2020. március 30., hétfő - Zalán
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Autó-motor ››  dugó-adó
127675 találat
 
 
Johnny Depp Tim Burton-függő
Johnny Depp számára vannak filmek és vannak Tim Burton-filmek. A hollywoodi színész már hatodik alkalommal forgatott Burtonnal, a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya című zenés produkció február 21-én kerül a magyar nézők elé. Stephen Sondheim vérgőzös musicaljének filmváltozatától teljesen kifeküdt az amerikai kritika. A The New York Times szakírója szerint "valami mesterműhöz közelálló" produkció született, és Depp a XIX. századi bosszúálló sorozatgyilkos megformálásával nemcsak az Arany Glóbuszért, hanem az Oscar-díjért is remek eséllyel indul.
2008.01.10. 15:39
 
 
A Marsba esetleg becsapódó aszteroida nem fenyegeti a Földet
Egy futballpálya-nagyságú aszteroida csapódhat január 30-án a Marsba, az ütközés azonban nem fenyegeti a Földet - állítják amerikai és orosz kutatók. A WD5 jelű aszteroida, amelyet tavaly november 20-án fedeztek fel amerikai csillagászok, óránként csaknem 45 ezer kilométeres sebességgel tart a vörös bolygó felé. A becsapódás valószínűségét jelenleg 4 százalékosra becsülik a tudósok, a detonációs hatását pedig 3 megatonnára - körülbelül akkorára, mint a Tunguz- meteorit esetében, amely 1908-ban Szibéria lakatlan vidékén 60 millió fát tarolt le. Amerikai számítások szerint az esetleges becsapódás semmiképp sem lesz negatív hatással a Föld lakosai számára.
2008.01.10. 15:36
 
 
Magyarország első az uniós pénzek felhasználásában az EU-biztos szerint
Magyarország az első helyen áll az Európai Unió tizenkét új tagországa között az uniós pénzek felhasználásában a 2004-2006-os források mutatói alapján, és mind a huszonhét tagállamot tekintve is harmadik - jelentett be Danuta Hübner, az Európai Bizottság regionális politikai felelőse csütörtökön Brüsszelben, Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterrel folytatott találkozója után. Kiemelte, Magyarországnak egyelőre nem származott semmilyen vesztesége amiatt sem, hogy az EU az új költségvetési időszakra háromról két évre rövidítette a megítélt támogatások felhasználási határidejét.
2008.01.10. 15:25
 
 
Egymillió osztrákot fenyeget a szegénység
Hozzávetőleg egymillió osztrákot, a lakosság tizenkét-tizenhárom százalékát fenyegeti a szegénység réme, csaknem a felüket tartósan - állapította meg az Osztrák Statisztikai Hivatalnak (SA) a 2004-2005-ös időszak vizsgálatán alapuló elemzése. Összesen 1,57 millió ember került abba a helyzetbe a két év valamelyikében, hogy havi jövedelmét tekintve a 900 eurós szegénységi küszöb alá csúszhat. Közülük mintegy négyszázezer mindkét évben a legalacsonyabb jövedelmű kategóriába tartozott. A legveszélyeztetettebbek a nyugdíjasok.
2008.01.10. 15:10
 
Sólyom László a Palesztin Állam külügyminiszterét fogadja
Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke 2008. január 11-én, pénteken 10.00-kor fogadja Őexc. Rijád al-Malki urat, a Palesztin Állam külügyminiszterét a Sándor-palotában.
2008.01.10. 14:34
 
 
McCann-ügy: az apa magát hibáztatja a kis Madeleine eltűnéséért
Magát hibáztatja lánya eltűnéséért Madeleine McCann édesapja, aki most először elismerte azt is, hogy alig lát már reményt a gyermek megtalálására. A négyéves skót kislánynak tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre vacsoráztak. A Vanity Fair magazinnak adott nyilatkozatában - amelyet a csütörtöki Daily Mirror is átvett - Gerry McCann maga is bevallotta, hogy bűntudat gyötri, amiért a kérdéses estén ő és felesége magukra hagyták Madeleine-t és két kisebb testvérét. 
2008.01.10. 14:08
 
 
Hatósági zár alatt egy fehér port kapó szabolcsi képviselő lakása
Hatósági zár alá került Szabados József, MSZP-s országgyűlési képviselő baktalórántházi lakása, miután a politikus is fehér port kapott postán, és a boríték felbontása közben a küldemény szétszóródott otthonában. Ezt maga az érintett mondta el csütörtökön Nyíregyházán, a párt sajtótájékoztatóján. A hatóságok elővigyázatosságból 72 órára lepecsételték a lakást, amíg kiderül, hogy van-e egészségkárosító hatása a pornak - mondta a szabolcsi képviselő, a párt térségi alelnöke. Szabados József közölte: szerdán a napi postája között talált egy olyan borítékot, amelynek feladójaként az Országos Széchényi Könyvtár szerepelt, s budapesti postai bélyegző volt rajta.
2008.01.10. 13:43
 
 
Forma-1: a Honda leszerződtette Wurzot
A Honda Forma-1-es csapata leszerződtette a tavaly visszavonult Alexander Wurzot, az osztrák versenyző tesztpilóta és tartalékversenyző lesz a brit istállónál. Az előző idény vége előtt a Williamstől - átmenetileg - nyugdíjba vonuló Wurz Valenciában, a csapat első, január 22-i tesztelésén csatlakozik új munkaadójához. "Alexnak a sportágban szerzett 11 éves tapasztalata hozzásegíthet minket, hogy minél versenyképesebbek lehessünk a 2008-as szezonban" - nyilatkozta Ross Brawn, a Honda új csapatfőnöke. A 33 éves pilóta pályája során eddig a Benettonnál, a McLarennél és a Williamsnél szerepelt. 2008-ban a brit Jenson Button és a brazil Rubens Barrichello lesz a Honda istálló versenyzője.
2008.01.10. 13:43
 
 
Megkezdődött a kultúrák közötti párbeszéd európai évének magyar programja
Megkezdődött a kultúrák közötti párbeszéd európai évének magyarországi programja, az eseménysorozatot Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára nyitotta meg csütörtökön, Budapesten. Az uniós programsorozat magyarországi rendezvényének nagyköveteit bemutatva Bogyay Katalin elmondta: a művészek és sportolók gondolataik és személyiségük által népszerűsítik a rendezvényeket. Az eseménysorozat üzenetét Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, Varga Dániel vízilabdázó és a Kerekes Band közvetíti.
2008.01.10. 13:40
 
 
EURO-2008: Matthaus szerint nem a németek az esélyesek
Nem tartja favoritnak hazája válogatottját a nyári Európa-bajnokságon Lothar Matthaus, a németek korábbi futballsztárja. "Senki sem állíthatja komolyan, hogy mi vagyunk a nagy esélyesek. Most őszintén: tényleg annyira sikeres ez a csapat? Jól kezdtük az Eb-selejtezőket, mégis csak másodikok lettünk a csoportban. Klose és Lahm révén csak két játékosunk volt érdekelt az Év legjobbja-szavazáson, és 2006-ban csak bronzérmesek lettünk az idehaza rendezett vb-n két európai csapat mögött" - fejtegette a Stuttgarter Zeitungnak a volt magyar szövetségi kapitány.
2008.01.10. 13:12
 
 
Budapest-Bamako rali: nem kizárt három dakaros csapat indulása
A Budapest-Bamako rali nem kapott terrorfenyegetést, ennek ellenére a 405 fős mezőnyből közel húsz spanyol és francia versenyző mondta le az indulást - hangzott el a szombaton reggel fél nyolckor a Parlament elől rajtoló verseny sajtótájékoztatóján. Szabó Gál András főszervező elmondta: a lefújt Dakar mezőnyéből a magyar elitcsapatok már korábban jelezték, hogy nem kívánnak részt venni a 3. Budapest-Bamako ralin, ugyanakkor két szlovák csapat, valamint Kiss Sándorék szervizkamionos teamjének indulása még elképzelhető.
2008.01.10. 12:53
 
 
Fidesz: 10,1 milliárdot tapsoltak el a kormányzati negyedre
A Fidesz szerint a kormánynak 10,1 milliárd forinttal kell elszámolnia a kormányzati negyed beruházása kapcsán, amelyet az ellenzéki párt "luxus ingatlanbiznisznek" tart. Erről Balsai István és Cser-Palkovics András beszélt a negyed tervezett helyszíne mellett tartott sajtótájékoztatóján. Balsai István a Ferdinánd hídon tartott tájékoztatón újságíróknak azt mondta: a kormány hazudik a közvéleménynek, amikor azt akarja elhitetni, hogy mindössze 632 millió forint "kidobott pénzről" van szó a kormányzati negyed kapcsán. A politikus szerint ugyanis 10,1 milliárdot "tapsoltak el" a kormányzati negyedre.
2008.01.10. 12:14