2015. augusztus 5., szerda - Krisztina
Deviza:  
EUR/HUF 309,6 USD/HUF 285,16 CHF/HUF 291,01
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24345 találat
 
 
Negyedmillióan tüntettek Londonban a megszorítások ellen
Negyedmillió részvevővel az utóbbi évtized legnagyobb megmozdulását tartották Londonban a konzervatív-liberális kormánykoalíció súlyos költségvetési megszorító intézkedései ellen. A tüntetést anarchista csoportok időnként erőszakba torkolló párhuzamos demonstrációi kísérték. Az országos szakszervezeti szövetség (TUC) esti becslése szerint 250 ezernél többen érkeztek szombat délután London központjába "a békés, de hangos családi eseményként" meghirdetett felvonulásra. A demonstrációt - amely a legnagyobb volt az iraki háború ellen 2003-ban tartott másfélmilliós felvonulás óta - a tavaly májusi választások után ellenzékbe szorult Munkáspárt is támogatta.
2011.03.26. 20:00
 
 
Az LMP elvi feltételekhez köti az alkotmányozásba való bekapcsolódást
A Fidesz nem vette komolyan, hogy az LMP elvi feltételekhez köti az alkotmányozásba való bekapcsolódást - mondta a Szegeden megtartott fórumán Schiffer András, a párt parlamenti frakciójának vezetője. Kifejtette: sajnálatos, hogy az elmúlt húsz év politikai elitje csak abban tud gondolkodni, hogy a különböző politikai pártok, erők zsarolnak és mutyiznak egymással. "Nem arról szólt a történet, hogy kettővel több környezetvédelmi passzus kerüljön be, és akkor benne vagyunk. Szó sincs erről, és ezt a Fidesz nem vette komolyan. Nekünk elvi feltételeink vannak" - hangsúlyozta.
2011.03.26. 19:40
 
Triatlon Világkupa: Fecskovics Attila 10. Ausztráliában
Fecskovics Attila az egészen kiváló, tizedik helyen végzett az ausztráliai Mooloolabában zajló triatlon Világkupa-versenyen. A viadal honlapja szerint a 25 éves magyar 1:52:48 órás idővel végzett a tizedik helyen úgy, hogy az úszás és a kerékpározás után még az élen haladt. Fecskovics ezzel 500 dollárt is nyert. A Vk ugyan csak a sportág második számú sorozata, ám a versenyen nagyon komoly mezőny gyűlt össze. A győzelmet a világranglistán harmadik Brad Kahlefeldt szerezte meg, 56 mp-cel megelőzve a magyar triatlonistát, de indult a ranglistavezető spanyol Javier Gomez is, aki ötödik lett.
2011.03.26. 16:40
 
 
MSZP: meg kell védeni a köztársaságot
Az MSZP választmánya azt kezdeményezi, hogy április 18., az új alaptörvény elfogadásának tervezett dátuma legyen a köztársaság védelmének napja - mondta Simon Gábor, a testület elnöke sajtótájékoztatón. A politikus beszámolt arról, hogy a választmány - miután meghallgatta Bárándy Gergely előadását - állásfoglalást fogadott el, amely szerint a Fidesz-KDNP alaptörvény-tervezete és a mögötte lévő hatalmi szándék ellentétes az ország demokratikus hagyományaival, a magyar alkotmányossággal. Simon elmondta, hogy véleményük szerint a kormánypárti javaslat idealizálja a Horthy-korszakot, és nem tükrözi a köztársasági eszme értékeit.
2011.03.26. 16:20
 
 
A líbiai lázadók visszafoglalták Adzsdábíját
Visszafoglalták a líbiai felkelők a stratégiai fontosságú Adzsdábíja várost újságírók helyszíni beszámolója szerint. A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők elhagyták állásaikat, miután pénteken a nemzetközi szövetséges erők légicsapásokat mértek rájuk. Nem maradt más hátra mögöttük, mint kiégett harckocsik roncsai. A városban szombat reggel nyugalom uralkodott, az utcák a lázadók járműinek dudálásától visszhangzottak. A tengerparti Adzsdábíja a lázadók fellegvárától, Bengázitól mintegy 160 kilométerre délre fekszik. A Kadhafi-párti kormányerők a múlt héten vették be a várost, ám előrenyomulásukat Bengázi irányába sikeresen megállította a szövetségesek katonai beavatkozása.
2011.03.26. 15:50
 
 
Berlin kapta meg a 2014-es úszó, műúszó, műugró Eb rendezési jogát
A LEN arról határozott, hogy 2014-ben Berlin rendezi a 32. úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. Eindhoven adhat otthont az úszók 2013-as masters Európa-bajnokságának, amelyre Budapest is pályázott. A holland városnak szombati, luxembourgi ülésén ítélte oda a rendezési jogot az Európai Úszó Liga (LEN) végrehajtó bizottsága. "Titkos szavazás eredményeként lett a megalakulásának 125. évfordulóját ünneplő holland szövetség által javasolt Eindhoven a házigazda" - számolt be Gyárfás Tamás, a LEN magyar alelnöke a helyszínről az MTI-nek a voksolást követően.
2011.03.26. 15:40
 
EU-biztos: megtartja vezető szerepét az unió a klímavédelmi harcban
Az Európai Unió (EU) megtartja vezető szerepét a klímavédelmi harcban és komoly előrelépésre törekszik az év végi dél-afrikai klímacsúcson - mondta Connie Hedegaard, az EU éghajlatváltozásért felelős biztosa a környezetvédelmi miniszterek szombati gödöllői informális ülését záró sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: újabb területeket kell bevonni a nemzetközi klímatárgyalásokba, például a jelentős károsanyag-kibocsátással járó vízi és légi közlekedési ágazatot. A kibocsátás jelentős csökkentése, az ambiciózus klímapolitika összeegyeztethető a gazdasági növekedéssel - mondta az uniós biztos.
2011.03.26. 15:30
 
 
Orbán Viktor: az életfogytiglan is bekerülhet az alaptörvénybe
Az életfogytig tartó szabadságvesztés is bekerülhet a készülő alkotmány szövegébe - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, amikor felkereste a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalát, ahol az új alkotmánnyal kapcsolatos kérdőívre adott válaszokat dolgozzák fel. A kérdőív egyik kérdése azt firtatta, hogy az új magyar alkotmány tegye-e lehetővé a bíróságok számára tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását a kiemelt súlyosságú bűncselekmények esetében. Az alkotmány tervezett szövegében ez nem szerepel, de a válaszadók több mint 90 százaléka támogatja - közölte a kormányfő.
2011.03.26. 14:50
 
 
Leállították a munkálatokat a fukusimai erőmű egyes blokkjában
A sugárzás magas szintje miatt leállították szombaton a munkát a fukusimai atomerőmű egyes reaktorblokkjában - közölte a Kyodo japán hírügynökség. A március 11-i földrengés és az azt követő szökőár következtében súlyosan megrongálódott atomerőműben megpróbálták folytatni a sugárszennyezett víz kiszivattyúzását az egyes, a kettes, a hármas és a négyes reaktorblokkból. A négy blokk turbinatermében 40 centiméter és egy méter 80 centiméter közötti magasságban áll a rendkívül radioaktív vízréteg. A kormányszóvivő úgy fogalmazott, hogy a fukusimai egyes számú atomerőműben "nem romlik a helyzet", de jelenleg lehetetlen megmondani, hogy meddig tart az üzemzavar következményeinek felszámolása.
2011.03.26. 14:50
 
 
Európai szocialista vezetőkkel ismertetné meg Wittner szavait Simon Gábor
Simon Gábor választmányi elnök azt javasolja, hogy az MSZP juttassa el a Szocialista Internacionálé és az Európai Szocialisták Pártja vezetőinek a fideszes Wittner Mária csütörtöki parlamenti felszólalását; a politikus erről az MSZP-választmány szombati ülésének kezdetén beszélt. Fontos, hogy az európai szocialisták is megtudják, "a Fidesz szép új világa hogyan gondolkodik azokról az emberekről, akik Magyarországon az elmúlt húsz évben fontos feladatot töltöttek be" - indokolta kezdeményezését a választmányi elnök, aki egyúttal azt követelte, hogy a Fidesz határolódjon el Wittner szavaitól.
2011.03.26. 12:10
 
 
Népszabadság: nem változik a gáz alapára áprilisban
Áprilisban nem lesz gázalapár-emelés, a kormány korábbi bejelentése alapján viszont a szociális támogatás megszűnik, ez az érintett mintegy egymillió család számára mégiscsak áremelkedést hoz - írta szombati számában a Népszabadság. A lap szerint nem emeli áprilistól Fellegi Tamás energiaárakért felelős nemzeti fejlesztési miniszter a lakossági gázárakat. Korábban iparági szakértők azt mondták, hogy a nemzetközi olajár-emelkedés miatt áprilistól mintegy 10 százalékkal növekvő orosz gázbehozatali tarifa a negyedévenkénti gázfordulónapon megjelenik a lakossági tarifákban is. A kormányzat azonban azóta ígéretet tett a rezsiköltségek befagyasztására, igaz csak a második félévtől - emlékeztetnek a lapban.
2011.03.26. 11:10
 
 
Schmitt: alaptalanok a személyem elleni durva támadások
Energiájának csak kis részét kötik le a személye elleni durva támadások, és azért nem érintik komolyan, mert belül tudja, ezek a vádak teljesen alaptalanok - mondta Schmitt Pál az Új Néplap szombati számában megjelent interjúban; a megyei lap a csütörtöki Szolnok megyei látogatása alkalmából beszélgetett az államfővel. Schmitt Pál közölte, mindezt bizonyítani is tudja, ezért is hozta nyilvánosságra 1964-ben történt közlekedési balesetét. "Mivel diák voltam, nem tudtak pénzbírságra ítélni, hanem kiróttak rám négy hónap felfüggesztettet. Ez volt a legalacsonyabb lehetséges büntetés" - tette hozzá.
2011.03.26. 09:30
 
A líbiai lázadók visszafoglalták Adzsdábíját
Visszafoglalták a líbiai felkelők a stratégiai fontosságú Adzsdábíja várost újságírók helyszíni beszámolója szerint. A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők elhagyták állásaikat, miután pénteken a nemzetközi szövetséges erők légicsapásokat mértek rájuk. Nem maradt más hátra mögöttük, mint kiégett harckocsik roncsai. A városban szombat reggel nyugalom uralkodott, az utcák a lázadók járműinek dudálásától visszhangzottak. A tengerparti Adzsdábíja a lázadók fellegvárától, Bengázitól mintegy 160 kilométerre délre fekszik. A Kadhafi-párti kormányerők a múlt héten vették be a várost, ám előrenyomulásukat Bengázi irányába sikeresen megállította a szövetségesek katonai beavatkozása.
2011.03.26. 00:00
 
 
Péntektől Magyarországon is kapható az iPad 2
Péntek délutántól Magyarországgal együtt összesen 26 országban kapható az Apple továbbfejlesztett táblagépe, az iPad 2, amelyért sokan csak azért álltak sorba, mert tartottak a japán földrengés miatt várható készlethiánytól. A tavaly bemutatott iPadhez képest harmadával vékonyabb és 15 százalékkal könnyebb iPad 2 változatlan méretű, 9,7 colos LED háttér-világítású LCD-kijelzővel rendelkezik. A készülék nagyobb teljesítményéről az Apple új, kétmagos A5-ös processzorai gondoskodnak. Az iPad 2 a versenytárs táblagépekhez hasonlóan már kamerákkal is rendelkezik. Az előlapi VGA-kamera a videotelefonáláshoz, a 720p felbontású hátoldali kamera pedig a HD minőségű videók rögzítésére alkalmas.
2011.03.25. 20:10
 
 
Tüntetőkre lőttek a szíriai biztonsági erők, több halott
Egyes források szerint tizenhét, mások szerint húsz tüntetővel végeztek a tömegre tüzet nyitó szíriai biztonsági erők pénteken a lázongó Deraától 40 kilométerre északra található Szanamejnben. Egy helyi lakos szerint a Damaszkusztól 120 kilométerre délre fekvő Deraában is sűrű lövések hallhatók, és szemtanúk több áldozatról számoltak be. A deraai biztonsági erők állítólag azután kezdtek a tiltakozókra lőni, hogy azok felgyújtották Bassár el-Aszad szíriai elnök apjának, Hafez el-Aszad néhai államfőnek a bronzszobrát.
2011.03.25. 18:00
 
 
Mosonyi György távozik a Mol éléről
Távozik Mosonyi György 2011. április 30-án a Mol Nyrt. vezérigazgatói pozíciójáról, lemond igazgatósági tisztségéről, és a vállalat operatív irányításában nem vesz részt a jövőben - közölte az olajvállalat pénteken a tőzsde honlapján. A Mol új vezérigazgatója május 1-jétől Molnár József jelenlegi pénzügyi vezérigazgató-helyettes lesz. A Mol felügyelőbizottságának elnöke, Kupa Mihály szintén lemondott tagságáról április 30-i hatállyal. Új felügyelőbizottsági tagnak Mosonyi Györgyöt javasolja az igazgatóság.
2011.03.25. 17:50
 
Mesterházy Attila: "Csodálom, hogy a plafon nem szakadt le a Parlamentben"
Nem véletlenül lett Borsod megye és azon belül Kazincbarcika az MSZP részországgyűléseinek első helyszíne, ez szimbolikus választás volt - nyilatkozta a Reggel a Dunán stúdiójában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke. Az ország keleti részén, konkrétan ebben a megyében is komoly szociális feszültségek és problémák vannak; illetve a munkanélküliség problémája az ország más térségeihez viszonyítva talán még égetőbb - ezért esett erre tudatosan a választás. A politikus visszautasította azokat a kormánypárti bírálatokat, amelyeket pártjának alkotmányozástól való távolmaradása okán kaptak.
2011.03.25. 17:43
 
 
Befejezte küldetését a Stardust űrszonda
Maradék üzemanyagának elégetésére utasította a földi irányítóközpont a Stardust űrszondát, ezzel véget ért az 1999. február 7-én indított, 5,63 milliárd kilométert bejárt űreszköz küldetése. A Stardust 2004 januárjában haladt el a Wild 2 üstökös mellett, miközben a magból kiáramló anyagból mintát fogott be és fényképeket készített az égitestről. Az összegyűjtött anyagminták 2006-ban egy ejtőernyővel ellátott fémdobozban érkeztek vissza a Földre. A Stardust küldetése ezzel be is fejeződhetett volna, de a szonda fedélzeti műszerei a tervezett élettartamukhoz képest még olyan jó állapotban voltak, hogy 2011. február 15-én sikerült fényképeket készítenie a Nap mögött tartózkodó Tempel 1 üstökösről.
2011.03.25. 17:40
 
VV Leonidász hadat üzent Alekosznak
Még javában tart a Való Világ 4, de a két görög hős már most megmérettetné magát. Azaz a kiesett, anyukák kedvence, Leonidász gondolja így, aki viccesen hadat üzent Alekosznak.
2011.03.25. 17:39
 
BUX: +0,83 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,50 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 23.030,38 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 0,83 százalékkal 23.800 forintra csökkent, az OTP részvények ára 1,96 százalékkal 5.684 forintra erősödött.
2011.03.25. 17:20
 
 
Romagyilkosságok: ötszörösen minősülő emberölés a vád
Befejeződött a vádirat ismertetése a romagyilkosságok miatt indult büntetőperben a Pest Megyei Bíróságon pénteken, a vád ötszörösen minősülő emberölés. A vádlottak kilenc támadásban 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt hajítottak el, és ezzel összesen 55 ember életét veszélyeztették, hat halálos áldozat, öt életveszélyes és öt súlyos sérült volt, köztük nők és gyermekek. Az ügyészség szerint mindez aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésnek minősül, ezért a büntető törvénykönyv alapján tényleges életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. Ezen túlmenően a vád még más bűncselekményeket is az elkövetők terhére ró, így például lőfegyverrel visszaélést.
2011.03.25. 16:30
 
 
Cozma-ügy: Raffael pólójából származó textilszálakat találtak Cozma ruháján
Raffael Sándor elsőrendű vádlott sötét pólójából származó textilszálakat találtak a Marian Cozma által viselt két-fehér csíkos pólón; erről az igazságügyi vegyészeti szakértő számolt be pénteken a Cozma-ügy tárgyalásán, a Veszprém Megyei Bíróságon. Károly Istvánné szakértő elmondta: Marian Cozma, Zarko Sesum és Ivan Pesic sértett több ruhadarabját vizsgálták meg, az emberöléssel vádoltak esetében pedig 30 ruhadarabon kerestek mikroszálakat, üvegmaradványokat. Közlése szerint Raffael pólójából származó barna szálat találtak Ivan Pesic ruházatán is, három gyapjúszálat pedig - ezek Pesic pólójából származtak - Raffael pólóján fedeztek fel.
2011.03.25. 15:50
 
 
Kitartottságban találta bűnösnek a bíróság Keleti Györgyit
Kitartottság miatt mondta ki bűnösnek a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken Keleti Györgyit. Az első fokon eljáró bíróság a nőt - Keleti György volt honvédelmi miniszter lányát - egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Keleti Györgyi ellen 2010 áprilisában emeltek vádat üzletszerű kéjelgés elősegítésének gyanúja miatt, de a tárgyalás során az ügyész módosította a vádat és kérte a bíróságot, hogy kitartottság miatt is ítéljék el a nőt.
2011.03.25. 15:30
 
 
A nyugati szövetség folytatta támadásait Líbiában
A nyugati szövetség péntekre virradóan folytatta támadásait a líbiai rezsim katonai létesítményei ellen. Egy NATO-tisztségviselő szerint a hadművelet három hónapig tarthat, de szükség esetén lehet ennél rövidebb vagy akár hosszabb is. Harci gépek támadták kora reggeli órákban a líbiai főváros körüli állásokat - jelentette a CNN amerikai hírtévé. A támadás hatására Tripoliban megszólaltak a kormányerők légvédelmi fegyverei. A brit védelmi minisztérium péntek reggeli közlése szerint brit harci gépek az éjszaka rakétákkal lőtték a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erőknek azokat a páncélozott harcjárműveit, amelyek polgári lakosokat fenyegettek az ország keleti tengerpartján fekvő Adzsdábíjában.
2011.03.25. 15:10
 
A legmagasabb atombiztonsági normákhoz ragaszkodik az EU
A legmagasabb szintű nukleáris biztonságot kívánja fenntartani az Európai Unió a saját tagországaiban, és ezt sürgeti nemzetközi szinten is - szögezték le az EU-tagállamok vezetői pénteken befejeződött kétnapos brüsszeli találkozójukon. Az ülést lezáró sajtótájékoztatón José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke hozzátette: lehetőség szerint a biztonsági garanciákat folyamatosan javítani is kívánják. Az állam- és kormányfők a Japánban bekövetkezett földrengés következményeiről, mindenekelőtt a fukusimai atomerőműben kialakult válsághelyzetről tárgyalva tekintették át a nukleáris biztonság európai helyzetét, nem utolsó sorban a soros magyar elnökség beszámolójának alapján.
2011.03.25. 15:00
 
 
Megvan a BKV-nál a bérmegállapodás
Több hónapos tárgyalássorozat után csütörtökön megegyezett a BKV menedzsmentje a közlekedési cégnél működő érdekképviseletekkel az idei béremelésről - írta pénteki számában a Népszava. Bolla Tibor, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese a lapnak megerősítette, hogy március 1-jétől visszamenőleg és sávosan kapnak több pénzt a dolgozók, de nem mindenki. A bruttó 250 ezer forint alatt keresők 5,5 százalékos bérfejlesztéssel számolhatnak, efölött - tízezer forintos lépcsőnként - fokozatosan csökken az emelés mértéke, mígnem a bruttó 300 ezres összegnél többet keresők már egyáltalán nem kapnak emelést.
2011.03.25. 15:00
 
 
Feljelentést tett Budai Gyula Fradi-ügyben
Feljelentést tett pénteken a Legfőbb Ügyészségen a Fradi-pálya privatizációs értékesítési szerződése ügyében az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula - az MTI birtokába került dokumentum szerint - különösen jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt jogtanácsosa ellen, mivel "jogszabályon alapuló kötelezettségeik megszegésével, biztosítékok nélküli szerződéskötéssel" 1,2 milliárd forint plusz áfa kárt okozhattak a magyar államnak.
2011.03.25. 13:30
 
 
Kerékpározással kezdődött a környezetvédelmi EU-miniszterek találkozója
Közös budapesti kerékpározással indult pénteken az uniós környezetvédelmi miniszterek kétnapos informális találkozója, többen a világhírű magyar találmánnyal, a lánc nélküli biciklivel tették meg a távot. A tárcavezetői menet az egyik margitszigeti hoteltől, a delegációk szállásától indult. Csaknem valamennyi miniszter részt vett a közös kerekezésen, és kíséretükből is sokan csatlakoztak. A több mint 50 fős csoportban civil szervezetek képviselői is ott voltak, például László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.
2011.03.25. 12:40
 
 
Félezer magyar honvéd tért haza Afganisztánból és Koszovóból
Mintegy félezer magyar honvéd tért haza afganisztáni és koszovói fél éves békefenntartó missziójából; az egységek visszafogadó ünnepségét pénteken tartották Hódmezővásárhelyen. A hazatért honvédek a nemzet érdekében vállalták a munkát és az ezzel járó veszélyt, ott, ahová Magyarország segítséget akart küldeni - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében. Hozzátette: a katonák azért dolgoztak, hogy a világ, benne Afganisztán és Koszovó jobb hely legyen, mint korábban volt, s ezzel biztonságosabbá váljon Magyarország helyzete is.
2011.03.25. 12:40
 
 
Mianmarban sok halottja van a földrengésnek, több száz ház megsemmisült
Hatvannál is több halottja és száz sérültje van a Mianmar északkeleti részén csütörtökön történt 6,8-es erősségű földrengésnek - írta a helyi sajtó. A halálos áldozatok száma óráról órára növekszik - közölte a hatóságok képviselője, hozzátéve, hogy a rengés epicentrumában mintegy 300 épület semmisült meg. Az állami rádió beszámolója szerint 14 buddhista kolostor és kilenc kormányzati épület is súlyosan megrongálódott. A földrengés epicentruma Mianmar thaiföldi és laoszi határvidékén, hipocentruma pedig 10 kilométeres mélységben volt. Szakértők szerint a térségbeli szeizmikus helyzet a március 11-i nagy japáni földrengés következménye.
2011.03.25. 12:00
 
 
Elfogadták az EU-kormányfők az újabb pénzügyi stabilitási csomagot
Jóváhagyták elvi szinten az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtök éjjel azt az újabb intézkedéscsomagot, amelynek célja az euróövezet pénzügyi stabilitásának növelése, az uniós versenyképesség javítása és a gazdasági koordináció további fokozása. Mint Herman Van Rompuy, a kormányfői tanács elnöke és José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök közös brüsszeli sajtótájékoztatójukon bejelentették, a csomag tartalmazza az úgynevezett versenyképességi paktumot, hat jogszabály tervezetét (amelyet az Európai Parlamenttel még egyeztetni kell), az állandó euróstabilitási mechanizmus létrehozását 2013-tól, valamint az addig érvényben lévő ideiglenes mechanizmus hitelezési kapacitásának növelését.
2011.03.25. 07:40
 
 
Ma kezdődik a romák elleni támadássorozattal vádolt négy férfi pere
Hatalmas sajtóérdeklődés és kiemelt biztonsági intézkedések közepette ma a vádirat ismertetésével kezdődik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon. Előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják őket. A négy vádlott 2008-ban és 2009-ben kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. A bűncselekményekben a hat halálos áldozaton kívül öten életveszélyesen megsérültek; 55 ember testi épségét veszélyeztették.
2011.03.25. 07:30
 
 
A vád szerint aprólékos terv alapján, hidegvérrel követték el a romagyilkosságokat
Az ügyészség szerint részletes, aprólékosan kidolgozott forgatókönyv alapján követték el a vádlottak a romák elleni támadássorozatot, hidegvérrel, minden eshetőségre felkészülve, kezdetben félelem- és zavarkeltés céljából, majd kimondottan gyilkossági szándékkal, közelről leadott lövésekkel. A büntetőper tárgyalása pénteken kezdődik meg a Pest Megyei Bíróságon. Az MTI birtokába jutott vádiratban az olvasható, hogy az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott olyan településeket választott célpontul, amelyeken korábban a híradások szerint konfliktus alakult ki romák és nem romák között, és különös figyelemmel kísérték az interneten a "cigánybűnözés" kategóriába sorolt erőszakos cselekményeket.
2011.03.24. 21:40
 
 
Sakk egyéni Eb: Polgár és Balogh nyert
A négy magyar közül Polgár Judit és Balogh Csaba nyert a franciaországi Aix-les-Bains-ben zajló egyéni sakk Európa-bajnokság csütörtöki, harmadik fordulójában. A viadal honlapja és a szervezők tájékoztatása szerint Rapport Richárd remizett, míg Antal Gergely kikapott. Polgárnak és Baloghnak így 2,5-2,5, Rapportnak 2, míg Antalnak 1,5 pontja van. Eredmények: Nils Grandelius (svéd)-Polgár Judit 0-1 Ivan Gyenyiszov (orosz)-Balogh Csaba 0-1 Ivan Cseparinov (bolgár)-Rapport Richárd döntetlen Viktor Bologan (moldovai)-Antal Gergely 1-0. A 11 fordulós viadalt követően 23 sakkozó utazhat az augusztusi Világkupára.
2011.03.24. 21:30
 
 
Magyar-holland: tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne a holland együttes
Tiszteli a magyar csapatot, de győzni szeretne a péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn Bert van Marwijk, a világbajnoki ezüstérmes holland együttes szövetségi kapitánya. A szakvezető a csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, mindig is tisztában volt azzal, hogy a magyar egy futballnemzet, még azzal együtt is, ha az elmúlt évtizedekben a komoly eredmények elmaradtak. "Riválisunk a legutóbbi három Eb-selejtezőjén nyert, ezért biztos vagyok benne, hogy meg fog izzasztani minket. Mi azonban magabiztosak vagyunk, eddig is minden mérkőzést meg akartunk nyerni" - mondta Van Marwijk.
2011.03.24. 21:10
 
 
Mesterházy: Wittner Mária kérjen bocsánatot
Bocsánatkérésre szólítja fel az MSZP elnöke a fideszes Wittner Máriát. Mesterházy Attila az MTI-nek azt mondta: védhetetlenek és elfogadhatatlanok Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavai. A fideszes képviselő Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni."
2011.03.24. 20:30
 
 
2013-tól két emelt szintű érettségi kell az orvos- és az állatorvosképzéshez
Két emelt szintű érettségi lesz a "belépő" 2013-tól az orvostudomány három egységes, osztatlan képzésénél (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész), illetve az agrárképzésnél az egységes, osztatlan állatorvosképzésnél - a kabinet vonatkozó döntését a kormany.hu tette közzé csütörtökön. Egy emelt szintű érettségire lesz szükség a bölcsészettudományi, a jogi és igazgatási, valamint a társadalomtudomány szakjain. A felsőoktatási intézmények 2012-től emelt szintű érettségit írtak elő az erdőmérnöki (egységes, osztatlan) és az építész (egységes, osztatlan), valamint az energetikai mérnöki szakokon - olvasható a közleményben.
2011.03.24. 18:30
 
BUX: +1,87 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 418,63 pontos, 1,87 százalékos emelkedéssel, 22.840,88 ponton zárt csütörtökön. A Mol árfolyama 2,56 százalékkal 24.000 forintra erősödött, az OTP részvények ára 3,37 százalékkal 5.575 forintra nőtt.
2011.03.24. 17:30
 
 
Mind több halottja van a tüntetéseknek a szíriai Deraában
A szíriai Deraa városában folytatódtak az összecsapások a kormányellenes tüntetők és a rendfenntartó erők között, amelynek következtében tovább emelkedett a több napja tartó megmozdulások halálos áldozatainak száma. Szemtanúk beszámolója szerint a rendőrség szerdán kíméletlen akciót indított a dél-szíriai városban található al-Omari mecset közelében összegyűlt, reformokat és politikai szabadságot követelő demonstrálók ellen. Egy helyi lakos elmondta, hogy tanúk szerint legalább 34 volt a halálos áldozatok száma, mintegy 20 tetemet vittek a helyi Országos Kórházba, további hetet más, környékbeli kórházakba.
2011.03.24. 17:30
 
 
Erős földrengés rázta meg Mianmart
6,8-es erősségű földrengés rázta meg Mianmar északkeleti részét csütörtökön - tájékoztatott egy amerikai megfigyelési központ. A földrengés epicentruma Mianmar thaiföldi és laoszi határvidékén, hipocentruma pedig 10 kilométeres mélységben volt. A mozgást még a 770 kilométerrel távolabbi Bangkokban is érezték, ahol az épületek kilengtek. Az amerikai szervezet szerint 600 ezer embert érinthetett a heves földrengés, és mivel az épületek gyengék, valószínűleg komoly károk is keletkeztek. Szökőár nem várható, hiszen a földrengés mélyen a szárazföld belsejében történt.
2011.03.24. 16:40
 
 
A japán földrengés halálos áldozatainak száma meghaladja a 9800-at
A japán rendőrség már több mint 9800-ra teszi a két héttel ezelőtti földrengés és cunami halálos áldozatainak számát, míg 17 ezer embert eltűntként tartanak nyilván. A két összegzésben lehetnek átfedések, bár az egyik leginkább érintett régió, Mijagi prefektúra rendőrségi szóvivőjének becslése szerint egyedül abban a régióban 15000-nél is több halottal kell számolni. A többi érintett területen a rendőrség vonakodott a becslésektől. Annyit közölt csupán, hogy azoknak az áldozatoknak a száma, akiknek halálról meggyőződtek, körülbelül 4100. Az országos rendőrhatóság szerint az eddig összegyűjtött tetemek száma 9811, 17541 személyt pedig eltűntként tartanak számon.
2011.03.24. 16:10
 
 
Magyar-holland: Egervári szerint a magyarok kellemes meglepetést okozhatnak
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A szakvezető a Telkiben, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a taktikai hadrend 99 százalékig elkészült, többször elemezték a játékosokkal közösen a világbajnoki ezüstérmes futballját, s mindenki tudja, hogy mi lesz a feladata a pályán. "Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a 70. perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában - fogalmazott a kapitány.
2011.03.24. 16:00
 
Szociális csúcs: az EU első számú célja a foglalkoztatás
Az uniós gazdaságpolitikai prioritások érvényesítése során az EU teljes mértékben tiszteletben fogja tartani a tagállamokban folyó társadalmi párbeszédet - hangsúlyozta José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben, az uniós vezetők, valamint az európai munkaadói, illetve munkavállalói szövetségek vezetőinek háromoldalú tanácskozásán. "Olyan menetrendre van szükségünk, amely intelligens, fenntartható és bevonó jellegű növekedést biztosít, valamint erős a szociális dimenziója. Az Európa 2020 stratégia ilyen menetrend" - mondta Barroso.
2011.03.24. 15:10
 
 
Kadhafi erőinek harckocsijai még Miszráta központjában vannak
A nyugati koalíció légicsapásai eltalálták szerda éjjel a líbiai kormányerők több harckocsiját a nyugati Miszráta város külterületén, de egy helyi lakos elmondása szerint a városközpontban még ott vannak a hadsereg harckocsijai, s azokat nem érte eddig találat. A nyugati koalíció légiereje már a negyedik éjszaka bombázott csütörtökre virradóan Líbiában, de egyelőre nem tudott gátat vetni annak, hogy a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők páncélosai lőjék a felkelők kezén lévő városokat.
2011.03.24. 14:50
 
 
Új eljárást rendeltek el a Balla Irma-gyilkosság ügyében
Hatályon kívül helyezte a Balla Irma-gyilkosság ügyében hozott elsőfokú ítéletet - amelyben az áldozat fiát, S. Sándort 12 év fegyházbüntetésre ítélték -, s új eljárás lefolytatását rendelte el az ügyben csütörtöki ítéletében a Debreceni Ítélőtábla. Elrendelték S. Sándor előzetes letartóztatásának azonnali megszüntetését is. A táblabíróság Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa a csütörtöki ítéletében új eljárás lefolytatását rendelte el, miután "nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni az ügy részbeni felderítetlensége miatt". Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007-ben, húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal a fiát, S. Sándort vádolta meg az ügyészség.
2011.03.24. 14:00
 
 
Orbán: államadósság-csökkentés és a munkahely-teremtés bármi áron
Csökkenteni kell Európában az államadósságot, és munkahelyeket kell teremteni, bármi áron - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben. Az EU soros elnökségét ellátó Magyarország miniszterelnöke azon a sajtóértekezleten beszélt, amelyet az uniós vezetők, valamint az európai munkaadói, illetve munkavállalói szövetségek vezetőinek háromoldalú tanácskozása után tartottak. Ezt az egyeztető fórumot közvetlenül a csütörtök délután kezdődő EU-csúcs előtt rendezték meg.
2011.03.24. 13:50
 
 
Több változtatás is várható a Fidesz-KDNP javaslatában
A hét végén tárgyalja a Fidesz elnöksége a Fidesz-KDNP alkotmányjavaslatával kapcsolatos módosításokat, amelyeket ezt követően, hétfőn a kormánypárti frakciószövetség is megvitat - mondta csütörtökön az MTI-nek a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának tagja, Gulyás Gergely, aki több változtatás lehetőségét is előrevetítette, így például a gyermekek után járó szavazati jog lehetőségének elvetését, valamint az ombudsmannal összefüggő pontosításokat. A parlament kedden kezdte meg az általános vitáját a benyújtott két alkotmányjavaslatnak: az egyiket a Fidesz-KDNP, a másikat a független Szili Katalin jegyzi. Az Országgyűlés honlapján közzétett menetrend szerint az általános vitát hétfőn zárja le a Ház.
2011.03.24. 13:10
 
Lányok futtatásának gyanújával tartanak őrizetben egy magyart Észak-Írországban
Lányok futtatásával gyanúsítanak Észak-Írországban egy dublini lakcímmel rendelkező magyar férfit, aki önként jelentkezett előbb az ír, majd az északír rendőrségen, és ott hétfőn őrizetbe vették. Az ügyről a BBC brit közszolgálati médium számolt be honlapján szerda este. Eszerint egy belfasti vizsgálóbíró által tartott meghallgatáson elhangzott, hogy a londoni magyar nagykövetség kapcsolatba lépett az északír rendőrséggel egy nő ügyében, aki munkára jelentkezett egy belfasti étteremben, de állítólag arra kényszerítették, hogy prostituáltként dolgozzon egy lakásban kialakított bordélyházban.
2011.03.24. 12:10
 
 
Három munkás sugárfertőzést szenvedett Japánban
Munka közben sugárfertőzést szenvedett három szakember Fukusima egyes számú atomerőművében csütörtökön. A japán atomenergia-biztonsági ügynökség (NISA) közlése szerint a három szakember elektromos kábelek lefektetésén dolgozott az erőmű egyes reaktorblokkjában. Óránként 170 és 180 milisievert sugárzás érte őket, miközben az erőműben dolgozók számára a maximálisan megengedett mennyiség 150 mikrosievert. A három sugárfertőzött munkás közül kettőt kórházba szállítottak gyógykezelésre. Részlegesen helyreállították az áramellátást a fukusimai atomerőmű egyes számú reaktorblokkjának vezénylőtermében csütörtökön.
2011.03.24. 09:50
 
 
Pénteken kezdődik a romák elleni támadássorozattal vádolt négy férfi pere
Hatalmas sajtóérdeklődés és kiemelt biztonsági intézkedések közepette pénteken a vádirat ismertetésével kezdődik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon. Kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják őket. A négy vádlott 2008-ban és 2009-ben kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. A bűncselekményekben a hat halálos áldozaton kívül öten életveszélyesen megsérültek. A nyomozók szerint összesen 55 ember testi épségét veszélyeztették.
2011.03.24. 09:40
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML