2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Állás-munka ››  munkajog
170 találat
 
Munkajogász: érdemi tárgyalások után lehet sztrájkolni
Általános előírás, hogy csak a felek érdemi tárgyalásait követően lehet - végső nyomásgyakorlási eszközként - sztrájkolni - erről beszélt Czuglerné Iványi Judit munkajogász az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2016.04.11. 08:18
 
Iszapömlés - Veszprémi Törvényszék: nem természeti katasztrófa okozta a vörösiszapömlést
Nem természeti katasztrófa okozta a vörösiszapömlést - közölte a Veszprémi Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője pénteken a vörösiszap-katasztrófával összefüggő büntetőügyben előző nap kihirdetett felmentő ítélettel kapcsolatban tartott veszprémi sajtótájékoztatóján.
2016.01.29. 15:25
 
Cameron Budapesten - Együtt: Orbán magukra hagyta a választóit
Az Együtt szerint Orbán Viktor kormányfő a brit miniszterelnökkel folytatott csütörtöki budapesti tárgyaláson nem állt ki kellő eréllyel a magyar munkavállalók védelme érdekében, ezzel a miniszterelnök magára hagyta a saját választóit.
2016.01.07. 17:14
 
LMP: a kormány uniós szabadságharca a családoknak is árt
Az LMP szerint a kormány az Európai Unióval szembeni szabadságharca során olyan javaslatnak is ellenáll, amely a családokat segítené.
2015.06.09. 11:26
 
Görög adósság - Az euróövezet hatnapos határidőt adott Athénnak javaslatai pontosítására
Görög lapértesülés szerint az euróövezeti pénzügyminiszter-helyetteseket tömörítő munkacsoport hat munkanapot adott Görögországnak, hogy vizsgálja felül és dolgozza át reformjavaslatait olyan módon, hogy azok elfogadhatóak legyenek az április 24-én összeülő pénzügyminiszteri tanácsnak.
2015.04.09. 13:37
 
Minden vizsgált tagállam munkajogában talált hiányosságokat az Európa Tanács
Az Európa Tanács tagállamai közül 41 ország munkajogi szabályozását tekintette át az Európa Tanács intézményi családjába tartozó Szociális Jogok Európai Bizottsága, amely csütörtökön közzétett jelentésében minden országban, a többi között Magyarországon is talált hiányosságokat.
2015.01.22. 11:00
 
Húszezer embert vesz fel Kínában a Foxconn
Legalább húszezer, de lehet, hogy százezer új munkásra is szüksége lesz a tajvani Foxconnak kínai gyáraiban, mivel egyre nő a kereslet az okostelefonok iránt.
2014.09.01. 10:37
 
Együtt-PM: Magyarország hamarosan az EU legszegényebb állama lesz
Az Együtt-PM véleménye szerint Magyarország hamarosan az Európai Uniós legszegényebb állama lesz - közölte az MTI-vel az Eurostat adataira hivatkozva a szövetség társelnöke. Szabó Tímea azt írta, hogy politikusaik olyan javaslatokat nyújtanak be az Országgyűlésnek, amelyek a családok és a gyermekek szegénységét is csökkentik.
2014.08.19. 16:11
 
Ötven millió forint uniós támogatás a vízügyi dolgozóknak
Mintegy ötven millió forintos uniós támogatásból kompetenciafejlesztő projektet valósít meg a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ) - közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.
2014.08.04. 10:24
 
 
Szegénységről, kisebbségi jogokról, önkormányzati kérdésekről szólt az idei szárszói találkozó
A szegénységről, a kisebbségi jogokról, az önkormányzatiságról és a kultúra helyzetéről szóltak a többi között a XIII. Szárszói találkozó előadói szombaton Balatonszárszón.
2014.06.21. 17:18
 
EP-választás - Meszerics Tamás munkajogi és külügyi kérdésekkel kíván foglalkozni az EP-ben
Az Európai Parlament (EP) foglalkoztatási és külügyi bizottságaiban kíván tevékenykedni az LMP-s Meszerics Tamás. Az EP-mandátumot szerző politikus a választás éjszakáján nyilatkozott terveiről az MTI-nek.
2014.05.26. 00:27
 
EP-választás - Morvai: a Jobbik kiáll a magyar nők jogaiért
A magyar nők jogainak érvényesítését emelte ki célkitűzései közül Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti listavezetője keddi sajtótájékoztatóján.
2014.05.20. 12:30
 
Választás 2014 - Korrupcióellenes programot készített az LMP
Az LMP hétpontos korrupcióellenes programot valósítana meg kormányon – mondta a párt társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján. Schiffer András közölte: a többi közt automatikus és rendszeres vagyonosodási vizsgálatot vezetnének be a politikusok és az állami, önkormányzati cégek vezetői esetében.
2014.03.20. 13:03
 
A monetáris unió megerősítését várja Európától az IMF
Az európai monetáris unió szerkezetének megerősítése, a kereslet növekedését ösztönző monetáris és költségvetési intézkedések fontosságára hívta fel a figyelmet hétfőn a spanyolországi Bilbaóban rendezett gazdasági konferencián Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója.
2014.03.03. 14:10
 
Választás 2014 - Összefogás: megengedhetetlen, hogy a Fidesz közmunkásokat használ fel a kampányban
Az ellenzéki összefogás megengedhetetlennek tartja, hogy a Fidesz közmunkásokat használ fel kampányában.
2014.02.18. 14:54
 
Korrupciós botrány a Foxconn körül
Korrupciós vádak miatt szerdán őrizetbe vették a tajvani Foxconn több korábbi vezető beosztottját, ők ugyanis a gyanú szerint hatalmas összegeket fogadtak el beszállítóiktól azok promotálására.
2014.01.23. 10:32
 
Uniós munkavállalás - Az EP európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti
Egységes európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti kedden elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament az úgynevezett szociális dömping ellen.
2014.01.14. 20:24
 
Uniós munkavállalás - Az EP európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti
Egységes európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti kedden elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament az úgynevezett szociális dömping ellen.
2014.01.14. 15:26
 
Együtt-PM: a kisgyermekes nők munkaerőpiacra visszatérését kellene támogatni
Az Együtt-PM szövetség szerint a gyed extra nem elég, hogy ellensúlyozza azt, hogy a magyar családok rosszabbul élnek, mint négy éve. A pártszövetség az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: több gyerek csak akkor fog születni, ha a kisgyermekes nők nagyobb támogatást kapnak, hogy visszatérhessenek a munkába.
2013.12.14. 15:26
 
Meglepte a kereskedelmi érdekképviseleteket a Kúria döntése
Meglepőnek tartják az MTI által megkérdezett kereskedelmi érdekképviseleti szervezetek a Kúria ítéletét, amelynek értelmében nem jogosultak vasárnapi pótlékra a plázák üzleteiben dolgozók.
2013.11.24. 13:52
 
Sikkasztás miatt elítélték egy babatermékgyár volt főkönyvelőjét
Hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a vaskeresztesi babatermékgyár egykori főkönyvelőjét folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt szerdán első fokon a Szombathelyi Törvényszék.
2013.10.16. 17:39
 
PwC: bankszámla hiányában is kötelesek kifizetni a munkabért a munkáltatók
A jelenlegi munkajogi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy a munkáltató bankszámla hiányában visszatartsa a munkavállaló munkabérét addig, amíg nem nyit újra bankszámlát - hívja fel a figyelmet a PwC tanácsadó cég.
2013.10.10. 17:18
 
A franciák 77 százaléka támogatja a belügyminiszter romákkal kapcsolatos vitatott kijelentéseit
A franciák 77 százaléka egyetért Manuel Valls belügyminiszterrel, akinek a romákkal kapcsolatos kijelentései nagy megrökönyödést váltottak ki a saját táborában és a kormánytagok részéről is - derül ki a BVA közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet szombaton ismertetett a Le Parisien című fővárosi napilap.
2013.09.28. 16:13
 
LESZ: akadályozzák az érdekképviselet működését a cégnél
A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) munkájának törvénytelen akadályozása miatt bírósághoz fordul, és az ENSZ Munkaügyi Világszervezeténél is bejelentést tesz védett tisztségviselő elbocsátása miatt.
2013.09.09. 17:19
 
Nem írja alá a vasutas bérmegállapodást a PVDSz
Elutasítja a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSz) a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) által kötött bérmegállapodást, így nem írja azt alá - közölte az érdekképviselet szerdán az MTI-vel.
2013.08.28. 13:28
 
Az EKB üdvözli a PSZÁF integrálását az MNB-be
Az Európai Központi Bank (EKB) üdvözli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) integrálását a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), mivel ez az intézményi felépítés fokozza az MNB hozzájárulását a pénzügyi stabilitás megóvásához, a rendszerszintű kockázatok megelőzéséhez, illetve kezeléséhez - írja az EKB az új integrált magyar felügyeleti keretrendszerről közzétett véleményében.
2013.08.05. 17:23
 
Elmű: munkajogi kérdés a cégnél a mellékállás jelzése
A társaságnál a munkavállalóknak jelezniük kell a mellékállást vagy egyéb elfoglaltságot, de ez munkajogi kérdés és nincs politikai vagy vallási vonzata - mondta Boros Norbert, az Elmű-Émász sajtószóvivője csütörtökön az MTI-nek.
2013.07.04. 10:03
 
A munkavállalók számára előnyösen módosították a kollektív szerződést a fuvarozók
A munkavállalók számára előnyösen módosították a 2003-ban kötött kollektív szerződést a fuvarozók, a több munkáltatóra kiterjedő új szerződést a Munkástanácsok Országos Szövetségéhez tartozó Nemzetközi és Hivatásos Gépkocsivezetők Országos Szakszervezete (NeHGOSZ) a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével (MKFE) írta alá - közölte a szakszervezet az MTI-vel szerdán.
2013.06.26. 10:24
 
Ombudsman: nem minden esetben működik megfelelően a gyermekvédelmi jelzőrendszer
Az alapvető jogok biztosa szerint nem minden esetben működik megfelelően a gyermekvédelmi jelzőrendszer Magyarországon - közölte az ombudsman hivatala szerdán, a gyermekmunka elleni világnapon az MTI-vel.
2013.06.12. 16:33
 
KSZSZ: stabil kormányzati struktúrára, méltányos bérekre van szükség
Stabil kormányzati struktúrára, választási ciklusokon és kormányzatokon átnyúló, a társadalmi igényeket tükröző jogszabályokra, továbbá felkészült, méltányos bérért dolgozó közszolgálati munkavállalókra van szüksége Magyarországnak a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) VIII. kongresszusán elfogadott, a következő négy évre szóló programja szerint. A tisztújításon újraválasztották a szervezet eddigi elnökét, Agg Gézát.
2013.05.10. 18:05
 
IPOSZ: bővül a jogsegélyszolgálat az észak-alföldi régióban
Júniustól újabb helyeken nyílnak Jogpont+ irodák az észak-alföldi régióban, ezzel a térségben 54 irodára bővül a hálózat - közölte a régióban ingyenes jogsegélyszolgálatot működtető Ipartestületek Országos Szövetség (IPOSZ) az MTI-vel.
2013.04.28. 04:24
 
 
Dávid Ferenc: kedvezményekkel kellene ösztönözni a részmunkaidős foglalkoztatást
Járulékkedvezményekkel kellene ösztönözni a részmunkaidős foglalkoztatás elterjedését Magyarországon - mondta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára csütörtökön Budapesten.
2013.04.18. 17:10
 
Kúria: a sztrájkjog nem
A sztrájkjog leszűkítve nem értelmezhető, és ha törvény kifejezetten nem tiltja, nem is korlátozható - mondta Tálné Molnár Erika, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának helyettes vezetője a testület véleményét ismertetve egy sajtóbeszélgetésen.
2013.04.14. 10:29
 
Hosszú távon is szeretné megtartani az ELTE a gyakorló általános iskolát
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) áprilisi szenátusi ülése elé olyan javaslat kerül majd, amely az ELTE XII. kerületi gyakorló általános iskolájának hosszú távú megtartását célozza, és a költségvetésüket is ennek megfelelően tervezik - közölte Fábri György, az ELTE rektorhelyettese hétfőn Budapesten az egyetem gyakorlóiskolájának szülői fórumán.
2013.03.25. 19:33
 
Áprilistól szombati műszak is lesz a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában
A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a B osztályra és az új CLA-ra beérkezett nagyszámú megrendelés kielégítése miatt 2013 áprilisától a termelést a szombati műszakokra is kiterjesztik - közölte a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing- és PR-vezetője az MTI-vel.
2013.03.09. 10:31
 
Orbán Varsóban: Magyarország sikertörténet lesz
Magyarországnak jó esélye van arra, hogy a következő években európai sikertörténetté váljon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Varsói Egyetemen tartott előadásában, ahol a hallgatóság egyebek mellett a magyar jegybankelnök-jelölésről is faggatta őt.
2013.03.06. 13:26
 
Lassítja a munkaerő-toborzást a Foxconn Kínában
Korlátozott számban vesz csak fel új munkásokat egyelőre a Foxconn Kínában, a vállalat ugyanakkor tagadja a vádakat, hogy ennek hátterében az Apple várakozásoktól elmaradó eladásai állnának.
2013.02.21. 12:32
 
Pataky Péter: bonyolult bértárgyalásokra kell felkészülni
Bonyolult bértárgyalásokra kell felkészülniük a szakszervezetek képviselőinek a munkahelyeken, mert több tényezőtől is függ, hogy a munkavállalók jövedelme ne csökkenjen - hangoztatta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke kedden Szombathelyen.
2013.02.05. 13:52
 
 
Az MSZOSZ és az Autonómok legalább 5,2 százalékos béremelést javasolnak
Legalább a várt infláció mértékével megegyező, vagyis 5,2 százalékos béremelést javasol erre az évre a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - mondta a két szakszervezeti szövetség elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.
2013.02.04. 13:55
 
A munkavállalói érdekek érvényesítéséről tárgyalt az LMP és az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége
A munkavállalói érdekek érvényesítését segítő együttműködési lehetőségekről tárgyalt az LMP és az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöksége csütörtökön - közölte a budapesti megbeszélést követően az érdekvédelmi konföderáció elnöke.
2013.01.24. 10:58
 
A KKDSZ tiltakozik a nyugdíj-politikai elvekről szóló kormányhatározat ellen
Elfogadhatatlannak tartja a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről szóló kormányhatározatot.
2013.01.07. 20:24
 
Nagy az érdeklődés az észak-alföldi Jogpont+ irodákban
Egyre többen érdeklődnek az Észak-alföldi régió 31 városában működő ingyenes Jogpont+ jogsegély iránt. Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) által működtetett ingyenes szolgáltatás nyári indulása óta 1500 érdeklődő kereste fel az irodákat - tájékoztatta az érdekképviselet az MTI-t.
2012.12.29. 03:33
 
 
Ombudsman: gondok és visszásságok vannak a közfoglalkoztatásban
Problémákat és visszásságokat tárt fel a közfoglalkoztatás szabályozási rendszerében és gyakorlati működésében az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté több intézkedés mielőbbi végrehajtását kérte az illetékes minisztériumoktól - közölte az ombudsmani hivatal.
2012.12.27. 11:46
 
Munka kisgyermekkel program: a szülők a rugalmasságot tartják a legfontosabbnak
A szülők a foglalkoztatás területén a rugalmasságot tartják a legfontosabbnak - derül ki abból a kutatásból, amelyben kisgyermekes szülőket és munkáltatókat kérdeztek meg a munkába való visszatérés akadályairól, ösztönzőiről.
2012.12.20. 05:00
 
A fukusimai dolgozók fele jogsértő körülmények között dolgozik
A japán Fukusima-1 atomerőmű szerződéses dolgozóinak közel fele a munkajogot sértő körülmények között dolgozik a létesítményt üzemeltető cég felmérése szerint - írta szerdán az Aszahi Simbun című napilap.
2012.12.05. 11:33
 
 
Ombudsman: csökkennek a munkavállalókat védő garanciák
Csökkennek a munkavállalókat védő garanciák és a jogbiztonság a foglalkoztatásban - mondta Szabó Máté ombudsman A munka méltósága elnevezésű projekt záró rendezvényén hétfőn Budapesten.
2012.12.03. 15:57
 
A munkáltatói jogutódlás eltérő uniós és hazai szabályozására hívja fel a figyelmet a Deloitte
Eltérő jogi védelemben részesülnek a július óta hatályos új Munka törvénykönyvében (Mt.) azok a munkavállalók, akiknek a munkáltatója egy gazdasági egység átruházása folytán változik meg, és azok, akiknél például két társaság összeolvadása miatt állt be munkáltatói jogutódlás. Az új gyakorlat az uniós irányelveknek csak részben felel meg, amely akár Magyarország kötelezettségszegési eljárásban történő elmarasztalásához is vezethet - hívja fel a figyelmet MTI-hez eljuttatott közleményében a Deloitte.
2012.12.03. 04:52
 
 
Szabó Máté: az emberek nem fordultak el az egyombudsmanos rendszertől
Szabó Máté szerint miközben az elmúlt években a legtöbb állami intézmény és politikai szereplő bizalmi indexe csökkent, az ombudsman megőrizte korábbi ismertségét és elfogadottságát, így az élre került. Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa erről egy közvélemény-kutatás eredményei alapján nyilatkozott hétfőn az MTI-nek.
2012.11.26. 12:54
 
Közép-Magyarországon is nagy az igény a Jogpont+ hálózat szolgáltatása iránt
Várakozáson felül sokan veszik igénybe Közép-Magyarországon is az európai uniós támogatással működő Jogpont+ hálózat szolgáltatását, amely ingyen nyújt jogi segítséget valamennyi magyar állampolgárnak legalább hat jogi területen - hangsúlyozta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az MTI-nek szerdán, a Közép-Magyarország Jogpont+ projekt nyitórendezvényén, Budapesten.
2012.11.21. 12:29
 
Sólyom: az alkotmányosság jövőjét eldöntő határozatok előtt áll az Ab
Az alkotmányosság jövőjét meghatározó döntések előtt áll az Alkotmánybíróság (Ab) Sólyom László szerint. A volt köztársasági elnök úgy látja: kudarcot vallott az a módszer, hogy az alkotmánybírósági vizsgálat kizárása céljából olyan részletszabályokat iktatnak az alaptörvénybe, amelyek ellentmondanak annak alapelveivel.
2012.11.13. 10:25
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3]  [4Következő  Utolsó

állásközvetítés I béren kívüli juttatás I családbarát munkahely I diákmunka I feketemunka I gyerekmunka I Hankook I Jabil I keresett szakmák I külföldi munka I Legjobb Főnök I legjobb munkahelyek I megbízási jogviszony I modell munka I munkahelyi stressz I munkajog I munkanélküli I munkanélküliség I munkát keres I munkavédelem I munkaviszony I nyugdíjas munka I pályakezdő I távmunka I új munkahely

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista