2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Egészségügy ››  otthonszülés
35 találat
 
Geréb-ügy - Megkezdődött a szülész-nőgyógyász újabb büntetőpere
Megkezdődött csütörtökön Geréb Ágnes újabb elsőfokú büntetőperének tárgyalása, a szülész-nőgyógyászt felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással, kuruzslással és háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.
2012.12.06. 16:02
 
Geréb-ügy - Megkapta az államfő a miniszteri előterjesztést a kegyelmi kérvény ügyében
Megérkezett Áder János államfőhöz Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter előterjesztése a foglalkozásától eltiltott szülész-nőgyógyász, Geréb Ágnes kegyelmi kérvénye ügyében - erősítette meg az MTI információját szerdán Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.
2012.09.12. 12:48
 
Újabb nemzetközi szervezet fordult Áder Jánoshoz Geréb Ágnes kegyelmi kérelme ügyében
Újabb nemzetközi szervezet, a Szülészeti Egyesületek Európai Hálózatának (European Network of Childbirth Associations, ENCA) is arra kéri Áder János köztársasági elnököt: részesítse kegyelemben Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt, akit a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen két év letöltendő fogházra ítélt négy otthonszüléses esete miatt - közölte az Igazságot Geréb Ágnesnek Mozgalom pénteken az MTI-vel.
2012.05.04. 11:29
 
Geréb-ügy - Májusig nem kell fogházba vonulnia Geréb Ágnesnek
Geréb Ágnesnek csak májusban kell megkezdenie kétéves fogházbüntetése letöltését, mivel a Fővárosi Törvényszék a benyújtott kérelemre engedélyezte a három hónapos halasztást. Ettől függetlenül viszont a szülész-nőgyógyász más ügyek miatt továbbra is házi őrizetben van.
2012.03.08. 17:32
 
Geréb-ügy - Civil szervezetek szolidaritási nyilatkozata a szülész-nőgyógyász mellett
Geréb Ágnes "meghurcolása" elleni tiltakozásul szolidaritási nyilatkozatot fogalmazott meg több civil szervezet. A szülész-nőgyógyász mellett kiálló, az interneten közzétett petícióhoz kedd délutánig több száz aláíró csatlakozott.
2012.02.21. 17:06
 
Geréb-ügy - LMP: Geréb boszorkányüldözés áldozata, az Országgyűlés helyett viszi el a balhét
Az LMP mélységes döbbenettel vette tudomásul a Fővárosi Ítélőtábla döntését Geréb Ágnes ügyében. A nemzetközileg is elismert szülész-nőgyógyász ellen 2010 októberében indult eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt, azaz abban az időben, amikor az otthonszülés még nem volt jogilag megfelelően szabályozva - áll Szabó Tímea (LMP), országgyűlési képviselő pénteki közleményében. A politikus szerint " ezzel a példa nélküli ítélettel" Geréb Ágnes az Országgyűlés alkotmányos mulasztása miatt vált boszorkányüldözés áldozatává, és a jogalkotók helyett viszi el a balhét.
2012.02.10. 15:54
 
Geréb-ügy - Másodfokon súlyosbították Geréb Ágnes büntetését
Másodfokon, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését, akit öt év helyett tíz évre eltiltottak hivatása gyakorlásától is.
2012.02.10. 14:50
 
 
Az államfő elutasította Geréb Ágnes kegyelmi kérelmét
Schmitt Pál köztársasági elnök elutasította Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társainak kegyelmi kérelmét; a vádlottakat otthonszülések során elkövetett tetteik miatt marasztalta el a bíróság. A Fővárosi Bíróság hétfőn a honlapján azt írta: "a dr. G. Ágnes és társai ellen a Fővárosi Bíróságon halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt folyamatban volt büntetőügyben a köztársasági elnök elutasította a vádlottak eljárási kegyelem iránti kérelmét". A bíróság a döntésről az érintetteket tájékoztatta - tették hozzá.
2011.06.20. 13:50
 
Háromszázötvennél is több újdonság a 82. Ünnepi Könyvhéten
Hagyományosan a díszegyenruhába öltözött Központi Tűzoltózenekar felvonulása nyitja meg június 2-án a 82. Ünnepi Könyvhét és 10. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatát a Vörösmarty téren. Háromszázhetvenöt könyvújdonságot vehetnek kézbe az érdeklődők a június 6-áig tartó rendezvényen, amelynek központi helyszíne az idén is a budapesti Vörösmarty tér lesz - hangzott el az országos eseményt beharangozó sajtótájékoztatón kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
2011.05.31. 15:10
 
 
Egyszerűsödik az otthonszületett gyermekek anyakönyvezése
Június 1-jétől egyszerűsödnek az intézeten kívül született gyermekek anyakönyvezésének szabályai, miután az Országgyűlés hétfőn elfogadta az anyakönyvi törvény módosítását. Az új szabályozás alapján ha a tervezett, intézeten kívüli szülés a szülő nő döntése alapján orvos közreműködése nélkül, kizárólag szülésznő jelenlétével zajlik, akkor a közreműködő szülésznő is kiadhatja az anyakönyvezéshez szükséges igazolást a szülés tényéről. Ezzel csökkennek az intézeten kívüli szülést választó nők adminisztratív kötelezettségei. A módosítás ugyanakkor rögzíti, hogy nem tervezett, intézeten kívüli szülésnél valamennyi esetben szülész-nőgyógyász szakorvosnak kell igazolnia a születést.
2011.05.16. 18:40
 
 
Szócska Miklós: külön felügyeletet kapnak az állami egészségügyi intézmények
Az állami egészségügyi intézményeknek külön felügyeletére létrehozzák az Állami Egészségszervezési Központot - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. Szócska Miklós elmondta: az állami egészségügyi intézmények funkcionális integrációja rövid időn belül lezajlik, annak révén egységesítik egyebek mellett a közbeszerzést, a telekommunikációt és az úgynevezett betegutakat. Eközben elsődleges céljuk, hogy a rendszerben dolgozók bérén is javítani tudjanak - hangsúlyozta, hozzátéve: határozatokban rögzítik majd, hogy a rendszerből visszaforgatható tartalékokat a bérekre kívánják fordítani.
2011.05.05. 15:10
 
 
Egyszerűsödhet az otthonszületett gyermekek anyakönyvezése
Egyszerűsödhetnek az intézeten kívül született gyermekek anyakönyvezésének szabályai - közölte az igazságügyi államtitkár az anyakönyvi törvény módosításának keddi parlamenti vitájában. Répássy Róbert expozéjában emlékeztetett: az otthonszülés jogi kereteinek megteremtésével a közelmúltban megnyílt az út a várandós nők számára, hogy gyermeküket intézeten kívül, ugyanakkor biztonságos körülmények között, az általuk választott helyszínen hozhassák világra.
2011.05.03. 11:30
 
 
Két év fogházbüntetésre ítélték Geréb Ágnest
Két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte, továbbá öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától Geréb Ágnest csütörtökön első fokon a Fővárosi Bíróság (FB). A döntés szerint a szabadságvesztés kiszabása az elrettentés mellett azért is indokolt, mert a vádlottat már korábban is eltiltották a foglalkozásától, ám ő ennek ellenére folytatta tevékenységét. Geréb Ágnes a felmentését kérte, míg az ügyész azt kezdeményezte: a bíróság szabja ki a szabadságvesztés teljes időtartamának letöltését.
2011.03.24. 21:10
 
 
Az ügyvédek védenceik felmentését indítványozták a Geréb-perben
Védőbeszédekkel folytatódott csütörtökön a Fővárosi Bíróságon Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társainak pere; az ügyvédek védenceik felmentését indítványozták. A Fővárosi Bíróságon 2010. június 8-án kezdődött Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és négy társa büntetőpere. A vádhatóság Geréb Ágnes felelősségét három, a másodrendű vádlott K. Ágnesét kettő, míg a harmadrendű vádlott F. Júliáét, a negyedrendű vádlott N. Mónikáét és az ötödrendű vádlott S. Mónikáét egy-egy vád tárgyává tett ügyben vetette fel. A bíró a tárgyalás elején bejelentette: a vádlottak kegyelmi kérelemmel fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, mivel az otthonszülés szabályai kialakulóban vannak.
2011.03.17. 17:50
 
 
Folytatódik Geréb Ágnes pere
Védőbeszédekkel folytatódott csütörtökön a Fővárosi Bíróságon Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társainak pere; a vádlottak kegyelmi kérelemmel fordultak a köztársasági elnökhöz. A bíróságon 2010. június 8-án kezdődött meg Geréb Ágnes és négy társa büntetőpere. Az ügyészség négy otthonszülés miatt emelt vádat maradandó fogyatékosságot eredményező, továbbá halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette, valamint foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Geréb Ágnes felelősségét három, Király Ágnesét kettő, Frigyes Júliáét, Németh Mónikáét és Schanda Mónikáét egy-egy ügyben vetették fel.
2011.03.17. 09:30
 
 
Rendeletet alkotott a kormány az otthonszülés szabályairól
Rendeletet alkotott a kormány az otthonszülés szabályairól - közölte a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülésen után az MTI-vel. Nagy Anna elmondta: a jogszabály mindaddig megengedi a szülés helyszínével kapcsolatos választást a várandós kismamáknak, amíg az nem veszélyezteti a gyermek életét. A kormányrendelet április 1-jén lép hatályba, és a május 1-je utáni szülésekre vonatkozik. A szabályozás szerint a szülés levezetőjének működési engedéllyel kell rendelkeznie, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) ad majd ki.
2011.03.02. 17:20
 
Réthelyi Miklós: fontos a nemek közötti egyenlőség ügyének újragondolása
A féléves soros magyar uniós elnökség prioritásai között szerepel a nemek közötti egyenlőség ügyének újragondolása, a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem szükségessége, valamint a nemek közötti egyenlőség általános érvényesítése - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az Európai Parlament (EP) nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága előtti meghallgatásán, szerdán Brüsszelben. A miniszter a közel másfél órás meghallgatáson kiemelte: az elmúlt években látványos mértékben növekedett a nők foglalkoztatási szintje, 1998 és 2008 között a növekedés ugyanis meghaladta a hét százalékot. Véleménye szerint még így is jelentős a különbség a két nem foglalkoztatási szintje között, szavai szerint 2008-ban ez a különbség majd 14 százalék volt.
2011.01.26. 18:30
 
 
Geréb-per: a vádlottak szerint elfogult a kiegészítő orvosszakértői vélemény
Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és négy vádlott-társa szerint elfogult és súlyos tévedéseket tartalmaz az a kiegészítő szakértői vélemény, amely a 2003-ban általuk levezetett ikerszülés kapcsán készült. Közös álláspontjukat Geréb Ágnes olvasta fel a Fővárosi Bíróságon (FB) tartott keddi tárgyaláson. A 2003-ban történt ikerszülésnél a második gyermek nem lélegzett, amikor világra jött. Próbálták a helyszínen újraéleszteni, de nem sikerült. Ezt követően újszülöttmentő szállította kórházba. A gyermek súlyos agykárosodást szenvedett és fél éven belül a kórházban meghalt.
2011.01.19. 12:30
 
 
Nem kóros Geréb Ágnes elmeállapota a szakértő szerint
Az elmeorvosi szakértői vélemény szerint nem állapítható meg olyan kóros elmeállapot, amely azt indokolta volna, hogy rendkívüli helyzetben ne a szakmai ismereteinek megfelelően viselkedjen Geréb Ágnes. A Fővárosi Bíróságon kedden folytatódott a szülész-nőgyógyász és négy társa ellen indított büntetőper, amelyben négy otthonszülés miatt - egyebek mellett - foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés a vád. A tavaly júniusban kezdődött tárgyalások során októberben rendelték el a Geréb Ágnes elmeállapotára vonatkozó szakértői vizsgálatot.
2011.01.18. 13:30
 
 
Elkészült a Geréb Ágnes fogva tartásával kapcsolatos bizottsági jelentés
Elkészült a Geréb Ágnes fogva tartásával kapcsolatos bizottsági jelentés, ám azt a korábbi tervekkel ellentétben nem tárgyalta hétfőn az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága az egyik előterjesztő, az LMP-s Szabó Tímea javaslatára; a politikus azt kérte a bizottság többi tagjától, hogy véleményezzék a dokumentumot és közösen fogalmazzanak meg annak kapcsán ajánlásokat. Szabó Tímea, a testület alelnöke a bizottság ülését követően sajtótájékoztatón ismertette: a "Fogd be a szád, mert átnyomom a fejed a rácson" címmel született jelentésben 10 pontban foglalta össze a szülész-nőgyógyász fogva tartása során tapasztaltakat.
2010.12.20. 12:30
 
 
Indítványozták Geréb Ágnes előzetes letartóztatásának megszüntetését
Az ügyészség indítványozta Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász előzetes letartóztatásának megszüntetését. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy házi őrizetét rendelje el. Geréb Ágnes foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán indult büntetőügy miatt került előzetes letartóztatásba október 8-án. A Pesti Központi Kerületi Bíróság osztotta az ügyészség álláspontját, mely szerint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, tanúk befolyásolásával, iratok megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve más módon a bizonyítást megnehezítené vagy veszélyeztetné.
2010.12.20. 10:00
 
TASZ: az otthonszülés szabályozása nélkül sérül az emberi jogi egyezmény
Amíg nem születik meg az otthonszülés magyar szabályozása, és amíg az intézeten kívüli szüléseknél segédkezők nem szerezhetnek működési engedélyt, addig Magyarország folyamatosan megsérti az Európai Emberi Jogi Egyezményt - kommentálta Fazekas Tamás, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédje az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését. Egy éve fordult egy várandós magyar kismama a strasbourgi székhelyű bírósághoz; panasza szerint a magyar állam megsértette a magánélethez való jogát azzal, hogy nem biztosította az otthonszülésről hozott döntése érvényesülését, amikor szabálysértési szankcióval fenyegette a segédkező bábákat.
2010.12.15. 14:30
 
Az LMP üdvözli az emberi jogi bíróság otthonszüléssel kapcsolatos döntését
Az LMP parlamenti képviselőcsoportja üdvözli a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróságnak a magyarországi otthonszülés ügyében hozott elsőfokú döntését, és reméli, hogy az meggyorsítja a hazai jogszabálytervezést. A döntés újra rávilágít arra az anomáliára, hogy nyugat-európai társaikkal ellentétben a magyar nők évtizedek óta nem gyakorolhatják a szabad választás jogát, azaz nem dönthetnek arról, hogyan és hol kívánnak szülővé válni - írta az közleményében Szabó Tímea országgyűlési képviselő. Hozzáteszi: az LMP reméli, hogy a döntés meggyorsítja a hazai jogszabálytervezést, és az intézményen kívüli szülést rövidesen megfelelő törvényi szintű jogi szabályozásba foglalják.
2010.12.15. 11:45
 
 
Magyarország ellen döntött a strasbourgi bíróság otthonszülési ügyben
Magyarország ellen döntött otthonszülési ügyben kedden kihirdetett - nem jogerős - ítéletében a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróság első fokon eljáró tanácsa. Az ítélet szerint Magyarország megsértette Ternovszky Anna magyar állampolgár magánélethez és családi élethez fűződő jogait. A panaszos azzal fordult az Európa Tanács égisze alatt működő bírói testülethez, hogy a magyar jogszabályok megakadályozták az egészségügyi illetékeseket az otthonszüléshez szükséges segítség megadásában.
2010.12.14. 15:15
 
Geréb Ágnes mellett tüntettek a New York-i magyar főkonzulátus előtt
Mintegy két tucatnyian tartottak békés tüntetést hétfőn a New York-i magyar főkonzulátus épületénél Geréb Ágnes szülésznő szabadon bocsátása és az otthonszülés magyarországi engedélyezése mellett. A főként bábákból, dúlákból és az otthonszülést támogató szülőkből álló csoport kétfős küldöttsége a képviselet épületében petíciót adott át Dán Károly főkonzulnak, amelyben kérelmezték, hogy a magyar hatóságok engedjék szabadon Geréb Ágnest, és engedjék meg, hogy az otthonszülés szabályozásához "értékes tudásával és tapasztalataival hozzájárulhasson".
2010.12.14. 07:30
 
 
Újabb egyeztetést tartottak az otthonszülés jogi szabályozásáról
Az otthonszülésről szóló jogszabálytervezet véleményezése érdekében újabb egyeztetést tartott pénteken Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a témában érdekelt civil és szakmai szervezetekkel; a tervezetet még nem fogadták el, ezért újabb egyeztetés lesz a jövő héten. Az egyeztetés elején Szócska Miklós azt mondta: a kormányzat célja a fenntartható társadalom megerősítése. Fontos, hogy a szülés vonzó élmény legyen, ne legyen visszatartó erő az anyagi szempont vagy a rideg intézményi környezet, vagyis ki tudjon bontakozni a gyermekvállalási kedv.
2010.12.03. 14:30
 
 
Mikola: a bábáknak integrálódniuk kell az egészségügyi rendszerbe
Mikola István szerint a bábáknak és az otthonszülésnek integrálódniuk kell az egészségügyi rendszerbe. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnökéhez hasonló véleményt fogalmazott meg Lesley Page angol bábaprofesszor is a Semmelweis Mozgalom csütörtöki indító konferenciáján Budapesten. Mikola István fontosnak nevezte, hogy a bábáknak is legyen szakmai kódjuk és ily módon legyenek részei az egészségügyi rendszernek. Emellett kiemelte, hogy a védőnők is fontos szerepet játszanak a szülés rendszerében. A fideszes politikus szerint az orvosoknak, bábáknak, védőnőknek és civil szervezeteknek össze kell fogniuk ennek a morális természetű problémának a megoldására.
2010.12.02. 15:30
 
 
Az ügyészség indítványozza Geréb Ágnes előzetes letartóztatását
Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyásszal szemben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés valamint kuruzslás miatt további két korábban történt eset kapcsán is eljárást indított a rendőrség. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön közleményben tudatta: a budapesti IX. kerületi ügyészség indítványozza a meggyanúsított nő előzetes letartóztatásának elrendelését, ugyanis megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, illetve tanúk befolyásolásával, iratok megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve más módon a bizonyítást megnehezítené, avagy veszélyeztetné.
2010.10.07. 19:15
 
 
Ügyvédje szerint Geréb Ágnesnek kötelessége volt segíteni
Ügyvédje szerint Geréb Ágnesnek kötelessége volt segíteni azon a várandós asszonyon, aki csupán egy vizsgálatra ment a védence által irányított születésházba, de spontán módon megindult nála a szülés; Fazekas Tamás az MTI-nek szerdán úgy nyilatkozott, hogy Geréb Ágnes nem követett el bűncselekményt. Az anya nem megbeszélés alapján érkezett kedden a XII. kerületi Alma utcai intézménybe, ám spontán módon megindult nála a szülés, ami az egészségügyi törvény szerint sürgős szükséghelyzetnek minősül, ezért kötelezettségük volt ellátásban részesíteni - mondta az ügyvéd.
2010.10.06. 16:15
 
 
Geréb Ágnest és három társát előállították a rendőrségen
Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyászt és még három embert előállított a rendőrség, mert a XII. kerületben egy magánintézményben a gondjaikra bízott újszülöttet a mentőknek kellett újraéleszteniük - értesült kedden az MTI. Az MTI információja szerint a Gaál József utcai úgynevezett születésház előtt az újszülött édesapja intett le egy mentőautót azzal, hogy a csecsemő meghalt, most próbálják az épületben életre kelteni. Az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is kereste az ügyben. Közleményükben azt írják: a BRFK-ra kedden érkezett a bejelentés, miszerint a XII. kerületben, az Alma utca egyik házában feltehetően egy otthon végzett szülés során, a megszületett kisbabát újra kellett éleszteni.
2010.10.05. 19:45
 
 
Komplikációk egy II. kerületi otthonszülésnél, a csecsemő túlélte
Feljelentés-kiegészítést rendel el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak vizsgálatára: terhel-e valakit büntetőjogi felelősség egy otthonszülés során kialakult komplikáció miatt. Az MTI úgy tudja, az otthonszülésnél Geréb Ágnes otthonszülést pártoló orvos is jelen volt. A BRFK tájékoztatása szerint hétfőn az éjszakai órákban a mentőszolgálat munkatársait egy otthonszülés során bekövetkezett komplikációhoz riasztották egy fővárosi, II. kerületi lakáshoz. A mentősök a helyszínen egy oxigénhiányos állapotban lévő újszülöttet láttak el, majd életveszélyes állapotban egy gyermekklinikára szállították.
2010.05.18. 15:00
 
 
Megkezdődött Geréb Ágnes egyesített büntetőpere
Megkezdődött az otthonszülést népszerűsítő Geréb Ágnes egyesített büntetőpere, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Gerébet három bűncselekménnyel vádolják. Az ügyész maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a szülész-nőgyógyász végzettséggel rendelkező Gerébet, akit e foglalkozástól korábban eltiltottak. A tervezett otthonszüléseknél bábaként tevékenykedő Geréb a vád szerint általa "kísért" szülések során maradandó károsodást szenvedett egy csecsemő, egy meghalt, egy nő pedig "kivérzett állapotba" került.
2009.11.19. 19:15
 
 
Újabb per kezdődik ma Geréb Ágnes ellen
Újabb büntetőper kezdődik ma az otthonszülést népszerűsítő Geréb Ágnes ellen; a szakmája gyakorlásától három évre eltiltott szülész-nőgyógyászt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsította meg augusztusban a Fővárosi Főügyészség, amiért engedély nélküli otthonszülést vezetett le a Napvilág Születésházban. Az ügyészség szerint a vádlott a foglalkozási szabályok megszegésével közvetlen veszélynek tette ki egy anya és magzata életét, valamint egészségét.
2009.09.23. 09:15
 
 
Mentőt hívtak egy Geréb Ágnes vezette solymári szülés helyszínére
Kórházba kellett szállítani egy újszülöttet Solymáron, mert komplikációk léptek fel az otthonszülésnél - értesült az MTI pénteken; a rendőrség tájékoztatása szerint a szülést Geréb Ágnes vezette le. A mentők tájékoztatása szerint a kismama nem volt közvetlen életveszélybe. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: péntekre virradó éjjel Solymáron az e tevékenységtől korábban eltiltott Geréb Ágnes vezetett le egy otthonszülést, ám közben komplikációk léptek fel, ezért az újszülötthöz mentőt kellett hívni. A részletekről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást, annyit azonban megjegyzett, egyelőre nem tudni, lesz-e büntetőjogi következménye az esetnek.
2009.09.18. 12:00
 
Horn: új helyzetet teremt az SZDSZ kilépése
Horn Gábor szerint Magyarországon új helyzetet teremt az SZDSZ kilépése a kormánykoalícióból, hiszen a rendszerváltás óta nem volt példa kisebbségi kormányra, de mint mondta, a nyugati demokráciákban nem szokatlan ez a berendezkedés. A liberális párt ügyvivője elmondta: át kell alakítaniuk a párt működését, mert ellenzékben egészen más lesz a felelősségük, a hátterük, az infrastruktúrájuk és a lehetőségeik. Véleménye szerint az SZDSZ-nek újra kell gondolnia szakértői hátterének feladatait, hiszen a szakértők egy része különféle minisztériumokban és államtitkárságon dolgozott.
2008.04.25. 14:50
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

betegszállítás I egészségbiztosítás I egészségpénztár I egynapos sebészet I gyermekegészségügy I gyógyszer-üzlet I gyógyszerár I gyógyszerügynök I hálapénz I háziorvos I kórházlista I magánrendelés I mentőhelikopter I mobilitás program I nővérhiány I orvosi ügyeleti rend I otthonszülés I Őssejtkezelés I sürgősségi osztály I TB I várólista

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML