2016. február 11., csütörtök - Bertold
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24609 találat
 
 
Figo: történelmi mérkőzés lesz a Real Madrid-Barcelona
Történelminek nevezte a szerdai Real Madrid-FC Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőt és a visszavágót Luis Figo, aki mindkét csapatban játszott. "Elképesztő színvonalon szerepelnek mindketten, úgy vélem, jelenleg ez a földkerekség két legjobb gárdája" - fogalmazott a portugál Figo, aki 1995 és 2000 között a katalánoknál játszott, majd további öt évet a fővárosiaknál töltött el. "Azt gondolom, hogy ez az elődöntő bevonul a futball históriájába. Hallatlanul fontos lesz az első összecsapás, a győztes nagyon komoly előnybe kerül és szerintem tovább is jut."
2011.04.25. 15:40
 
 
WikiLeaks: "atombombát rejtett el Európában az al-Kaida"
"Európában elrejtett atombombáról" vallott az al-Kaida terrorhálózat egyik vezetője a WikiLeaks portál által megszerzett és több világlapnak - köztük brit újságoknak - kiszivárogtatott, hétfőn ismertetett titkos iratok szerint, amelyekből az is kiderül, hogy guantánamói börtöntáborban megfordult gyanúsítottak közül sokat az amerikai titkosszolgálatok is teljesen ártalmatlannak tartottak. Nagy-Britanniában a konzervatív The Daily Telegraph és a baloldali The Guardian közölt kivonatokat a bizalmas amerikai iratokból. Összesen 759 titkos aktáról van szó; ezek a Guantánamón valaha kihallgatott foglyok csaknem mindegyikének vallomásait összegzik.
2011.04.25. 14:30
 
 
Aláírta az államfő az új alaptörvényt
Aláírta Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő alaptörvényét a köztársasági elnök hétfőn, a déli harangszót követően. Schmitt Pál szerint egy mindenki számára érthető, egyszerre magyar, nemzeti, korszerű és európai alaptörvény született, amelyre a magyarok nemzedékek múlva is büszkék lesznek. Az államfő a Sándor-palotában látta el kézjegyével az új alkotmányt húsvéthétfőn. Az aláírás után - amelyet a közszolgálati médiumok és több kereskedelmi tévécsatorna is élőben közvetítettek - Cserhalmi György színművész szavalta el felvételről a Szózatot, majd Schmitt Pál ünnepi beszédet mondott.
2011.04.25. 13:30
 
 
Rabok százai szöktek meg az afganisztáni Kandahár börtönéből
A tálib fegyveresek ásták azt a több száz méteres alagutat, amelyen keresztül közel félezer rab szökött meg hétfőre virradóra a dél-afganisztáni Kandahár börtönéből - közölték helyi tisztviselők. Gulam Dasztagir Majar tábornok, a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka szerint 476 politikai fogoly szökött meg a börtön belsejébe vezető alagúton keresztül. A megszökött őrizetesek között volt egy tálib parancsnok is. A dél-afganisztáni tartomány a kabuli kormány ellen fellázadt, vallási fanatikus muzulmán tálibok fellegvára. Katasztrofálisnak minősítette a történtekeket Vahid Omar, az afgán államfő szóvivője. Hozzátette, hogy egy ilyen méretű fogolyszöktetés az afgán kormány nagy mértékű sebezhetőségét mutatja.
2011.04.25. 13:30
 
 
Több mint 400-an haltak meg Szíriában a zavargások kirobbanása óta
Már több mint négyszázan haltak meg Szíriában azóta, hogy rendszerellenes tiltakozások robbantak ki az országban - állították hétfőn helyi jogvédők. Ellenzéki erők beszámolóiból kiderült az is, hogy szíriai katonák a fővárostól, Damaszkusztól északkeletre fekvő Dumában megöltek húsz embert. A Facebook közösségi oldalra feltett írás szerint a városban a biztonsági erők razziáznak, számos lakóházba betörtek. Az Emberjogok Szíriai Megfigyelője elnevezésű csoport szerint Dzsabla városában 13 civilt öltek meg a biztonságiak. A Bassár el-Aszad államfőhöz hű erőket a település szunnita negyedében vetették be azt követően, hogy ott vasárnap demokráciát követelő megmozdulás volt - közölték jogvédők.
2011.04.25. 11:20
 
 
Három dimenzióban látható újra Knut
Néhány héttel váratlan kimúlása után ismét szinte elérhető közelségbe kerül rajongóihoz Knut, a jegesmedve: berlini kutatók és matematikusok hamarosan a nyilvánosságnak is bemutatják a jegesmedve koponyájáról, agyáról és pofájáról készült modelleket. A berlini Állatkerti és Vadállatkutató Intézet (IZW) munkatársai a Berlini Műszaki Egyetem matematikusaival együttműködve készítették el a háromdimenziós képeket és modelleket. A matematikusok az IZW komputertomográfjainak képeit 3D-s laborjuk nagyteljesítményű számítógépeinek segítségével feldolgozták, az adatokat pedig egy speciális nyomtatóba táplálták.
2011.04.25. 08:30
 
 
Csökkent a kafetéria összege az idén
Az idén 2010-hez képest 10 százalékkal csökkent az átlagos kafetéria keret összege, átlag 276.842 forint lett - ismerteti a humánügyviteli szolgáltató Nexon Kft. legfrissebb felmérésében, amelyet az MTI-hez is eljuttatott. A csökkenés oka a szakértők szerint a koncentráltabb költségerőforrás gazdálkodás. Az öt legnépszerűbb kafetéria elem: az étkezési utalvány, az üdülési csekk, az egészségpénztár, a helyi bérlet, valamint a nyugdíjpénztár, ezek együtt a keret 87,8 százalékát teszik ki. A népszerű elemek mellett szól a minimális adminisztrációs igény és az, hogy a felhasználás a napi életvitelhez köthető.
2011.04.25. 08:10
 
 
Műkorcsolya-vb: Hoffmann Nóráék nem indulnak
Nem indul a moszkvai világbajnokságon a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim jégtánckettős. A visszalépő páros helyére a Turóczi Dóra, Major Balázs kettős kerül, a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté duó pedig a selejtezőben kezdi meg a szereplést. A vesemedence-gyulladásból felépült Hoffmann az MTI érdeklődésére vasárnap az orosz fővárosból azt mondta, kénytelenek voltak lemondani a szereplést, mert állapota nem javult annyit, hogy gond nélkül korcsolyázzon, így pedig nincs értelme a versenyzésnek. A 26 éves magyar jégtáncos a hét közepén arról számolt be, bár elkezdte a jeges edzéseket, teljes intenzitással nem tudja végigdolgozni a gyakorlásokat, a derekát továbbra is fájlalja.
2011.04.24. 21:30
 
 
LMP: a kormány ne próbálja felelősségét áthárítani Gyöngyöspata ügyében
Az LMP arra szólítja fel a kormányt és a kormányzati többséget, hogy a felelősségüket ne próbálják áthárítani az ellenzékre - mondta a Gyöngyöspata kapcsán elhangzott kormányzati nyilatkozatokra reagálva Schiffer András. Az LMP frakcióvezetője vasárnap az MTI-nek kijelentette, hogy a kabinet cserbenhagyta a vidéki Magyarországot, és "a közbiztonsági lufieregetés, a szegényellenes adópolitika, illetve a közmunkára és zöldberuházásokra beígért források drasztikus megvágása" is közrejátszik abban, hogy kilátástalan helyzet alakult ki több olyan régióban, amelyeket "már az elmúlt évek kormányzati politikája is sújtott".
2011.04.24. 13:40
 
 
Közel egy százalékkal gyengült a BUX egy hét alatt
Közel egy százalékkal, 0,95 százalékkal, 222,18 ponttal gyengült a Budapesti Értéktőzsde mutatója egy hét alatt; a BUX 24 ezer pont alá kerülve 23.964,46 ponton zárta a hetet. A hét tulajdonképpen csak négy "normál" kereskedési napot jelentett, mert pénteken, nagypéntek lévén a nemzetközi tőzsdék zárva voltak, így a BÉT-en a részvénypiaci forgalom egymilliárd forint alatt maradt. Ennek is köszönhető, hogy a részvénypiac heti 73,79 milliárd forintos forgalma elmaradt az előző heti 85,69 milliárdtól.
2011.04.24. 11:20
 
 
Szépít, de mérgez a botox
A szépségipar a ránctalanító kezelésekhez alkalmazza a botulinum toxint (botox), amelyről bebizonyosodott, hogy befolyásolja az idegi jelátvitelt. Olasz kutatók arról számoltak be, hogy az anyag a bőr rétegeiből az agyi idegrostokig is eljut. Felfedezésük kételyeket vet fel a szer biztonságosságával kapcsolatban.
2011.04.24. 10:57
 
 
Mellrákot okozhatnak a transzzsírsavak?
Kétszer gyakoribb a mellrák előfordulása azoknál a nőknél, akiknek a vérében magas a transzzsírok szintje. Erről számolt be egy európai orvoscsoport 25 ezer nő vizsgálata után.
2011.04.24. 10:45
 
 
Romagyilkosságok: először tarnabodi romákat gyanúsítottak a sorozattámadással
Miközben megerősített rendőri állomány kereste a romák elleni támadások elkövetőit, a tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadás miatt majd egy évig ártatlanul fogva tartottak három tarnabodi roma fiatalembert, őket gyanúsítva a sorozat-bűncselekménnyel; az érintettek azt mondták az MTI tudósítójának: a velük történtek miatt már nem bíznak a hatóságokban, és abban is kételkednek, hogy a valódi elkövetők állnak a bíróság előtt. A Heves megyei Tarnabodon - ez volt a bűncselekmény-sorozat negyedik helyszíne - 2008. szeptember 29-re virradóra támadtak Molotov-koktélokkal és sörétes fegyverekkel az azóta már bíróság előtt álló debreceni férfiak, hogy félelmet keltsenek a romákban.
2011.04.24. 10:10
 
 
Az elmúlt 24 órában 54 közúti baleset történt, egy sem volt halálos
Az elmúlt 24 órában összesen 54 közúti közlekedési baleset történt, halálos áldozatot egy sem követelt - tette közzé a rendőrség honlapján vasárnap reggel. A közlemény szerint 17 baleset súlyos, 37 pedig könnyű sérüléssel járt, ezeken felül 66 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. A rendőrség szerint 127 embert fogtak el és 264-et állítottak elő, 407 esetben kezdeményeztek feljelentést kiemelt közlekedési szabálysértés miatt. A közúti ellenőrzések során 91 esetben színeződött el a szonda.
2011.04.24. 10:00
 
 
Szíriában a gyászoló tömegbe lőttek, 20 halott
Meg nem erősített információk szerint közel 20 ember vesztette életét szombaton Szíriában, miután a biztonsági erők több városban is belelőttek a pénteken megölt tüntetőket gyászolók temetési meneteibe. A szombati temetéseken tízezrek vettek részt, a gyászolók kormányellenes jelszavakat skandáltak, és követelték a rendszer megbuktatását. Szemtanúk és emberi jogi aktivisták közlése szerint a Damaszkusztól mintegy 100 kilométerre délre fekvő Deraa városában öt ember halt meg, s a fővárostól 15 kilométerre lévő Dúmában is öt halálos áldozata volt a tüntetéseknek.
2011.04.23. 21:10
 
 
Okosabbak a nagyobb súllyal született babák
Intelligensebb felnőttekké válnak a nagyobb súllyal született csecsemők - állítják a norvégiai Bergen orvosi egyetemének kutatói, akik évtizedek óta vizsgálódnak a témában. Először 1967 és 1979 között született gyerekek intelligenciahányadosát mérték egészen 18 éves korukig. Másodszor a nyolcvanas évek közepén kezdtek kutatást, mely 2000-ig tartott. Munkájukat kiegészítették a norvég statisztikai hivatal adataival, így elmondható, hogy összesen csaknem 400 ezer ember értelmi fejlődését követték nyomon.
2011.04.23. 18:21
 
Felhős, szeles idő és 18-24 fok várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint éjszaka délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, majd vasárnap főként a déli és középső megyékben lehet sok a felhő. Záporra, zivatarra azonban a naposabb, de gomolyfelhős északkeleten, valamint északnyugaton van kilátás. A Dél-Alföldön és a Kisalföldön élénk, olykor erős lesz a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 13 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben ennél kissé hűvösebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18, 24 fok között várható.
2011.04.23. 15:40
 
 
Pálinkás József: fejleszteni kell a felfedező kutatások infrastruktúráját
Fejleszteni kell a felfedező kutatások infrastruktúráját, mert azok nélkül nem létezik innováció - hangsúlyozta Pálinkás József, aki a Magyar Tudományos Akadémia közelgő közgyűlése kapcsán nyilatkozott az MTI-nek. Az MTA elnöke súlyos tévedésnek nevezte azt a fajta szemléletet, amely csak az azonnal alkalmazható, azonnali eredményeket produkáló tudományt tartja értékesnek.
2011.04.23. 13:20
 
 
Obama: Szíria iráni támogatással próbálja elnyomni a tüntetéseket
Barack Obama amerikai elnök felszólította Szíriát, hogy vessen véget a kormányellenes tiltakozások véres elfojtásának, és azzal vádolta meg Damaszkuszt, hogy Teherántól kér segítséget a szíriai nép leveréséhez. Obama kemény hangú üzenetében elítélte a szíriai erőszakot, amelynek pénteken csaknem 90 ember esett áldozatául. Az elnök ugyanakkor nem helyezett kilátásba amerikai megtorló intézkedéseket arra az esetre, ha Basár al-Aszad elnök nem teljesítené követeléseit.
2011.04.23. 08:50
 
 
Tüntetőket lőttek agyon Szíriában
Több mint 70 tüntetőt agyonlőttek a biztonsági erők Szíriában, amikor éles lőszerrel és könnygázzal próbálták feloszlatni a demonstrálókat az arab ország több városában a tüntetők és emberi jogi szervezetek legfrissebb, péntek este közölt veszteségmérlege szerint. A több mint egy hónapja tartó tüntetéssorozat során még sosem lőttek le ennyi embert egyetlen nap alatt. Az Emberi Jogok Szíriai Bizottsága nevű, londoni székhelyű emberi jogi szervezet közleménye szerint a biztonsági erők 72 embert agyonlőttek, több százat pedig megsebesítettek a több városban kitört tüntetések során.
2011.04.22. 22:00
 
Labdarúgó NB I: kétgólos hátrányból mentett pontot a Haladás
A Szombathelyi Haladás kétgólos hátrányt ledolgozva ért el döntetlent Győrben a labdarúgó Monicomp Liga 24. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A vasiak ebben a szezonban továbbra is nyeretlenek idegenben, kilenc vereség mellett ez volt a harmadik pontszerzésük vendégként. Monicomp Liga, 24. forduló: Győri ETO FC-Szombathelyi Haladás 2-2 (0-0), Győr, 3500 néző, v.: Veizer, gólszerzők: Aleksidze (55., 58.), illetve Kenesei (81.), Tóth P. (91.), sárga lap: Völgyi (40.), illetve Tóth P. (11.), Rózsa (92.).
2011.04.22. 19:20
 
 
Jobbik: a pártnak semmi köze a Véderőhöz
A Jobbiknak semmi köze nincsen a Véderő nevű mozgalomhoz - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, jobbikos országgyűlési képviselő. A Véderő Gyöngyöspatán a hétvégén katonai gyakorlatot tart, amely miatt a településen élő roma nőket és gyerekeket vasárnapig kitelepítették. Dúró Dóra hangsúlyozta: a Véderő inkább a Jobbik "ellenlábasa," hiszen a mozgalom vezetője Eszes Tamás elindul a gyöngyöspatai polgármester-választáson, ahol a Jobbik a helyi elnökét Juhász Oszkárt indítja majd. Az ellenzéki párt szerint a Véderőt "mozgató szálak sokkal inkább a Fideszhez vezetnek," hiszen a fideszes támogatással az önkormányzatba bejutott Maka Attila független képviselő sógora ajánlotta fel a mozgalomnak azt a telket ingyen, ahol a hétvégi katonai gyakorlat zajlik.
2011.04.22. 17:50
 
BUX: -0,52 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 125,15 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 23.964,46 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,86 százalékkal 24.320 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,34 százalékkal 6.239 forintra esett.
2011.04.22. 17:20
 
 
Mr. Bean, Beckham és volt szerelmek a trónörökösi esküvő vendégei között
Mr. Bean, David Beckham és a brit trónörökösi pár egykori szerelmei is jelen lesznek Vilmos herceg és Kate Middleton jövő pénteki esküvőjén. Vilmos és polgári származású kedvese eljegyzését tavaly novemberben jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában. A szertartásra 1900 vendég lesz hivatalos, a Buckingham-palotában utána esedékes állófogadásra 600 szerencsés kiválasztottat hívtak meg, a vacsorával és retrodiszkóval egybekötött esti bulira - amelyet Károly walesi herceg, Vilmos édesapja rendez a St. James-palotában - 300-an kaptak meghívót.
2011.04.22. 16:50
 
 
Pénzbírsággal sújtható, aki jogosulatlanul végez közbiztonsági tevékenységet
A jövőben százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki "közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti". Az egyes szabálysértésekről szóló kormányrendelet módosítása a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatti szabálysértési eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik. Pintér Sándor arról beszélt, hogy megfelelő jogi válasz készül a Jobbik által Tiszavasváriban megalapított, csendőrségnek elnevezett szervezet ügyében.
2011.04.22. 16:00
 
Többórás napsütés, néhol zápor, 22-26 fok várható
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csapadék szombat délelőttig sehol sem lesz. Szombaton ugyanakkor már erőteljesebb lesz a nappali gomolyfelhő-képződés, de továbbra is mindenütt számíthatunk többórás napsütésre. Szombat délutántól elsősorban az északkeleti határ mentén, illetve a Dunántúli-középhegység területén egy-egy zápor előfordulhat. Pénteken az Alpokalján, szombaton már nagyobb területen élénkülhet meg a déli, délkeleti szél, sőt szombaton az északnyugati határ mentén néhol meg is erősödhet a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 4, 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22, 26 fok között valószínű.
2011.04.22. 14:00
 
125 ezer euróra bírságolták a vámon hallgató Oliver Kahnt
Egy tavaly februári eset nyomán 125 ezer eurós pénzbírságot kapott Oliver Kahn, a Bayern München és a német labdarúgó-válogatott volt kapusa, aki Dubajból hazatérve nem vámoltatta el az általa vásárolt értékes ruhadarabokat. A landshuti bíróság szóvivője csütörtökön közölte az ex-hálóőr büntetésének mértékét. A 41 éves Kahnra először 350 ezres bírságot akartak kiszabni, de fellebbezése nyomán jelentősen csökkent az összeg. A volt klasszis kapust egy rutinellenőrzés során "kapcsolták le": bár a zöld folyosón akarta elhagyni a repülőteret, a vámtiszt vizsgálata kiderítette, hogy a bőröndje luxus ruhadarabokat rejt mintegy 6700 euró értékben.
2011.04.22. 07:40
 
 
Megnyitott a Zöld Pardon közterület-használati engedély nélkül
Csütörtök este, nem sokkal fél nyolc előtt megnyitotta kapuit a közönség előtt a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő Zöld Pardon (ZP); a szórakozóhely azt megelőzően nyitott ki, hogy az újbudai képviselő-testület döntött volna a közterület-használati engedély ügyében. A ZP eredetileg hat órára tervezte a nyitást. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy nem sokkal fél nyolc előtt kezdték beengedni az embereket, akik addigra már mintegy 150 méteres sorban álltak. A szórakozóhely bejárata előtt újbuda néhány közterület-felügyelője és néhány rendőr is jelen van. Estére kiredült: a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio is megújíthatja közterület-használati engedélyét.
2011.04.21. 21:20
 
 
Cselgáncs Eb: Ungvári aranyérmes
Ungvári Miklós aranyérmet szerzett a 66 kg-os kategóriában az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. Ungvári a döntőben az azeri Tarjan Karimov ellen lépett tatamira, s a küzdelem csak a hosszabbításban dőlt el, ahol a magyar versenyző aranyponttal fordította a maga a javára a meccset. Ungvári 2002 (Maribor) és 2009 (Tbiliszi) után harmadszor lett Európa-bajnok.
2011.04.21. 18:10
 
BUX: +0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 100,08 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 24.089,61 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 0,95 százalékkal 24.530 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,98 százalékkal 6.260 forintra nőtt.
2011.04.21. 17:20
 
 
Meglátogatta Diana sírját Vilmos trónörökös és menyasszonya
Meglátogatta Diana hercegnő sírját Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton. Vilmos - Károly walesi herceg és az 1997-ben elhunyt Diana elsőszülött fia - jövő pénteken esküszik örök hűséget polgári származású választottjának a londoni Westminster-apátságban, ugyanott, ahol az ifjú trónörökös édesanyjától annak idején búcsút vettek. Diana és akkori barátja, Dodi Fayed motoros sajtófotósok által üldözött kocsija 1997 augusztusának utolsó éjszakáján nagy sebességgel egy párizsi közúti aluljáró pillérének csapódott. A balesetben a hercegnő - aki egy évvel korábban vált el Károly hercegtől - és Fayed, valamint a gépkocsi vezetője is életét vesztette.
2011.04.21. 16:30
 
MSZP: a kormány mindent elkövet a köztársaság felszámolásáért
Az MSZP szerint a kormány és a parlament kormánypárti erői mindent elkövetnek azért, hogy felszámolják a köztársaságot. Erről Horváth Csaba, a szocialisták budapesti elnöke beszélt csütörtökön a Magyar Köztársaság kövénél, amelyet a szocialisták állítottak a budapesti Újpesti rakparton az új alaptörvény elfogadását követően, de szerdára ismeretlenek megrongálták rajta a belevésett köztársaság szót. Az ellenzéki politikus, akinek sajtótájékoztatója alatt egy rendőrségi helyszínelő vizsgálta a megrongált követ, hozzátette: a főváros vezetésének döntése nyomán jövő héten átnevezik a Köztársaság teret is.
2011.04.21. 13:50
 
 
Orbán: kitörési pont lehet a fogászati turizmus
Orbán Viktor miniszterelnök a magyar gazdaság egyik fontos kitörési pontjának nevezte a fogászati turizmust egy szakmai konferencián a Pest megyei Herceghalmon. Az eseményen a kormányfő együttműködési megállapodást írt alá az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatójával, a fejlesztési program egyik alapítójával. Az első magyar fogászati turizmus-fejlesztési konferencián a miniszterelnök elmondta, hogy a magyar állam azért támogatja az Európában jelenleg is piacvezető fogászati ágazatnál kidolgozott fejlesztési programot, mert az évi 60 milliárd forint bevételt termelő ágazat a magyar gazdaság egyik fő kitörési pontja lehet, s számos új munkahelyet is teremt.
2011.04.21. 13:50
 
 
Martonyi: a magyar EU-elnökséget magas színvonalú szakmai munka jellemzi
Martonyi János szerint a 2011 első félévi soros magyar EU-elnökség első három hónapját rendkívül magas színvonalú szakmai munka jellemezte, "ez ma általános megítélés". Az MSZP szerint viszont az összkép rossz, Magyarország nemzetközi tekintélye, befolyása jelentős mértékben csökkent és csökken. A külügyminiszter az Országgyűlés külügyi bizottságának csütörtöki meghallgatásán - amelynek a feléhez érkezett soros magyar EU-elnökség volt a fókuszában - hangsúlyozta, a magyar elnökség mindent megtett a hat jogszabályból álló átfogó gazdasági csomag elfogadása érdekében.
2011.04.21. 13:30
 
A lázadók elfoglalták az egyik legfőbb tunéziai-líbiai határátkelőt
A líbiai lázadók csütörtökön elfoglalták az egyik legfőbb líbiai-tunéziai határátkelőhelyet - állították a határ tunéziai oldalán élő szemtanúk. A szemtanúk egy délkelet-tunéziai határvárosból, Dehibából számoltak be a fejleményekről. A városba az elmúlt napokban több ezer menekült érkezett a líbiai hegyvidékről. "Látjuk, hogy a felkelők ellenőrzik a határátkelőt" - közölte egyikük, a magát Alinak nevező tunéziai férfi, aki azt is elmondta, hogy kedd este óta heves összecsapások zajlanak a határ környékén.
2011.04.21. 13:00
 
Jobbik: az Orbán-kormány úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a magyar soros uniós elnökség hátralévő néhány hónapjában álljon végre a sarkára és vessen fel a magyarságnak fontos ügyeket az európai közvélemény számára - jelentette ki sajtótájékoztatóján Szegedi Csanád. A Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint az "Orbán-kormány úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül". Ez egyrészt annak a hibás politikának köszönhető, hogy a magyar kormány az uniós elnökséget a "médiatörvénnyel nyitotta, majd az alkotmányozással folytatta", és ezzel teljesen elvonta az európai közvélemény figyelmét például a székely, érmelléki vagy délvidéki magyar önrendelkezés ügyéről.
2011.04.21. 12:00
 
Líbiában meghalt két nyugati fotóriporter
Meghalt két nyugati fotóriporter szerdán a líbiai Miszrátában, ahol az ostromló kormányerők és a felkelők közötti ádáz harcokról tudósítottak - közölték munkatársaik. Egyikük a nagy-britanniai születésű Tim Hetherington, aki az Afganisztánban harcoló amerikai katonákról készült, Restrepo című dokumentumfilm társrendezője volt. Haláláról egyesült államokbeli sajtóügynöke, Johanna Ramos Boyer számolt be. A Restrepót az idén Oscar-díjra jelölték. Afganisztáni amerikai katonákról készült az a képsorozata is, amelyért négy évvel ezelőtt World Press Photo-díjat kapott.
2011.04.21. 11:10
 
 
Az EU10 országcsoport termelése visszatért a krízis előtti szintre
2011 elején, mintegy két és fél évvel a globális pénzügyi válság kitörése után, az EU10 gazdasági teljesítménye elérte a krízis előtti szintet, az EU15 országcsoporttal folytatott kereskedelmi és ipari termelési együttműködésnek, a szoros korrelációt mutató gazdasági ciklusnak köszönhetően - állapítja meg a Világbank új, az EU10 országcsoport gazdasági teljesítményét elemző, Bukarestben bemutatott első jelentése. A Világbank 2011-re 2,8 százalékos, 2012-re 3,0 százalékos magyar GDP-növekedést jelez előre, az EU10 országcsoportra pedig sorrendben 3,1 és 3,8 százalékosat.
2011.04.21. 10:10
 
 
NATO-légicsapás Tripolira, hét civil áldozat
A NATO légiereje csapásokat mért szerda éjszaka Tripoli egyik déli kerületére, és a Jana hivatalos líbiai hírügynökség szerint legkevesebb hét civil életét vesztette, 18 pedig megsebesült. Korábban az Allibíja televízió számolt be a csapásmérésekről. A hírt megerősítették helybeliek is, mondván, hogy három robbanás dörejét hallották az említett Hellát al-Ferján városrész felől. A líbiai hadsereg hivatalos közlése szerint a "keresztes gyarmatosítók barbár támadásának polgári mártírjai és sebsültjei vannak". A Jana jelentése megemlítette, hogy lakóházak dőltek romba a bombázásokban.
2011.04.21. 09:30
 
 
300 millióval több volt a Fidesz kiadása a bevételnél
Megjelent a szerdai Hivatalos Értesítőben a Fidesz tavalyi mérlegbeszámolója: eszerint a párt 2010-es bevétele mintegy 1,9 milliárd forint volt, kiadása pedig több mint 2,2 milliárd. A beszámoló szerint tagdíjakból mintegy 137 millió forint bevétele volt a Fidesznek, állami költségvetésből származó támogatása csaknem 889 millió forint, míg az egyéb hozzájárulásokból, adományokból 610 millió folyt be a párthoz. Érkezett pénz például a Fény Utcai Piac Kft.-től, a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-től, több fővárosi kerület önkormányzatától és a Magyar Postától is.
2011.04.20. 21:40
 
 
Mesterházy: sorozatos megszorításokat és adóemeléseket hajt végre a kormány
Mesterházy Attila szerint a kormány sorozatos megszorításokat és adóemeléseket hajt végre az általa Orbán-csomagnak nevezett Széll Kálmán Tervvel és a héten megismert konvergenciaprogrammal. Az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón egyszerű pénzbehajtásként értékelte a kabinet gazdaságpolitikai lépéseit, amelyekkel szerinte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az egykulcsos személyi jövedelemadóval ütött lyukakat kívánja betömni a költségvetésben.
2011.04.20. 19:40
 
BUX: +1,65 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 388,83 pontos, 1,65 százalékos emelkedéssel, 23.989,53 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,67 százalékkal 24.300 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,96 százalékkal 6.199 forintra nőtt.
2011.04.20. 17:20
 
 
Hajdúhadház: a Jobbik szerint nem elég a rendőrkapitány leváltása
A Jobbik képviselői örömmel fogadták a hajdúhadházi rendőrkapitány menesztésének hírét, de a törvénysértő rendőri intézkedésekért azoknak is felelniük kell, akik parancsot adtak azokra, ezért a nyomozó ügyészséghez fordulnak - közölte Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel. "Jogszabály és törvénysértés nem történt, és ennek megfelelően fogjuk vizsgálni a kapitányságvezető tevékenységét" - ezt válaszolta hétfőn az Országgyűlésben Pintér Sándor belügyminiszter arra a kérdésre, hogy "meddig maradhat még Kozma János a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság élén?" - idézte a parlamentben történteket közleményében a politikus.
2011.04.20. 16:30
 
Napsütéses idő, 21-24 fok lesz
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint túlnyomóan derült, napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem lesz. A Tiszántúlon az északkeleti, a Kisalföldön a délkeleti szél többször megélénkül, eleinte néhol kissé meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 8 fok között, néhol 3 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21, 24 fok között valószínű.
2011.04.20. 15:10
 
 
Hajdúhadházon nyugdíjazták a rendőrkapitányt
Nyugdíjba küldték szerdától Hajdúhadház rendőrkapitányát - tájékoztatta az MTI-t szűkszavú közleményben a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A közlemény szerint Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Fekete Csaba rendőr dandártábornok 2011. április 20-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Kozma János rendőr alezredes, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását, és nyugállományba helyezte. Az új vezető személyéről később születik döntés. Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a kapitány menesztésének hátterében a múlt heti hajdúhadházi események állnak.
2011.04.20. 13:20
 
 
A benzin ára új történelmi csúcsra nőtt, a gázolaj ára nem változott
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára új történelmi csúcsot ért el, a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 384-385 forintra nőtt, míg a gázolaj ára 375 forint maradt. A benzin ára legutóbb két hete emelkedett, akkor 5 forinttal nőtt, a gázolaj ára viszont harmadik hete változatlan. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.04.20. 07:20
 
BUX: +1,36 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 315,65 pontos, 1,36 százalékos emelkedéssel, 23.600,70 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,02 százalékkal 23.900 forintra csökkent, az OTP részvények ára 2,27 százalékkal 6.080 forintra erősödött.
2011.04.19. 17:20
 
 
Az anya terhesség alatti étrendjétől is függ a gyerek későbbi testsúlya
Az anya terhesség alatti étrendje epigenetikai változásokat okoz a magzat DNS-ében, így befolyásolja annak működését, amely a későbbiekben egészségügyi következményekkel jár - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. A tanulmányban brit, új-zélandi és szingapúri kutatók úgy találták, hogy azoknál a gyerekeknél, akiknek epigenomjában, a DNS molekula környezetében nagyobb arányban voltak jelen változások, gyakrabban tolódtak el az agyagcsere-folyamatok kedvezőtlen irányba. Ez azzal járt együtt, hogy nagyobb valószínűséggel jelentkezett náluk például elhízás.
2011.04.19. 15:20
 
 
Két újabb csatlakozási fejezetet sikerült lezárni Horvátországgal
Két újabb EU-csatlakozási témafejezetet sikerült lezárni Horvátországgal - jelentette be az erről folytatott keddi brüsszeli tárgyalási forduló után Martonyi János, az EU soros elnökségét ellátó Magyarország külügyminisztere. A sajtótájékoztatón Stefan Füle bővítési EU-biztos elmondta, hogy a mezőgazdaságról és vidékfejlesztésről, valamint a strukturális, illetve kohéziós alapokat kezelő regionális politikáról szóló témafejezet olyan két terület, amely együttesen az EU költségvetéséből a kifizetések mintegy háromnegyedét fedi le. Gordan Jandrokovic horvát külügyminiszter azt mondta, hogy a két fejezetről született megállapodásban teljes mértékben érvényesülnek hazája célkitűzései.
2011.04.19. 14:10
 
 
Till Attila rövidfilmje Cannes-ban
Till Attila Csicska című rövidfilmje és a magyar részvétellel készült The Other Side of Sleep (Az álom másik oldala) című koprodukció is meghívást kapott a 64. Cannes-i Filmfesztivál Quinzaine des réalisateurs (Rendezők Kéthete) elnevezésű programjába - jelentették be kedden a szervezők Párizsban. A Magyar Filmunió közleménye szerint Till Attila húsz perces kisfilmjének a rendező által jegyzett forgatókönyve megírását újságcikkek, híradások és hasonló helyzetet átélt emberek visszaemlékezései inspirálták.
2011.04.19. 13:20
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML