2018. március 19., hétfő - József
Deviza:  
EUR/HUF 310,45 USD/HUF 284,19 CHF/HUF 289,1
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó  Apró
Témák ››  Állás-munka ››  külföldi munka
116 találat
 
 
Korlátozná az osztrák munkaerőpiachoz való hozzáférést az osztrák kancellár
Korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz Werner Faymann osztrák kancellár, aki minderről az Österreich című újság szombati számában megjelent interjújában beszélt.
2016.02.13. 10:54
 
Romániában folytatódott a lakosság elvándorlása
Romániában folytatódott a legfrissebb adatok szerint a lakosság külföldre vándorlása; a Nyugat-Európában munkát vállaló románok között most a felsőfokú végzettséggel rendelkezők vannak többségben - írta szerdán a Ziarul Financiar című napilap.
2016.01.06. 11:25
 
Egyre több külföldi hagyja el Kínát
Kétszer annyi külföldi hagyta el Kínát az elmúlt évben, mint ahányan az országba költöztek - állapította meg a nemzetközi munkaközvetítéssel foglalkozó, több kínai irodával is rendelkező UniGroup Relocation saját statisztikai adatai alapján.
2015.02.12. 10:47
 
A spliti hajógyár továbbra sem tud szakképzett munkaerőhöz jutni
Horvátországban a spliti Brodosplit hajógyár továbbra sem tud felvenni 2600 új munkást, mert a horvát állam nem engedélyezi számára a külföldiek foglalkoztatását, miközben a gyár szerint az országban nincs további szakképzett munkaerő a piacon - írta a Polsovni Dnevnik horvát gazdasági napilap csütörtökön.
2015.01.22. 11:38
 
Súlyos szakemberhiányt okozott a román egészségügyi rendszerben az orvoselvándorlás
Súlyos szakemberhiányt okozott a román egészségügyi rendszerben az orvoselvándorlás: az ország kórházaiban lévő 26 ezer orvosi állás csaknem fele betöltetlen - derült ki a román orvosi kamara (CMR) legfrissebb statisztikai adataiból, amelyeket csütörtökön ismertetett a Mediafax hírügynökség.
2015.01.08. 12:18
 
Kutatók éjszakája - Több mint húsz program a szarvasi Anna Ligetben
Szarvason a haltermeléssel, a vízgazdálkodással és az öntözéskutatással ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kutatók éjszakáján, amelynek keretében több mint húsz izgalmas program várja a látogatókat az Anna Ligetben - tájékoztatta a Halászati Kutató Intézet tudományos munkatársa az MTI-t.
2014.09.25. 09:40
 
MSZP: a kormány szépíti a foglalkoztatási adatokat
Ujhelyi István szerint a Fidesz a közmunkásokkal és a külföldön munkát vállalókkal szépíti a foglalkoztatás adatait.
2014.09.04. 16:06
 
GKI: gyorsabb növekedés, kisebb áremelkedés várható idén
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint idén az állam kiterjedt szerepvállalása révén a korábban becsültnél lényegesen gyorsabb lehet a növekedés és alacsonyabb az áremelkedés. Az intézet ugyanakkor hozzáteszi, hogy a jó idei eredmények nagyrészt fenntarthatatlanok.
2014.06.02. 07:17
 
EP-választás - Morvai: elsődleges cél a magyar föld magyar kézben tartása
A magyar föld magyar kézben tartását nevezte elsődleges céljának Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listájának első helyéről EP-mandátumot szerzett képviselő.
2014.05.26. 00:58
 
Tárki: a fiatalok egyharmada nem kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét
Az ezredforduló óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező magyar fiatalok aránya, mintegy harmaduk nem, vagy nem kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét - derül ki a KSH Népességtudományi Kutatóintézetnek (NKI) a Tárki idősorára alapuló, kedden nyilvánosságra hozott kutatásából.
2014.04.08. 17:29
 
Választás 2014 - Gyurcsány: "rabok leszünk vagy szavaztok!"
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint az a választás tétje, hogy az emberek mernek-e szabadok lenni, annak összes felelősségével, vagy elfogadják Orbán Viktor önkényét.
2014.04.03. 19:57
 
Közvélemény-kutatás: a magyarok az osztrákokat kedvelik a leginkább
A magyarok más országok közül elsősorban a nyugat-európaiakkal, ezen belül leginkább Ausztriával rokonszenveznek, és sokkal kevésbé kedvelik a kelet-közép-európai térség országait - derült ki a Psyma Hungary Kft. által készített felmérésből, amelynek eredményeit hétfőn juttatták el az MTI-hez.
2014.02.17. 15:43
 
Választás 2014 - LMP: Orbán Viktor évértékelője elszámolásnak "rettenetesen kevés"
Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszéde elszámolásnak "rettenetesen kevés", kampánybeszédként pedig arról tanúskodik, hogy a kormányfő egy "párhuzamos valóságban él" - fogalmazott Schiffer András az MTI-nek nyilatkozva.
2014.02.16. 16:50
 
Svájci népszavazás - Szakértő: Svájc továbbra is beengedi azokat a munkavállalókat, akikre szüksége van
Továbbra is mindenképpen beengedi, sőt hívja Svájc azokat a munkavállalókat, akikre szüksége van, a többieket azonban igyekszik távol tartani - mondta Kőrösi István, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa a vasárnapi svájci népszavazással kapcsolatban az MTI-nek.
2014.02.13. 10:23
 
Uniós munkavállalás - Andor: a többség nem a juttatásokra utazik
A más uniós országokba áttelepülő EU-munkavállalók "óriási többsége" dolgozik, és nem csupán a szociális juttatásokért költözik külföldre - mondta a Bristoli Egyetemen tartott hétfői előadásában Andor László.
2014.02.10. 19:46
 
Svájci népszavazás - Németországi lapvisszhang
A bevándorlás korlátozásáról tartott népszavazás eredménye több mint húsz éve a legsúlyosabb vereség a svájci kormány, a munkaadói érdekképviseletek, a szakszervezetek és a politikai pártok számára, kivéve a Svájci Néppártot (SVP) - emelte ki hétfői kommentárában a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
2014.02.10. 12:22
 
BGF: a fiatal diplomások harmada tervez külföldi munkavállalást
A Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) végző fiatal diplomás munkavállalók csaknem felének már tanulmányai befejezése előtt van főállású munkaviszonya, 14 százalékuk dolgozott már külföldön, harmaduk pedig jelenleg is tervezi, hogy a következő öt év során Magyarországon kívül vállal munkát.
2014.02.07. 03:33
 
Uniós munkavállalás - Die Welt: katasztrófát okoz az elvándorlás Kelet-Európában
Katasztrófát okoz a fiatal, jól képzett munkaerő elvándorlása Kelet-Európában - írta a Die Welt című német konzervatív lap az uniós társállamokból érkező munkavállalók szociális ellátása körüli vitával kapcsolatban készített összeállításában.
2014.02.03. 14:37
 
Uniós munkavállalás - Andor a BBC-nek: a brit szociális ellátórendszernek hasznosak a külföldi munkavállalók
A brit jóléti kasszának jelentős nettó haszna származik abból, hogy Nagy-Britanniában uniós bevándorlók dolgoznak - mondta vasárnap a BBC-nek Andor László.
2014.01.12. 15:07
 
Németországban is vita indult az EU-munkavállalók bevándorlásáról
Nagy-Britannia után Németországban is vita indult a Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból bevándorló munkavállalók szociális juttatásairól a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése miatt. A bevándorlók szociális ellátásának szabályait Nagy-Britanniával ellentétben még nem szigorították, és a politikusokon kívül tekintélyes gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői is megszólaltak a vitában, érvelve a munkaerő szabad mozgásának uniós alapelve mellett, illetve a bevándorlók megbélyegzése ellen.
2014.01.09. 20:09
 
 
Svájci munkavállalás - Andor: nem értjük ezt a diszkriminatív hozzáállást
Bírálta a Svájci Néppárt által javasolt népszavazási kezdeményezést Andor László, az Európai Unió foglalkoztatáspolitikai biztosa keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján.
2014.01.08. 13:11
 
Brit munkavállalás - Brit politikusok évekre megvonnák a keleti munkavállalók szociális juttatásait
Befolyásos brit politikusok keddi nyilatkozatai szerint évekre meg kellene vonni a közép- és kelet-európai EU-tagállamokból érkező munkavállalók szociális juttatásait.
2014.01.07. 19:52
 
Ranstad felmérés: félünk a külföldi munkaerőtől
Bár Dél- vagy Nyugat-Európához képest kevésbé érzik a külföldi munkaerő beáramlásának következményeit a magyarok, mégis elutasítóbbak az idegen nyelvű kollégákkal szemben - derült ki a Randstad Workmonitor 2013-as év végi kutatásából.
2014.01.07. 11:02
 
A britek háromnegyede korlátozná a bevándorlást
A briteknek több mint a háromnegyede pártolja a bevándorlás korlátozását, és több mint a felük drasztikus mértékű csökkentést szeretne a kedden nyilvánosságra hozott legújabb országos felmérés adatai szerint.
2014.01.07. 03:29
 
Szigorodtak az EU-munkavállalók szociális ellátásának szabályai Nagy-Britanniában
Szigorodtak az újév első napján az EU-társállamokból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók szociális ellátásának bizonyos szabályai.
2014.01.01. 01:05
 
Deloitte: év végi adózási teendők
A 2013-as adóév végéhez közeledve - figyelemmel a 2014-es adótörvény-változásokra is - érdemes mielőbb átgondolniuk a vállalkozásoknak a legfontosabb adózási teendőket, és végrehajtaniuk a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítéseket, ami nem csupán a folyamatosan szigorodó adóhatósági vizsgálatok miatt fontos, hanem spórolni is segít - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
2013.12.15. 04:21
 
Az idén 800 orvos hagyhatja el Szerbiát
Egyre több szerbiai orvos dönt úgy, hogy elhagyja hazáját, és külföldön próbál szerencsét; az idén 800 orvos váltotta ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges igazolást - írta vasárnap a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.
2013.11.24. 14:21
 
 
Cameron: a brit munkavállalóknak versenyképessé kell válniuk a kelet-európaiakkal
A fiatal brit munkavállalóknak jobb képesítések megszerzésével kell felvenniük a versenyt a brit munkapiacra áramló kelet-európaiakkal - mondta kedden idézett nyilatkozatában a brit miniszterelnök.
2013.10.29. 12:34
 
Jobline: a családok fele számol a gyerek külföldi munkavállalásával
A magyar családok közel fele számol a gyerek külföldi munkavállalásával, a szülők harmada elképzelhetőnek tartja azt is, hogy gyermeke külföldön tanul majd tovább - derül ki a Jobline internetes állásportál reprezentatív, pályaorientációs kutatásából, amelyet továbbtanulás előtt álló gyermekkel rendelkező szülők körében végeztek.
2013.10.28. 14:18
 
Andor László: nem a szociális piacgazdaság van válságban
Andor László szerint nem a szociális piacgazdaság van válságban, hanem a valutaunió, mert hiányzik belőle a nemzeti valuta mögött álló rendszer; ezért tart tovább az unióban a krízis, mint az Egyesült Államokban vagy Japánban.
2013.10.03. 20:53
 
Egyre több kivándorló német költözik vissza hazájába
Németországban a gazdasági fellendüléssel párhuzamosan csökken az elvándorlás és emelkedik a hazaköltözők száma.
2013.09.30. 18:11
 
LMP: nem lehet sikerként elkönyvelni a munkaerő-felmérés adatait
Az LMP szerint semmi oka a kormánynak arra, hogy a munkaerő-felmérés legújabb adatait sikerként könyvelje el, hacsak nem tekinti sikernek azt, hogy egyre többen kényszerülnek közmunkára és egyre többen keresnek külföldön boldogulást.
2013.09.28. 10:52
 
Elemzők: a vártnál jobbak a munkaerőpiaci adatok
A vártnál kedvezőbben alakultak a foglalkoztatási és a munkanélküliségi adatok az MTI által megkérdezett elemzők szerint, aki azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy munkanélküliségi ráta a szezonalitás miatt egyelőre csak átmenetileg marad 10 százalék alatt. Az NGM szerint a kormány gazdaságpolitikájának sikere, hogy a foglalkoztatottak létszáma történelmi csúcsra nőtt.
2013.09.27. 11:15
 
Börtönt kapott a több mint kétezer embernek munkát ígérő férfi
Csalás miatt jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki éveken át külföldi munka ígéretével országszerte jelentetett meg újsághirdetéseket és küldött pénzért tájékoztatókat, de több mint 2000 ügyfele közül senki nem kapott állást.
2013.09.13. 11:44
 
 
Elvándorlás az egészségügyben: "Nincs jövőképem"
A januárig visszamenőleg fizetett bérkiegészítésekkel szeptemberben egy tisztességesebb, több százezer forintos összeget kapnak kézhez az egészségügyi dolgozók. A pénzt a hónap elején a szokásos fizetési napon kaphatják meg az érintettek.
2013.08.31. 12:10
 
 
Botrány lesz a külföldön élők szavazásából?
A külföldön dolgozó, itthoni lakhellyel rendelkező magyarok a választáson csak személyesen adhatják le voksukat a külképviseleten. Mivel nagyon sokan vannak, könnyen botrányba fulladhat a szavazás.
2013.08.06. 13:19
 
MOK: be kell vezetni az egészségügyi életpályamodellt
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) vezetősége szerint halaszthatatlan az egészségügyi életpályamodell bevezetése. Éger István, a kamara elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján ismertette a köztestület területi szervezeteinek megállapításait, amelyek foglalkoznak a béremeléssel, az öregedő orvostársadalom helyzetével, és az utánpótlás hiányosságaival is.
2013.07.02. 16:01
 
Bírósággal fenyegeti az EU Londont az uniós polgárok szociális ellátása miatt
Londoni értesülések szerint bírósági eljárással fenyegeti az Európai Bizottság a brit kormányt azon a címen, hogy a brit hatóságok diszkriminatívnak minősülő eljárással ellenőrzik a külföldi EU-állampolgárok hozzáférési jogát a brit egészségügyi és szociális ellátórendszerhez.
2013.05.30. 11:50
 
Túl sok külföldi dolgozik az országban - vélik a csehek
Túl sok külföldi dolgozik az országban - véli egy felmérés szerint a csehek háromnegyede.
2013.05.02. 10:58
 
BBC-felmérés: nem sok román és bolgár készül brit munkavállalásra
A román és a bolgár lakosság csekély hányada tett tényleges előkészületeket arra, hogy a korlátozások ez év végi lejárta után Nagy-Britanniában vállaljon munkát a BBC megbízásából e két országban elvégzett átfogó felmérés szerint.
2013.04.22. 19:17
 
A német gazdaságnak havi 10 ezer képzett bevándorlóra van szüksége
A képzett munkaerő hiánya a német gazdaság legnagyobb problémája - mondta egy hétfői interjúban a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) elnöke, aki szerint a problémát úgy lehet orvosolni, ha havi szinten 10 ezer képzett külföldi munkavállaló költözik az országba.
2013.04.08. 11:24
 
Balog: a diákok tudása a nemzeti erőforrás meghatározó része
A tudás a jövőbe fektetett tőke, és a diákok alkotóteljesítménye a nemzeti erőforrás meghatározó része - mondta Balog Zoltán, amikor csütörtökön a Parlamentben a 2012-es nemzetközi diákolimpián kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar diákoknak és felkészítő tanáraiknak adott át miniszterelnöki elismeréseket.
2013.03.28. 11:31
 
GKI: stagnál a gazdaság, a hiány 3,5 százalék lehet
A GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzése szerint idén stagnál a magyar gazdaság, az Európai Unió (EU) módszertana szerinti államháztartási hiány a bruttó hazai termék (GDP) 3,5 százaléka körül alakulhat, míg az infláció éves átlagban 3 százalékra eshet.
2013.03.26. 00:01
 
Cameron: hiba volt korlátozás nélkül beengedni a kelet-európai munkavállalókat
A brit miniszterelnök hibának tartja a 2004-ben uniós taggá vált országok munkavállalóinak korlátozás nélküli beengedését Nagy-Britanniába, egyben jelezte, hogy az újonnan csatlakozó országokkal szemben érvényesíteni fogják az átmeneti munkavállalási korlátozásokat, és szigorítják a külföldi EU-munkavállalók hozzáférését a jóléti szolgáltatásokhoz.
2013.03.25. 17:44
 
Felsőoktatási átalakítás - Bírálja a Hallgatói Hálózat a HÖOK és a rektori konferencia elnökét
A Hallgatói Hálózat bírálja, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke, Nagy Dávid részt vett a Felsőoktatási Kerekasztal pénteki ülésén, Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke pedig arról beszélt, hogy közeledtek az álláspontok, miközben "több egyetemről is tömegesen bocsátják el az oktatókat a felsőoktatási megszorítások miatt".
2013.03.01. 22:14
 
Tárki: 20 év alatt háromszorosára nőtt a külföldi munkát vagy kivándorlást tervezők aránya
Az elmúlt két évtized alatt lényegében háromszorosára nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező felnőtt magyarok aránya - állapította meg a Tárki Társadalomkutatási Intézet kutatása, amelynek eredményeit szerdán juttatták el az MTI-nek.
2013.02.20. 14:30
 
Jobinfo.hu: munkáért külföldre költöznének a magyarok
Mobilitás tekintetében ellentmondásos volt a munkaerőpiac tavaly a Jobinfo.hu állásszemléző oldal adatai alapján. Míg belföldön egy új álláslehetőség kapcsán nem szívesen költöznek a magyarok, egyre népszerűbbek voltak - különösen 2012 első felében - a külföldi munkát kínáló ajánlatok.
2013.02.19. 16:18
 
Több embertől csalt ki pénzt angliai munkalehetőség ígéretével egy veszprémi férfi
Büntetőeljárást folytat üzletszerűen elkövetett csalás elkövetése miatt a székesfehérvári rendőrkapitányság egy 37 éves veszprémi férfi ellen, aki londoni munkalehetőséget kínálva pénzt csalt ki több embertől - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.
2013.02.06. 18:05
 
OECD: kevés munkavállaló érkezik Németországba az EU-n kívülről
Németország egyre erősebben függ a külföldi munkaerő bevándorlásától, de kevés embert vonz azokból az országokból, amelyek állampolgárai csak külön engedéllyel dolgozhatnak - állapította meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) egy hétfőn Berlinben bemutatott felmérésében.
2013.02.04. 16:39
 
Nagy az érdeklődés az észak-alföldi Jogpont+ irodákban
Egyre többen érdeklődnek az Észak-alföldi régió 31 városában működő ingyenes Jogpont+ jogsegély iránt. Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) által működtetett ingyenes szolgáltatás nyári indulása óta 1500 érdeklődő kereste fel az irodákat - tájékoztatta az érdekképviselet az MTI-t.
2012.12.29. 03:33
 
Első  Előző  [1]  [2]  [3Következő  Utolsó

állásközvetítés I béren kívüli juttatás I családbarát munkahely I diákmunka I feketemunka I gyerekmunka I Hankook I Jabil I keresett szakmák I külföldi munka I Legjobb Főnök I legjobb munkahelyek I megbízási jogviszony I modell munka I munkahelyi stressz I munkajog I munkanélküli I munkanélküliség I munkát keres I munkavédelem I munkaviszony I nyugdíjas munka I pályakezdő I távmunka I új munkahely

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  Alföldapró  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Borika  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Apróhirdetés  I  Vásárlás
2008-2016 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista  I  XML