2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Életmód ››  allergia
30 találat
 
 
Tavasztól őszig túszul ejt a virágpor
Virágoznak a fák, a bokrok, a pázsitfűfélék, mi pedig naponta mintegy nyolcezer virágporszemcsét lélegzünk be. Ezek a felső légutakba, az orr- és szájüregbe kerülve fehérjéket szabadítanak föl. Az egészséges ember azt észre sem veszi. Ám az így felszabaduló fehérjék egyre több embernél váltanak ki erős immunreakciót, irritálják a nyálkahártyát, amelyben az erek kitágulnak, váladékot termelnek. Viszket a szem, ég, folyamatosan folyik az orr, zúg a fej.
2014.06.04. 16:13
 
Allergia ellen mosódió
Kifejezetten allergiások, ekcémában vagy pikkelysömörben szenvedők és környezettudatos szemléletű emberek számára ajánlják a szappanfafélék családjába tartozó, Indiai eredetű mosódió használatát.
2013.03.26. 07:22
 
Növeli az élelmiszerallergia kockázatát egy víztisztításhoz is használt vegyszer
Az ivóvíz klórozása során keletkező diklórfenolok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyre több embernél jelentkezik élelmiszerallergia - vélik amerikai kutatók.
2012.12.03. 14:48
 
 
Csökkenti a gyerekkori allergia kockázatát, ha dióféléket eszik a várandós anya
A mogyorót, diót evő várandós nők gyerekeinél egyharmaddal ritkábban jelentkezik hétéves korukra asztma vagy allergia azokhoz a gyerekekhez képest, akiknek anyja állapotosan kerülte az olajos magvak fogyasztását - derült ki egy dán tanulmányból.
2012.08.29. 19:32
 
 
Allergiát okozhat
Egy finn kutatócsoport közel 1900 gyereket figyelt meg hat éven keresztül. Tudományosan is bizonyítani próbálták, hogy a nedves lakásban élők hajlamosabbak az allergiás náthára. Legalábbis a kutatásuk ezt látszik bizonyítani.
2012.08.16. 17:39
 
 
Whitney Houston a kokain és a szívbetegsége együttes hatásai miatt fulladt vízbe
Whitney Houston énekesnő halálát vízbefúlás okozta, amely a kokain és az artéria-elmeszesedéses szívbetegségének együttes hatásai miatt következett be - közölte csütörtökön a Los Angeles-i megyei halottkém szóvivője.
2012.03.23. 00:03
 
Hét magyar cég vesz részt a CEBIT-en Hannoverben
Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.
2012.03.06. 14:27
 
Új gyógyszer a parlagfű allergia ellen
Az allergia igazi népbetegség: csaknem minden harmadik ember túlérzékeny valamire és legtöbben a parlagfűre allergiásak. A helyzet másutt sem jobb, ezért az amerikai allergia, asztma és immunológiai kollégium kongresszusán nagy feltünést keltett az a referátum, amely új, a parlagfű allergia ellen hatásos gyógyszerről számolt be.
2011.11.09. 08:20
 
Elhunyt Kemény Éva grafikusművész
Életének 83. évében elhunyt Kemény Éva Munkácsy-díjas grafikusművész, a József Attila Művészeti Centrum Alapítvány alapítója, munkatársa.
2011.10.10. 02:18
 
A fekete riasztás idején a parlagfűre alig érzékenyeknek is komoly tünetekre kell számítaniuk
A parlagfű magas pollenszórása miatt helyenként elrendelt fekete riasztás idején már az allergiás tüneteket egyébként alig produkálóknak is súlyos tünetei lehetnek. A legmagasabb szintű riasztás várhatóan nem lép életbe, de a napi értékek ettől függetlenül elérhetik az extrém magas kategóriát is.
2011.09.01. 20:01
 
 
Nézzen utána: Nehéz allergiamentes étrendet követni
Egyre többeknél alakul ki táplálékallergia. Tulajdonképpen igazi civilizációs betegség.
2011.06.27. 15:47
 
Sokféle betegséget okozhat a légkondi
A légkondicionáló berendezés számos fertőzést okozó mikroorganizmus számára biztosít kedvező életfeltételeket.
2011.06.20. 14:13
 
 
Áramallergia: nem nézhet tévét, gyertyával világít
Áramallergiája van egy nőnek Nagy-Britanniában, ami miatt képtelen villanytűzhelyt használni, nem tud tévét nézni és világítás gyanánt gyertyára fanyalodik. Az 55 éves Janice Tunnicliffe három éve szenved túlzott áramérzékenységtől, amióta bélrákját kemoterápiával kezelték. Ha elektromos készülék közelébe kerül, megfájdul a feje, szorít a mellkasa, náthás lesz, bizseregnek végtagjai. Esténként tévénézés helyett a férjével gyertyafény mellett társasjátékozik, a mosógépet kiköltöztette egy kerti lakba. Rádiót sem képes hallgatni, se telefonálni, így teljesen elvágva él a modern kor eszközeitől. Házuk ablakait kénytelen volt különleges fémfóliával árnyékolni, hogy kirekessze a számára ártalmas elektromágneses hullámokat.
2011.05.19. 07:50
 
 
Mégis fogyaszthatnak tehéntejet a kismamák?
Az anyatejes táplálás segíti a csecsemő- és gyerekkori allergiák megelőzését, de néhány korábbi elképzelés tévesnek bizonyult az Amerikai Gyermekgyógyászok Akadémiájának új irányelvei szerint.
2011.01.03. 09:20
 
 
Béta-koratin: télen még fontosabb a fogyasztása
Nagy-Britanniában az őszi időjárás, és a kevesebb napfény miatt a kutatók még inkább hangsúlyozzák a béta-karotin fogyasztásának jelentőségét.
2010.12.01. 07:27
 
 
A köhögés nem betegség, csak tünet
A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen sok betegség állhat. Vannak kevésbé ismert kiváltó okok.
2010.10.11. 09:29
 
 
A 60 év feletti magyarok jobban odafigyelnek egészségükre
A 60 év feletti magyarok fele aktívan tesz saját egészségéért, főként a táplálkozásra figyelnek oda - derül ki a GfK LHS HealthCare felméréséből. A 40 és 50 év közötti válaszadók 38 százaléka, az 50 és 60 közötti korosztály alig több mint 41 százaléka és a 60 év felettiek 51 százaléka tesz valamit az egészsége megőrzéséért, utóbbiak főként a táplálkozásra figyelnek oda. A 60 év alattiak 51 százaléka, a 60 év felettiek 65 százaléka megy el rendszeresen szűrésekre. A magyar lakosság jelentős része 60 éves kora felé jön rá arra, hogy egészsége jelentős mértékben saját magán múlik, sokan azonban még ekkor sem vállalnak felelősséget saját egészségükért.
2010.08.10. 12:30
 
 
Megelőzhető és kordában tartható a babáknál az ekcéma
Apró, vörös kiütés - viszket, sokasodik, kiszárad. Pici dudorok mint hívatlan telepesek lepik el a baba bőrét, a szülők legnagyobb rémületére.
2010.07.24. 15:14
 
 
Sok a tejjel kapcsolatos tévhit
Sok a tejjel kapcsolatos tévhit a magyar lakosság körében annak ellenére, hogy évi 68,9 literes fogyasztásunkkal még mindig valóságos "tejnagyhatalomnak" számítunk - hangzott el azon a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón, amelyen a GfK Hungária Piackutató Intézet országos felmérésének adatait ismertették. A felmérés szerint a 15 évesnél idősebb magyar lakosság 84 százaléka hetente legalább egyszer fogyaszt tejet. A fogyasztásban azonban igen nagy a szóródás. A megkérdezetteknek mindössze 41 százaléka fogyaszt naponta tejet. A válaszadók 33 százaléka hetente többször iszik tejet, 10 százaléka hetente egyszer.
2010.05.06. 12:45
 
 
Akut tüneteket nem okozhat a szennyezett bébiétel
Akut tüneteket nem okoz a rákkeltő növényvédőszerrel szennyezett bébiétel, azonban kumulálódhat a hatása és felnőtt korban még allergia kialakulásához is hozzájárulhat - mondta a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatója az MTI-nek. Tóthné Lippai Edit tájékoztatása szerint nagyon nagy mennyiséget kell elfogyasztani az áruházpolcokról leszedetett, szennyezett bébiételből ahhoz, hogy hasmenést okozzon, ez a babáknál nem releváns, hiszen nem tudnak sokat elfogyasztani belőle.
2010.04.07. 11:00
 
 
Nézze meg magát! Egészséges a bőre, szája, nyelve?
Állandóan fáradt, erőtlen, nem érzi jól magát? Gyakran egy pillantás is elég a tükörbe, hogy megállapítsa, mi az oka. Figyelje meg az arcát alaposan, mert a szem, a száj, a bőr és a nyelv is tanúskodik egészsége állapotáról.
2009.12.05. 12:54
 
 
Sokaknak lehet részleges védelme a H1N1 ellen
Részleges védelmet nyújthat a H1N1 ellen, ha valaki a korábbi években volt már influenzás vagy kapott védőoltásokat a szezonális influenzák ellen - jelentették hétfőn kaliforniai kutatók az amerikai tudományos akadémia kiadványában (PNAS). A kaliforniai La Jolla Intézet kutatója szerint a korábban szerzett védőhatás összeadódhat, ami megmagyarázza, hogy az 50 év feletti emberek kisebb arányban fertőződnek meg a pandémiás H1N1-vírussal. A kutatók úgy találták, hogy az új típusú H1N1 influenza epitópjai 49 százalékban egyeznek meg a régebbi, szezonális H1N1 influenzatörzsek epitópjaival.
2009.11.17. 11:15
 
 
A kisgyerekek két adag H1N1-vakcinát kapnak az Egyesült Államokban
A kisebb gyerekeknek két dózis vakcinára lesz szükségük a pandémiás H1N1 influenza ellen, jelentették be amerikai egészségügyi tisztviselők. A Sanofi-Pasteur új típusú influenza elleni védőoltásának tesztjei szerint a gyerekek ugyanúgy reagálnak rá, mint a szezonális influenza elleni vakcinára. Ez azt is jelenti, hogy a tíz év fölötti gyerekeknek elegendő egy dózis, ám az ennél fiatalabbaknak két adagra van szüksége. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint eddig 46 amerikai gyerek halt meg az új típusú influenzában. Amint azonosították az új vírust, a kormány és több cég megkezdte az oltóanyag gyártását, majd augusztustól sor került a tesztekre is.
2009.09.22. 10:20
 
 
Az allergia megvéd a rák több válfajától is
Az allergiák egy sor rákos megbetegedéstől megvédenek. A tudományág eredményeinek eddigi legátfogóbb elemzése megmutatta, hogy az immunrendszer túlzott reakciója megvédi a daganatoktól a környezeti hatásoknak közvetlenül kitett szöveteket, mint amilyen a bőr, a tüdő, a száj és a gége, a gyomor és a bél, továbbá a méh és a méhnyak. A többi testrész, például a mell és a prosztata szövetének kockázatára nincs hatással az allergia - írják a New York-i Cornell Egyetem kutatói a "The Quarterly Review of Biology" című szaklapban. A 646 allergiás és rákos megbetegedéssel kapcsolatos vizsgálat többsége megerősítette az allergia védő szerepét. Ez különösen érvényes a szénanáthára, ekcémára, csalánkiütésre, valamint az élelmiszerekkel és állatokkal szembeni allergiára.
2008.11.23. 08:59
 
 
A citrancs segít a gondon
A grapefruit - vagy ahogyan kiváló nyelvészünk, Bárczi Géza magyarította a magyarul idegenül ropogó és még gyakrabban, rosszul kiejtett angol gyümölcsnevet: "citrancs" - a gyógyszerkutatás egyik nagy témája. Régóta ismert és ezért egyes gyógyszerek alkalmazási előiratában szerepel is, hogy citrancslével nem tanácsos ezeket a készítményeket bevenni, mert túladagolás tünetei jelentkezhetnek. "Ha valaki koleszterincsökkentő sztatinkészítményeket szed, egyes változatokból egyetlen tablettát egy pohár citrancslével bevéve annyi gyógyszer kerül a szervezetébe, mintha legalább tíz tablettát kapott volna be, egy pohár vizzel" - mondta David Bailey amerikai gyógyszertanász.
2008.08.19. 13:06
 
 
A nők veszélyeztetettebbek, mint a férfiak
Az ekcémás megbetegedés a gyerekek közel tíz százalékát, a felnőtt lakosságnak pedig a 30 százalékát érinti. Ennek egyik oka, hogy a háztartásokban egyre erősebb tisztítószereket használunk, de vannak, akiknél velük született örökletes hajlamról beszélünk.
2008.03.18. 19:19
 
 
Robotkutya a magány ellen
Egyedülálló emberek, akik idősek otthonába kerülnek, gyakran igen magányosnak érzik magukat. Egy most végzett vizsgálat azt tanúsítja, hogy az időskori magányérzés csökkentésére a robotkutya csaknem olyan jó, mint egy eleven öleb. A magány érzése sok szenvedés forrása azoknak, akik egyedül maradtak és valamilyen okból valóban társtalanok: szószerint se kutyájuk, se macskájuk. A helyzet gyakran azért nehezen javítható, mert sok idősek otthonában nem lehet állatot tartani, ezért az oda költöző öregek még korábbi, kedvenc kutyájukat sem tarthatják maguknál.
2008.03.17. 10:14
 
 
Mennyibe kerül az allergia?
A külföldön elérhető allergiakezelések szinte mindegyike hozzáférhető már Magyarországon is, csak az a kérdés, hogy ki mennyire tudja kinyitni a pénztárcáját, vagyis kifizetni a kezelés összegét.
2008.03.01. 07:12
 
 
Allergia lelki problémák miatt
Az allergiás megbetegedések hátterében nagyon gyakran pszichés problémák állnak - hangzott el a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján rendezett Allergianapon, szombaton.
2008.02.26. 15:27
 
 
Passzív dohányos babák és az allergia
Azoknál a kisgyerekeknél, akik csecsemőkorukban cigarettafüstös környezetben tartózkodtak, nagyobb eséllyel jelentkeznek bizonyos allergiatípusok - állítja egy friss tanulmány. A szakértők korábban is egyetértettek abban, hogy az asztma kifejlődésének kockázatát növeli, ha a kisgyerek korai életszakaszában dohányfüstös levegőt szívott be. A különféle allergiák kifejlődésére azonban eddig nem voltak egyértelmű adatok. Svéd kutatók most azt találták, hogy azoknál a 4 éveseknél, akik babaként szüleik dohányfüstjének voltak kitéve, nagyobb arányban fejlődött ki allergia a háziporra és macskaszőrre. Nagyobb kockázatot találtak náluk az élelmiszerallergiára is.
2007.12.31. 09:12
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

akupunktúra I allergia I alvászavar I aromaterápia I betegség I diéta I divat I dohányzástilalom I egészséges életmód I ételallergia I ételmérgezés I Feng-shui I fogyókúra I homeopátia I influenza I jóga I kismama I kullancscsípés I London 2012 I napozás I narancsbőr I orális szex I plasztikai műtét I súlykontroll I szaunázás I szcientológia I szépség I táplálkozás I vitaminok I zsírégetés

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista