2020. július 3., péntek - Kornél
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Autó-motor ››  dugó-adó
127675 találat
 
 
Nem akarta bántani a pápát az őt elsodró nő
Nem akarta bántani a pápát az őt elsodró nő, legalábbis ezt állítja orvosainak az őrizetbe vett, s jelenleg kórházban kezelt 26 éves Susanna Maiolo. Az olasz-svájci állampolgárságú nő az olasz sajtó szombati beszámolói szerint a Vatikánhoz közeli Szentlélek klinikán, a pszichiátriai osztályon áll kezelés alatt, s orvosainak azt bizonygatta, hogy "nem akart kárt okozni a Szentatyának". A Szent Péter-bazilikában a karácsonyi mise kezdetén korlátokon átugorva a fegyvertelen Maiolo a pápához akart eljutni, de a biztonsági szolgálat elsodorta, s eközben rántotta földre XVI. Benedek pápát. A katolikus egyházfőt azonnal felsegítették, így folytatta a csütörtök éjszakai karácsonyi szertartást.
2009.12.26. 21:45
 
 
Két éve tudtak a Delta-Northwest merénylőjének terrorista kapcsolatairól
Legalább két éve tudták a Delta-Northwest légi járat merénylőjéről, hogy terrorista kapcsolatai lehetnek. Egy nevének elhallgatását kérő illetékes elmondta, hogy a gyanúsított, Umar Abdul Farouk Abdulmutallab - aki egyes források szerint egy ismert nigériai bankár fia - szerepelt a terroristákkal vagy terrorszervezetekkel való kapcsolattartással gyanúsított személyek listáján. Az amerikai terrorelhárító központ által nyilvántartott listán mintegy 550 ezer név szerepel, de nem mindegyiknek tilos repülőgépre szállni. Abdulmutallab ez utóbbiak között szerepelt. Médiaértesülések szerint a férfi egyfajta robbanópor és folyadék elegyét próbálta használni, amelyet röntgennel nem lehet kimutatni.
2009.12.26. 21:45
 
 
Januártól adóköteles a képviselők javadalmazása
Január 1-jével megszűnik a képviselői költségtérítés, az országgyűlési képviselők a javadalmukból, azaz a bevételükből csak számlával igazolt költségeiket vonhatják le; a képviselői javadalom a személyi jövedelemadó szabályai szerint adózik. Az Országgyűlés még a nyáron módosította az alkotmányt és fogadta el azt a törvényt, amelynek alapján a jövő évtől abban az esetben, ha egy képviselő egyetlen számlát sem nyújt be, akkor a teljes jövedelme adóköteles. Minden egyes képviselő saját maga dönthet úgy, hogy nem gyűjt számlákat, vagy nyilatkozik év elején arról, hogy számlákat gyűjt, és becslést készít arra vonatkozóan, bevételének hány százalékát tudja elszámolni az év folyamán.
2009.12.26. 21:15
 
 
Az amszterdami ellenőrzésen is átjutott az amerikai repülőgép merénylője
A nigériai Lagosból érkezett és az amszterdami Schiphol repülőtér tranzit várójának biztonsági ellenőrzésein is keresztüljutott az a férfi, aki megkísérelte felrobbantani az amerikai Delta-Northwest légitársaság egyik repülőgépét - közölték szombaton a holland hatóságok. Az NCTb holland terrorellenes ügynökség közölte, hogy a nigériai férfi a KLM légitársaság járatával érkezett Lagosból Amszterdamba, ahol átszállt az amerikai Delta-Northwest légitársaság Detroitba tartó járatára. "Átjutott a biztonsági vizsgálaton Schipholon, holott a biztonsági ellenőrzést a megfelelő módon végezték el" - közölte az NCTb szóvivője.
2009.12.26. 20:15
 
 
Elhunyt Yves Rocher, a francia kozmetikai cégbirodalom feje
Hetvenkilenc éves korában szombaton Párizsban elhunyt Yves Rocher, a róla elnevezett kozmetikai cégbirodalom elnöke - közölte a cég szóvivője. A magyarországi márkaboltokkal is rendelkező Yves Rocher konszern honlapja szerint több mint 15 ezer embert foglalkoztat világszerte, forgalma 2 milliárd euró, "vásárlói száma mintegy 40 millió". A 30 országban jelen lévő konszern által forgalmazott márkák között szerepel az Yves Rocher, a Daniel Jouvance, a Dr Pierre Ricaux, az Isabel Derroisné, Kiotis és a Galerie Noémie, valamint a Petit Bateau ruházati márka.
2009.12.26. 20:00
 
 
Elindult a világ legsebesebb gyorsvasútja
Háromszázötven kilométeres óránkénti átlagsebességgel megkezdte menetrend szerinti rendszeres működését a világ leggyorsabb vonata a kínai Vuhan (Wuhan) és Kuangcsou (Guangzhou) között. Az első szerelvény helyi idő szerint szombaton reggel 9 órakor indult Vuhanból és 12 órakor ért célba, vagyis az 1068 kilométert 3 óra alatt tette meg. Korábban a két végállomás között utazóknak az út több mint 10 órát vett igénybe. A december 9-én indított próbajáratok alkalmával a maximális sebesség 394,2 kilométer volt óránként. A gyorsvasutak átlagsebessége Japánban 243 kilométer, Németországban 232 kilométer, Franciaországban pedig 277 kilométer óránként.
2009.12.26. 19:30
 
 
Áradó folyók Észak-Magyarországon, belvízvédelem a Kis-Balatonnál
Több folyó is árad az Észak-magyarországi régióban. Az Ipoly Ipolytarnócnál kilépett a medréből szombat hajnalban, nyolc ház van veszélyben. A Sajón 68 kilométeren van harmadfokú, további 147 km-en pedig másodfokú az árvízvédelmi készültség. A folyó áradása miatt lezártak három útszakaszt is Borsod megyében, Sajóivánka és Sajókaza, Putnok és Borsodbóta, valamint a 26-os számú főút és Sajóvelezd között. Hevesben a Tarna áradása okoz gondot, de a Bodrogon is érkezik egy kisebb árhullám, a Bódván pedig már levonult egy jelentős ár. A Tiszán nagyobb árhullám nem indult el, a Hernádon elsőfokú készültségi szinthez közeli vízállásokra számítanak. A Kis-Balaton térségében a belvíz okoz gondot.
2009.12.26. 17:15
 
Olimpiai bajnok argentin labdarúgó súlyos balesete
Súlyos autóbalesetet szenvedett az argentin Diego Buonanotte, a River Plate játékosa, akit hazájában az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezettjének tartanak. A 21 esztendős futballista szülővárosa közelében, az országúton karambolozott és a legközelebbi kórházba, Santa Fébe szállították. A rendőrség további részleteket nem közölt, csupán annyit, hogy a balesetben hárman haltak meg, a játékos állapota pedig "nagyon súlyos". A középpályás iránt nagy volt az érdeklődés az utóbbi hetekben: az Atlético Madrid, a Sunderland és a Cruz Azul is szemet vetett rá. Buonanotte tagja volt a pekingi olimpián aranyérmes csapatnak.
2009.12.26. 16:45
 
 
Londonban is nyomoznak a Delta-Northwest járatának merénylője után
A Scotland Yard is bekapcsolódott a nyomozásba az amerikai Delta-Northwest Airlines légitársaság egyik repülőgépe ellen megkísérelt merénylet ügyében, miután egyértelmű adatok utalnak arra, hogy a nigériai illetőségű gyanúsított Londonban élt. A nigériai utas közvetlenül landolás előtt megpróbálta meggyújtani a nála levő robbanóanyagokat az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát pénteken, az utasok azonban észrevették és leteperték. A 278 utast szállító gép végül rendben leszállt a detroiti repülőtéren. Gordon Brown brit miniszterelnök szombaton nyilatkozatot adott ki, biztosítva a polgárokat, hogy a brit kormány mindent megtesz a repülésbiztonság érdekében.
2009.12.26. 16:15
 
Távozik Petrescu a román Urziceni edzője
Távozik a jelenlegi legjobb román futballcsapat, az Unirea Urziceni vezetőedzői tisztéből Dan Petrescu, az FC Chelsea korábbi sokszoros román válogatott labdarúgója. A Realitatea bukaresti hírcsatorna úgy tudja, hogy a szakember a labdarúgóklub elnökével folytatott vita hatására döntött a távozás mellett. Állítólag azon vesztek össze, hogy a Petrescu nem kapta meg a remélt ígéretet a tulajdonostól: jelenlegi játékoskeretének változatlanul hagyása mellett folytathatja munkáját. Egy másik verzió szerint a szakvezető távozása mögött egy nagyon csábító ajánlat áll, amelyet a moszkvai Dinamo tett neki.
2009.12.26. 16:00
 
 
Federer a kontinens legjobbja az európai hírügynökségek szerint
Az európai hírügynökségek 52. alkalommal választották meg a kontinens legjobb sportolóját, az idén Roger Federer kapta a legtöbb szavazatot. A svájci teniszező ebben az évben megnyerte a francia és a wimbledoni bajnokságot és visszavette a világranglista vezetését a spanyol Rafael Nadaltól, a voksolás tavalyi elsőjétől. Federer korábban 2004-től négyszer végzett az élen sorozatban az európai szavazáson. A második helyen a Forma-1-es világbajnok brit Jenson Button, harmadikon a norvég biatlonista, Ole Einar Björndalen végzett, a FIFA Puskás Ferenc-díját elnyerő portugál Cristiano Ronaldo hetedik lett. A szavazáson 18 európai hírügynökség vett részt, köztük a Magyar Távirati Iroda.
2009.12.26. 16:00
 
 
Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólított fel a pápa
Megbocsátásra és a szegényekről való gondoskodásra szólította fel a híveket szombati angelus imádsága előtti szentbeszédében XVI. Benedek pápa. A katolikus egyház első mártírjának, Szent Istvánnak tiszteletére mondott úrangyala imádság előtti szentbeszédében a pápa felszólította a híveket, hogy "imádsággal támogassák" azt "a számos hívőt, akik a világ különböző régióiban hitük miatt megpróbáltatásoknak és szenvedéseknek vannak kitéve". Egyben kérte, hogy fogadják be és szeressék a szegényeket. XVI. Benedek pápa üdvözölte mindazokat, "akik nem adják meg magukat a rossz és az erőszak előtt, és lerombolják az emberek közötti korlátokat".
2009.12.26. 15:45
 
 
Egységesül és egyszerűsödik az eredetiségvizsgálat
Egyenértékű és egymásnak megfeleltethető lesz a különböző vizsgálóállomásokon végzett eredetiségvizsgálatok eredménye, miután a vizsgálóállomásoknak a jövő évtől egységes feltételeket kell alkalmazniuk a jelenleg alkalmazott ötféle vizsgálati technológia helyett. A hatósági ügyintézés egyszerűsítését és gyorsítását célozza továbbá az úgynevezett "egyablakos", illetve elektronikus ügyintézés lehetőségének bevezetése. A műszaki vizsgálat és az eredetiségvizsgálat egyaránt elvégezhető lesz a megfelelő technikai feltételekkel ellátott tanúsító szervezetek vizsgálóállomásain, az előzetes eredetiségvizsgálatért fizetendő díj összege változatlan marad.
2009.12.26. 14:15
 
 
A kannabisz fokozza az édes íz érzékelését
Az emberi szervezet által termelt endokannabinoidok, amelyek a vadkender alkaloidjához hasonló vegyületek, érzékenyebbé teszik a nyelvet az édes íz iránt. Úgy tűnik tehát, hogy a szervezetben ezek az anyagok azért felelősek, hogy étvágyat keltsenek, és fokozzák a táplálékbevitelt. Japán kutatók egereken végzett kísérleteik kimutatták, hogy az endokannabinoid-adagolást követően a rágcsálók sokkal intenzívebben érzékelték az édes ízt, mint azelőt. A sok titkot rejtegető endokannabinoidok tehát nem csekély szerepet töltenek be az étvágy szabályozásában. Akár még hasznukat is vehetjük a táplálkozási zavarok és a túlsúly elleni harcban, ha az emberben is hasonlóképp hatnak, mint az egerekben.
2009.12.26. 14:15
 
 
Forma-1: Schumacher újra világbajnok lehet Ecclestone szerint
Bernie Ecclestone szerint a Forma-1-be visszatérő Michael Schumacher képes rá, hogy megint világbajnok legyen. Az F-1 első számú vezetője Császárnak nevezte a németek hétszeres világbajnokát, forrón üdvözölte karrierje újrakezdését, és azt mondta róla: "ő a Formula 1 valaha volt leghihetetlenebb alakjainak egyike, aki óriási versenyekkel fog megörvendeztetni bennünket 2010-ben". A brit üzletember hozzátette: "Hogy Schumacher ismét itt van, egyenesen fantasztikus mind a Formula 1, mind a saját maga számára. Újra ereje teljében, és százszázalékos állapotban látom." Hivatalosan szerdán jelentették be, hogy a 40 éves német pilóta a Mercedes GP csapatában tér vissza a Forma-1-be.
2009.12.26. 13:15
 
 
Újabb harc az illegális online játékok ellen Kínában
Kína-szerte több mint 81 ezer internetkávézó 4,65 millió számítógépének ellenőrzését kezdték meg a kínai hatóságok, hogy megakadályozzák az illegális online játékok terjedését - közölte a kínai kulturális miniszter. A kulturális tárca év eleje óta 219 szexuális és erőszakos tartalmú, illegális online játék forrását szüntette meg, több mint 87 millió alkalommal blokkolta a hozzáférést illegális játékokhoz, több mint 2300 WAP-oldalt zárt be és ezzel összefüggésben 34 embert vettek őrizetbe. Kína ebben az évben több kampányt is indított az interneten fellelhető, illetve a mobiltelefonnal elérhető különböző szexuális és pornótartalmak ellen.
2009.12.26. 13:00
 
 
Kengurudömping Ausztráliában
Ausztrália északi részén a kenguruk elözönlötték a juhlegelőket. Az állattartók szerint több tízezer dollárnyi kárt okoztak eddig. A jelenség az elmúlt hetek kiadós esőzéseire vezethető vissza, amely újra zöldellővé varázsolta Queensland állam kiszáradt mezőit. A terített asztal látványa kenguruk ezreit csábította a legelőkre, ahol nem szégyellik elenni a jószág elől a dús füvet. Az inváziót nem csupán az időjárás idézte elő, hozzájárult az is, hogy Oroszország higiéniai okokból idén felfüggesztette a kenguruhús importját, így kevesebb kengurut vadásznak engedéllyel. Az állatvédők úgy vélik, az ausztrál kenguruk a kihalás szélén állnak. Vitatják a kormány becsléseinek helyességét, miszerint jelenleg 25 millió egyed lakja a kontinenst.
2009.12.26. 12:45
 
Szívbemarkoló vallomás! Dévényi Tibor első karácsonya egyedül!
Tibi bácsi rájött: nincs békés válás! Az ikonná vált műsorvezetőnek fájdalmasan telnek az ünnepek, hiszen idén vált el feleségétől, és ez lesz az első olyan karácsony, amit nélküle és gyermekei nélkül tölt. Dévényi szerint hazugság volna, ha boldogan karácsonyoznának, ezért úgy döntöttek, hogy nem színlelik a jó viszonyt a gyerekek előtt, hanem külön töltik az ünnepeket.
2009.12.26. 12:39
 
 
Pacquiao a doppingvádak miatt bepereli Mayweatheréket
Ha a ringben nem is, a bíróságon összecsaphat egymással Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr., miután a fülöp-szigeteki bokszoló közölte: be fogja perelni az amerikaiakat, amiért doppingváddal illették őt. A jelen profi ökölvívásának legmagasabban jegyzett két, egyformán többszörös világbajnok alakja eredetileg március 13-án, Las Vegasban a szorítóban találkozott volna, ám Pacquiao mérkőzésszervezője csütörtökön bejelentette az amúgy világszerte hatalmas érdeklődés övezte meccs lefújását, mert elfogadhatatlannak tartja az ellenfele menedzsementje által kezdeményezett olimpiai rendszerű doppingvizsgálatot.
2009.12.26. 12:15
 
 
Jövőre megszűnik a keresetkorlát a 2008 előtt nyugdíjba vonultaknál
Jövőre megszűnik a keresetkorlát azok esetében, akik 2008. január 1-je előtt úgy vonultak nyugdíjba, hogy nem töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Azok, akik 2008. január 1-je után vonultak a korhatár betöltése előtt nyugdíjba és dolgoznak, továbbra is megmarad a keresetkorlát a minimálbér másfélszereséig 2010. január 1-jétől. A január 1-jéig hatályos szabályok szerint a korhatár előtt nyugdíjazottak csak akkor mehetnek kedvezménnyel nyugdíjba, ha a nyugdíjazás pillanatában nem dolgoznak, illetve ha később éves szinten a minimálbér tizenkétszeresénél többet nem keresnek. Ellenkező esetben fel kell függeszteni a nyugdíjuk folyósítását.
2009.12.26. 12:00
 
 
Megemlékeztek az öt évvel ezelőtti cunami áldozatairól
Délkelet-Ázsiában ezrek emlékeztek meg szombaton az öt évvel ezelőtti pusztító szökőár áldozatairól. Az Indiai-óceán partvidékén, 13 országban 226 ezer halottja volt a cunaminak. A legtöbben az indonéziai Aceh tartományban vesztették életüket, 168 ezren. Banda Aceh tartományi fővárosban a közös imádságot egy kétemeletes épületnél tartották, amelynek tetejére halászbárkát sodortak öt éve a hatalmas hullámok. Thaiföldön szerzetesek ezrei imádkoztak Ban Nam Khem halászfalunál, amelyet a cunami csaknem teljesen eltörölt a föld színéről. Thaiföldön 5398-an haltak meg, köztük több ezer külföldi. A hullámok hat part menti tartományt árasztottak el, tömegsírokká változtatva a világ legszebb strandjait.
2009.12.26. 12:00
 
 
Januártól él a központi szabálysértési nyilvántartás
Január 1-jétől hatályba lép a szabálysértési törvény nyilvántartás kialakítására vonatkozó része. A szabálysértési nyilvántartással lehetővé válik, hogy a sorozatos szabálysértést elkövetők előéletét is látva a cselekmények bűncselekménynek minősüljenek és elrettentőbb büntetéssel fenyegetettek legyenek. A szabálysértési nyilvántartás tartalmazza többek között a nyilvántartott természetes személyazonosító adatait, az elkövetett szabálysértés megnevezését, elkövetésének helyét és idejét, a kiszabott büntetés mértékét, és az adatokat arról, hogy ennek eleget tett-e. Az adatokat a büntetést vagy intézkedést megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított három évig kezelik.
2009.12.26. 11:30
 
 
NBA: a Cavaliers legyőzte a címvédő Lakerst
Udvariatlan vendégnek bizonyult a Cleveland Cavaliers csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) pénteki játéknapján: a karácsonyi összecsapáson a Gavallérok 15 pontos vereséget mértek a bajnoki címvédő Los Angeles Lakersre. A Lakers legjobbja, a 35 pontig jutott Kobe Bryant volt, míg a Cavaliersből Mo Williams 28, LeBron James pedig 26 pontot szerzett. Eredmények: Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers 87-102; New York Knicks-Miami Heat 87-93; Orlando Magic-Boston Celtics 77-86; Phoenix Suns-Los Angeles Clippers 124-93; Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 107-96.
2009.12.26. 11:15
 
 
Megfejtették a kannibál pókok titkát
A nőstény farkaspókok csak néha fogyasztják el partnereiket a párzást követően; a hímek három randevúból kettőt túlélnek. Amerikai kutatók most rájöttek, miért. A tudósok szerint Hogna helluo névre hallgató farkaspók faj hímjei nem tartalmaznak elegendő tápanyagot, és valószínűleg az ízük sem kifejezetten élvezetes. Amennyiben egy "farkaspóknő" bekebelezi kiválasztottját, átlagosan csupán annak 51 százalékát fogyasztja el, míg kedvenc zsákmánya, a tücsök esetében ez az arány 72 százalék. Ezen kívül a tücskök lényegesen több zsírsavat tartalmaznak, mint a hím farkaspókok. Valószínűleg a nőstények csupán akkor fanyalodnak partnerük elfogyasztására, ha teljesen ki vannak éhezve.
2009.12.26. 11:15
 
 
Olimpia 2020: Tokió tavaszig vár a jelentkezéssel
A japán főváros egyelőre várakozó álláspontra helyezkedik, s alighanem csak a jövő év tavaszán jelenti be döntését, hogy pályázik-e a 2020-as nyári olimpia házigazda tisztére. Az eddig egyértelmű kandidálási szándékról beszélő Tokió halogatóra módosította álláspontját azután tették közzé, hogy a Japán Olimpiai Bizottság pénteken elutasította Hirosima és Nagaszaki közös rendezési tervét a 2020-as nyári olimpiára. Tokió, amely 1964-ben már adott otthont olimpiának, a 2016-os csúcseseményért már harcba szállt, de veszített Rio de Janeiróval szemben. A 2012-es játékokat London rendezi, a 2020-as olimpiáért is több metropolis bejelentkezett, így szó van Budapest esetleges kandidálásáról is.
2009.12.26. 10:45
 
 
Árvízvédelmi készültség és útlezárás Észak-Magyarországon
Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság illetékességi területén a készültségben lévő árvízvédelmi szakaszok összes hossza mintegy 215 kilométer, ebből harmadfokú készültség van a Sajón 68 kilométeren, míg másodfokú a riasztás 147 kilométernyi szakaszon - mondta az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője szombaton az MTI-nek. A Sajón péntek este 10 órától harmadfokú az árvízvédelmi riasztás, másodfokú a készültség a Tarnán szombatra virradóra. A Sajó áradása miatt lezárták a 2523-as számú út egy szakaszát szombat reggel Borsod-Abaúj-Zemplénben, Putnok és Borsodbóta között. Az arra közlekedők Ózd, illetve Királd, valamint Sajóvelezd felé kerülhetnek.
2009.12.26. 10:15
 
 
Bántalmazás gyanújával őrizetbe vették Charlie Sheent
Felesége bántalmazásának gyanújával őrizetbe vették Charlie Sheent az Egyesült Államokban helyi idő szerint pénteken. A rendőrség nem közölte hivatalosan, kinek a bejelentése alapján vették őrizetbe a 44 éves filmsztárt, aki várhatóan rács mögött tölti a karácsonyt Colorado államban. Egyelőre nem tudni, mikor kell megjelennie a bíróságon. A Radar Online hírportál szerint Sheent azután vették őrizetbe, hogy egy heves vita során meglökte feleségét. A pár a Colorado állambeli Aspen üdülőhelyen töltötte karácsonyi vakációját. A Két pasi - meg egy kicsi sztárja tavaly májusban vette feleségül Brooke Muellert, akitől idén márciusban ikerfiai születtek.
2009.12.26. 09:30
 
 
Új KRESZ január 1-től
A január 1-jén életbe lépő mintegy hatvan KRESZ-módosítás célja a gyalogosok, kerékpárosok védelme. Az új KRESZ kimondja: a gyalog- és kerékpárúton a gyalogos a kerékpáros forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti. A KRESZ-módosítással több korszerű forgalomtechnikai megoldást is bevezetnek, és lesznek új jelzőtáblák. A sebességkorlátozásra vonatkozó új tilalmi jelzőtáblák alatt lehetnek hóesésre, vagy esőzésre vonatkozó kiegészítő jelzések, melyek azt jelzik, hogy a sebességkorlátozás csak a megjelölt időjárási körülmények vagy nedves útburkolat esetében érvényes. Kiegészítő tábla jelezheti azt is, hogy a sebességkorlátozás meghatározott időszakra vagy járműkategóriákra vonatkozik.
2009.12.26. 08:15
 
 
A modern életvitel túlterheli az emberi agyat
Az elektronikus levelek, az internet, a televízió és az egyéb médiumok naponta százezernél is több, azaz másodpercenként 23 szóval bombázzák az emberi agyat. A San Diegó-i Egyetem kutatói szerint az emberi elmét túltöltő információknak még agykárosító hatásuk is lehet. Ezt azzal magyarázzák, hogy a túlfeszített információfeldolgozás az egymástól való elkülönülés mellett a koncentrációképesség rövidülésével jár - olvasható a The Daily Telegraph internetes kiadásában. A tanulmány szerint az átlagos napi információmennyiség 34 gigabájt adatmennyiségnek felel meg, és ezzel egy hét alatt még egy átlagos laptopot is túl lehet terhelni.
2009.12.26. 02:39
 
Halálos áldozatai vannak a szlovákiai áradásoknak
A hirtelen enyhülés okozta olvadás és az esőzés következtében áradnak a folyók és a patakok Szlovákiában, két ember megfulladt - közölte a sajtóval pénteken a besztercebányai regionális igazgatóság szóvivője. Az egyik áldozat egy 70 esztendős asszony volt Podbrezováról, míg a másik áldozatot Zólyomkecskésen (Kozelnik) találták meg. Mint a szóvivő elmondta, több folyó szintje megemelkedett, elérte a harmadik, a legmagasabb veszélyességi fokozatot. Ilyen fokozat van érvényben Kelet-Szlovákiában a Ronyván, a Bodrogon, a Hernádon, Közép-Szlovákiában a Garamon, az Ipolyon és a Nyitra bizonyos szakaszán.
2009.12.25. 22:30
 
Áradnak a folyók Észak-Magyarországon
Az elmúlt napok csapadékos időjárása és a gyorsan olvadó hó miatt áradnak a folyók Észak-Magyarországon; a Sajón másodfokú, a Tarnán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el péntektől az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. Az elmúlt két-három napban a folyók vízgyűjtő területein sokfelé hullott nagy mennyiségű (30-60 milliméternyi) eső, amely az olvadó hóval együtt gyors és jelentős vízszintemelkedéseket okozott. Péntek reggel a Tarna és a Sajó, sőt a Bodrog és a Felső-Tisza térségében is ismét intenzív esőzés volt, egy újabb csapadékzóna pedig az este folyamán éri el a térséget.
2009.12.25. 20:30
 
A tálibok videóján az elfogott amerikai katona látható
A NATO vezette afganisztáni béketeremtő erők (ISAF) megerősítették, hogy egy tálibok által pénteken közzétett videón valóban egy csaknem fél éve foglyul ejtett amerikai katona látható. A felvétel a 23 esztendős Bowe Bergdahl őrvezetőről készült, akit június 30-án ejtettek foglyul Kelet-Afganisztánban a felkelő tálibok. Ő valószínűleg az egyetlen amerikai katona, aki az Egyesült Államok 2001-es afganisztáni bevonulása óta a tálibok fogságába esett. Bergdahlon nem látható külsérelmi nyom, napszemüveget és katonai sisakot visel, az amerikai hadsereg egyenruhájához hasonló öltözetben ül egy széken. Megadja nevét, beosztását, személyes adatait majd elmondja, hogy a tálibok hadifoglya, elítéli az amerikai vezetőket az iraki és az afganisztáni mohamedánokat ért bánásmód miatt és leszögezi, hogy az amerikaiak nem tudják legyőzni a tálibokat.
2009.12.25. 17:45
 
 
Ukrajna gondban van a gázszámla rendezésével
Ukrajnának komoly gondjai vannak a decemberi orosz gázszámla ellenértékének előteremtésével - közölte Alekszej Miller, a Gazprom orosz gázipari cég vezetője pénteken. Ukrajnának 800 millió dollárt kell átutalnia Oroszországnak a decemberi gázszállításokért - mondta szerdán Bogdan Szokolovszkij, Viktor Juscsenko ukrán államfő energiaügyi megbízottja. Alekszej Miller elmondta: a Gazprom és a Naftogaz ukrán gázipari cég gyakorlatilag naponta tárgyalnak a kérdésről. Hozzátette: "Azt látjuk és halljuk, hogy Ukrajnának igen komoly gondjai vannak a decemberi gázszállítás ellenértékének az előteremtésével".
2009.12.25. 17:45
 
A japán kormány "gyermekbarát" költségvetési tervet fogadott el
A japán költségvetés főösszege a kormány terve szerint 92,29 ezer milliárd jen (1 ezer milliárd dollár) lesz a 2010 áprilisában kezdődő új költségvetési évre, amit "gyermekbarát" büdzsének nevezett a kabinet. A pénteken elfogadott rekord magas főösszegű költségvetési tervet még jóvá kell hagyni a japán parlamentnek, amire valamikor a jövő év elején kerül sor. A költségvetési terv a kormány megfogalmazása szerint gyermekbarát, mivel - a folyó költségvetéshez képest - 10 százalékkal 27,3 ezer milliárd jenre növelik a szociális kiadásokat, ami tartalmazza a gyerekek után járó támogatást is.
2009.12.25. 16:15
 
Közel százan fagytak meg az utóbbi egy hétben Ukrajnában
Ukrajnában 94-en fagytak meg december 18. és 25. között, a kórházakban jelenleg több mint 750 személyt kezelnek fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel. Az ukrán egészségügyi minisztérium pénteken kiadott jelentése szerint 21 ember az otthonában, egy személy pedig a hótorlaszok miatt, útközben fagyott meg. A rendkívüli hideg a legtöbb áldozatot a kelet-ukrajnai Donyeck megyében szedte, ahol 35-en haltak meg. Voliny megyében 11, Harkiv megyében hat ember fagyott halálra. Ukrajna további 17 régiójában 42 emberéletet követelt a rendkívüli téli időjárás, amelyet az utóbbi 24 órában országszerte enyhülés váltott fel. Fagyási sérülésekkel és kihűléses tünetekkel az elmúlt egy hétben 1078-an fordultak Ukrajnában orvoshoz, közülük 755-en kórházi kezelésre szorulnak.
2009.12.25. 15:45
 
Kína az Egyesült Államok nyomában az áramtermelésben
Kína villamosenergia termelő kapacitása 860 millió kilowattal fog bővülni az év végére, s ezzel - az Egyesült Államok után - a második legnagyobb lesz a világon - hangzott el pénteken Pekingben. Az országos áramhálózat kiterjedtsége az ultramagas feszültségű hálózat gyors bővülésével a világon már a legnagyobb - közölte Csang Kuo-pao a nemzeti energiahivatal vezetője egy országos szakmai tanácskozáson, és kiemelte, hogy az újenergiának, így a nukleáris energiának és a szélenergiának egyre növekszik a szerepe. A hálózat összhosszát tekintve Kína július végén hagyta el az Egyesült Államokat, amikor elérte a 375 ezer kilométert.
2009.12.25. 14:45
 
 
Kórházba szállították a pápát inzultáló nőt
Kórházba vitték azt a 25 éves olasz-svájci nőt, aki megpróbálta megragadni a pápát a vatikáni Szent Péter-bazilikában tartott karácsonyi éjszakai mise előtt - közölte pénteken a pápa szóvivője, Federico Lombardi. A szóvivő "láthatóan zavarodottnak" nevezte a támadó Susanna Maiolót, aki csütörtök este - átugorva az elválasztó korlátot - az oltár felé vonuló katolikus egyházfőhöz rohant. Lombardi atya újságíróknak elmondta, hogy ugyanarról a nőről van szó, aki a tavalyi éjféli misén szintén átugrott a korláton, de akkor nem sikerült elérnie a pápát, s a biztonságiak simán a földre szorították.A mostani dulakodásban a nőnek sikerült megragadnia XVI. Benedek öltözetét, a pápa elvesztette egyensúlyát és a földre bukott, kisvártatva azonban felegyenesedett és folytatta útját, mintha semmi sem történt volna.
2009.12.25. 14:30
 
Kína hamarosan a világ második gazdasága lehet
Kínában pénteken felfelé módosították a tavalyi gazdaságnövekedési mutatót, és ez - elemzők szerint - hozzásegíti az országot, hogy lekörözve Japánt, gazdasági erejét tekintve hamarabb váljon a világ második gazdaságává az Egyesült Államok után. A kínai kormányzat 9 százalékról 9,6 százalékra javította fel a tavalyi GDP-növekedést, egy új számítási mód bevezetésével, amely a szolgáltatási ágazat jóval erősebb növekedését mutatta ki, mint a korábbi számítások. Az új növekedési mutatókkal Kína a korábban becsültnél előbb előzheti meg Japánt a világ második legerősebb gazdaságaként, elemzők szerint ez már jövőre - sőt egyes elemzők szerint akár az idei gazdaságbővüléssel - bekövetkezhet.
2009.12.25. 13:45
 
Megdőlt az országos melegrekord
Megdőlt az eddigi, 1983-ban mért, 16,2 Celsius-fokos, országos melegrekord pénteken. Bozóki István meteorológus az MTI-nek elmondta: ezt a melegrekordot a hőmérséklet pénteken sokfelé meghaladta az országban. A legmelegebbet, 21,2 Celsius-fokot, a Baranya megyei Sellyén mértek délelőttig, Pécs-Pogány térségében 18,9 fok volt. A fővárosban a pénteki csúcshőmérséklet délelőtt 12,8 Celsius-fok volt, ez még nem érte el a szintén 1983-ban mért 13,5 fokos rekordot.
2009.12.25. 12:45
 
Korlátlan hitelvonal a Freddie Mac és a Fannie Mae számára
A következő három évben korlátlanul juthat állami hitelhez a két legnagyobb amerikai jelzáloghitel-finanszírozó, a Freddie Mac és a Fannie Mae. Az eddigi 200-200 milliárd dolláros hitelkorlátot feloldották - közölte az amerikai pénzügyminisztérium, azzal indokolva a döntést, hogy meg akarják mutatni a piacoknak: szorosan az államilag ellenőrzött hitelintézetek mögött állnak. Eddig a két intézmény összesen 111 milliárd dollár állami hitelhez jutott. A Freddie Mac és a Fannie Mae 2008 szeptembertől áll állami ellenőrzés alatt. A testvérintézmények élére kinevezett kormánytisztviselő, Edward DeMarco a szenátus bankügyi bizottságában októberben tartott meghallgatáson elmondta: a bizonytalan konjunkturális kilátások, a lakásárak alakulása és a jelzáloghitel állomány további romlása miatt a társaságok helyzete változatlanul nehéz.
2009.12.25. 12:45
 
 
A közjóért, az igazságosságért és a békéért való cselekvésre szólított fel a pápa
A közjóért, az igazságosságért és a békéért való cselekvésre szólított fel az államfőket éjszakai karácsonyi miséjén XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában. A katolikus egyházfő - aki franciául mondta el homíliáját (szentírást magyarázó beszédét) - az erőszakról való lemondást hirdette, hogy "csak az igazság és a szeretet fegyverét használjuk". XVI. Benedek a bazilikában összegyűlt több ezer hívő előtt élesen bírálta az önzés jelenségét, legyen szó egyéni vagy csoportos egoizmusról, amely szerinte a az érdekek és a vágyak rabszolgáivá teszi az embereket, szembeállítja őket az igazsággal és "elválaszt bennünket egymástól". A karácsonyi mise kezdetét incidens zavarta meg: egy ismeretlen nő a korlátokon keresztül a pápához akart eljutni, s a tumultusban XVI. Benedek elesett, de felállt és folytatta a szertartást, mintha mi sem történt volna.
2009.12.25. 12:15
 
Hat és félezer betöltetlen állás Észak-Magyarországon
Az Észak-magyarországi régió három megyéjében meghaladta a 6,5 ezret novemberben a betöltetlen álláshelyek száma, ahol egyidejűleg 110 ezer regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván - derül ki a regionális munkaügyi központ adataiból. A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta Észak-magyarországi régióban novemberben 3,2 ezer új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a munkaügyi kirendeltségeknek, ez harmadával volt kevesebb, mint a megelőző hónapban. Ugyanakkor a korábban bejelentett, ám be nem töltött álláshelyekkel együtt összességében 6,5 ezer üres állás várta a munkát keresőket az év tizenegyedik hónapjában, amely százzal haladta meg az egy évvel korábbi ajánlatot. Az állásajánlatok túlnyomó hányada továbbra is valamilyen támogatáshoz kötött volt, mindössze ötödéhez nem kötődött támogatási forma.
2009.12.25. 10:15
 
A whisky rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka
Immáron tudományosan bizonyított tény, hogy a Bourbon rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka. Erről számolnak be legalábbis amerikai kutatók, miután 95 önkéntessel végeztek kísérleteket. Az 58 nő és 37 férfi önkéntes beszámolói alapján készítette tanulmányát a Damaris Rohsenow által vezetett kutatócsoport, amely eredményeiről az Alcoholism: Clinical & Experimental Research című szaklapban számolt be. A providence-i Brown Egyetem kutatói szerint a whiskyelőállítás során keletkezett melléktermékek, például a tanninok, az aceton és a furfurál okolhatók a fokozottabban fájó fejekért. A whisky ugyanis 37-szer annyi mellékterméket tartalmaz, mint a vodka.
2009.12.25. 09:00
 
Velencében harmadik napja magas a tengerszint
Velencének jelentős részét harmadik napja önti el a tenger, péntek hajnalban 145 centimétert mértek, a szerdai 114 centiméter és a csütörtöki 133 centiméter után. Korábban sohasem fordult elő, hogy három egymást követő napon a kritikusnak számító 130 centiméter feletti vízállást mérjenek. A karácsony első napján mért 145 centiméter öt centiméterrel elmarad ugyan a várttól - a nyolcadik legnagyobb mért érték -, de így is gondokat jelent a történelmi városrészeknek. Elsősorban Burano szigete van bajban, ahol az alsó szintek lakásait szinte kivétel nélkül elöntötte a tengervíz.
2009.12.25. 08:45
 
Tizenegy évre ítélték az egyik legismertebb kínai ellenzékit
Tizenegy év börtönre ítélték "államellenes felforgatás" vádjával Kínában az ország egyik legismertebb ellenzéki személyiségét - jelentette be ügyvédje pénteken. A Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) elleni perben az ügyvéd szerint védencét azért helyezték vád alá december elején, mert bíráló esszéket írt és publikált a Kínai Kommunista Pártról, s tavaly ő volt a kezdeményezője a demokratikus reformokat követelő, Charta 2008 elnevezésű kiáltványnak. Az 53 éves Liu a Tienanmen téri 1989-es megmozdulások egyik veteránja.
2009.12.25. 08:45
 
Erdő Péter: a betlehemi történet a mi életünket változtatja meg
A hajdani betlehemi történet ránk vonatkozik, a mi életünket változtatja meg, ezért van a karácsonyi öröm - mondta Erdő Péter bíboros, prímás a karácsonyi éjféli misén Budapesten. A hívőket ugyanakkor ne zavarják meg "azok a műsorok, amelyek éppen az ünnep szent napjaiban Jézus Krisztus személyéről annyi tudománytalan, történelmileg nem helytálló, ellenséges elképzeléssel árasztják el a világot" - tette hozzá az esztergom-budapesti érsek a csütörtök éjfélkor kezdődött szertartáson.
2009.12.25. 08:30
 
 
Az amerikai szenátus elfogadta az egészségügyi reformot
A washingtoni szenátus elfogadta csütörtökön az amerikai elnök programjának egyik kulcselemét, az egészségügyi reformot. A felsőház 60-39 arányban hagyta jóvá a dokumentumot: mint várható volt, egyetlen republikánus sem szavazott igennel. A tervezetet egyébként a jövő év elején még összhangba kell majd hozni a képviselőház által már elfogadott - a szenátusétól több pontban eltérő - szövegváltozattal. Az Obama elnök belpolitikai programja szempontjából meghatározó egészségügyi csomag további 36 millió amerikaira terjesztené ki a betegbiztosítást, amely a következő években a tervek szerint már a lakosság 96 százalékának nyújtana ellátást.
2009.12.24. 16:30
 
 
Belvízvédelmi készültség a Zala-folyó térségében
A hirtelen hóolvadás miatt a Zala-folyó bal partján másodfokú, a jobb partján elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el - közölte csütörtökön a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete. A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság honlapjának információi szerint a folyón a Kis-Balaton térségében lévő szakaszon van szükség készültségre. Az MTI információi szerint a belvíz által veszélyeztetett terület az M7-es autópályát és a Nagykanizsa-Budapest vasútvonalat is érinti, de a közlekedésben ez nem okoz fennakadást.
2009.12.24. 16:15
 
 
F1: Felesége támogatta Schumachert a döntésében
Felesége, Corinna támogatta Michael Schumachert abban, hogy versenyzőként visszatérjen a Forma-1-be. A pilóta honlapján az asszony úgy fogalmazott, hogy a döntés ugyan "a feje tetejére állítja a család életét", de hozzátette: "Michaelnek egyszerűen szüksége van kihívásra, ő ilyen". "Igazán meg tudom érteni a vállalását, azt hiszem, nagyszerű, amit elhatározott" - tette hozzá. Szerdán jelentették be, hogy a hétszeres világbajnok, 40 éves pilóta három év szünet után visszatér a Forma-1-be, s a 2010-es szezonban a Mercedes GP pilótája lesz.
2009.12.24. 16:00
 
 
Egy éjszaka alatt 500 ezer tonnányi ajándékot visz ki a Mikulás
Elképesztő teljesítményt nyújt a Mikulás karácsonykor: becslések szerint hárommillió rénszarvas húzta szánján egyetlen éjszaka alatt közel 500 ezer tonnányi ajándékot visz ki 700 millió keresztény gyereknek. A The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában olvasható "Mikulás-statisztika" azt feltételezi, hogy a Télapó a világ mintegy 2 milliárd gyermeke közül csak a keresztény családok csemetéit ajándékozza meg karácsonykor. Ez, a Mikulás nagy könnyebbségére, egyből 700 millióra szűkíti az érintettek körét.
2009.12.24. 15:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667]  [1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887[1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

Audi I autóhitel I autópiac I benzinár I bioüzemanyag I BMW I Budapesti Luxusautó Show I Casco I cégautó I dízel Lexus I dugó I dugó-adó I dugódíj I Ferrari I Fiat I gépjárműadó I gyorshajtás I gyorshajtási bírságok I hibridautó I hiperszuper traffipax I ittas vezetés I Jaguar I kamionstop I kötelező biztosítás I közlekedésfejlesztés I KRESZ I McLaren I Mercedes-Benz I műszaki I objektív felelősség elve I Opel I parkolási bírság I regisztrációs adó I Renault I Saab I Suzuki I szmogriadó I tankolás I téli gumi I útdíjfizetési kötelezettség I útinfó I vezetéstechnika I zöldkártya

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista