2018. január 21., vasárnap - Ágnes
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Egészségügy ››  egészségbiztosítás
650 találat
 
 
Amerikai előválasztás - Trump nem változtat egyik vitatott külpolitikai álláspontján sem
Az amerikai republikánus pártiak vezető elnökjelölt-aspiránsa vasárnap egy tévéinterjúban elnézést kért az elmúlt napokban tett, vitát kiváltó kijelentéseiért, de külpolitikai állásfoglalásain nem változtatott.
2016.04.04. 07:23
 
Amerikai elnökválasztás - Győzelmi beszéde ellenére Clinton holtversenyben van Sandersszel
Az amerikai elnökválasztási kampányt megnyitó hétfői iowai jelölőgyűlés zárultával egyértelmű lett, hogy a republikánusok Ted Cruz mellett döntöttek, a demokratáknál azonban Clinton és Sanders egyelőre holtversenyben van.
2016.02.02. 06:39
 
Amerikai előválasztás - Obama nem foglal állást az elnökjelöltségre pályázó demokrata párti politikusok vetélkedésében
Nem foglalt állás a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok vetélkedésében Barack Obama amerikai elnök a Politico című lapnak adott interjújában, amelyben először fejtette ki részletesen véleményét az elnökválasztási kampányról.
2016.01.25. 19:35
 
Ted Cruz republikánus elnökjelölt-aspiráns csatlakozni kíván az általa eltörlendőnek nevezett egészségbiztosítási rendszerhez
Ted Cruz szenátor, republikánus elnökjelölt-aspiráns, aki az elmúlt években politikai hadjáratot folytatott az Obamacare néven ismertté vált amerikai egészségügyi reform ellen és azt ígérte, hogy elnökké választása esetén annak "minden szavát" vissza fogja vonni, kedden a CNN-nek bejelentette, hogy csatlakozni kíván a Fehér Ház jelenlegi lakója nevéhez fűződő egészségbiztosítási rendszerhez.
2015.03.25. 02:19
 
OGY - Egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre
Megszűnik a gyámhivatalok, a társadalombiztosítási igazgatási szervek, a munkaügyi központok, a földhivatalok, a bányakapitányságok és a környezetvédelmi felügyelőségek eddigi önállósága, hatásköreik a kormánymegbízott és a járási hivatal vezetőjéhez kerülnek.
2015.03.03. 10:17
 
DK: a kormány újabb szociális megszorításokat készül bevezetni
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ne vezessen be újabb "népsanyargató" szociális megszorításokat. Erről Borka-Szász Tamás beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
2015.01.24. 12:06
 
Álfogorvosok ellen emeltek vádat Nagykanizsán
Kuruzslás miatt emeltek vádat egy házaspár és a lányuk, valamint alkalmazottjuk ellen, mert fogtechnikusi és fogászati asszisztensi végzettséggel sorozatban végeztek fogorvosi beavatkozásokat Nagykanizsán - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.
2015.01.07. 08:56
 
Mabisz-elnök: biztató jelek a biztosítási piacon
Biztató jelek mutatkoztak 2014-ben a hazai biztosítási piacon, és várhatóan 2015-ben is folytatódik a növekedés - jelentette ki Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke az MTI-nek.
2014.12.25. 10:02
 
Mától csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára
Október elsejével csaknem ötszáz gyógyszernek változik az ára: 178 készítmény drágább, több mint 300 viszont olcsóbb lett.
2014.10.01. 03:33
 
Különadó: a NAV a visszatérítésről szóló jogszabály hatálybalépésére vár
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.
2014.08.18. 17:38
 
Obama megtiltotta a melegekkel, a leszbikusokkal és transzneműekkel szembeni diszkriminációt a foglalkoztatásban
Barack Obama amerikai elnök hétfőn több korábbi rendelet módosítása révén megtiltotta, hogy a szövetségi intézményeknél, illetve azok beszállítóinál a foglalkoztatás terén hátrányos megkülönböztetést alkalmazzanak a homoszexuális és a transznemű alkalmazottakkal szemben.
2014.07.21. 21:08
 
 
Visszafordíthatatlan az elvándorlás? Meghaladta az egymilliót az Angliában munkát vállaló magyarok száma
Szerkesztőségünk birtokába került tanulmány szerint, amit a Social Security Office készített belső használatra, a 2013-as évben már több mint egymillió-háromszázezer magyar rendelkezett az Angliában munkát vállalók számára kötelezően kiváltandó társadalombiztosítási számmal. Idén ez a szám az első négy hónapban több mint hetvenezerrel nőtt és minden hónapban rekordot dönt. A tanulmány a magyarok mellett a románokkal és a bolgárokkal is foglalkozik.
2014.06.03. 16:00
 
ÉVOSZ: négyezer építőmunkás 180 millió eurót termelt tavaly Németországban
A becslések szerint 13-15 ezer kiküldött munkavállaló dolgozott vállalkozási szerződés alapján tavaly Németországban, ebből 4 ezer volt építőmunkás, a megtermelt 630 millió euróból 180 millió jutott az építőiparra - közölte hétfőn az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az MTI-vel.
2014.03.17. 12:15
 
Gyorsított ügyintézés nagycsaládosoknak egészségbiztosítási ügyekben
Új szolgáltatásként gyorsított ügyintézést vezet be nagycsaládosok számára a fővárosi kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve Teve utcai ügyfélszolgálatán - tájékoztatta a kormányhivatal szerdán közleményben az MTI-t.
2014.02.12. 12:40
 
Haladékot kaptak az amerikai munkáltatók az egészségügyi reform végrehajtására
Az amerikai kormány hétfőn közölte, hogy haladékot ad a munkáltatóknak az egészségügyi törvény rendelkezéseinek végrehajtására.
2014.02.11. 00:47
 
Obama összetűzött Fox News tévécsatorna műsorvezetőjével
Barack Obama amerikai elnök vasárnap este összetűzött a Fox News televízió műsorvezetőjével, és tévénézők milliói előtt azzal vádolta meg a konzervatív csatornát, hogy az olyan botrányokat tart életben, amelyeket a Fehér Ház szerint már sikerült lezárni.
2014.02.03. 05:16
 
Jogszabályváltozások - Az idén többen vehetik igénybe a családi adókedvezményeket
Idén januártól többen vehetik igénybe a családi adókedvezményeket, a kiszélesített rendszer 260-270 ezer háztartást, illetve családot érint, 2014. évi költségvetési vonzata pedig több mint 50 milliárd forint.
2014.01.01. 04:01
 
Egyesült Államok: Obamát 2013-ban utolérte "a második ciklus átka"
A frissen újraválasztott Barack Obamát 2013-ban utolérte "a második ciklus átka", mert a már-már az iszapbirkózás szintjére süllyedt amerikai belpolitikában szinte semmilyen új eredményt nem tudott felmutatni. Az Egyesült Államok újabb évet pazarolt el a hatalmas energiákat felemésztő belharcokra.
2013.12.25. 07:00
 
Gaskó: a Liga fő célja a munkavállalók körülményeinek érzékelhető javítása
A Liga Szakszervezetek fő célja a magyarországi munkavállalók gazdasági és szociális körülményeinek érzékelhető javítása, a foglalkoztatás biztonságának erősítése, a törvényesség megszilárdítása a munka világában, vagyis az életminőség, a szociális biztonság javítása - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, az érdekképviselet megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen pénteken Budapesten.
2013.12.13. 15:34
 
Kommerszant: Moszkva provokációnak tartja az egészségbiztosítási csalás ügyét
Moszkvában provokációnak és politikai indíttatású cselekedetnek tekintik, hogy az Egyesült Államokban egészségbiztosítási csalással vádoltak meg orosz diplomatákat. Az érintettek a közeljövőben hazatérnek - közölte hétfőn a Kommerszant című orosz napilap.
2013.12.09. 14:42
 
Orosz diplomaták csaltak az amerikai betegbiztosításon
Több tucatnyi jelenlegi és volt orosz diplomata hazudott a jövedelmével kapcsolatban és miközben luxusutazásokra, csúcselektronikára vagy drága ruházatra költött, az amerikai kormányhoz folyamodott, hogy az a szegényeknek szánt segélykeretéből fedezze az egészségügyi ellátásukat - jelentették be csütörtökön amerikai szövetségi nyomozók.
2013.12.05. 21:22
 
Obama az egészségügyi reform védelmében kampányol
Az amerikai egészségügyi rendszerhez való csatlakozást biztosító online ügyfélablak műszaki tökéletlensége helyett inkább arra kellene figyelni, hogy az egészségügyi reform milyen hasznos az amerikaiak számára - jelentette ki kedden a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök.
2013.12.04. 02:40
 
Javult, de akadozik az amerikai egészségügyi reformprogram ügyfélablakának működése
Noha az Obama-kormány jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy november végéig kiküszöböljék a műszaki problémákat, a megugrott ügyfélforgalom miatt hétfőn továbbra is akadozott az amerikai egészségügyi reformprogram ügyfélablaka, amelyen keresztül kívülállók millióinak csatlakozását várják az egészségbiztosítási rendszerhez.
2013.12.03. 02:13
 
OGY - újabb egészségügyi törvényjavaslat a parlament előtt
A betegek által igénybe vett ellátások lekérdezési lehetőségének bővítését, a vények megőrzésének idejét, a tartósan külföldön tartózkodók egészségbiztosításának megszüntetését, a mentőszolgálat feladatainak bővítését tartalmazza egyebek között az újabb egészségügyi törvényjavaslat, amelyet a kormány nyújtott be a parlamentnek.
2013.11.21. 08:24
 
 
Adótörvények - Szakértők: a 2014-es adócsomag kisebb változásokat hoz, mint a korábbiak
Adószakértők szerint az Országgyűlés által hétfőn este elfogadott 2014-es adócsomag kisebb változásokat hoz, mint a korábbi évek hasonló csomagjai. A legtöbb fontos változás a családi adókedvezmény terén valósul meg Kalocsai Zsolt, az RSM DTM elnök-vezérigazgatója és Veszprémi István, a Deloitte Zrt. adópartnere szerint is.
2013.11.19. 19:18
 
Új oldalról támadják az amerikai egészségügyi reform alkotmányosságát
Új oldalról, eljárásjogi szabálytalanságra hivatkozva támadják Barack Obama amerikai elnök egészségügyi reformjának alkotmányosságát, az amerikai alaptörvény értelmében ugyanis az állami bevételekre vonatkozó jogszabályoknak a képviselőházból, nem pedig a szenátusból kell kiindulniuk, ahogy ez az Obamacare néven ismertté vált törvénycsomag esetében történt - írta hétfői számába a The Washington Times.
2013.11.18. 20:43
 
 
Mélyponton Obama elnök népszerűsége
Erős bizalomcsökkenést mutatott ki Barack Obama iránt a Quinnipac Egyetem kedden nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredménye, amely szerint a választók többsége úgy gondolja, az elnök nem szavahihető.
2013.11.13. 02:41
 
Szócska: kiterjesztik a koraszülötteknek adható RSV-oltást
Minden, a 32. hét előtt született koraszülött részesülhet az őket leginkább fenyegető vírusfertőzés, az RSV megelőzésére szolgáló oltóanyagból - jelentette be Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.
2013.11.12. 14:04
 
 
Változik az élőmunkát terhelő adó és járulék 2014-től
Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatban az élőmunkát terhelő adót és járulékot érintő módosítások is vannak, a legfontosabb változásokat a PwC foglalta össze.
2013.11.12. 04:53
 
Obama bocsánatot kért azoktól, akik elveszítik az egészségbiztosításukat
Barack Obama amerikai elnök helyi idő szerint csütörtök este bocsánatot kért mindazoktól, akik az általa bevezettetett egészségügyi törvény következtében elveszítik korábbi betegbiztosításukat, holott azt ígérte nekik: megtarthatják a nekik tetsző biztosítási formát.
2013.11.08. 05:37
 
A demokrata Terry McAuliffe győzött a virginiai kormányzóválasztáson
Szoros versenyben a demokrata Terry McAuliffe győzött a keddi kormányzóválasztáson Virginiában.
2013.11.06. 04:48
 
OGY - Adótörvények - KDNP: a stabilitás az egyik fontos értéke a javaslatnak
A stabilitást nevezte a jövő évi adótörvények egyik fontos értékének a KDNP vezérszónoka a törvényjavaslat keddi parlamenti vitájában.
2013.10.29. 11:52
 
 
Elfogadhatatlan az OEP egyedi méltányossági eljárása egy betegszervezet szerint
Elfogadhatatlan az egészségbiztosítási pénztár egyedi méltányossági eljárása az emésztőrendszeri daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület szerint - derült ki Lakos Istvánnak, az egyesület elnökének az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből.
2013.10.28. 11:33
 
OGY - Költségvetés - ÁSZ: a javaslat megfelel a jogszabályi előírásoknak
A 2014. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat megfelel az alaptörvénynek és a stabilitási törvénynek, az államadósság-szabálynak, valamint az államháztartásról szóló jogszabályok előírásainak, és a jogszabályoknak megfelelően rendelkezik a tartalékokról is - összegezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítását a büdzséjavaslatról annak csütörtöki általános vitájában Warvasovszky Tihamér, a számvevőszék alelnöke a parlamentben.
2013.10.24. 11:08
 
Bővül az egészségügyi ellátások igénybevétele a határokon túl
Október 25-e után lehetőség nyílik arra, hogy magyar biztosítottak is kezeltethessék magukat külföldön közfinanszírozott egészségügyi ellátás keretében. Az egyenlő bánásmód elve alapján az Európai Gazdasági Térség bármely tagállamából Magyarországra érkező beteget is el kell látni a határokon átnyúló egészségügyi ellátásról szóló uniós irányelv értelmében.
2013.10.22. 05:08
 
 
Obama: az egészségügyi reform nemcsak egy weboldalról szól
Barack Obama amerikai elnök hétfőn elismerte, hogy az egészségügyi reform bevezetése technikai szempontból sem volt zökkenőmentes, de hangsúlyozta, hogy a változások többet jelentenek annál a weboldalnál, ahol a biztosításra feliratkozni vágyók az utóbbi napokban műszaki gondokat tapasztaltak.
2013.10.21. 19:37
 
Adótörvények - A költségvetési bizottság általános vitára alkalmasnak találta a javaslatot
A jövő évre szóló adótörvény-módosításokat kormánypárti többséggel általános vitára alkalmasnak minősítette a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága hétfőn Budapesten.
2013.10.21. 16:31
 
Adótörvények - Adószakértők: az adórendszer érdemi átalakításának végét jelzik az adótörvények
Adószakértők szerint az adórendszer érdemi átalakításának végét jelzik a jövő évi adótörvények az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat alapján.
2013.10.18. 19:02
 
Amerikai adósságplafon - Elemzők: hosszú távon megmaradnak a problémák a megegyezés után is
Piaci elemzők szerint rövid távon megkönnyebbülést okozott a piacokon az amerikai állami adósságplafon megemeléséről szerdán született megállapodás, ugyanakkor hosszú távon továbbra sem oldódott meg a költségvetési probléma, a politikai viták tovább folytatódnak.
2013.10.17. 15:03
 
Amputálta a saját lábát egy kínai férfi
Kórházba szállítottak egy középkorú kínai férfit, aki másfél éve saját kezűleg amputálta az egyik lábát, mert neki és családjának nem volt pénze a kórházi műtétre - jelentette a kínai média a hétvégén.
2013.10.14. 10:59
 
Amerikai költségvetési vita - Kudarccal végződött a fehér házi egyeztetés
Kudarccal végződött szerda este Barack Obama amerikai elnök és a kongresszus vezetőinek másfél órás egyeztetése arról, hogyan lehetne kilábalni a kormányzat részleges leállásához vezető helyzetből.
2013.10.03. 02:55
 
Varga: csökkenő lakossági terhek és egyszerűsödő adminisztráció
A bankkártyás vásárlásoknál megszűnő tranzakciós illetékfizetési kötelezettség, a családi kedvezménynek kiszélesítése és a családon belüli vagyonmozgások illetékmentessége is szerepel a nemzetgazdasági tárca jövő évi adójavaslatai között - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hangsúlyozta: a javaslatok csökkentik a lakosság terheit és a vállalkozások adminisztrációját.
2013.10.01. 03:55
 
Költségvetés - Plusz ötmilliárd jut a többletkapacitások finanszírozására az egészségügyben
Az egészségügyben a jövő évi költségvetési javaslat szerint ötmilliárd forint jut a többletkapacitások finanszírozására, többet kapnak a háziorvosok és az Országos Mentőszolgálat is.
2013.09.30. 20:40
 
Emmi: a pontos várólisták kialakítása a cél
Szeptembertől új szabályok alapján követik nyomon a kórházi várólistákat, a listán szereplő és az ellátott betegek adatait havonta összevetik, hogy minél pontosabbak legyenek a várólisták - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága hétfőn az MTI-vel.
2013.09.30. 20:26
 
Költségvetés - Benyújtotta a kormány a törvényjavaslatot
A kormány hétfőn benyújtotta a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek; ebben a kabinet kiegyensúlyozott, stabil növekedési pályával, 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, fegyelmezett gazdálkodású államháztartással, 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfő délután az Országházban tartott sajtótájékoztatón.
2013.09.30. 17:18
 
 
Torz és hibás kórházi várólisták
Súlyosan torzak a kórházak műtéti várólistái, derül ki egy most befejeződött vizsgálatból, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megkezdi a hibás információkat szolgáltató egészségügyi intézmények bírságolását - értesült a Népszabadság.
2013.09.30. 15:00
 
Versys Clinics: van működési engedély a speciális génvizsgálatra
Van működési engedélye a speciális génvizsgálat elvégzésére a budapesti Versys meddőségi klinikának - közölte a Versys Clinics szerdán az MTI-vel.
2013.09.18. 14:22
 
OEP: a külföldi betegek magyarországi kezeléséről tételes nyilvántartás van
A Magyarországon kezelt külföldi állampolgárok kezeléseiről tételes nyilvántartást vezet az egészségbiztosító, uniós állampolgárok ellátása után a tagországok mintegy 5,2 milliárd forinttal tartoznak hazánknak - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI megkeresésére.
2013.09.18. 10:28
 
MSZP: összeomlás előtt áll az egészségügy
Az MSZP szerint a pénzkivonás, az intézmények államosítása, az osztálybezárások és az orvoselvándorlás miatt összeomlás előtt áll az egészségügy.
2013.09.14. 11:22
 
NGM: az államháztartás hiánya az első hét hónapban 851,2 milliárd forint
A végleges adatok szerint az államháztartás központi alrendszerének hiánya júliusban 129,5 milliárd forint volt, az első hét hónapban a deficit 851,2 milliárd forintot tett ki, ez az éves előirányzat 96,7 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormányportálon.
2013.08.22. 16:52
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13Következő  Utolsó

betegszállítás I egészségbiztosítás I egészségpénztár I egynapos sebészet I gyermekegészségügy I gyógyszer-üzlet I gyógyszerár I gyógyszerügynök I hálapénz I háziorvos I kórházlista I magánrendelés I mentőhelikopter I mobilitás program I nővérhiány I orvosi ügyeleti rend I otthonszülés I Őssejtkezelés I sürgősségi osztály I TB I várólista

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML