2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Állás-munka ››  távmunka
20 találat
 
Internetadó - Jobbik: kevés "a meghátrálás", ingyenes alapinternet kell
A Jobbik alelnöke pártja sikerének is tartja, hogy a kormány "kihátrált az internetadó mögül".
2014.10.31. 10:54
 
KSZSZ: stabil kormányzati struktúrára, méltányos bérekre van szükség
Stabil kormányzati struktúrára, választási ciklusokon és kormányzatokon átnyúló, a társadalmi igényeket tükröző jogszabályokra, továbbá felkészült, méltányos bérért dolgozó közszolgálati munkavállalókra van szüksége Magyarországnak a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) VIII. kongresszusán elfogadott, a következő négy évre szóló programja szerint. A tisztújításon újraválasztották a szervezet eddigi elnökét, Agg Gézát.
2013.05.10. 18:05
 
Megvalósítási szakaszban a kormányzati informatikai rendszer
A megvalósítás szakaszába lépett a Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer (KKIR) kialakítása, az elmúlt egy évben közbeszerzési eljárással beszerzett eszközöket már üzembe helyezték az egyes minisztériumoknál - jelentették be a projekt vezetői szerdai sajtótájékoztatójukon Budapesten.
2012.11.28. 13:41
 
Pécsi egyetemi vesztegetés - Ártatlannak vallotta magát az elsőrendű vádlott
Ártatlannak vallotta magát a pécsi egyetemi vesztegetési ügy elsőrendű vádlottja a Győri Törvényszéken tartott hétfői tárgyaláson.
2012.11.12. 11:40
 
KIM: több, a köztisztviselőket érintő szabály lépett életbe
Több, a közszolgálati tisztviselőkre vonatkozó új részletszabály jelent meg, ezek nyomán az érintettek és a munkáltatók jogait, kötelezettségeit tekintve számos változás lép életbe - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.
2012.03.07. 19:00
 
A HÖOK támogatja Szabó Máté ombudsman munkaügyi vizsgálatát
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) támogatja Szabó Máté ombudsman felsőoktatási reformmal összefüggő munkaügyi vizsgálatát, és a témával kapcsolatban több szakmai egyeztető fórumot kezdeményez - mondta Nagy Dávid, a HÖOK elnöke az MTI-nek.
2012.02.29. 05:50
 
Munka törvénykönyve - A munkaadók szerint jó irányba mutat a változtatás
A munkaadók üdvözlik, és jó iránynak tartják a Munka törvénykönyvének tervezett változtatásait, mivel szerintük azok a vállalkozások és a gazdaság versenyképességét növelik - mondták az MTI-nek munkáltatói érdekképviseletek vezetői, akik a szakszervezetekhez hasonlóan ugyancsak tovább tárgyalnának az új kódexről a minisztériummal.
2011.08.12. 14:42
 
 
Demográfus: egyre későbbre halasztják a nők a gyermekvállalást és sokan kicsúsznak az időből
A születésszám csökkenésének az egyik legfőbb oka az, hogy a nők egyre későbbre halasztják a gyermekvállalást, és sokan ezt addig halogatják, amíg már biológiai okok miatt nem képesek gyermeket szülni - mondta Pongrácz Tiborné, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népességtudományi Intézetének az igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-nek.
2011.07.21. 16:13
 
 
Műszaki és informatikus végzettségűeknek kínálják a legtöbb állást
A munkáltatók a műszaki és informatikus végzettségűeknek kínálják a legtöbb állást Magyarországon, ugyanakkor a kereslet nem találkozik a kínálattal, sokkal több ilyen végzettségű munkaerőre lenne szükség - derül ki a jobinfo.hu negyedéves felmérésből. Az álláskereső portál 80.000 állásajánlatot és 210.000 álláskeresőt magában foglaló adatbázisa alapján készítette el nem reprezentatív felmérését. Az MTI-hez eljuttatott eredmények szerint a január-márciusban kínált állások több mint 12 százaléka mérnök, műszaki vezető, csaknem 11 százaléka pedig az informatika és a telekommunikáció területén végzetteknek szól, minden tizedik állást pedig az adminisztráció/asszisztencia/ügyfélszolgálat témakörben kínálják.
2011.05.07. 09:10
 
 
A válság hatására nőtt az atipikus foglalkoztatás aránya Magyarországon
A gazdasági válság hatására nőtt az atipikus foglalkoztatási formák - részmunkaidő, határozott idejű szerződés, távmunka - szerepe Magyarországon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal honlapján szereplő összeállításból. A munkáltatók részéről a válságra adott válaszok egyike az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazása volt: míg 2008-ban 179,2 ezer részmunkaidőst foglalkoztattak Magyarországon, addig két évvel később már 41 ezerrel többet, a foglalkoztatottakon belüli arányuk 4,3 százalékról 5,5 százalékra nőtt. A KSH megjegyzi, hogy még ez is jócskán elmaradt az unió 18,5 százalékos átlagától, illetve Hollandia 48 vagy Svájc 34 százalékos mutatójától.
2011.04.23. 15:10
 
 
CeBIT 2011: távmunka és a szoftveres háttér a fejlesztések középpontjában
Az internetre épülő távmunka és az ehhez szükséges költséghatékony szoftveres megoldások szerepelnek az idei CeBIT középpontjában; a Google például csak vállalati megoldásaival (Google Enterprise) jelent meg a hannoveri számítástechnikai és informatikai kiállításon. A szoftveres megoldások elsősorban az adatmentésre a digitalizálásra és a kibertér biztonságára összpontosítanak. Kiemelt terület a személyiséglopások elleni védelem, az elektronikus adatkezelés egyszerűsítése és az ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások fejlesztése.
2011.03.03. 15:00
 
Nyitrai: 100 milliárd forintból valósul meg a Digitális Megújulás Cselekvési Terv
Összesen legalább 100 milliárd forint forrást mozgat meg a nemrég nyilvánosságra hozott Digitális Megújulás Cselekvési Terv, melynek többek között az a célja, hogy három éven belül teljes körű szélessávú lefedettség legyen Magyarországon - mondta Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára csütörtökön az MTI-nek a 4 akciótervet és 83 konkrét intézkedést tartalmazó tervről. A 2011 és 2014 közötti időszakra szóló cselekvési terv finanszírozásáról Nyitrai Zsolt elmondta: a 2011-es költségvetés mellett az Új Széchenyi Terv biztosít majd a forrásokat, de európai uniós forrásokra is pályáznak, továbbá vállalkozói önrészre is számítanak.
2010.12.30. 17:45
 
 
Irodán kívüli munkavégzést szeretnének a dolgozók
A Cisco nemzetközi felmérése szerint a dolgozók 60 százaléka úgy gondolja, hogy az eredményes munkához már nem kell feltétlenül a munkahelyen lenni, olyannyira hétköznapinak tartják a vállalati információk rugalmas és mobil elérését, hogy 50 százalékuk inkább alacsonyabb fizetést választana akkor, ha cserébe munkáját az irodán kívüli végezhetné. A felmérés szerint öt munkavállalóból három úgy gondolja, az eredményes munkavégzéshez nem kell feltétlenül bemenni az irodába. Ez a tendencia különösen erősnek mutatkozott Ázsiában és Latin-Amerikában. Indiában tíz válaszadóból több mint kilenc vélekedik így, míg Kínában nyolc, s Brazíliában is több mint hét.
2010.12.26. 12:00
 
 
A távmunka hatékonyabbá és elégedettebbé tesz
A távmunka hatékonyabbá és elégedettebbé teszi a munkavállalókat, segít a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében, s megtakarítással is jár. Az infokommunikációs piacon érdekelt amerikai Cisco elemzése szerint az alkalmazottak 69 százaléka arról számolt be, hogy távmunkában hatékonyabban képesek végezni munkájukat, 75 százalékuk szerint pedig a határidőket is jobban lehet így tartani. A megkérdezettek 67 százaléka szerint munkavégzésük minősége is javult a távmunkának köszönhetően.
2009.08.23. 16:55
 
 
Az államfő nem írta alá a családtámogatási rendszer módosításáról szóló törvényt
Sólyom László köztársasági elnök nem ért egyet a gyermekgondozási segély (gyes) időtartamának három évről két évre csökkentésével, ezért nem írta alá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, valamint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályt - közölte Köztársasági Elnöki Hivatal közleményben az MTI-vel. Az államfő a törvényt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek, döntését levélben tudatta Szili Katalin házelnökkel. A közlemény szerint a köztársasági elnök indoklásában kiemelte: fontos, hogy az anyák továbbra is szabadon dönthessenek a munkába való visszatérésről.
2009.06.11. 12:30
 
 
Navracsics: a Fidesznek fontos a család, a kormánynak nyűg
Míg a Fidesz politikájának középpontjában a család áll, addig napjaink kormányzati politikája számára a család nyűgnek számít - mondta Navracsics Tibor. "A család nyűgként szerepel, a család kiadási tételként szerepel" a kormányzat politikájában - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a Fidelitas konferenciáján, ahol beszédében szembe állította a Fidesz és a jelenlegi kormányzat családpolitikáját. Közölte: a polgári kormány idején 1998 és 2002 között mind a gyermekek után járó adókedvezmény, mind a gyermekvállalást, gyermeknevelést ösztönző juttatások azt mutatták, és azt fogják mutatni a jövőben is, hogy a Fidesz kormányzati politikájának középpontjában a gyermek, illetve a családpolitika áll - mondta a politikus.
2009.05.16. 11:44
 
A munkaügyi tárca 2013-ra megduplázná a távmunkában dolgozók arányát
A munkaügyi tárca tervei szerint 2013-ig megdupláznák a távmunkában dolgozók arányát, és a foglalkoztatottak jelenlegi 4-5 százalékáról ez 8-10 százalékra emelkedne - mondta Simon Gábor, a szaktárca államtitkára, a Távmunka Tanács elnöke sajtótájékoztatón Budapesten. Az államtitkár elmondta: öt olyan programot terveznek a közel jövőben, amelyek bővítik a távmunka elterjedését. Hozzátette: az elmúlt hat évben hat pályázat keretében mintegy 5000 embernek tették lehetővé a távmunkában való részvételt. A Fidesz szerint a munkaügyi tárca 2013-ig szóló távmunkaprogramja nem oldja meg a foglalkoztatás problémáját - mondta Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt szakpolitikusa.
2008.12.11. 12:25
 
 
Hiánypótló válság-kiadvány a Sanoma Budapesttől
A Sanoma Budapest arra vállalkozott, hogy a jelenlegi, válságos pénzügyi, gazdasági helyzetben segíteni próbáljon – a maga eszközeivel.
2008.12.02. 17:01
 
 
Újabb távmunkaházak létesíthetők európai uniós támogatással
Újabb távmunkaházak létesíthetők európai uniós támogatással, az önkormányzatokból, civil szervezetekből és vállalkozásokból álló vidékfejlesztési közösségek május 22-éig adhatják be pályázataikat az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében - tájékoztatta Forgács Tamás, a Deloitte Zrt. szakértője az MTI-t. Forgács felhívta a figyelmet, hogy mindez alapvető változásokat hozhat a vidéki települések foglalkoztatási viszonyaiban, ez igen hatékony módja a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatásának.
2008.05.18. 09:35
 
 
Pályázat távmunkahelyek létesítésére
Az idén ismét támogatható a távmunkahelyekhez szükséges eszközök, programok beszerezése, távmunkahelyenként legfeljebb 150 ezer forinttal, egy korábbi távmunka pályázathoz hasonlóan. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján közzétett pályázati kiírás szerint a nagyobb támogatási összeget, távmunkahelyenként legfeljebb 755 ezer forintot a kereseti támogatásra, és annak járulékaira lehet elnyerni, illetve 30 ezer forintot képzésre.  A pályázatokat március 26-ig nyújthatják be a távmunkahelyeket létesítők. A Munkaerőpiaci Alap 600 millió forintot biztosít a finanszírozáshoz.
2008.02.23. 08:24
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

állásközvetítés I béren kívüli juttatás I családbarát munkahely I diákmunka I feketemunka I gyerekmunka I Hankook I Jabil I keresett szakmák I külföldi munka I Legjobb Főnök I legjobb munkahelyek I megbízási jogviszony I modell munka I munkahelyi stressz I munkajog I munkanélküli I munkanélküliség I munkát keres I munkavédelem I munkaviszony I nyugdíjas munka I pályakezdő I távmunka I új munkahely

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML