2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Egészségügy ››  várólista
19 találat
 
OGY - újabb egészségügyi törvényjavaslat a parlament előtt
A betegek által igénybe vett ellátások lekérdezési lehetőségének bővítését, a vények megőrzésének idejét, a tartósan külföldön tartózkodók egészségbiztosításának megszüntetését, a mentőszolgálat feladatainak bővítését tartalmazza egyebek között az újabb egészségügyi törvényjavaslat, amelyet a kormány nyújtott be a parlamentnek.
2013.11.21. 08:24
 
Emmi: a pontos várólisták kialakítása a cél
Szeptembertől új szabályok alapján követik nyomon a kórházi várólistákat, a listán szereplő és az ellátott betegek adatait havonta összevetik, hogy minél pontosabbak legyenek a várólisták - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
2013.09.30. 20:26
 
 
Torz és hibás kórházi várólisták
Súlyosan torzak a kórházak műtéti várólistái, derül ki egy most befejeződött vizsgálatból, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megkezdi a hibás információkat szolgáltató egészségügyi intézmények bírságolását - értesült a Népszabadság.
2013.09.30. 15:00
 
Működő mesterséges vesét állítottak elő amerikai kutatók
Laboratóriumi körülmények között előállított vesét ültettek be patkányoknak amerikai kutatók: a mesterséges szerv a transzplantációt követően megkezdte a vizelettermelést.
2013.04.15. 16:49
 
OGY - OEP-főigazgató: 3,9 millió biztosítottra 9,6 millió igénybevevő jut
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai szerint közel 3,9 millió járulékot, illetve adót fizető biztosítottra több mint 9,6 millió igénybevevő jogosult jut ma Magyarországon. Sélleiné Márki Mária főigazgató az Országgyűlés egészségügyi bizottsága szerdai, az OEP budapesti épületében tartott kihelyezett ülésén számolt be az általa vezetett intézmény elmúlt két éves működéséről.
2012.11.21. 15:00
 
Új bölcsődét nyitott Józsefváros
Új, hatvan férőhelyes bölcsőde nyílt csütörtökön a főváros VIII. kerületében, a beruházás mintegy 317 millió forintból valósult meg.
2012.10.25. 12:20
 
Szócska: megkezdődtek a tárgyalások Magyarország teljes jogú Eurotransplant-tagságáról
Már folynak a tárgyalások annak érdekében, hogy Magyarország jövőre teljes jogú tagja lehessen az Eurotransplant nemzetközi szervelosztó szervezetnek - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár pénteken Budapesten.
2012.10.12. 14:44
 
Bérlakásokat épít a XIII. kerület
Százlakásos önkormányzati bérház épül jövőre a XIII. kerületben, és folytatódik a Pozsonyi út felújítása is - mondta Tóth József (MSZP) polgármester az MTI-nek. Helytelennek tartja, hogy az önkormányzati iskolák állami kézbe kerülnek, s a pénztelenséget nevezte a legnagyobb kihívásnak a helyhatóságoknál.
2012.09.25. 05:15
 
 
Július 1-jétől új rendszer szerint működik az egészségügy
Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetősége.
2012.06.24. 05:04
 
Atlétikai Eb - Nagy Xénia is indulhat
A gerelyhajító Nagy Xénia is indulhat a jövő héten Helsinkiben sorra kerülő atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen így 22 magyar vesz részt.
2012.06.20. 13:52
 
 
OGY - A fekvőbeteg szakellátók is az államhoz kerülnének
Az állam átvenné az önkormányzatoktól a fekvőbeteg-szakellátó intézményeket is, így biztosítanák a rendszer hatékonyabb működését és a központi feladatellátást.
2012.04.10. 22:26
 
MSZP: a szakrendelők átnevezésének súlyos következményei lehetnek
A Fővárosi Közgyűlés Egészségpolitikai és Szociális Bizottságának szocialista alelnöke szerint súlyos következményei lehetnek annak, hogyha a szakrendelők átnevezésével lehetővé teszik, hogy szakorvosok helyett gyakorlat és tapasztalat nélküli fiatal rezidensek végezzék az ellátást.
2012.01.23. 14:47
 
A gondozóház bővítését tervezik Mosonmagyaróváron
Az idősek gondozóházának bővítését tervezik Mosonmagyaróváron, mivel hosszú a várólista a 35 férőhelyes intézményben, amelynek energetikai korszerűsítését nemrég fejezték be - mondta a fenntartó Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezet vezetője az MTI-nek.
2012.01.07. 06:09
 
 
Megjelent az egészségügyi "salátatörvény"
Megkezdődhet az egészségügyi rendszer strukturális átalakítása, következő állomásához érkezett a gyógyszertámogatási-rendszer átalakításának többlépcsős folyamata is, az úgynevezett dizájner drogok használatának visszaszorítására pedig hatékonyabb fellépés várható - közölte az egészségügyi államtitkárság szerda este az MTI-vel annak kapcsán, hogy a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent az egészségügyi "salátatörvény".
2011.12.14. 20:56
 
Vezető vaksági ok - A szürke hályog
Katarakta: a szürke hályog görög eredetű neve vízesést jelent. Találó kifejezés, ugyanis mintha vízfüggönyön nézne át, ahhoz hasonló a látvány annak, akinek szemlencséje elhomályosodik a hályog miatt. Manapság szinte népbetegségnek számít, és a világon az egyik vezető vaksági okként emlegetik.
2011.07.08. 09:28
 
Eddig ezren voltak az egészségügyi szűrőközpontban Devecserben
Eddig csaknem ezren vettek részt az iszapkatasztrófa által érintett települések lakosai közül az ingyenes szűrővizsgálatokon a Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpontban Devecserben - tájékoztatta az intézmény vezetője hétfőn az MTI-t. Nagy Zoltán elmondta, hogy az egészségügyi szűrőközpont egy hónapja működik, a környező hét település csaknem nyolcezer lakosa számára ingyenesen, előjegyzéssel biztosítják a vizsgálatokat. A legnagyobb számban légzésfunkciós vizsgálatokat és laborvizsgálatokat végeznek, a szűrőközpontból az elmúlt 4 hétben 300 labormintát továbbítottak az ajkai kórházban működő laboratóriumba - mondta a főorvos.
2011.01.17. 16:15
 
 
Magyar Nemzet: Várólistákat is vizsgál az Egészségbiztosítási Felügyelet
Országos ellenőrzést indít az Egészségbiztosítási Felügyelet a kórházi várólisták ügyében - olvasható a Magyar Nemzetben. A napilap arról írt, hogy nemcsak a várólisták meglétét ellenőrzik, hanem többek közt azt is, hogy a betegeket valóban a megfelelő sorrendben látják-e el. A szabálysértő fekvőbeteg-ellátó intézményeket megbüntethetik, de erről nem árult el részleteket Kiss Norbert főosztályvezető. A Magyar Nemzet beszámolója szerint a szakemberek egyetértenek abban, hogy a várólista könnyen kijátszható. A betegek egymás között terjesztik a tarifát: egy visszér-, sérv- vagy epekőműtétért általában 100-300 ezer forintot kérnek, ha valaki a várólista elejére szeretne kerülni.
2008.07.12. 07:59
 
 
Jelentés az egészségügyi ellátórendszerről
Csökkentek a régiók közötti ellátási különbségek a kórházi struktúra tavalyi átalakítása után, azonban pontosan definiálni kell az önkormányzatok egészségügyi ellátási kötelezettségét és annak mértékét - mondta Székely Tamás az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának ülésén. Az ellátórendszer működéséről szóló jelentés kapcsán a miniszter elmondta: ahhoz, hogy csökkenjen az egyes beavatkozásoknál a várakozási idő, a javaslat két megoldást vázol fel. Az egyik szerint az országos átlagnál rövidebb várakozási idő esetén egy kórház nem utasíthat el területen kívülről érkező beteget, a másik szerint a 90 napja vagy annál régebben listán lévő páciensek igénybe vehetik más szolgáltató ellátását is.
2008.06.04. 16:40
 
 
Horváth Ágnes: fontos, hogy legyen várólista
Az egészségügyi miniszter fontosnak tartja, hogy legyen kórházi várólista és azt minden intézmény vezesse. "Ne az orvosok zsebében lévő kis füzetke határozza meg, hogy ki mikor jut ellátáshoz végre Magyarországon, hanem minden nyilvánosan történjék" - fogalmazott Horváth Ágnes. Kiemelte, a törvénymódosítás tavaly július 1-ével született meg, tehát a kórházak előtt azóta ismert az, hogy büntetik az intézményeket, ha nem tartják be az előírásokat; vagyis az internetes nyilvánosság fél éve kötelező. A miniszter nem tartja elfogadhatónak, hogy egy kórház azzal érveljen, hogy nem tud megalkotni egy, a várólistát tartalmazó internetes oldalt, miközben a kórházi jelentéseit elektronikus úton küldi a biztosítóknak.
2008.01.31. 16:24
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

betegszállítás I egészségbiztosítás I egészségpénztár I egynapos sebészet I gyermekegészségügy I gyógyszer-üzlet I gyógyszerár I gyógyszerügynök I hálapénz I háziorvos I kórházlista I magánrendelés I mentőhelikopter I mobilitás program I nővérhiány I orvosi ügyeleti rend I otthonszülés I Őssejtkezelés I sürgősségi osztály I TB I várólista

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML