Milliós fizetést kap Erdős Norbert Fideszes EP képviselő bő egyperces felszólalásáért

Januárban ismét felszólalt Erdős Norbert Fideszes EP képviselő az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága ülésén. Aggodalmát fejezte ki 1,06 perces felszólalásában a kevert mézekben található importmézzel kapcsolatosan.

A képviselő novemberben is felszólalt, akkor 1,02 perces beszédében már kérdezett is. Úgy tűnik a felszólalást decemberben kihagyta.
Júniusban a Népszabadság írt arról, hogy jelenleg az EP 732 tagja még a tagállamoktól kapja a fizetését. Ez általában annyi, mint amennyit a tagállami parlamentek képviselői kapnak. Magyarországon viszont jóval több: a képviselői jogállásról szóló hazai törvény szerint a mindenkori főtisztviselői alapilletmény két és félszerese jár. Ez most bruttó 4592 euró (1,14 millió forint), amit nyelvvizsgapótlékok egészítenek ki.
Az egységesen hétezer eurós javadalmazás - amelyet az EU kasszájából fizetnek majd - a havi 12 ezer eurót kereső olasz, illetve a nyolcezret bevételező osztrák EP-politikusokat érinti hátrányosan. A németek fizetésén nem változtat, mindenki másét pedig megemeli.
Az egységesítéssel párhuzamosan felszámolják viszont a túlontúl rugalmas költségelszámolási rendszert. Csak a tényleges útiköltség jár majd, plusz 268 euró napidíj és havi 3785 euró az irodai kiadásokra.
Továbbra sem tisztázott Erdős Norbertnek miért kellett távoznia Békés megyéből, Orbán Viktor személyesen döntött a sorsáról. Rosszul azonban nem járt, hiszen januárban 1,06 perces felszólalásával milliókat keresett, ami egy egészségügyben dolgozó ápolónak az éves bérét teszi ki.

Erdős Norbert anyósa és a féltestvére kerüli botrányokról itt olvashat.

Fotó: MTI