2018. január 20., szombat - Sebestyén
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Autó-motor ››  gépjárműadó
33 találat
 
Költségvetés - LMP: 2017 is az önkormányzatok fekete éve lesz
Az önkormányzatok bevételszerzési lehetőségének újragondolását szorgalmazza Gerstmár Ferenc, az LMP elnökségi tagja, a jövő évi büdzsé ugyanis szerinte egy újabb fekete évet ígér a települések számára.
2016.05.03. 11:04
 
Tóbiás: ne pártalapon kapjanak többlettámogatást a települések!
Az MSZP azt követeli, hogy ne csak a fideszes vezetésű települések kapjanak többlettámogatásokat, hanem valamennyi önkormányzathoz kerüljenek vissza azok az adóbevételek, amelyeket a jelenlegi kormány elvett tőlük.
2016.01.21. 13:52
 
Németországban a parlament elé került az autópályadíj terve
A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) csütörtökön megkezdte a külföldi autósokat terhelő autópályadíjról szóló törvényjavaslat vitáját. Az elképzelést a kormányoldalon is vitatják, osztrák részről pedig máris jelezték, hogy az Európai Unió Bíróságára kerülhet az autópályadíj ügye, ha a jelenlegi formában vezetik be a rendszert.
2015.02.26. 20:00
 
Adótörvények - A Jobbik a települési adó ellen tiltakozik
A Jobbik a települési adó visszavonására szólította fel a kormányt csütörtökön.
2014.10.30. 10:37
 
Büntethető a külföldi rendszám jogszerűtlen használata, de nem indokolt a helyszíni bírságolás
Magyarország az adóelkerülés visszaszorítása érdekében büntetheti ugyan azokat, akik jogszerűtlenül használnak külföldi, például szlovák rendszámot, de az Európai Bíróság szerint nem elvárható, hogy valaki a helyszínen, azonnal igazolja, hogy jogszerűen használja a rendszámot - derül ki az Európai Bíróság hétfői közléséből.
2013.11.11. 12:31
 
Ado.hu: vagyoni típusú közteher jöhet szóba luxusadóként
Jövedéki adóként lehetetlen lenne bevezetni a luxusadót - vélik a www.ado.hu szakportál által megkérdezett adószakértők, akik szerint az általános forgalmi adó (áfa) kulcsainak "átszabása" sem biztosan kivitelezhető, így inkább vagyoni típusú adók jöhetnek szóba.
2013.10.16. 06:30
 
Költségvetés - A jövő évi büdzsé megalapozásához 19 jogszabályt módosít a kormány
Benyújtotta a kormány a 2014. évi központi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést az Országgyűlésnek hétfőn, a javaslat 19 jogszabályt módosít.
2013.09.30. 18:16
 
OGY - Változatlan tartalommal fogadták el a Margitsziget-törvényt
A parlament kormánypárti többsége szerdán változatlan tartalommal fogadta el azt a törvényt, amely a Fővárosi Önkormányzat közvetlen irányítása alá vonja a Margitszigetet. Csak a hatályba léptető rendelkezés változott.
2013.06.26. 13:30
 
OGY - Áder János visszaküldte a parlamentnek a Margitszigetről szóló törvényt
Áder János államfő visszaküldte megfontolásra a parlamentnek azt a júniusban elfogadott törvényt, amelynek alapján közvetlenül irányíthatja a fővárosi önkormányzat a Margitszigetet - közölték pénteken az Országgyűlés honlapján.
2013.06.21. 08:40
 
OGY - Közvetlenül irányítja a fővárosi önkormányzat a Margitszigetet
A fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerül a Margitsziget, miután az Országgyűlés hétfőn 252 igen, 54 nem szavazattal, 44 tartózkodás mellett elfogadta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter erre vonatkozó javaslatát. A gépjárműadót és a környezetterhelési díjat továbbra is a XIII. kerület szedheti be.
2013.06.10. 18:34
 
 
Mazars: több kisebb adóváltozás Matolcsy búcsúcsomagjában
Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott adócsomag a nemzetközi közigazgatási együttműködésről szóló új törvény megalkotása mellett több adótörvényt érintő módosítást tartalmaz - hívja fel a figyelmet a Mazars.
2013.04.10. 04:00
 
Adójogi salátatörvényt nyújtott be a leköszönő nemzetgazdasági miniszter
Adójogi salátatörvény-javaslatot nyújtott be pénteken az Országgyűlésnek a leköszönő nemzetgazdasági miniszter.
2013.03.03. 14:51
 
OGY - Költségvetési kiigazításról és adóváltoztatásokról döntött az Országgyűlés
A bankadó fenntartásáról, a tranzakciós illeték növeléséről, valamint a nyugdíjjárulék-plafon eltörléséről is döntött az Országgyűlés hétfőn, amikor a jövő évi adóváltoztatásokkal együtt elfogadta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elmúlt hetekben bejelentett több költségvetési kiigazító intézkedését.
2012.11.19. 21:40
 
Újabb nevek a miskolci adóslistán
Továbbra is közzéteszi honlapján a miskolci önkormányzat mindazok nevét, akik helyi, illetve gépjárműadóval tartoznak a városnak, a listán jelenleg 712 magánszemély szerepel, adósságuk összege mintegy 426 millió forint.
2012.10.02. 17:21
 
A természetes személyekre is kiterjesztenék a gépkocsiadót Szlovákiában
Természetes személyekre is vonatkozó gépkocsiadó bevezetését, valamint az autók regisztrációs adójának kiszélesítését ajánlja a szlovák kormánynak a pénzügyminisztérium alá tartozó Pénzügypolitikai Intézet (IPF).
2012.09.04. 15:18
 
MSZP: az önkormányzatokat is eléri az adóprés
Az MSZP szerint az emberek és a vállalkozások után az önkormányzatokat is eléri a kormányzati adóprés.
2012.06.05. 15:14
 
LMP: az önkormányzati bevételek negyede is kieshet
Az LMP szerint az önkormányzati bevételek akár negyede is kieshet, ha a kormány elvonja az önkormányzatoktól az átengedett szja-bevétel 80 százalékát, az iparűzési adóbevétel 20 százalékát és a gépjárműadó-bevételt.
2011.10.20. 18:18
 
Eredményes adókísérlet a Dunántúlon
Törvényes úton, legális adóparadicsomot hozott létre Tápiószentmiklós község, a településen az idei évtől sem iparűzési adó, sem építményadó nincs - írta hétfői számában a Magyar Nemzet. A lap szerint ennek köszönhetően két hónap alatt 23 cég települt ide - zömmel szállítmányozók -, és ez a szám az év végére meghaladhatja az ötvenet. Kovács József polgármester elmondta: tavaly 49 kisvállalkozás működött az ezerlelkes faluban, tőlük évi csaknem négymillió forintnyi iparűzési adót tudtak beszedni. Erről mondtak le az idén, cserébe a két hónap alatt odatelepült fuvarozók gépjárműadó címén 2012-ben legalább 20 millió forintot fizetnek majd be a község adószámlájára.
2011.05.16. 07:30
 
 
Tarlós: legkorábban 2013 végére várható dugódíj
Tarlós István szerint csak 2013 végén, 2014 elején várható a dugódíj bevezetése Budapesten, mivel meg kell teremteni a most még hiányzó feltételeket. A főpolgármester szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülésének szünetében újságírók kérdéseire válaszolva távlati tervként értékelte a közgyűlés által szerdán elfogadott, 2011 és 2014 közötti időszakra szóló gazdasági programot. Mint mondta, megvalósulásának alapvető feltétele, hogy az Országgyűlés változtasson a helyi adónemeken. Tarlós István úgy fogalmazott, reméli, hogy létrejön a dugódíj, mivel szükség van rá a főváros működőképességének fenntartása érdekében; azt azonban nem tudta megmondani, hogy a lehetséges új terhet milyen körben és összegben vetnék ki.
2011.04.27. 14:40
 
 
Újabb elemek a reformcsomagban: e-útdíj, hamburgeradó
Az index.hu információi szerint egy-két hetes csúszással készülne el a reformcsomag, amely - a portál szerint - számos új tervezett intézkedést is tartalmaz; ezek között szerepel egy e-útdíj és egy úgynevezett hamburgeradó is. Az elektronikus útdíjat a hazai és külföldi teherautókra vetnék ki, és abból akár évi százmilliárd forint bevételre is szert tehetne az állam. A legnagyobb városok önkormányzatai pedig a dugódíjból és a megemelt gépjárműadóból gyűjthetnének forrásokat. A kormány tartja magát a reformprogram elfogadásának eredeti menetrendjéhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel reagálva az index.hu információira, miszerint egy-két hetes csúszással készülne el a csomag.
2011.02.10. 10:00
 
 
Vitézy: pénzügyi segítségre és szigorú bérpolitikára van szüksége a BKV-nak
A BKV 2011-es költségvetéséből összesen 30 milliárd forint hiányzik, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bízik abban, hogy a cég anyagi helyzetének megoldásában a kormány is segítséget nyújt, mivel a Fővárosi Önkormányzat költségvetésében nincsenek már milliárdos tartalékok. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója az MTI-nek adott interjújában azt mondta, szigorúbb bérpolitikára és a finanszírozási rendszer teljes átalakítására is szükség van. Utóbbi számos lépésből állhat, ilyen a tömegközlekedés áfakulcsának csökkentése, a kedvezményrendszer átalakítása, a buszvonalak üzemeltetésének versenyeztetése, a gépjárműadó központosítása és néhány éven belül dugódíj bevezetése.
2011.02.06. 15:15
 
 
Módosító indítványokat nyújtott be az MSZP az igazságos adócsökkentés érdekében
Az MSZP annak érdekében nyújtott be módosító indítványokat a jövő évi adótörvényekről szóló előterjesztéshez, hogy az adócsökkentés igazságos legyen és a munkahelyteremtést szolgálja - közölte Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője. Kezdeményezik, hogy a munkajövedelmek után 5 millió forintig 16 százalékkal, az afölötti rész után 32 százalékkal kelljen adózni és ne függjön a munkavállalók keresetétől a gyermekek után járó adókedvezmény mértéke. A szocialisták nem támogatták a különadókat és a magánnyugdíj pénztártagok befizetéseinek elvonását. Mint mondta, ezek csak egy-két évre jelentenek többletbevételt, utána viszont óriási hiány keletkezik miattuk.
2010.10.27. 15:30
 
 
Újra az önkormányzatok szedhetik az iparűzési adót
A második felévtől ismét az önkormányzatok szedhetik be a helyi iparűzési adót az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) helyett, miután az Országgyűlés hétfőn elfogadta a törvényt. A képviselők 313 igen és 47 nem szavazattal fogadták el az ezt tartalmazó, a helyi iparűzési adóval kapcsolatos egyes törvények módosítását, amelyet Kósa Lajos és Zombor Gábor fideszes képviselők nyújtottak be. Az adózás rendjét szabályozó törvény ez év elejétől módosult úgy, hogy az önkormányzatok helyett az APEH szedhette be a helyi iparűzési adót, amelyet havonta kellett továbbutalnia az önkormányzatok számláira.
2010.06.21. 19:45
 
 
A magyarországi autópark 2,5%-át érintheti a vagyonadó
A magyarországi személyautópark 2,5 százalékát érintheti a pénzügyi tárca szerint a vagyonadó, amelynek kiszámításához a gépjárműadóról szóló törvényt is föl kell lapozni - írja a keddi Népszabadság. Tekintve, hogy hárommillió autó fut a magyar utakon, megközelítőleg 75 ezer forgalomba helyezett gépkocsi tulajdonosára vonatkozik a jogszabály, amennyiben a Pénzügyminisztérium helyesen becsülte meg az érintettek arányát - ismerteti a napilap. A cikk hangsúlyozza, hogy nemcsak a nálunk forgalomba helyezett gépkocsik tartoznak az adó hatálya alá, hanem a külföldi rendszámmal rendelkezők is, mindez már az APEH tájékoztatójából válik egyértelművé.
2010.02.02. 09:30
 
 
A külföldön bejegyzett vízi- és légi járműre is vonatkozik a vagyonadó
Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat adóztató törvényből az Alkotmánybíróság kedden törölte az ingatlanok adóját, viszont megmaradt a vízi-, és a légi járművek, valamint a nagyteljesítményű személyautók adója, az előbbi kettő akkor is adózik, ha külföldön regisztrálták, de a tulajdonosa magyar magánszemély, vagy cég. A hajók közül a 25 négyzetméternél nagyobb vitorlázatú, illetve az 50 kilowattnál (kW) nagyobb motorteljesítményű adózik. A vitorlásoknál a vitorla minden négyzetmétere után évi 2 ezer forint az adó, a hajó első 10 évében, majd az adó folyamatosan csökken, és a 22 éves vitorlásnál már csak 500 forint.
2010.01.27. 14:00
 
A kormány támogatja a fuvarozók két javaslatát
Támogatja a kormány a fuvarozók két javaslatát, amelyek szerdán a kabinet elé is kerülnek - értesült az MTI. Az MTI úgy tudja, adómentes marad a nemzetközi árufuvarozásban és személyszállításban gépkocsivezetőként, illetve árukísérőként foglalkoztatott magánszemélyek napidíja, valamint a gépjárműadó mértéke a légrugós, vagy azzal egyenértékű paraméterekkel rendelkező haszongépjárművek esetében nem emelkedik. Két fuvarozószervezet vasárnap nyílt levélben kérte az országgyűlési képviselőktől, hogy ne szavazzák meg azt a törvényjavaslatot, amelynek része a gépjárműadó és az üzemanyagot terhelő jövedéki adó mértékének emelése, valamint az üzemanyag-megtakarítás és a napidíj adómentességének megszüntetése.
2009.06.16. 18:55
 
 
A pénzügyminiszter több fuvarozói követelést is támogat
A pénzügyminiszter támogatja, hogy a fuvarozóknak meghatározott mértékig adómentes maradjon az üzemanyag-megtakarítás, valamint a költségtérítés, illetve azt is, hogy ne emelkedjen 2010-ben a légrugós járművek gépjárműadója, és nem utasítja el a kereskedelmi gázolajár bevezetését sem - derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből. Oszkó Péter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) múlt pénteki ülését követően külön egyeztetett a közúti fuvarozók képviselőjével, Wáberer Györggyel, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökével.
2009.06.15. 11:55
 
 
Az országgyűlési képviselőkhöz fordultak a fuvarozók
Nyílt levélben kéri két fuvarozószervezet az országgyűlési képviselőktől, hogy ne szavazzák meg azt a törvényjavaslatot, amelynek része a gépjárműadó és az üzemanyagot terhelő jövedéki adó mértékének emelése, valamint az üzemanyag-megtakarítás és a napidíj adómentességének megszüntetése. A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége és a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete vasárnap az MTI-hez is eljutatott levelében azt kérte a képviselőktől, hogy a részletes vitában vegyék figyelembe javaslataikat.
2009.06.14. 18:44
 
A Bundestag jóváhagyta a konjunktúraélénkítő csomagot
A stabilitás és a foglalkoztatás biztosítását célozza Németország háború utáni történetének eddigi legnagyobb konjunktúraélénkítő csomagja, amelyet pénteken hagyott jóvá a német Bundestag. A nagykoalíció pártjai, a konzervatív CDU és CSU, valamint a szociáldemokraták több hétig tartó viták és egyeztetések után még januárban állapodtak meg az 50 milliárd eurós csomagról, amelynek fő tartópilléreit - csaknem 28 milliárd euró értékben - az infrastruktúra fejlesztésére szánt beruházások, valamint az adó- és járulékcsökkentések jelentik. A csomagtervben foglaltak két évre, 2010-végéig szólnak.
2009.02.13. 15:40
 
 
Az MDF módosítást nyújtott be a cégautó adójára
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt javasolja, hogy azok a szervezetek, melyek előző évben nem folytattak vállalkozást, mentesüljenek a cégautó adójának befizetése alól - jelentette ki Pettkó András, a párt országgyűlési képviselője. Hozzátette: az MDF szerint a gépjárműadóról szóló törvény cégautóadóra vonatkozó szabályozásának módosítása hátrányosan érinti a társadalmi szervezeteket, ezért Hock Zoltán képviselőtársával együtt szerdán módosítást nyújtott be a törvényhez.
2009.01.14. 10:43
 
 
Vegyes az összkép az uniós országok adóváltoztatásaiban
Az Európai Unió tagországai vegyes összképet mutatnak, ha egyenként szemügyre vesszük, mennyire törekednek az adószabályok módosításával is reagálni a nemzetközi pénzügyi - és a kibontakozóban levő reálgazdasági - válságra. Magának az uniós bürokráciának nincs egységes "javallata" e tekintetben, minden tagállam saját belátása szerint lép vagy nem lép. Az Európai Bizottság szakapparátusának - korántsem teljes körre kiterjedő - kimutatásai szerint Ausztriában a pártok között már megszületett a megállapodás a jövedelemadó mérsékléséről - úgynevezett családi adóhitel formájában -, de a bevezetéssel meg kell várni a december végén hivatalba lépő új kormányt.
2008.11.18. 09:03
 
 
Magyar Nemzet: alkotmányossági kételyek az adócsomag-javaslat kapcsán
Számos olyan adóemelési és kedvezménymegvonási passzust tartalmaz a most elkészült adócsomag-javaslat, amelyek alkotmányossági kételyeket is felvetnek - írja a szombati Magyar Nemzet. A napilap cikkében kiemeli, hogy a változtatások egy része a szakértők szerint nagy eséllyel az Alkotmánybíróság elé kerülhet. Az egyik ilyen tétel a cégautóadó módosítása lehet, amelynek értelmében ezentúl vagyonadó formájában negyedévente kellene fizetni közterhet, amelynek alapja a gépkocsi értéke lenne. A lap által megszólaltatott Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young igazgatója szerint előállhat a kettős adóztatás esete.
2008.09.13. 08:16
 
 
Nem közeledtek az álláspontok a fuvarozók és a kormány között
A fuvarozók és a kormány képviselői szerdán folytatták az egyeztetést a versenyfeltételeket javító megállapodás-tervezetről, az érdekképviseletek tájékoztatása szerint az álláspontot nem közeledtek. A megbeszélést csütörtökön folytatják a közlekedési minisztériumban a fővárosi behajtás rendelet témában, ahol az érdekképviseletek reményei szerint szóba kerülhet az energiahordozók áremelkedése hatásainak mérséklése is. Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkár-helyettes az egyeztetés után az MTI-nek elmondta: a kormányzati oldal szóban módosító javaslatot tett a gépjárműadó csökkentetésére.
2008.06.18. 18:59
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

Audi I autóhitel I autópiac I benzinár I bioüzemanyag I BMW I Budapesti Luxusautó Show I Casco I cégautó I dízel Lexus I dugó I dugó-adó I dugódíj I Ferrari I Fiat I gépjárműadó I gyorshajtás I gyorshajtási bírságok I hibridautó I hiperszuper traffipax I ittas vezetés I Jaguar I kamionstop I kötelező biztosítás I közlekedésfejlesztés I KRESZ I McLaren I Mercedes-Benz I műszaki I objektív felelősség elve I Opel I parkolási bírság I regisztrációs adó I Renault I Saab I Suzuki I szmogriadó I tankolás I téli gumi I útdíjfizetési kötelezettség I útinfó I vezetéstechnika I zöldkártya

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML