2014. december 20., szombat - Teofil
Deviza:  
EUR/HUF 314,55 USD/HUF 256,25 CHF/HUF 261,35
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23754 találat
 
 
Magyar Nemzet : újra napirenden az ellentőzsde?
Erős adut kaptak a kezükbe a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) osztrák tulajdonosaival szembeforduló hazai érdekcsoportok: egy január elején életbe lépett törvény a korábbinál könnyebbé és olcsóbbá teszi a részvények másik tőzsdére költöztetését. Ez a módosítás lendületet adhat egy hazai tulajdonban lévő ellentőzsde létrehozásának - ismerteti a Magyar Nemzet. A napilap cikke szerint néhány nagy papír átköltöztetésével "ki lehetne söpörni a pesti parkettet". Az új szabályozás röviden arról szól, hogy ezentúl csupán a kibocsátó társaság igazgatótanácsának kell rábólintania a tőzsdei átvezetésre.
2011.02.08. 07:30
 
 
"Szex" nélkül szaporodik a vízibolha
Egy parányi, átlátszó, "szex" nélkül szaporodó vízibolhának több génje van, mint az embernek - derítették ki amerikai genetikusok.
2011.02.07. 20:59
 
A játékfilmes szakmával tárgyaltak a kormány képviselői
A párbeszéd kezdeteként értékelte a kulturális kormányzat és a játékfilmes szakma képviselői között lezajlott hétfői találkozót az MTI-nek adott nyilatkozatában Mészáros Márta rendező, hozzátéve: konkrét ígéret, megállapodás nem született, de felvetődött egy szeptemberi filmszemle ötlete. Mint a Kossuth-díjas filmrendező elmondta, a kormányzat által kezdeményezett megbeszélésen Elekes Botond, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárságának kabinetfőnöke és Bokor Attila, a filmművészeti főosztály vezetője fogadta a filmesek képviselőit. A találkozón Mészáros Márta mellett többek között Kamondi Zoltán és Janisch Attila rendezők, illetve Pataki Ági producer vett részt.
2011.02.07. 19:30
 
 
Elrendelték a nyomozást Sukoró-ügyben
Elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóberuházás koncessziós szerződése miatt tett feljelentés ügyében; hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen - mondta Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője az MTI-nek. Gaál Szabolcs Barna, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) elnöke múlt csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: a Kehi befejezte a magyarországi kaszinóberuházások koncessziós szerződéseinek vizsgálatát, és ennek alapján a sukorói projekt ügyében büntetőfeljelentést tettek.
2011.02.07. 19:30
 
BUX: +1,20 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,80 pontos, 1,20 százalékos emelkedéssel, 23.541,92 ponton zárt hétfőn. A Mol árfolyama 1,77 százalékkal 23.000 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,85 százalékkal 5.990 forintra nőtt.
2011.02.07. 17:30
 
LMP: Orbán beszéde nem tartalmazott konkrétumokat
Orbán Viktor évértékelő beszéde gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tartalmazott arról, hogy a kormány miként akar fellépni azon súlyos problémák ellen, amelyekkel az országnak szembe kell néznie - reagált a miniszterelnök hétfői országértékelésén elhangzottakra az LMP-s Jávor Benedek. A képviselő úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor "vagy nem tudja, vagy nem akarja elárulni", hogy miként kívánnak szembenézni ezekkel a feladatokkal. Jávor Benedek szerint vagy nincsenek megoldási javaslatok és "tovább folytatódik az a kormányzati politika, amit az elmúlt hónapokban tapasztaltunk, az alkalmi rögtönzések, ötletelések, a káosz politikája", vagy nem merik az emberek elé tárni az elképzeléseket.
2011.02.07. 17:15
 
Szakértők katonai hatalomátvételt sem zárnak ki Egyiptomban
A feszültség viszonylagos enyhülésének jeleit és a hadsereg semleges magatartását emelik ki Egyiptommal foglalkozó legújabb helyzetértékeléseikben londoni stratégiai elemzők, ám a nagy citybeli cégek szakértői szerint továbbra is valószínű, hogy a kormányváltás folyamata "zűrös" lesz, sőt még mindig nem zárható ki, hogy végül a hadsereg veszi át a hatalmat. A szakértők egyöntetűen hangsúlyozzák annak lehetőségét is, hogy a betiltott, de létében megtűrt radikális iszlám szervezet, a Muzulmán Testvériség akár jelentős szerephez is juthat a jövőbeni fejlemények alakításában.
2011.02.07. 16:45
 
 
Martonyi: Magyarország mindent megtesz az EU-orosz kapcsolatok fejlesztéséért
Magyarországon úgy értékelik, hogy Oroszország a globális gazdasági-politikai rendszer meghatározó szereplője, valamint hogy az Európai Unió és Oroszország jövője a stratégiai kapcsolatok jó rendszerének kialakításától függ. Magyarország mind az unió tagállamaként, mind soros elnökeként mindent megtesz e kapcsolatok megfelelő alakítása érdekében - mondta Martonyi János hétfőn Moszkvában, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tartott találkozója után. A miniszter kifejtette: nem egyszerűen gazdasági-politikai pragmatizmusról van szó, hanem a közös jövőről.
2011.02.07. 16:15
 
Öngyilkos merénylet Afganisztánban
Egy afgán tolmács és több amerikai katona vesztette életét hétfőn egy öngyilkos merényletben, amelyet egy vámhivatalnál követtek el Kandahárban - közölte a tartományi rendőrség parancsnoka. Az Afganisztánban állomásozó NATO vezette nemzetközi erők (ISAF) egyik szóvivője az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy a halottak között amerikai katonák is vannak, de arról nem számolt be, pontosan hányan estek a támadás áldozatául. Egy másik hivatalos afgán forrás a tolmácson kívül egy afgán civil és egy ISAF-katona halálát említette. A délelőtt folyamán fegyveresek megöltek egy tartományi elöljárót Afganisztán keleti határvidékén.
2011.02.07. 15:15
 
 
Harry és Chelsy a csomagtartóban
A nyilvánosság kerülése végett autója csomagtartójában távozott Harry herceg egy londoni klubból, volt - és talán újbóli - barátnője, Chelsy Davy társaságában. Az idén 27 éves Harry, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, a brit trón harmadik számú várományosa és a 26 éves Chelsy, a modellalkatú, Zimbabwében született szőke dél-afrikai szépség hat évig ápolta meglehetősen viharos, szakításokkal és könnyes újbóli egymásra találásokkal tarkított románcát. A kapcsolat tavaly végül teljesen kifulladt, és Chelsy vissza is költözött szüleihez Dél-Afrikába.
2011.02.07. 14:30
 
 
Komoly globális hatása lehet a kínai aszálynak
Komoly globális gazdasági hatása lehet a Kína északi részén tomboló aszálynak - figyelmeztetnek szakemberek. A szárazságot figyelemmel kísérő kínai hivatal közlése szerint egyes területeken már 120 napja nincs számottevő csapadék, és az aszály eddig több mint ötmillió hektáros területen okozott kárt a termésben. Csen Lej vízügyi miniszter közlése szerint eközben már a kínai városok kétharmadát érinti a vízhiány. Szakértők attól tartanak, hogy a szárazság tovább növelheti a már amúgy is rekordmagasságban lévő globális élelmiszerárakat; az ENSZ közlése szerint az árak januárban megdöntötték 2008-as csúcsukat.
2011.02.07. 14:00
 
 
Vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és társa ellen
Jelentős értékre elkövetett rablás és önbíráskodás miatt vádat emelt az ügyészség Tasnádi Péter és társa ellen. Tasnádi Pétert tavaly májusban a Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte, bűnösnek mondta ki a többi között visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében, és felbujtóként elkövetett, két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A bíróság szerint Tasnádi 2001-től - személyes sérelmei megtorlásaként és anyagi haszonszerzés végett - bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon.
2011.02.07. 14:00
 
 
Nem változik az üzemanyagok ára
A héten nem változtat a Mol Nyrt. az üzemanyagok nagykereskedelmi árán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. A Mol egy hete bruttó 4 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az akkori mérsékléssel a benzin átlagára 359-360 forintra, a gázolajé pedig 357 forintra csökkent. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még csak 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.02.07. 13:30
 
A BM szerint csak hónapokra van Románia és Bulgária a schengeni csatlakozástól
A Belügyminisztérium semmiképpen sem években, legfeljebb hónapokban gondolkozik Románia és Bulgária schengeni övezethez csatlakozásának lehetséges határidejét illetően, és dolgozik azon, hogy a két ország pontos csatlakozási dátumát még a magyar elnökség alatt rögzítsék - közölte a tárca hétfőn az MTI megkeresésére. Az MTI annak kapcsán kereste meg a belügyi tárcát, hogy Laurent Wauquiez, Franciaország európai uniós ügyi államtitkára egy vasárnapi rádióinterjúban azt mondta, Bulgária és Románia eredetileg márciusra tervezett csatlakozása a schengeni övezethez több évbe is telhet.
2011.02.07. 13:15
 
 
Megkezdődött Londonban Assange kiadatási eljárása
Megkezdődött hétfőn Londonban Julian Assange-nak, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket tízezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítójának várhatóan többnapos kiadatási meghallgatása. A 39 éves ausztrál állampolgárt decemberben a svéd hatóságok kérésére, hivatalosan szexuális bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe Nagy-Britanniában, de később szabadlábra helyezték. A várhatóan keddig vagy szerdáig tartó meghallgatás a hírhedt délkelet-londoni börtön, a Belmarsh mellett működő, szigorúan őrzött magisztrátusi bíróságon kezdődött. Assange ügyvédei több fronton támadják a kiadatási kérést, amelyet a svéd hatóságok európai elfogató paranccsal együtt nyújtottak be a brit hatóságoknak.
2011.02.07. 13:00
 
Egyre sokkolóbb a Való Világ! A kérdés csak az, mikor lép a médiahatóság?
A tegnapi összefoglaló akár a tizennyolcas karikát is megérdemelte volna Anikó összeomlása miatt.
2011.02.07. 12:08
 
 
Megmarad Kubica karja a műtőorvos szerint
Megmarad Robert Kubica karja, de egy évbe is beletelhet, amíg teljes értékűen használni tudja - mondta a Forma-1-es lengyel Renault-pilótát megműtő vezető sebész a hétórás vasárnapi operáció után. Kubica egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet aznap. A 26 esztendős Kubica a Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében egy Skoda Fabiát vezetve a cél felé tartott, majd letért az útról, és nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadítottak ki a kocsiból, segédpilótája sértetlen maradt.
2011.02.07. 11:30
 
 
Sok lakóház leégett az ausztráliai Perthben
Mintegy hatvan ház leégett az Ausztrália nyugati partján található Perth külvárosában, miközben az országban továbbra is szélsőséges időjárási viszonyok uralkodnak - közölte hétfőn az ausztrál tűz- és katasztrófavédelmi szolgálat (FESA). A két ponton keletkezett tüzet tovább súlyosbította a keleti partvidékre múlt csütörtökön lesújtó Yasi ciklon miatt továbbra is erős szél. A tűzvészben legalább 59 lakóház, egy híd és több száz hektárnyi erdő leégett, 28 épületben pedig károk keletkeztek. A tűzoltóknak még mindig nem sikerült teljesen ellenőrzésük alá vonniuk a lángokat a nehezen elérhető, erdős területeken, ezért egyelőre biztonsági okokból senkit nem engednek vissza a tűz sújtotta területekre.
2011.02.07. 11:30
 
 
Egy parányi vízibolhának több génje van, mint az embernek
Egy parányi, átlátszó, "szex" nélkül szaporodó vízibolhának több génje van, mint az embernek - derítették ki amerikai genetikusok. A kis vízibolhának (Daphnia pulex) 31 ezer génje van, míg az embernek mindössze 23 ezer - számoltak be felfedezésükről az Indianai Egyetem kutatói. A szinte mikroszkopikus méretű Daphniát sokszor tanulmányozzák, hogy többet tudjanak meg a szennyezések és környezeti változások vízi élőlényekre gyakorolt hatásáról. A faj az első rákféle, amelynek feltérképezték a genomját. A vízibolha temérdek génje elsősorban annak köszönhető, hogy azok sokszorozódnak, és gyorsabb ütemben hoznak létre másolatokat, mint más fajoké.
2011.02.07. 10:15
 
Dél-koreai felségvizekre tévedt egy észak-koreai hajó 31 emberrel
Dél-koreai felségvizekre tévedt egy észak-koreai hajó 31 emberrel a fedélzetén, de egyelőre nem világos, hogy a bárka utasai Dél-Koreába akarnak-e menekülni - jelentette hétfőn a szöuli média. A dereglye szombaton kötött ki a tengeri határ közelében fekvő Jönpgjong szigeten, amely ellen tavaly novemberben az észak-koreai hadsereg tüzérségi támadást intézett, 4 ember halálát és 18 sebesülését okozva. Az öttonnás bárkát Jönpgjongról a Dél-Korea nyugati partvidékén fekvő kikötővárosba, Incshonba vontatták. A hajó fedélzetén 11 férfi és 20 nő tartózkodott. A hatóságok kihallgatják őket, de egy szöuli illetékes szerint a bárka utasai egyelőre nem jelezték, hogy nem kívánnak visszatérni az országukba.
2011.02.07. 09:45
 
 
Tűzvészben meghalt több kisgyerek egy romatelepen az olasz fővárosban
Tűz ütött ki vasárnap este egy romatelepen az olasz fővárosban, és meghalt négy kisgyerek - közölte a római tűzoltóság szóvivője. A barakkokból álló, szóban forgó romatelep a Ciampino repülőtér felé vezető Appia Nuova sugárút mentén található. A szerencsétlenül járt gyerekek három, öt, hét és tizenegy évesek voltak. Az ANSA olasz hírügynökség szerint négy embert tartanak nyilván eltűntként. A tűz egyelőre ismeretlen okból gyulladt ki este fél kilenckor. Egy franciaországi romatelepen is pusztított tűz vasárnap hajnalban. A Párizshoz közeli Ivry-sur-Seine romatelepén történt esetben egy eddig ismeretlen férfi halt meg, valamint könnyebben megsérült két tűzoltó.
2011.02.07. 07:15
 
 
Hende: a magyar zsidóság számíthat ránk
A magyar kormány határozottan fellép és a jövőben is fel fog lépni minden antiszemita izgatás, megnyilvánulás ellen, "a zsidó közösség számíthat ránk" - mondta vasárnap este Hende Csaba honvédelmi miniszter a 11. Herclija biztonságpolitikai konferencián Izraelben. Hende Csaba háromnapos nem hivatalos látogatáson tartózkodik Izraelben, ahol részt vesz a 11. Herclija biztonságpolitikai konferencián. A rendezvényen Izrael és Európa politikai, tudományos és technológiai együttműködésének lehetőségeiről, biztonságpolitikai kérdésekről, a globális terrorizmus veszélyeiről folytatnak eszmecserét politikusok,kutatók , szakemberek.
2011.02.06. 21:15
 
Élelmiszert, tanfelszerelést adott át Kövér László Indonéziában
Ezer ember egy hónapi élelmezéséhez elegendő alapélelmiszert, valamint kétszáz, tanfelszereléssel teli iskolatáskát adott át Indonéziában Kövér László a Merapi vulkán kitörése miatt kitelepített embereknek; az Országgyűlés elnöke ötnapos hivatalos látogatáson tartózkodik az országban. A házelnök Hamengju Buwono X. szultánnal, Yogyakarta kormányzójával folytatott szombati tárgyalásán szimbolikus jelentőségűnek nevezte, hogy tavaly júliusi megválasztása óta az első Európán kívüli hivatalos uta Ázsiába, azon belül a világgazdaság motorjának számító térségbe vezet - számolt be a helyszínről Lukács Csaba újságíró.
2011.02.06. 19:45
 
 
Tárgyalt a hatalom és az ellenzék Egyiptomban
Egyiptomban vasárnap tárgyalások kezdődtek a belpolitikai válság megoldásáról a politikai élet főszereplői között. A találkozón megállapodtak arról, hogy létrehoznak egy bizottságot, melynek feladata az alkotmánymódosítás előkészítése lesz. A válság kitörése után kinevezett alelnök, Omar Szuleimán most először találkozott a betiltott, de működő és nagy erőt képviselő iszlám szervezet, a Muzulmán Testvériség képviselőivel. Értesülések szerint a párbeszédben befolyásosnak tekintett független személyek és üzletemberek is részt vettek. Korábban két régi párt, a baloldali Nemzeti Haladó Tömörülés Pártja és a liberális Vafd is közölte, hogy kész bekapcsolódni a válság megoldását célzó dialógusba.
2011.02.06. 18:45
 
Újra összetűztek a thaiföldi és kambodzsai katonák
Újra összetűztek egymással a thaiföldi és kambodzsai katonák a két ország vitatott határvonalánál vasárnap, egy nappal az után, hogy a két ország tűzszüneti megállapodást kötött. Szemtanúk arról számoltak be, hogy puskaropogás hallatszik a térségből. Szunszern Kaevkumnerd, a thai hadsereg szóvivője is azt mondta, hogy újabb lövöldözésről kaptak híreket, de áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Pénteken kétórás tüzérségi párbajt vívott egymással a két hadsereg a mindkét ország által magáénak követelt Preah Vihear hindu templom közelében. Szombaton további félórás tűzpárbaj zajlott le. A harcokban egy-egy kambodzsai és thaiföldi katona, továbbá egy thaiföldi civil veszítette életét.
2011.02.06. 18:30
 
 
Bajnai,Oszkó: magánnyugdíj-einstand nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél
Bajnai Gordon és Oszkó Péter szerint hazugság, hogy hamis tényeken alapult a tavalyi költségvetés. A volt miniszterelnök és a volt pénzügyminiszter közleményében azt írja: ha az Orbán-kormány folytatja elődje szigorú és takarékos gazdálkodását, és nem fél bevezetni a most februárra ígért kiadáscsökkentő intézkedéseket, akkor különadók és a magán-nyugdíjpénztári befizetések "einstandolása" nélkül is teljesíthető lett volna a hiánycél. A két politikus az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben úgy fogalmaz: elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi kormány hibáit az előző kabinet számlájára kívánja írni.
2011.02.06. 18:00
 
 
Szilágyi Áron ötödik a kardozók plovdivi Grand Prix-jén
Legjobb magyarként Szilágyi Áron az ötödik helyen fejezte be a férfi kardozók plovdivi Grand Prix-versenyét. Kovács Tamás szakági szövetségi kapitány beszámolója szerint Szilágyi a négy közé jutásért az orosz Kovaljovtól kapott ki 15-8-ra. A legjobb 16-ig jutott Iliász Nikolász, míg egy fordulóval korábban búcsúzott Decsi Tamás. Mindkettőjüket a dél-koreai Kim győzte le, 15-8-ra, illetve 15-6-ra. A 64-es táblára még Nemcsik Zsolt és Gémesi Csanád fért fel a magyarok közül, de ők az első körben kikaptak.
2011.02.06. 17:45
 
 
Megvizsgálják a pénztárak vagyongazdálkodását
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal át fogja világítani a magánnyugdíjpénztárak vagyonát, megvizsgálja, hogy a vagyonkezelés a jó gazda gondosságával történt-e, és ellenőrzi a vagyonátadás, - átvétel folyamatát - jelentette be Selmeczi Gabriella vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja emlékeztetett: a nyugdíjvédelmi program elindításakor megígérték, hogy megvédik a nyugdíjasok vagyonát, a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket, és átvilágítanak minden egyes fillért. Ennek érdekében szeretnének hétfőn benyújtani a parlamentnek egy önálló indítványt, mely több törvénymódosítást tartalmaz, s célja az, hogy a Kehit "helyzetbe hozza" az ellenőrzés folyamán.
2011.02.06. 15:45
 
 
Csak az interneten forgalmazzák majd Pater Sparrow új filmjét
A napokban kezdték el forgatni Pater Sparrow, azaz Verebes Zoltán új projektjét: az Aura című filmsorozat egy-másfél perces epizódokból áll és kizárólag az interneten forgalmazzák majd."Saját szokásaimat figyelve döbbentem rá, hogy sokkal több kisfilmet nézek az interneten, mint a televízióban" - indokolta választását a filmrendező az MTI-nek. Mint mondta, mindig is érdekelte a televíziózás, ezért szívesen készít sorozatot. Az 52 részesre tervezett széria főleg a képi világra épít és leginkább egy fekete-fehér képregényhez fog hasonlítani. A történetek a nagyvárosi ember impresszióiból építkeznek.
2011.02.06. 15:15
 
Hamis bombariadó miatt evakuáltak több moszkvai pályaudvaron
Moszkvában vasárnap délelőtt átkutatták a főváros mind a kilenc pályaudvarát, mivel reggel egy ismeretlen telefonon közölte a rendőrséggel, hogy három pályaudvaron robbanószerkezetet helyeztek el. A hatóságok három pályaudvart kiürítettek. A Komszomolszkaja téren három pályaudvar van, a Leningrádi, a Kazanyi és a Jaroszlavli, ezért magát a teret is gyakran a "három pályaudvar" néven emlegetik, és nem kizárt, hogy a figyelmeztetés erre vonatkozott. Mivel azonban ez egyértelműen nem tűnt ki, így a Komszomolszkaján lévő három pályaudvart evakuálták, s úgy kutatták át. A többin "csak" alapos kutatást folytattak.
2011.02.06. 13:45
 
 
Oszkó: bemutatom, hogy hiányos dokumentumok alapján akarnak gyanúba keverni
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogbejegyzésében azt közölte, a független nyilvánosságot és a jogot felhasználva mutatja be a következő napokban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján igyekeznek őt hamis gyanúba keverni a Sukoró-ügyben. Oszkó Péter azt írta: ő maga mindig is vállalta a személyes felelősséget döntéseiért és tetteiért, "s lévén, hogy tisztességgel végeztem a munkámat, így aztán nem is tartok vagy tartottam semmiféle kérdőre vonástól". A politikus azt írta: eszköze a független nyilvánosság és a jog, "illetve amennyi mára maradt belőle".
2011.02.06. 13:30
 
Martonyi János Moszkvába látogat
Orosz kollégája, Szergej Lavrov meghívására egynapos látogatásra vasárnap este Moszkvába érkezik Martonyi János magyar külügyminiszter. Martonyi János hétfőn vendéglátója mellett megbeszélést folytat Konsztantyin Koszacsovval, a duma külügyi bizottságának elnökével is. A magyar tárcavezető magas állami kitüntetést ad át az Orosz Tudományos Akadémia Európai Intézete osztályvezetőjének, Ljubov Siselina professzornak.
2011.02.06. 11:45
 
 
Folytatódnak a tüntetések Egyiptomban, Mubarak nem tágít
Nem szűnnek a tüntetések a kairói Tahrír téren Hoszni Mubarak egyiptomi elnök távozásának követelésére a megmozdulások 13., vasárnapi napján sem, miközben az államfő tartja magát ahhoz, hogy kitölti mostani mandátumát. Ennek jeleként elnökölt új kormányának szombati ülésén, amely után a miniszterek az élet normális mederbe való visszatéréséről tettek bejelentéseket: újraindulnak a egyiptomi államvasutak leállított vonatai, minden vonalon közlekedik a kairói metró, ismét kapnak benzint a fővárosban működő, külföldi tulajdonban lévő benzinkutak, nem korlátozzák a vásárolható javak mennyiségét, kenyérből és gázból is van elégséges mennyiség, újranyitnak a bezárt hivatalok, a bankok többsége.
2011.02.06. 09:45
 
 
Hétfőn tartja országértékelő beszédét Orbán Viktor
Hétfőn tartja tizenharmadik országértékelőjét Orbán Viktor. A miniszterelnök Magyarország megújul címmel mondja el hagyományos beszédét a Millenárison a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".
2011.02.06. 09:30
 
Az Egyiptomból hazaérkező turisták nem érzékelték az egyiptomi zavargásokat
A szombat este Hurgadából hazaérkező turisták elmondásuk szerint nem sokat érzékeltek az Egyiptomban napok óta tartó zavargásokból, de több ottani programjukat az utazásszervezők lemondták. Molnár Ágnes, az egyik turista az MTI-nek azt mondta, végig biztonságban volt, mivel a fakultatív programok elmaradtak, és a nyaralás nagyobb részét a tenger nyílt vízén töltötte. Elmondása szerint Hurgada viszonylag nyugodt volt, mindössze az egyik bank előtt látott két tankot, és kisebb fosztogatásokról kaptak hírt. A szolgáltatások akadoztak, például az étel-ital szállításban, illetve több szállodát bezártak - mondta.
2011.02.06. 08:30
 
Schmitt: a moldvai csángók is magyar állampolgárokká válhatnak
Az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően a moldvai csángó magyarok is magyar állampolgárokká válhatnak - írta Schmitt Pál köztársasági elnök a XV.csángóbálra írt köszöntőjében, amelyet a szombati bálon ismertettek. A köszöntőjében a köztársasági elnök kiemelte, hogy idén Domonkos Pált Péter néprajzkutató emlékének szentelik az estét, akinek nem kis része van abban, hogy ma az anyaországiak ilyen kíváncsiak csángó testvéreikre, hogy ilyen felelős szeretettel fordulnak feléjük.
2011.02.05. 20:45
 
Felfüggesztették a papi szolgálat alól a bólyi plébánost
Felfüggesztette a papi szolgálat alól Veres András, a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzója a tiltott pornográf felvétellel való visszaéléssel gyanúsított bólyi plébánost szombaton. "Amíg az üggyel kapcsolatos vizsgálat tart, a bólyi plébános nyilvános papi szolgálatot nem végezhet. Minden előzetes ítélkezés elkerülése végett, az ártatlanság vélelmének fenntartásával, a vizsgálat lezárása után várható végleges intézkedés" - írta a püspök a laphoz eljuttatott közleményében. Megjegyezte: a bólyi plébánossal kapcsolatban megjelent hírekről idáig ő maga semmit sem tudott.
2011.02.05. 19:15
 
 
Elvetette a kormány a Szépművészeti Múzeum felszín alatti bővítésének tervét
Felülvizsgálta a kormány a Szépművészeti Múzeum bővítésének eddigi terveit, és a múzeum vezetésével egyetértésben úgy döntött, hogy a térszín alatti bővítés helyett a fejlesztés a felszín felett valósuljon meg, egy átfogóbb múzeumi fejlesztés keretében - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtó- és kommunikációs titkárságal. Az új elképzelésekről Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója február közepén tájékoztatja majd a közvéleményt.
2011.02.05. 18:15
 
 
A szülők többsége nem tanítja meg gyermekét a kézmosás fontosságára
A szülők háromnegyede nem figyelmezteti gyermekét az étkezés előtti kézmosásra - hívta fel a figyelmet egy Nagy-Britanniában végzett új vizsgálat. Egy közelmúltban végzett felmérés azt is kimutatta, hogy öt szülőből egy nem szól rá a gyermekére, hogy mossa meg a kezét, miután kijött a mellékhelyiségből. A megkérdezettek közül minden tizenhatodik szülő úgy véli, hogy nem neki, hanem az iskolának kell megtanítani a gyerekeket a kézmosás alapvető higiéniai szabályaira.
2011.02.05. 18:12
 
 
Londoni elemzők szerint 2019-2020-ban lehet magyar eurócsatlakozás
Magyarország és a többi térségi euróövezeti tagjelölt legkorábban 2019-2020-ban, sőt esetleg csak az azt követő évtizedben csatlakozhat az euróövezethez, és ha az uniós hatóságok az egyes tagállamokat sújtó adósságválság nyomán szigorítják az államadósság-rátával kapcsolatos maastrichti csatlakozási feltételek alkalmazását, azt elsősorban Magyarország szenvedheti meg - jósolták londoni felzárkózó piaci elemzők. A JP Morgan bankcsoport citybeli szakelemzői megerősítették, hogy Magyarország és Lengyelország lehetséges legkorábbi eurócsatlakozási időpontját 2019-re tolták ki, Csehország belépését pedig 2020-ra, vagy még későbbre valószínűsítik.
2011.02.05. 17:45
 
Női kézilabda KEK: egygólos hátrányban az FTC
A Ferencváros minimális hátrányba került a dán Viborg otthonában a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének első, szombati mérkőzésén. Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-33 (19-18). Az első félidő végig szoros volt, 1-2 góllal vezetett hol az egyik, hol a másik gárda. Támadásban Szucsánszki és Zácsik remekelt, a dán alakulat pedig főleg gyors indításokból volt eredményes. A szünet után gyorsan meglépett a Viborg 25-21-re, de sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak, s a folytatásban ismét fej fej mellett haladt a két gárda. A végül 34-33-as vereséggel az FTC-nek komoly esélye maradt a továbbjutás kiharcolására az egy hét múlva esedékes népligeti visszavágón.
2011.02.05. 16:45
 
 
Kislány lesz Beckhamék negyedik gyermeke
A jelek szerint teljesül Beckhamék legnagyobb vágya: negyedik gyermekük az orvosi vizsgálatok szerint kislány lesz. A család szóvivője a múlt hónapban jelentette be, hogy Victoria Adams, David Beckham világhírű futballsztár felesége gyermeket vár, és a legújabb családtag érkezése a nyáron esedékes. Victoria eddig három fiúgyermekkel ajándékozta meg férjét: Brooklyn 11 esztendős, Romeo nyolc-, Cruz pedig ötéves. A házaspár soha nem csinált titkot abból, hogy a három fiú után nagyon szeretnének egy kislányt is. A The Sun című brit bulvárlap szombati beszámolója szerint ez a vágy ezúttal teljesülni látszik, a legutóbbi ultrahangos vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy Beckhaméknek kislánya lesz.
2011.02.05. 16:30
 
 
Martonyi: Európa nem akar beavatkozni egyetlen ország belügyeibe sem
Európa nem akar beavatkozni egyetlen ország belügyeibe sem, de mindig ott van, ahol a segítségére szükség van, hogy támogassa az alapvető értékeket és elveket - húzta alá Martonyi János külügyminiszter a Hszinhua kínai hírügynökségnek adott interjújában, az egyiptomi történésekről feltett kérdésre adott válaszában. A fényképes interjút online kiadásának címoldalán közölte szombaton a Global Times (GT) című kínai napilap.
2011.02.05. 16:30
 
 
Negredót és mellé 28 millió eurót adna Agüeróért a Real Madrid
Huszonnyolcmillió eurót fizetne, illetve átengedné Alvaro Negredót az Atlético Madridnak a Real Madrid Sergio Agüero argentin válogatott labdarúgóért. A Marca című sportlap beszámolója szerint ehhez a királyi klubnak előbb élnie kellene két idényre vonatkozó visszavásárlási jogával, vagyis meg kellene szereznie Negredót a Sevillától, ahova a támadó 2009-ben került négy évre éppen a Real Madridtól. Az Atlético minimum 45 milliót kér Agüeróért, a Real azonban ezt az igényt úgy elégítené ki, hogy 28 millió eurót és mellé egy "biztos értéket" ajánlana.
2011.02.05. 15:00
 
 
Női kézilabda BL: győzött a Győr Volgográdban
A Győri Audi ETO KC 26-24-re nyert az orosz Dinamo Volgográd otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán. Eredmény, középdöntő, II. csoport, 1. forduló: Dinamo Volgográd (orosz) - Győri Audi ETO KC 24-26 (11-14). A hajrában a Volgográd komoly erőket mozgósított, feljött 24-26-ra, Pálinger azonban védéseivel segített, így értékes két ponttal zárta a nagy kirándulást a Győr, amely jövő vasárnap a német HC Leipziget fogadja.
2011.02.05. 15:00
 
 
Homeopátiás "túladagolást" hajtottak végre önkéntesek Szegeden
A homeopátiás készítmények hatástalanságát bizonyítandó homeopátiás "túladagolást" hajtottak végre önkéntesek egy szegedi gyógyszertár előtt; az aktivisták az ajánlott mennyiség többszörösét vettek be vettek be egy álmatlanságra ajánlott szerből. Az önkéntesek félóra elteltével is vidáman beszélgettek a téren, s mint mondták, egyikük sem álmosodott el. A figyelemfelkeltő demonstráció célja, hogy az utca emberében is tudatosítsa, a homeopátiaként ismert eljárás nincs tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, a készítmények hatásosságát nem vizsgálják, és számos szabályozási hiányosság is tapasztalható engedélyezésük körül - mondta Györgyey János kutatóbiológus, a szegedi akció egyik szervezője.
2011.02.05. 14:30
 
Bibó társaság: Magyarországon megszűnt a demokrácia és a köztársaság
Magyarországon megszűnt a demokrácia és a köztársaság, de ebbe a magyarok többsége nem fog beletörődni, mert szabadságban akar élni - hangzott el a Bibó István Közéleti Társaság emlékülésén, melyet a Magyar Köztársaság kikiáltásának 65. évfordulója alkalmából tartottak. Debreczeni József közíró szerint azért jelenthető ki, hogy megszűnt Magyarországon a demokrácia és a köztársaság, mert a hatalom minden féket és ellensúlyt felszámolt vagy megszállt, a jogállam csak itt-ott működik, a szabadságjogok gyakorlása egyre durvább korlátokba ütközik, és a hatalom mindent megtesz azért, hogy megakadályozza versenyképes alternatíva fellépését a következő parlamenti választásokon.
2011.02.05. 14:15
 
 
Tóásó ügyvédje emberi jogi fórumhoz fordult a politikai manipuláció miatt
A Rózsa-ügyben csaknem két éve bolíviai börtönben fogva tartott két vádlott - a magyar állampolgárságú Tóásó Előd és a bolíviai-horvát Mario Tadic - védőügyvédje panaszt emelt védencei alapvető jogainak megsértése és az ügy politikai manipulációja miatt az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) emberjogi bíróságánál. Gianni Prado ügyvéd közlése szerint- beadvánnyal fordult az AÁSZ Amerika-közi Emberi Jogi Bíróságához (CIDH), kérvényében utalva arra, hogy a terrorcselekményekkel vádolt védenceit 2009 áprilisa óta tartják a San Pedro börtönben mindenféle bírói szankció nélkül, a bolíviai törvényekkel ellentétben, jogsértő módon.
2011.02.05. 13:30
 
 
Az MSZP szerint ön- és közveszélyes a nemzetgazdasági tárca magatartása
Az MSZP szerint a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium "ön- és közveszélyes" magatartást tanúsít azzal, hogy "képtelen szembenézni a tényekkel, és hideglelést kap a kritikától". Burány Sándor, az MSZP országgyűlés képviselője közleményében azt írta: Matolcsy György az Országgyűlés elé terjesztett zárszámadási törvényjavaslatában még maga ismerte el, hogy a 2008-2009-es válság folyamatai nem voltak előreláthatók, most mégis többek között a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) teszi ezért felelőssé.
2011.02.05. 12:00
 
 
Banai Péter: nem okoznak zavart a magánnyugdíjrendszerben maradók
Költségvetési szempontból semmilyen zavart nem okoz, hogy százkétezren maradnak a magánnyugdíjrendszerben, hiszen a kormány konzervatív módon számolt ezzel a lehetőséggel - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. A lapban megjelent interjúban azt mondta: az idei költségvetés az állami nyugdíjrendszerbe történő átlépésekből csak 530 milliárd forint nyugdíjakat és nyugdíjjellegű kiadásokat finanszírozó bevétellel számolt. A magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerbe átlépők vagyona ennek várhatóan a többszöröse, így az említett 530 milliárd forint feletti rész az államadósság csökkentésére fordítható.
2011.02.05. 11:00
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML