2014. szeptember 16., kedd - Edit
Deviza:  
EUR/HUF 314,93 USD/HUF 243,7 CHF/HUF 260,22
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23389 találat
 
Több mint 800-ra nőtt a brazíliai áradások halálos áldozatainak száma
Az áradások és sárlavinák halálos áldozatainak a száma meghaladta a 800-at Rio de Janeiro brazíliai szövetségi államban. A természeti katasztrófa által legjobban sújtott városban, a Rio de Janeirótól 136 kilométerre fekvő, közel 180 ezer lelkes Nova Friburgóban több mint 390-en vesztették életüket. A kormányzói hivatal honlapján közzétett jelentés arról számolt be, hogy az elemi csapás miatt közel 20 ezren kényszerültek lakhelyük elhagyására vagy váltak hajléktalanná; 469 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.
2011.01.24. 17:15
 
A rendőrség tavaly április óta nyomoz az FKF útszórósó-beszerzése miatt
Tavaly április óta nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gazdálkodásával összefüggésben, a rendőrség vizsgálja a társaság útszórósó-beszerzését - közölte a rendőrség hétfőn az MTI megkeresésére. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás az FKF gazdálkodásával kapcsolatban hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indult 2010 áprilisában. "A nyomozás során olyan információ merült fel a síkosságmentesítésre használatos só beszerzésével kapcsolatban, hogy a valós mennyiségű sónál nagyobb mennyiségeket számláztak ki, ezzel vagyoni hátrányt okozva az FKF Zrt.-nek" - közölte a BRFK. A rendőrség közölte: jelenleg ezen sóvásárlások dokumentációjának beszerzésén dolgoznak.
2011.01.24. 16:45
 
 
A monetáris tanács 25 bázisponttal emelte az alapkamatot, a forint erősödik
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa - az elemzők többségi várakozásának megfelelően - 25 bázisponttal 6 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot hétfőn. Az elemzők nagyobb része azzal számol, hogy a 6 százalékos alapkamat egész évben hatályos marad. A tavaly novemberi és decemberi ülésén a monetáris tanács ugyancsak 25-25 bázisponttal emelte a jegybanki alapkamatot. Előtte tavaly április óta az 5,25 százalékos mélyponton állt a jegybanki alapkamat. Utoljára tavaly január 26. és február 23. között állt 6 százalékon az alapkamat.
2011.01.24. 16:00
 
 
Egymilliós büntetést kapott a BKV volt gazdasági vezérigazgató-helyettese
Jogerősen egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság (FB) hétfőn a BKV Zrt. volt gazdasági vezérigazgató helyettesét közérdekű adattal való visszaélés vétsége miatt. Dányi Józseffel szemben azért indult eljárás, mert 2006 júniusában, kérés ellenére megtagadta a cég reklámfelületeinek hasznosítására kötött szerződések, illetve az azokból származó bevételek adatainak kiadását. A bíró szerint az elsőfokú bíróság nem követett el eljárási szabálysértést és részletesen feltárta az ügy jogi hátterét.
2011.01.24. 16:00
 
 
Rasmussen: tavasszal dönt Kabul a felelősségátvétel megkezdéséről
Tavasszal hoz döntést az afgán kormányzat arról, hogy az afgán fegyveres erők az ország mely térségében mikor kezdjék meg a biztonság fenntartásáért viselt felelősség fokozatos átvételét a nemzetközi erőktől - közölte brüsszeli sajtótájékoztatóján Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár. A döntést a NATO vezette nemzetközi erőkkel folytatott konzultáció nyomán hozzák majd meg, a konzultáció "jól halad" - mondta Rasmussen.
2011.01.24. 15:15
 
Martonyi: Magyarország örömmel segíti majd a ciprusi EU-elnökséget
Magyarország után a lengyel-dán-ciprusi trió veszi át az Európai Unió soros elnökségét, és Budapest örömmel segíti majd tapasztalataival Ciprust a poszttal járó feladatok ellátásában - mondta Martonyi János külügyminiszter Budapesten. A tárcavezető ciprusi partnerével, Markosz Kiprianuval tartott közös sajtótájékoztatót tárgyalásuk után. Martonyi János kiemelte: Ciprus is támogatja az EU bővítését és Magyarország célját, hogy elnöksége alatt lezáruljanak a horvát csatlakozási tárgyalások. Markosz Kiprianu úgy nyilatkozott: Libanonból érkezett Budapestre, így azt ott tapasztaltakról is beszámolt magyar kollégájának. Figyelemmel kell kísérni, mi történik a térségben - fogalmazott.
2011.01.24. 14:45
 
Hat hónap a tökrészeg pilótának, aki azt sem tudta, hova kell repülnie
Fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság az amerikai Delta légitársaság egyik pilótáját, aki olyan részegen jelentkezett szolgálatra a londoni Heathrow repülőtéren, hogy azt sem tudta, hova is kellene repülnie. A The Sun beszámolója szerint a 48 éves, bostoni illetőségű George La Perle első tisztként szolgált volna a Boeing 767-esen, amelyen 241 utas várta az indulást, de amikor megjelent a kapunál, úgy bűzlött az alkoholtól, hogy a biztonsági személyzet feltartóztatta és kihívta a rendőrséget. Kihallgatása során kiderült, hogy La Perle még azt is elfelejtette, hova lenne az út. Közölte a rendőrökkel, hogy szerinte New Yorkba kellene repülnie, jóllehet az úti cél valójában Detroit volt.
2011.01.24. 14:30
 
 
A kormány egy hét múlva válaszol a Bizottság észrevételeire
A kormány várhatóan jóval a kéthetes határidő lejárta előtt, a tervek szerint egy hét múlva válaszol arra a levélre, amelyben az Európai Bizottság a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályait ismerteti - közölte Nagy Anna. A kormányszóvivő egy háttérbeszélgetésen elmondta: Neelie Kroes médiaügyekért felelős biztos észrevételeire a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jogászai, szakértői fogalmazzák meg a választ. Nagy Anna nem látja akadályát, hogy a levél szövegét a kormány nyilvánosságra hozza, erről azonban még nem született döntés. Hozzátette: a levél nagyjából másfél oldalas, a tartalmáról pedig már beszámoltak.
2011.01.24. 14:30
 
 
Nagy-Britanniában 1986 óta nem volt olyan hideg, mint tavaly
A globális hőmérsékleti rekord ellenére Nagy-Britanniában 1986 óta a leghidegebb évet mérték tavaly. A brit meteorológiai szolgálat (Met Office) közlése szerint az országban a 2010-es átlaghőmérséklet 7,96 Celsius-fok volt, ami a mérések kezdete óta a tizenkettedik leghidegebb, 1986 óta pedig a leghidegebb - számol be a Daily Telegraph című brit lap online kiadása. Százéves visszatekintésben a leghidegebb évek 1919 és 1963 voltak, egyaránt 7,45 Celsius-fokos átlaghőmérséklettel, ezeket követte 1986, amikor 7,69 fokot mértek éves átlagban.
2011.01.24. 13:45
 
 
MSZP: hozzák nyilvánosságra az EU-bizottság levelét
Az MSZP arra szólítja fel a Navracsics Tibor által vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy haladéktalanul tegye közzé a honlapján az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos levelének eredeti angol, illetve magyarra fordított szövegét - írta közleményében Mandur László. Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának szocialista tagja emlékeztet arra, hogy az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos kifogásait tartalmazó levele pénteken megérkezett Magyarországra, azt a kormány képviselői át is vették. Ám a magyar közvélemény három nappal később, hétfőn, még mindig nem tudja, pontosan mi áll a hazánk nemzetközi megítélése szempontjából kulcsfontosságú levélben.
2011.01.24. 13:45
 
 
Csökken a benzin ára, a gázolajé nem változik
Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik ezen a héten - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A mostani csökkentéssel a benzin átlagára 363-364 forintra mérséklődik, a gázolajé pedig 359 forint marad. Egy hete a benzin ára 3 forinttal a gázolajé 5 forinttal emelkedett, és ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.01.24. 13:30
 
 
Jobbik: semmisítsék meg a terézvárosi ingatlanügyek szerződéseit
A Jobbik azt szeretné, ha minden, az előző nyolc évben értékesített, korábban önkormányzati tulajdonban lévő Andrássy úti ház adásvételi szerződését átvilágítanák, megsemmisítenék és visszaállna az eredeti állapot - jelentette ki Losonczy Pál, az ellenzéki párt fővárosi önkormányzati képviselője. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az általa tett feljelentéssel indult ügyben született a múlt héten vádemelési javaslat Verók István (MSZP) volt kerületi polgármester ellen. Losonczy Pál ugyanakkor hangsúlyozta: nem csak az Andrássy út 47. alatti ingatlan adásvételével kapcsolatban merülhet fel a hűtlen kezelés és az áron aluli értékesítés, hanem más Andrássy úti ingatlanok kapcsán is.
2011.01.24. 13:30
 
A tüntetéseket vizsgálja az albán parlament
Vizsgálatot rendelt el a három halottal járó múlt pénteki tüntetésekkel kapcsolatban az albán parlament hétfőn: cél a felelősök "felkutatása és megbüntetése". A tiranai törvényhozók eközben Sali Berisha miniszterelnök szavait ismételve "puccskísérletnek" nevezték a véres eseményeket. A megmozdulást kezdeményező ellenzéki szocialisták azonban nem értettek egyet ezzel az értékeléssel, és bojkottálták a szavazást. A kormányfő Edi Rama szocialista ellenzéki vezért tette felelőssé a történtekért, míg Rama a rendőrséget hibáztatta.
2011.01.24. 13:30
 
Fazekas: az európai mezőgazdaság jövőjét megalapozó hat hónap következik
Az európai mezőgazdaság jövőjét megalapozó hat hónapban tölti be Magyarország az Európai Unió soros elnökségét - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn Brüsszelben, a magyar programot uniós kollégáinak bemutatva. Megerősítette, hogy az elnökségnek az a törekvése: a tagországok kormányait képviselő Tanács helyezkedjen közös álláspontra a közös uniós agrárpolitika (KAP) jövőbeni fő irányairól. A KAP az unió legkiforrottabb közös politikája, kiemelt jelentőségű az európai integráció szempontjából is. Európa felelős az agrárgazdálkodás fenntartható fejlődéséért - fogalmazott Fazekas.
2011.01.24. 13:30
 
 
Sziget fesztivál: közeledtek az álláspontok a főváros és a szervezők között
A Sziget fesztivál főszervezője szerint közeledtek az álláspontok a rendezvény megtartásával, illetve a fizetendő közterület-használati díjjal kapcsolatban a budapesti városvezetéssel tartott hétfői megbeszélésen. Pénteken az ügyben újabb egyeztetést tartanak. Gerendai Károly közvetlenül a találkozó után azt közölte, hogy alapvetően pozitív hozzáállást érzékelt a városvezetés részéről. A találkozóra azért került sor, mert Tarlós István főpolgármester korábban a főváros pénzügyi helyzetére hivatkozva arról beszélt, az Óbudai-szigeten tartott fesztivál szervezőinek díjat kellene fizetniük a terület használatáért, ahogy más rendezvényeknek is.
2011.01.24. 12:30
 
 
A török miniszterelnök bírálta az izraeli flottilla-jelentést
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök hétfőn bírálta az izraeli vizsgálóbizottság jelentését a gázai blokádot áttörni szándékozó nemzetközi segélyflottilla elleni tavalyi támadásról. Megrendelésre készített, értéktelen munka - jellemezte Erdogan a vasárnap ismertetett beszámolót, amely törvényesnek nevezte az izraeli katonák fellépését, és minden felelősséget a segélyflottillát vezető Mavi Marmara legénységére hárított. Az ügyben török részről vizsgálatot végző bizottság tagjai "megrökönyödésüknek és meglepetésüknek" adtak hangot az izraeli megállapításokkal kapcsolatban.
2011.01.24. 11:45
 
A pozsonyi Új Szó a magyar médiatörvényről
Médiapróba címmel közöl hétfőn kommentárt a magyar médiatörvényről az Új Szó című szlovákiai magyar napilap. "A magyar kormány legnagyobb bánatára az elmúlt héten a legtöbbet nem az uniós elnökség - elemzők szerint nagyon jónak minősített - programját ragozták, hanem a médiatörvényt. Persze a magyar kormány pontosan tudta, hogy a jogszabály kiüti a biztosítékot az unióban, ez nem érhette meglepetésként. Ez a kormány annál dörzsöltebb, hogy csak úgy meg tudják lepni" - írja a szerző, Molnár Norbert főszerkesztő.
2011.01.24. 10:00
 
Havasak, síkosak az utak Vas megyében
A hétfő hajnali órákban havazott Vas megyében, ezért havasak, síkosak az utak, a közlekedőknek téli útviszonyokkal kell számolniuk - közölte a közútkezelő az MTI-vel. Kiss György, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatóságának ügyeletese elmondta: 2-3 centiméternyi hó hullott, de minden út járható; gépeikkel takarítják, csúszásmentesítik az utakat. Balesetről egyelőre nem érkezett bejelentés. A közlekedőknek télies útviszonyokra kell számítaniuk, további jelentős havazás azonban az előrejelzések alapján nem valószínű - fűzte hozzá.
2011.01.24. 08:45
 
A NATO-erők megöltek két tálib vezetőt Kelet-Afganisztánban
A NATO-erők támadásában meghalt két tálib vezető Kelet-Afganisztánban - jelentették be hétfőn a szövetségesek. Nangarhar tartomány Hiszarak nevű körzetének tálib vezetőjével pénteken végeztek egy légicsapás során - olvasható közleményükben. A NATO már korábban beszámolt a támadásról, de akkor még nem volt bizonyos, hogy meghalt Maulavi Anvar. A nemzetközi erők egy másik támadásban, Logar tartomány székhelyén, Puli-Alámban végeztek a tálibok egyik ügynökével. Abdul Bari a szélsőségeseknek segített fegyvert és járműveket beszerezni.
2011.01.24. 08:30
 
Ideiglenes határok között jelölné ki a palesztin államot az izraeli külügyminiszter
Izraeli lapértesülés szerint átmeneti megállapodás keretében Izrael kész lenne elfogadni egy ideiglenes határok között kijelölt palesztin államot. A Háárec című napilap információi szerint még semmi nem végleges, az elképzelésen dolgozik Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter. A héjaként ismert Liberman, az ultranacionalista Jiszráél Béténu vezetője afféle miniállamként képzeli el Palesztinát: a megszállt Ciszjordánia területének kevesebb mint felén hozná létre.
2011.01.23. 19:15
 
 
Schiffer András: Orbán rendszere nem tűri az ellensúlyokat
Orbán Viktor egy olyan centralizált demokráciát kíván kiépíteni Magyarországon, amely korlátok nélkül érvényesíti a többség akaratát, és amely nem tűri az ellensúlyokat - hangoztatta Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakcióvezetője vasárnap Szombathelyen. A jelenlegi kétharmados hatalom, "azzal eteti az embereket", hogy a centralizált demokrácia majd gyógyírt ad gondjaikra sérelmeikre, a kormányzat elmúlt kilenc hónapban folytatott társadalom- és gazdaságpolitikája azonban árulkodó - mondta egy osztrák és magyar zöldszervezetek számára rendezett regionális fórumon, ahol a belpolitikai helyzetről fejtette ki véleményét.
2011.01.23. 16:30
 
Markó: a nemzetet nem a politika, hanem a kultúra éltette
Himnuszunk nem politikai üzenet, amelyet cserélni kell, hiszen benne van a magyar történelem, a nemzetet nem a politika, hanem a kultúra éltette - fejtette ki szombaton Kolozsváron Markó Béla, az RMDSZ elnöke a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi eseményen. A kolozsvári Szabadság internetes kiadásában beszámolt a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház, a Kolozsvári Magyar Opera és a Járosi Andor Keresztény Kulturális Műhely által közösen szervezett rendezvényről. Ezen Markó kifejtette, hogy a nemzetet nem a politika, hanem a kultúra éltette,mely a nemzet legsajátosabb valósága. Rámutatott: Himnuszunk mondandója az, hogy értékeinkhez és hagyományainkhoz ragaszkodó nemzet vagyunk.
2011.01.23. 14:45
 
 
Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban
Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban, és ez az állapot akár egy hétig is eltarthat, de az előadásokat minden körülmények között megtartják - mondta az intézmény ügyvezető igazgatója vasárnap az MTI-nek. Vasárnap reggel a kéményseprő vállalat és az V. kerületi városüzemeltetési kft. munkatársai a Petőfi Sándor utcai épületben megállapították, hogy a gáztüzelésű központi kémény több helyen lyukas, használata tilos, életveszélyes, ki kell cserélni. A munkálatok várhatóan 7 napig tartanak, ez idő alatt nem lesz fűtés sem a színházban, sem az épület mintegy 30 lakásában, ami hozzávetőleg száz lakót érint - mondta Mattyasovszky Bence.
2011.01.23. 13:00
 
Drágulnak a Lufthansa-jegyek
Január 25-étől emelkedik a Lufthansa-jegyek ára az üzemanyag drágulása nyomán kivetett pótdíj növelése miatt: Németországon és Európán belül egy irányba két euróval, a hosszútávú járatokon 10 euróval lesz drágább a jegy - számolt be a német Bild. Ez azt jelenti, hogy a korábbi emelésekkel együtt csak a pótdíj miatt 26 euróval kell többet fizetni egy útra Európán belül, és 92-107 euró a pluszköltség a tengeren túli járatokon. Az utóbbi időben jelentősen megdrágult üzemanyag teszi ki a légitársaságok költségeinek legnagyobb részét, a Lufthansánál például évi nyolc millió tonna kerozint használnak el, ami a Financial Times Deutschland szerint Írország egész évi felhasználásának felel meg.
2011.01.23. 12:00
 
 
Valentin napján találkozik az üstökössel a Stardust űrszonda
Valentin napján találkozik a Stardust amerikai űrszonda a Tempel 1 üstökössel, amelyről mintegy 200 kilométeres távolságból készít felvételeket. Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) beszámolója szerint az 1999-ben felbocsátott Stardust fedélzeti műszerei a tervezett élettartamukhoz képest még olyan jó állapotban vannak, hogy az űrszonda fényképeket készíthet majd a Nap mögött tartózkodó üstökösről. "A tervek szerint február 14-én éjjel, és 15-én a hajnali órákban halad el a Stardust a 6 kilométer széles üstökös mellett" - mondta Tim Larson, a NASA bolygókutatással foglalkozó részlegének (JPL) ezzel a küldetéssel megbízott vezetője.
2011.01.23. 11:45
 
 
Végleg bezárt a West Balkán
Végleg bezárt Budapesten a West Balkán elnevezésű szórakozóhely, ahol egy hete meghalt három fiatal lány - közölte a szórakozóhely honlapján ."A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért" - olvasható az egyszínű fekete oldalon, néhány szubjektív, fájdalmat, elkeseredést és részvétnyilvánítást kifejező, helyenként önkritikus mondat között. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a West Balkánt, ahol múlt szombat éjjel három fiatal lány a diszkóból kiáramló tömegben életét vesztette. A történtek miatt a rendőrség eddig hat ember ellen indított büntetőeljárást több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával.
2011.01.23. 11:00
 
Molnár Ágnes: Az Új Széchenyi Terv lendületet ad a gazdaság számára
Az Új Széchenyi Tervhez (ÚSZT) érkezett visszajelzések nagyon pozitívak, ismét megjelent a remény a munkahelyteremtésben, a foglalkoztatás bővítésében és a kis- és középvállalkozások megerősítésében - nyilatkozta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkár az MTI-nek Hozzátette: az Új Széchenyi Terv bejelentését fokozott várakozás előzte meg, hiszen a 2001-ben elindított első Széchenyi Terv akkor lendületet és reményt adott az országnak, hogy az itt élők is sikeresek lehetnek, nemcsak nyugati társaik.
2011.01.23. 10:00
 
 
2013 januárjában lép hatályba az új Ptk.
Számos újdonságra lehet számítani a 2013. január 1-jén hatályba lépő új polgári törvénykönyvben (Ptk.). A kódexben - amelynek tervezete várhatóan a nyár közepére készül el, a parlament pedig decemberben fogadhatja el - megjelenik majd az az elv, amely szerint a közszereplők jobban bírálhatók az átlagembereknél; a nem vagyoni kártérítés helyett bevezetik a sérelemdíjat, a polgári törvénykönyvbe kerül a gazdasági társaságokra vonatkozó joganyag, a bejegyzett élettársi kapcsolat azonban továbbra is csak külön törvényben lesz szabályozva. Minderről Székely László, az új Ptk. előkészítését koordináló miniszteri biztos, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tanára nyilatkozott az MTI-nek.
2011.01.23. 09:30
 
 
Leleplező könyv jelenik meg a WikiLeaks belső működéséről
Könyv jelenik meg februárban WikiLeaks - A leleplezés címmel, melyben Daniel Domscheit-Berg, a nagy viharokat kavaró weboldal mögött álló csapat második embere, Julian Assange legközelebbi munkatársa számol be két és fél éves tapasztalatairól, kiugrásának okáról és OpenLeaks nevű új projektjének részleteiről. A WikiLeaks - A leleplezés - Hogyan működtettük a világ legveszélyesebb weboldalát február 11-én, a nemzetközi kiadással egy időben jelenik meg magyarul a Nyitott Könyvműhely gondozásában.
2011.01.23. 09:15
 
Március 15-én tehetnek esküt az egyszerűsített honosítás első kérelmezői
Várhatóan március 15-e körül letehetik az állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítási eljárás első kérelmezői - mondta Semjén Zsolt az MTI-nek adott interjújában. A kormányfő helyettese azt mondta, hogy a választójog megadásának kérdése az év második felében kerülhet a kabinet elé, ez azonban személyes véleménye szerint nem függhet lakóhelytől, illetve attól, hogy fizet-e valaki adót vagy sem. Semjén Zsolt elmondta, hogy az idén mindent "überel" az állampolgárság kiadása. A szavazati jog kérdése a választójogi törvény módosításakor, az év második felében kerülhet a kormány, illetve a parlament elé - tette hozzá.
2011.01.23. 09:00
 
 
Az elemzők többsége szerint a monetáris tanács kamatot emel
A monetáris tanács hétfői ülésén várhatóan megemeli a jegybanki alapkamatot, mégpedig 25 bázisponttal 6,00 százalékra - véli a hírügynökségek által megkérdezett makrogazdasági elemzők többsége. A Reuters hírügynökség elemzése szerint az általuk megkérdezett elemzők megemelték idei kamatvárakozásukat, és többségük 25 bázispontos kamatemelést vár hétfőn, illetve arra számít, hogy az így 6 százalékra emelkedő jegybanki alapkamat nem változik az idei év végéig. Londoni elemzők szerint a magyar jegybank monetáris tanácsa idei első kamatdöntő ülésén ismét végrehajthat egy negyed százalékpontos kamatemelést. A hazai banki elemzők a monetáris tanács döntésével kapcsolatban optimistábbnak tűnnek.
2011.01.23. 08:45
 
Magyar-román hokiliga: bajnok a Csíkszereda
A HSC Csíkszereda megnyerte a magyar-román jégkorongbajnokságot, a MOL Ligát, miután a döntősorozat ötödik, szombati mérkőzésén megszerezte a végső sikerhez szükséges negyedik győzelmét is a Dunaújváros ellen. Eredmény: döntő, 5. mérkőzés: HSC Csíkszereda (romániai) - Dab.Docler Dunaújváros 3-1 (2-0, 0-1, 1-0). Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot 4-1-re nyerte a Csíkszereda. A végeredmény: 1. HSC Csíkszereda, 2. Dab.Docler, 3. Miskolci JJSE, 4. Vasas HC, 5. FTC-Orangeways, 6. SCM Fenestela 68 Brasov, 7. Sapa Fehérvár AV19, 8. Újpesti TE, 9. Steaua Rangers.
2011.01.22. 21:00
 
Die Zeit-cikk "Orbán feketelistájáról"
Orbán feketelistája címmel közölte eheti számában Christian Häuer-Schmidt írását a Die Zeit. A német liberális hetilap munkatársa megállapítja: "a bilincseket, amelyeket Orbán Viktor most látszólag lerohanásszerűen helyez el a magyar médián, már régóta készenlétben tartotta. Először egy évtizeddel ezelőtt mutatta meg őket a Die Zeitnek. Akkoriban írtam (Orbán) stratégiájáról, amelynek célja a magyar jobboldal összefogása és az antiszemita Magyar Igazság és Élet Pártjának körüludvarlása volt (Die Zeit 38/2000). A miniszterelnök ennek nyomán dokumentációt terjesztett a parlament elé azokról a külföldi sajtóbeszámolókról, 'amelyek aláássák Magyarország és kormánya tekintélyét'.
2011.01.22. 20:30
 
A Le Monde az Európai Bizottság médiatörvényt érintő aggályairól ír
A magyar kormány elleni szabálysértési eljárás megindításával fenyeget az Európai Bizottság a médiatörvény kapcsán: a Budapestre elküldött levélben Neelie Kroes, a médiaügyekben illetékes uniós biztos két hetet adott a magyar hatóságoknak arra, hogy válaszoljanak azokra a "komoly aggályokra", amelyeket a szövegnek az európai joggal és különösen az uniós alapjogi chartával kapcsolatos összeegyeztethetősége kérdésében felvetett - írta szombat délután megjelent számában a Le Monde francia liberális napilap.
2011.01.22. 18:30
 
Téli úszósorozat: Schirilla sikeres szereplése Bikácson
Ifj. Schirilla György szombaton, a Tolna megyei Bikácson kezdte meg idei téli úszósorozatát, ahol 21 percet töltött a helyi tóban. "Nagyon jól sikerült ez a mai úszás, ennek örülök. Úszásom előtt csónakkal törték fel a nagyjából két centis jégréteget, így jégtáblák között úsztam át háromszor oda-vissza a tavat. Az egyik jégtáblába csúnyán bevertem a kezem és a gyűrűs ujjam vérzett, de komolyabb baj nem történt. A helyiek nagyon készültek, s azt gondolom, sikerült jól szórakozniuk" - nyilatkozta az MTI-nek Schirilla, aki úszását követően egy előadást is tartott az egészséges életmódról.
2011.01.22. 17:15
 
Országjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet
Országjáró körúton mutatják be az Új Széchenyi Tervet, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetői a vidéki iparkamarákkal, vállalkozói szervezetekkel közös rendezvényeken ismertetik a megújuló fejlesztéspolitikát - közölte az NFM az MTI-vel. A közlemény szerint az eseménysorozat célja, hogy a pályázati rendszer egyszerűsítéséről és a pályázati kiírásokról szóló információk minden érintetthez, és különösen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz első kézből juthassanak el. A fórumsorozat együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).
2011.01.22. 08:30
 
 
A fővárosban már találtak hiányosságokat a hatóságok a szórakozóhelyeken
Az átfogó ellenőrzés során a fővárosban máris találtak olyan szórakozóhelyet a VI. kerületben, ahol több hiányosságot is feltártak a szakhatóságok. A múlt szombaton, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia után országszerte mindenre kiterjedő ellenőrzési akció kezdődött a szórakozóhelyeken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján közölte, hogy egy Király utcai szórakozóhely ellenőrzése során az alkoholtermékek készletforgalmi nyilvántartását és szabályzatát nem találták a helyszínen. Annak pótlólagos bemutatására idézést adtak át a szórakozóhely képviselőjének, akivel közölték, amennyiben a dokumentumokat nem mutatják be, a hatóság 50 ezer forintos mulasztási bírságot szabhat ki.
2011.01.21. 21:00
 
Aggodalmát fejezte ki a magyar médiatörvény miatt az amerikai EBESZ-nagykövet
Aggodalmát fejezte ki az új magyar médiatörvény miatt és a sajtószabadság fenntartására hívta fel Magyarországot az Egyesült Államok EBESZ-nagykövete. Ian Kelly január 20-án kelt közleményében egyebek között ezt írja: "Szoros szövetségesként és barátként felhívjuk Magyarországot, hogy tartsa fenn a média szabadságát otthon és mindenütt a régióban mint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagja és az Európai Unió jelenlegi elnöke. Az új médiatörvény elfogadása komoly nemzetközi aggodalmakat keltett a szólásszabadság jövőjével kapcsolatban Magyarországon".
2011.01.21. 20:00
 
 
Ketten meghaltak, többen megsérültek egy balesetben Kisújszállás közelében
Egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek halt meg abban a balesetben, amely péntek délután történt a 4-es főúton Kisújszállás közelében - közölte az Országos Mentőszolgálat ügyeletese. Tamási Andrea megerősítette: a balesetben további hat ember sérült meg. Mint elmondta, egy 9 év körüli gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak a debreceni Kenézy kórházba. Súlyosan megsérült egy felnőtt is, őt szintén a debreceni kórházba szállítják. Négy ember könnyebben sérült meg, egyikük nem kért kórházi ellátást, így őt a helyszínen látták el, három embert pedig a karcagi kórházba szállítottak. A baleset a 4-es főút 152-es kilométerénél történt. Az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben.
2011.01.21. 19:15
 
Országszerte ellenőrzik a szórakozóhelyeket a szakhatóságok
A három halálos áldozatot követelő múlt szombati budapesti diszkótragédia után több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket. Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: az akció már megkezdődött, de ez nem azt jelenti, hogy a napokban valamennyi helyet ellenőrzik. A lehető legtöbb szórakozóhelyre, a lehető legrövidebb időn belül kimennek az ellenőrzésre jogosult hatóságok - tette hozzá. "A cél az, hogy minél nagyobb mélységben, minél több szórakozóhely jelenlegi állapotának felmérésével tudják garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát" - mondta Timár.
2011.01.21. 17:45
 
BUX: +1,05 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 238,51 pontos, 1,05 százalékos emelkedéssel, 22.972,18 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,27 százalékkal 22.400 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,33 százalékkal 5.750 forintra nőtt.
2011.01.21. 17:15
 
EBRD: tavaly először 20 milliárd euró felett Kelet-Európa finanszírorása
Tavaly első ízben emelkedett 20 milliárd euró fölé az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által a közép-kelet-európai és közép-ázsiai országok számára saját és kereskedelmi forrásokból felhajtott új finanszírozások összértéke - mondta a pénzintézet elnöke pénteken Londonban. Thomas Mirow az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének küldöttsége előtt, az EBRD londoni székhelyén tartott ismertetőjében elmondta: a bank úgynevezett mobilizációs rátája a 2009-ben mért 1,3 után tavaly 1,5-re emelkedett, ami azt jelenti, hogy az EBRD a tevékenységi térségében befektetett mindegy egyes euróhoz 1,50 euró további társfinanszírozást tudott felhajtani más, általában kereskedelmi forrásokból.
2011.01.21. 16:45
 
 
A dél-szudániak az önállóságra voksoltak
Az első hivatalos, de nem teljes adatok szerint a dél-szudániak döntő többsége az északi országrésztől való elszakadásra voksolt a múlt heti népszavazáson. A Dél-szudáni Népszavazási Bizottság internetes oldalán közölte, hogy a délen lakók 98,6 százaléka az országrész önállóvá válását akarja. A voksok több mint 80 százalékát számolták össze délen és 100 százalékát az ország többi részén. A végleges hivatalos adatok februárra várhatók. A népszavazást az a 2005-ben megkötött békemegállapodás írta elő, amely véget vetett az északon és délen élők közötti több évtizedes polgárháborúnak.
2011.01.21. 15:45
 
Jogi tanácsadóiról kérdezi Molnár Csaba a köztársasági elnököt
Molnár Csaba (MSZP) levélben kérdezi Schmitt Pál köztársasági elnöktől, hogy kik adnak tanácsokat neki az egyes törvények alkotmányosságának megítélésével kapcsolatban. A szocialista politikus az MTI rendelkezésére bocsátott levelében emlékeztet arra, hogy Schmitt államfővé választása előtt látogatást tett az MSZP parlamenti frakciójánál, és azt mondta: mivel nem alkotmányjogász, lesznek tanácsadói, akik szükség esetén felkészítik, ha egy törvény alkotmányosságának megítéléséről, az alkotmányossági vétó alkalmazásáról kell döntenie.
2011.01.21. 15:30
 
 
Péntek délutánig közel 12 ezer honosítási kérelem érkezett
Közel 12 ezer honosítási kérelem érkezett péntek délután két óráig az illetékes hivatalokhoz - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság Wetzel Tamás miniszteri biztos tájékoztatása alapján. A tájékoztatás szerint csütörtökön délelőtt érkezett be a tízezredik egyszerűsített honosítási kérelem, és a péntek 14.00 órás adatok szerint 11.889 kérelmet fogadtak be a külképviseletek, az anyakönyvezetők és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai. Szabadkán, Csíkszeredán, Kolozsváron a legnagyobb az érdeklődés, de további 47 külképviseleten is adtak már be kérelmet. Az igényléseket körülbelül fele-fele arányban nyújtják be a külképviseleteken és Magyarország területén - közölték.
2011.01.21. 15:15
 
 
Ünnepi évad a Szegedi Szabadtéri Játékokon
Alapítása 80. évfordulóját ünnepli idén a Szegedi Szabadtéri Játékok; a jubileum alkalmából ismét játsszák Madách Imre drámáját, Az ember tragédiáját, amely 1933 óta eddig 61-szer volt műsoron. Az emblematikus jelentőségű darabbal egy évtized után idén visszakerül a próza a Dóm térre - hangsúlyozta Herczeg Tamás, a játékok igazgatóhelyettese a budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a bemutatóhoz színháztudományi konferencia is társul, amely felidézi a tragédia gazdag előadástörténetét. Varga Mátyás, a játékok, a budapesti operaház és számos színház jeles díszlettervezője idén lenne 100 éves. Az évforduló alkalmából szegedi emlékházában kiállítás emlékezik majd Madách színművére.
2011.01.21. 15:00
 
 
WikiLeaks: Svédország követelte Bagdadtól a menekültek visszafogadását
A stockholmi kormány nyomás alá helyezte Irakot 2007-ben, hogy fogadja vissza Svédországból azokat az iraki menekülteket, akiknek elutasították a letelepedési kérelmét - derül ki egy pénteken nyilvánosságra hozott WikiLeaks-dokumentumból. A 2007 szeptemberében Bagdadból keltezett sürgönyben az amerikai nagykövet arról számolt be, hogy Carl Bildt és Tobias Billström svéd miniszterek nyomás alá helyezték az iraki kormányt, hogy kössön Svédországgal államközi megállapodást a kiutasított menedékkérők visszafogadásáról. A hír felháborodást keltett svéd politikai körökben, mert Carl Bildt külügyminiszter lépésével beavatkozott a menedékkérelmeket elbíráló hatóság illetékességébe.
2011.01.21. 14:45
 
NFM: a kormány támogatja a szegedi szuperlézer programot
A kormány az Új Széchenyi Terv keretében támogatja a Szegeden megvalósuló szuperlézer programot - mondta az MTI-nek Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. Az Extreme Light Infrastructure (ELI) európai uniós program a világon jelenleg létező legnagyobb lézernél ezerszer nagyobb teljesítménysűrűségű kutató szuperlézer megépítését célozza, amely az összeurópai érdekeltségű kutatási infrastruktúrák stratégiai tervében szereplő 44 nagyberendezés egyike lenne. Az ELI nemzetközi irányító bizottságának 2009. október elsejei döntése értelmében a lézerberendezést három helyszínen - Prágában, Szegeden és Bukarestben - építik meg.
2011.01.21. 14:30
 
Saját monitoring rendszert állít fel a Jobbik
A Jobbik szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány is folytatja elődei gyakorlatát és tanácsadói szerződések átláthatatlan rendszerén keresztül "közpénzeket szivattyúz át baráti zsebekbe" - jelentette ki Z. Kárpát Dániel pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus példaként említette a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) esetét, ahol jelenleg a miniszter unokaöccse, korábban pedig felesége is megbízásokat teljesített. "A teljesen és tökéletesen független - és ezt nagy idézőjelben kell érteni - Nézőpont Intézet rendszeres megbízással pedig több tízmillió forint közpénz költhet el, pályáztatás, ellenőrzés és mindenféle monitoring nélkül" - hangzott el.
2011.01.21. 14:15
 
 
Németh Zsolt: indokolatlan lakóhelyhez kötni a szavazati jogot
Németh Zsolt szerint nem indokolt lakóhelyhez kötni a választójogot. A külügyi államtitkár hangsúlyozta: a választójog kérdésével az alkotmányozás után foglalkoznak. Indokolatlannak minősítette azt a jelenlegi alkotmányban szereplő korlátozást, hogy a választójog a lakóhelyhez kötődik. Tavaly ősszel a Fidesz részéről elsőként Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke vetette fel, hogy választójogot kaphatnak a határon túli magyarok. Az új alkotmány koncepciójának december elején nyilvánosságra hozott egységes szövege azt tartalmazza, hogy minden magyar állampolgárt sarkalatos törvényben meghatározott feltételek esetén megillet a választójog.
2011.01.21. 13:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML