2020. július 10., péntek - Amália
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Betegség ››  sertésinfluenza
127675 találat
 
 
Új vírus: újabb iskolai megbetegedésekről van tudomása az ÁNTSZ-nek
Újabb iskolai megbetegedésekről van tudomása az ÁNTSZ-nek - közölte Falus Ferenc országos tiszti főorvos az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szerdai ülésén. Tizenkét diák fertőződött meg egy iskolában, azt hogy melyik intézményről van szó, nem közölte. Falus Ferenc elmondta, kedd este derült ki, hogy több diák megbetegedett, és a szúrópróbaszerűen vett három minta mindegyikében kimutatták az új influenzavírus (A/H1N1) jelenlétét. Múlt héten a csepeli ADU Oktatási Központ egyik tanintézményében betegedtek meg diákok és tanárok. Az esetükben végzett laboratóriumi vizsgálatok is kimutatták az új vírust.
2009.09.09. 12:00
 
 
Fidesz: azonnali intézkedés kell az egészségügyben
A Fidesz szerint azonnali intézkedésre van szükség az egészségügyi intézmények finanszírozásában - mondta Mikola István, a Fidesz politiku. A Fidesz-KDNP azt javasolja a kormánynak, hogy sürgősen tekintse át a jelenlegi helyzetet, és azonnal változtasson a finanszírozási technikán - közölte az ellenzéki képviselő. Az egészségügyben áprilisban bevezetett új rendszer mind a kórházak működésében, mind a szakellátó intézményekben kritikus helyzetet teremtett - jelentette ki. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke szerint a teljesítményelvű finanszírozás helyett vissza kellene térni az úgynevezett bázis alapúra. A képviselő szerint ez a fajta "pénzosztás" kiszámíthatóbb lenne a kórházak számára.
2009.09.09. 11:00
 
 
F1: Ecclestone indiai versenyzőt ültetne a Force Indiába
Bernie Ecclestone, a Forma-1 jogtulajdonosa szerint a Force India istállónak egy indiai versenyzőt kellett volna a Ferrarihoz távozott Giancarlo Fisichella helyére ültetnie, hogy ezzel elősegítse a 2011-re tervezett első Indiai Nagydíj megvalósulását. Ecclestone csalódottan vette tudomásul, hogy Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa és csapatvezetője nem ajánlotta fel a pilótaülést a GP2-es sorozatban szereplő Karun Chandoknak, és helyette az istálló eddigi tesztpilótáját, az olasz Vitantonio Liuzzit választotta. "Nem tudom, miért ez a döntés született, elképzelhető, hogy Liuzzi szerződésében van egy ilyen kitétel" - mondta az F1 irányítója.
2009.09.09. 10:57
 
 
99 centes esküvő 9 párnak 2009. 09. 09-én
Fillérekért, pontosabban 99 centért (185 forint) rendez esküvői ceremóniát 9 kaliforniai párnak az amerikai "99 centes" bolthálózat 2009. 09. 09-én. Az esküvő után a házaspárok 99 dollár 99 centet (19 ezer forint) is kézhez kapnak, mielőtt egy meg nem nevezett "nevezetes romantikus Los Angeles-i" helyszínen folytatnák az ünneplést - jelentette be az üzlethálózat szóvivője. A szeptember 9-én 9 font 9 uncia (4330 gramm) súllyal születő gyermekek számára 999 dollár 99 centet (190 ezer forint) ajánlott fel az üzletlánc. Az 1982-ben alapított "99 centes" bolthálózatnak Kaliforniában, Nevadában, Arizonában és Texasban több mint 250 üzlete van, amelyekben minden terméket kevesebb mint egy dollárért árulnak.
2009.09.09. 10:00
 
 
Berlinbe érkezett Sólyom László
Horst Köhler német államfő meghívására szerdán Berlinbe érkezett Sólyom László. A magyar köztársasági elnök német kollégájával közösen emlékezik meg az egykori NDK-s menekültek tízezreinek Nyugatra való kiengedését lehetővé tévő, 1989 szeptember 10-i magyarországi határnyitás 20. évfordulójáról. Köhler idén júniusban Budapesten részt vett a vasfüggöny megszüntetésének 20. évfordulója alkalmából rendezett parlamenti megemlékezésen, és akkor indítványozta, hogy szeptember 10-ére ismét együtt és ezúttal Berlinben emlékezzenek. A látogatás programjában egy államfői találkozó és egy ünnepi koncert szerepel. Az előbbit a német államfő rezidenciáján, a Bellevue Palotában tartják.
2009.09.09. 10:00
 
 
KSH: csökkent a kereskedelmi szálláshelyek forgalma
Csökkent január és július között 13, illetve 7 százalékkal a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma, a vendégéjszakák száma hasonló mértékben, 12 és 7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-vel. A közlemény szerint a szálláshelyek árbevétele folyó áron 10 százalékkal mérséklődött. A kereskedelmi vendéglátóhelyek 2009 első félévében 263 milliárd forint bruttó árbevételt értek el: a vendéglátóhelyek árbevételének 12 százaléka származott a kereskedelmi szálláshelyen üzemeltetett üzletekből. Júliusban, akár az első hat hónap mindegyikében, szintén alacsonyabb vendégforgalmat regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyek, mint 2008-ban.
2009.09.09. 09:15
 
 
KSH: a külkereskedelem többlete júliusban 548 millió euró volt
A külkereskedelem többlete júliusban 548 millió euró (147 milliárd forint) volt, 972 millió euróval (250 milliárd forinttal) több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes adatokat szerdán. Az export euróban számolva 18 százalékkal a behozatal pedig 32 százalékkal csökkent az előző év júliusához képest. Az első hét hónapban a külkereskedelmi mérleg 2,6 milliárd euró aktívummal zárt, több mint 2,7 milliárd euróval javult az egy évvel korábbi 136 millió euró passzívumhoz képest.
2009.09.09. 09:10
 
 
Tíz milliárd forinttal megemelték a panelprogram támogatását
A kormány 10 milliárd forinttal 30 milliárd forintra emelte az energia megtakarítást, illetve a lakóépületek szén-dioxid kibocsátását csökkentő korszerűsítési és felújítási pályázatokon a vissza nem térítendő támogatások keretösszegét - derül ki a Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározatból. A 10 milliárd forintot a "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram 235 milliárd forint keretösszegéből csoportosítják át a fenti pályázatokra. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium kommunikációs főosztályán az MTI kérdésére közölték: a fenti 10 milliárd forintos összeget nem osztották fel a két pályázati keret között. A beérkezett kérelmek sorrendjében döntenek a jóváhagyásról.
2009.09.09. 09:00
 
 
Ma fogadhatja el a kormány a 2010-es költségvetés tervezetét
Várhatóan a mai ülésén fogadja el a 2010-es költségvetés tervezetét a kormány. A jövő évi büdzsé igazodik a kabinet várakozásaihoz, miszerint az államháztartás hiánya 2010-ben a GDP 3,8%-ára csökkenhet, illetve, hogy a GDP nominális szinten nem változik, reálértéken 0,9%-kal csökken. A kormány azzal számol, hogy a 2010-es költségvetésben 400 milliárd forinttal kevesebb lesz a bevétel. Így ekkora megtakarításra van szükség, amelynek felét a központi költségvetésből "fedezik". A másik felét az önkormányzati 120 (nettó 85-90) milliárd forintos, illetve a közösségi közlekedést érintő 40 milliárd forintos forráskivonásból fedezik. Több támogatásban részesül jövőre a közbiztonság, a foglalkoztatás és az egészségügy.
2009.09.09. 08:00
 
 
Csökkent az üzemanyagok ára
Csökkentette 4 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj és 4 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát. A mostani csökkentéssel a gázolaj átlagára 278 forintra csökken, a benzin átlagára 296 forintra esik. A kutaknál 10-30 forintos eltérést is tapasztalhatnak az autósok.
2009.09.09. 07:40
 
 
Süteménytől sérülékeny britek
A briteknek több mint a fele megsérült már süteményevés miatt - derítette ki egy szigetországi felmérés. A sebek a forrázástól kezdve a félrenyelésen át a fogtörésig terjednek, de akadnak olyanok is, akik szembe döfték magukat véletlenül szárazsüteménnyel. A leforrázás persze nem süteménytől származik, de mivel fogyasztásához szorosan kapcsolódik a forró tea vagy kávé, amelybe a britek bele-belemártogatják, úgyhogy ebben is ludas. A Daily Telegraph című brit lap által ismertetett tanulmány szerzői úgy becsülik, hogy Nagy-Britannia felnőtt lakosai közül 25 millió szenvedett eddig süteménysérülést, közülük félezer kórházba is került.
2009.09.09. 07:35
 
 
Az EU felszólította Izraelt, hogy hagyjon fel a lakásépítési tervvel Ciszjordániában
Az Európai Unió felszólította Izraelt, hogy haladéktalanul hagyjon fel lakásépítési terveivel a megszállt Ciszjordániában lévő zsidó telepeken és Kelet-Jeruzsálemben. Az EU-soros elnöke, Svédország szerdán kiadott állásfoglalásában közli, hogy az EU-t komolyan aggasztják az izraeli lakásépítési tervek. "A nemzetözi jog értelmében a telepeket törvénytelenek, és a béke akadályát jelentik" - olvasható a közleményben. Az EU ismételten felszólítja Izraelt, hogy haladéktalanul hagyjon fel lakásépítési terveivel a megszállt Ciszjordániában lévő zsidó telepeken és Kelet-Jeruzsálemben, és szerelje le a 2001 márciusa óta kiépített előretolt állásokat a megszállt területeken.
2009.09.09. 07:30
 
 
A Discovery levált a Nemzetközi Űrállomásról
A több mint egyhetes űrmisszió befejeztével levált kedden a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) a Discovery amerikai űrrepülőgép hét asztronautával a fedélzetén. A leválás után az űrsikló körberepüli az ISS-t, hogy az asztronauták fényképeket készítsenek az űrállomásról. A képek alapján szakértők tanulmányozni fogják az űrbázis külső borításának biztonságosságát. Ezzel egy időben az ISS-en tartózkodó űrhajósok fényképezni fogják a Discoveryt, s a fotók alapján az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakértői kiértékelik, hogy milyen sérüléseket szenvedett az űrsikló külső hővédő pajzsa az indításkor. A több mint egyhetes űrmisszió során a Discovery legénysége három űrsétát hajtott végre.
2009.09.09. 07:00
 
 
Vendéglátósok javaslatai a terézvárosi "csendrendelet" módosítására
Kikerülhetnének a terézvárosi "csendrendelet" hatálya alól és a bejelentett nyitva tartás szerint működhetnének azok az üzletek, amelyek az önkormányzattal és egyéb érintettekkel együtt kidolgozott vállalások és etikai kódex alapján működnek - áll a VI. kerületi vendéglátósok javaslatában, melyet kedd este az MTI-hez is eljuttattak. A VI. kerületi Vendéglátó-ipari és Élelmiszer Kereskedelmi Üzletek Érdekvédelmi Egyesületének álláspontja szerint a szeptember 1-je előtt hatályban lévő jogszabályok betartatása is alkalmas lenne a lakók nyugalmának és az üzletek jogszerű működésének biztosítására, de tudomásul veszik az önkormányzat jogalkotási igényét.
2009.09.08. 22:00
 
 
Több százan emlékeztek Marian Cozmára 27. születésnapján
Több százan emlékeztek mécsesek, gyertyák gyújtásával a február 8-án meggyilkolt Marian Cozmára, a román kézilabda válogatott és az MKB Veszprém játékosára, 27. születésnapján, kedden este Veszprémben. A gyilkosság helyszínétől, a Patrióta lokáltól mintegy harminc méternyire lévő mécsestartónál, Marian Cozma bekeretezett nagyméretű fényképénél (alatta e felirattal: Soha nem feledünk!), először a csendes megemlékezést szervező Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke, Remport Csaba helyezte el a szurkolók hatalmas koszorúját, amelynek közepén szegfűből, gerberából és ciklámenből állították össze a 27-es számot.
2009.09.08. 21:26
 
 
Balázs: az EU-biztos osztja a magyar véleményt a nyelvtörvény ügyében
Az EU igazságügyi biztosa szimpátiával fogadta, és sok tekintetben osztja a magyar véleményt a szlovák nyelvtörvény ügyében - mondta Balázs Péter külügyminiszter kedden este magyar újságíróknak, miután Brüsszelben megbeszélést folytatott Jacques Barrot-val. "Kértem, hogy képviselje is ezt a nézetét" - tette hozzá a magyar diplomácia irányítója. A francia Barrot azt tanácsolta neki, hogy az ügyben forduljon Magyarország az EU nyelvi sokszínűségért felelős biztosához, a román Leonard Orbanhoz. "Ezt meg is fogjuk tenni" - közölte Balázs, ám a diszkriminációmentesség szempontjával indokolta, hogy Barrot-nak is kifejtette a magyar álláspontot.
2009.09.08. 21:00
 
 
Javult Magyarország versenyképességének megítélése
Javult Magyarország versenyképességének megítélése a svájci Világgazdasági Fórum idei összeállítása szerint. Az évente kiadott Global Competitiveness Report (Globális versenyképességi jelentés) 131 országot tartalmazó 2009-2010-as rangsorában Magyarország az 58-ik helyre lépett elő a tavalyi 62-ikről. A térség országai közül Csehország, Lengyelország és Szlovákia megelőzte Magyarországot, Románia és Bulgária viszont hátrább került a rangsorban. A listát az idén Svájc vezeti, maga mögé utasítva a tavalyi első helyezett Egyesült Államokat. A sereghajtó idén is Burundi.
2009.09.08. 20:00
 
 
Támogatja Barroso újraválasztását a legnagyobb EP-frakció
Támogatja José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök újabb ötéves megbízatását az Európai Parlament legnagyobb képviselőcsoportja, a kereszténydemokrata-konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt. Ezt a korábban bejelentett álláspontot erősítette meg Joseph Daul frakcióvezető és maga Barroso is az elnöknek a képviselőcsoport előtti brüsszeli meghallgatását követően, kedden este. A második legnagyobb frakció, a szociáldemokraták vezetője, Poul-Nyrup Rasmussen ugyanakkor blogjában bírálta Barroso múlt héten bejelentett programját, mert az szerinte nem mutat eléggé a frakció követelte új irányvonal felé.
2009.09.08. 19:37
 
 
Magyar-portugál: Queiroz szerint a csapat készen áll a találkozóra
Még nem mondtunk le arról, hogy kijussunk a világbajnokságra - jelentette ki Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni budapesti világbajnoki selejtező előestéjén tartott sajtótájékoztatóján. "Mentálisan és fizikálisan is készen állunk a találkozóra. Alaposan tanulmányoztuk a magyarokat, tiszteljük őket, éppen ezért a maximumot fogjuk nyújtani" - mondta a korábban a Real Madridnál is dolgozó szakember a Puskás Ferenc Stadionban szerdán 20:45-kor kezdődő összecsapás felvezetéseként. Queiroz kitért azok elől a kérdések elől, amelyek csapata eddigi, a vártnál gyengébb eredményeinek okára irányultak.
2009.09.08. 19:14
 
 
Kumin Ferenc: még nem időszerű a magyar-szlovák államfői találkozó
A magyar oldal álláspontja, hogy amíg nem érkezik válasz korábbi diplomáciai jegyzékére, melyben az augusztus 21-ei incidensre kért a szlovák féltől magyarázatot, addig nem időszerű Sólyom László magyar és Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök találkozójáról tárgyalni - közölte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden. A SITA hírügynökség a szlovák elnöki hivatalra hivatkozva kedden azt jelentette: valószínűleg nem lesz a hét végén szlovák-magyar államfői találkozó, mert azt a magyar fél állítólag lemondta. Kumin Ferenc közölte, nem igaz, hogy lemondták volna a találkozót.
2009.09.08. 19:00
 
 
Obama: el kell kerülni a múltbeli egyensúlyhiány elemeit
A világ gazdasági vezetőinek olyan fenntartható növekedési pályát kell találniuk, amelyen elkerülhetők a múltbeli egyensúlyhiány elemei - hangsúlyozta a G20-csoport közelgő pittsburghi csúcstalálkozója előtt keddi nyilatkozatában Barack Obama amerikai elnök. Obama - aki személyesen is részt vesz a szeptember 24-25-i tanácskozáson - a húsz vezető ipari és felzárkózó gazdaság kormányfőinek találkozója előtt arra hívta fel a figyelmet: olyan szabályokról kell dönteni a fenntartható növekedés érdekében, amelyek megelőzhetik a bekövetkezett krízis megismétlődését.
2009.09.08. 18:31
 
 
Ficsor: az NBH-nál követtek el hibákat a romagyilkosságok felderítése során
A nemzetbiztonsági szolgálatoknak fontos szerepük volt az elkövetők felderítésében, de a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) követtek el olyan hibákat, amelyek nélkül hamarabb felmerülhetett volna a gyanúsítottak neve - ismertette a romagyilkosságok feltételezett elkövetőinek elfogása után általa elrendelt vizsgálat összefoglalóját Ficsor Ádám. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülése után a polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter a hibák között említette, hogy az NBH jogi főosztálya nem továbbított egy javaslatot, amely külsőengedély-köteles ellenőrzés kiterjesztésére vonatkozott. Megállapították azt is, hogy aki Debrecenben foglalkozott az üggyel, nem kellő alapossággal végezte a munkáját.
2009.09.08. 18:00
 
 
Szlovákiában tartózkodik a dalai láma
Szlovákiába érkezett kedden a dalai láma. A száműzetésben élő legfőbb tibeti szellemi és vallási vezetőt, aki három napot tölt Szlovákiában, a pozsonyi Ján Langos Alapítvány hívta meg. Az alapítvány szerdán az emberi jogokért és a demokráciáért folytatott évtizedes küzdelme elismeréseképpen díjjal tünteti ki a dalai lámát. A nap folyamán a dalai láma találkozik és megbeszélést folytat az ellenzéki pártok képviselőivel. A szlovák állam, a kormány és a koalíciós pártok képviselői nem találkoznak a dalai lámával. A sajtó szerint a kormányoldal képviselői attól tartanak, hogy találkozójuk a tibeti vallási vezetővel megrontaná a szlovák-kínai kapcsolatokat.
2009.09.08. 17:38
 
 
A környezetvédelmi teljesítményt mutató számot vezetne be az EU
Új mutatószámot tervez bevezetni az Európai Unió jövőre, hogy a bruttó hazai terméket (GDP) kiegészítve jobban követni lehessen elsősorban a környezetvédelmi teljesítményt - jelentette be az Európai Bizottság kedden. Sztavrosz Dimasz környezetvédelmi biztos közleményében a világ gyors változásával és a XXI. század új kihívásaival indokolta, hogy a múlt század első felében kidolgozott GDP mellett készítsenek más mutatókat is.
2009.09.08. 17:29
 
 
A Bundestag elfogadta a lisszaboni szerződést kiegészítő törvényeket
A német parlament kedden jelentősen bővítette saját beleszólási jogát az európai uniós szintű döntésekkel kapcsolatban. A Bundestag által elfogadott kiegészítő törvényekkel a berlini parlament eleget tett az alkotmánybíróság előírásának. A karlsruhei testület e törvények elfogadásához kötötte az EU szerkezeti reformjait megtestesítő lisszaboni szerződés ratifikálását. A felsőház (Bundesrat) szeptember 18-án szavaz a kiegészítő törvényekről, a jóváhagyás ott is biztosnak tűnik.
2009.09.08. 17:18
 
 
Uniós előírások miatt változik az áfa-törvény
Két uniós irányelv miatt elég nagy terjedelemben módosul januártól az áfa törvény, és hozzá kapcsolódva kismértékben változik az eva-, valamint az adózás rendjéről szóló törvény is - a javaslatot a pénzügyminiszter már benyújtotta a parlamenthez, az megtalálható az Országgyűlés honlapján is. Az unió célja, hogy a tagállamok közti szolgáltatásnyújtásnál az áfa fizetést a fogyasztás helyéhez kösse. A másik célkitűzés az, hogy - hasonlóan a termékértékesítéshez - a szolgáltatásokról is kell a jövőben éves összesítő nyilatkozatot adni. Az adó visszatérítést pedig teljesen elektronikus útra kívánja terelni az európai közösség.
2009.09.08. 17:00
 
 
Október 19-től megkezdődhet Karadzic pere
Október 19. már megfelelő dátum arra, hogy megkezdődjék Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető pere a délszláv háborús bűnök ügyében eljáró hágai nemzetközi törvényszéken (ICTY) - közölte kedden O-Gon Kwon bíró. Ez még nem a tárgyalás kezdetének hivatalos kitűzése. Csupán abban a kérdésben jelent döntést, hogy elég felkészülési időt kapott-e a védekezésre a háborús és emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolt Karadzic, aki a múlt héten 10 hónap halasztást kért. Arra hivatkozott, hogy a vád által összeállított iratokat elolvasni sem lehet hamarabb.
2009.09.08. 16:05
 
 
Nyilvánosak lesznek a BKV tanácsadói szerződései
A BKV belső ellenőrzése csütörtökre összeállít egy táblázatot a 2003. január 1-től napjainkig történt, 10 millió forintot meghaladó munkaviszony megszüntetéssel kapcsolatos juttatások kifizetéséről, amely tartalmazni fogja a menedzserszerződésekkel rendelkező aktív és passzív munkavállalókat is; az ugyanerre vonatkozó vizsgálat szeptember 30-ra készül el - közölte a BKV kedden. Ugyancsak szeptember 30-ig átfogó és részletes kimutatást készít a társaság a felügyelőbizottság számára a 2006. január 1. után kötött szakértői és tanácsadói szerződésekről, valamint az értékesítési és kommunikációs terület minden szerződéséről.
2009.09.08. 16:00
 
 
Fidesz: megbukott a kormány gazdaságpolitikája
Megbukott a magyar kormány gazdaságpolitikája - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője keddi sajtótájékoztatóján. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai is bizonyítják, hogy a kormány intézkedései egyetlen problémát sem tudtak megoldani - mondta a politikus. Magyarország csődben van, és a kormány rossz úton, rossz irányba halad - jelentette ki, hiszen növekszik az ország államadóssága, a munkanélküliség, és egyre nagyobb a gazdasági visszaesés. A politikus szerint a KSH adataiból kiderült az is, hogy a megszorítások feleslegesek voltak.
2009.09.08. 15:53
 
 
Oszkó: a költségvetési prioritások nem változnak
A 2010-es költségvetés alapprioritásai már nem változnak, mivel ezek a magyar gazdaság helyzetéből szükségszerűen következnek - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén. A pénzügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés kiemelt területei közé tartozik a közbiztonság, az egészségügy és a foglalkoztatás, ahol emelkednek az előirányzatok az ideihez képest. Oszkó Péter emlékeztetett arra, hogy a 2010-es büdzsében 400 milliárd forinttal kevesebb bevétellel számolnak, így ekkora megtakarításra van szükség, amelynek felét a központi költségvetésből "fedezik".
2009.09.08. 15:24
 
 
Valószínűleg nem lesz szlovák-magyar államfői találkozó
Valószínűleg nem lesz a hét végén szlovák-magyar államfői találkozó, mert azt a magyar fél állítólag lemondta - jelentette kedden a SITA hírügynökség a szlovák elnöki hivatalra hivatkozva. A korábbi bejelentések szerint Ivan Gasparovicnak és Sólyom Lászlónak a visegrádi négyek államfőinek hétvégi lengyelországi csúcstalálkozóján kellett volna magyar kezdeményezésre külön megbeszélést tartania. Marek Trubac, a szlovák államfő szóvivője szerint Pozsony támogatta a magyar kezdeményezést és a budapesti szlovák nagykövet útján jelezte Sólyomnak, hogy Gasparovic szívesen találkozna vele. A magyar elnök válasza negatív volt - írja a SITA.
2009.09.08. 15:16
 
 
A német nők egynegyeddel kevesebbet keresnek, mint a férfiak
A német vállalatoknál a nők átlagosan egynegyeddel kevesebbet keresnek, mint a férfiak, a közszférában ennél kisebb a különbség. A német statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint tavaly a negyedik negyedévben a nők fizetése átlagosan 23 százalékkal volt alacsonyabb a magánszférában, mint a férfiaké. A közszférában dolgozóknál ez a különbség csak 7 százalékot tett ki. A statisztikai adatok szerint a nők átlagosan bruttó 15,08 eurót kerestek óránként, a férfiak 19,50 eurót, a közszférában 17,57 és 18,89 eurót. Az elemzők szerint a különbség elsősorban abból adódik, hogy a nők gyakran helyezkednek el rosszul fizetett állásokban.
2009.09.08. 14:45
 
 
Hangosabbak lesznek az elektromos autók a vakok érdekében
A hibrid vagy az elektromos autók egyik jellemző tulajdonsága, hogy szinte hangtalanok - és épp ettől válnak veszélyessé a vak gyalogosok számára. A japán kormány autógyártók, a vakok szervezetei és fogyasztói csoportok bevonásával június óta keresi a megoldást a mind komolyabb visszhangot keltő problémára. A létrehozott testület abból indul ki, hogy az autóknak valamilyen hangot vagy jelzést kellene kiadniuk, amely figyelmezteti a vak gyalogosokat. A javaslatok között szerepel motorhang és a telefoncsengésre emlékeztető zenei dallam is. Az év végére tervezik a fejlesztési elképzelés előterjesztését. A végrehajtás azonban törvényi változásokat is igényel majd.
2009.09.08. 14:27
 
 
Egy hétig lehet még igényelni diákhitelt
Egy hetük maradt igénylésük leadására azoknak a felsőoktatásban tanulóknak, akik eddig még nem kértek diákhitelt, de már az első kifizetési napon, október 15-én pénzhez szeretnének jutni - közölte Őri András kommunikációs igazgató kedden az MTI-vel. Ez a pénzösszeg maximum 200 ezer - a költségtérítéses hallgatók számára 250 ezer - forint is lehet. Az októberi kifizetéshez szeptember 15-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. Az igénylőknek be kell iratkozniuk addig tanintézetükbe is, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beiratkozott hallgató kaphat - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
2009.09.08. 14:00
 
 
Kézilabda: Radulovics Bojana újrakezdte
Újra kézilabdázik Radulovics Bojana, a világ legjobbjának kétszer is megválasztott átlövő. A 36 éves játékos kedden délelőtt erőnléti edzésen vett részt a Dunaújvárosnál, és délután lesz hosszú idő után az első labdás tréningje. "Fiammal visszaköltöztünk Győrből Dunaújvárosba, és a sérülésem már a múlté. Lefogytam kilenc kilót, és megint várom az edzéseket. Megpróbálok segíteni a nehéz körülmények között szereplő klubomnak" - mondta az MTI-nek a 2000-ben olimpia, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó. "Azt még nem tudom, mikor játszok mérkőzésen. Kérdés, hogy a karom mennyire bárja a terhelést."
2009.09.08. 13:54
 
 
Túlkínálat van a gabonapiacon
Túlkínálat és alacsony árak jellemzik a magyar gabonapiacot, amely gyakorlatilag "befagyott" - értettek egyet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) Gabonatermesztők Országos Választmányának budapesti tanácskozásának szakemberei. A pangás nemcsak Magyarországra jellemző, a világpiacon is hasonló a helyzet - mondta Török Sándor, az Agrocont Zrt. elnöke. Példaként említette, hogy az étkezési búza és a kukorica ára Franciaországban 122-127 euró körül van tonnánként. Magyarországon ennél mintegy 25-30 euróval alacsonyabb: a belföldi ár a kukoricánál 24-26 ezer, míg az étkezési búzánál 25-27 ezer forint körüli.
2009.09.08. 13:52
 
 
Mary J. Blige is fellép a bécsi Jacko-emlékkoncerten
A többszörös Grammy-díjas Natalie Cole, Chris Brown rapper és Mary J. Blige soulénekesnő a bécsi Michael Jackson-emlékkoncert eddigi húzónevei. Eddig 17 fellépővel sikerült megállapodni, Cole, Brown és Blige mellett többek között a Sister Sledge együttessel és Akon hiphop dalszerző-énekessel. A tervek szerint összesen mintegy 25 előadó lép majd színpadra szeptember 26-án - jelentették be a szervezők kedden Bécsben. Mindannyian a június 25-én elhunyt Jackson nagy slágereit adják majd elő, mint a Thriller, a Billie Jean vagy a Black or White című dalok. Még a héten nyilvánosságra hozzák további fellépők nevét is.
2009.09.08. 13:42
 
 
A brit nők lábukat áldozzák a cipő divat oltárán
Sem a kényelem, sem a célszerűség, de még a kínzó lábfájdalom sem számít sok brit nő számára, ha olcsón megvásárolható és divatos cipőről van szó - derült ki egy brit egészségügyi szervezet felméréséből. A brit Pedikűr Szövetség (SCP) közlése szerint az angol nők több mint egyharmada vásárolt olyan cipőket az idei nyárvégi leárazásokon, amelyekről eleve tudták, hogy nem jó a lábukra. Egy kétezer ember körében végzett felmérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a megkérdezettek 80 százaléka szenved a cipődivat "szorításától". Kiderült, hogy nem csupán a nők, hanem a férfiak durván egyötöde is hajlamos arra, hogy rossz méretű cipőbe kényszerítse a lábát.
2009.09.08. 13:39
 
Európa Tanácshoz fordult a magyarországi helyzet miatt a Wiesenthal központ
A Simon Wiesenthal Központ (SWC) arra kéri az Európa Tanácsot (ET), hogy állítson fel vizsgálóbizottságot "a fasiszta vírus magyarországi terjedésének megállítására". Shimon Samuels, az SWC nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója hétfőn levelet küldött az ET miniszteri bizottsága elnökének, Samuel Zbogar szlovén külügyminiszternek és az ET ideiglenes főtitkárának, Maud de Boer-Buquicchiónak. Az igazgató a levélben hangsúlyozta: "Miközben a II. világháború kitörésének 70. évfordulóján emlékezünk, a háború tanulságaival éppen azokon a helyeken és országokban dacolnak, ahol a holokauszt történt."
2009.09.08. 13:30
 
 
A sportbizottság támogatja a 6+5-ös szabályt a futballban
Az Országgyűlés sport- és turisztikai, valamint a külügyi és határon túli magyarok bizottsága keddi közös ülésén támogatta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közös törekvését abban, hogy a sport sajátos jellege miatt nagyobb szerepet kapjon az Európai Unióban. A két testület ugyancsak mellé állt a FIFA azon elképzelésének, hogy az utánpótlás-nevelés és a labdarúgás nemzeti érdekeinek védelme érdekében az EU tagországaiban vezessék be a 6+5-ös szabályt, mely szerint a nemzeti futballbajnokságok mérkőzésein minden csapatban egyidőben legalább hat hazai nemzetiségű játékosnak kell a pályán lennie.
2009.09.08. 13:25
 
 
Magyar-portugál vb-selejtező: megérkezett Budapestre a vendég csapat
Kora délután megérkezett Budapestre a portugál labdarúgó-válogatott, amely szerdán 20:45 órától játszik világbajnoki selejtezőt a magyar csapattal. A portugál keret: Kapusok: Beto (FC Porto), Eduardo (Braga), Rui Patricio (Sporting Lisboa). Hátvéd: Jose Bosingwa (Chelsea), Bruno Alves (FC Porto), Jose Castro (Deportivo La Coruna), Miguel (Valencia), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Chelsea), Rolando (FC Porto). Középpályás: Deco (Chelsea), Duda (FC Sevilla), Joao Moutinho (Sporting Lisboa), Maniche (1. FC Köln), Miguel Veloso (Sporting Lisboa), Raul Meireles (FC Porto), Tiago (Juventus). Csatárok: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Liedson (Sporting Lisboa), Nani (Manchester United), Nuno Gomes (Benfica), Simao Sabrosa (Atlético Madrid).
2009.09.08. 13:20
 
 
Kiss Péter: csaknem nyolcezren kaptak már a krízisalapból
Eddig csaknem nyolcezer család kapott átlagosan 37 ezer forintos támogatást az augusztus elején indult krízisalapból - közölte Kiss Péter társadalompolitikai miniszter kedden az MTI-vel. Kiss elmondta: a legutolsó adatok szerint a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságokhoz összesen több mint 12 ezer kérelem érkezett, s naponta 800-1000 megkeresést regisztrálnak országszerte. Eddig 7.876 családnak ítélték meg az egyszeri támogatást, amelynek összege átlagosan 37 ezer forint volt - hangsúlyozta a tárcavezető. Kiemelte, hogy a krízisalapból összesen mintegy 300 millió forintot használtak fel eddig.
2009.09.08. 13:00
 
 
Egyesítené brit leányvállalatait a Deutsche Telekom és a France Télécom
Vegyes vállalatban egyesítené brit leányvállalatait a Deutsche Telekom és a France Télécom - jelentette be a német vállalat kedden. Az új vállalatban 50-50 százalékot birtokolna a két cég. Az egyesülésről szóló megállapodást várhatóan október végén írják alá. A Deutsche Telekom brit leánycége és a France Télécom Orange UK leányvállalatának egyesülése erősítheti a szinergiákat. A France Télécom számára ez jó lehetőség arra, hogy megerősítse pozícióját a kiélezett versenyben a brit piacon anélkül, hogy fizetne vagy több hitelt venne fel.
2009.09.08. 12:45
 
JP Morgan: stabilizálódik a magyar ipar, jövőre GDP-növekedés várható
A magyar ipar teljesítményének stabilizálódására utalnak a kedden közzétett legújabb ipari termelési adatok, mondták londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint a magyar gazdaság egésze - az eddig várt visszaesés helyett - jövőre már növekedni fog. A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének elemzői a júliusi ipari adatsort kommentálva kiemelték: jóllehet az éves összevetésű termelési érték 19,4 százalékkal csökkent a júniusi 18,8 százalékos éves mínusz után, ennek azonban a ház nem tulajdonít túlzott jelentőséget.
2009.09.08. 12:33
 
 
BL: péntektől lehet Budapesten jegyet venni a Debrecen hazai meccseire
Debrecenben már kedden megindult a jegyértékesítés, Budapesten pedig péntektől lehet belépőket vásárolni a DVSC labdarúgócsapatának hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseire. A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a fővárosban a Syma-csarnok pénztárai 10-18 óráig lesznek nyitva, és amint azt a csapat a múlt héten nyilvánosságra hozta, egyelőre jegyet csak az Olympique Lyon elleni szeptember 29-i mérkőzésre, illetve a három hazai találkozóra érvényes bérletet lehet vásárolni.
2009.09.08. 12:08
 
 
Borúlátóan ítéli meg a munkaerőpiacot a Manpower
A magyarországi munkaadók mindössze 10 százaléka számít a munkaerő növekedésére az idén a negyedik negyedévben, 14 százalék viszont visszaesést prognosztizál, ami a mínusz 4 százalékos Manpower Munkaerő-piaci Mutató alapján borúlátó előrejelzés, de nem rosszabb a harmadik negyedévi várakozásnál - olvasható a Manpower legfrissebb felmérésében. A munkaerő-piaci szolgáltatásokkal foglalkozó cég a 774 munkaadó bevonásával végzett reprezentatív felmérés alapján a Közép-Dunántúlon jelez előre jelentős romlást: mínusz 17 százalék, 12 százalékponttal rosszabb a harmadik negyedévre vonatkozó előrejelzésnél.
2009.09.08. 12:03
 
 
Sólyom László Szili Katalint fogadta
Csaknem egyórás búcsúlátogatáson fogadta Sólyom László köztársasági elnök Szili Katalint, az Országgyűlés távozó elnökét kedden Budapesten, a Sándor-palotában. A tisztségéből jövő hétfőn távozó házelnök kilenc órakor érkezett az államfő hivatalába, majd tíz óra előtt pár perccel távozott. A Köztársasági Elnöki Hivatal a találkozóról később kiadott közleménye szerint az Országgyűlés távozó elnöke az őszi parlamenti ülésszak menetrendjéről, házelnöki munkája eredményeiről és jövőbeli terveiről tájékoztatta az államfőt. Szili az MTI kérdésére korábban elmondta, részben búcsúlátogatásra megy a köztársasági elnökhöz, de áttekintik az őszi parlamenti ülésszakhoz kapcsolódó fontosabb kérdéseket is.
2009.09.08. 12:00
 
 
Alkotmánybírósághoz fordul a KDNP a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény miatt
Ismét Alkotmánybírósághoz fordul a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény miatt, kérve annak megsemmisítését - jelentette be Rubovszky György, a KDNP frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján. A kereszténydemokraták szerint a törvény két szempontból is alkotmányellenes: egyrészt a bejegyzett élettársi kapcsolat elnevezés alatt gyakorlatilag a házasság intézményét biztosítja az azonos neműek számára, másrészt a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményének tartalmát "generális utalószabállyal" határozza meg, amely sérti a jogbiztonság követelményét.
2009.09.08. 11:45
 
 
F1: Massa szerint Button nem bírja a nyomást
Felipe Massa (Ferrari) szerint a Forma-1-es világbajnoki sorozatot vezető brit Jenson Button (Brawn GP) a rá nehezedő nagy nyomás miatt teljesített gyengén az utóbbi futamokon, s ha nem tud javulni, elveszítheti a vb-címet. A júliusi Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedett brazil pilóta a brit Guardian című lapnak adott interjújában nem titkolta, hogy Button csapattársának, Rubens Barrichellónak szurkol, s könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy jelenleg második honfitársa behozza 16 pontos hátrányát. Jenson Button az idei sorozat első hét versenyéből hatot megnyert, s óriási előnyre tett szert riválisaival szemben, így annak ellenére fölényesen vezeti a vb-t, hogy az utóbbi öt viadalon összesen csak 11 pontot gyűjtött.
2009.09.08. 11:40
 
 
Nem mindenkinek egyformán hasznos a testmozgás
Az életkortól és az etnikai hovatartozásától is függ, hogy mekkora egészségügyi haszon származik a testmozgásból - állapította meg egy amerikai vizsgálat. Az elemzés 15 ezer fekete és fehér bőrű férfi, valamint nő adatait dolgozta fel, akiket közel húsz éve követnek nyomon egy nagy egészségügyi felmérés keretében. Az Észak-Karolinai Egyetem munkatársa és kutatótársai azt is megállapították, hogy a több testmozgás csökkenti az ártalmas, LDL koleszterin szintjét is, ám ez csak a fehérekre volt érvényes. A vizsgálódók szerint az aktivitás növelése javította az ártó koleszterin szintjét a nőknél, de a férfiaknál nem.
2009.09.08. 11:28
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982[1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

agyvérzés I Alzheimer-kór I anorexia I asztma I bélszindróma I cukorbetegség I gyulladás I hasnyálmirigy-betegségek I immunrendszer I influenza I ingyenes szűrőnap I lázcsillapítás I leukémia I madárinfluenza I megfázás I mellrák I migrén I pajzsmirigy-alulműködés I pajzsmirigy-túlműködés I Parkinson-kór I Pneumococcus védőoltás I rákgyógyítás I rákos beteg I sárgaság I sertésinfluenza I szén-monoxid mérgezés I szénanátha I tüdőrák I vérszegénység

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista