2019. szeptember 20., péntek - Friderika
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Ezotéria ››  csillagrendszer
18 találat
 
 
Először találtak üstökösöket egy Naphoz hasonló csillag körül
Először talált bizonyítékot egy nemzetközi kutatócsoport arra, hogy egy Naphoz hasonló csillag körül üstökösök keringenek, a felfedezés lehetővé teszi a mi naprendszerünk "gyerekkori" történetének tanulmányozását - olvasható a Cambridge-i Egyetem honlapján.
2016.05.23. 12:34
 
"Zombicsillagot" fedezhettek fel a Hubble felvételein
Egy szupernóva-robbanás túlélőjét, fehér törpe maradványait fedezhették fel a Hubble űrteleszkóp segítségével 110 millió fényévnyire a Földtől.
2014.08.18. 15:45
 
 
Nagyon sok fekete lyuk létezhetett a világegyetem első csillagai között
Bőséges számban létezhettek fekete lyukak már a világegyetem születése után néhány százmillió évvel kiformálódott első csillagok között is, ami segíthet megmagyarázni az univerzum galaxisainak szívében rejtőző, titokzatos égitestek eredetét - vélekednek kutatók.
2013.06.10. 12:32
 
 
Új módszert dolgoztak ki a szupermasszív fekete lyukak tömegének a mérésére
Új módszert dolgoztak ki tudósok a szupermasszív fekete lyukak tömegének a megállapítására: az eljárás segíthet megfejteni, hogyan képződnek a láthatatlan, roppant sűrű és óriási tömegű égitestek, és miként hatnak az őket körülvevő galaxisokra.
2013.02.03. 18:00
 
 
Négyes csillagrendszerhez tartozó bolygót fedeztek fel
Négyes csillagrendszerhez tartozó bolygót fedeztek fel amerikai asztronómusok. A Notre Dame Egyetem tudósainak tanulmánya a The Astrophysical Journal című folyóiratban jelenik meg.
2012.10.30. 20:39
 
Vizi E. Szilveszter: megnőtt az érdeklődés a világegyetem csodái iránt
Megnőtt az érdeklődés a világegyetem csodái iránt - hangsúlyozta Vizi E. Szilveszter akadémikus, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) elnöke annak kapcsán, hogy Száz év csillagászati ismeretterjesztés címmel emlékeznek meg október 18-án a TIT két intézménye, az Uránia Csillagvizsgáló hatvanötödik, illetve a Budapesti Planetárium harmincötödik születésnapjáról.
2012.10.13. 10:29
 
Kettős csillag körül keringő bolygópárost fedeztek fel
Kettős csillag körül keringő bolygópárost fedeztek fel amerikai asztronómusok a Kepler-űrteleszkóp és földi telepítésű távcsövek segítségével, a cirkumbinárisnak nevezett rendszer 4900 fényévnyire, a Hattyú (Cygnus) csillagképben található.
2012.08.29. 16:31
 
Dallammá alakították át a csillagok fényét amerikai kutatók
Csillagok fényét alakították át amerikai kutatók dallammá egy alternatív reggae-együttes számára.
2012.06.13. 17:36
 
A Déli Ég Csodái a Polaris Csillagvizsgálóban
A Déli Ég Csodái címmel mutatják be szombaton a Csillagászat Napján Éder Iván asztrofotós munkáit az óbudai Poláris Csillagvizsgálóban.
2012.04.24. 17:26
 
Irtózatos sebességgel száguldanak a szökevény bolygók
Irtózatos sebességgel száguldanak a Tejútrendszer szökevény bolygói - derítették ki amerikai kutatók.
2012.03.23. 18:03
 
 
Potenciálisan lakható idegen bolygót fedeztek fel a Föld "tőszomszédságában"
Potenciálisan lakható idegen bolygót fedeztek fel a Föld "tőszomszédságában" amerikai csillagászok.
2012.02.02. 19:22
 
 
Gammasugarakat kibocsátó ritka csillagpárost fedeztek fel
Gammasugarakat kibocsátó ritka csillagpárost fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport a Fermi-űrteleszkóp segítségével, az eredményekről a Science pénteki számában jelent meg tanulmány.
2012.01.13. 17:56
 
18 új bolygót fedeztek fel a Napnál masszívabb csillagok körül
A Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) kutatói 18 új bolygót fedeztek fel, amelyek a Napnál sűrűbb csillagok körül keringenek.
2011.12.05. 17:17
 
 
Háromszor több csillag ragyog az égen, mint korábban gondolták
Háromszor több csillag ragyog az égen, mint korábban gondolták - állítja a Nature tudományos szaklapban megjelent friss tanulmány, amely szerint a jelenlegi számítások 3 billiószor 100 milliárdra teszik az univerzumban található csillagok számát. A korábbi becsléseket pontosítására azért volt szükség, mert a galaxisokat kutató csillagászok szerint a világegyetem leggyakoribb csillagának tekintett vörös törpéből is sokkal több létezik, mint feltételezték. A csillagok számát korábban a Tejút csillagai alapján számolták, azaz minden csillagrendszerben hasonló számú csillag létezését feltételezték.
2010.12.02. 14:15
 
 
Felfedezték az első kereszteződő bolygópályákat
A csillagászok felfedeztek egy, a csillaga körül meredek orbitális pályán keringő "Szuper Jupitert" a testvérbolygóival egyetemben – ahogyan az asztronómusok megjegyezték, ilyen felállású bolygóegyüttest először sikerült megfigyelni.
2010.05.29. 14:38
 
 
Gyorsabban forog a Tejút
A Tejút - az a csillagrendszer, amelyhez a Föld is tartozik - gyorsabban forog, mint azt korábban hitték, ez 50 százalékkal növeli eddig feltételezett tömegét, és emiatt nagyobb az intergalaktikus összeütközés veszélye is - derül ki egy, az Egyesült Államokban hétfőn nyilvánosságra került tanulmányból. Egy nemzetközi csillagászcsoport nagypontosságú méréseiből kiderült, hogy a Tejút forgási sebessége 161 000 km/óra, ezáltal tömege körülbelül akkora, mint a szomszédságában lévő Androméda galaxisé. "Mostantól fogva nem tekinthetünk többé a Tejútra úgy, mint az Androméda kistestvérére" - jelentette ki az amerikai Harvard-Smithsonian asztrofizikai központ csillagásza.
2009.01.06. 09:24
 
 
Sötét anyag a Naprendszer "előszobájában"
Bizonyítékot talált a titokzatos sötét anyag létezésére a Naprendszerhez viszonylag közel egy magasan a Déli-sark felett lebegő műszer - jelentették be amerikai csillagászok. A léggömbre erősített szerkezet meglepő mennyiségű, nagyon nagy energiájú, ismeretlen forrásból származó kozmikus sugárzást észlelt csillagrendszerünktől legfeljebb 3000 fényévnyire. A jelenség egyik lehetséges magyarázata, hogy az észlelt elektrontömeg a sötét anyag részecskéinek ütközését követően a részecskék kölcsönös megsemmisülésekor keletkezett - mondta John Wefel, a Louisianai Állami Egyetem asztrofizikusa.
2008.11.20. 11:50
 
 
MOZI: Star Wars: A klónok háborúja
A galaxison végigsöpör a klónok háborúja. A Jedi lovagok a rend fenntartásáért és a béke helyreállításáért harcolnak. Mégis egyre több csillagrendszer esik a sötét erők áldozatául, a galaktikus köztársaság pedig mindinkább a szeparatisták és droidhadseregük uralma alá kerül. Anakin Skywalker és a tanítványa, Ahsoka Tano olyan küldetésen járnak, mely mélyreható következményekkel jár, s amelynek során szembekerülnek az alvilág egyik hírhedt urával, Jabbával. Ám Dooku gróf és ármányos segítői - köztük a gonosz Assaj Ventress - mindent elkövetnek, hogy Anakin és Ahsoka küldetése kudarcot valljon. Eközben a háború frontvonalában Obi-van Kenobi és Yoda mester a hatalmas klónhadsereg élén hősies harcot vív, hogy ellenálljon a sötét oldal erőinek.
2008.08.12. 10:46
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

Általános horoszkóp I Anyukák és babáik horoszkóp I átok I csillag I csillagkép I csillagrendszer I Feng Shui I Fogyókúra horoszkóp I Gyógyító horoszkóp I halál I Heti horoszkóp I jóslás I lélek I Munka horoszkóp I Napi horoszkóp I ouija tábla I rontás I talizmán I Vagyon horoszkóp I Wellness horoszkóp

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista