Tízmilliárdos megrendelést nyert Mészáros Lőrinc cége

Egyszereplős közbeszerzésen tízmilliárdos gáterősítési munkát nyert el Mészáros Lőrinc cége - számolt be a Napi.hu.

A verseny nélküli közbeszerzésen a felcsúti polgármester ismét újabb milliárdos munkát nyert el a konzorciumtársával, a Békés Drén Kft.-vel - tudta meg a portál.
A nettó 9,9 milliárd forintos munkát az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közbeszerzésén nyertek el, amit  Közép-Tisza-vidéki, az Alsó-Tisza-vidéki, a Körös-vidéki és a Tiszántúli vízügyi igazgatóságok területére eső árvízvédelmi munkák elvégzésére írtak ki.
A munkálatokat az OFV eurós pénzekből finanszírozza, az "Állami árvízvédelmi művek állékonyságának, védképességének helyreállítása a 2013. évi őszi felülvizsgálat eredményeként meghatározottak szerint" elnevezésű uniós projekt keretében.
Az Európai Bizottság amúgy jelentősen bírálta és kifogásolta azokat a közbeszerzéseket, melyeken verseny nélküli, egyszereplős eljárások folynak.
A polgármester által tulajdonolt cég, a Mészáros és Mészáros Kft. a Békés Drén Kft.-vel már 2013-ban is nyert az OVF kivitelezési tenderén. Akkor 34 milliárod nagyságrendű közbeszerzést nyertek el Mészárosék.
Mészáros Lőrinc néhány év alatt a száz leggazdagabb magyar közé került be.