2020. április 5., vasárnap - Vince
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Állás-munka ››  munkajog
170 találat
 
Jobbik: újabb feljelentés a Budapest Airport privatizációja miatt
A Jobbik újabb feljelentést tesz a Budapest Airport 2005-ös privatizációjával kapcsolatban. Bertha Szilvia pénteki sajtótájékoztatóján ismertette: azért fordulnak a hatóságokhoz, mert kiszervezték az egyébként stratégiailag kiemelten fontos cég védelmét.
2012.11.09. 12:31
 
 
Autonómok: a munkahelyteremtéshez befektetők bizalma kell
Munkahelyeket nem lehet jogszabállyal, törvényi rendelkezésekkel létrehozni, munkahelyeket csak a gazdaság tud teremteni, viszont a beruházásokhoz bizalom és hitelesség kell - hangsúlyozta az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke hétfői zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.
2012.10.29. 19:01
 
Morvai Krisztina: az állam magára hagyta a tisztességes miskolciakat
Az állam magára hagyta a tisztességes embereket, kiszolgáltatottakká tette a bűncselekményekkel szemben, miközben az emberi méltósághoz szükséges jövedelmet sem kapják meg, és szinte rabszolgasorban dolgoznak - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője szombati miskolci sajtótájékoztatóján.
2012.10.20. 12:11
 
Az MSZP a pécsi önkormányzati cégek ügyvédi megbízásait vizsgálja
A pécsi MSZP szerint Páva Zsolt fideszes polgármester 2009-es megválasztása óta összesen több mint százmillió forintot fizettek ki jogi tanácsadói szerződésekre a pécsi önkormányzati cégek – közölte Tóth Bertalan, a közgyűlés szocialista frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón.
2012.10.02. 12:41
 
 
Borsik János: beláthatatlanok az új Munka törvénykönyve következményei
A július elsejétől hatályos új Munka törvénykönyve (Mt.) átrendezi a munka világát Magyarországon, óriási változást jelent a munkajogi döntésekben is, ennek következményei pedig beláthatatlanok – jelentette ki az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke pénteken sajtótájékoztatón.
2012.09.21. 18:43
 
 
Borsik János: Magyarországon nincs országos érdekegyeztetés
Az országos szintű érdekegyeztetés hiányát kifogásolta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerdán Debrecenben.
2012.09.12. 18:32
 
Visszaélésekre derült fény a Samsung kínai gyáraiban
A Samsung kínai gyáraiban is találtak súlyos visszaéléseket, míg februárban az Apple beszállítóit marasztalta el a Fair Labour Association (FLA) munkajogi szervezet, most a China Labor Watch (CLW) nem-kormányzati szervezet a riválisnál talált hasonló problémákat - derül ki a CLW által kiadott 122 oldalas jelentésből.
2012.09.05. 11:56
 
Az OBH a bírák és az igazságszolgáltatás társadalmi megbecsülését szeretné javítani
A bírák társadalmi megbecsülését és az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat szeretné javítani az Országos Bírósági Hivatal (OBH) azzal, hogy erősíti a bíróságok nyitottságát, ügyfélbarát jellegét - mondta a Hilbert Edit, a hivatal általános elnökhelyettese egy budapesti sajtóbeszélgetésen pénteken.
2012.07.20. 17:58
 
Nő a szakszervezetekbe vetett bizalom Csehországban
Egyre nagyobb a szakszervezetekkel szembeni várakozás Csehországban. Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek valamivel több mint a fele sürgeti, hogy a munkavállalók érdekében a szakszervezetek erőteljesebben kapcsolódjanak be az ország politikai életébe is.
2012.07.18. 09:39
 
 
Bírák nyugdíjazása - Lövétei: nehéz döntés előtt áll az Alkotmánybíróság
Nehéz döntés előtt áll az Alkotmánybíróság (Ab) a bírák nyugdíjazása ügyében Lövétei István alkotmányjogász szerint, mert bár meglehetősen egyértelmű szerinte, hogy a korhatár drasztikus leszállítása az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztetheti, az alaptörvénybe írt rendelkezések megsemmisítésére nincs lehetősége a testületnek.
2012.07.12. 09:16
 
A Jobbik szerint elbocsátás vagy bércsökkentés várható az állami szektorban
A Jobbik szerint elbocsátásokat vagy bércsökkentést eredményezhet az új munka törvénykönyve az állami szektorban, itt ugyanis az új szabályozás értelmében nincs lehetőség arra, hogy a munkaközi szüneteket a munkaidő részének tekintsék.
2012.07.04. 11:37
 
Évente több ezerrel csökkenhet a bírósági ügyek száma a mediáció segítségével
Évente néhány ezerrel csökkenhet a bírósági ügyek száma a pereket megelőző, azokat kiváltó alternatív konfliktuskezelő eljárások segítségével, amelyek főként családjogi, munkajogi és gazdasági vitákban juthatnak a jelenleginél lényegesen nagyobb szerephez - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) mediációs munkacsoportjának vezetője az MTI-nek. A mediáció továbbfejlesztésével foglalkozó szakmai rendezvényt tartanak szerdán a hivatalban bírósági vezetők részvételével.
2012.06.27. 08:58
 
Munka törvénykönyve - ado.hu: szigorodott a jogszabály a hétfőn elfogadott módosításokkal
Az európai uniós előírások nyomán az új Munka törvénykönyvét (Mt.) is átíró jogszabály néhol még szigorúbb lett a munkavállalók számára, így nem járnak jól a közlekedési alkalmazottak, de a kötetlen munkarendben dolgozók sem - olvasható az Adó Online összeállításában.
2012.06.19. 10:07
 
Munka törvénykönyve - Deloitte: sok vállalatvezető még nincs felkészülve a változásra
Alig két hét maradt a vállalkozásoknak arra, hogy felkészüljenek a Munka törvénykönyvének július elsejétől életbe lépő új szabályaira; a Deloitte-tal együttműködő ügyvédi iroda tapasztalatai szerint sok vállalatvezető egyelőre mégsem szembesült azzal, hogy az új szabályozás megváltoztatja a munkaviszonyok kezelését.
2012.06.19. 09:56
 
OGY - Elfogadták a Munka törvénykönyve hatályba lépését könnyítő javaslatcsomagot
Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az új Munka törvénykönyvével (Mt.) kapcsolatos átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról szóló javaslatcsomagot, amely több ponton módosítja a július 1-jén hatályba lépő munkajogi kódexet is.
2012.06.18. 19:31
 
Ügyvédbróker.hu: tízéves mélyponton a munkajogi perek száma
Bár 2011-ben a helyi bíróságokra érkező munkaügyi perek száma a 22 ezret is meghaladta, az elmúlt tíz évben tavaly indult a legkevesebb munkaügyi per.
2012.06.10. 08:56
 
 
Borsik János: igazságtalan és aránytalan az egykulcsos adó
Igazságtalan és aránytalan a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó, a pluszadókat pedig az emiatt kieső 540 milliárd forint pótlására vetették ki - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének (ASZSZ) elnöke csütörtökön Salgótarjánban.
2012.06.07. 15:45
 
 
Az IKSZ jogsegélyszolgálatot indít a nyári diákmunka segítésére
Jogsegélyszolgálatot indít a diák munkavállalók segítésére az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség az idén is - közölte a szervezet közleményben az MTI-vel.
2012.05.31. 05:24
 
 
Borsik János: az új Munka törvénykönyve kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza a dolgozókat
A munkajog liberalizálása, a július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve még kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza a munkavállalókat - jelentette ki Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke kedden Szegeden.
2012.04.17. 16:05
 
Csak a kollektív szerződésben lehet csökkenteni a pótszabadságot
A júliusban hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerinti, életkor alapján járó pótszabadságot csak a kollektív szerződésben lehet csökkenteni - mondta Szarvas Júlia, a Deloitte Magyarországgal együttműködő Ember és Szarvas Ügyvédi Iroda ügyvédje az MTI-nek csütörtökön.
2012.04.12. 11:57
 
A Miniszterelnökségen 645 millió forintot fordítottak tavaly személyi juttatásokra
Tavaly összesen 645 millió forintot fordítottak a Miniszterelnökségen dolgozók személyi juttatásaira - derül ki azokból az összesített adatokból, amelyeket - az elektronikus információszabadságról szóló törvény alapján - a Miniszterelnökségen foglalkoztatottak 2011. évre vonatkozó személyi juttatásairól tettek közzé a kormányzati portálon.
2012.04.04. 10:11
 
BDO: a bejelentés nélküli munka visszaszorítása kiemelt cél
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal idei ellenőrzési irányelveinek fókuszában is kiemelt cél a bejelentés nélküli munka visszaszorítása - hívta fel a figyelmet BDO Magyarország tanácsadó cég kedden.
2012.04.03. 11:01
 
Ombudsman: a szociális válság érzékelhető a panaszokban, a konszenzus hiánya katasztrófához vezethet
Az általános jogok biztosa szerint a társadalom egyre szélesebb csoportjai érzik úgy, hogy sérülnek alapvető jogaik, a szűkösség megannyi formája, a különböző társadalmi csoportokat eltérő módon, de egyaránt sújtó válság jól kitapintható a kilakoltatott adósokkal, az új Munka törvénykönyvével, vagy éppen a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos panaszokban. Szabó Máté az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a társadalmi katasztrófa veszélye csak összefogással hárítható el, ehhez pedig konszenzusra lenne szükség.
2012.03.18. 11:07
 
MSZP: "állami cselédséget" szervez a kormány a közmunkásokból
Az MSZP szerint a kormány célja a közmunkaprogrammal nem az, hogy új munkahelyeket teremtsen és minél több embernek biztosítson megélhetést, hanem hogy az állami intézmények fenntartását "kiszolgáltatott, éhbérért robotoló" munkaerővel oldja meg, "állami cselédséget" hozzon létre.
2012.03.12. 00:00
 
Az LMP munkajogi ellenőrzést sürget a nemzeti fejlesztési tárcánál
Munkajogi ellenőrzést sürget a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM) az LMP, az ellenzéki párt szerint ugyanis a tárcánál felmerül a gyanú, hogy színlelt megbízásokat kötöttek, amelyekkel valójában munkaviszonyban végzett tevékenységet álcáznak megbízotti jogviszonynak - írta szombati közleményében Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője.
2012.03.03. 09:50
 
Javultak a munkakörülmények az Apple kínai beszállítóinál
Javultak az Apple beszállítóinak dolgozók munkakörülményei - írja a China Daily napilap a gyárakban a héten vizsgálatot kezdett amerikai munkajogi szervezet, a Fair Labor Association (FLA) előzetes megállapításaira hivatkozva.
2012.02.19. 13:19
 
Munka törvénykönyve - Szakértők: a gyakorlatban dől majd el milyen hatása lesz a munka világára
Nem hoz jelentős változásokat a munka világában a jövő júliustól hatályba lépő új Munka törvénykönyve, amelynek sok pontjáról majd csak a gyakorlati alkalmazás során derül ki, hogy milyen hatása lesz - vélekedik a nemrég elfogadott jogszabályról a GKI és a Kopint-Tárki kutatója, és az MTI által megkérdezett munkajogász.
2011.12.29. 09:00
 
Folytatódik a vita a módosított Stasi-törvényről Németországban
Németországban tovább folyik a vita az egykori keletnémet állambiztonsági szolgálat (Stasi) iratállományáról és a szolgálattal fenntartott kapcsolat átvilágításával foglalkozó törvényről, amelynek első változata pontosan húsz éve lépett életbe, módosítása pedig újévkor lép hatályba, de az ellenzéki szociáldemokraták szerint egy paragrafus miatt megbukhat az alkotmánybíróságon.
2011.12.27. 16:47
 
Bírálja a német ellenzék az új Stasi-törvényt
Németországban bírálja az ellenzék az egykori keletnémet állambiztonsági szolgálattal (Stasi) való kapcsolat vizsgálhatóságát szabályozó új törvényt, Christian Wulff államfőt arra kérve, hogy ne írja alá a jogszabályt.
2011.12.12. 16:55
 
Teljes francia-német egyetértés az Európai Unió alapszerződésének módosításáról
"Nagyon teljes" az egyetértés Németország és Franciaország között az Európai Unió alapszerződése módosításának kérdésében, márciusi hatállyal - mondta Nicolas Sarkozy francia elnök hétfőn Párizsban, Angela Merkel német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján.
2011.12.05. 17:16
 
A kormány szerint az ország megújításához szükség van az új munka törvénykönyvére
A kormány szerint szükség van az új munka törvénykönyvére és a munka világának újraformálására Magyarország újjászervezéséhez, megújításához - közölte a kormányszóvivői iroda szombaton az MTI-vel.
2011.12.03. 14:38
 
A BKV vezérigazgatója aláírta a kollektív szerződés felmondását
A Fővárosi Közgyűlés utasítására és a BKV igazgatóságának ezt megerősítő döntése alapján Várszegi Gyula vezérigazgató szerdán aláírta a BKV kollektív szerződésének felmondását - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2011.12.01. 11:16
 
Munkavállalási formák vállalkozási lehetőségek Ausztriában - fórum Szombathelyen
Munkavállalási formák vállalkozási lehetőségek Ausztriában címmel rendezett fórumot egyéni vállalkozók és társas vállalkozások képviselői számára szerdán Szombathelyen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2011.11.23. 16:50
 
Liga: a szakszervezetekre hátrányos rendelkezések januárban lépnek hatályba
A Liga Szakszervezetek szerint az érdekképviseleteket hátrányosan érintő rendelkezések a Munka törvénykönyvében (Mt.) a tervezettnél korábban, már 2012. január elsején hatályba lépnek - hívta fel a figyelmet a Liga hétfői közleményében.
2011.11.21. 15:56
 
MSZP: felháborító a honvédségi és rendészeti dolgozók jogállásának tervezett módosítása
Felháborítónak tartja a honvédségi és a rendészeti dolgozók jogállásának tervezett változásait az MSZP - mondta Iváncsik Imre, a szocialisták biztonságpolitikai kabinetvezetője és Harangozó Tamás országgyűlési képviselő újságíróknak pénteken azután, hogy fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel egyeztettek.
2011.11.18. 11:32
 
 
Autonómok Szakszervezete: 94 módosítás a munka törvénykönyvéhez
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), további három együttműködő szakszervezeti konföderációval egyeztetve 94 módosító javaslatot juttatott el a parlamenti pártok frakcióvezetőihez a Munka törvénykönyve tervezetének megváltoztatása érdekében - közölte Borsik János hétfőn Egerben.
2011.11.14. 17:56
 
OGY - Czomba: az új munka törvénykönyve korszerű és rugalmas szabályozást teremt
Az új munka törvénykönyve akkor szolgálja leginkább a munkavállalók érdekét, ha korszerű és rugalmas szabályozást teremt, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások minél nagyobb számban hozzanak létre új munkahelyeket - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a munka törvénykönyvéről szóló előterjesztés általános vitáját megnyitó expozéjában szerdán a parlamentben.
2011.11.09. 09:56
 
Ogy - Gazdasági bizottság: a Fidesz frakció több lehetőséget lát az eva módosítására
A Fidesz frakció három lehetőséget lát az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) módosítására: vagy megszűnik, vagy ha marad, akkor a bevételi határ 30 millió forintra, illetve az adókulcs 35 százalékra emelkedne, a kormány szerdán foglal állást az ügyben - mondta Rogán Antal (Fidesz) a parlament gazdasági és informatikai bizottságának elnöke a bizottság hétfői ülésén.
2011.11.07. 18:34
 
Borsik János: Nem történt érdemi egyeztetés a Munka törvénykönyvéről
A kormány október 26-án úgy terjesztette be a parlamentnek a Munka törvénykönyvének (MT) új tervezetét, hogy előtte érdemi egyeztetés nem történt - közölte Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke pénteken Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján.
2011.11.04. 16:29
 
A német Bundesrat is áldását adta az új Stasi-törvényhez
A Bundestag után a német parlament felsőháza, a Bundesrat is jóváhagyta pénteken azt az új törvényt, amely bővíti az egykori keletnémet kommunista állambiztonsági hatósággal, a Stasival való kapcsolatok miatt vizsgálható közalkalmazottak körét.
2011.11.04. 14:11
 
Helyre állt az autóbusz közlekedés Baján
Baján szerdán késő délután befejeződött az autóbuszvezetők jogellenes munkabeszüntetése, a szolgáltatást végző Orangeways Zrt. buszai ismét a megszokott rendben közlekednek - közölte az Orangeways Zrt. szerdán este az MTI-vel.
2011.10.12. 19:48
 
Munka törvénykönyve - Marad a műszakpótlék, nem változik a szabadság
A Munka törvénykönyvének Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által elkészített új tervezetében szerepel a védett kor intézménye, nem változik a szabadnapok száma, bővül a munkaidő-kedvezmények köre, és megmarad a műszakpótlék is - derült ki csütörtökön a HR-vezetők országos konferenciáján, amelyet a Napi Gazdaság szervezett.
2011.10.06. 11:20
 
 
Autonómok: kapkodás jellemzi a költségvetés előkészítését
Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége szerint a kapkodás, a rögtönzés és a tárgyalásképtelenség jellemzi a kormány munkáját a jövő évi költségvetés tervezetének előkészítése kapcsán.
2011.09.28. 17:15
 
 
Munka törvénykönyve - LMP: a munkaanyag meghatározó elemei elfogadhatatlanok
Az LMP szerint nem elfogadható a munka törvénykönyve kormányzati portálon is megjelent munkaanyagának több, meghatározó eleme - mondta Mile Lajos újságíróknak, miután szerdán a Munkástanácsok Országos Szövetségével (MOSZ) tárgyalt.
2011.09.07. 11:04
 
Fővárosi Közgyűlés - Döntöttek a József Attila Színház adósságállományának kezeléséről
A József Attila Színház adósságállományának rendezésére, a felmentésekhez szükséges pénzügyi fedezet biztosítására összesen 393 millió forintot utal át szeptember 20-ig a főváros a teátrumnak.
2011.08.31. 19:52
 
 
Jogszabályváltozások - Módosították az egészségügyi dolgozók ügyeleti szabályait
Szeptember elsejei hatállyal módosították az egészségügyi dolgozók ügyeletét érintő szabályokat. Ezzel egyértelművé válik, hogy az ügyeleti idő is a heti munkaidő része, a dolgozóknak az ügyelet befejezését követően legalább 8 órányi pihenőidő jár, ha pedig ennek rovására nem tudta ledolgozni előírt munkaidejét, a személyi alapbér akkor is megilleti.
2011.08.31. 08:58
 
 
Munka törvénykönyve - Egyeztetni szeretnének a szakszervezetek
A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Liga Szakszervezetek is egyeztetni szeretnének a kormánnyal és a munkaadókkal a készülő új Munka törvénykönyvéről, de ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor más nyomásgyakorló eszközökhöz folyamodnak - mondták az érdekképviseletek elnökei kedden Budapesten a "Munkából élnénk!" címmel általuk rendezett nemzetközi konferencián.
2011.08.30. 15:53
 
Fővárosi Közgyűlés - Napirenden a József Attila Színház adósságállományának kezelése
A József Attila Színház adósságállományának kezelése érdekében szükséges intézkedések is szerepelnek a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének napirendjén.
2011.08.30. 11:40
 
Elmarad a szakszervezeti demonstráció a Kapos Volánnál
Elmarad a Kapos Volán Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (KVASZ) által augusztus 30-ára a Kapos Volán Zrt. központi igazgatóság irodaháza elé meghirdetett demonstráció, az érdekvédelmi szervezet elnöke hétfőn az MTI-vel azt közölte, hogy a munkáltató fenyegetése miatt állnak el a megmozdulástól.
2011.08.22. 18:49
 
Munka törvénykönyve - A munkaadók szerint jó irányba mutat a változtatás
A munkaadók üdvözlik, és jó iránynak tartják a Munka törvénykönyvének tervezett változtatásait, mivel szerintük azok a vállalkozások és a gazdaság versenyképességét növelik - mondták az MTI-nek munkáltatói érdekképviseletek vezetői, akik a szakszervezetekhez hasonlóan ugyancsak tovább tárgyalnának az új kódexről a minisztériummal.
2011.08.12. 14:42
 
Első  Előző  [1[2]  [3]  [4Következő  Utolsó

állásközvetítés I béren kívüli juttatás I családbarát munkahely I diákmunka I feketemunka I gyerekmunka I Hankook I Jabil I keresett szakmák I külföldi munka I Legjobb Főnök I legjobb munkahelyek I megbízási jogviszony I modell munka I munkahelyi stressz I munkajog I munkanélküli I munkanélküliség I munkát keres I munkavédelem I munkaviszony I nyugdíjas munka I pályakezdő I távmunka I új munkahely

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista