2018. január 19., péntek - Sára
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Autó-motor ››  hibridautó
20 találat
 
Elkészült az első, Kecskemétnek gyártott hibrid busz
A németországi Mannheimben bemutatták a Kecskemétnek gyártott hibridautóbusz-flotta első járművét - közölte város polgármestere az MTI-vel.
2013.11.15. 03:50
 
Obama: Kína nem juthat versenyelőnyhöz a szabályok megkerülésével
Barack Obama amerikai elnök kedden arra figyelmeztette Kínát: nem engedi meg számára, hogy a szabályok megkerülésével versenyelőnyhöz jusson.
2012.03.13. 21:55
 
 
Megjelentek a biztosítók jövő évi kgfb tarifái
Megjelentek a 15 autós biztosító jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifái vasárnap reggel a Nemzeti Sport és a Metropol mellékleteként, 186 félbehajtott újságoldalon; a korábbi évekhez képest változás, hogy a meglévő ügyfeleket nem büntetni, hanem megtartani akarják a biztosítók a díjaikkal, illetve a zöldautókat olcsóbban biztosítják.
2011.10.30. 09:37
 
 
100 csoda - A jövő születése
A kiállításon olyan hazai találmányokat, fejlesztéseket és innovációkat mutatnak be, melyeket a hazai közönség még nem ismer, de a nagyvilágban már komoly sikereket értek el, és területükön hamarosan megkerülhetetlenné válnak.
2010.03.04. 14:13
 
 
Megduplázza hibridautó gyártását a Toyota
Egymillió darabra, a tavalyi duplájára kívánja növelni a Toyota a hibridautó gyártást a következő évben - írta hétfőn a Nikkei című japán lap. A tokiói gazdasági napilap szerint a világ legnagyobb autógyártója címért a Volkswagennel szoros versenyben álló társaság nemrég értesítette beszállítóit, hogy a hazai gyártású hibridek számát az idén 800 ezerre, 2011-ben 900 ezerre, majd újabb egy éven belül 1,1 millióra kívánja emelni.
2010.01.18. 10:15
 
 
Magyar találmányok kiállítása a Párisi Udvarban
A mai Magyarország száz sikeres fejlesztését, találmányát és innovációját mutatja be a 100 csoda - A jövő születése című szerdán nyílt interaktív kiállítás a budapesti Párisi Udvarban. A február 28-ig látogatható tárlat a többi között az egészség területén, a sebészetben, a diagnosztikában és a hétköznapokban hasznosítható tárgyakat, ötleteket vonultatja fel. Célja, hogy az élet minden területét lefedje az evés-ivástól a játékon és a lakberendezéseken át a környezetvédelemig - mondta el Pistyur Veronika, a tárlat egyik szervezője szerdán. A tárlat fővédnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
2009.12.02. 16:45
 
 
Hangosabbak lesznek az elektromos autók a vakok érdekében
A hibrid vagy az elektromos autók egyik jellemző tulajdonsága, hogy szinte hangtalanok - és épp ettől válnak veszélyessé a vak gyalogosok számára. A japán kormány autógyártók, a vakok szervezetei és fogyasztói csoportok bevonásával június óta keresi a megoldást a mind komolyabb visszhangot keltő problémára. A létrehozott testület abból indul ki, hogy az autóknak valamilyen hangot vagy jelzést kellene kiadniuk, amely figyelmezteti a vak gyalogosokat. A javaslatok között szerepel motorhang és a telefoncsengésre emlékeztető zenei dallam is. Az év végére tervezik a fejlesztési elképzelés előterjesztését. A végrehajtás azonban törvényi változásokat is igényel majd.
2009.09.08. 14:27
 
 
Hangosítani kell a némán suhanó hibrid autókat?
Elképzelhető, hogy a közeljövőben zajkeltő berendezésekkel kell felszerelni a látássérültek által veszélyesnek tartott, némán suhanó hibridautókat. Japánban az utóbbi hónapok autóeladási toplistáját a benzin- és áramüzemelésű hibrid járművek vezetik, amelyek alacsony sebességnél, elektromos módban szinte hangtalanul suhannak az utakon. "Egyre több visszajelzést kapunk a látássérültektől és a tulajdonosoktól, hogy veszélyesnek érzik a hibridautókat - mondta a japán közlekedési minisztérium egyik tisztségviselője. - A látássérült emberek az utcán való közlekedéskor a hangokra vannak utalva, a hibrideknek viszont elektromos meghajtás esetén gyakorlatilag nincs motorzajuk".
2009.07.05. 08:22
 
Hibridautó került a japán eladási lista élére áprilisban
A Honda Insight típusú hibridautója vezeti Japánban az áprilisi autóeladási listát. A Insight vegyes, benzin és áram üzemelésű autójából 10.481-et értékesítettek a múlt hónapban a japán autókereskedők hétfőn közölt adatai alapján. Hibridautó még sohasem került az eladási lista élére. Bár a hibridautó drágább a benzin üzemelésűeknél - a legolcsóbb Insight ára 19 ezer dollár -, nem utolsósorban előnyös környezeti hatásának köszönhetően került az eladási lista élére a 660 köbcentinél nagyobb autó kategóriában. A Honda Insight-jának várhatóan erős versenyt támaszt majd a Toyota továbbfejlesztett Prius vegyes üzemelésű autója, amelyet a jövő héten fognak bemutatni. A Prius a legkelendőbb hibridautó a világon.
2009.05.11. 09:06
 
 
Eddig egy millió hibridet értékesítettek
A Toyota japán autóipari cég vegyes üzemelésű hibridautóiból 1 milliót értékesítettek már az Egyesült Államokban. A japán gyártó bejelentése szerint ez a környezetbarát jármű népszerűségének jele, ugyanis hét évig tartott, amíg 500 ezret tudtak a kocsiból eladni, a második 500 ezer eladásához viszont csak két évre volt szükség. Ugyanakkor a Toyota amerikai értékesítése egészében alaposan visszaesett: februárban az eladások 39,8 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbi szinttől. Az áram-benzin vegyes üzemelésű Toyota Prius értékesítése februárban 33,6 százalékkal csökkent.
2009.03.12. 09:10
 
 
Genfi autószalon: idén is a zöld technológia a középpontban
A legtöbb gyártó idén is a zöld technológiák felé kacsintgat a 79. Genfi Autókiállításon; a gazdasági válságnak viszont nyomát sem látni. A környezetbarát technológiák úgy tűnik, egyre fontosabb szerepet kapnak az autógyártóknál a gazdasági recessziótól függetlenül. A Fiatnak például az egész standját a környezet ihlette: csiripelő madarak, zöld és fehér színek tömege, valamint felirat, ami szerint az olasz gyártó modelljei bocsátják ki a legkevesebb szén-dioxidot Európában. De nemcsak a Fiat hirdeti fennen környezetbarátságát: a Toyota, amely eddig is élen járt e téren, bejelentette, hogy a híres Prius hibrid konnektorról tölthető verziójából 150-et Európába is importálni akar ebben az évben.
2009.03.03. 18:06
 
 
Az MSZP ötpontos intézkedéscsomagot javasol a szmog ellen
Ötpontos intézkedéscsomagot javasol a levegőszennyezés ellen az MSZP; a javaslat részleteiről Hegyi Gyula, a párt európai parlamenti képviselője pénteki sajtótájékoztatóján beszélt. A javaslatcsomag elemei: a dugódíj és sebességkorlátozás bevezetése, zöld zónák kialakítása, a szmogriadó-rendelet finomítása, valamint hibridautók beszerzése - közölte Hegyi Gyula. Elmondta: Magyarországon és számos európai országban nagyságrendekkel több embert öl meg a szmog, mint az autóbalesetek. Becslések szerint mintegy kétezer ember hal meg évente a légszennyezés következtében. A magyarok a szennyezett levegő miatt átlagosan egy-három évvel korábban halnak meg, mintha tiszta levegőjű településen élnének.
2009.01.16. 12:38
 
 
Huszonöt litert fogyaszt Obama új kocsija
Egymillió hibridautót ígért kampányában Barack Obama, szolgálati autójának üzemanyagétvágya viszont jócskán felülmúlja a környezetvédők ideálját - biztonsági okokból. A The Times című brit lap szerint a limuzint a válsággal küszködő General Motors autógyár építi. Úgy fog kinézni, mint egy hagyományos fekete elnöki Cadillac, és olyan ellenálló lesz, mint egy tank. A kocsi karosszériájának alapja egy GMC Sierra típusú platós terepjáró. A szériamodell fogyasztása 100 kilométeren 20 liter, a jóval nehezebb Obamobile (a Times szóalkotása) viszont 25 litert eszik, és a GM rögtön hármat is épít belőle, hogy az esetleges merénylők dolga még nehezebb legyen.
2008.11.25. 10:58
 
 
Jön az elektromos Mercedes
Legkésőbb 2011-ben megjelenik az első elektromos hajtású Mercedes modell. "Hamarosan teljesen elektromos Mercedes autóval járhatunk. A kocsit 2010-2011-ben dobjuk a piacra" - nyilatkozott Dieter Zetsche a Mannheimer Morgen című lapnak. A német Daimler elnöke azt is elmondta, hogy az autógyártók közül először cége vezeti be az újgenerációs lítium-ion akkumulátorokat. Az első modell egy S-osztályú Mercedes lesz, amely jövőre jelenik meg. A hagyományos nikkelalapúnál nagyobb teljesítményű és hosszabb élettartamú akkumulátorral "rendkívül hatékony hibridautót tudunk építeni, amelynek széndioxid-kibocsátása egy kisautóéhoz fogható" - mondta Zetsche.
2008.09.15. 11:33
 
 
Elkészült az első magyar hibridautó prototípusa
Elkészült az első magyar hibrid személyautó sorozatgyártásra szánt prototípusa, a Solo, amelyet hétfőn mutattak be a budapesti Közlekedési Múzeumban. A háromszemélyes kisautó az őriszentpéteri ANTRO (Alternatív Erőforrásokat és Járműveket Fejlesztő és Gyártó) Kht. mérnökeinek a munkája. 2001 óta dolgoztak rajta. A tervezésnél a fő szempont a környezet kímélete és a gazdaságosság volt, a kerékagyakba szerelt elektromotorokat meghajtó lítium-ion akkumulátorokat ezért a tetőn elhelyezett napelemek és a bioetanollal működő motor mellett az utasok is tölthetik; az ülések elé szerelt pedálokkal egy generátort táplálhatnak, akár autópályán is, 140 kilométeres óránkénti sebességnél.
2008.06.16. 13:54
 
 
Megérkezett az első hidrogénmeghajtású autó Magyarországra
Megérkezett Magyarországra az első hidrogénüzemű személyautó. Az átalakított Toyota Priust csütörtökön kiállítják a veszprémi Pannon Egyetemen. Az elektromos-benzines japán hibridautót az amerikai Quantum Fuel Systems Technologies alakította át. Három tartályába összesen 2,4 kilogramm hidrogén fér, ami városban 180-190 kilométerre elég. A technológia révén vízgőzön kívül semmi más nem kerül a levegőbe. A hidrogénhajtású Toyota Prius modellt Európában még csak Norvégiában használják, és mostanáig ott is csupán 11 darabot helyeztek forgalomba.
2008.05.07. 16:50
 
 
Törvénnyel hangosítanák a csendes autókat Amerikában
A túl csendes autók okozta balesetveszély csökkentését célzó törvényjavaslatot terjesztettek az amerikai kongresszus elé. A tervezett jogszabály kötelezné a közlekedési minisztériumot, hogy vezessen be a hibridautókra és az alig észrevehető motorhangot adó más gépkocsikra vonatkozó biztonsági szabványokat, amelyek egyebek mellett gyalogosfigyelmeztető hangjelző berendezés telepítését írják elő. "A környezetbarát járművek terjedése kedvező trend, a nem szándékolt következmény viszont a vakokat és a többi gyalogost fenyegető balesetveszély" - mondta Edolphus Towns demokrata párti képviselő.
2008.04.10. 07:47
 
 
Indul a zöld szuperautók versenye
Magán-űrrepülőgép és automata holdkomp után üzemanyag-hatékonysági rekordra képes környezetbarát gépkocsi kifejlesztésére hirdetett nemzetközi pályázatot az X Prize Foundation. Elindult az Automotive X Prize. A feladat sorozatgyártásra alkalmas olyan gépkocsi kifejlesztése, amely legalább 100 mérföldet képes megtenni egy gallonnak megfelelő üzemanyaggal (minimum 160,9 kilométert 4,54 liter hagyományos üzemanyaggal, vagy ezzel megegyező teljesítményt biztosító alternatív energiaforrással). A kocsi károsanyag-kibocsátása széndioxidban számolva mérföldenként maximum 200 gramm, azaz kilométerenként 125 gramm lehet. A főnyeremény tízmillió dollár.
2008.03.21. 13:35
 
 
Megnyílt a 78. Genfi Autószalon
Csütörtökön megnyílt a járműipar egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje, a Genfi Autószalon, amely március 16-ig várja az érdeklődőket. A bemutatóra 30 országból több mint 260 kiállító érkezett, a szalonon a takarékos technológiák és a környezetbarát üzemanyagok irányába történő elmozdulás folytatódik. Legalább 130 járműnek a Genfben lesz az európai vagy világpremierje, de az újdonságok közül csak kevés használ alternatív technológiákat. Ilyen egyebek között a Saab 9-X BioHybrid is, egy bioetanolra hangolt turbómotor és egy elektromos motor kombinációjával meghajtott modell.
2008.03.06. 14:36
 
 
Március 6-án nyit a 78. Genfi Autószalon
Március hatodikán nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt az járműipar egyik legfontosabb seregszemléje, a Genfi Autószalon. A bemutatóra 30 országból több mint 260 kiállító érkezik. Legalább 130 járműnek a genfi szalonon lesz az európai vagy a világpremierje. Először mutatkozik be az Infiniti, a japán Nissan luxusmárkája, a norvég Think Global, amely egy elektromos városi kisautóval jelentkezik, illetve a kínai BYD, amely egy hibridautót visz a svájci nagyvárosba. A globális éghajlatváltozás hatása a szalonon is érződik: egyre több az energiatakarékos, környezetbarát modell. Ilyen a többi között a Saab 9-X BioHybrid is, egy bioetanolra hangolt turbómotorral és egy elektromos motor kombinációjával meghajtott kupé.
2008.03.04. 14:21
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

Audi I autóhitel I autópiac I benzinár I bioüzemanyag I BMW I Budapesti Luxusautó Show I Casco I cégautó I dízel Lexus I dugó I dugó-adó I dugódíj I Ferrari I Fiat I gépjárműadó I gyorshajtás I gyorshajtási bírságok I hibridautó I hiperszuper traffipax I ittas vezetés I Jaguar I kamionstop I kötelező biztosítás I közlekedésfejlesztés I KRESZ I McLaren I Mercedes-Benz I műszaki I objektív felelősség elve I Opel I parkolási bírság I regisztrációs adó I Renault I Saab I Suzuki I szmogriadó I tankolás I téli gumi I útdíjfizetési kötelezettség I útinfó I vezetéstechnika I zöldkártya

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML