2020. április 6., hétfő - Vilmos, Bíborka
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Autó-motor ››  dugó-adó
127675 találat
 
 
Egyes biztosítók vállalják az aktív kárrendezést
Az aktív kárrendezés kimaradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) törvényi szintre emelt szabályozásából, de egyes biztosítók, sőt egy alkusz cég is önkéntesen vállalja, hogy az ügyfele helyett eljárva megjavíttatja annak autóját. A kgfb-nél az aktív kárrendezés azt jelenti, hogy nem a károkozó biztosítójánál kell a károsultnak elintéznie azt, hogy eredeti állapotába kerüljön a kocsija, hanem a saját biztosítója veszi kézbe az ügyet. Azután majd a saját biztosító számol el a károkozó biztosítójával. A nagyobb biztosítók pártolják ezt a megoldást, hiszen ha jogszabály írná elő, akkor az autók üzembentartói nem a legolcsóbb biztosítást keresnék, hanem azt, amelyik a leggyorsabban és a legkorrektebben intézi el a kárukat.
2009.08.29. 08:40
 
 
Számok bűvöletében az osztrák házasságkötők
Különösen kedvelt dátum a házasságkötésre 2009.09.09. Bécsben. Átlagosan mintegy 17 esküvő esik egy napra az osztrák fővárosban, ezzel szemben a kilencedik hónap kilencedik napjára augusztus végéig 116-an jelezték házasságkötési szándékukat. A tavalyi hasonló dátum, vagyis 2008.08.08. ennél valamivel több házasulandót vonzott: aznap 140-en esküdtek egymásnak örök hűséget. A 116-ból tizenegyen különleges helyszínt, az osztrák főváros valamelyik idegenforgalmi látványosságát választották frigyük megkötéséhez. Ilyenből pedig bőven van választék, lehet az a Schönbrunn kastély, a Hofburg valamelyik terme vagy éppen a Praterben álló nevezetes óriáskerék.
2009.08.29. 08:29
 
 
Ebstrand Rómában a kutyameleg ellen
Külön ebstrandon lubickolhatnak a kutya melegben a kutyák Rómában, a Tevere partján. A fürdőhely gyeppel szegélyezett és fákkal övezett. A víz 50 centi mély. A belépőjegy árában benne van némi ebeledel, de nem hot dog - ami a forróságban igazán stílusos lenne, hanem konzerv - és ivó-, avagy lefetyvíz a kutyáknak. Felügyelet nincs, gazdáik nem hagyhatják magukra állataikat. A vaustrand minden nap reggel 9-től este 9-ig van nyitva. Az első hónapban 3 ezer ebvendége volt. A kutyákra egyébként jóval veszélyesebb a hőség, mint az emberekre, mert magasabb a testhőmérsékletük, izzadni meg csak a nyelvükön át tudnak.
2009.08.29. 08:26
 
 
Európai Szuperkupa: a Barcelona legyőzte a Sahtart
A Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelona labdarúgócsapata nyerte meg az Európai Szuperkupát pénteken, miután hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte az UEFA Kupát elhódító ukrán Sahtar Donyeck együttesét Monacóban. Európai Szuperkupa: FC Barcelona-Sahtar Donyeck 1-0 (0-0, 0-0, 0-0), gól: Pedro (115.). Monaco, 18 ezer néző.
2009.08.29. 08:10
 
 
Amerikai Nagydíj, 1. szabadedzés: Talmácsi a 16., Tóth 18.
Talmácsi Gábor a 16., utolsó előtti helyen zárta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Amerikai Nagydíjának első, esős időben megtartott szabadedzését pénteken. A viadal honlapja szerint az elitkategóriában a spanyol Dani Pedrosa motorozta a legjobb időt, mögötte a 2006-os világbajnok amerikai Nicky Hayden, és a címvédő, a pontversenyben jelenleg is élen álló Valentino Rossi végzett a második és harmadik helyen. A negyedliteresek között Tóth Imre a 18., míg Németh Balázs a 23. pozícióban zárta az esős gyakorlást. Ebben a kategóriában a francia Jules Cluzel teljesítette a legrövidebb idő alatt az indianapolisi pályát.
2009.08.29. 08:08
 
 
Még hárman vannak versenyben a Golden League egymilliós fődíjáért
A Golden League-sorozat ötödik, zürichi állomása után három atléta van még versenyben az egymillió dolláros fődíjért: Jelena Iszinbajeva, Sanya Richards és Kenenisa Bekele. A pénteki viadalon az orosz Iszinbajeva 5,06 m-es világcsúccsal nyerte a női rúdugrást, az amerikai Richards a világ idei legjobbjával győzött 400 m-en, míg a kenyai Bekele 5000 m-en - szintén a világ idei legjobbjával - őrizte meg veretlenségét GL-számban. A jamaicai Kerron Stewart csak a második helyen végzett a női 100-en, így ő kiesett a versengésből. Bekele 2006-ban, Richards és Iszinbajeva pedig 2007-ben teljesítette veretlenül a sorozatot.
2009.08.29. 08:05
 
 
Elindították a Discoveryt
Kétszeri halasztás után szombaton reggel elindították a floridai Kennedy Űrközpontból a Discovery amerikai űrrepülőgépet. Kedden egy váratlan vihar miatt napolták el az indítást. A szerdai start pedig azért maradt el, mert időközben egy üzemanyagszelep meghibásodását észlelték. A mostani start az előre kijelölt időpontban, rendben zajlott le. A Discoveryn hét űrhajós utazik a Föld körül átlagosan 350 kilométeres magasságban keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A legénység egyik tagja svéd: az Európai Űrügynökséget (ESA) képviselő Christer Fuglesang.
2009.08.29. 07:58
 
 
A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját
A romagyilkosságokkal gyanúsított testvérpár egyik tagját a titkosszolgálatok - kisebb megszakításokkal - már 2004 óta figyelték - közölte a Magyar Televízió híradója péntek este. A hírműsor értesülése szerint a férfi telefonbeszélgetéseit lehallgatták, mert közismert v