2020. július 6., hétfő - Csaba
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Autó-motor ››  dugó-adó
127675 találat
 
 
Sólyom: változásokra van szükség a magyarok és a szomszéd népek kapcsolatában
Sólyom László szerint a magyar kisebbségek helyzetének tartós rendezését csak a szomszéd népek magyarokkal kapcsolatos értékrendje megváltoztatásával, illetve a magyaroknak a szomszéd népekhez való új hozzáállásával lehet elérni. "A szomszéd népek magyarokkal kapcsolatos értékrendjének megváltozása nélkül ugyanis nincs végleges és megnyugtató megoldás. Hasonlóan nekünk is új hozzáállásra van szükségünk szomszédainkhoz" - jelentette ki a volt köztársasági elnök vasárnap délután a szlovákiai Révkomáromban, amikor a magyar nemzeti ünnep alkalmával megkoszorúzta a városban tavaly felállított Szent István szobrot.
2010.08.22. 19:15
 
 
David Rudisha világcsúcsot futott 800-on, Kővágó negyedik Berlinben
A kenyai David Rudisha 1:41.09 perces világcsúccsal nyert férfi 800 méteren a berlini atlétikai viadalon vasárnap. A tavalyi világbajnokságon elődöntős futó korábbi honfitársa, a dán színekben versenyző Wilson Kipketer 13 éve fennálló, 1:41.11 perces rekordját adta át a múltnak. Férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán a negyedik lett 63,12 méteres eredménnyel. Egyre jobb formába lendül Caster Semenya, a női 800 m világbajnoka, aki nemiségi vizsgálatának 11 hónapos elhúzódása miatt júliusban térhetett vissza. A dél-afrikai középtávfutó kifejezetten jónak mondható, 1:59.90 perces idővel nyert.
2010.08.22. 19:15
 
 
Meghívta a kormány az orosz ortodox egyház vezetőjét Magyarországra
Meghívta a kormány Magyarországra Kirill pátriárkát, az orosz ortodox egyház vezetőjét; a meghívást Erdő Péter bíborossal egyeztették. Ezzel a legmagasabb szintű látogatás valósul Magyarország és az orosz ortodox egyház tekintetében - mondta Semjén Zsolt, a Szergij voronyezsi metropolita vezette delegációval zajlott tárgyalás után. A miniszterelnök-helyettes beszámolt arról is, hogy Kirill, "Moszkva és minden oroszok pátriárkája" meghívta őt Moszkvába. Semjén Zsolt közölte: kezdeményezték, hogy állítsanak fel pravoszláv kereszteket a magyarországi korábbi szovjet katonai temetőkben, és a pravoszláv egyház szertartása szerint szenteljék meg ezeket.
2010.08.22. 18:30
 
 
James Patterson a világ legjobban kereső írója
James Patterson a világ legjobban fizetett írója, a Forbes magazin szerint az amerikai regényíró évi 70 millió dollár bevételre tesz szert. A Forbes rangsorának 2. helyén az Alkonyat vámpírsorozat írója, Stephenie Meyer áll 40 millió dollárral, utána Stephen King következik 34 millió dollárral. A lista 4. helyén a romantikus regényíró Danielle Steel áll, aki 32 millió dollárt keresett 2009. június 1. és 2010. június 1. közötti. Az amerikai magazin az éves jövedelem kiszámításakor nemcsak a könyvekből származó jogdíjakat, hanem a film-és televíziós jogokból, a számítógépes játékokból és máshonnan származó bevételeket is figyelembe vette.
2010.08.22. 18:00
 
 
Kajak-kenu vb: ezüstérmes a női váltó, hat arannyal zártak a magyarok
A női csapat révén egy ezüstérmet nyertek a magyarok a poznani kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárószámában, a 4x200 m-es váltóban. A küldöttség így összesen 6 arany-, 5 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a lengyelországi viadalon. A Janics Natasa, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta, Paksy Tímea összeállítású női kajakos kvartett előfutamából másodikként jutott a hetes döntőbe, ahol az első 200-on még vezetett, végül azonban nem bírt a németekkel, így másodikként zárta a versenyt. A magyar küldöttség a zárónap sikereinek köszönhetően az éremtáblázat élen végzett, megelőzve Németország és Fehéroroszország csapatát. Az olimpiai számokban 3 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem a magyar mérleg.
2010.08.22. 17:45
 
 
Angelina Jolie ismét Szarajevóban
Öt hónapon belül másodszor tett látogatást Szarajevóban Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete. Jolie április elején partnere, Brad Pitt kíséretében már járt Boszniában, ahol akkor menekültekkel is találkozott. A szombati látogatás után Jolie közleményben jelentette be, hogy ősszel elkezd egy szerelmes filmet forgatni, amelynek története az 1992-95-ös boszniai háború idején játszódik. A történet hősei a háború előestéjén ismerkednek meg egymással, és a film azt meséli el, miként hatnak a borzalmak kapcsolatukra. "A film egy szerelmi történet és nem politikai kinyilatkozatás" - hangsúlyozta az amerikai színésznő.
2010.08.22. 17:30
 
 
3,4 százalék lehet az idei német GDP-növekedés
A német ipari és kereskedelmi szövetség (DIHK) 2,3 százalékról 3,4 százalékra módosította Németország idei gazdaságnövekedésével kapcsolatos várakozását. A DIHK vezetője szerint a gazdaság minden területére kezd kiterjedni az élénkülés, a hazai kereslet is bővül már némileg a munkanélküliség mérséklődésére. Az idei második negyedévben mintegy 40,3 millióan álltak alkalmazásban, 72 ezerrel, többen mint egy éve. A német központi bank a héten közölte, hogy a német gazdaság az idén várhatóan 3 százalékkal bővül, túlnyomórészt az export felfutásának köszönhetően. A második negyedévben 2,2 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévhez képest, ami az újraegyesítés óta elért legnagyobb növekedés.
2010.08.22. 16:45
 
 
Ifjúsági olimpia: aranyak kajak-kenuban
Aranyérmet nyert a kajakos Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián. A vasárnapi versenynapon mindkét magyarnak három ki-ki csatát kellett megnyernie. A viadal honlapja alapján Farkasdi Ramóna dél-afrikai, belga és kínai ellenfelét is biztosan előzte meg, Tótka pedig gond nélkül verte ukrán és a spanyol riválisát, a döntőben viszont nagy küzdelemben múlta felül a német Tom Liebschert. Az öttusázó Demeter Gergely a dobogóról négy másodperccel lemaradva a negyedik helyen végzett vasárnap. A csütörtökig tartó ifjúsági olimpián eddig a magyar csapat 7 aranyérmet, 4 ezüstöt és 3 bronzérmet szerzett.
2010.08.22. 16:00
 
 
Erdőtűz pusztít a horvátországi Split közelében
Kiterjedt erdőtűz pusztít a horvátországi Split közelében, a hatalmas füst a várost és környékét is beterítette, ezért a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) a térségben lévőknek figyelmeztetést adott ki vasárnap. A tüzet hajnalban észlelték Donja Rupotina térségében, lakóházakat nem veszélyeztetett. Délben már 120 tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat, az oltásban hat repülőgép és négy helikopter is részt vett. A Split térségében lévőket - különösen a légúti betegségekben szenvedőket és a szívbetegeket - arra figyelmeztették, hogy az erős füst miatt a következő órákban lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban, zárják be az ablakokat és keressenek klimatizált helyiséget.
2010.08.22. 15:30
 
 
A kancsal gyerekeket ritkábban hívják meg születésnapi partikra
A hatévesnél idősebb kancsal gyerekeket ritkábban hívják meg születésnapi partikra - derül ki egy tanulmányból, amelyet egy brit szemészeti szaklap internetes kiadásában ismertettek. A felmérésben hat azonos ikerpár fényképén számítógéppel többek szemét erőteljesen kancsalra változtatták. Száztizennyolc gyermeknek négyszer kellett választaniuk a fényképek közül, hogy kit hívnának meg a születésnapi partijukra. A kutatás szerint a hat év alatti gyermekek nem tettek különbséget a kancsal és nem kancsal ikrek között. A hat év felettiek viszont határozottan kisebb hajlandóságot mutattak az erőteljes kancsalságot mutató fényképek kiválasztására. Hat év fölött az elutasítás a korral egyre nőtt.
2010.08.22. 15:30
 
 
Csak kilenc partra vetődött delfint tudtak megmenteni Új-Zélandon
Csupán kilenc gömbölyűfejű delfint tudtak állatvédők megmenteni Új-Zéland északi részén, ahol csütörtökön 63 állat vetődött partra. Tzenhárom vízi emlőst szombaton emelődaruk segítségével vontatták vissza az óceán vizébe, négy közülük azóta elpusztult, kilenc társuk azonban a parti vizekről kiúszott a nyílt óceánra - közölték helyi állatvédők. A delfinek csütörtök éjszaka vetődtek partra, ezért sokuk elpusztult, mielőtt észrevették volna jelenlétüket. Világszerte Új-Zélandon vetődik partra a legtöbb delfin, mivel a csendes-óceáni szigetország a vándorlásuk útvonalát érinti az antarktiszi vizekből és vissza.
2010.08.22. 15:15
 
 
Kajak-kenu vb: Janics egyesben és Kováccsal párosban is aranyérmes 200 méteren
Aranyérmet nyert vasárnap a kajakos Janics Natasa, és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpáros is 200 méteren a poznani világbajnokságon. Janics Natasa címvédőhöz méltó versenyzéssel nyerte a kajak egyesek versenyét, majd röviddel később Kovács Katalinnal párosban is megismételték tavalyi, kanadai győzelmüket. Kovács ezzel immár pályafutása 29. vb-elsőségét gyűjtötte be. A kenusoknál Kovács Gergely hetedik lett, Marschalkó Alexandra pedig kilencedik lett 200 m-en. Utóbbi szám először szerepelt a vb programjában.
2010.08.22. 14:30
 
 
Húszméteres söröskorsó tornyot építettek Szegeden
A világ legmagasabb műanyag söröskorsó tornya épült fel a hét végére Szegeden. A rekord által hozott több mint egy millió forint bevétel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számláját gyarapította. Az akcióhoz nem volt nehéz csatlakozni, csupán a négynapos Szegedi Grillfesztiválon elfogyasztott ital félliteres műanyag korsóját kellett a toronyhoz vinni. A rakparton, a rondellánál levő szerkezet felállítását egy építőipari cég vállalta el és tervezte meg statikus mérnökök segítségével. A hét emelet magas alumínium vázhoz speciálisan rögzítették a korsókat. A munkálatokban a szegedi tűzoltóság is segített.
2010.08.22. 14:15
 
 
Németországban 10 százalék fölött a megújuló energia aránya
Németországban meghaladta a tíz százalékot a megújuló források aránya az energiafogyasztásban. A berlini környezetvédelmi minisztérium szerint 2009-ben 10,4 százalék volt a megújuló források aránya, ami a két és félszerese a 2000-ben mért aránynak, és 1,1 százalékponttal haladja meg az egy évvel korábbi 9,3 százalékot. A megújuló források részaránya az áramfogyasztásban a legnagyobb, 16 százalék. Németország korábbi célkitűzése az volt, hogy 2010-re a 12,5 százalékot érje el a megújuló források aránya az áramfogyasztásban, ez azonban már 2007-ben teljesült.
2010.08.22. 13:45
 
 
Tornagyőztes a férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért első alkalommal kiírt nemzetközi tornát, miután a vasárnapi befejező játéknapon - az olaszok (9-8) és a németek (15-9) után - két góllal a spanyolok legjobbjait is legyőzte a Margitszigeten. A négycsapatos tornán elért diadal azért is fontos, mert a riválisok mindegyike ott lesz az egy hét múlva rajtoló zágrábi Európa-bajnokságon is. Eredmény: Magyarország-Spanyolország 9-7 (3-2, 2-1, 2-4, 2-0) a magyar góldobók: Varga Dénes, Madaras, Hosnyánszky 2-2, Hárai, Kis G., Vámos 1-1 gól. A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Spanyolország 3, 4. Olaszország 0 pont.
2010.08.22. 13:15
 
 
Netanjahu szerint nehéz, de lehetséges az izraeli-palesztin megállapodás
Az izraeli miniszterelnök vasárnap azt ígérte, meglepetést okoznak majd azoknak, akik kétkednek abban, hogy a szeptember elején felújítandó közvetlen izraeli-palesztin tárgyalások elvezethetnek a békemegállapodáshoz. Benjamin Netanjahu az izraeli kormány vasárnapi, jeruzsálemi ülését megnyitva nehéznek, de lehetségesnek mondta a megállapodás elérését. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter pénteken Washingtonban bejelentette, hogy Izrael és a palesztinok szeptember 2-án újrakezdik a közvetlen béketárgyalásokat. Clinton elmondta: a cél az, hogy megállapodjanak a független palesztin állam létrehozásáról, és reményét fejezte ki, hogy egy éven belül kidolgozható egy átfogó békemegállapodás.
2010.08.22. 13:00
 
 
Balesetek miatt erős a forgalom a 7-es főúton és az M7-esen
A követési távolság be nem tartása miatt három személyautó ütközött vasárnap délelőtt a 7-es főúton Martonvásár belterületén, Baracskán pedig egy motoros szenvedett balesetet. A két baleset kapcsán a rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy mind a 7-es főúton, mind az M7 autópályán mindkét irányban erős a forgalom, és vasárnap délután további növekedésére lehet számítani - közölte az MTI-vel a rendőrség. Martonvásáron a Budai úton történt úgynevezett ráfutásos balesetnek két könnyű sérültje volt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére rendőri irányítás mellett félpályán halad a forgalom.
2010.08.22. 12:45
 
 
Kajak-kenu vb: aranyérmes a női négyes 500 méteren
Aranyérmet nyert vasárnap a címvédő Janics Natasa, Kovács Katalin, Csipes Tamara, Benedek Dalma összeállítású kajaknégyes 500 méteren a poznani világbajnokságon. Kovács Katalin a 28. vb-aranyérmét gyűjtötte be, ezzel e tekintetben minden idők legeredményesebb női kajakosává vált, lehagyva a német Birgit Fischert. Az eredményhirdetésnél a magyar tábor a friss vb-rekorder Kovács Katalint köszöntve azt skandálta: "Huszonnyolc, huszonnyolc!". A Domino Honvéd versenyzője 28 vb-győzelme mellett 22-szeres Eb-győztes, és kétszeres olimpiai bajnok.
2010.08.22. 12:30
 
 
Elkészült Irán első pilóta nélküli bombázója
Vasárnap ünnepélyesen használatba vették Irán első saját készítésű, nagy hatósugarú, pilóta nélküli bombázóját. A négy méter hosszú szerkezetet, amelyet a csapásmérés farszi megfelelője szerint Karrarnak neveznek, Mahmud Ahmadinezsád államfő avatta fel, s az eseményt élőben közvetítette az iráni állami televízió. Irán az Irakkal 1980 és 1988 között vívott háború idején indította be fegyverfejlesztési programját, hogy ellensúlyozza az amerikai fegyverembargó hatását. A nyolcvanas évek vége óta gyárt felderítésre használt robotrepülőgépeket, s 1992 óta tankokat, páncélozott szállítóeszközöket, rakétákat, torpedókat és vadászgépet is. Az utóbbi időben mini-tengeralattjárókkal és föld-föld rakétával gyarapodott a hazai gyártású iráni arzenál.
2010.08.22. 12:15
 
 
Kajak-kenu vb: két arany és egy ezüst 500 m-en
A magyar csapat két arany- és egy ezüstérmet nyert a vasárnapi 500 m-es döntőkben a poznani kajak-kenu világbajnokságon. A legfényesebb medálokat, egyformán címét megvédve a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakpáros és a Janics Natasa, Csipes Tamara, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású kajaknégyes szerezte, míg a vb-n ebben a számban először induló, 2004-ben olimpiai bajnok Janics egyesben második lett. Kovács ezzel pályafutása 28. vb-aranyát gyűjtötte be, s lehagyva a német Birgit Fischert, rekorder lett a vb-címek tekintetében.
2010.08.22. 12:00
 
 
Újabb bankok mentek csődbe az Egyesült Államokban
Nyolc bank jelentett csődöt a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma így 118-ra emelkedett. A válság leghíresebb áldozata a héten a chicagói ShoreBank, az első úgynevezett közösségi fejlesztési bank. A köztiszteletben álló pénzintézet 1973 óta hitelezett alacsony jövedelmű embereknek, akik máshogy nem juthattak volna kölcsönhöz. A ShoreBank bank mellett négy Kalifornia állami, két floridai és egy virginiai bank is bedőlt a héten. A betétesek kártalanítása összesen 474 millió dollárba kerül. 2007-ben csupán 3 bank jelentett csődöd az Egyesült Államokban. 2008-ban már 25, tavaly pedig 140. Legutóbb 1992-ben volt annyi bankcsőd, mint 2009-ben, és a hullám idén tetőzhet.
2010.08.22. 11:45
 
 
Kihalástól fenyegetett korallok sejtbankját hozták létre
Sejtbankot hoztak létre amerikai szakemberek a hawaii korallok változatosságának megőrzése érdekében. A kutatók szerint a lefagyasztott sejtek életképesek. Ötven, vagy akár ezer évvel később is fel lehet olvasztani azokat, így a fajt újra életre lehet kelteni, vagy csak egy kis populációját tovább lehet fejleszteni. A szakemberek a hawaii tengerkutató intézettel dolgoznak együtt és már lefagyasztották két ritka, kihalásban lévő faj sejtjeit, valamint sikeresen megtermékenyítettek egy petesejtet egy korall spermával. A korallok virágállatok, bár olyanok mintha növények lennének. Sok korall a klímaváltozás és környezetszennyezés miatt a kihalástól veszélyeztetett fajok közé tartozik.
2010.08.22. 11:30
 
 
Előzetes letartóztatásban az áruházi lövöldöző
30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap azt a férfit, aki csütörtökön este rálőtt két biztonsági őrre a XIII. kerületben a Váci úti Tesco áruházban. A 24 éves férfi az egyik biztonsági őrt a karján, a másikat a hasán lőtte meg, vele szemben több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás. "A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottak IV. kerületi, István utcai tartózkodási helyén, ahol különféle lőszereket, kézi gránátot és egyéb, közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak. A férfi társa, "D. N. 23 éves férfi szabadlábon védekezik" - áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.
2010.08.22. 11:00
 
 
Pénz nélküli él egy brit férfi
Közel két éve él önszántából pénz nélkül egy férfi Nagy-Britanniában, és önkéntes kirekesztését a gazdasági életből nagyon élvezi. A 31 éves Marc Boyle 2008 novemberében vált tejesen önellátóvá, azóta nem használ pénzt. A férfi Bristol közelében egy lakókocsiban él egy biogazdaság mellett. Hetente három napot dolgozik a farmon, megtermeli magának élelmét, hat éve vegetáriánus. Mobiltelefont használ ugyan, de csak fogad hívásokat, laptopja is van. Elektromos készülékeit napelem révén tölti fel. Boyle élvezi életvitelét, annak ellenére, hogy minden tovább tart a pénz nélküli életben - a mosás például négyszer annyi ideig - mondta a férfi a Daily Telegraph című brit lapnak.
2010.08.22. 10:15
 
 
16 órakor lezárul a névjegyzékbe betekintés
Délután 16 óráig lehet betekinteni a Magyarországon október 3-án tartandó önkormányzati választásra készített névjegyzékekbe; a választásra jogosultak lajstromából való kihagyás vagy éppen az abba való jogosulatlan felvétel miatt a települési jegyzőnél lehet kifogást benyújtani, szintén eddig a határidőig. Azok a választók, akik csütörtök estig nem kapták meg az értesítőt, a közszemlére tett névjegyzékben délutánig ellenőrizhetik, hogy szerepelnek-e a nyilvántartásban, s 16 óráig kifogást terjeszthetnek elő jogosulatlan kihagyás vagy felvétel miatt. Tévesen, így jogosulatlanul szerepelhet a névjegyzékben például olyan személy, akit bíróság tiltott el a közügyek gyakorlásától.
2010.08.22. 10:15
 
 
A piac továbbra sem számít kamatváltozásra
Az elemzők nem várják a jelenlegi 5,25 százalékos alapkamat változását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának hétfői kamatdöntő ülésétől, s előrejelzésük szerint az év végén is ezen a szinten marad az irányadó kamatláb. A Reuters által a napokban megkérdezett 20 elemző egybehangzó véleménye, hogy az MNB nem változtat a május óta érvényes 5,25 százalékos alapkamaton. Ugyanakkor 20 elemző közül hét kamatcsökkentést, kettő kamatemelést vár decemberre, de a vélemények súlyozott átlaga 2010 decemberére továbbra is 5,25 százalék, akárcsak a jövő év végére.
2010.08.22. 09:45
 
 
Röszkénél várható nagyobb forgalom és 1-2 órás várakozás
A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várhatóan 1-2 órás várakozás lesz Röszke autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban vasárnap este 9-10 óráig. Az M5 autópálya közelsége, valamint Röszke autópálya határátkelőhelyen a megnövekvő várakozási idő miatt Tompa közúti határátkelőhelyen is nagyobb forgalommal számolnak belépő irányban vasárnap estig. Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként ajánlják a 8-18 óra között nyitva tartó bácsalmási és tiszaszigeti határátkelőt. Horvátország felé, a letenyei autópálya határátkelőhelyen is kialakulhat fél-egy órás várakozás - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
2010.08.22. 09:45
 
 
Női vízilabda Vk: 6. a magyar válogatott
A hatodik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott az újzélandi Világkupán, amelyet az Egyesült Államok csapata nyert meg. Petrovics Mátyás csapata, amely a hazaiak szombati legyőzésével már biztosította helyét a jövő évi világbajnokságon, vasárnap jó játékkal, szoros mérkőzésen, büntetőkkel maradt alul a vb-ezüstérmes kanadaiakkal szemben. A kapitány értékelése szerint dicséretet érdemel a csapat, hogy nem eresztett ki, hanem a legjobb játékot mutatta a tornán, és reméli, hogy sikerül átmenteni ezt a formát az Európa-bajnokságra. Eredmény az 5. helyért: Kanada-Magyarország 18-16 - büntetőkkel (5-3, 1-2, 2-2, 2-3, 1-2, 2-1, 5-3).
2010.08.22. 09:15
 
 
Visszatér Berlinbe a Plüssmackó múzeum
A világ legnagyobb plüssmaci gyűjteménye visszatér régi otthonába, Berlin belvárosába, miután Florentine C. Bredow gyűjtő új otthont talált plüssállatainak. Bredow több mint 50 évvel ezelőtt kapta meg élete első maciját, amelyből ma már 5000 darab van a birtokában, más plüssállatokkal együtt összesen 7000 játék. Bredow először 1986-ban nyitotta meg múzeumát Berlinben, s gyűjteményével hamarosan be is került a Guinness rekordok könyvébe, mint a világ legnagyobb és legrégebbi macigyűjteménye. Tíz évvel később a felső-bajorországi Hofba költöztette át a múzeumot. Most a látogatószám csökkenés miatt akarja Bredow visszaköltöztetni gyűjteményét Berlinbe.
2010.08.22. 09:15
 
 
Nyári csúcserőművek lehetnek a napelemek
Magyarország villamos energia igényének 12-szeresét lehetne előállítani napenergiából úgy, hogy a napelemek nem vennének el helyet a mezőgazdaságtól. Magyarország területére átlagosan - négyzetméter/év - 1250 kWh energia érkezik a Napból. Miután egy átlagos család villamos energia igénye ennek a duplája, így elvileg 2 négyzetméternyi felületre érkező napenergia tudná azt fedezni - áll az Integrált Mikro/Nanorendszerek Nemzeti Technológiai Platformja közleményében. A közlemény nem említi, de a napsugárzásból villanyáramot előállító, korszerűnek mondott napelemek hatásfoka ma valamivel 10% felett van. Így egy átlagos háztartás villanyáram szükségletét közel 20 nm napelem tudná megtermelni.
2010.08.22. 09:00
 
 
Négyszeres a túljelentkezés az idősotthonokba
Országosan több mint négyszer annyian szeretnének bekerülni idősek otthonaiba, mint ahány szabad hely van - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárságának az MTI-hez eljuttatott összesítéséből. A lista szerint Magyarországon jelenleg 839 engedéllyel működő idősek otthona van több mint 57 ezer férőhellyel. Közülük azonban csupán mintegy 2807 szabad, ezekre országszerte 11.830-an várakoznak. A legtöbben Budapesten és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében várakoznak, míg Zala megyében a legrövidebb a várakozási lista. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közzétette az engedéllyel működő idősotthonok és gondozóházak listáját.
2010.08.22. 08:30
 
 
Labdarúgó NB I: Újpest-Vasas 2-2
Az Újpest hazai környezetben 2-2-es döntetlent játszott a Vasassal a labdarúgó Soproni Liga 4. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Az Újpest Rajczi révén hamar megszerezte a vezetést, majd a vendégek a szünet előtti pillanatokban egyenlítettek. A fordulást követően, a középkezdés után azonnal, Ferenczi fejesével szerezett vezetést a Vasas, az Újpest ezután fölényben futballozott és Tisza révén sikerült egyenlítenie. Soproni Liga, 4. forduló: Újpest FC-Vasas 2-2 (1-1) Szusza Ferenc Stadion, 3827 néző, v.: Iványi; gólszerzők: Rajczi (13.), Tisza (63.) illetve Arnaut (45.), Ferenczi (46.). sárga lap: Egerszegi (17.), Pollák (60.), illetve Bakos (68.).
2010.08.22. 08:15
 
 
Spanyol Szuperkupa: Messi triplájával győzött a Barcelona
A bajnok Barcelona négygólos győzelmet aratott a kupagyőztes Sevilla felett a spanyol labdarúgó Szuperkupa szombati visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel hódította el a trófeát. A katalánok legjobbja a mesterhármast elérő argentin Lionel Messi volt. Spanyol Szuperkupa, visszavágó: FC Barcelona-Sevilla 4-0 (3-0); gól: Konko (14., öngól), Messi (25., 44., 90.).
2010.08.22. 08:00
 
Fahotel: fákon a szálloda szobái egy erdőben, Észak-Svédországban
Új szálloda nyílt Észak-Svédországban egy távoli faluban. A szálloda különleges élményt ígér a vendégeinek, ugyanis a szobái a természetben, pontosabban a fákon lettek elhelyezve.
2010.08.22. 00:00
 
 
ENSZ: csaknem 500 millió dollár gyűlt össze Pakisztán megsegélyezésére
Csaknem 500 millió dollár gyűlt már össze az áradások sújtotta Pakisztánnak szánt rendkívüli gyorssegélyalap számláján - közölte az ENSZ. A világszervezet szerint eddig 490,7 millió dollárt folyósítottak az alapba a segélyező országok és nemzetközi szervezetek. Így a segély értéke már meghaladja az ENSZ által augusztus 11-én kért 460 millió dolláros összeget, ráadásul további 325 millió dollárra tettek ígéretet az adományozók. A legbőkezűbb országnak az Egyesült Államok bizonyult. Eddig már 102 millió dollárt utalt át, és még további 60 milliót ígért meg. Az Egyesült Államok után Szaúd-Arábia és Nagy-Britannia következik 65-65 millió dollárral.
2010.08.21. 22:00
 
 
Férfi vízilabda: a magyar válogatott a németek felett is diadalmaskodott
Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti a Vodafone Kupán: Kemény Dénes alakulata szombaton a német együttest verte 15-9-re. A Hajós Alfréd uszodában zajló négycsapatos torna második fordulójában magabiztosabb sikert aratott a hazai alakulat, mint pénteken, amikor 9-8-ra győzte le az olaszokat egy hajrában elért találattal. Ezúttal már az első negyedben négygólos volt az előny, amely aztán a találkozó feléig hétre, később pedig még tovább nőtt. A németek az utolsó negyedben szépítettek valamelyest. A nap másik mérkőzésén a spanyolok 10-8-ra nyertek az olaszok ellen.
2010.08.21. 21:30
 
 
Labdarúgó NB I: Videoton FC-Ferencváros 1-1
A Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el a Videoton FC vendégeként a labdarúgó Soproni Liga 4. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. Az előző idényben ezüstérmes fehérváriak ezzel továbbra is veretlenek a bajnokságban. Eredmény: Videoton FC-Ferencváros 1-1 (0-1). Székesfehérvár, 7752 néző. Gólszerzők: Nikolic (63.), illetve Andrezinho (22.). Kiállítva: Rodenbücher (77.)
2010.08.21. 20:00
 
 
Elindult világkörüli hajóútjára a 14 éves holland lány
Szombaton elindult Gibraltárból a 14 éves holland Laura Dekker, hogy 11,5 méter hosszú vitorlásával egyedül hajózza körül a Földet. Ha vállalkozása sikerül, ő lesz a legfiatalabb, aki ezzel a teljesítménnyel dicsekedhet. Az eddigi csúcstartó az ausztrál Jessica Watson, aki 210 nap alatt kerülte meg a Földet, s két nappal a 17. születésnapja előtt ért célba. Laura Dekkernek több mint két éve van a rekorddöntésre, mert csak szeptemberben tölti be a 15. életévét.
2010.08.21. 19:45
 
 
Kajak-kenu vb: Folláth Vivien aranyérmes 5000 méteren
A kajakos Folláth Vivien révén aranyérmet nyert a magyar csapat 5000 m-en a poznani kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján. Ez a táv ezúttal debütál a síkvízi vb-n. A 28 éves szolnoki versenyző korábban, a maratoni távon már szerzett világbajnoki címet. A szintén kajakos Gyökös Lajos kilencedik lett, míg a kenus Fürdök Gábor nem fejezte be versenyét a leghosszabb távon.
2010.08.21. 19:15
 
 
Halálra gázolt a vonat egy kerékpárost Hajmáskérnél
Halálra gázolt egy személyvonat a Hajmáskér és Öskü községek közötti vasúti átjáróban egy kerékpárost szombat délután - közölte a rendőrség. Az 50 év körüli hajmáskéri férfi a vasúti átjáróban lévő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott kerékpárjával a sínekre, ahol az érkező személyvonat elgázolta - mondta a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Futtató Norbert közlése szerint a vonat vezetője - amikor észlelte a sínekre hajtó kerékpárost - hangjelzéseket adott és vészfékezett, de az ütközést már nem lehetett elkerülni. A baleset a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalon a forgalomban nem okozott fennakadást - mondta az ügyeletes.
2010.08.21. 18:45
 
 
Egy nap alatt négy külföldi katona halt meg Afganisztánban
Huszonnégy órán belül négy külföldi katona halt meg Afganisztán déli részén: három pénteken, egy pedig szombaton - jelentette be a NATO vezette erők (ISAF) parancsnoksága, hozzátéve, hogy egy nő és két gyermek is életét vesztette egy pontatlan légicsapásban. Az utóbbiak egy felkelők ellen indított légicsapásnak estek áldozatul pénteken. A támadásban hat felkelő is meghalt a közlemény szerint. Pénteken két járőröző ausztrál katona vesztette életét egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában. Egy harmadik katona, akinek a nemzetiségét nem közölték, "felkelők támadásában" esett el. Szombaton is meghalt a NATO vezette nemzetközi erők egyik katonája, az ő nemzetiségét sem fedte fel a szövetség.
2010.08.21. 18:00
 
Ribéry keres a legjobban a német bajnokságban
A Bild című napilap összeállítása szerint Franck Ribéry, a címvédő Bayern München francia játékosa keres a legjobban a német labdarúgó-bajnokságban. A középpályás prémiumok nélkül bruttó 833 ezer eurós javadalmazásban részesül havonta, míg a második helyezett spanyol Raúl, aki a nyáron érkezett a Real Madridtól a Schalke 04-hez, 600 ezresben. A harmadik helyen a müncheni Philipp Lahm és az Angliából, a Chelsea-től hazatérő, jelenleg a Bayer Leverkusen alkalmazásában álló Michael Ballack áll havi 583 ezer euróval.
2010.08.21. 17:00
 
 
Szoros eredmény várható az ausztráliai választáson
Ausztráliában szombaton befejeződött a szavazás az előrehozott parlamenti választáson, ahol az előzetes adatok szerint szoros eredmény várható. A szavazatok hetven százalékának összeszámlálása után nagyjából azonos számú képviselője van a kormányzó Munkáspártnak és ellenfelének, a konzervatív liberális-nemzeti koalíciónak. A parlamenti többség megszerzéséhez 76 képviselői helyre van szükség, s a két rivális a pillanatnyi állás szerint egyaránt 69-71 mandátumra számíthat.
2010.08.21. 16:45
 
 
Növeli az agytérfogatot a fogamzásgátló tabletta
Egy osztrák tanulmány szerint a fogamzásgátló tablettát szedő nők egyes agyterületei mintegy három százalékkal növekednek, és a méretbeli növekedés a működésen is javíthat. A Salzburgi Egyetem kutatói nagy felbontású mágneses rezonancia (MRI) felvételeket készítettek férfiak és fogamzásgátlót szedő, illetve nem szedő nők agyáról. Az utóbbiakat többször is vizsgálták, hogy kiküszöböljék a havi szintű hormonális ingadozásból eredő eltéréseket. A tablettát szedő nők agyának számos területe nagyobbnak bizonyult, mint a fogamzásgátlót nem alkalmazó nőké. Az érintett agyterületek olyan "feminin" készségekért felelősek, mint az emlékezet és a társalgás.
2010.08.21. 16:15
 
 
Megkezdődött az iráni atomerőmű üzemanyaggal való feltöltése
Iráni és orosz mérnökök szombat reggel megkezdték a dél-iráni Busehrben épült nukleáris erőmű üzemanyaggal való feltöltésének műveletét - jelentette be az iráni atomenergia-ügynökség. "Augusztus 21-én megtörtént a nukleáris üzemanyag eljuttatása a reaktorhoz Ali Akbar Szalehi (az ügynökség vezetője) és Szergej Kirijenko (a Roszatom orosz állami korporáció elnöke) jelenlétében" - olvasható a kiadott közleményben. E művelettel, amely a reaktor üzemben helyezésnek első lépcsőfoka, az erőmű hivatalosan is atomlétesítménynek tekinthető. Az erőmű beindítását a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) felügyeli, a 163 fűtőelem behelyezése várhatóan mintegy két hetet vesz igénybe.
2010.08.21. 14:45
 
 
Megölték a márciusi moszkvai metrómerényletek szervezőjét
Megölték az orosz biztonsági erők szombaton Dagesztánban Magomed-Ali Vagabovot, a március végi moszkvai metrómerényletek megszervezőjét - közölte az orosz országos terroristaellenes bizottság. A március 29-én végrehajtott kettős metrómerényletben negyvenen vesztették életüket, több mint százan sebesültek meg. A merényletek kivitelezését öngyilkos merénylőknek, nőknek tulajdonítják. Az orosz bizottság leszögezte, hogy Vagabovot és még négy társát rövid összecsapás után tették ártalmatlanná. "Vagabov volt a moszkvai metró elleni öngyilkos merényletek megszervezője, tevékenyen részt vett fiatalok toborzásában, szervezte a kamikazék kiképzését" - olvasható a kommünikében.
2010.08.21. 14:45
 
 
Semjén: maximális támogatás a szentföldi magyar zarándoklatoknak
Magyarország és a Szentföld kapcsolatait tekintette át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka szombati budapesti találkozóján. A kormányfő-helyettes a találkozó után maximális támogatást ígért a szentföldi magyar zarándoklatoknak. Semjén Zsolt újságíróknak elmondta: elkötelezettek abban, hogy maximálisan támogassák a szentföldi magyar zarándoklatokat, illetve, hogy az ott élő keresztényeket segítsék. Ennek nagyszerű eszköze a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend, amelynek képviselői szintén részt vettek a megbeszélésen. Fouad Twal a találkozó után azt mondta, nagyon hálás a magyar kormánynak a támogatásért.
2010.08.21. 14:30
 
 
Aranyérmes a női kajak kettes 1000 méteren
A Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajak kettes aranyérmes lett 1000 méteren a poznani kajak-kenu világbajnokságon.
2010.08.21. 13:00
 
 
Csak a lakóhely szerinti választókerületben lehet érvényes ajánlást adni
A választópolgárok csak a lakóhelyüknek megfelelő választókerületben induló jelöltekre, illetve listákra adhatnak le érvényes ajánlást, egyébként az ajánlás érvénytelen. Így például a fővárosi kerületeken belüli egyéni választókerületek között sem lehet a szelvényekkel "átajánlani" más választókerületben induló jelöltet. A helyhatósági szavazáson választás-típusonként eltérő a választókerület fogalma, a választók pedig a jogszabály szerint csak a saját választókerületükben induló jelöltek egyikére adhatnak le érvényes ajánlást. Az önkormányzati választás valójában nem egyetlen választást jelent, mert képviselőket, polgármestereket, főpolgármestert és megyei közgyűlési tagokat is választunk október 3-án.
2010.08.21. 12:30
 
 
Családi tragédia Ácson: először élettársát ölte meg a 28 éves férfi
Először élettársát, majd annak két gyermekét ölte meg az a 28 éves férfi, aki ezt követően önmagával is végzett a Komárom-Esztergom megyei Ácson - mondta el szombati sajtótájékoztatóján az ORFK szóvivője. Makula György ismertetése szerint a férfi megvárta, míg a család aludni megy, ez után ölte meg a nőt 12 késszúrással. A helyszíni szemle alapján az áldozat felébredt és megpróbált védekezni - tette hozzá. Az elkövető ezt követően átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is végzett. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50 szúrásnyomot találtak. Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát.
2010.08.21. 12:15
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  [7]  [8]  [9]  [10]  [11]  [12]  [13]  [14]  [15]  [16]  [17]  [18]  [19]  [20]  [21]  [22]  [23]  [24]  [25]  [26]  [27]  [28]  [29]  [30]  [31]  [32]  [33]  [34]  [35]  [36]  [37]  [38]  [39]  [40]  [41]  [42]  [43]  [44]  [45]  [46]  [47]  [48]  [49]  [50]  [51]  [52]  [53]  [54]  [55]  [56]  [57]  [58]  [59]  [60]  [61]  [62]  [63]  [64]  [65]  [66]  [67]  [68]  [69]  [70]  [71]  [72]  [73]  [74]  [75]  [76]  [77]  [78]  [79]  [80]  [81]  [82]  [83]  [84]  [85]  [86]  [87]  [88]  [89]  [90]  [91]  [92]  [93]  [94]  [95]  [96]  [97]  [98]  [99]  [100]  [101]  [102]  [103]  [104]  [105]  [106]  [107]  [108]  [109]  [110]  [111]  [112]  [113]  [114]  [115]  [116]  [117]  [118]  [119]  [120]  [121]  [122]  [123]  [124]  [125]  [126]  [127]  [128]  [129]  [130]  [131]  [132]  [133]  [134]  [135]  [136]  [137]  [138]  [139]  [140]  [141]  [142]  [143]  [144]  [145]  [146]  [147]  [148]  [149]  [150]  [151]  [152]  [153]  [154]  [155]  [156]  [157]  [158]  [159]  [160]  [161]  [162]  [163]  [164]  [165]  [166]  [167]  [168]  [169]  [170]  [171]  [172]  [173]  [174]  [175]  [176]  [177]  [178]  [179]  [180]  [181]  [182]  [183]  [184]  [185]  [186]  [187]  [188]  [189]  [190]  [191]  [192]  [193]  [194]  [195]  [196]  [197]  [198]  [199]  [200]  [201]  [202]  [203]  [204]  [205]  [206]  [207]  [208]  [209]  [210]  [211]  [212]  [213]  [214]  [215]  [216]  [217]  [218]  [219]  [220]  [221]  [222]  [223]  [224]  [225]  [226]  [227]  [228]  [229]  [230]  [231]  [232]  [233]  [234]  [235]  [236]  [237]  [238]  [239]  [240]  [241]  [242]  [243]  [244]  [245]  [246]  [247]  [248]  [249]  [250]  [251]  [252]  [253]  [254]  [255]  [256]  [257]  [258]  [259]  [260]  [261]  [262]  [263]  [264]  [265]  [266]  [267]  [268]  [269]  [270]  [271]  [272]  [273]  [274]  [275]  [276]  [277]  [278]  [279]  [280]  [281]  [282]  [283]  [284]  [285]  [286]  [287]  [288]  [289]  [290]  [291]  [292]  [293]  [294]  [295]  [296]  [297]  [298]  [299]  [300]  [301]  [302]  [303]  [304]  [305]  [306]  [307]  [308]  [309]  [310]  [311]  [312]  [313]  [314]  [315]  [316]  [317]  [318]  [319]  [320]  [321]  [322]  [323]  [324]  [325]  [326]  [327]  [328]  [329]  [330]  [331]  [332]  [333]  [334]  [335]  [336]  [337]  [338]  [339]  [340]  [341]  [342]  [343]  [344]  [345]  [346]  [347]  [348]  [349]  [350]  [351]  [352]  [353]  [354]  [355]  [356]  [357]  [358]  [359]  [360]  [361]  [362]  [363]  [364]  [365]  [366]  [367]  [368]  [369]  [370]  [371]  [372]  [373]  [374]  [375]  [376]  [377]  [378]  [379]  [380]  [381]  [382]  [383]  [384]  [385]  [386]  [387]  [388]  [389]  [390]  [391]  [392]  [393]  [394]  [395]  [396]  [397]  [398]  [399]  [400]  [401]  [402]  [403]  [404]  [405]  [406]  [407]  [408]  [409]  [410]  [411]  [412]  [413]  [414]  [415]  [416]  [417]  [418]  [419]  [420]  [421]  [422]  [423]  [424]  [425]  [426]  [427]  [428]  [429]  [430]  [431]  [432]  [433]  [434]  [435]  [436]  [437]  [438]  [439]  [440]  [441]  [442]  [443]  [444]  [445]  [446]  [447]  [448]  [449]  [450]  [451]  [452]  [453]  [454]  [455]  [456]  [457]  [458]  [459]  [460]  [461]  [462]  [463]  [464]  [465]  [466]  [467]  [468]  [469]  [470]  [471]  [472]  [473]  [474]  [475]  [476]  [477]  [478]  [479]  [480]  [481]  [482]  [483]  [484]  [485]  [486]  [487]  [488]  [489]  [490]  [491]  [492]  [493]  [494]  [495]  [496]  [497]  [498]  [499]  [500]  [501]  [502]  [503]  [504]  [505]  [506]  [507]  [508]  [509]  [510]  [511]  [512]  [513]  [514]  [515]  [516]  [517]  [518]  [519]  [520]  [521]  [522]  [523]  [524]  [525]  [526]  [527]  [528]  [529]  [530]  [531]  [532]  [533]  [534]  [535]  [536]  [537]  [538]  [539]  [540]  [541]  [542]  [543]  [544]  [545]  [546]  [547]  [548]  [549]  [550]  [551]  [552]  [553]  [554]  [555]  [556]  [557]  [558]  [559]  [560]  [561]  [562]  [563]  [564]  [565]  [566]  [567]  [568]  [569]  [570]  [571]  [572]  [573]  [574]  [575]  [576]  [577]  [578]  [579]  [580]  [581]  [582]  [583]  [584]  [585]  [586]  [587]  [588]  [589]  [590]  [591]  [592]  [593]  [594]  [595]  [596]  [597]  [598]  [599]  [600]  [601]  [602]  [603]  [604]  [605]  [606]  [607]  [608]  [609]  [610]  [611]  [612]  [613]  [614]  [615]  [616]  [617]  [618]  [619]  [620]  [621]  [622]  [623]  [624]  [625]  [626]  [627]  [628]  [629]  [630]  [631]  [632]  [633]  [634]  [635]  [636]  [637]  [638]  [639]  [640]  [641]  [642]  [643]  [644]  [645]  [646]  [647]  [648]  [649]  [650]  [651]  [652]  [653]  [654]  [655]  [656]  [657]  [658]  [659]  [660]  [661]  [662]  [663]  [664]  [665]  [666]  [667]  [668]  [669]  [670]  [671]  [672]  [673]  [674]  [675]  [676]  [677]  [678]  [679]  [680]  [681]  [682]  [683]  [684]  [685]  [686]  [687]  [688]  [689]  [690]  [691]  [692]  [693]  [694]  [695]  [696]  [697]  [698]  [699]  [700]  [701]  [702]  [703]  [704]  [705]  [706]  [707]  [708]  [709]  [710]  [711]  [712]  [713]  [714]  [715]  [716]  [717]  [718]  [719]  [720]  [721]  [722]  [723]  [724]  [725]  [726]  [727]  [728]  [729]  [730]  [731]  [732]  [733]  [734]  [735]  [736]  [737]  [738]  [739]  [740]  [741]  [742]  [743]  [744]  [745]  [746]  [747]  [748]  [749]  [750]  [751]  [752]  [753]  [754]  [755]  [756]  [757]  [758]  [759]  [760]  [761]  [762]  [763]  [764]  [765]  [766]  [767]  [768]  [769]  [770]  [771]  [772]  [773]  [774]  [775]  [776]  [777]  [778]  [779]  [780]  [781]  [782]  [783]  [784]  [785]  [786]  [787]  [788]  [789]  [790]  [791]  [792]  [793]  [794]  [795]  [796]  [797]  [798]  [799]  [800]  [801]  [802]  [803]  [804]  [805]  [806]  [807]  [808]  [809]  [810]  [811]  [812]  [813]  [814]  [815]  [816]  [817]  [818]  [819]  [820]  [821]  [822]  [823]  [824]  [825]  [826]  [827]  [828]  [829]  [830]  [831]  [832]  [833]  [834]  [835]  [836]  [837]  [838]  [839]  [840]  [841]  [842]  [843]  [844]  [845]  [846]  [847]  [848]  [849]  [850]  [851]  [852]  [853]  [854]  [855]  [856]  [857]  [858]  [859]  [860]  [861]  [862]  [863]  [864]  [865]  [866]  [867]  [868]  [869]  [870]  [871]  [872]  [873]  [874]  [875]  [876]  [877]  [878]  [879]  [880]  [881]  [882]  [883]  [884]  [885]  [886]  [887]  [888]  [889]  [890]  [891]  [892]  [893]  [894]  [895]  [896]  [897]  [898]  [899]  [900]  [901]  [902]  [903]  [904]  [905]  [906]  [907]  [908]  [909]  [910]  [911]  [912]  [913]  [914]  [915]  [916]  [917]  [918]  [919]  [920]  [921]  [922]  [923]  [924]  [925]  [926]  [927]  [928]  [929]  [930]  [931]  [932]  [933]  [934]  [935]  [936]  [937]  [938]  [939]  [940]  [941]  [942]  [943]  [944]  [945]  [946]  [947]  [948]  [949]  [950]  [951]  [952]  [953]  [954]  [955]  [956]  [957]  [958]  [959]  [960]  [961]  [962]  [963]  [964]  [965]  [966]  [967]  [968]  [969]  [970]  [971]  [972]  [973]  [974]  [975]  [976]  [977]  [978]  [979]  [980]  [981]  [982]  [983]  [984]  [985]  [986]  [987]  [988]  [989]  [990]  [991]  [992]  [993]  [994]  [995]  [996]  [997]  [998]  [999]  [1000]  [1001]  [1002]  [1003]  [1004]  [1005]  [1006]  [1007]  [1008]  [1009]  [1010]  [1011]  [1012]  [1013]  [1014]  [1015]  [1016]  [1017]  [1018]  [1019]  [1020]  [1021]  [1022]  [1023]  [1024]  [1025]  [1026]  [1027]  [1028]  [1029]  [1030]  [1031]  [1032]  [1033]  [1034]  [1035]  [1036]  [1037]  [1038]  [1039]  [1040]  [1041]  [1042]  [1043]  [1044]  [1045]  [1046]  [1047]  [1048]  [1049]  [1050]  [1051]  [1052]  [1053]  [1054]  [1055]  [1056]  [1057]  [1058]  [1059]  [1060]  [1061]  [1062]  [1063]  [1064]  [1065]  [1066]  [1067]  [1068]  [1069]  [1070]  [1071]  [1072]  [1073]  [1074]  [1075]  [1076]  [1077]  [1078]  [1079]  [1080]  [1081]  [1082]  [1083]  [1084]  [1085]  [1086]  [1087]  [1088]  [1089]  [1090]  [1091]  [1092]  [1093]  [1094]  [1095]  [1096]  [1097]  [1098]  [1099]  [1100]  [1101]  [1102]  [1103]  [1104]  [1105]  [1106]  [1107]  [1108]  [1109]  [1110]  [1111]  [1112]  [1113]  [1114]  [1115]  [1116]  [1117]  [1118]  [1119]  [1120]  [1121]  [1122]  [1123]  [1124]  [1125]  [1126]  [1127]  [1128]  [1129]  [1130]  [1131]  [1132]  [1133]  [1134]  [1135]  [1136]  [1137]  [1138]  [1139]  [1140]  [1141]  [1142]  [1143]  [1144]  [1145]  [1146]  [1147]  [1148]  [1149]  [1150]  [1151]  [1152]  [1153]  [1154]  [1155]  [1156]  [1157]  [1158]  [1159]  [1160]  [1161]  [1162]  [1163]  [1164]  [1165]  [1166]  [1167]  [1168]  [1169]  [1170]  [1171]  [1172]  [1173]  [1174]  [1175]  [1176]  [1177]  [1178]  [1179]  [1180]  [1181]  [1182]  [1183]  [1184]  [1185]  [1186]  [1187]  [1188]  [1189]  [1190]  [1191]  [1192]  [1193]  [1194]  [1195]  [1196]  [1197]  [1198]  [1199]  [1200]  [1201]  [1202]  [1203]  [1204]  [1205]  [1206]  [1207]  [1208]  [1209]  [1210]  [1211]  [1212]  [1213]  [1214]  [1215]  [1216]  [1217]  [1218]  [1219]  [1220]  [1221]  [1222]  [1223]  [1224]  [1225]  [1226]  [1227]  [1228]  [1229]  [1230]  [1231]  [1232]  [1233]  [1234]  [1235]  [1236]  [1237]  [1238]  [1239]  [1240]  [1241]  [1242]  [1243]  [1244]  [1245]  [1246]  [1247]  [1248]  [1249]  [1250]  [1251]  [1252]  [1253]  [1254]  [1255]  [1256]  [1257]  [1258]  [1259]  [1260]  [1261]  [1262]  [1263]  [1264]  [1265]  [1266]  [1267]  [1268]  [1269]  [1270]  [1271]  [1272]  [1273]  [1274]  [1275]  [1276]  [1277]  [1278]  [1279]  [1280]  [1281]  [1282]  [1283]  [1284]  [1285]  [1286]  [1287]  [1288]  [1289]  [1290]  [1291]  [1292]  [1293]  [1294]  [1295]  [1296]  [1297]  [1298]  [1299]  [1300]  [1301]  [1302]  [1303]  [1304]  [1305]  [1306]  [1307]  [1308]  [1309]  [1310]  [1311]  [1312]  [1313]  [1314]  [1315]  [1316]  [1317]  [1318]  [1319]  [1320]  [1321]  [1322]  [1323]  [1324]  [1325]  [1326]  [1327]  [1328]  [1329]  [1330]  [1331]  [1332]  [1333]  [1334]  [1335]  [1336]  [1337]  [1338]  [1339]  [1340]  [1341]  [1342]  [1343]  [1344]  [1345]  [1346]  [1347]  [1348]  [1349]  [1350]  [1351]  [1352]  [1353]  [1354]  [1355]  [1356]  [1357]  [1358]  [1359]  [1360]  [1361]  [1362]  [1363]  [1364]  [1365]  [1366]  [1367]  [1368]  [1369]  [1370]  [1371]  [1372]  [1373]  [1374]  [1375]  [1376]  [1377]  [1378]  [1379]  [1380]  [1381]  [1382]  [1383]  [1384]  [1385]  [1386]  [1387]  [1388]  [1389]  [1390]  [1391]  [1392]  [1393]  [1394]  [1395]  [1396]  [1397]  [1398]  [1399]  [1400]  [1401]  [1402]  [1403]  [1404]  [1405]  [1406]  [1407]  [1408]  [1409]  [1410]  [1411]  [1412]  [1413]  [1414]  [1415]  [1416]  [1417]  [1418]  [1419]  [1420]  [1421]  [1422]  [1423]  [1424]  [1425]  [1426]  [1427]  [1428]  [1429]  [1430]  [1431]  [1432]  [1433]  [1434]  [1435]  [1436]  [1437]  [1438]  [1439]  [1440]  [1441]  [1442]  [1443]  [1444]  [1445]  [1446]  [1447]  [1448]  [1449]  [1450]  [1451]  [1452]  [1453]  [1454]  [1455]  [1456]  [1457]  [1458]  [1459]  [1460]  [1461]  [1462]  [1463]  [1464]  [1465]  [1466]  [1467]  [1468]  [1469]  [1470]  [1471]  [1472]  [1473]  [1474]  [1475]  [1476]  [1477]  [1478]  [1479]  [1480]  [1481]  [1482]  [1483]  [1484]  [1485]  [1486]  [1487]  [1488]  [1489]  [1490]  [1491]  [1492]  [1493]  [1494]  [1495]  [1496]  [1497]  [1498]  [1499]  [1500]  [1501]  [1502]  [1503]  [1504]  [1505]  [1506]  [1507]  [1508]  [1509]  [1510]  [1511]  [1512]  [1513]  [1514]  [1515]  [1516]  [1517]  [1518]  [1519]  [1520]  [1521]  [1522]  [1523]  [1524]  [1525]  [1526]  [1527]  [1528]  [1529]  [1530]  [1531]  [1532]  [1533]  [1534]  [1535]  [1536]  [1537]  [1538]  [1539]  [1540]  [1541]  [1542]  [1543]  [1544]  [1545]  [1546]  [1547]  [1548]  [1549]  [1550]  [1551]  [1552]  [1553]  [1554]  [1555]  [1556]  [1557]  [1558]  [1559]  [1560]  [1561]  [1562]  [1563]  [1564]  [1565]  [1566]  [1567]  [1568]  [1569]  [1570]  [1571]  [1572]  [1573]  [1574]  [1575]  [1576]  [1577]  [1578]  [1579]  [1580]  [1581]  [1582]  [1583]  [1584]  [1585]  [1586]  [1587]  [1588]  [1589]  [1590]  [1591]  [1592]  [1593]  [1594]  [1595]  [1596]  [1597]  [1598]  [1599]  [1600]  [1601]  [1602]  [1603]  [1604]  [1605]  [1606]  [1607]  [1608]  [1609]  [1610]  [1611]  [1612]  [1613]  [1614]  [1615]  [1616]  [1617]  [1618]  [1619]  [1620]  [1621]  [1622]  [1623]  [1624]  [1625]  [1626]  [1627]  [1628]  [1629]  [1630]  [1631]  [1632]  [1633]  [1634]  [1635]  [1636]  [1637]  [1638]  [1639]  [1640]  [1641]  [1642]  [1643]  [1644]  [1645]  [1646]  [1647]  [1648]  [1649]  [1650]  [1651]  [1652]  [1653]  [1654]  [1655]  [1656]  [1657]  [1658]  [1659]  [1660]  [1661]  [1662]  [1663]  [1664]  [1665]  [1666]  [1667[1668]  [1669]  [1670]  [1671]  [1672]  [1673]  [1674]  [1675]  [1676]  [1677]  [1678]  [1679]  [1680]  [1681]  [1682]  [1683]  [1684]  [1685]  [1686]  [1687]  [1688]  [1689]  [1690]  [1691]  [1692]  [1693]  [1694]  [1695]  [1696]  [1697]  [1698]  [1699]  [1700]  [1701]  [1702]  [1703]  [1704]  [1705]  [1706]  [1707]  [1708]  [1709]  [1710]  [1711]  [1712]  [1713]  [1714]  [1715]  [1716]  [1717]  [1718]  [1719]  [1720]  [1721]  [1722]  [1723]  [1724]  [1725]  [1726]  [1727]  [1728]  [1729]  [1730]  [1731]  [1732]  [1733]  [1734]  [1735]  [1736]  [1737]  [1738]  [1739]  [1740]  [1741]  [1742]  [1743]  [1744]  [1745]  [1746]  [1747]  [1748]  [1749]  [1750]  [1751]  [1752]  [1753]  [1754]  [1755]  [1756]  [1757]  [1758]  [1759]  [1760]  [1761]  [1762]  [1763]  [1764]  [1765]  [1766]  [1767]  [1768]  [1769]  [1770]  [1771]  [1772]  [1773]  [1774]  [1775]  [1776]  [1777]  [1778]  [1779]  [1780]  [1781]  [1782]  [1783]  [1784]  [1785]  [1786]  [1787]  [1788]  [1789]  [1790]  [1791]  [1792]  [1793]  [1794]  [1795]  [1796]  [1797]  [1798]  [1799]  [1800]  [1801]  [1802]  [1803]  [1804]  [1805]  [1806]  [1807]  [1808]  [1809]  [1810]  [1811]  [1812]  [1813]  [1814]  [1815]  [1816]  [1817]  [1818]  [1819]  [1820]  [1821]  [1822]  [1823]  [1824]  [1825]  [1826]  [1827]  [1828]  [1829]  [1830]  [1831]  [1832]  [1833]  [1834]  [1835]  [1836]  [1837]  [1838]  [1839]  [1840]  [1841]  [1842]  [1843]  [1844]  [1845]  [1846]  [1847]  [1848]  [1849]  [1850]  [1851]  [1852]  [1853]  [1854]  [1855]  [1856]  [1857]  [1858]  [1859]  [1860]  [1861]  [1862]  [1863]  [1864]  [1865]  [1866]  [1867]  [1868]  [1869]  [1870]  [1871]  [1872]  [1873]  [1874]  [1875]  [1876]  [1877]  [1878]  [1879]  [1880]  [1881]  [1882]  [1883]  [1884]  [1885]  [1886]  [1887]  [1888]  [1889]  [1890]  [1891]  [1892]  [1893]  [1894]  [1895]  [1896]  [1897]  [1898]  [1899]  [1900]  [1901]  [1902]  [1903]  [1904]  [1905]  [1906]  [1907]  [1908]  [1909]  [1910]  [1911]  [1912]  [1913]  [1914]  [1915]  [1916]  [1917]  [1918]  [1919]  [1920]  [1921]  [1922]  [1923]  [1924]  [1925]  [1926]  [1927]  [1928]  [1929]  [1930]  [1931]  [1932]  [1933]  [1934]  [1935]  [1936]  [1937]  [1938]  [1939]  [1940]  [1941]  [1942]  [1943]  [1944]  [1945]  [1946]  [1947]  [1948]  [1949]  [1950]  [1951]  [1952]  [1953]  [1954]  [1955]  [1956]  [1957]  [1958]  [1959]  [1960]  [1961]  [1962]  [1963]  [1964]  [1965]  [1966]  [1967]  [1968]  [1969]  [1970]  [1971]  [1972]  [1973]  [1974]  [1975]  [1976]  [1977]  [1978]  [1979]  [1980]  [1981]  [1982]  [1983]  [1984]  [1985]  [1986]  [1987]  [1988]  [1989]  [1990]  [1991]  [1992]  [1993]  [1994]  [1995]  [1996]  [1997]  [1998]  [1999]  [2000]  [2001]  [2002]  [2003]  [2004]  [2005]  [2006]  [2007]  [2008]  [2009]  [2010]  [2011]  [2012]  [2013]  [2014]  [2015]  [2016]  [2017]  [2018]  [2019]  [2020]  [2021]  [2022]  [2023]  [2024]  [2025]  [2026]  [2027]  [2028]  [2029]  [2030]  [2031]  [2032]  [2033]  [2034]  [2035]  [2036]  [2037]  [2038]  [2039]  [2040]  [2041]  [2042]  [2043]  [2044]  [2045]  [2046]  [2047]  [2048]  [2049]  [2050]  [2051]  [2052]  [2053]  [2054]  [2055]  [2056]  [2057]  [2058]  [2059]  [2060]  [2061]  [2062]  [2063]  [2064]  [2065]  [2066]  [2067]  [2068]  [2069]  [2070]  [2071]  [2072]  [2073]  [2074]  [2075]  [2076]  [2077]  [2078]  [2079]  [2080]  [2081]  [2082]  [2083]  [2084]  [2085]  [2086]  [2087]  [2088]  [2089]  [2090]  [2091]  [2092]  [2093]  [2094]  [2095]  [2096]  [2097]  [2098]  [2099]  [2100]  [2101]  [2102]  [2103]  [2104]  [2105]  [2106]  [2107]  [2108]  [2109]  [2110]  [2111]  [2112]  [2113]  [2114]  [2115]  [2116]  [2117]  [2118]  [2119]  [2120]  [2121]  [2122]  [2123]  [2124]  [2125]  [2126]  [2127]  [2128]  [2129]  [2130]  [2131]  [2132]  [2133]  [2134]  [2135]  [2136]  [2137]  [2138]  [2139]  [2140]  [2141]  [2142]  [2143]  [2144]  [2145]  [2146]  [2147]  [2148]  [2149]  [2150]  [2151]  [2152]  [2153]  [2154]  [2155]  [2156]  [2157]  [2158]  [2159]  [2160]  [2161]  [2162]  [2163]  [2164]  [2165]  [2166]  [2167]  [2168]  [2169]  [2170]  [2171]  [2172]  [2173]  [2174]  [2175]  [2176]  [2177]  [2178]  [2179]  [2180]  [2181]  [2182]  [2183]  [2184]  [2185]  [2186]  [2187]  [2188]  [2189]  [2190]  [2191]  [2192]  [2193]  [2194]  [2195]  [2196]  [2197]  [2198]  [2199]  [2200]  [2201]  [2202]  [2203]  [2204]  [2205]  [2206]  [2207]  [2208]  [2209]  [2210]  [2211]  [2212]  [2213]  [2214]  [2215]  [2216]  [2217]  [2218]  [2219]  [2220]  [2221]  [2222]  [2223]  [2224]  [2225]  [2226]  [2227]  [2228]  [2229]  [2230]  [2231]  [2232]  [2233]  [2234]  [2235]  [2236]  [2237]  [2238]  [2239]  [2240]  [2241]  [2242]  [2243]  [2244]  [2245]  [2246]  [2247]  [2248]  [2249]  [2250]  [2251]  [2252]  [2253]  [2254]  [2255]  [2256]  [2257]  [2258]  [2259]  [2260]  [2261]  [2262]  [2263]  [2264]  [2265]  [2266]  [2267]  [2268]  [2269]  [2270]  [2271]  [2272]  [2273]  [2274]  [2275]  [2276]  [2277]  [2278]  [2279]  [2280]  [2281]  [2282]  [2283]  [2284]  [2285]  [2286]  [2287]  [2288]  [2289]  [2290]  [2291]  [2292]  [2293]  [2294]  [2295]  [2296]  [2297]  [2298]  [2299]  [2300]  [2301]  [2302]  [2303]  [2304]  [2305]  [2306]  [2307]  [2308]  [2309]  [2310]  [2311]  [2312]  [2313]  [2314]  [2315]  [2316]  [2317]  [2318]  [2319]  [2320]  [2321]  [2322]  [2323]  [2324]  [2325]  [2326]  [2327]  [2328]  [2329]  [2330]  [2331]  [2332]  [2333]  [2334]  [2335]  [2336]  [2337]  [2338]  [2339]  [2340]  [2341]  [2342]  [2343]  [2344]  [2345]  [2346]  [2347]  [2348]  [2349]  [2350]  [2351]  [2352]  [2353]  [2354]  [2355]  [2356]  [2357]  [2358]  [2359]  [2360]  [2361]  [2362]  [2363]  [2364]  [2365]  [2366]  [2367]  [2368]  [2369]  [2370]  [2371]  [2372]  [2373]  [2374]  [2375]  [2376]  [2377]  [2378]  [2379]  [2380]  [2381]  [2382]  [2383]  [2384]  [2385]  [2386]  [2387]  [2388]  [2389]  [2390]  [2391]  [2392]  [2393]  [2394]  [2395]  [2396]  [2397]  [2398]  [2399]  [2400]  [2401]  [2402]  [2403]  [2404]  [2405]  [2406]  [2407]  [2408]  [2409]  [2410]  [2411]  [2412]  [2413]  [2414]  [2415]  [2416]  [2417]  [2418]  [2419]  [2420]  [2421]  [2422]  [2423]  [2424]  [2425]  [2426]  [2427]  [2428]  [2429]  [2430]  [2431]  [2432]  [2433]  [2434]  [2435]  [2436]  [2437]  [2438]  [2439]  [2440]  [2441]  [2442]  [2443]  [2444]  [2445]  [2446]  [2447]  [2448]  [2449]  [2450]  [2451]  [2452]  [2453]  [2454]  [2455]  [2456]  [2457]  [2458]  [2459]  [2460]  [2461]  [2462]  [2463]  [2464]  [2465]  [2466]  [2467]  [2468]  [2469]  [2470]  [2471]  [2472]  [2473]  [2474]  [2475]  [2476]  [2477]  [2478]  [2479]  [2480]  [2481]  [2482]  [2483]  [2484]  [2485]  [2486]  [2487]  [2488]  [2489]  [2490]  [2491]  [2492]  [2493]  [2494]  [2495]  [2496]  [2497]  [2498]  [2499]  [2500]  [2501]  [2502]  [2503]  [2504]  [2505]  [2506]  [2507]  [2508]  [2509]  [2510]  [2511]  [2512]  [2513]  [2514]  [2515]  [2516]  [2517]  [2518]  [2519]  [2520]  [2521]  [2522]  [2523]  [2524]  [2525]  [2526]  [2527]  [2528]  [2529]  [2530]  [2531]  [2532]  [2533]  [2534]  [2535]  [2536]  [2537]  [2538]  [2539]  [2540]  [2541]  [2542]  [2543]  [2544]  [2545]  [2546]  [2547]  [2548]  [2549]  [2550]  [2551]  [2552]  [2553]  [2554Következő  Utolsó

Audi I autóhitel I autópiac I benzinár I bioüzemanyag I BMW I Budapesti Luxusautó Show I Casco I cégautó I dízel Lexus I dugó I dugó-adó I dugódíj I Ferrari I Fiat I gépjárműadó I gyorshajtás I gyorshajtási bírságok I hibridautó I hiperszuper traffipax I ittas vezetés I Jaguar I kamionstop I kötelező biztosítás I közlekedésfejlesztés I KRESZ I McLaren I Mercedes-Benz I műszaki I objektív felelősség elve I Opel I parkolási bírság I regisztrációs adó I Renault I Saab I Suzuki I szmogriadó I tankolás I téli gumi I útdíjfizetési kötelezettség I útinfó I vezetéstechnika I zöldkártya

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista