2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Betegség ››  leukémia
14 találat
 
A leukémia legrégebbi ismert esetét azonosították
A leukémia legrégebbi ismert esetét azonosították a Tübingeni Egyetem kutatói egy hétezer éves női csontváz vizsgálata során.
2015.09.07. 10:59
 
Az utolsó mamutok közül sok született szám feletti bordával
Az utolsó mamutok közül sok született szám feletti bordával - derült ki egy holland tanulmányból.
2014.03.26. 15:00
 
Leukémiás sejteket pusztító vegyületet hoztak létre japán tudósok
A heveny falósejtes fehérvérűség (AML) kialakulásáért és a felgyógyulás utáni kiújulásért felelős sejteket elpusztító módszert fejlesztettek ki japán tudósok.
2013.04.18. 15:35
 
A leukémia genetikai eredete már a magzatban megtalálható
Leukémiában szenvedő egypetéjű ikrek teljes génállományának szekvenálásával brit kutatók megállapították, hogy a betegséget előidéző első génmutáció már a méhben lévő magzatban megtalálható.
2013.04.09. 21:14
 
Felmérték a dohányzás miatti rákos esetek számát tíz európai országban
Tíz európai országban évente 270 ezer dohányzás által okozott rákos esetet diagnosztizálnak - állapították meg az EPIC elnevezésű uniós kutatásban.
2012.11.29. 13:36
 
Először engedélyezte génterápiás eljárás forgalomba hozatalát az Európai Bizottság
Első alkalommal engedélyezte az Európai Bizottság egy génterápiás eljárás forgalomba hozatalát, ami korszakalkotó pillanatot jelent az új gyógyászati területen.
2012.11.05. 09:51
 
A gyerekkori leukémia korai diagnózisát segítheti a tumormarker-kutatás
Nemzetközileg is egyedülálló vizsgálatsorozatot kezdenek a gyerekkori leukémia jelzőanyagainak meghatározására magyar szakemberek - tudatta az MTI-vel szerdán a kutatást támogató Daganatos Gyermekekért Alapítvány.
2011.07.06. 18:32
 
Keressük a rizikót - Genomikai kutatótúra a Semmelweis Egyetemen
A személyre szabott orvoslásé a jövő - hangzott el a Semmelweis Egyetem (SE) Molekuláris Neurológiai Klinikai és Kutatási Központ Keressük a rizikót elnevezésű hétfői rendezvényen.
2011.07.04. 19:36
 
 
A leukémia kiújulását akadályozhatja meg egy új felfedezés
Brit kutatók egérkísérletekben elért felfedezése hozzájárulhat ahhoz, hogy a későbbiekben megakadályozzák az akut leukémia egyik legagresszívabb formájának kiújulását - közölte pénteken a BBC hírportálja. A londoni King's College kutatói állatkísérletekben megtalálták a módját, hogy elpusztítsák azokat az őssejteket, amelyek fenntartják a potenciálisan halálos vérrákot, miután kiderült, hogy két meghatározott fehérje termelődésének visszaszorítása leállítja a leukémia őssejtek növekedését.
2011.06.03. 14:10
 
 
Emelkedik az európai nők tüdőrákos halálozása
A tüdőrákos halálozás a nők körében csaknem minden európai országban emelkedik - derült ki a legújabb nemzetközi kutatásból, amelynek eredményeit az Annals of Oncology című folyóiratban tették közzé szerdán. A kutatók az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1970 és 2007 közötti daganatos halálozási adatait elemezték, hogy megjósolják az idei rákos letalitási mutatókat. Becsléseik szerint 2011-ben Európa 1,3 millió lakosa huny el daganatos betegségben, ez 6 százalékos csökkenést jelent a nők és 7 százalékos apadást a férfiak esetében.
2011.02.09. 13:30
 
 
Sikeres őssejtbeültetés Miskolcon
Megtörtént az első sikeres, Magyarországon tárolt őssejttel végzett transzplantáció Miskolcon, a megyei kórház gyermek-egészségügyi központjában. Egy másfél éves, leukémiás kislányba ültették be a testvérének köldökzsinórvéréből kinyert őssejtet - jelentette be Nagy Kálmán, az intézmény gyermekonkológiai és csontvelő-transzplantációs osztályának osztályvezető főorvosa. Először mentettek életet Magyarországon privát őssejtbankban tárolt őssejt beültetésével. A műtét szeptemberben történt, a beültetett őssejt a beteg kislány testvérének köldökzsinórvéréből származott. A kislány teljesen egészséges, a transzplantáció minden szempontból sikeresnek tekinthető, a leukémia eltűnt a szervezetéből.
2010.12.17. 15:45
 
Ryan O'Neal megkérte a haldokló Farrah Fawcett kezét
Közel 40 évvel ezelőtt egy világot ríkatott meg Ryan O'Neal a Love Story című film tragédiájával: kedvesét, akit Ali McGraw alakított, gyógyíthatlan betegség ölte meg szerelmük beteljesülésekor. Az amerikai színész most a valóságban is újraéli ezt: élettársa, Farrah Fawcett rákbetegségének végső stádiumába jutott. O'Neal bejelentette: feleségül veszi őt. "Farrah életem szerelme. Nem tudom elképzelni az életemet nélküle. A rák alattomos betegség" - mondta a színész az ABC televíziónak adott interjúban.
2009.06.23. 10:25
 
 
Szőlővel a fehérvérűség ellen
Szőlőszemekből készült kivonattal sikerült amerikai kutatóknak elpusztítani leukémiasejteket, ami új utat jelenthet a rosszindulatú daganatos betegségek kezelésére. A sejttenyészetben végzett vizsgálatok eredményeit a Clinical Cancer Reports szakfolyóirat januári száma közölte. A szőlőben sok antioxidáns anyag van. Az egyik legismertebb alkotóelem, a rezveratrol szív- és érrendszeri betegségek elleni védőhatásáról sok biztató adat vált ismertté. Jórészt a rezveratrolnak tulajdonítják a vörösbor szívvédő tulajdonságát, bár olyan adagnak az emberi szervezetbe juttatásához, mint amilyet az állatkísérletekben eredménnyel alkalmaztak, naponta többezer palack bor megivására volna szükség.
2009.01.16. 07:56
 
Áttörés a leukémia gyógyításában
Brit kutatók azonosították azt a sejtet, amely szerintük elindítja a leukémiához vezető folyamatot. A kutatókat egy ikerpár, két kislány esete segítette.
2008.01.18. 22:07
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

agyvérzés I Alzheimer-kór I anorexia I asztma I bélszindróma I cukorbetegség I gyulladás I hasnyálmirigy-betegségek I immunrendszer I influenza I ingyenes szűrőnap I lázcsillapítás I leukémia I madárinfluenza I megfázás I mellrák I migrén I pajzsmirigy-alulműködés I pajzsmirigy-túlműködés I Parkinson-kór I Pneumococcus védőoltás I rákgyógyítás I rákos beteg I sárgaság I sertésinfluenza I szén-monoxid mérgezés I szénanátha I tüdőrák I vérszegénység

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML