2016. február 13., szombat - Ella, Linda
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24612 találat
 
VV Leonidász hadat üzent Alekosznak
Még javában tart a Való Világ 4, de a két görög hős már most megmérettetné magát. Azaz a kiesett, anyukák kedvence, Leonidász gondolja így, aki viccesen hadat üzent Alekosznak.
2011.03.25. 17:39
 
BUX: +0,83 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,50 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 23.030,38 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,83 százalékkal 23.800 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,96 százalékkal 5.684 forintra erősödött.
2011.03.25. 17:20
 
 
Romagyilkosságok: ötszörösen minősülő emberölés a vád
Befejeződött a vádirat ismertetése a romagyilkosságok miatt indult büntetőperben a Pest Megyei Bíróságon pénteken, a vád ötszörösen minősülő emberölés. A vádlottak kilenc támadásban 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt hajítottak el, és ezzel összesen 55 ember életét veszélyeztették, hat halálos áldozat, öt életveszélyes és öt súlyos sérült volt, köztük nők és gyermekek. Az ügyészség szerint mindez aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésnek minősül, ezért a büntető törvénykönyv alapján tényleges életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. Ezen túlmenően a vád még más bűncselekményeket is az elkövetők terhére ró, így például lőfegyverrel visszaélést.
2011.03.25. 16:30
 
 
Cozma-ügy: Raffael pólójából származó textilszálakat találtak Cozma ruháján
Raffael Sándor elsőrendű vádlott sötét pólójából származó textilszálakat találtak a Marian Cozma által viselt két-fehér csíkos pólón; erről az igazságügyi vegyészeti szakértő számolt be pénteken a Cozma-ügy tárgyalásán, a Veszprém Megyei Bíróságon. Károly Istvánné szakértő elmondta: Marian Cozma, Zarko Sesum és Ivan Pesic sértett több ruhadarabját vizsgálták meg, az emberöléssel vádoltak esetében pedig 30 ruhadarabon kerestek mikroszálakat, üvegmaradványokat. Közlése szerint Raffael pólójából származó barna szálat találtak Ivan Pesic ruházatán is, három gyapjúszálat pedig - ezek Pesic pólójából származtak - Raffael pólóján fedeztek fel.
2011.03.25. 15:50
 
 
Kitartottságban találta bűnösnek a bíróság Keleti Györgyit
Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit. Az első fokon eljáró bíróság a nőt - Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát - egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Keleti Györgyi ellen 2010 áprilisában emeltek vádat üzletszerű kéjelgés elősegítésének gyanúja miatt, de a tárgyalás során az ügyész módosította a vádat és kérte a bíróságot, hogy kitartottság miatt is ítéljék el a nőt.
2011.03.25. 15:30
 
 
A nyugati szövetség folytatta támadásait Líbiában
A nyugati szövetség péntekre virradóan folytatta támadásait a líbiai rezsim katonai létesítményei ellen. Egy NATO-tisztségviselő szerint a hadművelet három hónapig tarthat, de szükség esetén lehet ennél rövidebb vagy akár hosszabb is. Harci gépek támadták kora reggeli órákban a líbiai főváros körüli állásokat - jelentette a CNN amerikai hírtévé. A támadás hatására Tripoliban megszólaltak a kormányerők légvédelmi fegyverei. A brit védelmi minisztérium péntek reggeli közlése szerint brit harci gépek az éjszaka rakétákkal lőtték a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőknek azokat a páncélozott harcjárműveit, amelyek polgári lakosokat fenyegettek az ország keleti tengerpartján fekvő Adzsdábíjában.
2011.03.25. 15:10
 
A legmagasabb atombiztonsági normákhoz ragaszkodik az EU
A legmagasabb szintű nukleáris biztonságot kívánja fenntartani az Európai Unió a saját tagországaiban, és ezt sürgeti nemzetközi szinten is - szögezték le az EU-tagállamok vezetői pénteken befejeződött kétnapos brüsszeli találkozójukon. Az ülést lezáró sajtótájékoztatón José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke hozzátette: lehetőség szerint a biztonsági garanciákat folyamatosan javítani is kívánják. Az állam- és kormányfők a Japánban bekövetkezett földrengés következményeiről, mindenekelőtt a fukusimai atomerőműben kialakult válsághelyzetről tárgyalva tekintették át a nukleáris biztonság európai helyzetét, nem utolsó sorban a soros magyar elnökség beszámolójának alapján.
2011.03.25. 15:00
 
 
Megvan a BKV-nál a bérmegállapodás
Több hónapos tárgyalássorozat után csütörtökön megegyezett a BKV menedzsmentje a közlekedési cégnél működő érdekképviseletekkel az idei béremelésről - írta pénteki számában a Népszava. Bolla Tibor, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese a lapnak megerősítette, hogy március 1-jétől visszamenőleg és sávosan kapnak több pénzt a dolgozók, de nem mindenki. A bruttó 250 ezer forint alatt keresők 5,5 százalékos bérfejlesztéssel számolhatnak, efölött - tízezer forintos lépcsőnként - fokozatosan csökken az emelés mértéke, mígnem a bruttó 300 ezres összegnél többet keresők már egyáltalán nem kapnak emelést.
2011.03.25. 15:00
 
 
Feljelentést tett Budai Gyula Fradi-ügyben
Feljelentést tett pénteken a Legfőbb Ügyészségen a Fradi-pálya privatizációs értékesítési szerződése ügyében az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula - az MTI birtokába került dokumentum szerint - különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt jogtanácsosa ellen, mivel "jogszabályon alapuló kötelezettségeik megszegésével, biztosítékok nélküli szerződéskötéssel" 1,2 milliárd forint plusz áfa kárt okozhattak a magyar államnak.
2011.03.25. 13:30
 
 
Kerékpározással kezdődött a környezetvédelmi EU-miniszterek találkozója
Közös budapesti kerékpározással indult pénteken az uniós környezetvédelmi miniszterek kétnapos informális találkozója, többen a világhírű magyar találmánnyal, a lánc nélküli biciklivel tették meg a távot. A tárcavezetői menet az egyik margitszigeti hoteltől, a delegációk szállásától indult. Csaknem valamennyi miniszter részt vett a közös kerekezésen, és kíséretükből is sokan csatlakoztak. A több mint 50 fős csoportban civil szervezetek képviselői is ott voltak, például László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.
2011.03.25. 12:40
 
 
Félezer magyar honvéd tért haza Afganisztánból és Koszovóból
Mintegy félezer magyar honvéd tért haza afganisztáni és koszovói fél éves békefenntartó missziójából; az egységek visszafogadó ünnepségét pénteken tartották Hódmezővásárhelyen. A hazatért honvédek a nemzet érdekében vállalták a munkát és az ezzel járó veszélyt, ott, ahová Magyarország segítséget akart küldeni - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében. Hozzátette: a katonák azért dolgoztak, hogy a világ, benne Afganisztán és Koszovó jobb hely legyen, mint korábban volt, s ezzel biztonságosabbá váljon Magyarország helyzete is.
2011.03.25. 12:40
 
 
Mianmarban sok halottja van a földrengésnek, több száz ház megsemmisült
Hatvannál is több halottja és száz sérültje van a Mianmar északkeleti részén csütörtökön történt 6,8-es erősségű földrengésnek - írta a helyi sajtó. A halálos áldozatok száma óráról órára növekszik - közölte a hatóságok képviselője, hozzátéve, hogy a rengés epicentrumában mintegy 300 épület semmisült meg. Az állami rádió beszámolója szerint 14 buddhista kolostor és kilenc kormányzati épület is súlyosan megrongálódott. A földrengés epicentruma Mianmar thaiföldi és laoszi határvidékén, hipocentruma pedig 10 kilométeres mélységben volt. Szakértők szerint a térségbeli szeizmikus helyzet a március 11-i nagy japáni földrengés következménye.
2011.03.25. 12:00
 
 
Elfogadták az EU-kormányfők az újabb pénzügyi stabilitási csomagot
Jóváhagyták elvi szinten az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök éjjel azt az újabb intézkedéscsomagot, amelynek célja az euróövezet pénzügyi stabilitásának növelése, az uniós versenyképesség javítása és a gazdasági koordináció további fokozása. Mint Herman Van Rompuy, a kormányfői tanács elnöke és José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök közös brüsszeli sajtótájékoztatójukon bejelentették, a csomag tartalmazza az úgynevezett versenyképességi paktumot, hat jogszabály tervezetét (amelyet az Európai Parlamenttel még egyeztetni kell), az állandó euróstabilitási mechanizmus létrehozását 2013-tól, valamint az addig érvényben lévő ideiglenes mechanizmus hitelezési kapacitásának növelését.
2011.03.25. 07:40
 
