2019. szeptember 18., szerda - Diána
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Betegség ››  anorexia
10 találat
 
A véltnél gyakoribb az evészavar a fiatal fiúknál és férfiaknál is
Az evészavart leginkább fiatal nők betegségének tartják, ám egy új kutatás szerint a korábban véltnél gyakoribb a fiatal fiúknál és férfiaknál is.
2013.11.06. 15:23
 
Genetikai oka is lehet az anorexiának egy amerikai kutatás szerint
Egy amerikai kutatás szerint genetikai oka is lehet az anorexiának, amelyről eddig sok szakember azt feltételezte, hogy kizárólag társadalmi és pszichológiai nyomás váltja ki.
2013.09.13. 16:25
 
Mediawave - Április végén kezdődik a fesztivál Komáromban
Április 30-án indul a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét a komáromi Monostori erődben. A május 4-éig tartó fesztivál programjain hangsúlyos szerepet kapnak a nők, valamint a nőiség.
2013.04.16. 13:58
 
A Scala tagadta az anorexiavádakat
A milánói Scala operaház balettiskolája cáfolta egy elbocsátott balerina vádjait, miszerint a növendékek krónikus táplálkozási problémákkal küzdenek.
2012.02.09. 11:06
 
A fiúkat sem kíméli a bulimia
Már a tízes éveik elején járó fiúk is a bulimiához fordulnak, ha fogyni akarnak - állítják a legújabb tanulmányok, amelyek szerint az étkezési zavar mára jóval elterjedtebbé vált a kamaszkor küszöbén álló fiúk, mint a lányok körében.
2011.06.18. 11:35
 
 
Honlapok százai reklámozzák az étkezési zavarokat
Honlapok százai adnak tanácsokat az étkezési zavarokkal küzdőknek, hogyan adjanak le minél többet, miként rejtsék el anorexiájukat hozzátartozóik elől, vagy éppen hogyan hánytathatják meg magukat a leghatásosabban - állapította meg egy amerikai tanulmány. A tanulmány szerint a vizsgált internetes oldalak 91 százaléka szabadon hozzáférhető, 85 százalékuk az anorexiát reklámozza, gyakran csontsovány hírességek képeivel illusztrálva a javaslatokat. Nyolcvanhárom százalékuk konkrét tippeket ad az anorexiásoknak és a bulimiásoknak, 38 százalékuk pedig ahhoz is tanácsokkal szolgál, hogyan lehet elszakadni a túlzottan karcsú szépségideáltól.
2010.06.20. 10:30
 
 
A csont-és-bőr anorexiások csontja zsírral van tele
A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nők testében is sok a zsír, a csontjaikban. Az egyik legkorszerűbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepő eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte. Catherine Gordon és munkatársai 20 anorexiás lány csontrendszerét vizsgálták. A riasztóan lefogyott, fiatal nők térdizületének képét ugyanannyi azonos korú, egészséges lány felvételeivel hasonlították össze. Az anorexiás lányok csontjaiban sokkal több zsír halmozódott föl, mint normál súlyú társaikéban. Sőt a csontsovány anorexiások alsó végtagjának csontjaiban fele annyi ép csontvelőt láttak, mint az egészséges lányok izületi rendszerében.
2010.02.27. 11:15
 
 
A tesztoszteron védhet az étkezési rendellenességektől
Kisebb az étkezési zavarok kialakulásának valószínűsége azoknál a fiatal nőknél, akik születésük előtt tesztoszteronnak voltak kitéve - állítják michigani kutatók. A kutatási eredmény azt a feltételezést erősíti, hogy az anorexia és a bulímia kialakulásában nemcsak a környezeti hatásoknak, de biológiai tényezőknek is szerepe van. A Michigani Állami Egyetem kutatóinak most folyó vizsgálatában 538 ikerpár vesz részt. Megállapították, hogy azoknak a nőknek, akik hímnemű ikertestvérükkel voltak együtt az anyaméhben, kisebb a kockázatuk az étkezési rendellenességek kialakulására, mint az egypetéjű, nőnemű ikreknek.
2008.07.07. 19:45
 
 
A francia divatipar az anorexia ellen
Anorexiaellenes dokumentumot írt alá a francia divatszakma több fontos csoportja, amelyben többek között hitet tettek a "különböző testalkatok képviselete" mellett és megfogadták, hogy nem népszerűsítik az emberek előtt az ultravékony ideált. A nemzetközi divatszakma számos súlyos bírálatot kapott az ultravékony modellek foglalkoztatása miatt, ami a szakértők szerint jelentősen hozzájárult az anorexia terjedéséhez. A súlyos egészségkárosodást okozó táplálkozási zavar ellen több kormány próbált tenni: Olaszországban felvilágosító program indult a helyes táplálkozásról, a madridi és a milánói divatshow-n pedig elrendelték, hogy bizonyos testtömegindex alatt nem léphet a kifutóra egyetlen modell sem.
2008.04.10. 13:22
 
Anorexiára való hajlam - már az anyaméhben kialakul?
Az anorexiára való hajlam már az anyaméhben kialakulhat - erre a meggyőződésre jutottak egy ikrekkel kapcsolatos tanulmányt elemző tudósok az étkezési rendellenesség eredetét kutatva.
2007.12.06. 11:02
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

agyvérzés I Alzheimer-kór I anorexia I asztma I bélszindróma I cukorbetegség I gyulladás I hasnyálmirigy-betegségek I immunrendszer I influenza I ingyenes szűrőnap I lázcsillapítás I leukémia I madárinfluenza I megfázás I mellrák I migrén I pajzsmirigy-alulműködés I pajzsmirigy-túlműködés I Parkinson-kór I Pneumococcus védőoltás I rákgyógyítás I rákos beteg I sárgaság I sertésinfluenza I szén-monoxid mérgezés I szénanátha I tüdőrák I vérszegénység

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista