2014. július 25., péntek - Kristóf, Jakab
Deviza:  
EUR/HUF 308,35 USD/HUF 229,32 CHF/HUF 253,73
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23199 találat
 
 
A szurkolóknál Szalai Ádám ötödik a Real Madrid jelöltjei között
Az ötödik helyen, vagyis a középmezőnyben szerepel Szalai Ádám, a Mainz magyar válogatott csatára abban a rangsorban, melyet a szurkolók állítottak fel szavazataikkal péntek délutánig a Marca honlapján azt követően, hogy a sportnapilap közölte a Real Madrid jórészt befutott sztárlabdarúgókból álló kívánságlistáját. A legnépszerűbb spanyol újság csütörtöki beszámolója szerint a Real Madrid fél évre, azaz az idény végéig akar támadót igazolni a hosszú időre kidőlt argentin középcsatár, Gonzalo Higuaín helyettesítésére. Szalai hét másik futballistával együtt ott van a jelöltek között, a végső szót José Mourinho, a csapat portugál vezetőedzője mondja ki.
2011.01.14. 17:15
 
BUX: -0,57 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,51 pontos, 0,57 százalékos csökkenéssel, 22.262,05 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,89 százalékkal 21.705 forintra csökkent, az OTP részvények ára változatlan, 5.370 forint maradt.
2011.01.14. 17:15
 
 
Nyilvánosságra hozták a keresztféléves képzések ponthatárait
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait pénteken délután a felvi.hu honlapon. A sikeresen felvételizők az Oktatási Hivataltól és a felsőoktatási intézménytől is kapnak írásbeli értesítést. A mostani keresztféléves felvételi eljárásban minden eddiginél többen nyújtottak be jelentkezést: csaknem 7500 diák összesen 15.590 helyre jelentkezett a tavaly november 15-i határidőig. A jelentkezők csaknem háromnegyede (71 százaléka) mesterképzést választott, 15 százalékuk felsőfokú szakképzés, 14 százalékuk pedig alapképzés mellett tette le a voksát.
2011.01.14. 17:00
 
 
A katolikus rádió frekvenciaengedélyének meghosszabbítását sürgeti a Jobbik
A Jobbik felszólítja a médiatanácsot: haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a Magyar Katolikus Rádió folytathassa munkáját. Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő pénteki közleményében azt írja: pártja aggodalommal tapasztalja, hogy a katolikus rádió középhullámú frekvenciaengedélye szombaton éjfélkor megszűnik, és meghosszabbításáról nem született döntés. Hozzátette: az adó a kizárólag a Fidesz által delegált tagokból álló médiatanács "súlyos bakijai" miatt került nehéz helyzetbe. A politikus véleménye szerint a katolikus rádió annak köszönheti népszerűségét, hogy míg mások csak beszélnek a közszolgálatiságról, az MKR meg is valósítja, így a Jobbikkal kapcsolatos hírekről is beszámol.
2011.01.14. 17:00
 
10 napon belül közlik a Mol INA-részvényekre tett ajánlatának eredményét
Lejár pénteken a Mol Nyrt.-nek az INA kisrészvényesei felé tett, részvényenkénti 2800 horvát kuna értékű ajánlata, a hivatalos végső eredményt várhatóan tíz napon belül közli a magyar olajtársaság - közölte a Mol pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az elkövetkező napokban a horvát központi elszámolóház, az SKDD hivatalosan összegzi az ajánlattétel eredményeit. A tőkepiaci szabályoknak és a HANFA horvát pénzügyi felügyelet követelményeinek megfelelően a Molnak várnia kell a hivatalos végső eredményre.
2011.01.14. 16:45
 
 
A rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz a filozófuspályázatok ügyében
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya eljárást folytat hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - közölte a rendőrség pénteken az MTI megkeresésére az elszámoltatási kormánybiztos által tett feljelentéssel, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Filozófiai Kutatóintézetének nyújtott támogatással összefüggésben. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos múlt szombati sajtótájékoztatóján erősítette meg a Magyar Hírlapban megjelenteket, mely szerint a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal egy tanulmány elkészítésére három év alatt 70,5 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyújtott a filozófiai kutatóintézetnek.
2011.01.14. 16:45
 
Tunéziában nincsenek szervezett magyar utazók
A tunéziai zavargások nem érintik a magyar utazókat, egyetlen magyar szervezett turistacsoport sem tartózkodik Tunéziában - mondta az MTI érdeklődésére Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke pénteken. A szakember közölte: Magyarországról jelenleg nincsenek utazók Tunéziában, mivel ott most nincs idegenforgalmi szezon, ezért utazásokat sem szerveznek a magyar utazási irodák ebben az időben oda. Molnár Gabriella tudomása szerint Tunéziában jelenleg mintegy 60 magyar állampolgár tartózkodik, zömükben olyanok, akik tartósan kinn élnek ebben az országban, azaz például oda mentek férjhez.
2011.01.14. 16:30
 
Necas: Csehország nem sieti el az euró bevezetését
A cseh kormány nem kívánja elsietni az euró bevezetését; a cseh miniszterelnök pénteken megerősítette, hogy Csehország csak akkor vezeti be a közös pénznemet, amikor teljesíti a maastrichti feltételeket, az euróövezet stabil lesz és az euró bevezetése előnyösebb lesz, mint a korona megtartása. "Természetesen tudatában kell lennünk az euróval szembeni kötelezettségvállalásunknak, de azzal csak akkor kell számolni, ha mi magunk is teljesíteni fogjuk a maastrichti feltételeket" - jelentette ki Petr Necas egy szakmai konferencián pénteken Prágában.
2011.01.14. 15:30
 
 
Az MSZP kárpótolná az állami nyugdíjjogosultságukat elveszítőket
Nyilatkozatban vállalják az MSZP elnökségének és választmányának tagjai, valamint országgyűlési képviselői, hogy amint lehetőségük lesz, kárpótolják mindazokat, akik a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradva elveszítik állami nyugdíjjogosultságukat. Ezt Mesterházy Attila pártelnök jelentette be péntek délelőtt azelőtt, hogy több párttársához hasonlóan nyilatkozatot tett a budapesti kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatóságán arról, hogy nem lép vissza az állami nyugdíjrendszerbe.
2011.01.14. 15:15
 
 
Német kormányzati intézkedések a dioxinbotrány nyomán
Tízpontos akciótervet jelentett be a német szövetségi kormány mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztere a takarmánykeverő cégek működésének engedélyezésének és termékeik ellenőrzésének szigorítása céljából pénteken sajtótájékoztatón Berlinben. Ilse Aigner (CSU) terve értelmében, amely a jövő héten kerül a kabinet elé, az eddiginél szigorúbb kritériumokat kell teljesítenie annak a cégnek, amely állati takarmányt akar előállítani. Szigorúan el kell választaniuk a műszaki felhasználásra és a takarmányozási célra készült zsírok technológiáját. A cégek ellenőrzése is gyakoribb lesz a jövőben, ráadásul felelősségbiztosítást kell kötniük az esetleges szennyeződések okozta károk fedezésére.
2011.01.14. 15:00
 
Minszk államcsíny kísérletével vádolja Berlint és Varsót
Egy hivatalos fehérorosz újság azzal vádolta meg Németországot és Lengyelországot, hogy államcsínyt kíséreltek meg a december 19-i elnökválasztás során, amelyet Aljakszandr Lukasenka nyert, és a tiltakozásul szervezett ellenzéki megmozdulást a rendőrség erőszakkal feloszlatta. A Szovjetszkaja Belorusszija című, az elnök szócsövének számító napilap pénteken azt írta, "nincs kétség, hogy a lengyel és a német titkosszolgálatok belekeveredtek a december 19-i eseményekbe, valójában ők tervezték és szervezték Uladzimir Neklaev elnökjelölt kampányát, akinek a fennálló hatalmat kellett volna megdöntenie".
2011.01.14. 14:45
 
 
Orbán: nem lehet elbújni a munka elől
A miniszterelnök szerint nem lehet elbújni a munka elől, és helyette szociális juttatásokat remélni. Orbán Viktor ezt az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) pénteki budapesti bemutatóján hangsúlyozta, ahol közölte: Magyarországot ésszerűen újjá kell szervezni, a gazdaságpolitika középpontjába a munkát kell állítani. Az Új Széchenyi Terv célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahely teremtését segítse elő - mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar embert megöli a tétlenség, és minél kevesebben dolgoznak az országban, annál rosszabb lesz élni Magyarországon, mert a hangulat is egyre rosszabb lesz. A gazdaságpolitika középpontjába ezért a munkát kell állítani.
2011.01.14. 13:45
 
 
A jövőben a rendőri rutinellenőrzés része lesz a szondáztatás
A rendőri rutinellenőrzés szerves része lesz a gépjárművezetők véralkoholszintjének vizsgálata, az idén kiemelten ellenőrzik a kerékpárosokat is - közölte Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője pénteken. A közúti ellenőrzést végző rendőrök ebben az évben 400 újonnan beszerzett elektromos, alkoholszintet mérő berendezést kapnak munkájukhoz. A kerékpárral közlekedők esetében főként a világító és fényvisszaverő eszközök, a láthatósági mellények meglétét vizsgálják - hívta fel a figyelmet Óberling József a sajtótájékoztatón. A főosztályvezető elmondta: a kerékpárosok is számíthatnak alkoholszondás ellenőrzésekre.
2011.01.14. 13:30
 
A lengyel nemzetvédelmi miniszter bírálja a légikatasztrófáról szóló jelentést
A lengyel nemzetvédelmi miniszter nem tartja kielégítőnek a Lech Kaczynski néhai államfőt és kíséretét szállító lengyel kormánygép tavaly áprilisi szmolenszki katasztrófájának körülményeiről készült, szerdán Moszkvában közzétett jelentést. "Kritikusan értékelem, mert nem teljes"- jelentette ki pénteken Bogdan Klich. Szerinte az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) - a FÁK-államok repülésbiztonsági szervezete - jelentésének készítői nem vették figyelembe a lengyel fél észrevételeit. A dokumentum a lengyel felet, többek között a pilótákat hibáztatja a katasztrófáért, mely során a Lech Kaczynskit és 95 lengyelt szállító a Tu-154-es gép 2010. április 10-én Szmolenszk mellett lezuhant.
2011.01.14. 13:15
 
 
Már hétévesen rendszeresen interneteznek az európai gyerekek
Egyre fiatalabb korban, már hétévesen rendszeresen használják az internetet az európai gyermekek, szüleiknek azonban gyakran fogalmuk sincs arról, hogy eközben milyen hatások érik a csemetéket. Az Európai Unió kutatói által készített Eu Kids Online elnevezésű tanulmány eredményeit csütörtökön mutatták be Brüsszelben. A felmérés szerint a 9-10 éves gyerekek egyharmada használja napi rendszerességgel a világhálót, a 15-16 éves korosztálynál ez az arány lényegesen magasabb, 80 százalékos. A fiatalok "értelmes" tevékenységekre is igénybe veszik az internetet: 85 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy a házi feladat végzése közben szokott kutatni a világhálón.
2011.01.14. 12:15
 
Jobbik: ellentmondásos gazdasági intézkedések és kormányzati kommunikáció
A Jobbik megütközéssel értesült arról, hogy Orbán Viktor a nemzetközi üzleti körök lapjait és nem a magyar adófizető polgárokat tartotta fontosnak tájékoztatni a kormány gazdasági elképzeléseiről. Az ellenzéki párt szerint a kormány ellentmondásos gazdasági intézkedései és egymásnak ellentmondó nyilatkozatok rontották a gazdaságpolitika hitelességét. Az ellenzéki pár állásfoglalásában azt írta, hogy a miniszterelnök Wall Street Journalnak és Dow Jonesnak adott nyilatkozatai jól jelzik, kiknek tartozik valójában beszámolási kötelezettséggel a Fidesz vezette kormány.
2011.01.14. 12:00
 
Törvényes az Antall József Alapítvány tevékenysége, de vannak hiányosságok
Törvényesnek minősítette az Antall József Alapítvány 2008-2009. évi gazdálkodását az Állami Számvevőszék (ÁSZ), de ellenőrzése során talált hiányosságokat - közölte az ÁSZ az MTI-vel pénteken. Az MDF által 2003-ban életre hívott alapítvány tevékenysége megfelelt a törvényi előírásoknak és az alapító okiratnak, de a gazdálkodása során az ellenőrzés hiányosságokat tárt fel - tartalmazza az ÁSZ honlapján közzétett jelentés. Az alapítvány 203.176.000 forintos 2008-2009. évi bevételének 76 százalékát a párttörvény alapján az éves költségvetési törvényekben meghatározott központi költségvetési támogatás tette ki.
2011.01.14. 12:00
 
 
Orbán: a kétharmad adta politikai stabilitás versenyelőny
Orbán Viktor szerint a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a "legkomolyabb versenyelőnye" ma Magyarországnak. A miniszterelnök az Új Széchenyi Terv pénteki, budapesti bemutatásakor azt mondta, az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép - kétharmados parlamenti többségben kifejeződött - akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára. Az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenek fölött büszkének kell rá lenni - fogalmazott Orbán Viktor, a kormánypártok kétharmados többségét a magyar emberek összefogása megtestesülésének nevezve.
2011.01.14. 12:00
 
 
Adevarul: Románia most hódíthatja el Magyarországtól a befektetőket
Románia számára most van a legkedvezőbb pillanat, hogy a bürokrácia csökkentése és enyhe adókönnyítések révén külföldi befektetőket hódítson el a külföldi tőkét elriasztó Magyarországtól - írja pénteki cikkében az Adevarul. A bukaresti napilap gazdasági szakértők véleményét ismerteti az írásában, amelyet a címoldalon is bevezet azzal a címmel: Hogyan lopjuk el a befektetőket Magyarországtól. Az újság utal a magyar kormány által bevezetett "válságadókra", külön is említve a "Robin Hood-adót". A cikkben Christian Tegllund Blaabjerg, a Saxo Bank tőkestratégiai vezetője úgy látja: az, amit ma Magyarország a külföldi befektetők szempontjából csinál, öngyilkosság.
2011.01.14. 11:45
 
ÁSZ: nem voltak megbízhatóak az MDF beszámolói 2008-2009-ben
Nem adtak megbízható és valós képet a gazdálkodásról az MDF beszámolói az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008-2009-es ellenőrzése szerint - közölte az ÁSZ az MTI-vel pénteken. A számvevőszék vizsgálata megállapította, az MDF az éves beszámolókat az előírt határidőben nyilvánosságra hozta, de az éves beszámolók nem mutattak megbízható és valós képet a gazdálkodásról. A megjelentetett beszámolóhoz képest kimutatott hiba mértéke mindkét évben meghaladta a 3 százalékot. A könyvvezetés rendszerhibáinak megszüntetése ellenére sérült a teljesség, a valódiság, a következetesség, az összemérés és a bruttó elszámolás elve, melyek hatásaként az éves beszámolók lényeges hibákat tartalmaztak - rögzíti a számvevőszék.
2011.01.14. 11:15
 
Gates: Észak-Korea hagyjon fel a provokációval
Észak-Korea hagyjon fel a veszélyes provokációval és tegyen konkrét lépéseket annak bizonyítására, hogy komolyan gondolja a tárgyalásokat - jelentette ki Robert Gates. Az amerikai védelmi miniszter ázsiai körútjának harmadik állomásán, a dél-koreai fővárosban, Szöulban nyilatkozott pénteken. Kim Kvan Dzsin, a dél-koreai védelmi tárca irányítója ugyanakkor azt mondta Gatesnek: országa úgy érzi, mintha ostrom alatt állna, és közelebb van a konfliktushoz Észak-Koreával, mint bármikor a koreai háború befejezése óta eltelt hat évtizedben.
2011.01.14. 09:15
 
 
Magyar Nemzet: nőtt az ingatlanajándékozási kedv
Az év utolsó hónapjaiban látványosan megnövekedett az ingatlanajándékozási kedv: ősszel háromszor annyi ingatlant írattak át, mint nyáron; ennek legfőbb oka, hogy augusztusban a kormány az egyenes ági rokonok közötti ajándékozásnál, öröklésnél eltörölte az illetéket - ismerteti a Magyar Nemzet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint 2010 nyári hónapjaiban ötezer ingatlanajándékozási szerződést jelentettek be a hatósághoz. Ehhez képest a következő három hónapban, szeptemberben, októberben és novemberben már 13 ezer ingatlan elajándékozásáról tájékoztatták az adóhivatalt. Az adatok szerint a fővárosban és Vas megyében emelkedett meg leginkább az ingatlanajándékozások száma.
2011.01.14. 07:45
 
Mexikóban meggyilkoltak egy polgármestert, egy hét alatt a másodikat
Megölték csütörtökön egy dél-mexikói város polgármesterét - egy hét leforgása alatt ő a második meggyilkolt városvezető a latin-amerikai országban. Az Oaxaca állambeli, jobbára indiánok lakta Santiago Amoltepec polgármesterét, Luis Jiménez Matát a szövetségi állam székvárosában ölték meg. Mata alig két hete, január elsején lépett hivatalba. Az általa vezetett város egy évtizede vitában áll egy szomszédos településsel egy földterület miatt. Az erőszakba torkoló viszály eddig egy tucat halálos áldozatot követelt.
2011.01.14. 07:30
 
Politikai menedéket kapott Csehországban a volt ukrán gazdasági miniszter
Politikai menedéket kapott Csehországban Bohdan Danilisin volt ukrán gazdasági miniszter - jelentette a közszolgálati cseh televízió csütörtök esti híradójában. A közlést később a cseh belügyminisztérium is megerősítette. A volt minisztert Ukrajnában hivatali hatalmával való visszaéléssel gyanúsítják, állítólag manipulálta az állami megrendeléseket, s kárt okozott az államnak. Danilisint a cseh rendőrség október 18-án tartóztatta le nemzetközi elfogató parancs alapján, s azóta előzetes fogságban van. A volt ukrán politikus tagadja, hogy bűnös volna. A mai ukrán ellenzék az ügy mögött politikai leszámolást sejtet.
2011.01.13. 20:15
 
 
A Budapest-Bamako szombaton indul
A budapesti Hősök teréről indul szombaton a Budapest-Bamako futam, a Külügyminisztérium azonban a futam törlését javasolja. A flúgos futam a roncsralik karneváli hangulatát idéző jelmezes rajtjával veszi kezdetét, látható lesz fűvel bevetett Trabant, rozsdás kis Polski, Peugeot 504, légpárnás kétéltű és a világ legkisebb embere, Pityu törpe is részt vesz az eseményen. A futam a tervek szerint január végén fut be Mali fővárosába, Bamakóba. Idén Szenegálba is ellátogat a mezőny, de Mauritániában kevesebb időt, csak 2,5 napot töltenek a versenyzők - mondta el a futam főszervezője, Villám Géza (Szabó Gál András) a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.
2011.01.13. 18:00
 
WikiLeaks: az olasz politikusok nem jeleskednek a maffia elleni küzdelemben
Az amerikai diplomatákat nyugtalanítja, hogy Olaszország vezető politikusai nem tesznek meg mindent a hatalmas maffiacsoportok elleni küzdelem sikeréért - derül ki a WikiLeaks portál által kiszivárogtatott diplomáciai sürgönyökből. A 2008-ban és 2009-ben elküldött titkos táviratokban amerikai diplomaták lesújtó képet festettek a dél-olaszországi Calabriáról, amely zsarolók és drogcsempészek karmai között vergődik. Csalárd politikusok, szervezett bűnözés és fatalista nép, adózni nem akarnak, de a védelmi pénzeket zokszó nélkül kifizetik - így látják az amerikai diplomaták, akik szerint a 'Ndrangheta, a legveszélyesebb és legerősebb nyugat-európai maffia által uralt régió egy csődtömeg lenne, ha független ország lenne.
2011.01.13. 18:00
 
Elindult a pénztárak nyugdíjkalkulátora
Közös nyugdíjpénztári tájékoztató kampányt indított az ING, az AXA, az AEGON, és az Allianz. A www.tajekozodjon.com honlapon elérhető nyugdíjpénztári kalkulátor segítségével mindenki ki tudja számolni, hogy a magánnyugdíjpénztárban maradás vagy az állami rendszerbe visszalépés éri meg jobban számára. Megtudhatja azt is, hogy a korábbi vegyes rendszerben mekkora lett volna a nyugdíja - közölte a négy pénzügyi csoport csütörtökön az MTI-vel.
2011.01.13. 17:45
 
A horvát versenyhivatal elutasította a Mol beadványát
Elutasította a horvát versenyhivatal a Mol beadványát, amelyben azt indítványozta, hogy vizsgálják meg, összehangoltan vásárolták-e fel horvát nyugdíjalapok az INA részvényeit. A versenyhivatal indoklása szerint a pénzpiaci ügyleteket a horvát tőkepiaci felügyelet (HANFA) hivatott ellenőrizni. Az idevágó törvények szerint ugyanis csak a természetes és jogi személyek áruk és szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyletei tartoznak a versenyfelügyelet vizsgálati jogkörébe, a részvényügyletek pedig nem tartoznak ebbe a körbe.
2011.01.13. 17:45
 
Lengyel részről nem tartják teljesnek a légikatasztrófáról készült jelentést
Lengyel részről nem tartják teljesnek azt a jelentést, amelyet szerdán tettek közzé Moszkvában a Lech Kaczynski néhai államfőt és kíséretét szállító lengyel kormánygép tavaly áprilisi szmolenszki katasztrófájának körülményeiről - jelentette ki csütörtökön Varsóban Donald Tusk lengyel miniszterelnök. A katasztrófáért a lengyel felet, többek között a pilótákat hibáztató jelentést az Államközi Repülésügyi Bizottság nevű repülésbiztonsági szervezet készítette, amelyet 12, valamikor a Szovjetunióhoz tartozó ország hozott létre. Tusk közölte, hogy Lengyelország vállalja a felelősségből rá eső részt.
2011.01.13. 17:45
 
 
Bakondi: az árvíz megelőzése az elsődleges cél
Az esetleges újabb árvíz megelőzése érdekében hirdetett veszélyhelyzetet a kormány Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a Sajó völgyére - mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője sajtótájékoztatón Miskolcon. A kormány szerdai ülésén áttekintette az árvízi és a belvízi helyzetet, ennek kapcsán Bakondi kiemelte: "komoly, nehéz a belvízi helyzet", s több mint ezer kilométernyi hosszon árvízvédelmi védekezés is folyik. Elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Bács-Kiskun, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében védekeznek. Eddig 178 embert telepítettek ki a belvíz és az árvíz miatt e megyék különböző településeiről.
2011.01.13. 17:30
 
BUX: -0,42 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 94,09 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 22.389,56 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 1,22 százalékkal 21.900 forintra csökkent, az OTP részvények ára 0,37 százalékkal 5.370 forintra erősödött.
2011.01.13. 17:15
 
 
Tarlós: mindenkinek fizetnie kell a közterület-használatért
Tarlós István szerint a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A főpolgármester a Sziget fesztiváltól beszedendő közterület-használati díjjal kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: az nem lehet, hogy egyesek kapnak ingyenességet, mások meg nem. A Sziget sajtóirodája az elhangzottakra reagálva közölte, örülnek, hogy lehetőségük van egyeztetni a fővárossal. A főpolgármester elmondta: a Sziget fesztivál szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján 2,5 milliárd forintot kellene fizetniük, de a Sziget ebből "nagyon komoly kedvezményt fog kapni". Arra a kérdésre, mekkora lesz ez a kedvezmény, közölte, hogy 1-1,5 milliárd forint között "ingadoznak" a kedvezmény mértékével.
2011.01.13. 17:15
 
 
Prikkel-ügy: megkezdődött a másodfokú tárgyalás a Fővárosi Ítélőtáblán
Megkezdődött a mezőszilasi Prikkel-házaspár megölésével vádolt két férfi büntetőperének másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön; döntés a jövő héten várható. Az ügyben első fokon egy évvel ezelőtt a Fejér Megyei Bíróság Németh Józsefet 15 évre ítélte bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt, apja, idősebb Németh József ugyanezért a cselekményért tettesként életfogytiglant kapott azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a fiú - apja közvetítésével - tízmilliós kölcsönt vett fel a Prikkel-családtól, ám a törlesztéssel nehézségei voltak.
2011.01.13. 17:00
 
Sokasodnak a német exportproblémák a dioxinbotrány nyomán
Jelentős veszteségekkel számolhat a német agrárexport a dioxinbotrány nyomán, miután több ország, így olyan nagyfogyasztók, mint Kína, Oroszország, illetve Dél-Korea is, tilalmat vezetett be bizonyos német hústermékek importjára. A német élelmiszeripari szövetség szerint mennyiségileg egyelőre nem jelentős az a tétel, amelyre a tilalom vonatkozik, de a dominóelv alapján több ország csatlakozása már komoly károkat okozhat a mezőgazdasági exportnak. Az átfogó uniós eredetjelzésről egyelőre még viták folynak Brüsszelben, de a többszörös feldolgozási fázisok alapvető problémát jelentenek az áruk címkézésénél. Az átcímkézések nagy ráfordítással és költséggel járnának - vélekedik a szövetség vezetője, Matthias Horst.
2011.01.13. 16:15
 
Mesterházy: katasztrofális az EU-elnökség kezdete
Katasztrofálisan indult Magyarország uniós elnöksége az MSZP elnöke szerint. Mesterházy Attila úgy véli, hogy a Magyarországra zúduló nemzetközi kritika korlátozza a soros elnökségben rejlő történelmi lehetőségeket - olvasható a szocialisták csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, amely a pártelnök és Diego López Garrido spanyol EU-államtitkár megbeszéléséről számol be. A találkozón Mesterházy Attila aggodalmát fejezte ki, amiért a magyar kormány heves belpolitikai vitákat kiváltó témákat akar felvetni uniós elnökség idején. Közéjük sorolta az alkotmányozást és a strukturális reformok kérdését.
2011.01.13. 15:15
 
Tarlós: az elmúlt két évben négyszer kapott figyelmeztetést az Alstom
A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2007-2008-ban négyszer hívta fel a metrószerelvényeket gyártó Alstom figyelmét, hogy ezek a szerelvények nem lesznek megfelelőek - mondta Tarlós István főpolgármester csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A főpolgármester közölte: a hatóság 2007 nyarán hozott egy határozatot, amit a metrószerelvények francia gyártójának is elküldött; ebben 126 kifogást fogalmazott meg a szerelvényekkel szemben, ebből 37 a fékekre vonatkozott.
2011.01.13. 15:15
 
Az OMV a Mol szlovák érdekeltségére pályázott
Az OMV osztrák olaj-és gázipari társaság a Mol Nyrt. tulajdonában lévő Slovnaft szlovák vegyipari vállalat megszerzésére pályázott egy részvénycsere ügylet keretében, amelyet a Surgutneftegaz (Szurgutnyeftyegaz) orosz energetikai céggel terveztek megkötni - mondta az OMV két vezető beosztású munkatársa a DowJones hírügynökségnek. Az amerikai gazdasági hírügynökség beszámolója szerint az OMV-nek a Mol-ban - a Slovnaft tulajdonosában - meglévő 21,2 százalékos részvénycsomagjának cseréjéről szóló elgondolást Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV vezérigazgatója terjesztette elő az OMV egy felügyelőtanácsi ülésén, 2009 márciusában, röviddel azelőtt, hogy az osztrák cég eladta a szóban forgó Mol-papírokat az orosz cégnek.
2011.01.13. 15:00
 
 
Tarlós: segítség nélkül még az idén bedől a BKV
Kormányzati segítség nélkül a BKV még ebben az évben be fog dőlni - mondta a főpolgármester csütörtökön, a 2011. évi költségvetés előző nap elfogadott koncepciójáról tartott sajtótájékoztatóján. Tarlós István a BKV helyzetét feldolgozhatatlan hagyatéknak nevezte, és arról beszélt, hogy az előző önkormányzati vezetés sok száz milliárd forintos hiánnyal hagyta itt a fővárost, nem pedig az átadáskor jelzett 56 milliárd forintos hiánnyal. Atkári János, a főpolgármester pénzügyi tanácsadója azt mondta, hogy az örökül kapott adatok nem hitelesek, így például a számítások többféle bevételi forrást, például az ingatlanbevételt, vagy az osztalékokat túlbecsülték.
2011.01.13. 14:15
 
Freedom House: tavaly 25 országban jelentősen csorbult a demokrácia
Tavaly 25 országban - köztük Magyarországon - jelentősen csorbult a politikai és a civil polgárjogok érvényesülése, és ez a demokratikus világ kevés komoly ellenállásába ütközött - állapította meg csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében a Freedom House washingtoni székhelyű, nemzetközi jogvédő szervezet. A 2010-es már az ötödik egymást követő év volt, amelyben a szervezet szerint összességében romlott a világ demokratikus jellege. "Nem csak arról van szó, hogy ellenfeleink általában véve az elnyomás eszközéhez nyúlnak, hanem arról is, hogy korábban soha nem tapasztalt agresszivitással és magabiztossággal teszik ezt.
2011.01.13. 14:15
 
 
Nincs pénzügyi gond az FTC női kézilabdacsapatánál
Az eddigi névadó szponzor, a Jógazdabank kezdeményezett felszámolása miatt sem alakult ki pénzügyi gond az FTC női kézilabda-szakosztályánál, és a csapat mától ismét FTC néven szerepel a bajnokságban, a hazai és a nemzetközi kupákban - jelentette ki Kökény Beatrix, a klubot működtető Kft. ügyvezetője. A szakosztály népligeti sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy ugyancsak a csütörtöki napon megalakult az új elnökség, amelynek elnöke Jeney Zsolt Ákos lett.
2011.01.13. 13:45
 
 
Kormányszóvivő: át kell tekinteni, hol van pazarlás a nagy rendszerekben
A kormányszóvivő szerint a nagy rendszerek, így például a tömegközlekedés és a munkanélküli-ellátás megreformálásának első lépéseként át kell tekinteni, mekkora a ráfordítás e területeken, hol folyik pazarlás. Ez az, amit a kormány február 15-ig megvitat - közöltee Nagy Anna, aki tartalmi részleteket egyelőre nem közölt. A kormányszóvivő mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, a kabinet a nemzetgazdasági miniszter előterjesztése alapján február 15-ig megvitatja a nyugdíjrendszert, a munkanélküli segély csökkentését, a gyógyszertámogatásokat és a költséges tömegközlekedési rendszer reformját.
2011.01.13. 13:45
 
 
Fillon: "mindenképpen megvédjük az eurót"
Európa minden lehetséges eszközzel megvédi az eurót, de a közös valuta rendbetételéhez a jelenleginél mélyebb pénzügyi integráció szükséges - mondta csütörtökön Londonban idézett nyilatkozatában a francia miniszterelnök. Francois Fillon - David Cameron brit kormányfővel csütörtökre beiktatott londoni megbeszélése előtt - a The Timesnak kijelentette: az euró konszolidálásához fokozatosan harmonizálni kell az uniós gazdasági, költségvetési és szociális politikát, vagyis az EU a nagyobb integráció felé halad. Fillon szerint az euróövezetben "gazdasági kormányzási rendszert" kell életbe léptetni.
2011.01.13. 13:00
 
LMP: a kormány megszorításokból fedezi irracionális gazdaságpolitikát
Az LMP szerint a kormány megszorító intézkedésekből fogja finanszírozni irracionális és igazságtalan gazdaságpolitikáját. Scheiring Gábor, az ellenzéki párt képviselője a miniszterelnöknek a Dow Jones hírügynökség által csütörtökön közölt nyilatkozatát kommentálta így az MTI-nek. Az Orbán Viktor szavait idéző Dow Jones arról írt, hogy a miniszterelnök szerint meg van kötve a magyar politikai döntéshozók keze, amikor a forint megfelelő árfolyamáról van szó, mivel ellentétes a háztartások, illetve a gazdasági növekedést tápláló exportőrök érdeke.
2011.01.13. 12:45
 
Új számmal bővülhet a téli olimpia programja a hódeszka-vb után
A 2014-es szocsi téli olimpián újabb számmal bővülhet a hódeszkások versenye: a pénteken kezdődő spanyolországi világbajnokságon bemutatkozik a slope style, amelynek az ötkarikás programba való beillesztéséről az esemény után döntenek. A La Molinában sorra kerülő vb-n a sportág legnagyobb sztárjai mellett magyarok is elindulnak, közülük a négyszeres országos bajnok Liptay Dávid számára különösen fontos az eddig kevésbé ismert versenyforma debütálása. A 26 éves magyar hódeszkás az MTI-nek elmondta, a slope style a sportág egyik leginkább összetett versenyszáma, amelynek során egy összefüggő körben több ugratón és egyéb elemek kombinációjából álló akadályon kell a lehető legjobban teljesíteni.
2011.01.13. 12:30
 
Lengyelországban közzéteszik a légiirányítók szmolenszki tragédia előtti beszélgetéseit
Lengyelország a jövő héten nyilvánosságra kívánja hozni az orosz légiirányítók beszélgetését tartalmazó hangfelvételt, amely a Lech Kaczynski néhai államfőt és kíséretét szállító lengyel kormánygép tavaly áprilisi szmolenszki katasztrófája előtti perceket rögzíti - közölte a lengyel belügyminiszter csütörtökön. Jerzy Miller a lengyel rádióban nyilatkozva kifejtette, hogy a katasztrófa okairól készült, szerdán Moszkvában közzétett végleges orosz vizsgálati jelentésben hangsúlyt kapott, hogy a Tu-154-es gép pilótafülkéjében - szabályellenesen - nem csak a személyzet tagjai tartózkodtak.
2011.01.13. 12:30
 
Lassuló növekedést vár a Világbank
A Világbank szerint lassul a világgazdaság növekedési üteme a következő években, de csökken a kettős mélypontú válság veszélye. A világgazdaság a tavalyi 3,9 százalék után az idén 3,3 százalékkal, 2012-ben pedig 3,6 százalékkal bővülhet - áll a nemzetközi pénzügyi szervezet Global Economic Prospects 2010 (Globális gazdasági kilátások 2010) című jelentésében, amelyet Washingtonban mutattak be helyi idő szerint szerdán. A fejlődő világban a tavalyi 7 százalék után 2011-ben 6 százalékkal, 2012-ben 6,1 százalékkal növekedhet a gazdaság. A fejlett ipari államok teljesítménye a tavalyi 2,8 százalék után az idén 2,4 százalékkal, jövőre pedig 2,7 százalékkal nőhet.
2011.01.13. 12:15
 
 
A hazatérő Ronaldinhót húszezres tömeg köszöntötte
Valóságos népünnepély keretében zajlott le Ronaldinho hivatalos bemutatása Rio de Janeiróban, Brazília legnépszerűbb futballcsapatánál, a Flamengónál, ahová egy évtizednyi európai légióskodás után szerződött a hazatérő korábbi aranylabdás játékos. A klub székházánál több mint húszezren sereglettek össze, ki "Dinhót" ábrázoló maszkban, ki az új szerzemény 10-es számú mezét viselve üdvözölte a rendkívül népszerű labdarúgót, aki meghatottan mondott köszönetet a fogadtatásért. A pár éve a világ legjobb futballistájaként jegyzett, olaszországi "levezető" éveiben, az AC Milannál azonban már jobbára csak epizódszerephez jutott 30 esztendős világbajnok azt ígérte, a pályán fogja meghálálni a sok szeretetet.
2011.01.13. 11:45
 
 
E.ON: február 4-ig leolvassák az átvett Emfesz-ügyfelek mérőóráit
Február 4-ig olvassa le az E.ON azon új ügyfeleinek mérőóráját, akiket az Emfesz Kft. kereskedelmi engedélyének felfüggesztése miatt vesz át. Az E.ON Hungária Zrt. csütörtökön az MTI-vel azt közölte: adminisztratív teendőjük az érintetteknek egyelőre nincs, a szolgáltatást megszakítás nélkül, a megszokott módon vehetik igénybe. A cég arra kéri az érintetteket, hogy a gázmérők leolvasásában segítsék a pontos leolvasást, mert ez feltétele a korrekt elszámolásnak. A Magyar Energia Hivatal január 5-én 90 napra, január 13-i hatállyal felfüggesztette az Emfesz Kft. gázkereskedői engedélyét, majd január 11-én megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik az Emfesz ügyfeleit.
2011.01.13. 11:45
 
Pozitívan értékelik az elemzők az Orbán-interjút
Összességében pozitívan értékelték az MTI által megkérdezett elemzők a miniszterelnök a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott interjúját. Orbán Viktor az interjúban azt mondta: kormánya februárban olyan intézkedéssorozatot jelent be, amely csökkenti a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküliek támogatását és a gyógyszerek állami támogatását. Kijelentette, hogy vége a nagyvonalú és hosszan tartó munkanélküliségi juttatásoknak. De - tette hozzá - még nem állnak rendelkezésére olyan becslések, hogy ezek a lépések mennyi pénzt takaríthatnak meg a kormánynak. Az elemzők szerint ebben ugyan nem volt meglepetés, az azonban pozitív, hogy ezt a miniszterelnök újra megerősítette.
2011.01.13. 11:45
 
Lassul a globális gazdasági növekedés a Világbank szerint
Lassul a világgazdaság növekedése a következő években, miközben csökken a kettős mélypontú válság veszélye a Világbank szerint. A globális gazdaság a tavalyi 3,9 százalék után az idén 3,3 százalékkal, 2012-ben pedig 3,6 százalékkal bővülhet a nemzetközi pénzügyi szervezet Global Ecomic Prospects 2010 (Globális gazdasági kilátások 2010) című jelentése szerint, amelyet Washingtonban mutattak be helyi idő szerint szerdán. Az elemzés szerint a növekedés továbbra is egyenlőtlen lesz, a fejlődő országok gazdasága az idén együttvéve 6 százalékkal bővülhet, míg a fejlett ipari államok térségében 2,4 százalékos növekedés várható.
2011.01.13. 11:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML