2018. március 20., kedd - Klaudia
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Gazdaság ››  adóslista
13 találat
 
K&H - az árfolyamgát új rendszere jobb lehet, mint a végtörlesztés
Aki valamilyen okból lemaradt a végtörlesztésről a "hajrában", annak sem kell aggódnia, az árfolyamgát várhatóan áprilistól belépő új rendszere megoldást jelenthet a még mindig jelentős devizahitellel rendelkező adósoknak - mondta Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.
2012.02.12. 04:01
 
A bankok felkészülnek a pozitív adóslista bevezetésére
Megkezdték a bankok a felkészülést a pozitív adóslista 2012 tavaszi bevezetésére, a pénzintézetek a napokban postázzák a részletes ügyféltájékoztatókat - közölte a Magyar Bankszövetség kedden az MTI-vel.
2011.12.20. 16:59
 
Gyuris: a bankrendszer öt év alatt több száz milliárdos áldozatvállalásra hajlandó a végtörlesztés miatt
A bankrendszer öt év alatt több száz milliárd forintos áldozatvállalásra hajlandó a végtörlesztés miatt, ha a kormánynak átadott javaslatról egy csomagban sikerül megállapodni - mondta Gyuris Dániel, a Bankszövetség alelnöke a keddi Bankszektor 2011. konferencián újságíróknak.
2011.11.22. 11:25
 
OGY - Országvédelmi akcióterv - Létrejön a pozitív lakossági adóslista
A jövőben nemcsak a nem teljesítő adósokat regisztrálja majd a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR), hanem az időben törlesztő lakossági hiteleseket is, azaz létrejön a pozitív adóslista.
2011.09.19. 20:35
 
 
Egy hónapon belül kerül az Országgyűlés elé a thm-et maximáló törvény
A teljes hiteldíj mutatót (thm) 30 százalékban maximáló miniszterelnöki bejelentésből egy hónapon belül lesz csak törvényjavaslat, mivel Navracsics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter javasolta annak megvizsgálását, hogy az éven belüli hitelekre, illetve a hitelkártya szolgáltatásokra is vonatkozzon-e a THM plafon - mondta Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, a bizottság hétfői ülésén Budapesten.
2011.09.19. 14:56
 
 
Országvédelmi akcióterv - Parlament előtt a pozitív lakossági adóslista
Rogán Antal (Fidesz) egyéni képviselői indítványként pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amely a lakosság esetében is megteremti a teljes körű lakossági hitelnyilvántartást (tlh), így nemcsak a nemteljesítő hiteladósokat regisztrálja majd a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR), hanem - a vállalkozásokhoz hasonlóan - valamennyi lakossági hitelszerződés pozitív adatait is tartalmazza.
2011.09.16. 20:41
 
 
Az MSZP átfogó programot sürget a devizahitelesek érdekében
Hároméves átfogó kormányzati programmal kellene megoldani a devizahitelelesek törlesztési nehézségeit, amely együtt járna az elmaradt közüzemi számlák rendezésével is - mondta el Mesterházy Attila MSZP-elnök és Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnökének közös sajtótájékoztatón. Az elképzelés forint alapú konszolidációt tartalmaz, amelynek a részleteit a civilek, a szakmai szervezetek és a politika közösen dolgozná ki. A program része lenne az adminisztrációs terhek csökkentése, a büntetőkamatok eltörlése és az, hogy az állam a problémás hiteleket 10 százalékos értéken felvásárolja.
2010.09.13. 14:15
 
 
Az MSZP átfogó programot sürget a devizahitelesek érdekében
Hároméves átfogó kormányzati programmal kellene megoldani a hitel-visszafizetési problémákat, amely együtt járna az elmaradt közüzemi számlák rendezésével is - mondta Mesterházy Attila a Barabás Gyulával, a Széchenyi Hitelszövetség elnökével megtartott közös sajtótájékoztatón. Az elképzelés forint alapú konszolidációt tartalmaz, amelynek a részleteit a civilek, a szakmai szervezetek és a politika közösen dolgozná ki. A program része lenne az adminisztrációs terhek csökkentése, a büntetőkamatok eltörlése és az, hogy az állam a problémás hiteleket 10 százalékos értéken felvásárolja.
2010.09.13. 14:00
 
 
Péntektől kötelező a hitelezhetőségi limit számítása
Pénteken lépnek hatályba "a körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelvizsgálat vizsgálatáról" szóló kormányrendelet hitelezhetőségi limitre vonatkozó rendelkezései, a rendelet egyéb szabályait már március 1. óta alkalmazzák a pénzügyi intézmények. A most érvénybe lépő rendelkezések szerint nem lehet majd hitelt nyújtani kizárólag a hitelkockázati fedezet figyelembevételével, minden egyes hitelbírálatkor meg kell vizsgálni az ügyfél hitelképességét, illetve hitelezhetőségét. A hitelezőknek rögzíteniük kell saját belső szabályzatukban, hogy kiknek, milyen feltételekkel nyújtanak hitelt, mit vesznek figyelembe jövedelemként, illetve milyen igazolások, nyilatkozatok meglétét teszik kötelezővé a hitelfelvételhez.
2010.06.10. 18:45
 
 
Simor: a kormány és az MNB javaslatai kiegészítik egymást
A kormány pénzügyi felügyeletre vonatkozó javaslatai és a jegybanknak a devizahitelezés szigorítására vonatkozó elképzelései nem kioltják, hanem kiegészítik egymást - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Gazdasági Rádió esti műsorában. A jegybank elnöke hangsúlyozta: az MNB felelős a pénzintézeti rendszer stabilitásáért, ezért érezte úgy, helyes, ha javaslatokat tesz a devizahitelezés szigorítására a kockázatok csökkentése, elkerülése érdekében. Kiemelte: az MNB-nek nincs szabályozási, rendeletalkotási joga, ezért tette le javaslatait a kormánynak a hitelezés szigorításáról. Az elnök jónak tartja a pozitív adóslista ötletét.
2009.10.22. 21:45
 
 
Pozitív adóslista május elsejétől
A kormány múlt héten jóváhagyta a központi hitelinformációs rendszerről (khr) szóló törvényjavaslatot, amely egy teljes körű lakossági hitelnyilvántartást is magában foglal, pozitív adóslistával kiegészülve - mondta a kormányszóvivő. Budai Bernadett elmondása szerint a várhatóan 2009. május 1-jétől működő lakossági hitel-nyilvántartási rendszerben megtalálhatóak lennének a bankokkal, pénzintézetekkel kötött szerződések legfontosabb adatai, így a hitel összege, futamideje vagy a törlesztőrészletek mértéke, és kiegészülne a rendszer azokkal, akik időben rendezik esedékes hiteltartozásukat. Ez a rendszer lehetőséget nyújt a bankoknak, hogy jövőbeli ügyfelükről információt kaphassanak, megismerve azok jó fizetőképességét.
2008.10.28. 16:17
 
 
Népszabadság: Parkol a pozitív adóslista
Leállt a kormány a banki verseny ösztönzésével - írta csütörtökön a Népszabadság. Nyáron még úgy tűnt, januártól új világ jön, könnyebb lesz a bankváltás, változnak a korlátozó szabályok, és mégiscsak lesz a hiteleket olcsóbbá tevő pozitív adóslista. Ma csak arról tudni, hogy az eredeti határidőket nem tartják be. Újak nincsenek, a munka állítólag folyik. A gyakorlatban azonban áll - közölte a lap.
2008.01.10. 08:15
 
Egyelőre nem emelnek a bankok
Egyelőre nem drágulnak a banki költségek, de a többi, banki szolgáltatásokat érintő tervek megvalósítására még várni kell. Annak ellenére, hogy már tavaly szó volt róla, még nem készült el a pozitív adóslista sem.
2008.01.02. 17:13
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML