2020. július 4., szombat - Ulrik
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Gazdaság ››  forinthitel
214 találat
 
Banki elszámolás - A CIB-nél jelentősen nőtt az érdeklődők száma, a K&H-t telefonon keresik
A CIB Banknál az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az érdeklődő ügyfelek száma a korábbi hónapok átlagához képest, és várhatóan az elszámolási tájékoztatók kiküldését követően ez még inkább jellemző lesz, míg a K&H-nál a héten nem nőtt észrevehetően az érdeklődés, de leginkább telefonon keresik a bankot - közölte a két pénzintézet az MTI érdeklődésére.
2015.03.06. 10:35
 
Bankszövetség: jól halad a devizahitelek elszámolásának előkészítése
A Magyar Bankszövetség elnöke a szektor idei legnagyobb kihívásának nevezte a devizahitelek elszámolását, amelynek előkészítése szavai szerint jó ütemben halad, és megjegyezte, hogy mindeközben a bankrendszerben jelentős átalakulás zajlik. Patai Mihály az MTI-nek adott interjúban elismerte a költségvetési és monetáris trendforduló eredményeit, de hiányolta a gazdaságpolitikai fordulat végigvitelét.
2015.01.19. 17:04
 
A bankok mérlegelik a perindítást a forinthiteles szerződésekkel kapcsolatban
Az OTP és az Erste Bank is mérlegeli a jogorvoslati lehetőségeket a forint alapú fogyasztói kölcsönszerződései egyoldalú szerződésmódosításainak tisztességességének bizonyításával kapcsolatban, és a K&H is perindítást tervez - derül ki az MTI-nek adott banki válaszokból.
2015.01.06. 16:00
 
Hatályos az adósságfék-szabály
Mától hatályos a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új adósságfék-szabályozása, amelynek célja, hogy megakadályozza a háztartások túlzott eladósodását és a devizahitelezés újbóli felfutását.
2015.01.01. 04:34
 
OGY - Költségvetés - Fidesz: több pénz marad a dolgozó családoknál
A Fidesz szerint a jövő évi költségvetésnek köszönhetően több pénz marad a dolgozó családoknál.
2014.11.19. 12:05
 
Devizahitelek - Elemzők korrektnek tartják, hogy a kamatfelárat és nem a kamatot rögzítik
A forintosításról benyújtott törvényjavaslat pozitív elemének tartják az MTI által megkérdezett elemzők, hogy az a kamat helyett a kamatfelárat rögzíti, ami egyértelműen pozitív a bankoknak.
2014.11.17. 16:03
 
Devizahitelek - A bankszövetség szerint kedvező a forintosítás árfolyama
A bankszövetség főtitkára szerint a forintosítás piaci árfolyama az elmúlt időszak változásait nézve kedvező, és várhatóan az lesz a jövő év első fél évében is, a forint ugyanis ma nincs a "nagyon erősen gyenge oldalon" az elmúlt hónapokhoz képest.
2014.11.11. 09:30
 
Devizahitelek - Elemzők: a kötelező forintosítással a devizahitelek kivezethetők a bankrendszerből, de rossz adósok továbbra is maradnak
Ha nem lenne kötelező a devizahitelek forintosítása, lehet hogy sokan nem választanák, azonban rossz adósok az átváltás után is lesznek, így nem biztos, hogy megvalósul a várt portfoliótisztítás a bankoknál - vélekedtek az MTI-nek nyilatkozó elemzők hétfőn.
2014.11.10. 17:43
 
 
Rogán: hároméves kamatperiódust javasol a Fidesz-KDNP
A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy a fogyasztói kölcsönszerződéseknél a bankok csak háromévente változtathassanak a kamaton, kamatfeláron - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten, a kormánypárti képviselőcsoport ötórás ülése után, amelynek egyik fő témája a fair bankokról szóló törvénytervezet volt. A politikus a devizahitelek forintosítását firtató kérdésre a sajtótájékoztatón azt válaszolta: 2016. január 1. után nem maradhat devizahitel Magyarországon.
2014.11.04. 16:36
 
Devizahitelek - Varga: még nem dőlt el, milyen árfolyamon lesz a forintosítás
Varga Mihály szerint még nem dőlt el, milyen árfolyamon forintosítják a devizahiteleket. A nemzetgazdasági miniszter a HírTV-ben arról is beszélt hétfőn, a cafeteria-kedvezmény csökkentésének az a célja, hogy a munkavállalók egyre inkább készpénzben kapják meg a jövedelmüket.
2014.11.03. 21:17
 
November elsején hatályba lép az elszámolási törvény
November elsején hatályba lép az elszámolási törvény, amelynek alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely az elszámolás részletes módszertanát tartalmazza, november legelején jelenik meg - közölte az MTI érdeklődésére a jegybank.
2014.10.31. 18:28
 
Devizahitelek - További hét pénzintézet ügyében halasztotta el a határozathirdetést a bíróság
Határozathirdetésre halasztott el hét újabb devizahiteles pert a Fővárosi Törvényszék kedden, melyeket a Santander Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Pannon Takarék Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., a Hypo Alpe-Adria Bank és a Summit Pénzügyi Zrt. indított a magyar állam ellen. Ugyanakkor a Banco Primus Fióktelep Magyarország felperesként elállt keresetétől, így ezt az eljárást megszüntette a törvényszék.
2014.09.02. 18:06
 
MNB: ezermilliárd forintra nő a növekedési hitelprogram második szakaszának keretösszege
Az eddigi kétszeresére, ezermilliárd forintra nő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított növekedési hitelprogram (nhp) második szakaszának keretösszege - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.
2014.09.02. 14:15
 
Devizahitelek - További négy pénzintézet ügyében halasztotta el a határozathirdetést a bíróság
Határozathirdetésre halasztott el négy újabb devizahiteles pert a Fővárosi Törvényszék hétfőn, melyeket a Lombard Ingatlan Zrt., az Örkényi Takarékszövetkezet, a Retail Prod Zrt. és a PSA Finance Hungary Zrt. indított a magyar állam ellen.
2014.09.01. 17:26
 
MNB: az adósságfék bevezetése előtt a jelenlegi szabályozás hatályát veszti
A jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló MNB rendelet hatálybalépését megelőzően a 361/2009-es kormányrendelet vonatkozó részei hatályukat vesztik - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI érdeklődésére.
2014.08.27. 21:24
 
OTP: az egyszeri tételek nélkül javult a bank működése
Az OTP Bank teljesítményét a második negyedévben alapvetően az egyszeri tételek befolyásolták, ezek nélkül a normál működés javulást mutat és a bank eredményessége is javult - értékelte Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a bankcsoport második negyedéves eredményeit sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
2014.08.15. 11:02
 
Devizahitelek - Hvg.hu - Varga: 2015-ben várható a forintosítás
Varga Mihály szerint a devizahitelek forintosításáról szóló jogszabály benyújtása november végén, december elején várható, így a forintosítás 2015-ben történhet meg.
2014.07.21. 09:07
 
Varga Mihály: a devizahiteleket még az idén kivezetik
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a devizahiteleket még ebben az évben kivezetik a hazai pénzintézeti rendszerből.
2014.07.07. 12:40
 
BÉT - Szakértők: a piac már beárazta az OTP-nél a devizahiteles törvényjavaslatot
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,37 pontos, 1,18 százalékos emelkedéssel, 18 729,39 ponton zárt pénteken.
2014.06.27. 17:54
 
Devizahitelek - Együtt-PM: nem oldja meg a problémát a kormány törvényjavaslata
Az Együtt-PM szövetség szerint továbbra sem oldja meg a devizahitelesek problémáját a kormány a pénteken benyújtott törvényjavaslata.
2014.06.27. 17:53
 
MNB-program - Tovább bővül az igénybe vevők köre
Újabb könnyítésekkel tovább bővül a jegybank növekedési hitelprogramját (NHP) igénybe vevők köre, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) decemberben további egyeztetéseket folytatott a hitelintézetekkel és a Magyar Lízingszövetség szakértőivel - közölte a jegybank az MTI-vel csütörtökön.
2014.01.02. 12:11
 
 
Lízingkonferencia - Patai: a magyar bankok a különadó nélkül is veszteségesek lennének
A kormány gazdaságpolitikája miatt a speciális bankadó nélkül is veszteségesek lennének a magyar bankok - mondta Patai Mihály, a UniCredit Bank elnök-vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnöke a Magyar Lízingszövetség által rendezett konferencián, csütörtökön Herceghalmon.
2013.11.07. 12:01
 
Adótörvények - Varga: négy célja van a javaslatnak
Négy célt tűzött ki a kormány az adótörvényekről szóló javaslat elkészítésekor, a családok terheinek csökkentését, a vállalkozói környezet javítását és az adminisztráció csökkentését, továbbá a gazdaság fehérítését - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter kedden a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.
2013.10.29. 15:50
 
 
Költségvetés - Varga: a rezsicsökkentésnek köszönhetően nőhet a fogyasztás
A családi adókedvezmény kiterjesztésének, a pedagógus béremelésnek, valamint a rezsicsökkentésnek köszönhetően 1,9 százalékkal nő majd a háztartások fogyasztása 2014-ben, így a belső kereslet nagyobb mértékben tud hozzájárulni a gazdasági növekedéshez - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón, miután a parlament megkezdte a jövő évi költségvetés általános vitáját.
2013.10.24. 16:34
 
OGY - Költségvetés - Jobbik: túladóztatott és kivéreztetett a magyar gazdaság
A Jobbik szerint a kormány véleményével ellentétben nem teljesít jobban a magyar gazdaság: az alapvetően túladóztatott és kivéreztetett állapotban van, az ország versenyképessége pedig jelentősen romlott az elmúlt időszakban - foglalta össze pártja álláspontját a jobbikos Volner János a jövő évi költségvetés általános vitájában csütörtökön a parlamentben.
2013.10.24. 14:16
 
A hiteladósok megsegítését szolgáló javaslatot készített az Együtt-PM
Országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a hiteladósok megsegítése érdekében az Együtt-PM szövetség színeiben politizáló Scheiring Gábor független képviselő. Bevezetni kezdeményezi a magáncsőd intézményét és a védett számlákat.
2013.10.10. 12:17
 
Indul a növekedési hitelprogram második szakasza
Elindul kedden a Növekedési Hitelprogram második szakasza, amelynek keretében az MNB 2014. december 31-ig összesen 2000 milliárd - ebből október 1-jétől 500 milliárd - forint nulla százalékos kamatozású refinanszírozási hitelt nyújt a bankoknak a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozására, amelyért azok továbbra is legfeljebb 2,5 százalékot számolhatnak fel az ügyfeleknek.
2013.10.01. 04:30
 
MNB: csökkent a háztartások hitelállománya augusztusban
Augusztusban a háztartások jóval nagyobb összeget vontak ki betéteikből, mint amennyivel hitelállományukat csökkentették, a nem pénzügyi vállalatok pedig sokkal több betétet helyeztek el, mint amennyi hitelt felvettek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján a hitelintézetek összevont mérlegének alakulásáról hétfőn közzétett jelentésből.
2013.09.30. 11:12
 
OGY - Devizahitelek - Doubravszky: el kell kerülni a társadalmi feszültséget!
Doubravszky György szerint a devizahitelesek problémáira a legkisebb társadalmi feszültséget jelentő megoldást kell megtalálni. A pénzügyi jogok biztosa hétfőn az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának ülésén úgy vélte, az eddig elhangzott nyilatkozatok alapján körvonalazodó kompromisszumos megoldás az érintettek 90 százalékának megfelelő lehet.
2013.09.23. 14:49
 
Devizahitelek - NGM: a bankszövetségi javaslat egy része elfogadhatatlan
A bankszövetség javaslatainak egy része elfogadhatatlan a nemzetgazdasági tárca számára, a devizahiteles mentőcsomagról azonban még sem a kormány, sem a minisztérium nem hozott döntést - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére szerdán.
2013.09.04. 18:14
 
 
Csányi Sándor: a rászoruló hiteleseket kellene segíteni
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerint az lenne méltányos, ha nemcsak a devizahitelesekkel, hanem a forinthitelesekkel is foglalkoznának, azokkal, akik valóban rászorultak, és saját hibájukon kívül kerültek olyan élethelyzetbe, hogy nem tudják a létfenntartásukat fedezni.
2013.09.02. 22:36
 
Devizahitelek - Bankszövetség: megfelelő tárgyalási alapnak találta a kormány a szervezet javaslatait
A kormány megfelelő tárgyalási alapnak tartja a Magyar Bankszövetség devizahitelekkel kapcsolatban benyújtott javaslatát, a tárgyalások a következő hónapokban folytatódnak - mondta Sütő Ágnes, a szervezet kommunikációs vezetője pénteken az MTI-nek.
2013.08.30. 12:29
 
Devizahitelek - MNB: vonzóbbá lehetne tenni az árfolyamgátat
Több javaslatot is felvet a jegybank cikksorozatának harmadik része az árfolyamgát vonzóbbá tételére, ezek egyike a törlesztőrészletek teljes forintosítása 180 forintos frankárfolyamon, ami az MNB számításai szerint a mostani árfolyammal számolva a jövőben évi 30-40 milliárd forint körüli költséget jelentene.
2013.08.26. 11:23
 
Az Orbán-kormányt okolja a devizahitel-válságért az Együtt-PM
Az Együtt-PM választási szövetség véleménye szerint az "Orbán-kormány a hibás termék", a kabinet okozza a devizahitel-válságot.
2013.08.23. 13:02
 
Együtt-PM: az MNB elismerte, hogy a bankok ügyfeleikre hárították terheiket
Az Együtt-PM szövetség szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán elismerte, hogy a pénzintézetek a rájuk rótt különadókat és egyéb terheket a lakosságra hárították.
2013.08.22. 13:45
 
 
Megkezdődtek az egyeztetések, a takarékok vezetői nem kaptak alapszabály tervezetet
A takarékszövetkezeti vezetőkkel az első konzultációk Pest megyében már szerdán lezajlottak, a takarékszövetkezetek, valamint a Takarékszövetkezeti Bank alapszabályait vitatták meg, "tűrhetetlen" azonban, hogy a takarékok vezetői előzőleg nem kapták meg az alapszabályok tervezetét - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az MTI-nek.
2013.08.01. 18:51
 
MNB: a bankrendszer továbbra sem járul hozzá a GDP bővüléséhez
Az idei első negyedév hitelezési folyamatai azt mutatják, hogy a hazai bankrendszer továbbra sem járul hozzá a gazdaság bővüléséhez a Magyar Nemzeti Bank "Hitelezési folyamatok" című új kiadványának szerzői szerint.
2013.05.30. 13:37
 
Balog Ádám: az MNB leszerződött a bankokkal a növekedési hitelekről
Az MNB szerdán aláírta a végleges szerződést a kereskedelmi bankokkal a kis- és középvállalkozások (kkv) hitelezését szolgáló, 750 milliárd forintra növelt hitelkeretről, így már nincs akadálya a hitelezésnek - jelentette be Balog Ádám, a jegybank alelnöke csütörtökön az MNB növekedési hitelprogramjáról rendezett országos szakmai konzultáció debreceni állomásán.
2013.05.30. 13:20
 
Az MKB Bank 116 milliárdra pályázik a Növekedési Hitelprogramból
Az MKB Bank 116 milliárd forintos hitelkeret igénybevételére pályázik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjából (NHP) - közölte a bank pénteken az MTI-vel.
2013.05.24. 10:14
 
Az MNB június 3-tól kezdi az eurólikviditást nyújtó tendereket
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a növekedési hitelprogram III. pillére keretében 2013. június 3-ától heti rendszerességű eurólikviditást nyújtó devizacsere (FX-swap és currency interest rate swap) tendereket tart, összesen 8 különböző futamidő mellett - közölte a jegybank pénteken.
2013.05.24. 09:44
 
MNB: Csökkentek márciusban a kamatszintek
Csökkentek márciusban a háztartási forinthitelek és -betétek átlagos kamatlábai; a vizsgált mutatók közül egyedül az éven belüli euró betétszerződések és az 1 millió euró érték feletti vállalati forinthitel-szerződések kamatai emelkedtek - közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank.
2013.04.30. 10:51
 
KSH: csökkent tavaly a lakossági lakáshitelek állománya
Tovább csökkent tavaly a lakossági lakáshitelek állománya, értéke az év végén 3511 milliárd forint volt, 17 százalékkal kevesebb a 2011 évinél, az állomány 54 százaléka volt devizaalapú hitel, amelyeknél a visszaesés elérte a 28 százalékot - írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című kiadványában.
2013.04.18. 07:00
 
Doubravszky György: alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelek problémáját
Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelek problémáját Magyarországon.
2013.04.12. 13:31
 
MNB-program - NGM: elindulhat Magyarország gazdasági növekedése
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön bejelentett koncepciója nagy segítséget jelent a magyar kis- és középvállalkozások számára, amivel elindulhat Magyarország gazdasági növekedése.
2013.04.04. 19:46
 
Kamatdöntés - Londoni elemzők: nagyobb csökkentés lett volna, ha a piac engedi
Valószínűleg csak a jelenlegi piaci kockázati háttér akadályozta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsát a 0,25 százalékpontnál nagyobb kamatcsökkentésben, mert az inflációs kilátások egyébként "bőséges" mozgásteret adtak volna a jelentősebb mértékű enyhítéshez - vélekedtek az előző napi kamatdöntő ülésre visszatérő szerdai értékeléseikben londoni pénzügyi elemzők.
2013.03.27. 12:13
 
 
Takarékok: növekvő piaci részesedés a lakossági hitelezésben
takarékszövetkezeti integrációban részt vevő takarékok tavalyi piaci részesedése - az integrációba 2012 közepén belépett TakarékBankot is beleszámítva - csaknem 6 százalékot ért el. Az integráció nyereséges maradt, az előzetes adatok szerint az elmúlt évet 10,8 milliárd forint adózás előtti nyereséggel zárták a szövetkezeti hitelintézetek - tájékoztatta az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) az MTI-t.
2013.03.13. 06:30
 
 
Jöhet az újabb devizahiteles mentőcsomag
Forintra váltanák a legalább kilencven napja nem törlesztett adósságokat, majd az összeg egy részét elengednék. Az akcióba beszállna Matolcsy György is a jegybanki devizatartalékkal.
2013.03.06. 09:37
 
Devizahitelek - A bankszövetség előkészítetlennek tartotta a keddi tárgyalási fordulót
A Magyar Bankszövetség előkészítetlennek, ezért időhúzásnak látta a keddre összehívott tárgyalási fordulót, amelyre semmilyen előterjesztést nem kapott - mondta Sütő Ágnes, a szervezet kommunikációs vezetője az MTI-nek, reagálva Doubravszky György pénzügyi biztos keddi közleményére.
2013.03.05. 18:02
 
Devizahitelek - Doubravszky: halasztást kért a bankszövetség
A magyarországi háztartások devizakitettségéből, vagyis a devizahitelezésből adódó társadalmi feszültségek megoldására indított háromoldalú szakmai tárgyalás keddi fordulóját a Magyar Bankszövetség kérésére elhalasztották - tájékoztatott közleményében a pénzügyi jogok biztosa.
2013.03.05. 14:46
 
Pénzügyi jogok biztosa: haladéktalanul kezdődjenek meg a tárgyalások a devizahitelekről!
A pénzügyi jogok biztosa azt kezdeményezi, hogy kilenc nap múlva kezdődjenek meg a háromoldalú tárgyalások a kilakoltatással fenyegetett 170 ezer devizahiteles család problémájának megoldásáról. Ezt Doubravszky György nyilatkozta az MTI Hírcentrumnak szombaton a Kossuth téren tartott tüntetésen.
2013.02.16. 17:44
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista