2018. április 19., csütörtök - Emma
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Egészségügy ››  gyógyszerügynök
8 találat
 
Uniós forgalomba hozatali engedélyt kapott a Richter egy készítménye
Az Európai Bizottság kiadta az 5 milligrammos Esmya (ulipristal acetate) tabletta forgalomba hozatali engedélyét annak kiterjesztett indikációjára, azaz legfeljebb két, egyenként három hónapos cikluson keresztül történő alkalmazására a méhmióma kezelésében - jelentette be a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn a Richter Gedeon Nyrt.
2014.01.27. 09:41
 
GYEMSZI: Magyarországon nincs forgalomban a betiltott influenza elleni oltóanyag
Magyarországon nem kapható az az influenza elleni oltóanyag, amelynek forgalmazását több európai országban is betiltották - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet - Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) pénteken az MTI megkeresésére.
2012.10.26. 12:26
 
Változtatna a gyógyszerek csomagolásán az Európai Parlament
A betegek jobb tájékozódása érdekében változtatna a gyógyszerek csomagolásán az Európai Parlament egészségügyi szakbizottsága - tudatta a testület néppárti tagja szerdán.
2012.09.05. 15:07
 
Alvás helyett ne szedjünk tablettát
A modafinilt francia kutatók fedezték fel három évtizeddel ezelőtt és hamar kiderült, hogy rendkívül alkalmas az éberségi állapot fenntartására, ezért olyan betegek kezelésére kezdték alkalmazni, akik túlzott, szinte állandó álmosságban szenvednek, egész nap alszanak. Az igen népszerűvé vált szer mind több veszélyes mellékhatásra is fény derült - figyelmeztet az amerikai gyógyszerügyi hatóság közleménye.
2012.08.10. 12:00
 
 
Szeptember közepétől több gyulladásgátló és fájdalomcsillapító lesz vényköteles
Több gyulladásgátlót és fájdalomcsillapítót csak recept ellenében lehet kiváltani szeptember 15-től; a jövő hónap közepétől a ketoprofen hatóanyagot tartalmazó készítmények lesznek vénykötelesek. Ilyen hatóanyagot tartalmaz például az Algoflex, a Fastum gél, a Keplat gyógyszeres tapasz és a Ketospray is. Módosul az alkalmazási előírás és a betegtájékoztató is. Három éve szintén több közkedvelt fájdalomcsillapító tabletta - többi között az Algopyrin, a Quarelin, a Demalgon - lett vényköteles, azok metamizol és amidazofen hatóanyaga miatt.
2010.08.31. 13:45
 
 
Ötmillió ember kapott védőoltást az Európai Unióban a H1N1 ellen
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) pénteki becslése szerint ötmillió embert oltottak be a H1N1 vírus ellen az Európai Unióban. Az EMEA szerint az eddig tapasztalt mellékhatások általában enyhék voltak. "Az EMEA megerősíti a H1N1 vírus elleni pandémiás oltások elleni vakcinák hatékonyságát és biztonságosságát" című sajtóközleményében az ügynökség rámutat: mostantól két vakcina - a Novartis Focetria és a GlaxoSmithKline Pandemrix nevű szere - esetében egy adagban történő védőoltást javasol a korábbi két dózis helyett.
2009.11.21. 08:30
 
 
Engedélyezett az Európai Bizottság két, új influenza elleni oltóanyagot
Engedélyezte az Európai Bizottság kedden azoknak az új influenza elleni oltóanyagoknak a piacra dobását, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) múlt héten ajánlott elfogadásra. A brüsszeli döntés nyomán a GlaxoSmithKline cég Pandemrix, valamint a Novartis cég Focetria nevű oltóanyagai legkésőbb csütörtöktől hivatalos engedéllyel rendelkeznek forgalmazásra valamennyi uniós tagállamban. Ezzel rövidesen megkezdődhet az oltási program az EU összes országában. Az EMEA új gyógyszereket felügyelő szakértői bizottsága pénteken jelentette be, hogy zöld lámpát adott az első összeurópai szintű, új típusú, H1N1-influenza elleni vakcináknak.
2009.09.29. 17:28
 
 
28 haláleset Botox-injekciók nyomán Európában
Az Európai Gyógyszerügynökség felmérése szerint az évek során több mint hatszáz olyan eset fordult elő, amikor Botox-injekciókban részesült személyeknél komoly negatív hatások léptek fel, huszonnyolcan közülük meghaltak. A Focus című német hetilap legfrissebb számában olvasható adatok megkérdőjelezik, hogy az elsősorban kozmetikumként, ránctalanításra használt Botox nevű gyógyszer, amely a botulinum idegméregből készül, valóban olyan ártalmatlan, mint hirdetik. A Focus szerint Németországban 1994 óta 210 gyanús eset történt a szer használata nyomán, ebből öt volt halálos.
2008.09.01. 08:27
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

betegszállítás I egészségbiztosítás I egészségpénztár I egynapos sebészet I gyermekegészségügy I gyógyszer-üzlet I gyógyszerár I gyógyszerügynök I hálapénz I háziorvos I kórházlista I magánrendelés I mentőhelikopter I mobilitás program I nővérhiány I orvosi ügyeleti rend I otthonszülés I Őssejtkezelés I sürgősségi osztály I TB I várólista

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML