2020. április 2., csütörtök - Áron
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Autó-motor ››  Saab
38 találat
 
Az elrabolt egyiptomi diplomaták után a fogva tartott líbiai milíciavezetőt is szabadon engedték
Szabadlábra helyezték hétfőn az egyiptomi hatóságok azt a líbiai milíciavezetőt, akinek a kiszabadítása érdekében múlt héten egyiptomi diplomatákat raboltak el Tripoliban. Az öt diplomatát a milíciavezér, Saabán Hadíja hívei vasárnap már elengedték.
2014.01.27. 12:03
 
További üzembezárások várhatók az európai autóiparban
További üzembezárások lehetőségét vetítette előre Stefan Bratzel, a Center of Automotive Management autóipari kutató intézet vezetője a német Focus online hírportálnak adott interjúban.
2012.12.17. 09:09
 
Egy miniszter szerint nem volt teljesen szabályos az osztrák Eurofighter-beszerzés
Nem zajlott minden szabályosan a 2000-es évek eleji osztrák vadászrepülőgép-beszerzéskor - vélekedett egy osztrák miniszter egy csütörtöki lapinterjúban.
2012.11.15. 14:13
 
Szíria - Damaszkusz agressziónak venné egy repüléstilalmi övezet bevezetését
A nyugati államok által javasolt repüléstilalmi övezet Szíria feletti bevezetését Damaszkusz az ország elleni agresszióként értelmezné - közölte Buszejna Saabán, a szíriai elnök megbízottja a Hszinhua hírügynökséggel Pekingben.
2012.08.21. 05:42
 
Szíria - Közvetve gyarmatosítással vádolja a Nyugatot Aszad megbízottja Pekingben
Örömét fejezte ki Bassár al-Aszad szíriai elnök küldötte Pekingben, amiért "vannak olyan országok, mint Kína és Oroszország, amelyek nem gyarmatosítók és nem is bánnak úgy az emberekkel, mint a gyarmattartók".
2012.08.16. 08:59
 
Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Budapesten
Műszaki problémák miatt kényszerleszállást hajtott végre egy teherszállító repülőgép pénteken délelőtt a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel.
2012.03.02. 10:04
 
Szíria - Elnöki tanácsadó: Damaszkus nagyra értékeli Moszkva álláspontját
Damaszkusz nagyra értékeli a szíriai válság rendezésével kapcsolatos orosz álláspontot, és felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy ne avatkozzon be - mondta Buszaina Saabán, Bassár el-Aszad szíriai államfő tanácsadója hétfőn Moszkvában, miután az általa vezetett küldöttség a Szövetségi Tanács külügyi bizottságának tagjaival tárgyalt.
2011.09.12. 12:54
 
 
Amerikai szankciók a szíriai külügyminiszter és két másik hivatalos személy ellen
Elrendelte Valíd Moallem szíriai külügyminiszter, valamint az arab ország két másik vezető tisztségviselője számláinak befagyasztását kedden az amerikai pénzügyminisztérium a damaszkuszi vezetés által a kormányellenes tüntetőkkel szemben alkalmazott egyre nagyobb fokú erőszak miatt.
2011.08.30. 20:03
 
Három új modellt fejlesztene a Saab kínai befektetők segítségével
A Swedish Automobile, a Saab Automobile, a Pang Da, és a Youngman cégek kötelező érvényű szerződésbe foglalták a korábban kötött szándéknyilatkozatukat, és ezen felül feltételesen megegyeztek három vadonatúj Saab modell kifejlesztéséről, illetve az ahhoz kötődő vegyes vállalkozás létrehozásáról - közölte a svéd autógyártó Saab az MTI-vel hétfőn.
2011.07.04. 19:19
 
 
Nem tudja tovább fizetni dolgozóit a Saab
Nem tudja tovább fizetni dolgozóit a Saab, miután a cégnél hiányoznak a középtávú finanszírozási eszközök - közölte a cég tulajdonosa, a holland Spyker csütörtökön. A Saabnak 3.800 alkalmazottja van. Még legalább két hétig biztosan nem indul be az összeszerelés a svédországi Saab autógyárban - közölte a hét elején a társaság szóvivője. A Saab gyártósorai április-május nagy részében álltak, miután a vállalat kifutott a beszállítók számláinak kiegyenlítéséhez szükséges pénzből. Május végén ugyan néhány napra újraindult a termelés, majd ismét leállt, mert a beszállítók nem küldtek alkatrészeket.
2011.06.23. 10:50
 
 
Eladja sportautógyártó részlegét a Spyker
A Saab-tulajdonos holland luxusautó márka Spyker eladja eredeti sportautó gyártó részlegét egy orosz befektetőnek annak érdekében, hogy jobban összpontosíthasson a svéd autógyárra - közölte a vállalat csütörtökön. Az ügyletnek köszönhetően - amely akár 32 milliós euró bevételt hozhat a holland társaságnak - a Spyker 92 millió euróról 25 millió euróra csökkentheti hitelállományát - közölte Victor Muller, vezérigazgató. A Spyker az elmúlt időben szerényebb eredményeket ért el és elemzők szerint hosszú távú befektetőre van szükséges, ha - korábbi terveinek megfelelőn - a Saabot sikeres és önálló autógyártóvá akarja alakítani.
2011.02.24. 15:00
 
Vagyonbevallások: Gyurcsánynak hiteltartozása, Szanyinak megtakarítása van
A szocialista politikusok közül Gyurcsány Ferenc 107 millió forint osztalékot vett fel cégétől, a volt miniszterelnöknek ugyanakkor továbbra is több mint 60 millió forint hiteltartozása van. Kovács László alelnök egy huszonöt éve vásárolt 104 négyzetméteres XII. kerületi lakás felének tulajdonosa, 25 százalékos tulajdoni hányada van egy 70 négyzetméteres I. kerületi lakásban, és egy 49 négyzetméteres balatonőszödi apartman haszonélvezeti jogával is rendelkezik. Tavaly vásárolt egy Saab 9-3 személyautót, Szanyi Tibor pedig magán-nyugdíjpénztári megtakarításáról is beszámol vagyonnyilatkozatában.
2011.02.01. 14:45
 
 
Újraindult a gyártás a Saabnál
Tulajdonosváltás és másfél havi kényszerszünet után hétfőn újra beindult a termelés a Saab autógyár központi üzemében. A svédországi Trollhättanban háromezer ember dolgozik a Saabnak, az egyik legkisebb európai autóipari cégnek, amelynek tulajdonjoga az amerikai General Motorstól (GM) a Saabnál is kisebb holland Spyker Cars sportautógyártó vállalathoz került. A GM 1990-ben szerezte meg a Saab felét 600 millió dollárért, tízéves vételi opcióval a másik felére. Az opciót 2000-ben váltotta be az amerikai társaság, kilenc évvel később, tavaly az év elején pedig elkezdett vevőt keresni veszteséges leányvállalatára, majd a sorozatos kudarcok miatt decemberben elhatározta, hogy felszámolja a céget.
2010.03.22. 10:45
 
Szabadul a Gripen-érdekeltségtől a BAE
Felére csökkenti, később pedig fel is számolja részesedését a Gripen vadászgépeket is gyártó svéd SAAB konszernben a brit BAE Systems, amely ellen - zömmel kelet-európai, köztük magyarországi Gripen-tranzakciókkal kapcsolatban - korrupciós eljárás is folyt Nagy-Britanniában. A legnagyobb európai hadiipari cég a hét végén bejelentette: megállapodott a svéd Investor AB befektetési társasággal eddigi 20,5 százalékos SAAB-érdekeltsége felének átadásáról; a tranzakció irányára 1,066 milliárd svéd korona (valamivel több mint 90 millió font). Az ügylethez még versenyfelügyeleti jóváhagyás is szükséges. A BAE a londoni tőzsdén közölte, hogy "idővel" a maradék SAAB-részesedéséből is ki akar szállni, azt a piacon kívánja értékesíteni.
2010.03.07. 15:30
 
 
A General Motors a Spykernek adja el a Saabot
A General Motors (GM) 400 millió euróért, amiből 74 millió euró készpénz, a holland Spyker Cars NV luxussportkocsi-gyártó vállalatnak adja el a svéd Saabot - jelentette be John Smith, a GM alelnöke. A hír ismertetése után a svéd kormány jelezte, garanciát vállal arra a 400 millió euróra, amit a Saab kért az Európai Beruházási Banktól (EIB). A General Motors vezérigazgatója, Ed Whitacre hétfőn már azt mondta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Spyker Cars vállalattal a Saab eladásáról. A holland vásárló a tavalyi év első felében mindössze 23 autót adott el, és 8,7 millió euró veszteséggel zárta 2009 első hat hónapját.
2010.01.26. 21:15
 
 
A GM elindította a Saab felszámolását
A Saab vezetősége és az anyavállalat, a General Motors (GM) megtette a vállalat felszámolásához vezető első formális lépéseket, a GM ugyanakkor megkezdte az értékesítési határidő lejárta előtt benyújtott ajánlatok vizsgálatát is. Három érdeklődő nyújtott be ajánlatot a Saab autógyárra az utolsó pillanatban: Bernard Ecclestone, a Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa a Genii Capital luxemburgi befektetési társasággal közösen, a Spyker holland luxus sportkocsi gyártó vállalat, valamint Jan Nygren, a Saab légiipari üzletágának egykori menedzsere, a svéd honvédelmi minisztérium egykori magas rangú hivatalnoka, svéd befektetői körök támogatásával.
2010.01.08. 18:30
 
 
Bernie Ecclestone is érdeklődik a Saab iránt
Az ajánlattételi határidő lejárta előtt alig néhány órával beszállt a Saab autógyár megszerzéséért indult versenybe Bernie Ecclestone - jelentette pénteken a BBC. A Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa csütörtökön késő este, a Genii Capital luxemburgi befektetési társasággal közösen tett ajánlatot a svéd autógyárra, amelyet a tulajdonos amerikai General Motors (GM) szándékai szerint felszámolnak, vagy eladnak, ha akad megfelelő vevő. Csütörtökön reggel Edward Whitacre, a GM elnök-vezérigazgatója még úgy nyilatkozott, hogy nem lát több reményt a Saab megmentésére, mert egyetlen érdeklődő sem terjesztett elő finanszírozható tervet.
2010.01.08. 10:15
 
 
Új életre kelt a General Motors, kevesebb márkával és munkaerővel
A vártnál gyorsabban, 40 napi csődvédelmi eljárás után új életre kelt pénteken a General Motors amerikai autóipari vállalat, kevesebb munkaerővel és kevesebb márkával. A csődeljárás végén egy a korábbinál karcsúbb GM lép elő; a Detroitban aláírt megállapodás értelmében az életképes üzletrészek átkerültek a többségi állami tulajdonban levő új GM-hez. Szakértők szerint a másik jelentős amerikai járműipari céghez, a Chryslerhez hasonlóan gyorsan lebonyolított átszervezés siker az Obama-kormány számára, amely azt ígérte, nem engedi a legnagyobb amerikai autógyár eltűnését, és elkötelezte magát a munkahelyek megmentése mellett.
2009.07.10. 19:00
 
 
Lezárta a Gripen-ügy vizsgálatát az ügyész Svédországban
Az illetékes svéd ügyész lezárta a Gripen vadászgépek külföldre történő eladását és lízingelését övező korrupciós állítások miatt indított vizsgálatot. Christer van der Kwast kedden közölte, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy a svéd Saab ipari csoport és az általa felerészben tulajdonolt Gripen International szándékosan segített brit partnerének, a BAE Systemsnek kenőpénzek kifizetésében 2004. július 1. után. A Saab szerződést kötött a legnagyobb európai hadiipari csoporttal, a BAE Systemsszel, hogy segítsen eladni a Gripeneket. Vesztegetési ügyek gyanúja miatt Nagy-Britanniában vizsgálat folyik a BAE Systems ellen. Van der Kwast kijelentette: a vizsgálat azt mutatja, hogy a BAE kenőpénzeket fizetett Csehországban és Magyarországon.
2009.06.16. 17:48
 
 
A Koengisgegg vásárolhatja meg a Saabot
Előzetes megállapodást kötött a General Motors (GM) a Koengisegg svéd sportautó gyártóval a Saab átvételéről. A GM Europe keddi közleménye szerint a Saab autógyár eladását a harmadik negyedév végéig lezárják. A megállapodásnak része egy 600 millió dolláros hitel, amelyet az Európai Fejlesztési Bank (EIB) biztosít svéd állami garanciavállalás mellett. A svéd kormány ugyanakkor közölte, hogy a pénzügyi támogatás egyelőre nyitott kérdés. "Még nem tudjuk, hogy a Koenigsegg csoportnak lesz-e szüksége hitelre és garanciára" - nyilatkozott Joran Hagglund, az iparügyi minisztérium államtitkára.
2009.06.16. 14:12
 
 
Kínai cég veszi meg a Hummert
A Hummert egy kevéssé ismert kínai cég veszi meg a General Motors amerikai vállalattól - közölte kedden a The Wall Street Journal. A GM - amely előző nap kért csődvédelmet - közölte, hogy a szabadidős terepjárókat gyártó részlegének eladásáról előzetes megállapodást, egyetértési nyilatkozatot írt alá a vevővel, amelynek kilétét a cég azonban nem árulta el. Az üzleti lap szerint a vásárló a Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery nevű vállalat, amely kevesebb mint 500 millió dollárért jut hozzá a márkához. Az üzletet a felek várhatóan a harmadik negyedév végéig nyélbe ütik.
2009.06.02. 15:42
 
 
A Magna veheti át az Opelt
Megállapodott a német kormány az érintett felekkel arról, hogy a Magna kanadai-osztrák cég veszi át a csőd közeli helyzetbe került Opel autógyárat - jelentette be Peer Steinbrück pénzügyminiszter szombat hajnalban Berlinben. Steinbrück azt követően nyilatkozott, hogy a német kormány képviselői a kancellári hivatalban több órán át tárgyaltak a Magna és az Opel amerikai anyavállalata, a General Motors (GM) képviselőivel, valamint magas rangú amerikai kormányzati tisztségviselőkkel az ügyről. Az Opel a General Motors súlyos pénzügyi válsága miatt került csőd közeli helyzetbe.
2009.05.30. 08:03
 
 
A Saab több száz dolgozót bocsát el
Elbocsátja összesen 701 dolgozóját a Saab svéd autógyár, amelyet anyavállalatához, az amerikai General Motorshoz (GM) hasonlóan csőd fenyeget. A mintegy 4 ezer főt foglalkoztató, fizetésképtelen társaság vezetősége és a szakszervezetek bő egy hónapos tárgyalás után közel 20 százalékos leépítésről állapodtak meg - jelentette kedden a TV4 svéd országos tévécsatorna. A cégvezetés eredetileg 750 fővel kívánta csökkenteni a létszámot. Az elbocsátás a Saab trolhattani üzemét érinti. A gyártósoroknál dolgozó állományból 646 munkatársat, az irodai alkalmazottak közül pedig 55 embert küldenek el. Utoljára pénteken kell bemenniük a munkahelyükre.
2009.04.14. 13:42
 
 
Négynapos lesz a munkahét a szentgotthárdi Opel motorgyárában is
Négynapos munkahetet vezetnek be április közepétől a válság miatt a GM Powertrain-Magyarország Kft. szentgotthárdi Opel gyárának motorgyártó üzemében is - erősítette meg Légrádi Edit, a gyár szóvivője. A folyamatos termelés biztosítása és a munkahelyek megtartása érdekében a cég vezetése a szakszervezettel egyetértésben már januárban megállapodott arról, hogy szükség esetén átmenetileg négynaposra csökkentik a heti munkaidőt, ám ez eddig a motorgyárat nem érintette. A hengerfejgyárban, a váltógyártó és felújító sorokon, illetve az irodákban azonban már korábban is négy napot dolgoztak.
2009.04.07. 10:42
 
 
Kevesebb autó fogy, és elsősorban készpénzért
A magyarországi autóeladások főként a keleti országrészben csökkentek az év elején, a kereskedők elsősorban a meglévő készleteiket árusítják ki, és mindenhol tapasztalják a hitelek visszaszorulását az autófinanszírozásban - derül ki az MTI által készített megyei körképből. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az autókereskedések átlag 40-60 százalékos forgalomkiesést regisztráltak januárban. A régió egyik legnagyobb, Suzukival, Forddal és Mercedesszel foglalkozó szalonjának a forgalma nagyjából a felére esett vissza. Ifj. Nyitrai Gábor, a Carmo Kft. ügyvezető-igazgatója elmondta: a visszaesés miatt nyolc százalékos létszámleépítést hajtott végre a cég, amelynél így jelenleg kilencvenöten dolgoznak.
2009.03.01. 08:21
 
 
Európa-szerte tüntetésre készülnek az Opel dolgozói
Csütörtökön nagyszabású demonstrációra készülnek Európa-szerte a német Opel autógyár dolgozói munkahelyeik megtartásáért. A megmozdulásban az Opel mellett az ugyancsak a General Motorshoz tartozó svéd Saab, valamint a brit Vauxhall dolgozói is részt vesznek, összesen 50 ezren. Az akció csütörtökön délelőtt 11-kor kezdődik a Opel rüsselsheimi központjában, és tüntetéseket terveznek a többi németországi, illetve külföldi Opel üzemben is, az APA hírügynökség értesülése szerint. Nem tartanak tüntetést a szentgotthárdi Opel gyárban, viszont a szakszervezet képviselői minden dolgozót személyesen tájékoztatnak a kialakult helyzetről - mondta el Vadász József, a Járműgyártók Szakszervezetének helyi elnöke.
2009.02.26. 10:31
 
 
A GM nem tervezi Opel-gyárak bezárását
Az amerikai General Motorsnak nincsenek konkrét tervei európai Opel-gyárak bezárására - mondta Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, miután Detroitban megbeszéléseket folytatott a súlyos pénzügyi gondokkal küszködő anyavállalat elnökével. Mindazonáltal Jürgen Rüttgers jelezte, hogy a gazdasági válság miatt terveket kell kidolgozni a jövőre nézve Európában és Amerikában egyaránt. Korábban olyan hírek terjedtek el, hogy a General Motors takarékossági okokból mindenekelőtt a bochumi, valamint az antwerpeni gyár bezárását tervezi, az eisenachit pedig el kívánja adni, és a svéd Saab leányvállalatra is bezárás vagy eladás várhat.
2009.02.19. 11:18
 
A General Motors korai nyugdíjazást ajánl 22 ezer dolgozónak
Költségcsökkentési intézkedésként 22 ezer dolgozójának ajánl fel korai nyugdíjazást a General Motors. Az érintettek idősebb, műszakban dolgozó és viszonylag jól kereső alkalmazottak. A GM reméli, hogy legalább az érintetteknek a fele elfogadja az ajánlatot, közölte a Wall Street Journal egy meg nem nevezett vállalatvezetőt idézve csütörtökön. Az újabb nyugdíjazási ajánlat négy éven belül már a harmadik. A GM két napja jelentette be, hogy újabb tízezer embert küld el az irodai állományból. A nem órabéres állományt még idén 63 ezerre tervezik csökkenteni 73 ezerről. A most bejelentett tízezer fős elbocsátás 3400 amerikait érint, a várható európai leépítésekről a GM még nem közölt adatot.
2009.02.12. 15:33
 
 
Újabb tízezer embert küld el világszerte a General Motors
Újabb tízezer embert küld el - ezúttal az irodai állományból - a súlyos válsággal küzdő amerikai General Motors autógyárcsoport. A nem órabéres állományt még idén 63 ezerre tervezik csökkenteni 73 ezerről. A most bejelentett tízezer fős elbocsátás 3400 amerikait érint, a várható európai leépítésekről a GM még nem közölt adatot. A GM túlélése az amerikai állami segélyezéstől függ, egy héten belül a cégnek ismertetnie kell túlélési tervét a kormányzattal. Ennek az is része lesz, hogy a vezetők éves fizetését idén 10 százalékkal, a többi nem órabéres alkalmazott éves illetményét 3-7 százalék között csökkentik az Egyesült Államokban a csoportnál.
2009.02.10. 16:36
 
 
4 napra csökkentették a heti munkaidőt Szentgotthárdon az Opelnél
A folyamatos termelés biztosítása és a munkahelyek megtartása érdekében a GM Powertrain-Magyarország Kft. vezetése a szakszervezettel egyetértésben január 16-tól, átmeneti időre heti négy napra csökkentette a munkaidőt a szentgotthárdi Opel-gyárban - közölte a gyár szóvivője. A globális gazdasági válság a General Motors Powertain Kft.-t is sújtja, a recesszió miatt a szentgotthárdi gyár már a múlt év októberében kénytelen volt visszafogni a termelést, és megválni a kölcsönzött munkaerő jelentős részétől. A dolgozók most a munkaidő-csökkentés miatt kiesett időre, a szakszervezettel történt megállapodás szerint személyi alapbérük 50 százalékát kapják meg - részletezte a szóvivő.
2009.01.16. 10:34
 
 
Teljes egészében teljesült a Gripen ellentételezés
A vállalt 2015-ös határidőnél korábban, már az idén teljesítette a 7,419 milliárd svéd korona (789 millió euró) értékű, a magyar honvédség vadászrepülő vásárlásával kapcsolatban vállalt ellentételezést a Saab-Gripen csoport - közölte a Gripen International. A magyar légierő számára 14 Gripen harci repülőgép beszerzéséhez kapcsolódó ellentételezési megállapodás célja a magyar export és a magyarországi befektetések elősegítése volt. Magyarország 2 kétüléses és 12 együléses Gripen vadászrepülőgépet rendelt Svédországtól, ezeket 2006. márciusa és 2007. decembere között adja át a svéd fél, s tízéves bérleti időszak után magyar tulajdonba kerülhetnek.
2008.08.15. 12:47
 
 
Angol élcsapat is hívta Gerát
Angol élcsapat is hívta, igaz, csak cserejátékosnak Gera Zoltánt, aki szerda óta a Premier League-ben érdekelt Fulham labdarúgócsapatát erősíti. A magyar válogatott csapatkapitánya - aki három plusz egy évre írt alá - budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: előrelépésnek tartja a váltást, a fizetéséről pedig sem ő, sem a klub nem fog nyilvánosságra hozni adatokat. Gera 2004 óta 155 találkozón lépett pályára a West Bromwich Albionban, és 25 gólt szerzett. Az elmúlt szezonban tízszer talált be az ellenfelek kapujába, és döntő érdemei voltak abban, hogy a WBA feljutott az élvonalba, az FA Kupában pedig az elődöntőig menetelt.
2008.06.12. 11:59
 
 
Kammerer megtörné a zászlóvivők átkát
A kajakos Kammerer Zoltán bízik abban, hogy a pekingi olimpián megtöri a rossz sorozatot és zászlóvivőként is aranyérmet szerez társával, Kucsera Gáborral. Számára egy újabb siker már a negyedik bajnoki címet jelentené. Furcsa statisztika, de az a sportoló, aki az ötkarikás megnyitón a magyar lobogót vitte, hosszú évtizedek óta nem nyert a későbbi versenyeken. A klasszis lapátforgató azonban nem fél az átoktól. "Remekül halad a felkészülésünk és nagyon bízom abban, hogy Sydney és Athén után ismét a dobogó legfelső fokára állhatok" - fogalmazott a 2000-es játékok kétszeres és a 2004-es seregszemle egyszeres bajnoka.
2008.04.28. 13:23
 
 
Bemutatták a Gripen új változatát Svédországban
Szerdán debütált a svéd Gripen vadászrepülőgép legújabb változata, az úgynevezett demonstrátor, amelyet a harcászati repülőgépeken a jövőben alkalmazni kívánt új technológiák kipróbálására szánnak. Az új "Griffmadár" a repülőgéptípust már üzemeltető országok, és a vásárlás iránt érdeklődő államok képviselői előtt mutatkozott be. A demostrátor Gripenen tesztelésre kerülő technológiák a már repülő Gripen változatokba, így akár a Magyar Honvédség légiereje által használt szárnyasokba is bekerülhetnek, egy esetleges későbbi korszerűsítési program alkalmával. Magyarországot egyebek között Bali József, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikai szakállamtitkára, és Tömböl László, a honvédség összhaderőnemi parancsnoka képviselte.
2008.04.23. 17:05
 
 
Újabb létszámleépítést tervez a General Motors Európában
Európai munkaerejének mintegy 10 százalékát, 5 ezer embert építene le még az amerikai General Motors (GM) szakszervezeti források közlése szerint. A leépítést gyakorlatilag önkéntes kilépésekkel képzeli el. A GM elismerte a szakszervezetekkel folyó tárgyalások tényét, de közölte, hogy bármilyen létszámcsökkentésre vonatkozó adat spekuláció. A GM dolgozókat tömörítő különböző európai szakszervezetek képviselői csütörtökön találkoznak. A GM márkáihoz tartozik Európában az Opel, a Vauxhall és a Saab. Ezeknél már voltak létszámcsökkentések, és egészében ugyancsak körülbelül az addigi állományi létszám 10 százalékát érintették. A nagyvállalat tavalyi éves vesztesége elérte a 39 milliárd dollárt.
2008.03.11. 20:22
 
 
Megnyílt a 78. Genfi Autószalon
Csütörtökön megnyílt a járműipar egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje, a Genfi Autószalon, amely március 16-ig várja az érdeklődőket. A bemutatóra 30 országból több mint 260 kiállító érkezett, a szalonon a takarékos technológiák és a környezetbarát üzemanyagok irányába történő elmozdulás folytatódik. Legalább 130 járműnek a Genfben lesz az európai vagy világpremierje, de az újdonságok közül csak kevés használ alternatív technológiákat. Ilyen egyebek között a Saab 9-X BioHybrid is, egy bioetanolra hangolt turbómotor és egy elektromos motor kombinációjával meghajtott modell.
2008.03.06. 14:36
 
 
Március 6-án nyit a 78. Genfi Autószalon
Március hatodikán nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt az járműipar egyik legfontosabb seregszemléje, a Genfi Autószalon. A bemutatóra 30 országból több mint 260 kiállító érkezik. Legalább 130 járműnek a genfi szalonon lesz az európai vagy a világpremierje. Először mutatkozik be az Infiniti, a japán Nissan luxusmárkája, a norvég Think Global, amely egy elektromos városi kisautóval jelentkezik, illetve a kínai BYD, amely egy hibridautót visz a svájci nagyvárosba. A globális éghajlatváltozás hatása a szalonon is érződik: egyre több az energiatakarékos, környezetbarát modell. Ilyen a többi között a Saab 9-X BioHybrid is, egy bioetanolra hangolt turbómotorral és egy elektromos motor kombinációjával meghajtott kupé.
2008.03.04. 14:21
 
Népszabadság: Svéd vizsgálat a Gripen-ügy magyar vonatkozásairól
Várhatóan már a jövő év elején megindul az a svéd vizsgálat, amely a Gripen-beszerzések magyarországi szálait igyekszik tisztázni - írja a Népszabadság szombati lapszámában. A napilap értesülése szerint a svéd államügyész diplomáciai csatornákon már jelezte szándékát a magyar kormánynak. A lap úgy tudja, magyar nemzetközi jogászok vizsgálják, milyen jogi feltételei vannak annak, hogy a svéd ügyészség kiterjeszthesse nyomozását. Korábbi amerikai lapértesülés szerint a BAE Systems brit hadiipari csoport több millió dollárt fizetett hat évvel ezelőtt magyarországi pártoknak azért, hogy Budapest a brit céggel kössön szerződést vadászgépek beszerzéséről.
2007.12.08. 09:36
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

Audi I autóhitel I autópiac I benzinár I bioüzemanyag I BMW I Budapesti Luxusautó Show I Casco I cégautó I dízel Lexus I dugó I dugó-adó I dugódíj I Ferrari I Fiat I gépjárműadó I gyorshajtás I gyorshajtási bírságok I hibridautó I hiperszuper traffipax I ittas vezetés I Jaguar I kamionstop I kötelező biztosítás I közlekedésfejlesztés I KRESZ I McLaren I Mercedes-Benz I műszaki I objektív felelősség elve I Opel I parkolási bírság I regisztrációs adó I Renault I Saab I Suzuki I szmogriadó I tankolás I téli gumi I útdíjfizetési kötelezettség I útinfó I vezetéstechnika I zöldkártya

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista