2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Bank ››  Volksbank
28 találat
 
Devizapiac - Romániában ideiglenesen a tavalyi árfolyamon törleszthetnek a Volksbank frankhitelesei
A tavaly december 31-én érvényes árfolyamon fizethetik három hónapig törlesztőrészleteiket a Volksbank Románia frankhitelesei - közölte hétfőn a bank.
2015.01.19. 20:14
 
A kormány közbelépését kérte a romániai frankhitelesek ügyvédje
A bukaresti kormány közbelépését kérte Gheorghe Piperea, a svájci frankban eladósodott romániai devizahitelesek egyesületének ügyvédje csütörtökön, miután a román jegybank az előző napinál 15 százalékkal magasabb, 4,32 lejes frank-árfolyamot tett közzé.
2015.01.15. 14:57
 
Simon-ügy - Osztrák hatóságok: nem adható tájékoztatás egyedi ügyekben
A hivatali titokra vonatkozó előírások alapján egyedi ügyekben nem adható tájékoztatás a sajtónak - közölték az MTI érdeklődésére csütörtökön osztrák illetékesek, akik így általános jelleggel tudtak csak felvilágosítást adni az osztrák eljárási szabályokról, és semmilyen módon nem kommentálták Simon Gábor szocialista képviselő feltételezett ausztriai bankszámlájának ügyét.
2014.02.06. 16:25
 
Márkaváltás - a Volksbank november elsejétől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik
A Magyarországi Volksbank Zrt. 2013. november 1-től, azaz péntektől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik tovább. A bank elindította márkaváltási folyamatát, melynek következtében a fiókok Sberbank márkanév alatt fognak működni, csakúgy, mint a Sberbank Europe AG többi közép-kelet-európai leánybankja esetében.
2013.11.01. 06:14
 
Sberbank néven működik majd a Volksbank, csütörtökön rövid ideig leáll az informatikai rendszer
A Magyarországi Volksbank Zrt. 2013. november 1-jétől, azaz péntektől Sberbank Magyarország Zrt. néven működik tovább - közölte honlapján a pénzintézet.
2013.10.29. 19:02
 
Fitch: Kelet-Európa egyes piacai terhelik az osztrák bankrendszert
Az osztrák bankrendszer költségcsökkentési erőfeszítései enyhíthetik az osztrák bankok közép- és kelet-európai érdekeltségeinek bevételeire nehezedő nyomást és a szektorra kirótt különadók hatásait, a térség több piacán, köztük Magyarországon azonban az osztrák leánybankok várhatóan veszteségesek maradnak - áll a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett szektorelemzésében.
2013.09.27. 18:08
 
Tranzakciós illeték - A PSZÁF 21 millióra bírságolta a Volksbankot
A PSZÁF 21 millió forintra bírságolta a Volksbankot, és több mint 230 millió forintot visszafizettet a bankkal az ügyfeleknek, mert a felügyelet pénteken közzétett határozata szerint a pénzintézet jogsértően terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire.
2013.06.14. 10:22
 
Nem akarnak a Hypo Bank megmentése miatt több adót fizetni az osztrák bankok
Az osztrák bankszövetség elutasítja Werner Faymann kancellár javaslatát, hogy a bankszektor a bankadó meghosszabbítása révén járuljon hozzá a Hypo Bank megmentésének költségeihez. Erről Willibald Cernko, a Bank Austria elnöke beszélt egy hétfői rádióinterjúban.
2013.05.27. 10:15
 
A jegybanki kamatvágás nyomán tovább mérséklődtek a betéti kamatok
A 13 országos lefedettséggel rendelkező bank mindegyike megvágta legalább egy lekötési ajánlatának kamatát az elmúlt napokban, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) immár negyedszer csökkentette a jegybanki alapkamatot, a reálkamatok tekintetében azonban Magyarország továbbra is az európai élmezőnyben van - derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből.
2012.12.05. 18:15
 
Ernst & Young: csökkent a vállalati összeolvadások és felvásárlások régiós piaca
Régiós szinten is visszaesett a vállalati összeolvadások és felvásárlások (Mergers & Acquisitions - M&A) száma 2012. első felében az előző év azonos időszakához képest - összegzi az Ernst & Young legfrissebb M&A Barométer felmérése.
2012.10.10. 17:32
 
Részben államosítják az osztrák Volksbankot
Részbeni államosítással mentik meg a súlyosan veszteséges osztrák Volksbankot (ÖVAG), a kedden véglegesített konszolidációs terv az államnak összesen több mint egymilliárd eurójába kerül.
2012.02.28. 12:09
 
Végleges a Volksbank International adásvételi szerződése
Véglegesítették az eddig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank International (VBI) adásvételi szerződését a fő részvényesek és az orosz Sberbank - jelentették be szerdán Bécsben.
2012.02.15. 17:16
 
A végtörlesztés kapcsán több ezer ügyfél kereste meg a felügyeletet
Több mint 8.300 ügyfélmegkeresés érkezett a pénzügyi felügyelethez szeptember vége óta a végtörlesztéssel kapcsolatban, az ügyfelek egy része információt kért, más részük panaszt tett; a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságához további 300 írásos fogyasztóvédelmi beadvány érkezett - mondta Binder István, a szervezet szóvivője az MTI-nek.
2012.01.25. 04:01
 
Az orosz Szberbank tulajdonába kerülhet a Magyarországi Volksbank
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy a Sberbank of Russia (Szberbank) közvetett minősített befolyást szerezzen a Magyarországi Volksbank Zrt.-ben - a határozat a felügyelet honlapján jelent meg csütörtökön.
2012.01.12. 14:03
 
Magyarországnak tíz hét alatt választ kell adnia a végtörlesztéssel kapcsolatos aggályokra
Az Európai Bizottság tízhetes határidőt adott Magyarországnak, hogy reagáljon a külföldi bankoknak a devizahitelek végtörlesztésével kapcsolatos aggályaira - mondta hétfőn Brüsszelben az osztrák APA hírügynökségnek Michel Barnier belső piacért felelős biztos szóvivője.
2011.11.21. 17:06
 
A bankszövetség öt szakmai javaslatot vizsgál a devizahitelezéssel kapcsolatban
A CDS-felár nagy kilengései miatt stabilabb megoldás született azzal, hogy csak a referenciakamathoz kötik a jelzáloghitelek kamatát, mint ha az országkockázati felárat is figyelembe vennék - hangzott el a Magyar Bankszövetség szerdai háttérbeszélgetésén, ahol a devizahitelezésről volt szó. A szervezet öt szakmai javaslatot vizsgál a devizahitelezéssel kapcsolatban, de ezek csak a lakossági jelzáloghitelekre vonatkoznak.
2011.11.09. 18:14
 
EU-csúcs - A magyarországi bankok anyavállalatainak többsége tőkepótlásra szorul
A Magyarországon működő külföldi tulajdonú bankok anyavállalatainak túlnyomó többsége feltőkésítésre szorul - olvasható ki az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) adataiból az Európai Tanács szerdai döntése alapján.
2011.10.27. 13:39
 
Osztrák felügyelet: képesek a feltőkésítésre az osztrák bankok
Teljesíthető kihívást jelent az érintett osztrák bankok számára a feltőkésítés - írta csütörtökön kiadott közös közleményében az Osztrák Pénzügyi Felügyelet (FMA) és az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB).
2011.10.27. 09:52
 
VM: átadják az első Agrár Széchenyi Kártyát
Orbán Viktor miniszterelnöktől veheti át az első igénylő az Agrár Széchenyi Kártyát a Parlamentben október 27-én, csütörtökön - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.
2011.10.24. 17:10
 
Végtörlesztés - A felügyelet az OTP űrlapját is tanulmányozza
Az OTP Bank kedvezményes feltételű elő- és végtörlesztésnél alkalmazott űrlapját is tanulmányozza a pénzügyi felügyelet. A hitelintézet arról nyilatkoztatja az ügyfeleket, hogy a kérelmezett részleges vagy teljes előtörlesztést nem más pénzügyi intézmény által folyósított kölcsönből teljesítik; a végtörlesztést azonban akkor is elvégzik, ha valaki nem írja alá a nyilatkozatot.
2011.10.17. 16:11
 
Vezérigazgató Találkozó: "komoly bank nem fog kivonulni Magyarországról"
Komoly nagybank nem fog kivonulni Magyarországról - mondták egybehangzóan a XXII. Vezérigazgató Találkozón résztvevő banki vezetők, akik szerint egyúttal erősödik majd a verseny a jövőben a hitelintézetek között az országban.
2011.10.12. 20:37
 
Végtörlesztés - A Volksbankot 50 millió forintra bírságolta a PSZÁF
Ötvenmillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Magyarországi Volksbank Zrt.- re a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert a pénzintézet fix árfolyamú végtörlesztésre szóló fogyasztói nyilatkozata az igénybejelentést úgy teszi lehetővé, hogy annak aláírásával a fogyasztó egyúttal további kötelezettséget is vállal - közölte a PSZÁF kedden az MTI-vel.
2011.10.11. 10:45
 
Megtiltotta a Volksbank végtörlesztési űrlapjának használatát a PSZÁF
Vizsgálatának lefolytatásáig megtiltotta a Magyarországi Volksbank Zrt.-nek az általa a rögzített árfolyamú végtörlesztési kérelemhez alkalmazott nyilatkozat használatát a PSZÁF, mert az szerinte tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet. Az űrlapon egyebek mellett azt kellene vállalnia az ügyfélnek, hogy megfizeti a tényleges és a rögzített árfolyam közötti különbséget a banknak, ha alkotmányellenesnek bizonyul a végtörlesztés lehetősége. A Volksbank tudomásul veszi a felügyeleti döntést, és már benyújtotta a nyilatkozat új szövegét - közölte a hitelintézet.
2011.10.03. 18:47
 
 
Kommerszant: az OTP az orosz Sberbankkal konkurál
"A Sberbank Ausztria-Magyarországba ütközött" - ezzel a címmel közölt cikket csütörtökön a Kommerszant című orosz üzleti lap arról, hogy az orosz Sberbank volt az egyetlen érdeklődő az osztrák Volksbanken Group Volksbank International (VBI) részére, de szerdán az OTP Bank szintén bejelentette érdeklődését.
2011.07.07. 10:54
 
Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron
Aszfaltbúcsúztatóval kezdődik meg csütörtökön Székesfehérváron a Kortárs Művészeti Fesztivál; a tíznapos programsorozat keretében egyebek között nyolc kiállítás nyílik, hat koncertet rendeznek, színházi előadások, irodalmi programok lesznek.
2011.05.17. 14:31
 
 
Bankszövetség: aki nem írja alá a kódexet, versenyhátrányba kerül
Azok a hitelintézetek, amelyek nem csatlakoznak a Magatartási Kódexhez, versenyhátrányba kerülnek Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója szerint. Azok, amelyek már aláírták a dokumentumot, illetve deklarálták csatlakozási szándékukat, a magyar lakossági hitelpiac jóval több mint 90 százalékát lefedik. Bízunk abban, hogy a lakossági hitelezésben meghatározó bankok mellett a tagbankok többsége csatlakozni fog a kódexhez. Több külföldi tulajdonú bank jelezte ezt a szándékát azzal, hogy meg kell várnia a tulajdonos jóváhagyását - mondta Müller János az MTI-nek.
2009.09.18. 17:35
 
Volksbank: három év alatt száz fiókból álló országos hálózat
A Magyarországi Volksbank Zrt-nél is érzik azt, hogy a nemzetközi pénzpiacokon drágábban lehet forráshoz jutni, a bank ezért is kitart amellett, hogy a hitelintézet hároméves stratégiája alapján 2011-re száz fiókból álló országos hálózatot építsen ki - nyilatkozta Balázs László elnök-vezérigazgató az MTI-nek. Balázs László elmondta: az Egyesült Államok másodlagos jelzáloghitel-piacán kibontakozott válság, és annak tovagyűrűző hatása miatt a világ pénzpiacain megnőtt a banki likviditás ára. Az elmúlt időszakban átlagban 50-60 bázispontos felárral drágultak a három-ötéves források és nem tudni, meddig tart a bizalmatlanság a bankok között.
2008.03.24. 12:59
 
 
Az aktív korúak kétharmada nem készül a nyugdíjas évekre
A magyar lakosság aktív korú népességének mintegy kétharmada, hozzávetőleg 6,8 millió állampolgár egyáltalán nem, vagy alig készül tudatosan nyugdíjas korára, a megkérdezettek kétharmada még a jelenlegi nyugdíjkorhatárral sincs tisztában, azaz nem tudja, hány éves koráig kell dolgoznia - derül ki a A Magyarországi Volksbank és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézete által közösen készített felmérésből. Csak minden 12. megkérdezett tudott arra válaszolni, hogy mennyi nyugdíjjárulékot fizet. Mindössze 17 százalék fizet be egy bizonyos összeget valamelyik önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztárba és körülbelül ugyanekkora hányad rendelkezik nyugdíj célú megtakarítással.
2008.02.13. 07:26
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

adathalász támadás I Budapest Bank I CIB Bank I Citi Bank I Credigen I ELLA Bank I Erste Bank I FHB Bank I hitel I kamat I kamattámogatás I kedvező hitel I lakáshitel I Magyar Fejlesztési Bank I Magyar Nemzeti Bank I MKB Bank I OTP Bank I Porsche Bank I Raiffeisen Bank I UniCredit Bank I Volksbank

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista