2015. április 27., hétfő - Zita
Deviza:  
EUR/HUF 302,35 USD/HUF 279,05 CHF/HUF 291,89
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
24216 találat
 
Új Dunántúli Napló: hétszáz dolgozója perli a pécsi egyetemet
Több mint hétszáz alkalmazottja perli a Pécsi Tudományegyetemet elmaradt kockázati pótlékok, illetve az egyenlő bánásmód elvének megsértése miatt - írta az Új Dunántúli Napló csütörtöki számában. Burrat Husam ügyvéd a lapnak úgy nyilatkozott: az egyetemen azonos munkakörben dolgozó közalkalmazottak között tettek különbséget a kockázati pótlékoknál. Az intézmény ellen született már másodfokú, elmarasztaló ítélet, több ügyben pedig kiegyeztek a felek. Az ügyvéd szerint - tekintve, hogy a perek azonosak - nem érthető, hogy többszöri megkeresése ellenére sem hajlandóak velük egyeztetési tárgyalásokat folytatni. A követelés személyenként legalább 720 ezer forint - tette hozzá.
2011.03.17. 13:20
 
Az Európai Csalás Elleni Hivatal reformját javasolja az Európai Bizottság
Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) reformjára tett javaslatot csütörtökön az Európai Bizottság. A javaslat célja az erről szóló közlemény szerint az OLAF hatékonyságának és elszámoltathatóságának javítása, a vizsgálati függetlenség egyidejű megőrzése mellett. Az OLAF 1999-es létrehozása óta mintegy 4500 vizsgálatot hajtott végre, és jelentős mértékben hozzájárult az uniós költségvetés csalárd tevékenységekkel szembeni védelméhez. Az Európai Bizottság - a legfőbb uniós végrehajtó testület - azonban néhány kulcsfontosságú területen erősíteni kívánja az OLAF kapacitását.
2011.03.17. 13:00
 
 
MSZP: Szijjártó fizessen
Az MSZP továbbra is arra szólítja fel Szijjártó Pétert, hogy fizesse vissza "a jövedelme és a mezei államtitkárok juttatása közötti, havi egymillió forintos különbözetet, amelyet továbbra is fölmarkol minden hónap elején". Az ellenzéki párt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy a miniszterelnöki szóvivő havi jövedelme bőven meghaladja a kétmillió forintot, "így hónapról hónapra beveri a fejét a közszférában bevezetett bérplafonba", miután a vonatkozó törvényt "szó szerint Szijjártó Péterre szabták, a miniszterelnöki biztosnak kinevezett szóvivő így egy munkáért két fizetést vehet fel, s a legjobban kereső állami alkalmazottként kétszer annyit keres, mint a belügyminiszter".
2011.03.17. 10:00
 
 
Ultimátumot adott a líbiai hadsereg Bengázi lakosainak
A líbiai hadsereg szerda este ultimátumot intézett a felkelők fő központjának számító Bengázi lakosaihoz: eszerint éjfélig el kell hagyniuk azokat a körzeteket, ahol fegyveresek állomásoznak, vagy fegyverraktárak vannak. Az al-Libya tévécsatornán megjelent szöveg szerint a hadsereg a lakosok segítségére siet, s "megtisztítja a várost a fegyveres bandáktól". Helybeliek beszámolója szerint a településen az ultimátum dacára nyugalom volt éjszaka. A bejelentést egy bengázi lakos a pszichológiai hadviselés részének mondta.
2011.03.17. 08:50
 
 
Magyar-német államfői találkozó Berlinben
A magyar belpolitikai helyzetről, a gazdasági reformtörekvésekről és az alkotmányozás folyamatáról tájékoztatta Christian Wulff német államfőt szerdán Berlinben Schmitt Pál. A magyar köztársasági elnök és vendéglátója közös sajtóértekezleten számolt be a német elnöki rezidencián, a Bellevue Palotában tartott tárgyalásokról. Christian Wulff Magyarországot jó barátként és partnerként említette, külön kiemelve, hogy ez a viszony hosszú múltra tekint vissza. A német államfő szerint Németország sokat tanulhat Magyarországtól, és ezzel összefüggésben az 1956-os magyar szabadságharcra utalt. Utalt arra, hogy Magyarországról kiváló kép alakult ki a világban, amit - mint hozzáfűzte - továbbra is meg kell őrizni.
2011.03.16. 20:00
 
 
Esküvői ajándékok helyett jótékonyságot kér Vilmos herceg
Esküvői ajándékok helyett jótékonykodásra kéri az alattvalókat Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton. A St. James-palota - Vilmos és édesapja, Károly walesi herceg közös londoni rezidenciája - szerdán közölte, hogy a fiatal trónörökös és kedvese külön esküvői ajándékalapot hozott létre, kérve az őket megajándékozni szándékozókat, hogy a nekik szánt tárgyi ajándékok helyett inkább ebbe az alapba fizessenek be adományokat. Lehet támogatni például hátrányos helyzetű fiatalok élethelyzetének javításáért tevékenykedő sport- és művészeti alapítványokat, tehetséges gyermekek érvényesülését segítő szervezeteket, vagy a természeti örökség megőrzését támogató kezdeményezéseket.
2011.03.16. 19:30
 
 
Ésszerűsítik az MTVA és a közszolgálati médiumok közötti elszámolást
A kormánypárti képviselők szavazataival elfogadták azt a zárószavazás előtt beterjesztett, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a közszolgálati médiumok közötti elszámolást ésszerűsítő módosító javaslatot, amelyet a fideszes Dancsó József nyújtott be az államháztartási törvényhez szerdán. Az indítvány a médiatörvényt úgy változtatja meg, hogy lehetővé teszi a csoportos adóalanyiságot az alap és a közszolgálati médiumok számára. Az indítvány a médiatörvényt úgy változtatja meg, hogy lehetővé teszi a csoportos adóalanyiságot az alap és a közszolgálati médiumok számára.
2011.03.16. 19:10
 
 
MEÚSZ-konferencia: szükség van a közszolgálati hírekre a médiavilágban
A tavalyi iszapkatasztrófa esete újra megmutatta, hogy az emberek még mindig a közszolgálati médiához fordulnak, ha hiteles információkat akarnak beszerezni - mondta Kakuk L. Tamás, a Duna Televízió hírháttérműsorainak főszerkesztője szerdán a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) által rendezett konferencián. A kerekasztal résztvevői úgy vélekedtek: a bulvárhíreket tényhírekkel egy szinten kezelő online világban a közszolgálati híreknek továbbra is gyorsan, pontosan, kiegyensúlyozottan kell beszámolniuk az eseményekről.
2011.03.16. 17:30
 
BUX: -1,52 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 338,98 pontos, 1,52 százalékos csökkenéssel, 21.900,39 ponton zárt szerdán. A Mol árfolyama 0,35 százalékkal 22.700 forintra erősödött, az OTP részvények ára 3,23 százalékkal 5.300 forintra csökkent.
2011.03.16. 17:20
 
 
Koltay Gábor lesz a József Attila Színház megbízott ügyvezetője
Koltay Gábor rendező lesz április 1-től a budapesti József Attila Színház megbízott ügyvezető igazgatója - jelentette be a teátrum szerdai nyilvános társulati ülésén a kultúráért felelős főpolgármester-helyettes. Csomós Miklós a társulat előtt tartott beszámolójában emlékeztetett arra, hogy a fővárosnak soha nem állt szándékában megszüntetni a József Attila Színházat; korábban színházi célú hasznosítási pályázatban gondolkodtak, ezt a tervet azonban elvetették. Mint a városvezető bejelentette, március 31-én távozik az angyalföldi teátrum jelenlegi igazgatója, Méhes László, helyét megbízott ügyvezetőként Koltay Gábor veszi át, a főváros pedig még áprilisban igazgatói pályázatot ír ki.
2011.03.16. 17:20
 
Izraeli légitámadás a Gázai övezetben
Legalább két palesztin vesztette életét szerdán abban a támadásban, amelyet az izraeli légierő indított a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász iszlamista szervezet egyik biztonsági létesítménye ellen - közölték a gázai hatóságok. A gázai egészségügyi minisztérium mentőszolgálatának vezetője közölte, hogy az áldozatokat az izraeli légierő F-16-os vadászgépeiről kilőtt rakéták sebesítették meg. Más források szerint a halálos áldozatok mellett legalább három sebesültje van a támadásnak.
2011.03.16. 16:50
 
 
MSZP: megbukott a költségvetés
Az MSZP szerint a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása azt bizonyítja, hogy megbukott a költségvetés, ezért Matolcsy Györgynek abba kellene hagyni a kísérletezgetést és távoznia kellene a Nemzetgazdasági Minisztérium éléről. Szanyi Tibor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ha alig két és fél hónap elteltével módosítani kell egy költségvetést, "kulturált kormányok" be szokták látni, hogy a büdzsé megbukott. Véleménye szerint ezt támasztja alá az is, hogy az államháztartás hiánya az első két hónapban elérte az éves előirányzat 81 százalékát.
2011.03.16. 15:10
 
 
Vádat emelt a katonai ügyészség a HM-nél történt vesztegetések ügyében
Vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség a Honvédelmi Minisztériumnál történt vesztegetések ügyében. A vádhatóság szerint a vádlottak bűnszervezetben követték el tettüket. Balogh Zoltán, az ügyészség szóvivője a honvédséget érintő legnagyobb horderejű ügynek nevezte az eljárást. A nyomozást vezető ügyész, Waltner Rolland azt mondta: a tavaly januárban indult eljárásban eleinte még nem tudták, hogy a bűnszervezet ilyen széles körű, hiszen 18 vádlottja van. Mihalik Balázs százados ismertette: az ügy a HM négy szervezeti egységét, négy gazdasági társaságot, illetve a velük szerződésben álló, részükre szolgáltatást nyújtó húsz céget érintett.
2011.03.16. 13:50
 
 
Újabb csúcson a gázolaj ára
Emeli bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., s ezzel újabb csúcsot ér el a dízel ára, a benziné a héten nem változik - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI. Az emeléssel a gázolaj átlagára 377 forintra nő, a benziné 374-375 forint marad. A Mol egy hete 5-5 forinttal emelte az árakat. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.
2011.03.16. 13:40
 
 
Életműdíjat kap Tarr Béla Isztambulban
Életműdíjat kap az Isztambuli Filmfesztiválon Tarr Béla, akit filmrendezői munkásságáért és a kortárs filmművészetre gyakorolt hatásáért tüntetnek ki - közölte a Magyar Filmunió. Az április 2-án kezdődő és immár 30. alkalommal megrendezendő isztambuli seregszemle Törökország legfontosabb filmes eseménye. A fesztivál nyitó napján Tarr Béla személyesen veszi át az elismerést - olvasható a közleményben. Isztambulban műsorra tűzik Tarr Béla legújabb filmjét, A torinói ló című alkotást, amelyet a Berlinalén a zsűri nagydíjával tüntettek ki.
2011.03.16. 13:20
 
 
Japán: 26 ezer embert mentettek meg, az eltűntek száma meghaladja a tízezret
Több mint 26 ezer embert mentettek meg Japán földrengés és szökőár sújtotta részén, miközben az eltűntek száma meghaladja a tízezret - mondta Kan Naoto japán kormányfő. A politikus a katasztrófa következményeit felszámoló testület ülésén beszélt. Hangoztatta, hogy figyelemmel kell kísérni a kialakult helyzetet, a lakosságot pedig nyugalomra kell inteni, s elmagyarázni az embereknek, hogy fenyegeti-e őket veszély. Hangoztatta, hogy itt az ideje hozzálátni a helyreállításhoz.
2011.03.16. 13:10
 
 
Az MSZP lemondatná a fideszes Szabó Zsoltot is
Lemondásra szólítja fel Szabó Zsoltot az MSZP, mert a fideszes politikus képviselőként és polgármesterként is vett fel költségtérítést. Újabb fideszes politikus bukott le, amikor kiderült, hogy Szabó Zsolt országgyűlési képviselőként és hatvani polgármesterként is költségtérítést vett fel, ami törvénytelen - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője. A kormánypárti politikusról a Blikk írta meg, hogy önkormányzati tisztsége után költségtérítést, parlamenti képviselőként pedig teljes összegű választókerületi pótlékot vett kézhez. A szocialista Török Zsolt ezt jogtalannak, tisztességtelennek és pofátlannak nevezte.
2011.03.16. 12:10
 
Lebontatná a vereckei honfoglalási emlékművet egy ukrán szélsőjobbos szervezet
A vereckei magyar honfoglalási emlékmű lebontását követelő viszontkeresetet nyújtott be az illetékes kárpátaljai bírósághoz Oleg Kucin, a szélsőjobboldali Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezetének vezetője, a honfoglalási emlékjel 2011. február 19-i felgyújtásának egyik gyanúsítottja - írta a Kijevben megjelenő Ukrajina Moloda című napilap. A nacionalista szellemiségű újságnak adott interjúban Kucin elmondta, hogy keresetében az emlékmű lebontásának elrendelését követeli a bíróságtól.
2011.03.16. 11:40
 
 
Semjén: az igazi garancia a határon túli magyaroknak a választójog lesz
A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a határon túli magyarok számára az állampolgárság mellett a valódi garanciát a szavazati jog jelenti; Semjén Zsolt a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában szerdán azt mondta, akik most állampolgársági esküt tettek, őket ugyanúgy megilleti az alkotmány védelme minden téren. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese kiemelte: az új alkotmány kimondja egyrészt, hogy egységes magyar nemzet van, illetve a korábbi alkotmány azon nagyon gyenge passzusát, hogy Magyarország felelősséget érez a határon túli magyarokért, úgy változtatják meg, hogy felelősséget visel a határon túli magyarságért.
2011.03.16. 11:40
 
Japán: 26 ezer embert mentettek meg, az eltűntek száma meghaladja a tízezret
Több mint 26 ezer embert mentettek meg Japán földrengés és szökőár sújtotta részén, miközben az eltűntek száma meghaladja a tízezret - mondta Kan Naoto japán kormányfő. A politikus a katasztrófa következményeit felszámoló testület ülésén beszélt. Hangoztatta, hogy figyelemmel kell kísérni a kialakult helyzetet, a lakosságot pedig nyugalomra kell inteni, s elmagyarázni az embereknek, hogy fenyegeti-e őket veszély. Hangoztatta, hogy itt az ideje hozzálátni a helyreállításhoz.
2011.03.16. 00:00
 
 
Vona: a Fidesz a gazdagok pártja
A Fidesz a gazdagok pártja, az Orbán-kormány pedig a gazdagok kormánya - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden pártjának március 15-i ünnepségén a budapesti Deák téren. Az ellenzéki politikus néhány ezres hallgatósága előtt leszögezte: a kormány által bejelentette Széll Kálmán Tervet "az első tavaszi szellő elfújja majd", de van másik megoldás, ezért a Jobbik elkészítette a IV. Béla programot, amely alternatívát nyújt a kormány politikája helyett Magyarország problémáinak megoldására.
2011.03.15. 17:50
 
 
Bizonyítottan 3373 halálos áldozata van a japán földrengésnek
Az újabb, de nem végleges hivatalos jelentés szerint bizonyítottan 3373 halálos áldozata van a Japánt pénteken megrázó földrengésnek és a nyomában pusztító cunaminak. A szigetország rendőrségének kedden nyilvánosságra hozott adatai szerint az eltűntek száma 6746, a sebesülteké pedig 1897. A hatóságok aggodalmai szerint a halálos áldozatok száma meghaladhatja a 10 ezret, mivel nagyon sokan tűntek el. Naponta újabb és újabb holttestek kerülnek elő. Az egyik leginkább sújtott Mijaga prefektúra rendőrfőnöke közölte: bizonyos abban, hogy csak ebben a kormányzóságban több mint 10 ezren haltak meg.
2011.03.15. 16:10
 
 
Mesterházy: alkotmányos puccs zajlik
Mesterházy Attila szerint alkotmányos puccs zajlik Magyarországon, amelyet csak közös erővel, a demokratikus többség megteremtésével lehet megakadályozni. Ha ez sikerül, az alkotmányos puccs el fog bukni - mondta az MSZP elnöke pártja ünnepi rendezvényén kedden a Pilvax közben. Kijelentette: az új alaptörvény kormánypárti tervezete méltatlan március 15. örökségéhez, a benne foglaltak nem a szabad és független Magyarország értékei. "Veszélyben a szabadság, a demokrácia és a közös hit, hogy együtt, összefogva, közösen teremthetünk jobb világot magunknak és gyermekeinknek" - mondta a szocialista pártelnök.
2011.03.15. 15:00
 
 
Nem veszélyezteti az európaiak egészségét a japán reaktorkatasztrófa
Nem veszélyezteti az európaiak egészségét a japán reaktorkatasztrófa - mondta Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője. "Jelenleg semmi nem utal arra, hogy a radioaktív szennyeződés elérhetné a világ Japánon kívüli részeit, és különösen nem az EU-t" - jelentette ki az uniós végrehajtó testület sajtótájékoztatóján Olivier Bailly. Közölte, hogy Japán a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségen keresztül tájékoztatást adott a helyzetről, de segítséget nem kért. Bailly szerint azonban az unió kész a segítségnyújtásra, ha annak szükségessége felmerül. Az Európai Bizottság - tette hozzá - tudomással bír arról, és támogatja is, hogy a tagállamok nagy többsége azt ajánlotta polgárainak, ha tehetik, halasszák el utazásukat Japánba.
2011.03.15. 14:50
 
 
300 kg-os delfin ugrott egy hajó fedélzetére
Egy 300 kilogramm súlyú delfin ugrott egy hajó fedélzetére Dél-Florida partjainál, megsebesítve egy ott tartózkodó nőt. A helyi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy egy bérelt hajó kapitánya hívta a mentőszolgálatokat vasárnap délután, amikor a hajó fedélzetére ugrott delfin ráesett az egyik utasra. A nőnek nem lett komolyabb sérülése, az állatot pedig egy kötél segítségével sikerült visszajuttatni a vízbe.
2011.03.15. 14:30
 
Tucatnyi embert állítottak elő a rendőrök a Hősök teréről
Több mint egy tucat személyt állítottak elő a Hősök teréről, akikkel szemben feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértése miatt intézkedtek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint mivel a jogsértést többen a rendőri felszólítás ellenére tovább folytatták, a rendőrség előállította őket. Az intézkedés közben a résztvevők közül többen a rendőrökre támadtak, őket elfogták. Mivel így a rendezvény békés jellegét elvesztette, a rendőrség felszólította a főszervezőt, hogy annak befejezésére haladéktalanul intézkedjen. A főszervező a rendezvényt befejezettnek nyilvánította.
2011.03.15. 14:20
 
 
LMP: a magyar nemzet demokratikus alkotmányozást kíván
A magyar nemzet demokratikus alkotmányozást kíván az oktrojált alkotmányozás helyett - jelentette ki Schiffer András az LMP fővárosi, Teleki László téren tartott ünnepi megemlékezésén. A frakcióvezető szerint érdemes felidézni, hogy a történetírás az alkotmányozásnak két módját ismeri: az egyiket oktrojált alkotmányozásnak hívják, és ezt a központi hatalom végzi el. Ebben az esetben és felfogásban az állam feladata a társadalom megszervezése, a célok meghatározása, és ezeknek alárendelik az egyes polgárok érdekeit. Úgy fogalmazott, hogy a hatalom ilyenkor is adhat engedményeket, de ezeket bármikor visszavonhatja.
2011.03.15. 14:20
 
A román kormányfő köszöntő üzenete a magyarokhoz
A nemzeti kisebbségek általában, így a romániai magyarság is szellemi gazdagság forrását jelentik Románia számára, amit értékesíteni kell az ország kulturális kincsének kiteljesítése érdekében - írta március 15-i köszöntő üzenetében Emil Boc román miniszterelnök. Boc szerint a román-magyar kapcsolatoknak az elmúlt években való megerősítése bölcsességről, nyitottságról tanúskodik, és az idén is románok és magyarok együtt fejezik ki közös óhajukat, hogy egyetértésben építsék az európai jövőt.
2011.03.15. 14:00
 
Megkezdődött a 2012-es londoni olimpiára a jegyek árusítása
Megkezdődött kedden a 2012-es londoni nyári olimpiai játékok belépőinek árusítása. A forgalomba kerülő 6,6 millió jegyért a Nagy-Britanniában és a brit korona függő területein élők, valamint az európai gazdasági térség - az EU-tagállamok, köztük Magyarország, emellett Norvégia, Izland és Svájc - állampolgárai folyamodhatnak közvetlenül a londoni szervező bizottság külön e célra létrehozott honlapján, de fordulhatnak országuk kijelölt viszonteladóihoz is.
2011.03.15. 13:20
 
Kárpátaljai magyar szervezet válasza az ukrán nacionalisták vádaskodásaira
A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) kedden nyílt levelet tett közzé, amelyben visszautasítja a szélsőjobboldali Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezetének magyarellenes vádaskodásait az 1939-es kárpátaljai eseményekkel és a vereckei magyar honfoglalási emlékművel kapcsolatban. Az ungvári zakarpattya.net.ua hírportálon publikált, Dupka György MÉKK-elnök által jegyzett írásban a magyar szervezet a Szvoboda egy nappal korábban ugyanitt megjelent nyilatkozatára válaszol, amelyben az ukrán párt kárpátaljai szervezete "a magyar állam felelősségének tisztázását" követelte a "Kárpát-Ukrajna 1939-es megszállása idején elkövetett bűntettek", "az ukrán nép ellen 1939-1944-ben végrehajtott népirtás" ügyében.
2011.03.15. 12:00
 
 
Moziba kerül Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje
Csütörtöktől kerül a fővárosi mozik műsorára Kocsis Ágnes fesztiváldíjas alkotása, a rendező által belső road movie-nak titulált Pál Adrienn című film. A rendező második nagyjátékfilmjének főhőse, Piroska csaknem húsz éve egy elfekvő osztály ápolónője, ahol napi rutinnal tolja az alagsorba az elhunyt betegeket. Érzelmektől mentes, fásult apátiába süllyedt életét a kihalt folyosókon kórházi fapapucsának ütemes klaffogása, pedáns rend szerint élő vőlegényének kiszolgálása és - látszólag egyetlen örömforrásként - a napi krémesadag elfogyasztása fogja keretbe. Moccanatlan világából egy váratlanul felbukkanó gyerekkori emlék tépi ki: nekivág, hogy megkeresse Pál Adriennt, egykori osztálytársát.
2011.03.15. 11:40
 
 
Minden Japánban tartózkodó magyarral sikerült felvenni a kapcsolatot
A katasztrófa idején Japánban tartózkodó összes magyarral sikerült felvenni a kapcsolatot, mindannyian jól vannak - közölte Pataki Eszter, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője kedden az MTI-vel. Vasárnap még hét magyart kerestek, egy öttagú családot és további két embert. Pataki Eszter keddi tájékoztatása szerint utóbbiakkal, két egyetemistával még hétfőn sikerült felvenni a kapcsolatot, azóta pedig az öttagú családdal is érintkezésbe tudott lépni a magyar követség. Japánban a március 11-i földrengés és az általa kiváltott szökőár pusztítása nyomán hiány van élelmiszerből, üzemanyagból és korlátozták az áramellátást. Hétfőn a legerősebb utórengés 6,2-es erősségű volt.
2011.03.15. 10:40
 
 
Genetikai sajátosságok befolyásolják a zenehallgatásra való hajlamot
A zenehallgatásra való hajlam hátterében bizonyos genetikai sajátosságok állnak, amelyek a szociális kötelékek és a kommunikáció kialakításában fontos szerepet játszó idegrendszeri területekkel vannak összefüggésben - derült ki egy új tanulmányból. A finnországi Helsinki Egyetem és a Sibelius Akadémia szakemberei 31 finn család, összesen 437 tagját vonták be a kutatásukba. A 8 és 93 éves kor közötti résztvevők között hivatásos, illetve amatőr zenészek, valamint semmilyen zenei képzettséggel nem rendelkező emberek is voltak.
2011.03.15. 09:30
 
 
Férfi kosárlabda MK-döntő:a Szolnok harmadik aranyérme
A Szolnok fennállása során harmadszor hódította el a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a hétfői döntőben házigazdaként 79-71-re legyőzte az Albacompot. Eredmény, döntő: Szolnoki Olaj KK-Albacomp 79-71 (21-17, 17-17, 19-21, 22-16), legjobb dobók: Trotter 17, Clark 16, Báder 15, Horváth 15, illetve Hanga 25, Simon 16, Crocker 13. A Tisza-parti együttes mindhárom diadalát hazai környezetben aratta, előzőleg 2002-ben és 2007-ben.
2011.03.14. 20:30
 
 
Még mindig folytatódnak a harcok Líbiában
Líbia keleti és nyugati részén is folytak a harcok hétfőn a hadsereg Moammer Kadhafihoz hű erői és a felkelők között. A keleti országrészben a felkelőknek hétfőn sikerült visszafoglalniuk a Tripolitól mintegy 750 kilométerre lévő Marsza el-Brega kikötőváros egy részét. Egy nappal korábban a hadihajóktól, páncélosoktól és repülőgépektől támogatott kormányerők ugyan elűzték őket, de az éjszaka leple alatt visszaszivárogtak, s nap közben is tartani tudták magukat. A líbiai kormányzat erői támadták a Tripolitól nyugatra lévő Zuvarát is, amely vasárnap az utolsó, a felkelők kezén lévő település volt Tripolitól nyugatra. Az olajkikötőbe páncélosok nyomultak be.
2011.03.14. 20:00
 
EU-jogsértési eljárás Magyarország ellen
Az Európai Bizottság hétfőn úgy határozott, hogy - az úgynevezett jogsértési eljárás első lépéseként - hivatalos felszólító levél formájában tájékoztatást kér Magyarországtól a távközlésre tavaly októberben kivetett különadóról. Az uniós végrehajtó testület - közölték Brüsszelben - attól tart, hogy ez az adó összeegyeztethetetlen az uniós távközlésiszabályozással. Az ugyanis előírja, hogy a távközlési szolgáltatókra csak olyan különdíj vethető ki, amely közvetlenül hozzájárul az ágazat szabályozási költségeinek fedezéséhez.
2011.03.14. 16:30
 
Marad a tavaszias idő, záporokkal
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a változóan felhős égből még zápor előfordulhat. Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órás napsütés valószínű, bárhol előfordulhat zápor. Hétfőn az Észak-Dunántúlon még többfelé megerősödik a délnyugati szél, kedden már csak élénk széllökésekre kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13, 19 fok között várható.
2011.03.14. 15:50
 
 
A japán GDP 3 százalékába kerülhet a földrengés
Az éves japán hazai össztermék (GDP) 3 százalékának megfelelő kárt okozhatott a japán földrengés- és szökőár-katasztrófa, londoni pénzügyi elemzők hétfőn közzétett első számszerű becslései szerint. Citybeli szakértők azonban azt is jósolják, hogy az újjáépítési kiadások támasztotta keresletnövekmény a későbbiekben többet ad hozzá a japán gazdaság teljesítményéhez, mint amennyivel a természeti csapás az idén csökkentheti a növekedést. A Barclays Capital, a City egyik legnagyobb befektetési háza hétfőn összeállított helyzetértékelésében 15 ezer milliárd jenre (több mint 180 milliárd dollárra) taksálta a várható teljes kárösszeget. A ház számításai szerint ez a japán gazdaság évi összteljesítményének hozzávetőleg a 3 százaléka.
2011.03.14. 15:50
 
 
Földönkívüli invázió hódította meg az amerikai mozipénztárakat
A földönkívüliek sikeresen ostromolták a hétvégén az észak-amerikai mozik jegypénztárait: A Föld inváziója - Csata: Los Angeles című film 36 millió dolláros (több mint 7 milliárd forintos) bevétellel hódította meg a kasszasikerlista csúcsát. A nyugati parti metropoliszt védelmező amerikai tengerészgyalogosok története két új filmet is maga mögé utasított: A lány és a farkas című thrillert és a Disney nem túl fényesen szereplő új animációját, az Anyát a Marsra című alkotást. A Föld inváziója magyar premierjére csütörtökig kell várni.
2011.03.14. 13:40
 
 
Női kézilabda BL: tovább menetel a Győr
A már biztos elődöntős Győr továbbra is százszázalékos a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, mivel vasárnap 36-23-ra nyert a vendég orosz Dinamo Volgográd ellen. A magyar együttes az első vagy a második helyen jut majd tovább csoportjából, ez a norvég Larvik elleni, egy hét múlva sorra kerülő hazai találkozón dől el. Ott még nyolcgólos vereség is az ETO-nak kedvez. Női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló: Győri Audi ETO KC - Dinamo Volgográd (orosz) 36-23 (18-13).
2011.03.13. 20:40
 
 
A nemzet legnagyobb válsága a háború óta Japánban
A II. világháború óta most érte Japánt a legnagyobb csapás - jelentette ki vasárnap a nemzethez intézett beszédében Kan Naoto miniszterelnök, és összefogásra kérte a lakosságot. Ez próbatétel minden japán számára, de ő bízik abban - mondta a televízióban is közvetített beszédében -, hogy a nemzet elszántan felülkerekedik a földrengés, a szökőár és a nukleáris baleset okozta hármas tömegkatasztrófán, és újjáépíti az országot. A kormányfő bejelentette, hogy hétfőtől áramkorlátozást rendelnek el a fővárosban és környékén, hogy megelőzzék az elosztó rendszer összeomlását és az országos áramkimaradást, és elektromossághoz juttassák a földrengés sújtotta körzetet.
2011.03.13. 20:40
 
 
Kövér: a határon túli magyarok delegáljanak képviselőket a magyar parlamentbe
Kövér László szerint az új alkotmány egyes kérdéseiről még nem döntöttek, azokról a kormánypárti frakciókon belül is lesznek viták. Az Országgyűlés elnöke a Duna Televízió Heti Hírmondó című vasárnapi műsorában a határon túli magyarok választójogával kapcsolatban azt mondta: számára szimpatikusabb megoldás lenne, ha saját képviselőket delegálnának a magyar parlamentbe. A házelnök kiemelte: a két alternatíva közül, miszerint vagy csak pártlistára adhassanak le voksot azok a magyar állampolgárok, akiknek nincs állandó magyarországi lakcímük, vagy saját képviselőket delegáljanak, neki az utóbbi a szimpatikusabb.
2011.03.13. 20:00
 
 
A líbiai vezetés elutasítja az Arab Liga határozatát
A líbiai vezetés elutasította az Arab Liga előző napi határozatát, amelyben a szervezet felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy léptessen életbe repüléstilalmi zónát az észak-afrikai országban. A tripoli állami tv szerint a líbiai kormányzat úgy látja, ezzel a döntéssel a szervezet "elfogadhatatlanul túllépett" az Arab Liga alapokmányában foglalt szabályokon. Alain Juppé francia külügyminiszter viszont üdvözölte a pánarab szervezet felhívását, s közölte: Párizs a következő órákban felgyorsítja erőfeszítéseit az ügyben.
2011.03.13. 20:00
 
 
A szakértő szerint kizárt a csernobilihez hasonló súlyosságú katasztrófa
Megeshet, hogy komolyabb radioaktív kibocsátás történik a fukusimai atomerőmű egyes reaktorának sérülése miatt, de ennek nem lehet európai hatása - közölte Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézetének igazgatója, hozzátéve, olyan nagyságú és hatású nukleáris baleset, mint amilyen 1986-ban Csernobilban történt, itt teljességgel kizárt. A Japánban pénteken bekövetkezett rendkívüli erejű földrengés fontos infrastruktúrák lerombolása mellett három japán atomerőművi telephelyet érintett komolyabban. Mint Aszódi Attila azt mondta, a hivatalos közlemények nem tartalmaznak annyi konkrét információt, hogy abból érteni lehessen, pontosan mi is történt.
2011.03.13. 16:10
 
 
Erőteljes növekedési lendület közepette érte a japán gazdaságot a földrengés
Erőteljes növekedési lendület közepette érte a japán gazdaságot a földrengés- és szökőár-katasztrófa, és a kezdetben várható megtorpanás után a megemelt költségvetési kiadások, és a japán jegybank részéről valószínűsíthető további enyhítés is segíteni fog e lendület fenntartásában - jósolták londoni makroelemzők. A JP Morgan pénzügyi szolgáltató csoport felidézi, hogy a Kobe kikötővárost elpusztító 1995-ös földrengés utáni három negyedévben a japán hazai össztermék (GDP) 3 százalékot meghaladó, éves szintre számolt ütemben növekedett. A ház szakelemzői szerint "kétségtelen", hogy "nagyon rövid távon" fennakadások lesznek a gazdasági aktivitásban, de ezután növekedni fognak a közmunka-kiadások.
2011.03.13. 15:10
 
 
Az újságírók szerint a magyar sajtó elfogult
A magyar újságírók döntő többsége politikailag elfogultnak, alulfizetettnek, túlterheltnek, széthúzónak, korrupcióval fertőzöttnek és motiválatlannak látja kollégáit, illetve szakmáját - derült ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Nézőpont Intézet közös felméréséből. A Médiatükör című, második alkalommal készített átfogó online felmérés szerint - amely 2010. február 15. és március 7. között, 200 újságíró válaszai alapján készült - a tavalyi évhez képest tovább romlott a média feddhetetlenségének, függetlenségének és a szakma anyagi helyzetének megítélése az újságírók körében.
2011.03.13. 15:10
 
 
Felnyitották, majd újból lezárták Lech Kaczynski krakkói szarkofágját
Tíz nappal a tavaly áprilisi szmolenszki repülőszerencsétlenségben életét vesztett Lech Kaczynski néhai lengyel államfő és felesége, Maria Kaczynska temetése után felnyitották az elnöki pár szarkofágját a krakkói királyi vár, a Wawel székesegyházában - erősítette meg a síremléket készítő művész. Arról, hogy miért kellett a sírt felnyitni, amelyben tavaly április 18-án temették el ünnepélyesen a Kaczynski házaspárt, a szobrász nem nyilatkozott - írta a Polska-The Times című lengyel lap. "Utasítottak, hogy nyissam fel a sírt, majd zárjam le ugyanúgy, mint volt" - mondta az alabástromszarkofág készítője, Jan Siuta, azt állítva, hogy az ő feladata csak a technikai részletekre szorítkozott.
2011.03.13. 14:10
 
 
Lantos Csaba lehet a Nemzeti Közlekedési Holding vezetője
Lantos Csaba közgazdász-szociológus lehet a jövő januártól megalakuló Nemzeti Közlekedési Holding vezetője - írja a Vasárnapi Hírek. A hetilap emlékeztet: a kormányzati tervek szerint a holdingba tömörítik majd a Volán-vállalatokat és a MÁV-ot, valamint - Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazása szerint - "kialakítják a BKV-val való együttműködés mindkét felet kielégítő módozatát". Lantos Csaba korábban a CA-IB vezérigazgatója, majd az OTP vezérigazgató-helyettese volt, ma saját vállalkozást vezet. Emellett több cég igazgatóságának (it), felügyelőbizottságának (fb) tagja, illetve elnöke.
2011.03.13. 12:50
 
 
Bizonytalanságról számolnak be a helyszíni tudósítások Japánból
Bizonytalanságról számoltak be az osztrák lapok Tokióból és a katasztrófa térségéből írt helyszíni tudósításaikban, több ott tartózkodó osztrák állampolgár nem bízik a hivatalos tájékoztatásban. Kaotikus állapotok uralkodtak szombaton, a földrengés utáni napon Tokió északi részén, egy pályaudvaron - írta a Die Presse. A máskor nyugodt japánok izgatottan tolonganak egy információs pult előtt, de a pályaudvar munkatársai nem tudnak felvilágosítást adni. A vasúti és a légi összeköttetés teljesen megszakadt a főváros és az ország északkeleti, földrengés és szökőár sújtotta része között. A tokiói repülőtér és a város központja között is leállt a forgalom, ezért a reptérről a városba visszajutni is nagyon nehéz volt.
2011.03.13. 12:40
 
 
Forma-1: Alonso dobogóra várja magát Ausztráliában
Fernando Alonso már az idei Forma-1-es világbajnokság első futamán, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon dobogóra szeretne állni. A kétszeres világbajnok, tavaly második helyezett spanyol pilóta a barcelonai tesztelés szombati zárásán úgy fogalmazott, hogy nagyon eredményes felkészülésen van túl csapatával, a Ferrarival. Eredetileg Bahreinben, a szahíri pályán került volna sor a vb-sorozat nyitányára, ám a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt két és fél hete törölték az ottani GP-t, így a március 27-i melbourne-i versenyen indul a sorozat.
2011.03.13. 10:20
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2015 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML