2020. július 2., csütörtök - Ottó
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Gazdaság ››  Konvergencia program
26 találat
 
Varga: vizsgálják, hogy a NAV készítsen el minden szja-bevallást
Vizsgálják annak lehetőségét, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készítse el a személyi jövedelemadó bevallásokat - erősítette meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
2015.03.18. 09:44
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Hospodárské Noviny, Sme, Spiegel online
A Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap a gazdaságpolitika és az alkotmánymódosítás kapcsán a magyarországi helyzetet elemzi keddi cikkében, míg a szlovák Sme a demográfiai helyzet javítását célzó tervekről, illetve a felvidéki magyarok kitelepítéséről, a német Spiegel online pedig a halállal végződött izsáki kényszervallatásról közölt beszámolót.
2013.04.16. 13:24
 
ÁSZ-konferencia - Kulcskérdés a hitelesség visszaállítása
A Magyarország iránti bizalom helyreállításának és megtartásának fontosságáról beszéltek a Költségvetési Tanács tagjai az Állami Számvevőszék keddi, "Államadósság és gazdasági növekedés" című budapesti konferenciáján.
2012.05.15. 12:00
 
Buda-Cash: az IMF-EU hitelhez szükséges a gazdaságpolitikai kiigazítás
A Buda-Cash Brókerház elemzői szerint az IMF/EU hitel megszerzéséhez a közelmúlt gazdaságpolitikájának jelentős kiigazítására van szükség, a megállapodás megkötése viszont amellett, hogy erősíti a piaci bizalmat, pozitív hatással lehet a tényleges gazdasági teljesítményre is.
2012.02.10. 15:59
 
NGM: megalapozott és tartható a jövő évi hiánycél
A magyar kormány a változó világgazdasági környezetben és az európai adósságproblémák közepette is tartani fogja a Széll Kálmán Tervben és a Konvergencia Programban kitűzött jövő évi 2,5 százalék alatti hiánycélt - közölte a nemzetgazdasági tárca az MTI-vel.
2011.10.20. 19:03
 
KFIB: jövőre 900, a következő években 1400 milliárd forintos költségvetési kiigazítás szükséges
A költségvetés központi alrendszerét jellemző pénzügyi folyamatokat a maastrichti egyenlegre átvezetve a hatályos konvergencia programhoz képest 2012-ben több mint 900, a későbbi években több mint 1400 milliárd forintos kiigazítás válik szükségessé - állapítja meg a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) csütörtökön publikált tanulmányában.
2011.09.29. 12:38
 
NGM: Az államháztartás első hét havi hiánya 1.494,5 milliárd forint
Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya 1.494,5 milliárd forint volt az év első hét hónapjában, amely az éves módosított előirányzat 126,2 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.
2011.08.18. 17:16
 
 
Elkészült a Magyar Munka Terv
Elkészült a Magyar Munka Terv, amelynek célja a foglalkoztatási és képzési területet érintően a Széll Kálmán Tervben, valamint a Konvergencia Programban vázolt strukturális átalakítások végrehajtása és az ebből eredő költségvetési megtakarítások elérése. Az MMT-ben foglalt intézkedések célja a munkaerőpiac rugalmasságának növelése, a munkaerő versenyképességének javítása az ezt támogató képzési rendszer kialakításával, a munkahelyteremtés és a legális foglalkoztatás ösztönzése, a támogatott foglalkoztatás biztosítása azok számára, akik támogatás nélkül nem tudnak elhelyezkedni.
2011.06.23. 16:30
 
 
A kormány ma nyújtja be a konvergencia programot Brüsszelnek
A kormány ma nyújtja be Brüsszelnek a konvergencia programot, amely a szerdai kormányülésen jóváhagyott Széll Kálmán Tervben rögzítettekre épül. Az Európai Uniós tagságból adódó jogszabályi követelményeknek megfelelően a tagállamok minden évben aktualizált stabilitási, illetve az euróövezeten kívüli tagállamok aktualizált konvergencia programot nyújtanak be a Európa Tanács és az Európai Bizottság részére. A program külső környezete, a szokásoknak megfelelően az EU aktuális prognózisára támaszkodik, amely szerint a 27 ország GDP-je idén 1,8 százalékkal nő, az infláció 2,2 százalék lesz.
2011.04.15. 07:30
 
 
NGM: 2014-re 70 százalék alá csökken a GDP-arányos államadósság
A kormány a konvergencia programban vállaltakkal összhangban a 2010-es 3,8 százalékról folyamatosan csökkenti a GDP-arányos államháztartási hiányt és munkahelyteremtő intézkedéseivel járul hozzá a gazdasági növekedés beindulásához. Ennek nyomán a 2010-es 80 százalékról 2014-re 70 százalék alá csökken a GDP-arányos államadósság - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.
2011.02.16. 18:30
 
 
Matolcsy: 70 százalék alá csökken az államadósság
Nagyszabású strukturális reformokba kezdett Magyarország, amelyek révén a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság 70 százalék alá csökken a következő években, 2014 végéig pedig 300 ezer új munkahelyet jöhet létre - írta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter Olli Rehnnek, az Európai Bizottság (EB) gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosának. A február 1-jén kelt levél szerint Matolcsy üdvözli, hogy az EB arra a következtetésre jutott a magyar gazdaságpolitika tanulmányozása során, hogy a GDP-arányos államháztartási hiány az idén 3 százalék alá csökkenhet, és az országgal szemben indított túlzott deficiteljárás kezdete óta akár többletbe is fordulhat az egyenleg.
2011.02.04. 14:15
 
Necas: Csehország nem sieti el az euró bevezetését
A cseh kormány nem kívánja elsietni az euró bevezetését; a cseh miniszterelnök pénteken megerősítette, hogy Csehország csak akkor vezeti be a közös pénznemet, amikor teljesíti a maastrichti feltételeket, az euróövezet stabil lesz és az euró bevezetése előnyösebb lesz, mint a korona megtartása. "Természetesen tudatában kell lennünk az euróval szembeni kötelezettségvállalásunknak, de azzal csak akkor kell számolni, ha mi magunk is teljesíteni fogjuk a maastrichti feltételeket" - jelentette ki Petr Necas egy szakmai konferencián pénteken Prágában.
2011.01.14. 15:30
 
 
Erste: tartható az idei hiánycél, jövőre 3,5 százalék lehet a deficit
Tartható az idei hiánycél, jövőre pedig 3,5 százalékos lehet a GDP-arányos államháztartási deficit - olvasható az Erste Bank Hungary Magyarország gazdasági kilátásairól készített elemzésében. A bank szerint a kormány eddig bejelentett és elfogadott intézkedései alapján a 3,8 százalékos idei hiánycél tartható, viszont 2011-re a már elfogadott intézkedésekkel a konvergencia programban vállalt 2,8 százalékos hiánycél nem látszik teljesíthetőnek. Az Erste elemzése szerint a 2011-es deficit várhatóan 3,5 százalék lesz.
2010.08.15. 21:45
 
 
Pozitívan fogadta a piac a miniszterelnök bejelentéseit
A piac pozitívan fogadta a miniszterelnöki bejelentéseket, mivel azok a 3,8 százalékos államháztartási hiány tartását és a gazdasági növekedést ösztönzik - mondták az MTI által megkérdezett elemzők kedden. A forint erősödött, a hozamok csökkentek a miniszterelnöki bejelentések nyomán, ami azt jelzi, hogy a piac pozitívan fogadta a miniszterelnök bejelentéseit - mondta Barcza György. A K and H Bank vezető elemzője szerint a tervezett takarékossági intézkedések a költségvetésben ma még meglévő 230 milliárd forintos kockázatot mérséklik, illetve pótolják összeget.
2010.06.08. 16:15
 
 
Oszkó: nem okozott meglepetést a jelentés a konvergencia programról
Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint nincs meglepetés az Európai Bizottság által a magyar konvergencia programról szerdán kiadott jelentésben, hiszen, amiket kifogásol Brüsszel, azokat a kormány már korábban is ismertette. A pénzügyminiszter csütörtökön reggel az atv Jam című műsorában azt mondta: az Európai Bizottság 2011-re, 2012-re vonatkozóan fogalmazta meg azt a kifogását, hogy nincsenek meg a részletesen kidolgozott programok. Valóban nincsenek meg, hiszen Magyarország választás előtt áll - jegyezte meg. Semmi olyat nem mondott Brüsszel, amelyet a kormány már ne ismételt volna el többször - jelentette ki Oszkó Péter.
2010.03.25. 13:15
 
 
Brüsszel szerint sikerült stabilizálni a magyar államháztartást
Magyarországnak tavaly sikerült stabilizálnia az államháztartás egyenlegét - állapította meg az Európai Bizottság a konvergencia programról szerdán Brüsszelben kiadott értékelésében. A testület szerint az államháztartás hiánya jövőre az uniós ajánlásoknak megfelelő küszöbérték, a GDP 3 százaléka alá kerülhet és 2,8 százalék lehet. Az uniós végrehajtó testület megjegyezte ugyanakkor, hogy a csökkentési tervek részben olyan intézkedésekre épülnek, amelyeket a konvergencia program nem részletez. A bizottság ezek részletezése mellett fontosnak tartja a kiadások további csökkentését a közigazgatás folytatódó reformjával és a veszteséges vállalatok helyzetének kezelésével szerkezeti reformok útján.
2010.03.24. 13:30
 
 
Simor: negatív fogyasztói áralakulásra nem kell számítani
Ma nincs deflációs veszély Magyarországon, azaz negatív fogyasztói áralakulásra nem kell számítani, a bérek növekvő trendje nem ezt vetíti előre - mondta a hétfői tájékoztatóján Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. Az aktualizált konvergencia programban szereplő, jövő évi 4,5 százalékos átlagos infláció valószínűleg a jövő évi költségvetés számaival illetve az IMF megállapodással összefüggésben alakult ki - felelte az MTI kérdésére a jegybank elnöke. Hozzáfűzte azt is, hogy a prognózist készítők nehéz helyzetben vannak, hiszen a feltételek gyorsan változnak.
2008.12.22. 15:29
 
 
Veres János: négy százalékos lesz az államháztartási hiány
A konvergencia programban eredetileg szereplő 4,3 százalékos államháztartási hiányt négy százalékosra teljesítjük az idén, öt hónap adatai alapján ez a mérték még a váratlan helyzeteket tekintve is teljesíthető - jelentette ki Veres János Egerben a 46. Közgazdász-vándorgyűlés zárónapján. A 4 százalékos államháztartási hiány eléréséhez persze az kell, hogy az adóbevételekből ne a kiadásokat generáljuk. A bevételeket csak a költségvetés keretein belül lehet elkölteni, a több adóbevételt - mint tavaly is - adósságcsökkentésre fordítjuk - mondta a pénzügyminiszter.
2008.06.28. 15:34
 
 
Veres: az Új Tulajdonosi Program nem feszíti a konvergencia programot
Az lakossági megtakarításokat ösztönző, és a polgárosodást erősítő Új Tulajdonosi Program (ÚTP) egyensúlyi oldalon nem feszíti a konvergencia program megvalósítását, 2009-ben, az első évben mindössze félmilliárd forintnyi hatással lesz a konvergencia programra - mondta Veres János pénzügyminiszter pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón. A várhatóan mintegy 300 ezer háztartást megmozgató Új Tulajdonosi Program 2009-ben a szakértők által készített modell szerint 698 millió forinttal növeli a hiányt, illetve 1,21 milliárd forinttal csökkenti azt.
2008.05.30. 13:30
 
 
A PM szerint a túlzott államháztartási hiány 2009-re megszűnhet
A Pénzügyminisztérium a jelenleg belátható európai és világgazdasági folyamatok alapján azt várja, hogy a magyar gazdaság teljesítménye 2008-tól, de különösen 2009-től már újra javulni fog, amikorra a konvergencia program céljainak teljesülésével a túlzott államháztartási hiány is megszűnik - áll a konvergencia program végrehajtásáról szóló kormányzati jelentésben. A jelentésben a PM utal arra, hogy a kormányzati szektor 2007-es eredményszemléletű hiánya 5,5 százalék lett, ami a konvergencia programban eredetileg megjelölt célnál 1,3 százalékponttal, a tavaly novemberben előrejelzettnél pedig 0,7 százalékponttal jobb mutató.
2008.04.24. 16:51
 
 
Az SZDSZ Országos Tanácsa a koalíció felmondását javasolja
Az SZDSZ Országos Tanácsa (ot) azt javasolja az április végén sorra kerülő rendkívüli küldöttgyűlésnek, hogy szavazzák meg a párt koalícióból való kilépését - mondta az ot elnöke. Gulyás József közölte: a testület 71 igen szavazattal, 1 nem és 9 tartózkodás mellett hozta meg döntését. Az MTV híradójának értesülése szerint Fodor Gábor is tartózkodott. A tanácskozás után a távirati irodának Kóka János, Horn Gábor, és Gulyás József is azt mondta, nem tudja, ki szavazott nemmel. A testület határozott arról is, hogy április 27-én lesz a rendkívüli küldöttgyűlés, amelyen döntenek a kilépésről és egy rendkívüli tisztújító küldöttgyűlés összehívásáról, ez utóbbi az előzetes menetrend szerint június 7-én lesz-tette hozzá Gulyás.
2008.04.05. 15:15
 
 
Kuncze: működőképes lehet a kisebbségi kormányzás
Kuncze Gábor szerint működőképes lehet a kisebbségi kormányzás, a liberális párt képviselői támogatni fogják azokat a előterjesztéseket, amelyek javítanak az ország helyzetén. Az SZDSZ korábbi elnöke a szegedi Közéleti Kávéház beszélgetésén arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialista pártban már korábban foglalkoztak a kisebbségi kormányzás gondolatával, "ez egy előre bekészített csomag volt." "A miniszterelnök úr szombati beszédét megelőzően két héttel hallottam fontos szocialista politikustól, hogy tulajdonképpen a legjobb az lenne, ha ők kisebbségben kormányoznának az SZDSZ külső támogatásával" - mondta. Hozzátette: rá néhány napra más vezető MSZP-s politikustól is hallotta ugyanezt.
2008.04.03. 20:14
 
 
Kóka szerint szükség van az adórendszer átalakítására
Sürgősen hozzá kell fogni az állami kiadások jelentős lefaragásához, mert csak így lehet elkezdeni az országban az adóterhek csökkentését, az adórendszer nagymértékű átalakítását - mondta Kóka János a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásán. Az SZDSZ elnöke hozzátette az adóztatás átalakítása azért égetően fontos, mert e nélkül az ország versenyképessége tovább romlik, még a szomszédos államokkal való összevetésben is. Kóka az előadás előtt leszögezte, bár a koalíciós válsággal foglalkozik két napja, politikai kérdésekről nem kíván megnyilatkozni. Kiemelte: a konvergencia programot végig kell vinni, mert annak módosítása, vagy feladása értelmetlenné tenné az elmúlt két év áldozatait.
2008.04.01. 12:25
 
 
Az Új Magyarország programmal is foglalkozik az OÉT
Az Új Magyarország programmal is foglalkozik áprilisban az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), a testület a napokban fogadta el első féléves munkatervét. A munkaterv szerint elsőként a program adószabályokra vonatkozó részét vitatják meg, majd a foglalkoztatás javítását szolgáló javaslatokat. A tanács véleményt formál az Új Tulajdonosi Programról is. Ugyancsak az áprilisi napirendek között szerepel az új Polgári Törvénykönyv munkaügyi vonatkozású részeinek véleményezése. A fórum értékeli a konvergencia program végrehajtását. Még tavasszal a tanács elé kerülhetnek az Új Tulajdonosi Program törvénytervezetei illetve foglalkoznak a magán-nyugdíjpénztári járadékszabályozásról szóló előterjesztéssel.
2008.04.01. 08:22
 
 
Gyurcsány: a kormány 50 milliárddal többet szán az oktatás fejlesztésére
A kormány a nemzeti költségvetésből mintegy 50 milliárddal többet szán 2009-től az oktatás és a művelődés helyzetének javítására, ehhez járul még 80-90 milliárd forintnyi európai uniós támogatás az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében - mondta Gyurcsány Ferenc kedden Az Este című műsorban. A miniszterelnök a konvergencia program sikerének tudta be, hogy több pénz jut jövőre az oktatás és a műveltség fejlesztésére, amely az adócsökkentés mellett a kormány két kiemelten kezelt programjának egyike lesz. Arra a kérdésre, hogy ezt miért nem lehetett előbb megtenni, Gyurcsány Ferenc ezt válaszolta: megválasztása után "rendbe kellett tennünk a pénzügyeinket (...), gúzsba kötve kellett táncolni."
2008.03.05. 07:00
 
 
Az idén már bővülhet a foglalkoztatás
Az idén kis mértékben már bővülhet a foglalkoztatás, de egyes kutatók szerint még így is kétséges, hogy Magyarország 2010-re eléri a konvergencia program alapján a korábbiakhoz képest jelentősen csökkentett foglalkoztatási célkitűzést. A Brüsszelnek 2005 decemberében elküldött foglalkoztatási akcióprogramban még 2010-re 63 százalékos foglalkoztatási rátát kívánt elérni Magyarország, de 2006-ban a konvergencia program alapján felülvizsgált terv ezt 58,7 százalékra csökkentette. A KSH adatai szerint a ráta a 2004-es 56,8 százalékról 2005-ben 56,9 százalékra, 2006-ban 57,3 százalékra javult. A legutóbbi, a múlt év szeptember-novemberi időszakra vonatkozó adat szerint is 57,3 százalék volt a ráta.
2008.01.12. 09:15
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista