MSZP elnöke Orbán Viktor miniszterelnök hétfői Facebook-bejegyzésére reagált így, szintén a közösségi oldalon. A kormányfő arról írt: az államadósság elleni küzdelemben kulcsszerepe lesz annak, hogy számon kérjék azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták. A szocialista pártelnök szerint viszont az elszámoltatás csak "elterelő hadművelet", hogy ne a hétköznapi problémákról és a Fidesz kudarcot vallott intézkedéseiről legyen szó, hanem "azokról a rágalmakról és alaptalan vádaskodásokról, amelyek nem nyertek bizonyítást".
2011.02.28. 18:15
 
BUX: + 0,74 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 108,74 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 23.155,50 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,15 százalékkal 23.800 forintra csökkent, az OTP részvények ára 2,44 százalékkal 5.880 forintra nőtt.
2011.02.28. 17:45
 
 
Ellentámadásra számítanak a felkelők Líbiában
A Tripolitól 50 kilométerrel nyugatra lévő az-Závija várost birtokló líbiai felkelők arra számítanak, hogy a Moammer Kadhafihoz hű katonák hétfőn megostromolják a települést. Mintegy kétezer katona veszi körül az-Záviját. A líbiai vezetőhöz hű erők egyik Tripoliból kivezényelt alakulata múlt csütörtökön már ellentámadást hajtott végre a város egyik mecsetjében tábort verő felkelők ellen, s a harcoknak 23 halottja és 44 sebesültje volt. Helyszíni beszámolók szerint kiújultak a harcok a felkelők és a Kadhafihoz hű erők között a fővárostól, Tripolitól bő 150 kilométerre keletre fekvő Miszrátában is. Kadhafi megingott rendszere már csak a fővárosra, Tripolira támaszkodhat; a tengerparti város maradt a diktátor gyakorlatilag egyedüli hatalmi bázisa.
2011.02.28. 17:30
 
 
Egy ütemben adnák át a magánpénztárak az állami rendszerbe lépők vagyonát
Az ütemezett visszaléptetés és vagyonátadás helyett a magánnyugdíjpénztáraknak a tervek szerint egy lépcsőben kell majd visszaadniuk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak az állami rendszerbe átlépő tagok portfóliójában lévő eszközöket. A fideszes Dancsó József több zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvényhez, amelynek zárószavazását hétfőn tartja a Ház.
2011.02.28. 16:45
 
 
Emelkedik az üzemanyagok ára
Újabb történelmi csúcsra drágulnak Magyarországon az üzemanyagok azt követően, hogy az MTI értesülése szerint a Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Az emeléssel a benzin átlagára 369-370 forintra, a gázolajé pedig 367 forintra nő. A Mol egy hete emelte 5 forinttal a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.28. 13:15
 
 
Kína a gazdasági növekedés helyett a társadalmi stabilitásra koncentrál
A gazdasági növekedés helyett a társadalmi stabilitásra koncentrál a következő években Kína - derül ki Ven Csia-pao kormányfő vasárnapi internetes bejegyzéseiből. Az interneten feltett lakossági kérdésekre adott miniszterelnöki válaszok szerint a pekingi vezetés évi 7 százalékos gazdasági növekedést céloz meg a 2011 és 2015 közötti időszakban, ami lényegesen kisebb az előző ötéves periódus 11,2 százalékos átlagánál. A bruttó hazai termék (GDP) tavaly 10,3 százalékkal nőtt, Kína így a gazdasági méret szerinti rangsorban megelőzte Japánt, felzárkózott a második helyre, az Egyesült Államok mögé.
2011.02.28. 13:00
 
 
Valószínűleg idén még kétszámjegyű marad a munkanélküliségi ráta
Az erre az időszakra jellemző szezonális hatások miatt, a vártnak megfelelően romlottak 2010. november és 2011 január között a munkaerőpiaci mutatók Magyarországon az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik látványos javulásra a következő hónapokban sem számítanak, év végén is kétszámjegyű munkanélküliségi rátát várnak. Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető szerint nem nem várható javulás a beruházások alacsony száma és amiatt, hogy a cégeknél jelentős kapacitásfelesleg van. Így nem lesz jelentős munkaerő-kereslet a vállalatoknál. Németh Dávid, a ING Bank elemzője is erre az időszakra jellemző szezonális hatásokra vezette vissza a munkanélküliségi ráta emelkedését.
2011.02.28. 13:00
 
 
Orbán: számon kell kérni az államadósságért felelős politikusokat
"Az államadósság elleni küzdelmünkben kulcsszerepe lesz annak is, hogy számon kérjük azoknak a politikusoknak a felelősségét, akik ezt az elképesztő adósságot az ország nyakába varrták" - írja hétfői, ezúttal az elszámoltatás témakörében közzétett Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök. "Mint törvénytisztelő ember és a jogállam iránt elkötelezett politikus", arra kéri az embereket, adjanak időt az igazságszolgáltatásnak, hogy megnyugtató módon lehessen lezárni a múltat. A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt - rögzíti a közösségi portálon Orbán Viktor.
2011.02.28. 09:00
 
 
Elszámolási problémák az Emfesz és a gázszolgáltatók között
Az Emfesz gázkereskedőnek mintegy 400-500 millió forint veszteséget okozhatnak az ügyfeleiket átvevő gázszolgáltatókkal fennálló elszámolási problémák, ezért a társaság a Magyar Energia Hivatalhoz fordul iránymutatásért - írja a Népszava a hétfői számában. Az Emfesztől az új, úgynevezett végső menedékes szolgáltatóhoz kerülő ügyfelek nem mindegyikénél történt meg ugyanis időben a fogyasztásmérő órák leolvasása. Így egyes, korábbi Emfesz-fogyasztókat átvevő gázszolgáltatók becsléssel döntötték el, hogy az ügyfelek mennyi gázt használtak el még az Emfesz és mennyit a saját ügyfeleikként. Az Emfesz egyeztetni kíván azokkal a gáztársaságokkal is, akikhez átszerződtek volt ügyfelei.
2011.02.28. 07:45
 
 
Líbiában rendőrök helyett civilek járőröznek
Rendőrök helyett civilbe öltözött fegyveres önkéntesek járőröznek az ellenzék ellenőrzése alatt lévő libanoni városok utcáin, és a közelmúltbeli erőszakcselekmények után a helybéliek önszerveződve próbálják visszaterelni az életet a normális kerékvágásba - tapasztalta a helyszínen az MTI Hírcentrumának tudósítói stábja. A szórványos lövöldözések után a civil társadalom összefogott a város dolgainak intézése érdekében, s központi kérdéssé vált a biztonság megszervezése. A fegyverraktárakból felfegyverzett civileknek - akik között nagyon sok a fiatal - pénzt és élelmet gyűjtöttek, cserébe a város vezetői csak egy dolgot várnak tőlük, hogy rend és béke legyen Tobrukban.
2011.02.28. 07:30
 
 
Mesterházy: a Fidesz a kudarc receptjét követi
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerint a Fidesz a kudarc receptjét követi, amikor nem egyeztet a strukturális reformok majdani érintettjeivel, nem avatja be őket terveibe és nem kéri ki véleményüket. Mesterházy internetes oldalán vasárnap megjelent bejegyzésében egyben felajánlotta az MSZP tapasztalatait a strukturális átalakítások megtervezéséhez és végigviteléhez. Az ellenzéki párt vezetője a www.mesterhazy.hu oldalon közzétett írásában úgy fogalmazott: újabb hét telt el anélkül, hogy megismerhette volna az ország a kormány reformterveit.
2011.02.27. 15:30
 
 
EU: a felkelés leverése miatt következményekkel számolhat Kadhafi
A líbiai felkelés leverésének következményei lesznek Moammer Kadhafi ezredes és társai számára - figyelmeztetett Catherine Ashton, ismételten az észak-afrikai országban zajló erőszakcselekmények haladéktalan beszüntetésére szólítva fel. Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője vasárnapi brüsszeli közleményében hangsúlyozta: Kadhafi és a líbiai hatóságok tudják, hogy elfogadhatatlan és botrányos cselekedeteik következményekkel járnak. Ashton üdvözölte, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elé terjesztette a líbiai vérengzések kivizsgálását, s szükségesnek tartotta, hogy a civilek elleni támadások felelőseit elszámoltassák tetteikről.
2011.02.27. 12:30
 
 
Új-zélandi földrengés: még 50 eltűntet keresnek
Már csak mintegy félszáz eltűntet keresnek az új-zélandi Christchurchben a hét eleji földrengésben leomlott házak romjai alatt - közölték a helyi hatóságok vasárnap, egyúttal 147-re módosították a katasztrófa halálos áldozatainak számát. A korábbi, szombaton közzétett mérleg szerint még nagyjából kétszáz volt az eltűntként nyilvántartottak száma és 144 a halálos áldozatoké. Az új-zélandi nagyvárosban a hét végén szabadtéri miséken emlékeztek meg az áldozatokról, miután számos templom is használhatatlanná vált a természeti csapásban.
2011.02.27. 11:45
 
 
Emelkedett a BUX a héten, de a részvények vegyesen mozogtak
Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a múlt héten annak ellenére, hogy az európai és az amerikai piacok is estek az észak-afrikai országokban kialakult politikai feszültség hatására. A BUX 23.046,76 ponton zárt pénteken, 533,02 ponttal, 2,37 százalékkal magasabban az előző heti záró áránál. A vezető részvények ugyanakkor vegyesen mozogtak, az indexet elsősorban az olajár emelkedése miatt dráguló Mol húzta fölfelé. A forgalom továbbra is alacsony maradt, bár az előző hét 57,35 milliárd forintos forgalmánál magasabb értékben, 83,2 milliárd forint értékben születtek üzletek a részvénypiacon.
2011.02.27. 10:30
 
Újabb összecsapások a tunéziai fővárosban, 3 halott
Újabb összecsapásokra került sor szombat éjjel Tuniszban az átmeneti kormány ellen tüntetők és a tunéziai rendőrség között; az összetűzéseknek legalább három halálos áldozata és tucatnyi sebesültje van - közölték a hatóságok. Helyi lakosok szerint éjfél után lövések is dördültek Tuniszban, s a főváros felett helikopter járőrözött az éjjel. A belügyminisztérium arról számolt be, hogy több mint száz embert vettek őrizetbe gyújtogatás és súlyos károkozás miatt.
2011.02.27. 10:15
 
 
Szlovákia bezárta tripoli nagykövetségét
Szlovákia bezárta líbiai nagykövetségét - közölte a szlovák külügyminisztériumra hivatkozva a közszolgálati TASR hírügynökség. Lubos Schwarzbacher külügyi szóvivő a hírügynökségnek elmondta, hogy a tripoli nagykövetséget Mikulás Dzurinda külügyminiszter utasítására zárták be a folytatódó zavargások miatt. A szlovák diplomatákat egy francia repülőgép szállítja haza. Líbiában mintegy félszáz szlovák állampolgár volt, közülük 16 személy kérte hazaszállítását. Csehország bejelentette, hogy vasárnap szintén bezárja tripoli nagykövetségét. A cseh diplomatákat még a nap folyamán evakuálják a líbiai fővárosból, mégpedig magyar segítséggel - jelentette be a cseh külügyi szóvivő. Részleteket nem közölt.
2011.02.26. 21:45
 
A szlovákiai református egyház is csatlakozhat a Magyar Református Egyházhoz
Júniustól a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház is csatlakozhat a jelenleg szinte az egész Kárpát-medencére kiterjedő, 2009-ben létrejött egységes Magyar Református Egyházhoz - közölte Tarr Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának szóvivője szombaton az MTI érdeklődésére. Mint azt a Magyar Református Egyház Generális Konventjének Mályiban megrendezett elnökségi ülése után a szóvivő elmondta, a felvidéki reformátusok képviselői olyan, a nemzetközi gyakorlatot figyelembe vevő javaslatot terjesztettek elő, miszerint bizonyos fenntartással ratifikálnák a Magyar Református Egyház alkotmányát; a részletek kidolgozása még hátravan.
2011.02.26. 19:45
 
 
LMP: lerágott csont a büntethetőségi korhatár leszállítása
Az LMP szerint lerágott csont a büntethetőségi korhatár leszállítása. Dorosz Dávid Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejegyzésére reagálva úgy fogalmazott: a miniszterelnök szeretné elterelni a figyelmet arról, hogy az eddigi büntetőpolitikája megbukott. Az ellenzéki képviselő szombaton az MTI-nek hangsúlyozta: az országot járva és LMP-s képviselők beszámolói alapján kijelenthető, hogy - a kormányfő írásával ellentétben - a vidéki kisvárosok, falvak közbiztonsága nem javult.
2011.02.26. 19:45
 
 
Civileket fegyvereznek fel az elnökhöz hű erők Líbiában
A Moammer el-Kadhafi líbiai elnökhöz hű erők civileket fegyvereznek fel, hogy azok ellenőrző pontokat létesítsenek és járőrözzenek Tripoliban, az észak-afrikai ország fővárosában. Kadhafi előző nap bejelentette: szükség esetén minden fegyverraktárt megnyitnak, hogy felfegyverezzék a lakosságot. Híveit pedig felszólította, álljanak készen arra, hogy harcoljanak "Líbiáért, a méltóságért és az olajért". Egy szemtanú szombaton elmondta: látta, hogy Kadhafi hívei bementek a rendszer alapját jelentő "forradalmi bizottságok" egyikének épületébe, s onnan fegyverekkel jöttek ki.
2011.02.26. 19:30
 
 
MSZP: megkapta az országos minősítést Gyurcsány Ferenc platformja
Megkapta az országos minősítést az MSZP választmányától a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform szombaton. A döntést egyhangúlag hozták meg - mondta Simon Gábor választmányi elnök a testület ülése után. A korábbi kormányfő tavaly októberben alakította meg a '89-es demokraták politikai közösségének megszervezését célul tűző Demokratikus Koalíciót. Gyurcsány február 18-i évértékelő beszédében arról beszélt, hogy az MSZP átalakításával a párt jövő évi kongresszusán új balközép demokrata pártot kell létrehozni. Mint mondta: rendszerváltozás szükséges a szocialista pártban, hogy az MSZP részt vehessen az 1989-es alkotmány értékeire épülő új köztársaság megteremtésében.
2011.02.26. 16:30
 
 
Gyakorlópályát építtet a fiataloknak a gördeszkás magyar pap
Rédicsen és Lentiben is egy-egy gördeszkapálya építése indul Lendvai Zoltán rédicsi plébános kezdeményezésére, aki tavaly nyáron gördeszkás mutatványával világhírre tett szert. Zoltán atya az MTI-nek elmondta: nemrég egy barátjával a szlovéniai Lendván felkeresték azt a céget, amelyik eddig Európa-szerte már mintegy 200 könnyűbeton gördeszkapályát tervezett és épített. A cégvezetőkkel történt kapcsolatfelvétel után a napokban elkezdték a tervezést és hamarosan indul a kivitelezés is mindkét településen. A könnyűbeton elemekből épülő pályák költségének jelentős részét a szlovén társaság magára vállalta.
2011.02.26. 15:30
 
 
Markó: az RMDSZ az erdélyi magyarság közös szellemi-politikai vagyona
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az erdélyi magyarság közös szellemi-politikai vagyona - mondta szombaton Nagyváradon Markó Béla. A tisztújító kongresszusát tartó szövetség elnöke beszámolójában hangsúlyozta: a politikai egység önmagában is érték egy kisebbségi helyzetben levő közösség esetében, mert azt mutatja, hogy abban a közösségben erősebb az összetartozás szándéka, mint a széthúzás, erősebbek a közös érdekek, mint a véleménykülönbségek. Markó emlékeztetett: Romániában a szervezet partneri viszonyt alakított ki a különböző demokratikus pártokkal, ma már közigazgatáshoz, kormányzáshoz értő, felkészült politikusi gárdája van.
2011.02.26. 15:15
 
 
Megkezdődött az RMDSZ kongresszusa
Nagyváradon megkezdődött a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tizedik - tisztújító - kongresszusa, amely a várakozások szerint új fejezetet nyit a szövetség huszonegy éves történetében. Az RMDSZ eddigi elnöke, Markó Béla, aki tizennyolc esztendőn keresztül állt a romániai magyarok e szervezetének az élén, ezúttal nem jelölteti magát újra a posztra. Három személy mérkőzik meg egymással szombaton a csaknem 560 küldött előtt az elnöki székért: Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, Eckstein-Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor (Traian Basescu államfő jelenlegi kisebbségügyi tanácsadója) és Olosz Gergely RMDSZ-es háromszéki képviselő.
2011.02.26. 13:15
 
 
Gyurcsány Ferenc platformjáról dönt ma az MSZP-választmány
Ma dönt az MSZP választmánya a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform országos minősítéséről. A testület ülésén napirend előtt felszólal Mesterházy Attila pártelnök. A Demokratikus Koalíció Platform tavaly októberben alakult meg azzal a céllal, hogy megszervezze a '89-es demokraták politikai képviseletét. Elnöke Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, alelnökei Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter és Vitányi Iván, aki a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform elnökségét cseréli fel új tisztségére. A szocialista pártban hét platform működik, a korábbi miniszterelnöké lehet a nyolcadik. Ehhez az kell, hogy az MSZP választmánya megadja számára az országos minősítést.
2011.02.26. 08:45
 
 
A szlovák rendőrség őrizetbe vette Jozef Rohácot
A szlovák rendőrség őrizetbe vette Jozef Rohácot egy Magyarországon kiadott európai letartóztatási parancs alapján. Rohácot még február 18-án vették őrizetbe Léván, s jelenleg fogdában van, őrizetbe vételéről ügyészi indítvány alapján a bíróság döntött - közölte Andrea Dobiásová, a szlovák rendőrség országos parancsnokságának szóvivője. A budapesti Fővárosi Bíróság tavaly október végén első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól Jozef Rohácot, két év börtönbüntetésre ítélte viszont robbanóanyaggal való visszaélés miatt.
2011.02.25. 18:30
 
 
Minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lenne a dohányzás júliustól
Több kormánypárti képviselő aláírásával benyújtották pénteken azt a törvénymódosító javaslatot , melynek értelmében a jövőben minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lehet a dohányzás - jelentette be Heintz Tamás (Fidesz). A Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón a fideszes képviselő egyúttal azt is bejelentette, hogy ő is abbahagyja a dohányzást. Hangsúlyozta, hogy évente 70 ezerrel fogy Magyarország lakossága, közülük 28 ezren a dohányzással kapcsolatos ártalmak miatt halnak meg. A javaslat három hónap türelmi időt ad, júliustól lépne életbe a korlátozás - mondta Heintz. Szócska elmondta, hogy a kormányzat támogatja a javaslatot.
2011.02.25. 18:00
 
 
Labdarúgó NB I: a Debrecen és a Szolnok mérkőzése is elmarad
A pályák alkalmatlansága miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága hozzájárult ahhoz, hogy elhalasszák a Monicomp Liga hétvégi, 17. fordulójából a szombati DVSC-TEVA - Paksi FC, valamint Szolnoki MÁV FC-Lombard Pápa találkozókat. A hajdúságiak honlapja pénteken arról számolt be, hogy a havazás mellett a nagy hideg is komoly gondot jelent, mivel a pálya talaja balesetveszélyessé, beton keménnyé vált. A szolnokiak internetes oldala szerint péntek reggelre 10-12 centiméteres hóréteg borította a stadion gyepszőnyegét.
2011.02.25. 17:15
 
 
Berepülési engedélyre vár a Líbiában rekedt magyarok gépe
Az a repülőgép, amely a Líbiában rekedt magyarokat hozná haza, a líbiai hatóságok berepülési engedélyére vár, e nélkül nem indulhat el - mondta Pataki Eszter külügyminisztériumi szóvivő pénteken az MTI érdeklődésére. Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön azt közölte: tudomása szerint mintegy 50-60 magyar állampolgár tartózkodik Líbiában, értük Magyarország repülőgépet küld. Hangoztatta, hogy eddig egyiküknek sem esett bántódása. A belügyminiszter az MTI-nek Brüsszelben adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: "elsődleges feladatunk a Líbiában rekedt EU-állampolgárok hazahozatala az unióba".
2011.02.25. 17:15
 
 
Sukoró-ügy: március 8-án kezdődik a Budai Gyula ellen indított per
Március 8-án lesz az első tárgyalása annak a személyiségi jogi pernek, amelyet Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök indítottak Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen a Sukoró-ügy kapcsán - értesült az ügyet jól ismerő forrásból pénteken az MTI. A Pest Megyei Bíróságon kezdődő per fő kérdése az lesz, hogy megsértette-e a volt miniszterelnökök jó hírnevét az alperes Budai Gyula, amikor egyebek mellett azt mondta egy tavaly nyári sajtótájékoztatón: dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai és Gyurcsány is hamisan tanúskodott az ügyészség előtt.
2011.02.25. 16:45
 
 
Tripoliban tüntetők közé lőttek, harckocsik őrzik a város határát
A líbiai biztonsági erők tüzet nyitottak tüntetőkre a főváros, Tripoli több negyedében is a pénteki ima után, többeket megölve - mondták el szemtanúk telefonon. A BBC brit közszolgálati rádió közben arról számolt be, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető parancsára harckocsik őrzik a fővárosba vezető utakat, megakadályozandó, hogy ellenzéki erők hatoljanak be Tripoliba. Tripoliban Kadhafi milicistái jelentős számban vonultak föl a mecsetek környékén, hogy megfélemlítsék a pénteki imáról kiözönlő tömeget. Szemtanúk szerint a hívők így is Kadhafi-ellenes jelszavakat kezdtek skandálni, amint kiléptek az imahelyekről.
2011.02.25. 16:00
 
 
A közösségi háló vagy A király beszéde kaphatja az Oscart
Vasárnap este kiderül, hogy A közösségi háló vagy A király beszéde tetszett jobban az Amerikai Filmakadémia tagságának. A 83. hollywoodi Oscar-gála számos high-tech izgalmat is kínál. A trendet meghatározni igyekvő elemzők a modernség és a hagyomány, illetve egy fiatal és egy idősebb nemzedék egymásnak feszülésében látják az idei Oscar-gála fő jellemzőjét. Mindeközben a közönség kegyeiért harcoló Filmakadémia minden high-tech módszert bevet, hogy a ceremóniának többé ne legyenek titkai a díjátadót az éteren át követő nézők előtt.
2011.02.25. 15:30
 
 
Nincs napirenden kormánygépvásárlás
Nincs napirenden repülőgép-vásárlás a kabinet részére - közölte pénteken a kormányszóvivő, hozzátéve ugyanakkor, hogy a kormányzati utazások költségeit áttekintik. Nagy Anna azzal összefüggésben beszélt erről egy budapesti háttérbeszélgetésen, hogy a hvg.hu azt írta: a birtokába került dokumentum szerint negyvenmillió eurós, vagyis tízmilliárd forintos repülőgép-vásárlást, esetleg a Malév, illetve az OTP és a Mol által használt légi jármű több százmillió forintos bérlését fontolgatja a kormány. A kormányszóvivő nemcsak a vásárlás, hanem a bérlés tervét is cáfolta.
2011.02.25. 14:15
 
 
Elemzők szerint két héten belül akár 400 forint fölé nőhet a benzinár
Ha a spekuláció és a földközi-tengeri politikai bizonytalanság miatt tovább emelkedik a kőolaj ára, és gyengül a forint a dollárhoz képest, két héten belül átlépheti a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára a magyar piacon, az viszont bizonyos, hogy a jövő héten ismét emeli az árakat a Mol. Az emelés 4-5 forint is lehet, de szakértők szerint, ha a Mol minden tényezőt figyelembe venne a nagykereskedelmi árak alakításánál, akkor 10 forintos növekedés sem lenne elképzelhetetlen. Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a 400 forintos ár nagyon közel van, ezt akár a következő egy-két héten is elérhetik az üzemanyagok.
2011.02.25. 12:30
 
 
Feljelentést tett Budai Gyula a HM egykori államtitkárának ügyében
Büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos Fapál Lászlónak, a Honvédelmi Miniszter egykori államtitkárának ingatlanszerzése ügyében. Budai Gyula ezt a honvédelmi bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága ülésén jelentette be, amelyen Juhász Ferenc (MSZP) egykori honvédelmi miniszter nem jelent meg. A kormánybiztos közölte: hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést, álláspontja szerint ugyanis alaposan feltételezhető, hogy a magyar államot több mint 40 millió forint kár érte Fapál ingatlanszerzésével összefüggésben. Budai hozzátette, az ügyben Juhász is "tevőlegesen részt vett".
2011.02.25. 12:15
 
 
Orbán: a költségvetés nem állhatja egymaga a bedőlt lakáshitelek árát
A kormányfő azt szeretné, hogy a magyar költségvetés, a bankrendszer és az adósok arányosan osszák meg a devizaárfolyam elszabadulása miatt bedőlő lakáshitelek költségeit. Orbán Viktor erről pénteki Facebook-bejegyzésében ír, amelyben ezúttal az otthonteremtés témakörében válaszol a neki feltett kérdésekre. A miniszterelnök megerősíti, hogy a devizahiteleik miatt rossz helyzetbe kerülők megsegítésére fel fogják állítani a nemzeti eszközkezelőt; a terveket kidolgozták, folynak a tárgyalások arról, hogy a magyar költségvetés és a bankrendszer milyen arányban vállaljon felelősséget a kialakult helyzetért.
2011.02.25. 12:00
 
 
Talmácsi: van még esély az indulásra a vb-sorozatban
Még mindig nincs csapata Talmácsi Gábornak. A magyar versenyző, aki tavaly a gyorsaságimotoros- világbajnokság Moto2-es kategóriájában szerepelt, azt mondta az MTI-nek, megítélése szerint még van lehetősége arra, hogy induljon a március végén kezdődő vb-sorozatban. "Úgy gondolom, ötven-ötven százalék az esélyem arra, hogy az idén indulni tudjak a világbajnokságon és arra is, hogy nem" - fogalmazott a 29 esztendős Talmácsi, aki 2007-ben világbajnok volt a 125 kcm-esek között. "A háttérben folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Jelenleg elérkeztünk arra a szintre, hogy már nem rajtam múlik a döntés, hanem a másik félen."
2011.02.25. 11:15
 
 
Bevezetnék az általános iskolák alsó tagozatán a mindennapos testnevelést
Szeptembertől az általános iskolák alsó tagozatán és ötödik osztályban várhatóan bevezetik a mindennapos testnevelést, ha az Országgyűlés elfogadja az új közoktatási törvényt. A mindennapos testmozgás felmenő rendszerben, később a felső tagozaton és középiskolákban is életbe lépne az oktatási államtitkárság tervei szerint. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár egy fővárosi konzultáción azt mondta, a mindennapos testnevelés bevezetéséről a politikai döntés megszületett, a vonatkozó költségigények pedig szerepelnek a közoktatási törvény koncepciójában.
2011.02.25. 09:15
 
 
Líbia ügyében konkrét intézkedéseket sürget Franciaország
Franciaország az ENSZ Biztonsági Tanácsának újbóli sürgős összehívását fogja kezdeményezni a líbiai válság ügyében - közölte csütörtök este a francia elnök hivatal. "Az ENSZ BT által február 22-én egyhangúlag elfogadott határozat (amelyben az erőszakcselekmények beszüntetésére szólították fel Líbiát) folytatásaként most már konkrét intézkedésekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a humanitárius segélyek bejuttatását (az országba) és a líbiai civil lakosság elleni erőszak felelőseinek megbüntetését" - olvasható Nicolas Sarkozy közleményében. A dokumentum szerint a francia elnök az este folyamán telefonon egyeztetett a líbiai helyzetről amerikai kollegájával.
2011.02.24. 22:45
 
 
Az UEFA kizárással fenyegeti a szerbeket
Amennyiben a jövőben újabb szurkolói rendbontások történnek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár ki is zárhatja a kontinentális sorozatokból a szerb csapatokat. "Ha a helyi huligánok folytatják erőszakos és bűnöző magatartásukat, a szerb klubok és a válogatott nem vehet részt az európai versenyeken" - közölte Michel Platini, az UEFA elnöke közölte Boris Tadic szerb államfővel csütörtöki, belgrádi megbeszélésükön. A találkozót követően kiadott közlemény szerint a köztársasági elnök biztosította Platinit arról, hogy országa "végleg leszámol a huligánokkal".
2011.02.24. 18:30
 
 
Megszűnik a Zóna Taxi
A Zóna-Service Zrt. közel öt év tevékenység után megszünteti taxi üzletágának tevékenységét - közölte a cég pénteken az MTI-vel. Veres István, a Zóna-Service Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy azért döntöttek így, mert láthatólag nem fog rendeződni rövid időn belül "a reptéri személyszállítási helyzet", emellett Budapesten is túlkínálat van a taxisokból. Az alvállalkozókat is figyelembe véve 60-70 közvetlen alkalmazottat, és majdnem 300 taxist érint a tevékenység megszüntetése - ismertette a vezérigazgató. A taxisokkal és a Zóna Taxival személyszállításra szerződésben álló cégekkel már felbontották a szerződéseket.
2011.02.24. 18:00
 
 
FTC: Berkiék magyar befektetőt keresnek
Magyar befektetőt szeretne találni Berki Krisztián, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. korábbi vezérigazgatója, aki elsősorban az anyaegyesületnek értékesítené a részvénytársaságot. Berki csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával, ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően - ahol új igazgatóság áll fel - életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt. Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel.
2011.02.24. 15:45
 
 
Ellentámadást indított a líbiai kormány
A líbiai hadsereg Moammer Kadhafihoz, az ország vezetőjéhez hű alakulatai támadást hajtottak végre a felkelők ellen a Tripolitól délnyugatra fekvő az-Závija városában - jelentette az al-Arabíja szemtanúkra hivatkozva. A halálos áldozatokról és súlyos sebesültekről is hírt adó arab műholdas televízió később hírül adta, hogy Moammer Kadhafi "rövidesen" üzenetet intéz a város lakosságához. Egy másik forrás szerint támadás érte a kormányellenes fegyvereseket a fővárostól keletre fekvő Miszráta városánál is. Egy volt katonatiszt az-Závijából telefonon beszélve azt mondta a tévének, hogy "nagyon nehéz a helyzet, a városban sok a halott és a sebesült".
2011.02.24. 15:45
 
 
Kikötött Szíriában a két iráni hadihajó
Kikötött Szíriában az a két iráni hadihajó, amelyek a Szuezi-csatornán áthaladva érték el úti céljukat, a Földközi-tenger keleti medencéjét, s amelyek útját Izrael provokációnak nevezte. A hajók megérkezéséről egy iráni tengernagy számolt be csütörtökön. Habibulla Szajjári azt mondta az izraeli aggodalmakról, "a cionista rezsim felfújja ezt az ügyet, hogy feszültséget keltsen a térségbeli országok testvéri viszonyában". Az Alvand osztályú, torpedókkal és hajók ellen bevethető rakétákkal felszerelt fregatt és kísérőhajója, a 33 ezer tonna vízkiszorítású Hark szerda éjjel dokkolt Latakia kikötőjében.
2011.02.24. 14:15
 
VV Gombi bevállalta
A ValóVilág talán legérdekesebb kiválasztásának lehettünk tegnap tanúi. Gombár úr dupla vagy semmi alapon Alakoszt hívta ki.
2011.02.24. 11:21
 
 
A szennyezett levegő több szívrohamot okoz, mint a kokain
A légszennyezés több szívrohamot okoz, mint a kokainhasználat, vele azonos a kockázati hányada az alkohol, a kávé és a fizikai megerőltetés által kiváltott infarktusnak - állítják tanulmányukban belga kutatók. Szex, harag, marihuánahasználat és légzőszervi fertőzések is kiválthatnak szívrohamot, ám a kutatók szerint a légszennyezés a főbűnös. A megállapítások - amelyeket a The Lancet brit orvosi folyóiratban közöltek - azt jelzik, hogy a népesség jelentős részét érintő levegőszennyezést az összefüggéseket tekintve komolyabban kellene venni, amikor a szívkockázatot elemzik, például olyan nagyobb egyéni kockázatot jelentő, ám ritkábban előforduló tényezőkhöz viszonyítva, mint a droghasználat.
2011.02.24. 11:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML