2018. január 21., vasárnap - Ágnes
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Betegség ››  migrén
12 találat
 
A migrénesek agyának más a szerkezete
Szerkezeti különbségek mutathatók ki a migrénes betegek és az egészséges emberek agya között - állítja meg egy dán tanulmány.
2013.08.29. 12:39
 
Hondurasi-brit professzor kapta a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetést
Sir Salvador Moncada professzor, a londoni Wolfson Institute for Biomedical Research igazgatója kapta idén a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetést; a hondurasi születésű tudós csütörtökön Debrecenben vette át a díjat Paragh Györgytől, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) elnökétől.
2011.11.24. 14:41
 
 
Hőségriadó: Ma tetőzik a hőség
Ma tetőzik a hőség, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnap is az ország nagy részére kiadta a legmagasabb, vagyis harmadfokú, a többi területre pedig a másodfokú figyelmeztető előrejelzést. A hőmérséklet délután 33-38, késő este 23-30 Celcius-fok között alakulhat.
2011.07.10. 10:01
 
Sok migrénben szenvedő ember megérzi, hogy jön a roham
A migrénesek egyharmada akár egy nappal a rosszullét előtt érzi, hogy jön a roham - hangzott el az Amerikai Fejfájás Társaság 53. kongresszusán, amelyen a világ minden tájáról mintegy félezer szakértő találkozott Washingtonban, hogy megvitassa a döntően migrénnel kapcsolatos legújabb tudományos kérdéseket. Az Egyesült Államokban 36 millió ember szenved ebben az igen fájdalmas, rohamokban jelentkező betegségben, többen, mint asztmában és cukorbetegségben együtt. A migrénesek előérzete, szaknyelven aura igen sokféle lehet: látászavarok, cikk-cakk vonalak, vakfoltok, beszédzavar, vagy hányinger, sőt hányás is.
2011.06.15. 09:20
 
 
A migrén nem károsítja az agyat
Jó hír a krónikus migréntől szenvedőknek, hogy e hosszan tartó, erős fejfájásnak még a legsúlyosabb formája sem okoz károsodást az agynak. "Ez csaknem mindig az első kérdés, amit a migrénes páciensek feltesznek" - mondta Christophe Tzourio, a párizsi Pierre és Marie Curie Egyetem kutatója, akinek tanulmánya a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban jelent meg. A migrén minden kilencedik felnőttet érint, okai még tisztázatlanok, de vélhetően valamiképpen az agyi erek játszanak szerepet az állapot kialakulásában.
2011.01.21. 09:30
 
 
Az orvosmeteorológusok szerint a hidegfront ingerlékenységet, fejfájást okozhat
A hidegfront ingerlékenységet, fejfájást, rossz közérzetet okozhat az orvosmeteorológusok szerint; az országba csütörtök hajnalban megérkezett hideg növelheti a baleseti kockázatot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett orvosmeteorológiai jelentés szerint a viharos széllel érkező erős hidegfront hatására ingadozhat a vérnyomás, egyesek ingerlékenyebbek lehetnek. Sokan fejfájással, migrénnel, ingerlékenységgel, rossz közérzettel reagálnak a hidegfrontra. A front különösen a szívbetegek, a kismamák és a reumatikus betegségekben szenvedők számára lehet megterhelő.
2010.12.09. 11:30
 
 
A hajnali szex a legegészségesebb!
Nem kell ürügy a reggeli összebújáshoz, az elméleti ismeretek birtokában most már ideje akcióba lépni.
2010.11.22. 13:47
 
 
Először találtak genetikai kapcsolatot a migrén gyakori formájánál
Egy nemzetközi kutatócsoport először azonosított olyan örökletes, genetikai kockázati tényezőt, amely a migrén gyakori típusával van összefüggésben.
2010.08.31. 09:47
 
 
A nők gyakrabban szenvednek fejfájástól
A fejfájás nem csak kifogás, a nők valóban többször szenvednek tőle, mint a férfiak - állapította meg egy amerikai kutatás. Egy vezető pszichológus felfedezte, hogy a nőknél a krónikus fájdalom, ideértve a fejfájást is, tovább tart, gyakoribb és intenzívebb, mint a férfiak esetében. Jennifer Kelly, az amerikai Atlanta Centre for Behavioural Medicine munkatársa, aki mindkét nemmel dolgozik, emlékeztetett arra, hogy korábbi tanulmányokból kiderült, a nők 50 százalékkal nagyobb eséllyel szenvednek fej-, nyak-, váll-, térd- és hátfájástól. Hozzátette azt is, a nőknél két és félszer olyan gyakori a migrén, mint a férfiaknál.
2010.08.15. 11:15
 
 
A közlekedést is veszélyesebbé teszi a melegfronti hatás
A közlekedést is veszélyesebbé teszi a csütörtökön tapasztalt felmelegedés, illetve melegfronti hatás - mondta Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa csütörtökön. A meteorológust annak kapcsán kérdezte az MTI, hogy csütörtökön több olyan baleset is történt az országban, amely a sofőr rosszulléte miatt következett be. Jelenleg melegfronti hatással kell számolni Magyarországon, emiatt az emberek fáradékonyabbak lehetnek, illetve kísérő tünet lehet a fejfájás, szédülés, migrén, aluszékonyság - mondta Vadász Vilmos, hozzátéve: minden embernél mások lehetnek a tünetek, és azok erőssége is változó.
2010.02.25. 17:45
 
 
Évente százmillió légi utasnak fájdul meg repülés közben a feje
Évente mintegy százmillió légi utasnak fájdul meg a feje repülés közben - számolták ki izraeli kutatók. A haifai Bnai Zion Egészségügyi Központ kutatói vizsgálatukba 906 olyan férfit és nőt vontak be, akik egy alkalomnál többször repültek. Mint kiderült, 5,7 százalékuknál a légi út során megfájdult a feje. Abból kiindulva, hogy évente világszerte a légi járatokon mintegy 3,3 milliárd hely van, s ezek kihasználtsága eléri a 70 százalékot, az izraeli kutatók számítása szerint mintegy 100 millió embernél alakul ki a repülőút alatt fejfájás.
2008.08.31. 14:12
 
 
Csík- és pöttytilalmas óvoda
Megtiltotta csíkos vagy pöttyös ruhák viseletét egy óvoda Svédországban, mert egy alkalmazottjának migrént okoz a látvány. Nem csak a gyerekek, hanem az óvónők sem hordhatnak csíkos és pöttyös ruházatot. "Megértem a migrénes óvónőnk problémáját, szükség van munkájára, ezért rendeltem el az öltözködési szabályt" - mondta az óvoda vezetője. Az illetékes hatóság meglepetésének adott hangot a rendelkezésről. Egészségügyi szakértők szerint valóban vannak olyan emberek, akik rendkívül látványérzékenyek és kínzó fejfájást kaphatnak csíkos, vagy más rikító ruháktól.
2008.02.15. 10:31
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

agyvérzés I Alzheimer-kór I anorexia I asztma I bélszindróma I cukorbetegség I gyulladás I hasnyálmirigy-betegségek I immunrendszer I influenza I ingyenes szűrőnap I lázcsillapítás I leukémia I madárinfluenza I megfázás I mellrák I migrén I pajzsmirigy-alulműködés I pajzsmirigy-túlműködés I Parkinson-kór I Pneumococcus védőoltás I rákgyógyítás I rákos beteg I sárgaság I sertésinfluenza I szén-monoxid mérgezés I szénanátha I tüdőrák I vérszegénység

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML