Devizahitelek - Pártelnöki megbeszélést kezdeményez Vona Gábor

A Jobbik elnöke azt kezdeményezi, hogy a jövő hét elején folytassanak megbeszélést a parlamenti pártok elnökei a devizaválság megoldása érdekében.

Vona Gábor az MTI-hez is eljuttatott szerdai nyílt levelében kiemelte: az elmúlt hetekben a magyar gazdaságot legnagyobb mértékben befolyásoló pénznemek - az euró, de különösen a svájci frank - árfolyama soha nem látott magasságokba szökött. Ez a magyar emberek devizahiteleinek törlesztőrészleteit rendkívüli mértékben megnöveli, így még több család egzisztenciája kerül veszélybe - mutatott rá.
"A devizahitelesek megmentésére irányuló jobbikos megoldási javaslatokat ezidáig lesöpörte az asztalról a kormánytöbbség, viszont érdemi lépéseket nem tett" - írta a politikus, hozzátéve, hogy cselekvésre van szükség, olyan közösen kidolgozott stratégiára, amely alapján határozott és világos intézkedéseket tehetne az állam az egzisztenciálisan csődbe jutott családok védelmében, az elszabaduló devizaárfolyamok által okozott károk enyhítésére.
A Jobbik elnöke szerint ha a pártelnökök képesek lennének konszenzusos megoldást találni a devizaárfolyamokkal kapcsolatos kihívásokra, úgy megfontolásra javasolja az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását is, ahol a Ház meghozhatná a szükséges döntéseket.