2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  árampiac
26 találat
 
A GVH engedélye után veheti át a GDF Suez portfólióját a MET
A versenyhivatali engedélyezést követően zárul a GDF Suez hazai villamosenergia-kiskereskedelmi portfoliójának átvétele - tájékoztatta a MET Magyarország az MTI-t hétfőn közleményben.
2014.11.17. 19:02
 
A hazai áramfelhasználás 36 százaléka fordulhat meg az áramtőzsdén az idén
Az idén május végéig összesen mintegy 6,3 terawattóra áram fordult meg a magyar áramtőzsdét üzemeltető HUPX Zrt. piacain, ami a magyarországi felhasználás 36 százalékát teszi ki; a társaság arra törekszik, hogy ezt a részarányt növelni tudja - mondta Balázs László, a HUPX Zrt. márciusban kinevezett vezérigazgatója kedden Budapesten sajtóbeszélgetésen.
2013.06.11. 18:38
 
Szíria és az energetikai kérdések az Oroszország-EU csúcstalálkozón
A szíriai válság rendezése, a vízummentesség és az energetikai együttműködés lesz a középpontban a hétfőn kezdődő kétnapos Oroszország-EU csúcstalálkozón.
2013.06.02. 21:13
 
 
Elindult a közös cseh-szlovák-magyar árampiac
Elindult kedd reggel a közös cseh-szlovák-magyar árampiac, a villamosenergia-börzéken a három ország kereskedői és termelői egységesen, határok nélkül kereskedhetnek a villamos energiával - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel.
2012.09.11. 15:38
 
Új szabályzat az orosz elektromos energiapiacon
Vlagyimir Putyin kormányfő pénteken aláírta azt a rendeletet, amely újraszabályozza a belső elektromos energiapiacot Oroszországban.
2011.11.04. 11:49
 
 
Orbán: Magyarország ki tud állni magáért és polgáraiért
Orbán Viktor szerint Magyarország ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt. A miniszterelnök hétfőn napirend előtt a parlamentben arról beszélt: a soros uniós elnökség félidejében elmondható, az elmúlt három hónap legnagyobb eredménye az, hogy "Magyarország ki tud állni a nemzetközi porondon saját magáért és polgáraiért, amikor kell, vállalja a konfliktusokat is, és sikeresen meg tudja vívni őket". Magyarországot és Európát is át kell szervezni - jelentette ki Orbán Viktor.
2011.04.04. 13:00
 
 
Orbán Viktor az EU-elnökség félidejéről szóló beszédére reagáltak a pártok
Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására, amelyben a magyar EU-elnökség félidejét értékelte, reagáltak a parlamenti pártok. Az MSZP szerint egy sikeres magyar európai uniós elnökség az ország érdekérvényesítő képességét is jelentősen javítja. Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására reagálva azt mondta, az elnökség mindenki számára, aki hisz az Európai Unióban, történelmi felelősség. Éppen ezért mindenki érdekelt kell, hogy legyen az elnökség sikerében - tette hozzá.
2011.04.04. 11:50
 
 
GVH: a valódi verseny csak indokoltan változtatna az áram árán
A valódi verseny az áramfogyasztóknak jobb szolgáltatást és alacsonyabb árakat hozna, illetve ha emelkedne is az ár, az csak a valóban indokolt mértékű lenne - ismertette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) álláspontját az árampiac jelenlegi helyzetével kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményben. A GVH úgy véli, a piacot torzító jelenségek felszámolása eredményezne valódi versenyt. A versenyhivatal a GVH Versenykultúra Központjának támogatásával készült tanulmány kapcsán tette közzé álláspontját.
2009.10.11. 08:19
 
 
Budapesten drágább az áram, mint Londonban vagy Madridban
Budapesten drágább a villanyszámla mint Londonban vagy Madridban - írta a Magyar Nemzet az osztrák árampiaci szabályozó, az E-Control és egy kutató cég közös felmérése alapján. A lap szombati számában közöltek szerint az EU-15-ök fővárosai közül Koppenhágában a legdrágább az áram, ahol 29,9 eurócentbe (80 forint) kerül egy kilowattóra a lakossági fogyasztónak. Budapesten ugyanakkor az Elmű az egyetemes szolgáltatásban, a normál tarifa szerint 45,8 forint (16,95 eurócent) egy kilowattóra ára.
2009.10.03. 11:15
 
 
Dunamenti Erőmű: a válság próbára tette a szabad árampiacot
A pénzügyi és reálgazdasági válság tanulsága a villamosenergia-szektor számára, hogy a szabad piac önmagában nem szolgálja kellően a gazdaságot, kell egy határozott, kormányokon átnyúló hosszú távú energiaipari koncepció is, amit következetesen végrehajtanak - mondta Csiba Péter, a Dunamenti Erőmű Zrt. vezérigazgatója. A Dunamenti Erőműnek (DE) az idén már teljesen a liberalizált piacon kell helytállnia, miután a kormány tavaly az év végén felbontotta a társasággal a hosszútávú áramvásárlási szerződéseket, amelyek az erőmű kapacitásainak több mint 80 százalékát kötötték le.
2009.08.09. 09:42
 
 
A fogyasztók nem használják ki a gáz- és árampiaci liberalizációt
A magyar háztartások csupán kevesebb mint 6 százaléka készül biztosan földgáz-, vagy áramszolgáltató-váltásra, miközben jelentős hányaduk drágállja ezeket a szolgáltatásokat - közölte a BellResearch piackutató cég. A BellResearch februárban végzett, a Figyelő Trend szerdán megjelenő különszámában olvasható felmérésből kiderül: csak minden ötödik ember van tisztában a magyarországi lakossági földgáz- és árampiac liberalizálásával, ugyanakkor az áramszolgáltatást a megkérdezettek mintegy 30 százaléka, a földgázszolgáltatást pedig 60 százaléka tartja túlságosan drágának. A felmérést végzők hozzáteszik: a megkérdezettek több mint fele egyik közmű esetében sem tervez szolgáltatóváltást.
2009.03.25. 17:54
 
Magyar áram a prágai áramtőzsdén márciustól
A jövő év, 2009. március 1-jétől magyarországi átvétellel lehet majd árammal kereskedni a Prágai Energiatőzsde (Energetická Burza Praha -PXE) határidős piacán - jelentette be Petr Koblic, a PXE Tőzsdekamara elnöke Budapesten. Az áramtőzsde előnye a hatékony árampiac és az átlátható árak - hangsúlyozta az elnök. Hozzátette, a szlovákiai szállítás után Magyarország a harmadik ország, amit bevonnak a Prágai Energiatőzsdébe. A tőzsdeelnök elmondta, azért választották a terjeszkedés következő lépéseként a magyarországi teljesítést, mert a cél a regionális terjeszkedés és az áramlások is ezt kívánják meg.
2008.12.15. 16:28
 
Összekapcsolták az új magyar-román villamos távvezetéket
Összekapcsolták a második magyar-román villamos távvezetéket szerdán, és átadták a Békéscsaba-Nadab (Románia, Arad megye) közötti távvezeték magyar szakaszát, valamint a kibővített békéscsabai alállomást; a magyarországi beruházás mintegy 4,2 milliárd forintba került. Az ünnepélyes összekapcsoláson Tari Gábor, a magyar villamos energia rendszerirányító, a Mavir vezérigazgatója és romániai partnere, Octavian Lohan, a Transelectrica S.A. igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az új 400 kilovoltos távvezeték növeli a térség ellátásának biztonságát és bővíti az export-import lehetőségeket.
2008.12.10. 12:03
 
 
Januártól 3,5 százalékos áramár emelés várható a lakosság számára
Januártól várhatóan 3,5 százalékkal emelkedik az áram ára a lakosság, a kisfogyasztók és a közintézmények számára, a rendszerhasználati díjakon keresztül - közölte Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal elnöke kedden Budapesten a Népszabadság energia konferenciáján. Az áremelés mértéke csak a nem szabadpiaci, azaz az egyetemes szolgáltatói körre értendő - fűzte hozzá az elnök. Az egyetemes szolgáltatóknál az áram, mint termék ára, és a jelenleg kilowattóránként 1,9 forint árrés nem változik, de a 2008. évi elszámolások eredményétől függően a hivatal az első félévben kész módosítani az árrés mértékén.
2008.11.25. 11:19
 
 
Piaci szereplők további áramáremelkedésre számítanak
Regionális viszonylatban az árampiac továbbra is keresleti marad, ez is hozzájárul ahhoz, hogy a villamosenergia ára rövid- és középtávon tovább emelkedik, amit némileg ellensúlyozhat a hatékony energia-termelés és -felhasználás - vélekedtek a Magyar Elektrotechnikai Egyesület éves vándorgyűlésén, szerdán Egerben felszólaló szakemberek. Szörényi Gábor, a Magyar Energia Hivatal főosztályvezetője az árjelzések alapján lassú, de folyamatos áremelkedést prognosztizál.
2008.09.10. 15:32
 
 
Az árampiaci szereplők a tőzsdére várnak
A villamosenergia-tőzsde létrehozását régóta sürgetik az árampiac szereplői, de erre vonatkozóan hosszú hónapok óta csak a Mavir tett erőfeszítéseket. Az áramtőzsde létrehozása már évek óta napirenden szerepel. A tőzsde tényleges elindulása régóta várt pozitív hatással lenne a hazai piacra - állítják a kereskedők. A Mavir 2007 májusában megtette az első lépést azzal, hogy HUPX Magyar Szervezett Villamos Energia Piac Zrt. néven projekttársaságot hozott létre az áramtőzsde kialakítására és üzemeltetésére. A villamos energia törvény szerint a rendszerirányító maximum 30 százalék befolyással rendelkezhet majd az áramtőzsde-társaságban, és más villamosenergia-piaci szereplők is befolyást szerezhetnek.
2008.06.28. 08:14
 
Magyarországnak a regionális árampiac részévé kell válnia
A villamosenergia-piac szervezettségén még javítani kell, ami a termelői kínálati oldal bővítésén túl azzal érhető el a leghatásosabban, ha Magyarország a regionális piac részévé válik - mondta Gordos Péter, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM)energetikai szakállamtitkára kedden Budapesten, az EnKon szakmai fórum szünetében az MTI-nek. A magyar villamosenergia-piacot össze kell kötni a környező országok hasonló nemzeti piaci szegmenseivel. A piac-összekapcsolás praktikusan az energiatőzsdéken keresztül valósulhat meg - emelte ki Gordos Péter.
2008.06.10. 14:07
 
 
Az MVM emelte az egyetemes áramszolgáltatóknak az áram árat
Az MVM Trade Zrt. közel három százalékkal emelte meg a lakosságot és a nagyon kis fogyasztókat ellátó egyetemes szolgáltatóknak értékesített áram árát, a változtatás nélkül éves szinten mintegy 5,5 milliárd forint bevételkiesést kellett volna elkönyvelnie az MVM Trade-nek - közölte Tringer Ágoston, az MVM szóvivője. A 2008. január elsejétől liberalizált árampiacon miniszteri rendelet határozza meg azt az árképletet, ami az MVM Trade és az egyetemes szolgáltatók közötti áramvásárlási szerződés induló ára volt.
2008.05.20. 16:00
 
 
A Fidesz ellenzi az MVM privatizációját
A Fidesz ellenzi a Magyar Villamos Művek privatizációját, és arra szólítja fel a kormányt, hogy hagyjon fel a nemzeti vagyon elherdálásával - erről Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa beszélt szerdán. A politikus hangsúlyozta, hogy a lakossági villamos energia árak emelése eddig sem az MVM-en és annak vezérigazgatóján múlt, hanem a kormányon, amelynek jóváhagyása, utasítása nélkül a szinte 100 százalékban állami tulajdonú cég üzletpolitikai, stratégiai döntést nem hozhat és eddig sem hozott. Kijelentette: Gyurcsány Ferenc a tervezett kormányzati intézkedésekkel az MVM és a magyar energetika ipar utolsó megmaradt, nagyon jelentős vagyonelemeinek a privatizálását és az áram árának újabb emelkedését akarja leplezni.
2008.03.19. 12:15
 
 
Az árampiac átalakításáról konzultált Gyurcsány a szakminiszterekkel
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konzultációt kezdett a szakminiszterekkel, az MNB elnökével és az illetékes hatóságokkal. Veres János pénzügyminiszter a tárgyalások utáni tájékoztatón bejelentette, hogy még a nyári szünet előtt módosítani akarják a villamosenergia törvényt, amihez Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter hozzátette: a jelentős piaci erővel rendelkező passzus megváltoztatását, valamint az áramaukciók szabályozási környezetének átalakítását tartják szükségesnek. Simor András jegybankelnök véleménye szerint a változtatások hatása középtávon érvényesülhet az árakban.
2008.03.19. 11:03
 
Fidesz: a kormány a felelős az árampiaci liberalizáció kudarcáért
Az árampiaci liberalizáció kudarcát a rossz előkészítés okozta, az árak emelkedéséért a kormány a felelős - mondta Fónagy János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Mostani intézkedéseivel a Magyar Villamos Művek (MVM) privatizálását és a közeljövőben várható újabb áremeléseket akarja a kormány és a miniszterelnök leplezni - hangsúlyozta a Fidesz szakpolitikusa annak kapcsán, hogy a napokban felmentették Kocsis Istvánt, az MVM Zrt. vezérigazgatóját, illetve a kabinet szándékai szerint szerkezetileg átalakítják az energiaszolgáltató céget, és módosítják az árampiac működését. Fónagy János azt mondta, nem az MVM tehető felelőssé a kormányzati politika kudarcáért és az áramár emeléséért.
2008.03.12. 14:56
 
Veres: az árampiaci változtatások az infláció mérséklését is szolgálják
A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) szervezeti átalakításával és az árampiac szabályozásának módosításával a kormánynak az a célja, hogy se 2008-ban, se az utána következő években az áramár ne jelentsen nyomást az inflációra - mondta Veres János pénzügyminiszter a kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Daróczi Dávid kormányszóvivő arról tájékoztatott, hogy a miniszterelnök a szerdai kormányülésen beszámolt arról a döntéséről, miszerint felkérte a pénzügyminisztert hogy tegyen lépéseket az árampiac valódi liberalizálására. Veres János az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az MVM szervezeti átalakítására számos "szofisztikált" megoldás van, de ezeket nem részletezte.
2008.03.12. 14:20
 
 
Kormányzati szándék az árampiac valódi liberalizálására
A miniszterelnök utasította a pénzügyminisztert, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a villamosenergia-piacon tapasztalható monopolisztikus helyzet felszámolása érdekében - jelentette be a kormányszóvivő kedden.Daróczi Dávid közölte: Veres János feladata, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) működésével kapcsolatban haladéktalanul kezdeményezze, illetve hajtsa végre a szakmailag indokolt személyi, szabályozási és szerkezeti változtatásokat. Ez azt is jelenti, hogy távozik posztjáról Kocsis István, az MVM vezérigazgatója. Indoklása szerint a kormányzati lépés célja olyan piaci folyamatok beindulásának elősegítése, amelyek jobban érvényesítik a fogyasztók érdekeit.
2008.03.11. 20:31
 
 
Budai: az árampiac megnyitása a fogyasztók érdeke
A kormány azért döntött az árampiac megnyitása mellett, mert ez a fogyasztók érdeke: a verseny hosszú távon az árak féken tartásához és jobb szolgáltatásokhoz vezet -  mondta a kormányszóvivő vasárnap az MTI-nek, Fónagy János fideszes képviselő sajtótájékoztatójára reagálva. Budai Bernadett azt mondta, 2008 az átmenet év lesz, amikor a piaci szereplők tanulják az új szabályokat. Hozzátette: az átmeneti időszakban is szükség van a piaci folyamatok tompítására. A kormánynak ugyanis az a dolga, hogy figyelembe vegyen más szempontokat is, ne csak a piac érdekeit, és ha valóban fontos érvek szólnak mellette, akkor közbeavatkozzon - jelentette ki.
2008.01.06. 16:28
 
 
Indulhat a verseny a villamos energia piacon
Hatályba lép az új villamos energia törvény és megszületett az összes alacsonyabb szintű jogszabály, így 2008. január elsejétől indulhat a verseny a 100 százalékban liberalizált magyar árampiacon. Az európai uniós elvárásoknak megfelelően megszűnik a közüzem, és a továbbiakban már csak a lakosságnak, valamint a legkisebb fogyasztóknak szolgáltatott villamos energia árát ellenőrizheti a hatóság, míg a rendszerhasználati díj hatósági ár marad. A lakosságnak 2008. január elsejével átlagosan 9,8 százalékkal emelkedik az áram ára, de a szolgáltató nem változik, hacsak az egyetemes szolgáltatásra jogosult nem akar kilépni a szabadpiacra.
2008.01.01. 10:23
 
 
9-10 százalékos lakossági áremelés várható
2008. január elsejétől a teljes egészében liberalizált magyar árampiacon 2008 az átmenet éve lesz, a lakosság és a nagyon kis fogyasztók számra 10 százalék alatti, de kilenc százalék fölötti áremeléssel - mondta Felsmann Balázs, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakállamtitkára pénteken Budapesten sajtóbeszélgetésen. A közintézmények általában 15-20 százalék közötti áremelkedésre számíthatnak januártól, míg a vállalkozások számára döntően 15-30 százalékkal lesz magasabb az áram ára, mint 2007-ben.
2007.12.21. 10:14
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML