2014. november 27., csütörtök - Virgil
Deviza:  
EUR/HUF 307,15 USD/HUF 246,39 CHF/HUF 255,51
RSS
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  MOL
23726 találat
 
 
Csak az interneten forgalmazzák majd Pater Sparrow új filmjét
A napokban kezdték el forgatni Pater Sparrow, azaz Verebes Zoltán új projektjét: az Aura című filmsorozat egy-másfél perces epizódokból áll és kizárólag az interneten forgalmazzák majd."Saját szokásaimat figyelve döbbentem rá, hogy sokkal több kisfilmet nézek az interneten, mint a televízióban" - indokolta választását a filmrendező az MTI-nek. Mint mondta, mindig is érdekelte a televíziózás, ezért szívesen készít sorozatot. Az 52 részesre tervezett széria főleg a képi világra épít és leginkább egy fekete-fehér képregényhez fog hasonlítani. A történetek a nagyvárosi ember impresszióiból építkeznek.
2011.02.06. 15:15
 
Hamis bombariadó miatt evakuáltak több moszkvai pályaudvaron
Moszkvában vasárnap délelőtt átkutatták a főváros mind a kilenc pályaudvarát, mivel reggel egy ismeretlen telefonon közölte a rendőrséggel, hogy három pályaudvaron robbanószerkezetet helyeztek el. A hatóságok három pályaudvart kiürítettek. A Komszomolszkaja téren három pályaudvar van, a Leningrádi, a Kazanyi és a Jaroszlavli, ezért magát a teret is gyakran a "három pályaudvar" néven emlegetik, és nem kizárt, hogy a figyelmeztetés erre vonatkozott. Mivel azonban ez egyértelműen nem tűnt ki, így a Komszomolszkaján lévő három pályaudvart evakuálták, s úgy kutatták át. A többin "csak" alapos kutatást folytattak.
2011.02.06. 13:45
 
 
Oszkó: bemutatom, hogy hiányos dokumentumok alapján akarnak gyanúba keverni
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogbejegyzésében azt közölte, a független nyilvánosságot és a jogot felhasználva mutatja be a következő napokban, hogy hiányosan és megvágottan közzétett dokumentumok alapján igyekeznek őt hamis gyanúba keverni a Sukoró-ügyben. Oszkó Péter azt írta: ő maga mindig is vállalta a személyes felelősséget döntéseiért és tetteiért, "s lévén, hogy tisztességgel végeztem a munkámat, így aztán nem is tartok vagy tartottam semmiféle kérdőre vonástól". A politikus azt írta: eszköze a független nyilvánosság és a jog, "illetve amennyi mára maradt belőle".
2011.02.06. 13:30
 
Martonyi János Moszkvába látogat
Orosz kollégája, Szergej Lavrov meghívására egynapos látogatásra vasárnap este Moszkvába érkezik Martonyi János magyar külügyminiszter. Martonyi János hétfőn vendéglátója mellett megbeszélést folytat Konsztantyin Koszacsovval, a duma külügyi bizottságának elnökével is. A magyar tárcavezető magas állami kitüntetést ad át az Orosz Tudományos Akadémia Európai Intézete osztályvezetőjének, Ljubov Siselina professzornak.
2011.02.06. 11:45
 
 
Folytatódnak a tüntetések Egyiptomban, Mubarak nem tágít
Nem szűnnek a tüntetések a kairói Tahrír téren Hoszni Mubarak egyiptomi elnök távozásának követelésére a megmozdulások 13., vasárnapi napján sem, miközben az államfő tartja magát ahhoz, hogy kitölti mostani mandátumát. Ennek jeleként elnökölt új kormányának szombati ülésén, amely után a miniszterek az élet normális mederbe való visszatéréséről tettek bejelentéseket: újraindulnak a egyiptomi államvasutak leállított vonatai, minden vonalon közlekedik a kairói metró, ismét kapnak benzint a fővárosban működő, külföldi tulajdonban lévő benzinkutak, nem korlátozzák a vásárolható javak mennyiségét, kenyérből és gázból is van elégséges mennyiség, újranyitnak a bezárt hivatalok, a bankok többsége.
2011.02.06. 09:45
 
 
Hétfőn tartja országértékelő beszédét Orbán Viktor
Hétfőn tartja tizenharmadik országértékelőjét Orbán Viktor. A miniszterelnök Magyarország megújul címmel mondja el hagyományos beszédét a Millenárison a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője korábban elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz".
2011.02.06. 09:30
 
Az Egyiptomból hazaérkező turisták nem érzékelték az egyiptomi zavargásokat
A szombat este Hurgadából hazaérkező turisták elmondásuk szerint nem sokat érzékeltek az Egyiptomban napok óta tartó zavargásokból, de több ottani programjukat az utazásszervezők lemondták. Molnár Ágnes, az egyik turista az MTI-nek azt mondta, végig biztonságban volt, mivel a fakultatív programok elmaradtak, és a nyaralás nagyobb részét a tenger nyílt vízén töltötte. Elmondása szerint Hurgada viszonylag nyugodt volt, mindössze az egyik bank előtt látott két tankot, és kisebb fosztogatásokról kaptak hírt. A szolgáltatások akadoztak, például az étel-ital szállításban, illetve több szállodát bezártak - mondta.
2011.02.06. 08:30
 
Schmitt: a moldvai csángók is magyar állampolgárokká válhatnak
Az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően a moldvai csángó magyarok is magyar állampolgárokká válhatnak - írta Schmitt Pál köztársasági elnök a XV.csángóbálra írt köszöntőjében, amelyet a szombati bálon ismertettek. A köszöntőjében a köztársasági elnök kiemelte, hogy idén Domonkos Pált Péter néprajzkutató emlékének szentelik az estét, akinek nem kis része van abban, hogy ma az anyaországiak ilyen kíváncsiak csángó testvéreikre, hogy ilyen felelős szeretettel fordulnak feléjük.
2011.02.05. 20:45
 
Felfüggesztették a papi szolgálat alól a bólyi plébánost
Felfüggesztette a papi szolgálat alól Veres András, a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzója a tiltott pornográf felvétellel való visszaéléssel gyanúsított bólyi plébánost szombaton. "Amíg az üggyel kapcsolatos vizsgálat tart, a bólyi plébános nyilvános papi szolgálatot nem végezhet. Minden előzetes ítélkezés elkerülése végett, az ártatlanság vélelmének fenntartásával, a vizsgálat lezárása után várható végleges intézkedés" - írta a püspök a laphoz eljuttatott közleményében. Megjegyezte: a bólyi plébánossal kapcsolatban megjelent hírekről idáig ő maga semmit sem tudott.
2011.02.05. 19:15
 
 
Elvetette a kormány a Szépművészeti Múzeum felszín alatti bővítésének tervét
Felülvizsgálta a kormány a Szépművészeti Múzeum bővítésének eddigi terveit, és a múzeum vezetésével egyetértésben úgy döntött, hogy a térszín alatti bővítés helyett a fejlesztés a felszín felett valósuljon meg, egy átfogóbb múzeumi fejlesztés keretében - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtó- és kommunikációs titkárságal. Az új elképzelésekről Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója február közepén tájékoztatja majd a közvéleményt.
2011.02.05. 18:15
 
 
A szülők többsége nem tanítja meg gyermekét a kézmosás fontosságára
A szülők háromnegyede nem figyelmezteti gyermekét az étkezés előtti kézmosásra - hívta fel a figyelmet egy Nagy-Britanniában végzett új vizsgálat. Egy közelmúltban végzett felmérés azt is kimutatta, hogy öt szülőből egy nem szól rá a gyermekére, hogy mossa meg a kezét, miután kijött a mellékhelyiségből. A megkérdezettek közül minden tizenhatodik szülő úgy véli, hogy nem neki, hanem az iskolának kell megtanítani a gyerekeket a kézmosás alapvető higiéniai szabályaira.
2011.02.05. 18:12
 
 
Londoni elemzők szerint 2019-2020-ban lehet magyar eurócsatlakozás
Magyarország és a többi térségi euróövezeti tagjelölt legkorábban 2019-2020-ban, sőt esetleg csak az azt követő évtizedben csatlakozhat az euróövezethez, és ha az uniós hatóságok az egyes tagállamokat sújtó adósságválság nyomán szigorítják az államadósság-rátával kapcsolatos maastrichti csatlakozási feltételek alkalmazását, azt elsősorban Magyarország szenvedheti meg - jósolták londoni felzárkózó piaci elemzők. A JP Morgan bankcsoport citybeli szakelemzői megerősítették, hogy Magyarország és Lengyelország lehetséges legkorábbi eurócsatlakozási időpontját 2019-re tolták ki, Csehország belépését pedig 2020-ra, vagy még későbbre valószínűsítik.
2011.02.05. 17:45
 
Női kézilabda KEK: egygólos hátrányban az FTC
A Ferencváros minimális hátrányba került a dán Viborg otthonában a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjének első, szombati mérkőzésén. Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-33 (19-18). Az első félidő végig szoros volt, 1-2 góllal vezetett hol az egyik, hol a másik gárda. Támadásban Szucsánszki és Zácsik remekelt, a dán alakulat pedig főleg gyors indításokból volt eredményes. A szünet után gyorsan meglépett a Viborg 25-21-re, de sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak, s a folytatásban ismét fej fej mellett haladt a két gárda. A végül 34-33-as vereséggel az FTC-nek komoly esélye maradt a továbbjutás kiharcolására az egy hét múlva esedékes népligeti visszavágón.
2011.02.05. 16:45
 
 
Kislány lesz Beckhamék negyedik gyermeke
A jelek szerint teljesül Beckhamék legnagyobb vágya: negyedik gyermekük az orvosi vizsgálatok szerint kislány lesz. A család szóvivője a múlt hónapban jelentette be, hogy Victoria Adams, David Beckham világhírű futballsztár felesége gyermeket vár, és a legújabb családtag érkezése a nyáron esedékes. Victoria eddig három fiúgyermekkel ajándékozta meg férjét: Brooklyn 11 esztendős, Romeo nyolc-, Cruz pedig ötéves. A házaspár soha nem csinált titkot abból, hogy a három fiú után nagyon szeretnének egy kislányt is. A The Sun című brit bulvárlap szombati beszámolója szerint ez a vágy ezúttal teljesülni látszik, a legutóbbi ultrahangos vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy Beckhaméknek kislánya lesz.
2011.02.05. 16:30
 
 
Martonyi: Európa nem akar beavatkozni egyetlen ország belügyeibe sem
Európa nem akar beavatkozni egyetlen ország belügyeibe sem, de mindig ott van, ahol a segítségére szükség van, hogy támogassa az alapvető értékeket és elveket - húzta alá Martonyi János külügyminiszter a Hszinhua kínai hírügynökségnek adott interjújában, az egyiptomi történésekről feltett kérdésre adott válaszában. A fényképes interjút online kiadásának címoldalán közölte szombaton a Global Times (GT) című kínai napilap.
2011.02.05. 16:30
 
 
Negredót és mellé 28 millió eurót adna Agüeróért a Real Madrid
Huszonnyolcmillió eurót fizetne, illetve átengedné Alvaro Negredót az Atlético Madridnak a Real Madrid Sergio Agüero argentin válogatott labdarúgóért. A Marca című sportlap beszámolója szerint ehhez a királyi klubnak előbb élnie kellene két idényre vonatkozó visszavásárlási jogával, vagyis meg kellene szereznie Negredót a Sevillától, ahova a támadó 2009-ben került négy évre éppen a Real Madridtól. Az Atlético minimum 45 milliót kér Agüeróért, a Real azonban ezt az igényt úgy elégítené ki, hogy 28 millió eurót és mellé egy "biztos értéket" ajánlana.
2011.02.05. 15:00
 
 
Női kézilabda BL: győzött a Győr Volgográdban
A Győri Audi ETO KC 26-24-re nyert az orosz Dinamo Volgográd otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán. Eredmény, középdöntő, II. csoport, 1. forduló: Dinamo Volgográd (orosz) - Győri Audi ETO KC 24-26 (11-14). A hajrában a Volgográd komoly erőket mozgósított, feljött 24-26-ra, Pálinger azonban védéseivel segített, így értékes két ponttal zárta a nagy kirándulást a Győr, amely jövő vasárnap a német HC Leipziget fogadja.
2011.02.05. 15:00
 
 
Homeopátiás "túladagolást" hajtottak végre önkéntesek Szegeden
A homeopátiás készítmények hatástalanságát bizonyítandó homeopátiás "túladagolást" hajtottak végre önkéntesek egy szegedi gyógyszertár előtt; az aktivisták az ajánlott mennyiség többszörösét vettek be vettek be egy álmatlanságra ajánlott szerből. Az önkéntesek félóra elteltével is vidáman beszélgettek a téren, s mint mondták, egyikük sem álmosodott el. A figyelemfelkeltő demonstráció célja, hogy az utca emberében is tudatosítsa, a homeopátiaként ismert eljárás nincs tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, a készítmények hatásosságát nem vizsgálják, és számos szabályozási hiányosság is tapasztalható engedélyezésük körül - mondta Györgyey János kutatóbiológus, a szegedi akció egyik szervezője.
2011.02.05. 14:30
 
Bibó társaság: Magyarországon megszűnt a demokrácia és a köztársaság
Magyarországon megszűnt a demokrácia és a köztársaság, de ebbe a magyarok többsége nem fog beletörődni, mert szabadságban akar élni - hangzott el a Bibó István Közéleti Társaság emlékülésén, melyet a Magyar Köztársaság kikiáltásának 65. évfordulója alkalmából tartottak. Debreczeni József közíró szerint azért jelenthető ki, hogy megszűnt Magyarországon a demokrácia és a köztársaság, mert a hatalom minden féket és ellensúlyt felszámolt vagy megszállt, a jogállam csak itt-ott működik, a szabadságjogok gyakorlása egyre durvább korlátokba ütközik, és a hatalom mindent megtesz azért, hogy megakadályozza versenyképes alternatíva fellépését a következő parlamenti választásokon.
2011.02.05. 14:15
 
 
Tóásó ügyvédje emberi jogi fórumhoz fordult a politikai manipuláció miatt
A Rózsa-ügyben csaknem két éve bolíviai börtönben fogva tartott két vádlott - a magyar állampolgárságú Tóásó Előd és a bolíviai-horvát Mario Tadic - védőügyvédje panaszt emelt védencei alapvető jogainak megsértése és az ügy politikai manipulációja miatt az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) emberjogi bíróságánál. Gianni Prado ügyvéd közlése szerint- beadvánnyal fordult az AÁSZ Amerika-közi Emberi Jogi Bíróságához (CIDH), kérvényében utalva arra, hogy a terrorcselekményekkel vádolt védenceit 2009 áprilisa óta tartják a San Pedro börtönben mindenféle bírói szankció nélkül, a bolíviai törvényekkel ellentétben, jogsértő módon.
2011.02.05. 13:30
 
 
Az MSZP szerint ön- és közveszélyes a nemzetgazdasági tárca magatartása
Az MSZP szerint a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium "ön- és közveszélyes" magatartást tanúsít azzal, hogy "képtelen szembenézni a tényekkel, és hideglelést kap a kritikától". Burány Sándor, az MSZP országgyűlés képviselője közleményében azt írta: Matolcsy György az Országgyűlés elé terjesztett zárszámadási törvényjavaslatában még maga ismerte el, hogy a 2008-2009-es válság folyamatai nem voltak előreláthatók, most mégis többek között a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) teszi ezért felelőssé.
2011.02.05. 12:00
 
 
Banai Péter: nem okoznak zavart a magánnyugdíjrendszerben maradók
Költségvetési szempontból semmilyen zavart nem okoz, hogy százkétezren maradnak a magánnyugdíjrendszerben, hiszen a kormány konzervatív módon számolt ezzel a lehetőséggel - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Banai Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. A lapban megjelent interjúban azt mondta: az idei költségvetés az állami nyugdíjrendszerbe történő átlépésekből csak 530 milliárd forint nyugdíjakat és nyugdíjjellegű kiadásokat finanszírozó bevétellel számolt. A magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerbe átlépők vagyona ennek várhatóan a többszöröse, így az említett 530 milliárd forint feletti rész az államadósság csökkentésére fordítható.
2011.02.05. 11:00
 
 
Magyar Nemzet: "műalkotásokat" vizsgálhat Budai
Újabb ügycsoportot vizsgálhat meg hamarosan az elszámoltatási kormánybiztos; Budai Gyulának például arra a kérdésre kell majd választ keresnie, hogy különféle formabontó műalkotások megérnek-e az államnak öt-, tíz-, esetenként húszmillió forintot - írta szombati számában a Magyar Nemzet. A napilap szerint a balliberális kormányoknak esetenként húszmillió forintot is megért egy-egy modern műalkotás, így például narancssárgára festett falrész vagy több, egymás mellé helyezett műanyag kocka. Az előző kabinetek egymilliárd forintot költöttek efféle alkotásokra, ezt közbeszerzési eljárások nélkül, az úgynevezett PPP-beruházások kapcsán fizették ki.
2011.02.05. 09:15
 
 
Iránban ki akarják vizsgálni, okozott-e atomerőművi kárt a Stuxnet vírus
Az iráni atomprogram egyik irányítója ellenséges kampány részének nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint a Stuxnet számítógépes vírus komoly kárt tett az ország első, Busehrben épült atomerőművében, de hozzátette, hogy a szakembereknek meg kell vizsgálni, mennyi igazság van bennük. Oroszország NATO-nagykövete a múlt héten kijelentette, hogy a vírus "egy új Csernobilhoz" vezethet. Az ukrajnai, csernobili atomerőmű egyik reaktora 1986. április 26-án egy gőzrobbanás következtében kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás.
2011.02.04. 19:45
 
 
Vilmos herceg és menyasszonya kerüli a baljós tróntermet
Valószínűleg nem a hagyományos helyszínen, vagyis a londoni Buckingham-palota tróntermében, hanem valahol másutt készítik el Vilmos brit trónörökös és majdani felesége hivatalos házassági portréját a tavaszi esküvőt követően, azoknak a királyi rokonoknak a házassága ugyanis, akik az elmúlt évtizedekben a trónteremben fényképezkedtek menyegzőjük után, mind válással végződött. A királyi család frissen házasodott, magas rangú tagjai és feleségük, illetve férjük legtöbb esetben a brit uralkodóház fő londoni rezidenciájának, a Buckingham-palotának a tróntermében álltak házaspárként először az udvari fényképész kamerája elé a hivatalos fotó elkészítése végett.
2011.02.04. 18:45
 
Újabb demonstráció a heiligenkreuzi hulladékégető felépítése ellen
A heiligenkreuzi hulladékégető felépítése ellen tiltakozó osztrák és magyar környezetvédők demonstratív bemutatót tartottak a tervezett beruházás helyszínén, amelyen következetességet követeltek Hans Niessltől, az ausztriai Burgenland tartományfőnökétől, hogy egyforma mércével mérje a környezetvédelmi szempontból fontos beruházásokat. Soós Zoltán, a Pro Natura St. Gotthárd Civil Összefogás (PRONAS) elnöke kifejtette: Ausztriában újabb hulladékipari beruházás van napirenden, a Fertő-tótól néhány kilométerre, Neudorf bei Parndorf településen egy felső-ausztriai cég szemétlerakó deponálót kíván építeni, Hans Niessl tartományfőnök pedig erősen tiltakozik a beruházás ellen.
2011.02.04. 17:15
 
BUX: +1,39 százalék záráskor
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 317,91 pontos, 1,39 százalékos emelkedéssel, 23.263,12 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 2,26 százalékkal 22.600 forintra erősödött, az OTP részvények ára 1,40 százalékkal 5.881 forintra nőtt.
2011.02.04. 17:15
 
 
Feltehetően egy ingusföldi férfi volt a moszkvai terrorakció merénylője
A moszkvai Domogyedovo repülőtéren elkövetett januári terrorakció tettese feltehetőleg Magomed Jevlojev ingusföldi születésű, 20 éves fiatalember volt: a szülőfalujában élő rokonaitól már DNS-mintát vettek, és most várják az azonosítás eredményét. Mindezt az észak-kaukázusi fegyveres testületekhez közel álló források közölték pénteken az Interfax hírügynökséggel. Az Interfax Ali-Jurt faluban, ahol Jevlojev született, megtudta, hogy a fiatalember nemrég elindult munkát keresni. Idrisz Ganisev, a falu elöljárója elmondta: a család nem jelentette be, hogy Jevlojev eltűnt volna, és a családtagok változatlanul Ali-Jurtban laknak, legalábbis Ganisev 2-3 napja látta őket.
2011.02.04. 16:45
 
Lassult a felszámolások növekedési üteme az Opten szerint
Decemberben kettővel kevesebb, januárban pedig harminckettővel több céggel szemben indult fizetésképtelenségi eljárás, mint egy évvel korábban, januárban ugyan a tavalyinál lényegesen több cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok, de több új céget is alapítottak - közölte az Opten Kft. pénteken az MTI-vel. Januárban 1.352 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, ez 2,4 százalékkal több, mint tavaly januárban. A tulajdonosok kezdeményezésével indított végelszámolások terén jóval nagyobb növekedést hozott 2011 első hónapja: a tavaly januári 883-mal szemben az idén 1.166 cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok, ami 32 százalékos növekedést jelent.
2011.02.04. 16:15
 
Megtartották idei első tanácskozásukat a történelmi keresztény egyházak vezetői
Megtartották idei első tanácskozásukat a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei pénteken Budapesten - tájékoztatta a Magyarországi Evangélikus Egyház hírszolgálata az MTI-t. A Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában folytatott megbeszélésen részt vett katolikus részről Bábel Balázs, Ternyák Csaba érsekek, Veres András püspök, valamint Mohos Gábor, a püspöki konferencia titkára, református részről Bölcskei Gusztáv, Csomós József, Steinbach József és Szabó István püspökök, evangélikus részről pedig Gáncs Péter, Fabiny Tamás és Ittzés János püspökök. Erdő Péter bíboros külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a találkozón - tették hozzá.
2011.02.04. 16:15
 
A Főgáz február 16-tól postázza az átvett Emfesz-ügyfeleknek a számlát
A Főgáz várhatóan február 16-tól postázza az Emfesz gázkereskedőtől átvett ügyfeleknek a számlát, és vele együtt a készpénzátutalási-megbízást, azaz a sárga csekket - közölte a Főgáz. A számlalevéllel együtt tájékoztatja a Főgáz ezeket a felhasználókat arról is, hogy a továbbiakban más formában is kiegyenlíthetik a számlát. A Főgáz felhívja az átvett Emfesz-ügyfelek figyelmét arra, hogy az első leolvasás után, ami február 4-ig megtörtént, a továbbiakban nem kell bediktálni a mérőállást. Az elszámolás alapja ugyanis a korábbi szolgáltatótól kapott adatokkal 2011 első negyedévére kalkulált becsült fogyasztás lesz.
2011.02.04. 16:00
 
 
Édesanyja szerint a pécsi lövöldözőnek kamaszkora óta voltak furcsa dolgai
Csendes, kedves, értelmes fiúként jellemezte édesanyja a 2009. novemberi pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját, G. Ákost a Baranya Megyei Bíróságon zajló büntetőper pénteki tárgyalásán, elmondása szerint azonban fiának kamaszkora óta voltak "furcsa dolgai". Az asszony azt vallotta: fia tizenöt éves volt, amikor ő felfigyelt arra, hogy a fiú az átlagosnál többet tisztálkodik, "szinte állandóan fürdik", és vált fehérneműt. G. Ákos egy tunéziai nyaralás alatt három napig nem jött ki a hotelszobából, s egyszer fürdőlepedővel takarta le az otthoni légkondicionálót, azt állítva, hogy abban kamera van. Nagynénjének egyszer arról is beszélt, hogy "a legjobb lenne nem élni".
2011.02.04. 16:00
 
Navracsics Tibor: 2014-re szolgáltató közigazgatás
A kormánynak az a célja, hogy 2014-re, a parlamenti ciklus végére olyan szolgáltató közigazgatás működjön Magyarországon, amellyel elégedettek az adófizető polgárok - jelentette ki Navracsics Tibor Egerben. Fel kell számolni az elmúlt 20 évben kialakult "intézményi dzsungelt" - közölte az igazságügyi és közigazgatási miniszter, hozzátéve, az elképzelések szerint 2013-ban már járási, vagyis kistérségi szinten is megnyílhatnak a kormányablakok.
2011.02.04. 16:00
 
Német teológusok a cölibátus eltörlését követelik
Mélyreható reformokat, többek között a papi nőtlenség eltörlését követeli több mint száz német, osztrák és svájci teológus egy német lapban pénteken közzétett nyilatkozatban. A 144 aláíró síkraszáll azért, hogy a katolikus egyház - a protestánsoknál már bevett gyakorlatot átvéve - tegye lehetővé nők pappá szentelését. Egyúttal szorgalmazzák, hogy a hívők az eddiginél nagyobb beleszólást kapjanak az egyházi élet alakításába, többek között a püspökök megválasztásába.
2011.02.04. 16:00
 
Exkluzív riport! Damu Roland végre elmondja az igazságot
A színész őszintén mesélt az elmúlt hónapok botrányairól és azokról a lépésekről, amelyeket hamarosan megtesz a neki kárt okozók ellen.
2011.02.04. 15:59
 
Egyiptom: tüntetés az újságírók elleni atrocitások miatt Párizsban
"Itt megölik a híreket" - skandálták a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi jogvédő szervezet aktivistái pénteken Párizsban az egyiptomi nagykövetség előtt, tiltakozva az arab országban zajló tüntetésekről tudósító újságírók ellen elkövetett atrocitások miatt. A mintegy húsz tiltakozó a bántalmazott újságírók fotóit ábrázoló plakátokat ragasztott fel a nagykövetség épületének falára, majd "Egyiptom, elég volt az újságírók elleni erőszakból!" szövegű feliratot tartott fel a diplomáciai képviselet felé.
2011.02.04. 15:45
 
 
Öt kérdést tett fel a miniszterelnöknek az MSZP
Az MSZP azt várja, hogy Orbán Viktor az adórendszer veszteseinek kárpótlásáról, a bajba jutott devizahitelesek megsegítéséről, az önkormányzatok helyzetéről és a munkahelyteremtés állásáról is beszámoljon hétfői évértékelő beszédében. Kormos Kata, az MSZP szóvivője elmondta: öt kérdést tesznek fel a miniszterelnöknek. Ezek a következők: mi lesz az "igazságtalan adórendszer" veszteseivel?; mi lesz a bajba jutott devizahitelesekkel?; hol tart a munkahelyteremtés?; mi lesz idén az önkormányzatokkal?; valamint választ várnak arra is, a kormányfő miért nem támogatja, hogy az új alkotmányt nemzeti konszenzussal fogadják el.
2011.02.04. 15:30
 
Londoni elemzők szerint robusztus világgazdasági növekedés kezdődött
Széles bázisú, robusztus ütemű növekedés kezdődött a világgazdaságban - állapította meg az egyik vezető befektetési csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzőmenedzser-index (PMI) alapján, amely csaknem ötéves csúcson van. A JP Morgan, amely minden hónapban közzéteszi a világgazdaság egészére kivetített, a legnagyobb nemzetgazdaságok feldolgozó és szolgáltatási szektorainak teljesítményadataiból képzett saját, összesített beszerzőmenedzser-indexét, a múlt hónapról kiadott pénteki kimutatásában közölte, hogy az általa kiszámított összágazati kibocsátási mutató januárban 58,3 pontra emelkedett a decemberi 57,0-ről.
2011.02.04. 15:15
 
 
Matolcsy: 70 százalék alá csökken az államadósság
Nagyszabású strukturális reformokba kezdett Magyarország, amelyek révén a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság 70 százalék alá csökken a következő években, 2014 végéig pedig 300 ezer új munkahelyet jöhet létre - írta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Olli Rehnnek, az Európai Bizottság (EB) gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosának. A február 1-jén kelt levél szerint Matolcsy üdvözli, hogy az EB arra a következtetésre jutott a magyar gazdaságpolitika tanulmányozása során, hogy a GDP-arányos államháztartási hiány az idén 3 százalék alá csökkenhet, és az országgal szemben indított túlzott deficiteljárás kezdete óta akár többletbe is fordulhat az egyenleg.
2011.02.04. 14:15
 
 
A magyarok nagy része már távozott Egyiptomból
Az Egyiptomban tartózkodó magyarok nagy része távozott az országból, Egyiptomban bajba jutott magyar állampolgár nincs - közölte péntek délelőtt az MTI-vel Kveck Péter kairói magyar nagykövet. Egy hete még mintegy 700 magyar volt Egyiptomban, ez a szám azóta a felére apadt, és a hét végén a többiek is elutaznak. Elsősorban Kairóból, Hurgadából és Alexandriából mentek haza a magyarok, s a távozottak vagy 90 százaléka turistaként volt az országban. A nagykövet elmondta, hogy Egyiptomban mintegy kétszáz fős magyar kolónia tartózkodik, jobbára munkavállalók, vállalkozók és a családtagok. Az ő nagy részük nem tervezi a távozást.
2011.02.04. 13:45
 
Barroso és Buzek szerint el kell tűnniük az energiaszigeteknek az EU-ból
A következő négy-öt év alatt el kell érni, hogy az Európai Unió területén ne maradjanak energiaellátás szempontjából elszigetelt területek - hangoztatta az EU-tagországok állam- és kormányfőinek pénteki brüsszeli találkozóján José Manuel Durao Barroso európai bizottsági és Jerzy Buzek európai parlamenti elnök egybehangzóan. Mint az értekezleten bemutatott prezentációjából kiderül, Barroso szerint ehhez Kelet- és Közép-Európában is jobb összeköttetésre van szükség az energiahálózatok között. A bizottsági elnök azt kérte a tagországok vezetőitől, hogy segítsenek 2014-re teljesen működőképessé tenni az EU belső energiapiacát, 2015-re pedig teljesen felszámolni az "energiaszigeteket".
2011.02.04. 13:30
 
Nyolc év fegyházra ítélték a kislányával fajtalankodó szabolcsi férfit
Első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a kislányával fajtalankodó szabolcsi férfit pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A Bálint Tibor vezette bírói tanács a 30 éves férfit a nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettében és más bűncselekményben találta bűnösnek. R. Zsoltot mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, emellett megszüntették az ötgyermekes férfi szülői felügyeleti jogát. Az ítélet nem jogerős.
2011.02.04. 13:15
 
 
Veres Győzőt Magyarországon helyezik végső nyugalomra
Magyarországon helyezik végső nyugalomra Veres Győzőt, a súlyemelés első magyar világbajnokát, aki életének 75. évében, hosszas betegség után kedden hunyt el Melbourne-ben. A kétszeres olimpiai bronzérmes, összetettben kétszeres vb-győztes sportember hamvait felesége ez év nyarán szándékozik hazahozatni, hogy Veres Győző kívánságának megfelelően itthon leljen végső nyugalomra - tudatta pénteken a család az MTI-vel. A több mint három évtizede Ausztráliában élt súlyemelő világnagyság hamvasztás előtti búcsúztatása kedd délután lesz Melbourne-ben, ahol erre az utolsó alkalomra magyar melegítőbe öltöztetik.
2011.02.04. 12:45
 
 
Nemzeti konzultációs testület jött létre az új alkotmány előkészítéséhez
Nemzeti konzultációs testületet hozott létre Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő, akit Orbán Viktor miniszterelnök kért fel az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultáció vezetésére. A politikus közölte, kérdőívet kap minden választásra jogosult állampolgár, amelyen keresztül elmondhatja véleményét az új alaptörvényről. Szájer József sajtótájékoztatóján bejelentette: a nemzeti konzultációs testület tagja Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, Csák János, Magyarország londoni nagykövete, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Szili Katalin volt házelnök, korábban szocialista, most független képviselő.
2011.02.04. 12:30
 
 
Hatással lehet a globális felmelegedésre a tavalyi amazóniai aszály
Az Egyesült Államok éves üvegházgáz-kibocsátásánál is nagyobb hatással lehet a globális felmelegedésre az amazóniai esőerdőben tavaly pusztító súlyos aszály - mutatták ki brit és brazil kutatók. A fák és más növények növekedés közben szén-dioxidot kötnek meg, pusztulásuk azonban karbonkibocsátással jár. Ez utóbbi történt a 2005-ös súlyos amazóniai aszálykor is, amelyet a szakértők akkoriban "egy évszázadban egyszer előforduló" eseménynek tartottak. A tavalyi aszály azonban még pusztítóbbnak bizonyult. A kutatás szerint a 2010-es aszály az erdőség 3 millió négyzetkilométeres területén okozott csapadékhiányt, míg a 2005-ös szárazság "csupán" 1,9 millió négyzetkilométert érintett.
2011.02.04. 12:00
 
 
Alpesisí-Vk: Vonn nem indult pénteken
A csütörtökön komoly balesetet szenvedett Lindsey Vonn nem állt rajthoz pénteken a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának zwieseli műlesikló futamán. A háromszoros összetett Vk-győztes amerikai a csütörtöki lesikló edzésen esett nagyot, megütve a fejét. Vonn-nak komolyabb baja nem esett, péntek reggel a verseny előtti bemelegítésen már részt vett, ám ezt követően nem vállalta a szereplést. Az olimpiai bajnoknő szerencséjére az összetett Vk-ban nem nőtt a hátránya az élen álló Maria Riesch-sel szemben, miután a tavalyi téli játékokon két számban győztes német az első futamban kiesett.
2011.02.04. 12:00
 
Mégis körvonalazódik a nemzeti eszközkezelő terve
Körvonalazódnak a kormány elképzelései a bedőlt jelzáloghitelek kezelésére és a Nemzeti Eszközkezelő felállítására; a portfolio.hu a Nemzetközi Valuta Alap (IMF) országjelentése alapján azt írta: a kormány a jelek szerint már tájékoztatta az IMF-et a bajbajutott adósok megmentését célzó programról. Az IMF anyagból kiderül, hogy a kormány 2011-12-ben még csak 10-10 milliárdos költséggel számol, de a következő két évben 120-130 milliárdot, a GDP 0,45 százalékát kell majd rászánni a Nemzetgazdasági Minisztérium előzetes becslései szerint.
2011.02.04. 11:15
 
MSZP: gondoskodjon a kormány az agrárkamarai tanácsadói rendszerről
Az MSZP felszólítja a kormányt és a vidékfejlesztési minisztert, hogy gondoskodjon az agrárkamara tanácsadói hálózatának zavartalan működéséről - áll Gőgös Zoltán közleményében. A mezőgazdasági bizottság szocialista alelnöke emlékeztetett rá: pártja végig tiltakozott az ellen, hogy kamarai biztost nevezzenek ki az agrárkamara tevékenységének felügyeletére. Gőgös Zoltán szerint tarthatatlan, hogy a kamarai biztos több felszólítás és levél ellenére nem jegyezte ellen a rendszer fenntartásához nélkülözhetetlen hitelszerződés hosszabbítást, ami azzal a következménnyel jár, hogy a munkatársak, köztük 250 gazda tanácsadó nem kap fizetést, nem tudják fenntartani az ügyfélszolgálati iroda hálózatot.
2011.02.04. 11:15
 
 
Érdemi haladást várnak energiaügyben az EU-csúcson, gyors átmenetet Egyiptomban
A közös energiapolitika melletti elkötelezettséget mutatja az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek pénteki találkozója - hangoztatta José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke a csúcsértekezlet előtt. A 27 tagország vezetőjének eszmecseréje energiaügyi témákkal kezdődött délelőtt, de szerepelt a napirenden az EU innovációs politikája, az uniós versenyképesség növelése, az euróövezet stabilitásának további erősítése, valamint az egyiptomi helyzet is. Az értekezlet előtti nyilatkozatokban több vezető - köztük Angela Merkel német kancellár is - szót ejtett arról, hogy Egyiptomban mielőbbi és erőszakmentes átmenetre, a tüntetések békés jellegének biztosítására van szükség.
2011.02.04. 11:00
 
 
Újabb tüntetésre készül Kairó
Ezrek gyülekeztek péntek reggel, immár tizenegyedik napja a kairói Tahrír téren, ahol - tekintettel az iszlám heti nagy imájára - minden eddiginél nagyobb tüntetésre számítanak az elnök távozását követelők részéről. - Távozni szeretnék az elnöki posztról, de nem tehetem, mert félek, hogy káosz uralkodna el az országon - idézte címlapon pénteken az al-Ahbár című félhivatalos egyiptomi lap Hoszni Mubarakot, aki az ABC amerikai tv-nek nyilatkozott. Az elnök egyszersmind tudatta, hogy semmi esetre sem szándékozik távozni az országból.
2011.02.04. 10:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281[282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2014 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML