2020. július 8., szerda - Ellák
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Autó-motor ››  dugó-adó
127675 találat
 
Best of marhaslágerek
Marhái kedvenc zenéiből állított össze válogatás CD-ét egy paraszt Ausztriában. A 41 éves, birkfeldi Franz Köberl már tíz éve szerenádot tangóharmonikájával a teheneinek és más haszonállatainak. A tehenek nem csápolással, hanem több tejjel hálálják meg a muzsikát. A zene ugyanis nyugtatóan hat rájuk, amitől emelkedik tejhozamuk. Amint megpillantják gazdájukat harmonikával a kezében, valósággal rohannak a koncertre. Kedvencük Johann Strauss, főként a keringők tetszenek a marháknak. A tehénközönség húsz fős, és általában leül a zenehallgatáshoz.
2009.05.04. 07:43
 
 
Mikszáth, Spiró, Lázár Ervin, Petőfi és Vörösmarty a magyar érettségin
Verselemzésként Petőfi Sándor és Vörösmarty Mihály egy-egy művének összehasonlítása, műelemzési feladatként Lázár Ervin egyik novellája szerepelt a középszintű írásbeli érettségi magyar tételei között, emelt szinten egy Babits-esszé és Tóth Árpád egyik verse volt a feladat - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn. Mindkét szinten összesen maximum 100 pontot lehet elérni, ebből legfeljebb 15 pont veszíthető helyesírási hibákért. Az első vizsganapon magyar nyelv és irodalomból középszinten 1.179 helyszínen 93.650 vizsgázó, emelt szinten 43 helyszínen 1.416 diák tesz érettségi vizsgát. Az érettségi vizsgák kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak.
2009.05.04. 07:30
 
 
Csökken, de pozitív marad idén a hiteldinamika
Lassuló, ám továbbra is pozitív hitel- és betétdinamika várható 2009-ben a magyar bankrendszerben: a lakáscélú hitelek állománya 6,8 százalékkal, a fogyasztási hiteleké 5,4 százalékkal emelkedhet és e várakozásoknak megfelelnek az OTP első negyedéves, illetve április havi tapasztalatai - mondta az OTP Bank Retail Divíziójának vezetője az MTI-nek. Kovács Antal hangsúlyozta: az OTP Bank továbbra is a magyar lakossági banki piac legnagyobb szereplője marad. 2008 végén a bankcsoport monetáris intézmények összevont mérlege alapján számolt piaci részesedése a hitelintézeti rendszerben a háztartások betéteiből 30,4 százalék volt, a háztartások hiteleinek pedig 29,6 százalékát tudhatta magáénak.
2009.05.04. 07:24
 
 
Oszkó Péter szerint nincs napirenden újabb IMF-kölcsön
Nincs napirenden újabb kölcsön felvétele a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), ha a külső körülmények változnak, akkor a későbbiekben a legkedvezőbb feltételeket kívánja elérni az IMF-nél a kormány - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Oszkó Péter pénzügyminiszter. A pénzügyi tárca vezetője szerint a most meghirdetett intézkedések csak takarékossági lépések, amelyek nélkül nem lenne mozgástér a gazdaság motorjainak beindításához. Amíg a meghirdetett programot nem sikerül végrehajtani, addig nincs lehetőség arra, hogy az adórendszer átalakításával, vagy bármilyen más gazdaságélénkítő lépéssel serkenteni lehessen a növekedést - rögzítette a Oszkó Péter.
2009.05.04. 07:19
 
 
Mexikóban újabb három halottja van a H1N1 influenzajárványnak
Mexikóban 22-re emelkedett a H1N1 influenzajárvány halálos áldozatainak száma, miután a vizsgálatok szerint három további haláleset okozója az új vírussal való fertőzés - jelentette be José Ángel Cordova mexikói egészségügyi miniszter. Cordova helyi idő szerint vasárnap este Mexikóvárosban tartott sajtóértekezletén az új halálesetekről beszámolva közölte azt is, hogy összesen 568 immár a bizonyítottan az új vírus okozta megbetegedések száma. A vasárnap reggeli mexikóvárosi adatok még 19 halottról és 487 fertőzöttről szóltak. A mexikói egészségügyi miniszter szerint a járvány április 23-28. között érte el csúcsát, és azóta már hanyatlóban van.
2009.05.04. 07:00
 
 
Meghalt Pirityi Sándor, az MTI örökös tudósítója
Súlyos, hosszan tartó betegség után 84 éves korában elhunyt Pirityi Sándor, a Magyar Távirati Iroda örökös tudósítója - tájékoztatta az elhunyt családja az MTI-t. Pirityi Sándor 1925-ben Pestszentlőrincen született, 1951-ben kezdett dolgozni az MTI-ben. Négy nyelven beszélt, a hadtudományok kandidátusa volt, az első civil, aki megszerezte ezt a fokozatot Magyarországon. Egy ideig tagja volt a Magyar Hadtudományi Társaság elnökségének is. Fő hadtudományi művei: Óceánok, flották (1972), A leszerelés (1975), Hadászati fegyverrendszerek és korlátozásuk (1982), Az ellenségkép változása (1990). 1963-1967 között az MTI állandó tudósítója volt Moszkvában.
2009.05.03. 19:40
 
 
Vízilabda ob I, rájátszás: az Eger a finálé kapujába ért
A Kőér utcában aratott váratlanul biztos pénteki győzelme (10-5) után vasárnap hazai medencében is nyert az Eger a Vodafone férfi vízilabda-bajnokság rájátszásának elődöntős párharcában, így egyetlen sikerre van a fináléba jutástól. Eredmény, rájátszás az 1-4. helyért, 2. forduló: ZF-Eger - Domino Honvéd 10-7 (3-2, 2-2, 3-1, 2-2). Az állás a 2. forduló után a 10 pontig tartó elődöntőben: 9-3 az Eger javára.
2009.05.03. 19:39
 
 
NBI: a Diósgyőr elleni döntetlennel már négy pont az Újpest hátránya
Az Újpest hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A második helyen álló lila-fehérek ezzel négy pontra vannak a listavezető Debrecentől. Eredmény: Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-2 (0-0), gólszerzők: Foxi (54.), Korcsmár (68.) illetve Tóth M. (55.), Homma (66.). Szusza Ferenc Stadion, 5617 néző.
2009.05.03. 19:32
 
 
Egyiptom karantén-központot állított fel a fertőzésgyanús turistáknak
Az egyiptomi hatóságok karantén-központot állítottak fel Kairóban, hogy ellenőrizzék az új influenzavírus által sújtott országokból érkezett turistákat. Hatim el-Gabali egészségügy-miniszter elrendelte, hogy egy, a kairói nemzetközi repülőtérhez közel lévő pszichiátriai intézetet alakítsák át karantén-központtá. A miniszter, valamint az egyiptomi polgári repülés vezetője is látogatást tett vasárnap az intézményben, hogy ellenőrizzék: rendelkezik-e mindazokkal a szükséges eszközökkel, amelyekkel ki lehet szűrni az A/H1N1 vírust. A híradásból nem derül ki, hogy mennyi időre zárnák elkülönítőbe a fertőzésgyanús turistákat. Egyiptomban mindeddig egyetlen megbetegedést sem regisztráltak.
2009.05.03. 18:57
 
 
Az USA 30 államában 226 H1N1-esetet regisztráltak
Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságainak vasárnapi közlése szerint az országban eddig a H1N1-es vírussal való fertőződés 226 bizonyított esetét regisztrálták. Az amerikai járványügyi központok (CDC) nevű intézet közlése szerint a vírus már 30 szövetségi államban bukkant fel. A CDC korábbi adatai 160 bizonyított esetről és 21 szövetségi államról tettek említést. A kórnak egy halálos áldozata van az Egyesült Államokban. Az intézet egyik munkatársa arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírus inkább a fiatalabb korosztályt fertőzi meg, mint sem az idősebbeket. Az 50 éven fölöttiek közül nagyon kevesen fertőződtek meg - mondta Anne Schuchat telefonon újságírókat tájékoztatva.
2009.05.03. 18:41
 
 
Prgresszív Intézet: erősen negatív a viszony a cigánysághoz
A társadalom továbbra is erősen negatívan viszonyul a cigánysághoz; a cigányok és nem cigányok viszonyának javítását elsősorban a cigányságtól, illetve a kormánytól várják - olvasható a Progresszív Intézet által a Publicus Intézettől megrendelt közvélemény-kutatásban. A dokumentum szerint 2008 októberéhez képest 2009 áprilisára 81 százalékról 82 százalékra nőtt az "erőszakos asszimiláció" támogatóinak aránya, vagyis akik szerint a cigányokat rá kellene szoktatni arra, hogy ugyanúgy éljenek, mint a nem cigányok. Tavaly októberhez képest szintén nőtt azok aránya, 82-ről 84 százalékra, akik szerint a cigányok gondjai megoldódnának, ha elkezdenének dolgozni.
2009.05.03. 18:00
 
 
Bajnai: a sikeres úszó Eb erősítheti az ország önbizalmát
Bajnai Gordon szerint a 2010-es úszó Európa-bajnokság sikeres megrendezése erősítheti az ország - a gazdasági válság miatt megcsappant - önbizalmát. A miniszterelnök erről az után beszélt, hogy az Európai (LEN) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) aláírta a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság megrendezéséről szóló megállapodást a parlamentben. Bajnai elmondta, a kormány 400 millió forinttal járul hozzá a rendezés költségeihez, emellett lelki, jogi, szervezői kormányzati támogatást is tud nyújtani.
2009.05.03. 17:48
 
 
Házi őrizetben Rózsa Flores feltételezett fegyverszállítói
Rózsa Flores Eduardo feltételezett fegyverszállítóinak házi őrizetét rendelte el egy La Paz-i bíró. A két bolíviai állampolgárt, Alcides Mendoza Malavit, és Juan Carlos Gueder Brunót kedden vették őrizetbe Santa Cruz városában, ahol április 16-án kommandósok végeztek az Evo Morales bolíviai elnök elleni merénylet előkészítésével gyanúsított magyar-horvát-bolíviai állampolgárságú Rózsa Floresszel és két társával, az ír Michael Martin Dwyerrel és a magyar-horvát illetőségű Magyarosi Árpáddal. Juan Carlos Gueder Bruno csütörtökön a sajtó előtt is beismerte, hogy fegyvert adott el Rózsa Floresnek és elmondta, hogy Alcides Mendoza Malavin keresztül tartotta a kapcsolatot Rózsával.
2009.05.03. 17:39
 
 
Bolíviai kommandósakció: Budapestre szállították Magyarosi holttestét
Vasárnap délután megérkezett Budapestre a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holtteste - jelentette az MTI munkatársa a Ferihegyi repülőtérről. Az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgárságú férfi földi maradványait Bolíviából a spanyolországi Madridon és a németországi Nürnbergen keresztül hozták Ferihegyre menetrend szerinti repülőjárattal. A holttest szállítását a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte. A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt.
2009.05.03. 17:18
 
 
Elemzők szerint a második félévtől megkezdődhet a kilábalás a válságból
A legutóbbi makroadat-sorok arra utalnak, hogy a világgazdaság már "a szinkronizált fordulat korai szakaszában" járhat, és a második félévtől kilábalás kezdődhet, áll londoni elemzők új előrejelzéseiben, amelyek szerint Ázsiában valószínűleg meg is indult a növekedés, az euróövezetben azonban ez még várat magára. A JP Morgan pénzügyi szolgáltató csoport által befektetőknek hétvégente Londonban és New Yorkban kiadott heti világgazdasági helyzetértékelések (Global Data Watch) legfrissebb összeállítása szerint "jó esély van arra", hogy a világgazdaság már a jelenlegi negyedévben stabilizálódik.
2009.05.03. 16:55
 
 
A Fidesz kétfrontos harcot vív, az MSZP minimalizálja a veszteségeket
Politológusok szerint míg a Fidesz kétfrontos harcot vív az európai parlamenti választási (EP) kampányban, s ezen belül a Jobbikkal vívott harc a fontosabb, addig az MSZP azért küzd, hogy minimalizálja a veszteséget. A szakértők a szocialisták és a Fidesz hétvégi kampánynyitójával összefüggésben nyilatkoztak az MTI-nek. A Fideszt a Jobbik erősödése nagyobb kihívás elé állítja, mint az MSZP-vel szembeni kampányolás - vélekedett Juhász Attila, a Political Capital elemzője. Mint rámutatott, a Jobbik erősödése azért is nagy kihívás, mivel a Fidesznek fontos a radikális szavazók visszahódítása, oly módon, hogy közben ne lehessen radikalizmussal vádolni.
2009.05.03. 16:19
 
 
Szexpártot is választhatnak a kanadaiak
Szexpártra is szavazhat a május 12-i tartományi választásokon a kanadai szavazók egy része, ugyanis a Nyugat-Kanadában alakult új politikai formáció ezt írta zászlajára: "A szex jó, tegyük még jobbá!". A Szex Pártjának alapítói persze maguk sem áltatják magukat azzal, hogy a Brit Kolumbiában esedékes voksoláson megszerzik a hatalmat, céljuk szerényebb. A választási kampányt arra akarják kihasználni, hogy népszerűsítsék a szexualitásról vallott elveiket. John Ince, a párt elnöke civilben szexboltos. Az ő szemében a kampány alkalom arra, hogy kifejtsék, mennyire jót tesz az egészséges szexualitás az egyénnek és a társadalomnak egyaránt.
2009.05.03. 16:10
 
Berlusconi felesége benyújtja a válókeresetet
Közel harminc évi együttlét és 19 évi házasság után Veronica Lario Berlusconi, az olasz kormányfő felesége úgy döntött: beadja a válókeresetet. A döntés nem tekinthető elhamarkodottnak, mivel Veronica asszony már tavaly nyáron utalt arra, hogy szeretne véget vetni házasságának és a válást már legalább tíz éve fontolgatja. 2007-ben Silvio Berlusconi már megkapta nejétől az ultimátumot egy nyílt levélben, a politikus-médiacézár ugyancsak a nyilvánosság előtt kért tőle bocsánato. A végső lökést Berlusconi feleségének az adta meg, hogy a múlt hét végén a miniszterelnök részt vett Nápolyban egy politikus ismerőse 18 éves lányának születésnapi partiján, és brilliánsokkal kirakott fehér arany nyakláncot ajándékozott neki.
2009.05.03. 15:06
 
 
Halbomba miatt áramszünet
Halbomba okozott áramszünetet az Egyesült Államokban Salem városában: egy madár a távvezetékre ejtette csőréből a reggelijét. A halászsas 35 centis hallal "vágta ki a biztosítékot", az elektromos művek dolgozói a hiba okát kutatva megtalálták az áramütéstől elszenesedett halat. A munkások szerint a sas pontyot "sütött", de nagyon odakozmálta. Oregon állam villamossági szakemberei szerint hal okozta áramszünet ritkán van, leggyakoribb a mókussülés.
2009.05.03. 14:51
 
 
Négy mázsa aranyat lopkodott össze
Csaknem 4 mázsa aranyat lopkodott ki pénztárcája titkos rekeszében egy nő az Egyesült Államokban a munkahelyéről. A 386 kiló aranyat persze nem egyszerre cipelte haza, hanem sziszifuszi aprólékossággal csempészte ki egy New York-i ékszerüzemből. Az immár 50 éves asszony hat esztendő alatt halmozta fel saját aranytartalékát, amelyből 234 kilónyit visszaadott az ékszerüzemnek. Lopássorozatáért akár 25 év börtönt is kaphat.
2009.05.03. 14:40
 
 
Új vírus: eddig 787 megbetegedést regisztrált a WHO 17 országban
Eddig 787 új típusú influenzás megbetegedést regisztráltak összesen 17 országban a WHO laboratóriumai, ezen belül a halálesetek száma változatlanul 20, ebből 19 mexikói és egy egyesült államokbeli - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO) genfi székhelyén. A WHO statisztikái rendre elmaradnak az egyes országok által megadott adatoktól a H1N1 vírus okozta járvánnyal kapcsolatban, de szakmailag megbízhatóbbak. A WHO vasárnap déli adatai szerint 506 volt azoknak a mexikói betegeknek a száma, akiket megerősítetten a H1N1 fertőzött meg. Néhány órával korábban ez az adat 397 volt.
2009.05.03. 14:33
 
 
Jégkorong-vb: kiesett a magyar válogatott
Búcsúzott az élvonaltól a magyar jégkorong-válogatott, miután a bennmaradásért rendezett vasárnapi mérkőzésen 5-1-re kikapott Dániától a svájci világbajnokságon. A bennmaradásért, 2. forduló: Dánia-Magyarország 5-1 (0-1, 2-0, 3-0), Zürich-Kloten, 3200 néző, gól: Staal (29.), Christensen II (39.), Green (49.), Madsen (53.), Hardt (56.), illetve Palkovics (16.).
2009.05.03. 14:31
 
 
Betiltották az orgazmusegyházat
Bírósági úton betiltották egy szabad hitközség régóta vitatott nevét a Svédország déli részén található Lövestadban: az "orgazmus egyháza" elnevezést ugyanis botrányosnak és erkölcsöt sértőnek ítélta a göteborgi tartományi ítélőszék. A Carlos Bebecua spanyol származású festő által alapított egyháznak több száz tagja van. Templomuk imaházában az egyházfő műve, Az orgazmus Madonnája című hatalmas festménye lóg. Ezzel a képpel a Svédországban élő művész az 1992-es sevillai világkiállításon botrányt keltett, mivel számos látogató pornográfnak találta az alkotást. Bebecua szerint az orgazmus nem más, mint találkozás Istennel.
2009.05.03. 14:24
 
 
Új vírus: tizenhat beteg Nagy-Britanniában
Vasárnap már tizenhat volt azoknak a briteknek a száma, akik bizonyítottan a Mexikóból kiindult új influenzavírussal fertőződtek, a szakminiszter szerint azonban a járványt a brit hatóságok kordában tartják, a betegek kezelése hatékony, és a kormány óv a "fölösleges riadalomtól". A legújabb fertőzést egy skót férfi szervezetében mutatták ki. Az illető előzőleg az amerikai Texas államban járt, és valószínűleg ott kapta el a "sertésinfluenzának" is nevezett - valójában a sertés-, a madár- és az emberi vírus jellemzőit vegyítő - kórokozót. Pénteken öt, szombaton két brit páciens leletében azonosították a H1N1 vírustörzset.
2009.05.03. 14:20
 
 
EP-választás: a rendőrség még nyomoz a szendrői ügyben
Tart a nyomozás a szendrői ügyben, a borsodi településen étkezési utalványt adtak többeknek ajánlószelvényekért cserébe a szelvényeket gyűjtők áprilisban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt az ügyben hét embert hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség - mondta Dobi Tamás, aki azt továbbra sem mondta meg, hogy melyik párt aktivistái kínáltak 500 forintos étkezési jegyet Szendrőben az európai parlamenti választási ajánlószelvényekért április 6-án és 7-én. A nyomozás még nem fejeződött be - tette hozzá indokként.
2009.05.03. 13:34
 
 
Spanyol Nagydíj: Talmácsi Gábor 7. lett Jerezben
Hetedik lett az Apriliával versenyző Talmácsi Gábor a 250 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Spanyol Nagydíján, Jerezben, míg Tóth Imre, a kategória másik magyar indulója a 16. helyet szerezte meg ugyancsak egy Aprilia nyergében. Elsőként a japán Aojama Hirosit intették le a spanyol Alvaro Bautista és az olasz Marco Simoncelli előtt a 26 körös viadalon, amelynek Talmácsi a tizedik, Tóth a 19. pozícióból vághatott neki.
2009.05.03. 13:16
 
Ombudsman: az óvodában csak a többletszolgáltatásért szabadna pénzt kérni
Az oktatási és a kulturális miniszterhez fordul Szabó Máté országgyűlési biztos, mert nincs egyértelműen megnevezve, melyek azok az eszközök, amelyeket kötelezően biztosítani kell az óvodák feladatellátásához - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának közleménye szerint az óvodákban csak a mindennapi neveléshez nem tartozó többletszolgáltatásokat szabadna megfizettetni. Az óvodai étkeztetésért fizetni kell, de a törvényben rögzített ingyenes ellátásokért nem kérhető térítés a szülőktől - hangsúlyozta Szabó Máté.
2009.05.03. 13:07
 
 
Keserű május elsejei mérleg Németországban
Az elmúlt évek legbékétlenebb május elsejéjét élték át a berliniek. Erre utal az a vasárnap nyilvánosságra hozott hivatalos hatósági közlemény, amely szerint a péntekről szombatra virradó "ünnepi" összetűzésekben 289 rendőr sebesült meg, mindenekelőtt a főváros Kreuzberg nevű kerületében. A közlemény szerint az összecsapásokat szélsőbaloldali, illetve szélsőjobboldali csoportok provokálták ki, akik a munka ünnepén törtek, zúztak, s a rendőrökre támadtak, kövekkel és üvegekkel dobálva őket. A hatóságok szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy haláleset nem történt.
2009.05.03. 11:41
 
 
A Chrysler egyesülne a Fiattal
A Chrysler autóipari vállalat a csődbírósághoz fordul, hogy engedélyt kapjon eszközeinek egy új, a Fiat által irányított vállalatba történő átviteléhez. A Chrysler és a Fiat egyesülése révén a világ hatodik legnagyobb autóipari cége jönne létre. Ahhoz azonban, hogy az üzlet létrejöjjön, a Chryslernek csődöt kell jelentenie, az autógyártó hitelezői közül többen ugyanis ellenzik a fúziót. Az új vállalat a Chrysler alkalmazottainak, a Fiatnak, az amerikai és a kanadai kormánynak a tulajdonában lenne - írja a Bloomberg a Chrysler forrásaira hivatkozva.
2009.05.03. 11:01
 
 
Pacquiao kiütötte Hattont Las Vegasban
Manny Pacquiao a második menet végén kiütötte Ricky Hattont a szombat esti, Las Vagas-i profi gálán, s ezzel megszerezte a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) kisváltósúlyú világbajnoki címét. Az MGM Grand kaszinóhotel különtermében 16 ezren látták, hogy a 30 éves fülöp-szigeteki öklöző fölényes győzelmet arat címvédő brit riválisa felett. Pacquiao már az első felvonásban kétszer a padlóra küldte ellenfelét, majd a második menet finisében jött a mindent eldöntő balhorog, ami után Hatton már képtelen volt a folytatásra. Az angolnak 47. profi mérkőzésén ez volt a második veresége, a legutóbb Oscar De La Hoyát "megsemmisítő" Pacquiao pedig 53. meccsén a 48. sikerét aratta (két döntetlen mellett 3 veresége van).
2009.05.03. 10:50
 
Ázsiai pénzügyi alapot hoznak létre
Japán, Kína és Dél-Korea véglegesítette annak a mintegy 120 milliárd dolláros pénzügyi válságalapnak a létrehozását, amiből a likviditási gondokba ütköző ázsiai országokat segítenék ki- jelentette be a dél-koreai pénzügyminiszter egy ázsiai pénzügyi értekezlet alkalmából. Az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) az indonéziai Bali szigetén tartja éves közgyűlését. Ez alkalomból hozzák létre a régió első közös válság-ellenes valutaalapját, amelyhez Kína és Japán 32-32 százalékkal, Dél-Korea pedig 16 százalékkal járul hozzá. A fennmaradó részt a dél-kelet ázsiai ASEAN szövetség 10 tagországa adja majd össze.
2009.05.03. 10:22
 
 
Nagykorúnak tekinti a bíróság az egyetlen életben maradt mumbai terroristát
Nagykorúnak tekinti az illetékes indiai bíróság a tavalyi mumbai terrortámadás egyetlen életben maradt elkövetőjét az ellene folyó büntetőperben - jelentette be a bíróság elnöke. A merénylő, Mohammed Adzsmal Kaszab ügyvédje azt állítja, hogy védence 17 éves volt a tavaly novemberben elkövetett terrortámadások idején, ezért fiatalkorúak bíróságának kell ítélkeznie felette. Indiai igazságügyi orvos szakértők azonban Kaszab fogazatának vizsgálata, illetve csontozatáról készített röntgenfelvételek alapján azt állapították meg, hogy a vádlott legalább húszéves. Elmarasztaló ítélet esetén így Kaszabra halálbüntetés vár, míg fiatalkorúként legfeljebb három évi börtönre ítélhették volna.
2009.05.03. 10:16
 
 
Szili Katalin: nem lesz radar a Tubesen!
Nem lesz radar a mecseki Tubes-hegyen - jelentette ki Szili Katalin, az MSZP pécsi polgármester-jelöltje, az Országgyűlés elnöke a Vasárnapi Híreknek adott interjújában. "Nem lesz radar a Tubesen! Ha kell, ezért szembeszállok a kormánnyal - legyen az bármilyen színezetű - , mint ahogy az elmúlt években is számos alkalommal felemeltem a hangom a lokátorral szemben" - közölte a kormánypárti politikus a vasárnap megjelenő hetilapnak nyilatkozva. Hangsúlyozta: minden erejével megakadályozza, hogy Pécs közelében radar létesüljön.
2009.05.03. 09:23
 
 
A nemzetközi szervezetek szerint nem kell korlátozni a sertéskereskedelmet
Négy nemzetközi szervezet is arra hívta fel a figyelmet a hétvégén, hogy az új H1N1 vírus nem jelent kockázatokat a sertéshúsból készített termékek fogyasztására, természetesen a szokásos élelmiszer-biztonsági előírások betartása mellett. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) mellett a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) és az Állategészségügyi Világszervezet közös közleményében azt hangsúlyozta, hogy nincs szükség újabb óvintézkedésekre a sertéshús-kereskedelmet érintően. A közlemény válasz arra, hogy mintegy 15 ország, köztük Oroszország és Kína korlátozta több amerikai államból a sertéstermékek behozatalát.
2009.05.03. 09:17
 
 
Most érdemes befektetési céllal lakást vásárolni
Sem a környező országokhoz, sem nyugat-európához képest nem túlértékelt a magyar lakáspiac, sőt inkább alulértékeltnek tekinthető, ezért tűnik most biztos és jó befektetésnek a lakásvásárlás - állítja az Euro-Immo Expert Kft. elemzése. Az Euro-Immo Expert Kft. évente 5-10 ezer lakás értékbecslését végzi, kialakult az az adatbázisa, amely alkalmas a piaci tendenciák bemutatására. Novák Zalán, a független értékbecslő cég ügyvezető igazgató-helyettese szerint korábban az áralku 5-10 százalék között mozgott a lakáspiacon, a válság óta ez 10-20 százalékra emelkedett, és meghosszabbodott az értékesítés időtartama is. Szembeötlő az is, hogy a jó helyen lévő lakások árai nem csökkentek, mivel ezeket könnyű bérbe adni.
2009.05.03. 09:11
 
Internetes szervárverés
Egyre többen ragadtatják magukat kétségbeesett elhatározásra Spanyolországban, ahol a munkanélküliség a legmagasabb az eurozónában. Több tucat olyan hirdetés olvasható az interneten, amelyekben emberek szerveiket kínálják eladásra. A Facua fogyasztóvédelmi szövetség riasztotta a spanyol hatóságokat, miután néhány hét alatt 31 ilyen hirdetést talált. Az "eladók", spanyolok és latin-amerikai bevándorlók vesét, tüdőt, gerincvelőt ajánlanak átültetésre szorulóknak, és bevallják, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak, éppen ezért egy-egy szervért 15 ezertől (4,3 millió forint) egymillió euróig (288 millió forint) terjed a szervek ára.
2009.05.03. 09:06
 
A gazdasági szakok vezetik a felsőoktatási népszerűségi listát
A gazdasági szakok vezetik a felsőoktatási népszerűségi listát az idei jelentkezéseknél is, ezeket a mérnök informatikus és a kommunikáció szakok követik - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ elemzéséből. Az általában a főiskolákon oktatott turizmus és vendéglátás szak egy éve vette át a vezetést a gazdálkodási és menedzsment szaktól, melyet döntően egyetemi karok indítanak. A kettő között a különbség az idén tovább nőtt, a turizmus és vendéglátást közel negyedével többen jelölték meg első helyen, mint tavaly. Még ennél is nagyobb mértékben nőtt egy másik gazdasági szak, a pénzügy és számvitel népszerűsége, amely több mint 50 százalékos növekedéssel az idén az 5. legnépszerűbb képzés.
2009.05.03. 09:01
 
 
Csökkent a Nyugat-Dunántúl idegenforgalma január-februárban
A Nyugat-Dunántúl régió kereskedelmi szálláshelyeinek látogatottsága kis mértékben ugyan, de csökkent az idén, az első két hónapban 3,8 százalékkal kevesebb vendég kereste fel a régiót, mint egy évvel korábban, és a vendégek 3,1 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör kiadványából. Külföldről 1 százalékkal többen, belföldről 6 százalékkal kevesebben érkeztek ez idő alatt. Az eltöltött éjszakák száma mindkét körnél mérséklődött, a külföldieknél 1 százalékkal, a belföldieknél 4,5 százalékkal. Az átlagos tartózkodási idő pedig 0,7 százalékkal 2,8 éjszakára nőtt.
2009.05.03. 08:48
 
 
Több lehetőség közül választhatnak a devizahitelesek
Bár a devizahitelesek érdekében a kormány és a bankok közötti egyeztetés még nem kezdődött meg, a pénzintézetek több lehetőséget is biztosítanak az előtörlesztések megkönnyítésére, vagy a törlesztőrészletek kordában tartására. A legtöbb banknál lehetőség van a törlesztési könnyítésekre, a hitelek átütemezésére, kedvezményes előtörlesztésre, fizetési könnyítésekre, a türelmi- vagy futamidő hosszabbítására, fix összegű törlesztőrészlet vállalásra, illetve halasztásra is. Néhány pénzintézet elneged egyes díjakat is.
2009.05.03. 08:25
 
 
KÜRT: több bevétel és nyereség informatikai megrendelésekből
A válság ellenére növeli bevételét és eredményét az informatikai piacon érdekelt KÜRT Zrt., a társaság az idén várhatóan 1,8 milliárd forint konszolidált bevételt ér el, miközben adózás előtti eredménye 350 millió forint lesz - mondta Frankó Csuba Dea, a cég marketing igazgatója. Hozzátette, a vállalat tavaly, hasonlóan a 2007. évhez, 1,6 milliárd forint bevételre és 300 millió forint adózás előtti eredményre tett szert, ám mivel az idén megnőtt költségtakarékos informatikai megoldások iránti igény, a gazdasági nehézségek ellenére növekedésre számítanak.
2009.05.03. 08:22
 
 
BKF-kutatás: a válságkommunikáció politikai csatározások eszköze lett
A pénzügyi világválság kommunikációja Magyarországon a politikai csatározások eszközévé vált - állapítja meg a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kommunikációs Elemzések Központjának tanulmánya, amely azt vizsgálta, mikor és milyen képet, percepciókat közvetítettek a közszereplők és a médiumok a pénzügyi világválságról a lakosságnak. E szerint a Fidesz már a válság Magyarországra megérkezése előtt is aktívan próbálta bevinni a válság témakörét a hazai közvéleménybe. Augusztusban és szeptemberben többnyire még az ellenzéki párt sem a közelgő pénzügyi világválságról beszélt, hanem egy olyan szociális és gazdasági krízisről, amelynek előidézéséért Gyurcsány Ferenc gazdaságpolitikája a felelős.
2009.05.03. 08:18
 
 
Készülhet az M0 autóút nyugati szektorának tanulmányterve
Az Unitef-Útteszt konzorciuma nyerte az M0 autóút nyugati szektora 10. és 1. számú főút közötti szakasza tanulmánytervének, valamint előzetes környezetvédelmi vizsgálati dokumentációjának az elkészítését, az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által becsült 100 millió forint helyett 198 millió lett az ár. A nyomvonal a megelőző 11. és 10. számú főút közötti szakasz tervezett solymári végszelvényétől indul, és az M0 autóút-1. számú főút-M1 autópálya csomópontrendszeréhez kell csatlakoznia. Az útszakasz 18 kilométer hosszú, és 2-szer 2 forgalmi sávos, leálló sávval mindkét oldalon. A tervezési sebesség 90 kilométer/óra.
2009.05.03. 08:16
 
 
Mexikóban 19-re emelkedett a H1N1 halálos áldozatainak száma
Mexikóban 19-re emelkedett a H1N1 vírus halálos áldozatainak száma - jelentette be a mexikói egészségügyi miniszter. José Ángel Cordova beszámolója szerint az új vírus okozta halálesetek száma hárommal emelkedett, s a megerősített fertőzések száma 454-re nőtt, fél nap alatt csak 11-gyel gyarapodott. A miniszter szombat délelőtt még arról beszélt, hogy stabilizálódni látszik az új vírus okozta influenzajárvány Mexikóban, arra utalva, hogy akkor még nem nőtt a halálos áldozatok száma, csak közel félszáz újabb fertőzést erősítettek meg.
2009.05.03. 07:56
 
 
EP-választás: eltérő politikai üzenetek a rendezvényeken
Az európai parlamenti kampány eltérő politikai üzenetei és a gazdasági válságkezelés kérdései álltak az első májusi hétvége párt- és szakszervezeti rendezvényeinek fókuszában. Pénteken a szocialisták tartották hagyományos május 1-jei rendezvényüket a Városligetben, nem messze tőlük pedig a szakszervezetek rendezték meg saját majálisukat. Ugyanebben az időben tartotta tiltakozó demonstrációját a kormány tervezett megszorító intézkedései ellen a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége a Kossuth téren. Az SZDSZ a Városháza parkban tartotta meg rendezvényét, a Fidesz szombaton a Városligetben.
2009.05.02. 21:50
 
 
EP-választás: az MSZP szerint a Fidesz a konfliktusexport programjával indul
Gurmai Zita szerint Orbán Viktor a Fidesz budapesti EP-kampánynyitóján elmondott beszédéből - amely avítt volt és megosztó - az derült ki, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a konfliktusexport programjával indul az európai parlamenti választásokon. Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje erről szombaton nyilatkozott az MTI-nek. Úgy fogalmazott: "egy régi embert hallottunk, egy idejétmúlt, jól ismert beszéddel". Véleménye szerint csak beszélni nem elég. Amiből elég volt, az a válság, a megosztottság és a gyűlöletkeltés - tette hozzá. Gurmai Zita szavai szerint a Fidesz elnöke belpolitikai csatatérré kívánja silányítani az európai intézményeket, ahogy azt az elmúlt öt évben is tették.
2009.05.02. 18:32
 
Megdöntötték a háton dekázás világrekordját Súron
A korábbi, 10 perces világrekordot hatszorosan szárnyalta túl a háton fekve dekázásban Csima Pongrác a Komárom-Esztergom megyei Súron szombaton délután. A 23 éves fiatalember 62 perc 33 másodpercig táncoltatta talpain a labdát. A nézők közül senki nem tudta végigállni a kísérletet, Csima Pongrác viszont ez idő alatt háton fekve 9766 labdaérintést produkált. A svéd Tomas Lundman 10 perc 4 másodperces eddigi rekordját hatszor túlszárnyaló eredményt videóra vették, és beküldik a Guinness-rekordok Könyvébe. Csima Pongrác a kísérlet előtt az MTI-nek elmondta, fél éve edz a rekord megdöntésére, az utolsó hónapokban napi három-négy órát töltött háton dekázva.
2009.05.02. 18:28
 
 
Orbán: az MSZP politikai válságának kezelése folyik Magyarországon
Orbán Viktor szerint Magyarországon nem a gazdasági válság kezelése, hanem a hatalmukat átmenteni akaró szocialisták politikai válságának kezelése folyik. Erről szombaton a párt budapesti EP-kampánynyitóján beszélt a Fidesz elnöke, akit a tömeg tapssal és "Viktor, Viktor" skandálással üdvözölt. Mint mondta, a Gyurcsány-Bajnai-korszak árát fizeti az ország az újabb MSZP-csomaggal, amelytől a helyzet nem jobb, hanem rosszabb lesz. A reménytelenség kormánya, a reménytelenség politikája soha nem fog kivezetni az ördögi körből - tette hozzá.
2009.05.02. 17:47
 
A gyerekek magatartását befolyásolja az alvás
A megfelelő mennyiségű alvás javíthatja az egészséges gyerekek magatartását és csökkentheti a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD) - állapította meg egy finn kutatás. A Helsinki Egyetem szakemberei vezetésével végzett kutatás során megvizsgált 280 egészséges 7-8 éves gyerek közül azok voltak a leginkább hiperaktívak, akik nyolc óránál kevesebbet aludtak naponta. A vizsgált gyerekek szülei kérdőívet töltöttek ki gyerekeik alvási szokásairól, amelyen hét napon át feljegyezték azt is, mennyit aludtak a gyerekek. A szülőket - az ADHD diagnosztizálásához használt kérdőívekkel - kikérdezték gyermekeik viselkedéséről is.
2009.05.02. 17:43
 
 
Az olasz maffiák búsás hasznot húznak a válságból
Világszerte a túlélésért küzdenek a vállalatok, de az olasz alvilág különböző maffiái számára éppenséggel aranyidőt jelent a válság. A bűnöző hálózatok a "védőpénzek" behajtásával, kábítószer-kereskedelemmel és a Kínában kifejezetten a divathamisítók számára készített utánzatok forgalmazásával milliárdokat halmoztak fel. Igaz, az olasz államnak voltak látványos sikerei, elfogott maffiafőnököket, rávett megtért bandatagokat, hogy tanúskodjanak ellenük, és bátorította az egyszerű állampolgárokat, hogy ne engedjenek a bűnözőknek. Az alvilág ennek ellenére terjeszkedik, az utóbbi években sikerült behatolnia az üzleti élet legális szektoraiba is - mondta el Franco Roberti nápolyi államügyész az AP-nek.
2009.05.02. 17:36
 
 
Spanyol Nagydíj: Talmácsi a tizedik helyről rajtolhat
A tizedik helyről rajtolhat a 250 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíján, Jerezben. Tóth Imre, a kategória másik magyar résztvevője a 19. pozícióból vághat neki a vasárnapi versenynek. A MotoGP honlapja szerint a szombati időmérő edzésen a spanyol Alex Debon volt a leggyorsabb a negyedliteresek mezőnyében. A rajtsorrendek az élen: 250 kcm: 1. Alex Debon (spanyol, Aprilia) 1:43.028 p 2. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 1:43.317 3. Marco Simoncelli (olasz, Gilera) 1:43.376 ...10. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:44.058 ...19. Tóth Imre (Aprilia) 1:46.017.
2009.05.02. 16:44
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092[2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

Audi I autóhitel I autópiac I benzinár I bioüzemanyag I BMW I Budapesti Luxusautó Show I Casco I cégautó I dízel Lexus I dugó I dugó-adó I dugódíj I Ferrari I Fiat I gépjárműadó I gyorshajtás I gyorshajtási bírságok I hibridautó I hiperszuper traffipax I ittas vezetés I Jaguar I kamionstop I kötelező biztosítás I közlekedésfejlesztés I KRESZ I McLaren I Mercedes-Benz I műszaki I objektív felelősség elve I Opel I parkolási bírság I regisztrációs adó I Renault I Saab I Suzuki I szmogriadó I tankolás I téli gumi I útdíjfizetési kötelezettség I útinfó I vezetéstechnika I zöldkártya

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista