2014. október 24., péntek - Salamon
Deviza:  
EUR/HUF 306,32 USD/HUF 241,39 CHF/HUF 253,88
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23516 találat
 
Sokmilliárdos kártérítési per az MVM ellen
A Nád MPS-H Kft. 9,6 milliárd forintos kártérítést követel a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-től, a per pénteki tárgyalásán az MVM jogi képviselője szerződésszegésre hivatkozva nem fogadta el hitelesnek a Nád Kft. bizonyítékként benyújtott dokumentumait. A Fővárosi Bíróságon zajló polgári perben a bíró arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az üggyel kapcsolatos iratokat folyamatosan bekéri a Nemzeti Nyomozó Iroda. A felperes indítványozta, hogy tanúként hallgassák ki Kocsis Istvánt, az MVM korábbi vezetőjét(a BKV jelenlegi vezérigazgatóját), Molnár Lászlót az MVM és a Pasi Atomerőmű volt gazdasági vezérigazgató-helyettesét, valamint Kovács Józsefet, Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját és az MVM volt igazgató-helyettesét.
2011.01.28. 20:45
 
 
Meghalt egy kétéves kisgyermek, akinek szervezetében kimutatták az influenzát
Meghalt egy kétéves kisgyermek, akinél influenza B vírus igazolódott - közölte honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken; ezzel négyre emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma az idén Magyarországon. Az esetről, személyiségi okokra hivatkozva, nem adott bővebb felvilágosítást az ÁNTSZ, amely az influenza megbetegedésekkel összefüggésben korábban három halálesetről számolt be. Az év első hetében újinfluenza-fertőzés okozta egy 38 éves férfi halálát. Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán számolt be az influenza B vírus két halottjáról.
2011.01.28. 19:00
 
WikiLeaks: az USA pénzzel támogatta az egyiptomi demokratikus mozgalmat
Az Egyesült Államok több millió dollárral támogatta az egyiptomi demokratikus szervezeteket Hoszni Mubarak elnökkel szemben - írta az Aftenposten című norvég napilap pénteken a WikiLeakstől kapott információkra hivatkozva. Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) 2008-ban 66,5, 2009-ben pedig 75 millió dollárt irányzott elő a demokráciát és jó kormányzást célzó egyiptomi programok támogatására egy, a kairói amerikai nagykövetségén 2007. december 6-án kelt diplomáciai távirat szerint.
2011.01.28. 18:00
 
Kijárási tilalom Kairóban, Alexandriában és Szuezben
Hoszni Mubarak egyiptomi elnök rendeletére kijárási tilalmat hirdettek ki az hatóságok pénteken este 18 órától reggel 7 óráig Kairóban. Alexandriában és Szuezben a középületek védelme érdekében - jelentette az egyiptomi állami televízió. A CNN amerikai hírtelevízió értesülései szerint Mubarak "hamarosan" beszédet intéz a nemzethez. Az említett városokban példátlan kormányellenes megmozdulások zajlanak, országszerte több százezren vonultak utcára pénteken. Az ország 28 tartományából legalább tizenegyből jelentettek tüntetéseket. A CNN szerint Kairó utcáin katonai alakulatok tűntek fel. Mubarak, mint a hadsereg főparancsnoka utasította a fegyveres erőket, hogy rendőrséggel együttműködve gondoskodjon a kijárási tilalom betartásáról.
2011.01.28. 18:00
 
A magyar utasok nem mondják le egyiptomi útjaikat
A magyar utasok nem mondják le egyiptomi útjaikat a kormányellenes megmozdulások miatt, mivel azok több száz kilométerre vannak a tengerparti üdülőhelyektől - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI-nek pénteken. A szóvivő elmondta, a szolgáltatók szüneteltetik a kairói programokat. A tüntetések miatt sokan érdeklődnek az utazási irodáknál, de nem mondják le az utakat. A szóvivő megjegyezte: olyan üdülőhelyekről van szó, ahol nem nagyon van helyi lakosság. Molnár Judit hangsúlyozta: folyamatos az egyeztetés a kinti partnerekkel, telepített idegenvezetőkkel, a tengerparton nyugalom van.
2011.01.28. 17:45
 
BUX: -1,71 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 396,87 pontos, 1,71 százalékos csökkenéssel, 22.850,01 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 1,02 százalékkal 22.345 forintra csökkent, az OTP részvények ára 2,43 százalékkal 5.659 forintra esett.
2011.01.28. 17:30
 
