2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Életmód ››  vitaminok
40 találat
 
A környezet-egészségügyi intézet tanácsai a fűtési szezonra
A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.
2014.10.25. 02:22
 
Kardeván: tudatos vadgazdálkodásra van szükség
A vadhús "megújuló természeti erőforrás" és egészséges élelmiszer is, jó minőségű vadhús viszont csak tudatos, szakmailag megalapozott vadgazdálkodásból származhat - jelentette ki Kardeván Endre országos főállatorvos kedden egy budapesti szakmai tanácskozáson.
2014.03.25. 12:24
 
 
A málna levele is nagyon hasznos
Egyik legkedveltebb piros bogyósgyümölcsünk, a málna már nyár elején érik. A vadon és a kiskertekben is megtermő málna frissen, fogyasztva a legfinomabb. Hűtőszekrényben 2-3 napig tartható letakarás nélkül, utána könnyen bepenészedik. Rengeteg ásványi anyagot, cukrot, C- és B-vitaminokat és szerves savakat tartalmaz.
2013.07.22. 13:05
 
OGY - Újabb egészségügyi salátatörvény-javaslatot nyújtott be a kormány
Újabb egészségügyi salátatörvényt nyújtott be az Országgyűlésnek a kormány pénteken. A több egészségügyi tárgyú jogszabály módosításában rögzítik az egészségügyi dolgozók idei béremelését, de a gyermekgondozási díj és a táppénz mértékét is meghatározzák, valamint a központi implantátumregiszter felállítását is előírják.
2013.05.10. 19:46
 
Felmérés a fiatalok étkezési szokásairól
A 15-25 évesek 82 százaléka szerint kiadósnak, tartalmasnak kell lennie a reggelinek, de csupán 23 százalékuk kezdi mindig ezzel a napot - derül ki egy felmérésből.
2013.04.09. 17:44
 
 
Hogyan tartsuk fenn a bélflóra egészségét?
A probiotikumok legfőbb szerepe a megfelelő emésztés elősegítése és fenntartása. B- és K-vitaminokat juttatnak szervezetünkbe, fokozzák természetes védekezőképességünket.
2013.03.18. 08:52
 
 
Különösen rettegünk a hajhullástól
Számos rejtett betegségre utalhat az, ha egy nőnek hullik a haja, de akár egy rosszul összeállított diéta, fogyókúra, vagy méregtelenítés is állhat a jelenség hátterében! Emiatt aztán egyre több nő keresi fel a szakorvosokat.
2013.03.15. 14:18
 
 
Változatos és az egyénre jellemző bélbaktériumaink genetikai összetétele
Testünk jóval több mikrobáktól származó gént tartalmaz, mint emberi gént, és bélbaktériumaink együttesének genetikai összetétele egyénenként változik, sőt jellemző az adott emberre - állapították meg amerikai és német kutatók.
2012.12.06. 11:59
 
HáziPatika.com: az emberek háromnegyede stresszes életet él
Az emberek háromnegyede nap mint nap él át stresszes helyzeteket, kétharmaduk családjában van vérnyomásbetegséggel küzdő családtag, ugyanakkor a megkérdezettek fele mindennap sportol, és 84 százaléka értékeli jónak vagy megfelelőnek az egészségi állapotát - derült ki a HáziPatika.com felméréséből.
2012.11.19. 14:38
 
Négy múzeum részesült Múzeumpedagógiai Nívódíjban
A Magyar Nemzeti Múzeum, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Könyvtár és Levéltár, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyerte el idén a Múzeumpedagógiai Nívódíjat. A kitüntetéseket hétfőn Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár adta át a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén Gödöllőn.
2012.10.01. 12:06
 
Nielsen: nőtt a recept nélkül kapható gyógykészítmények forgalma
A recept nélkül nélkül kapható gyógyszerekből és gyógyhatású készítményekből 7 százalékkal nagyobb bevételt ért el a kiskereskedelem az idén az első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakban, darabszámban a forgalom 2 százalékkal bővült - közölte a Nielsen piackutató vállalat pénteken az MTI-vel.
2012.09.21. 12:46
 
 
Tízből négy ember vércukra magas, minden második túlsúlyos egy országos szűrőprogram eredménye szerint
Tízből négy ember vércukra magas és minden második ember túlsúlyos - ezzel az eredménnyel zárult az az országos szűrőprogram-sorozat, amelynek keretében 2600 vizsgálatot végeztek el szakemberek.
2012.08.23. 17:17
 
 
Hőség - Vízosztás, permetkapuk, locsolt utak országszerte
Vízosztással, permetkapukkal, az utak locsolásával, strandok, fürdők meghosszabbított nyitva tartásával próbálják segíteni az extrém meleg elviselését a vidéki önkormányzatok, több helyen külön gondot fordítanak a szabadban dolgozók védelmére - derül ki az MTI tudósítóinak beszámolóiból.
2012.07.02. 16:57
 
 
Tevebébit nevel otthonában a veszprémi állatkert munkatársa
Tizenkét napos kétpúpú tevét nevel otthonában a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark munkatársa.
2012.03.06. 08:55
 
 
Bognár Lajos: nő a hazai termékek iránti kereslet
Érezhetően nő a hazai termékek iránti kereslet - mondta Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes-államtitkára hétfőn Budapesten a Hungexpo vásárközpontjában.
2012.02.06. 12:32
 
Rakonczay Gábor: kenuval az óceánon
Várhatóan vasárnap indul útnak Rakonczay Gábor, aki a világon elsőként és egyedül kíván átkelni kenuval az Atlanti-óceánon.
2011.12.12. 15:21
 
 
Felmérés: a fiatalok vitaminokkal készülnek az influenzára
A fiatalok vitaminokkal, az idősebbek védőoltással készülnek az influenzára - derült ki egy felmérésből.
2011.12.08. 18:01
 
Felmérés a reggelizési szokásokról
A válaszadó szülők 53 százaléka ragaszkodik ahhoz, hogy reggelizzen a gyermeke, a többieknél azonban elmaradhat az első étkezés - derült ki egy októberben készült felmérésből.
2011.11.17. 12:51
 
Elefántok kényeztető üdülésen
Egy hónapig tartó kényeztető üdülésre küldték az indiai Kerala állam egyik hindu templomának elefántjait, hogy kipihenjék nagy fáradtsággal járó munkájukat.
2011.07.12. 08:46
 
 
Növényi csírák terjeszthetik a fertőzést Németországban
Az alsó-szászországi Hannoverben tartott rendkívüli sajtóértekezleten a tartományi mezőgazdasági miniszter közölte: a legújabb vizsgálatok szerint a fertőzést Uelzen városának egyik mezőgazdasági üzeméből több tartományba is szállított csírafajták okozhatják. Közben Németországban a hasmenésjárvány halálos áldozatainak száma 21-re emelkedett. A megbetegedettek, illetve a gyanús esetek száma immár meghaladja a 2600-at, és közülük több mint 600-ra emelkedett azoknak a száma, akik életveszélyes, vagy legalábbis válságos állapotban vannak. Esetükben már fellépett az úgynevezett a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, valamint veseelégtelenséget jelent.
2011.06.05. 19:30
 
 
Jó hír a tojásfogyasztóknak
A tápanyagokban és vitaminokban gazdag tojást ismét bátran ehetjük. Korábban rendszeresen jelentek meg hírek arról, hogy a túlzásba vitt tojásevés káros: legnagyobb bűnének a vér koleszterinszintjének emelését tartották a szakemberek. A legújabb kutatások azonban rácáfoltak erre.
2011.05.06. 09:13
 
A túl sok egészségtelen étel rossz hatással lehet az intelligenciaszintre
Egészségesen táplálkozó kortársaikhoz képest valamivel alacsonyabb intelligencia-hányadossal számolhatnak későbbi életük során azok a kisgyermekek, akik túlságosan sok egészségtelen ételt fogyasztanak - figyelmeztetnek a brit szakemberek. Az intelligencia-hányados és a táplálkozási szokások közötti összefüggés már régóta vitatott kérdés, mivel számos más tényező, így a gazdasági és társadalmi körülmények is befolyásolhatják. Egy középosztálybeli család például hajlamosabb lehet (vagy legalábbis anyagilag könnyebben megengedheti magának), hogy egészségesebb fogásokat tegyen az asztalra, vagy építő jellegűen foglalkozzon a gyermekeivel, szemben a szegényebb háztartásokkal.
2011.02.08. 15:30
 
 
Egy korsó sör távol tart az orvostól
Csökkentheti a cukorbaj, valamint a magas vérnyomás kockázatait, és még a fogyókúrában is segíthet a világos sörök visszafogott fogyasztása spanyol orvosok szerint. A sörfogyasztás mellé testmozgást és a halban, gyümölcsökben, olivaolajban, illetve zöldségekben gazdag mediterrán étrend alkalmazását javasolják a szakemberek - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes oldalán. A sör folsavat, vitaminokat, vasat és kalciumot tartalmaz, szakemberek szerint ugyanolyan egészségügyi haszna van, mint a borfogyasztásnak. A sörhasért pedig a zsíros ételek, a mozgáshiány, valamint a tivornyázás a felelős - vélekedtek.
2011.01.15. 14:00
 
 
A lárvák és a termeszek lehetnek a jövő étlapjainak sztárjai
Lárvák, kukacok, tücskök - a legtöbb nyugati embernek az állatvilág apró képviselőire gondolva nem egy ínycsiklandozó vacsora jut eszébe. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete, a FAO azonban olyan kampányt készít elő, amellyel az ehető rovarok fogyasztására igyekszik ösztönözni a fejlett és fejlődő országok lakosait is. Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában, főleg azokon a területeken, ahol ritkaságszámba megy a hús és a hal, számtalan ember számára hozzátartozik a mindennapi táplálkozáshoz a rovarok fogyasztása is. Thaiföldön például az emberek nyüveket, szöcskéket, csótányokat és egyéb rovarokat fogyasztanak rágcsálnivalóként, akár sör mellé is.
2010.11.21. 11:15
 
 
Tudja, hogy miért kopaszodunk?
Hajállományunk aktuálisan kb. 60-150 ezer hajszálból áll, és átlag egymillió szál hajunk nő életünk végéig. A szőkéknek van a legtöbb hajszáluk, a feketéknek és a sötét hajúaknak a legkevesebb, viszont az igen vastag. A hajra legerősebben a női hormonok hatnak. Ezért a hölgyek haja dúsabb a férfiakénál.
2010.11.01. 10:48
 
Vigyázz milyen gombát szedsz!
Ebben az évben rekordmennyiségű mérgezést okoztak már a gombák, pedig még csak a szezon közepén járunk. Naponta érkeznek betegek a toxikológiákra. Zacher Gábor, a fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiájának vezetője naponta négy-öt mérgezéssel is találkozik, az idén azonban különösen "sok van a gombák kalapjában".
2010.10.11. 16:08
 
 
Érzékeny a bőröd?
Hasznos tanácsok, mire kell, hogy vigyáz, ha érzékeny a bőröd.
2010.07.15. 09:39
 
 
Kevés szex, sok stressz: felmérés a magyar szokásokról
A magyarok ötöde havonta vagy ritkábban él szexuális életet, kétharmada gyakran stresszel, a megkérdezettek felének pedig nagyon kevés közeli barátja van - derült ki a HáziPatika.com felméréséből. A megkérdezettek 7 százaléka csak havonta, 12 százaléka ennél is ritkábban él nemi életet, 14 százalék pedig még/már nem aktív szexuálisan. A válaszadók 21 százaléka egyáltalán nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11 százaléka a megszakított közösülés módszerét alkalmazzák. A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók 56 százaléka nem védekezik, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban él.
2010.06.07. 16:00
 
 
Most már Mexikó a legelhízottabb: a felnőttek 70 százaléka túlsúlyos
Megelőzve a korábbi listavezető Egyesült Államokat, Mexikó vezeti a legtöbb túlsúlyos felnőttet és gyereket számláló országok listáját - jelentette be Felipe Carderón elnök. A politikus abból az alkalomból beszélt a Mexikót érintő súlyos problémáról, hogy vázolta az elhízás elleni és az egészségesebb táplálkozást szorgalmazó nemzeti stratégiát. Hivatalos adatok szerint a mexikói felnőttek 70 százaléka küzd súlyfelesleggel. Az öt és 11 év közötti gyerekeknél hasonló arányban jelentkezik a probléma. Az összesítésekből az is kiderült, hogy 1980-tól napjainkig megháromszorozódott a túlsúlyos vagy elhízott mexikóiak száma.
2010.01.26. 15:00
 
 
Öt étel, amelynek fogyasztása naponta ajánlott
Spenót, tojás, borókabogyó, alma és sütőtök az öt sztár, amelynek fogyasztását naponta ajánlja valamilyen formában egy horvát táplálkozási szakember. Olja Martinic arra hívta fel a figyelmet az ordinacija.hr honlapon, hogy a spenót "titkos fegyver" a csontritkulás ellen és csökkenti a koleszterin szintet. A tojás a protein gazdag forrása, rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák és a szem makula degenerációjának kockázatát. A borókabogyó tele van antioxidánssal, segít megelőzni a szívbetegségeket, stimulálja az idősödő agy működését. Az alma hatásai közismertek, a sütőtök pedig erősíti az immunrendszert, és az idegeket.
2010.01.10. 11:15
 
5 káprázatos tipp arcpakolásra
Különlegesen hatékonyak a természetes alapanyagokból, gyógynövényekből, zöldségekből vagy gyümölcsökből frissen kevert arcpakolások. Az ezekben lévő, vitaminokat, ásványi anyagokat, gyümölcssavat és esszenciális zsírsavat tartalmazó hatóanyagkoktél megadja a bőrnek mindazt, amire szüksége van.
2010.01.06. 12:37
 
 
Gyorsan ható szépségmaszkok
Akár száraz, normál vagy zsíros a bőrünk, a túlzott mennyiségű stresszre a szervezet úgy reagál, hogy a sejtek az ásványi sókból, vitaminokból és nyomelemekből felhalmozott vésztartalékhoz nyúlnak.
2010.01.02. 15:01
 
 
Ízetlen az űrzöldség
Csak alattomban kóstolhatta meg a Nemzetközi Űrállomás legénysége kóstolhatta meg saját termesztésű salátáját, ám a gusztusos külcsínű, friss zöldségben nagyot csalódott: nincs semmi íze. Minderről Makszim Szurajev űrhajós számolt be blogjában, amelyből a Roszkoszmosz űrügynökség honlapja idézte a fejessaláta-fejezetet. Szurajev elpanaszolta: a Földi Irányító Központ (CUP) nem engedte, hogy megízleljék a salátát. A salátatermesztési kísérlet a minap ért véget, és a CUP utasítást adott, hogy vágják és fagyasszák le a zöldséget a tudomány számára, és további kutatások céljából küldjék a Földre.
2009.11.01. 13:00
 
 
Legyen fiatalos az arca
A bőrtípusnak megfelelő arcápolás csodákat művel. Ám aki betöltötte a 25. életévét, annak a ránctalanításról sem szabad megfeledkeznie. Néhány tipp az otthoni szépítkezéshez.
2009.10.29. 22:08
 
 
Újabb hat új influenzás esetet igazoltak Magyarországon
Az elmúlt két napban hat esetben igazolták az új influenzavírust Magyarországon, a betegek állapota kielégítő - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-t. Velük együtt május óta 111 esetben igazolták a vírust. A most kiszűrt betegek valamennyien külföldi utazáson fertőződtek meg. Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy aki a betegség tüneteit - hirtelen fellépő magas láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hidegrázás, hányinger, hányás - észleli magán, lehetőség szerint maradjon otthon. Teendői ugyanazok, mint a szezonális influenza fertőzés esetén: lázcsillapítás, ágynyugalom, vitaminok, bő folyadék fogyasztása.
2009.08.07. 16:00
 
 
Jól hidratál a sör a sportolás után
Hatékonyan pótolja a sportoláskor elveszített folyadékmennyiséget a testedzés után elfogyasztott sör, a benne található antioxidánsok csökkentik a testedzés következtében fellépő izomlázat és fáradtságot - állapította meg egy spanyol tanulmány, amelyet egy alicantei sportegészségügyi konferencián ismertettek. A sörben lévő növényi eredetű antioxidánsok a szabadgyökök ellen hatnak. Vitaminok, ásványi anyagok és szénhidrátok is találhatók benne, ami - mérsékelt fogyasztás esetén - a felnőttek szervezetében segít a sportolóknak a testedzés utáni hormonális- és immunanyagcsere helyreállításában - írják a tanulmány szerzői, a barcelonai és a granadai egyetem kutatói.
2009.07.08. 11:16
 
A szívbeteg Dukai Regina futóversenyen indul a hétvégén!
Dukai Regináról már évek óta tudhatjuk, hogy problémák akadtak a szívével, mégpedig nem azért mert szerelmi gondjai akadtak, hanem sajnos súlyos orvosi probléma állt elő. Regina saját bevallása szerint nem nagyon szabad futnia, hiszen hamar felmegy a pulzusa, ezúttal mégis egy sportesemény, a tűsarkú futás edzésén találkoztunk a szépséggel. De vajon milyen hatással lesz a verseny az egészségére?
2009.05.23. 10:52
 
 
HasMars: 17 éve csak Marsot eszik
17 éve csak Mars csokit eszik egy liverpooli férfi, húszesztendős kora óta. A Mars szeretete az iskolában kezdődött, de akkoriban még csak egyet-kettőt falt be a csokirúdból, 17 év óta azonban teljesen függő. Naponta átlagosan 12 rúddal fal be, hétvégeken többet is. Mindezek ellenére egészségesnek mondja magát, mert sok gyümölcslevet iszik és vitaminokat is szed. Szakértők azonban arra figyelmeztetik, hogy az egyoldalú és egészségtelen táplálkozása komolyan növeli a szívbetegség, a rák és a bélbajok kockázatát.
2008.06.03. 07:20
 
Vacsorát vagy pakolást!
Segítsünk bőrünknek a tavaszi megújulásban. Szabadítsuk meg a tél nyomaitól, töltsük fel vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy ismét friss és ragyogó lehessen.
2008.03.11. 14:49
 
Hibák, amiket nem kellene elkövetni, ha fogyni akarunk
Az újévi fogadalmak hosszú listáján biztos, hogy dobogós helyet foglal el a fogyni akarás. Ám nem mindegy, hogy a fölösleges kilóktól miként szabadulunk meg. Fontos, hogy akarjunk változtatni, készítsük elő alaposan a diétát, és ne kövessük el az alábbi hibákat!
2008.01.21. 16:34
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

akupunktúra I allergia I alvászavar I aromaterápia I betegség I diéta I divat I dohányzástilalom I egészséges életmód I ételallergia I ételmérgezés I Feng-shui I fogyókúra I homeopátia I influenza I jóga I kismama I kullancscsípés I London 2012 I napozás I narancsbőr I orális szex I plasztikai műtét I súlykontroll I szaunázás I szcientológia I szépség I táplálkozás I vitaminok I zsírégetés

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista