2015. július 5., vasárnap - Sarolta, Emese
Deviza:  
EUR/HUF 314,41 USD/HUF 283,12 CHF/HUF 300,42
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24326 találat
 
 
Gyakorlópályát építtet a fiataloknak a gördeszkás magyar pap
Rédicsen és Lentiben is egy-egy gördeszkapálya építése indul Lendvai Zoltán rédicsi plébános kezdeményezésére, aki tavaly nyáron gördeszkás mutatványával világhírre tett szert. Zoltán atya az MTI-nek elmondta: nemrég egy barátjával a szlovéniai Lendván felkeresték azt a céget, amelyik eddig Európa-szerte már mintegy 200 könnyűbeton gördeszkapályát tervezett és épített. A cégvezetőkkel történt kapcsolatfelvétel után a napokban elkezdték a tervezést és hamarosan indul a kivitelezés is mindkét településen. A könnyűbeton elemekből épülő pályák költségének jelentős részét a szlovén társaság magára vállalta.
2011.02.26. 15:30
 
 
Markó: az RMDSZ az erdélyi magyarság közös szellemi-politikai vagyona
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az erdélyi magyarság közös szellemi-politikai vagyona - mondta szombaton Nagyváradon Markó Béla. A tisztújító kongresszusát tartó szövetség elnöke beszámolójában hangsúlyozta: a politikai egység önmagában is érték egy kisebbségi helyzetben levő közösség esetében, mert azt mutatja, hogy abban a közösségben erősebb az összetartozás szándéka, mint a széthúzás, erősebbek a közös érdekek, mint a véleménykülönbségek. Markó emlékeztetett: Romániában a szervezet partneri viszonyt alakított ki a különböző demokratikus pártokkal, ma már közigazgatáshoz, kormányzáshoz értő, felkészült politikusi gárdája van.
2011.02.26. 15:15
 
 
Megkezdődött az RMDSZ kongresszusa
Nagyváradon megkezdődött a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tizedik - tisztújító - kongresszusa, amely a várakozások szerint új fejezetet nyit a szövetség huszonegy éves történetében. Az RMDSZ eddigi elnöke, Markó Béla, aki tizennyolc esztendőn keresztül állt a romániai magyarok e szervezetének az élén, ezúttal nem jelölteti magát újra a posztra. Három személy mérkőzik meg egymással szombaton a csaknem 560 küldött előtt az elnöki székért: Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, Eckstein-Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor (Traian Basescu államfő jelenlegi kisebbségügyi tanácsadója) és Olosz Gergely RMDSZ-es háromszéki képviselő.
2011.02.26. 13:15
 
 
Gyurcsány Ferenc platformjáról dönt ma az MSZP-választmány
Ma dönt az MSZP választmánya a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform országos minősítéséről. A testület ülésén napirend előtt felszólal Mesterházy Attila pártelnök. A Demokratikus Koalíció Platform tavaly októberben alakult meg azzal a céllal, hogy megszervezze a '89-es demokraták politikai képviseletét. Elnöke Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, alelnökei Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter és Vitányi Iván, aki a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform elnökségét cseréli fel új tisztségére. A szocialista pártban hét platform működik, a korábbi miniszterelnöké lehet a nyolcadik. Ehhez az kell, hogy az MSZP választmánya megadja számára az országos minősítést.
2011.02.26. 08:45
 
 
A szlovák rendőrség őrizetbe vette Jozef Rohácot
A szlovák rendőrség őrizetbe vette Jozef Rohácot egy Magyarországon kiadott európai letartóztatási parancs alapján. Rohácot még február 18-án vették őrizetbe Léván, s jelenleg fogdában van, őrizetbe vételéről ügyészi indítvány alapján a bíróság döntött - közölte Andrea Dobiásová, a szlovák rendőrség országos parancsnokságának szóvivője. A budapesti Fővárosi Bíróság tavaly október végén első fokon felmentette a kitervelt emberölés kísérletének vádja alól Jozef Rohácot, két év börtönbüntetésre ítélte viszont robbanóanyaggal való visszaélés miatt.
2011.02.25. 18:30
 
 
Minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lenne a dohányzás júliustól
Több kormánypárti képviselő aláírásával benyújtották pénteken azt a törvénymódosító javaslatot , melynek értelmében a jövőben minden zárt légterű nyilvános helyen tilos lehet a dohányzás - jelentette be Heintz Tamás (Fidesz). A Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatón a fideszes képviselő egyúttal azt is bejelentette, hogy ő is abbahagyja a dohányzást. Hangsúlyozta, hogy évente 70 ezerrel fogy Magyarország lakossága, közülük 28 ezren a dohányzással kapcsolatos ártalmak miatt halnak meg. A javaslat három hónap türelmi időt ad, júliustól lépne életbe a korlátozás - mondta Heintz. Szócska elmondta, hogy a kormányzat támogatja a javaslatot.
2011.02.25. 18:00
 
 
Labdarúgó NB I: a Debrecen és a Szolnok mérkőzése is elmarad
A pályák alkalmatlansága miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága hozzájárult ahhoz, hogy elhalasszák a Monicomp Liga hétvégi, 17. fordulójából a szombati DVSC-TEVA - Paksi FC, valamint Szolnoki MÁV FC-Lombard Pápa találkozókat. A hajdúságiak honlapja pénteken arról számolt be, hogy a havazás mellett a nagy hideg is komoly gondot jelent, mivel a pálya talaja balesetveszélyessé, beton keménnyé vált. A szolnokiak internetes oldala szerint péntek reggelre 10-12 centiméteres hóréteg borította a stadion gyepszőnyegét.
2011.02.25. 17:15
 
 
Berepülési engedélyre vár a Líbiában rekedt magyarok gépe
Az a repülőgép, amely a Líbiában rekedt magyarokat hozná haza, a líbiai hatóságok berepülési engedélyére vár, e nélkül nem indulhat el - mondta Pataki Eszter külügyminisztériumi szóvivő pénteken az MTI érdeklődésére. Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön azt közölte: tudomása szerint mintegy 50-60 magyar állampolgár tartózkodik Líbiában, értük Magyarország repülőgépet küld. Hangoztatta, hogy eddig egyiküknek sem esett bántódása. A belügyminiszter az MTI-nek Brüsszelben adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: "elsődleges feladatunk a Líbiában rekedt EU-állampolgárok hazahozatala az unióba".
2011.02.25. 17:15
 
 
Sukoró-ügy: március 8-án kezdődik a Budai Gyula ellen indított per
Március 8-án lesz az első tárgyalása annak a személyiségi jogi pernek, amelyet Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök indítottak Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen a Sukoró-ügy kapcsán - értesült az ügyet jól ismerő forrásból pénteken az MTI. A Pest Megyei Bíróságon kezdődő per fő kérdése az lesz, hogy megsértette-e a volt miniszterelnökök jó hírnevét az alperes Budai Gyula, amikor egyebek mellett azt mondta egy tavaly nyári sajtótájékoztatón: dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai és Gyurcsány is hamisan tanúskodott az ügyészség előtt.
2011.02.25. 16:45
 
 
Tripoliban tüntetők közé lőttek, harckocsik őrzik a város határát
A líbiai biztonsági erők tüzet nyitottak tüntetőkre a főváros, Tripoli több negyedében is a pénteki ima után, többeket megölve - mondták el szemtanúk telefonon. A BBC brit közszolgálati rádió közben arról számolt be, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető parancsára harckocsik őrzik a fővárosba vezető utakat, megakadályozandó, hogy ellenzéki erők hatoljanak be Tripoliba. Tripoliban Kadhafi milicistái jelentős számban vonultak föl a mecsetek környékén, hogy megfélemlítsék a pénteki imáról kiözönlő tömeget. Szemtanúk szerint a hívők így is Kadhafi-ellenes jelszavakat kezdtek skandálni, amint kiléptek az imahelyekről.
2011.02.25. 16:00
 
 
A közösségi háló vagy A király beszéde kaphatja az Oscart
Vasárnap este kiderül, hogy A közösségi háló vagy A király beszéde tetszett jobban az Amerikai Filmakadémia tagságának. A 83. hollywoodi Oscar-gála számos high-tech izgalmat is kínál. A trendet meghatározni igyekvő elemzők a modernség és a hagyomány, illetve egy fiatal és egy idősebb nemzedék egymásnak feszülésében látják az idei Oscar-gála fő jellemzőjét. Mindeközben a közönség kegyeiért harcoló Filmakadémia minden high-tech módszert bevet, hogy a ceremóniának többé ne legyenek titkai a díjátadót az éteren át követő nézők előtt.
2011.02.25. 15:30
 
 
Nincs napirenden kormánygépvásárlás
Nincs napirenden repülőgép-vásárlás a kabinet részére - közölte pénteken a kormányszóvivő, hozzátéve ugyanakkor, hogy a kormányzati utazások költségeit áttekintik. Nagy Anna azzal összefüggésben beszélt erről egy budapesti háttérbeszélgetésen, hogy a hvg.hu azt írta: a birtokába került dokumentum szerint negyvenmillió eurós, vagyis tízmilliárd forintos repülőgép-vásárlást, esetleg a Malév, illetve az OTP és a Mol által használt légi jármű több százmillió forintos bérlését fontolgatja a kormány. A kormányszóvivő nemcsak a vásárlás, hanem a bérlés tervét is cáfolta.
2011.02.25. 14:15
 
 
Elemzők szerint két héten belül akár 400 forint fölé nőhet a benzinár
Ha a spekuláció és a földközi-tengeri politikai bizonytalanság miatt tovább emelkedik a kőolaj ára, és gyengül a forint a dollárhoz képest, két héten belül átlépheti a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára a magyar piacon, az viszont bizonyos, hogy a jövő héten ismét emeli az árakat a Mol. Az emelés 4-5 forint is lehet, de szakértők szerint, ha a Mol minden tényezőt figyelembe venne a nagykereskedelmi árak alakításánál, akkor 10 forintos növekedés sem lenne elképzelhetetlen. Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a 400 forintos ár nagyon közel van, ezt akár a következő egy-két héten is elérhetik az üzemanyagok.
2011.02.25. 12:30
 
 
Feljelentést tett Budai Gyula a HM egykori államtitkárának ügyében
Büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos Fapál Lászlónak, a Honvédelmi Miniszter egykori államtitkárának ingatlanszerzése ügyében. Budai Gyula ezt a honvédelmi bizottságnak az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága ülésén jelentette be, amelyen Juhász Ferenc (MSZP) egykori honvédelmi miniszter nem jelent meg. A kormánybiztos közölte: hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést, álláspontja szerint ugyanis alaposan feltételezhető, hogy a magyar államot több mint 40 millió forint kár érte Fapál ingatlanszerzésével összefüggésben. Budai hozzátette, az ügyben Juhász is "tevőlegesen részt vett".
2011.02.25. 12:15
 
 
Orbán: a költségvetés nem állhatja egymaga a bedőlt lakáshitelek árát
A kormányfő azt szeretné, hogy a magyar költségvetés, a bankrendszer és az adósok arányosan osszák meg a devizaárfolyam elszabadulása miatt bedőlő lakáshitelek költségeit. Orbán Viktor erről pénteki Facebook-bejegyzésében ír, amelyben ezúttal az otthonteremtés témakörében válaszol a neki feltett kérdésekre. A miniszterelnök megerősíti, hogy a devizahiteleik miatt rossz helyzetbe kerülők megsegítésére fel fogják állítani a nemzeti eszközkezelőt; a terveket kidolgozták, folynak a tárgyalások arról, hogy a magyar költségvetés és a bankrendszer milyen arányban vállaljon felelősséget a kialakult helyzetért.
2011.02.25. 12:00
 
 
Talmácsi: van még esély az indulásra a vb-sorozatban
Még mindig nincs csapata Talmácsi Gábornak. A magyar versenyző, aki tavaly a gyorsaságimotoros- világbajnokság Moto2-es kategóriájában szerepelt, azt mondta az MTI-nek, megítélése szerint még van lehetősége arra, hogy induljon a március végén kezdődő vb-sorozatban. "Úgy gondolom, ötven-ötven százalék az esélyem arra, hogy az idén indulni tudjak a világbajnokságon és arra is, hogy nem" - fogalmazott a 29 esztendős Talmácsi, aki 2007-ben világbajnok volt a 125 kcm-esek között. "A háttérben folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Jelenleg elérkeztünk arra a szintre, hogy már nem rajtam múlik a döntés, hanem a másik félen."
2011.02.25. 11:15
 
 
Bevezetnék az általános iskolák alsó tagozatán a mindennapos testnevelést
Szeptembertől az általános iskolák alsó tagozatán és ötödik osztályban várhatóan bevezetik a mindennapos testnevelést, ha az Országgyűlés elfogadja az új közoktatási törvényt. A mindennapos testmozgás felmenő rendszerben, később a felső tagozaton és középiskolákban is életbe lépne az oktatási államtitkárság tervei szerint. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár egy fővárosi konzultáción azt mondta, a mindennapos testnevelés bevezetéséről a politikai döntés megszületett, a vonatkozó költségigények pedig szerepelnek a közoktatási törvény koncepciójában.
2011.02.25. 09:15
 
 
Líbia ügyében konkrét intézkedéseket sürget Franciaország
Franciaország az ENSZ Biztonsági Tanácsának újbóli sürgős összehívását fogja kezdeményezni a líbiai válság ügyében - közölte csütörtök este a francia elnök hivatal. "Az ENSZ BT által február 22-én egyhangúlag elfogadott határozat (amelyben az erőszakcselekmények beszüntetésére szólították fel Líbiát) folytatásaként most már konkrét intézkedésekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a humanitárius segélyek bejuttatását (az országba) és a líbiai civil lakosság elleni erőszak felelőseinek megbüntetését" - olvasható Nicolas Sarkozy közleményében. A dokumentum szerint a francia elnök az este folyamán telefonon egyeztetett a líbiai helyzetről amerikai kollegájával.
2011.02.24. 22:45
 
 
Az UEFA kizárással fenyegeti a szerbeket
Amennyiben a jövőben újabb szurkolói rendbontások történnek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár ki is zárhatja a kontinentális sorozatokból a szerb csapatokat. "Ha a helyi huligánok folytatják erőszakos és bűnöző magatartásukat, a szerb klubok és a válogatott nem vehet részt az európai versenyeken" - közölte Michel Platini, az UEFA elnöke közölte Boris Tadic szerb államfővel csütörtöki, belgrádi megbeszélésükön. A találkozót követően kiadott közlemény szerint a köztársasági elnök biztosította Platinit arról, hogy országa "végleg leszámol a huligánokkal".
2011.02.24. 18:30
 
 
Megszűnik a Zóna Taxi
A Zóna-Service Zrt. közel öt év tevékenység után megszünteti taxi üzletágának tevékenységét - közölte a cég pénteken az MTI-vel. Veres István, a Zóna-Service Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy azért döntöttek így, mert láthatólag nem fog rendeződni rövid időn belül "a reptéri személyszállítási helyzet", emellett Budapesten is túlkínálat van a taxisokból. Az alvállalkozókat is figyelembe véve 60-70 közvetlen alkalmazottat, és majdnem 300 taxist érint a tevékenység megszüntetése - ismertette a vezérigazgató. A taxisokkal és a Zóna Taxival személyszállításra szerződésben álló cégekkel már felbontották a szerződéseket.
2011.02.24. 18:00
 
 
FTC: Berkiék magyar befektetőt keresnek
Magyar befektetőt szeretne találni Berki Krisztián, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. korábbi vezérigazgatója, aki elsősorban az anyaegyesületnek értékesítené a részvénytársaságot. Berki csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával, ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően - ahol új igazgatóság áll fel - életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt. Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel.
2011.02.24. 15:45
 
 
Ellentámadást indított a líbiai kormány
A líbiai hadsereg Moammer Kadhafihoz, az ország vezetőjéhez hű alakulatai támadást hajtottak végre a felkelők ellen a Tripolitól délnyugatra fekvő az-Závija városában - jelentette az al-Arabíja szemtanúkra hivatkozva. A halálos áldozatokról és súlyos sebesültekről is hírt adó arab műholdas televízió később hírül adta, hogy Moammer Kadhafi "rövidesen" üzenetet intéz a város lakosságához. Egy másik forrás szerint támadás érte a kormányellenes fegyvereseket a fővárostól keletre fekvő Miszráta városánál is. Egy volt katonatiszt az-Závijából telefonon beszélve azt mondta a tévének, hogy "nagyon nehéz a helyzet, a városban sok a halott és a sebesült".
2011.02.24. 15:45
 
 
Kikötött Szíriában a két iráni hadihajó
Kikötött Szíriában az a két iráni hadihajó, amelyek a Szuezi-csatornán áthaladva érték el úti céljukat, a Földközi-tenger keleti medencéjét, s amelyek útját Izrael provokációnak nevezte. A hajók megérkezéséről egy iráni tengernagy számolt be csütörtökön. Habibulla Szajjári azt mondta az izraeli aggodalmakról, "a cionista rezsim felfújja ezt az ügyet, hogy feszültséget keltsen a térségbeli országok testvéri viszonyában". Az Alvand osztályú, torpedókkal és hajók ellen bevethető rakétákkal felszerelt fregatt és kísérőhajója, a 33 ezer tonna vízkiszorítású Hark szerda éjjel dokkolt Latakia kikötőjében.
2011.02.24. 14:15
 
VV Gombi bevállalta
A ValóVilág talán legérdekesebb kiválasztásának lehettünk tegnap tanúi. Gombár úr dupla vagy semmi alapon Alakoszt hívta ki.
2011.02.24. 11:21
 
 
A szennyezett levegő több szívrohamot okoz, mint a kokain
A légszennyezés több szívrohamot okoz, mint a kokainhasználat, vele azonos a kockázati hányada az alkohol, a kávé és a fizikai megerőltetés által kiváltott infarktusnak - állítják tanulmányukban belga kutatók. Szex, harag, marihuánahasználat és légzőszervi fertőzések is kiválthatnak szívrohamot, ám a kutatók szerint a légszennyezés a főbűnös. A megállapítások - amelyeket a The Lancet brit orvosi folyóiratban közöltek - azt jelzik, hogy a népesség jelentős részét érintő levegőszennyezést az összefüggéseket tekintve komolyabban kellene venni, amikor a szívkockázatot elemzik, például olyan nagyobb egyéni kockázatot jelentő, ám ritkábban előforduló tényezőkhöz viszonyítva, mint a droghasználat.
2011.02.24. 11:00
 
 
Illegális magyar kutyaértékesítő hálózatot lepleztek le Olaszországban
Az olasz hatóságok a toscanai Pistoia és Prato környékén huszonhét értékes, fajtiszta kutyakölyökre bukkantak; a kiskutyák illegális úton kerültek Itáliába - számolt be az ANSA olasz hírügynökség a honlapján. A helyi rendőri és erdészeti szervek emellett számos, az adás-vétellel kapcsolatos dokumentumot, törzskönyvet, állatorvosi bizonylatot is lefoglaltak a magyar Kutya szóval elnevezett akció során. A nyomozás tavaly nyár óta folyik, amikor is hoppon maradt vásárlók feljelentést tettek.
2011.02.24. 07:45
 
BUX: -0,98 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,37 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 22.352,78 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,22 százalékkal 22.600 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,80 százalékkal 5.590 forintra esett.
2011.02.23. 17:30
 
 
Alkotmányozásról és az EU-elnökségről is tárgyalt Schmitt Pál és Orbán Viktor
Az alkotmányozás és a magyar európai uniós elnökség is téma volt Schmitt Pál köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök szerdai megbeszélésén - tájékoztatta a kormányfő szóvivője az MTI-t a találkozó után. Szijjártó Péter közölte: az alkotmányozás helyzetének áttekintése után a miniszterelnök beszámolt az államfőnek Magyarország uniós elnökségének eddigi tapasztalatairól, tájékoztatta őt a márciusban esedékes EU-csúcs napirendjén szereplő kérdésekről, valamint az ország alkotmányos átszervezésének tervéről.
2011.02.23. 16:45
 
 
Egy volt miniszter szerint Kadhafi adott parancsot a lockerbie-i robbantásra
Moammer Kadhafi líbiai vezető személyesen adott parancsot az 1988-ban a skóciai Lockerbie felett végrehajtott repülőgép-robbantásra - jelentette ki az arab ország lemondott igazságügy-minisztere az Expressen című svéd bulvárlapban szerdán közölt interjújában. Musztafa Abdel-Dzsalíl arab nyelvű nyilatkozatában elmondta, bizonyítékai vannak arra nézve, hogy Kadhafi maga adta ki a parancsot. Az azóta megszűnt amerikai Pan Am légitársaság Londonból New Yorkba tartó Boeing 747-es óriásgépét 1988. december 21-én időzített pokolgéppel robbantották fel; a merényletben 270-en vesztették életüket, köztük négy magyar utas.
2011.02.23. 16:45
 
 
Már huszonöt halálos áldozata van az idei influenza-szezonnak
Már huszonöt, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről tud az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - jelentette be az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) járványügyi osztályának főorvosa. Molnár Zsuzsanna szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: ismét a pandémiás vírussal fertőzött halálos áldozatok száma emelkedett, 22 betegnél az influenza A (H1N1), háromnál pedig a B vírusát mutatták ki. Molnár Zsuzsanna hangsúlyozta: a felnőtt áldozatok közül 22 embernek már életében is ismert súlyos, krónikus betegsége is volt, kettőnél pedig még nem zárultak le a vizsgálatok. Influenza elleni védőoltást egyikük sem kapott.
2011.02.23. 15:45
 
 
Egy brit politikus szerint Kadhafi tömegpusztító fegyvereket is bevethet
Tömegpusztító fegyvereket is bevethet saját népe ellen Kadhafi líbiai vezető - mondta Lord David Owen volt brit külügyminiszter, aki szerint a nemzetközi közösségnek repüléstilalmi övezetet kellene létesítenie Líbia légterében. A líbiai kormányzat megsemmisítette a mustárgáz előállításához szükséges vegyszerek több mint felét és nincs olyan fegyvere, amellyel célba juttathatja a vegyi anyagot - közölte szerdán egy illetékes ENSZ szerv erre reagálva. Az ENSZ Vegyifegyver-tilalmi Szervezete szerint Líbiának még három hónapja van arra, hogy betartsa a mustárgáz-készlete megsemmisítésére vállalt határidőt.
2011.02.23. 15:45
 
 
Akár ezer áldozat is lehet Líbiában; az EU menekíti polgárait
Több mint ezer ember is meghalhatott Líbiában amiatt, hogy az arab ország vezetője, Moammer Kadhafi egyre kétségbeesettebb erőfeszítéseket tesz a négy évtizedes uralmát veszélyeztető lázadás leverésére - mondta szerdán Franco Frattini olasz külügyminiszter. Az Európai Unió (EU) tagállamai és az Európai Bizottság megkezdték a Líbiában tartózkodó, mintegy tízezer EU-állampolgár kimenekítését - jelentette be a végrehajtó testület szóvivője Brüsszelben. Frattini egy római rendezvényen elismerte: nem biztos abban, hányan haltak meg az észak-afrikai országban, de hitelesnek tekinti a több mint ezer ártatlan ember halálára vonatkozó becsléseket.
2011.02.23. 15:30
 
 
Meghirdették "a harag napját" Szaúd-Arábiában is a Facebookon
Meghirdették "a harag napját" Szaúd-Arábia szerte a Facebook közösségi portálon; szerda reggelig több mint 460-an csatlakoztak a választott vezetőket, a nőknek nagyobb szabadságot és a politikai foglyok szabadon bocsátását követelő felhíváshoz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a március 11-re meghirdetett tüntetést támogatók közül hányan élnek Szaúd-Arábiában és hányan külföldön, s hogy hányan hajlandók utcára vonulni közülük a világ legnagyobb kőolajexportáló országában.
2011.02.23. 14:00
 
 
Általános sztrájk bénította meg Görögországot
Általános sztrájk bénította meg szerdán Görögországot, a tömegközlekedés leállt és több mint száz járatot kellett törölni az athéni nemzetközi repülőtéren. A délutáni Budapest-Athén járatot délig nem törölték. A szakszervezetek által szervezett sztrájkkal a kormány megszorító intézkedései ellen tiltakoznak a köz- és magánszféra munkavállalói. A 24 órás munkabeszüntetéshez kórházi orvosok, ápolónők, mentősök, gyógyszerészek, ügyvédek, tanárok, újságírók és kisvállalkozók ezrei csatlakoztak. Az országban szünetel a vasúti közlekedés és nem járnak a kompok sem.
2011.02.23. 13:30
 
 
Újabb áldozatokat találtak a mentés során Új-Zélandon
Hetvenötre emelkedett az új-zélandi Christchurch városát kedden megrázó földrengés ismert halálos áldozatainak a száma, miközben gőzerővel folyik az esetleges túlélők utáni kutatás - közölték a helyi hatóságok. A mentőalakulatok szerdára virradóra rohamtempóban kutatták át a romokat. Munkájukba bekapcsolódott a hadsereg és sok önkéntes is. Ausztrália és az Egyesült Államok mentőosztagokat küldött a szigetországba. Jelenleg 300 embert tartanak nyilván eltűntként. A városban szükségállapotot rendeltek el, és mintegy ezer katonával körülzárták a központot, hogy megelőzzék a fosztogatást. A károk felméréséig bezárták Christchurch repülőterét.
2011.02.23. 11:00
 
 
Blikk: feljelentés Berki Krisztián ellen
Egy magát megnevezni nem kívánó férfi kedden feljelentést tett Berki Krisztián, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. régi-új vezetője ellen azért, hogy kiderüljön, a BK Management Kft. tulajdonosa el tud-e számolni közel 25 millió forinttal - írja szerdai számában a Blikk. A bulvárújság, illetve a Népszabadság információi szerint Berki ellen már a zrt. is feljelentést tervezett. A futballklub vezetői által az elmúlt évben összeállított lista szerint 24.904.680 forinttal nem számolt el a zrt-t két éven át, tavaly júniusig vezető Berki, aki nyolc részletben vett fel ekkora összeget.
2011.02.23. 10:45
 
 
124 ezer Suzukit hívtak vissza a lengéscsillapítók rozsdásodása miatt
Az esetleges balesetek megelőzése érdekében egy korábban Egerben készített alkatrész rozsdásodása miatt visszahívta a Suzuki Swift egyes évjáratait a magyar gyártó - írta a heol.hu. A honlap beszámolója szerint sorra kapják az értesítést azok az autótulajdonosok, akiknek Suzuki Swift típusú járműve 1997. október 1. és 2002. október 1. között hagyta el a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemét. Az autógyártó cég szakemberei az utólagos minőségellenőrzés során észlelték, hogy az első lengéscsillapítók jelentős mértékben elrozsdásodtak. A biztonsági visszahívás 124 ezer 375 Swiftet érint.
2011.02.23. 10:30
 
Düki fogja csinálni VV Béci zenéit
A Bad Boyz frontembere jó barátságot ápol a Való Világ Rácz Bélájával, aki nem titkoltan zenei karrierbe akar kezdeni a villalét után.
2011.02.23. 09:30
 
Doszpot Péter hetente egyszer randizik a feleségével
A sztárnyomozóból cég-vezérré vált Doszpot Péter igyekszik nem a gyermekei rabja lenni, ezért gyakran kettesben is találkozik a szerelmével.
2011.02.23. 09:28
 
 
Emelkedett az üzemanyagok ára
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. Az emeléssel a benzin átlagára 364-365 forintra, a gázolajé pedig 362 forintra nőtt. A Mol egy hete emelte 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát, akkor a benziné nem változott. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.23. 08:15
 
 
Az EU-miniszterek szerint szabadságmozgalomról van szó Észak-Afrikában
Egyöntetűen szabadságmozgalomnak tartják az európai uniós tagországok fejlődő világgal, azaz nemzetközi fejlesztési politikával foglalkozó miniszterei az észak-afrikai országokban tapasztalható megmozdulásokat - jelentette ki Németh Zsolt külügyi államtitkár a miniszterek brüsszeli informális találkozóját követően, kedden. Hozzátette, hogy a szabadságmozgalom jellegbe ugyanakkor esetenként keverednek szociális és gazdasági megfontolások, illetve vallási, néha akár fundamentalista motiváció is. Feltűnő módon hiányoznak viszont a Nyugat-ellenes vagy akár Izrael-ellenes megnyilvánulások - vélte.
2011.02.22. 19:00
 
BUX: +0,94 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 209,30 pontos, 0,94 százalékos emelkedéssel, 22.573,15 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 3,44 százalékkal 22.880 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,09 százalékkal 5.635 forintra nőtt.
2011.02.22. 17:30
 
 
Az államháztartás hiánya 122,8 milliárd forint volt januárban
Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - pénzforgalmi hiánya, az előzetes adattal megegyezően januárban 122,8 milliárd forint volt - közölte honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden. Ezen belül a központi költségvetés 110,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 37,9 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 25,9 milliárd forintos szufficittel zártak. Egy évvel ezelőtt, 2010 januárban az államháztartás pénzforgalmi egyenlege 31,3 milliárd forint többlettel zárt, korábban, legutóbb 2007-ben mutatott jelentős, 200 milliárd forintot meghaladó deficitet a januári államháztartási mérleg.
2011.02.22. 17:15
 
 
Totális katasztrófaövezet az új-zélandi földrengés helyszíne
Christchurch "totális katasztrófaövezet" képét mutatja - jelentette ki kedden Új-Zéland miniszterelnöke, miután repülőgépről megnézte a Déli-sziget legnagyobb városát. Ez abszolút tragédia a város és Új-Zéland számára - mondta John Key újságíróknak. Az áldozatokról kiadott utolsó hivatalos jelentés 65 halottról szólt, de a város polgármestere jelezte, hogy ennél több lehet, mert sokan még a törmelék alatt vannak, ahonnan mintegy 120 embert emeltek ki élve. A várost a déli órákban érte el az első nagy földmozgás, amelyet két másik követett, közte egy 5,9 fokozatú, a nyílt végű Richter-skálán mérve.
2011.02.22. 16:15
 
 
Letöltendő börtönt kért az ügyész a nemzetvédelmi egyetem volt rektorára
Hivatali befolyással üzérkedés miatt letöltendő szabadságvesztést indítványozott az ügyész a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorával szemben a Fővárosi Bíróságon kedden. Az egy éve elfogott rektor az ügyészség szerint két vádlott-társa közreműködésével egy nemzetközi cégnél próbált jogtalan előnyt kicsikarni oly módon, hogy valótlanul azt állította: a cég egyes munkatársai ellen drog- és fegyverkereskedelem miatt titkos nyomozás folyik, de ő az eljárást a cég számára kedvezően tudja befolyásolni.
2011.02.22. 15:45
 
 
Kadhafi elitegységei afrikai zsoldosokkal együtt harcolnak Tripoliban
Moammer Kadhafi líbiai vezető elitegységei és afrikai zsoldosok harcolnak a főváros, Tripoli több negyedében - közölte kedden az al-Dzsazíra arab hírtévé. A beszámoló szerint a főváros több negyedében géppuskaropogás hallatszik. A megmozdulások leverésére bevetett afrikai zsoldosok hírét megerősítette Líbiai újdelhi nagykövete, aki ilyen jellegű értesüléseket kapott hazájából különböző forrásokból. Ali Eszávi hozzátette: dezertálásokról is kapott információkat. "A (líbiai) katonák nem nézhetik tétlenül, hogy külföldi zsoldosok gyilkolják honfitársait, ezért a nép oldalára álltak" - mondta.
2011.02.22. 15:00
 
 
Berki Krisztián cége veszi át az FTC labdarúgó Zrt. irányítását
Kevin McCabe, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt. tulajdonosa közös szándéknyilatkozatot írt alá Berki Krisztiánnal, a BK Management Kft. tulajdonosával, amelynek értelmében a korábbi vezérigazgató cége átveszi a labdarúgóklub irányítását. Az ftc.hu-n kedden megjelent közleményben McCabe jelzi: "Ezzel párhuzamosan előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Ferencvárosi Torna Club megbízottjával, Kubatov Gábor úrral, a teljes projekt jövőjével kapcsolatban, mely projektnek része a teljes ingatlan átadása, beleértve a stadiont is. Az alapelvekben már megegyeztünk, a végleges megállapodás pedig négy héten belül várható."
2011.02.22. 14:00
 
 
MTV: az ügyészség vádat emelt az Aquaworld három volt dolgozója ellen
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az Aquaworld három volt dolgozója ellen az élményfürdőben 2009 júliusában történt baleset miatt, amelyben egy rosszul rögzített aknafedél miatt egy kilencéves kisfiú bezuhant a gépészeti térbe, és meghalt - számolt be kedden a Magyar Televízió déli híradója. A vádirat szerint a fürdő vízgépésze, uszodamestere és műszaki igazgatója legalább öt nappal a baleset előtt tudta, hogy elromlott a gépészeti térbe vezető akna fedelét rögzítő zár. A medencénél dolgozó animátorok naponta többször, szóban és írásban is jelezték a feletteseiknek, hogy az aknafedél mozog, sőt egyszer azt is, hogy "nagyon mozog" - hangzott el a híradóban.
2011.02.22. 13:15
 
 
A Surgutneftegas nem kíván megválni a Mol-pakettől
A Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) nem szándékozik megválni a magyar Molban szerzett részesedésétől, és az egyik legjobb beszerzésének tartja azt - mondta Igor Szecsin, az energetikai iparral foglalkozó orosz első miniszterelnök-helyettes. Szecsin a lapnak elmondta: a projekt gazdaságilag célszerű, és az orosz társaság részvétele benne megalapozott. Az orosz Surgutneftegas földgáz- és kőolajipari konszern Oroszország leggazdagabb vállalata - amelyben a brit The Guardian című lap szerint állítólag Vlagyimir Putyin kormányfőnek is tulajdonrésze van - 2009-ben vásárolta meg az osztrák ÖMV-től a Mol 21,2 százalékos részvénycsomagját, de nem jegyezték be részvényesként.
2011.02.22. 11:30
 
 
Pálinkás: nem leszek Budai szárnysegédje
Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke nem kíván sem Heller Ágnes védőügyvédje, sem Budai Gyula kormánybiztos szárnysegédje lenni. Az fn.hu-nak adott, kedden megjelent interjújában az MTA elnöke leszögezte, hogy a filozófuspályázatokhoz kapcsolódó elszámoltatási ügyről megvan a saját kialakult álláspontja, amely nem esik egybe sem Heller Ágnes, sem a különböző sajtótermékek álláspontjával. Pálinkás kijelentette: "nincs támadás a filozófusok ellen".
2011.02.22. 11:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML