Bujkál a nyilvánosság elől a Fideszes Vantara Gyula?

A kistérségi társulás körüli botrányt próbálja meg nem történtté tenni a társulás korábbi elnöke, Vantara Gyula.

A békéscsabai képviselő-testület még novemberi döntése alapján tett feljelentést zugírászat, csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, számviteli fegyelem megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt a békéscsabai rendőrkapitányságon Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője. A kistérségi-társulásnál történtek az RTL híradójának ingerküszöbét is elérte, próbáltak volna interjút készíteni a korábbi elnökkel, Vantara Gyulával, akinek az ajánlásával került egy családi vállalkozói kör 116 millió forint birtokába. A politikus azonban elmenekült a kérdések elől.
Amióta a botrány kirobban, Vantara Gyula jön, megy, de többnyire bujkál - állítja az ellenzék. A békéscsabai testületi ülésről egyik esetben a békéscsabai polgármester, Szarvas Péter mentette ki, aki az egyik pillanatban hirtelen szünetet rendelt el, hogy Vantara Gyula kérdések nélkül gyorsan távozhasson.
Vantara Gyulának több botránya is volt korábban. Ő az egyetlen politikus a Fideszben, akinek a felmondása napján kölcsön adott a felfüggesztett jegyző, aki hónapokkal előtte több havi jutalomban részesült.