Segítség helyett fotózni hívja a polgármestereket Erdős Norbert EP képviselő?

Erdős Norbertre panaszkodnak a lefotózott polgármesterek. A Fidesz európai parlamenti képviselője beszélgetésre invitálja a Békés megyei polgármestereket, lefotózza őket, majd egyeztetés nélkül kiteszi a facebook-ra. Volt aki már megbánta, hogy találkozott vele.

Erdős Norbert szereti a kiemelt ügyeket megvitatni. Nemrég írtunk arról, hogy a Fidesz békési csoportjának vezetőjét, Rácz Attila Tibort meghívta Brüsszelbe, ahol természetesen időt szakítottak a békési vonatkozású projektek megbeszélésére is. Azt hogy mik voltak ezek a "békési vonatkozású projektek", továbbra sem tudjuk. Már akkor se értettük, miért kellett Rácz Attila Tibornak Brüsszelbe utaznia ezért, hiszen Békés városban rendszeresen találkoznak. Az egyébként két trafik koncesszióval rendelkező Rácz Attila Tibor a békési önkormányzatnál képviselő, még csak nem is polgármester, döntési pozícióval nem rendelkezik. Februárban ismét találkoztak és a békési Kisgazda Kör vezetősége, a békési ipartestület képviselőivel együtt a kiemelt helyi ügyek megvitatása mellett Erdős Norbert a jelentős európai uniós ügyekről is tájékoztatott mindenkit. A Fidesz békési csoportjának vezetője így a békési vonatkozású projektek, a kiemelt helyi ügyek mellett a jelentős európai ügyekről is tájékoztatva lett.
Erdős Norbert a Békés megyei polgármestereket is beszélgetésre invitálta, de alig akadt olyan közöttük, aki elfogadta a meghívását. Van aki már meg is bánta. Erdős Norbert ugyanis mindenkit lefotóz, majd egyeztetés nélkül, gyakorlatilag azt a látszatot keltve, mintha jó barátok lennének, megosztja a facebook-n. Vélhetően így jelzi a párt felé, hogy érdemi munkát végez, jó kapcsolatrendszerrel.
"Nem tehetem meg, ha egy EU parlamenti képviselő invitál beszélgetésre, hogy nemet mondjak. Azt pedig nem jelezte, hogy erről mit fog a face-re feltenni." - így reagált megkeresésünkre az egyik polgármester.
Továbbra sem lehet tudni Erdős Norbertnek miért kellett távoznia Békés megyéből, Orbán Viktor személyesen döntött a sorsáról. A Jobbik szerint politikailag és szakmailag is megbukhatott, így jobbnak látták eltávolítani. Mások szerint kétes ügyei lehettek.