 
Ma kezdődik a romák elleni támadássorozattal vádolt négy férfi pere
Hatalmas sajtóérdeklődés és kiemelt biztonsági intézkedések közepette ma a vádirat ismertetésével kezdődik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon. Előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják őket. A négy vádlott 2008-ban és 2009-ben kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. A bűncselekményekben a hat halálos áldozaton kívül öten életveszélyesen megsérültek; 55 ember testi épségét veszélyeztették.
2011.03.25. 07:30
 
 
A vád szerint aprólékos terv alapján, hidegvérrel követték el a romagyilkosságokat
Az ügyészség szerint részletes, aprólékosan kidolgozott forgatókönyv alapján követték el a vádlottak a romák elleni támadássorozatot, hidegvérrel, minden eshetőségre felkészülve, kezdetben félelem- és zavarkeltés céljából, majd kimondottan gyilkossági szándékkal, közelről leadott lövésekkel. A büntetőper tárgyalása pénteken kezdődik meg a Pest Megyei Bíróságon. Az MTI birtokába jutott vádiratban az olvasható, hogy az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott olyan településeket választott célpontul, amelyeken korábban a híradások szerint konfliktus alakult ki romák és nem romák között, és különös figyelemmel kísérték az interneten a "cigánybűnözés" kategóriába sorolt erőszakos cselekményeket.
2011.03.24. 21:40
 
 
Sakk egyéni Eb: Polgár és Balogh nyert
A négy magyar közül Polgár Judit és Balogh Csaba nyert a franciaországi Aix-les-Bains-ben zajló egyéni sakk Európa-bajnokság csütörtöki, harmadik fordulójában. A viadal honlapja és a szervezők tájékoztatása szerint Rapport Richárd remizett, míg Antal Gergely kikapott. Polgárnak és Baloghnak így 2,5-2,5, Rapportnak 2, míg Antalnak 1,5 pontja van. Eredmények: Nils Grandelius (svéd)-Polgár Judit 0-1 Ivan Gyenyiszov (orosz)-Balogh Csaba 0-1 Ivan Cseparinov (bolgár)-Rapport Richárd döntetlen Viktor Bologan (moldovai)-Antal Gergely 1-0. A 11 fordulós viadalt követően 23 sakkozó utazhat az augusztusi Világkupára.
2011.03.24. 21:30
 
 
Magyar-holland: tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne a holland együttes
Tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne a péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn Bert van Marwijk, a világbajnoki ezüstérmes holland együttes szövetségi kapitánya. A szakvezető a csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, mindig is tisztában volt azzal, hogy a magyar egy futballnemzet, még azzal együtt is, ha az elmúlt évtizedekben a komoly eredmények elmaradtak. "Riválisunk a legutóbbi három Eb-selejtezőjén nyert, ezért biztos vagyok benne, hogy meg fog izzasztani minket. Mi azonban magabiztosak vagyunk, eddig is minden mérkőzést meg akartunk nyerni" - mondta Van Marwijk.
2011.03.24. 21:10
 
 
Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot
Bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP elnöke a fideszes Wittner Máriát. Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta: védhetetlenek és elfogadhatatlanok Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavai. A fideszes képviselő Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni."
2011.03.24. 20:30
 
 
2013-tól két emelt szintű érettségi kell az orvos- és az állatorvosképzéshez
Két emelt szintű érettségi lesz a "belépő" 2013-tól az orvostudomány három egységes, osztatlan képzésénél (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész), illetve az agrárképzésnél az egységes, osztatlan állatorvosképzésnél - a kabinet vonatkozó döntését a kormany.hu tette közzé csütörtökön. Egy emelt szintű érettségire lesz szükség a bölcsészettudományi, a jogi és igazgatási, valamint a társadalomtudomány szakjain. A felsőoktatási intézmények 2012-től emelt szintű érettségit írtak elő az erdőmérnöki (egységes, osztatlan) és az építész (egységes, osztatlan), valamint az energetikai mérnöki szakokon - olvasható a közleményben.
2011.03.24. 18:30
 
BUX: +1,87 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 418,63 pontos, 1,87 százalékos emelkedéssel, 22.840,88 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 2,56 százalékkal 24.000 forintra erősödött, az OTP részvények ára 3,37 százalékkal 5.575 forintra nőtt.
2011.03.24. 17:30
 
 
Mind több halottja van a tüntetéseknek a szíriai Deraában
A szíriai Deraa városában folytatódtak az összecsapások a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartó erők között, amelynek következtében tovább emelkedett a több napja tartó megmozdulások halálos áldozatainak száma. Szemtanúk beszámolója szerint a rendőrség szerdán kíméletlen akciót indított a dél-szíriai városban található al-Omari mecset közelében összegyűlt, reformokat és politikai szabadságot követelő demonstrálók ellen. Egy helyi lakos elmondta, hogy tanúk szerint legalább 34 volt a halálos áldozatok száma, mintegy 20 tetemet vittek a helyi Országos Kórházba, további hetet más, környékbeli kórházakba.
2011.03.24. 17:30
 
 
Erős földrengés rázta meg Mianmart
6,8-es erősségű földrengés rázta meg Mianmar északkeleti részét csütörtökön - tájékoztatott egy amerikai megfigyelési központ. A földrengés epicentruma Mianmar thaiföldi és laoszi határvidékén, hipocentruma pedig 10 kilométeres mélységben volt. A mozgást még a 770 kilométerrel távolabbi Bangkokban is érezték, ahol az épületek kilengtek. Az amerikai szervezet szerint 600 ezer embert érinthetett a heves földrengés, és mivel az épületek gyengék, valószínűleg komoly károk is keletkeztek. Szökőár nem várható, hiszen a földrengés mélyen a szárazföld belsejében történt.
2011.03.24. 16:40
 
 
A japán földrengés halálos áldozatainak száma meghaladja a 9800-at
A japán rendőrség már több mint 9800-ra teszi a két héttel ezelőtti földrengés és cunami halálos áldozatainak számát, míg 17 ezer embert eltűntként tartanak nyilván. A két összegzésben lehetnek átfedések, bár az egyik leginkább érintett régió, Mijagi prefektúra rendőrségi szóvivőjének becslése szerint egyedül abban a régióban 15000-nél is több halottal kell számolni. A többi érintett területen a rendőrség vonakodott a becslésektől. Annyit közölt csupán, hogy azoknak az áldozatoknak a száma, akiknek halálról meggyőződtek, körülbelül 4100. Az országos rendőrhatóság szerint az eddig összegyűjtött tetemek száma 9811, 17541 személyt pedig eltűntként tartanak számon.
2011.03.24. 16:10
 
 
Magyar-holland: Egervári szerint a magyarok kellemes meglepetést okozhatnak
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A szakvezető a Telkiben, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a taktikai hadrend 99 százalékig elkészült, többször elemezték a játékosokkal közösen a világbajnoki ezüstérmes futballját, s mindenki tudja, hogy mi lesz a feladata a pályán. "Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a 70. perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában - fogalmazott a kapitány.
2011.03.24. 16:00
 
Szociális csúcs: az EU első számú célja a foglalkoztatás
Az uniós gazdaságpolitikai prioritások érvényesítése során az EU teljes mértékben tiszteletben fogja tartani a tagállamokban folyó társadalmi párbeszédet - hangsúlyozta José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben, az uniós vezetők, valamint az európai munkaadói, illetve munkavállalói szövetségek vezetőinek háromoldalú tanácskozásán. "Olyan menetrendre van szükségünk, amely intelligens, fenntartható és bevonó jellegű növekedést biztosít, valamint erős a szociális dimenziója. Az Európa 2020 stratégia ilyen menetrend" - mondta Barroso.
2011.03.24. 15:10
 
 
Kadhafi erőinek harckocsijai még Miszráta központjában vannak
A nyugati koalíció légicsapásai eltalálták szerda éjjel a líbiai kormányerők több harckocsiját a nyugati Miszráta város külterületén, de egy helyi lakos elmondása szerint a városközpontban még ott vannak a hadsereg harckocsijai, s azokat nem érte eddig találat. A nyugati koalíció légiereje már a negyedik éjszaka bombázott csütörtökre virradóan Líbiában, de egyelőre nem tudott gátat vetni annak, hogy a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők páncélosai lőjék a felkelők kezén lévő városokat.
2011.03.24. 14:50
 
 
Új eljárást rendeltek el a Balla Irma-gyilkosság ügyében
Hatályon kívül helyezte a Balla Irma-gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítéletet - amelyben az áldozat fiát, S. Sándort 12 év fegyházbüntetésre ítélték -, s új eljárás lefolytatását rendelte el az ügyben csütörtöki ítéletében a Debreceni Ítélőtábla. Elrendelték S. Sándor előzetes letartóztatásának azonnali megszüntetését is. A táblabíróság Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa a csütörtöki ítéletében új eljárás lefolytatását rendelte el, miután "nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni az ügy részbeni felderítetlensége miatt". Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007-ben, húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal a fiát, S. Sándort vádolta meg az ügyészség.
2011.03.24. 14:00
 
 
Orbán: államadósság-csökkentés és a munkahely-teremtés bármi áron
Csökkenteni kell Európában az államadósságot, és munkahelyeket kell teremteni, bármi áron - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben. Az EU soros elnökségét ellátó Magyarország miniszterelnöke azon a sajtóértekezleten beszélt, amelyet az uniós vezetők, valamint az európai munkaadói, illetve munkavállalói szövetségek vezetőinek háromoldalú tanácskozása után tartottak. Ezt az egyeztető fórumot közvetlenül a csütörtök délután kezdődő EU-csúcs előtt rendezték meg.
2011.03.24. 13:50
 
 
Több változtatás is várható a Fidesz-KDNP javaslatában
A hét végén tárgyalja a Fidesz elnöksége a Fidesz-KDNP alkotmányjavaslatával kapcsolatos módosításokat, amelyeket ezt követően, hétfőn a kormánypárti frakciószövetség is megvitat - mondta csütörtökön az MTI-nek a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának tagja, Gulyás Gergely, aki több változtatás lehetőségét is előrevetítette, így például a gyermekek után járó szavazati jog lehetőségének elvetését, valamint az ombudsmannal összefüggő pontosításokat. A parlament kedden kezdte meg az általános vitáját a benyújtott két alkotmányjavaslatnak: az egyiket a Fidesz-KDNP, a másikat a független Szili Katalin jegyzi. Az Országgyűlés honlapján közzétett menetrend szerint az általános vitát hétfőn zárja le a Ház.
2011.03.24. 13:10
 
Lányok futtatásának gyanújával tartanak őrizetben egy magyart Észak-Írországban
Lányok futtatásával gyanúsítanak Észak-Írországban egy dublini lakcímmel rendelkező magyar férfit, aki önként jelentkezett előbb az ír, majd az északír rendőrségen, és ott hétfőn őrizetbe vették. Az ügyről a BBC brit közszolgálati médium számolt be honlapján szerda este. Eszerint egy belfasti vizsgálóbíró által tartott meghallgatáson elhangzott, hogy a londoni magyar nagykövetség kapcsolatba lépett az északír rendőrséggel egy nő ügyében, aki munkára jelentkezett egy belfasti étteremben, de állítólag arra kényszerítették, hogy prostituáltként dolgozzon egy lakásban kialakított bordélyházban.
2011.03.24. 12:10
 
 
Három munkás sugárfertőzést szenvedett Japánban
Munka közben sugárfertőzést szenvedett három szakember Fukusima egyes számú atomerőművében csütörtökön. A japán atomenergia-biztonsági ügynökség (NISA) közlése szerint a három szakember elektromos kábelek lefektetésén dolgozott az erőmű egyes reaktorblokkjában. Óránként 170 és 180 milisievert sugárzás érte őket, miközben az erőműben dolgozók számára a maximálisan megengedett mennyiség 150 mikrosievert. A három sugárfertőzött munkás közül kettőt kórházba szállítottak gyógykezelésre. Részlegesen helyreállították az áramellátást a fukusimai atomerőmű egyes számú reaktorblokkjának vezénylőtermében csütörtökön.
2011.03.24. 09:50
 
 
Pénteken kezdődik a romák elleni támadássorozattal vádolt négy férfi pere
Hatalmas sajtóérdeklődés és kiemelt biztonsági intézkedések közepette pénteken a vádirat ismertetésével kezdődik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon. Kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják őket. A négy vádlott 2008-ban és 2009-ben kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. A bűncselekményekben a hat halálos áldozaton kívül öten életveszélyesen megsérültek. A nyomozók szerint összesen 55 ember testi épségét veszélyeztették.
2011.03.24. 09:40
 
 
Szombattól Magyar Sajtófotó kiállítás a Nemzeti Múzeumban
Szombattól látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban megrendezett XXIX. Magyar Sajtófotó Kiállítás; az esztendő legjobb sajtófotóit felvonultató rendezvény kísérőtárlata idén a World Press Photo pályázat eddigi magyar díjazottait mutatja be - közölte a múzeum. László Ágnes, a tárlat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett kiállításon több mint 400 fényképből álló anyag várja a közönséget. A rendezvény hagyományosan a Magyar Sajtófotó Pályázat legjobb felvételeit tárja a látogatók elé: a nemzetközi zsűri 323 szerző 8548 munkájából választotta ki a 2010-es pályázat győztes képeit.
2011.03.24. 09:00
 
Montezemolo: Alonsóból Schumacher lehet
Luca Cordero Di Montezemelo, a Ferrari elnöke azt mondta, Fernando Alonsónál már szinte semmi sem hiányzik ahhoz, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher nyomába lépjen. "Olyan fickó, aki nagyon sok időt tölt el nálunk Maranellóban, nagyszerű a kapcsolata az embereinkkel, a mi családunkkal" - nyilatkozta Montezemolo a Corriere dello Sportnak. "Nagyon sokat várok tőle ebben a kiélezett küzdelmet ígérő idényben. Hallatlanul tud összpontosítani, csodálatos versenyző." A Renault-val kétszeres világbajnok spanyol pilóta tavaly az utolsó futamon szorult le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról.
2011.03.24. 08:10
 
 
Ipsos: csökkent a Fidesz támogatottsága, nőtt a bizonytalanok száma
Csökkent a Fidesz támogatottsága, a pártoktól távolságot tartó választópolgárok aránya emelkedett, az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló helyzetben vannak - írta csütörtöki számában a Népszabadság az Ipsos március közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján. A kormánypárt az év elején három, most négy százalékpontot veszített, a lakosság egészén belül 27 százaléknyian, nagyjából 2,2 millióan támogatják őket. Az MSZP tartja pozícióját, a népesség 12 százaléka preferálja, ez szűk egymillió választópolgárt jelent. A Jobbik a lakosság nyolc százalékát vonzza magához, ez mintegy 600 ezer szimpatizáns - olvasható a lapban.
2011.03.24. 07:50
 
 
Transzparencia - Kiss Anna festőművész kiállítása
Kiss Anna műveit a legutóbbi Dunaújvárosi Tárlaton láthatta a közönség. Képei olyan vékony ipari hálóra készülnek, amely látni engedi a festmény vakkeretét és a kiállítótér falát. Az erre a hálóra printelt vagy ragasztott felületekre Kiss rárajzol vagy ráfest. A témaválasztás mellett a technika, forma- és színvilág kiválasztása is tudatos eszköz számára az olyan atmoszférájú képek létrehozásához, melyek meghatározható, mégis képlékeny érzéseket keltenek a szemlélőben. Egy olyan világot teremtenek, amely kissé bizonytalan, megfoghatatlan. Mind a cím, mind a legtöbb kép alapfelületének számító hálós ponyva ennek a célnak alárendelve kerül kiválasztásra. A ponyvára ragasztott különböző, laza szerkezetű anyagok áttűnése, a vonalak, foltok együttes hatása egy transzparens látványt hoz létre. Az így létrejövő kompozíciók növényi ornamentikája szecessziószerűen dekoratív, ugyanakkor Kiss Anna Dunaújváros épített és természeti környezetét is beemeli alkotásaiba. Az eredmény egyfelől egy rendkívül kifinomult, játékos és könnyed stílus, másfelől érzékeny és komoly reflexió a környezeti hatásokra, azok dinamikájára.
2011.03.23. 22:55
 
 
Orbán: A magyar gazdaság javításához feltétlenül szükséges az adófüggetlenség
Orbán Viktor, az EU soros elnökségét adó Magyarország miniszterelnöke szerdán Brüsszelben megbeszélést folytatott a gazdasági kormányzás erősítését szolgáló hatos jogszabálycsomag európai parlamenti (EP-) jelentéstevőivel és a frakciók politikai koordinátoraival - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője. A találkozón Orbán Viktor arra kérte a parlamenti képviselőket, hogy tartsák az elnökség által vállalt menetrendet, így áprilisban kerüljön sor a szavazásra a parlamenti bizottságban, majd júniusban az EP plenáris ülésén.
2011.03.23. 19:40
 
Tavaszias idő lesz, 18 fok is lehet
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint eleinte még lesznek gomolyfelhős területek, majd az esti óráktól országszerte derült idő várható. Csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szél szerdán a Nyugat-Dunántúlon, csütörtökön a középső területeken többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 fok körül alakul.
2011.03.23. 17:50
 
BUX: -0,68 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 152,11 pontos, 0,68 százalékos csökkenéssel, 22.380,81 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,23 százalékkal 23.360 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,59 százalékkal 5.383 forintra esett.
2011.03.23. 17:30
 
 
Birkózó Eb: Kiss Balázs is utazik
A tavaly egy évre eltiltott világbajnok Kiss Balázs is tagja a jövő heti, dortmundi birkózó Európa-bajnokságra utazó csapatnak. A hazai szövetség szerdai tájékoztatása szerint 17 magyar versenyző szerepel a németországi kontinensviadalon. A szabadfogásúaknál és a nők versenyében öt-öt birkózó indul, míg kötöttfogásban mind a hét kategóriában képviselik majd a magyar színeket. A 2009-ben világbajnoki címet szerző Kiss (kötöttfogás 96 kg) tavaly márciusban akadt fenn egy doppingvizsgálaton, majd egyéves eltiltást szabtak ki rá, amely március 18-án járt le. Struhács György szakágvezető rögtön az első komoly nemzetközi viadalon bizalmat szavazott neki.
2011.03.23. 17:00
 
 
Októberben lesz az elhalasztott keleti partnerségi csúcstalálkozó Lengyelországban
Októberben, a lengyel és a magyar miniszterelnök társelnökletével rendezik meg Lengyelországban az Európai Unió és annak úgynevezett keleti partnerségi programjához tartozó országok csúcstalálkozóját - közölte Jacek Saryusz-Wolski lengyel európai parlamenti képviselő. A május végén, közép- és kelet-európai országok államfőinek részvételével szintén Lengyelországban tartandó találkozó (amelyen Barack Obama amerikai elnök is részt vesz) nem európai uniós rendezvény - tette hozzá a néppárti EP-frakcióhoz tartozó képviselő, aki az EU és a keleti partnerségben részt vevő országok (Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Moldova, Fehéroroszország, Ukrajna) közös parlamenti közgyűlésének alelnöke is.
2011.03.23. 16:20
 
 
Szócska: a népegészségügy mély válságban van
A népegészségügy az egészségügy más területeihez hasonlóan mély válságban van, ezért teljes megújulásra szorul - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy Hódmezővásárhelyen rendezett konferencián. Akadnak ugyan jó példák - mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára az Egészséges Vásárhelyért Programot nevesítve -, de mint hozzátette, ezek nem váltak általánossá; indultak ígéretes projektek, de nem intézményesültek, és hiányzott a koordináció is - tette hozzá. Szócska Miklós szerint a szűrés és a megelőzés, továbbá az intézményrendszer fejlesztésével eredményeket lehet elérni, de szükség van a lakosság szűrésekkel kapcsolatos magatartásának megváltozására is.
2011.03.23. 16:10
 
 
A BKV 11 milliárdos tőkepótló támogatást kap
A BKV 11 milliárd forintos tőkepótló támogatást kap a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattól, ezt a pénzt a közlekedési társaság jármű- és pályafelújításra fordítja. György István főpolgármester-helyettes azt mondta, kezdeményezték, hogy az összeget a BKV 10 napon belül kapja meg. Hangsúlyozta, hogy olyan infrastruktúrafejlesztés indulhat meg, amilyenre az elmúlt években nem volt példa. Losonczy Pál jobbikos képviselő közölte, hogy támogatják az előterjesztést, de a buszágazat kiszervezésével nem értenek egyet. Tarlós István főpolgármester erre reagálva azt mondta, hogy nem kívánják a BKV-t privatizálni.
2011.03.23. 15:20
 
 
Már 71 halálos influenza-áldozatról tud az ÁNTSZ
Ebben az influenzaszezonban 71-en haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében a múlt hét végéig Magyarországon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)szerdán az MTI-vel. Az év 11. hetének végén regisztrált 71 haláleset között 67 esetben az A(H1N1)2009, 4 esetben pedig a B vírus szerepét mutatták ki a vizsgálatok. Az áldozatok kétharmada 60 évesnél fiatalabb volt, de hárman ötévesnél fiatalabbak. Mint rámutattak, mind a B vírus, mind az öt éven aluli áldozatok száma emelkedett. Az ÁNTSZ múlt pénteki közleményében még 58 halálesetről írtak. Akkor még a B vírussal kapcsolatban három halálesetről, és két, ötévesnél fiatalabb áldozatról számolt be az ÁNTSZ.
2011.03.23. 15:10
 
MÚSZ: Czene ás Gyárfás megállapodása
Czene Attila sportért felelős államtitkár megállapodott Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökével: a jövőben a legteljesebb módon együttműködnek, hogy ezzel is elősegítsék a sportág körüli mielőbbi nyugalmat - szögezték le közös állásfoglalásukban a felek az MTI-nek. Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke szerdán a Parlamentben fogadta Gyárfás Tamást, hogy megbeszéljék a MÚSZ-nak a tavalyi Európa-bajnokság elszámolásával kapcsolatos kötelezettségeit. A találkozón részt vett Czene Attila sportállamtitkár is.
2011.03.23. 14:20
 
Van Bommel sem játszhat a magyar-hollandon
Szerdán újabb neves labdarúgó, Mark van Bommel dőlt ki a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő holland válogatott keretéből. Az AC Milan védekező középpályása alapembernek számít a világbajnoki ezüstérmes csapatban, ám apósának, Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak ezúttal le kell mondania róla, miután szerdára kiderült, hogy combsérülése biztosan nem jön rendbe a pénteki, budapesti mérkőzésre. A holland szövetség közlése szerint, van rá remény, hogy van Bommel a keddi, amszterdami mérkőzésen pályára léphet.
2011.03.23. 12:50
 
 
Kubatov Gábor szerint közel a megállapodás McCabe-bel
Közel a megállapodás Kevin McCabe-bel, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. tulajdonosával az együttes átvételéről - derült ki Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi TC elnökének egy szerdai nyilatkozatából. "A tulajdonossal tárgyalok, mivel a Labdarúgó Zrt. részvénykönyvében pillanatnyilag a Kevin McCabe által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. Túl vagyunk a tárgyalások második fordulóján. Az elmúlt pár napban sokat közeledtek álláspontjaink, küszöbön a megoldás" - nyilatkozta az origo.hu internetes portálnak szerdán a Fidesz országos pártigazgatója.
2011.03.23. 12:40
 
 
A KEH feltette a honlapjára Schmitt Pál 1964-es bírósági ítéletét
A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán feltette honlapjára azt az 1964-es bírósági ítéletet, mely tartalmazza az államfő közlekedési balesetének körülményeit. A dokumentum szerint a bíróság foglalkozás körében elkövetett, súlyos testi sértést okozó, gondatlan veszélyeztetésben és társadalmi tulajdont károsító gondatlan rongálásban találta bűnösnek Schmitt Pált, akit ezért négy hónapnyi szabadságvesztésre ítéltek három évi próbaidőre felfüggesztve.
2011.03.23. 12:20
 
 
MSZP: Budai Gyula indítson vizsgálatot kormánypárti politikusokkal szemben is
A költségtérítési szabályokkal visszaélő kormánypárti politikusok elleni vizsgálat elindítását kezdeményezi az MSZP Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál. Török Zsolt az MTI-hez szerdán eljuttatott, Budai Gyulához címzett nyílt levelében azt írja, az elmúlt hetekben "szinte naponta derült fény egyes álláshalmozó politikusok költségtérítéssel való visszaélésére", kormánypárti országgyűlési képviselők, polgármesterek hónapokon át törvénytelenül vettek fel több százezer forint közpénzt. Kezdeményezi: ha Budai Gyula és "megbízója" komolyan gondolja a törvény előtti egyenlőség szellemében folytatott elszámoltatást, azonnal indítson vizsgálatot az említett kormánypárti politikusok ellen.
2011.03.23. 10:50
 
 
Az FTC Zrt. volt vezérigazgatója a rendőrségen járt
Lapértesülés szerint Berki Krisztiánt, az FTC Labdarúgó Zrt. korábbi vezérigazgatóját meghallgatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Blikk keddi száma szerint a labdarúgócsapatnál 2008-tól 2010 nyaráig dolgozott, majd februárban a tulajdonos Kevin McCabe-bel a klub átvételéről szándéknyilatkozatot aláírt Berki szombaton járt a rendőrségen. A bulvárújság valószínűsíti, hogy a BRFK a sikkasztás gyanújával indított nyomozásával kapcsolatban beszélt Berkivel, ezt ugyanakkor a rendőrségen nem erősítették meg arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhatnak felvilágosítást. Az üzletembert a Blikk nem tudta elérni.
2011.03.23. 09:30
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML