2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Egészségügy ››  Őssejtkezelés
9 találat
 
 
Sikeres a szélütés után alkalmazott első őssejtkezelés biztonságossági tesztje
A következő szakaszába léphet a szélütés kezelésére szolgáló idegi őssejtek világviszonylatban első klinikai próbája, miután biztonságossági tesztjét sikeresnek minősítette egy független bizottság - adta hírül a BBC honlapja (http://www.bbc.co.uk).
2011.09.01. 11:35
 
 
Tiltakozó demonstrációt tartottak az őssejtbotrány miatt Budapesten
Több civil szervezet és orvos tartott tiltakozó demonstrációt Budapesten az őssejt-botrány miatt; mintegy másfél tucatnyian vettek részt rajta. Az Alfa Szövetség és a Pacem in Utero Egyesület szervezésében a Vértanúk terén felszólalt Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki kifejtette: a rendezetlen jogi szabályozás vezetett oda, hogy az őssejtügy kialakulhatott. Papp Lajos szívsebész felszólalásában gyalázatos emberkísérletnek nevezte az abortált magzatokból nyert őssejtek beültetését. Jobbágyi Gábor, a Pacem in Utero Egyesület elnöke azt mondta, a magyar egészségügy legsúlyosabb bűncselekményét követték el az őssejtügybe keveredett orvosok.
2009.08.25. 18:20
 
 
Őssejtügy: 100 millió forint készpénzt találtak az egyik gyanúsítottnál
A Somogy Televízió értesülései szerint vagyonosodási vizsgálat indult az őssejtügy egyik gyanúsítottja, Seffer István ellen, és annak során 100 millió forint készpénzt találtak a plasztikai sebésznél. Az orvos testvére, a kaposvári magánklinikát vezető Seffer Tibor az MTI-nek nyilatkozva csütörtökön nevetségesnek nevezte az információt. A helyi televízió értesülése szerint az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot indított Seffer István ellen, ennek részeként 100 millió forint készpénzt találtak a klinikán. Arról is hírt adtak, hogy a gyanú szerint a magánklinikán talált készpénz nem származhatott csupán az engedélyezett tevékenységek köréből.
2009.08.13. 12:15
 
 
Őssejtügy: Seffer szerint volt engedély a terápiás alkalmazásra
Állítása szerint az őssejtek terápiás felhasználására is volt engedélye Seffer Istvánnak, a csütörtök óta háziőrizetben lévő kaposvári plasztikai sebésznek - idézte az MTV Híradója a sebész telefoninterjújában szombaton elhangzottakat. Seffer szombaton a Napkelte című műsorban azt mondta: 2005 óta a szakhatósággal egyeztetve alakították ki a labort, amelyet két engedély és egy részletes szakhatósági leírás birtokában nyitottak meg. Az engedélyek őssejt tárolásra, kutatásra gyűjtésre és terápiás felhasználásra vonatkoztak, a dokumentumban felsorolt tevékenységre - fűzte hozzá.
2009.08.08. 21:30
 
 
Világhírű tudós is szerepet játszott az őssejtterápia leleplezésében
Egy világhírű tudós, James Watson is szerepet játszott az illegális őssejtterápia leleplezésében - ismerteti a csütörtöki Népszabadság. Az illegális magyarországi őssejt-kezelés híre az elmúlt hónapokban James Watsonig, a DNS társfelfedezőjéig is eljutott. A Nobel-díjas tudóst egy barátja kereste meg, akinek negyven év körüli rokona olyan súlyos ízületi gyulladásban szenved, hogy a betegség tolószékhez kötötte. Ez az illető hallott egy Yuliy Baltaytis nevű "magyar" orvosról, aki Kaposvárott csodás gyógyulásokkal büszkélkedik - és 25 ezer dollárt kér a terápiáért. Az illető, mivel nem volt biztos a hír valódiságában, de mindent meg akart tenni rokona egészségéért, megkérte a világhírű tudóst, nézzen utána az ajánlatnak.
2009.08.06. 09:05
 
 
Őssejtügy: aggályok miatt nem adott át abortumokat a nagykanizsai kórház
Az őssejtkutatás területének szabályozatlansága miatt nem kívánt együttműködni a kaposvári laboratóriummal a nagykanizsai kórház - mondta el az orvos-igazgató. Gőgös Péter arról beszélt, hogy még a múlt évben kaptak egy levelet a kaposvári klinikától, amelyben egyértelműen őssejtkutatási céllal kértek tőlük abortumokat. Ezt követően a szülészeti-nőgyógyászati osztály összes orvosa összeült és együtt aggályosnak minősítették a kérést. A Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója úgy fogalmazott: ggályuknak azért adtak hangot, mert az őssejtkutatásnak, az őssejtnyerésnek nem voltak és nincsenek most sem szakmai kollégiumi, illetve kutatási irányelvei.
2009.08.04. 14:43
 
 
Ügyvédjük szerint Pákh és Fásy nem tudott arról, mi történik a laborban
Sem Pákh Imre műgyűjtő, sem pedig Fásy Ádám televíziós személyiség - akik a cégbírósági adatok szerint igazgatósági tagjai voltak az IRM Zrt.-nek - nem ismerte az őssejtkezeléssel foglalkozó társaság munkájának részleteit, így az sem tudta, hogy mi történik a laboratóriumban - mondta közös jogi képviselőjük, Nagy Krisztina. Az ügyvéd tájékoztatása szerint Fásy Ádám nem igazgatósági tagja volt az IRM Magyarország Zrt.-nek, hanem tiszteletbeli igazgatósági tagja. "Neki sem anyagi, sem tulajdonosi kapcsolata nem volt a céggel" - mondta Nagy Krisztina, kifejtve: Fásynak - mint médiaszemélyiségnek - az lett volna a feladata, hogy szerepet vállaljon a őssejtkutatás eredményeinek népszerűsítésében.
2009.07.30. 20:50
 
 
Előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottakat az őssejtügyben
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság az őssejtkezeléssel kapcsolatban meggyanúsított négy személyt - közölte a Fővárosi Bíróság. Az emberi test tiltott felhasználásának bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben a bíróság "elrendelte Y. B., N. K., Sz. S. és S. I. gyanúsítottak előzetes letartóztatását 2009. augusztus 29. napjáig". A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a kihallgatandó személyek befolyásolásával, nyilatkozataik egyeztetésével vagy más módon a bizonyítást meghiúsítanák, veszélyeztetnék.
2009.07.29. 19:35
 
 
Több helyszínen végeztek illegális őssejtkezeléseket
Több helyszínen is végeztek a gyanúsítottak illegális őssejtkezeléseket; az ezt alkalmazó cégnek csak az őssejt tárolására volt engedélye, az értékesítésre és a beültetésre azonban nem - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője. Az NNI korábban közölte, hogy emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást; a gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek őssejt-kezeléseket a magánklinika épületében. Bucsek Gábor őrnagy elmondta: a rendőrség 2008 decemberében arról szerezett információt, hogy őssejttel kapcsolatos kezelést végeznek Magyarországon. Ennek a nyomozásnak a négy gyanúsítottját hétfőn vette őrizetbe a rendőrség.
2009.07.29. 15:50
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

betegszállítás I egészségbiztosítás I egészségpénztár I egynapos sebészet I gyermekegészségügy I gyógyszer-üzlet I gyógyszerár I gyógyszerügynök I hálapénz I háziorvos I kórházlista I magánrendelés I mentőhelikopter I mobilitás program I nővérhiány I orvosi ügyeleti rend I otthonszülés I Őssejtkezelés I sürgősségi osztály I TB I várólista

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML