2015. december 1., kedd - Elza
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24445 találat
 
 
Gál András Levente: járási szinten kettéválhatnak a polgármesteri hivatalok
A várhatóan 2013-tól újra létrejövő járási szinten a tervek szerint kettéválnak majd a polgármesteri hivatalok államigazgatási és önkormányzati hivatalokká - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közigazgatási államtitkára az MTI-nek adott interjújában. Gál András Levente beszámolt arról is, hogy a közigazgatás fejlesztését tartalmazó Magyary Program vitairatát március 20-a körül ismertetik. Az államtitkár a közigazgatás átalakításáról szólva elmondta, arról még vita folyik, hogy a megyék részét alkotó közigazgatási területekből, a járásokból mennyi legyen, ám számuk várhatóan 200-300 körül alakul majd.
2011.03.12. 11:20
 
 
Hatalmas erejű földrengés volt Japánban, cunamiriadót rendeltek el
Soha nem mért erősségű, 8,9 fokos földrengés rázta meg pénteken Japán északkeleti partvidékét. A legfrissebb adatok szerint több száz ember meghalt. A hatóságok tíz méter magas hullámra vonatkozó cunami riadót rendeltek el, a hullámok végül 7 méteres magasságot értek el. A tévék képernyőin látszott, amint Tokióban a cunami elárasztja a rakpartokat, vidéken pedig a víz a földeken hömpölyögve elsodort mindent, ami az útjába került. Óránként mintegy ötven utórengés volt, köztük egy 7,4-es erősségű.
2011.03.11. 18:40
 
 
Orbán: ne sodródjon Európa háborúba az arab országokkal
Ügyelni kell arra, hogy semmi olyan ne történjen, ami háborúba sodorhatná Európát az arab országokkal - vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, a líbiai kérdésnek szentelt EU-csúcstalálkozó végén. "Tartózkodni kell az olyan katonai jellegű műveletektől, amelyek azt eredményezhetik, hogy elveszítjük az arab népek bizalmát" - mondta a kormányfő újságíróknak. Mint közölte, a tanácskozáson nagy vita volt az óvatos és a kevésbé óvatos szövegezés hívei között, és végül az óvatosabb szöveg lett a végeredmény.
2011.03.11. 18:30
 
 
Visszavonul Steven Soderbergh
Utolsó két filmjét forgatja és utána végleg búcsút int Hollywoodnak Steven Soderbergh Oscar-díjas amerikai filmrendező. A Traffic, az Erin Brockovich, zűrös természet és az Ocean's-széria Oscar-díjjal jutalmazott rendezője egy amerikai rádióműsorban beszélt visszavonulási terveiről. "Itt az ideje átadni a helyem olyasvalakinek, aki még szívből tud lelkesedni azért, hogy bepattanjon egy kisbuszba és elmenjen forgatni" - idézte a rendezőt pénteken a The Hollywood Reporter online kiadása.
2011.03.11. 18:00
 
Művészeti díjakat adott át Réthelyi Miklós
A március 15-iki nemzeti ünnep alkalmából művészeti díjakat adott át pénteken Budapesten a Néprajzi Múzeumban Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. A kulturális területért is felelős miniszter az esszé- és tanulmányírói teljesítményt elismerő Balassa Péter-díjat adományozott Vári György irodalomtörténésznek, kritikusnak, esszéistának. A mozgóképes területen kifejtett kiemelkedő alkotói, valamint művészi és tudományos tevékenységért járó Balázs Béla-díjat kapott Kocsis Ágnes filmrendező; Kovács Gábor és Pataki Ágnes producer; Pataricza Eszter szinkrondramaturg, fordító; Siflis Zoltán rendező; Seregi László operatőr; Szalai Károly vágó; Szalay Péter rendező; Tóth Zsolt operatőr; Ulrich Gábor animációsfilm-rendező és Zányi Tamás hangmérnök.
2011.03.11. 16:40
 
 
Vizsgálják a hamburgeradó bevezetését
A szakminisztériumok vizsgálják az úgynevezett hamburgeradó bevezetésének hatásait - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy írásbeli kérdésre adott válaszából. A miniszter leszögezi: az elmúlt években végzett hazai táplálkozás-egészségügyi vizsgálatok eredményei alapján elmondható, hogy a felnőttek és a gyermekek körében is a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatát jelentő tényezők - fokozott energia- és zsírbevitel, jelentős sóbevitel - gyakoribb előfordulásával kell számolni. Ennek csökkentése érdekében egyeztetések folynak az érintett minisztériumok bevonásával a javasolt bevezethető adónemekről, a becsült gazdasági hatásokról - közli Matolcsy György.
2011.03.11. 16:30
 
 
Visszavonta terhelő vallomásait a Budaházy-ügy egyetlen bűnbánó vádlottja
Visszavonta a magát és társait terhelő korábbi nyomozati vallomásait a terrorcselekmények vádjával folyó Budaházy-ügy egyetlen bűnbánó vádlottja a Fővárosi Bíróság pénteki tárgyalásán. A tizenegyedrendű vádlott pénteken nem kívánt vallomást tenni, ezért a bíró órákon át ismertette a nyomozás során tett vallomásait, amelyekben a férfi részletesen beszámolt a vádban szereplő, politikusok elleni terrorcselekményekről, ingatlanok elleni gyújtópalackos támadásokról, illetve Budaházy György elsőrendű vádlott vezető, irányító szerepéről.
2011.03.11. 15:20
 
 
Kevesebb nagy fehércápa él Kalifornia partjainál, mint gondolták
Egy új tanulmány szerint jóval kevesebb nagy fehércápa él Kalifornia partjainál, mint a kutatók eddig gondolták. A San Francisco Chronicle című lap beszámolója szerint a biológusok úgy becslik, hogy mindössze 219 teljesen vagy közel kifejlett egyed népesíti be ősszel a Bodega-öböl és Monterey közötti partmenti vizeket. Taylor Chapple-t, a davisi Kaliforniai Egyetem kutatóját saját elmondása szerint meglepte az alacsony szám, melyre a tengeri ragadozók első hivatalos számlálása jutott. Az eredményeket a Biology Letters című tudományos lap eheti számában tették közzé. A kutatók három év folyamán készült nagyfelbontású fotókat használtak a cápák azonosítására.
2011.03.11. 14:30
 
 
Kétkulcsos adórendszert és üzemanyagár-csökkentést sürget az MSZP
Az MSZP pénteken ismét az üzemanyagok árának csökkentésére és egy igazságosabb adórendszer kialakítására szólította fel a kormányt. Kormos Kata, a szocialisták szóvivője sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az MSZP mindkét cél érdekében törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek. Megismételte, hogy a januártól hatályos adóváltozásokkal csaknem 1,4 millió munkavállaló járt rosszul, kifogásolta a közmunkaprogram "szétverését", továbbá hogy - mint a szóvivő fogalmazott - a kormánypártok "nők tízezreivel hitették el, hogy elmehetnek nyugdíjba, de ez sem lett igaz". Nehezményezte azt is, hogy a devizahitelesek megsegítése beváltatlan ígéret maradt.
2011.03.11. 12:00
 
Elégedetlenek a szövetséggel, összefogtak a legjobb sportlövők
Az elmúlt évek öt legeredményesebb magyar sportlövője egy klubban, a Komárom Olympia SE-ben folytatja londoni olimpiai felkészülését, többek között azért, mert elégedetlenek a magyar szövetség munkájával. A világ- és Európa-bajnok puskás, Sidi Péter kezdeményezésére a most visszatért olimpiai bajnok skeetlövő, Igaly Diána, a dupla trap sydneyi ötödikje, korábbi vb-ezüstérmese, Gerebics Roland, a tavalyi vb-n ugyanebben a számban ötödik Bognár Richárd és az Eb-második pisztolyos, Csonka Zsófia döntött úgy, hogy saját kezébe veszik a sorsukat, és megalakítják az olimpiai felkészülési műhely klubot, mely a "valós sportolói érdekeket és igényeket hivatott támogatni".
2011.03.11. 11:10
 
 
Európa Liga: Husztiék komoly hátrányba kerültek
Huszti Szabolcs csapata, a Zenit 3-0-ás vereséget szenvedett a Twente otthonában a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén. A magyar középpályás a 69. percben csereként lépett pályára. Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Benfica (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 2-1, Dinamo Kijev (ukrán)-Manchester City (angol) 2-0, Twente (holland)-Zenit (orosz) 3-0, Ajax Amsterdam (holland)-Szpartak Moszkva (orosz) 0-1.
2011.03.11. 07:30
 
 
Gyurcsány szerint hazug, gyáva és igazságtalan a Széll Kálmán Terv
Hazugnak, gyávának és igazságtalannak nevezte a Széll Kálmán Tervet Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány rendezvényén csütörtökön. A szocialista politikus kijelentette: a terv hazug, mivel arra a kormány érvélésével szemben nem a válság miatt van szükség, hanem azért, mert a kabinet az adótörvényekkel hatalmas lyukat ütött a költségvetésen. Véleménye szerint gyávaságra utal, hogy a kormány nem vallja be: az adóváltozásokkal és a Széll Kálmán Tervvel több százmilliárd forintos jövedelmet csoportosít át a legszegényebbektől a felső középosztályhoz és a még jobban élő rétegekhez, ami egyszersmind igazságtalan is.
2011.03.10. 19:30
 
 
Futball bundabotrány: a CAS heteken belül dönt Mészáros és Poleksic ügyében
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a csütörtöki meghallgatás után heteken belül dönt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által eltiltott két debreceni futballista, Mészáros Norbert és Vukasin Poleksic fellebbezéséről. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a két játékos a meghallgatáson bizonyítékokkal szolgált arra vonatkozóan, hogy ártatlanok. A két futballistát az UEFA azért tiltotta el, mert a Fiorentina elleni, 2009. október 20-i Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. A hátvéd Mészárost 18 hónapra, 2011 végéig, a kapus Poleksicet pedig két évre, 2012. június 30-ig tiltotta el 2010. június 24-én az UEFA fegyelmi bizottsága.
2011.03.10. 19:10
 
BUX: -0,85 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 190,53 pontos, 0,85 százalékos csökkenéssel, 22.098,12 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,94 százalékkal 22.800 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,23 százalékkal 5.388 forintra esett.
2011.03.10. 17:20
 
 
Együtt hívnak ünneplésre a közmédiumok március 15-én
A közmédiumok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából indítanak először közös kampányt műsoraik számára, ezzel is megmutatva, milyen hatékony lesz a négy intézmény együttműködése - mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten. Szabó László a közmédiumok vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a közmédiarendszer jelenleg is tartó átalakításának az együttműködés az egyik legfontosabb kulcsszava, ami a jövőben nemcsak tartalmi, hanem kommunikációs szinten is megvalósul.
2011.03.10. 15:50
 
 
Az EP a magyar médiatörvényt kifogásoló határozatot fogadott el
Az Európai Parlament (EP) a magyar médiatörvényt kifogásoló határozatot szavazott meg csütörtökön Strasbourgban. A szocialista, a liberális, a zöldpárti és a radikális baloldali frakció közös indítványára 316-an voksoltak igennel, 264-en nemmel, 33-an pedig tartózkodtak. A szavazás előtt a Fidesz pártcsaládja, a néppárti frakció visszavonta alternatív határozattervezetét, amely elítélte a magyar kormány elleni támadásokat a médiatörvény kapcsán. Joseph Daul néppárti frakcióvezető felszólította a másik négy frakciót, hogy ők is vonják vissza indítványukat, hiszen időközben Magyarország módosította a médiatörvényt. A négypárti tervezetet azonban nem vonták vissza. Hannes Swoboda szocialista frakcióvezető-helyettes indoklása szerint a törvénymódosítás nem kielégítő.
2011.03.10. 13:40
 
 
Leminősítette Spanyolországot a Moody's
Leminősítette csütörtökön , de továbbra is a magasan elsőrendű befektetői sávban tartja Spanyolország adósosztályzatait a Moody's Investors Service, a közfinanszírozási rendszer szerkezeti javításának sikerével kapcsolatos kételyeire, valamint a bankrendszer átalakításának várható költségeire hivatkozva. Spanyolországgal kapcsolatban a minap egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Fitch Ratings is negatív módosítást jelentett be, hasonló okokból. A Moody's csütörtöki londoni bejelentése szerint a spanyol kormánykötvény-adósság kockázati osztályzata a cég által eddig érvényben tartott "Aa1"-ről "Aa2"-re romlik, és az új besorolás kilátása is további leminősítés lehetőségére utaló negatív.
2011.03.10. 10:40
 
 
A dalai láma lemond a tibeti emigráns kormány vezetéséről
A dalai láma bejelentette, hogy lemond a tibeti emigráns kormány vezetéséről, mondván: eljött az ideje annak, hogy átengedje a tisztséget egy "szabadon választott" vezetőnek. A tibeti vezető ezt emigráns kormányának székhelyén, az észak-indiai Dharamszalában csütörtökön mondott beszédében közölte. Emlékeztetett arra: a hatvanas évektől kezdve rendszeresen szorgalmazta, hogy a tibeti népnek szabadon választott vezetője legyen, akinek "átadhatja a hatalmat". Úgy véli, most egyértelműen eljött az ideje annak, hogy ezt megvalósítsák. Peking a nemzetközi közösség megtévesztésére irányuló ravasz cselnek nevezte a bejelentést.
2011.03.10. 09:20
 
 
NMHH: januárban 11,9 millióra csökkent a mobil-előfizetők száma
Januárban 21 ezerrel 11,991 millióra csökkent a három mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma - hozta nyilvánosságra a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az adatok szerint a forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 27 ezerrel kevesebb, így 11,021 millió volt. Az NMHH gyorsjelentése szerint 2011 januárjában a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 főre 120 SIM-kártya jutott. Decemberben ez az érték 120,2, egy évvel korábban pedig 118,2 volt.
2011.03.10. 08:30
 
 
Az alvási légzésszünetre figyelni kell
Sok ember, esetleg kihagyó horkolással, álmában időnként nem vesz levegőt és nem is tud róla, pedig ez nem ártalmatlan jelenség. Az Egyesült Államokban szervezett Alvási Légzésszünet Szövetség közleményben tájékoztatta az embereket erről a veszélyről. Lawrence Epstein professzor, az American Sleep Apnea Association orvosigazgatója hangsúlyozta, hogy sok embernek van légzésszünete álmában és nem is tud róla. Ha valaki egyenletesen hortyog, de néha nagyot horkantva szünetet tart, az nem egyszerűen mulatságos jelenség, hanem komoly tünet, amiről az illetőnek tudnia kell.
2011.03.10. 08:10
 
 
Líbiában heves harcok zajlottak a felkelők és a kormányerők között
Heves harcok dúltak a Moammer Kadhafi líbiai vezetőt támogató erők és az ellenzéki fegyveresek között szerda este a nyugat-líbiai az-Závija városában egy kormányforrás szerint, míg a felkelők arról számoltak be, hogy visszafoglalták a városközpontot. Músza Ibrahim kormányszóvivő kijelentette, hogy a hadsereg ellenőrzése alá vonta a Tripolitól mintegy 40 kilométerre nyugatra fekvő települést, de vannak még ellenállási gócpontok. A szóvivő azt állította, hogy (a helyi lakosok) órák óta ünnepelnek az-Závijában. A líbiai állami televízió szerda este pedig egy Kadhafit támogató megmozdulásról sugárzott felvételeket, azt állítva, hogy a képsorokat az-Závijában rögzítették.
2011.03.10. 07:40
 
BUX: -1,52 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 344,60 pontos, 1,52 százalékos csökkenéssel, 22.288,65 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,88 százalékkal 23.250 forintra esett, az OTP részvények ára 0,82 százalékkal 5.455 forintra csökkent.
2011.03.09. 17:20
 
 
Már negyvennyolc halálos áldozata van az influenzajárványnak
A jelenlegi szezonban 48 olyan halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), amely influenzaszerű megbetegedéssel hozható összefüggésbe - közölte az ÁNTSZ szerdán az MTI-vel. A múlt héten még harmincöt halálos áldozatról számoltak be, vagyis egy hét alatt tizenhárom ember halt meg, akinek halálában közrejátszhatott az influenza. A közlemény szerint ismét az influenza A(H1N1)2009 vírus okozott haláleseteket. Ezzel a H1N1 áldozatainak száma már 45, a B vírussal fertőzöttek közül továbbra is csak három halottról tudnak. Az elhunytak 80 százaléka az influenza szempontjából fokozottan veszélyeztetettek csoportjába tartozott - emelték ki.
2011.03.09. 15:00
 
 
Rogán: a nagy állami cégek dolgozóinak többségénél megtörtént a bérkompenzáció
A nagy állami cégek a több mint 130 ezer munkavállalójuk túlnyomó többségének esetében eleget tettek a január 1-jei bérkompenzációnak - közölte a fideszes Rogán Antal, miután az általa vezetett bérmonitoring bizottság az állami, illetve az ahhoz kötődő szektor legnagyobb foglalkoztatóinak képviselőivel találkozott szerdán. Törvényben írnák elő, hogy az állami támogatások, illetve kedvezmények biztosításánál figyelembe kell venni az OÉT-bérmegállapodásban foglaltak teljesülését a kis- és középkeresetűeket érintően.
2011.03.09. 15:00
 
 
Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala
Hetvennégy ügyben tett feljelentést Miskolc polgármesteri hivatala szerdán hűtlen kezelés, csődbűntett és a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Legfőbb Ügyészségen - mondta a város fideszes polgármestere sajtótájékoztatón Budapesten. Kriza Ákos közölte: a város tulajdonában lévő, tizenegy vállalatot tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nél történtek visszaélések, az okozott kár csaknem 6 milliárd forint. A feljelentésekben a volt MSZP-s polgármester, egy volt alpolgármester, a volt jegyző és a vállalatok korábbi vezetői is érintettek - tette hozzá.
2011.03.09. 14:50
 
 
Schmitt Pál a szolidaritást és a felelősségvállalást hangsúlyozta az EP-ben
A magyar EU-elnökség erősíteni kívánja a szolidaritást a pénzügyekben, felelősséget kíván vállalni a felzárkóztatásért, a kisebbségekért és a romákért, egység megteremtésére törekszik az energiapiacon, elő akarja mozdítani a makroregionális fejlesztést, figyelni akar a déli és a keleti szomszédságra egyaránt, valamint szolidaritást kíván mutatni az EU-bővítésre várókkal - hangsúlyozta Schmitt Pál köztársasági elnök szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén elhangzott beszédében.
2011.03.09. 13:30
 
 
Wolf Kati a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon
Wolf Kati képviseli Magyarországot a Szerelem, miért múlsz? című dallal az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Düsseldorfban - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Televízió (MTV). A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta, a magyar szöveget Geszti Péter, az angolt Johnny K. Palmer jegyzi. A közelmúltban az egyik televíziós tehetségkutató verseny döntőjébe került Wolf Kati a dalt a verseny május 10-iki első elődöntőjében adja elő. A döntőt május 14-én tartják Düsseldorfban.
2011.03.09. 13:10
 
 
Kadhafi erői előretörtek az-Závijában
A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők harckocsikkal, rakétákkal, harci gépekkel ellentámadást indítottak az ország keleti felét ellenőrzésük alatt tartó felkelők ellen. A halott város képét mutató az-Závijában szerdán egyre közelebb jutottak az ellenzék kezén lévő központi térhez. Egy szemtanú kedden arról számolt be, hogy a békeidőben 200 ezer lakosú az-Záviját - amely a legközelebb van Tripolihoz - már visszafoglalták a kormányerők, utcáin harckocsik és harcjárművek dübörögnek, s vaktában lőnek házakra. Egy helyi lakos szerdai közlése szerint harci gépek és tankok kedden reggeltől késő estig támadták a várost, de annak egy része még a felkelőké.
2011.03.09. 12:30
 
Az FTC és az úszószövetség ügyében is vizsgálódik Budai Gyula
Vizsgálatot indított a Ferencváros Labdarúgó Zrt. privatizációjával kapcsolatban, valamint a Magyar Úszó Szövetségnél az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az FTC ügyében az új elnök, Kubatov Gábor felkérésére vizsgálódik a hivatala, az úszószövetségnél pedig Bánki Erik (Fidesz) sportbizottsági elnök megkeresésére. Bánki Erik keddi tájékoztatóján közölte, hogy mielőbb tisztázni kell azt a helyzetet, amely a 2010-es budapesti úszó Eb költségelszámolásainak ügyében kialakult, s ha kell, jogi lépések is következhetnek a Gyárfás Tamás vezette Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ellen.
2011.03.09. 11:50
 
 
Átfogó vizsgálatot javasol a felsőoktatásban Budai Gyula
A magyarországi felsőoktatási intézmények gazdálkodásának átfogó vizsgálatát javasolja Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte azzal összefüggésben, hogy hivatala befejezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gazdálkodásának áttekintését. A fideszes politikus kifejtette: az ELTE-t érintően - tavaly november óta - vizsgálták például a gépjárműbeszerzést, a munkavállalói szerződéseket és azokat a 2002-2010 között megkötött szerződéseket, amelyek az egyetem üzemeltetésével, működtetésével kapcsolatosak.
2011.03.09. 11:30
 
 
FIFA-világranglista: Magyarország beállította 1992-es rekordját
A magyar válogatott egy helyet előrelépve a 36. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáján. A csapat ezzel beállította rekordját, a jelenlegi rendszerben vezetett rangsorban ugyanis 1992 decemberében szerepelt a legjobban, akkor is a 36. pozíciót foglalta el. Tavaly júliusban, amikor Egervári Sándor szövetségi kapitány átvette a gárda irányítását, még a 62. helyen állt a nemzeti együttes. A friss lista élén továbbra is a világ- és Európa-bajnok spanyolok állnak megelőzve a vb-döntős hollandokat és a vb-bronzérmes németeket.
2011.03.09. 11:10
 
 
Keményebb fellépésre számíthatnak az adócsalók
A korábbinál jóval keményebb fellépésre számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól azok, akik szándékosan megrövidítik a költségvetést - nyilatkozta a szervezet bűnügyi elnökhelyettese a Napi Gazdaságnak. Sors László közölte, ma már egyszerre indulhat meg a büntető-, és az adóigazgatási eljárás, így nem lesz idő eltüntetni se a vagyont, se az adatokat. A lapnak adott egész oldalas interjújában a bűnügyi elnökhelyettes azt hangoztatta: elsősorban nem azoknak kell félniük, akik elrontják az adóbevallásukat, hanem azoknak, akik "kifejezetten arra játszanak", hogy megrövidítsék a költségvetést. Sors László közölte, meggyőződése, hogy csak az áfacsalás mértéke önmagában meghaladja az ezermilliárd forintot.
2011.03.09. 07:50
 
 
Újabb történelmi csúcson az üzemanyag árak
Újabb történelmi csúcsot értek el az üzemanyag árak, a Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Az emeléssel a benzin átlagára 374-375 forintra, a gázolajé pedig 372 forintra nőtt. A Mol egy hete emelte 5 forinttal a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Korábban elemzők elmondták, ha a spekuláció és a földközi-tengeri politikai bizonytalanság miatt tovább emelkedik a kőolaj ára és gyengül a forint a dollárhoz képest, két héten belül átlépheti a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára a magyar piacon.
2011.03.09. 07:40
 
 
Nem függesztik fel a volt miniszterelnökök által Budai Gyula ellen indított pert
A Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök által jó hírnév megsértése miatt indított polgári peres eljárás felfüggesztését kérte Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ügyvédje a Pest Megyei Bíróságtól a kedd délután tartott első tárgyaláson. A bíró a per folytatása mellett döntött. Mivel a tárgyaláson egyik érintett fél sem jelent meg, a bíró, illetve az ügyvédek vitatták meg: megsértette-e Bajnai, illetve Gyurcsány felperesek jó hírnevét Budai, amikor egy tavaly nyári sajtótájékoztatón - miniszterelnöki megbízottként - azt mondta: "dokumentumok igazolják, hogy Sukoró-ügyben Bajnai is és Gyurcsány is hamisan tanúskodott az ügyészség előtt".
2011.03.08. 19:10
 
A csángóföldi magyar oktatásra gyűjtöttek Egerben
Több mint 400 ezer forint gyűlt össze eddig egri magánszemélyek és intézmények adományaiból a csángók magyar nyelvű oktatásának támogatására. Az adományokat a csángóföldi Magyarfalu iskolájának szánják - tájékoztatta az egri önkormányzat médiareferense kedden az MTI-t. Az 1.200 lakosú moldvai településről 20 csángót láttak vendégül az elmúlt napokban a hevesi megyeszékhely önkormányzata, valamint helyi civil szervezetek és magánszemélyek - közölte Zentai László. Mint elmondta: több mint 150 ezer forint a magyarfalui csángó magyarokért elmondott szentmisén került a templomi perselybe.
2011.03.08. 18:40
 
BUX: -1,34 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 308,16 pontos, 1,34 százalékos csökkenéssel, 22.633,25 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 2,49 százalékkal 23.695 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,90 százalékkal 5.500 forintra esett.
2011.03.08. 17:20
 
 
Illés: a Mal Zrt. már nem akarta tovább fenntartani a tevékenységét
Az eddigi bizonyítékok azt mutatják, nem kívánta a Mal Zrt. tovább folytatni tevékenységét Magyarországon, ezért nem tett a cég semmit környezetvédelmi feladatai ellátása, valamint a száraztechnológiára való átállása érdekében - mondta a környezetvédelmi államtitkár katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság keddi ülésén. Illés Zoltán kérdésre válaszolva azt mondta: a katasztrófa tavaly október 4-ei bekövetkezéséig a zagytározót is üzemeltető cég semmilyen iratot nem nyújtott be a környezetvédelmi hatósághoz arra vonatkozóan, hogy az idén februárban lejárt egységes környezethasználati engedélyét meg kívánná hosszabbítani, és a szártechnológiára való átállásról sincsenek dokumentumok.
2011.03.08. 17:20
 
 
Nyomozást indítottak a zalaegerszegi robbanás ügyében
Robbanóanyaggal való visszaélés gyanúja miatt nyomozást indított a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a Zalaegerszegen hétfő este történt, halálos áldozattal járó robbanás kapcsán - közölte a főkapitányság szóvivője kedd reggel a helyszínen, a botfai városrészben. Salamon Róbert elmondta: a tűzszerészek hamarosan elkezdik a visszabontást a családi ház rommá vált melléképületénél, ekkor derülhet ki, hogy vannak-e még ott robbanótestek. Feltételezések szerint a robbanást egy világháborús robbanószerkezet okozhatta. A baleset halálos áldozata egy 44 éves férfi, az udvaron tartózkodó 19 éves fia súlyos égési sérüléseket szenvedett, akit még az éjszaka Győrbe szállítottak - közölte a Zala Megyei Kórház.
2011.03.08. 13:50
 
 
Eb-selejtező: Egervári keretet hirdetett a magyar-hollandra
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 20 fős keretét a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A két csapat először március 25-én a Puskás Ferenc Stadionban, négy nappal később pedig Amszterdamban találkozik egymással. Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a keret tagjai - legutolsó bajnoki mérkőzésüktől függően - március 20-án, vagy 21-én találkoznak a telki edzőközpontban.
2011.03.08. 13:20
 
 
Az MSZP szerint alkotmányellenes a semmisségi törvény
Az MSZP szerint alkotmányellenes a hétfőn elfogadott semmisségi törvény, ezért a szocialisták arra kérik a köztársasági elnököt, hogy kezdeményezzen előzetes normakontrollt a jogszabályról. Ha ez nem történik meg, az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a törvény alkotmányellenességének megállapítását indítványozva. Harangozó Tamás országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón nyíltan jogállamellenesnek nevezte a semmisségi törvényt. Hozzátette, azért kértek név szerinti szavazást róla, mert meggyőződésük, hogy "fognak még szégyenpadon ülni", akik támogatták a jogszabályt.
2011.03.08. 12:50
 
 
Balsai István szerint szerencsétlen, ha a bírák beleszólnak a törvényhozásba
A fideszes Balsai István szerint szokatlan és szerencsétlen, ha a jogalkalmazó szerv, a bíróság beleszól a törvényhozási folyamatba. A miniszterelnöki megbízott, a parlament által hétfőn elfogadott semmisségi törvény előterjesztője ezt keddi budapesti sajtótájékoztatóján mondta, ahol részletesen reagált a jogszabályt ért kritikákra. A bírói körökben megfogalmazódó álláspontra utalva azt mondta: szokatlan, hogy a törvényhozási folyamatba beleszól a jogalkalmazó szerv, mégpedig a nyilvánosság fórumán. "Szerencsétlennek nevezték a törvény megoldását. Én úgy gondolom, az a szerencsétlen, hogy ha (...) a bírósági szervezet bármilyen pozícióban lévő tagja a törvényhozás folyamatába ily módon kíván befolyást szerezni" - közölte.
2011.03.08. 12:40
 
 
Kadhafi megegyezne távozásáról
A felkelés által szorongatott Moammer Kadhafi líbiai vezető keresi a módját annak, miként állapodhatna meg távozásáról a lázadókkal - értesült az al-Dzsazíra arab hírtévé és két arab lap; az értesülést líbiai hivatalos forrásból nem erősítették meg. Az al-Dzsazíra úgy tudja, Kadhafi javasolta a felkelőknek a parlament ülésének összehívását, amelyen kidolgoznák, hogy bizonyos garanciák fejében miként mondana le a hatalomról. A katari hírtévé tanácsbeli forrásaitól úgy értesült, Kadhafi lemondásáért cserébe személyes, illetve családja biztonságára vonatkozó garanciákat kért, és ígéretet arra, hogy nem állítják bíróság elé.
2011.03.08. 07:30
 
Rúzsa Magdi mindig pörög
Az énekesnő egyre jobban odafigyel a táplálkozására és a mozgásra, a pörgéssel pedig otthon sem áll le.
2011.03.07. 22:29
 
BUX: +0,02 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,52 pontos, 0,02 százalékos emelkedéssel, 22.941,41 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama nem változott: 24.300 forint maradt, az OTP részvények ára 0,45 százalékkal 5.550 forintra csökkent.
2011.03.07. 17:30
 
 
Az LMP nem vesz részt a monetáris tanács tagjainak megválasztásában
Ameddig az előző kormány által megalkotott és a Fidesz által fenntartott "hibás eljárási rend van érvényben", addig az LMP nem vesz részt a monetáris tanács tagjainak megválasztásában, így a két felkért jelöltről szóló hétfői szavazáson sem - közölte az MTI-vel hétfőn Scheiring Gábor. A politikus szerint a jegybank monetáris tanácsa külső tagjainak jelenlegi jelölési módja a legkevésbé sem megnyugtató azoknak, akik a Fidesz-KDNP-től féltik a testület függetlenségét.Scheiring Gábor úgy látja, továbbra is minden esély megvan arra, hogy az árstabilitásért felelős jegybankot "az Orbán-csomag céljainak rendeljék alá, ennek pedig rengeteg káros következménye lesz".
2011.03.07. 16:00
 
 
Woody Allen Rómában forgatja következő filmjét
Nyáron Rómában forgatja következő filmjét Woody Allen - erről a La Repubblica című olasz napilap számolt be hétfőn. Allen már március végén ellátogat az örök városba, ahol dzsesszegyüttesével játszik majd az Auditorium koncerttermében. Az új film forgatása a tervek szerint júliusban kezdődik. "Családommal együtt alig várom, hogy hosszabb időt tölthessek abban a csodálatos városban" - mondta el a 75 esztendős rendező az olasz napilapnak adott interjúban. A produkcióról azonban - sem a témájáról, sem a szereposztásról - nem árult el további részleteket.
2011.03.07. 15:10
 
Szeles idő, +2, +6 fok várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn általában napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből főként a Dunától keletre alakulnak ki hózáporok. Kedden a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, másutt vastagabb felhőzet, és csupán néhány óra napsütés valószínű. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szelet ma többfelé erős, néhol viharos széllökések kísérik, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6, -11 fok között alakul, de a havas helyeken és az Északi-középhegységben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2, 6 fok között várható.
2011.03.07. 15:00
 
 
Hétfőn sem főznek még a Pest megyében bezárt menzákon
Hétfőn még biztosan nem főznek abban a 18 Pest megyei középiskolában, ahol a közétkeztetést ellátó cég a megye jelentős tartozása miatt múlt csütörtökön felfüggesztette a menzák működését. A tárgyalások jelenleg is folynak. Kérfalusi Attila, a HunGast Kft. ügyvezetője hétfő délelőtt az MTI-nek elmondta: mivel a folyamatos egyeztetések ellenére sem kaptak eddig garanciát arra, hogy pár napon belül hozzájutnak a januári étkeztetés ellenértékéül szolgáló 154 millió forinthoz, egyelőre zárva tartják az érintett konyhákat, vagyis hétfőn sem főznek 18 közoktatási intézményben.
2011.03.07. 13:30
 
5 forinttal emelkedik az üzemanyagok ára szerdán
Újabb történelmi csúcsot érnek el az üzemanyag árak, a Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán. Az emeléssel a benzin átlagára 374-375 forintra, a gázolajé pedig 372 forintra nő. A Mol egy hete emelte 5 forinttal a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Korábban elemzők elmondták, ha a spekuláció és a földközi-tengeri politikai bizonytalanság miatt tovább emelkedik a kőolaj ára és gyengül a forint a dollárhoz képest, két héten belül átlépheti a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára a magyar piacon.
2011.03.07. 13:00
 
 
Rali-vb: Turán Frigyes hét futamon indul idén
Az elmúlt hétvégén leadta nevezését az idei rali-világbajnokság hét futamára Turán Frigyes, aki az S2000-es kategóriában szerepel majd. A tavalyi sorozatban négy futamon indult, Bulgáriában a pontszerző nyolcadik helyen végzett pilóta és navigátora, Zsiros Gábor egy Ford Fiesta S2000-es kocsival vesz majd részt a viadalokon az észt Markko Martin csapatában. Turánék a Fordtól megkapják a gyári beállításokat, és a gyári Ford-csapat egyik szerelője segíti majd munkájukat. A 37 éves ralis tavalyi vb-szereplése az "Év bukásával" ért véget az októberi spanyolországi viadalon.
2011.03.07. 12:50
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287[288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML