2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Életmód ››  napozás
56 találat
 
ÁNTSZ: másodfokú hőségriasztás lép életbe csütörtök déltől
Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.
2015.06.11. 07:04
 
Hátba szúrta apját egy fiatal férfi Zalaegerszegen
Hátba szúrta apját egy 22 éves férfi Zalaegerszegen - közölte hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
2014.10.06. 16:22
 
Hőség - További megyékre terjesztették ki a figyelmeztetést
Kiterjesztette a hőség miatti figyelmeztetést három dunántúli megyére is a meteorológiai szolgálat kedd reggel.
2014.06.10. 07:51
 
Hőség - Hét megyére és a fővárosra figyelmeztetést adtak ki keddre
A várható hőség miatt keddre hét megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, és az erős UV-sugárzásra is felhívták a figyelmet.
2014.06.09. 18:12
 
EP-választás - Német sajtó: "A jó német" választása
Nem okozott megrázkódtatást az európai parlamenti (EP-) választás Németországban, az eredmény és a részvételi arány arra utal, hogy az EU iránt elkötelezett "rendes polgárok" határozzák meg a politikát - emelték ki hétfői kommentárok.
2014.05.26. 13:16
 
Divat és a rossz szokások miatt majdnem kétszer annyi az "életmód"-rák
A mértéktelen napozás, a dohányzás és az alkohol tíz év alatt negyven százalékkal emelte az életmóddal kapcsolatos rákos megbetegedések számát Nagy-Britanniában.
2013.06.27. 12:13
 
Hőség - Kedden nagyon erős UV-B sugárzás várható
Kedden nagyon erős, a figyelmeztetési értéket meghaladó 7,8-as UV-B sugárzás várható - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2013.06.17. 12:20
 
 
A vérnyomás szintjének azért jót tesz a napozás
A mértékletes napozás igenis jótékony: például D-vitaminnal tölti fel szervezetünket. Egy újabb jótékony hatásáról számoltak be az Edinburgh-i Egyetem kutatói. Húsz percen át UV-lámpák fényének tettek ki 24 önkéntes vállalkozó embert.
2013.05.26. 16:40
 
Szakértők: a legkellemesebb, de egyben a legalattomosabb veszély az UV-B sugárzás
A legkellemesebb, de egyben a legalattomosabb veszélyt jelenti az UV-B sugárzás - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke hétfőn, Budapesten egy szakmai fórumon, ahol az UV sugárzás egészségügyi veszélyeire hívták fel a figyelmet.
2013.05.06. 12:49
 
 
Ne szenvedjen a hólyagoktól!
A nyári időszakban elszaporodnak az ilyen-olyan konyhai balesetek, és a hangulatos szalonnasütés miatt is előfordulhatnak kisebb, de fájdalmas égési sérülések. Nem beszélve az elővigyázatlan napozásról!
2012.07.24. 14:59
 
Rákkeltő a horkolás közben tartott légzésszünet?
A rosszindulatú daganatok keletkezésének sokféle oka lehet: vegyszerek, hormonális változások vagy akár az eltúlzott napozás, de amerikai és spanyol kutatók szerint rákkeltő lehet a horkolás is. Nem a lármás hangjelenség, amellyel sokan a velük alvó társak nyugalmát zavarják, hanem éppen az a szünet, amikor csönd van és a horkoló személy nem vesz levegőt.
2012.07.03. 08:22
 
 
Hőség - A kánikula mellett extrém UV-B sugárzás várható
A kánikula mellett nagyon erős lesz az UV-B sugárzás szombaton - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2012.06.30. 10:19
 
Bánkitó Fesztivál - táborozás, koncertek, szabadegyetem
Huszonhét zenekar mutatkozik be három napon át a Bánkitó Fesztiválon, a Nógrád megyei Bánk községben július 20. és 22. között kiállítást, szabadegyetemet és fórumszínházi előadásokat is szerveznek.
2012.06.25. 07:30
 
Bevételnövekedéssel számolnak Zalaegerszeg önkormányzati cégei
A zalaegerszegi városi tulajdonban lévő, az idén is eredményesen gazdálkodó társaságok a jövő évre háromszázalékos bevételnövekedéssel számolnak üzleti tervükben - közölte Zalaegerszeg alpolgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján, a közgyűlés előző napi döntéseit ismertetve.
2011.12.22. 13:08
 
Mandulaolaj az ötmillió fontra biztosított bársonyos kéz titka
Felfedte titkát a hirdetésekből ismert gyönyörű és ötmillió fontra biztosított bársonyos kezek birtokosa: a modell elárulta, a mandulaolajnak köszönhetően ilyen szépek kezei.
2011.11.22. 06:44
 
A szoláriumozás emeli a bőrrák kockázatát
A szoláriumozás növeli három gyakori bőrráktípus megjelenésének kockázatát - idézte amerikai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál (http://www.sciencedaily.com).
2011.10.27. 10:23
 
 
Külföldi sztárok és hazai kedvencek a szerdán kezdődő SZIN-en
Hét zenei helyszínen mintegy százötven fellépő, külföldi sztárok és hazai kedvencek szórakoztatják majd a közönséget a nyári fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényén, a szerdán kezdődő Szegedi Ifjúsági Napokon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2011.08.22. 11:00
 
 
A szolárium függőséghez vezet
A rendszeresen szoláriumot használók közül sokan úgy kötődnek ehhez a szokásukhoz, mint a kábítószerfüggők, akik ha nem kapják meg ultraibolya-sugáradagjukat, elvonási tüneteket produkálnak. A legkorszerűbb ideggyógyászati vizsgáló eszközök tanúsága szerint a beltéri napozás közben azok az agyi területek kerülnek fokozott aktivitásba, melyek a kábítószerek hatására reagálnak.
2011.08.18. 08:48
 
A piros szőlő és a vörösbor véd a leégéstől
Számos más jó tulajdonsága mellett spanyol kutatók szerint a szőlő és a belőle készült vörösbor véd a napégés ellen is.
2011.08.12. 12:10
 
Mérges alga a nápolyi tengerben
Halászati és fürdési tilalmat rendelt el Nápoly polgármestere a tengerben elszaporodott mérgező algák miatt. A trópusi eredetű mikroszkopikus alga az egész Földközi-tengert fenyegeti.
2011.08.12. 11:54
 
 
Extrém UV-B sugárzás várható ma az ország egész területén
Extrém, 8,1-es értéket is elérő UV-B sugárzás várható ma az ország egész területén - olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) honlapján. Az OMSZ szerint szerda délelőtt 11 és délután 3 óra között kerülni kell a napozást, fényvédő krémet pedig a jelzett időtartamon túl is indokolt használni. Az OMSZ közleményében kérte az embereket, hogy a riasztás visszavonásáig fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott megégés ellen. Normál bőrtípusnál ugyanis már 17 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ugyancsak felhívta a figyelmet kedden arra, hogy szerdán a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön hőség várható.
2011.06.22. 08:50
 
 
A hőség miatt figyelmeztetést adott ki szombatra az ÁNTSZ
A várható hőség miatt előzetes, figyelmeztető jelzést adott ki szombatra az ország déli, délkeleti megyéire az országos tiszti főorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint szombaton a napi átlaghőmérséklet elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében kevéssel meghaladja majd a 25 Celsius-fokot. Este viszont északnyugat felől hidegfront várható, amely erős lehűlést hoz. A várható nappali hőség miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ nyomatékosan felhívta a figyelmet a hőség okozta káros egészségi hatások megelőzésének fontosságára.
2011.06.17. 15:00
 
 
A fiatal nők ismerik a napozás veszélyeit, de szépek szeretnének lenni
Vezető amerikai bőrgyógyászok szerint a jövőben ijesztően megemelkedik a rosszindulatú bőrdaganatok gyakorisága, mivel a mai serdülők ugyan tisztában vannak a napozás veszélyeivel, mégis vállalják a kockázatot a napbarnított bőrért. A tizenévesek 66 százaléka szerint csinosabb, aki szép barna, 47 százalékának az a véleménye, hogy a jó bőrszínű ember egészségesebbnek is látszik, mint aki sápadt. A bőrgyógyászokat riasztják ezek a válaszok, mivel a válaszolók 38 százaléka ismer valakit, akinek bőrrákja van.
2011.05.11. 09:30
 
 
Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn
UV-B riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőre, mert nagyon erős, 7,5-ös UV-B sugárzás várható. A OMSZ vasárnap az MTI-vel közleményben tudatta: azt kérik mindenkitől, a riasztás visszavonásáig fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott megégés ellen. A meteorológiai szolgálat arra is figyelmeztet, hogy amennyiben lehetséges és aki teheti napközben 11 és 15 óra között kerülje a napozást, és később is használjon fényvédő krémet. Normál bőrtípusnál már 17 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - olvasható a közleményben.
2010.08.01. 16:00
 
 
ÁNTSZ: nincs semmilyen riasztás a meleg miatt
Már nincs szükség semmilyen riasztási fokozatra a meleg miatt, a levegőt ugyanis felfrissítette az a hidegfront, amely a hét végén elérte az országot - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn. Az Országos Meteorológiai Szolgálattól (OMSZ) kapott adatok szerint az elkövetkező három napban az átlagos középhőmérséklet nem fogja meghaladni a 25 Celsius-fokot, így semmilyen riasztási fokozat nincs már érvényben - mondták el az ÁNTSZ sajtóosztályán.
2010.07.19. 14:45
 
 
Vasárnaptól megszűnik az UV-B-riasztás
Vasárnaptól átmenetileg visszavonja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az UV-B riasztást. Az OMSZ szombati közleményében arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vasárnaptól az UV-B-index várhatóan a 7,5-ös riasztási érték alá csökken. A 7-7,9 közötti UV-B-sugárzás nagyon erősnek számít, olyankor 11 és 15 óra között csak negyedóra a javasolt napozási idő. Az 5 és 6,9 közötti index erős sugárzási szintet jelent, ekkor a déli órákban 20-30 perc a javasolt napozási idő.
2010.07.17. 11:45
 
 
Keddtől ismét UV-B riasztás lesz érvényben
Keddtől a UV-B sugárzás az ország nagy részén elérheti a 7,5-ös, nagyon erős értéket - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) közleményében az MTI-t. Az OMSZ azt kéri a lakosságtól, hogy a riasztás visszavonásáig lehetőleg délelőtt 11 és délután 3 óra között kerülje a napozást. Tóth Zoltán, az OMSZ meteorológusa, légkörfizikus munkatársa az MTI-nek elmondta, az hogy meddig lesz érvényben a riasztás nem lehet megjósolni, mert az UV előrejelzések egynaposak.
2010.06.14. 16:15
 
 
Franciaországban a naptejkenő 2010 top nyári munkája
Két diák lett a győztese a 2010 nyári munkájára meghirdetett álláspályázatnak Franciaországban. 700 jelentkező közül választották őket, így hat héten át ötezer eurós (1,4 millió forintos) zsebpénzért ők kenhetik a nyaralókra a naptejet az Atlanti-óceán partjának egyik legfelkapottabb üdülőhelyén, Sables-d'Olonne strandján. A diákok július 10. és augusztus 22. között egy, az üdülőhely strandján felállított krémezőbódéban elsősorban napozási tanácsokkal szolgálnak majd a nyaralóknak és naptejek termékmintáit osztogatják - tájékoztatott a turisztikai hivatal.
2010.06.11. 09:00
 
 
A magyarok 80 százaléka nem volt üdülni az elmúlt egy évben
Magyarországon tízből nyolcan nyilatkoztak úgy, hogy az elmúlt egy évben nem voltak üdülni - a GfK Hungária és az Ipsos Nemzeti MédiaAnalízis felmérésének 2009. IV. negyedévi és 2010. I. negyedévi adatai szerint. A GfK csütörtökön közölte: az elmúlt 12 hónapban a megkérdezettek 14 százaléka belföldön, 8 százaléka pedig külföldön töltött 5 napnál hosszabb időt üdülési céllal. Horvátországban saját bevallása szerint 2 százalék nyaralt, Görögországban, Olaszországban, Ausztriában pedig 1-1 százalék.
2010.05.27. 15:30
 
 
Gyors segítség a bőrnek
A nap, a forró levegő és a légkondicionáló hatására a bőr kiszárad, és fáradtnak, gyűröttnek tűnik. Ilyenkor a különleges hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumok nyújtanak gyors segítséget, hogy ismét üde és pirospozsgás legyen.
2010.05.12. 17:01
 
 
Nézze meg magát! Egészséges a bőre, szája, nyelve?
Állandóan fáradt, erőtlen, nem érzi jól magát? Gyakran egy pillantás is elég a tükörbe, hogy megállapítsa, mi az oka. Figyelje meg az arcát alaposan, mert a szem, a száj, a bőr és a nyelv is tanúskodik egészsége állapotáról.
2009.12.05. 12:54
 
Szeretnek ünnepelni a magyarok
A magyar emberek szeretnek ünnepelni, a születésnapokat 90, a névnapokat 84 százalék tartja meg. Az ünnepek közeledtével pedig az is kiderült, hogy 80 százalék véli úgy, jobb adni mint kapni - derült ki az Ipsos közvélemény-kutató felméréséből. A születés- és névnapokat főképpen családi körben ülik meg, de a névnap az érintettek felénél a barátokkal és munkatársakkal való közös programhoz is jó okot szolgáltat. A születésnapot kevésbé viszik ki a családi körből, de azért a válaszadók negyven százaléka mondta azt, hogy barátokkal is ünnepel. A dolgozók egynegyede pedig a kollégáival is megtartja a születésnapot - olvasható az Ipsos közleményében.
2009.12.03. 18:45
 
 
MNB elnöki rendelet a pénzforgalom szabályozásáról
Miután az Országgyűlés június 29-én elfogadta a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló törvényt, amely az Európai Uniós irányelv felelősségi, szerződésre és tájékoztatásra, valamint intézményi szabályait tartalmazza, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Közlönyben rendeleti szabályozást adott ki - közölte a jegybank kommunikációs osztálya. A törvény szerint lehetővé válik új pénzforgalmi szolgáltatók megjelenése, teljes szolgáltatási spektrummal. A törvény jelentősen korlátozza a pénzforgalmi szolgáltatók által, az ügyfél hátrányára történő pénzforgalmi szerződés-módosításokat, illetve visszatérítésre vonatkozó jogot érvényesít a beszedéseknél.
2009.08.09. 08:00
 
 
Szombattól visszavonják az UV-B riasztást
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombattól visszavonja UV-B riasztását - közölte a szolgálat. A tájékoztatás szerint szombaton a várható legmagasabb sugárzás 7,2-es erősségű lesz, így az UV-B index 7,5-ös riasztási határérték alá csökken. Az OMSZ kedden közölte, hogy a hét közepétől nagyon erős lesz az UV-B sugárzás. Ezért a szolgálat azt kérte, ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet. Fokozottan kell ügyelni a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre.
2009.07.24. 13:00
 
 
Szerdán is meleg lesz, de a hőség csütörtökön várható
Az ország délkeleti részében két régióban narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), mert egymást követő három napon a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot; szerdán a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul, de csütörtökön még ennél is melegebb várható - mondta az OMSZ munkatársa az MTI-nek. Fehér Tamás tájékoztatása szerint északkeleten 32-33, a déli országrészben 35-36 fokra is számítani lehet, míg a fővárosban 34 fok várható szerdán. Az UV-B sugárzás is nagyon erős, 7,9 körüli lesz, amely az ország nyugati részét és a keleti országrész környékét érintheti - tette hozzá.
2009.07.22. 09:00
 
 
Szerdától ismét nagyon erős lesz az UV-B sugárzás
Szerdától ismét nagyon erős lesz az UV-B sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. A tájékoztatás szerint szerdától a riasztási érték feletti, 7,9 körüli UV-B sugárzás várható, amely az ország nyugati részét és a keleti országrész környékét érintheti. Az északi országrészben és az Észak-Alföldön erős, mérsékelt illetve gyenge UV-B sugárzás várható. Az OMSZ azt kérte: ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet. Fokozottan kell ügyelni a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre. Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen erős UV-B sugárzásnál már 15 perc is elegendő ahhoz, hogy normál bőrtípusnál bőrpír keletkezzen.
2009.07.21. 14:15
 
 
Extrém magas lehet a héten az UV-B sugárzás
Extrém magas, akár a 8,3-es értéket is meghaladó UV-B sugárzásra kell számítani a héten az ország területén, ezért hétfőn riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ közleményében azt kérte: ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást, és később is használjon fényvédő krémet, illetve fokozottan ügyeljenek a leégés elleni védelemre azok, akik a napon tartózkodnak. A szerdai nappal második fokozatú hőségriasztást rendel el az országos tiszti főorvos is - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn.
2009.07.13. 13:00
 
 
UV-B riasztást adott ki szombatra a meteorológiai szolgálat
Ismét UV-B riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat: szombaton akár 7,8-as szintet is elérheti a sugárzás mértéke - közölte a szakszolgálat pénteken az MTI-vel. A meteorológiai szolgálat honlapján lévő térkép szerint az ország jelentős részén szombaton nagyon erős lesz az UV-sugárzás, egyedül a dél-keleti területeken, elsősorban Békés megyében és Hajdú-Bihar megye déli részein lehet alacsonyabb értékekre számítani. Felhívták a figyelmet, hogy ilyen magas UV-B sugárzásnál normál bőrtípus esetén már akár 15 percnyi napon tartózkodás is bőrpírt okozhat, emiatt arra kérik a szabadban tartózkodókat, hogy fokozottan ügyeljenek a leégés elleni védelemre,
2009.07.03. 15:15
 
 
Hőségriasztás is lesz szerdán az ország északkeleti térségében
Első fokú, figyelemfelhívó hőségriasztást jelzett szerdára és csütörtökre az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala az időjárási előrejelzések alapján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pedig arra figyelmeztetett, hogy ugyanebben a régióban nagyon erős UV-B sugárzásra kell számítani, így aki teheti, a déli órákban kerülje a közvetlen napsütést. Az OMSZ arról tájékoztatta az ÁNTSZ-t, hogy a Tiszántúl északi harmadán és Borsod-Abaúj-Zemplén megye legkeletebb részén a napi középhőmérséklet helyenként 25 Celsius-fok is lehet. Ez azt jelenti, hogy napközben a legmagasabb hőmérséklet elérheti a 33 Celsius-fokot is, de a 27 fokot biztosan meghaladja szerdán és csütörtökön.
2009.06.30. 19:00
 
 
Óvatos napozásra és napolaj-használatra inti Brüsszel a nyaralókat
Az európai uniós előírásoknak megfelelő napfényvédő termékek használatát ajánlja az Európai Bizottság a nyári vakációra készülőknek. A fogyasztóvédelmi biztos közleményben azt írja: "idén nyáron teljesen világos üzenetünk van a fogyasztók felé: legyenek tisztában azzal, hogy a napvédő termékek csupán az egyik elemét jelentik a nap káros hatásaitól való hatékony védelemnek, és keressék az új címkéket, hogy tudatosan dönthessenek a napvédő termékekről". Az új címkék tartalmazzák az új UVA-logót vagy jelölést. Betiltották a megtévesztőnek talált kifejezéseket is, mint például a "napfényblokkoló" vagy a "teljes védelem", erre ugyanis egyetlen készítmény sem képes.
2009.06.30. 13:27
 
 
A magyarok többsége nem tervez 5 napnál hosszabb nyaralást
A magyarok 71 százaléka nem tervez 5 napnál hosszabb üdülést a következő 12 hónapban, s a válaszadók 76 százaléka az elmúlt egy évben nem volt nyaralni - derült ki a GfK Hungária és a Szonda Ipsos Nemzeti Médiaanalízis felmérésének 2008. IV. negyedévi és 2009 I. negyedévi adataiból. Az utazók elsősorban belföldön pihennek, a legnépszerűbb külföldi úti cél továbbra is Horvátország. A megkérdezettek 13 százaléka belföldön töltött 5 napnál hosszabb időt üdülési céllal, Horvátországban saját bevallásuk szerint 3 százalék nyaralt, Görögországban, Olaszországban, Ausztriában 1-1 százalékuk pihent - olvasható a kutatás kommunikációjával megbízott cég MTI-hez eljuttatott közleményében.
2009.06.18. 15:20
 
 
Rendkívül erős UV-sugárzás várható ma
Extrém értékű, 8,1-es erősségű UV-B sugárzás miatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A dél-dunántúli és dél-alföldi országrészben a legmagasabb UV-B sugárzás elérheti a 8,1-es értéket. Az ország északkeleti régiójában lesznek felhőátvonulások, de ahol hosszabb-rövidebb ideig kisüt a nap, az UV-B index ugyancsak meghaladhatja az extrém sugárzás határértékét. Normál bőrtípusnál már 15 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztet az OMSZ, javasolva, hogy 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, és a szabadban tartózkodóknak később is ajánlatos fényvédő krém használata.
2009.06.15. 08:22
 
 
Extrém erős UV-sugárzás várható hétfőn
Újabb riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a hétfőre várható extrém értékű, 8,1-es erősségű UV-B sugárzás miatt. A dél-dunántúli és dél-alföldi országrészben a legmagasabb UV-B sugárzás elérheti a 8,1-es extrém értéket - olvasható a meteorológiai szolgálatnak közleményében. Az ország északkeleti régiójában lesznek felhőátvonulások, de ahol hosszabb- rövidebb ideig kisüt a nap, az UV-B index ugyancsak meghaladhatja az extrém sugárzás határértékét. Normál bőrtípusnál már 15 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztetnek, javasolva, hogy 11 és 15:00 óra között kerüljük a napozást, és a szabadban tartózkodóknak később is ajánlatos fényvédő krém használata.
2009.06.14. 16:05
 
 
Péntekre visszavonják az UV-riasztást
Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntektől visszavonja az UV-B-riasztást, - közölte a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzések szerint az UV-B-sugárzás pénteken 6,7-es erősségű lesz, azaz a 7,5-es riasztási érték alá csökken. Felhívták a figyelmet arra, hogy a riasztás visszavonása nem jelenti azt, hogy szükségtelen a napsugárzás elleni védekezés, a prognosztizált 6,7-es érték is az erős kategóriába tartozik, és akár 20-30 perc napozással is bőrpír keletkezhet.
2009.06.11. 13:18
 
 
Erős UV-sugárzás várható csütörtökön
Erős, 7,6-os UV-B sugárzás várható az egész országban csütörtökön, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonásig riasztást adott ki - tudatta az MTI-vel az OMSZ szerdán. Az egész országban számítani kell 7,6-os értéket meghaladó UV-B értékekre. Csak az ország nagyon kicsi területén, az északkeleti és északnyugati szegletben várhatóak alacsonyabb értékek - közölték. Arra hívták fel a szabadban tartózkodók figyelmét, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen, mivel normál bőrtípusnál már akár negyedóra után is keletkezhet bőrpír. Javasolják, hogy 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, és később is használjunk fényvédő krémet, viseljünk kalapot, UV-szűrős napszemüveget.
2009.06.10. 13:41
 
 
Az anya napozása veszélyt jelenthet a magzatra
Veszélyes lehet a magzatokra, ha az anya túl sokáig napozik: nem elsősorban az UV-sugárzás, hanem a kismama testének túlzott felmelegedése okozhatja a problémát. Klaus König, a németországi nőgyógyászok szervezetének alelnöke szerint a mértékletes napfürdőzés nem jelent gondot, de ha az anya testhőmérséklete 39 fok fölé emelkedik, az túlzottan megterhelheti a baba szervezetét. Természetesen a lehetséges bőrirritációk miatt is csak mértékkel szabad élvezni a terhesség idején a napozást. A nőgyógyász szerint ebben az időszakban a bőr érzékenyebben reagál a külső hatásokra, gyakran alakulhatnak ki pigmentfoltok.
2009.05.29. 12:41
 
 
Visszavonták az UV-B riasztást
Visszavonta szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az UV-B riasztást, mert az index a 7,5-es riasztási érték alá csökken - közölte a szolgálat kedden. Az OMSZ közleménye szerint a várható legmagasabb 7,2-es erősségű lesz. A meteorológiai szolgálat egyúttal arra is figyelmeztetett: az UV-B riasztás visszavonása nem jelenti azt, hogy szükségtelen a napsugárzás elleni védekezés. A szerdára prognosztizált 7,2-es érték is a nagyon magas kategóriába tartozik és akár már 20-30 perc napozással bőrpír keletkezhet.
2009.05.26. 14:50
 
 
Kedden nagyon magas UV-sugárzás várható Magyarországon
Kedden országszerte 7,5-es, a riasztási értéket elérő UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn az MTI-vel. Az OMSZ felhívta a szabadban tartózkodók figyelmét arra, hogy fokozottan védekezzenek a napsugárzás okozta leégés ellen. Ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerüljék a napozást, később is használjanak fényvédő krémet, viseljenek kalapot és UV-szűrős napszemüveget. Emellett fogyasszanak sok folyadékot és a gyermekeket különösen óvják a káros sugárzástól - áll a közleményben. Normál bőrtípusnál már 15-17 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztetett a szolgálat.
2009.05.25. 13:45
 
 
Vitaminhiány esetén napozik egyet a kaméleon
Úgy tűnik, a hüllők napfürdője nemcsak hőszabályozásukhoz járul hozzá, hanem D-vitamin hiányukat is megelőzheti - közölték a Texasi Keresztény Egyetem zoológusai. "A párduckaméleonok nyilvánvalóan képesek mérni saját D-vitamin szintjüket, és napfürdőjük időtartamát ehhez igazítják" - mondta a kutatás vezetője, Kristopher Karsten. A hüllők a kísérlet során maguk szabályozták vitamintermelésüket, méghozzá a kutatók számításaival pontosan megegyező mértékben - olvasható a Physiological and Biochemical Zoology című szaklapban (www.journals.uchicago.edu/toc/pbz/current). A zoológus szerint ez a gyíkok agyában található D-vitamin-érzékelő jelenlétére utalhat.
2009.04.28. 10:08
 
Túljelentkezés a világ legjobb állására
Több százezer potenciális munkavállalót érdekel a világ legjobb állásaként hirdetett ausztráliai "szigetgondnoki" munka. Az állást bemutató weboldalt már az első napon olyan sokan keresték fel, hogy nem bírta a terhelést. Bő 300 ezren jártak a honlapon. "Még vatikánvárosi és mongóliai látogatónk is volt" - mondta a munkát kínáló Queensland állami idegenforgalmi hivatal szóvivője szerdán. A rendszer összeomlásáig 350 pályázat érkezett, egyebek között Hollandiából, Olaszországból, Kanadából és az Egyesült Államokból, ahol többen a washingtoni ausztrál nagykövetségre is elmentek, hogy személyesen adják be az álláspályázatukat.
2009.01.14. 19:45
 
Első  Előző  [1]  [2Következő  Utolsó

akupunktúra I allergia I alvászavar I aromaterápia I betegség I diéta I divat I dohányzástilalom I egészséges életmód I ételallergia I ételmérgezés I Feng-shui I fogyókúra I homeopátia I influenza I jóga I kismama I kullancscsípés I London 2012 I napozás I narancsbőr I orális szex I plasztikai műtét I súlykontroll I szaunázás I szcientológia I szépség I táplálkozás I vitaminok I zsírégetés

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML