2016. május 29., vasárnap - Magdolna
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24694 találat
 
BUX: -1,97 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 477,36 pontos, 1,97 százalékos csökkenéssel, 23.794,72 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 2,80 százalékkal 24.300 forintra csökkent, az OTP részvények ára 2,17 százalékkal 6.211 forintra esett.
2011.05.03. 17:20
 
 
Júniusban indulnak az atomerőművi stressztesztek
Az atomerőművek működését vizsgáló stressztesztek júniusban kezdődnek, az eredményekről szóló részletes jelentés pedig decemberben kerülhet majd az Európai Tanács elé - mondta Günther Oettinger, energiaügyi EU-biztos, az illetékes tagállami miniszterek gödöllői informális ülésének szünetében kedden. Günther Oettinger hangsúlyozta: a stresszteszt szigorú és objektív lesz, a várhatóan hat pontból álló kritériumrendszert a jövő héten vitatják meg Brüsszelben.
2011.05.03. 16:50
 
 
Megalakult az EU és a keleti szomszédok közös parlamenti közgyűlése
Megalakult kedden Brüsszelben az Európai Parlament és az Európai Unió kelet-európai partnerségi programjában részt vevő országok (Ukrajna, Moldova, Grúzia, Azerbajdzsán, Örményország, Fehéroroszország) közös parlamenti közgyűlése, az Euronest. Az EP elnöke, Jerzy Buzek az eseménnyel kapcsolatban elhangzott nyilatkozatában egyebek között hangsúlyozta, hogy miközben az EU jelenleg az észak-afrikai változásokra összpontosít, "ugyanennyire elkötelezett" a keleti szomszédság programja mellett is.
2011.05.03. 15:50
 
 
Már Harry herceg esküvőjére is lehet fogadni
Harry herceg esküvőjére és majdani hitvesének kilétére koncentrálnak most már a nagy londoni fogadóirodák, miután Harry bátyja, Vilmos cambridge-i herceg, a brit trón várományosa a múlt heti világraszóló esküvőn "elkelt". A fogadásra kínált lehetséges feleségjelöltek között szerepel mások mellett Lady Gaga és Paris Hilton is. Vilmos két évvel ifjabb öccse, Harry hivatalosan továbbra is "szabad", annak ellenére, hogy a brit bulvársajtó folyamatosan igyekszik őt ismét összehozni volt barátnőjével, Chelsy Davyvel.
2011.05.03. 15:40
 
A szűkös források ellenére lesz Budapesti Őszi Fesztivál
A források szűkössége ellenére megrendezik idén is a Budapesti Őszi Fesztivált - közölte Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont új ügyvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt arról is, hogy az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredménnyel, 98 százalékos látogatottsággal zárult. Mint arra Vitézy Zsófia rámutatott, a BTF népszerűsége a kimagasló színvonalú produkcióknak köszönhető: Zubin Mehta és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino koncertje, az Antonio Gades Táncegyüttes flamenco műsorai, Max Raabe estje és Liszt Don Sanche című operája aratta a legnagyobb sikert 2011 tavaszán.
2011.05.03. 14:00
 
 
Új sporttörvény: a MOB lesz az egyetlen köztestület
Egyszerűbb, átláthatóbb és eredményesebb sportirányítás jöhet létre Magyarországon a sportról szóló törvény újraszabályozása után - hangzott el a Parlament felsőházi termében kedden megtartott nyílt napon. A rendezvényen Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke úgy fogalmazott, hogy a magyar sport területét átfogóan szabályozza majd az életbe lépő új sporttörvény. Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint a sportról szóló törvény újraszabályozása után új időszak kezdődhet Magyarországon, s hozzátette: még az idén a parlament elé kerülhet a Sport XXI Nemzeti Sportstratégia módosítása is.
2011.05.03. 12:50
 
 
Bin Laden: Washington visszakozott az élő pajzsként használt nővel kapcsolatban
A washingtoni Fehér Ház visszakozott hétfő este azzal a közléssel kapcsolatban, hogy Oszama bin Laden élő pajzsként használt egy nőt, amikor amerikai kommandósok megtámadták. John Brennan, Barack Obama elnök terrorelhárítási tanácsadója nem sokkal korábban sajtóértekezletén közölte, hogy a nő feltehetőleg a terroristavezér egyik felesége volt, és a tűzharc áldozata lett. "Ahogy én tudom, amikor bin Ladent célba vették, (egy nő) úgy változtatott helyet, hogy abból arra lehet következtetni: élő pajzsként használták. És hogy bin Laden vagy fia intézte így, vagy ő maga... igen, ahogy én tudom, megölték, és bin Laden egyik felesége volt" - mondta Brennan.
2011.05.03. 10:50
 
 
Rendben megkezdődtek a matematika érettségik
Rendben megkezdődtek a matematika érettségi vizsgák emelt és középszinten egyaránt kedd reggel országszerte, rendkívüli esemény nem történt - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. Matematikából középszinten 1265 helyszínen 89.678 diák, emelt szinten 55 helyszínen 2961 tanuló tesz érettségi vizsgát. Középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is vizsgáznak.
2011.05.03. 09:20
 
 
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer
Teljesen megújul a magyar filmtámogatási rendszer: Magyar Nemzeti Filmalap néven alakul a magyar filmgyártást támogató közhasznú vállalat - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Andrew G. Vajna. A nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy az új filmtámogatási és -gyártási rendszerben a pályázatok elbírálásakor a hangsúly a forgatókönyvekre kerül, és a projektekről öttagú szakértői bizottság dönt. A testület tagjai pályázat útján nyerik el tisztségüket egy évre, a bizottságba filmes szakembereket - forgatókönyvírókat, rendezőket, forgalmazókat - várnak. Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, idén 3-4, 2012-től évente 8-10 játékfilm támogatását tervezik.
2011.05.02. 17:30
 
BUX: +0,46 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,52 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 24.272,08 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 0,40 százalékkal 25.000 forintra erősödött, az OTP részvények ára 0,46 százalékkal 6.349 forintra nőtt.
2011.05.02. 17:20
 
 
Szijjártó Péter: jövő héten kezdődik a szociális konzultáció
Jövő héten kezdődik az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett szociális konzultáció. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a tíz kérdésből álló kérdőívet minden magyar megkapja, aki betöltötte a 16. életévét. A kérdések között szerepel - ismertette - az úgynevezett védett kor bevezetésének lehetősége az 55 éven felüliek esetében. E kérdés azért jogos, mert ha ma valaki betölti az 55. életévét, és elbocsátják a munkahelyéről, rendkívül nehéz neki újat találnia - mondta Szijjártó Péter, közölve: a védett kor azt jelentené, hogy 55 év felett csak alapos fegyelmi vétség után lehetne elbocsátani a munkavállalókat.
2011.05.02. 17:00
 
 
Emelkedik és új csúcson a benzin ára
Emeli bruttó 4 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel új csúcsra kerül az üzemanyag ára, miközben a gázolajét 3 forinttal csökkenti - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A mostani emeléssel a 95-ös benzin literje átlagosan 388-389 forintba kerül, míg a gázolajé 372 forintra csökken. Egy hete a Mol nem változtatott az árakon. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.05.02. 14:00
 
Marad a borús, zivataros idő
Az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése szerint hétfőn a Duna-Tisza közén több gomolyfelhő képződik, főként ott zápor, zivatar is kialakulhat. Kedden délnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de eleinte több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Kezdetben csak néhol, majd kora délutántól a Dunántúlon és az Alföldön egyre többfelé várható zápor, helyenként zivatar. Kedd délutántól északnyugatira fordul és megerősödik, a Dunántúlon, illetve intenzív zápor vagy zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16, 23 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.
2011.05.02. 13:00
 
 
Az amerikai muzulmánok örömmel fogadták bin Laden halálhírét
Örömmel fogadta Oszama Bin Laden terroristavezér halálhírét az egyik legnagyobb amerikai muzulmán szervezet, amely szerint ezzel elhárult az Egyesült Államokat fenyegető veszély. "Akárcsak honfitársaink, mi is üdvözöljük az al-Kaida-vezér Oszama bin Laden halálhírét, mivel ezzel elhárult a hazánkat és a világot fenyegető veszély" - jelentette be egy közleményben az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR) hétfőn. "Ahogyan azt már többször elmondtuk a szeptember 11-i terrortámadások óta, bin Laden nem képviselte sem az iszlámot, sem a muzulmánokat" - hangsúlyozta a szervezet. "Az al-Kaida nem csak több ezer amerikai halálát okozta, de világszerte megszámolhatatlanul sok muzulmán haláláért is felelős".
2011.05.02. 13:00
 
 
Letartóztatták bin Laden két feleségét
Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezérét Iszlámábád közelében, egyes források szerint két- mások szerint pedig egy háromszintes erődítményszerű luxusházban érte a halál. A kommandósok elfogták bin Laden két feleségét és négy gyermekét. A pakisztáni hírszerzés szerint a terroristavezér közvetlen környezetébe tartozók közül is őrizetbe vettek néhány személyt, és ugyancsak megölték néhány arab testőrét. Az amerikai támadók közül senki sem sebesült meg.
2011.05.02. 12:50
 
 
Martonyi: bin Laden halála nem jelenti a terrorizmus elleni harc végét
Oszama bin Laden halála nem jelenti a terrorizmus elleni harc végét - jelentette ki Martonyi János külügyminiszter hétfő reggel a Magyar Rádiónak adott interjújában. A miniszter szerint az amerikai kormány komoly sikert ért el a terroristavezér kiiktatásával, de ez "korántsem jelenti a terrorizmus elleni harc végét". Mint hozzátette: "biztos vagyok benne, hogy az erre hivatott szervek már megtették a szükséges intézkedéseket"; nem véletlen, hogy elrendelték az Egyesült Államok nagykövetségeinek fokozott védelmét a világ minden táján.
2011.05.02. 12:10
 
 
Megölték Oszama bin Ladent
Az Egyesült Államok katonai műveletben a pakisztáni Abbotábádban végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorhálózat vezetőjével - jelentette be vasárnap éjjel a Fehér Házból élőben közvetített, rendkívüli televíziós beszédében Barack Obama amerikai elnök. Bin Ladennel együtt öt ember halt még meg az akcióban, melyet egy kis létszámú amerikai egység hajtott végre. A csoport tűzharcban ölte meg bin Ladent, majd elhozta a helyszínről a holttestét. Az akcióban az amerikaiak közül senki nem esett el. A katonák ügyeltek arra, hogy polgári lakosok ne essenek áldozatul a műveletnek - hangsúlyozta az amerikai elnök.
2011.05.02. 12:10
 
VV Éva győzött a párbajon. De mit fog most tenni VV Alekosz?
VV Éva újra nyert immár negyedszer. Így most érdekes helyzet alakult ki a Való Világ villájában.
2011.05.02. 09:41
 
 
Népszabadság: a magyarok felét nem érdekli az egy százalék
Beteg gyerekek és állatmenhelyek: továbbra is nekik ajánlják fel legszívesebben személyi jövedelemadójuk egy százalékát a magyar adózók, a lakosság körülbelül fele azonban egyáltalán nem rendelkezik erről - olvasható a hétfői Népszabadságban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakreferense a napilapnak úgy nyilatkozott: az adózók körülbelül fele még mindig nem rendelkezik személyi jövedelemadója egy százalékáról vagyis a közel harmincmilliárd forintos, civileknek és egyházaknak felajánlható úgynevezett elvi keretből 13 milliárd forint a kasszában marad.
2011.05.02. 07:20
 
 
Tovább találgat a brit sajtó a hercegi nászútról
Biztonsági okokból halaszthatták el Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő nászútját - legalábbis a vasárnapi brit sajtó találgatásai szerint. A brit sajtó már előzőleg tényként kezelte, hogy a hercegi házaspár szombaton nászútra indul, ám az udvar szombat délutáni, általános meglepetést keltő bejelentése szerint Vilmos és Katalin úgy döntött, hogy "nem utazik el azonnal" nászútjára. A hétfői nagy-britanniai munkaszüneti nappal kiegészülő hosszú hétvégét kettesben töltik "az Egyesült Királyságban", utána pedig Vilmos ismét szolgálatba lép azon a walesi légitámaszponton, ahol a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként dolgozik.
2011.05.01. 21:40
 
 
Százezrek vonultak fel Európa országaiban a munka ünnepén
Százezrek, sőt milliók vonultak fel vasárnap, május elsején a munka ünnepe alkalmából, sok helyütt magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelve. Franciaország-szerte a bérből és fizetésből élők ezrei vonultak az utcákra, s a gazdasági követelések mellett a szakszervezetek elítélték a feljövőben lévő szélsőjobb szólamait. Az előbbiek száma elmaradt a tavalyitól, míg a szélsőjobb, amely Jeanne d,Arc előtt tisztelegve vonult fel, nagyobb tömeget mozgósított, mint 2010-ben. Marine Le Pen, a Nemzeti Front elnöke - egy évvel az elnökválasztás előtt - a franciák védelmezőjeként lépett fel az euróval, a globalizációval és a bevándorlással szemben.
2011.05.01. 20:10
 
 
Az ENSZ evakuálta munkatársait Tripoliból
Az ENSZ bejelentette vasárnap, hogy Tripoliból evakuálta munkatársait a fővárosban uralkodó helyzet miatt. A líbiai felkelők arról adtak hírt, hogy kormányerők tűz alá vették Miszráta kikötőjét, s harcok dúlnak a líbiai-tunéziai határ mentén, Dehiba városnál. Stephanie Bunker, az ENSZ humanitárius segélyeket koordináló hivatalának szóvivője elmondta, hogy 12 külföldi munkatársuk Tunéziába távozott Tripoliból. A különféle ENSZ-intézmények képviselői röviddel azután érkeztek Tripoliba, hogy Valérie Amos, az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkárhelyettese április 10-én megállapodást írt alá a líbiai kormánnyal, amely engedélyezte tevékenységüket.
2011.05.01. 20:10
 
 
Labdarúgó NB I: döntetlen a Ferencváros-Debrecen rangadón
A Ferencváros hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Debrecennel a labdarúgó Monicomp Liga 26. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A hajdúságiak rossz sorozata így nem szakadt meg, ugyanis 2002 óta nem tudtak nyerni az Üllői úton. Monicomp Liga, 26. forduló: Ferencváros - DVSC-TEVA 1-1 (0-0), gólszerzők: Mijadinoski (84., öngól), illetve Coulibaly (56.). Albert Stadion, 5000 néző.
2011.05.01. 20:00
 
 
Elpusztult a világ legöregebb orángutánja
Végelgyengülésben, 59 év és 4 hónaposra becsült korban elpusztult szombaton a világ legöregebb, fogságban tartott orángutánja Tokió Tama nevű elővárosának állatkertjében. A Molly nevű nőstény volt az első orángután a második világháború utáni Japánban. 1955-ben, 3 évesen került Indonéziából Japánba, akkor még az uenói állatkertbe. 2002 után nemzetközi hírnévre tett szert ceruzarajzaival, 2005 óta volt a tamai zoo lakója. Az állatkert közlése szerint állapota március óta folyamatosan romlott.
2011.05.01. 16:00
 
 
A LIGA "eltemette" a munkavállalói jogokat
A munka ünnepe alkalmából a LIGA Szakszervezetek szimbolikusan "eltemette" a munkavállalói jogokat a budapesti Városligetben, egyben jelezték, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a kormánnyal a munka világát érintő tervezett változtatásokról. Gaskó István, a LIGA elnöke az MTI-nek elmondta: "búcsúzni" kell például a sztrájkjogtól, mivel a sztrájktörvény jelenlegi formájában nem teszi lehetővé a sztrájkok megszervezését.
2011.05.01. 14:10
 
 
Több százan nézték óriáskivetítőn a boldoggá avatást Budapesten
A szakadó eső ellenére több százan nézték II. János Pál pápa boldoggá avatási ceremóniájának közvetítését Rómából vasárnap a budapesti Szent István-bazilika előtti téren a 36 négyzetméteres óriáskivetítőn. Amikor XVI. Benedek pápa kihirdette elődje boldoggá avatását, megkondultak a székesegyház harangjai, az emberek pedig tapsviharban törtek ki. A boldoggá avatás bejelentése után a kőbányai lengyel katolikus közösség zenekara lépett fel a Szent István-bazilika előtt, a római közvetítést erre az időszakra megszakították. Egy olyan dalt adtak elő, amelyet II. János Pál pápa is elénekelt 1979-es, első lengyelországi zarándoklata során.
2011.05.01. 13:30
 
 
Volner: a bűnözést kiváltó okokat kell megszüntetni
A bűnözésről beszélve mindenki arra gondol, hogy a rendőrség fogja el a bűnözőket, a Jobbik szerint viszont az igazi megoldást nem ők jelentik, mert csak a társadalom egy kifejlődött betegségét kezelik, amikor szembeszállnak a bűnözéssel - mondta Volner János a Jobbik majálisának második napján Budapesten. A frakcióvezető-helyettes szerint viszont arra kell törekedni, hogy a bűnözést kiváltó okokat szüntessék meg. A politikus azt mondta, hogy a bűnözést kiváltó okok között szerepel a "cigánybűnözés". Hangot adott annak a véleményének, hogy a bűnözők között többségben vannak a cigány származásúak.
2011.05.01. 12:30
 
 
Szabaddá vált a munkavállalás Németországban és Ausztriában
Szabadon vállalhatnak munkát május elsejétől Ausztriában és Németországban az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgárai, így a magyarok is. Az Európai Bizottság csütörtökön jelezte: nem számít komolyabb munkaerő-áramlásra a korlátozások feloldását követően. A testület érvelése szerint ennek egyik oka az, hogy azok a munkavállalók, akik az uniós országokban szerettek volna dolgozni, jórészt már megtették ezt. Az eddigi tapasztalatok és a témáról készült tanulmányok továbbá azt mutatják, hogy az esetleges munkaerőmozgás hatása pozitív lesz, azaz segíti a gazdasági növekedést, és csökkenti a jelenlegi munkaerőhiányt egyes ágazatokban.
2011.05.01. 08:50
 
 
Életét vesztette Kadhafi egyik fia és három unokája egy légicsapásban
Életét vesztette Moammer Kadhafi egyik fia és három unokája a NATO egyik légicsapásában Tripoliban, de a líbiai vezető túlélte a támadást - közölte vasárnapra virradóra a líbiai kormány szóvivője. Musza Ibrahimot az al-Dzsazíra arab hírtelevízió és több hírügynökség idézte. A szóvivő szerint a NATO csapást mért Kadhafi legkisebb fiának, Szeif al-Arabnak a házára. A támadáskor az épületben tartózkodott maga Moammer Kadhafi és a felesége is, illetve más rokonok és barátok is ott voltak. Kadhafinak nem esett baja. A szóvivő szerint a felesége is jól van, de mások megsebesültek.
2011.05.01. 08:20
 
 
Nem hűtlen, de magas a hormonszintje
A Texasi Egyetem kutatói tudományosan is megerősítették azt a vélekedést, mely szerint azon nők, akiknél magasabb az ösztradiol-szint, fizikailag is erősebben vonzzák a másik nemet. E hormon túltengésének jelei a nagyobb keblek és az úgynevezett homokóra alkat, illetve a vonzó arc.
2011.04.30. 20:48
 
 
Több tízezer ember vett részt a Critical Mass kerékpáros felvonuláson
Nagyon jó hangulatban, 20-30 ezer ember részvételével, balesetek és komolyabb fennakadások nélkül zajlott le a szombat délután a Critical Mass kerékpáros felvonulás Budapesten - vont villámmérleget László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a rendezvény egyik főszervezője, miután este fél hét körül a hagyományos közös bringaemeléssel a városligeti Királydombnál véget ért a rendezvény. "Az, hogy ma Budapesten ennyien bicikliznek, csak a Critical Mass mozgalomnak köszönhető. Hihetetlenül sikeres kezdeményezésről van szó, ezt lehet az ilyen felvonulásokon megérezni" - mondta a kerékpárosklub vezetője.
2011.04.30. 20:00
 
 
A NATO és a felkelők elutasítják Kadhafi tűzszüneti és tárgyalási ajánlatát
A NATO és a líbiai felkelők elutasították szombaton Moammer Kadhafi líbiai vezető tűzszüneti és tárgyalási ajánlatát. Kadhafi korábban is ajánlott tűzszünetet és tárgyalásokat, de a NATO - amely azt a felhatalmazást kapta az ENSZ-től, hogy miközben a líbiai hadsereg megpróbálja leverni a kormányellenes felkelést, védje meg a civil lakosságot - mindannyiszor elutasította. A felkelők szervezete, az Átmeneti Nemzeti Tanács azzal az indokkal utasította el az ajánlatot, hogy Kadhafinak már nincs semmilyen szerepe az ország jövőjében.
2011.04.30. 17:50
 
 
Egyhangúlag kiállt Gyurcsány ártatlansága mellett az MSZP-választmány
Egyhangúlag meghozott állásfoglalásban állt ki Gyurcsány Ferenc mellett az MSZP választmánya. Simon Gábor elnök a testület ülése után újságíróknak azt mondta: "az ártatlanság vélelmén túl is" hisznek a volt kormányfő ártatlanságában. A választmányi állásfoglalás szerint a Fidesz maga alá gyűri az igazságszolgáltatást, és adminisztratív eszközöket felhasználva akar "leszámolni" politikai ellenfeleivel. Simon Gábor azt is elmondta: nem folytatottak érdemi vitát a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform pártszavazási javaslatáról, arra a testület későbbi ülésén tér vissza.
2011.04.30. 16:30
 
 
Egyelőre nem megy nászútra az ifjú hercegi pár
Egyelőre nem megy nászútra Vilmos herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő, és nászútjuk helyszínét akkor sem fogják előre bejelenteni, amikor később elutaznak - közölte szombaton hivatalosan a brit királyi ház. Az alattvalók a nászútról várt részletes hírek helyett így kénytelenek beérni három "hivatalos" esküvői fotóval, amelyek szintén szombaton kerültek nyilvánosságra. Szombatig azonban a mindenre kíváncsi brit alattvalók és a világ közvéleménye nem kapott választ arra a kérdésre, hogy Vilmos és Katalin hova utazik nászútra - csak az derült ki hivatalosan, hogy egyelőre nem utaznak sehova.
2011.04.30. 16:30
 
 
Újabb halálos kimenetelű összecsapások Jemenben
Újabb halálos kimenetelű összecsapások voltak a jemeni biztonsági erők és kormányellenes tüntetők között: két katona és három polgári személy vesztette életét a déli Ádenben - közölte a belügyminisztérium és egy kórházi forrás. A két katonát tűzpárbajban ölték meg fegyveresek Áden Manszúra nevű negyedében. Egy helyi közigazgatási vezető szerint a katonákra azért lőttek rá, mert fel akarták számolni a tüntetők sátortáborát a Mártírok terén. Szemtanúk elmondták, hogy a lelőtt katonák bajtársai tovább tüzeltek a tüntetők között elvegyült támadókra. A helyi kórház egyik illetékese pedig arról számolt be, hogy hozzájuk három lelőtt és négy sebesült civilt szállítottak be.
2011.04.30. 14:40
 
 
Gyurcsányék pártszavazási kezdeményezéséről is tárgyal az MSZP választmánya
A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform pártszavazási kezdeményezéséről is tárgyal az MSZP választmánya, miután Simon Gábor elnök a napirend kiegészítését javasolta a testület szombati ülésének a kezdetén. A platform terve arra irányul, hogy az MSZP a hatályos törvényekben megköveteltnél nagyobb átláthatóságot biztosítson a gazdálkodásáról, illetve hogy a választott pártvezetők bevallott vagyoni helyzetét összevethessék a valósággal, saját és családtagjaik életvitelével. Emellett gátat vetnének a pártfunkciók halmozásának, és javasolják: minden pártvezetőt közvetlenül a tagság válasszon meg. A kezdeményezést a szocialisták több vezető politikusa is bírálta korábban.
2011.04.30. 11:50
 
 
Római tenisztorna: a világelit randevúzik az olasz fővárosban
A teniszvilág szinte teljes élvonala pályára lép a május 8. és 15. között megrendezésre kerülő római tornán. A viadalon, amelyen a férfiak és a hölgyek is csatasorba állnak, pályára lép a két világelső, a spanyol Rafael Nadal és a dán Caroline Wozniacki. Az erősebbik nem mezőnyében - jelen állás szerint - nem lesz komoly hiányzó, míg a nőknél néhány nagyágyú hiányozni fog az "örök városból". Sérülés miatt nem indulnak a Williams-testvérek, Serena és Venus, továbbá az idei Australian Open győztese, a belga Kim Clijsters sem játszhat Rómában.
2011.04.30. 09:10
 
 
Nem voltak komolyabb rendbontások Londonban a királyi esküvő alatt
Komolyabb rendbontások nélkül zajlott le Vilmos brit trónörökös pénteki esküvője. A Scotland Yard péntek este "elképesztően sikeresnek" minősítette az egész napos rendezvénysorozat idején végzett rendfenntartó tevékenységet, és bejelentette, hogy mindössze 55 személyt vettek őrizetbe, többségüket kisebb rendzavarás, illetve lopás gyanújával. Vilmos trónörökös a londoni Westminster-apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában vette feleségül menyasszonyát, Catherine Middletont. A házaspárt a Scotland Yard becslései szerint egymillióan köszöntötték az esküvői menet útvonala mentén, illetve a Buckingham-palotánál, amelynek teraszán a hercegi pár az esküvő után megjelent.
2011.04.29. 20:10
 
Magyar hokicsapatokat várnak az osztrák másodosztályba
Az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokság (EBEL) mellett a másodosztályba is várnának magyar csapatokat - tájékoztatta az MTI-t Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára a két liga összevont pénteki egyeztetésén. A salzburgi találkozón elhangzott, hogy az EBEL-en túl - ahol jelenleg tíz együttes, köztük a Sapa Fehérvár AV19 is szerepel - az úgynevezett Nationalligát is szeretnék nemzetközivé tenni, így várják magyar, szlovén és horvát együttesek jelentkezését, és ezt a pontvadászatot is várhatóan az élvonalat támogató pénzintézet szponzorálná.
2011.04.29. 19:40
 
BUX: -0,48 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 115,71 pontos, 0,48 százalékos csökkenéssel, 24.161,56 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,61 százalékkal 24.900 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,02 százalékkal 6.320 forintra csökkent.
2011.04.29. 17:20
 
 
Tízezrek tüntetnek szíriai városokban
Tízezrek tüntettek pénteken Szíria nagyvárosaiban, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a hadsereg által megszállt Deraa lakosaival, és politikai szabadságjogaikat követeljék. Bár a hatóságok felszólították az arab ország állampolgárait, hogy "tartózkodjanak a nem engedélyezett tüntetéseken való részvételtől", a főváros egyik peremkerületében, Dumában, Latakiában (el-Ládzikija), Bánijászban, Kamisliben és Homszban is ezrek gyűltek össze. Szemtanúk beszámolója szerint Latakiában civil ruhás rendőrök automata fegyverekkel tüzet nyitottak a tömegre, s legalább öt embert megsebesítettek. Damaszkusz belvárosában két kisebb demonstráció kezdődött a pénteki ima után - közölte egy ellenzéki vezető és egy emberjogi csoport.
2011.04.29. 16:00
 
 
Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését kéri a Legfőbb Ügyészség
Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség. Ezt a volt miniszterelnök jelentette be pénteken a Facebookon, jelezve egyúttal: lemond mentelmi jogáról. "A Legfőbb Ügyészség mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményezte. Ahogy korábban ígértem, lemondok mentelmi jogomról. Arra kérem a parlamentet, hogy adjon ki az ügyészségnek" - írta a szocialista politikus, hozzátéve: a tájékoztatás szerint hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A volt kormányfő - mint fogalmaz - csak feltételezni tudja, milyen ügyben, de az értesítésben megnevezett büntetőügy a sukorói kaszinóberuházást fedi.
2011.04.29. 14:40
 
 
Összeházasodott Vilmos herceg és Kate Middleton
Megnősült pénteken Vilmos brit trónörökös. II. Erzsébet királynő unokája a londoni Westminster-apátságban vette feleségül menyasszonyát, Catherine Middletont. Vilmost és Catherine-t - miután elmondták házassági fogadalmukat - Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán világegyház legfőbb vallási méltósága házastársakká nyilvánította. A házasság megkötésének pillanatától Vilmos trónörökös - az uralkodó pénteken bejelentett döntése alapján - a Cambridge hercege, felesége, Katalin pedig a Cambridge hercegnője címet viseli. Katalin hercegnőt férjéhez hasonlóan megilleti a "Királyi fenség" megszólítás is.
2011.04.29. 14:10
 
 
Emelkedett a marokkói robbantás áldozatainak száma
Tizenhatra emelkedett a marokkói Marrakes egyik kávézója ellen csütörtökön elkövetett merénylet áldozatainak száma: péntekre virradóra a kórházban ketten belehaltak sérüléseikbe. Francia kormányzati források nem végleges adatai szerint legalább hat francia állampolgár vesztette életét a robbanásban, tízen pedig megsebesültek. Állítólag a halottak között van egy holland, valamint két kanadai nemzetiségű ember is. Meg nem erősített értesülések egy állapotos izraeli nő haláláról is beszámoltak. Csütörtöki hírek szerint a halálos áldozatok között 11 külföldi van.
2011.04.29. 14:00
 
Záporok, zivatarok várhatók, 19 - 23 fok lesz
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a gomoly-, illetve a fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, nyugaton több helyen, másutt elszórtan alakul ki zápor, helyenként zivatar. A keleties szél megélénkül, pénteken néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 19, 23 fok között valószínű.
2011.04.29. 13:00
 
 
Erdei Zsolt Byron Mitchellel csap össze június 4-én
Hivatalossá vált, hogy Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok június 4-én az amerikai Byron Mitchell volt nagyközépsúlyú bajnokkal csap össze Atlantic Cityben. A veretlen magyar bokszoló menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint a félnehézsúlyú mérkőzést 10 menetesre tervezik, s a nagyközépsúlyú csúcsütközet, a Carl Froch-Glenn Johnson meccs felvezető találkozója lesz. Erdeinek (32 mérkőzés, 32 győzelem) ez lesz a második meccse, amit a híres amerikai mérkőzésszervező, Lou DiBella csapatának, a DiBella Entertainmentnek a színeiben vív majd.
2011.04.29. 12:20
 
 
"Lex kukázás" néven nyújtott be módosító javaslatot az LMP
A továbbiakban is engedélyezné a másokat nem zaklató koldulást és kéregetést, illetve a hulladékgyűjtést az LMP "Lex kukázás" elnevezésű, pénteken benyújtott javaslata - mondta el budapesti sajtótájékoztatóján Kaufer Virág. A képviselő, aki a főváros VI. kerületében, egy úgynevezett szemétsziget mellett tartotta Szilágyi Péterrel közös sajtótájékoztatóját, elmondta: az önkormányzati törvényt módosítani szándékozó javaslatra azért van szükség, hogy ne tiltsák be a "mélyszegénységben élők utolsó szalmaszálát, a kukázást és a kéregetést".
2011.04.29. 12:10
 
 
Az izomsejt még lustálkodni is tud
A testünk tudatos mozgásaiért felelős vázizomzat rostjai nemcsak összehúzódni és ellazulni, hanem - nyugalmi állapotban - fokozottan relaxálni is képesek - állítják holland és amerikai kutatók, akik szerint vizsgálatuk igaz a különleges felépítésű szívizomra is. A szív már az anyaméhen belül működni kezd, és életünk végéig kitart. Ez a nagyjából ökölnyi méretű izomcsomó nyugalomban percenként 60-90 alkalommal összehúzódik - vagyis, ha valaki megéri a századik születésnapját, ekkorra már 3-4 milliárd alkalommal húzódott össze a szíve.
2011.04.29. 08:20
 
 
Washington szerint a Kadhafi-erők Viagrát kapnak és nőket erőszakolnak meg
A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hűséges fegyveres erők egyre gyakrabban erőszakolnak meg nőket, és egyes katonák ennek elősegítése érdekében Viagra potencianövelő tablettát kaptak - állította Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) tanácskozásán diplomáciai források szerint. A BT az ENSZ New York-i székhelyén, helyi idő szerint csütörtökön, zárt ajtók mögött vitatta meg a líbiai helyzetet. A tanácskozáson részt vevő diplomaták elmondták, az amerikai ENSZ-nagykövet annak kapcsán hozta szóba az állítólagos Viagra-osztást, hogy egyre több jelentés lát napvilágot a líbiai katonák által elkövetett nemi erőszakról.
2011.04.29. 07:30
 
 
A dundi csajok nem szendébbek az ágyban
A nők testsúlya fikarcnyit nem befolyásolja szexuális viselkedésüket! Az általános - és hibás - közvélekedés ellenére a túlsúlyos nők gyakrabban élnek szexuális életet. Az ezzel foglalkozó kutatás azt tanulmányozta, milyen hatással van a testtömegindex a szexuális viselkedésre.
2011.04.29. 07:23
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML