2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Betegség ››  vérszegénység
34 találat
 
Semmelweis Egyetem: évente hetven gyermeket mentenek meg a vakságtól az intézmény orvosai
Egyedülálló módon végzik a koraszülöttek szemészeti szűrését a Semmelweis Egyetem (SE) Szemészeti Klinikája és a Peter Cerny Alapítvány közös, Csecsemő-Szem-Mentő Programjának keretében - olvasható az egyetem honlapján.
2014.08.12. 05:20
 
 
Előny vagy hátrány? - Alacsony vérnyomás
Vérnyomást nem gyógyítunk - általánosan hangoztatott orvosi vélemény, hanem mindig a vérnyomás - legyen az akár magas, akár alacsony - okait kell vizsgálni, a mögötte meglévő alapbetegséget kell felderíteni és megszüntetni. A magas vérnyomásnak bőséges irodalma van az orvostudományban, az alacsony vérnyomás viszont egészen a legutóbbi időkig elhanyagolt terület volt, nem került a gyógyító szakemberek figyelmének és érdeklődésének a középpontjába.
2012.12.14. 09:10
 
 
Cukorbetegség, ami a lábat illeti…
Fekélybetegség - sokféle környezetben hallhattunk már róla, az egyik legmakacsabb változata a bőr rétegeiben kialakuló lábszárfekély. Arról viszont már kevesebbet tudhatunk, hogy ez a betegség kiket érint, hogy alakul ki, illetve milyen komoly következményei lehetnek, ha nem megfelelően kezelődik… Ma már létezik az ismert kezelési módok mellett más megoldás: végre hazánkban is elérhető egy olyan kezelési mód, amellyel akár szó szerint lábakat lehet megmenteni. A kérdések tisztázásában Dr. Fekete László, a Harmónia Gyógyászati Centrum sebész szakorvosa volt segítségünkre.
2012.10.15. 12:19
 
Az első és egyetlen Magyarországon - Sikeres start a gyermekklinikán
Biológiai terápia - ez az az újdonság, amelyet mostanában kezdtek el alkalmazni a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika gyermekreumatológiai osztályán. Constantin Tamás osztályvezető főorvos közlése szerint itthon elsőként vezették be a külföldön már ismert és eredményes terápiát a szisztémás krónikus, gyermekkori ízületi betegség kezelésére.
2012.07.13. 09:10
 
A tradíciók felrúgása miatt vészesen fogyatkoznak a madagaszkári makik
Egy brit-madagaszkári kutatás szerint a hagyományok felrúgása, a kulturális tabuk ledöntése - más tényezők mellett - példátlanul sok maki vesztét okozza Madagaszkáron, ami akár a majmok kihalásához is vezethet.
2011.12.19. 09:38
 
A matematika segíti a rendellenes formájú vörösvértestek azonosítását
Új módszert dolgoztak ki amerikai kutatók a rendellenes vörösvértestek azonosítására, melyeket eddig csak mikroszkópos elemzéssel lehetett detektálni - írta a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál (www.sciencedaily.com).
2011.11.04. 13:16
 
Hivatalosan is vége az EHEC-járványnak Németországban
Hivatalosan is véget ért az EHEC-járvány Németországban.
2011.07.29. 13:01
 
 
Hasmenésjárvány: 36-ra emelkedett a halottak száma Németországban
Először halt meg gyermek a németországi hasmenésjárvány következtében. A különleges kóli bélbaktérium kiváltotta fertőzés kedden egy kétéves alsó-szászországi kisgyerek halálát okozta. A gyermek a legsúlyosabb tünetekkel, az úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómával (HUS), azaz vérszegénységgel, valamint veseelégtelenséggel küszködött, és az orvosok nem tudtak segíteni rajta. Ezzel a németországi járvány halálos áldozatainak a száma 36-ra emelkedett. A korábbi legfiatalabb áldozat 20 éves volt.
2011.06.14. 19:40
 
 
Enyhül a hasmenésjárvány Németországban
Remények szerint visszaszorulóban van Németországban a több hete tartó súlyos hasmenésjárvány. A Robert Koch országos járványügyi intézet hétfői bejelentése szerint az elmúlt három napban a korábbiaknál jóval kevesebb új megbetegedés történt. Ez megerősíti azokat a rendkívül óvatos előrejelzéseket, amelyek szerint a járvány talán a végéhez közeledik. A bejelentés szerint a halálos áldozatok száma mindennek ellenére 35-re emelkedett Németországban. Nem kizárt az sem, hogy ez a szám az elkövetkező napokban még tovább növekszik, hiszen csaknem 800-an vannak életveszélyben vagy válságos állapotban.
2011.06.13. 15:00
 
Gondok és következtetések a németországi járvány kapcsán
Miközben bizonyos jelek arra utalnak, hogy csendesedik a németországi hasmenésjárvány, mind inkább a súlyos betegek kezelésével kapcsolatos gondok kerülnek előtérbe.
2011.06.12. 12:41
 
 
Gondok és következtetések a németországi járvány kapcsán
Miközben bizonyos jelek arra utalnak, hogy csendesedik a németországi hasmenésjárvány, mind inkább a súlyos betegek kezelésével kapcsolatos gondok kerülnek előtérbe. Még mindig több mint 700-an vannak életveszélyes vagy legalábbis válságos állapotban a különböző észak-németországi kórházakban. Őket hemolitikus urémiás szindróma (HUS), azaz súlyos vérszegénység, valamint veseelégtelenség miatt kezelik. Vasárnapi adatok szerint a hasmenésjárvány halálos áldozatainak száma 32-re emelkedett, és meghaladja a 4000-et a fertőzöttek, illetve a fertőzésgyanús esetek száma. Az utóbbi 48 órában ugyanakkor a korábbiaknál jóval kevesebb új megbetegedés történt, amiből a hatóságok arra következtetnek, hogy a járvány visszaszorulóban van.
2011.06.12. 10:50
 
 
Kevesebb új EHEC-megbetegedés Németországban
Az elmúlt 24 órában kevesebben betegedtek meg az EHEC-bélbaktérium okozta hasmenéses járványban Németországban, mint korábban. Mindezt az egészségügyi miniszter jelentette be. Daniel Bahr ismét annak a reménynek adott hangot, hogy a csaknem egy hónapja tartó és 31 halálos áldozatot követelő járvány végéhez közeledik. A miniszter ugyanakkor nem zárta ki, hogy az elkövetkező napokban a súlyos fertőzésnek további halálos áldozatai lesznek. Utalt arra, hogy elsősorban az észak-németországi kórházakban mintegy 700, életveszélyes állapotban lévő beteget ápolnak. Esetükben ugyanis fellépett az úgynevezett hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, valamint veseelégtelenséget jelent.
2011.06.11. 16:40
 
Tutanhamon sietős temetéséről tanúskodnak a mikroorganizmusok
Tutanhamont sietősen temethették el, legalábbis erről tanúskodnak egy amerikai mikrobiológus szerint a sírkamra freskóit elcsúfító barna foltok, amelyek kikezdték Hathor, a szépség és termékenység istennőjének arcát és a páviánok ezüstös bundáját.
2011.06.11. 14:11
 
 
Mégis csírák okozták a hasmenésjárványt
A pünkösdi ünnepek előtt némelyest fellégezhet Németország: a hatóságok péntek délelőtt hivatalosan megerősítették, hogy csökkent a hasmenésjárvány terjedése. Ennek nyomán úgy döntöttek, hogy ismét zöld jelzést adnak az észak-németországi uborka, paradicsom és saláta fogyasztásához. A fertőzés terjedéséért az említett nyers zöldségek mellett felelősnek tartott növényi csírák fogyasztását azonban továbbra sem ajánlják. A hatóságok ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy az alsó-szászországi Uelzen körzetében lévő biokertészetben termesztett csíra több fertőzéses megbetegedést okozott.
2011.06.10. 14:30
 
 
A német egészségügyi miniszter a hasmenésjárvány végét reméli
A német egészségügyi miniszter bízik abban, hogy a hasmenésjárvány hamarosan véget érhet az országban. A ZDF televízióban elhangzott nyilatkozatában Daniel Bahr ennek kapcsán arra utalt, hogy az elmúlt 48 órában a korábbiknál kevesebb új megbetegedés történt. Szavai szerint mindez óvatos derűlátásra ad okot. A pillanatnyi helyzetre vonatkozó hivatalos adatok azonban változatlanul aggodalmat keltőek. Péntek reggeli információk szerint a járvány halálos áldozatainak száma 30, és a megbetegedett személyek közül több mint hétszázan vannak életveszélyben. Esetükben fellépett az úgynevezett a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, valamint veseelégtelenséget jelent.
2011.06.10. 09:00
 
Már harminc halálos áldozatot követelt a németországi hasmenésjárvány
Hivatalos adatok szerint már harminc halálos áldozatot követelt a németországi hasmenésjárvány. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtök délutáni bejelentése szerint az újabb áldozatok között egy húszéves lány is van. A megbetegedettek közül több mint hétszázan vannak életveszélyben. Esetükben már fellépett az úgynevezett a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, valamint veseelégtelenséget jelent. A hatóságok mindennek ellenére azt állítják, hogy a különleges kólibaktérium okozta fertőzés elérte tetőpontját, az elmúlt 24 órában ugyanis kevesebb új megbetegedés történt.
2011.06.09. 17:50
 
 
Némileg csökkent az új fertőzések száma Németországban
Némileg csökkent az új kólibaktériumos fertőzések száma Németországban az egészségügyi miniszter szerint. Daniel Bahr - aki a közelmúltban vette át a tárca irányítását - szerdán délután tartott, rendkívüli sajtóértekezletén úgy vélekedett: mindez csekély reményt jelent arra, hogy a több hete tomboló hasmenésjárvány elérte tetőpontját. Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztettek: már korábban is előfordult, hogy rövid ideig kevesebb megbetegedés történt, azután pedig hirtelen újból megnőtt a fertőzések száma. A legfrissebb adatok szerint ugyanakkor a hasmenésjárvány németországi áldozatainak száma immár 25. Mintegy háromezret tesz ki a megbetegedések, valamint a fertőzésgyanús esetek száma. Közülük csaknem hétszázan vannak életveszélyben.
2011.06.08. 16:50
 
 
Növényi csírák terjeszthetik a fertőzést Németországban
Az alsó-szászországi Hannoverben tartott rendkívüli sajtóértekezleten a tartományi mezőgazdasági miniszter közölte: a legújabb vizsgálatok szerint a fertőzést Uelzen városának egyik mezőgazdasági üzeméből több tartományba is szállított csírafajták okozhatják. Közben Németországban a hasmenésjárvány halálos áldozatainak száma 21-re emelkedett. A megbetegedettek, illetve a gyanús esetek száma immár meghaladja a 2600-at, és közülük több mint 600-ra emelkedett azoknak a száma, akik életveszélyes, vagy legalábbis válságos állapotban vannak. Esetükben már fellépett az úgynevezett a hemolitikus urémiás szindróma (HUS), ami súlyos vérszegénységet, valamint veseelégtelenséget jelent.
2011.06.05. 19:30
 
 
Patthelyzet a hasmenésjárvány elleni harcban Németországban
Változatlan a patthelyzet a hasmenésjárvány elleni harcban Németországban. A hatóságok egyfajta detektívmunkát végeznek, és több szálon nyomoznak a kórokozónak tekintett különleges bélbaktériumot terjesztő forrás felkutatása érdekében, mostanáig azonban semmilyen konkrét eredményt nem értek el. A hét végén vált ismertté, hogy a Schleswig-Holstein tartományban lévő Lübeck városában egy olyan étteremre bukkantak, ahol az elmúlt hetekben mintegy húszan fertőződtek meg. A hatóságok azt remélték, hogy ezáltal "forró nyomhoz" jutottak, és az étterem átvizsgálása, valamint az azt különböző élelmiszerekkel ellátó hálózatok, valamint piacok ellenőrzése közelebb vihet a megoldáshoz.
2011.06.05. 10:40
 
 
ÁNTSZ: Magyarország egyelőre nem érintett a súlyos hasmenéses járványban
Magyarország egyelőre nem érintett a Németországból indult, súlyos szövődményekkel járó hasmenéses járványban - számolt be Paller Judit országos tiszti főorvos az Országgyűlés egészségügyi bizottságának ülésén. Azt mondta, Magyarországon mostanáig csak hasmenéses eseteket jelentettek, a betegnek nem voltak szövődményeik. Az Országos Epidemiológiai Központba mostanáig 17 minta érkezett, amelyeket a Németországban súlyos hasmenéses járványt okozó kólibaktériumra vizsgáltak. Ezek közül 11 negatív lett a baktériumra, a többi esetben még nincsenek meg a vizsgálati eredmények - közölte.
2011.06.01. 15:40
 
 
Bírálják a német hatóságokat a járvánnyal kapcsolatos melléfogásokért
Tekintélyes szakértők és több mezőgazdasági szervezet képviselői élesen bírálták az illetékes német hatóságokat az EHEC-bélbaktérium okozta hasmenésjárvánnyal kapcsolatos melléfogásokért. A bírálatokból egyformán kijutott a kormánynak és a Robert Koch országos járványügyi intézetnek, amiért több mint két héttel az eddig legalább 15 halálos áldozatot követelő járvány kitörése után az okok felderítésében egy tapodtat sem jutottak előre.
2011.06.01. 09:00
 
 
Csökkent az EHEC-fertőzés terjedése Németországban
A legfrissebb hírek szerint 14-re növekedett a németországi hasmenésjárvány áldozatainak a száma, és hétfő délutánig több mint 1200 beteget, illetve gyanús esetet regisztráltak. Az egyetlen, apró derűlátásra okot adó jel, hogy az egészségügyi hatóságok szerint a hét végén csekély mértékben lassult a fertőzés terjedésének üteme. Az előrejelzések ennek ellenére kedvezőtlenek. Hétfőn délután Berlinben válságtanácskozást tartottak a szövetségi, valamint a tartomány kormányok illetékes miniszterei, továbbá a legtekintélyesebb járványügyi szakértők. A kormányt képviselő Ilse Aigner mezőgazdasági és Daniel Bahr egészségügyi miniszter egyaránt azt hangoztatta, hogy további megbetegedésekkel kell számolni, elismerve, hogy a fertőzés kórokozóját még nem találták meg.
2011.05.30. 19:40
 
 
Már tízen meghaltak a németországi hasmenésjárványban
Nem csillapodik a németországi hasmenésjárvány. Vasárnap délelőtti adatok szerint a halálos áldozatok száma már tízre emelkedett. Az áldozatok valamennyien észak-németországiak, és közöttük kilenc nő van. A Robert Koch járványügyi intézet arról számolt be, hogy szerte az országban jóval több mint 1000 fertőzéses megbetegedést, illetve gyanús esetet regisztráltak. A betegek közül csaknem 300 állapota válságos: az EHEC-bélbaktérium kiváltotta fertőzés vérszegénységet, illetve veseelégtelenséget eredményezett náluk. Egészségügyi szakértők úgy vélekednek, hogy a járvány még messze nem érte el tetőpontját.
2011.05.29. 10:50
 
 
Nem enyhül a hasmenésjárvány Németországban
Noha az első számú kórokozónak tekintett, Spanyolországból importált uborka teljesen eltűnt a német üzletekből, illetve a piacokról, a hasmenésjárvány egyáltalán nem enyhül Németországban. Az elmúlt 24 órában tovább növekedett, és szombat délutánra immár legkevesebb kilencre emelkedett az EHEC-bélbaktérium okozta fertőzés halálos áldozatainak a száma. A Robert Koch országos járványügyi intézet közlése szerint ugyanakkor már jóval több mint ezer megbetegedést, illetve gyanús esetet regisztráltak. A fertőzöttek közül több mint 200 beteg állapota válságos. A járvány elsősorban Észak-Németországban és főként Hamburgban terjed, de a fertőzés felütötte a fejét a közép- és délnémet tartományokban is.
2011.05.28. 16:00
 
 
Sikeres volt az első ikrek közötti petefészekszövet-átültetés
Az egy hónapos és néhány napos Victoria nem mindennapi csecsemő: ő az első Európában, aki ikrek közötti petefészekszövet-átültetés eredményeképpen született meddő anyától. Az anya és gyermeke jól van - közölte a szülést levezető Guy Kerbrat, a párizsi régióban lévő Parly II-Le Chesnay magánkórház szülész-nőgyógyásza. A 2850 gramm súlyú Victoria császármetszéssel jött a világra március 8-án - tette hozzá az orvos. Jacques Donnez professzor, a belgiumi Louvain katolikus egyetemének nőgyógyásza szerint ez volt a világon az első eset, hogy Turner-szindrómában szenvedő ikrek között végeztek hasonló átültetést. A Turner-szindróma veleszületett kromoszóma-rendellenesség, amely átlagosan minden 2500 lány közül egynél fordul elő.
2011.04.17. 16:20
 
 
Infarktus ellen is használ a véradás
A menstruáció miatti vashiány jobban védi a nők szívét.
2010.12.13. 15:10
 
 
Vérszegénységre szedett gyógyszerek okozták Brittany Murphy halálát
Súlyos vérszegénység és légúti fertőzés miatt szedett gyógyszerei gyengítették le annyira Brittany Murphy szervezetét, hogy tüdőgyulladás következtében elhunyt - állapította meg a hivatalos halottkémi jelentés. A színésznő december 20-án esett össze és halt meg Hollywood Hills-i otthonában. A halottkémi jelentés szerint menstruációja okozott vérszegénységet, és legyengült állapotában szervezete nem tudott védekezni a fertőzéssel szemben. Ugyanakkor influenzaszerű tünetei miatt olyan gyógyszereket szedett, amelyek szintén hozzájárultak a halálához. A boncolás semmiféle kábítószert nem mutatott ki a 32 éves színésznő szervezetében.
2010.02.26. 16:45
 
 
Brittany Murphy halálát tüdőgyulladás és gyógyszer okozta
Tüdőgyulladásban hunyt el Brittany Murphy, de a színésznő halálában vérszegénység és receptre kapható gyógyszerek is közrejátszottak - derült ki a halottkém csütörtökön közzétett jelentéséből. A halál elsődleges oka fertőző tüdőgyulladás volt, amelyhez vashiányos vérszegénység és kiterjedt gyógyszermérgezés járult - fogalmaz a Los Angeles megyei halottkémi hivatal jelentése. A 32 évesen, 2009. december 20-án elhunyt színésznő halálát véletlen balesetből származó halálesetnek nyilvánították.
2010.02.04. 20:30
 
 
Nézze meg magát! Egészséges a bőre, szája, nyelve?
Állandóan fáradt, erőtlen, nem érzi jól magát? Gyakran egy pillantás is elég a tükörbe, hogy megállapítsa, mi az oka. Figyelje meg az arcát alaposan, mert a szem, a száj, a bőr és a nyelv is tanúskodik egészsége állapotáról.
2009.12.05. 12:54
 
 
Korrupcióval vádolják a világ legnagyobb biotechnológiai cégét
Az Egyesült Államok tizenöt állama korrupció gyanúja miatt pert indított a világ legnagyobb biotechnológiai vállalata, az Amgen ellen. A vád szerint az Amgen kenőpénzt adott orvosoknak, és más egészségügyi dolgozóknak, hogy felírják a gyógyszergyár vérszegénység elleni készítményét. Az Amgen mellett bepereltek egy gyógyszer nagykereskedelmi vállalatot, és egy beszerzésekkel foglalkozó céget is. Az Amgen vérszegénység elleni készítménye egyike a társaság legjobban menő gyógyszereinek: tavaly világszerte 3,1 milliárd dollár értékben adtak el belőle.
2009.11.01. 14:45
 
 
Az EPO az agyat is csúcsteljesítményre sarkallja
Az erythropoietin (EPO) nevű doppingszer nem csupán az izmokat tüzeli fel, hanem az agyat is, legalább is egerek esetében - fedezte fel a göttingeni Max Planck Kísérleti Orvostudományi Intézet (Németország) Hannelore Ehrenreich professzor által vezetett csapata. "A szerrel kezelt fiatal egerek kognitív teljesítménye tartósan nőtt" - mondta a professzorasszony, majd rögtön hozzátette: "Eredményünkkel semmiképp sem kívánjuk arra ösztönözni az egészséges embereket, hogy EPO-val kezeltessék magukat." Véleménye szerint azonban az újonnan szerzett ismeretek segíthetnek a súlyos agybetegségek kezelésében.
2009.07.12. 11:58
 
 
Genetikai dizájn-baba született Spanyolországban
Megszületett az első úgynevezett dizájn-baba Spanyolországban. A kis Javier köldökzsinórvéréből vett őssejt megmentheti a bátyja életét. Javier a meghatározott genetikai tulajdonságokkal rendelkező magzatok kiválasztására szolgáló úgynevezett preimplantációs genetikai diagnosztika (PGD) eljárásnak köszönheti, hogy világra jött. A sevillai Virgen del Rocio klinika szakértői mesterséges megtermékenyítéssel létrehozott embriók közül választották ki, azért éppen őt, mert a génállománya csaknem teljesen megegyezik testvére, a hatéves Andres génállományával.
2008.10.15. 20:18
 
 
Bush: a pénzügyi mentőcsomagnak időre lesz szüksége, hogy hasson
George Bush kijelentette: a pénzügyi mentőcsomagnak időre lesz szüksége, hogy hasson, de hosszú távon az amerikai gazdaság "rendbe fog jönni". A Wall Street tőzsdemutatói egész nap veszteségeket mutattak. A Dow Jones ipari index 2004 októbere óta először esett 10 ezer pont alá; a zuhanás egy alkalommal a 800 pontot is meghaladta, ezzel újabb napi veszteségrekordot állítva fel. A bankok mérlegéből a nem likvid eszközöket eltávolítani hivatott 700 milliárd dolláros mentőcsomag kapcsán az amerikai elnök úgy fogalmazott: "pénteken aláírtam a törvényt, és időbe fog telni, amíg a pénzügyminisztérium megfelelően elhelyezi az eszközöket, úgy, hogy ne pazarolják el az Önök pénzét és el lehessen érni a célokat".
2008.10.07. 07:00
 
Miről árulkodik a kezünk?
Sokak számára a kézfej állapota árulkodik leginkább az ápoltságról. Másokat kevésbé foglalkoztat, de ha észreveszik elhanyagoltságát, negatív vélemény alakulhat ki bennük.
2008.03.04. 11:20
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

agyvérzés I Alzheimer-kór I anorexia I asztma I bélszindróma I cukorbetegség I gyulladás I hasnyálmirigy-betegségek I immunrendszer I influenza I ingyenes szűrőnap I lázcsillapítás I leukémia I madárinfluenza I megfázás I mellrák I migrén I pajzsmirigy-alulműködés I pajzsmirigy-túlműködés I Parkinson-kór I Pneumococcus védőoltás I rákgyógyítás I rákos beteg I sárgaság I sertésinfluenza I szén-monoxid mérgezés I szénanátha I tüdőrák I vérszegénység

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML