Otthon se legyünk elhanyagoltak

Gyapjúzokniban és hálóruhában a vasárnapi reggelinél? Hol a határ az otthonos és a slampos között? A munkában eltöltött hosszú órák után szívesen engedjük el magunkat este, vagy hétvégén. Amint hazaérünk, repül a magas sarkú cipő, a vasalt világos blúz a szék karfájára, a kényes harisnya a lábról lekerül. És irány az otthoni holmi, még a tökéletes formát biztosító melltartót is lecseréljük. És itt kell ébernek lennünk: ha túlzottan elengedjük magunkat, az akár még az egyik válóok is lehet.

Persze nem arról van szó, hogy mindig úgy kell kinéznünk, mint akit a skatulyából húztak ki. Viszont ajánlatos olyan öltözéket ölteni, melyben akár a szomszédnak is megmutatnánk magunkat. A szerelmet nem a kényelmes holmi, hanem az elhanyagoltság öli meg. Hogy a párunk se engedje el magát, azért mi is tehetünk. Ne azt mondjuk neki: hogy nézel ki, elhanyagolod magad! Hanem: Úgy szeretem, ha itthon is jó festesz.
Egyszer-egyszer csak egymás kedvéért is kiöltözhetnek. Hiszen sohasem lehetünk olyan biztosak a másik ragaszkodásában, hogy időről időre ne kellene hagynunk, hogy ránk csodálkozzon, mint a kezdetekkor.