 
Február 7-én tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor
Február 7-én, hétfőn tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor. A miniszterelnök idén is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg beszédét - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője pénteken az MTI-vel. A rendezvény helyszíne még nem ismert. Orbán Viktor idén tizenharmadik országértékelését mondja el: a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus 1999 óta minden évben január és március között Budapesten mondja el ilyen jellegű beszédét.
2011.01.28. 17:00
 
 
Házi őrizetbe kerül Mohammed el-Baradei egyiptomi politikus
Az egyiptomi hatóságok pénteken bejelentették, hogy házi őrizetbe helyezik Mohammed el-Baradei ellenzéki vezetőt. A Nobel-békedíjas politikus péntek délután csatlakozott egy békés tüntetéshez Kairóban. Ezt megelőzően rendőrök egy időre feltartóztatták, nem engedték, hogy a péntek déli ima után kilépjen egy mecsetből. Emiatt Baradei hívei kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik válaszul vízágyúkat vetettek be. Eközben a parlament alsóháza külügyi bizottságának elnöke felszólította Hoszni Mubarak államfőt: indítson "példátlan reformokat", hogy elkerülje egy "forradalom" kirobbanását.
2011.01.28. 17:00
 
 
Megszűnik a budapesti Sztár FM
Vasárnap éjfélkor lejár a Sztár FM budapesti frekvenciaengedélye, és mivel a tulajdonos nem pályázik a meghosszabbítására, a rádió adása megszűnik. A fővárosban a 102,1 MHz-es ultra-rövidhullámú frekvencián fogható, főleg a hatvanas, hetvenes évek zenéiből válogató rádióadó erről honlapján számol be. Sztár FM néven Miskolcon is működik kereskedelmi rádió, amely azonban már nem a budapesti adó tulajdonosáé, a Bors című bulvárlapot kiadó Híd Rádió Zrt.-é, így azt nem érinti a döntés.
2011.01.28. 16:45
 
 
Nyolc hónapon belül elkészül az első Mercedes-Benz tesztautó Kecskeméten
Minden a tervek szerint halad, és nyolc hónapon belül legördül az első Mercedes-Benz tesztautó a kecskeméti üzem gyártószalagjáról - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken. Az igazgató azon az ünnepségen beszélt, amelyen egy hidraulika a gyár legmagasabb épületének tetejére emelte a hat méter átmérőjű Mercedes-Benz csillagot. A gyár épületei a terveknek megfelelően 2010 őszére elkészültek, azóta a gyártószalagokat szerelik, és az első tesztautó 8 hónapon belül elkészül - mondta Frank Klein, aki egyben a gyár igazgatója is. Az első értékesítésre kerülő Mercedes-Benz személygépkocsi 2012 elején készül el a kecskeméti gyárban - fűzte hozzá.
2011.01.28. 16:30
 
300 ezer dollárt kapnak a FIFA-tagországok
Rendkívül komoly profittal zárta a tavalyi világbajnokságot, ennek is köszönhetően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) minden tagországának 300 ezer dolláros (közel 60 millió forint) bónuszt utal át. A FIFA-nak jelenleg 208 tagja van, Bruneit felfüggesztették. A kontinensek labdarúgó szövetségei egyenként 2,5 millió dolláros jutalomban részesülnek. A FIFA bevétele a 2007 és 2010 közötti időszakban meghaladta a 3,4 milliárd dollárt.
2011.01.28. 15:45
 
 
Kairóban állítólag tüntetőket lőttek agyon
Kairóban tüntetőket lőttek agyon - állítják különféle források, amelyek szerint egy vagy három ember vesztette életét, és sokan megsebesültek. A három embert feltételezhetően túl közelről érte a rendőrök gumilövedéke - közölték belbiztonsági források. Az összecsapás az Egyiptomi Múzeumnál, a Tahrír tér közelében történt, vagyis az eddigi tüntetések centrumában. A teret a rendőrség lezárta, de a tömeg ostromolja. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió egy halottról és tucatnyi véres sebesültről kapott hírt szemtanúktól. Tüntetést jelentettek pénteken az ókori látványosságairól híres, dél-egyiptomi Luxorból is.
2011.01.28. 15:00
 
 
Legfőbb Ügyészség: a magyar hatóság nem léphet Gripen-ügyben
Nem merült fel olyan tény, amely miatt a magyar ügyészség bármilyen, a jogszabályok által előírt vagy lehetővé tett lépést tehetne az úgynevezett Gripen-ügyben - közölte Széplaki-Nagy Gábor, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel. A szóvivő közleményében felidézte: az elmúlt napokban a magyar sajtóban olyan hírek jelentek meg, melyek szerint a Gripen-ügyben új tények vannak, amelyek a magyar ügyészség kezdeményezésére felderíthetők. A Népszabadság január 20-án arról számolt be, hogy a svéd ügyészség antikorrupciós főosztályának igazgatója, Gunnar Stetler szerint a Gripen-nyomozás aktája a svéd jogszabályok értelmében titkosítás alatt áll.
2011.01.28. 13:00
 
 
Megállapodást kötöttek a Sziget fesztivál területhasználati díjáról
Megállapodást kötött Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője pénteken a rendezvény területhasználati díjáról - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. E szerint a Sziget Kft. 50 millió forint plusz áfát fizet közterület-használat címen a fővárosnak, a város pedig kialakít egy szolgáltatáscsomagot a Sziget fesztivál résztvevői számára, ez egyes városi szolgáltatások - például BKV, gyógyfürdők, állatkert - kedvezményes használatára, igénybevételére jogosít fel - olvasható a közleményben.
2011.01.28. 12:30
 
Torlódások várhatók több határállomáson
Több határállomáson a hétvégén hosszabb várakozásra kell felkészülniük az utasoknak a rendőrség pénteki közlése szerint. Záhony közúti határátkelőhelyen akár 60-180 perces forgalomtorlódás is kialakulhat a személy- és teherforgalomban mindkét irányban. A várakozási időt növelheti a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról. Beregsuránynál 60 perces várakozással számolnak, a reggeli órákban belépő, a délutáni órákban a kilépő irányban.
2011.01.28. 12:30
 
 
Közös nyomozást ajánl az orosz fél a lengyel légikatasztrófa ügyében
Lech Kaczynski néhai lengyel államfő repülőgépének oroszországi szerencsétlensége ügyében közös nyomozást ajánl az orosz fél Lengyelországnak - jelentette ki Alekszandr Basztrikin, a nyomozati bizottság vezetője az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva. "Már elküldtük a meghívást a lengyel hatóságoknak, és várjuk a válaszukat, de mi készen állunk a szoros együttműködésre" - mondta. Szergej Ivanov miniszterelnök-helyettes az Oroszországban székelő Nemzetközi Repülésügyi Bizottság (MAK) légügyi főhatóság vizsgálatának eredményeit illető lengyelországi szemrehányások kapcsán kijelentette: a szmolenszki Szevernij repülőtér légiirányítóinak nem volt joguk megtiltani az elnöki gép leszállását.
2011.01.28. 12:30
 
Az FKF-el kapcsolatban tesz feljelentést a Jobbik
Közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz a Jobbik a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) kapcsán - jelentette be az ellenzéki párt budapesti elnöke. Staudt Gábor elmondta: az FKF SZMSZ-éről a Fővárosi Közgyűlés rendelkezik döntési jogkörrel. A legutóbbi módosítás alkalmával a budapesti kormánytöbbség támogatásával a közgyűlés elfogadott egy módosító indítványt, amely szerint egészségügyi indok nélkül nem lehet állatokat elaltatni, azonban az elfogadott módosítás nem került bele az FKF által elkészített új szövegbe - mondta Staudt Gábor, aki szerint ez kimeríti a közokirat-hamisítás fogalmát, ezért feljelentést tesznek.
2011.01.28. 11:30
 
Médiatörvény: német lap írása a brüsszeli bírálatról
Szelíd levél Brüsszelből címmel közölte bécsi tudósítója írását pénteken a Süddeutsche Zeitung annak a levélnek a kapcsán, amelyet az Európai Bizottság küldött a magyar kormánynak a médiatörvénnyel összefüggésben. Michael Frank, a liberális újság tudósítója szerint a levél "a tehetetlenség dokumentuma", amely arról tanúskodik, hogy a bizottság nem tud mit kezdeni az emberi és az alapvető jogokról megfogalmazott elveivel. A levelet Neelie Kroes, a digitális ügyekért felelős biztos írta, nem pedig Viviane Reding, aki az alapvető jogok dolgában illetékes.
2011.01.28. 11:00
 
Az RMDSZ és az EMNT komolytalannak tartja a határon túliak számára adandó gyes ötletét
Mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), mind az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) komolytalannak tartja a Magyar Polgári Párt (MPP) egyik alelnöke által a napokban ismertetett elképzelést, miszerint a magyar állampolgárságot a könnyített honosítási eljárás nyomán megszerző határon túliak magyarországi gyermeknevelési segélyt igényelhessenek - írta pénteki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ). Emlékeztet: Kiss István, az MPP alelnöke az erre vonatkozó javaslatot a Magyar Állandó Értekezlet oktatási-művelődési albizottságában vetette fel. A politikus a lapnak kifejtette: ez az intézkedés "nyolc-tíz éven belül enyhítené, huszonöt év múlva megoldaná a Kárpát-medencei magyarság demográfiai problémáit".
2011.01.28. 10:45
 
 
Keresik a moszkvai merénylet gyanúsítottjait
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn elkövetett öngyilkos merénylettel összefüggésben az orosz hatóságok a gyanúsítottakat keresik, főként egy Vitalij Razdobugyko nevű férfit, aki az iszlám legradikálisabb áramlatára, a vahhábizmusra tért át - jelenti a pénteki orosz sajtó. Razdobugyko a Nogaj Dzsamaat csoporttal áll kapcsolatban, s ennek kapcsán a lapok írnak a sztavropoli szélsőséges szervezetre mutató nyom hátteréről és több tisztségviselő leváltásáról. Az egyik újság arról is beszámol, hogy a közlekedés biztonságáért felelős rendőrségi igazgatóság munkatársai tavasztól decemberig egyetlen fillér fizetést sem kaptak.
2011.01.28. 10:30
 
Egy napra leáll a Volkswagen
Több vezető autógyárnak is gondot okoz, hogy nem kapja meg időben a gyártáshoz szükséges alkatrészeket a beszállítóktól - mondta a Daimler vezérigazgatója egy konferencián. A Volkswagen például emiatt a jövő hétfőn egy napra le is áll, a többi német autógyárnál csak olykor-olykor vannak fennakadások, de ezek egyelőre még menedzselhetők. A Daimler első embere, Dieter Zetsche szerint az alkatrészhiány kezd komolyabb feszültséget okozni a minden idők legnagyobb válságából éppen csak magához tért ágazatban. Az autógyárak főként az ázsiai kereslet megugrásának köszönhetően maximális kapacitással dolgoznak, s ezzel nem tudnak lépést tartani a beszállítók.
2011.01.28. 09:30
 
Bérkoldusok jelentek meg Siófokon
Egyes koldulókat autóval visznek a forgalmas helyekre Siófokon. A rendőrség arra figyelmeztet: nem biztos, hogy a látszatra szerencsétlen sorsú koldulókon segítünk - írta pénteki számában a Somogyi Hírlap. A rendőrség megpróbálja felszámolni ezt a jelenséget, de álláspontja szerint az adakozók is jobban figyelhetnének arra, kinek adnak, s kinek nem. Beke Ibolya százados, a siófoki rendőrkapitányság sajtóreferense a megyei napilapnak arról számolt be, hogy a koldulók a folyamatos intézkedéseik ellenére is megjelennek a város több pontján.
2011.01.28. 09:30
 
 
Politológusok: nem várható kötelezettségszegési eljárás a médiatörvény ügyében
Még az informális szakaszban lezárulhat a magyar médiatörvény európai uniós vizsgálata, így az ügyben várhatóan nem indul kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben az MTI által megkérdezett politológusok szerint. Szánthó Miklós, a Nézőpont Intézet elemzője a médiatörvény lehetséges vizsgálataira kitérve emlékeztet: míg az Európai Parlament csak politikai nyomásgyakorlásra képes, addig az Európai Bizottságnak már jóval szélesebb eljárási jogköre van, amelybe természetesen számos politikai szempont is vegyülhet.
2011.01.28. 09:15
 
 
A Muzulmán Testvériségre és az internetre is lecsapott az egyiptomi kormány
Az internetre is "lecsapott" az egyiptomi kormány, péntek hajnalra ugyanis megszűnt minden fajta internet-szolgáltatás a közel-keleti országban. Ezzel egy időben a kormányellenes tüntetések újabb hullámára készülve Kairó utcáit a hajnali órákban az úgynevezett elit egységek, azaz a különleges terrorellenes erők lepték el. Hadjáratot indítottak a hatóságok a Muzulmán Testvériség nevű ellenzéki szervezet ellen is. Elemzők szerint mindez arra utal, hogy a Mubarak-rezsim a tüntetőkkel szemben egyértelműen a "kemény kéz" politikáját választotta.
2011.01.28. 09:00
 
 
A sajtószabadságért tüntettek a Kossuth téren
Ismét a médiatörvény ellen emeltek szót a Parlament előtt csütörtök este azon a demonstráción, amelyet a Facebookon szerveztek a sajtószabadságért. A tüntetésen, ahogy két héttel ezelőtt, most is több ezren voltak. A jogszabály ellen demonstráltak Szegeden, Debrecenben, Pécsen és Gyulán is. Jeney Orsolya, az Amnesty International magyarországi igazgatója Budapesten a médiatörvény visszavonására, vagy a sajtó- és véleményszabadság, illetve a tájékozódáshoz fűződő jog figyelembevételével történő módosítására szólította fel a kormányt.
2011.01.27. 21:45
 
 
Az illegális sportfogadás az olimpiát is fenyegeti
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az illegális sportfogadás olyan komolyan fenyegeti az ötkarikás játékokat, akár a dopping. A belga sportvezető csütörtökön, a világ sportjában egyre gyakoribb törvénytelen fogadásokról szóló konferencia megnyitóján mondta mindezt, s hozzátette, a NOB március 1-jére összehívott egy találkozót, amelyen a különböző országok és sportszervezetek vezetőivel közösen egyeztetnek a felmerült kérdésekben. "Ugyanúgy fogunk eljárni, ahogyan a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség létrehozásakor, tehát most is számítunk a kormányok segítségére - mondta Rogge.
2011.01.27. 20:15
 
 
Felmentették az OMV-vezért a bennfentes kereskedés vádja alól
Felmentett a bíróság Wolfgang Ruttenstorfert, az OMV vezérigazgatóját a bennfentes kereskedés vádja alól. A tárgyalást vezető bíró a felmentő ítéletet azzal indokolta: nem lehetett közvetlen ok-okozati kapcsolatot megállapítani a Mol-részvények értékesítése és a vállalat vezetőjének részvényvásárlása között. Az energiaipari konszern vezetője ellen tavaly novemberben, az osztrák pénzügyi felügyelet (FMA) feljelentéssel végződött, több mint egy éves vizsgálata alapján emeltek vádat. Ruttenstorfer 2009. március 23-án OMV-részvényeket vásárolt, egy héttel az előtt, hogy a vállalat bejelentette a megállapodást az OMV 20,2 százalékos Mol-részesedésének eladásáról 1,4 milliárd euróért, a piaci ár kétszereséért.
2011.01.27. 20:15
 
Járóka Lívia EP-képviselő részt vesz a Davosi Fórumon
A davosi Világgazdasági Fórum "Az új valóság közös normái" című megbeszélés-sorozatán vesz részt csütörtöktől Járóka Lívia európai parlamenti képviselő. A fideszes politikus - az EP egyetlen roma tagja -, aki előzőleg részvevője volt Davosban a Világ Fiatal Vezetőinek Fórumának, az MTI-nek csütörtökön elmondta: örömmel tapasztalja, hogy a soros magyar uniós elnökségből kifolyólag a magyar kormány most jobban tisztában van az új nemzetközi gazdasági és társadalmi trendekkel.
2011.01.27. 20:00
 
 
Diszkótragédia: nyolcra nőtt a gyanúsítottak száma
Újabb két embert gyanúsított meg a rendőrség a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én történt, három fiatal életét követelő tragédia ügyében; a rendőrség jövő hétfőn vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait az ügyészségnek. A nyomozás során korábban meggyanúsított hat ember szabadlábon védekezik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök esti közleménye szerint a tanúkihallgatások és a beszerzett szakértői vélemények alapján további két embert gyanúsítottak meg, szintén halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A BRFK tájékoztatása szerint a két újabb gyanúsított a rendezvény biztonságos lebonyolításáért felelt.
2011.01.27. 19:45
 
Török Zsolt: Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak
Török Zsolt szerint Orbán Viktor, Kósa Lajos és a jobboldali médiadiktatúra szereplői azok, akik az ország ellen indult hecckampányt szervezik, megnyilvánulásaikkal, beszédeikkel. Orbán Viktorék lebuktak és megbuktak több alkalommal - mondta az MSZP szóvivője csütörtökön az MTI-nek. Török Zsolt úgy fogalmazott: "Kósa Lajos konkrétan hazudik, Orbán Viktor pedig maga a szégyen Magyarországon". Hozzátette: "Kósa Lajos és Orbán Viktor múlt szerda óta úgy viselkedik, mint a rajtakapott férj, aki a szobába belépő feleségének azt mondja: ugyan drágám, nekem hiszel, vagy a szemednek".
2011.01.27. 18:45
 
Eddig 53 993 pénztártag nyilatkozott a magán-nyugdíjrendszerben maradásról
Eddig nem kellett különösebben sokat várakozniuk azoknak a magán-nyugdíjpénztári tagoknak sem, akik az utolsó napokra hagyták nyilatkozatuk leadását, vidékről sem érkezett jelzés sorállásokról az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz (ONYF). Csütörtökön délután 3 óráig 53 993 pénztártag nyilatkozott arról, hogy a magán-nyugdíjrendszerben kíván maradni. Szőke Lovas Zsuzsa, az ONYF sajtótitkára csütörtökön az MTI-nek elmondta: a Váci úton a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatán 40 dolgozó csak a magánpénztári nyilatkozatok fogadásával foglalkozik, a maximális várakozási idő tegnap 25 perc, átlagosan 12 perc volt.
2011.01.27. 18:00
 
Matolcsy: várakozáson felüli az állami nyugdíjrendszert választók aránya
Matolcsy György szerint minden várakozást felülmúlóan sokan döntöttek úgy, hogy az állami nyugdíjrendszert választják. A nemzetgazdasági miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a magánnyugdíjpénztár-választásról szóló határidő hétfői lejártával kapcsolatos kérdésre válaszolva aláhúzta: a jelenlegi adatok szerint a 3,1 millió magánnyugdíj-pénztári tag 2 százaléka körül lesz azok száma, akik a magánpénztárakban való maradás mellett döntenek. Úgy vélekedett: ez a szám lényegesen alacsonyabb annál, mint amelyek az előrejelzésekben megfogalmazódtak; a kormány legfeljebb 10 százalékos maradói részaránnyal számolt, a más számítások 3-5 százalék közötti arányt valószínűsítettek.
2011.01.27. 17:45
 
 
Megemlékezés a holokauszt nemzetközi emléknapján
A holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, az állam nem védte meg állampolgárait egy idegen hatalommal szemben - mondta Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban csütörtökön. Az államtitkár a holokauszt nemzetközi emléknapján, az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 66. évfordulóján rámutatott: a második világháború idején "az őrület átszőtte a politikát", a vész pedig akkor söpört végig az országon, amikor az ország már a második világháború végét várta. Mindazokra emlékeznünk kell, akik áldozatául estek az antiszemitizmus őrületének - tette hozzá.
2011.01.27. 17:45
 
BUX: +0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,90 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 23.246,88 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,21 százalékkal 22.575 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,51 százalékkal 5.800 forintra csökkent.
2011.01.27. 17:15
 
 
Vádemelés Biszku Béla egykori belügyminiszter ellen
Vádat emelt Biszku Béla egykori magas beosztású MSZMP-politikus, belügyminiszter ellen az ügyészség. A Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be B. Béla ellen a "nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása" bűntette miatt - tájékoztatta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. Hozzátette: a vádirat lényege szerint B. Béla egy 2010. augusztus 4-én közzétett televíziós műsorban nagy nyilvánosság előtt a kommunista rendszer bűneit jelentéktelen színben tüntette fel - közölte a szóvivő. Az eljárást a Budai Központi Kerületi Bíróság folytatja.
2011.01.27. 15:45
 
Basescu a romakérdés európai szintű kezelését sürgette Strasbourgban
A romakérdés kezelése érdekében európai szintű stratégia kidolgozását szorgalmazta Traian Basescu román államfő csütörtökön az Európa Tanács Strasbourgban tanácskozó parlamenti közgyűlése előtt elhangzott beszédében. Hangsúlyozta, hogy a romákkal szemben nem csupán saját államukat, hanem Európát is kötelezettségek terhelik, hiszen európai polgárokról van szó. Szerinte meg kell őrizni a roma közösség hagyományait, és nem szabad korlátozó intézkedésekkel "brutális módon" megváltoztatni a romák vándorló létformáját. Jogaik védelme és beilleszkedésük támogatása nem csupán az "eredetország" feladata, hanem az európai intézmények közreműködését is igényli - mondta.
2011.01.27. 15:30
 
 
Simor: a kamatemelés célja az inflációs várakozások csillapítása
A jegybanki alapkamat emelésénél a monetáris tanács abból indult ki, hogy egy viszonylag lassú, moderált emeléssorozattal hasson az inflációs folyamatokra, és tompítsa az inflációs várakozásokat - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában. Az MNB Monetáris Tanácsa hétfőn - november óta a harmadik egymást követő kamatdöntő ülésén ismét - 25 bázisponttal emelte a jegybanki alapkamatot, amely ezzel visszatért az egy évvel korábbi 6 százalékos szintre. A Nemzetgazdasági Minisztérium a kormány nevében szakmailag elhibázottnak és indokolatlannak minősítette a döntést.
2011.01.27. 15:00
 
Fischer-, illetve Konrád-interjú német lapokban
Ezt nem tűrheti Európa címmel közölt interjút Fischer Ivánnal csütörtökön a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung. A karmester szerint sok minden ad okot aggodalomra Magyarországon. A baloldali Berliner Zeitungnak adott interjúban Konrád György pedig riasztónak találja a demokrácia magyarországi lerombolásának mértékét. Megdöbbenésének ad hangot annak láttán, hogy Orbán Viktor, a 80-as évek végének fiatal forradalmi aktivistája "elfojtja a visszaszerzett polgári szabadságjogokat", és "tekintélyelvű politikai struktúrába" kényszeríti a magyar társadalmat.
2011.01.27. 14:45
 
Mesterházy: az amerikai tárgyalópartnerek aggódtak a médiatörvény miatt
Az amerikai tárgyalófelek aggodalmukat fejezték ki az új magyar médiatörvény miatt és a kérdést sehol sem mi vetettük fel elsőként - jelentette ki szerdán Washingtonban magyar újságíróknak Mesterházy Attila, aki négytagú pártdelegáció élén három napig folytatott tárgyalásokat az amerikai fővárosban. A küldöttséget fogadta Pamela Quanrud területileg illetékes külügyi államtitkár-helyettes, s a tárca Demokrácia, Emberi Jogok és a Munkaügyek osztályának vezetői. Mesterházy megbeszélést folytatott jelentős ohiói magyar közösséget is reprezentáló Dennis Kucinich demokrata párti képviselőjével és Max Telekivel, a Magyar Amerikai Koalíció elnökével.
2011.01.27. 14:45
 
A közösségi oldalakról is vitatkoznak a budapesti adatvédelmi konferencián
Kétnapos nemzetközi adatvédelmi konferencia kezdődött csütörtökön Budapesten az Európa Tanács (ET) kezdeményezésére; az első napon a közösségi adathálókat érintő adatvédelmi kérdéseket vitatják meg az előadók. Thommas Hammarberg, az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint ha a Facebook egy állam lenne, felhasználói - azaz "lakosai" száma alapján a világ második, harmadik legnagyobb országa lenne. Ma már 600 millióan regisztráltak a Facebook közösségi oldalon és valószínűsíthető, hogy ez a szám hamarosan 800 millióra nő.
2011.01.27. 14:30
 
A Jobbik korlátozná az állami gépkocsihasználatot
A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek az állami és önkormányzati vezetők által használt gépkocsik teljesítményének korlátozása érdekében - jelentette be Volner János, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Elmondta: a Jobbik elvárja az ország és a települések vezetőitől, hogy ha áldozatokat követelnek az állampolgároktól, akkor ők is tanúsítsanak mértékletességet. Ennek érdekében a Jobbik javaslata szerint a jövőben csak a miniszterelnök és a köztársasági elnök használhatna korlátozás nélküli teljesítményű hivatali gépjárművet.
2011.01.27. 13:15
 
 
Szabadlábon védekezhet a pécsi taxisgyilkosság gyanúsítottja
Szabadlábon védekezhet az a férfi, akit szerdán gyanúsítottak meg a több mint másfél évtizede történt pécsi taxisgyilkosság elkövetésével - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az eljárás jelenlegi szakaszában nem állnak fenn a gyanúsított előzetes letartóztatásának törvényi feltételei. "Még vizsgálni kell a gyanúsított vallomásának valóságtartalmát", azaz azt, hogy valóban ő-e az elkövető - írták közleményben. A rendőrség szerdán közölte, hogy van gyanúsítottja a több mint másfél évtizede történt, eddig a felderítetlen ügyek között számon tartott pécsi taxisgyilkosságnak. Hozzátették: a gyanúsított együttműködik a nyomozókkal, minden kérdésükre válaszol.
2011.01.27. 13:00
 
 
Schmitt: a kormánynak komolyan kell vennie az uniós javaslatokat a médiatörvényről
Ügyelni fog Schmitt Pál arra, hogy a kormány komolyan vegye az Európai Bizottság javaslatait a médiatörvény módosítására, és időben válaszoljon a testület levelére - tudatta maga a köztársasági elnök abban az interjúban, amely a La Libre Belgique című belga napilap csütörtöki számában jelent meg. Hangsúlyozta, hogy a külföld részéről "csak ez az egy ügy képezte bírálatok tárgyát" Magyarországot illetően. Kifejtette: a kritikák mostanra elhalványodtak, és a kormány visszatérhet európai uniós elnöki programjának végrehajtásához. Ezt a programot az EU mindhárom központi intézménye támogatta, nem kritizálták hivatalos európai parlamenti bemutatása során sem - hangoztatta Schmitt Pál.
2011.01.27. 11:15
 
Van gyanúsítottja a másfél évtizede elkövetett pécsi taxisgyilkosságnak
Önként jelentkezett a rendőrségen az a férfi, akit szerdán gyanúsítottak meg a több mint másfél évtizede történt pécsi taxisgyilkosság elkövetésével, az önmagát feladó férfi mindent elmond és minden kérdésre válaszol - közölte a rendőrség az MTI-vel. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 37 éves B. Róbert kihallgatása délelőtt tíz óra óta tart, azon a férfi védőjén kívül egy igazságügyi pszichológus is jelen van. A gyanú szerint a kihallgatott férfi volt az, aki 1995. december 1-jén Pécs határában több késszúrással végzett egy fiatal taxisnővel.
2011.01.27. 11:15
 
 
Illés: minden eszköz rendelkezésre áll az árvízi védekezéshez
Minden eszköz és feltétel rendelkezésre áll egy esetleges rekordárvíz elleni védekezéshez - mondta a környezetvédelmi államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen az új országos vízügyi igazgató mellett bemutatta az új árvízi térinformatikai modellprogramot. Illés Zoltán kijelentette: jelenleg nincs rendkívüli helyzet sem az árvíz, sem a belvíz tekintetében, az árhullám levonulóban van. Közlése szerint az árvíz és a belvíz elleni védekezés január eleje óta csaknem egymilliárd forintba került, és mintegy 10 milliárd forint áll rendelkezésre e célra. Hozzátette: azt kezdeményezi, hogy már a jövő évi költségvetésben 15-20 milliárd forintot különítsenek el célirányosan a védekezésre.
2011.01.27. 11:15
 
Kisebb földmozgás volt Bábolnán
Kisebb, a Richter-skála szerint 2,5-ös erősségű földrengés volt Bábolna térségében szerda este - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriuma csütörtökön az MTI-vel. A 21 óra 23 perckor regisztrált talajmozgást a lakosság is érzékelte, az obszervatóriumba károkról nem érkezett jelentés - tudatta közleményében az obszervatórium.
2011.01.27. 09:15
 
Financial Times: Martonyi szerint könnyen rendezhetők az EU-észrevételek
A magyar médiatörvénnyel kapcsolatos brüsszeli jogi észrevételek könnyen rendezhetők - idézte Martonyi Jánost a Financial Times, amely szerint ez a vélemény az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy Budapest "a nemzetközi elmarasztalásokkal szembesülve" kész változtatásokat végrehajtani a jogszabályban. A liberális irányultságú londoni gazdasági-politikai napilap előfizetéses online változatán szerda este megjelent interjúban a magyar külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a EU-bizottság által megfogalmazott kifogások "szűk körűek".
2011.01.27. 08:15
 
Döbbenet! Laci meg akarja semmisíteni Alekoszt!
Kezd elfajulni a Való Világ 4 című játék. A versenyzők az idő előrehaladtával egyre jobban kezdenek riválisaik idegeire menni. De legfőképpen Laci az, aki kezdi nagyon komolyan venni a játékot. Olyannyira, hogy fejébe vette, megsemmisíti Alekoszt.
2011.01.27. 08:15
 
Egyperces néma felállással kezdődött meg a davosi Világgazdasági Fórum
A szerdai moszkvai terrorista akció áldozataira egyperces néma felállással emlékeztek a 41. Világgazdasági Fórum résztvevői, majd megkezdődött a tanácskozás a svájci Davosban szerdán. Ezután a fórum fő előadója, Dmitrij Medvegyev orosz államfő beszéde hangzott el. Az orosz elnök részvétele a svájci fórumon kérdéses volt, mert a két nappal ezelőtti, 35 emberéletet követelő moszkvai repülőtéri robbantásos merénylet után először lemondták Dmitrij Medvegyev útját.
2011.01.26. 20:00
 
A rendőrség erőszakkal oszlatta fel a tüntetőket Kairóban és Szuezben
Erőt alkalmazott a rendőrség Kairóban és Szuezben szerda délután, hogy feloszlassa a kormányellenes tüntetőket. Szemtanúk beszámolója szerint százak gyűltek össze az egyiptomi főváros központjában, az újságírók szövetségének székházánál. A rendőrök gumibotokkal ütötték a kordont áttörni igyekvő tüntetőket, majd könnygázzal próbálták megfékezni a köveket hajigáló demonstrálókat. Szuezben ugyancsak százak gyülekeztek annál a halottasháznál, ahova a keddi tüntetés egyik áldozatát elszállították. A tömeg a holttestet követeli, de a rendőrök ellenálltak, s itt is összecsapás bontakozott ki.
2011.01.26. 18:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML