2015. május 26., kedd - Fülöp
Deviza:  
EUR/HUF 307,09 USD/HUF 274,95 CHF/HUF 294,92
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24286 találat
 
 
Szócska: a népegészségügy mély válságban van
A népegészségügy az egészségügy más területeihez hasonlóan mély válságban van, ezért teljes megújulásra szorul - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy Hódmezővásárhelyen rendezett konferencián. Akadnak ugyan jó példák - mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára az Egészséges Vásárhelyért Programot nevesítve -, de mint hozzátette, ezek nem váltak általánossá; indultak ígéretes projektek, de nem intézményesültek, és hiányzott a koordináció is - tette hozzá. Szócska Miklós szerint a szűrés és a megelőzés, továbbá az intézményrendszer fejlesztésével eredményeket lehet elérni, de szükség van a lakosság szűrésekkel kapcsolatos magatartásának megváltozására is.
2011.03.23. 16:10
 
 
A BKV 11 milliárdos tőkepótló támogatást kap
A BKV 11 milliárd forintos tőkepótló támogatást kap a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattól, ezt a pénzt a közlekedési társaság jármű- és pályafelújításra fordítja. György István főpolgármester-helyettes azt mondta, kezdeményezték, hogy az összeget a BKV 10 napon belül kapja meg. Hangsúlyozta, hogy olyan infrastruktúrafejlesztés indulhat meg, amilyenre az elmúlt években nem volt példa. Losonczy Pál jobbikos képviselő közölte, hogy támogatják az előterjesztést, de a buszágazat kiszervezésével nem értenek egyet. Tarlós István főpolgármester erre reagálva azt mondta, hogy nem kívánják a BKV-t privatizálni.
2011.03.23. 15:20
 
 
Már 71 halálos influenza-áldozatról tud az ÁNTSZ
Ebben az influenzaszezonban 71-en haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében a múlt hét végéig Magyarországon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)szerdán az MTI-vel. Az év 11. hetének végén regisztrált 71 haláleset között 67 esetben az A(H1N1)2009, 4 esetben pedig a B vírus szerepét mutatták ki a vizsgálatok. Az áldozatok kétharmada 60 évesnél fiatalabb volt, de hárman ötévesnél fiatalabbak. Mint rámutattak, mind a B vírus, mind az öt éven aluli áldozatok száma emelkedett. Az ÁNTSZ múlt pénteki közleményében még 58 halálesetről írtak. Akkor még a B vírussal kapcsolatban három halálesetről, és két, ötévesnél fiatalabb áldozatról számolt be az ÁNTSZ.
2011.03.23. 15:10
 
MÚSZ: Czene ás Gyárfás megállapodása
Czene Attila sportért felelős államtitkár megállapodott Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökével: a jövőben a legteljesebb módon együttműködnek, hogy ezzel is elősegítsék a sportág körüli mielőbbi nyugalmat - szögezték le közös állásfoglalásukban a felek az MTI-nek. Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke szerdán a Parlamentben fogadta Gyárfás Tamást, hogy megbeszéljék a MÚSZ-nak a tavalyi Európa-bajnokság elszámolásával kapcsolatos kötelezettségeit. A találkozón részt vett Czene Attila sportállamtitkár is.
2011.03.23. 14:20
 
Van Bommel sem játszhat a magyar-hollandon
Szerdán újabb neves labdarúgó, Mark van Bommel dőlt ki a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő holland válogatott keretéből. Az AC Milan védekező középpályása alapembernek számít a világbajnoki ezüstérmes csapatban, ám apósának, Bert van Marwijk szövetségi kapitánynak ezúttal le kell mondania róla, miután szerdára kiderült, hogy combsérülése biztosan nem jön rendbe a pénteki, budapesti mérkőzésre. A holland szövetség közlése szerint, van rá remény, hogy van Bommel a keddi, amszterdami mérkőzésen pályára léphet.
2011.03.23. 12:50
 
 
Kubatov Gábor szerint közel a megállapodás McCabe-bel
Közel a megállapodás Kevin McCabe-bel, a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. tulajdonosával az együttes átvételéről - derült ki Kubatov Gábornak, a Ferencvárosi TC elnökének egy szerdai nyilatkozatából. "A tulajdonossal tárgyalok, mivel a Labdarúgó Zrt. részvénykönyvében pillanatnyilag a Kevin McCabe által képviselt cégcsoport van bejegyezve, mint tulajdonos. Túl vagyunk a tárgyalások második fordulóján. Az elmúlt pár napban sokat közeledtek álláspontjaink, küszöbön a megoldás" - nyilatkozta az origo.hu internetes portálnak szerdán a Fidesz országos pártigazgatója.
2011.03.23. 12:40
 
 
A KEH feltette a honlapjára Schmitt Pál 1964-es bírósági ítéletét
A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) szerdán feltette honlapjára azt az 1964-es bírósági ítéletet, mely tartalmazza az államfő közlekedési balesetének körülményeit. A dokumentum szerint a bíróság foglalkozás körében elkövetett, súlyos testi sértést okozó, gondatlan veszélyeztetésben és társadalmi tulajdont károsító gondatlan rongálásban találta bűnösnek Schmitt Pált, akit ezért négy hónapnyi szabadságvesztésre ítéltek három évi próbaidőre felfüggesztve.
2011.03.23. 12:20
 
 
MSZP: Budai Gyula indítson vizsgálatot kormánypárti politikusokkal szemben is
A költségtérítési szabályokkal visszaélő kormánypárti politikusok elleni vizsgálat elindítását kezdeményezi az MSZP Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál. Török Zsolt az MTI-hez szerdán eljuttatott, Budai Gyulához címzett nyílt levelében azt írja, az elmúlt hetekben "szinte naponta derült fény egyes álláshalmozó politikusok költségtérítéssel való visszaélésére", kormánypárti országgyűlési képviselők, polgármesterek hónapokon át törvénytelenül vettek fel több százezer forint közpénzt. Kezdeményezi: ha Budai Gyula és "megbízója" komolyan gondolja a törvény előtti egyenlőség szellemében folytatott elszámoltatást, azonnal indítson vizsgálatot az említett kormánypárti politikusok ellen.
2011.03.23. 10:50
 
 
Az FTC Zrt. volt vezérigazgatója a rendőrségen járt
Lapértesülés szerint Berki Krisztiánt, az FTC Labdarúgó Zrt. korábbi vezérigazgatóját meghallgatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Blikk keddi száma szerint a labdarúgócsapatnál 2008-tól 2010 nyaráig dolgozott, majd februárban a tulajdonos Kevin McCabe-bel a klub átvételéről szándéknyilatkozatot aláírt Berki szombaton járt a rendőrségen. A bulvárújság valószínűsíti, hogy a BRFK a sikkasztás gyanújával indított nyomozásával kapcsolatban beszélt Berkivel, ezt ugyanakkor a rendőrségen nem erősítették meg arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről nem adhatnak felvilágosítást. Az üzletembert a Blikk nem tudta elérni.
2011.03.23. 09:30
 
 
Nem változott az üzemanyagok ára
Nem változtatott a héten az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. A gázolaj átlagára 377 forint, a benziné 374-375 forint marad. A Mol a múlt héten bruttó 5 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, s akkor ezzel újabb csúcsot ér el a dízel ára, a benziné nem változott. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.03.23. 08:10
 
 
A többség nem akar szigorítani az abortusz-szabályokon
Miközben a magyarok fele elismeri, hogy a magzatnak a fogantatástól joga van az élethez, a többség mégis az önálló döntés körébe sorolja a terhességmegszakítást - ismerteti a Szinapszis Kft. kutatásának eredményeit a szerdai Népszabadság. A WEBBeteg egészségportál kérésére készített, februárban végzett, mintegy 422 ember megkérdezésén alapuló felmérésben résztvevők fele állította: a magzatnak a fogantatás pillanatától kezdve joga van élethez. Ha ezt komolyan gondolják, akkor ez a mostaninál lényegesen szigorúbb abortusz szabályozást feltételezne, a szigorítással azonban már nem értenének egyet a kutatásban résztvevők - írja a lap. Sőt a többség megfelelőnek tarja a jelenlegi szabályozást.
2011.03.23. 07:50
 
A brazil kapitány egyelőre nem számol Kakával és Ronaldinhóval
Helyi lapértesülés szerint Mano Menezes, a brazil válogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem számol két aranylabdás futballistájával, Ronaldinhóval és Kakával. "Mindketten csodálatos játékosok, de még nem tudni, mit hoz számukra a jövő" - nyilatkozta a szakvezető kedden a Folha című napilapnak. Menezes elmondta, hogy folymatosan tartja a kapcsolatot Kakával, aki különböző sérülései miatt rendre kimarad a Real Madridból. "Minden attól függ, hogy milyen teljesítményt nyújt Madridban" - fogalmazott a szakvezető. Ami Ronaldinhót illeti a kapitány elmondta, hogy az utóbbi időben sokat javult a teljesítménye, de még "várni kell".
2011.03.23. 07:40
 
 
Az egyiptomi-líbiai határon járt terepszemlén Martonyi János
Az egyiptomi-líbiai határnál járt kedden Martonyi János külügyminiszter, aki az Európai Unió nevében tájékozódott arról, hogy milyen segítségre van szükségük a líbiai háború elől a szomszédos országba menekülőknek. Az egyiptomi hatóságok az ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, amely enyhült is, amióta Bengázi biztonságosabbá vált - mondta el telefonon a külügyminiszter az MTI-nek, hozzátéve, hogy váratlan események továbbra sem zárhatók ki. A Földközi-tengerhez, Muszaid településnél lévő határátkelő helyen már 120-130 ezer ember kelt át Líbiából és utazott tovább. Most már az ellenkező irányban is van forgalom, mert néhányan hazatérnek - számolt be tapasztalatairól Martonyi János, aki a tartományi kormányzóval és nemzetközi szervezetek képviselőivel tárgyalt a teendőkről.
2011.03.22. 22:00
 
BUX: -0,10 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 21,54 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 22.532,92 ponton zárt kedden. A Mol árfolyama 1,37 százalékkal 23.650 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,51 százalékkal 5.415 forintra csökkent.
2011.03.22. 17:20
 
 
Szalai Ádám csapatához szerződik Stieber Zoltán
Szalai Ádám csapatában, a német élvonalban szereplő FSV Mainzban folytatja pályafutását Stieber Zoltán, a másodosztályú Aachen magyar labdarúgója. A kicker című szaklap internetes kiadása, illetve az Aachen honlapja is beszámolt a megállapodásról, mely szerint a 22 esztendős szélső a nyáron költözik Mainzba, s négy éven át marad a klub kötelékében. Stieber tavaly az Újpesttől szerződött Aachenbe, ahol nagyszerű szezont tudhat eddig maga mögött: hat gólt szerzett, és 14 gólpasszt adott társainak.
2011.03.22. 16:40
 
Magyarország nem csatlakozik az európaktumhoz
Magyarország egyelőre nem csatlakozik az euróövezet versenyképességi paktumához - közölte Orbán Viktor keddi budapesti sajtótájékoztatóján, amelyet a hét második felében esedékes Európai Tanács-üléssel kapcsolatban tartott. A miniszterelnök azt mondta, a magyar kormány úgy döntött, a következő időszakban is fenntartja az adófüggetlenséget, vagyis azt, hogy önállóan állapítsa meg az adó mértékét. Közölte: a magyar parlamenti pártok képviselőivel egyeztetve teljes nemzeti egység alakult ki arról, hogy Magyarország ne mondjon le a független adópolitikáról, gazdaságpolitikájának középpontjában ugyanis az áll, hogy Közép-Európa, majd egész Európa legversenyképesebb adórendszerét építse fel.
2011.03.22. 16:00
 
 
Átneveznék a Roosevelt teret Széchenyi térré
A Magyar Tudományos Akadémia elnökének indítványára Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy az V. kerületi Roosevelt teret - ahol az Akadémia épülete is áll - nevezzék át Széchenyi térré. Az Akadémia az MTI-nek küldött közleményében Tarlós István és Pálinkás József keddi találkozójáról számolt be. Pálinkás József azzal indokolta a kezdeményezést, hogy a volt amerikai elnök "semmilyen történelmi összefüggésbe nem hozható" azzal a közterülettel, amelyen Széchenyi István alkotásai - az Akadémia, a Lánchíd, az első magyar dunai gőzhajóállomás - találhatóak.
2011.03.22. 16:00
 
 
Nem tárgyalja majd a Ház a "lex Schmittet"
A miniszterelnök szerint a parlament nem fogja megvitatni azt a törvényjavaslatot, amelyet hétfőn nyújtott be két MSZP-s országgyűlési képviselő annak érdekében, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök múltját "tisztázni" lehessen. Orbán Viktor keddi budapesti sajtótájékoztatóján az indítvánnyal kapcsolatos újságírói felvetésre azt mondta: "a vita méltatlan, ezért nem is kívánok rá reagálni, és nem is hiszem, hogy ilyen törvényjavaslatot meg fogunk vitatni a parlamentben". A szocialista indítvány egyik előterjesztője, Molnár Csaba hétfőn úgy fogalmazott: a "lex Schmittre" azért van szükség, mert az államfő múltját "tisztázatlan ügyek, zavaros történetek" lengik be.
2011.03.22. 15:50
 
 
Zarko Sesum kézilabdázó szemtanúja lehetett Marian Cozma leszúrásának
Egy tanú szerint Zarko Sesum kézilabdázó azt mondta el neki a Cozma-gyilkosságot követő napokban, hogy látta, amikor Marian Cozmát mellkason szúrták; a tanúnak ezt a nyomozati vallomását kedden ismertették a Veszprém Megyei Bíróság tárgyalásán. Eszerint Zarko Sesum azt mondta Putics Bence kézilabdázónak a gyilkosság utáni napokban, hogy Cozmát már a diszkóbeli verekedésnél megszúrták, de az "nem volt vészes, mert valószínűen csak izmot ért". Vallomása szerint Sesum beszámolt neki arról is, hogy fent az utcán viszont Cozmát "mellkason szúrták, és felfelé tépték ki belőle a kést". Sesum elmondta azt is, hogy Raffael Sándor volt az, aki Cozmát leszúrta - olvasható a vallomásban.
2011.03.22. 15:40
 
 
Több várost támadnak Kadhafi erői
Nehézfegyverekkel támadják és megpróbálják elfoglalni a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők kedden Zenten városát - jelentette az al-Dzsazíra tv. További részleteket egyelőre nem közölt a katari hírtelevízió. Hírügynökségi jelentés szerint a lakók már elmenekültek a belvárosból, a környező hegyek barlangjaiban keresve menedéket a harcok elől. A Kadhafi-erők tüzérséggel lövik a lázadók kezén lévő nyugati Miszráta városát helyiek elmondása szerint, és az áldozatok között volt négy gyermek is, akik egy autóban utaztak, amit találat ért.
2011.03.22. 14:20
 
 
A férj gyújthatta fel a házat Hajdúsámsonban
Valószínűleg a ház tulajdonosa, egy 42 éves férfi gyújtotta fel házát hétfő hajnalban Hajdúsámsonban, a tűzben a férfi, szintén 42 éves felesége és 11 éves gyermekük meghalt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Vezendi Jánosné elmondta: a tragédia körülményeinek vizsgálatakor beszerzett információk és a helyszíni szemlén rögzített nyomok alapján felmerült a gyújtogatás gyanúja, melyet a tűzvizsgáló, illetve az igazságügyi tűzszakértő elsődleges véleménye is megerősített.
2011.03.22. 13:10
 
 
KEH: Schmitt Pál életrajzában nincs kimaradó időszak
Nincs kimaradó időszak Schmitt Pál életrajzában, erről annak elolvasása után mindenki meggyőződhet - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) saját honlapján arra a szocialista törvényjavaslatra reagálva, amely a köztársasági elnök múltját "tisztázná". A KEH közleménye szerint "kevés olyan ember van ma Magyarországon, akinek élete annyira nyitott könyv lenne, mint Schmitt Pálé". A KEH sajnálatosnak tartja, hogy abban az időszakban, amikor Schmitt Pál a "legintenzívebb munkáját" végzi az Európai Unió soros elnöki tisztjét betöltő Magyarország köztársasági elnökeként, személyével kapcsolatban több megalapozatlan, "rosszindulatú vádaskodás lát napvilágot, és politikai zavarkeltés folyik".
2011.03.22. 11:30
 
 
Káel Csaba: a nyitáson és az együttműködésen a hangsúly
A műfaji és kommunikációs nyitásra, valamint a produkciós együttműködésekre helyezi a hangsúlyt Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) új vezérigazgatója, aki kinevezése napján egy valódi stafétabotot vett át elődjétől, Kiss Imrétől. A ház költségvetése jelentősen csökkent, így Káel Csaba igyekszik megtenni a lehetséges lépéseket annak érdekében, hogy a Müpa megkaphassa azt a mértékű állami támogatást, amellyel maradéktalanul teljesíteni tudja a kitűzött művészi színvonalat és partnerei számára nyújtott szolgáltatási szintet.
2011.03.22. 11:30
 
 
Válik az elnöki házaspár Guatemalában, mert a feleség elnök akar lenni
Közös megegyezéssel válókeresetet adott be a guatemalai elnöki házaspár, hogy a feleség indulhasson a szeptemberi elnökválasztáson. Álvaro Colom államfő és felesége, Sandra Torres de Colom március 11-én indította el a válóperes eljárást, három nappal azután, hogy az asszony bejelentette, indulni kíván az államfői tisztségért. A guatemalai alkotmány tiltja, hogy az elnökválasztáson jelöltként indulhassanak az államfő vérrokonai negyedíziglen, a nem vérségi köteléken alapuló rokonsági viszonyban lévőknek pedig másodfokig. A feleség az utóbbi kategóriába tartozik, mégpedig első fokon. Álvaro Colom és Sandra Torres de Colom hat és fél év együttélés után tizenegy évvel ezelőtt kötött házasságot.
2011.03.22. 09:50
 
 
Népszabadság: félmilliárdot kér a BKK
Ötszázmillió forint támogatást kér a főváros közlekedési holdingja költségeinek fedezésére, az eddig kapott 150 millió legfeljebb március végéig elég - írja a Népszabadság. Hivatalosan csak január elején kezdte meg működését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt., mégis 32 millió forint mínusszal zárta a tavalyi évet. Vitézy Dávid cégvezető szerint jelentős költségek merültek fel a közgyűlés által októberben meghatározott feladatok elvégzésekor. A BKK első embere által jegyzett tájékoztató szerint a társaság kasszája március végére kiürül. Így elfogy az idei működési költségekre kapott 100 millió forint is, amit éppen azért szavazott meg a közgyűlés, mivel a jegyzett tőke már nem fedezte a kiadásokat.
2011.03.22. 08:40
 
 
Világgazdaság: tovább csökken az építőipari cégek jövedelmezősége
Az építőipari cégek 60 százalékának tovább csökkent tavaly az árbevétel-arányos jövedelmezősége, amely a legtöbb esetben nem haladja meg a két százalékot sem, s zömük arra számít, hogy ez a tendencia az idén is folytatódik - írja a Világgazdaság az ÉVOSZ felmérése alapján. Mindössze a társaságok egyötöde reméli, hogy jövedelmezősége nem romlik tovább. Az építőipari munkák hiánya és a megrendelői kör fizetésképtelensége miatt minden második cégnél csökkent a munkaszerződések száma.
2011.03.22. 08:20
 
 
Forma-1: az utolsó pillanatban változtatnak a McLarenen
Az utolsó pillanatban komoly változtatásokat hajt végre a versenyautón Martin Whitmars, a Forma-1-es McLaren-istálló csapatfőnöke. "Elégedetlen vagyok az MP4-26 teljesítményével és a megbízhatóságával, ezért lépni kellett" - olvasható Whitmars nyilatkozata az AS című spanyol sportnapilap internetes oldalán. "Van benne kockázat, de ez volt az egyedüli megoldás." A Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság első futamát, az Ausztrál Nagydíjat, vasárnap rendezik Melbourne-ben.
2011.03.22. 07:50
 
 
Támogatta a brit katonai részvételt Líbiában a londoni parlament
Hatalmas többséggel, az ellenzék szinte teljes támogatásával hagyta jóvá hétfő este a brit parlament a brit fegyveres erők részvételét a Líbiával kapcsolatos ENSZ-határozat betartatásában. A törvényhozás alsóháza éjszakába nyúló, hat és fél órás vita után 557-13 arányban fogadta el a konzervatív-liberális kormánykoalíció által kért támogató indítványt. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki Munkáspárt alsóházi frakciója is csaknem teljes létszámban felsorakozott a kormány mögött a brit haderő líbiai beavatkozásának ügyében. A vita során David Cameron miniszterelnök biztosította a képviselőket arról, hogy a líbiai bevetés különbözik az iraki hadjárattól.
2011.03.22. 07:20
 
 
Mokép-igazgató: 70 millió forint folyt ki a cégtől
Gyakorlatilag jól behatárolható körhöz mentek ki pénzek a Moképtől a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány regnálása alatt, amikor 70 milliót költött el a cég nem szakszerűen elvégzett munkára - mondta Gulyás Balázs, a Mokép igazgatója a Hír Tv Rájátszás műsorában hétfő este. Irracionális szerződéseket találtak a cégnél, volt többek között "szokásos" fénymásoló-ellenőrző szerződés is - mondta. Hozzátette, míg 2009-ben 103 millió forint volt a Mokép vesztesége, addig az új vezetés tavaly már szerény nyereséget ért el. Gulyás Balázs megerősítette a Hír Tv Célpont műsorában korábban elhangzottakat, miszerint a cég régi vezetése 70 millió forintot kapott az államtól, hogy felmérje a raktárakban lévő kópiák állapotát, azok jogi státusát.
2011.03.21. 22:00
 
 
A sportlövő szövetség elnöksége visszautasítja a Sidi vádjait
A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége hétfői ülésén visszautasította a sportág jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének, Sidi Péternek az elmúlt hetekben a szervezet vezetését és irányítását ért vádjait, s felkérte a fegyelmi bizottságot, hogy vizsgálja meg az ügyet. Krzyzewsky Miklós MSSZ-elnök az MTI-nek elmondta, a továbbiakban az fb feladata, hogy megállapítsa, a világ- és Európa-bajnok lövő korábbi nyilatkozatai kimerítik-e a fegyelmi vétség fogalmát. "Természetesen ebben az ügyben Sidi Pétert is meg kell hallgatni, s csak azt követően születhet meg az fb döntése" - mondta a sportvezető.
2011.03.21. 19:10
 
BUX: +1,77 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 393,30 pontos, 1,77 százalékos emelkedéssel, 22.554,46 ponton zárt hétfőn. A Mol 1,21 százalékkal 23.330 forintra erősödött, az OTP részvények ára 2,38 százalékkal 5.498 forintra nőtt.
2011.03.21. 17:20
 
 
Leállt a Kadhafi-erők támadása Bengázi ellen
Az összehangolt brit-amerikai-francia légitámadásokkal sikerült leállítani a líbiai kormányerők tüzérségi támadását a líbiai felkelők központja, Bengázi ellen - közölte hétfőn Londonban a brit fegyveres erők szóvivője. John Lorimer vezérőrnagy, a brit vezérkar stratégiai kommunikációs igazgatója a líbiai hadműveletek eddigi menetét értékelő sajtótájékoztatóján közölte: ellenzéki források beszámolói szerint Kadhafi líbiai vezető megkezdte haderejének kivonását Bengázi környékéről, és a kormányerők most más országrészekben fokozzák támadásaikat.
2011.03.21. 16:40
 
 
Törvényjavaslattal "tisztázná" Schmitt Pál múltját az MSZP
Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök múltját "tisztázni" lehessen - közölte Molnár Csaba országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón. A politikus úgy fogalmazott: a "lex Schmittre" azért van szükség, mert az államfő múltját "tisztázatlan ügyek, zavaros történetek" lengik be. "Magyarország hónapok óta kérdez, Schmitt Pál hónapok óta hallgat", így nem cáfolta, hogy korábban jogerősen felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélték - mondta. Az egyes közjogi méltóságok múltjának átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc terjesztette a Ház elé.
2011.03.21. 16:30
 
 
A Magyar Televízió is élőben közvetíti a magyar-hollandot
Élőben közvetíti a pénteki Magyarország-Hollandia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt a Magyar Televízió 1-es csatornája, párhuzamosan a Sport Televízióval. A két társaság hétfői, Telkiben tartott közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a jövő kedden esedékes visszavágót szintén mindkét csatorna sugározza majd. "Nyolc év után tér vissza a magyar labdarúgó-válogatott a közszolgálati televízió képernyőjére, oda, ahová közel fél évszázadig tartozott, oda, ahol a helye van" - mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója.
2011.03.21. 13:30
 
 
Nem változik az üzemanyagok ára
Nem változtat a héten az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. A Mol a múlt héten bruttó 5 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, s akkor ezzel újabb csúcsot ér el a dízel ára, a benziné nem változott. A gázolaj átlagára 377 forint, a benziné 374-375 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.03.21. 13:20
 
 
A MOB nem fizet állami pénzt a MÚSZ-nak
Az illetékes állami szerv kérésének megfelelően a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem utal állami támogatást a Magyar Úszó Szövetségnek (MÚSZ), amíg a vizsgálatok le nem zárulnak a MÚSZ gazdálkodásával kapcsolatban. Ezt Molnár Zoltán MOB-főtitkár jelentette be a Digi Sport Reggeli Start című műsorában hétfőn. "Mi, a Magyar Olimpiai Bizottság írásban kaptuk az állami pénzeket felügyelő szervezettől azt a döntést, hogy ameddig a rendezetlenségek, illetve a vizsgálat nem rendeződik az úszószövetség háza táján, addig állami pénzeket az úszószövetség nem kaphat" - nyilatkozott a főtitkár.
2011.03.21. 12:00
 
NBA: Bryant vezetésével nyert a Lakers
A címvédő Los Angeles Lakers eredményes hajrával négy ponttal győzött a vendég Portland Trail Blazers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A vasárnapi rangadón a Lakers sztárja, Kobe Bryant 22 pontjából 10-et az utolsó játékrészben szerzett, így komoly érdemeket szerzett csapata sikerében. A Lakers legutóbbi 13 meccsén 12-szer győzött.
2011.03.21. 08:30
 
 
Két robotrepülő eltalálta Kadhafi tripoli vezetői épületegyüttesét
Valószínűleg két manőverező robotrepülőgép csapódott be Moammer Kadhafi körülkerített vezetői épületegyüttesének egyik központi házába - jelentette a helyszínről washingtoni idő szerint vasárnap este a CNN. Az amerikai hírtelevízió stábja, amelyet beengedtek a helyszínre, arról számolt be, hogy az egyik háromemeletes betonépület tetején két lyuk tátongott, a felső két emelet beomlott, és a terepet mintegy 150 méteres sugarú körben elborította a törmelék. A támadásban senki sem sérült meg. Ezt a helyet az amerikaiak a 1986-os légicsapás idején is bombázták.
2011.03.21. 07:20
 
 
Sztrájkolni fognak a Malév pilótái és utaskísérői
Szerdán 10 órától kétórás figyelmeztető sztrájkot, megegyezés híján pedig pénteken 10 órától általános sztrájkot hirdetnek a Malév pilóta és légiutas szakszervezetei - mondta Óvári Tamás, a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesület (HUNALPA) vezetője az MTI-nek vasárnap este. A szerdai figyelmeztető sztrájk várhatóan egy-két járatot érint, de több repülőnél is elképzelhető 5-10 perces késés. Óvári Tamás hangsúlyozta: szándékuk a figyelmeztető sztrájkkal nem a károkozás, hanem a figyelemfelhívás. Óvári Tamás cáfolta, hogy béremelést követelnének, hangsúlyozta, hogy a pihenőidők szabályozásában nem tudnak megegyezni a munkáltatóval.
2011.03.20. 21:00
 
 
Knutot gyászolja Berlin és Németország
A világ leghíresebb jegesmedvéjét, a klímaváltozás elleni harc jelképét, de legfőképp több millió gyermek és felnőtt kedvencét gyászolta vasárnap Berlin és egész Németország. Az alig több mint 4 éves Knutot előző nap délután mintegy 600 látogató szeme láttára teljesen váratlanul, tragikusan és megmagyarázatlanul érte a halál. Tragikus halálának híre órákkal később már bejárta az egész világot. A német híradók a japáni és a líbiai beszámolók után tudósítottak a történtekről, és címoldalon búcsúztak Knuttól a szombat esti angol, francia és spanyol lapok, illetve híradások. Az interneten a tragédia vezető hír volt.
2011.03.20. 16:00
 
 
Sokan meghaltak a nyugati légitámadás következtében Líbiában
Amerikai repülőgépek mértek légicsapást vasárnap hajnalban líbiai célpontokra - jelentette be egy katonai szóvivő. Az összesen 19 bevetett repülőgép fő célpontjai az ellenség repülőterei és azok légvédelmi rendszerei voltak. A bevetésben részt vett három B2-es lopakodó típusú gép is - mondta, hozzátéve, hogy egyetlen támadót sem ért találat az ellenség részéről. A légicsapások halálos áldozatainak száma eléri a 64-et - közölte vasárnap egy líbiai egészségügyi tisztségviselő. Az állami televízió korábban azt jelentette, hogy a nyugati légicsapásokban 48-an meghaltak, és 150-en megsebesültek. "Sokan belehaltak sebesüléseikbe, ezért a halottak száma növekedett" - mondta az illetékes.
2011.03.20. 16:00
 
 
Kadhafi hosszú háborút ígér, Miszrátában dúlnak a harcok
Több mint 90-en veszítették életüket péntek este és szombaton a Kadhafi-párti fegyveres erők és a felkelők harcaiban az északkelet-líbiai Bengáziban. Kadhafi vasárnap "hosszú háborút" ígért, és kijelentette, hogy az egész líbiai nép fegyvert ragad és győzni fog. "Végzünk minden árulóval és a keresztesek koalíciójának kollaboránsaival" - nyilatkozott a líbiai vezető telefonon az állami televíziónak. Kadhafi, akinek az arcát nem mutatták, csak a hangját lehetett hallani, elszántnak tűnt, és többször megismételte, hogy a "keresztesek koalíciója", az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország vezette országcsoport nem fogja őt távozásra kényszeríteni.
2011.03.20. 15:50
 
 
Lázár János elnézést kért kijelentése miatt
Elnézést kért Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a városi közgyűlésben 2008-ban elhangzott - mint mondta - félreérthető mondatai miatt, amelyekről szombaton került fel az internetre egy hangfelvétel. A politikus hangsúlyozta: a szóban forgó 2008-as hódmezővásárhelyi ülésen nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt. Lázár János vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: minden mondatért, minden szóért, minden félreértelmezhető kijelentésért vállalni kell a felelősséget akkor is, ha hosszú évekkel ezelőtt és más szövegkörnyezetben hangzott el.
2011.03.20. 12:50
 
 
A depressziós kispapák hajlamosabbak elfenekelni a gyermekeiket
A depresszióval küzdő édesapák körében gyakrabban fordul elő, hogy elfenekelik egyéves gyermekeiket - figyelmeztetnek a szakemberek. A Pediatrics című folyóirat internetes kiadásában megjelent tanulmány készítői az Egyesült Államok tizenhat nagyvárosában élő 1746 kispapa adatait dolgozták fel. A témában született legutóbbi átfogó felmérést 1999 és 2000 folyamán készítették, ám az adatok ma is érvényesek - hangsúlyozta Neal Davis, a tanulmány vezető kutatója. A kispapák depressziója nagymértékben köthető a munkanélküliséghez, ami manapság jóval magasabb mint egy évtizeddel ezelőtt - tette hozzá a szakember.
2011.03.20. 08:40
 
 
Schiffer: nincsenek meg a demokratikus alkotmányozás feltételei
A Fidesz alaptörvény-tervezete megerősíteni látszik az LMP azon korábbi álláspontját, hogy a demokratikus alkotmányozás feltételei nem állnak fenn - mondta szombati soproni sajtótájékoztatóján Schiffer András, a párt parlamenti frakcióvezetője. Úgy fogalmazott: "A minimumfeltétel az lett volna, hogy a Fidesz alkotmánytervezete ne egy héttel ezelőtt, hanem mondjuk egy évvel ezelőtt lásson napvilágot, és akkor a választópolgárok abban a helyzetben vannak a fülkékben, hogy tudják mérlegelni: kell-e nekik a Fidesz ezekkel a közjogi, alkotmányos elképzelésekkel".
2011.03.19. 17:00
 
 
Újabb utórengés volt Fukusima térségében
Újabb földrengés rázta meg helyi idő szerint szombaton este Japán északkeleti részét, a földmozgás erőssége az amerikai szeizmológiai intézet (USGS) szerint 5,9 volt, míg Japán források 6,1 erősségű rengést jelentettek. A szombati földmozgással kapcsolatban károkról nem érkezett jelentés. Ezzel 262-re emelkedett a március 11-i hatalmas (9,0 magnitudójú) földmozgást követő olyan utórengések száma, amelyeknek az erőssége meghaladta a Richter-skála szerinti 5,0 értéket.
2011.03.19. 16:00
 
Gémesi György ismét a MOB alelnöke
Gémesi Györgyöt választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnökének a szervezet szombati közgyűlésén. A Nemzeti Sportszövetség elnöke egyetlen jelölt volt a posztra, amely Borkai Zsolt elnökké választásával üresedett meg. A szavazáson 113-an igennel, 3-an nemmel voksoltak, míg egy szavazat érvénytelen volt. Gémesi korábban nyolc évig, 2000 és 2008 között már tevékenykedett MOB-alelnökként. Gödöllő polgármestere mellett Gyárfás Tamás, Gyulay Zsolt és Szabó Tamás még a MOB alelnöke.
2011.03.19. 11:50
 
 
Külön tartományi kódot kapnak a netes felnőtt-tartalmak
Külön végződést kapnak a netes felnőtt-tartalmak, miután a doménnevekért felelős nemzetközi szervezet elfogadta a pornográf témájú honlapok megkülönböztetésére szánt .xxx tartománykód bejegyzését. Az internetes doménneveket ellenőrző, a kiosztott nevekkel és számokkal foglalkozó internetes társaság (ICANN) hároméves vita után tavaly nyáron döntött arról, hogy elfogadja az .xxx végződés regisztrálását. A testület azonban a végleges döntés előtt a kormányszintű nemzetközi tanácsadói testület véleményét is ki akarta kérni, így az internetes "türelmi zóna" létrehozásáról csak pénteken sikerült megállapodni.
2011.03.19. 11:30
 
 
Kadhafi gyarmatosításnak bélyegzi az ENSZ BT határozatát
"Durva gyarmatosításnak" minősítette Moammer Kadhafi líbiai vezető az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntését az afrikai ország feletti légtértilalmi övezet létrehozásáról. Kadhafi szavairól az al-Dzsazíra arab hírtelevízió számolt be szombaton. "Ez durva gyarmatosítás. Ennek nincs semmiféle jogalapja. Mindennek súlyos következményei lesznek a Földköz-tenger térségére és Európára" - mondta Kadhafi. Előzőleg Barack Obama ameriakai elnök ultimátumot intézett Kadhafihoz, amely szerint a civil lakosság elleni minden támadásnak véget kell vetni.
2011.03.19. 07:50
 
 
Felrobbantották a gyanús csomagot, zsarolás állhat az ügy hátterében
Egy tűzszerész hozta ki a gyanús csomagot péntek este fél nyolc körül a József körúti OTP bankfiókból. A körút egy részét lezárták, az érintett épületet - összesen huszonötöt - kiürítették - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa, aki azt látta, hogy a tűzszerész lassan lépkedve, egy hosszú bot végére rögzítve hozta ki a csomagot az épületből, majd a közeli metróépítkezéshez vitte. Nyolc óra előtt néhány perccel egy nagy durranást lehetett hallani a Rákóczi téri metróépítkezés felől.
2011.03.18. 21:50
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML