2020. május 25., hétfő - Orbán
Irodalom  Kiállítás  Fesztivál  Film  Hitel-lízing  Divat  Lakberendezés  Női napozó  Vásárlás  Autó
Témák ››  Állás-munka ››  feketemunka
23 találat
 
Németországban több mint 100 ezer eljárás indult tavaly feketemunka miatt
Németországban tavaly meghaladta a 100 ezret a feketemunka miatt indított eljárások száma, a hatóságok által kimutatott kár pedig megközelíti az egymilliárd eurót.
2015.03.12. 20:13
 
 
A közfelháborodás napja - Demonstrációk vidéki nagyvárosokban és külföldön
A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfő este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésű rendezvénnyel egy időben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.
2014.11.17. 21:56
 
Uniós munkavállalás - Az EP európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti
Egységes európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti kedden elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament az úgynevezett szociális dömping ellen.
2014.01.14. 20:24
 
Uniós munkavállalás - Az EP európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti
Egységes európai munkaügyi ellenőrzési platform létrehozását sürgeti kedden elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament az úgynevezett szociális dömping ellen.
2014.01.14. 15:26
 
Németországban is vita indult az EU-munkavállalók bevándorlásáról
Nagy-Britannia után Németországban is vita indult a Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból bevándorló munkavállalók szociális juttatásairól a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése miatt. A bevándorlók szociális ellátásának szabályait Nagy-Britanniával ellentétben még nem szigorították, és a politikusokon kívül tekintélyes gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői is megszólaltak a vitában, érvelve a munkaerő szabad mozgásának uniós alapelve mellett, illetve a bevándorlók megbélyegzése ellen.
2014.01.09. 20:09
 
Német önkormányzatok román és bolgár szegények bevándorlásától tartanak
Tömegesen vándorolhatnak német nagyvárosokba szegények Romániából és Bulgáriából a két uniós tagország állampolgáraira vonatkozó munkavállalási korlátozások megszűnése után, ami súlyos feszültségekhez vezethet a városi önkormányzatok érdekképviselete szerint - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.
2013.02.17. 14:28
 
Romániában az adócsalás az uniós átlag másfélszerese
Az új román kormány hatékonyabb adóbehajtással teremtheti elő a forrásokat a tervezett adócsökkentéshez, ugyanis az országban az adócsalás mértéke az uniós átlag másfélszerese - írta csütörtökön a Gandul című román napilap.
2012.12.27. 11:32
 
VM: csökkentették a feketemunkát a szerkezetátalakítási programok
Jelentősen csökkent a feketemunkavégzés a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által indított zöldség-, gyümölcs-, dohány-, valamint kérődző szerkezetátalakítási programoknak köszönhetően - közölte a tárca az MTI-vel kedden.
2012.10.30. 16:08
 
 
Németországban csökken a nyugdíjjárulék és emelkedik az "aprómunka" bére
A nyugdíjjárulék csökkentéséről és az úgynevezett minijob konstrukció felső bérhatárának emeléséről döntött a német parlament csütörtökön.
2012.10.25. 18:50
 
 
Félidőben a kormány - Az építőiparon az uniós források maradéktalan felhasználása lendíthet
Az erre az uniós költségvetési ciklusra meghatározott EU-forrásokat - azt a több milliárd forintot, ami még építésre költhető - maradéktalanul fel kell használni annak érdekében, hogy ne csökkenjen tovább az építőipar teljesítménye - mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek.
2012.05.22. 04:00
 
Négy évre ítélték jogerősen a korrupt munkaügyi felügyelőt
Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kecskeméti férfit, aki munkaügyi felügyelőként két alkalommal is kenőpénzt kért az általa ellenőrzött építkezéseken.
2012.01.31. 10:57
 
 
Pintér: a közmunkaprogram nem cél, hanem eszköz a gazdaság élénkítése érdekében
A januártól induló közmunkaprogram nem cél, hanem eszköz a gazdaság élénkítése, valamint a munkanélküliség jelentős csökkentése érdekében - mondta Pintér Sándor belügyminiszter szombaton a Lakiteleki Népfőiskolán.
2011.10.01. 13:34
 
 
Világgazdaság: tovább csökken az építőipari cégek jövedelmezősége
Az építőipari cégek 60 százalékának tovább csökkent tavaly az árbevétel-arányos jövedelmezősége, amely a legtöbb esetben nem haladja meg a két százalékot sem, s zömük arra számít, hogy ez a tendencia az idén is folytatódik - írja a Világgazdaság az ÉVOSZ felmérése alapján. Mindössze a társaságok egyötöde reméli, hogy jövedelmezősége nem romlik tovább. Az építőipari munkák hiánya és a megrendelői kör fizetésképtelensége miatt minden második cégnél csökkent a munkaszerződések száma.
2011.03.22. 08:20
 
 
Világgazdaság: kockázatos lehet a nők korai nyugdíja
A nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása hosszabb távon számos kockázatot rejt magában - írja csütörtöki számában a Világgazdaság. A lapnak nyilatkozó elemző szerint a jellemzően hosszabb ideig élő nők kedvezményes nyugdíjba vonulását a többi járulékfizető, köztük a rendszerint rövidebb ideig élő férfiak finanszírozzák, a diszkrimináció hosszabb távon komoly politikai és gazdasági nyomást jelenthet a kormány számára. További súlyos kockázatot jelent a feketemunka terjedése: az érintett, viszonylag fiatal nők közül ugyanis vélhetően sokan maradnának meg a munkaerőpiacon - írja a lap.
2010.11.18. 08:15
 
 
Fokozza a feketemunka ellenőrzését az APEH
Fokozza a járulékfizetési kötelezettség ellenőrzését az adóhivatal, mivel az utóbbi időszakban tapasztaltak szerint a feketefoglalkoztatás még mindig jelentős mértéket ölt Magyarországon - közölte az APEH. A közlemény szerint az idei első félévben a társadalombiztosítás pénzügyi alapjait érintő kötelezettségek ellenőrzésénél 9,7 milliárd forint nettó járulékkülönbözetet állapított meg az adóhatóság, az eddig elvégzett 23,5 ezer utólagos adóellenőrzés és 26,3 ezer adatgyűjtés során. Az APEH az idén az államháztartás tervezett bevételeinek elérése érdekében kiterjeszti a járulékkötelezettségek ellenőrzését.
2009.08.04. 14:00
 
 
12 ezer ellenőrzést hajtottak végre a Kikelet II. akció 3. hetében
Közel tizenkétezer ellenőrzést hajtott végre a Kikelet II. fogyasztóvédelmi ellenőrzés harmadik hetében az erre kijelölt tizenegy hatóság - közölte pénteken az MTI-vel az Új rend és szabadság program titkársága. A közlemény szerint április 15. és 21. között az adóhatóság szakemberei közel 2600 ellenőrzést tartottak és minden nyolcadik esetben állapítottak meg szabálytalanságot, túlnyomó részben a nyugta és számlaadási kötelezettség elmulasztását, illetve be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatását rótták fel az érintetteknek.
2009.04.24. 16:28
 
 
Szűcs Erika: paradigmaváltás a szociális segélyezésben
Paradigmaváltás a szociális segélyezésben az Út a munkához program - jelentette ki a szakminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Pénzzel azt lehet segélyezni, aki munkaképtelen, aki viszont képes a munkára, annak munkát kell biztosítani. Eddig az a felfogás uralkodott, hogy a foglalkoztatást biztosítani lehet a verseny- vagy a közszférában, ám a próbatervezés riasztó adatai szerint a szociális segélyezettek 40 százaléka 35 év alatti, tehát új eszközök, új programok kellenek. Meg kell erősíteni a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását - mondta a szociális és munkaügyi miniszter.
2009.01.08. 17:03
 
 
KDNP: megvédjük a gyest és a gyedet
Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője arra következtet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök feleségének szavaiból, hogy a kormány lépcsőzetesen le akarja építeni a gyest és a gyedet, első lépésként háromról kettő évre csökkentve azok időtartamát. "Mi ezt ellenezzük, és meg fogjuk védeni" - mondta a politikus. A képviselő cáfolta Dobrev Klárát abban, hogy ezek a támogatások zsákutcák lennének. Értékelése szerint nem arról van szó, hogy nők százezrei panellakásokba vannak zárva, hanem egy lehetőségről, hogy három évig csak gyermekeik nevelésével foglalkozhatnak. Harrach Péter nem tartotta újdonságnak Gyurcsány Ferenc kijelentését a gyes melletti munkáról, miután ez a lehetőség ma is megvan.
2008.06.28. 11:28
 
 
A szakszervezeti tömörülések szerint a munka még mindig érték
A szakszervezeti tömörülések szerint a munka és így a munka ünnepe is egyértelműen érték még a jelenlegi társadalmi körülmények között is - ez a megállapítás volt a legfontosabb, amelyet a munka ünnepe, május 1. alkalmával feltett körkérdésre válaszoltak a tömörülések képviselői az MTI megkeresésére. Négy szakszervezeti tömörülés - az MSZOSZ, az Autonómok, továbbá a SZEF és az ÉSZT - a többéves hagyományok szerint az idén is együtt ünnepli a május 1-jét Budapesten a Városligetben, követve ezzel a rendszerváltás után kialakult szokásokat - mondta Szabó Enikő szakszervezeti kommunikációs tanácsadó.
2008.05.01. 09:00
 
 
Világgazdaság: folytatják a harcot a feketemunka ellen
Újabb háromszáz munkaügyi felügyelő kapcsolódhat be a feketemunka felszámolásába; a létszámbővítés után egyre gyakrabban számíthatnak a cégek komplex ellenőrzésekre, két-három hónapot igénylő teljes körű átvilágításra -nyilatkozta a Világgazdaságnak a szociális és munkaügyi miniszter.A lapnak adott, hétfőn megjelent interjúban Lamperth Mónika azt közölte: a kormányzat és a munkaügyi tárca továbbra is tudatosan folytatja a harcot a feketegazdaság és a feketemunka ellen. A szakminiszter elmondta, a vizsgálatoknál az idén is az utóbbival legfertőzöttebb területekre összpontosítanak: az építőiparra, a mezőgazdaságra, a kereskedelemre, a vendéglátásra, a személy- és vagyonvédelemre.
2008.03.03. 07:29
 
 
Lamperth: változások várhatók a feketemunka ellenőrzésében
Változások várhatók jövőre az alkalmi munka szabályozásában és szigorítják a feketemunka-vállalás ellenőrzését is - közölte Lamperth Mónika egy munkaügyi tanácskozáson. Az a szándékunk, hogy 2009. január 1-től átalakítjuk az alkalmi munkavállalás szabályozását, mivel az eddigi ilyen jellegű előírások nem váltották be igazán a hozzájuk fűzött reményeket - mondta el a szociális és munkaügyi miniszter a munkaügyi szakigazgatásban dolgozók országos szakmai tanácsának küldöttgyűlésén. Beszélt arról, hogy sok esetben fordul elő az, hogy akik munkanélküliként segélyt kapnak, amennyiben néhány napot feketemunkásként dolgoznak, jobban járnak, mint azok, akiket minimálbérért foglalkoztatnak.
2008.02.28. 15:06
 
 
Évnyitó ülést tart az MSZP választmánya
A népszavazási kampány is szóba kerül az MSZP választmányának ez évi első ülésén, szombaton Budapesten - tájékoztatta Simon Gábor, a testület elnöke csütörtökön az MTI-t. Az MSZP-nek 2008-ban nagyobb figyelmet kell fordítania a reformok társadalmi elfogadottságára - közölte Simon Gábor. Hangsúlyozta: a március 9-i, a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról döntő népszavazás előtt a választmány tagjainak is segíteniük kell elmagyarázni, hogy a változások egy korszerűbb, igazságosabb társadalom létrejöttét szolgálják. A választmány elnöke azt mondta: zárt ülésén hallgatják meg Kondorosi Ferencet, az Új rend és szabadság programjáért felelős kormánybiztost.
2008.01.24. 13:01
 
 
Gyurcsány: 2008 a nyugodt építkezés éve lesz
Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a párt elnökségének kétnapos ülése után Egerben vasárnap sajtótájékoztatón. Az idei cél, hogy növekedjen a hétköznapi élet biztonsága és segítsék a polgári modernizációt - mondta. A kormányfő véleménye szerint 2007 kétarcú év volt, mert egyrészt javult a közpénzügyek helyzete, kimutathatóan csökkent a feketemunka, elkezdődtek fontos átalakítások és elindult az Új Magyarország Fejlesztési Terv, másrészt viszont növekedtek a lakosság terhei, fokozódott a bizonytalanság és ez sokakat csalódással tölt el.
2008.01.13. 14:25
 
Első  Előző  [1]  Következő  Utolsó

állásközvetítés I béren kívüli juttatás I családbarát munkahely I diákmunka I feketemunka I gyerekmunka I Hankook I Jabil I keresett szakmák I külföldi munka I Legjobb Főnök I legjobb munkahelyek I megbízási jogviszony I modell munka I munkahelyi stressz I munkajog I munkanélküli I munkanélküliség I munkát keres I munkavédelem I munkaviszony I nyugdíjas munka I pályakezdő I távmunka I új munkahely

Állás-munka I Autó-motor I Bank I Betegség I Bulvár I Egészségügy I Életmód I Ezotéria I Gazdaság I Környezetvédelem I Kultúra I Oktatás I Politika

 
 
 
TOVÁBBI OLDALAINK
 
Női napozó  I  AlföldPláza  I  Napi hírkereső  I  Lakáskínálat  I  Citromlap  I  Alföldautó  I  Divatláz
 
 
ROVATOK
 
Itthon  I  Nagyvilág  I  Gazdaság  I  Sport  I  Bulvár  I  Életmód  I  Kultúra  I  Film  I  Kiállítás  I  Tudomány
 
 
AJÁNLOTT
 
PARTNEREINK
 
 
SZOLGÁLTATÁSOK
 
Vásárlás
2008-2018 Comeon - Minden jog fenntartva.  I  Felhasználási feltételek és jogok  I  Kapcsolat  I  Médiaajánlat  I  Témalista