2014. szeptember 2., kedd - Rebeka
Deviza:  
EUR/HUF 314,65 USD/HUF 239,88 CHF/HUF 260,54
Mobilon:  hir3.hu/mRSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23315 találat
 
Újabb sztrájk Görögországban
Csütörtökön 24 órás munkabeszüntetést tartanak a görög orvosok és fogorvosok is, tiltakozva az egészségügyben tervezett reformok miatt, a gyógyszerészek és az ügyvédek már szerda óta sztrájkolnak, és akciójuk még pénteken is tartani fog. A mostani demonstráció kiváltó oka hasonló ahhoz, mint amikor tavaly a fuvarozók szüntették be jó néhány napra a munkát, komoly ellátási zavarokat okozva az országban. A kormány most is lazítani tervezi az eddig meglehetősen zárt szakmákban a munkavállalás szabályozását. Ilyen például a teherautósofőrök, az orvosok, a gyógyszerészek, az ügyvédek, az építészek, jegyzők szakmája, amelyeket eddig csak igen szigorú feltételekkel lehetett űzni.
2011.01.20. 14:15
 
Transparency International: a korrupció továbbra is komoly probléma az unióban
A korrupció még mindig komoly problémát okoz az unióban, ezért fontos, hogy az ellene folytatott küzdelem szerves része legyen az EU szakpolitikáinak - mondta Jana Mittermaier, a Transparency International (TI) brüsszeli uniós irodájának vezetője Budapesten. A TI azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a Külügyminisztériumban átadták ajánlásaikat a magyar elnökségnek. Jana Mittermaier üdvözölte, hogy a minisztériumban meghallgatták a javaslataikat. Felvetéseik közül egyebek mellett kiemelte, hogy vizsgálják felül azt a jogszabályt, amely arról rendelkezik, hogy biztosítani kell az uniós intézményeik dokumentumainak nyilvánosságát, és el kell érni, hogy a polgárok valóban megismerhessék a nevükben meghozott döntések hátterét.
2011.01.20. 14:00
 
Balog Zoltán: az előző OCÖ lejáratta a cigányságot
Balog Zoltán államtitkár szerint az előző Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lejáratta a magyarországi cigányságot, ezért a testület első és legfontosabb feladata, hogy visszanyerje hitelét. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az OCÖ alakuló ülését követően, a grémium előtt a testület elmúlt nyolc év politikájára és arra utalva, hogy a volt elnök, Kolompár Orbán bírósági tárgyalása miatt nem vett részt az alakuló ülésen, úgy fogalmazott: olyan korszak zárul le, amelyre senki nem lehet büszke, inkább szégyenkezni kell, mert az előző testület lejáratta a cigányságot. "Ki kell értékelni az elmúlt nyolc évet, hogy a hibákból tanuljunk, a bűnösöket, ha vannak, el kell számoltatni" - mondta.
2011.01.20. 14:00
 
Transparency International: a korrupció továbbra is probléma az unióban
A korrupció még mindig komoly problémát okoz az unióban, ezért fontos, hogy az ellene folytatott küzdelem szerves része legyen az EU szakpolitikáinak - mondta Jana Mittermaier, a Transparency International (TI) brüsszeli uniós irodájának vezetője Budapesten. A TI azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a Külügyminisztériumban átadták ajánlásaikat a soros magyar uniós elnökségnek. Jana Mittermaier üdvözölte, hogy a minisztériumban meghallgatták a Magyarországnak és az egész uniónak szóló javaslataikat. Földes Ádám, a TI magyarországi tagozatának vezetője kijelentette: átfogó, európai korrupcióellenes stratégiát kell kidolgozni.
2011.01.20. 13:30
 
 
Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke
Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új képviselő-testülete csütörtöki budapesti alakuló ülésén. Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt. A testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.
2011.01.20. 13:15
 
Négy év letöltendő börtönbüntetést kapott egy tiszalúci gázoló
Halált okozó, ittasan elkövetett gázolás bűntette és más bűncselekmény miatt jogerősen négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy 39 éves férfit a miskolci városi bíróság - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság szóvivője csütörtökön az MTI-t. Szabó József közlése szerint a tiszalúci férfit - aki tavaly március 19-én gázolt halálra egy gyalogost, egy másiknak pedig súlyos sérüléseket okozott - négy évre a közügyektől, továbbá öt évre a járművezetéstől is eltiltotta a bíróság. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Gaskó Bertalan elmondta, hogy a megyei rendőrség tavaly júliusban befejezte a nyomozást és vádemelési javaslattal élt a gázolás ügyében.
2011.01.20. 12:30
 
Francia lapok Orbán Viktor strasbourgi fogadtatásáról
Régóta nem volt olyan éles és hangos politikai vita az Európai Parlamentben, mint amilyen az Európai Uniós soros magyar elnökségének programismertetése kapcsán a magyar médiatörvény miatt kirobbant - írták csütörtökön a francia lapok. A konzervatív Le Figaro brüsszeli tudósítója kiemelte, hogy miközben Orbán Viktornak a teljes jobboldalt sikerült maga mellé állítania, a baloldal egységesen lépett fel ellene, pedig ez a fajta ideológiai megosztottság nagyon ritka Strasbourgban.
2011.01.20. 12:30
 
 
NMHH: év végén több mint 12 millió mobil-előfizető volt
Decemberben 111 ezerrel emelkedett, így 2010 végére 12,012 millió volt a három magyar mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma, ezen belül a forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 171 ezerrel 11,049 millióra nőtt - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel. Egy évvel korábban, 2009 végén a teljes előfizetői szám 11,792 millió, a forgalmazásban résztvevők száma pedig 10,931 millió volt. Az NMHH gyorsjelentése szerint 2010 decemberében a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 főre 120,2 SIM-kártya jutott. Novemberben ez az érték 119, egy évvel korábban pedig 117,7 volt.
2011.01.20. 12:00
 
MSZP: a kormányfő tovább rontott megítélésén
Az MSZP szerint Orbán Viktor szerdai Európai Parlament előtti programismertetése jó alkalom lett volna arra, hogy javítson a "példátlanul kedvezőtlenül induló" magyar soros elnökség megítélésén, a miniszterelnök szereplése, stílusa azonban tovább rontotta a róla és kormányáról kialakult képet. Kovács László csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: noha az elnökségi programot senki sem kifogásolta a vitában, a szocialista, a liberális, a zöld és a radikális baloldali frakciók "ízekre szedték" a médiatörvényt, a kormányfő pedig indulattól fűtve, "átlátszóan hamis érvekkel reagált" a bírálatokra.
2011.01.20. 12:00
 
 
K and H: idén több kkv ad cafeteriát dolgozóinak
Bár még nem zárult le minden cégnél a cafeteria-nyilatkozatok leadási határideje, azonban a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban a béren kívüli juttatások kis mértékű növekedésére lehet számítani - közölte a K and H csoport saját, tavaly decemberi felmérésére hivatkozva csütörtökön az MTI-vel. A K and H 2010 december elején 700 kkv vezetőt kérdezett meg arról, a következő egy évben hogyan alakulnak a cégnél a béren kívüli juttatások. A válaszokból kiderül, hogy az idén növekedhet a béren kívüli juttatások nagysága, a tavaly év eleji 54 százalékos mélypontról 63 százalékra nőtt azon cégek aránya, amelyek valamilyen juttatást nyújtanak majd.
2011.01.20. 10:15
 
 
Australian Open: Nadal továbbjutott, Jankovic kiesett
A világelső spanyol Rafael Nadal mindössze négy játékot veszítve jutott be csütörtökön a legjobb 32 közé a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A sorozatban negyedik Grand Slam-tornagyőzelmére készülő Nadal az amerikai Ryan Sweetinget "intézte el" 1:42 óra alatt. A nap első felének meglepetését a kínai Peng Suaj szolgáltatta azzal, hogy két játszmában legyőzte a női verseny hetedik kiemeltjét, a szerb Jelena Jankovicot.
2011.01.20. 08:45
 
 
Írországban lemondott több miniszter
Írországban lemondott négy miniszter szerda este, többek között Michael Martin külügyminiszter, aki az élére állt a kormányon belüli, Brian Cowen miniszterelnök elmozdítását célzó lázadásnak - írta a helyi sajtó. A The Irish Times és az RTE állami rádió és televízió beszámolója szerint Mary Harney egészségügyi, Dermot Ahern igazságügyi, Noel Dempsey közlekedési és Tony Killeen védelmi miniszter távozik. Az ír miniszterek negyede vált ki a kabinetből, és ezzel megnyílt az út afelé, hogy a kormányfő - mint korábban bejelentetten tervezte - átalakítsa kormányát, noha két hónap múlva parlamenti választások lesznek az országban.
2011.01.20. 08:45
 
Magyar-román hokiliga: nyert és vezet a döntőben a Csíkszereda
A HSC Csíkszereda egy góllal jobbnak bizonyult a házigazda Dunaújvárosnál a magyar-román jégkorongbajnokság, a MOL Liga döntőjének harmadik, szerdai mérkőzésén, ezzel 2-1-re vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. Döntő, 3. mérkőzés: Dab.Docler Dunaújváros - HSC Csíkszereda (romániai) 1-2 (1-1, 0-1, 0-0). Az állás: 2-1 a Csíkszereda javára. A következő találkozót csütörtökön rendezik.
2011.01.19. 21:00
 
Férfi vízilabda Euroliga: kikapott a Szeged, nem jutott tovább a csoportból
Két góllal kikapott szerdán a vendég montenegrói Herceg Novitól, így már biztosan nem juthat tovább a csoportjából az Euroliga legjobb nyolc együttese közé a Szeged férfi vízilabdacsapata. Eredmény: Euroliga, főtábla, A csoport, 5. forduló: Szeged-Beton VE - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 7-9 (2-1, 2-2, 0-4, 3-2). A magyar csapat góldobói: Török 3, Younger, Somogyi, Kiss Cs., Molnár 1-1. A befejező, 6. fordulóban, február 2-án a csongrádiak szempontjából már biztosan nem lesz valódi tétje a négyes másik magyar résztvevője, a Vasas elleni összecsapásnak a Komjádi uszodában.
2011.01.19. 19:45
 
 
Lemondott a pécsi püspök, a pápa elfogadta
XVI. Benedek pápa elfogadta Mayer Mihály pécsi megyés püspök lemondását - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel. A katolikus egyházfő az egyházi törvénykönyv 401. kánonjának 2. paragrafusa értelmében fogadta el Mayer Mihály lemondását a Pécsi Egyházmegye lelkipásztori kormányzásáról - írták közleményükben. Néhány hónapon belül új vezetője lehet a Pécsi Egyházmegyének - közölte később a püspökséghez kinevezett Veres András apostoli kormányzó, aki nem közölt részleteket Mayer távozásával kapcsolatban a pécsi püspöki palotában tartott szerdai, rendkívüli sajtótájékoztatón.
2011.01.19. 19:00
 
Kinevezték az MLSZ területi igazgatóit
A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) kinevezték a szervezet területi igazgatóit. Egyelőre 14 megye irányítói vehették át a Csányi Sándor elnök által aláírt kinevezési okmányokat. Az MLSZ honlapjának szerdai beszámolója szerint az első igazgatói értekezletre még múlt pénteken került sor. Az MLSZ közgyűlése tavaly június 14-én módosította az alapszabályt, amely szerint az MLSZ területi feladatait 2011. január 1-től a szövetségen belül kialakított, területi (megyei, budapesti) igazgatóságok végzik. Ezek irányítását - vezető beosztású munkavállalóként - a területi igazgatók látják el. A meghirdetett húsz területi igazgatói pozícióra több mint négyszeres volt a túljelentkezés, összesen 84 pályázat érkezett.
2011.01.19. 18:45
 
Navracsics:az informális ülésen a továbblépés közös alapját akarják megteremteni
Az európai uniós igazságügyi miniszterek informális tanácskozásán nincs döntési kényszer, az esemény célja, hogy a továbblépéshez megteremtsék a közös alapot - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Budapesten. A bel- és igazságügyi miniszterek csütörtökön kezdődő informális gödöllői ülése előtt tartott sajtóbeszélgetésen a tárcavezető közölte: a tanácskozás egyik témája az uniós polgársági jogok akadályainak felszámolása, s értékelik az Európai Bizottság 2010. októberi jelentését. A munkaebéden azt vitatják meg, milyen szerepet vállaljon a Tanács az alapjogi charta érvényesítésében - fejtette ki.
2011.01.19. 18:15
 
BUX: +0,24 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,31 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 22.895,80 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 1,33 százalékkal 22.500 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,71 százalékkal 5.650 forintra nőtt.
2011.01.19. 17:30
 
Orosz jelentés: Kaczynski gépének pilótái tudtak a ködről
Lech Kaczynski lengyel államfő szerencsétlenül járt gépének pilótái tudtak a kijelölt katonai repülőtérre leszállt ködről - derült ki a MAK repülésügyi hatóság szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumaiból. A közölt dokumentumok között szerepel az irányítótoronyban történtek hangfelvételének szó szerinti leirata, amelyből egyértelmű, hogy a diszpécserek a legelső kapcsolatfelvételkor tájékoztatták a pilótákat: az időjárás miatt a Szmolenszk Szevernij repülőtér nem fogadóképes. Az elnök gépének pilótafülkéjéből később, az ismételt figyelmeztetésre azt válaszolták: "Megkíséreljük a leszállást, és ha nem lesz időjárás, teszünk egy második kört". A gép mintegy 15 perccel ezután csapódott a földhöz.
2011.01.19. 16:45
 
Több milliós ékszerlopás és rablás elkövetőit fogták el Nagykanizsán
Mintegy ötmillió forint értékű arany ékszert loptak el a múlt héten Nagykanizsán egy üzlet kirakatának betörése után, a gyanúsítottakat a rendőröknek sikerült elfogniuk; őrizetbe került egy többszörösen büntetett rabló is, aki hétfőn egy üzletembert akart kifosztani a dél-zalai városban - közölte a két ügyről szerdán, Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján a nagykanizsai rendőrkapitány. Molnár József elmondta, hogy az ékszerlopás január 11-én, a nagykanizsai Erzsébet téri bizományi üzletben történt. Az elkövetők ebédszünet idején törték be az üzlet kirakatát, ahonnan 4,8 millió forint értékű arany ékszert emeltek el.
2011.01.19. 16:00
 
 
Orbán: ha az EU hiányosságokat talál, módosítani fogják a médiatörvényt
Orbán Viktor miniszterelnök - miután zömmel liberális, baloldali, illetve zöldpárti EP-képviselők részéről heves támadások érték szerdán az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén a magyar médiatörvényt - visszautasította a Magyarország demokratikus elkötelezettségét kétségbe vonó állításokat, ám előzőleg megerősítette azt az ígéretét is, hogy meg fogják változtatni a jogszabályt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban. Orbán a magyar EU-elnökségi programot ismertette az EP-ülésen, de a vitában túlsúlyba került a médiatörvény témája.
2011.01.19. 16:00
 
Kövér: vegyenek részt aktívan a KMKF tagjai is az alkotmányozásban
Az Országgyűlés elnöke azt kéri, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) képviselői is vegyenek részt aktívan az alkotmányozásban. Kövér László, a testület állandó bizottsága szerdai ülése után újságíróknak azt mondta: azt kérte, hogy minden tagszervezet kövesse figyelemmel a koncepció vitáját, s ha van javaslata, észrevétele a KMKF fórumain keresztül is hozza a magyar Országgyűlés képviselőinek tudomására. Annak érdekében, hogy egy olyan alkotmány születhessen, amely nemcsak a közjogi értelemben a magyar államhoz tartozók alkotmánya, hanem azok is magukénak érezhetik, akik az államhatárokon kívül élnek a magyar nemzet tagjaiként - fogalmazott a parlament elnöke.
2011.01.19. 14:00
 
Cantona lett a New York Cosmos sportigazgatója
Eric Cantonát, a Manchester United és a fancia válogatott korábbi sztárját szerződtette a labdarúgásért felelős igazgatójának a New York Cosmos. Az észak-amerikai profligába (MLS) vágyó klub szerdai tájékoztatása szerint a játékos-pályafutását 1997-ben befejező szakember az első csapatért lesz felelős. Cantona egyik segítője a volt amerikai válogatott Cobi Jones lesz, aki az igazgatóhelyettesi posztot tölti be. A klub tulajdonosai egyelőre komoly gondokkal küzdenek, mivel még nem sikerült megfelelő stadiont találni csapatuknak.
2011.01.19. 13:30
 
Tiltakozás a magas benzinár miatt Romániában
Romániában több benzinkútnál tiltakoztak az emberek a magas üzemanyagár miatt, és egy ideig megbénították a töltőállomások működését. A legutóbbi ilyen megmozdulásra Nagyváradon került sor, ahol szerda hajnalban körülbelül 40 ember több benzinkútnál fejezte ki elégedetlenségét. A civil kezdeményezésként létrejött tiltakozás résztvevői az előző napokban interneten meghirdetett "benzinbojkottra" irányuló felhívásnak megfelelően jártak el. Így egyrészt kevés benzint vásároltak, másrészt aprópénzzel fizettek, aminek megszámolása sok időbe telik a töltőállomások alkalmazottainak. Az egyik tiltakozó például mindössze 3 eurócentnek megfelelő lejösszegért "tankolt".
2011.01.19. 13:30
 
MSZP: a Fidesz tehet az üzemanyagár-emelkedésről
Változatlanul a Fideszt okolja az üzemanyagárak növekedéséért az MSZP. Az üzemanyagok hazai drágulását a jövedéki adó emelkedése, a Mol költségeit 20 milliárd forinttal növelő válságadó kivetése, valamint a forintot "bedöntő" fideszes nyilatkozatok okozták - jelentette ki Török Zsolt. Az MSZP szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hozzátette: a forint dollárhoz viszonyított árfolyama kritikus szintre ért. Török Zsolt hangsúlyozta: amikor 2008-ban 303 forintra nőtt a benzinár, 150 dollárba került egy hordó olaj, míg most csak 91 dollárba. A Mol Nyrt. szerdán újabb bruttó 3, illetve 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon.
2011.01.19. 13:00
 
Londoni elemzők: jelentősen csökken Európa hiteligénye
Jelentősen csökken az európai országok hiteligénye az idén a radikális deficitcsökkentő programok már jelentkező hatásai miatt - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott átfogó előrejelzésében. A legnagyobb európai hitelminősítő hatoldalas, elsősorban Nyugat-Európára és az euróövezetre összpontosító prognózisa szerint az európai kormányok az idén 1.866 milliárd euró (510 ezer milliárd forint) bruttó hiteligénnyel jelennek meg a piacon az államháztartási deficitek finanszírozása és a fennálló adósságok megújítása miatt. Ez az összeg 9,2 százalékkal lesz kevesebb a tavalyinál, amely évtizedek óta a legmagasabb volt - áll a Fitch szerdai londoni elemzésében.
2011.01.19. 13:00
 
Negyvennégy településen védekeznek Szabolcsban
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések egyötödén, a 229-ből 44 városban és községben tartanak belvízvédelmi készültséget jelenleg - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán az MTI-vel. A mintegy hétszáz lakóház veszélyeztetése miatt védekezésre kényszerülő 44 önkormányzat közül 29 másod-, míg 15 elsőfokú készültséget tart - mondta az igazgató. Hozzátette, hogy a helyhatóságok homokzsákokkal, szivattyúzásokkal védik a házakat, illetve a gyorsabb vízelvezetés érdekében tisztítják a csatornákat, átereszeket, sőt új csatornákat is építenek.
2011.01.19. 12:15
 
 
Fabiano a Juventusra cserélné a Sevillát
A brazil válogatott futballista, Luis Fabiano spanyol klubcsapatának, a Sevillának az elhagyására készül; a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a 30 éves csatár a Juventusban akarja folytatni pályafutását. Az olasz sportújság szerdai beszámolója szerint a jelenleg idényenként 3,2 millió eurót kereső támadó akár fizetése jelentős - 700 ezer euróval történő - csökkentése árán is belemenne a csapatváltásba, de még nincs megegyezés a két klub vezetői között. A Sevilla elnöke, José María Del Nido állítólag 10 millió eurót kér a Fabuloso ("Mesés") becenevű brazilért, amit sokall a torinói csapat vezérkara.
2011.01.19. 11:45
 
Súlyos jogsértéseket tárt fel Mianmarban egy emberjogi csoport
A mianmari hadsereg tömegesen követett el égbekiáltó jogsértéseket a csin népcsoport ellen, amiről egy emberjogi szervezet jelentést készített. A szervezet állítja: az anyag bizonyítékként használható fel arra, hogy emberiesség elleni bűncselekmények címén felelősségre vonják az ország katonai vezetőit. Az Orvosok az Emberi Jogokért (PHR) nevű szervezet szerdán hozta nyilvánosságra jelentését a csin kisebbség elleni jogsértésekről. A dokumentum gyilkosságokkal, bántalmazással, munkára kényszerítéssel, vallási alapon történő üldözéssel, emberek kifosztásával és eltüntetésével, kínzással, valamint nemi erőszakkal vádolja a mianmari hadsereget.
2011.01.19. 10:45
 
Elemzők szerint lassan javul a gazdasági közérzet
Tavaly év végére kismértékben javult a gazdasági szektor közérzete, miközben a lakosságé nem változott, igaz, a jövőt tekintve a vállalatok és az emberek is egyre inkább optimisták - közölte szerdán a TÁRKI Zrt. és a KOPINT-TÁRKI Zrt. a legutóbbi negyedéves közös felmérése alapján az MTI-vel. A közlemény szerint a gazdasági szereplők közérzete 2010 negyedik negyedévében, folytatva az előző hat negyedév során megfigyelt trendet, kismértékben tovább javult. A TÁRKI lakossági, illetve a KOPINT-TÁRKI-nak a feldolgozóipari vállalatok helyzetének és kilátásainak felmérését szintetizáló gazdasági közérzeti index-értéke 43 pontot ért el egy 0-100-ig terjedő skálán az előző negyedévi 42,5 pont után.
2011.01.19. 10:00
 
 
Drágultak az üzemanyagok, újabb csúcson az árak
Emelte bruttó 3 és 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon. Az emeléssel a benzin átlagára 366-367 forintra nőtt, a gázolajé pedig 359 forintra. Egy hete 3-3 forinttal emelkedtek az árak. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.01.19. 07:45
 
Omar mollát egy karacsi kórházban ápolták amerikai lapértesülés szerint
A The Washington Port értesülése szerint Omar mollát, az afganisztáni tálibok vezetőjét a pakisztáni Karacsi egyik kórházában kezelték. A kedden nyilvánosságra hozott értesülés szerint Omar mollát január 7-én szívroham érte. Ezt követően a pakisztáni titkosszolgálat (ISI) segítségével juttatták el a karacsi gyógyintézetbe, ahol megoperálták. A lábadozó tálib vezető jelenleg az ISI egyik vendégházában pihen - írta az amerikai újság honlapján hírszerzési forrásokra hivatkozva. Pakisztánt gyakran éri az a vád, hogy bár hivatalosan a tálib-ellenes nemzetközi koalíció tagja, de titkosszolgálata olykor támogatását nyújt az afgán felkelőknek.
2011.01.19. 07:45
 
 
Népszabadság: akár harmadával is drágulhat a kenyér nyárig
A már hónapok óta folyamatosan emelkedő hazai kenyérárak februártól nagyobbat lépnek, s ha a szegényes tavalyi búzatermés nem tart ki az idei aratásig, akár harmadával is drágulhat a pékáru - írta a Népszabadság szerdán. A lapnak nyilatkozó szakemberek és piaci szereplők elmondták, hogy a malmok folyamatosan emelik áraikat, ami a magas benzinárral együtt áremelésre kényszeríti a pékeket is. Az év eleji drágulás után folyamatos liszt- és kenyérár-emelkedésre kell számítani. Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója, a gabonakereskedőket és feldolgozókat tömörítő gabonaszövetség elnöke azt mondta: a búza ára a mindenkori rekordár közelébe kúszott.
2011.01.19. 07:30
 
Lengyel légikatasztrófa: az orosz légiirányítók félretájékoztatták a pilótákat
Az orosz légiirányítók tévesen tájékoztatták a Lech Kaczynski néhai lengyel elnököt és kíséretét szállító kormánygép pilótáit, amikor röviddel a leszállás előtt azt mondták nekik, hogy a gép a helyes pozícióban van, miközben nem a kellő magasságban repült, és el is tért a kijelölt útvonaltól - közölte Varsóban a tavaly április 10-én bekövetkezett szmolenszki légikatasztrófa körülményeit vizsgáló lengyel bizottság. Jerzy Miller belügyminiszter, a bizottság elnöke és a testület tagjai videoszimulációval összekötött sajtóértekezleten ismertették a lengyel fél kiegészítő megjegyzéseit az orosz fél által múlt szerdán nyilvánosságra hozott vizsgálati jelentéshez, amely a felelősséget kizárólag a lengyel félre hárította.
2011.01.18. 20:30
 
 
Férfi kézilabda-vb: legyőzte a japánokat a magyar válogatott
Nagy lépést tett a középdöntőbe kerülésért a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután kedden 28-24-re legyőzte a japán csapatot. Az gyorsan kiderült, hogy a két együttes nincs azonos súlycsoportban. Az első húsz perc jól sikerült (12-4), a következő tíz viszont nem, így a Mocsai-gárda 13-8-cal vonult pihenőre. A szünet után is volt egy jó és egy hosszú pocsék periódus, de ezekkel együtt is biztosan vette a japán leckét a válogatott. Mocsai Lajos csapata már kedden este középdöntős lehet, amennyiben Ausztria nem győzi le Izland együttesét. Szerdán szünnap lesz, csütörtökön pedig az osztrákok elleni meccsel zárul a csoportkör.
2011.01.18. 20:00
 
Olimpiai érmesek a Föld megmentéséért
Legalább 40-50 olimpiai érmes magyar sportoló vett részt kedden azon a Klíma Klub és a Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett demonstráción, amely a Föld klímaváltozásának jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az eseményen, melynek fővédnöke Schmitt Pál köztársasági elnök, védnöke pedig Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök, mintegy 500-an jelentek meg, köztük olyan legendás magyar sportolók, mint Gedó György ökölvívó, Balogh Gábor öttusázó, Verrasztó Zoltán úszó, Foltán László kenus, Martinek János öttusázó, Rákosi Gyula labdarúgó, Rejtő Ildikó vívó, vagy Dömötör Zoltán vízilabdázó, aki egyben az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke.
2011.01.18. 19:15
 
 
MSZP: a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható
Az MSZP szerint a kiemelt sportágak ellehetetlenülése várható, mivel az állami tehervállalás véges, és a "második Orbán-csomag" további megszorításokat jelent, amelyek minden bizonnyal a sportra is hatnak. Varga László, a párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Szalay Ferenc, a Fidesz képviselője, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának alelnöke azt mondta: a magyar sportegyesületek és a versenyzők sem számolhatnak az idén reálisan az adókedvezményekből beérkező többletforrásokkal.
2011.01.18. 19:15
 
 
Felszámolták Európa legnagyobb kokainlaboratóriumát
Felszámolta Európa eddig ismert legnagyobb kokainlaboratóriumát a spanyol rendőrség Madrid közelében, és az akció során őrizetbe vett 25 személyt, akik közül többen kolumbiai állampolgárok - közölték kedden a hatóságok. A közigazgatásilag a spanyol fővároshoz tartozó Villanueva de Perales településen működő titkos kábítószergyárban 300 kilogramm már eladásra kész kokainra, valamint 33 tonnányi, a kokapaszta feldolgozásához szükséges vegyi anyagra bukkantak a nyomozók. A kokaingyártás köztes terméke (kokapaszta) Dél-Amerikából az óceánon keresztül, kávészállítmányok közé rejtve érkezett Spanyolországba.
2011.01.18. 19:00
 
 
Csaknem száz embert érint, hogy a Kartago Tours törölte tunéziai járatait
Hozzávetőleg száz utast érint, hogy a Kartago Tours februárról április elsejéig törölte tunéziai járatait a politikai zavargások miatt - közölte a társaság az MTI-vel kedden. A Világgazdaság keddi számában számolt be arról, hogy a Kartago Tours április elsejéig törölte járatait Tunéziába. Az utazási iroda közlése szerint az érintett utasok választhatnak, hogy későbbi időpontban vagy esetleg más helyre utazzanak el, de a Kartago Tours felajánlotta azt is, hogy visszafizeti a már befizetett pénzt. A Kartago Tours által kínált utazások közül a tunéziaiak aránya éves viszonylatban mintegy 20 százalék.
2011.01.18. 18:15
 
 
Programok Európa-szerte a magyar kultúra napján
Koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi estekkel ünneplik Európa-szerte a magyar kultúra napját a magyar kulturális intézetekben. A Párizsi Magyar Intézetben kedden Krausz Adrienne magyar születésű, de régóta Párizsban élő zongoraművész Liszt, Bartók és Kodály műveiből összeállított hangversenyét hallhatják az érdeklődők. Londonban, a Magyar Kulturális Központban az ünnep alkalmából szerdán levetítik Káel Csaba operafilmjét, a Bánk bánt. Kiállítást is rendeznek pénteken KissPál Szabolcs médiaművész fotóinstallációiból, amely az intézet belső díszítésére kiírt pályázat győztes munkája volt. A művész Budapest és London köztéri szobrait, emlékműveit hasonlítja össze a fotókon.
2011.01.18. 17:45
 
 
Bajnai Gordon nyilvános bocsánatkérést vár Pesty Lászlótól
Bajnai Gordon eláll a Pesty László ellen indított pertől, ha a filmes-újságíró nyilvánosan bocsánatot kér tőle - tudatta a volt kormányfő az MTI-vel. A korábbi miniszterelnök kedden a bíróságon is fenntartotta álláspontját, amely szerint Pesty megrágalmazta, amikor több sajtótermékben azt hangoztatta, hogy Bajnai Gordon felelős több libatenyésztő öngyilkosságáért a Hajdú-Bét-ügyben. Bajnai Gordon keddi közleményében azt írta: ebben az ügyben tavaly nyáron a bíróság másodfokon elmarasztalta a Hír Tv online-t és a Magyar Nemzet online-t a Pesty Lászlóval közölt interjú másodközlése miatt. Kitért arra is, hogy az újságíró egy nyilatkozatából kiderül, filmjét a választásokra időzítve, politikai céllal készítette el.
2011.01.18. 17:45
 
BUX: +2,17 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,40 pontos, 2,17 százalékos emelkedéssel, 22.840,49 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 0,98 százalékkal 22.205 forintra erősödött, az OTP részvények ára 4,39 százalékkal 5.610 forintra nőtt.
2011.01.18. 17:30
 
 
Erősödött a forint, 273 alatt az euró árfolyama
Javuló befektetői hangulatban erősödött kedden a forint: az eurót délután négy órakor 272,38 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 274,66 forint után. Pénteken az euró még 276 forint felett állt, kedden reggel viszont már áttörte a piacok által erős technikai ellenállási határnak tekintett 274 forintot. A délelőtti meredek erősödést követően a forint árfolyama nap közben a 275,50-es euró jegyzés környezetében ingadozott, de a 272-es határt is megközelítette. A kedvező nemzetközi környezetben a forinttól további erősödést várnak a piacon, részben a befektetői bizalmat erősítő strukturális reformok bejelentése, részben pedig a jegybanktól várt kamatemelés miatt.
2011.01.18. 16:30
 
EU: az év közepéig lefolytatják az újabb banki stressz-teszteket
A tervek szerint az év közepéig lefolytatják a bankok válsággal szembeni ellenálló-képességének újabb tesztjét az Európai Unióban - jelentette be Brüsszelben egy elnökségi forrás és az Európai Bizottság illetékese. A tagállamok pénzügyminiszterei között a téma legfontosabb pontjaiban egyetértés körvonalazódott. Megvitatták a tavalyinál szigorúbbra tervezett tesztek lebonyolítását is. Olli Rehn pénzügyi biztos fontosnak mondta, hogy a május végéig végezzék el az új teszteket. A témában mindazonáltal nem a pénzügyminiszterek döntenek. A tesztek elvégzését célzó munka most kezdődik, közösen az Európai Központi Bankkal, az európai bankfelügyelettel és az európai rendszerkockázati tanáccsal.
2011.01.18. 15:00
 
 
Tavaly 2,6 milliárd euró feletti nettó támogatás az Európai Uniótól
Tavaly 2,615 milliárd euróval több pénz érkezett Magyarországra az Európai Unióból annál, mint amit az ország különböző befizetések és hozzájárulások formájában oda átutalt - számolta az MTI a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a napokban közzétett negyedéves jelentése alapján. A negyedéves jelentés pénzforgalmi szemléletű adatai szerint a tavalyi negyedik negyedévben nettó 646 millió euró érkezett az EU-ból, 116 millió euróval több, mint egy évvel korábban. A negyedéves adatok összesítéséből számolt tavalyi összes nettó transzfer 115 millió euróval elmaradt a 2009-es rekordösszegtől, így is a második legnagyobb összeg Magyarország 2004-es uniós csatlakozása óta.
2011.01.18. 15:00
 
 
Februárig elnapolták a döntést a leányfalui gázoló kiadatási ügyében
Februárig elnapolta a dublini felsőbíróság a döntést Francis Ciarán Tobinnak, a két kisgyermek halálát okozó, több mint egy évtizeddel ezelőtti leányfalui gázolás ír felelősének kiadatási ügyében. A dublini felsőbíróság sajtóilletékese kedden úgy fogalmazott: az eljáró bíró "február 11-ére halasztotta az eset elbírálását". Az ügyről szóló korábbi beszámolók arról szóltak, hogy a tárgyalási folyamat a tavalyi év végén lezárult, és az ír bíróság első fokon akár már az első idei tárgyalási napon, vagyis kedden ítéletet hirdethet.
2011.01.18. 14:45
 
 
Nem békült ki Bajnai Gordon és Pesty László a bíróságon
Sikertelenül próbálta kibékíteni Bajnai Gordon volt miniszterelnököt és Pesty László filmes-újságírót a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) kedden; Bajnai Gordon rágalmazással vádolja Pesty Lászlót, aki több sajtótermékben is azt hangoztatta, hogy a volt miniszterelnök felelős több libatenyésztő öngyilkosságáért a Hajdú-Bét-ügyben. A debreceni központú Hajdú-Bét egykor Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozója volt. Előbb 1998-ban, az orosz válság miatt került a cég a csőd szélére, ekkor szállt be tulajdonosként a Wallis Rt., amely 1999-ben többségi tulajdonos lett. Bajnai Gordon 1999 és 2005 között a Wallis vezérigazgatója volt.
2011.01.18. 14:45
 
Becsey: cél a közös Kárpát-medencei vasútfejlesztés
A közös Kárpát-medencei közlekedés és vasútfejlesztés, a szakképzés és a most induló Széchenyi terv lehetőségei szerepeltek többek között az újjáalakult Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) gazdasági és önkormányzati szakbizottsága keddi budapesti ülésének napirendjén. Becsey Zsolt a szakbizottság elnöke, a nemzetgazdasági tárca államtitkára az ülés után újságíróknak elmondta: abban maradtak, hogy a magyar külgazdaság-politika készülő koncepciójához a határon túli magyar szervezetek is hozzászólnak majd. A közeljövőben minden résztvevő meghatározza azokat a konkrét gazdaságfejlesztési prioritásokat, amelyek a vállalkozások versenyképességét erősítését segítheti - tette hozzá.
2011.01.18. 14:30
 
Másfél milliárd jut a Liszt-év és az EU-elnökség programjaira
A Liszt-év és az európai uniós elnökség kulturális programjaira másfél milliárd forintot költhet a Hungarofest Nonprofit Kft., amely az események fő koordinátora. Balatoni Monika kreatív igazgató keddi tájékoztatóján kiemelte: mivel a Liszt-év áll az EU-elnökség kulturális eseményeinek fókuszában, a két sorozatban vannak átfedések. Koncerteket, filmbemutatókat, kiállításokat az európai nagyvárosok nagykövetségei és a kulturális intézetek a Balassi Intézet felügyeletével önállóan is szerveznek, a Hungarofest feladata a koordináció, a szakmai háttér biztosítása.
2011.01.18. 14:15
 
Az OBA napokon belül megkezdi a kártalanítást a Jógazda betéteseinek
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) napokon belül elindítja a kártalanítási összegek kifizetését a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár betéteseinek - közölte az alap. Az OBA kártalanítási kötelezettsége a takarékpénztár 9,8 milliárd forintos betétállományából (a zárolt betéteket és a kamatköveteléseket is beleértve) 8,5 milliárd forintra terjed ki. Összesen 5.457 betétes jogosult kártalanításra, az átlagos betétnagyság 1,5 millió forint. Az OBA által nem biztosított betétekre (714 millió forint) a felszámolási eljárásban hitelezői igénybejelentést lehet tenni.
2011.01.18. 14:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML