2018. január 21., vasárnap - Ágnes
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Egészségügy ››  gyermekegészségügy
14 találat
 
 
Aggasztóan sok cukorbeteg fiatal mutatja hosszú távú betegségek korai jeleit
"Aggasztóan magas számú" 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő fiatalnál tapasztalták hosszú távú egészségi komplikációk, egyebek közt szem-, szív- és vesebetegség korai jeleit a brit szakemberek, akik szerint ugyanakkor jó hír, hogy a korosztály körében egyre inkább ellenőrzés alatt tartják a vércukorszintet.
2015.03.09. 16:32
 
Aggasztóan sok cukorbeteg fiatal mutatja hosszú távú betegségek korai jeleit
"Aggasztóan magas számú" 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő fiatalnál tapasztalták hosszú távú egészségi komplikációk, egyebek közt szem-, szív- és vesebetegség korai jeleit a brit szakemberek, akik szerint ugyanakkor jó hír, hogy a korosztály körében egyre inkább ellenőrzés alatt tartják a vércukorszintet.
2015.03.09. 16:32
 
Több mint 45 millió forintot kaptak gyermekek gyógyítását célzó programok
Több mint 45 millió forintot talált gazdára pályázat útján gyermekek gyógyítását végző, számukra élmény- és művészetterápiás programokat kínáló nonprofit szervezetek között.
2012.10.08. 12:55
 
A szívbeteg és a fogyatékkal élő gyermekeken segít a gyógyvarázs idén
Idén a gyermek kardiológiai osztályok és a fogyatékos gyermekek fejlődésének támogatása áll a K&H gyógyvarázs program középpontjában.
2012.03.22. 16:10
 
Nem nagyon harapnak a britek a kalóriafeltüntetéses rendszerre
Nagy-Britannia egyik vezető étteremláncának vendégei mindössze két százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztanak azóta, hogy az étlapokon elkezdték feltüntetni a fogások pontos kalóriaértékét.
2011.09.14. 07:14
 
 
A tej hatékonyabb folyadékpótló, mint a víz
A tej sokkal jobban biztosítja az aktív gyerekek folyadékpótlását a nagy nyári hőségben, mint a víz, vagy a különböző sportitalok - hívták fel a figyelmet táplálkozási szakemberek.
2011.08.24. 06:56
 
 
A szoptatás világnapja - Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet
A szoptatás világnapjával (augusztus 1.) veszi kezdetét a szoptatás világhete, az egészségügyi szervezetek 120 országban hívják fel a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára.
2011.08.01. 16:03
 
 
Változás a gyermekkori lázcsillapítás szakmai ajánlásában
Új szakmai protokoll született a gyermekkori lázcsillapításról, ez főként csak 39 Celsius-fok vagy a fölött javasolja a gyerekek lázának kíméletes csillapítását - erről Réthy Lajos Attila, az útmutató kidolgozásában részt vevő Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) főorvosa, vezető tudományos munkatársa számolt be pénteken az MTI-nek. Közlése szerint a lázcsillapításról korábban 1995-ben adtak ki protokollnak tekinthető módszertani levelet. Az új szakmai útmutatót a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium javaslata alapján a Nemzeti Erőforrás Minisztérium adta ki, a közelmúltban az Egészségügyi Közlönyben hozta azt nyilvánosságra.
2011.06.10. 16:20
 
 
Egészségügyi kampányt indít az ENSZ a nők és gyermekek védelmében
Világméretű kampányt jelent be szerdán Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, amelynek keretében kormányok és privát segélyszervezetek öt év alatt mintegy 40 milliárd dollárral segítenék 16 millió anya és gyermek életének megmentését. Ban hivatala közölte, hogy a Globális Stratégia a Nők és Gyermekek Egészségéért elnevezésű programot a szegénység elleni teendőkkel foglalkozó háromnapos csúcs végén jelentik be. A találkozón a világ vezetői áttekintik az ENSZ által tíz éve kitűzött Millenniumi Fejlesztési Célok (MDG) megvalósítására tett erőfeszítések eredményeit. A mostani tervvel a célok leglassabban megvalósuló részének, az anya- és gyermekegészségügynek a fejlődését kívánják előmozdítani.
2010.09.22. 11:00
 
 
Sokat isznak és dohányoznak az osztrák fiatalok
Sokat isznak és dohányoznak az osztrák fiatalok - figyelmeztettek osztrák szakemberek. Mint arra a gyermekegészségügyben dolgozó szakemberek rámutattak, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) felmérése szerint a 30-ból a 27. helyen áll Ausztria a fiatalkorúak általános egészségi állapotát értékelő rangsorban. Az ENSZ gyermekügyi szervezeténél, az UNICEF-nél a 21-ből a 14. helyen szerepel az ország. Az adatok főként annak fényében számítanak rossznak, hogy a nemzeti össztermék arányában mérve sokat költ Ausztria az egészségügyre - írta a Der Standard című napilap.
2010.01.30. 20:15
 
 
Új típusú influenzával kezelnek egy kislányt Miskolcon
Kimutatták a H1N1 vírust annak a 13 éves kislánynak a torokváladékából, akit a Borsod megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának intenzív osztályán kezeltek - mondta az MTI-nek az intézményt vezető főigazgató-főorvos pénteken. Csiba Gábor közölte: az ózdi kórházból került a gyerek az osztályra, a betegség torokfájással, majd tüdőgyulladással jelentkezett. Később a tüdőgyulladás miatt légzési elégtelenség is fellépett, ezért is volt szükség az intenzív kezelésre - ismertette a részleteket, hozzátéve, hogy ezért is került hozzájuk a kislány.
2009.11.06. 16:15
 
 
WHO: a baleset a vezető halálok a gyermekek körében
A baleset a vezető halálok a gyermekek körében, a világon minden évben 800 ezer gyermek veszti életét valamilyen baleset következtében - közölte Dinesh Sethi, a WHO balesetmegelőzési szakértője budapesti sajtótájékoztatóján. Évente 5 millió kórházi és 70 millió sürgősségi felvétel történik balesetek következtében, amely óriási költség a társadalom számára - mondta Sethi a gyógyításnál olcsóbb megelőzés fontosságát hangsúlyozva. Közölte, az európai régióban évente mintegy 42 ezer húsz év alatti hal meg véletlen balesetek következtében. Az európai térségben óriás egyenlőtlenségek mutatkoznak abban a tekintetben, hogy milyen számban jelentkeznek a gyermeksérülések.
2009.07.07. 16:00
 
30 kórházban van látogatási tilalom az influenzajárvány miatt
Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt; a legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található; a kórházak listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján tette közzé. Teljes a látogatási tilalom a Pest megyei Flór Ferenc és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban, valamint a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjában.
2009.02.07. 20:45
 
 
Népegészségügyre csaknem 9 milliárdos forrást nyit meg a kormány
Népegészségügyi célokra 8,9 milliárd forint pályázati forrást nyit meg a kormányzat; ennek legnagyobb részét, hatmilliárd forintot kistérségi egészségmegőrző célokra fordíthatnak - jelentette be Kökény Mihály, az Országgyűlés szakbizottságának szocialista elnöke csütörtökön Budapesten. Közölte, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében biztosított európai uniós források pályázatait 2008 végéig, illetve 2009 elejéig hirdetik meg. A forrásokat öt területen használhatják fel. Így 500 millió forintot adnak arra, hogy egészségfejlesztési ismereteket dolgozzanak ki és vezessenek be az iskolai oktatásban.
2008.09.11. 13:23
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

betegszállítás I egészségbiztosítás I egészségpénztár I egynapos sebészet I gyermekegészségügy I gyógyszer-üzlet I gyógyszerár I gyógyszerügynök I hálapénz I háziorvos I kórházlista I magánrendelés I mentőhelikopter I mobilitás program I nővérhiány I orvosi ügyeleti rend I otthonszülés I Őssejtkezelés I sürgősségi osztály I TB I várólista

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML