2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Ezotéria ››  jóslás
37 találat
 
Amerikai előválasztás - Iowa után azt nézik az amerikaiak, hogy mit csinál a mormota
Mint ahogyan az amerikai elnökjelöltségről döntő iowai jelölőgyűlések izgalma sem csupán az iowaiakat kerítette hatalmába, úgy Punxsutawney Phil keddi akciójára is egész Amerika figyel.
2016.02.02. 11:07
 
Az ideinél is alacsonyabb gazdasági növekedés valószínű jövőre Kínában
Kínai és nemzetközi elemzők is a gazdasági növekedés ütemének további lassulását valószínűsítik jövőre Kínában, miután a kelet-ázsiai országban idén is ez a trend jellemző.
2014.10.20. 12:17
 
 
Londoni elemzők jelentős MNB-kamatcsökkentést várnak a negatív infláció miatt
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamatának jelentős további csökkentését jósolták hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők a legutóbbi magyarországi inflációs adatok alapján.
2014.10.13. 12:48
 
Az éghajlatváltozás miatt fogyhatnak az amerikai bölények
Az éghajlatváltozás miatt veszíthetnek átlagsúlyukból az amerikai bölények egy új tanulmány szerint.
2013.06.25. 19:33
 
Múzeumok éjszakája - Varázslat és misztikum a szennai skanzenben
Szerelmi varázslat, házasságjóslás, esővarázslat, bor- és ételkóstoló, népi játszó, pajtamozi, tűzugrás és táncház várja a látogatókat a szennai skanzenben június 22-én a múzeumok éjszakáján.
2013.06.15. 10:15
 
Hagyó-per - A tizedrendű vádlott nem ismerte el bűnösségét
A tizedrendű vádlott nem ismerte el bűnösségét a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó büntetőper keddi tárgyalási napján.
2012.12.04. 16:18
 
 
Hoffmann Rózsa szerint nem lesz pedagógussztrájk
Az oktatási államtitkár szerint nem lépnek sztrájkba a pedagógusok. Hoffmann Rózsa erről az ATV Szabad szemmel című műsorában beszélt vasárnap este.
2012.11.18. 21:13
 
A népi időjóslás szerint kemény hideg és sok hó lesz télen Szabolcsban
A sok évszázadra visszanyúló megfigyeléseken alapuló népi időjóslás szerint kemény hideg és sok hó lesz télen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
2012.11.06. 12:57
 
Eltitkolta jövedelmét egy spiritiszta tévéműsor vezetője
Eddig már több mint három és fél millió forint adókülönbözetet és bírságot kellett megfizetnie egy Németországban is sugárzó tévécsatorna zalai műsorvezetőjének, mert a mágiával foglalkozó férfi nem nyújtott be adóbevallást - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága pénteken az MTI-t.
2012.10.26. 09:28
 
Pontosan adja meg az idegsejtek közti kapcsolódások helyét svájci kutatók modellje
Svájci kutatók az agykéreg mikroáramköreinek virtuális felépítésével sikeresen azonosították azokat a kulcsfontosságú elveket, melyek meghatározzák az idegsejtek közti kapcsolódásokat. Az eredmény segítségével közelebb kerültek egy mesterséges agy megalkotásához.
2012.09.18. 12:56
 
 
Obama győzelmét jósolja az amerikai társadalomtudósok többsége
Az amerikai társadalomtudósok többsége azt valószínűsíti, hogy a hivatalban lévő elnök, Barack Obama fogja megnyerni az idei elnökválasztást - közölte kedden, a demokraták országos konvenciójának nyitónapján a The Washington Times című konzervatív napilap.
2012.09.04. 19:05
 
Egyszerű számösszekötős teszttel megjósolható a szélütés utáni halálozás kockázata
Egyszerű számösszekötő teszt segíthet idősebb férfiaknál annak előrejelzésében, hogy mekkora lesz náluk a halálozás kockázata első szélütésük után - idézte svéd kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).
2012.05.10. 10:16
 
Jósnőt ellenőriztek a NAV dél-alföldi revizorai
Egy jósnőt ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi revizorai, a jóslással is foglalkozó asszony nem adott nyugtát a szolgáltatásról, és adószáma sem volt - tájékoztatta a szervezet regionális szóvivője kedden az MTI-t.
2012.05.08. 10:33
 
Meglátta árnyékát az állatkerti medve
Meglátta árnyékát a medve csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a népi meteorológia tapasztalatai alapján még hosszú tél várható.
2012.02.02. 12:24
 
 
Bőségesen lesz bor - jövendölték Ópusztaszeren
Épek, egészségesek a szőlővesszők, így idén is bőségesen lesz bor, jövendölték a környékbeli hegyközségek szőlősgazdái és a borrendek a szikrázó napsütésben, szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban rendezett Vince-napi borünnepen.
2012.01.21. 13:56
 
Múzeumok őszi fesztiválja - Programok Pécsen, Szennán és Balassagyarmaton
Az ősz és a Márton-napi legenda áll a Janus Pannonius Múzeum szombati pécsi családi programjainak középpontjában; a szennai szabadtéri néprajzi gyűjteményben Márton-napi vigasságra, a balassagyarmati Palóc Múzeumban pedig gyermekprogramokra várják az érdeklődőket a múzeumok őszi fesztiváljának lezárásaként.
2011.11.11. 17:10
 
Galaxishalamazok igazolják Einstein elméletét
Kozmikus méretben igazolták dán asztrofizikusok Einstein relativitáselméletét, amely szerint egy objektum gravitációs tere meggörbíti körülötte a teret és az időt.
2011.09.29. 09:41
 
London 2012 - Schmitt: nagyon fontos, hogy csapataink is kijussanak
Schmitt Pál köztársasági elnök szerint nagyon fontos, hogy minél több csapatsportágban legyenek ott a magyarok a londoni olimpián, mert csak így érhető el 150 fős sportolói létszám a jövő évi ötkarikás játékokon.
2011.08.11. 13:12
 
Semmit nem jelez előre a biológiai kort vizsgáló teszt - Ébresztőóra?
Megjelentek az amerikai piacon az emberek biológiai korát eláruló vértesztek, amelyek azonban alkalmatlanok annak megjóslására, hány hónapja vagy éve van hátra valakinek. A tesztek a telomerek hosszát mérik, amelyek a kromoszómák végén lévő "védőkupakok", és amelyek az életkor előrehaladtával egyre rövidülnek.
2011.06.11. 14:10
 
Könyvhét - Új csillag régi könyvekben
Az 1572-es szupernóva korabeli tudománytörténeti jelentőségét és a magyar forrásokban megjelenő teológiai, politikai és asztrológiai értelmezéseket tárja fel Farkas Gábor Farkas Régi könyvek, új csillagok című munkája, amely a Balassi Kiadó gondozásában jelent meg a könyvhétre.
2011.06.04. 14:42
 
 
Nem ijedt meg árnyékától az állatkerti medve
Nem volt árnyéka szerdán a Fővárosi Állat- és Növénykertben a medvéknek - a népi időjóslás szerint ez azt jelenti, hogy a tél már nem tart sokáig. Február másodikán a medvék kijövetelének különleges jelentősége van, a népi hagyomány szerint ugyanis ennek a napnak az időjárása alapján következtetni lehet a tél hosszára. Ha napsütéses idő van, a medve meglátja az árnyékát: ettől megijed, visszabújik a barlangba és hosszú tél várható. Ha azonban az idő borult, és árnyékot nem látni, a tél már nem tart sokáig. Idén a borult idő miatt a barlangból előbúvó medvék árnyéka egyáltalán nem rajzolódott ki. A népi bölcsesség szerint tehát a tavaszias idő viszonylag korai beköszöntére lehet számítani.
2011.02.02. 14:15
 
 
Ombudsmanhoz fordult a népszavazási törvény ügyében az MSZP
Ombudsmani állásfoglalást kért a népszavazási törvény tervezett módosítása ügyében két MSZP-s országgyűlési képviselő. Lamperth Mónika Lendvai Ildikóval jegyzett beadványukban aggályosnak tartják azt a kormány nevében benyújtott módosító javaslatot, amely szerint a jövő évi népszámláláskor rögzítenék a lakások címét is. Választ várnak a Fidesztől, milyen garanciák vannak arra, hogy az így készülő lakáslistát nem kötik össze más nyilvántartásokkal - közölte vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Lamperth Mónika, az MSZP Közjogi Kabinetjének vezetője.
2010.11.07. 14:45
 
 
A magyar EU-elnökség meghatározó az ország szempontjából
Az Európai Unió soros elnöksége meghatározó fontosságú Magyarország múltja, jelene és jövője szempontjából - hangsúlyozta Györkös Péter nagykövet, az Európai Unió mellett működő állandó képviselet új vezetője az MTI-nek kedden Brüsszelben adott interjúban. Hozzátette: a jövő év első felében esedékes elnökségi időszak legnagyobb hozadéka azonban az, hogy "megtanuljuk azt, amit csak elnökségként lehet megtanulni", és utána, az unión belüli, tagállami általános működés keretében mindezt hasznosítani lehessen. Ennek a haszna messze túl fog mutatni 2011. június 30-án, az elnökség zárónapján.
2010.09.28. 15:00
 
 
Spanyolországban több száz légi járatot töröltek
Az izlandi vulkán által kilövellt hamu terjedése miatt szombaton legalább 900 repülőjáratot kellett törölni Spanyolországban, ahol 19 repülőteret be is zártak, közöttük a barcelonait - közölte a közlekedésért felelős minisztérium. Utóbbi légikikötőt délután zárták be, és helyi idő szerint legalább éjfélig szüneteltetik a forgalmát. Csak ezen a repülőtéren 226 járatot - érkezőt és indulót - töröltek. Spanyolországban a nap folyamán 4974 járat volt tervbe véve, s ebből 14 óráig 673-at töröltek. Az ország északnyugati része, azaz az atlanti oldal délelőtt zárva volt a légi közlekedés elől, a nemzeti légitársaság, az Iberia minden odairányuló járatát törölték.
2010.05.08. 21:00
 
Regulatív orvoslás: van új a nap alatt!
Egyre többen fordulnak egészségük és szépségük érdekében természetgyógyászhoz. Az ágazat fejlődéséről Dr. Andrea Reupke, a düsseldorfi Interdiszciplináris Gyógyászati Központ vezetője beszélt a kisalfold.hu-nak. A szakember a szkeptikusok aggályaiknak eloszlatására is módszert kínál.
2010.02.15. 11:09
 
 
Elfogadta az együttműködést az MDF-fel az SZDSZ országos tanácsa
Elfogadta az MDF-fel való választási együttműködést az SZDSZ országos tanácsa (ot) - jelentette be a testület budapesti ülését követő sajtótájékoztatón Skaliczky Andrea, az országos tanács elnöke. Ennek értelmében az SZDSZ Budapesten 18 választókerületben indít képviselőjelöltet, s az MDF állít fővárosi és országos listát. A jelöltek személyéről még nem döntöttek - tette hozzá. Skaliczky úgy fogalmazott, hogy az SZDSZ a 2010-es választásokon támogatja Bokros Lajos programját. Elmondta, hogy az ot-n 40-en szavaztak igennel, 5 nem és 4 tartózkodás ellenében. Kitért arra is, hogy fővárosi területi listát, illetve országos listát az MDF állít.
2010.01.30. 18:15
 
 
Felkészült a télre az E.On földgázkereskedő
A legnagyobb magyarországi földgázkereskedő, az E.On Földgáz Trade, valamint a legnagyobb hazai földgáztároló vállalkozása, az E.On Földgáz Storage a törvényi előírásoknak megfelelően felkészült arra, hogy biztosítsa ügyfele és rajtuk keresztül az ország túlnyomó részének téli földgázellátását - írja a Világgazdaság keddi száma. A Magyar Energia Hivatal által meghatározott keretszámok alapján a társaságok szakemberei meghatározták, mennyi földgázra van szükség a tárolókban ahhoz, hogy akár szélsőségesen hideg időben, vagy az importforrások időleges, akár egy hónapig tartó elapadása esetén ki lehessen elégíteni az igényeket.
2009.12.15. 09:00
 
 
Varga István: helyzetbe kell hozni a kisvállalatokat
Az Európai Unió tagországaiban a nemzetközi gazdasági válság idején szükség van arra, hogy kormányzati intézkedésekkel helyzetbe hozzák a kis- és középvállalkozásokat - hangoztatta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a tagállamok versenyképességi ügyekért felelős minisztereinek csütörtöki brüsszeli találkozóján. Az ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón a miniszter azt is bejelentette, hogy a magyar tárcánál lényegében elkészült kettő a kulcsiparágak középtávú (részben már a válságon túlmutató szemléletű) fejlesztését célzó ágazati tervek közül.
2009.05.28. 18:46
 
 
Szerbia mindent megtesz Mladic és Hadzic elfogásáért
Szerbia mindent megtesz a hágai Nemzetközi Törvényszék által háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic és Goran Hadzic elfogásáért - biztosították Belgrádban a törvényszék főügyészét. Serge Brammertz, a délszláv térségben elkövetett háborús bűnök ügyében eljáró törvényszék főügyésze kétnapos munkalátogatást kezdett csütörtökön Belgrádban, hogy áttekintse, mit tett eddig Szerbia a még bujkáló szerb nemzetiségű vádlottak, Mladic és Hadzic felkutatásáért, illetve elfogásáért. Brammertz júniusban ad értékelést a szerb együttműködési készségről a Biztonsági Tanácsnak.
2009.03.26. 21:00
 
 
"Intelligenssé" válik a keresés a Google-ön
A világ legnépszerűbb internetes keresőlapja, a Google megváltoztatta kedden a keresési technikáját, hogy megértve a szavak közti (szemantikai) kapcsolatot is, még jobban segítsék a felhasználókat. Arra törekednek, hogy a hosszabb keresőszavak alkalmazásával az emberek tényleg azt kapják, amit keresnek. Mindezt úgy érik el, hogy a szavak jelentését is figyelembe veszik. A kedden működésbe lépett "új" Google 37 nyelven működik. Például a jóslás kártyából orosz szókapcsolat beírása után az eredmények között a tarot-hoz és a jövendöléshez kapcsolódó találatok is megjelennek. Angolul a fizikai alapelvekre való rákeresés eredményeként az ősrobbanás és a kvantummechanika is felbukkan.
2009.03.25. 13:31
 
 
Egyre szorosabb a verseny az izraeli választásokon
Egy nappal az izraeli törvényhozási választások előtt egyre nehezebb megmondani, ki lesz a győztes - vélik az izraeli közvélemény-kutatók, akik eddig magabiztosabban jósolták a Benjámin Netanjahu vezette, jobboldali Likud párt sikerét. "A trend, amelyet az utóbbi néhány napban látunk, igen szoros versenyt jelez - mondta hétfőn Rafi Smith a Smith Kutatóközponttól. - Senki sem ugrott meg, és nehéz megmondani a végeredményt." A Likudot tartják esélyesnek tavaly november óta, miután Cipi Livni külügyminiszter, a centrista Kadima vezetője nem tudott új kormányt alakítani a korrupciós botrányba keveredett Ehud Olmert miniszterelnök lemondását követően.
2009.02.09. 15:22
 
 
A Gazprom 500 dollárra emeli a földgáz árát
Az Európába szállított orosz földgáz átlagos ára október 1-től 500 dollár lesz 1000 köbméterenként - jelentette ki Alekszandr Medvegyev, a Gazprom igazgató tanácsának helyettes elnöke. Az RBK Daily című üzleti napilap ehhez szakértőket idézve hozzátette: az ár év végére el fogja érni az 550 dollárt 1000 köbméterenként. A lap azonban arra is rámutatott: a rekordár nem menti meg a Gazprom részvényeit attól, hogy az egész piaccal együtt zuhanjon az árfolyamuk. Eredetileg a Gazprom 2008-ra 310 dollárra prognosztizálta ezer köbméter földgáz árát, és Alekszej Miller vezérigazgató még márciusban is csak óvatosan szólt arról, hogy az Európába szállított gáz ára idén elérheti a 400 dollárt.
2008.09.11. 12:26
 
 
McCain lesz az új amerikai elnök
Hatalmas fölénnyel nyert McCain Obamával szemben: előbbi azonnal megindult a cél felé, míg az utóbbi beragadt a startnál. Ez a McCain és Obama azonban nem a két amerikai elnökjelölt, még csak nem is ember, hanem csótány, abból viszont jókora: madagaszkári óriás. Futamuk ugyanakkor az Egyesült Államokban volt és elnökválasztási-jóslásnak is tekintik - bár csak nagyon néhányan. A versenyt egy rovarirtó cég szervezte éves kereskedelmi show-ján. A vállalat szeretné, ha csótányjóslása olyan legendás szokássá válna, mint a tavasz beköszöntét jelző mormotáé - Punxstawney Philé -, amely az európai medvés árnyékalapú jövendölés észak-amerikai változata.
2008.08.26. 07:07
 
 
Fertőzés a fonyódligeti táborban: 74 beteg, 8-an kórházba kerültek
Többségében enyhe, gyors lefolyású fertőzés miatt 74-en fordultak orvoshoz a fonyódligeti gyermektáborban tartózkodók közül az elmúlt 24 órában; nyolc gyereket és egy felnőttet a kiszáradás veszélye miatt kedd hajnalban a kaposvári kórházba szállítottak - közölte a táborban vizsgálatot végző marcali kistérségi tiszti főorvos az MTI-vel. Scheffer Károly tájékoztatása szerint a táborban jelenleg az 50 fős személyzettel együtt 625-en tartózkodnak, közülük 64 gyermek, 7 kísérőtanár és 3 konyhai dolgozó betegedett meg. A tünetek: gyakori hányás, esetenként hasmenés és hőemelkedés.
2008.07.15. 13:20
 
Horn: új helyzetet teremt az SZDSZ kilépése
Horn Gábor szerint Magyarországon új helyzetet teremt az SZDSZ kilépése a kormánykoalícióból, hiszen a rendszerváltás óta nem volt példa kisebbségi kormányra, de mint mondta, a nyugati demokráciákban nem szokatlan ez a berendezkedés. A liberális párt ügyvivője elmondta: át kell alakítaniuk a párt működését, mert ellenzékben egészen más lesz a felelősségük, a hátterük, az infrastruktúrájuk és a lehetőségeik. Véleménye szerint az SZDSZ-nek újra kell gondolnia szakértői hátterének feladatait, hiszen a szakértők egy része különféle minisztériumokban és államtitkárságon dolgozott.
2008.04.25. 14:50
 
Átadták a Papp László-díjakat
Papp László születésének 82. évfordulóján harmadszor adták át az ökölvívó legendáról elnevezett díjakat a legeredményesebb utánpótláskorú versenyzőknek, kedden este a Baross étteremben megtartott fórumon, a Sportfogadóban. Az elismerést Elbert Gábor sportszakállamtitkár nyújtotta át a kadett Európa-bajnok Móna Imrének, a junior Eb-bronzérmes Lakatos Péternek, Oravecz Pálnak és Ungvári Istvánnak, valamint a kadett Eb-n harmadik Kálé Sándornak. A díjátadáson részt vett Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, továbbá Papp László fia és felesége.
2008.03.25. 21:10
 
 
Jól megy a kijevi jósoknak, keresetük a miniszterelnökével vetekszik
Virágzik a jövendőmondó-ipar Ukrajnában, a fővárosban működő kártyavetők, tenyérjósok havi bevétele vetekszik a kormányfőével. A legolcsóbb a tenyérjóslás, ezért, helytől függően, 5-50 hrivnyát (170-1700 forint) kérnek. A kártyavető szolgáltatása 100 hrivnyába kerül - írta a kínálat feltérképezéséről szóló körképében a kijevi Szegodnya napilap. Az újság felmérése szerint a jósok nagy forgalmat bonyolítanak le, naponta 8-10 ügyfél keresi fel őket, ráadásul hétvégeken sokuk nem is fogad. A sok munkának meg is van a hozadéka: havi bevételük általában eléri a 20 ezer hrivnyát (674 ezer forint). Ennyi Julia Timosenko miniszterelnöknő hivatali fizetése is.
2008.03.24. 07:46
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

Általános horoszkóp I Anyukák és babáik horoszkóp I átok I csillag I csillagkép I csillagrendszer I Feng Shui I Fogyókúra horoszkóp I Gyógyító horoszkóp I halál I Heti horoszkóp I jóslás I lélek I Munka horoszkóp I Napi horoszkóp I ouija tábla I rontás I talizmán I Vagyon horoszkóp I Wellness horoszkóp

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML