PM: minimálbér-emelésre készül a Fidesz?

2016.05.23. 12:03 | Itthon | Szerző: MTI
A Párbeszéd Magyarországért az egyik benyújtott költségvetési módosító javaslat alapján azt gyanítja, hogy a Fidesz 26 százalékos minimálbér-emelésre készül.

A párt szóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a fideszes Font Sándor indítványa alapján emelné a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának a költségvetését, mégpedig azért, mert indoklása szerint 26 százalékos bérszintnövekedés várható. Tordai Bence hangsúlyozta, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsában a legtöbb munkavállalónak a minimálbérhez kötötték a fizetését.
A PM ezért gyanítja azt, hogy a Fidesz 26 százalékos minimálbér-emelésre készül, és Font Sándor ezt "elkotyogta" - mondta az ellenzéki politikus.
A szóvivő egyetért azzal, hogy béremelésre szükség van és különösen az alacsony fizetéseket kellene felzárkóztatni, de - fogalmazott - azt nem szabad változatlan adórendszer mellett, a kizsigerelt kis- és közepes vállalkozók terheinek növelésével végrehajtani. Szavai szerint a pártjuk által javasolt alapjövedelem bevezetésére lenne szükség, mert így a munkáltatói terhek növelése nélkül lehetne - a közepes jövedelmek szintjéig - havi 31 ezer forintos béremelést adni. Hozzátette, hogy ez viszont jelentős költségvetési átcsoportosítást igényelne.