2020. július 13., hétfő - Jenő
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Gazdaság ››  adóslista
127675 találat
 
 
Kutya-macska "lefetyológia"
Megfejtették a kutyák és a macskák ivási technikájának különbségét. A macskák sokkal elegánsabban és tisztábban lefetyelnek, mint a kutyák, amelyek ivás után gyakran hagynak kisebb tócsát a padlón. A technikák eltérésének megfejtéséhez a kulcsot nagyon lassított felvételek adták: kiderült, hogy a macskák nyelvmozgását képtelen követni az emberi szem. A lényeg: a kutyák kanalat formálnak nyelvükből iváshoz, a macskák viszont fordítva görbítik - lefelé, J-alakban - a nyelvüket és nem mártják a folyadékba, hanem annak csupán a felszínét érintik nyelvük hegyével, amelyet közben villámgyorsan mozgatnak, hogy szívóhatást keltsenek, legyűrve a gravitációt - mármint a folyadékot "visszavonzó" erőt.
2010.11.13. 10:45
 
 
Súlyosabban büntetnék a házi őrizet szabályainak megszegését
Fogolyszökésnek minősítené a kormány január 1-jétől a házi őrizet és a lakhelyelhagyási tilalom szabályainak súlyos megszegését; egyebek mellett ezt tartalmazza az egyes büntető tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat, amelyet a hét végén terjesztett a kabinet az Országgyűlés elé. Az előterjesztés indoklásában azt írják, hogy a társadalmi és szakmai igényekre reagálva módosítanak a fogolyszökés tényállásán. A jelenlegi szabályozás szerint ha valaki a lakhelyelhagyási tilalom szabályait megszegi, házi őrizet vagy előzetes letartóztatás rendelhető el, vagy bírsággal sújtható.
2010.11.13. 10:45
 
 
Kötelező biztosítás: megjelentek a módosított tarifák
Hét biztosító tette közzé szombaton a kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb) egyes elemeit a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteki határozatai szerint, két biztosító a módosítást már az október 30-i eredeti hirdetéskor megtette, igaz nem a mellékletben, hanem a lapok belsejében. A Népszava és a Magyar Hírlap mellékleteként megjelent tarifa módosítások, illetve - kiegészítések a PSZÁF előírásai szerint készültek.
2010.11.13. 09:45
 
 
A bálnák is leéghetnek az erős ultraibolya sugárzástól
A bálnák is komoly égési sérüléseket szenvedhetnek az elvékonyodott ózonrétegen átszűrődő, erőteljes ultraibolya sugárzástól - állítják a szakértők, akik Mexikó nyugati partjainál élő bálnafajokat tanulmányoztak. A hatalmas tengeri emlősök különösen akkor vannak kitéve a napsütés káros hatásainak, amikor hosszabb időn át a vízfelszínen tartózkodnak, hogy oxigénhez jussanak, társasági életet éljenek vagy kicsinyeiket etessék. Mivel nincsen se szőrük, se tolluk, ezért gyakorlatilag teljesen csupaszon "napoznak".
2010.11.13. 09:45
 
 
Eddig 33 milliót fizettek ki segélyként a kármentő alapból
Mostanáig 33 millió 400 ezer forint segélyt ítélt oda a Magyar Kármentő Alapból a devecseri és kolontári önkormányzatnak a vörösiszap-katasztrófa adományait kezelő kármentő bizottság; az alapba eddig 1,2 milliárd forint adomány érkezett. A kármentő bizottság még október 26-án döntött úgy, hogy az alapban addig összegyűlt összeg 7 százalékát a katasztrófában érintett önkormányzatoknak adja segélyezésre, így eddig Devecser 30 millió, Kolontár pedig 3,4 millió forintot kapott - ismerteti a bizottsági döntést a kormányzati portál. Hozzáteszik, hogy ez az összeg a károsultak átmeneti elhelyezésére, ellátásuk feltételeinek megteremtésére fordítható.
2010.11.13. 09:30
 
 
Népszabadság: az oktatásban ellenreformáció zajlik Magyar Bálint szerint
Az oktatásban ellenreformáció zajlik Magyar Bálint egykori SZDSZ-es szakminiszter szerint, aki erről a Népszabadságban nyilatkozott. Úgy véli, ha megvalósul az ötlet, hogy az önkormányzatok átadhassák egyes iskoláikat az államnak, akkor létrejön a gettóiskolák hálózata, az önkormányzatok pedig fenntartják majd a középosztálynak elkülönített elitiskoláikat. A volt miniszter nem ért egyet a szöveges értékelés eltörlésével és a buktatás újbóli bevezetésével sem, s úgy véli, több intézkedés a hátrányos helyzetű gyerekek szegregációja irányában hat.
2010.11.13. 09:15
 
 
Egy drogkartell 12 éves bérgyilkosát körözi a mexikói hadsereg
Egy drogkartell 12 éves kegyetlen bérgyilkosát körözi a mexikói hadsereg. A csak "El Ponchis" néven emlegetett fiú a gyanú szerint egy jelentéktelenebb kartellnek, az úgynevezett dél-csendes-óceáninak dolgozik Morelos szövetségi államban, Mexikóváros tőszomszédságában. Tagja egy tizenévesekből álló bandának, amelyben társai is több "szörnyű cselekményt" követtek már el - mondta Morelos állam ügyésze egy helyi rádiónak. A hatóságok ismerik a fiú valódi nevét, de az ügyész nem árulta el. Azt mondta: ezek a gyerekek valószínűleg nem is tudják, mit tesznek, talán játéknak tekintik, amit csinálnak. A La Razón című napilap értesülése szerit a fiú 3000 dollárnak megfelelő összeget kap minden megölt emberért.
2010.11.13. 09:00
 
 
Gábor Zsazsát sürgősen ismét kórházba kellett szállítani
Gábor Zsazsát pénteken sürgősen ismét kórházba kellett szállítani a lábában keletkezett "hatalmas vérrögök" miatt - közölte a szóvivője. A 93 éves, magyar származású színésznőt az idén többször kórházban kellett ápolni. Az egykori filmcsillag felső testéből a nyáron már el kellett távolítani vérrögöket, július közepén pedig eltörte a csípőjét, és két nappal később csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta. Augusztusban már az utolsó kenetet is felvette.
2010.11.13. 08:45
 
 
MR1: az Omninvest már visszautalta az államnak a kétmilliárd forintot
Az Omninvest Kft. csütörtökön teljes összegben átutalta a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak (NKTH) azt a kétmilliárd forintot, amellyel a hatóságok szerint jogtalanul felhasznált állami támogatást fizették vissza. Az MR1 Kossuth Rádiónak pénteken a cég szóvivője, Németh Zsolt azt mondta alapvetően amiatt ajánlották fel a pénz visszafizetését, mert az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága szerint is uniós rendeletbe ütközik a támogatás. Ismét leszögezte ugyanakkor: "ez nem jelenti azt, hogy a cég bármilyen vádaskodást elismerne".
2010.11.13. 08:30
 
 
Asztalitenisz Pro Tour, Varsó: Póta és Tóth nyolcaddöntős
Póta Georgina és Tóth Krisztina is bejutott pénteken a nyolcaddöntőbe egyesben az asztaliteniszezők Pro Tour-sorozatának varsói állomásán. A viadal honlapja szerint Póta az első fordulóban 4-2-re verte az angol Parkert, az esti folytatásban pedig négy kiélezett játszmában a lengyel színekben versenyző Jie Xut. Tóth a főtáblán az orosz Trosnyeva elleni 4-0-ás sikerrel kezdett, a folytatásban pedig egy nagyon szoros, hétszettes meccsen győzte le a francia Grundisch-t.
2010.11.13. 08:15
 
 
Ördögűzőket keresnek Amerikába
Az amerikai római katolikus püspökök szerint hiány van ördögűzőkből az államokban, ezért az egyházi vezetők pénteken és szombaton konferencián próbálnak megoldást találni a problémára. A felszólalók között lesz például Daniel N. DiNardo houstoni bíboros, és New York érsekének helyettese. A tanácskozáson várhatóan több mint ötven püspök és hatvan pap lesz jelen. Az ördögűzési szertartást az egyház ritkán alkalmazza, ezért a rítus előtt a papok orvosokkal és pszichiáterekkel is konzultálnak, hogy valóban az ördög műve-a beteg furcsa viselkedése. DiNardo szerint az ördögözést kérők többségénél csupán egy megértő papra van szükség, aki a bajban is támogatás ad a híveknek.
2010.11.12. 22:00
 
 
Labdarúgó NB I: MTK- Pápa 2-1
Az MTK hazai pályán 2-1-re nyert a tabella negyedik helyen álló Pápa ellen a labdarúgó Monicomp Liga 14. fordulójának pénteki első mérkőzésén. Eredmény: MTK Budapest-Lombard Pápa 2-1 (0-0), gólszerzők: Könyves (75.) Eppel (78.) ill. Abwo (62.). Hidegkuti Stadion, 900 néző. A mérkőzés elején mindkét együttes vezetést szerezhetett volna, ám a helyzetek kimaradtak. Különösen Tischler lehetett bosszús, akinek négy méterről nem sikerült az üres kapuba fejelnie. A folytatásban kissé lelassult a játék, így az első félidőben nem született gól. Egy súlyos védelmi hibából szereztek vezetést a vendégek a második félidő közepén, ezt követően azonban rákapcsoltak a hazaiak és három perc alatt fordítottak. További eredmény: Győr-Videoton 1-1.
2010.11.12. 21:15
 
 
Egy Amazon-szabadalom kicseréli a nem kívánt ajándékokat
Az Amazon webáruházban hamarosan még az áru kézbesítése előtt lesz lehetőség a nem kívánt ajándékok cseréjére - legalábbis erre utal az online bolt legutóbbi szabadalmi kérelme. Az új szoftvert elsősorban azok fogják szeretni, akik minden évben zoknit vagy éppen fürdősót kapnak karácsonyra. A beadványban szereplő, az Amazon alapítója, Jeff Bezos jegyezte ajándékátváltó-rendszer lényege, hogy az oldal használói különböző szabályokat hozhatnak létre, és a szabályokba ütköző rendeléseket a szoftver "használható" tételekre váltja. A rendszer lehetőséget adna arra, hogy a jó szándékú, de tudatlan rokon ne küldhessen többet rossz méretű ruhát, vagy olyan ajándékot, amely a felhasználó tiltólistáján szerepel.
2010.11.12. 20:30
 
 
Rövidpályás ob: Gyurta és Verrasztó is három aranyat gyűjtött
A világbajnok Gyurta Dániel, illetve Verrasztó Evelyn is nagyszerűen szerepelt, s három aranyérmet szerzett az úszók százhalombattai rövidpályás országos bajnokságának pénteki első napján. Gyurta egyéniben 50 és 200 méter mellen is nyert, a hosszabb távon elért ideje (2:06.34 p) ráadásul kifejezetten jónak mondható, a világ idei kilencedik legjobbja. Az idén kétszeres Eb-győztes Cseh László 200 vegyesen biztosan győzött, a váltóban ezüst-, 200 m mellen pedig bronzérmet szerzett.
2010.11.12. 20:30
 
 
A kormány beterjesztette a költségvetést megalapozó törvények módosítását
A kormány beterjesztette az Országgyűlésnek a Magyar Köztársaság 2011. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. A javaslat azokat a törvénymódosítási javaslatokat tartalmazza, amelyek összefüggnek a 2011. évi költségvetési törvénnyel, illetve az abban foglalt előirányzatok megalapozásával, vagy összefüggnek az államháztartás működésével. Ennek megfelelően a legterjedelmesebb része az államháztartási törvény egyes pontjainak megváltoztatását tartalmazza, hozzáigazítva az előírásokat a költségvetésben hozott változásokhoz, illetve változtatva bizonyos eljárási rendeken, például az európai uniós pénzekkel kapcsolatos eljárási szabályokon.
2010.11.12. 20:30
 
 
Az Alstom beperelte a BKV-t egy franciaországi bíróságon
Az Alstom azért perelte be az illetékes franciaországi bíróságon a Budapesti Közlekedési Vállalatot (BKV), mert jogtalannak ítélte meg a metrókocsik legyártására és leszállítására vonatkozó szerződés felmondását és a bankgaranciák lehívását - erősítette meg az Index értesülését az MTI-nek Riccardo Pierobon, a francia gépipari vállalat szóvivője. A francia gépipari vállalat ugyanakkor folytatni kívánja az egyeztetéseket a BKV mellett a Nemzeti Közlekedési Hatósággal (NKH) és a Fővárosi Önkormányzattal is annak érdekében, hogy a budapestiek végül új metrószerelvényekben utazhassanak.
2010.11.12. 20:15
 
 
Nem választottak vezérigazgatókat a közmédiumok élére
Eredménytelenül zárult a közmédiumok vezérigazgatóinak választása a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának ülésén - közölte Balogh László, a kuratórium elnöke. A médiatanács a Magyar Televízió élére Nagy Attilát, a köztévé jelenlegi gazdasági igazgatóját és Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérigazgatóját, a Magyar Rádió élére Belénessy Csabát, az MTI stratégiai alelnökét és Klein Juditot, az MTV kisebbségi műsorok szerkesztőségének vezetőjét, a Duna Televízió élére Dobos Menyhértet, az MTV műsorigazgatóját és Kálomista Gábor filmes producert, az MTI élére pedig Toót-Holló Tamást, az MTI belpolitikai szerkesztőségének vezetőjét és Wéber Ferencet, Sólyom László köztársasági elnök sajtófőnökét jelölte.
2010.11.12. 20:00
 
 
Eb-selejtező: a szerbek mégsem fellebbeznek az UEFA-büntetés ellen
A Szerb Labdarúgó Szövetség közölte, nem nyújt be fellebbezést az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése ellen. Az UEFA pénzbüntetéssel sújtotta Szerbiát a múlt havi genovai olasz-szerb Európa-bajnoki selejtezőn történt szurkolói rendbontás miatt. "A Szerb Labdarúgó Szövetség úgy döntött, elfogadja az UEFA által kiszabott büntetést, miután az FSS vezetősége és jogászai úgy ítélték meg, hogy a fellebbezés nem járna pozitív következményekkel" - áll a közleményben. Tomislav Karadzic, az FSS elnöke korábban úgy nyilatkozott, a szerb szövetség fellebbezni fog, és megpróbálja elérni, hogy újrajátsszák az október 12-én lelátói rendbontás miatt félbeszakadt mérkőzést.
2010.11.12. 18:00
 
 
Visszakapta a "biztonságos" státuszt a ferihegyi repülőtér
Visszakapta a "clear" besorolást a ferihegyi repülőtér; a Budapest Airportot újra "biztonságos európai repülőtérnek" nyilvánították az EU és Magyarország repülőtér-biztonsági szakemberei által végrehajtott utóellenőrzést követően. A clear besorolást júniusban vonták meg a reptértől egy uniós ellenőrzést követően, miután a tesztek során biztonsági hiányosságokra bukkantak. A besorolás megvonása az utasok 10-12 százalékát érinthette hátrányosan, őket ugyanis a korábbinál részletesebben átvizsgálták.
2010.11.12. 18:00
 
 
Az örökös ábrándozás boldogtalanná teszi az embereket
Egy amerikai tanulmány szerint az ember ideje 50 százalékában szinte biztosan arról ábrándozik, hogy valahol máshol, másvalamit csinál, és ez a folytonos elkalandozás boldogtalanná teszi az embereket. A szakemberek 2250 emberrel "véletlenszerű időközönként léptek kapcsolatba és arról kérdezték őket, hogy mennyire érzik boldognak magukat, mit csinálnak éppen, illetve, hogy az aktuális tevékenységükön jár-e az agyuk, vagy valami más kellemes, semleges, vagy épp kellemetlen dolgon". Az eredmények azt mutatták, hogy a válaszadók az idejük 46,9 százalékában agyilag bizony jó messze kalandoztak attól, amivel éppen foglalkoztak. Az alanyok szex közben koncentráltak leginkább a jelenre.
2010.11.12. 17:15
 
 
Újabb megszorítások Görögországban
Több mint ezermilliárd forintnak megfelelő nagyságú új megszorító csomagot jelentenek be napokon belül az egyre mélyebb recesszióba süllyedő Görögországban. A 4,5 milliárd eurós csomag elsősorban az állami szférát sújtja majd, de lehetnek benne adóemelések is. A jövő évi költségvetésbe beépített újabb megszorítástól azt reméli a kormány, hogy sikerül tartani a hiánycélt - jelentette pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség. Az újabb csomagra azért van szükség, mert a Görögországban nemzeti sportnak számító adóelkerülés veszélyezteti a bevételi tervek teljesülését.
2010.11.12. 17:15
 
 
Vívó-vb: a címvédőt is legyőzve kilencedikek a női párbajtőrözők
A nyolcaddöntőben elszenvedett vereséget követően három ellenfelét - köztük a címvédő olaszt - legyőzve a kilencedik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján. A Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Budai Dorina összeállítású együttes - elsősorban Szász jó befejezésének köszönhetően - simán vette az akadályt a japánokkal szemben, majd a svájciakat nagy küzdelemben, az olaszokat pedig reménytelen helyzetből felállva verte.
2010.11.12. 17:00
 
 
Tenisz: Szávay, Czink és Babos is a Fed Kupa-válogatottban
Keller László, a magyar Fed Kupa-csapat frissen kinevezett kapitánya pénteken kijelölte bő keretét a jövő évi csoportmérkőzésekre. Keller meghívottai között szerepel Szávay Ágnes, Arn Gréta, Czink Melinda, Marosi Katalin, Babos Tímea, Jani Réka, Susányi Zsófia és Lukács Vanda. A kapitány szerint mindannyian igent mondtak a felkérésére. A magyar női válogatott a Fed Kupa Euro-afrikai zónájának 1-es csoportjában szerepel. A csoportmérkőzések február elején lesznek Eilatban.
2010.11.12. 16:45
 
 
Sukoró-ügy: decemberben tanúk meghallgatásával folytatódik a per
December 3-ra, 16-ra és 17-re tűzte ki a King's City beruházáshoz kötődő, 2008-ban létrejött sukorói ingatlancsere-szerződés érvénytelenségének megállapítása, az eredeti állapot helyreállítása ügyében indított polgári per folytatását pénteki tárgyalásán a Fejér Megyei Bíróság. A perben a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., mint felperes keresetében azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy telekcsere szerződés semmis, mert jogszabályba ütközik, továbbá a csereingatlanok között feltűnő értékaránytalanság van. A sukorói beruházásban érdekelt befektetőcsoportot képviselő Joav Blum izraeli-magyar üzletember alperesként a kereset elutasítását kérte a bíróságtól.
2010.11.12. 16:30
 
 
Orbán Viktor az ukrán miniszterelnökkel tárgyalt Kijevben
A magyar-ukrán kapcsolatok fejlesztéséről, a gazdasági együttműködés elmélyítéséről és Ukrajna euroatlanti integrációs törekvéseinek magyar támogatásáról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök ukrán kollégájával, Mikola Azarovval pénteken Kijevben. A tárgyalásokat követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor köszönetet mondott ukrán vendéglátóinak a - mint fogalmazott - "a két nagyszerű találkozóért". A miniszterelnök elmondta, hogy a magyar-ukrán kapcsolatok az elmúlt időszakban meglehetősen elhanyagoltak voltak, de "most jól állnak a csillagok", hiszen a jelenlegi ukrán vezetés stabilizálta Ukrajnát, "én pedig most dolgozom azon, hogy stabilizáljuk Magyarországot".
2010.11.12. 16:15
 
 
Forma-1, Abu-Dzabi Nagydíj: Hamiltoné a második szabadedzés
Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es világbajnokság idei utolsó, Abu-Dzabi Nagydíjának pénteki második szabadedzésén. Hamilton mögött Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második és a pontversenyben éllovas spanyol Fernando Alonso (Ferrari) a harmadik. A német autóversenyző nyerte az első szabadedzést.
2010.11.12. 16:00
 
 
A BKV belső vizsgálatot indított az NKH-ügy miatt
Kocsis István BKV-vezérigazgató belső vizsgálatot indított a cégnél a vasúthatósági működési engedélyek bevonásával kapcsolatban. A BKV pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azért rendelte el a vezérigazgató a vizsgálatot, hogy kiderüljön, milyen előírásokat és hogyan hajtottak végre az elmúlt három évben. A jelentésnek december 15-ig kell elkészülnie. Az Nemzeti Közlekedési Hatóság november 8-án vonta vissza a BKV vasúthatósági működési engedélyét a cég anyagi gondjai miatt. Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, "különös", hogy most hoznak erről határozatot.
2010.11.12. 14:45
 
 
Orbán Viktor stabilizáló tényezőnek nevezte Janukovicsot
Hivatalában fogadta az ukrajnai munkalátogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnököt pénteken Kijevben Viktor Janukovics ukrán elnök. A találkozón Orbán Viktor gratulált Janukovicsnak választási győzelméhez. "Az ön személyében egyértelműen jelentős stabilizáló tényezőt látunk mind Ukrajna, mind a régió számára" - hangsúlyozta a magyar kormányfő az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint. Hozzátette: ukrajnai látogatása nagyon fontos magyar szempontból, hiszen Ukrajna Európa egyik legnagyobb országa, s egyúttal Magyarország legnagyobb szomszédja, ezért is kötelességének tekintette, hogy minél hamarabb felkeresse.
2010.11.12. 14:15
 
 
Fellegi Tamás kezdeményezi a MÁV és a Posta járműbeszerzéseinek felfüggesztését
A fejlesztési miniszter a MÁV és a Posta személygépjármű-beszerzéseinek felfüggesztését kezdeményezte - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezte a már megindított beszerzési eljárások azonnali, részleges felfüggesztését a MÁV Zrt. és Magyar Posta Zrt. vezetőitől 2010. november 11-én. A személygépjárművekre vonatkozó beszerzési igényeiket a vállalatoknak összhangba kell hozniuk a kormány takarékossági intézkedéseivel.
2010.11.12. 14:00
 
 
Rolls-Royce: alkatrészhiba miatt hibásodott meg a Qantas gépének hajtóműve
Alkatrészhiba miatt keletkezett olajtűz okozta az ausztrál Qantas légitársaság egyik óriásgépével múlt héten történt súlyos légi incidenst - közölte pénteken a gép motorjait szállító Rolls-Royce hajtóműgyártó vállalat. A Qantas egyik Airbus A380-as repülőgépe - amely Londonból tartott Szingapúr érintésével Sydney felé - múlt csütörtökön kényszerleszállást hajtott végre a szingapúri repülőtéren, miután négy hajtóműve közül az egyik Indonézia légterében tönkrement. A motorról a leszállás után közzétett felvételek tanúsága szerint jelentős méretű részegységek hiányoztak, és Indonéziában meg is találták a hiányzó részeket. A gép a Rolls-Royce által kifejlesztett Trent 900-as hajtóművekkel volt felszerelve.
2010.11.12. 14:00
 
 
LMP: el a kezekkel a Költségvetési Tanácstól
A kormányszóvivői nyilatkozatnál határozottabb garanciát vár az LMP a kabinettől arra, hogy nem készül a Költségvetési Tanács felszámolására. Scheiring Gábor, az ellenzéki párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője ezt azzal kapcsolatban közölte pénteken az MTI-vel, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint kérdés, szükség van-e a Költségvetési Tanácsra. A kormányszóvivő ugyanakkor azt mondta, a kabinetnél nincs napirenden a tanácsot érintő változtatás.
2010.11.12. 13:15
 
 
Az ukrajnai magyar kisebbség is téma volt az Orbán-Janukovics megbeszélésen
Viktor Janukovics ukrán elnökkel tárgyalt pénteken Kijevben Orbán Viktor. A miniszterelnök szóvivőjének tájékoztatása szerint az ukrán elnök kifejezte tiszteletét az országában élő magyar kisebbség iránt. Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tárgyalópartnerek egyetértettek abban, hogy a két ország egyidejű politikai stabilitása miatt óriási lehetőség van a magyar-ukrán kapcsolat fejlesztésére. Mindketten hangsúlyozták a kétoldalú gazdasági kapcsolat fejlesztésének fontosságát.
2010.11.12. 13:15
 
 
Kalapács alá kerül az egyik legrégebbi Artúr királyról szóló könyv
A londoni Sotheby's decemberi aukcióján kalapács alá kerül az a különleges 14. századi kézirat, amely a legendás Artúr király történeteit és udvarának jól ismert alakjait gyűjti össze egy vaskos könyvbe. Az aukciósház reményei szerint a káprázatos iniciálékkal és több mint száz, kézzel készített színpompás ábrával díszített könyv nem kevesebb mint 2 millió fontért talál majd gazdára. A Rochefoucauld Grál-ként ismert különlegességet borjúbőrből készült pergamenre írták 1315 és 1323 között, valahol Flandria, vagy az Artois grófság (egykori észak-franciaországi tartomány) területén, és egyike a legendás uralkodóról szóló legkorábbi és máig fennmaradt beszámolóknak.
2010.11.12. 12:45
 
 
A tervezettnél kevesebb dolgozót bocsát el a GE Magyarországon
Az új beruházásokkal és a termelés átcsoportosításával a tervezettnél majdnem félezerrel kevesebb munkahelyet szüntet meg a General Electric magyarországi fényforrás üzletága - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t. Tavaly októberben 2.570 dolgozó leépítésével együtt járó átalakításokat jelentette be a GE, amely most azt közölte: 461 magyarországi munkahelyet mégis meg tud őrizni. 2010-re 1241 munkahely megszüntetését helyezték kilátásba, amelyből végül 1071-et hajtanak végre, míg a 2011-re tervezett 1329 dolgozó helyett a jelenlegi elképzelések szerint 1038-at bocsátanak el.
2010.11.12. 12:30
 
 
Hétfőig lehet jelentkezni a jövő februárban induló felsőfokú képzésekre
Hétfőig lehet jelentkezni a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásra, a diákok több mint 1100 féle képzésből választhatnak 94 intézményben. Az Educatio kft. közlése szerint a képzések zöme mesterképzés, a lehetőség nemcsak a korábban felsőfokú végzettséget szerzők számára állnak nyitva, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2011. januárban végeznek valamely alapképzési szakon és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék. Felvételi kérelem kétféleképpen nyújtható be: hagyományos úton, felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu weblapról elérhető e-felvételi keretében.
2010.11.12. 12:30
 
 
Vívó-vb: érthetetlen vereség a dél-koreaiaktól női párbajtőrben
Már szinte megnyert mérkőzést elvesztve csak a kilencedik helyért küzdhet a magyar női párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján. A 22 csapatot felvonultató mezőnyben a Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Budai Dorina összeállítású együttes a 16-ból a 8-ba jutásért a nagyjából hasonló erőt képviselő dél-koreai alakulattal találkozott. Eredmény a 16 között: Koreai Köztársaság-Magyarország 41-34 (Antal: mínusz 1, Takács: mínusz 1, Szász: mínusz 5).
2010.11.12. 12:00
 
 
Abu-Dzabi Nagydíj: Vettel nyerte az első szabadedzést
A Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel autózta a legjobb időt a Forma-1-es világbajnokság idei utolsó, Abu-Dzabi Nagydíjának pénteki első szabadedzésén. A világbajnoki címért harcban lévő négy pilóta közül a brit Lewis Hamilton (McLaren) végzett Vettel mögött a második helyen, Mark Webber (Red Bull) a negyedik, míg a jelenleg a pontversenyben vezető spanyol Fernando Alonso (Ferrari) a hatodik helyen zárta a gyakorlást. A címvédő brit Jenson Button (McLaren) a harmadik leggyorsabb köridőt autózta.
2010.11.12. 12:00
 
 
MSZP: legyen választható az állami, vagy az önkéntes nyugdíjpénztár
MSZP-s képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy az emberek szabadon dönthessenek arról: az állami rendszerbe, vagy önkéntes magánnyugdíjpénztárakba fizetik be az eddigi magán-nyugdíjpénztári megtakarításaikat. Baja Ferenc, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a Göndör Istvánnal, Puch Lászlóval és Kovács Tiborral közösen benyújtott, a "magán-nyugdíjpénztári egyéni számlák feletti önrendelkezési jog teljes körűvé tételéről" szóló kezdeményezésük a választás valódi szabadságáról szól. Baja Ferenc közölte: az önkéntes nyugdíjpénztárak 1,3 millió ember megtakarításait kezelik, megfelelő szakmai menedzsmenttel és garanciákkal rendelkeznek.
2010.11.12. 11:45
 
A vártnak megfelelő az euróövezeti GDP növekedése, az ipari termelés csökkent
A várakozásoknak megfelelően nőtt az euróövezeti GDP a harmadik negyedévben: az Eurostat pénteki gyorsbecslése szerint az előző negyedévhez képest 0,4 százalékkal bővült a GDP, az éves szintű növekedés 1,9 százalék volt. Az előző negyedévhez képest ugyancsak 0,4 százalék százalékos növekedésre számítottak az elemzők, és az éves szintű bővülést is 1,9 százalékon várták. A második negyedévben a negyedéves növekedési ütem 1 százalék, az éves szintű 1,9 százalék volt. Az első negyedévben 0,3 százalék volt az euróövezeti GDP-bővülés a tavalyi negyedik negyedévhez viszonyítva, éves szinten pedig 0,8 százalékot ért el.
2010.11.12. 11:30
 
 
Bollywood megveti a lábát Hollywoodban
Az amerikai-indiai koprodukciókat és a bollywoodi produkciók hollywoodi gyártását támogató megállapodást kötött a héten a világ két vezető filmgyártó nagyhatalma. A produkciós, forgalmazási és kereskedelmi kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó szerződést Los Angelesben írták alá a két filmipar képviselői. Az egyezmény biztosítja, hogy az indiai filmesek könnyebben kapjanak vízumot és forgatási engedélyt Hollywoodban, produkcióik adókedvezményt élvezzenek, és a helyi hatóságok fellépjenek az Amerikába csempészett indiai produkciók kalózmásolatainak terjesztésével szemben is.
2010.11.12. 11:30
 
 
Moszkva reméli, hogy még idén ratifikálják az új START szerződést
Moszkva reméli, hogy az amerikai belpolitika nem fogja megakadályozni az új START-szerződés idei ratifikálását - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken Szöulban, a G20 csoport csúcstalálkozója utáni sajtóértekezletén. Egy héttel a NATO-orosz csúcs előtt Lavrov azt is hangsúlyozta, hogy országa - egyenjogú partnerség esetén - együttműködhet az atlanti szövetséggel a rakétavédelem ügyében, aggodalmát fejezte ki ugyanakkor a NATO-nak a határain túlterjeszkedő katonai tevékenysége miatt. A rakéták ügye régóta megosztó tényező Oroszország és a Nyugat viszonyában. Az együttműködés és új START szerződés ratifikálása döntő fontosságú a kapcsolatok javítása szempontjából.
2010.11.12. 11:30
 
 
Kiadták az Egyesült Államoknak a pedofil tanárt
Péntek hajnalban átadták az amerikai hatóságoknak azt a Magyarországon elfogott tanárt, akit tiltott pornográf felvétellel való visszaélés bűntette miatt körözött a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel. A szóvivő szerint az ORFK az Interpol-iroda közreműködésével adta át a férfit az amerikai hatóságoknak a Ferihegyi repülőtéren, ahonnan az Amerikai Egyesült Államokba szállították. Az 1954-es születésű John D. Clarkot Budapesten, a VII. kerületi Akácfa utcában fogták el áprilisban, névtelen bejelentés nyomán. A BRFK illetékese akkor azt közölte egy sajtótájékoztatón, hogy a férfi egy éve bujkálhatott Magyarországon.
2010.11.12. 11:15
 
 
G20-csúcs: jóváhagyták az IMF reformját és a szigorúbb bankszabályozást
Konkrét eredményként a Nemzetközi Valutaalap (IMF) reformja, valamint a Bázel-III néven ismert szigorúbb bankszabályozás jóváhagyásával ért véget pénteken a G20-ak szöuli csúcsértekezlete. A résztvevők megállapodtak, hogy a vitatott árfolyam- és kereskedelmi kérdések megoldásában együttműködnek. A kétnapos tanácskozás aktuális érdemi kérdéseiben csupán az elvárható minimum teljesült: általános megállapodás olyan "irányelvek" későbbi megalkotásáról, amelyek segíthetnek kezelni a világgazdaság fejlődésére kockázatot jelentő globális egyensúlytalanságokat.
2010.11.12. 11:00
 
 
Hirosimában megnyílt a Nobel-békedíjasok világtalálkozója
A dalai láma és más neves személyiségek részvételével pénteken megnyílt Hirosimában az elmúlt négy évtized Nobel-békedíjasainak háromnapos világtalálkozója, melynek fő célja az atomfegyverek leszerelésének sürgetése. Az évenkénti találkozót első ízben rendezték meg Európán kívül, egy szállodában, amely mindössze néhány kilométerre található attól a helytől, ahol az amerikaiak a második világháború végén az egyik atombombát ledobták. A résztvevők nagy figyelmet akarnak szenteli azon Nobel-békedíjasok helyzetének, főként az idei kitüntetett kínai Liu Hsziao-po és a mianmari Aung Szan Szú Kji ellenzéki aktivistákénak, akik nem lehetnek jelen a találkozón.
2010.11.12. 10:45
 
 
Kötelező biztosítás: minden második autós vált, felük két biztosítóhoz megy
A több mint 4 millió magyar autósnak idén a fele kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb) fog váltani, a váltók fele pedig a K&H Biztosítót és az Astrát választja - derül ki az internetes alkuszok MTI-hez eljuttatott elemzéseiből. A netrisk.hu számítása szerint a 4 millió feletti autósból, az idei kampányban több mint 2 millió biztosítót vált, és 26 milliárd forinttal kevesebb díjat fizet jövőre, mint idén. Ha mind a 3 millió, a váltással jobban járó autós biztosítót váltana, akkor a megtakarítás meghaladná a biztosítókat terhelő bankadó 39 milliárd forintját is. A netrisk.hu-n eddig 3,3 millió autós kalkulálta ki a kgfb díját, ebből 3,1 millióan találtak olcsóbbat az idei biztosítójuk díjánál. Az átlagos megtakarítás 13 ezer forint.
2010.11.12. 10:45
 
 
KSH: a GDP 1,6 százalékkal nőtt a III. negyedévben
A bruttó hazai termék(GDP) az idén a harmadik negyedévben 1,6 százalékkal nőtt éves bázison, kiigazítás nélkül és a naptárhatás kiszűrésével egyaránt, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a GDP 0,8 százalékkal nőtt 2010 második negyedévéhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az Ecostattal készített közös gyorsbecslése alapján pénteken. Az elemzők 1,0-1,3 százalékos GDP növekedést vártak év/éves alapon. A KSH most kiadott gyorsbecslése alapján az első kilenc hónapban a magyar gazdaság 0,9 százalékkal nőtt.
2010.11.12. 10:15
 
 
Tarlós: "különös" az NKH határozata
Tarlós István főpolgármester szerint "különös", hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) most hozott határozatot a BKV vasúthatósági engedélyeinek megvonásáról a cég pénzügyi helyzete miatt. Miért november 5-én indították el a vizsgálatot és miért egy nap alatt hoztak határozatot erről? - tette fel a kérdést a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Érthetetlen az is, hogy eddig miért nem született hasonló döntés a még rosszabb állapotban lévő MÁV-nál. Az is furcsa, hogy a határozatról még a szakminiszter sem tudott - mondta. Az üggyel kapcsolatban felmerült, hogy Kocsis István BKV-vezérigazgató a helyén maradhat-e, Tarlós István elmondása szerint erről napokon belül döntenek.
2010.11.12. 10:15
 
 
Közvéleménykutatás után villamosszék
Villamosszékbe ül egy orosz művész és közönségszavazatok alapján csapkodtatja magát árammal. Oleg Mavromatti az interneten közvetíti produkcióját, és a világhálón keresztül várja a voltvoksokat. Ígérete szerint, ha százan az "áramosítás" mellett szavaznak, akkor Mavromatti 600 ezer volttal ütteti magát fél másodpercig. Ha ezren szeretnének villanycsapást, akkor is 600 ezer volt lesz az áram feszültsége, viszont az időtartam másfél másodpercre hosszabbodik. Mavromatti korábban is produkált meghökkentőt: egyszer például keresztre feszíttette magát egy kiállításon. Mostani villamosszékezéséről a következő mondta: "Szimpla közvélemény-kutatást tartok, ahogy minden szociológiai tanulmánynál szokás".
2010.11.12. 10:00
 
 
Szabadon engedik a mianmari ellenzék vezéralakját
Mianmari vezető tisztviselők pénteki közlése szerint biztosra vehető, hogy a napokban szabadon engedik Aung Szan Szú Kji ellenzéki politikust. Az utóbbi húsz év nagy részét fogságban töltő ellenzéki vezető pártja úgy tudja, hogy a szabadon engedésről szóló utasítást a katonai junta már aláírta. "A hatóságok szabadon fogják engedni (a politikust), ez biztos" - hangsúlyozta egy tisztségviselő. A Nobel-békedíjasra kiszabott legutóbbi 18 hónapos házi őrizet szombaton jár le, alig egy héttel a 20 év után először megtartott parlamenti választások után.
2010.11.12. 09:15
 
 
Az ÁSZ-elnök szerint kérdés, szükség van-e a Költségvetési Tanácsra
Kérdés, hogy szükség van-e a válság elmúlta után a Költségvetési Tanácsra - mondta a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjújában Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Hangsúlyozta, hogy a testületet a válság begyűrűzésekor hozták létre, válaszlépésként egy rendkívüli helyzetre. "Mi azt reméljük, hogy a válságkormányzásból vissza lehet térni a normális kormányzásra" - fogalmazott.
2010.11.12. 07:45
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593[1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

4-es metró I adóbevallás I adócsalás I adócsomag I adóhivatal I adókedveznény I adóreform I adóslista I áfacsalás I áramexport I árampiac I árrobbanás I autópálya I benzinár I BKV I BUX I családi pótlék I defláció I devizahitel I egykulcsos adó I élelmiszerválság I eurocsatlakozás I fantomcég I feketegazdaság I fogyasztóvédelmi razzia I fogyasztóvédői feketelista I forinthitel I gázárnövekedés I gázártámogatás I gázválság I globalizáció I illetékmentes ajándékozás I infláció I iparűzési adó I kamatcsökkentés I kényszervállalkozás I Konvergencia program I közlekedés I közpénzügyi szabályozás I magánnyugdíjpénztár I Magyar Államkincstár I Magyar Posta I mezőgazdaság I minimálbér I MOL I nyugdíj I nyugdíjkorhatár I Orosz-ukrán gázvita I öröklési illeték I pályázat I pályázatfigyelő I pénzmosás I pénzügyi válság I Regionális Energia Fórum I rekordárfolyam I sztrájk I szuperbruttó I tartozás I tőzsdei árfolyamok I vagyontörvény I villanyszámla I Volán-sztrájk

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista