Hogyan élvezhetjük a sajtok aromáját? 8 tipp

A legjobb, ami a tejjel történhet, hogy sajt lesz belőle. Az ókor óta ismert csemegét a hajdani szakácsok is igen leleményesen használták fel ételeikhez.

1. A sajt koncentrált formában tartalmazza a tej fontos összetevőit, ezért amellett, hogy ízletes, egészséges is.
2. Sajtkéssel vagy széles pengéjű éles késsel vághatja szép szeletekre.
3. A sajt és a bor egymás tökéletes kiegészítői. Egy savasabb bor sem árt meg a gyomrunknak, ha sajtot eszünk mellé, és a zsírosabb sajtok is könnyebben emészthetőek lesznek, ha egy kis bort kortyolunk hozzá.
4. A lágy és a nemes penészes sajtokat (például camembert) kilyuggatott folpakba vagy alufóliába csomagolja!
5. A sajtot becsomagolva, az idegen szagokat átadó és átvevő élelmiszerektől elkülönítve tegye a hűtőszekrénybe! Az optimális tárolás hőmérséklete 5-8 fok.
6. A (sós) vízzel benedvesített vászon konyharuhába göngyölt sajt megfelelően szellőzik, és nem szárad ki.
7. Az üveg vagy műanyag sajtbura a lágyabb sajtok szobahőmérsékleten történő továbbérleléséhez ajánlott.
8. A sajt meggátolja a fogzománcot megtámadó savak képződését, ezért segít megelőzni a fogszuvasodást.